PDA

View Full Version : H SIEMENS χρηματοδοτούσε τα μεγάλα κόμματα σε εκλογές

Candiru
30-01-2008, 19:53
Εδωσα το ok για να χρηματοδοτηθούν τα δύο μεγάλα κόμματα»

Η SIEMENS, ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004: «Την άνοιξη του 2004 έγινε στην Αθήνα μια σύσκεψη προγραμματιστών της ICN και δόθηκε συνέντευξη Τύπου. Με την ευκαιρία αυτή με πλησίασε ξανά ο κ. Χριστοφοράκος και μου μίλησε για ορισμένες "πληρωμές", τις οποίες εγώ αρνήθηκα και του είπα, αν χρειάζεται κάτι, να απευθυνθεί στο τοπικό υποκατάστημα. Ο κ. Χριστοφοράκος προσπάθησε να με πείσει ότι οι πληρωμές είναι αναγκαίες, εξηγώντας μου για πολλή ώρα και λεπτομερώς ότι λόγω του υφιστάμενου εκλογικού αγώνα και των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν πληρωμές μέσω του ιδίου προς τα κόμματα για τη χρηματοδότηση του εκλογικού αγώνα.

Μου είπε ότι αυτό συνηθίζεται στην Ελλάδα και ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων γίνεται κυρίως μέσω μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Μου είπε, επίσης, ότι με τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτούσε και τα δύο κόμματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι σε κάθε περίπτωση και μετά τις εκλογές η Siemens θα εξακολουθήσει να έχει την εύνοια των πολιτικών. Από αυτά που έλεγε κατάλαβα ότι θα χρηματοδοτούσε τα δύο μεγάλα κόμματα (σ.σ. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Ο κ. Siekaczek μπορεί ασφαλώς να πει πόσα χρήματα έλαβε κατά τον χρόνο αυτό. Κατάλαβα αυτό που μου είπε, το έλαβα υπόψη και τον παρέπεμψα στον κ. Siekaczek. Κατόπιν αυτού ήταν σαφές ότι με τη στάση μου αυτή είχα δώσει βασικά το ΟΚ. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που αποδέχτηκα επιθυμία του κ. Χριστοφοράκου για άνομες πληρωμές. Του κατέστησα σαφές ότι από τώρα και στο εξής δεν θα αποδεχθώ πλέον πληρωμές. Κατά τον χρόνο αυτό δεν γνώριζα για το έργο C4I για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

...Ταυτόχρονα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και της σύσκεψης προγραμματιστών, έγινε μια παρουσίαση από τη δήμαρχο της Αθήνας (σ.σ. τότε ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη) σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κ. Ganswindt (σ.σ. ανώτατο στέλεχος της Siemens) είχε εμπλακεί έντονα στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως στο έργο. Το έργο αυτό ήταν αποκλειστικά υπόθεση των διευθυντών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/01/2008
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=7943544

attila
31-01-2008, 00:34
το ξερω απο τα μεσα

irreligious
31-01-2008, 16:51
τον παρά μου,την κυρά μου.

ikonoklast
31-01-2008, 18:19
χαχαχαχαχα τα πήραν για να στήσουν το C4I. Νομίζω οτι χρειάζεται οικολογικό μέτωπο!

Pitsadoros
31-01-2008, 20:04
isxuei oti iparxei nomos oti an ginoun ekloges ena xrono meta tis teleutaies paragrafontai ta adikimata twn vouleutwn ekeini tin periodo?

Candiru
31-01-2008, 20:06
στην ελλάδα είναι δυνατόν να υπάρχει

Deggial
31-01-2008, 20:38
Όχι, δεν ισχύει κι αναρωτιέμαι ποιος στο καλό ξεκινά τέτοιες φήμες.

The Good Son
31-01-2008, 20:43
AFTOS

1-0

Deggial
31-01-2008, 20:55
Το μόνο σχετικό που ισχύει αφορά την ποινική ευθύνη Υπουργών, κατά το άρθρο 86, παρ 1 του Συντάγματος και τον νόμο 3126/2003, σύμφωνα με τα οποία οι αξιόποινες πράξεις των υπουργών παραγράφονται με τη συμπλήρωση 5 ετών από την ημέρα που τελέστηκαν (αντί του χρόνου παραγραφής που ορίζει το άρθρο 111 του Ποινικού Κώδικα).

enitharmon
02-02-2008, 03:45
πες μου ότι όλα αυτά τα γοογλαρες και δεν τα ξέρεις απέξω

Deggial
02-02-2008, 11:52

Προφανώς δε κάθομαι να θυμάμαι απ' έξω κάθε άρθρο των Κώδικων και κάθε νόμο, ούτε οι νομικοί δε το κάνουν αυτό. Απλά έχω μια γενική ιδέα πού θα έπρεπε να ψάξω για να βρω οτιδήποτε σχετικό με το θέμα.

hvilelos?
02-02-2008, 12:07
Εχασες την ευκαιρια για ενα μεγαλο και τρανο respect

pitchfork
25-06-2008, 23:13
http://www.antinews.gr/?p=2526

Ο Roco και τα ΠΡΩΗΝ αδέλφια του
By Factorx | June 25, 2008
Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα. Ο Σωκράτης τα έχει χαλάσει με τον κ. Σταύρο και δεν μιλιούνται. Το επιβεβαιώνει η εφημερίδα του κ. Σταύρου που γράφει σήμερα: «Αίνιγμα για τον εισαγγελέα εξακολουθεί να παραμένει το ποιος κρύβεται πίσω από τον τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον «Α. RΟCΟS»…. εκτιμάται ότι πρόκειται για κωδικό και όχι για πραγματικό πρόσωπο, ενώ ο δικαστικός λειτουργός προσπαθεί να εξακριβώσει αν πράγματι ο λογαριασμός αυτός συνδέεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τον πρώην υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη». Ο λογαριασμός με διαχειριστή τον «Α. RΟCΟS» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σε αυτόν έχουν εμβαστεί μεγάλα χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 10.200.000 μάρκων και συνδέεται με το πρώην στέλεχος της Siemens Ηellas κ. Ηλία Γεωργίου, αλλά και τον κ. Αρ. Μαντά , σύμβουλο του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Μαντέλη.
Τον καρφώνει κανονικά δηλαδή τον φίλο του τον Σωκράτη ο κ. Σταύρος. Επειδή, όλοι γνωρίζουν ότι την προηγούμενη φορά που η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη ασχολήθηκε με την Ζήμενς και την Ιντρακόμ, ήταν τότε που βρέθηκαν στα αρχεία της Στάζι κάτι έγγραφα για κάποιον που δρούσε με το κωδικό «Roco», το οποίο είχε αποδοθεί στον Σωκράτη. Τότε η ΝΔ του κ. Καραμανλή είχε ποντάρει πολλά στην δικαστική δίωξη, αλλά στη συνέχεια (ακριβώς όπως συνέβη και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με παρόμοια υπόθεση) τέθηκε και αυτή στο αρχείο. Ποιος εισηγήθηκε να μπει στο αρχείο; Ο νυν βασικός ανακριτής της υπόθεσης Ζαχόπουλου, κ. Δ. Οικονόμου.
Απορία, επαναλαμβανόμενη: Πως γίνεται και λάδωνε μόνο η Ζήμενς για έργα που έπαιρνε μαζί με την Ιντρακόμ και στον ΟΤΕ και στο υπουργείο Άμυνας και οπουδήποτε αλλού; Συμβαίνει κάτι άλλο στο παρασκήνιο (ποιος πχ θα παίρνει τώρα τα έργα που έπαιρνε η Ζήμενς) ή απλώς οι Γερμανοί έπεσαν θύματα της παροιμιώδους γραφειοκρατίας του, όπως και στην περίπτωση της Στάζι;
Προσέξτε και κάτι άλλο: Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (apomesa.info) ότι η γνωστή κόντρα του Θ. Τσουκάτου με τον Θ. Πάγκαλο, «προέκυψε κυρίως επειδή ο Τσουκάτος πέτυχε να έχει προνομιακές σχέσεις με επιχειρηματία (ερυθρόλευκων αποχρώσεων) που διαχρονικά ήταν (και κατά πολλούς είναι…) δική του επαφή».

Mitsmann
25-06-2008, 23:56
Τωρα που τα σκανε σαν τρελοι οι Αγγελοπουλοι, εισαι πολυ σιγουρος οτι θες να πρωωθεις τετοια αρθρα?

Nodoordonotthereisnotry
26-06-2008, 10:49

Προφανώς δε κάθομαι να θυμάμαι απ' έξω κάθε άρθρο των Κώδικων και κάθε νόμο, ούτε οι νομικοί δε το κάνουν αυτό. Απλά έχω μια γενική ιδέα πού θα έπρεπε να ψάξω για να βρω οτιδήποτε σχετικό με το θέμα.

Το Σύνταγμα όμως θα πρέπει να το θυμόμαστε. Εγώ τουλάχιστο, λόγω του διαγωνισμού. Και σε ένα καλό βαθμό θυμάμαι αρκετά άρθρα απ'έξω.

pitchfork
29-06-2008, 14:19
Μιτς αν νομίζεις ότι είμαι κανας εμπαθής είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Με ενδιαφέρει μόνο η επικράτηση της αλήθειας και της νομιμότητας.

Mitsmann
30-06-2008, 01:48
Ισα ισα, να μπουν ολα τα λαμογια στη φυλακη. Και αν εχουν αχρηστους γιους, να τους χωσουν επισης μεσα!

GG*
30-06-2008, 02:19
για αλλη μια φορα συγκλονιστικες πηγες που κοντραρουν ανετα την εκπομπη του καμπουρη στο εξτρα.
apomesa.info :lol: