PDA

View Full Version : Sequencer-PC διαμεσω midi?Βοηθεια!..

zeroq_218
26-02-2008, 23:22
αγαπητοι συμφορουμιτες,εδω κ καποια χρονια γραφω κ προγραμματιζω τραγουδακια σε ενα RM1X sequencer της yamaha.δεν δεχεται εξωτερικες πηγες (δεν κανει δειγματοληψια δηλαδη απο πουθενα) αλλα ειναι αρκετα αυτοφωτο λογω ποικιλιας οργανων κ γενικα μια χαρα κανω την δουλεια μου.τωρα που φτιαχτηκε καπως ο υπολογιστης αποφασισα να επεξεργαστω τα κομματια αυτα στο nuendo.η καρτα ηχου ομως δεν δεχεται συνδεσμολογια midi κ απο καρφι σε καρφι περναει θορυβος ειναι η αληθεια,ασε που για καποιο λογο τα περναει ολα μονοφωνικα κ εχει πολυ κοψε-ραψε μετα.προμηθευτηκα λοιπον ενα καλωδιο/μετατροπεα midi σε καρφι για να τα συνδεσω μπας κ γινει τιποτα καλυτερο,αλλα επειδη ειμαι λιγο ασχετος με αυτου του ειδους τις συνδεσεις,ζηταω τα φωτα σας!τι παραπανω θα μου προσφερει η midi φαση,πως γινεται ο συγχρονισμος του sequencer με το nuendo μ'αυτον τον τροπο,καθως κ σε τι καναλι θα τα δεχεται τα νεα δειγματα,σαν midi η wav?τελοσπαντων,οποιαδηποτε χρησιμη βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη κ η καλη σας προθεση εκτιμητεα!
ευχαριστωωω!..

The Good Son
26-02-2008, 23:48
format c:

zeroq_218
26-02-2008, 23:53
δε σε πιανω..

BLiTzER
26-02-2008, 23:53
Kalos irthes sto ER :)

zeroq_218
26-02-2008, 23:58
ευχαριστω φιλος! :D

καμια βοηθεια?? :?

jezuz
27-02-2008, 17:15
Den katalaba ti kaldwdio phres?!?!?! Midi se karfi?!?!? Poy kale brhkes tetoio pragma???
Loipon, an 8es na exeis toy hxoys toy Yamaha aytoysioys, h monh lysh einai karfi, kai 8a prepei na pareis mia kalh karta hxoy kai kala kalwdia gia na mhn exeis 8orybo.
Alla an 8eleis apla na peraseis ta kommatia, poy einai kalyterh lysh, kai afoy h karta soy den exei MIDI (oyte gameport? periergo, ti karta einai?), dineis kapoy 35euro kai perneis ena USB MIDI interface, h ena USB/MIDI kalwdio. Opote stelneis ta organa MIDI apo to Yamaha sto PC kai ekei katagrafontai ws MIDI plhroforia (oxi WAV opws me to karfi), kai meta bazeis general midi hxoys h fortwneis ena VST kai bazeis oti hxoys 8eleis stis midi syn8eseis poy esteiles apo to yamaha.
Elpizw na boh8hsa...

zeroq_218
27-02-2008, 21:05
ναι,m-audio μετατροπεα απο midi σε καρφι.απο το πλαισιο αν θυμαμαι καλα το πηρα (η μηπως απο νακα?).ειχα βρει κ μετατροπεα midi/usb που λες αλλα ηταν πιο ακριβος.κατι γινεται με αυτο παντως.απλα δεν ξερω πως να τα συγχρονισω μεταξυ τους.μου δειχνει οτι κατι διαβαζει σαν εισοδο midi στο nuendo αλλα ουτε ακουω τι,ουτε μπορω να επεξεργαστω.λες οτι φταιει που καταληγει σε καρφι δηλαδη?η μηπως μπορω να κανω κατι μεσα απο το nuendo?για την καρτα ηχου εχεις δικιο,ειναι γτπ αλλα αυτη την περιοδο δεν υπαρχουν τα λεφτα για αλλαγη. :( αν ηταν καλυτερη δεν θα ειχα προβλημα κ με το καρφι φανταζομαι.
να'σαι καλα παντως..

ikonoklast
02-03-2008, 14:57
Το midi σε καρφί δεν 8α σου δώσει midi προφανώς, 8α σου δώσει καρφί.
Αυτό σημαίνει οτι μπορείς να ηχογραφήσεις την έξοδο του sequencer σου (σε wave μορφή) αλλά δεν 8α πάρεις midi για το nuendo.

zeroq_218
02-03-2008, 17:40
α-χα!χρησιμη πληροφορια.θα το τσεκαρω λοιπον..