Log in

View Full Version : Cd Universe

Neuroscar
27-12-2007, 22:30
Ανοιγω λοιπον το τοπικ (αν και κανονικα στο οφτοπικ παει λογικα) για να ρωτησω αν εχει κανει κανεις παραγγελια απο εκει (CD Universe)

Λοιπον περα του οτι εχει πολυ και φθηνο πραμα, εγινε κατι τελικα που με ξενερωσε!

Οταν κανω το τσεκαουτ και συγκεκριμενα για την παραγγελια μου των 190 περιπου εουρος, δειχνει το εξης: Estimated Local Fees 38.4008 EUR
This estimate consists of 32.6009 EUR VAT, 5.7999 EUR Duties and 0 EUR Taxes. Actual customs fees and charges are determined and collected by local authorities.

Που ακριβως και ποτε προστιθεται το +38; Ειναι σιγουρο οτι το φεσι αυτο θα το πληρωσω η υπολογιζει συμφωνα με τα customs της εκαστοτε χωρας?
Απο stonerrock.com πχ, οτι παραγγελια και να κανω δε μου εχει κρατηθει τελωνειο οπως επισης και δε προσθετει καποιου ειδους φεσι. Αντιθετα απο το συγκεκριμενο σαιτ απο 2 cd και πανω εχει παντα +fees τα οποια και ξεκινουν απο 6 εουρος.

Θελω βοηθεια αν γνωριζει κανεις ας ριξει τα φωτα του. Η εστω κανα αλλο καλο σαιτ για μουσικες παραγγελιες. Εκτος των Amazon,djangos,stonnerrock,cdbaby.

Θενκς.

eleventh guardian
27-12-2007, 22:56
To stonerrock.com πού εδρεύει; Είναι σε χώρα της ΕΕ; Γιατί από χώρες της ΕΕ ξέρω ότι δεν κολλάνε πράγματα στο τελωνείο όσο όγκο κι αν έχουν (εκτός κι αν ζυγίζει κανά τόνο ξερωγώ).

Εχω αγοράσει από CD Universe, αλλά όχι πάνω από 3-4 CD κάθε φορά. Ετσι δεν πλήρωσα τίποτα επιπλέον. Αμα μου λες για 190 ευρώ κόστος, τότε είναι λίγο λογικό να χρεώνουν τελωνείο (για το οποίο δεν έχω ιδέα από τι εξαρτάται το κόστος και αν ποικίλει από χώρα σε χώρα).

X
28-12-2007, 00:44
Ki egw exw pswnisei apo cd universe alla epishs mikres parageleies pou den perasan telwneio. Gia megales twra mporeis na dokimaseis thn "mark as gift" poustia h opoia kai kala den xrewnetai telwneio,alla den eimai sigourh ti akrivws paizei me cd universe.

Jim Dandy Mangrum
28-12-2007, 10:48
"International shipments with a merchandise value greater than $125.00 USD, and/or a weight in excess of 32 ounces will be automatically upgraded from Standard Air Mail or Priority International to Fed-Ex International Economy, UPS Worldwide Expedited, or USPS Express mail at no additional charge (shipping costs are excluded from merchandise value)"

me apla logia: mh kaneis paraggelia pou na ksepernaei ta 125$-mono h paraggelia, xwris taxydromika, mono h aksia twn cds dld- giati aytomata ginetai express kai pernaei apo telwneio. logw UPS ginetai ayto

twra auto pou les gia ta fees se ka8e item de to pianw. an ennoeis oti me to pou anoigeis th paraggelia sou xtypaei +7$ kai meta se ka8e item 1.5$ logiko einai afou einai ta taxydromika ta standard ayta. tpt allo periergo de mou xei tyxei.

Rush
28-12-2007, 11:09
Ventura,Ca???Exoume ploio Ventura!

Jim Dandy Mangrum
28-12-2007, 11:33
:roll:

Neuroscar
28-12-2007, 16:19
twra auto pou les gia ta fees se ka8e item de to pianw. an ennoeis oti me to pou anoigeis th paraggelia sou xtypaei +7$ kai meta se ka8e item 1.5$ logiko einai afou einai ta taxydromika ta standard ayta. tpt allo periergo de mou xei tyxei.

Οχι δεν εννοω τα εξτρα ταχυδρομικα.

Καθε παραγγελια που ξεπερναει τα 30$ (χωρις ταχυδρομικα) εχει αυτο το +Estimated Local Fees. Συγκεκριμενα για τα 30$ ειναι +5 ευρω.

Απλα προσπαθω να καταλαβω αν αυτο το πληρωνω κατευθειαν σαυτους για να μη γινει καν ελεγχος, η υπαρχει περιπτωση να κρατησουν το δεμα και να μου τα ζητησουν ετσι ωστε να μου τα στειλουν.
Η και το επισης πιθανο ενδεχομενο να μη χρειαστει να τα πληρωσω ποτε επειδη το estimated δε σημαινει τιποτα τελικα.

eleventh guardian
28-12-2007, 16:21
Χμ, δεν νομίζω, πριν ένα μήνα έκανα παραγγελίά γυρω στα 35-40 $ και το ταχυδρομικό κόστος ήταν το συνηθισμένο για τρία CD, δηλαδή 10 $. Εκτός κι αν άλλαξε κάτι στο μεσοδιάστημα.

Neuroscar
28-12-2007, 16:23
Ωραια ευχαριστω αυτη την απαντηση ακριβως ηθελα. Βουρ στο ψητο!

rawforce
30-12-2007, 12:53
Παιδια ΜΗΝ ψωνισετε απο την cduniverse!!!!!!!Μην κανετε αυτο το λαθος!!Συγκεκριμενα ψαρωσα απο τις φθηνες τιμες μιας και βοηθαει σε αυτο το δολαριο που εχει πεσει παρα πολυ!!Αγορασα αρκετα cd με τελικη τιμη 140 δολλαρια περιπου!!Ολα καλα και ολα ωραια!Μετα απο 2-3 μερες(απιστευτα γρηγορα) με περνουν τηλ απο την UPS και μου λενε οτι το δεμα μου εχει ερθει αλλα θα πρεπει να εκτελωνιστει!!Ρωταω αν πρεπει να πληρωσω κατι γι αυτο και μου λενε πως ολο μαζι στοιχιζει γυρω στα 70ε!!!!!!!Μιλαμε για τρελα χαμενα λεφτα!!Και αν δεν πηγαινα στο αεροδρομιο να το εκτελωνισω μονος μου θα πληρωνα και αλλα εξτρα λεφτα για να το εκτελωνισει η UPS!!Απιστευτοι απατεωνες οι ανθρωποι!!
Το εψαξα επειτα παρα πολυ το πραγμα και αυτο που βρηκα ειναι οτι απο Αμερικη αν σου στειλουν μεσω UPS,DHL,FEDEX και γενικα καποια διεθνη εταιρεια κουριερ τα περνανε επιτηδες απο το τελωνειο για να πληρωσεις δασμους και φορους και γενικα για να κονομανε τρελα!!Ενω απο το ταχυδρομειο δεν πληρωνεις απολυτως τιποτα!!Εχω ψωνισει απο το Deepdiscountcd το οποιο ειναι Αμερικανικο μαζι με ενα φιλο μου φετος το Μαιο παραγγελια 200 δολλαρια και μας ηρθε κανονικα χαρτακι απο το ταχυδρομειο και παραλαβαμε κανονικα απο εκει!!Οποτε καταλαβαινετε ποιοι μας κοροιδευουν...ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ UPS και λοιπα....

Jim Dandy Mangrum
03-01-2008, 14:39
"International shipments with a merchandise value greater than $125.00 USD, and/or a weight in excess of 32 ounces will be automatically upgraded from Standard Air Mail or Priority International to Fed-Ex International Economy, UPS Worldwide Expedited, or USPS Express mail at no additional charge (shipping costs are excluded from merchandise value)"

me apla logia: mh kaneis paraggelia pou na ksepernaei ta 125$-mono h paraggelia, xwris taxydromika, mono h aksia twn cds dld- giati aytomata ginetai express kai pernaei apo telwneio. logw UPS ginetai ayto

mikro einai to topic, diabase to nte!

mou exei tyxei kai mena ayto pou epa8es gia ayto kserw.
alla exei kales times kai arketo prama kai ta stelnoun mesa se 10 meres, gia ayto diafwnw me ton apo panw pou to isopedwse teleiws to 8ema!

apla pramata. oxi paraggelies panw apo 125$

rawforce
03-01-2008, 17:13
Το φυσαω ακομα και δεν κρυωνει οπως καταλαβες! :lol:
Αλλα να σου πω την αληθεια φοβαμαι να ξαναπαραγγειλω...εστω και πολυ λιγοτερα :oops:

Marillion
03-01-2008, 17:32
isxyei ayto pou leei o rawforce. plerwsa 40 evrw epipleon gia ektelwnismo (xwria ta 40 metaforika), gia paraggelia 120.

eleventh guardian
03-01-2008, 17:37
Ε ναι, δεν είπαμε ότι δεν ισχύει, είπαμε μην κάνετε παραγγελίες από USA που να ξεπερνούν τα $100.

4-5 CD τη φορά είναι μια χαρά και δεν μπλέκεις σε ιστορίες. :D

sfinotouvlaki
03-01-2008, 17:40
χμμμ, είχα κάνει απο δι εντ μια παραγγελία γύρω στο εκατονεικοσάευρω και τους ρώτησα πριν την κάνω αν θα πληρώσω παραπάνω η μόνο τα έξοδα που ήταν 20 δολλαρς και μου είπαν όχι. τελικά απ' ό,τι είδα στον φάκελο ήρθαν από γερμανία... γι' αυτό τα έστειλαν από εκεί;;

eleventh guardian
03-01-2008, 17:51
Βασικά να πούμε δεν έχω καταλάβει τι παίζει με τις παραγγελίες της The End, οι οποίες κι εμένα έχουν σφραγίδες από Γερμανία (αλλά κάνουν στάνταρ δύο εβδομάδες να έρθουν -μία που έκανα στις 18/12 btw δεν έχει έρθει ακόμα, προφανώς λόγω εορτών).

Πιθανόν έχουν stock και στη Γερμανία για τις ευρωπαϊκές παραγγελίες.

sfinotouvlaki
03-01-2008, 17:55
χμ, απ' ό,τι θυμάμαι όμως ήταν η μόνη παραγγελία από δι εντ που με ήρθε από γερμανία και, ναι, άργησε και μένα και με χρέωσαν και πόσα έξοδα αποστολής, ενώ τα πραγματικά ήταν τα μισά περίπου.

kontan
03-01-2008, 18:03
εχω κάνει παραγγελία πάνω απο 300$ κ ήρθε μια χαρά παντως. Το θέμα ειναι να μην έρχονται μέσω κάποιας cοurier μονο.

Jim Dandy Mangrum
04-01-2008, 11:06
ka8e magazi exei kai to diko tou shipping policy kai kalo 8a tan na tou rixnoume mia matia giati paizontai diafora.
eixa kanei apo theend 200e kai mou xe er8ei mia xara kai meta th pathsa apo cduniverse.
kalo 8a tan mexri 100e kai akoma kalytera 5-6 cds th fora opws eipan.