View Full Version : Firefox
The Good Son
08-01-2008, 02:43
Τελευταία στο άκυρο το φφ μου κατεβάζει χωρις να του δώκω εντολή, ένα αρχειο "index.κάτι". Τί διάολο είναι αυτό και πώς το σταματάω;
Επίσης, συμβουλές για το πως να τρώει λιγότερη ραμ και να βελτιστοποιηθεί ο φφ;
ikonoklast
08-01-2008, 03:37
Πιστεύω οτι δε φταίει ο φφ γιαυτό, κάποια μαλακία παίζει με την απόκριση του σέρβερα και διαβάζει λά8ος αρχεία που 8α έπρεπε να ανοίξει αλλιώς - πχ ένα ραρ πρέπει να κατέβει, το viewtopic.php που συχνά πάει να κατεβάσει απο το ερ όμως πρέπει να το ανοίξει για να γουστάρουμε, το ίδιο και με τα index.php. Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά όμως.
Για τη μνήμη έχω στα σκαριά σημαντική στρατηγική κίνηση την οποία δε μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, ας απαντήσουν άλλοι. Γενικά πάντως:
http://kb.mozillazine.org/Reducing_memo ... e_(Firefox (http://kb.mozillazine.org/Reducing_memory_usage_(Firefox))
The Good Son
08-01-2008, 03:38
να, αφτο το αρχειο που λες, μου το κατεβαζει στην επιφανεια εργασιας.
ikonoklast
08-01-2008, 03:39
άμα ρηφρεσάρεις όμως δε το παίρνει πρέφα οτι έκανε μαλακία;
The Good Son
08-01-2008, 03:42
oxi. sto akiro mou petaei to parathiraki "lipsis arxeiwn" ke to katebazei.
ikonoklast
08-01-2008, 03:45
μόνο σε ένα site ή και σε άλλα; το κάνει συχνά; αν ναι, έχεις παρατηρήσει αν το κάνει όταν ανεβοακτεβάζεις πολύ πράμα; αν πίνετε κα8όλου τσικουδιά;
The Good Son
08-01-2008, 03:57
sto er to kanei sigoura alla prepei na to xw dei ke sto maispeis. oxi aparaithta otan katebazw poli prama. tsikoudia den exw alla tha thela, exeis na mou proteineis kammia kali marka pou tha brw se kaba edw? exei o filos mou o stelakhs sthn toumpa mia spitikh kai gamaei omws e. pw. trella.
ikonoklast
08-01-2008, 04:15
δε μου 'ρχεται κάτι και όσο κοίταξα δεν είδα κάτι σχετικό και στα issues του wiki, δες κι αμα δείς σφύρα μου:
http://kb.mozillazine.org/Category:Issues_%28Firefox%29
Τσικουδιά δε 8υμάμαι να έχω πιεί ποτέ μαρκαρισμένη και εκεί πάνω δε ξέρω τι πίνετε κιόλας, σε κά8ε περίπτωση προτιμούμε την σπιτική (και φωτιστική) τσκουδιά που 8α μας προσφέρει ο γιός του ξάδερφου της 8είας της κυρα-νάητλη που είναι καιι πολύ λαμπάμπολα.
statheretic
08-01-2008, 06:11
μου συμβαίνει και μένα αλλά πολύ σπάνια(δεν έχει γίνει ενοχλητικό ευτυχώς)
Mitsmann
08-01-2008, 10:19
μια που πιασατε το θεμα. ο νεος φαηαρφοξ εχει την γιαχου τουλμπαρ ενσωματωμενη??
Εκανα φορματ, κατεβασα την εκδοση 2.0.0.κατι, και δεν προσεξα αν την ειχε στην αρχη. Μετα η αδερφη μου εκανε ινσταλλ το γιαχου μεσσαντζερ και οταν γυρισα ειδα και την τουλμπαρ. Εκανα απεγκατασταση την τουλμπαρ, εκανα απεγκατασταση και το ΦΦ και μετα παλι επανεγκατασταση αλλα παλι εκει ειναι.
Λετε, κερδιζετε e-pass για το αθλετικς!
poso xronwn einai h aderfh sou?
Mitsmann
08-01-2008, 10:49
Στην δινω αυριο πρωι.
Phantom Duck
08-01-2008, 17:16
γκούτσαν για πήγαινε εργαλεία ~> επιλογές ~> περιεχόμενο ~> τύποι αρχείων [διαχείριση] και δες μήπως έχει επιλεγμένο να αποθηκεύονται στο δίσκο αρχεία τύπου .php
Μίτσμανν όχι, δεν υπάρχει τούλμπαρ [φυσικά].
Mitsmann
08-01-2008, 18:09
το ιδιο πιστευω αλλα γιατι στον μπεο δε φευγει.
Phantom Duck
08-01-2008, 18:21
:!:
Κάνε απεγκατάσταση το μέσσεντζερ, μπορεί να την κρατάει εκεί με τη βία.
Ούτως ή άλλως τι το χρειάζεστε αν υπάρχει μσν, έχει κοινό δίκτυο με το γιαχού πια.
The_Fool
08-01-2008, 19:40
το ιδιο πιστευω αλλα γιατι στον μπεο δε φευγει.
Γιατί τα αρχεία των addons, των bookmarks, των ρυθμίσεων, ακόμη και μερικών plugins του Fx, εγκαθιστώνται στο user profile του Fx, το οποίο προφανώς δεν σβήνεται, όταν απεγκαθιστάς το Fx. Ομοίως, στο \Program Files\Firefox υπάρχει ένας υποκατάλογος με ονόμα (και περιεχόμενο) plugins, ο οποίος επίσης δεν σβήνεται, όταν απεγκαθιστάς το πρόγραμμα.
Άνοιξε τον κατάλογο με τα extensions (Tools > Addons ή Εργαλεία > Πρόσθετα) και ψάξε να βρεις αν υπάρχει εκεί Yahoo toolbar extension. Αν ναι, κάντο uninstall. Αν όχι, πήγαινε στο location bar και γράψε about:plugins και δες αν υπάρχει εκεί. Επίσης, ψάξε στα options του messenger ή στο Start > Programs > Yahoo Messenger, λογικά θα έχει κάποια επιλογή για απενεργοποίηση του toolbar.
Τέλος, ο γούγλης είναι πάντα καλύτερος φίλος μας από τους χρήστες του er και μια παρατήρηση προς το ευρύτερο κοινό, η επίσημη συντομογραφία του Firefox είναι Fx, όχι FF.
The Good Son
08-01-2008, 21:27
γκούτσαν για πήγαινε εργαλεία ~> επιλογές ~> περιεχόμενο ~> τύποι αρχείων [διαχείριση] και δες μήπως έχει επιλεγμένο να αποθηκεύονται στο δίσκο αρχεία τύπου .php
Γουάου. Το αρχείο .php δεν είναι καν στη λίστα. Τί κάνω λοιπόν;
Phantom Duck
08-01-2008, 21:39
Τίποτα, αυτό σημαίνει ότι από κει είσαι ντάξει
.
ikonoklast
09-01-2008, 02:54
και μια παρατήρηση προς το ευρύτερο κοινό, η επίσημη συντομογραφία του Firefox είναι Fx, όχι FF.
το έχεις ξαναναφέρει αυτό και έγινε σαφές οτι στα παπάρια μας.
solution_AK-47
09-01-2008, 02:57
xaxaxaxaxaxax
Mitsmann
09-01-2008, 09:08
Δε Φουλ, αυτο που ειπες επιασε! δεν εχω πια τουλμπαρ!
Εγω απο παντα ελεγα να κανουμε την επισημη ονομασια του ΦΩΤΙΑΛΕΠΟΥ, αλλα ποιος με ακουγε.