View Full Version : Universe 217, Agnes Vein, Brotherhood of Sleep, Ωδείο Φακανά
carheart
24-02-2008, 19:41
Ανταπόκριση στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/livereport.php?action=single&id=160)
akousa 2 kommatia apto album apo ta metria ixeia mou kai dilwnw me sigouria pos kai apto kalitero ixosistima tou kosmou na to akouga to sok pou epa8a vlepontas auti tin tipissa na tragoudaei de 8a to pa8aina oute sto miso. oli i mpanta mia xara alla diskola pairneis to vlemma sou apo panw tis. isws na to voithise kai i apostasi alla den koitaksa toso tin -apsogi- skiniki tis parousia oso to ti apisteuti iperfwnara kai ti ermineiares itan autes re 8eio? ti thorr's hammer kai malakies, ti operatika girismata, ti sinaisthima poutsa ksilo kaula neura ourliaxta viasmoi psyxwn? kanonisteite kai deite tous live, opoioi ki an eiste, o,ti ki an akoute. ta maispei ktl einai poly liga gia na dwsoun se kapoion "mia idea", liga se va8mo adikias, ki an auti i kopela den proodeusei sauto pou kanei, zoume se ena kosmo pio adiko aposo nomiza.
oi agnes vein arxika mou thimisan ligo amon amarth, ligo omws, kati pou grigora efige giati to pigan se pio black formes. omologw den eixa ksanakousei kati paromoio kai xairomai na vlepw mpantes na ksefeugoun apta cliche tou ekastote ixou/idiwmatos alla afenos den einai akribws to cup tou tea mou, afeterou nomizo oti prepei na eisai se dys8ewrita epipeda eksairetikos sauto pou kaneis gia na pas mprosta, na gineis mpanta die8nws anagnwrizomeni, poly perissotero stin ellada pou me ta maispei klp exei proxwrisei toso i fasi ta teleutaia xronia pou (kapou dw mesa diabaza tis proalles) panw apo 1000 mpantes etoimazontai na vgaloun disko. o nown klp.
oi brotherhood kai autoi prwtotypoi, poly wraioi, poly perissotero to cup tou tea mou, me pote-doom-pote-stoner "paideia", post domi sta kommatia tous kai ixo pou kat'eme 8a sou travouse tin prosoxi perissotero apoti an akouges to cd (opws oi universe). einai autoi pou einai. kai einai okeides ;p de nomizo oti xreiazontai fonitika, polles fores skeftika "na tora 8a mpei to solo" kai ligo meta "ti kala pou 8a tane" alla autos eimai apl- kai isws ftaiei pou mou fernan kyuss ston ixo kai sta jam simeia. megalo atou o drummer kai to riffing.
sinauliakos xwros gia to mpeo kavala, ti rodeo kai malakies, imastan mesa sto skiladiko, mono oi gardenies leipane. i mpira 6 eu, to poto 8, fakana off. eutuxws oi mpantes den edeiksan na epireazontai idiaitera kai o ixos itan genika poly entaksei. apla tin epomeni fora elpizo na thimountai oi mpantes kai na ma8oun ki alles oti o filos einai aplistos kai na dialeksoun kapoio allo xwro pio true.
min ksexnate, 8tei xevi.
http://i22.photobucket.com/albums/b333/Veinsaw/theendandtanya2.jpg
Geia sou re Cancer.... :wave:
ela tora, den eimai o xristis pou stelnei pinks, mi me kanete na ginw tetxios (lethargica :pink:)
μουνια :touched:
άμα παίξει το ίδιο πακετάκι κ σαλλόνικα να με βάλετε στις βαλίτσες σας ε
na peksei na peksei :!: :!: :!:
NihilistikOrder
25-02-2008, 12:51
atheist mporei esy na min pisteueis sto eauto sou alla eisai theos... :D
antiproswpeutikotati foto
όμως 6 ευρώ η μπύρα και 8 το ποτό?
και τραπεζάκια με καρέκλες?
συγκεντρωθείτε παιδάκια, κακές επιλογές αυτές
πολλά τραγελαφικά συνέβησαν με τον χώρο. ένα από αυτά το ότι είχε συμφωνηθεί να έχει μπύρες με 3e. όσο για τα άλλα θα προτιμούσα κιεγώ να μασταν εκεί μπροστά αντί στα τραπεζάκια κει πίσω.
... θαμαστε προετοιμαζμένοι πάντως, θα θυμόμαστε κιε τον δρόμο γιατί σε ένα μήνα έχει στον ίδιο χώρο 1000Mods, Hellroad Caravan κιε Father Sun.
για salonica θα μας έψηνε φυσικά, γιαναδούμε...
φχαρστούμε για το feedback, ωραία κ η κριτική του carheart στο mag.
διορθώσεις που δεν έχουν σημασία: 4ο live μας ήτο και οι Universe αν δε κάνω λάθος παίξαν 1 κομμάτι απ'το 1ο album.
ελπίζουμε να σας άρεσαν κιε τα handmade πραγματάκια στην είσοδο.
επόμενη στάση Praise The Fuzz II, εκτός αν κανονιστεί τπτ τελευταία στιγμή. ;)
κανένα κομμάτι από το πρώτο άλμπουμ οι γιούνιβερς. μάλλον σε μπερδεύει το νέβερ που είναι παλιότερο και ο ήχος του είναι ακόμη "πρωταλμπουμικός".
orait, κάνω λάθος λοιπόν.
μπαιδεγουέι παίζουν άλλες πικς εκτός των ποσταριζμένων;
Lethargica
25-02-2008, 23:57
ela tora, den eimai o xristis pou stelnei pinks, mi me kanete na ginw tetxios (lethargica :pink:)
Τα λες ωραία όμως, σπλάχνο μου!! :P
orait, κάνω λάθος λοιπόν.
μπαιδεγουέι παίζουν άλλες πικς εκτός των ποσταριζμένων;
ναι, αλλά με τον φωτισμό που έπαιζε μην περιμένεις κ πολλά.
http://rapidshare.com/files/94572486/fakanas.rar.html
Ρε ξέχασα, ήμουν και εγώ εκεί, όπως τα λέει ο cancer και παραπάνω να πατέ όλοι να πάτε να δείτε Universe ο,τι και να ακούτε, εγώ είχα πάει σκεπτικιστής και καλά (με τελευταία επαφή να είναι όταν άκουγα το πρωτόλειο υλικό τους πριν από 3-4 χρόνια) και έφυγα με την τρίχα τσίτα κάγκελο χριστιανός. Δεν ξέρω για το πρώτο cd Universe, αλλά το δεύτερο από ο,τι φαίνεται θα είναι εξαιρετικό, αλλά και πάλι, με βλέπω να τους κυνηγάω στα live. Η Τάνια είναι μεγάλο χαρτί για την μπάντα, αλλά δεν είναι όλη η μπάντα αυτή, έχει παίξει πολλή δουλειά συνθετικά/ακουστικά που πρέπει να εκτιμηθεί. Δηλαδή στο jazzy freeform ενκορ που δεν υπήρχε σύνθεση και η Τάνια αυτοσχεδίαζε δεν μου έλεγε τόσα.
Agnes Vein έχοντας ακούσει μετά την εμφάνιση το εξαιρετικό-από-τα-καλλίτερα-στο-εδώ ντεμο που δεν έχει πολλά ακραία φωνητικά και τουπατουπα και ξέροντας τώρα τον ήχο τους αλλά τότε τίποτε, τώρα σκέφτομαι ότι κάτι έλειπε στο live τους, δεύτερος κιθαρίστας, κάτι? Ο ήχος τους είναι ακριβώς αυτά που γουστάρω (επικό ντουμ που κάνει και άλλα πράγματα εκτός από το να είναι επικό ντουμ) οπότε ενώ διασκέδασα στην εμφάνιση τους θα ήθελα καλλίτερο ήχο να ακούγονται τα περιεργοχρονισμένα ριφ, ο τραγουδιστής να μην φοβάται τα καθαρά φωνητικά του και να τους δω κάπου να παίζουν παραπάνω ώρα! Αν δεν ήταν οι Universe που με έκαναν άνθρωπο θα έλεγα για την έκπληξη της βραδιάς κι έτσι όμως.
Brotherhood of Sleep δεν είχα ξανακούσει και τους βρήκα καλή φάση, ο κιθαρίστας (αν και άγχος κάπως :) ) έχει άποψη για το πως πρέπει να παίζεται το πράγμα, δεν αναλώνεται στην stoner πεντατονική συνέχεια. Και δυναμικές και καλές ιδέες πολλές, ο δίσκος που θα βγάλουν κάποια στιγμή θα είναι καλός στοιχηματίζω. Και live σε 6 μήνες από τώρα θα είναι 100 φορές καλλίτεροι, και αφού τώρα ήταν καλή φάση αυτό κάτι λέει. Αν μου επιτρέπεται η παρατήρηση επειδή διάβασα ότι ο ντράμερ αρέσει και καλά κάνει, να πω και εγώ την γνώμη μου επειδή στους ντράμερ κολλάω στα live κλασικά και τους παρακολουθώ: Το παλικάρι έχει γαμώ τις ιδέες, πολύ άτυπες για doom/stoner, πυκνές και περίπλοκες, αλλά θέλει λίγο στρώσιμο ακόμα ρυθμικά για να τις αποδώσει άξια, να σκάνε όλα σωστά. Δεν λέω και lockstep στο μιλισεκοντ ψείρισμα, heavy metal είναι, πρέπει να έχει τον αέρα του, αλλά σε φάσεις σκάγανε στην μέση του ρολ οι συμπαίκτες του και δεν φταίγανε αυτοί. Αυτο, και θα ήθελα και εγώ καμιά εξτρά γραμμή κιθαριστικη, κάνα σόλο αλλά καταλαβαίνω αν η μπάντα τα βρίσκει αυτά εκτός ύφους.
Εγώ παιδιά μετά το live πήγα στο Βόσπορο στο Μικρολίμανο και γαμήθηκα στο φαι.
Πήρα σουτζουκάκια της γιαγιάς (πολύ ωραία, ειδικά η κόκκινη σάλτσα τα έσπαγε) spring rolls της θείας Μαρίας από την Πόλη, ποικιλία λουκάνικων του κυρ-Γιάννη του βοσκού από την ορεινή Αρκαδία, σαλάτα πολίτικη (δε ξέρω ποιος την έφτιαξε, παίζει και να την πήραν έτοιμη αυτή), κρασί του παππού και πατάτες τηγανιτές του Μπάρμπα-Στάθη (απλή συνωνυμία).
Για επιδόρπιο, brownies σπιτικά με (σπιτικό) παγωτό σοκολάτα και (σπιτική) σαντιγύ.
Ήταν όλα καταπληκτικά :!:
Lethargica
03-03-2008, 16:25
Τι βλάκας που είσαι.. :P