PDA

View Full Version : Greenpeace εναντίον Cannon

Candiru
11-02-2008, 19:28
Η Greenpeace απευθύνθηκε στο αρχηγείο της Canon στην Ιαπωνία ζητώντας από τον γενικό διευθυντή της εταιρίας κ. Mitarai να μιλήσει ενάντια στο Ιαπωνικό φαλαινοθηρικό πρόγραμμα. Αλλά η Canon αρνήθηκε να πάρει θέση ενάντια στη θανάτωση χιλιάδων φαλαινών στο καταφύγιο φαλαινών στο ανταρκτικό ωκεανό. Έτσι βλέπει η Canon την άγρια φύση;

Η Canon έχει χτίσει μεγάλο μέρος της περιβαλλοντικής φήμης της μέσω της υποστήριξης περιβαλλοντικών σκοπών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των ειδών προς εξαφάνιση. Η Canon χρησιμοποιεί μια δημοφιλή σειρά διαφημίσεων στο περιοδικό National Geographic με τίτλο "Η άγρια φύση όπως τη βλέπει η Canon" και υποστηρίζει ομάδες υπεράσπισης της άγριας φύσης σε όλο τον κόσμο με δωρεές, εξοπλισμό και συμβουλές.

Πιστεύουμε ότι όταν μια επιχείρηση έχει κέρδος από τη συσχέτισή της με περιβαλλοντικούς σκοπούς, έχει και την ευθύνη να παίρνει θέση για αυτά τα θέματα. Πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Canon μοιράζονται την ανησυχία μας για την άγρια φύση γενικότερα, αλλά και για το ότι οι φάλαινες δεν θα πρέπει να θανατώνονται άσκοπα για χάρη της "επιστήμονικής έρευνας".

Η Canon λέει στο website της ότι θέλει να "παραδώσει μια όμορφη Γη για τις μελλοντικές γενιές". Μια επιχείρηση που θεωρεί τον εαυτό της υπερασπιστή της άγριας φύσης και που ενδιαφέρεται για τα είδη υπό εξαφάνιση, θα έπρεπε να κάνει περισσότερα από το να εκφράζει αυτές τις αξίες με εικόνες, διαφημίσεις και χορηγίες: πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη δύναμή τους για να μιλήσουν και να δράσουν για έναν καλύτερο κόσμο.

Αν νομίζετε ότι ο κύριος Mitarai θα έπρεπε να υπερασπίζεται ενεργά τις φάλαινες στο καταφύγιο του ανταρκτικού ωκεανού, μπορείτε κι εσείς να στείλετε το email που θα βρείτε παρακάτω.
Ώρα για δράση

* Ζητήστε από τον γενικό διευθυντή της Canon Ιαπωνίας να υπερασπιστεί τις φάλαινες

Περισσότερα:

http://www.greenpeace.org/greece/news/c ... ing-whales (http://www.greenpeace.org/greece/news/canon-shooting-whales)

Phantom Duck
11-02-2008, 19:44
Αν θέλετε πάντως μπορεί να βγάλει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός δελτίο τύπου για τις φάλαινες.

Α, και σκατά στην Greenpeace.

.
11-02-2008, 19:46
Εννοείται πως συμφωνούμε με απόψεις Canon ε. Ή έστω με την έλλειψη αυτών.

stam and the witches
11-02-2008, 19:48
Έχει πλάκα το πως θέτει προτεραιότητα και αποδίδει τόση μεγάλη σημασία στην τελευταία πότσον δήλωση η Greenpeace. Φαίνεται όταν η Αμερική έριχνε απεμπλουτισμένο ουράνιο στη Γιουγκοσλαβία είχαν πιο σημαντικά θέματα να ασχολούνται όπως η χελώνα-χελώνα.

Ford Prefect
11-02-2008, 19:51
Αυτό που τους αξίζει είναι να βγει να δηλώσει ότι είναι "ντροπή και ατιμωτικό να θανατώνονται τόσες φάλαινες" και μετά να κόψει τις χορηγίες και τις δωρεές και να τους πάρει πίσω τις τσαμπέ κάμερες μιας και δεν τους κάνει για ενεργή υποστήριξη και δράση.

Τι ηλίθιοι. Άκου "ζητήστε από τον γενικό διευθυντή της Κάνον να υπερασπιστεί τις φάλαινες".

Candiru
11-02-2008, 19:54
Έχει πλάκα το πως θέτει προτεραιότητα και αποδίδει τόση μεγάλη σημασία στην τελευταία πότσον δήλωση η Greenpeace. Φαίνεται όταν η Αμερική έριχνε απεμπλουτισμένο ουράνιο στη Γιουγκοσλαβία είχαν πιο σημαντικά θέματα να ασχολούνται όπως η χελώνα-χελώνα.

εκείνη την εποχή όχι μόνο είχε πάρει σαφέστατη θέση κατά του πολέμου, αν και λίγο καθυστερημένα, αλλά έκανε και εκτιμήσεις και έρευνες για τις επιπτώσεις του ουρανίου

ikonoklast
11-02-2008, 20:03
* Ζητήστε από τον γενικό διευθυντή της Canon Ιαπωνίας να υπερασπιστεί τις φάλαινες

Εντάξει όλα τα άλλα αλλά αυτό μήπως είναι λίγο προω8ημένο; Εγώ 8υμάμαι σε κάτι διαδηλώσεις το 2003 στη σαλονίκη για τους g8, είχαμε πάει όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε με τον διευ8υντή ενός τσαγκαράδικου στην καλαμαριά να υπερασπιστεί το γαμημένο παγκόσμιο αντι-ιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα. Τελικά οι 30 απο μας (τρείς κοπέλες μόνο ευτυχώς), αναγκαστήκαμε να του μαγειρέψουμε μια καλοψημένη χοιρινή χωρίς αίμα και να κάνουμε λίγη πεολειχία (είκοσι πίπες ήρ8ε περίπου σε αυτόν και στο ΔΣ της επιχείρησης που αποτελούσαν ο παππούς του και τα ξαδέρφια του). Εγώ καταλά8ος κατάπια και λίγο, λολ. Πάλι καλά, τελικά τον πείσαμε και συμπορεύτηκε με τους ταξικούς αγώνες, όμως η νίκη μας ήρ8ε επειδή πατάμε στο έδαφος, δεν είμαστε ουτοπιστές.

freak brother
11-02-2008, 23:36
εγω διαβασα αυτο

http://keetsa.com/blog/wp-content/uploads/2007/09/greenpeace-schrift.jpg

vs

http://missspooky.free.fr/mswacteur/Arnold/Conan_3.jpg

:oops:

ikonoklast
11-02-2008, 23:41
Να γίνει πολλ.

Helm
11-02-2008, 23:45
http://www.locustleaves.com/taramis.jpg

animae
11-02-2008, 23:47
εικονοκλαστ, ποια είναι αυτή στο αβαταρ σου?

ikonoklast
11-02-2008, 23:57
H Monica Lewinsky.

animae
12-02-2008, 00:00
H Monica Lewinsky.

:shock:
Τι είπες τώρα!!!!1`
:shock:

ikonoklast
12-02-2008, 00:01
H Monica Lewinsky.

attila
12-02-2008, 01:12
δωστε μπαν στον καντιρου να μη μας πρηζει ταρχιδια με πουτσιλικια

Candiru
12-02-2008, 10:01

εγώ το έβαλα σαν θέμα συζήτησης, πώς κρίνετε μια τέτοια συμπεριφορά της κάνον (κάργα υποκριτική και μέσα στα πλαίσια του ό,τι νάναι νεοφιλελευθερισμού με λίγο από όλα αρκεί να έχουμε κέρδη) αλλά και της αφέλειας της Greenpeace με κινητοποίηση στρατιάς παρακαλιάρηδων.

Εγώ θα αντισταθώ πιο έμπρακτα και δεν θα αγοράσω ποτέ κάνον εξοπλισμό, όποτε και αν θα έχω την οικονομική δυνατότητα και αποκτήσω το σχετικό χόμπυ

Mitsmann
12-02-2008, 10:20

εγώ το έβαλα σαν θέμα συζήτησης, πώς κρίνετε μια τέτοια συμπεριφορά της κάνον (κάργα υποκριτική και μέσα στα πλαίσια του ό,τι νάναι νεοφιλελευθερισμού με λίγο από όλα αρκεί να έχουμε κέρδη) αλλά και της αφέλειας της Greenpeace με κινητοποίηση στρατιάς παρακαλιάρηδων.

Εγώ θα αντισταθώ πιο έμπρακτα και δεν θα αγοράσω ποτέ κάνον εξοπλισμό, όποτε και αν θα έχω την οικονομική δυνατότητα και αποκτήσω το σχετικό χόμπυ

Εγω παντως ειμαι με τη σαημπερσοτ. Αισχος πια με την Καννον τη Βαρβαρα (ωπ! να τη παλι η Χ!!! γυρνα μωρη, εχουμε χασει τα λογικα μας!!!!!)

Candiru
12-02-2008, 10:38

Εγω παντως ειμαι με τη σαημπερσοτ. Αισχος πια με την Καννον τη Βαρβαρα (ωπ! να τη παλι η Χ!!! γυρνα μωρη, εχουμε χασει τα λογικα μας!!!!!)

:lol:

attila
12-02-2008, 13:44
η γκρινπις δεν προσφερει σε τιποτα.τσουτσεκι των αφεντικων και των καπιταληστων ηταν και θα παραμεινει ετσι για παντα.και επειδη η καννον εχει προσφερει περισσοτερα στην ανθρωποτητα αποτι η γκρινπις-και πιο φτηνα μαλιστα-συντασομαι με το μερος της.