View Full Version : whateva
carheart
02-02-2008, 17:44
Και ξαναλέω ντάκνε, σε περίπτωση που δεν το έπιασες με την πρώτη. Ξέρεις πόσοι υπεύθυνοι αυτή τη στιγμή δεν φορτώθηκαν εγκλήματα του κάθε πιονιού/συναγωνιστή τους;
Πολλοί!!!
ναι αλλα αυτοι είναι δεξιοί και δεν έχουν κανένα δίκιο έβερ.
carheart
02-02-2008, 17:49
Δεν έχουν, η αλήθεια είναι, αλλά αλήθεια είναι επίσης πως έχει κουραστεί το θέμα με το ποιός έχει δίκιο, ενώ σπάνια έχει κάποιος, και αυτός όχι από τους συμμετέχοντες.
καρχαρτ, κάτι μας είπες.
μόστε, εδώ που τα λέμε, μιλώντας για μια παράταξη που έχει κάνει την παρακρατική βία παλιά μου τέχνη κόσκινο, όχι, δεν θα δώσω δίκιο και δεν θα κρατήσω ίσες αποστάσεις ως σωστός μεταμοντέρνος, σκεπτόμενος πολίτης που αμαλάχει βλέπει και κούλογλου και παπαχελά και έχει βγάλει και μια ανώτατη σχολή και δεν είναι κανένας τυχαίος, γιατί δεν είμαι καμιά κότα τύπου FaithFails ή XABOK. αν εσένα σε καλύπτει αυτή η σούπα, με γειά σου με χαρά σου, αλλά θα 'θελα να μου πεις τι δίκιο θα μπορούσε να έχει μια ομάδα τραμπούκων παρακράτικων (και δολοφόνων, όπως αποδείχτηκε) που σπάει μαθητική κατάληψη και χτυπάει κόσμο αδιακρίτως αφήνοντας και ένα νεκρό. και όλα αυτά οργανωμένα και με σχέδιο και για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ούτως ή άλλως σάπιας παράταξής του. και μετά πες μου κιόλας αν ευθύνη είχε μόνο αυτός που έφαγε τον τεμπονέρα, γιατί υπερέβη τα εσκαμμένα, ενώ όλη η υπόλοιπη βία και νοθεία ήταν θεμιτή ή έστω δικαιολογημένη, μια και επρόκειτο για "αγανακτησμένους από τις μειοψηφίες πολίτες"
carheart
02-02-2008, 18:06
Ρε μλκ σόλε, σε είχα για λίγο σοβαρότερο άνθρωπο. Αν σε λυτρώνει να καθόμαστε στο πισί να βρίζουμε την ΟΝΝΕΔ, μπορώ να παίξω αν θες, και μάλιστα να περιοριστώ και σε αυτήν, για τις ανάγκες τις περίστασης!
Η ΟΝΝΕΔ είναι μια οργάνωση δολοφόνων. Ωραία;
Να πούμε και άλλες, ή να μείνουμε σε αυτήν;
ειλικρινά δεν έχει νόημα άλλη μια αντιπαράθεση μεταξύ μας. εγω απλα λέω οτι άλλο είναι να κατηγορείς έναν για φόνο και άλλο να κατηγορείς ολόκληρη πολιτική μερίδα. δεν είναι δίκαιο. γιατι μαζί με τον καλαμπόκα κατηγορείς και την οννέδ πάτρας, μαζί με την οννέδ πάτρας κατηγορείς την οννέδ πανελλαδικά, μαζί με την οννέδ πανελλαδικά κατηγορείς την ΝΔ και κατεπέκταση και όσους την ψηφίζουν. δεν πάει έτσι όμως. απλα εσένα δε σε νοιάζει γιατι ούτως ή άλλως ανήκεις σε άλλη παράταξη.
carheart
02-02-2008, 18:14
Δεν πάει ακριβώς έτσι Μώστε. Από τη στιγμή που ανήκεις στην ΟΝΝΕΔ Ρόδου και δέχεσαι την ιδέα πως το κόμμα που σε συντηρεί, συντηρεί και κάποιους δολοφόνους, έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ο καθένας ξεχωριστά.
Όπου ΟΝΝΕΔ, όσες οργανώσεις με αρχικά ξέρετε, λιγότερο ή περισσότερο.
ναι αλλα αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλες οργανώσεις, ανεξαρτήτου χώρου. Και ο κουφοντίνας ήταν στη νεολαία πασόκ και δεξερωγω ποιος άλλος. Απλά όταν είσαι δεξιός, κακά τα ψέμματα, δεν έχεις δίκιο by default. είναι ή δεν είναι έτσι;
carheart
02-02-2008, 18:18
Η αλήθεια είναι πως για μένα αριστερός και δεξιός είναι τα ίδια σκατά όσον αφορά στα οργανωτικοοικονομικονεολαιικοαποψιάρικα, επομένως ναι, αν είσαι δεξιός, είσαι by default λάθος.
Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος.
Pinatero
02-02-2008, 18:20
ναι αλλα οταν υπαρχεις σε μια παραταξη που χρονια τραμπουκιζει, ξυλοκοπει, προσπαθει να σπασει καταληψεις και κεφαλια εχεις μεριδιο ευθυνης, νομιμοποιωντας τετοιες ενεργειες με την παρουσια σου και μονο στους χωρους μιας τετοιας πολιτικης!
δε γινεται μια μερα πριν να τρωνε ξυλο κοπελιτσες απο δεξια γομαρακια της Δαπ η' της ΟΝΝεδ και την αλλη να βγαινει ο φλωρος στη συνελευση και να λεει οτι δεν εχουμε σχεση...
και για μένα το ίδιο ισχύει όσον αφορά αυτό το επίπεδο (και κάποια άλλα) όμως αυτό δεν πάυει να σημαίνει οτι είναι άδικο. και μην πεταχτείτε οργισμένοι αριστεροί να πειτε ΝΑΙ ΡΕ ΜΩΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ) γιατι γι'αυτό ακριβώς μιλάω.
Griffith
02-02-2008, 18:21
κατηγορείς την ΝΔ και κατεπέκταση και όσους την ψηφίζουν.
ε όχι δα.
Griffith
02-02-2008, 18:24
μόστε, είσαι δεξιός; τι στην πολιτική σου αντίληψη που είναι και πλειοψηφικό το χαρακτηρίζεις δεξιό; γιατί το φέρνεις πολύ ώρα γύρω γύρω και είναι λιγάκι αστείο.να ξέρουμε ποιοι είμαστε, να μπορούμε να φερθούμε ως αυθεντικοί χούλιγκανς!
ναι αλλα οταν υπαρχεις σε μια παραταξη που χρονια τραμπουκιζει, ξυλοκοπει, προσπαθει να σπασει καταληψεις και κεφαλια εχεις μεριδιο ευθυνης, νομιμοποιωντας τετοιες ενεργειες με την παρουσια σου και μονο στους χωρους μιας τετοιας πολιτικης!
δε γινεται μια μερα πριν να τρωνε ξυλο κοπελιτσες απο δεξια γομαρακια της Δαπ η' της ΟΝΝεδ και την αλλη να βγαινει ο φλωρος στη συνελευση και να λεει οτι δεν εχουμε σχεση...
ειλικρινά, έχεις την αίσθηση οτι αυτά γίνονται μόνο απο την δεξιά παράταξη;
ikonoklast
02-02-2008, 21:06
Η ΟΝΝΕΔ είναι μια οργάνωση δολοφόνων. Ωραία;
Να πούμε και άλλες, ή να μείνουμε σε αυτήν;
Να πούμε ρε παιδιά. Για ξεκίνα.
ειλικρινά, έχεις την αίσθηση οτι αυτά γίνονται μόνο απο την δεξιά παράταξη;
Απο ποιούς άλλους γίνονται ρε μόστε δηλαδή; Συγκεκριμένα.
χμ ένα στην δική μας τη σχολή είχε πέσει ξύλο μεταξύ κάποιας αριστερής οργάνωσης αποτελούμενης απο διάφορα άτομα μη παπειότικα ανεπτυγμένης σωματικής διάπλασης και άλλων μη αριστερών οργανώσεων (δαπ ήταν, πάσπ ήταν δεν γνωρίζω). Πρέπει να το έχω αναφέρει στο παρελθόν ξανα αυτό το σκηνικό. Αν θες πιο συγκεκριμένα ονόματα θα πρέπει να το ψάξω λίγο.
Γενικά το να μου πείς οτι οι αριστερές οργανώσεις χρησιμοποιούν βία μόνο για να ανταποδώσουν τη βία των μπάτσων, το σενάριο του κακού δεξιού και του καλού αριστερού είναι ένα σενάριο αστείο για μένα, αν εσύ το πιστεύεις οκεη. Αν εσύ δε βλέπεις αυθαιρεσίες της παράταξής σου είναι δική σου ανικανότητα.
το δικιο το εχουν οι εξεγερμενοι και οχι οι ρουφιανοι και οι ξεπουλημενοι
επισης σε ενα ιδρυμα ηρθαν φουσκωτοι απο μεριας της πασπ και με την ανοχη της δαπ τους οποιους τους διωξαμε με τις κλωτσιες και τους κυνηγουσαμε σε ολη την πολυτεχνειουπολη.
επισης σε ενα πιπερατο κουτσομπολιο δαπιτης μητσοτακικος φερεται να λεει σε δαπιτη καραμανλικο: 'ξυλο εφαγες,μυαλο εβαλες?'
και στην τελικη η βια των αριστερων ειναι θεμιτη αρκει να γινεται εις βαρος των δεξιων και ακροδεξιων και των λοιπων δυναμεων της αντιδρασης (τετοιοι γινονται πολλες φορες και οι πασοκοι)
ikonoklast
02-02-2008, 22:22
Βασικά αυτό που πιστεύω μόστε είναι οτι η παράταξη μου (;) δεν στέλνει τραμπούκους για να σπάσει καταλήψεις και δεν τιμά τους δολοφόνους της με την αφιέρωση κομματιών βασιλόπιτας. Αυτό συμβαίνει κύρίως γιατι δεν κόβουμε βασιλόπιτες αλλά και γιατί δεν έχουμε δολοφόνους να τιμήσουμε. Σε αντί8εση με την νέα δημοκρατία που συγκεντρώνει έναν διψήφιο αρι8μό περιπτώσεων. Ο πολύ συγκεκριμένος βουλευτής του κόμματος αυτού, ένας εκ των 151 :] ηρώων που κα8ορίζουν την τύχη της χώρας εξαιτίας της νωπής λαϊκής εντολής και της χωρίς αδιέξοδα δημοκρατίας που μας προσφέρει ο εκλογικός νόμος και η siemens, τιμά έναν παρακρατικό καταδικασ8έντα απο την ελληνική δικαιοσύνη για την δολοφονία ενός συνδικαλιστή δάσκαλου.
Το τι υπήρξε ο νεκρός νίκος τεμπονέρας και το πως 8α του συμπεριφερ8εί ο κα8ένας είναι σαφώς δικό του 8έμα και δεν περιμένω το ίδιο για μένα και για αυτούς που επιτί8ονται μαζί με χρυσαυγίτες τώρα που συζητάμε εδώ. Αλή8εια, απο τη στιγμή που εσύ όμως βγαίνεις να εγκαλέσεις που προσβάλλαμε την μνήμη του αγίου χριστοδούλου με τις προσβλητικές μας εκφράσεις στο ER, τι είχες να πείς για τον βουλευτή της ΝΔ και την μνήμη του τεμπονέρα; Μια μαλακία για το πιστεύει ο ίδιος ο καλαμπόκας.
Ε, επειδή εγώ ξέρω οτι αυτές οι ευαισ8ησίες για την μνήμη των νεκρών και οι εξισωτισμοί του τύπου "όλοι οι ακραίοι ίδιοι είναι!! σκατά σε όλους" είναι πολύ ευμετάβλητες καταστάσεις που κρύβουν καλά μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη των πραγμάτων, κα8όλου "ισορροπημένη" όπως 8έλει να εμφανίζεται, μην το ξαναπείτε αυτό το παραμυ8άκι. Μιλήστε επι του συγκεκριμένου. Δεν μπορείτε; Σκάστε.
και στην τελικη η βια των αριστερων ειναι θεμιτη αρκει να γινεται εις βαρος των δεξιων και ακροδεξιων και των λοιπων δυναμεων της αντιδρασης (τετοιοι γινονται πολλες φορες και οι πασοκοι)
αν ερχοσουν θα σε σκοτωνα.
δεν ηρθες με σκοτωσες.
και για να γίνω και λίγο πιο εποικοδομητικός, μπορείς να προεκταθείς σε αυτό λίγο? Όταν λες θεμιτή, από ποιους? Τους ακροαριστερούς ή γενικότερα τους πολίτες του τόπου? Ή για εσένα και τις ηθικές σου αρχές? Και γιατί? Για την πρόοδο της Ελλάδας? Για την διασφάλιση του πολιτεύματος γιατί?
Δεν είμαι σίγουρος αν διαφωνώ μέχρι να καταλάβω καλλίτερα τι εννοείς.
Not_saved
02-02-2008, 22:31
Για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και των εργαζομένων!
Μπορώ να φανταστώ καταστάσεις στις οποίες η οργανωμένη βιαιοπραγία (έχουν πιο cool ονόματα για αυτή αλλά αυτό είναι) είναι πολιτικά απαραίτητη αλλά δεν είναι πολλές, και είμαι ψιλοσίγουρος ότι δεν είναι γενικευμένα θεμιτή αβασάνιστα και ακαθόριστα έναντι 'δεξιών/ακροδεξιών' για το καλό τον εργαζομένων. Πολλοί από αυτούς είναι δεξιοί επίσης.
ikonoklast
02-02-2008, 23:15
Η ιστορία και τα τοιαύτα δίνουν το "αντικειμενικό" πρόσημο σε όποια πράξη βίας (και εδώ που τα λέμε στο οτιδήποτε). Ταυτόχρονα υπάρχει και το Δίκαιο των Σωστών, έννοια που σας παρουσιάζω για πρώτη φορά και περιγράφει πως ακριβώς οι μαλάκες έχουν άδικο και οι μη μαλάκες δίκιο. Έτσι για παράδειγμα ο παναγούλης όταν 8έλησε να δολοφονήσει τον παπαδόπουλο οι ρόλοι ήταν ήρωας και δυνάστης αντίστοιχα ενώ οι ρόλοι αλλάζουν όταν ο περίανδρος 8έλησε να δολοφονήσει τον κουσουρή. Ιστορικά αποδεικνύεται επίσης οτι όποια πράξη βίας γίνεται απο τους Σωστούς είναι δίκαιη ενώ οι αντίστοιχες απο τους μαλάκες είναι by default λά8ος. Έτσι όταν οι ταγματασφαλίτες, δηλαδή οι εγχώριοι ένοπλοι συνεργάτες της βέρμαχτ, σφαγιάστηκαν απο τον ελας και πετάχτηκαν στην πηγάδα του Μελιγαλά ήταν μια δίκαιη πράξη ενώ άδικες πράξεις ήταν οι δολοφονίες του λαμπράκη και του πέτρουλα, η μακρόνησος, τα βασανιστήρια στο εατ-εσα και άλλες πολλές.
Σε αντί8εση με αυτό που κοινώς πιστεύεται ο εμφύλιος στην ελλάδα δεν τελείωσε ποτέ στην πραγματικότητα. Έτσι όπως λέγαμε και τις προάλλες περι "κουκουλοφόρων" και πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων μη σας εκπλήσσει τόσο το να επιτί8εται κάποιος σε συγκέντρωση φασιστών. Δε ξέρω τι λέει ο μάκης και ο 8έμος επι του 8έματος αλλά είναι άλλη μια πράξη που κρίνεται απο την ιστορία και απο τα κριτήρια του Δικαίου των Σωστών, όπως παραπάνω. Έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου.
protonios
02-02-2008, 23:31
moste epeidi tygxanei na eimai papeioths, kai se sygkekrimenh aristerh parataksh, pou genika exei thn "fhmh" tou mazevomaste re paidia na paiksoume kana ksylo, 2 fores exei ginei (kai prosopikh mou apopsh, tipota den egine se sxesh me osa tha eprepe na eixan ginei) kai gia poly sygkekrimenous logous. apo tote pou thimame diladi, giati pio prin eixame kleisei kai ta grafeia ths xryshs aughs ston peiraia, alla egw emane ghmnasio kai den phga. a kai dystixws h eytixws den eixan erthei atoma aneptygmenhs swmatikhs diaplashs... an thete sas lew kai akrivws ti eixe ginei se kathe periptwsh, alla einai ektos thematos.
on topic nomizw h dolofonia eixe ginei kapou mesa ianouariou, kai stis poreies pou eginan meta prwth grammh htan o giwrgakhs. gia auto fwnazoun oi pasokoi to synthima twra.
σε πια παραταξη εισαι συ ρε;
protonios
02-02-2008, 23:59
πμ.
τα εμαθα ολα απ τις πηγες μου!!
protonios
03-02-2008, 00:11
poies phges? ksigisou, kai systisou, kai meta pame gia kafedaki kai oti prokypsei (kserw kati fthna ksenodoxeia.)
kala den ntrepomaste na leme tetoia pragmata se temponera thread?
Δίκαιο των Σωστών, έννοια που σας παρουσιάζω για πρώτη φορά και περιγράφει πως ακριβώς οι μαλάκες έχουν άδικο και οι μη μαλάκες δίκιο.
Καλά όλοι νομίζουν ότι είναι σωστοί και έχουν δίκιο.
Δεν ξέρω αν απευθυνόσουν σε εμένα αλλά εγώ ρωτούσα όχι πως θα κριθούν ιστορικά αυτές οι ακατάστατες πράξεις βίας (τι όμορφο που ακούγεται έτσι, σαν θεατρικό) άμα κι έτσι στον virtual εμφύλιο που περιγράφεις ότι είμαστε, νικήσουν οι virtual αριστεροί, αλλά στο αν τώρα, κάποιος ο οποίος δηλώνει αριστερός αγνοεί το ηθικό βάρος το οποίο φέρει ο όρος αυτός απέναντι στην ανθρωπιά. Δηλαδή αριστερός μη-ανθρωπιστής, ανήθικος και με γρήγορο χέρι και βαρύ λάκτισμα τραμπούκος, ο οποίος πιστεύει ότι η ακατάστατη βια εναντίων οποιουδήποτε πολιτικού αντιπάλου είναι θεμιτή και σωστή για εμένα είναι ντροπή που δηλώνει αριστερός και ελπίζω τέτοιοι να μην νικήσουν τον virtual πόλεμο που περιγράφεις, δεν με συμφέρει, θα με διαγράψουν και ούτε καν είμαι μέλος. Και φυσικά έτσι και νικούσαν τέτοιοι virtual αριστεροί θα επικροτούσαν κάθε δεξιό κρόταφο σπασμένο με παράσημο.
Οι δεξιοί δεν φέρουν αυτό την αντανακλαστικό ανθρωπισμό τόσο κεντρικά στην πολιτική και ηθική τους φιλοσοφία, κάθε άλλο, έχουν χίλιες 'καλές' δικαιολογίες περί του γιατί να λιώσεις τον αδύναμο κάτω από την μπότα. Οι αριστεροί είναι αυτοί οι οποίοι επέλεξαν αυτά τα ηθικά βάρη και δεν τους παίρνει να αυτοακυρώνονται με εύκολη βια. Ό,τι πολιτικό πόλεμο ελπίζουν να νικήσουν πρέπει να τον νικήσουν με πολιτική, και όσο αφορά την βια, ευγενής άμυνα κατά την γνώμη μου είναι η μόνη ηθική λύση.
ikonoklast
03-02-2008, 03:26
Δεν απευ8υνόμουν σε σένα, κουβέντα κάνομε. Τι είναι ο virtual εμφύλιος;
Κατα τ' άλλα απο τα γεννοφάσκια της (βλ. μανιφέστο) η (μαρξιστική) αριστερά είχε ξεκα8αρισμένη στάση απέναντι στον αν8ρωπισμό και στην ουμανιστική η8ική, στον χριστιανισμό και σε παρεμφερή ρεύματα. Δεν έχει σχέση.
Το 1905 ο ρωσικός λαός πήγε στα τσαρικά ανάκτορα να παρακαλέσει για ψωμάκι με το σταυρό στο χέρι και πήρε τα αρχίδια μου. Το 1917 ξαναδοκίμασε με τις χατζάρες και τη χρυσή ζήμη. Και πέτυχε!! Το Δίκαιο των Σωστών δεν το είχε η τσαρική αστυνομία που πυροβολούσε εν ψυχρώ, το είχε όμως ο λαός όταν επαιρνε κεφάλια.
Απο την άλλη εγώ δεν μίλησα γενικά για αν8ρώπους "με γρήγορο χέρι και βαρύ λάκτισμα τραμπούκου, ο οποίοι πιστεύουν ότι η ακατάστατη βια εναντίων οποιουδήποτε πολιτικού αντιπάλου είναι θεμιτή και σωστή". Μίλησα για συγκεκριμένα πράγματα. Όποιος διαφωνεί με τον κανόνα του Δικαίου των Σωστών για ό,τι ανέφερα ας τοπο8ετη8εί.
carheart
03-02-2008, 03:53
Ε, επειδή εγώ ξέρω οτι αυτές οι ευαισ8ησίες για την μνήμη των νεκρών και οι εξισωτισμοί του τύπου "όλοι οι ακραίοι ίδιοι είναι!! σκατά σε όλους" είναι πολύ ευμετάβλητες καταστάσεις που κρύβουν καλά μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη των πραγμάτων, κα8όλου "ισορροπημένη" όπως 8έλει να εμφανίζεται, μην το ξαναπείτε αυτό το παραμυ8άκι. Μιλήστε επι του συγκεκριμένου. Δεν μπορείτε; Σκάστε.
Δεν είναι όλοι οι ακραίοι ίδιοι. Εγώ είμαι ακραία σοβαρότατος και εσύ αρχίζεις να φέρεσαι σαν ακραίος χαβαλές!
Πέρα από αυτά, μιλάω επί του συγκεκριμένου, όπως είπα μπορώ να περιοριστώ.
Σκατά στη ΝΔ, στον βουλευτή, στην πίτα, και στον Καλαμπόκα! Σκουπίδια βρωμερά.
Οκ τώρα σύντροφε;
Κοίτα δεν έχω μπροστά μου την εισαγωγή τον διαλεκτικό υλισμό είναι αλλά βιβλία μπροστά στο ράφι (βαθύ ράφι ρηχό μυαλό) αλλά μου είχε φανεί αστείο/χαριτωμένο όταν έλεγε κούτσα στραβά διαλεκτικός υλισμός έτσι έτσι έτσι αλλά οι άνθρωποι είναι από την φύση τους καλοί απλά και σωκρατικά μην το πολυπιλατεύετε είναι για το καλό του κόκκινου έθνους. Ίσως να κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω. Και καλά κάνει και λέει έτσι και έτσι πίστευε η πρώτη ύλη του κομμουνιστικού κινήματος (όχι οι μεταμοντέρνοι virtual αριστεροί σήμερα) και έτσι πρέπει να ξαναγίνει η αριστερά για να έχει νόημα, ίσως. Αν δεν είναι ανθρωπιστική είναι άχρηστη (λέμε τώρα μην το πάρεις και πολύ της μετρητής δεν θέλω να με διαγράψουν άμα νικήσετε μεθαύριο).
Για να στο πω αλλιώς, αριστερός άνθρωπος που δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι ούτε 'καλοί' ούτε 'κακοί' από την φύση τους είμαι, με αηδιάζουν άλλοι αριστεροί που είναι ανήθικα άνετοι με την βια. Τους προτιμώ απλούτσικους για το καλό του έθνους παρά βίαιους virtual πολεμιστές του εμφύλιου που δεν τελείωσε, άχρηστους και αποσβεστικούς πολιτικά. Και πάλι λέμε τώρα, μην μην μην πονάω εύκολα.
Τι είναι ο virtual εμφύλιος;
Αυτός που δεν τελείωσε που λέγεται καθημερινή ελληνική πολιτική διαχείριση αλλά για φοιτητές ο αυτοχαρακτηρισμός ως 'πολιτικός' είναι τρομακτικός και προτιμούν να νιώθουν στρατιώτες.
Απο την άλλη εγώ δεν μίλησα γενικά για αν8ρώπους "με γρήγορο χέρι και βαρύ λάκτισμα τραμπούκου, ο οποίοι πιστεύουν ότι η ακατάστατη βια εναντίων οποιουδήποτε πολιτικού αντιπάλου είναι θεμιτή και σωστή".
Ούτε πήγαινε για εσένα. Πήγαινε για το αρχικό σχόλιο περί του 'δείρε έναν δεξιό σήμερα, εκτελείς κοινωνικό έργο'.
Το 1905 ο ρωσικός λαός πήγε στα τσαρικά ανάκτορα να παρακαλέσει για ψωμάκι με το σταυρό στο χέρι και πήρε τα αρχίδια μου. Το 1917 ξαναδοκίμασε με τις χατζάρες και τη χρυσή ζήμη. Και πέτυχε!!
Η χρήση βίας στην περίπτωση που περιγράφεις μάλλον κρίνεται και από τους ανθρωπιστούλιδες αριστερούς ως απαραίτητη. Δεν συγκρίνεται με το τι περιγράφουμε τώρα.
Δεν πιστεύω ότι είμαστε σε κανέναν εμφύλιο πόλεμο (ιδεολογικό ή άλλο) και δεν πιστεύω ότι μεθοδολογία πολέμου επιτρέπεται, κοινώς. Πιστεύω ότι μάλιστα η βια από την πλευρά μας κάνει πολιτική ζημιά στην ατζέντα της σύγχρονης αριστεράς (με την οποία σαν cue track στο Friends γελάνε οι εξωκoινοβουλευτικοί δικοί μας επειδή ως γνωστό το να γελάς ως αριστερός με τον διπλανό σου αριστερό είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο) περισσότερο από ότι θα μπορούσε κανείς στρατιώτης να πει ξέρω 'γω ότι κάνει ένα ελάχιστο καλό επειδή "νταξ' τουλάχιστον να φυλάμε τα μπόσικα, μην μας πούνε και αδερφές που δεν δέρνουμε".
Δίκαιο του νικητή λες εσύ (ναι, το ξέρω ότι είπες 'δίκαιο του σωστού' το παραφράζω επίτηδες, όχι επειδή δεν ξέρω να διαβάζω προσεκτικά), εγώ λέω αριστερή δράση που δεν σκοπεύει στην ενημέρωση, ταξική ενεργοποίηση και τελικά απελευθέρωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο δεν είναι αριστερή. Ξύλο στους δεξιούς δεν το κάνει αυτό. Προσοχή δεν λέω όχι στην άμυνα αν φτάσει σε αυτό, και πάλι αναφέρομαι στο αρχικό 'θεμιτή βια στην δεξιά σε κάθε περίπτωση επειδή είναι αντιδραστικοί'.
όλα αυτά κλασικά ανάγονται στις πεποιθήσεις του εκάστοτε αριστερού για το αν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο σκοπός τους κοινοβουλευτικά ή όχι και ξέρω μάλλον τι θα μου απαντήσεις, αλλά εντάξει, συζήτηση να γίνεται.
ikonoklast
03-02-2008, 05:08
Κάρχαρτ δεν με νοιάζει να συμφωνήσεις μαζί μου. Απλά όταν για κάποιον είμαι το ίδιο πράγμα με δολοφόνους και βασανιστές τότε προτιμώ να μη μου λέει απλώς οτι το πιστεύει δεκαεφτά φορές τη μέρα όταν λέω κάτι αλλά να μου εξηγεί και ποιόν σκότωσα ή ποιόν βασάνισα.
Helm, δε ξέρω τι ακριβώς λέγεται στον διαλεκτικό υλισμό (εκτός αν λες τρότσκι - εισαγωγή στον διαλεκτικό υλισμό το οποίο δεν έχω). Πες συγκεκριμένα αν 8έλεις αλλά νομίζω οτι είναι πιο πολύ φιλολογικό ζήτημα.
Δεν είμαι βίαιος άν8ρωπος, προτιμώ να μην παίζω φάπες. Όταν πέφτουν φάπες (στην πραγματικότητα, όχι virtual) τότε υπάρχει ένας λόγος που πέσαν. Ο λόγος αυτός για τα παραδείγματα που ανέφερα δεν είναι απλώς η ακατάσχετη βία απο τραμπούκους σε άλλους τραμπούκους. Είναι οτι εξακολου8ούμε να ζούμε σε ένα σύστημα που παράγει συγκρούσεις και οδηγεί σε φάπες. Οι φάπες δεν είναι καλό πράγμα και καλό 8α ήταν να μην πέφτουν όμως όπως αποδεικνύεται ιστορικά κάποιες φάπες πρέπει να πέσουν. Ας διερευνήσουμε ποιές είναι αυτές και αν χρειαστει ας τις ρίξουμε. Αν κάνουμε όλα όσα πρέπει το Δίκαιο του Σωστού 8α είναι με το μέρος μας. Αμην.
Helm, δε ξέρω τι ακριβώς λέγεται στον διαλεκτικό υλισμό (εκτός αν λες τρότσκι - εισαγωγή στον διαλεκτικό υλισμό το οποίο δεν έχω). Πες συγκεκριμένα αν 8έλεις αλλά νομίζω οτι είναι πιο πολύ φιλολογικό ζήτημα.
http://www.locustleaves.com/pictionary.jpg
την τετάρτη που έχουμε με τους συντρόφους νύχτα pictionary junior θα κοιτάξω
Οι φάπες δεν είναι καλό πράγμα και καλό 8α ήταν να μην πέφτουν όμως όπως αποδεικνύεται ιστορικά κάποιες φάπες πρέπει να πέσουν. Ας διερευνήσουμε ποιές είναι αυτές και αν χρειαστει ας τις ρίξουμε. Αυτό είναι όλο.
Συμφωνώ.
Griffith τώρα είδα το ερώτημα σου και για να απαντήσω δεν θεωρώ οτι είμαι δεξιός η αριστερός. σε κάθε θέμα παίρνω το μέρος αυτού με τον οποίο συμφωνώ περισσότερο. Όμως έχω ένα κόλλημα ειδικά με τους αριστερούς κυρίως γιατι ενώ συμφωνώ με τις περισσότερες απόψεις τους και γενικά τους θεωρώ αυτή τη στιγμή πολύ πιο σκεπτόμενη παράταξη απο τη "δεξία", εντούτοις ο τρόπος που τις εκφράζουν προσωπικά δε μου ταιριάζει και νομίζω οτι σε πολλές περιπτώσεις τους κάνει να φαίνονται ηλίθιους. Και γενικά δεν πιστεύω οτι έχει ανάγκη η πολιτική απο ένα ρεύμα που αναλώνεται στην γκρίνια, στα ηλίθια συνθήματα και στο βρίσιμο των μπάτσων και των παπάδων. είναι αστείο.
edit: επειδή το θέμα είναι όντως άσχετο με τον τεμπονέρα θα λεγα να γίνουν ξεχωριστό θρέντ τα πόστς ετούτα.
ikonoklast
03-02-2008, 06:33
Και γενικά δεν πιστεύω οτι έχει ανάγκη η πολιτική απο ένα ρεύμα που αναλώνεται στην γκρίνια, στα ηλίθια συνθήματα και στο βρίσιμο των μπάτσων και των παπάδων. είναι αστείο.
Στην πραγματικότα μόνο εκεί τυχαίνει να μοιράζεσαι τις παρεμβάσεις σου.
protonios
03-02-2008, 14:25
exeis vivlio alogoskoufh?
ikonoklast
03-02-2008, 15:15
Εδώ έχει κοτζιά.
carheart
03-02-2008, 18:37
Κάρχαρτ δεν με νοιάζει να συμφωνήσεις μαζί μου. Απλά όταν για κάποιον είμαι το ίδιο πράγμα με δολοφόνους και βασανιστές τότε προτιμώ να μη μου λέει απλώς οτι το πιστεύει δεκαεφτά φορές τη μέρα όταν λέω κάτι αλλά να μου εξηγεί και ποιόν σκότωσα ή ποιόν βασάνισα.
Όχι, το βλέπεις πάλι όλο άσπρο ή μαύρο, και για δέκατη έβδομη φορά έχω βαρεθεί να εξηγώ, αλλά το κάνω μια τελευταία. Δεν είναι όλοι οι ΟΝΝΕΔ δολοφόνοι βασανιστές, σε κάποιες συνθήκες ίσως και να ήταν, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι αφοριστικό να μιλάς για όλους, και αυτό που το κάνει περισσότερο αστείο, είναι πως πας να απενοχοποιήσεις οποιονδήποτε άλλο υπαρκτό τυχόν δολοφόνο βασανιστή που πετάει μολότωφ στις σκάλες του μετρό με κόσμο μέσα, που αν του έδινες εξουσία, θα έστελνε τον μισό πλανήτη σε γκούλαγκς και σε γκούλας.
Δηλαδή ξαφνικά οι δεξιοί γουρούνια και ζώα, και όποιος πει πως και η αριστερά έχει κατά καιρούς κάνει τα ίδια και χειρότερα, όχι σε γενικές συνελεύσεις, όχι σε καταλήψεις, όχι στην Ελλάδα, και στην Ελλάδα, ξαφνικά να μην μιλάει επειδή δεν ξέρει.
Δεν διαχωρίζω τον δολοφόνο σε δεξιό ή αριστερό, είναι δολοφόνος, τέρμα, και άμα έχει ευκαιρία-εξουσία, θα δολοφονήσει.
Οπότε δεν με ενδιαφέρει ικόνοκλαστ, τι ιδεολογία θα "είσαι" όταν θα "σκοτώνεις". Το θέμα είναι να μη σκοτώνεις, να μην προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου, να μην νομίζεις πως είσαι ήρωας ενώ είσαι σκουπίδι, να μην κάνεις όσα κάνει ένα σκουπίδι.
Το δίπολο δεξιάς-αριστεράς στους τσακωμούς, το αφήνω στους μάχιμους δεξιούς και αριστερούς, στη δική μου κοσμοθεωρία δεν έχει θέση. Όπως και το γεγονός πως έτυχε να γίνουν κάποια εγκλήματα παραπάνω από τους μεν, και όχι από τους δε.
Όχι, το βλέπεις πάλι όλο άσπρο ή μαύρο, και για δέκατη έβδομη φορά έχω βαρεθεί να εξηγώ, αλλά το κάνω μια τελευταία. Δεν είναι όλοι οι ΟΝΝΕΔ δολοφόνοι βασανιστές, σε κάποιες συνθήκες ίσως και να ήταν, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι αφοριστικό να μιλάς για όλους, και αυτό που το κάνει περισσότερο αστείο, είναι πως πας να απενοχοποιήσεις οποιονδήποτε άλλο υπαρκτό τυχόν δολοφόνο βασανιστή που πετάει μολότωφ στις σκάλες του μετρό με κόσμο μέσα, που αν του έδινες εξουσία, θα έστελνε τον μισό πλανήτη σε γκούλαγκς και σε γκούλας.
Δηλαδή ξαφνικά οι δεξιοί γουρούνια και ζώα, και όποιος πει πως και η αριστερά έχει κατά καιρούς κάνει τα ίδια και χειρότερα, όχι σε γενικές συνελεύσεις, όχι σε καταλήψεις, όχι στην Ελλάδα, και στην Ελλάδα, ξαφνικά να μην μιλάει επειδή δεν ξέρει.
Δεν διαχωρίζω τον δολοφόνο σε δεξιό ή αριστερό, είναι δολοφόνος, τέρμα, και άμα έχει ευκαιρία-εξουσία, θα δολοφονήσει.
Οπότε δεν με ενδιαφέρει ικόνοκλαστ, τι ιδεολογία θα "είσαι" όταν θα "σκοτώνεις". Το θέμα είναι να μη σκοτώνεις, να μην προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου, να μην νομίζεις πως είσαι ήρωας ενώ είσαι σκουπίδι, να μην κάνεις όσα κάνει ένα σκουπίδι.
Το δίπολο δεξιάς-αριστεράς στους τσακωμούς, το αφήνω στους μάχιμους δεξιούς και αριστερούς, στη δική μου κοσμοθεωρία δεν έχει θέση. Όπως και το γεγονός πως έτυχε να γίνουν κάποια εγκλήματα παραπάνω από τους μεν, και όχι από τους δε.
αυτό που είπε.
irreligious
03-02-2008, 20:21
πετάγομαι σαν την κλανιά και βρίστε με αν θέτε αλλά κ αυτό μόνο του:
δέχεσαι την ιδέα πως το κόμμα που σε συντηρεί,
δεν σας συφιλιάζει?
ikonoklast
03-02-2008, 20:43
Ναι το έχω πιάσει το παραμύ8ι λέμε. Αυτό που εξηγώ παραπάνω είναι οτι εφόσον ισχύει ο ισχυρισμός του quote ας μην μένουμε απλά στο να τον αναφέρουμε αλλά ας αναφέρουμε όπου χρειάζεται και το τι ακριβώς συμβαίνει γιατι το όπλο της κριτικής είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο!! Παράδειγμα διαδοχής ποστ που δεν οδηγεί στην έξοδο:
Ικονοχραουτς: "Παιδιά στην πάτρα ένας παλιομαλάκας χουντικός βουλευτής νδ έκοψε κομμάτι βασιλόπιτας στον καλαμπόκα χαχαχαχ όλοι ίδιοι είναι ρε τα μουνιά τους γαμώ, λοιποί γκρουπιέρηδες πείτε και σεις τα δικά σας ΛΟΛ!"
Χρήστες γενικά απο το φόρουμ: "Δεν μιλάς όμορφα, δεν είναι ΟΛΟΙ ίδιοι, υπάρχουν και καλά παιδιά και τελοσπάντων εσείς είστε ίδιοι!!"
Ι: "Αριστερά με ΦΑΣΙΣΤΕΣ;;"
ΧΓΑΤΦ: "Απ' το ίδιο βαρέλι.."
Ι: "Ντρέπομαι για λογαριασμό σου!"
Παράδειγμα διαδοχής ποστ που οδηγεί κάπου ή τελοσπάντων δε το βαριόμαστε έυκολα ρε αδερφέ:
Ικονοχραουτς: "Παιδιά στην πάτρα ένας καραμαλάκας χουντικός βουλευτής νδ έκοψε κομμάτι βασιλόπιτας στον καλαμπόκα χαχαχαχ όλοι ίδιοι είναι ρε τα μουνιά τους γαμώ, λοιποί γκρουπιέρηδες πείτε και σεις τα δικά σας ΡΟΦΛ!"
Χρήστες γενικά απο το φόρουμ: "ΛΟΛΟΛ, τουλάχιστον αυτοί κόβουν και καμια πίτα στους αγωνιστές τους, εσείς είχατε τον πλουμπίδη να κάνει αιμοπτύσεις στις δίκες και σας πήρε πενήντα χρόνια να σταματήσετε να τον λέτε χαφιέ και προδότη!!!"
Ι: "χμ δεν είναι ακριβώς έτσι γιατι ως γνωστον αι συν8ήκαι ήταν περίπλοκαι..." κλπ.
Νομίζω οτι τώρα έγινα λίγο πιο σαφής...
Ιρελίτζιε, καρατσεκαρισμένο, κανείς απο τους χρήστες του ER δεν συντηρείται απο κόμμα!!
asimoulis
04-02-2008, 00:42
Δεν είναι όλοι οι ΟΝΝΕΔ δολοφόνοι βασανιστές
η αριστερά έχει κατά καιρούς κάνει τα ίδια και χειρότερα
φυσικά η συλλογική ευθύνη για τον cartman ισχύει μόνο για την αριστερά...
εδώ ο cartman μας λέει εν ολίγοις ότι ο καλαμπόκας σκότωσε τον τεμπονέρα επειδή του πηδούσε την γυναίκα...
The Nerd
04-02-2008, 01:05
Ιρελίτζιε, καρατσεκαρισμένο, κανείς απο τους χρήστες του ER δεν συντηρείται απο κόμμα!!
Swsta, ta kommata arxizoyn meta to fantariliki, gia diorismoys ktl. Kai oi pio polloi apo edw den exoyn teleiwsei to uni akoma :>
ikonoklast
04-02-2008, 01:09
Κοίτα, αν είμαστε σε 8έση να συντηρούμε έστω και έναν μετα το φανταριλίκι, αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα!!
Pinatero
05-02-2008, 14:50
Κοίτα, αν είμαστε σε 8έση να συντηρούμε έστω και έναν μετα το φανταριλίκι, αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα!!
:lol:
asimoulis
08-02-2008, 06:53
έχω την εντύπωση ότι συντηρείτε.... όχι καλά -λολ- αλλα συντηρείτε...
Raven Lord
20-05-2009, 10:15
ωραίος ο τελευταίος "ιος":
Ο «στρατός – φάντασμα» της εθνικοφροσύνης (http://www.iospress.gr/ios2009/ios20090517.htm)