View Full Version : άρση μονιμότητας
λοιπόν, επειδή έχουν πέσει πολύ οι τόνοι στο πόλιτιξ, εγώ που δουλεύω στο ιδιωτικό τομέα γιατί να δουλεύω σαν το σκυλί και ο αιώνιος δημοσιουπάλληλος να ξύνει το πουλί του και να τσεπώνει όσα και 'γώ αν όχι περισσότερα; ε όχι, να αρθεί η μονιμότητα να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. ο καθένας να δουλεύει για την πάρτη του και όσο παραγωγικότερος και ανταγωνιστικότερος είναι τόσο να εξασφαλίζει και μια σταθερή θέση εργασίας.
κοινή λογική το λένε, αλλά όπως φαίνεται στο ελλαδιστάν δεν είναι τόσο κοινή, έχουμε μείνει σε εποχές που συνδικαλίστες παύλα συντέχνες έλυναν και έδεναν και κανείς έντιμος πολιτικός δεν έχει βρεθεί να πάρει στην πλάτη του το πολιτικό κόστος που έρχεται με μια τέτοια κίνηση. το πασοκικό κράτος πρέπει επιτέλους να καταρρεύσει.
[edit: το έκανα πολλ γιατί πάνω απ' όλα είμαστε δημοκράτες.]
μαζί σου. (έδιτ: περίπου μαζί σου και οχι ακριβώς μαζί μαζί σου αλλα καταλαβαίνεις).
απλά φαντάζομαι οτι θα ήταν ιδανικότερο αν διασφαλιζόταν κάπως νομικά η περίπτωση απόλυσης σε περίπτωση που αλλάξει η κυβέρνηση (εφόσον η μονιμότητα κάπως έτσι καθιερώθηκε , για να αποφευχθεί η πλατεία κλαυθμώνος). Γιατι στην ιδιωτική επιχείρηση άμα σε απολύσουν θα βάλουν την αποζημίωση απο την τσέπη τους, ενώ στο δημόσιο στα αρχίδια τους.
+1
Βεβαίως, ακόμα καλύτερα θα ήταν να καταργήσουμε το Δημόσιο.
Phantom Duck
15-01-2008, 22:59
Και να υπάρξει αξιολόγηση. Κι εξετάσεις.
ετσι ειναι, και να πουμε δεν περιμενα τετοιο τοπικ απο σενα μανωλη, γιατι οι εποχες ειναι δυσκολες κι ακομα και το πιο απλο πραγμα οπως η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ δεν εχει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ στα μυαλα της πλεμπας.. φυσικα ο καθενας σκεφτεται πως θα βολεψει το παιδι του......... ετσι ειναι.... τι να κανεις; απ την αλλη ομως αυτο ειναι που συντηρει και το σαπιο πολιτικο μας συστημα και μας εχει καταντησει στα σαγονια της ΔΕΞΑΣ εδω και 4 χρονια.... μανωλη εγω στηριζω αυτη την καινοτομα δραση για να τους τρελανουμε!
δικος σου..
γιαννης.
idaniko alla apo diskolo ews adinato na ginei pote edo imo. den ksero an ginetai se kapoia alli xwra stin europi opws px souidia
+1
Βεβαίως, ακόμα καλύτερα θα ήταν να καταργήσουμε το Δημόσιο.
+1
stam and the witches
15-01-2008, 23:38
Δεν πιάνετε κανα πιο φλέγον ζήτημα; Πάλι τον Deggial θα βρίζετε.
Να πχ, όπως αυτό των εκπαιδευτικών με απόσπαση που απεργούν χωρίς να το δηλώσουν στο σχολείο στο οποίο είναι γραμμένοι, όπως αυτό των εκπαιδευτικών που αρνιούνται τις παρουσίες στα σεμινάρια μετεκπαίδευσης, αυτό της άρνησης μετεκπαίδευσης γενικότερα με αποτέλεσμα ο ναυτεργάτης-working class hero να στέλνει τα παιδιά του στο φροντιστήριο από την πρώτη γυμνασίου, αυτό της 2ης-3ης σύνταξης των μηχανικών, αυτό του ανύπαρκτου ελέγχου πάνω στο αν ο γιατρός ζητάει λεφτά με αποτέλεσμα νεκρούς αλβανούς στο διάδρομο, και γενικότερα ζητήματα συνδικαλισμού που φλερτάρουν ύποπτα με τον μικροαστισμό, και ακόμα πιο γενικά πως είναι τα αιτήματα σου να κινούνται στη σφαίρα των απαιτήσεων από το Μεγάλο Εργοδότη τη στιγμή που η άλλη μισή και βάλε εργατική τάξη απολαμβάνει προνόμια όπως 1 θάνατος από εργατικό ατύχημα ανα 3 μέρες και απόλυση όποιου φύγει αφού τελειώσει το 8ωρο.
Πριν πεταχτεί κανας κνιτίζων λασπολόγος να με πει δεξιό, να επισημάνω ότι είμαι υπέρ του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας/εκπαίδευσης/κλπ, απλά επισημαίνω ορισμένες αντιφάσεις που η σημερινή αριστερά πιστεύω ότι όχι μόνο αγνοεί αλλά εκμεταλλεύεται όσο περισσότερο μπορεί για να διαπλακεί και ο τελευταίος Σάββας.
ikonoklast
15-01-2008, 23:43
όπως αυτό των εκπαιδευτικών με απόσπαση που απεργούν χωρίς να το δηλώσουν στο σχολείο στο οποίο είναι γραμμένοι, όπως αυτό των εκπαιδευτικών που αρνιούνται τις παρουσίες στα σεμινάρια μετεκπαίδευσης, αυτό της άρνησης μετεκπαίδευσης γενικότερα με αποτέλεσμα ο ναυτεργάτης-working class hero να στέλνει τα παιδιά του στο φροντιστήριο από την πρώτη γυμνασίου, αυτό της 2ης-3ης σύνταξης των μηχανικών, αυτό του ανύπαρκτου ελέγχου πάνω στο αν ο γιατρός ζητάει λεφτά με αποτέλεσμα νεκρούς αλβανούς στο διάδρομο,
Δε κατάλαβα τι συμβαίνει σε κανένα απο τα παραπάνω παραδείγματα και για ποιό λόγο τα αναφέρεις.
solution_AK-47
15-01-2008, 23:47
H8ela na pw akribws to idgio alla fobh8hka pws 8a kathgorh8w gia blakeia k empa8eia. Xairomai pou me bganeis ap' th duskolh 8esh.
:teddy:
stam and the witches
15-01-2008, 23:47
Αφορούν το τι συμβαίνει όταν τα μυαλά σου πάρουν πολύ αέρα στο δημόσιο :rofl:
Σόλε πού δουλεύεις;
Και για να απαντήσω στο ερώτημα που με τόση σοφία αλλά και αγνή αγανάκτηση έθεσε ο Σόλος, είναι προφανές νομίζω σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει χρειαστεί να πάει π.χ. στην Εφορία έστω και μια φορά στη ζωή του (ακόμα και σ'αυτόν που δουλεύει στο καφενείο απέναντι και απλά πηγαίνει τους καφέδες το πρωί) ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο είναι ο καρκίνος της ΠΑΕ Κράτος και της Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια Α.Ε
Το πραγματικά μεγάλο κακό αυτής της κατάστασης δεν είναι να περιμένεις 3 ώρες στην ουρά αλλά να βλέπεις πρώην ανθρώπους. Και η τάπα του Βράνκοβιτς.
Phantom Duck
16-01-2008, 00:11
Προτείνω επίσης εφαρμογή της μονιμότητας στον ιδιωτικό τομέα, κάθε φορά που κολλάει το ίντερνετ μου σπάνε τ' αρχίδια στην αναμονή οι τεχνικοί της χολ και σαλεύω. Πιστεύω ότι η ανασφάλεια είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μην μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα χαμένες ώρες σέρφινγκ.
carheart
16-01-2008, 00:22
Κάπου μεταξύ του ανθρώπινου εργασιακού δικαιώματος και του οποιουδήποτε δημοσίου υπαλλήλου, μεταξύ της ιδιωτικής πίεσης και του δημόσιου ξυσίματος, μεταξύ της δημόσιας απραξίας και της επιλεκτικά (aka "ανάλογα τις συνθήκες) βολικής ιδιωτικής εξυπηρέτησης, κάπου μεταξύ αυτών, πρέπει να γίνει κάτι.
Προτείνω : Σκοτώνουμε πρώτα όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, απαγορεύουμε τον συνδικαλισμό στο δημόσιο, και φτιάχνουμε ένα ανθρώπινο μηχανισμό για να παλευτεί λίγο το θέμα.
Καπου αναμεσα στον μονιμο ξυστη και στα εργατικα του δικαιωματα πεφτει η σκια.
Αρση μονιμοτητας και τουφεκισταν στα λαμογια ελευθερους που δινουν φακελακια για να παρανομουν. Η πελατειακη σχεση προυποθετει και τους δυο φιακες.
HAVOC θα βγω λίγο οφφτόπικ και να με συμπαθάς αλλά ποια η σχέση σου με τις νταλίκες και τη γενικότερη νταλικοκουλτούρα;
Φτιαχνω αυτο τον καιρο εγκαταστασεις για μια μεταφορικη. Other than that, νταλικερη νταλικερη αστο καμουτσικι απ'το χερι, don't know.
καλά, αντί να γίνουν αγώνες για εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα καθόμαστε και λέμε για άρση μονιμότητας. Την εύκολη λύση δηλαδή, γαμιέμαι εγώ να γαμιούνται όλοι, όχι να σταματήσουν να με γαμάνε.
Ο σταρχιδισμός του Δημοσίου (που δεν ισχύει και παντού, αλλά κυρίως σε συγκεκριμμένες διεφθαρμένες υπηρεσίες) αντιετωπίζεται θεσμικά με καλύτερο έλεγχο, δίκτυο παραπόνων κλπ, που θα λειτουργεί σωστά με ένα σύστημα ποινών (πρόστιμα, κλπ) που θα μπορεί να επιφέρει πιο εύκολα ΚΑΙ απόλυση εφόσον έχει υποτροπιάσει σε κάποιο παράπτωμα ή δυσλειτουργία της υπηρεσίας μερικές φορές.
Η μεγέθυνση ενός οργανισμού με όλη την γραφειοκρατία αλλά και το αποκλειστικό κυνήγι του κέρδους είναι που ενοχλεί τον πολίτη και αυτό γίνεται πλέον φανερό και στον ιδιωτικό τομέα όπου και στον τομέα της υγείας και των επικοινωνιών τείνουν να γίνουν σχεδόν το ίδιο σκατά όσο στο δημόσιο (μιλάω για ιατρικό expess service, Hol, Forthnet, Ote, Ελτα κλπ)
Η άρση της μονιμότητας ως μεμονωμένη απόφαση προφανώς δε μπορεί να επιτύχει και πολλά, ωστόσο μία ειλικρινής παρατήρηση της παρούσας κατάστασης δείχνει ότι η μονιμότητα αφ' ενός δεν καταφέρνει να λύσει θεμελιωδώς το αρχικό πρόβλημα (των απολύσεων και μεταθέσεων), αφ' ετέρου ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αργομισθία στο Δημόσιο.
Τόσο στο παρελθόν, με τους κομματάρχες, όσο και στο παρόν με τις συχνές συζητήσεις για φωτογραφικές διατάξεις διορισμών και, κυρίως, προαγωγών, είναι για μένα σαφές πως απλώς μετέθεσε το πρόβλημα. Αντί για τις προσλήψεις, είναι τώρα οι διορισμοί και οι προαγωγές το αντικείμενο συναλλαγής. Ως συνέπεια, αφ' ενός συνεχίζεται η δημιουργία πλασματικών θέσεων (θέσεις εργασίας που δεν παράγουν έργο), αφ' ετέρου τις θέσεις ευθύνης αναλαμβάνουν άτομα που δεν έχουν κατ' ανάγκην τα απαραίτητα προσόντα.
Εν πάση περιπτώσει, η μονιμότητα είναι δευτερεύον ζήτημα, ως προς την διαφθορά. Η μεγάλη εξάρτηση από το κράτος (που έχει ξεπεράσει τους 1 εκ δημόσιους υπαλλήλους) και την κεντρική εξουσία είναι αυτή που επιτρέπει την διαφθορά και τις ταξικές ανισότητες.
γιατι τοση χριστοπαναγια στους δημοσιους υπαλληλους;
γιατι τοση χριστοπαναγια στους δημοσιους υπαλληλους;
γιατί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ αν είχαν μπάρμπα σε σωστό πόστο ή κάναν πίπες άλλα θα λέγαν
Τελικά σόλε τι δουλειά κάνεις;
καλα, πριν αρχισετε να βριζετε πασοκους, μπλε δυναμη κοκκινη επανασταση, συνασπιστειτε και ολα αυτα τα καταπληκτικα, νομιζω οτι θα ηταν μια καλη αρχη στη διαφανεια και στον πολιτισμο που υποστηριζετε πως θα φερει η αρση της μονιμοτητας, να συμφωνησετε ολοι πως μια σεβαστη μεριδα δημοσιων υπαλληλων δουλευουν πολυ και σκληρα, χωρις να χρειαζονται φακελακια και ολα τα υπολοιπα.
Ναι οκ φυσικά κτλ.
Αλλά αυτό συμβαίνει παντού και πάντα. Μια μερίδα δημοσιογράφων κάνει καλά τη δουλειά της, μια μερίδα στρατιωτικών δουλεύει πραγματικά, μια μερίδα ταξιτζήδων είναι άνθρωποι, μια μερίδα πολιτικών είναι τίμια, μια μερίδα βάζελων αλλάζει ομάδα, μια μερίδα panda ΓΑΜΑΕΙ και κάνει οικογένεια και ζει καλά κι εμείς καλύτερα, μια μερίδα πατάτες και 2 γύρους απ'όλα.
και;
μια μεριδα εργοδοτων ιδιωτικου τομεα γαμαει και δερνει και κανει ο,τι θελει, μια μεριδα ιδιωτικων υπαλληλων φακελωνεται.
και μια μεγάλη μερίδα ιδιωτικών υπαλλήλων κάνει πίπες για να πάρει προαγωγή, μια μικρή μερίδα αφεντικών τις βιντεοσκοπεί, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων βλέπει τα βίντεο στο ίντερνετ, μια μικρή μερίδα μπάτσων του Ηθών (Γκλέτσος π.χ.) συλλαμβάνει αυτούς που έκλεψαν το βίντεο και το μοίρασαν σε μαθητές δημοτικού, μια μεγάλη μερίδα χρηστών του ηαρ είναι καθυστερημένοι, μια ακόμα πιο μεγάλη μερίδα του εαυτού μου βαριέται αφόρητα και ονειρεύεται ένα κόσμο χωρίς καθαρή ατμόσφαιρα, χωρίς περιστέρια να χέζουν όπου βρουν, χωρίς οικολόγους, χωρίς μπλε κάδους απορριμάτων, χωρίς σύνορα.
και;
καλα, πριν αρχισετε να βριζετε πασοκους, μπλε δυναμη κοκκινη επανασταση, συνασπιστειτε και ολα αυτα τα καταπληκτικα, νομιζω οτι θα ηταν μια καλη αρχη στη διαφανεια και στον πολιτισμο που υποστηριζετε πως θα φερει η αρση της μονιμοτητας, να συμφωνησετε ολοι πως μια σεβαστη μεριδα δημοσιων υπαλληλων δουλευουν πολυ και σκληρα, χωρις να χρειαζονται φακελακια και ολα τα υπολοιπα.
Ναι, σαφώς. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που δεν παράγουν έργο, είτε λόγω τεμπελιάς, είτε επειδή η θέση εργασίας τους είναι περιττή και δεν έχει πραγματικό αντικείμενο, είτε επειδή το κράτος δημιουργεί πλασματικές ανάγκες (π.χ. κάνοντας διεργασίες με μη αυτοματοποιημένο και μη αποδοτικό τρόπο, απλά και μόνο για να καλύψει περισσότερες θέσεις εργασίας).
ε δεν εχει παραπανω απο αυτο ρε αμνιζιακ, εγω απλα εκανα μια σημειωση. τωρα απο εκει και περα ειναι λιγο αναμενομενο τι τροπη θα παρει το πολλ. ειναι το κλασσικο "οι δημοσιοι υπαλληλοι τα ξυνουν απο το πρωι ως το βραδυ και μεγαλωνει ο πασοκικος κωλος τους κι εμεις δουλευουμε χρονια τωρα στον ιδιωτικο τομεα, και θελουμε παραπανω λεφτα και ο κακος καπιταλιστης πασοκος εργοδοτης απο πασοκικη αηδιαστικη επιμονη δεν μας τα δινει γιατι φακελωνει τον δημοσιο υπαλληλο για να βαλει τον ανηψιο του στο δημοσιο που ειχε ψηφισει πασοκ και του υποσχεθηκαν οτι θα μπει στο δημοσιο και θα καθεται σε πασοκικη καρεκλα και θα τρωει μια μεριδα γυρο στις 2 και στις 2.15 θα εχει "φαει" 4 εργαζομενους ιδιωτικου τομεα, και στις πασοκιτρεις θα εχει γυρισει στο πασοκοσπιτι του και θα κανει πασοκοσιεστα.
ε; δε δουλεύω πουθενά, όλο το πρώτο ποστ ήταν προβοκατόρικο. όπως και αυτό.
κατά τα άλλα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, ο σωστός δρόμος εκτός από την άρση είναι και η κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος όπως σωστά το έθεσε και ο φίλος κάρχαρτ. ως γνωστόν αυτοί οι καιροσκόποι δεν είναι άξιοι για τίποτα πέρα από το να προωθούν τα συντεχνιακά τους αιτήματα για το πως θα βρεθούν οι ίδιοι σε καλύτερη θέση αδιαφορόντας για το πόσο βάρος γίνονται στον εργοδότη τους αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία η οποία πρέπει να ανεχτεί τρίωρα και τετράωρα κλειστών κεντρικών δρόμων και ολόκληρα εικοσιτετράωρα κλειστών υπηρεσιών. για να μη μιλήσω για τους αλήτες στις σχολές και τα σχολεία (καθήγητών μη εξαιρουμένων) όπου πλέον μιλάμε για μήνες κλειστών σχολείων ιδρυμάτων. νομίζω ότι κάποια στιγμή ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. αλλά βλέπετε αυτή εδώ η μπανανία έχει μείνει ακόμα σε άλλες εποχές, εποχές "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" και άλλα διάφορα Πρό Χριστού.
γενικά θα σας πρότεινα να διαβάζετε την Καθημερινή, συντάκτες όπως ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Πάσχος Μανδραβέλης αλλά και ο διευθυντής -πρών αριστερός παρακαλώ, αλλά αν έχει μυαλό ο άνθρωπος ξεπερνάει τις παιδικές του ασθένειες- Αντώνης Καρκαγιάννης θίγουν με μεγάλη σοβαρότητα και ευστοχία τέτοια ζητήματα σε πολύ τακτά διαστήματα. βλέπετε αυτοί δεν καθοδηγούνται από κανένα επαγγελματία επαναστάτη ή μεγαλοσυνδικαλιστή, αλλά βλέπουν την δημοσιογραφία ως αυτό που πραγματικά είναι, ένα λειτούργημα, και γράφουν έχοντας στο μυαλό τους μόνο το συμφέρον της κοινωνίας και κανένα άλλο.
Εγώ δε θα τα έλεγα αυτά!! Έτσι κι αλλιώς είμαι με τους κακούς συνήθως!!
ε; δε δουλεύω πουθενά, όλο το πρώτο ποστ ήταν προβοκατόρικο. όπως και αυτό.
κατά τα άλλα με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, ο σωστός δρόμος εκτός από την άρση είναι και η κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος όπως σωστά το έθεσε και ο φίλος κάρχαρτ. ως γνωστόν αυτοί οι καιροσκόποι δεν είναι άξιοι για τίποτα πέρα από το να προωθούν τα συντεχνιακά τους αιτήματα για το πως θα βρεθούν οι ίδιοι σε καλύτερη θέση αδιαφορόντας για το πόσο βάρος γίνονται στον εργοδότη τους αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία η οποία πρέπει να ανεχτεί τρίωρα και τετράωρα κλειστών κεντρικών δρόμων και ολόκληρα εικοσιτετράωρα κλειστών υπηρεσιών. για να μη μιλήσω για τους αλήτες στις σχολές και τα σχολεία (καθήγητών μη εξαιρουμένων) όπου πλέον μιλάμε για μήνες κλειστών σχολείων ιδρυμάτων. νομίζω ότι κάποια στιγμή ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. αλλά βλέπετε αυτή εδώ η μπανανία έχει μείνει ακόμα σε άλλες εποχές, εποχές "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" και άλλα διάφορα Πρό Χριστού.
γενικά θα σας πρότεινα να διαβάζετε την Καθημερινή, συντάκτες όπως ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Πάσχος Μανδραβέλης αλλά και ο διευθυντής -πρών αριστερός παρακαλώ, αλλά αν έχει μυαλό ο άνθρωπος ξεπερνάει τις παιδικές του ασθένειες- Αντώνης Καρκαγιάννης είναι θίγουν με μεγάλη σοβαρότητα και ευστοχία τέτοια θέματα σε πολύ τακτά διαστήματα. βλέπετε αυτοί δεν καθοδηγούνται από κανένα επαγγελματία επαναστάτη ή μεγαλοσυνδικαλιστή, αλλά βλέπουν την δημοσιογραφία ως αυτό που πραγματικά είναι, ένα λειτούργημα, και γράφουν έχοντας στο μυαλό τους μόνο το συμφέρον της κοινωνίας και κανένα άλλο.
Αυτός είσαι :wink:
πράγματι, αυτός είμαι.
μίλτον, διαφωνείς κάπου; δεν πιστεύεις ότι αφού μπήκαμε στην ΕΕ και στην ΟΝΕ κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουμε και ευρωπαίοι; που αλλού στην ευρώπη ή στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμος γίνονται αυτά; που αλλού υπάρχει άσυλο; καταχρηστικός συνδικαλισμός; μονιμότητα στο δημόσιο;
ξαναλέω, έχουμε και υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ, όχι μόνο να τρώμε τα λεφτά από τα πακέτα που μας δίνουν, ε; αλλά αυτός είναι ο αιώνιος έλληνας, μόνο αιτήματα, δικαιώματα, απαιτήσεις, ενώ κατά τα άλλα κάθεται και τα ξήνει.
enitharmon
16-01-2008, 13:34
μια χαρα υπάρχει και αλλού η μονιμότητα στο δημόσιο και υπάρχουν ιδιωτικά παν. αλλα όλοι πάνε στα δημόσια γιατι ειναι καλύτερα και κρατος προνοιας με τρελλα μηνιάτικα κλπ
και σταματα να κανεις ποστ για να γελας με τις απαντησεις
έλα τώρα, δεν μπορείς να συγκρίνεις τη νοοτροπία τους σουηδού με τη νοοτροπία του κλασικού μαλάκα του έλληνα. δηλαδή τον ωχαδερφισμό, τον σταρχιδισμό, την ανευθυνότητα...
έτερον εκάτερον.
Raven Lord
16-01-2008, 13:39
χα! η μονιμότητα μας έφταιξε τώρα και ο ξύστης δημόσιος υπάλληλος, ενώ εμείς είμαστε άγιοι και δουλευταράδες. σας παραπέμπω στα αποφθέγματα του καλού χριστούλη...
κατά τα άλλα, μαζική εξαφάνιση.
Ε όπως και να το κάνουμε βρε παιδιά, φίλοι, αδέρφια, η μονιμότητα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μόνο σε καλό δε βγαίνει για λόγους που όλοι λίγο πολύ έχετε ζήσει. Δηλαδή εμένα η μικρή αθώα καρδούλα μου αυτό αισθάνεται. Όπως επίσης αισθάνεται και μια μικρή αηδιούλα για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, κάποιους από τους οποίους είχε τη χαρά και την τιμή να ζήσει από κοντά. Επίσης πονάει βλέποντας μικρά, αμούστακα παιδάκια να λένε "έχουμε και υποχρεώσεις, όχι μόνο δικαιώματα" αλλά να το λένε ειρωνικά, υπονοώντας (υποθέτω) ότι στη σύντομη ζωούλα τους μέχρι τώρα έχουν αναγκαστεί μόνο να δίνουν και όχι να παίρνουν και δε το αντέχουν άλλο και φτάνει πια και δε γουστάρουμε ρε ψηλέ και γενικά ντου από παντού.
Αλλά αυτός είμαι απλά εγώ. I might be wrong.
metamelia3
16-01-2008, 14:13
Εγώ λέω γενικά να κάνουμε κατάληψη σε όλα τα δημόσια κτίρια, να τα οχυρώσουμε και να γίνονται συνελεύσεις αυτοδιεύθυνσης σε καθένα απ' αυτά. Αλλά εγώ δεν έχω πιει καν καφέ ακόμα.
Θα έχει και χοτ ντογκ :?:
metamelia3
16-01-2008, 14:18
άνετα, θα απαλλοτριώσουμε και τα καφε δίπλα τους.
carheart
16-01-2008, 14:20
oh re o papahelas aftos pou einaai stin tileorasi o idios einai?? vasika aftos ta leei exo apo ta dontia ke stin ekpompi tu e;ixe kai to tragoudi tvn Scorpions ntaxei akouga sto gumnasia alla oloi akoune skuladika twra, opote stay heavy!!!!!!
metamelia3
16-01-2008, 14:23
τι λέμε;
carheart
16-01-2008, 14:28
Εγώ μαλακίες να περνάει η ώρα, ο σόλος νομίζει πως κοροιδεύει την αστική πλέμπα, γενικώς για στρουμφουκισμό.
Εγώ μαλακίες να περνάει η ώρα, ο σόλος νομίζει πως κοροιδεύει την αστική πλέμπα, γενικώς για στρουμφουκισμό.
Δλδ δε τα εννοεί αυτά που λέει ;;;;!!! Μόνο εγώ απαντάω σοβαρά εδώ μέσα;;!!::``
metamelia3
16-01-2008, 14:30
α, οκ, εγώ να πω και για ποιό λόγο χέστηκα με την εε γιατί "ρε μααααν απατεωωωωνες ειιιιναι";
carheart
16-01-2008, 14:33
να το πάρει το ποτάμι!
metamelia3
16-01-2008, 14:36
πρρρρρτ! :tease:
pitchfork
16-01-2008, 14:39
lol
Αυτό που σας νοιάζει είναι αν κάποιος ξύνει τ @@ του ή αν γίνονται οι δουλειές στο δημόσιο σωστά? (που δεν γίνονται).
Για το ότι δεν γίνονται οι δουλειές σωστά, το ότι ταλαιπωρείται ο κόσμος το ότι διπλο και τριπλοπληρώνει (στην καλύτερη περίπτωση) τις υπηρεσίες που του παρέχονται για να τρώνε κάποιοι με χρυσά κουτάλια φταίνε αυτοί που τα ξύνουν ή οι προιστάμενοι τους?
Και αυτοί που φταίνε (οι από πάνω) φταίνε γιατί δεν μπορούν να επιβάλλουν τον σωστό τρόπο δουλειάς ή γτ είναι απασχολημένοι με το πολύ φαί?
Αφήστε τις μαλακίες λοιπόν φασιστάκια - ναι στη μονιμότητα και όπως ειπώθηκε ναι στην μονιμότητα και των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Εμένα μ'αρέσει πάντως που άτομα σαν και μένα κάθονται και σαπίζουν όλη μέρα στο ηαρ, ακόμα και από τη δουλειά και έχουν το θράσος να μιλάνε για το ξύσιμο στο Δημόσιο. Ήμαρτον.
lol
Αυτό που σας νοιάζει είναι αν κάποιος ξύνει τ @@ του ή αν γίνονται οι δουλειές στο δημόσιο σωστά? (που δεν γίνονται).
Το δεύτερο είναι το ενδιαφέρον κομμάτι και η μονιμότητα παίζει αρνητικό ρόλο. Δεν αναφέρομαι τόσο στην καλλιέργεια της τεμπελιάς (από μόνη της δεν ευθύνεται για την νοοτροπία των δημοσίων υπαλλήλων), αλλά στο θέλγητρο που δημιουργεί για διαφόρων ειδών ψηφοθηρικών συναλλαγών, ακόμη κι αν αυτές περιορίζονται στην "αθώα" περίπτωση των προεκλογικών προσλήψεων.
metamelia3
16-01-2008, 14:50
Ναι τελίτσα, αλλά ακόμα κι έτσι μπορείς να συνεισφέρεις:
http://i39.photobucket.com/albums/e166/kalki666/hot-dogmpaxal.gif
FaithFails
16-01-2008, 14:52
ε; δε δουλεύω πουθενά
αλλά έχεις άποψη για το καλό της κοινωνίας ώστε ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ να μην παρασιτούν. Μια χαρά.
On topic εγώ γουστάρω τη μονιμότητα και το βόλεμα στο δημόσιο, περνάω καλά (έστω και με την κρατική εξουσία νταβατζή πάνω από το κεφάλι μου, μικρό το αντίτιμο) γιατί ο,τιδήποτε άλλο είναι πιο κουραστικό και άδικο αφού προάγει τον ελιτισμό και τα συμφέροντα. Επίσης προτείνω το ίδιο κρατικοδίαιτο σύστημα να εφαρμοστεί και στα ζώα, ώστε ο ισχυρός τους να τρέχει να τους βρίσκει τα βασικά τρόφιμα και αυτά να περνάνε καλά τη ζωούλα τους. Είναι πιο δίκαιο και ελπίζω να εδραιωθεί ως βιολογικό χαρακτηριστικό τους και να περάσει στις επόμενες γενιές.
αχαχαχα από τα πιο στρουκτουραλιστικά ποστς σου έβερ. Αγγίζει επίπεδα κβαντοχελμικής. :!:
έντιτ : ΚΑΝΕ ΑΚΡΗ ΜΩΡΗ
FaithFails
16-01-2008, 14:54
αχαχαχα από τα πιο στρουκτουραλιστικά ποστς σου έβερ. Αγγίζει επίπεδα κβαντοχελμικής. :!:
έντιτ : ΚΑΝΕ ΑΚΡΗ ΜΩΡΗ
:rofl:
ποιά "αστική πλέμπα"; εκτός αν όλοι όσοι πόσταραν εδώ υπέρ της άρσης είναι αστική πλέμπα. μήπως είσαι με τους κομουνιστοσυμμορίτες και του λόγου σου;
κατά τα άλλα νομίζω αναπαρήγαγα όλα τα κλισέ του μέσου αγανακτισμένου πολίτη πάνω στο θέμα οπότε σε παρακαλώ να μην είσαι τόσο σκληρός μαζί μου.
[edit: παρεμπιπτόντως, FaithFails, μονιμότητα στο δημόσιο και νεοφιλελευθερισμός δεν πάνε μάζι. είτε το ένα είτε το άλλο. αλλιώς στην θεωρία είσαι με τον ελεύθερο ανταγωνισμό αλλά στην πράξη σκέφτεσαι μη χάσεις τη θέση σου. δες τον ντέγγιαλ πχ που είναι σωστός και πιουρίστας και παραδειγματίσου]
carheart
16-01-2008, 15:06
ποιά "αστική πλέμπα"; εκτός αν όλοι όσοι πόσταραν εδώ υπέρ της άρσης είναι αστική πλέμπα. μήπως είσαι με τους κομουνιστοσυμμορίτες και του λόγου σου;
κατά τα άλλα νομίζω αναπαρήγαγα όλα τα κλισέ του μέσου αγανακτισμένου πολίτη πάνω στο θέμα οπότε σε παρακαλώ να μην είσαι τόσο σκληρός μαζί μου.
"αστική πλέμπα" θεώρησα όσους ξεχνάνε να αναφέρουν τα κλισέ του αγανακτισμένου επαναστάτη, που σε κάθε περίπτωση είναι πολίτης και εκείνος, έχοντας ή όχι μπει ακόμα στην αγορά εργασίας!
Καλή δουλειά σόλε :thumbsup:
Αύριο να κάνεις και τον ανασφάλιστο ντελιβερά, μεθαύριο τον αγρότη από τη Ζαχάρω και αργότερα τον πίνακα προπόνησης του Ζοτς :!:
νομίζω ότι με ειρωνεύεσαι...
FaithFails
16-01-2008, 15:14
[edit: παρεμπιπτόντως, FaithFails, μονιμότητα στο δημόσιο και νεοφιλελευθερισμός δεν πάνε μάζι. είτε το ένα είτε το άλλο. αλλιώς στην θεωρία είσαι με τον ελεύθερο ανταγωνισμό αλλά στην πράξη σκέφτεσαι μη χάσεις τη θέση σου. δες τον ντέγγιαλ πχ που είναι σωστός και πιουρίστας και παραδειγματίσου]
:lol:
Απλά ακολούθησα το γλωσσικό παράδειγμά σου στο αρχικό post σου :wink:
Κατά τα άλλα ούτε στρουκτουραλίστρια είμαι ούτε τίποτα τέτοιο. Στον Υπαρξισμό πιστεύω μια ζωή (στη θεωρία και στην πράξη).
edit: όλοι είναι πολίτες του κράτους, ποιος μετέχει στην κοινωνία είναι το ζήτημα.
νομίζω ότι με ειρωνεύεσαι...
ναι αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι σε αγαπώ κι ας μη με σκέφτεσαι κάθε μέρα :!: :pink:
FaithFails, όντως, μαλακία μου. δεν έδωσα βάση στο ποστ σου και νόμιζα ότι το εννοούσες. and the joke's on me :(
metamelia3
16-01-2008, 15:31
Στον Υπαρξισμό πιστεύω μια ζωή (στη θεωρία και στην πράξη).
Και να, κυρίες και κύριοι, ο Επαναστατημένος Άνθρωπος!
FaithFails
16-01-2008, 15:34
:lol: ό,τι να'ναι :lol:
Άντε θα γίνει κανένα καλό flame ή να πάω να καθαρίσω την αυλή?(δυστυχώς δεν είμαι πολίτης σουηδικού κοινωνικού μοντέλου ώστε να είναι υποχρεωμένος ο γείτονας να καθαρίζει κάθε Τετάρτη τα αποτσίγαρα και τις χλέπες μου)
και για να κόψω λίγο τη μαλακία, συμφωνώ με καντιρού (υποψιάζομαι ότι αυτή η πρόταση θα καταλήξει στο ποστ οφ δε ντέι). ο σκοπός είναι να αυξηθούν τα εργασιακά δικαιώματα (και) όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, όχι να μειωθούν αυτά όσων εργάζονται στο δημόσιο. άλλωστε αφενός πράγματι φαινόμενα κοπροσκυλιάσματος (που από την προσωπική μου εμπειρία αποτελούν μειοψηφία) μπορούν να αντιμετωπιστούν με εσωτερικό έλεγχο, αφετέρου νομίζω η διαφθορά των υψηλά ιστάμενων είναι πολύ σημαντικότερο πρόβλημα και εν μέρει ευθύνεται και για όσα λέμε εδώ.
FaithFails
16-01-2008, 15:43
πράγματι φαινόμενα κοπροσκυλιάσματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με εσωτερικό έλεγχο, αφετέρου νομίζω η διαφθορά των υψηλά ιστάμενων είναι πολύ σημαντικότερο πρόβλημα και εν μέρει ευθύνεται και για όσα λέμε εδώ.΄
:shock: νόμιζα ότι είσαι κατά του ελέγχου και της αξιολόγησης
αν είχες διαβάσει έστω και λοξά όσα λένε αυτά τα κοπρόσκυλα τα τσογλάνια που κάνουν καταλήψεις για να χάνουν μαθήματα, θα ήξερες ότι είναι ενάντια στην αξιολόγηση με επιχειρηματικά κριτήρια, η οποία είναι και αυτή που προωθείται από την ΕΕ και κατά συνέπεια και από την δική μας κυβέρνηση, όχι στην αξιολόγηση γενικά και αόριστα.
FaithFails
16-01-2008, 15:54
αν είχες διαβάσει έστω και λοξά όσα λένε αυτά τα κοπρόσκυλα τα τσογλάνια που κάνουν καταλήψεις για να χάνουν μαθήματα, θα ήξερες ότι είναι ενάντια στην αξιολόγηση με επιχειρηματικά κριτήρια, η οποία είναι και αυτή που προωθείται από την ΕΕ και κατά συνέπεια και από την δική μας κυβέρνηση, όχι στην αξιολόγηση γενικά και αόριστα.
sorry δεν ήξερα τη δική σου άποψη γι'αυτό ρώτησα.
Αλλά με μπερδέψατε...θέλετε το κράτος να είναι νταβατζής στα επαγγελματικά σας (aka υπέρ της μονιμότητας) αλλά να είστε εσείς η τσατσά στα σχετικά θέματα που προκύπτουν (aka εργατικές διεκδικήσεις)? Καλά κατάλαβα?
ikonoklast
16-01-2008, 16:01
Δεν είναι η δική του άποψη, είναι η άποψη των πανελλαδικών συντονιστικών των γενικών συνελεύσεων των καταλήψεων που σας τον είχε φορέσει άσχημα τις προάλλες.
FaithFails
16-01-2008, 16:05
ναι οκ αλλά δε μου απαντάτε
edit: αχαχαχα τώρα διάβασα τα στρουκτουραλιστικά στο άλλο thread κι έχω λιώσει στο γέλιο
Phantom Duck
16-01-2008, 16:05
Πώς γίνεται νταβατζής το κράτος με τη μονιμοποίηση ρε γιαγιά ντακ; Μη ροφλάρεις πάλι.
ikonoklast
16-01-2008, 16:07
edit: αχαχαχα τώρα διάβασα τα στρουκτουραλιστικά στο άλλο thread κι έχω λιώσει στο γέλιο
Κοίτα, μη μου κολλάς γιατι όπως κατάλαβες έχω κάνει πολύ στρουκτουραλισμό.
FaithFails
16-01-2008, 16:09
Κοίτα, μη μου κολλάς γιατι όπως κατάλαβες έχω κάνει πολύ στρουκτουραλισμό.
Κρίμα τόση ώρα προσπαθώ να σε προκαλέσω αλλά ήσουν απασχολημένος στο άλλο thread :(
ikonoklast
16-01-2008, 16:11
8ες καμιά βιβλιογραφία περι κράτους στον σοσιαλισμό;
stam and the witches
16-01-2008, 16:12
Προς το παρόν αναπαράγεις όλα τα κλισέ του μέσου πιτσιρικά που όταν ακούει τη φράση "μισθωτή εργασία" του ρχεται στο μυαλό ο ΟΤΕ. Αυτά περί προβοκαρίσματος των er users.
Κατα τ'άλλα άνοιξε τα μάτια σου και δες ότι οι ταξικές αντιθέσεις πολυπλοκεύουν όταν μπαίνει στη μέση το δημόσιο, ότι μερικά στρώματα μπορούν να πατάνε το σβέρκο κάποιων άλλων, και πάρε μία πιο ψύχραιμη θέση.
FaithFails
16-01-2008, 16:13
@ ikonoklast:
όχι βιβλιογραφίες έχω. Θέλω link στο wikipedia :P
metamelia3
16-01-2008, 16:18
εμένα η απορία μου παρ' ότι φαίνεται ήπια είναι πολύ ισχυρή:
Τι διαφορά έχει είτε αρθεί είτε όχι η μονιμότητα στο δημόσιο αφού όπως λένε και τα ΒΟΡΕΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ "πάντα υπάλληλοι θα είστε, θα' στε πάντα απο κάτω";
Πραγματικά στον πούτσο μας η μονιμότητα των δημοσίων. Η άρση της μονιμότητας δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα παρά θα γίνει εργαλείο για απολύσεις με κομματικά κριτήρια. Αργά ή γρήγορα οι δημόσιες υπηρεσίες εκσυχρονίζονται και κάνεις τη δουλειά σου όλο και πιο εύκολα. Τώρα μην ξεχνάμε και τη μαλακία του Έλληνα που πάει να κάνει τα πάντα τη τελευταία στιγμή και παραπονιέται που δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τον εξυπηρετήσουν.
Το πρόβλημα με τον δημόσιο τομέα και το λογιστικά που φαίνεται να ενοχλούν είναι το πλήθος των υπαλλήλων και η νέα γενιά συμβασιούχων που έφτιαξε η ΝΔ και ζητάει να μονιμοποιηθεί. Ας πάρουν αυτές τις 200.000 συμβάσεις που εκρεμμούν από το 2004 και πριν, να τους μονιμοποιήσουν όλους μια και καλή (το είχε υποσχεθεί η ΝΔ από τότε) και ξανά προσλήψεις μετά το 2020, με συμβασιούχους μόνο τις εποχές που χρειάζονται. Και όσο η τεχνολογία προχωράει και οι υπηρεσίες μηχανογραφούνται δε νομίζω ότι θα απασχολεί κανέναν η μονιμότητα των υπαλλήλων γιατί θα κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα.
Δωράκι:
http://images.tacnode.net/misc/eforeia_tsigaro_pasientza.jpg
ikonoklast
16-01-2008, 16:22
Φοίβε, τι δουλειά κάνει η μαμά σου;
έι! μη γαμάτε το θρεντ, είναι σοβαρό...
σταμ, πήρα μια αρκετά ψύχραιμη θέση υπέρ της μονιμότητας παραπάνω. εσύ αφενός τι θέση παίρνεις, αφετέρου σε ποιά στρώματα τα οποία πατάνε στο σβέρκο άλλων αναφέρεσαι;
Η κυρία από πάνω δεν είναι η μάνα μου, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
FaithFails
16-01-2008, 16:28
Τι διαφορά έχει είτε αρθεί είτε όχι η μονιμότητα στο δημόσιο αφού όπως λένε και τα ΒΟΡΕΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ "πάντα υπάλληλοι θα είστε, θα' στε πάντα απο κάτω";
αυτή η στάση του τύπου "μια ζωή είμαι θύμα και αδικημένος σε αυτή τη ζωή" δεν είναι πλέον αξιολύπητη αλλά αστεία. Μετά κράζετε τους emo...
carheart
16-01-2008, 16:31
αυτή η στάση του τύπου "μια ζωή είμαι θύμα και αδικημένος σε αυτή τη ζωή" δεν είναι πλέον αξιολύπητη αλλά αστεία. Μετά κράζετε τους emo...
ρε Faithfails, εντάξει, είναι αστεία αυτή η στάση, ναι, οκ, η δικιά σου όμως γιαποσύνη και παντογνωστοσύνη ενώ αν το δούμε από καθαρή σκοπιά είσαι απλώς μια αλαφροΐσκιωτη μεσογκόμενα "εμείς δουλεύουμε για να ζήσουμε κύριε", τι σκατά είναι;
ikonoklast
16-01-2008, 16:31
Η κυρία από πάνω δεν είναι η μάνα μου, αν αυτό σε ενδιαφέρει.
Η αλή8εια είναι οτι ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για τη δικιά σου μαμά και την εργασία της. Ώστε μετά να μπορέσω να συμπεράνω αν στην δουλειά της καπνίζει ή παίζει πασιέντζα ή είναι πιο παραγωγική απο μια random εργαζόμενη στο δημόσιο, η πουτανίτσα, χεχεχεχεχεχ.
kekekeke.
Δημόσια υπάλληλος είναι. Ζηλεύεις; Καπνίζει και παίζει πασιέντζες.
FaithFails
16-01-2008, 16:37
ρε Faithfails, εντάξει, είναι αστεία αυτή η στάση, ναι, οκ, η δικιά σου όμως γιαποσύνη και παντογνωστοσύνη ενώ αν το δούμε από καθαρή σκοπιά είσαι απλώς μια αλαφροΐσκιωτη μεσογκόμενα "εμείς δουλεύουμε για να ζήσουμε κύριε", τι σκατά είναι;
Ποια γιαποσύνη? Πού την είδες? Ποια παντογνωστοσύνη (έμαθα καινούργια λέξη)? Ξέρω μόνο αυτά που έχω ασχοληθεί να μάθω. Δε μίλησα ποτέ για μπίρες, αθλητικά ή παρκάρισμα π.χ. Τέλος, δε με ξέρεις ώστε να συνάγεις συμπεράσματα για το τι γκόμενα είμαι ή δεν είμαι. Τη γνώμη μου είπα. Δεν προσπαθώ να μειώσω άλλους εδώ μέσα για να επιβεβαιωθώ πόσο γαμάτη είμαι εγώ :wink: Αυτά. Φιλούθια.
metamelia3
16-01-2008, 16:38
διάβασα "πίνει πασιέντζες" και χάρηκα
Πραγματικά στον πούτσο μας η μονιμότητα των δημοσίων. Η άρση της μονιμότητας δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα παρά θα γίνει εργαλείο για απολύσεις με κομματικά κριτήρια. Αργά ή γρήγορα οι δημόσιες υπηρεσίες εκσυχρονίζονται και κάνεις τη δουλειά σου όλο και πιο εύκολα.
Οι απολύσεις μπορούν να αποφεύγονται με άλλες, καλύτερες μεθόδους, όπως περιορισμούς στον τρόπο απολύσεως (π.χ. όχι μαζικές απολύσεις).
Ακόμη καλύτερα, θα μπορούσαμε να φιλελευθεροποιηθούμε και το Δημόσιο θα ήταν τόσο μικρό που ακόμη και η απόλυση όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα ήταν ασήμαντη. :P
Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό, η ίδια η μονιμότητα δεν έχει άμεση σχέση. Ισχύει και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο που οι υπόλοιπες ξεπέρασαν τα γραφειοκρατικά τους προβλήματα, ενώ εμείς μείναμε ακόμα στην δεκαετία του '60 (όταν το γραφειοκρατικό χάλι της Ελλάδας πάνω-κάτω υπήρχε και στην Γαλλία, Γερμανία και αλλού).
carheart
16-01-2008, 16:51
Τι εννοείς δηλαδή "οι απολύσεις μπορούν να αποφεύγονται, με περιορισμούς στον τρόπο απόλυσης, πχ μαζικές απολύσεις;".
Σαν να είμαι Ολυμπιακός και να λέω, "η ήττα σήμερα μπορεί να αποφευχθεί, με περιορισμό στον τρόπο ήττας, πχ μαζικά γκολ".
Σοβαρέψου Deggial, ή πες την σωστά τη μαλακία σου, ή μην την λες καθόλου!
Τι εννοείς δηλαδή "οι απολύσεις μπορούν να αποφεύγονται, με περιορισμούς στον τρόπο απόλυσης, πχ μαζικές απολύσεις;".
Για να το διατυπώσω καλύτερα: Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είχε έναν και μόνο σκοπό, να μην απολύονται υπάλληλοι βάσει πολιτικών πεποιθήσεων, δηλ. την προστασία από πολιτικές (ή άλλης μορφής) διακρίσεις.
Σχεδόν 100 χρόνια μετά, όμως, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο προστασίας από διακρίσεις που συμπεριλαμβάνει και άλλες μορφές διακρίσεων και αφορά όχι μόνο τις σχέσεις κράτους-πολίτη αλλά και τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών, κι ως εκ τούτου η μονιμότητα, ως μέθοδος αντιμετώπισης μεμονωμένου περιστατικού ενός γενικότερου προβλήματος, δεν προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο.
Αντίθετα, ο σωστός δρόμος είναι η ενίσχυση των θεσμών προστασίας του πολίτη από το κράτος, όπως οι Ανεξάρτητες Αρχές, η αποκέντρωση της εξουσίας, ο ουσιώδης έλεγχος της νομοθετικής εξουσίας από την δικαστική (ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα, καθώς τα Δικαστήρια είναι πολλές φορές ανίκανα να επιβάλλουν ποινές ενάντια στο Δημόσιο), κλπ.
Phantom Duck
16-01-2008, 17:09
Σχεδόν 100 χρόνια μετά, όμως, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο προστασίας από διακρίσεις που συμπεριλαμβάνει και άλλες μορφές διακρίσεων και αφορά όχι μόνο τις σχέσεις κράτους-πολίτη αλλά και τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών, κι ως εκ τούτου η μονιμότητα, ως μέθοδος αντιμετώπισης μεμονωμένου περιστατικού ενός γενικότερου προβλήματος, δεν προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο.
... εξωπραγματικές διαπιστώσεις κυρίες και κύριοι.
Οι απολύσεις μπορούν να αποφεύγονται με άλλες, καλύτερες μεθόδους, όπως περιορισμούς στον τρόπο απολύσεως (π.χ. όχι μαζικές απολύσεις).
Δε γίνονται αυτά που λες. Οι μαζικές απολύσεις αποτρέπονται με αγώνες των συνδικάτων, όχι δια νόμου. Αν υποθέσουμε ότι το δημόσιο λειτουργούσε όπως ο ιδιωτικός τομέας, η απόλυση του προέδρου του σωματείου αυτομάτως καταλύει το συνδικάτο και ο εργοδότης μπορεί να κάνει έπειτα μαζικές απολύσεις χωρίς αντίσταση. Γενικώς ισχύει ότι αν ο εργοδότης σου δε σε θέλει για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την απόλυση.
Όπως και να'χει, δε νομίζω ότι ενδιαφέρει την κοινωνία το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μονιμότητα, την ενδιαφέρει ότι η γραφειοκρατία και το αλαλούμ που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες , από τις εφορείες, πολεοδομίες, ΚΕΠ κτλ, του κάνουν τη ζωή δύσκολη αντί το ανάποδο.
Το επιχείρημα της άρσης μονιμότητας έρχεται απ'αυτούς που για να πετύχουν απόλυτο έλεγχο μέσα στο δημόσιο χρειάζονται, εκτός της δυνατότητας προσλήψεων με κομματικά κριτήρια, ΚΑΙ τη δυνατότητα απολύσεων. Μη μπλέκετε τα αυγά με τα καλάθια.
Αντίθετα, ο σωστός δρόμος είναι η ενίσχυση των θεσμών προστασίας του πολίτη από το κράτος, όπως οι Ανεξάρτητες Αρχές, η αποκέντρωση της εξουσίας, ο ουσιώδης έλεγχος της νομοθετικής εξουσίας από την δικαστική (ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα, καθώς τα Δικαστήρια είναι πολλές φορές ανίκανα να επιβάλλουν ποινές ενάντια στο Δημόσιο), κλπ.
Αυτά είναι ωραία να τα λέμε σε ένα μάθημα πολιτικής επιστήμης, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και οι παράγοντες που την καθορίζουν δεν γράφονται σε κανένα βιβλίο, ούτε αναφέρονται από τους φιλελεύθερους.
Ανεξάρτητες αρχές, ελεκτικούς μηχανισμούς, δικαστική εξουσία... απ'όλα έχουμε στην Ελλάδα. Αλλά η διαφθορά και η μηντιακή/καπιταλιστική δημοκρατία που επικρατεί δεν επιτρέπει πολλά πράγματα.
Αν υποθέσουμε ότι το δημόσιο λειτουργούσε όπως ο ιδιωτικός τομέας, η απόλυση του προέδρου του σωματείου αυτομάτως καταλύει το συνδικάτο και ο εργοδότης μπορεί να κάνει έπειτα μαζικές απολύσεις χωρίς αντίσταση.
αν υποθεσουμε οτι το συνδικατο ειναι αυτοοργανομενο και δεν εχει προεδρους,παραγοντες κτλ δεν ισχυει τιποτα αποσα λες
stam and the witches
16-01-2008, 17:58
Πάλι μαλακίες λες εσύ;
ikonoklast
16-01-2008, 18:03
stam and the witches, αν υποθεσουμε οτι το συνδικατο ειναι αυτοοργανομενο και δεν εχει προεδρους,παραγοντες κτλ δεν ισχυει τιποτα αποσα λεει. Το είπα κι εγώ, κάνε την κότα τώρα.
carheart
16-01-2008, 18:05
Επίσης μπορούμε να καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα γουστάρουμε, αν υποθέσουμε οποιαδήποτε βλακεία μας βολεύει.
stam and the witches
16-01-2008, 18:06
Έχετε βάλει σχέδιο κάποιου είδους ξεκάρφωμα δηλαδή ας πούμε;;;
Edit: ikonoklast επιρροή ασκείς στον attila, όχι σε μένα, ευχαριστώ.
ikonoklast
16-01-2008, 18:08
Πολύ σωστά, αυτή η υπό8εση είναι η πολιτική σου 8έση.
Και καμιά φορά κουβεντιάζουμε ανάλογα με τις πολιτικές 8έσεις του κα8ενός.
edit: stam, δεν είναι αλή8εια αυτό που λες. Είπα ό,τι είπα με την βεβαιότητα οτι αν έλεγα αυτό που είπε ο αττίλα (που 8α μπορούσα να το πω) εσύ δε 8α μου απάνταγες έτσι και πολύ πι8ανόν και να μη διαφωνούσες. Αυτό συμβαίνει γιατι δεν κάνεις πολιτική αντιπαρά8εση αλλά απλώς την πέφτεις εκεί που σε παίρνει, δεν είναι σωστό αυτό!
100 χρόνια μετα δε θα γίνονται κομματικές απολύσεις οπως φυσικά δεν γίνονται και κομματικές προσληψεις!! yay!!!!!!
metamelia3
16-01-2008, 18:13
Εξαιρετικό γεγονός! Θα ενημερώσω και τα σκουλήκια που θα τρων τη σάρκα μου τότε γι' αυτό!
οτι φάμε οτι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας eh sport?? :wink: :wink:
stam and the witches
16-01-2008, 18:18
Δε διαφωνώ με την αυτοοργάνωση.
Αλλά όχι να πετάγεται το τελευταίο τσιράκι γραφειοκρατίσκων να μου μιλήσει γι αυτή.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να χώνω τον attila μπροστά στις γκόμενες του forum για να αναδειχθώ ως ιδεολογική επιρροή.
Το επιχείρημα της άρσης μονιμότητας έρχεται απ'αυτούς που για να πετύχουν απόλυτο έλεγχο μέσα στο δημόσιο χρειάζονται, εκτός της δυνατότητας προσλήψεων με κομματικά κριτήρια, ΚΑΙ τη δυνατότητα απολύσεων. Μη μπλέκετε τα αυγά με τα καλάθια.
Ώπα εδώ γίνεσαι απόλυτος. Δεν ισχύει πάντα αυτό. Εγώ π.χ. το κάνω για τα ΜΟΥΝΑΚΙΑ.
ikonoklast
16-01-2008, 18:23
Δε διαφωνώ με την αυτοοργάνωση.
LMAORZ, τότε κάνε την κότα παλιομαλάκα!!!!!!!!!
Αν υποθέσουμε ότι το δημόσιο λειτουργούσε όπως ο ιδιωτικός τομέας, η απόλυση του προέδρου του σωματείου αυτομάτως καταλύει το συνδικάτο και ο εργοδότης μπορεί να κάνει έπειτα μαζικές απολύσεις χωρίς αντίσταση.
αν υποθεσουμε οτι το συνδικατο ειναι αυτοοργανομενο και δεν εχει προεδρους,παραγοντες κτλ δεν ισχυει τιποτα αποσα λες
Θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο σε ένα δημόσιο συνδικάτο των 500+ ατόμων να υπάρχει αυτοοργάνωση. Αν δεν εκλέγονται όργανα και δεν υπάρχει σαφής δομή... γάμησε τα.
. και γω για τα μουνάκια το κάνω :)
metamelia3
16-01-2008, 21:27
αυτό θα ήταν καλό μόνο αν οι εκλεγμένοι "συντονιστές" (το όργανα πάλι σε μικρο-κράτος πάει) δεν απολάμβαναν κανένα προνόμιο και ήταν ανακλητοί ανα πάσα στιγμή, ιμο.
Αυτό φυσικά, αν μιλάμε για τις καταλήψεις των εργοστασίων και υπηρεσιών. Αλλιώς και σεις και ο γρύλος σας που θα ανακυκλώσετε την κατάσταση.
νομίζω η διαφθορά των υψηλά ιστάμενων είναι πολύ σημαντικότερο πρόβλημα και εν μέρει ευθύνεται και για όσα λέμε εδώ.
en meri krismas.
:
meta:
Κατα τ'άλλα άνοιξε τα μάτια σου και δες ότι οι ταξικές αντιθέσεις πολυπλοκεύουν όταν μπαίνει στη μέση το δημόσιο, ότι μερικά στρώματα μπορούν να πατάνε το σβέρκο κάποιων άλλων, και πάρε μία πιο ψύχραιμη θέση.
έι! μη γαμάτε το θρεντ, είναι σοβαρό...
σταμ, πήρα μια αρκετά ψύχραιμη θέση υπέρ της μονιμότητας παραπάνω. εσύ αφενός τι θέση παίρνεις, αφετέρου σε ποιά στρώματα τα οποία πατάνε στο σβέρκο άλλων αναφέρεσαι;
---
paravlepontas auto gia ta voreia asteria, e nai. kai epeidi stin ellada zisame, megalwsame, aporrofisame ti nootropia (8a sas eksigisei o kantirou pos ginetai pou postarei mono apti douleia) kai etsi ma8ame bre aderfe telospantwn, se mia ipothetiki parontiki arsi monimotitas oi ipsila istamenoi 8a trelainotan sto ladwma kai 8a akougame gia milimenes epitropes kai galazia kai prasina kai poutses mple paidia pou oxi dioristikan alla itan idi diorismena kai oi epi8ewrites kanan ta strava matia.
auto gia tis epomenes 1-2-3 genies toulaxiston.
katwrimos
19-01-2008, 03:33
xm
diskolo thema... Alla as min kanoume kokoko:
Kanonika den tha eprepe oi dimosioi ipaliloi na einai monimoi, me tin enoia oti an kapoios einai emfanos tempelis tha eprepe na apolyetai. Stin praksi, se mia xora pou i noudou diorizei pantou ta adikimena mple paidia tremo stin idea oti tha mporouse oxi mono na ta diorizei se theseis sintaksiodotoumenon alla kai na apolyei gia na volepsei ton kathe pikrameno.
Stin parousa fasi diladi eimai kata, otan i ellada ginei sovari xora kai apoktisei mia elaxisti aksiokratia sto dimosio kai kremasei olo ton kommatiko mixanismo tis noudou stin plateia sintagmatos tha eimai yper.
σαφώς σαφώς, αφού το βόλεμα έιναι φαινόμενο μόνο τα τελευταία 4 χρόνια.
Εμετό θα κάνουμε εδω μέσα ε
ikonoklast
19-01-2008, 05:54
Εγώ ρε παιδιά τον ιδιωτικό τομέα με τις ελεύ8ερες απολύσεις κι αυτά, δεν τον βλέπω να λειτουργεί καλύτερα απο το δημόσιο. Ξεχάστε τους εργαζόμενους και σκεφτείτε σα καταναλωτές (όπως σκέφτεστε δηλαδή, μην αλλάξετε κάτι!) και πείτε μου ένα χώρο που καλύπτεται καλύτερα απο ιδιώτες.
Εγώ ρε παιδιά τον ιδιωτικό τομέα με τις ελεύ8ερες απολύσεις κι αυτά, δεν τον βλέπω να λειτουργεί καλύτερα απο το δημόσιο. Ξεχάστε τους εργαζόμενους και σκεφτείτε σα καταναλωτές (όπως σκέφτεστε δηλαδή, μην αλλάξετε κάτι!) και πείτε μου ένα χώρο που καλύπτεται καλύτερα απο ιδιώτες.
Τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομικές μεταφορές, αερομεταφορές, ιατρική περίθαλψη (τουλάχιστον σύμφωνα με την εμπειρία μου, όπου υπήρχε χαοτική διαφορά μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων). Αυτά μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό.
Επίσης υπάρχουν τουλ. δύο τομείς με κρατικό μονοπώλιο, όπου οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι για τον μπούτσο: ανώτατη εκπαίδευση, βιομηχανία όπλων.
Έντιτ: Ξέχασα τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Mitsmann
19-01-2008, 13:31
Τηλεπικοινωνίες
Λολ.
Phantom Duck
19-01-2008, 13:44
ταχυδρομικές μεταφορές
ροφλ.
Έντιτ: Ξέχασα τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Αν εννοείς ότι οι εργαζόμενοι κάνουν τα πάντα για να μην πάρεις αυτά που δικαιούσαι ακόμα και μετά από θάνατο συγγενή, τότε είναι όντως αρκετά εύρυθμη η λειτουργία τους, έχουν μεγάλα κέρδη με άλλα λόγια.
Επίσης υπάρχουν τουλ. δύο τομείς με κρατικό μονοπώλιο, όπου οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι για τον μπούτσο: ανώτατη εκπαίδευση, βιομηχανία όπλων.
ΟΚ θα ξεπεράσω το αισχρό αυτού που πόσταρες, απλά να ρωτήσω πώς σκατά ξέρεις ότι η κρατική βιομηχανία όπλων δεν αποδίδει, και από πού κι ως πού έχουμε κρατικό μονοπώλιο όπλων, τι εννοείς;
Ο Deggial ξενερώνει που δε μπορεί να ΣΠΡΩΞΕΙ στην αγορά. Ε Deggial :?:
Αν εννοείς ότι οι εργαζόμενοι κάνουν τα πάντα για να μην πάρεις αυτά που δικαιούσαι ακόμα και μετά από θάνατο συγγενή, τότε είναι όντως αρκετά εύρυθμη η λειτουργία τους, έχουν μεγάλα κέρδη με άλλα λόγια.
Στις δημόσιες ασφαλιστικές, μόνο το 50% του ποσού που πληρώνεις είναι ωφέλιμο ποσό (δηλ. ποσό που θα επενδυθεί για την προσφορά των αποζημιώσεων που δικαιούσαι). Το άλλο 50% πάει για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων, χάρη στην απίστευτη ανοργανωσιά τους. Στις ιδιωτικές, ούτε το 10% δεν πάει στην κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Πέραν τούτου, ποιος είναι πραγματικά ευχαριστημένος με τα ποσά των συντάξεων;
ΟΚ θα ξεπεράσω το αισχρό αυτού που πόσταρες, απλά να ρωτήσω πώς σκατά ξέρεις ότι η κρατική βιομηχανία όπλων δεν αποδίδει, και από πού κι ως πού έχουμε κρατικό μονοπώλιο όπλων, τι εννοείς;
Εννοώ πως όλες οι κρατικές βιομηχανίες όπλων (ΠΥΡΚΑΛ, EBO AE, κλπ) είναι τρομερά ζημιογόνες επιχειρήσεις σε σχέση με το έργο που παράγουν, συγκριτικά με αντίστοιχες επιχειρήσεις άλλων κρατών.
Ο Deggial ξενερώνει που δε μπορεί να ΣΠΡΩΞΕΙ στην αγορά. Ε Deggial :?:
Ναι, τα πολύ ισχυρά επιχειρήματα των lol και ροφλ κατέπνιξαν την προσπάθεια μου.
katwrimos
19-01-2008, 16:00
Τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομικές μεταφορές, αερομεταφορές, ιατρική περίθαλψη (τουλάχιστον σύμφωνα με την εμπειρία μου, όπου υπήρχε χαοτική διαφορά μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων). Αυτά μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό.
Tilepikinonies? Arxidia einai oloi tous, ego prosopika exo ypostei kinezika vasanistiria apo ti forthnet gia na valo DSL.
Taxidromikes metafores? OK, edo exeis dikio, alla gia na pareis tin ipiresia tous plironeis tin triplasia timi.
Aerometafores? E ok edo exeis dikio.
I viomixania oplon den einai monopolio, aneta mporei (kai ginetai) na erthei mia germaniki px etairia gia simparagogi kapoiou sistimatos.
Oson afora tin ekpedefsi ta exo ksanapei. Ta panepistimia tis elladas einai gia ton poutso an ta sigrineis me DIMOSIA panepistimia tis europis. An ta sigrineis me idiotika panepistimia tou eksoterikou, tous exoume, toulaxiston ta 9 sta 10.
Ξέχασα τις ασφαλιστικές εταιρίες.
sosta, giati xores me idiotiki asfalisi opos oi IPA exoun petyxei na kalipsoun eparkos olo ton plithismo, eno xores me dimosia asfalisi opos i souidia afinoun neogenita na psofisoun apo xolera. Pas kala re deggial?
Oson afora tin ekpedefsi ta exo ksanapei. Ta panepistimia tis elladas einai gia ton poutso an ta sigrineis me DIMOSIA panepistimia tis europis. An ta sigrineis me idiotika panepistimia tou eksoterikou, tous exoume, toulaxiston ta 9 sta 10.
.....
sosta, giati xores me idiotiki asfalisi opos oi IPA exoun petyxei na kalipsoun eparkos olo ton plithismo, eno xores me dimosia asfalisi opos i souidia afinoun neogenita na psofisoun apo xolera. Pas kala re deggial?
Δεν ήθελα να υπονοήσω πως η προσφορά υπηρεσιών από το Δημόσιο οδηγεί ντε και καλά σε αποτυχία, ανεξαρτήτως του κράτους στο οποίο αναφερόμασε. Προφανώς υπάρχουν πολλά κράτη που έχουν αποδοτικές δημόσιες υπηρεσίες. Όμως, αυτό εξαρτάται από τις ιστορικές και πολιτισμικές συγκυρίες που οδήγησαν σε αυτό το καθεστώς και η υιοθέτηση τους από ένα άλλο κράτος, με διαφορετικές κοινωνικές νόρμες, δεν θα είναι ντε και καλά επιτυχημένη. Το γεγονός πως κάτι δούλεψε για την Ελλάδα δε σημαίνει ότι θα δουλέψει και στην Σουηδία ή το ανάποδο.
Για την ακρίβεια, το μόνο στοιχείο που θεωρώ ως παράγοντα ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος αναφοράς είναι πως ο κρατικός παρεμβατισμός δημιουργεί περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει σε καθεστώτα που καταπνίγουν κάθε μορφής επιστημονικής ή κοινωνικής προόδου, επειδή ενδιαφέρονται περισσότερο για την σταθερότητα του καθεστώτος και της διατήρησης της εξουσίας από την άρχουσα τάξη (και η πρόοδος επισυνάπτει το ρίσκο της αποσταθεροποίησης των κοινωνικών δομών).
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, όμως, δε βλέπω κανένα μέλλον για τις δημόσιες υπηρεσίες που η όποια πρόοδος γίνεται μόνο λόγω εξωτερικών παρεμβάσεων (όπως της ΕΕ).
Phantom Duck
19-01-2008, 17:18
Για την ακρίβεια, το μόνο στοιχείο που θεωρώ ως παράγοντα ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος αναφοράς είναι πως ο κρατικός παρεμβατισμός δημιουργεί περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει σε καθεστώτα που καταπνίγουν κάθε μορφής επιστημονικής ή κοινωνικής προόδου, επειδή ενδιαφέρονται περισσότερο για την σταθερότητα του καθεστώτος και της διατήρησης της εξουσίας από την άρχουσα τάξη (και η πρόοδος επισυνάπτει το ρίσκο της αποσταθεροποίησης των κοινωνικών δομών).
Αηδία.
Έχεις ιδέα ποιος χρηματοδοτεί/ ελέγχει κάθε ερευνητικό πρόγραμμα; Ποιος κάνει κουμάντο, γενικώς; Ποια είναι η άρχουσα τάξη που εκπροσωπεύει το κράτος, αν όχι τα φράγκα των επιχειρήσεων;
Παράνοια, σε λίγο θα διαμαρτύρονται για την άδικο επίθεση κατά του κεφαλαίου.
Αηδία.
Έχεις ιδέα ποιος χρηματοδοτεί/ ελέγχει κάθε ερευνητικό πρόγραμμα; Ποιος κάνει κουμάντο, γενικώς; Ποια είναι η άρχουσα τάξη που εκπροσωπεύει το κράτος, αν όχι τα φράγκα των επιχειρήσεων;
Δε διαφωνώ και όσα γράφεις δεν αντιβαίνουν όσα λέω. Στις περιπτώσεις όπου ένας αριθμός επιχειρήσεων αποκτά επιροή στην κρατική εξουσία, τότε αφ' ενός δημιουργείται ένας κρατικός παρεμβατισμός που εγγυάται την επιβίωση αυτών των επιχειρήσεων (π.χ. δημιουργόντας γραφειοκρατικούς περιορισμούς που μειώνουν τον ανταγωνισμό, αυξάνοντας τα barriers to entry), αφ' ετέρου οι ίδιες οι επιχειρήσεις αυτές σταματούν να έχουν ανάγκη την εξέλιξη των επιχειρηματικών τους μοντέλων για να παραμένουν βιώσιμες.
Ο λόγος, όμως, που μία κλίκα επιχειρήσεων μπορεί να ανήκει στην άρχουσα τάξη, είναι λόγω του κρατικού παρεμβατισμού.
-περιορισμός των επιτυχόντων στο δημόσιο.
-κατάργηση των συνεντεύξεων, είσοδος στο δημόσιο μόνο μέσω εξετάσεων.
-αξιολόγηση εργασίας και ιδιότυπη μορφή μονιμότητας.
katwrimos
19-01-2008, 17:33
Δεν ήθελα να υπονοήσω πως η προσφορά υπηρεσιών από το Δημόσιο οδηγεί ντε και καλά σε αποτυχία, ανεξαρτήτως του κράτους στο οποίο αναφερόμασε. Προφανώς υπάρχουν πολλά κράτη που έχουν αποδοτικές δημόσιες υπηρεσίες. Όμως, αυτό εξαρτάται από τις ιστορικές και πολιτισμικές συγκυρίες που οδήγησαν σε αυτό το καθεστώς και η υιοθέτηση τους από ένα άλλο κράτος, με διαφορετικές κοινωνικές νόρμες, δεν θα είναι ντε και καλά επιτυχημένη. Το γεγονός πως κάτι δούλεψε για την Ελλάδα δε σημαίνει ότι θα δουλέψει και στην Σουηδία ή το ανάποδο.
Nai re deggial, symfonoi, kati pou doulevei sti souidia den einai aparaitito oti tha doulepsei kai stin ellada. Omos afta pou proteineis exoun doulepsei os tora se 0 xores. Stin ameriki pou efarmozontai, to sistima ton "kalon" idiotikon kolegion exei os monadiko tou epiteugma ti diaionisi tis elite pou elegxei tin ameriki (mexri kai o bush katefere na parei ptyxeio apo to yale!) eno apo ekpedefsi den katafernoun sxedon tipota. To idio kai oson afora tin asfalisi opou logo tou idiotikou sistimatos to 1/3 ton amerikanon einai anasfalistoi.
Genikotera nomizo oti eisai apistefta dogmatikos, otan kati sou akougetai filelefthero to ypostirizeis, akoma kai an afto den exei petyxei pouthena ever.
Oson afora to sistima ygeias, to esy einai apo ta kalitera pagkosmios, ki ego prosopika exo nosileftei kai se souidika nosokomeia kai eilikrina den eida tipota kalytero. An den ypirxan ta fakelakia pistevo oti to ESY tha itan sto idio epipedo. Kai afto ofeiletai se terastio vathmo sto oti oi giatroi tou esy pairnoun sovara ptyxeia apo ena sovaro panepistimio sto opoio prepei na ftysoun aima gia na mpoun kai na vgoun. Stin ameriki kai stin agglia pas sto nosokomeio kai den ksereis an o giatros pou tha sou katsei tha einai ontos giatros i xasapis. Kai pragmatika to theoro pera apo kathe logiki na zitas allagi se enan tomea (dimosia ygeia) pou i ellada anoikei stin proti katigoria parexomenon ypiresion gia xarin enos montelou to opoio exei apotyxei se OLES tis xores pou exei efarmostei. Kai i moni eksigisi pou mporo na doso einai oti dogmatika eisai yper otidipote sou akougetai oikonomikos filelefthero pragma pou ok dikaioma sou einai, alla ftaio ego an mou dineis tin eikona enos xristodoulou tou oikonomikou fileleftherismou?
Edo symfono, i sygkentrosi eksousias einai to provlima sto dimosio, oxi i leitourgia tou. Anti loipon gia idiotika nosokomeia, as steiloun 10 giatrous pou pairnoun fakelakia sta katerga ki anti gia idiotika panepistimia as periorisoun tin eksousia ton kathigiton sta dimosia.
opou logo tou idiotikou sistimatos to 1/3 ton amerikanon einai anasfalistoi.
Εάν αυτό είναι αποτέλεσμα οικονομικών διακρίσεων, τότε μπορεί να επιλυθεί μέσω κρατικών επιδοτήσεων. Σε ένα φιλελεύθερο κράτος χωρίς δημόσιες υπηρεσίες, τα λειτουργικά έξοδα του κράτους είναι περιορισμένα. Οπότε το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που συγκεντρώνονται από την φορολογία μπορούν να επιστρέφουν στους πολίτες για την εγγύηση των ελευθεριών τους (όπως είχα νομίζω ξαναπεί και για το υψηλό επίδομα ανεργίας ως διαπραγματευτικό εργαλείο στις σχέσεις εργαζόμενου-εργοδότη και την απεξάρτηση του πρώτου από τον δεύτερο), χωρίς το ποσοστό φορολόγησης να καταντά υπερβολικό.
katwrimos
19-01-2008, 20:38
opou logo tou idiotikou sistimatos to 1/3 ton amerikanon einai anasfalistoi.
Εάν αυτό είναι αποτέλεσμα οικονομικών διακρίσεων, τότε μπορεί να επιλυθεί μέσω κρατικών επιδοτήσεων..
Den einai apotelesma oikonomikon diakriseon mono. Einai apotelesma tou oti oi asfalistikes etairies arnountai na asfalisoun orismenes omades plithismou. Alla kai pali giati to kratos na epidotisei kati to opoio mporei na prosferei se mikroteri timi kai kaliteri poiotita? Diladi re mitso, i elada to megalitero mpourdelo tis disis prosferei stous polites tis kaliteres ipiresies igias apoti i ameriki, den einai paranoiko na alaksei kati to opoio doulevei gia na antikatastathei apo kati pou den doulevei mono kai mono epidi to deftero einai i fileleftheri epilogi?
Σε ένα φιλελεύθερο κράτος χωρίς δημόσιες υπηρεσίες, τα λειτουργικά έξοδα του κράτους είναι περιορισμένα.
Οπότε το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που συγκεντρώνονται από την φορολογία μπορούν να επιστρέφουν στους πολίτες για την εγγύηση των ελευθεριών τους (όπως είχα νομίζω ξαναπεί και για το υψηλό επίδομα ανεργίας ως διαπραγματευτικό εργαλείο στις σχέσεις εργαζόμενου-εργοδότη και την απεξάρτηση του πρώτου από τον δεύτερο), χωρίς το ποσοστό φορολόγησης να καταντά υπερβολικό
Afto einai sosto, alla sta themata ygeias kai paidias pou to kratos prosferei kaliteres ipiresies kai malista ftinotera apo ton idiotiko tomea tomea (i empeiria se europi kai ameriki afto dixnei, opou i paidia/ygeia einai dimosia o mesos politis einai apeiros pio morfomenos/ygeiis), mporeis na mou peis ena kalo logo yper tis idiotikopoiisis?
asimoulis
20-01-2008, 18:06
i elada to megalitero mpourdelo tis disis prosferei stous polites tis kaliteres ipiresies igias apoti i ameriki
:wink:
υπάρχει κάποια μελέτη που να λέει πόσα χάνει η ελλάδα απο τη διαφθορά? αναφέρομαι στη διαφθορά διότι είναι το κύριο επιχείρημα κατά της μονιμότητας...
sorry αν αυτό που ζητάω αναφέρεται πιο πάνω αλλα είναι 9 σελίδες ρε γμτ...