Log in

View Full Version : Σόλο Καριέρες

psychomaverick
08-01-2008, 14:46
Αναφέρατε παραδείγματα τραγουδιστών/καλλιτεχνών (celebrities ή μη) που έκαναν καριέρα, ξεπετάχτηκαν, απέκτησαν φήμη μόλις έφυγαν από ένα group ενώ δεν ήταν δα και τα πρώτα ονόματα πριν. Το πρώτο όνομα που μου έρχεται στο νου είναι ο Phil Collins που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ο βασιλιάς της συγκεκριμένης κατηγορίας (και γενικά της σόλο καριέρας δλδ), αφού μπορείς να τον ακούσεις από το super market μέχρι το super glamorous clubάκι. Αλήθεια αυτός ο άνθρωπος τι είχε και δεν μας το έδειχνε στους Genesis? Επίσης το topic περιλαμβάνει ερωτήματα τύπου "Πως ο Timberlake χώθηκε σαρώνοντας ότι βραβείο υπάρχει και έχει συνεργαστεί με όλους τους gangsta rappers ενώ προυπήρχε μόνο στους φλωροNSYNC και δεν του έδινε κανείς σημασία?" και άλλα πολλά κουτσομπολίστικα και συνωμοσιολογικά που απαιτεί η ιδιαίτερη αυτή κατηγορία καλλιτεχνών (ή μη).

carheart
08-01-2008, 14:50
Θα πω και τον Lou Reed για βασιλιά της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Kveldssanger
08-01-2008, 15:06
Στα ερωτήματα τύπου μπορείτε να προσθέσετε και την κατηγορία "κάποτε ήμουν στους Take That και κουνιόμουν φιλήδονα αλλά μετά ανακάλυψα τον crooner μέσα μου". Επίσης μπορείτε στην κατηγορία μπορεί να μπει και ο Brian Eno (αν και δεν έκανε λίγα με τους Roxy Music, το μετά δεν συγκρίνεται σε μέγεθος). Ενδιαφέρον θα έχει και η αντίστροφη πορεία πάντως.

Milton
08-01-2008, 16:04
Καλα σας γαμαει ο Brian Ferry. Επισης ενα καταπληκτικο σολο ηταν κι εκεινη η Καθολικη κοπελιτσα απο τις κατα τα αλλα τεραστιες καλλιτεχνιδες ονοματι Πουσικατ Ντολζ, που ηθελε να τις ξεκουμπωσεις τα κουμπια και να της τον ακουμπησεις, τις υπολοιπες λεπτομερειες δεν τις θυμαμαι αλλα τις εχει στους στιχους οχι μονο του ομωνυμου Ξεκουμπωσε μου τα κουμπια, αλλά και στα άλλα τραγουδια τους [της], οπως το Μπιπ στο οποιο εμπεριεχονται οι στιχοι - και συγχωρηστε μου την ελευθερη μεταφραση - ο ανδρας σκεφτεται το μ -πιιιιιπ -, κι εσυ μπορει να χεις μεγαλη καρδια αλλα εγω κοιταω το μ- πιιιιιιπ - σου, μπορει να σαι εξυπνη αλλα εγω κοιταω το μ- πιιιιιπ - σου, δεν ειναι κακο να κοιταω το μπιιιπ σου. Βρε αδερφε.

Τελοσπαντων οπως ειπα, καλα σας γαμαει ο Brian Ferry, και ηθελα να κανω μια ερωτηση περι σολο που εχουν ξεκινησει απο συγκροτηματα - να τα κανει, ο θεος πολλες φορες. Οταν πχ ξεκιναει ενα συγκροτημα και τραγουδαει ο Χ, ας πουμε, και φαινεται ρε παιδι μου απο την αρχη, πριν ακομα κανουν επιτυχια, οτι ο τραγουδιστης τους το χει. Οτι εχει την αυρα που θα τον κανει να ξεχωρισει. Αυτος που προμοταρει το συγκροτημα το βλεπει. Το βλεπουν και οι υπολοιποι. Και οταν ανεβαινει πανω στη σκηνη, ξεχωριζει. Οπως ο Lou Reed, πχ. Γιατι δεν ξεκινουν κατευθειαν σολο; Και ενταξει τοτε που ισως το συστημα δουλευε διαφορετικα. Αλλα τωρα; Ακομα και για διαφορα μουσικα ειδη, βγαινει ενα συγκροτημα, και ενω ειναι 5 μελη που ολα τραγουδουν ο φακος θα δειξει πολυ περισσοτερο μονο ενα. Αυτον τον ενα ή την μια θα τονισει περισσοτερο η καμερα, το μικροφωνο, ο παραγωγος, ο διαφημιστης, ο ιματζ μεηκερ. Γιατι δεν ξεκινουν μονοι τους κατευθειαν;
Ειναι πιο ευκολο να τους δεχτει το κοινο, τουλαχιστον στην αρχη, ως συγκροτημα; Ειναι πιο δυσκολο να ξεχωρισεις οταν εισαι μονος σου;
Ειναι πιο ευκολο το να παραγεις μουσικη και να την παρουσιασεις οταν εισαι σε ενα συγκροτημα; Γιατι κανουν μεγαλυτερη επιτυχια οταν ειναι μονοι τους;
Τι συμβαινει αδερφια;

ang69
08-01-2008, 16:21
Ε σε ποπ-χορευτικά συγκροτήματα κατασκευασμένα από παραγωγούς, όπως ήταν οι NSync κι οι Take That που αναφέρθηκαν και οι Destiny's Child που ανέδειξαν την Beyonce, η αρχική ιδέα προφανώς ήταν ένα μπόι ή γκερλ μπαντ γιατί κάποτες ήταν πολύ στη μόδα. Τώρα δεν είναι τόσο θαρρώ (τα αυτού του τύπου έστω). Ε μετά βλέπανε το αστέρι που λάμπει και το προωθούσαν αναλόγως ώστε όταν λήξουν τα συμβόλαια, να το αρπάξουν και να το σπρώξουν μόνο του.

Γενικά, δηλαδή, ένας παράγων μου φαίνεται εμένα πως ήταν και η μόδα που ήθελε τα γκρουπάκια των τεσσάρων-πέντε ατόμων. Ίσως να είναι και πιο οικονομικό για τις εταιρείες. Να πάρουν εκεί μια χούφτα και να τους κάνουν ένα δίσκο και να δουν αν ξεχωρίσει κάποιος, παρά να κάνουν επί πέντε τα σιντι (και τις διαφημιστικές εκστρατείες, συντεντεύξεις, συναυλιακά σόου με χορευτές χωρίς βρακιά κλπ κλπ).

Weiss
08-01-2008, 16:28
τώρα εμένα για κάποιον περίεργο λόγο μου ήρθε στο μυαλό η belinda carlisle (http://youtube.com/watch?v=ydw5qIycHE0) η οποία πριν τις μεγάλες, απίστευτες, χορευτικές και μη 80s επιτυχίες της ήταν στις go-go's που δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο.

do go on.

Milton
08-01-2008, 16:30
λοιπον αυτη δεν μου αρεσε ποτε πολυ

eleventh guardian
08-01-2008, 16:43
Ας βάλω στην κουβέντα και τους λιγοστούς μεταλάδες του φόρουμ. Βέβαια, οι περιπτώσεις είναι μετρημένες, αν και εγώ προσωπικά δεν έχει τύχει να κολλήσω με τη σόλο καριέρα κανενός τραγουδιστή.

Βέβαια τα πρώτα του Ozzy μου αρέσουν περισσότερο από τις δουλειές του με Black Sabbath (πλην του Vol. 4).

Τα αντίστοιχα του Dio όχι, αν και τα Holy Diver, The Last In Line είναι δισκάρες.

Από Dickinson εννοείται πως Chemical Wedding, Accident of Birth και Tyranny of Souls πατάνε κάτω τα μετά το Fear of the Dark άλμπουμ των Maiden.

Από Halford έχω ακούσει μόνο το πρώτο που γαμάει. Το ίδιο και το προσωπικό του Arch, ο οποίος δυστυχώς φαίνεται πως δεν θα έχει συνέχεια ως σόλο τραγουδιστής.

Οι U.D.O θεωρούνται σόλο καριέρα του Udo; Οι King Diamond; Δεν έχω παρακολουθήσει λεπτομερώς κανέναν από τους δύο (ο King ποτέ δεν μου πολυάρεσε, με τους U.D.O άργησα να ασχοληθώ).

Milton
08-01-2008, 16:46
Από Dickinson εννοείται πως Chemical Wedding, Accident of Birth και Tyranny of Souls πατάνε κάτω τα μετά το Fear of the Dark άλμπουμ των Maiden.

ισχυει ( :oops: )

Kveldssanger
08-01-2008, 16:51
Δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο αυτό εδώ που τα λέμε (αν και το X Factor με ανθρώπινα φωνητικά θα τανε υπερτεραστιος δίσκος). Επίσης στο γιατί δεν ξεκινούν από την αρχή μόνοι τους, ένας λόγος μάλλον ότι πολλοί από τους "λαμπερούς" δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το θέμα σύνθεση (κάτι που διορθώνεται από την οντότητα "συγκρότημα"), ενώ όταν ψιλογίνουν γνωστοί/αποκτήσουν 5-10 γνώσεις μπορούν να το διορθώσουν αυτό ή να βρουν καλούς συνεργάτες.

Helm
08-01-2008, 17:26
οι King Diamond σε καμία περίπτωση δεν είναι σόλο καριέρα φάση. Ο Andy Laroque τραβάει το καράβι εκεί. Βέβαια μετά τίθεται το ζήτημα, είναι τα Ozzy σόλο δίσκοι με κάτι Rhoads εκεί μέσα? Ζήτημα οπτικής γωνίας, αλλά αν δεν γραφεί το 80% και πάνω της μουσικής ο 'σόλο' για εμένα, είναι απλά μπάντα που φέρει το όνομα του.

eleventh guardian
08-01-2008, 17:35
Και οι U.D.O λειτουργούν περισσότερο ως συγκρότημα, γι' αυτό δεν είμαι βέβαιος αν είναι σωστό να λέμε ο Udo ακολουθεί σόλο καριέρα πλέον.

Βέβαια, οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σόλο καριέρας, ασχέτως αν έχουν περάσει προς τα έξω ως "συγκροτήματα", είναι οι Whitesnake και οι Annihilator.

ang69
08-01-2008, 20:45
Και επίσης αυτά τα μεταλλάδικα που μας τσαμπουνάτε δεν ήταν τιποτένιες ή περιορισμένης χρονικά επιτυχίας μπάντες απ'όπου ξεπήδησαν αυτοί οι μεταλλάδες που μας τσαμπουνάτε! Τα περισσότερα υπάρχουν ακόμα ή έχουν αντίκτυπο ακόμα και είναι κλάσικ.

eleventh guardian
08-01-2008, 20:51
Ναι, τώρα πρόσεξα την πρώτη πρόταση του σαϊκομάβερικ, μόνο που ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρει το παράδειγμα Phil Collins/Genesis, οπότε...

ang69
08-01-2008, 20:54
Έχεις δίκιο.

12 stars circle your brow
08-01-2008, 21:01
Steve Vai και οτιδήποτε άλλο είναι περιττό.

Marillion
08-01-2008, 21:02
eric clapton, robert wyatt, john cale.

mexri kai o fatboy slim htan paliotera stous housemartins.

psychomaverick
08-01-2008, 21:08
Όχι πείτε γενικά, σιγά τώρα δεν εννοούσα κάτι συγκεκριμένο.

Ο Eno είναι επίσης σωστό παράδειγμα. Η αλήθεια είναι ότι ήταν διακοσμητικός (και κυριολεκτικά :P ) στους Roxy.
Για τους Velvets, έκαναν φοβερές solo καριέρες και οι 3 (Nico, Cale, Reed) Απλά ο Reed έκανε μεγαλύτερη επιτυχία ίσως, αν και τις καλύτερες προοπτικές είχε η Nico imo.
Πάντως στους Beatles περίμενα ν'αναφερθεί κάποιος πρώτα.
Άλλο ένα μεγάλο όνομα είναι ο David Sylvian. Κανείς ίσως δεν θυμάται τους Japan (δεν χάνει και πολλά) αλλά οι προσωπικές του δουλειές είναι άλλο καπέλο. Καλά εγώ είμαι μεγάλος fan, σε σημείο να μ'αρέσουν πιο πολύ απ'του Bowie, απ'τον οποίο επηρεάστηκε δλδ αλλά μετέπειτα ξέφυγε.

Kveldssanger
08-01-2008, 21:17
Για Robert Wyatt δεν ξέρω, απλά είναι μάλλον πιο πολύχρονη η καριέρα του μόνος του, γιατί και στους Soft Machine και από τα κύρια μέλη ήταν και ιδιαιτέρως γνωστός στον χωρο. Από τους Japan και ο Jansen νομίζω ότι είναι πιο γνωστός τώρα από ό,τι με το γκρουπ. Πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα είναι και ο Klaus Schulze, αν και αυτός μεγάλωνε παράλληλα με το παλιό του συγκρότημα.

Επίσης, ποιος θυμάται (αν και πρέπει να υπάρχουν ακόμα) τους Bel Canto στους οποίους συμμετείχε κάποιος κύριος Geir Jenssen;

LokiTricksterGod
08-01-2008, 21:27
Οι σόλο δουλειές του Fripp είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, και πολλές φορές σε τελείως διαφορετική φλέβα απ'των King Crimson. Έβγαζε μάλλον τον ακόμα πιο πειραματικό εαυτό του (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο για τον συγκεκριμένο, στο σημείο που έχει φτάσει ;p).

Επίσης, πρέπει να είμαι ο μόνος που βρίσκει (μουσικά τουλάχιστον) την πορεία του Frusciante πολύ πιο αξιόλογη απ'ό,τι με τους RHCP ε;

Και μια που έπιασα τους κιθαρίστες, όταν κανείς μπουχτίσει Mars Volta (δύσκολο αλλά λέμε) οι δίσκοι του Rodriguez-Lopez στέκουν μόνοι τους άνετα, και σε σημεία είναι καταπληκτικά καταπληκτικοί, όχι μόνο σε φάση "α, κοίτα, ο κιθαρίστας των TMV".

Marillion
08-01-2008, 21:28
ksexname kai ton iggy kapou edw :roll:

psychomaverick
08-01-2008, 21:40
Από τους Japan και ο Jansen νομίζω ότι είναι πιο γνωστός τώρα από ό,τι με το γκρουπ.

Βασικά οι Jansen, Barbieri και Karn, τα 3/4 των Japan δλδ, ήταν τα 3/5 των no-man για κάποια χρόνια, οπότε καταλαβαίνεις...
Ο Jansen πάντως μόνο το Slope που βγήκε πέρυσι έχει ως solo, (το οποίο είναι πολύ ωραίο και με φοβερές συμμετοχές btw) πάντα ήταν μέρος κάποιου project προηγούμενα.

regularpaul
08-01-2008, 22:26
Επίσης, πρέπει να είμαι ο μόνος που βρίσκει (μουσικά τουλάχιστον) την πορεία του Frusciante πολύ πιο αξιόλογη απ'ό,τι με τους RHCP ε;

Πολύ σωστός.

Ποιος Iggy βρε Μαρίλιον? Ξηγήσου. Επίσης του Lou Reed δεν κατάλαβα
οπότε μήπως δεν κατάλαβα γενικά τι ζητά να αναπτύξουμε το θέμα?

pixies
08-01-2008, 22:36
Πάντως στους Beatles περίμενα ν'αναφερθεί κάποιος πρώτα.

:shock: auto pws to ennoeis?
oti eprepe na kanoun solo gia na anagnwristoun?

sfinotouvlaki
08-01-2008, 22:52
Βέβαια, οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σόλο καριέρας, ασχέτως αν έχουν περάσει προς τα έξω ως "συγκροτήματα", είναι οι Whitesnake και οι Annihilator.

τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. για άννα χ λέιτορ δεν κατέχω, αν και, απ' ό,τι ξέρω, όντως ο γουώτερς έγραφε παντού και πάντα τη μουσική, οπότε περνιέται για σόλο καριέρα. οι γουάιτσνέικ δεν έχουν περάσει ως συγκρότημα, ήταν συγκρότημα, λειτουργούσαν σαν συγκρότημα, απλά στο τέλος ο δαβίδ αποδείχθηκε γενικός δερβέναγας και του έμεινε η μπάντα αμανάτι να την περιφέρει από 'δω κι εκεί. αν ψάχνουμε για σόλο καριέρα του κοβερντέιλ, τη βρίσκουμε στα White Snake, northwinds into the light, άντε και σε restless heart, starkers. στους δίσκους των snakes πάρα πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί από άλλους (marsden, moody, sykes, galley, vandenberg)

κατά τ' άλλα, ο malmsteen νομίζω ταιριάζει σε αυτό το θρεντ.

Marillion
08-01-2008, 22:58
Vasika ton evala mias kai gw den exw katalavei plhrws ti thelei o psycho. an milame gia apotyxhmenes (emporika) mpantes (den einai koino mystiko pws oi stooges perimenan pws kai pws tote ena breakthrough to opoio olws tyxaiws, den hr8e pote. Sygkekrimena sthn viografia tou palaviarh,-oxi aytoviog- perigrafetai genikotera h antimetopish pou eixe o typos, ma kai o kosmos, pou pera apo thn evryterh perioxh tou detroit tote, eixe diaspartous ma elaxistous fanatikous opadous), pou o frontman/frontwoman ktl. tin ekanan kai sto kapaki dexthkan megalyterh epityxia, o iggy kolaei giati panw katw, oi stooges 8elhsan na perasoune arketa xronia gia na anagnwristoune kai sayto sigoura synetelese h proswpikh kariera tou allounou (xwris fysika na ftanei tis 3 terasties albumares poiotika). Genikotera an theorousan tous rolling stones pio @@atous beatles fovamai na skeftw ti pisteve o typos ths epoxhs gia tous detroitades. Phra isws ligo perissotero 8aros apo to paradeigma tou maverick gia tous genesis/phil collins.

An pali, den to enouse etsi, mas mperdepses mhtsopoulos opws leei kai i pixies :)

eleventh guardian
08-01-2008, 22:59
O Malmsteen όντως ταιριάζει, μια και πέρασε στην αρχή της καριέρας του από συγκροτήματα (Steeler, Alcatrazz), αλλά έγινε διάσημος ως σόλο καλλιτέχνης.

Τώρα για Whitesnake ομολογώ ότι δεν κατέχω πολλά, είχα πάντα την αίσθηση όμως ότι ο Coverdale έκανε κουμάντο, άλλαζε μουσικούς κ.λπ.

Marillion
08-01-2008, 23:02
pwpw san post tou burnin einai to keimeno mou :|

psychomaverick
08-01-2008, 23:30
Δεν νομίζω ότι βγήκε κανείς off topic αλλά ίσως δεν διευκρίνησα αρκετά. Μιλάμε για solo καριέρες άξιες αναφοράς, σημαντικές για καλλιτεχνικούς (και όχι μόνο) λόγους. Άλλωστε το όλο θέμα της αναγνώρισης, επιτυχίας κλπ είναι σχετικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Sylvian που προανέφερα, είχε κάνει (έστω μικρής διάρκειας) επιτυχία με τους Japan στα '80s αλλά δεν νομίζω να την επανέλαβε μετά στο ίδιο επίπεδο. Η περίπτωση των Beatles ή ας πούμε του Peter Gabriel ίσως μπερδεύει γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για το πιο ταιριαστό παράδειγμα καλλιτεχνών που "ξεπήδησαν" απλά από ένα group. Καταλαβαίνω ότι ο μύθος των Beatles ξεπερνά τις σόλο δουλειές του McCartney του Lennon ή του Harrison όμως παραείναι καλές μερικές ώστε να μην αναφερθούν. Μην κολλάμε δλδ, το topic δεν είναι "οι τελειωμένες μπάντες που έβγαλαν άξιους solo καλλιτέχνες" ή "οι άξιοι solo καλλιτέχνες που δεν είχαν αναδειχθεί στις μπάντες τους" απλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις που σαφώς είναι πιο ιντριγκαδόρικες και σ'εμένα είναι πιο ελκυστικές.

metamelia3
09-01-2008, 01:26
Για τους Velvets, έκαναν φοβερές solo καριέρες και οι 3 (Nico, Cale, Reed) Απλά ο Reed έκανε μεγαλύτερη επιτυχία ίσως, αν και τις καλύτερες προοπτικές είχε η Nico imo.
Πάντως όσο γνωστός κι αν έγινε o Reed, "The End" και "Chelsea Girl" δεν έβγαλε ποτέ.

Άλλο ένα μεγάλο όνομα είναι ο David Sylvian. Κανείς ίσως δεν θυμάται τους Japan (δεν χάνει και πολλά) αλλά οι προσωπικές του δουλειές είναι άλλο καπέλο. Καλά εγώ είμαι μεγάλος fan, σε σημείο να μ'αρέσουν πιο πολύ απ'του Bowie, απ'τον οποίο επηρεάστηκε δλδ αλλά μετέπειτα ξέφυγε.
Είσαι λίγο αιρετικός εδώ. Ο Μπάουι είναι αξεπέραστος γενικά. Κι εγώ απ' τον Σύλβιαν τα μόνα που δεν βαριέμαι είναι το Blemish και οι δουλειές (τα ΕΡ) με τον Χολγκερ Κζουκεη.

Επίσης, ποιος θυμάται (αν και πρέπει να υπάρχουν ακόμα) τους Bel Canto στους οποίους συμμετείχε κάποιος κύριος Geir Jenssen;
Εγώ τους θυμάμαι και ήταν μια σκατονερόβραστη μπάντα. Ενώ ο Biosphere έχει κάνει αρκετά αξιόλογα πράγματα.

Επίσης πώς και κανείς δεν έχει αναφέρει τον Στινγκ;

carheart
09-01-2008, 01:37
]Επίσης, ποιος θυμάται (αν και πρέπει να υπάρχουν ακόμα) τους Bel Canto στους οποίους συμμετείχε κάποιος κύριος Geir Jenssen;
Εγώ τους θυμάμαι και ήταν μια σκατονερόβραστη μπάντα. Ενώ ο Biosphere έχει κάνει αρκετά αξιόλογα πράγματα.

τι λέει :shock:

Μλκ έχοντας πει τους Bel Canto και τους When νερόβραστους, θέλω να μου κάνεις μια λίστα με τις πιο νερόβραστες μπάντες που ξέρεις!

animae
09-01-2008, 01:38
Robbie Williams.
Cavalera. Που αν και ποτέ δεν ξεπέρασε τους Seps μουσικά, έγινε πιο γνωστός από αυτούς(και οι soulfly είναι απλά προτζεκτ του).

The Good Son
09-01-2008, 02:00
Τί λέτε βρε μαλάκες που ο κόλινς στους τζένεσις δεν ήταν μούρη και έδειξε τα προσόντα του στην σόλο καριέρα;

metamelia3
09-01-2008, 02:01
Κι εδώ που τα λέμε ο σόλο Κολλινς είναι στα πιο νερόβραστα έβερ.

Griffith
09-01-2008, 02:20
και γουστάρεις Sting ; ως μη νερόβραστο ;;

metamelia3
09-01-2008, 02:24
πάρα πολύ ελέϊ - ελέϊ!
μην είσαι χαζός καμάριμ', ως τρανταχτό παράδειγμα πετυχημένης εμπορικά σόλο καρριέρας τον είπα.

stam and the witches
09-01-2008, 02:49
Θέλω να κάνω τόπικ "Ούμπου Ρόιδες" αλλά δεν είναι αστείο :(

carheart
09-01-2008, 02:51
κάνε "emo Ρόιδες"!!!

Weiss
09-01-2008, 02:53
να προσθέσω και τον Clint Mansell ο οποίος παλιότερα ήταν στους Pop Will Eat Itself, όπως μου θύμισε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος προ ολίγου.

symposium_lexotanil
09-01-2008, 02:53
και πάπισσες ioannes

GuardianOfIvorytower
09-01-2008, 21:40
Να πω κ γω μερικές γνώμες...

Συμφωνώ για Malmsteen κ Waters όπως αναφέρθηκε ήδη.
Για Μπρους σίγουρα τα 3 που αναφέρθηκαν είναι καλύτερα από τα 2 με Bayley (αν κ το x-factor έχει τραγουδάρες, σωστά φωνητικά δεν έχει) κ στάνταρ το accident καλύτερο κ από τα υπόλοιπα καινούρια.
Το πρώτο Halbford μ αρέσει καλύτερα από αυτά με Owens, μάλλον κ από το καινούριο πριεστ (για το δεύτερο δεν ξέρω, δεν έχω ακούσει).

Για Sabbath, χμ περίεργη φάση, δεν ξέρω αν μ αρέσουν περισσότερο τα πρώτα του Ozzy από τα αντίστοιχα πρώτα που ήταν στη μπάντα, μάλλον προς ισοπαλία το κόβω (αν κ το πρόβλημα με Ozzy, ειδικά στα πρώτα, είναι ότι έχει γράψει ελάχιστη μουσική). Σίγουρα τα 2 πρώτα με Dio τα πρότιμώ από τις προσωπικές δουλειές του.

Για King Diamond απόλυτα δικό του σχήμα δεν είναι, τουλάχιστον δεν ξεκίνησε έτσι (αφού στα πρώτα έγραφε πολύ μουσική κ ο Denner μέχρι να φύγει - κ γενικά λειτουργούσαν περισσότερο ως συγκρότημα). Από ένα σημείο κ μετά ο King είχε τον πρώτο κ τελευταίο λόγο, κ έγραφε κ την περισσότερη μουσική, αλλά η παρουσία του Andy κάπου το αντισταθμίζει το γεγονός αυτό. Δεν έχει μείνει τυχαία στην μπάντα όλα αυτά τα χρόνια. Κ ότι γράφει είναι κομματάρα.

Να κάνω μία νύξη κ για Running Wild. Για μένα κ αυτοί ξεκίνησαν ως γκρουπ, αλλά κάπου από τις αρχές των 90s κ ύστερα ο Rock N Rolf είναι το μόνο σταθερό μέλος, κ γράφει νομίζω τα περισσότερα. Βέβαια θα μου πείτε ότι δεν ήταν σε άλλη μπάντα, αλλά κουβέντα να γίνεται :D

symposium_lexotanil
09-01-2008, 21:42
dld yparxoun anthropoi pou protimane opoiodipote maiden apo ta accident kai chemical?!?!?!? koita na deis.

GuardianOfIvorytower
09-01-2008, 21:43
Νομίζω οι περισσότεροι :D

symposium_lexotanil
09-01-2008, 21:46
anomalies.

sfinotouvlaki
09-01-2008, 21:54
και μένανε το άξιντεντ μ' αρέσει περισσότερο απ' την συντριπτική πλειοψηφία των μειντενόδισκων και βάζω τώρα να το ακούσω για να αυτοεπιβεβαιωθώ.

regularpaul
09-01-2008, 22:52
να προσθέσω και τον Clint Mansell ο οποίος παλιότερα ήταν στους Pop Will Eat Itself, όπως μου θύμισε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος προ ολίγου.

:?
αυτο το θρεντ συνεχιζει να με μπερδευει!
edit: αυριο περισσοτερα για τους PWEI στις προτασεις δισκων

symposium_lexotanil
09-01-2008, 22:59
autoi den itan pou eixan ena tragoudi pou legotan ich bin ein auslander? an nai tote i kariera tou mansell itan kalyteri tote.

metamelia3
09-01-2008, 23:27
γαμάει το ich bin an auslander. αλλά τύπος απ' τους PWEI να κάνει σάουντρακ; :?

Weiss
09-01-2008, 23:36
θέλετε να μου πείτε ότι ήταν πιο αναγνωρισμένοι οι PWEI από τον Mansell ως μουσικό του Aronofski? Εγώ θεωρώ πως δεν ήταν μιας και ο Clint έχει μπει πια σε κάθε σπίτι με το theme του Requiem.

Άσχετο αυτό από το αν μ'αρέσουν ή όχι οι PWEI προφανώς.

sfinotouvlaki
09-01-2008, 23:39
καλά τα λέει η ςεισσ, εγώ δεν ήξερα ότι ήταν σ' αυτούς ο μάνσελλ, βασικά ούτε αυτούς ήξερα. τουλάχιστον ήξερα το κομμάτι! επίσης πού είναι το κακό να κάνει σάουντραξ; ή είναι του ματς χάιπντ;

metamelia3
09-01-2008, 23:44
είπε κανείς ότι είναι κακό; Εμένα - όπως πιστεύω και του Παύλου - μου φάνηκε απλά περίεργο ότι ο τύπος ήταν στους PWEI (ούτε εγώ το ήξερα) που δεν έχουν και ιδιαίτερη σχέση με τις δουλειές του Μανσελλ. Ως καθόλου.

sfinotouvlaki
09-01-2008, 23:47
α, οκ τότε. με παραπλάνησαν τα :?

FANTASMA
10-01-2008, 04:45
θέλετε να μου πείτε ότι ήταν πιο αναγνωρισμένοι οι PWEI από τον Mansell ως μουσικό του Aronofski? Εγώ θεωρώ πως δεν ήταν μιας και ο Clint έχει μπει πια σε κάθε σπίτι με το theme του Requiem.

Άσχετο αυτό από το αν μ'αρέσουν ή όχι οι PWEI προφανώς.

Εγω παλι συμφωνω μαζι σου, μονο ομως επειδη αυτα που γραφει πλεον ειναι καλυτερα απο αυτα που εγραφε.

regularpaul
10-01-2008, 17:25
Οχι, εγω ηξερα για τον Mansell και τους PWEI και εννοουσα αυτο που καταλαβε η Weiss. Με αυτο το σκεπτικο το ιδιο θα μπορουσαμε να πουμε και για τον Kevin Shields (My Bloody Valentine) ξερω γω? Βασικα για τριτη φορα ομολογω πως δεν καταλαβαινω τι πραγματευεται το θεμα μας.[/καψης]

Ασημους/2οκλασατους μουσικους στις μπαντες τους (δεν ητο τετοιοι ο Mansell ή ο Shields) που εκαναν καλυτερη καριερα μονοι τους ή πετυχημενους μουσικους με τις μπαντες τους που εγιναν ακομα πιο γνωστοι απο τις μετεπειτα σολο καριερες τους?

Kveldssanger
10-01-2008, 17:31
λιγο από ολα ντε!