PDA

View Full Version : ASUS eee

mage
11-02-2008, 16:08
Loipon to phra, kai eimai ypereyxaristhmenos! To systinw anepifylakta. 250eyra apo agglia me metaforika. To poio aplo
(http://eeepc.asus.com/global/product.htm) alla ki etsi kanei thn doulia tou mia xara.

When Black Roses Bloom
11-02-2008, 16:13
Πώπω γαμεί! Ψήθηκα ναούμε!

mage
11-02-2008, 16:16
Syntoma analytiko review! 8) :D

When Black Roses Bloom
11-02-2008, 16:22
Τι χρώμα και απο πού το παράγγειλες?

mage
11-02-2008, 16:31
Pros to paron kykloforei mono se aspro. Apo agglia, den 3erw mou to phre o bro mou pou menei ekei gia na mhn talaiporiemai alla exei kai merika pou kanoun delivery kai ellada.

ikonoklast
16-02-2008, 12:03
Eεε και σε τι χρησιμεύει αυτό το κομπιουτεράκι;

locust
16-02-2008, 12:50
ikonoxlats se vriskw adiavasto. Trexei linux (mia custom ekdosh tou xandros an den kanw lathos), exei wireless, pezei mousikies kai vinteo, an den to deis apo konta den mporeis na katalaveis poso portable einai, kai genikotera an eisai technofreak prepei na to apokthseis giati etsi :!:

ikonoklast
16-02-2008, 13:01
Πολύ κούλ, στην ίδια φάση έχω να προτείνω και αυτό (http://laptop.org/).

wtf, πάρτε λαπτοπ, γίνετε άντρες ρε.

locust
16-02-2008, 13:08
afto einai to thema, den einai laptop, einai sto 1/4 tou megethous kai tou varous enos laptop

ikonoklast
16-02-2008, 13:12
Ε αυτό, ένα κλάσικ pda μου φαίνεται. Επίσης είναι άσπρο, γιακ.

locust
16-02-2008, 13:14
den einai pda, einai kati endiameso anamesa se pda kai laptop, ligo mikrotero apo subnotebook. vgenei kai se mavro kai to megalytero pleonektima tou einai h timi tou , sto amerika kostizei 299 giou es ntolars

ikonoklast
16-02-2008, 13:16
Για την τιμή του είναι φίνο, πάσο.

Deggial
16-02-2008, 13:20
Τι υποδοχές έχει; Για την ακρίβεια, έχει USB;

locust
16-02-2008, 13:55
enoeitai oti exei. L2GOOGLE

karharias
21-05-2008, 12:21
Καλούτσικο.. το πήρε ένας φίλος. Μπορείτε να το πείτε mini lap top ή tablet, αλλά PDA με τίποτα. Το βρήκα βολικό, αλλά.. δε ξέρω σε τι μπορεί να χρειαστεί.. απλά είναι φτηνό. Πάντως δειξτε μια ματιά σε αυτό το λινκ

http://beta.ivancover.com/wiki/index.ph ... l_Upgrades (http://beta.ivancover.com/wiki/index.php/Eee_PC_Internal_Upgrades)

να δείτε τι το κάνει ένας τύπος το eee .. του δίνει ανάσα!

ikonoklast
22-05-2008, 20:19
Έπαιξα ένα τέτοιο σε μια φάση, ψιλομαλακία μου φάνηκε. Και το ξαντρος είναι αδερφίστικο.
Αλλά όπως και να' χει για τα λεφτά του καλό είναι.

.
22-05-2008, 22:32
Θέλω και γω να το πάρω. Χωρίς να το χρειάζομαι εννοείται. Αλλά διάβασα ότι βγαίνει καινούριο σε μερικές μέρες. Γιατί δεν είναι καλό το λίνουξ του; Εγώ λόγω λίνουξ (και καταναλωτισμού βεβαίως βεβαίως) θέλω να το ψωνίσω.

ikonoklast
22-05-2008, 22:50
..

.
22-05-2008, 22:58
Αδικία :!: Δεν έχουν λινκ από κάτω :!:

.
22-05-2008, 23:01
Ε τι. Στο Μάκη δυσκολεύομαι να βάλω λίνουξ, άσε που δεν έχει νόημα, μόνο με κάτι virtual machines τα έχω ψιλοκαταφέρει και το εταιρικό πισί δε δέχεται το ουμπούντου με τίποτα. Εγώ όμως θέλω να υποστηρίξω τα ελεύθερα λειτουργικά και να χτυπήσω τα μουνιά της Microsoft και να βοηθήσω να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Οπότε τι καλύτερο από το να πάρω μια άχρηστη μαλακία που θα έχει ήδη λίνουξ;

ikonoklast
23-05-2008, 00:15
Βασικά δε με νοιάζει αν έχει λίνουξ, με νοιάζει ότι είναι άχρηστο γκατζετ.
Επίσης το λινουξ δε σημαίνει απαραίτητα ελεύ8ερο λογισμικό. To xandros για παράδειγμα είναι ένα υβρίδιο μεταξύ proprietary και ανοιχτού. Επίσης είναι gay.

cloud
23-05-2008, 11:21
Μπορείς να του βάλεις debian!

Deggial
09-01-2009, 17:00
Μόλις αγόρασα Asus eee PC 1000H (10ιντση οθόνη, 160gb σκληρό). :pink:

Πα να του βάλω λίνουξ.

Amnesiac.
09-01-2009, 17:32
:!:

Το έχω και γω αυτό και ήθελα να γράψω πόσο τέλειο είναι. Το πήρα 200 ευρώ με 2gb ram και 80άρι σκληρό (από φίλο μου που δε τον βόλεψε) και ό,τι λειτουργικό του έχω βάλει (τώρα έχω βίστα :!: λόγω δουλειάς, τα xp τα σιχάθηκα) το σηκώνει ανετότατα. Για πείτε επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτές, dual boot vista με linux γίνεται ή θα μου κάνουν καμιά μαλακία τα windows;

Α, το xandros που είχε στην αρχή ήταν πανάθλιο.

rincewind2k
09-01-2009, 17:40
Μόλις αγόρασα Asus eee PC 1000H (10ιντση οθόνη, 160gb σκληρό). :pink:

Πα να του βάλω λίνουξ.

420e για κάτι που είναι ουσιαστικά παιχνίδι μου φαίνεται λίγο υπερβολη.

Amnesiac.
09-01-2009, 17:49
Χμ δεν είναι ακριβώς παιχνίδι, το συγκεκριμένο που έχω εδώ και 2-3 βδομάδες με έχει βολέψει αφάνταστα στη δουλειά, δλδ. του χω βάλει βίστα τώρα τελευταία και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τρέχει το aero theme, office 2007 (excel και word ταυτόχρονα), firefox, msn και media player. OK, δεν είναι τίποτα βαριές εφαρμογές όλαυτα, αλλά δε το λες και παιχνίδι.

έντιτ : πείτε και για λίνουξ όμως. Κυρίως αν παίζει ναχω πρόβλημα λόγω των βίστα που υποχρεωτικά θα κρατήσω. Υπάρχει κάποια διανομή που να το υποστηρίζει πλήρως και χωρίς ιδιαίτερο τρέξιμο/ψάξιμο;

Τα ubuntu eee και eeeubuntu που είχα δοκιμάσει αν και καλά, είχαν διάφορα προβληματάκια.

Deggial
09-01-2009, 18:12
Το ubuntu eee (νυν Easy Peasy 1.0) έβαλα και τα πάντα δουλεύουν μια χαρά.

Dual boot λογικά γίνεται, δε φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα.

Deggial
09-01-2009, 18:15
420e για κάτι που είναι ουσιαστικά παιχνίδι μου φαίνεται λίγο υπερβολη.

Κάτω από άλλες συνθήκες, το μόνο λαπτοπ που θα αγόραζα θα ήταν το Macbook. Όμως, επειδή χρειάζομαι κάτι που μεταφέρεται και κρύβεται εύκολα για τον στρατό, μια χαρά θα με βολέψει.

rincewind2k
09-01-2009, 18:24
acer aspire one 150L ~ 280e :?:

Deggial
09-01-2009, 21:40
acer aspire one 150L ~ 280e :?:

Ναι, οκ, υπάρχουν φθηνότερα, αλλά π.χ. τόσο φθηνά μοντέλα δεν έχουν μπαταρία που διαρκεί τόσο πολύ όσο του eee. Στα 350 ευρώ υπάρχουν, αλλά δεν είχα και τον χρόνο για ψάξιμο, απλά πήγα στην σίγουρη λύση.

ΥΓ. Αν είχα χρόνο, θα του έβαζα και Mac OS X, αλλά είναι φασαρία να φτιάξεις τον ήχο και τα video να δουλεύουν.

enitharmon
10-01-2009, 16:29
τα "κανονικα" λαπτοπ δεν παλευονται να τα κουβαλας καθε μερα μαζι, ειδικα αν εχεις και κανα βιβλιο, ενα μπουκαλο νερο κλπ, θα αποκτησουμε σκωλιωση σαν το γιωργακη. Οπότε ψαχνομουνα κι εγω για ενα τοσο μικρο και τελικα πηρα το LG (απ'οσο ξερω το μοναδικο "μικρο" που εχει η ελτζι) γιατι το ειχαν σε προσφορα στο μαγαζι. 'Ετσι κι αλλιως όλα σχεδον έχουν 160 GB μνήμη και σχεδόν ίδιες δυνατότητες στα υπόλοιπα. Μπορεί να με ρίξαν πολύ στη διάρκεια της μπαταρίας, τι να γίνει. Τα 8,9" μου φαινονταν λιγα, οπότε κοιτούσα για 10" (που πηρα κιολας), αλλά τελικά και τα 8,9" φτανουν και τωρα που τα ξανακοιταω στα μαγαζια, το asus φαινεται να αντεχει περισσοτερο στις κακουχιες (παραείναι φινο το ελτζι, γυαλισμένη επιφανεια.....) και σε νορμαλ φτηνες ειναι φθηνοτερο. Είδα ενα με 299 και windows (συνηθως 299 ειχαν μονο αυτα με λινουξ).

Συμπερασμα, δεν ειναι γκατζετ, αμα εχεις πισι στο σπιτι δε χρειαζεσαι μεγαλυτερο λαπτοπ για κουβαλημα (ασε που το μικρο αυτο ειναι καλυτερο στα παντα απο το σπιτικο πισι μου...). Επίσης είδα ενα τυπο που ειχε ενα τετοιο μικρο για πισι σπιτιου, αγορασε εξωτερικο dvd driver, οθονη κλπ και ειχε δυο σε ενα

Deggial
10-01-2009, 16:55
9'' είναι μία χαρά, αλλά τουλάχιστον όσα έβρισκα εδώ έχουν μόνο solid state drive (δηλ. το πολύ 16GB σκληρό).

atom_smasher
10-01-2009, 17:24
αγαπητοι εν χριστω αδερφοι επειδη δεν περισσευουν υποκαθιστα καπως το λαπτοπ που δεν εχω να παρω? κανα εντερνετ και κανα μσν και κανα κειμενο να γραφω και να μπορω να το μεταφερω? και με λειτουργικο αν καταλαβα ειναι πιο φτηνο με λινουξ?ωραια γιατι θελω οικονομια και να ξεφυγω απο windows...καλα τα σβιστα, εχουν σκακι, αλλα δδεν θελω microsoft.

Dragonlord
10-01-2009, 18:09
Ναι γι'αυτά που γράφεις είναι μια χαρά. Και το linux είναι γενικότερα καλή φάση, εγώ και με xp αν έπαιρνα θα έβαζα linux, ειδικά αν δεν έχεις προβλήματα συμβατότητας και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα "περίεργο", πχ κανα εξειδικευμένο πρόγραμμα, είναι πολύ κομπλέ. Απλά συνήθως αυτά τα netbooks έχουν μούφα διανομές linux, κάνεις μεν τη δουλειά σου αλλά δεν έχουν την αίσθηση "κανονικού" λειτουργικού.

Deggial
10-01-2009, 18:15
αγαπητοι εν χριστω αδερφοι επειδη δεν περισσευουν υποκαθιστα καπως το λαπτοπ που δεν εχω να παρω? κανα εντερνετ και κανα μσν και κανα κειμενο να γραφω και να μπορω να το μεταφερω? και με λειτουργικο αν καταλαβα ειναι πιο φτηνο με λινουξ?ωραια γιατι θελω οικονομια και να ξεφυγω απο windows...καλα τα σβιστα, εχουν σκακι, αλλα δδεν θελω microsoft.

Κοίτα, δύο πράγματα πρέπει να λάβεις υπόψη:
α) Δε πολυ-παίζει παιχνίδια. Και WoW με το ζόρι το σηκώνει.
β) Η ανάλυση είναι 1024χ600 και μερικές φορές, π.χ. αν προσπαθήσεις να διαβάσεις κανά κόμικ σε PDF, θα σου σπάσει τα νεύρα το μικρό ύψος.

Κατά τα άλλα, είναι μία χαρά λαπτοπ και κάνει ό,τι θες. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα βρεις στην Ελλάδα την (φθηνότερη) έκδοση με Linux. Εγώ με Windows το αγόρασα και εγκατέστησα Easy Peasy (Ubuntu eee) μόνος μου.

atom_smasher
10-01-2009, 19:41
ok.καταλαβα.θα το εξετασω ξανα στην Δανία.ευχαριστω

Captain Howdy
20-01-2009, 14:08
:!:

Το έχω και γω αυτό και ήθελα να γράψω πόσο τέλειο είναι. Το πήρα 200 ευρώ με 2gb ram και 80άρι σκληρό (από φίλο μου που δε τον βόλεψε) και ό,τι λειτουργικό του έχω βάλει (τώρα έχω βίστα :!: λόγω δουλειάς, τα xp τα σιχάθηκα) το σηκώνει ανετότατα. Για πείτε επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτές, dual boot vista με linux γίνεται ή θα μου κάνουν καμιά μαλακία τα windows;

Α, το xandros που είχε στην αρχή ήταν πανάθλιο.

Καλή φάση τα Βιστα σε ΕΕΕ! Γαμώ! Λοιπόν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με Linux, το θέμα είναι ότι μπορεί να σου κάνουν καμιά μαλακία τα Βίστα όσον αφορά το resize του partition, δηλαδή να αφήσεις κάποιον ελεύθερο χώρο γιατί άμα έχεις χρησιμοποιήσει ολόκληρο τον 80GB τότε μπορείς να πάς στο Control Panel -> Adminstrative Tools -> Disk Managment και μετά να κάνεις Shrink Volume στον δίσκο που θες (με δεξί κλικ). Εκεί θα δείς πόσο χώρο θα σου αφήσει ελεύθερο. Για ένα ΤΕΣΤ στα Linux, δηλαδή να δεις πως τρέχουν και πως τα χειρίζεσαι 20GB σου αρκούν. Κι επίσης θα σου πρότεινα να βάλεις κάποιο από τα γνωστά Distros όπως Ubuntu/Kubuntu, SuSE, Fedora ή Mandriva με καλύτερο candidate το πρώτο γιατί έχει καλό forum και υποστήριξη και γενικότερα παρατηρείται μια κίνηση προς αυτήν την διανομή.

Αυτά. Άμα το προσπαθήσεις, ντροπ α λαιν να δούμε εντυπώσεις.

rincewind2k
20-01-2009, 14:37
http://www.canonical.com/projects/ubuntu/nbr

http://www.eeebuntu.org/