PDA

View Full Version : Τι έγινε το 2007 λοιπόν;

Kveldssanger
25-12-2007, 17:01
που λέτε, εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα με τα κρυφά πολλς των χρηστών που θα πρέπει να τα στείλουμε στα κεντρικά για να βγάλουν μια σούμα και να δούμε τι ακούει ο ERίτης. Πρώτη θέση Σλόου Φεγκ, δεύτερη ΚοτΣΑ και τρίτη Ρέντιοχεντ ξερωγω. Αφού ας το παραδεχθούμε, είμαστε αρκετά ετερόκλητο κοινό. Χώρια που μπορεί να ποστάρει κάποιος κανένα περίεργο στο Νο.18 ξερωγω που να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι (όπως πχ με το Tanakh και τον Παύλο πέρσι), αν το μάθει μόνο ο Κβελντ πως κερδίζουμε συλλογικά, σαν ενιαία κοινότητα; δεν είνωραία όταν τσακωνόμαστε για "κοίταρετιέβαλεπρώτοοπαπάρας, χαχακαραλολχαχαχ" κτλ;
περιμένω μέχρι μεθαύριο που θα ξαναβγώ να έχετε ανοίξει τόπικ.
δεν το ανοίγω εγώ γιατί δεν προλαβαίνω (. . .) και γιατί θέλω να τα έχω καλά με τη σεβάσμια γερουσία του φόρουμ. απλά τη φυτιλιά βάζω =)
φκαριστώ

Μια που ομολογουμένως δεν μπορούμε να χαλάσουμε την επιθυμία του στονερικού φιλαρακίου μας, κάπου εδώ μπορείτε να συζητήσετε ανεξαρτήτως λιστών και άλλων ωραίων για το τι κυκλοφόρησε το 2007 και ποια ήταν τα καλύτερα. Εγώ έχω να πω για αρχή ότι καλά τα πήγαμε και ότι μπορούμε να αρχίσουμε να αραδιάζουμε πράματα και να μην έχουμε τελειώσει μέχρι μεθαύριο, πράγμα ιδιαιτέρως απολαυστικό.

.
25-12-2007, 17:10
Αν και θέλω δε μπορώ να αποφασίσω με τίποτα. Άκουσα γύρω στις τέσσερις χιλιάδες άλμπουμς φέτος και όλα ΓΑΜΟΥΣΑΝ. Οπότε θα γράψω τα 10 πρώτα σε αλφαβητική σειρά :

01. Unknown Artist
02. Unknown Artist(2)
03. Unknown Artist(3)
04. Unknown Artist(4) ειδικά τα Track01 και Track02 τα λάτρεψα
05. Unknown Artist(5)
06. Unknown Artist(6)
07. Unknown Artist(7)
08. Unknown Artist(8)
09. Unknown Artist(9)
10. Unknown Artist(10)

pitchfork
25-12-2007, 17:14
Όξω από το ηαρ τα στονερικά πρόβατα του χάμμερ τύπου τελεία.

.
25-12-2007, 17:17
Ρε ψηλέ στραβός είσαι ή βλάκας; Μόνο τα 2 είναι στόνερ.

regularpaul
25-12-2007, 18:02
Λοιπόν εγώ βιάστηκα κι έστειλα σήμερα το πρωί την λίστα μου.
Ήδη 2 ώρες μετά -και αφού άκουσα για 1η φορά τον δίσκο του Thurston- μετάνιωσα που τον άφησα απέξω. Η λίστα μου είναι η εξής:

01. Crippled Black Phoenix - A Love of Shared Disasters
02. Dax Riggs - We Sing Of Only Blood And Love
03. Electric Wizard - Witchcult Today
04. Neurosis - Given To The Rising
05. Universe 217 - s/t
06. Kinski - Down Below It's Chaos
07. Reverend Bizarre - So Long Suckers
08. OM - Pilgrimage
09. Linus Pauling Quartet - All Things Are Light
10. Manes - How The World Came To An End

Για το τελευταίο τα έχετε πει ήδη πολλάκις. Μπήκε κάπως περίεργα στην λίστα μου καθώς δεν το έχω ακούσει προσεκτικά αλλά γράφοντας μια εργασία στην φάμπρικα, προσέχοντας μην έρθουν και τα σκληρά αφεντικά, αναφωνώντας κατά καιρούς "ρε μλκ τι είναι αυτοί οι θεούληδες". Για τους manes και όχι για τα afentika. Για τα 1-5, 7, 8 επίσης τα έχουμε πει, το 9 σας το έχει βάλει στον σβέρκο ο cybernaut, οπότε μένει να πω για τους Kinski που μάλλον έβγαλαν τον καλύτερό τους δίσκο φέτος. Ψυχεδελικό post rock ας το πούμε για να ξεμπερδεύουμε μόνο που αυτή τη φορά έχουν και φωνές, έστω αρκετά πίσω από τα μαγικα ριφφς των.

Για να δούμε τι άλλο ξεχάσαμε λοιπόν.

LokiTricksterGod
25-12-2007, 18:29
χωρίς σειρά προτίμησης:

1) Wooden Shjips - Self-Titled
2) Sun of Nothing - In The Weak And The Wounded
3) OM - Pilgrimage
4) Ulver - Shadows Of The Sun
5) Battles - Mirrored
6) Akercocke - Antichrist
7) DHG - Supervillain Outcast
8) Neurosis - Given To The Rising
9) Dub Trio - Cool Out & Coexist
10) Supersilent - 8

sfinotouvlaki
25-12-2007, 18:34
2006 βγήκε το φάουντεν.

metamelia3
25-12-2007, 18:35
To Merzdub δεν είναι 2006;

LokiTricksterGod
25-12-2007, 18:36
χμ, σωστά. neurosis - given to the rising και battles - mirrored λοιπόν.

και μιας και το earth θα κυκλοφορήσει το 2008, Dub Trio - Cool Out & Coexist.

symposium_lexotanil
25-12-2007, 20:35
apo aplisiasta kai asyllipta dystheorita ypsi agnanteuoun to sapio 2007 ta eksis 2:

dhg - supervillain outcast
deathspell omega - fas ite maledicti, in ignem aeturnum

ta opoia mallon einai albums tis dekaetias.

kata ta alla vgikan polla theika albums fetos me apokoryfoma ta darkthrone, primordial kai cage fysika alla einai anaksia logou mprosta sta 2 pou proanaferthikan.

edit : kai to kainourio dep einai katapliktiko fantastiko alla den exei faei tis apeires akroaseis akoma. an kai mono gia to mouth of ghosts aksizei mia thesi sto top 5 tis xronias.

Zoonchild
25-12-2007, 20:44
1. Manes - How the World Came to an End
2. Ulver - Shadows of the Sun
3. When - Trippy Happy
4. A Bunny's Caravan - Draining Puddles, Retrieving Treasures
5. Bloodlights - S/t
6. Port Royal - Afraid to Dance
7. Gazpacho - Night
8. Kim Hiorthoy - My Last Day
9. Primordial - To the Nameless Dead
10. Universe217 - s/t

Η αληθεια ειναι οτι σιγουρα αδικηθηκαν καποια και ακομα πιο σιγουρα εχω ξεχασει καποια ακομα, αλλα με αυτες τις κωλολιστες παντα το ιδιο συμβαινει :evil:
Τα περισσοτερα γνωστα φανταζομαι και εχουν αναφερθει αρκετες φορες στο φορουμ.... το (5) ειναι αλητικη ροκια απο το γκρουπ που προεκυψε απο τις σταχτες των Gluecifer και δεν απεχουν πολυ απο τον ηχο των τελευταιων. Οι δε 4οι ειναι μια μυστηρια περιπτωση. Συγκροτημα απο την κολλεκτιβα της How is annie Records παιζουν θεωρητικα χαλαρο ποστ ροκ με πολυ ομορφες ενορχηστρωσεις και κατα βάση ποπ(!) νοοτροπια. Τους 6ους τους ειχε προτεινει(εις διπλουν αν δεν κανω λαθος) παλιοτερα και ο ικονοκλαστ και ελπιζω να μην περασαν στο ντουκου γιατι μιλαμε για εναν απο τους καλυτερους και πιο ταξιδιαρικους δισκους ηλεκτρονικης μουσικης(κατα βασην), τουλαχιστον για την χρονια που μας περασε.

Αυτα. Παω τωρα να σας στειλω την λιστα μου και με ημεηλ και να μπω στην κληρωση για το σκουτερακι :!:

hvilelos?
25-12-2007, 21:04
Σε μια καταπληκτικη για τα γουστα μου χρονια,το μεδουλι μου ηπιαν με πλειστη ευχαριστηση τα εξης

1.Deathspell Omega-Fas ite maledicti, in ignem aeturnum

2.DHG-supervillain Outcast

3.Wolves In The Throne Room-Two Hunters

4.Sun of Nothing-In the Weak and the Wounded...

5.Neurosis-Given To The Rising

6.Primordial-To The Nameless Dead

7.Ulver-Shadows of The Sun

8.Dalek-Abondonded Language

9.Ravencult-Temples of Torments

10.Mum-Go Go Smear the Poison Ivy

Με ιδιαιτερα χαλαρη αριθμηση περαν των 3 πρωτων που ειναι και μερικοι απτους αγαπημενους μου Εβα.Ειδικα αυτο το DSO,τι δισκος ειναι αυτος ρε παιδια

sfinotouvlaki
25-12-2007, 21:05
πες και για το 8 ρε παιδί.

εντιτ: το παιδί ζώο

το Deathspell Omega ακόμη δεν το άκουσα :sk8:

symposium_lexotanil
25-12-2007, 21:07
to two hunters an kai panemorfo mallon paei stis apogoiteuseis tis xronias..

hvilelos?
25-12-2007, 21:10
Σκληρε Ανθρωπε,το συγκρινεις με τον προηγουμενο υπερδισκο μαλλον και το λες αυτο και παλι ομως εγω και σαν αυτονομο πονημα και σαν εξελικτικο βημα το βρηκα θαυμασιο

Kveldssanger
25-12-2007, 21:10
to two hunters an kai panemorfo mallon paei stis apogoiteuseis tis xronias..

μερικές φορές δεν σε καταλαβαινω καθολου φίλος!

Hogarth
25-12-2007, 21:19
Electric Wizard - Witchcult Today
Reverend Bizarre - So Long Suckers
Witchcraft - The Alchemist
OM - Pilgrimage
Crippled Black Phoenix - A Love of Shared Disasters
Neurosis - Given To The Rising
Universe 217 - s/t
Paradise Lost - In Requiem
ίσως και το νέο isole
δε θυμάμαι τι άλλο άκουσα φέτος. κι αυτά χωρίς σειρά προτίμησης. :|

Rush
25-12-2007, 21:23
Electric Wizard - Witchcult Today
Reverend Bizarre - So Long Suckers
Witchcraft - The Alchemist
OM - Pilgrimage
Crippled Black Phoenix - A Love of Shared Disasters
Neurosis - Given To The Rising
Universe 217 - s/t
ίσως και το νέο isole
δε θυμάμαι τι άλλο άκουσα φέτος. κι αυτά χωρίς σειρά προτίμησης. :|

ksereis apo mpala esy..

Candiru
25-12-2007, 22:04
Porqupine tree-fear of a blank planet
OM-pilgrimage
Dotheimsgard-Supervillain outcast
Xasthur-subliminal genocide
Manes-how the world came to an end
darkthrone-foad

Kveldssanger
25-12-2007, 22:39
Επειδή η λίστα θα ποσταριστεί συντόμως νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον για να καταλάβουμε το πόσο καλή χρονιά ήταν η φετινή να σκεφτούμε τι ακριβώς έμεινε έξω από την λίστα.

Έτσι έμειναν (ξεκινώντας από την αρχή της περσινής χρονιάς) απέξω το "Copia" των Eluvium (το καλύτερό τους ίσως album) που τους βρήκε ομορφότερους από ποτέ, το "Sound Of Silver" των LCD Soundsystem (άξιος συνεχιστής του ντεμπούτου τους), οι δυο εξαιρετικές κυκλοφορίες των Efterklang ("Under Giant Trees" και "Parades"), το τελευταίο αρκετά prog πόνημα των Shining ("Grindstone"), οι Midian και οι Clutch για τα πιο heavy καθώς και το τελευταίο Neurosis, για το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι δεν του αφιέρωσα όσο χρόνο πιθανόν να δικαιούταν. Από εκεί και πέρα ακούσαμε τους Dreamend μετά από προτροπή του φίλου ναθινγκμαν, χαρήκαμε με την τελειότητα του "Rainbow" των Boris (μετά το "Vein" που δεν μας είχε πολυενθουσιάσει), Tanakh και 65 days of static φρόντισαν να μας υπενθυμίσουν γιατί μας αρέσουν και φυσικά ακούσαμε την πολυαναμενόμενη επιστροφή των DHG (που ίσως σε οποιαδήποτε άλλη χρονιά θα ήταν άνετα στη λίστα).

Γενικά το black metal δεν τα πήγε άσχημα φέτος (αφού μέχρι και οι Xasthur έβγαλαν δίσκο που μας ψιλοάρεσε), αλλά όπως φαίνεται οι Deathspell Omega κέρδισαν την προτίμηση των περισσοτέρων (εγώ συνεχίζω να θεωρώ άλλον τον καλύτερο φετινό black metal δίσκο). Στο είδος ξεχώρισαν και οι GUT (καλή επιστροφή του Cornelius μετά το μετριότατα Sturmgeist), σαφώς οι Darkthrone που αργήσαμε αλλά τους παραδεχτήκαμε και φέτος, οι Peste Noire, οι Lugubrum, οι Rev. Kriss Hades και οι Cobalt.

Οι Circle μου άρεσαν και στις 3 κυκλοφορίες τους, όπως και οι Magic Markers στα δυο album που έβγαλαν φέτος. Μάλλον μεγαλύτερη ανακάλυψη/κολλημα της χρονιάς οι Death's Head Hearth και πολλά cheers στον φθογγο γι' αυτούς. Τι άλλα έχουμε; Η πιο όμορφη στιγμή της psych φινλανδικής σκηνής, το "Ulual Yyy" της Islaja, η επιστροφή του Zweizz στα industrialοnoiseambient μονοπάτια, το πολύ rock "Vicious Delicious" των Infected Mushroom, το "Volta" τη Bjork. η επιστροφή των Laub της AGF με electronica blues στο "Deinetwegen". η πολύ όμορφη ανατολίτικη jazz του Rabih-Abou Khalil στο "Songs For Sad Women" και το ιδιαιτέρως μελαγχολικό "Micalavera" των Damiak.

Βαθιά ανάσα και συνεχίζουμε! "Hibernaculum" και Earth, ενώ το καινούριο τους μάλλον θα μας κολλήσει το 2008. Heavy rock από τους Lucifer Was, τέλεια επιστροφή από τους Mum με το "Go go smear the poison ivy" και ενδιαφέρουσα ανακάλυψη οι Assembled Head in Sunburst Sound για ψυχεδελοheavy καταστάσεις. Πηγαίνοντας στα πιο ηλεκτρονικά έχουμε Deadbeat, Boxcutter, Pinch, Scorn και διαφόρους άλλους που βρίσκονταν σε dub καταστάσεις (ιδίωμα που γενικότερα έδωσε πολλά φέτος), ενώ σε λοιπά παρακλάδια είχαμε τους Verbose, The Field, Helios, William Basinski, Opitope, Arp και μπόλικους άλλους να διεκδικούν τον χρόνο μας.

Έχει γέλιο που πάνω που νομίζεις ότι τελειώνεις διαπιστώνεις ότι έχει μέλλον η κατάσταση. Δεν αναφέραμε τους Arbouretum, το Biosphere-ικό ambient των Netherworld στο "Morketid", την επιστροφή των Beirut (επίσης άλμπουμ που θα άξιζε να είναι στις λίστες), την αναπάντεχη λατρεία του "White Chalk" της PJ Harvey και τα καινούρια album των High On Fire και Witchcraft. Μέσα από το εκπληκτικό video του "Ι lived on the moon" μάθαμε τους Kwoon (αν και το album δεν είναι τίποτα εξαιρετικό αξίζουν αναφορά για το τραγούδι), το 8 των Supersilent τους βρίσκει πιο οτιναναι από ποτέ, το free folk των Charalambides εκστασιάζει στο "Likeness", ενώ album όπως το "A Hat" των Souvaris, το "Aluminum Lake" των Concentrick και το "The Patron" των To Kill A Petty Bourgeoisie από το πουθενά ήρθαν και κέρδισαν μπόλικες ακροάσεις.

Οι συνεργασίες Circle/Sunburned Hand of the Man και Faust/Nurse With Wound τίμησαν το όνομα των κομματιών που τις αποτελούσαν, το theremin της Pamelia Kurstin έλαμψε στο φετινό album της και οι Allerseelen μας θύμισαν παλιές καλές industrial εποχές.

Τελευταία αναφέρονται τα album που λόγω του ότι βγήκαν στο τέλος της χρονιάς (ή τα ακούσαμε στο τέλος της χρονιάς) παίζει να αδικήθηκαν πολύ γιατί δεν τα κάναμε δικά μας. Paolo Angeli - "Tessuti", Woelv - "tout seul dans la foret en plein jour avez-vous peur", Primordial, Ai Aso - "Chamomile Pool", Cokiyu - "Mirror Flake" & το "Ask Forgiveness" του Bonnie Prince Billy (αν και αυτό έτσι και αλλιώς δεν είναι κανονική κυκλοφορία). Για το τέλος έχουμε και τις κυκλοφορίες που βγήκαν φέτος αλλά δεν αφορούν νέο υλικό. Το "Real Time" των Van Der Graaf Generator, το "Live 74" των Harmonia, το "Βeyond Even 92-06" των Fripp/Eno.

Όλο αυτό γράφτηκε σε κατάσταση βαρεμάρας αλλά και σε μια απόπειρα συνειδητοποίησης του τι ακούσαμε φέτος. Η πλάκα είναι ότι ακόμα και από αυτό εδώ έχουν μείνει πράγματα έξω που θα μπορούσαν να αναφερθούν (και που άξιζαν να αναφερθούν). Φαντάζομαι ότι και οι υπολοιποι θα συμπληρώσουν πάρα πολλά. Ωραία χρονιά, δεν μπορώ να πω. Στην επόμενη μάλλον δεν θα ακούσ ω τόσα πολλά αλλά δεν γαμιέται, το 2009 εδώ θα μαστε!

Candiru
25-12-2007, 22:45
:shock: :shock:

μπορώ να υποθέσω ότι τα μόνα ενδιαφέροντα στη ζωή σου είναι να ακούς μουσική και να ποστάρεις στο ER :P

Kveldssanger
25-12-2007, 22:52
και το καλό είναι ότι μπορείς να τα κάνεις συγχρόνως!

Entrancemperium
25-12-2007, 23:50
An kai to Ulver de 8a prepe na mpei sth lista kanonika giati einai yperanw pantwn, me duskolia h lista mou einai h exhs:

01. Ulver - Shadows Of The Sun
02. Wolves In The Throne Room - Two Hunters
03. Manes - How The World Came To An End
04. Alcest - Souvenirs D' Un Autre Monde
05. Deathspell Omega - Fas Ite Maledicti, In Ignem Aeturnum
06. Neurosis - Given To The Rising
07. Zweizz - The Yawn Of The New Age
08. Rosetta - Wake-Lift
09. Diary Of Dreams - Nekrolog 43
10. Nest - Trail Of The Unwary

Helm
26-12-2007, 02:50
Θα προτείνω από του χρόνου να φτιάχνουμε τέτοια εποχή και ένα thread που να λέγεται 'top5 από αυτά που είπαμε πέρσι ότι ήταν τα καλλίτερα του χρόνου, που τα ακούμε ακόμα'. Ακούγεται σαν μπηχτή αλλά το λέω με καλή διάθεση και ειλικρινά. There's too much music going around, και εγώ τουλάχιστον για αυτή την λίστα των εδώ ανθρώπων θα ενδιαφερόμουν περισσότερο. Οχι απλά καλή μουσική, αλλά μουσική που κράτησε.

eleventh guardian
26-12-2007, 03:08
Σωστό το point του Helm, αν και γενικά θεωρώ το ένα έτος μικρό διάστημα για να κρίνουμε αν ένας δίσκος άντεξε στον χρόνο.

Ξαναβλέποντας πάντως την περσινή λίστα μου, διαπιστώνω ότι υπάρχουν δίσκοι που τους άκουσα και φέτος πολλές φορές με ευχαρίστηση (Crescent Shield, Antiquus, Obsession, Katagory V, Pharaoh, Wretch), άλλοι που αν και το είδος τους δεν είναι το αγαπημένο μου εξακολουθώ να τους θυμάμαι και να τους θεωρώ σπουδαίους (Saturnus, Solitude Aeturnus, Tyr) και άλλοι που δεν τους άκουσα καθόλου μες στο 2007, λες και κάποια απροσδιόριστη δύναμη με απέτρεψε να το κάνω (Queensryche, Riot, Metal Church κ.λπ.).

Όσο για φέτος, πιστεύω ότι στα είδη που ακούω βγήκαν περισσότερα ωραία δισκάκια σε σχέση με το 2006, αλλά δεν ξέρω πόσα από αυτά που βρίσκονται στη λίστα μου (η οποία ελπίζω να δημοσιευτεί σύντομα) θα αντέξουν το τεστ του χρόνου, που λέει και ο Helm.

Tyler_Durden
26-12-2007, 04:06
1.Primordial - To The Nameless Dead
2.Paradise Lost - In Requiem
3.Serj Tankian - Elect The Dead
4.Machine Head - The Blackening
5.Monster Magnet - 4 Way Diablo
6.Candlemass - King Of The Grey Islands
7.Antimatter - Leaving Eden
8.Apocalyptica - Worlds Collide
9.Pain Of Salvation - Scarsick
10.High On Fire - Death Is This Communion

Helm
26-12-2007, 04:08
Σίγουρα όταν κάποιος κάνει μια λίστα τώρα δεν μπορεί να παίξει τον μάντη για το αν θα κρατήσει (και ναι και ο ένας χρόνος λίγο είναι) οπότε μου φαίνεται λειτουργικό ένα δεύτερο τοπ με τα περασμένα.

ikonoklast
26-12-2007, 11:55
όσοι βλάκες είπαν για το supersilent να 8υμη8ούν το ακόμα καλύτερο strjon του henriksen. Και κάτι άλλο ή8ελα να πω αλλά το ξέχασα. Αν δε βαριέμαι 8α επανέλ8ω με λίστα τώρα που έχω και το πανίσχυρο όπλο του last.fm να μου πει τι άκουγα!

carheart
26-12-2007, 12:48
όσοι βλάκες είπαν για το supersilent να 8υμη8ούν το ακόμα καλύτερο strjon του henriksen. Και κάτι άλλο ή8ελα να πω αλλά το ξέχασα. Αν δε βαριέμαι 8α επανέλ8ω με λίστα τώρα που έχω και το πανίσχυρο όπλο του last.fm να μου πει τι άκουγα!

χα!

Το Supersilent είναι μεγάλο, αλλά τελείως απρόσμενα απλό σε σχέση με το μεγαλειώδες "7".

Από την άλλη, με ποιά λογική είναι καλύτερο το Strjon;

ikonoklast
26-12-2007, 16:02
Ξερωγώ, με ποια λογική συγκρίνουμε μουσική εδώ μέσα; Το ένα το έλιωσα το άλλο όχι τόσο (ενώ πράγματι μεγάλο).

MastodontoideaPliokenous
26-12-2007, 16:21
Γενικά το black metal δεν τα πήγε άσχημα φέτος (αφού μέχρι και οι Xasthur έβγαλαν δίσκο που μας ψιλοάρεσε), αλλά όπως φαίνεται οι Deathspell Omega κέρδισαν την προτίμηση των περισσοτέρων (εγώ συνεχίζω να θεωρώ άλλον τον καλύτερο φετινό black metal δίσκο). Στο είδος ξεχώρισαν και οι GUT (καλή επιστροφή του Cornelius μετά το μετριότατα Sturmgeist), σαφώς οι Darkthrone που αργήσαμε αλλά τους παραδεχτήκαμε και φέτος, οι Peste Noire, οι Lugubrum, οι Rev. Kriss Hades και οι Cobalt (http://www.sendspace.com/file/vs40uw).

Μιας που ανεβηκε =)

psychomaverick
26-12-2007, 16:39
Μιας και τ'αγαπημένα albums μας για το 2007 θα μπορείτε να τα δείτε σε μερικές μέρες με σχολιάκια και ιστορίες, εγώ θ'αρκεστώ ν'αναφερθώ στις επανεκδόσεις/συλλογές με ακυκλοφορητα και λοιπές κυκλοφορίες με όχι νέο υλικό με τα οποία ασχολήθηκα εγώ φέτος. Για πάμε:

Prefab Sprout - Steve McQueen [Deluxe Edition]

http://i123.photobucket.com/albums/o318/panmits41/o621917-240x240.jpg

Οι βασιλιάδες του sophisti-pop. Το συγκεκριμένο album θεωρείται το πιο κλασσικό τους (εγώ θα βάλω μαζί και το Jordan: The Comeback) και θα συμπλήρωνα ότι είναι ένα από τα ομορφότερα albums που έχω ακούσει. Μουσική και στίχοι είναι βγαλμένοι από το βίο και τα όνειρα του Paddy McAloon και δεν ξέρω τι κίνητρα να δώσω για ν'ακούσετε αυτό το album. Το μόνο σίγουρο είναι ότι του αξίζει (έστω και τώρα) μια καλύτερη υστεροφημία.

Electric Light Orchestra - Out of the Blue

http://www.musicbox-online.com/images/out-of-the-blue.jpg

Πραγματικά ο ορισμός του κλασσικού. Τεράστιο hit όταν κυκλοφόρησε, 30 χρόνια μετά ακούγεται το ίδιο μεγάλο. Αδυνατώ να περιγράψω το πόσο μαγικά ακούγονται όλα εδώ. Φοβερή και η επανακυκλοφορία του, σίγουρα ένα από τα ομορφότερα packages που έχω και βρίσκεται σε πολύ χαμηλή τιμή.

Lisa Germano - Lullaby For Liquid Pig

http://www.usounds.com/wp/wp-content/uploads/2007/06/lisa.jpg

Το αγαπημένο μου album της Lisa και ένα από τα ομορφότερα της τρέχουσας δεκαετίας. Dream pop μελαγχολία και πολύ δυνατά συναισθήματα σε μια επανέκδοση της Young God που μας δίνει το πλήρες πακέτο των ηχογραφήσεων της "Liquid Pig" περιόδου της κας Germano.

Miles Davis - The Complete On The Corner Sessions

http://www.sonymusic.com/store/email/template/mdboxshot.jpg

Ένα album κομμάτι της πιο οτιναναι περιόδου του Miles μαζί με δώρο 5 cds με τις ηχογραφήσεις της τότε σύνθεσης του group. Ένα από τα προσωπικά αποθημένα μου, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει η κίνηση και θ'αγοραστεί μαζί με το Cellar Door Sessions (όταν κερδίσω το τζόκερ δλδ).

Neil Young - Live At Massey Hall 1971

http://www.musicbox-online.com/images/live-at-massey-hall.jpg

Δεν είναι καινούριο υλικό, αλλά solo συναυλία του Young έχοντας κυκλοφορήσεις τις πρώτες του δισκάρες. Από τις πιο συναισθηματικές στιγμές του, ειδικά η έκδοση με το dvd είναι φοβερή και προτεινόμενη.

Nico - The Frozen Borderline 1968-1970

http://www.roughtrade.com/site/product_images/280201L.jpg

Πολύ ταιριαστό και πετυχημένο να επανεκδωθούν μαζί αυτά τα 2 αριστουργήματα της Nico. Πολύ αρχειακό υλικό, σίγουρα αξίζει αγοράς η συγκεκριμένη κυκλοφορία που περιέχει 2 από τα πιο ανατριχιαστικά albums που θ'ακούσετε ποτέ.

Marvin Gaye - In Our Lifetime [Expanded Love Man Edition]

http://www.soulconnexion.com/images/Marvin.jpg

Ποιός είπε ότι το καλύτερο Marvin Gaye album είναι το "What's Going On" ? Σίγουρα όχι εγώ, άλλωστε είμαι από αυτούς που λένε ότι η funkιά και το groove των late 70's/αρχών 80's albums του όπως το "In Our Lifetime" δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Όπως λέει και ο τίτλος του τρίτου κομματιού, "A Love Party".

Seefeel - Quique (Redux Edition)

http://img184.imageshack.us/img184/4326/b000003rw101aa240sclzzzab2.jpg

Πριν αποκτήσω τη συγκεκριμένη κυκλοφορία αγνοούσα την ύπαρξη των Seefeel, να λοιπόν όμως πόσο ωραία είναι όταν ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα μέσω των επανεκδόσεων. Ένα group της πρωτοηλεκτρονικής περιόδου των 90s και του ήχου εταιριών όπως η Warp, το "Quique" είναι ένα από τα πρώτα και ομορφότερα δείγματα της υβριδίου ambient/electronica. Για το 2008 αναμένουμε τη συνέχεια με το "Succour".

Lubomyr Melnyk - KMH , Blue Gene Tyranny - Out of the Blue

http://www.bagatellen.com/1_full.jpghttp://www.bagatellen.com/gene.jpg

Αυτά τα 2 *χαμένα* albums δεν έχουν καμμία σχέση μουσικά αλλά οι επανεκδόσεις τους είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας ίσως της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης εταιρίας του 2007 (Unseen Worlds). Το πρώτο είναι πιανιστικό, μινιμαλιστικό στα πρότυπα των Terry Riley και Steve Reich αλλά με προσωπικό ήχο και τεχνική. Το δεύτερο προέρχεται από έναν δημιουργό κλασσικής/avantgarde μουσικής αλλά ο ήχος του είναι πιο κοντά στην chamber pop και psychedelia των late 60s. Μοναδικά και προτεινόμενα και τα 2.

Joy Division - Unknown Pleasures / Closer (Collectors Edition)

http://images-eu.amazon.com/images/P/B000042O1H.02.LZZZZZZZ.jpghttp://i123.photobucket.com/albums/o318/panmits41/R-139885-001.jpg

Εδώ δεν θα μιλήσω πολύ, κλασσικά και αγαπημένα και τα 2. Ήρθε η ώρα να τ'αποκτήσω κιόλας αφού τόσο καιρό αρνιόμουν ν'αγοράσω τις προηγούμενες, φθηνές εκδόσεις τους. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις συνοδεύονται έκαστη από bonus live ηχογραφήσεις.

Peter Hammill - Sitting Targets / Love Songs

http://www.kkbox.com.tw/funky/album/98236.jpghttp://www.kkbox.com.tw/funky/album/98238.jpg

Λίγο περιττά τα σχόλια εδώ, πηγαίντε και αγοράστε τα!

Angelo Badalamenti And David Lynch - Twin Peaks: Season Two Music and More

http://ecx.images-amazon.com/images/I/5124z2iyIdL._AA240_.jpg

Αυτή η κυκλοφορία έχει ιδανικό timing καθώς ακολουθεί την επανακυκλοφορία του 2ου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς σε dvd. Εγώ προσωπικά την περίμενα καιρό και πραγματικά μπορώ να πω ότι φτάνει τα ίδια υψηλά επίπεδα (ίσως και ψηλότερα) της προηγούμενης, κλασσικής κυκλοφορίας των 2 κυρίων, Soundtrack from "Twin Peaks". Για όσους δεν έχουν επαφή με τη μουσική του Badalamenti και ειδικότερα με τη δουλειά του για το Twin Peaks σκεφτείτε μια μίξη ενός ευρήτατου φάσματος μουσικών στοιχείων από τη jazz, art/dream-pop, ambient (μέχρι και rockabilly έχει), όλα βουτηγμένα σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Αυτά τα ολίγα :P ελπίζω να μην ξεχνώ κάτι και θέλω ν'ακούσω τα 3 που ανέφερε ο Kveld γι'αυτό πείτε και οι υπόλοιποι να παίρνουμε ιδέες :)

VirusXI
26-12-2007, 17:25
Εγώ θα παραμείνω κλασσικός.
Γαμώ τση χρονιές το 2007, σε αντίθεση με το πσόφιο 2006, όσο μπόρεσα να παρακολουθήσω τις κυκλοφορίες έχουμε:

1. Electric Wizard - Witchcult Today
2. Reverend Bizarre - III, So Long Suckers
3. Middian - Age Eternal
4. OM - Pilgrimage
5. Universe 217 - s/t
6. Paradise Lost - In Requiem
7. The Hidden Hand - The Ressurection Of Whiskey Foote
8. Crippled Black Phoenix - A Love Of Shared Disasters
9. Neurosis - Given To The Rising
10. Truckfighters - Phi
11. Sun of Nothing - In The Weak And The Wounded
12. Witchcraft - The Alchemist
13. Big Business - Here Come The Waterworks

θεικά αλλά EPs:
Earth - Hibernaculum
Rosetta/Balboa - split
Totem - s/t

ωραιούλια λίγο ή πολύ:
High On Fire - Death Is This Communion
Black Combra - Feather & Stone
Lake Of Tears - Moons & Mushrooms
Baroness - III
Dropkick Murphys - The Meanest Of Times
Trouble - Simple Mind Condition
Spice And The RJ Band - The Will
God Is An Astronaut - Far From Refuge
The Dexter Jones Circus Orchestra - Side By Side
Black Betty - s/t
Earthless - Rhythms From A Cosmic Sky
Supernaturals (Ufomammut+Lento) - Record One
Lento - Earthen
1000mods - Blank Reality EP
Taint - Secrets And Lies
Minsk - The Ritual Fires Of Abandonment
Voidhead - Land EP
Hermano - ... Into The Exam Room
Rwake - Voices Of Omens
Kinski - Down Below It's Chaos
Monolithe - Interlude Premiere EP
Down - III, Over The Under
Bull Doza - Celebration
Orange Goblin - Healing Through Fire

απογοητεύσεις:
Candlemass - King Of The Grey Island
(δίσκος Candlemass που να βαριέσαι στη 3η-4η ακρόαση γίνεται; Δυστηχώς ναι κιε μάλιστα με Lowe στα φωνητικά).
Rosetta - Wake Lift
(με εξαίρεση τον κομμάταρο Monument που κλείνει τον δίσκο...)
Mιλάμε για χασμουρητό. μετά το θεικό μέρος τους στο split με Balboa κιε τον 1ο υπερδίσκαρο περίμενα μεγαλεία.
QOTSA - Era Vulgaris
Δεν ακούγεται.
Doomsword - My Name WIll Live On
Επίσης. Τι τους έπιασε ρε πούστη κιε την είδαν Manowar;
Machine Head - The Blackening
Xάλι.
Gogol Bordello - Super Taranta!
'Ενα πολύ βαρετό κι ανέμπνευστο Gypsy Punks.

κιάλλα που μάλλον δε θέλω να θυμηθώ.

dead in magazines
26-12-2007, 18:50
Bad Religion - New Maps Of Hell
Lights Out Asia - Tanks And Recognizers
Ulver - Shadows Of The Sun
Maserati - Inventions For The New Season
Dodheimsgard - Supervillain Outcast
Darkthrone - F.O.A.D.
Deathspell Omega - Fas - Ite, Maledicti, In Ignem Aeternum
Marsheaux - Peek A Boo
DJ Tiesto - Elements Of Life
Radical Face - Ghost

shora
26-12-2007, 21:47
1. Blotted Science - The Machinations of Dementia
2. Bomb The Sun - Bomb The Sun
3. Deathspell Omega - Ite Maledicti in Ignem Aeternum
4. Despised Icon - The Ills Of Modern Man
5. Infected Mushroom - Vicious Delicious
6. Manes - How the World Came to an End
7. Om - Pilgrimage
8. Radio Moscow - Radio Moscow
9. Reverend Bizarre - III: So Long SuckERs
10. Ulver - Shadows of the Sun

αναπληρωματικα:το ΔΗΓ και το Μιντντιαν.

House Of Low Culture
26-12-2007, 21:50
οι Wooden Shjips έγιναν :!:

orange hobbit
26-12-2007, 22:16
Αυτα κατα τη γνωμη μου,τα εστειλλα και εμαιηλ

Electric Wizard-Witchcult Today
Ulver-Shadows Of The Sun
Neurosis-Given To The Rising
Primordial-To The Nameless Dead
Orange Goblin-Healing Through Fire
Hermano-...Into The Exan Room
Unkle-War Stories
High On Fire-Death Is This Communion
Grinderman-Grinderman

H.
26-12-2007, 23:19
Με αλφαβητική σειρά για μένανε:

Amorphis - Dark Waters
Dream Theater - Systematic Chaos
Manes - How The World Came To An End
Pain Of Salvation - Scarsick
Porcupine Tree - Fear Of A Blank Planet
Primordial - To The Nameless Dead
Serj Tankian - Elect The Dead
The Old Dead Tree - The Water Fields

GuardianOfIvorytower
27-12-2007, 01:15
θα αντέξουν το τεστ του χρόνου

Hittman ρεεεεε :headbang2: :headbang2:

Helm
27-12-2007, 03:57
μην εννοείς Villain - Time Will Tell με το τρομερό Kamikaze?

GuardianOfIvorytower
27-12-2007, 13:57
Όχι, το Hittman - Test of Time εννοούσα, αλλά κ αυτό που λες εσύ είναι κομματάρα.

geologiko_karoto
27-12-2007, 20:16
με τυχαία σειρά

1.)BARONESS - Red Album

2.)PRIMORDIAL - To The Nameless Dead

3.)PARADISE LOST - In Requiem

4.)Eddie Vedder - Into the Wild OST

5.)GOD IS AN ASTRONAUT - Far From Refuge

6.)PELICAN - City Of Echoes

7.)DODHEIMSGARD - Supervillain Outcast

8.)DARK TRANQUILLITY - Fiction

9.)BOMB THE SUN - Bomb The Sun

10.)NEUROSIS - Given to The Rising

και οι επιλαχόντες και επιλαχούσες

DESTRUCTION - Thrash Anthems
AGUA DE ANNIQUE - Air
EXODUS - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
OBITUARY - Xecutioner's Return
PORCUPINE TREE - Fear Of A Blank Planet
Dolores O'Riordan - Are You Listening

virtual reality
27-12-2007, 23:10
Απορία: γιατί κανείς ως τώρα δεν έχει αναφέρει τα

Rush-Snakes And Arrows
Sieges Even-Paramount
Amaran's Plight-Voice In The Light
Deadsoul Tribe-A Lullaby For The Devil
Aeon Spoke-Aeon Spoke
Redemption-The Origins Of Ruin
Monster Magnet-4 Way Diablo
Annihilator-Metal
Overkill-Immortalis

Δεν κάνω λίστα με ό, τι καλύτερο κυκλόφορησε φέτος μιας και δεν έχω ακούσει πολλές από τις νέες κυκλοφορίες για να κρίνω, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας δίσκος Rush ή ότι το απίστευτο το Paramount των Sieges Even δεν συζητιούνται καν!Τι να πω.

Επίσης το Amaran's Plight είναι απίστυευτος δίσκος και θεωρώ ντροπή να μπει στο τοπ10 ή 20 το Dream Theater και να μην μπει αυτό - αυτό μπηχτή για όσους υποτίθεται ότι ακούνε progressive :wink: :rofl: - αν και μισώ τις ταμπέλες στη μουσική!!

.
28-12-2007, 00:15
Δεν κάνω λίστα με ό, τι καλύτερο κυκλόφορησε φέτος μιας και δεν έχω ακούσει πολλές από τις νέες κυκλοφορίες για να κρίνω

ουφ θα με πείτε κακό...αλλά.

Zafrock
28-12-2007, 00:21
1. Deathspell Omega - Fas-Ite, Maledicti, in Agnem Aeturnum
2. Machine Head - The Blackening
3. Mayhem - Ordo Ad Chao
4. Down - Over The Under
5. Candlemass - King of the Gray Islands
6. Pig Destroyer - Phantom Limb
7. Ravencult - Temples of Torment
8. Ulver - Shadows of the Sun
9. Rotting Christ - Theogonia
10. Nile - Ithyphallic

11. Immolation - Shadows in the Light
12. Entombed - Serpent Saints -The Ten Amendements
13. WASP - Dominator
14. Dark Tranquillity - Fiction
15. Darkthrone - FOAD (το λυπήθηκα ε).

Κιεγαμώ τις χρονιές γενικά.

Helm
28-12-2007, 01:33
Όχι, το Hittman - Test of Time εννοούσα, αλλά κ αυτό που λες εσύ είναι κομματάρα.

Περίεργο εγκεφαλικό κόλλημα να μην το θυμάμαι το Hittman. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση, πάω να τ'ακούσω.

Milton
28-12-2007, 05:50
http://ecx.images-amazon.com/images/I/5178DcD0vkL._SS400_.jpg

οχι ενταξει υπαρχουν κι αλλα καλα αλμπουμς φετος :oops:

Jim Dandy Mangrum
28-12-2007, 11:29
[quote="virtual reality":qh1n5v50]Δεν κάνω λίστα με ό, τι καλύτερο κυκλόφορησε φέτος μιας και δεν έχω ακούσει πολλές από τις νέες κυκλοφορίες για να κρίνω

ουφ θα με πείτε κακό...αλλά.[/quote:qh1n5v50]

oxi, apla xazo, giati ontws den ekane lista!
apla anafere kapoia pou 8ewrei oti aksizoun na anafer8oun.
kai ta rush, sieges, amarans + to mekong delta, gamane ta perissotera pou exoun anafer8ei ws twra.

GuardianOfIvorytower
28-12-2007, 13:13
Κ τα οποία (πλην του amarans που δεν το έχω ακούσει ακόμα :cry: ) βρίσκονται στη δικιά μου λίστα :D

Tribe
28-12-2007, 15:48
Rush
Manowar
Machine Head
Monster Magnet
Overkill
kai 5 theseis gia reserve list an kai esteila 10 me mail ;P

eleventh guardian
28-12-2007, 15:54
Στείλτε κι άλλοι σαν τον Tribe, τελειώνει η προθεσμία την Δευτέρα.

nothingman
28-12-2007, 16:16
η ενδεκάδα μου σε τυχαία σειρά, χωρίς παρεξηγήσεις και τέτοια:
burial untrue
radiohead in rainbows
queens of the stone age era vulgaris
a place to bury strangers
holy fuck
monkey swallows the universe the casket letters
bjork volta
dhg supervillain outcast
manes how the world came to an end
klimek dedications
porn sword tobacco new exclusive olympic heights

εύφημος μνεία στον Springsteen, στον Dalek, στους Justice, στους Animal Collective και Panda Bear που ενώ έλιωσα τους δίσκους τους, δυστυχώς δεν περισσεύουν θέσεις στο βάθρο για την πάρτη τους αν και ίσως τις άξιζαν.

βραβείο καλύτερου τετραπλού boxset στο Sojourner των Magnolia Electric Co. που ακούω τώρα και το οποίο έχει προκαλέσει ένα μικρό σοκ στο νου μου.

τέλος, γιουχάρουμε τους les Savy Fav που έχουν για κάποιο λόγο ξετρελάνει κριτικούς και κοινό ενώ είναι βαρετοί, τους Stripes επειδή συνέχισαν να μας κάνουν να χασμουριόμαστε, τον Jens Lekman και τον Devendra που άλλα περιμέναμε και άλλα έδωκαν στους φίλους τους και τέλος στους Pumpkins για την πιο αδιάφορη επανένωση της χρονιάς. Δε γιουχάρουμε γιατί τους αγαπούμε πολύ αλλά το καινούριο Monster Magnet σα να μην υπήρξε.

καλά ήταν φέτος.

Abruzzi
28-12-2007, 16:46
απο τα λιγα φετινα που ακουσα ξεχωρισα τα machine head,down,paradise lost

περιμενα περισσοτερα απο radiohead,qotsa και dep

θα ξεχναω και καποια,τεσπα

p.s. το christ βγηκε 06 i think

Tribe
28-12-2007, 17:10
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/40/The_Cult_-_Born_into_This.jpg

kai ayto ksexastika prin

hcpunksonacid
28-12-2007, 17:14
1)fucked up-hidden world
2)formalheyde junkies-s/t 7"
3)regulations-different needs 7"
4)discharge-beginning of the end cd
5)anti flag-a benefit cd
6)bombenalarm-no mistakes
7)bad religion-new maps of hell
8)witchhunt-blodd red states
9)clorox girls-s/t
10)limpwrist-want us dead 7"

απειρες επανεκδοσεις,και κατα τα αλλα καθε περσυ και καλυτερα.ως συνηθως δηλαδη.

.
28-12-2007, 18:26
[quote=".":29nt8es3][quote="virtual reality":29nt8es3]Δεν κάνω λίστα με ό, τι καλύτερο κυκλόφορησε φέτος μιας και δεν έχω ακούσει πολλές από τις νέες κυκλοφορίες για να κρίνω

ουφ θα με πείτε κακό...αλλά.[/quote:29nt8es3]

oxi, apla xazo, giati ontws den ekane lista![/quote:29nt8es3]

Μη με παρεξηγείς, δεν κάνω quote για να σου πω κάτι, απλά ήθελα να ξαναδώ αυτό που έγραψες και να πείσω τον εαυτό μου πως ήταν μια απλή προσπάθεια να ειρωνευτείς τον virtual reality και ότι δεν είσαι στ'αλήθεια τόσο βλάκας. Χρόνια πολλά :!:

Kveldssanger
28-12-2007, 21:15
η ενδεκάδα μου σε τυχαία σειρά, χωρίς παρεξηγήσεις και τέτοια:
burial untrue
radiohead in rainbows
queens of the stone age era vulgaris
a place to bury strangers
holy fuck
monkey swallows the universe the casket letters
bjork volta
dhg supervillain outcast
manes how the world came to an end
klimek dedications
porn sword tobacco new exclusive olympic heights

εύφημος μνεία στον Springsteen, στον Dalek, στους Justice, στους Animal Collective και Panda Bear που ενώ έλιωσα τους δίσκους τους, δυστυχώς δεν περισσεύουν θέσεις στο βάθρο για την πάρτη τους αν και ίσως τις άξιζαν.

βραβείο καλύτερου τετραπλού boxset στο Sojourner των Magnolia Electric Co. που ακούω τώρα και το οποίο έχει προκαλέσει ένα μικρό σοκ στο νου μου.

τέλος, γιουχάρουμε τους les Savy Fav που έχουν για κάποιο λόγο ξετρελάνει κριτικούς και κοινό ενώ είναι βαρετοί, τους Stripes επειδή συνέχισαν να μας κάνουν να χασμουριόμαστε, τον Jens Lekman και τον Devendra που άλλα περιμέναμε και άλλα έδωκαν στους φίλους τους και τέλος στους Pumpkins για την πιο αδιάφορη επανένωση της χρονιάς. Δε γιουχάρουμε γιατί τους αγαπούμε πολύ αλλά το καινούριο Monster Magnet σα να μην υπήρξε.

καλά ήταν φέτος.

Κάποια στιγμή νομίζω πρέπει να αναλύσουμε περί του τελευταίου Qotsa.

carheart
28-12-2007, 21:21
και άμα θέλετε πιο hardcore γνώμες, μπορώ να επεκταθώ και στα προηγούμενα.

Kveldssanger
28-12-2007, 21:22
Ε εντάξει εσύ είσαι βλάκας όμως δεν μετράς!!

psychomaverick
28-12-2007, 21:38
Πάντως το Manes έχει τρελή πέραση, τόσο καλό είναι? Από περιέργεια και μόνο θα τ'ακούσω.

edit: επίσης από ταινίες δείτε το Heima και το Scott Walker: 30 Century Man, κορυφαίες και οι δυο.

metamelia3
28-12-2007, 22:28
Εγώ έχω ήδη μετανιώσει για τη λίστα μου γιατί στην κορυφή όφειλε να έχει το Asa Irons + Swann Miller το οποίο είναι τελικά ο δίσκος της χρονιάς χωρίς πολλά - πολλά.

.
28-12-2007, 23:03
Τι μουσική παίζει τις Παρασκευές το μομπέτερ;

sfinotouvlaki
28-12-2007, 23:04
καλό ΘΡΑΣ :!:

.
28-12-2007, 23:07
Τιναυτό; Μήπως εννοείς ΚΑΛΟ θρας :?:

sfinotouvlaki
28-12-2007, 23:10
όταν μιλάμε για ΚΑΛΟ θρας, το γράφουμε πάντα καλό ΘΡΑΣ.

.
28-12-2007, 23:19
άντε γαμήσου ρε αγράμματε.

και επίσης να ακούσεις αυτό
http://hurl.samples.dmpcontent.com/large-600150/0331413.jpg
το οποίο είναι πραγματικά ΚΑΛΟ και γκέι θρας μέταλ.

dead in magazines
29-12-2007, 03:06
Οφφτόπικ, αλλά . δεν αφήνεις το θρας να ακούσεις λίγο hc/punk έτσι για αλλαγή? =)

wino
29-12-2007, 05:16
Να και η δικιά μου λίστα

1.Electric Wizard - Witchcult Today, έτσι απλά
2.OM - Pilgrimage, πόσο γάμαει, ούτε που το περίμενα
3.Truckfighters - Phi, μεγάλη μπάντα
4.Unkle-War Stories, προσωπική αγάπη
5.Neurosis - Given To The Rising, κλασσικοί εξαιρετικοί
6.Mayhem - Ordo Ad Chao, εγγύηση
7.Down - III, Over The Under, ίσως να του άξιζε υψηλότερη θέση, ο χρόνος θα δείξει
8.Monster Magnet - 4 Way Diablo, επιστροφή σε καλές κυκλοφορίες
9.Orange Goblin - Healing Through Fire, τους αγαπάω αυτούς
10.High On Fire - Death Is This Communion, αν και τείνουν πιο πολύ προς τον κλασσικό ήχο από sleep, εν τούτοις είναι πολύ ωραίοι

Άλλα ωραία, τα οποία δεν χωρέσανε στην αρχική λίστα

Machine Head - The Blackening, η αρτιότερη μπάντα για live
Primordial - To the Nameless Dead, Ιρλανδία ρεεεε
Trouble - Simple Mind Condition, ωραίο comeback
Reverend Bizarre - So Long Suckers, low profile αλλά όμορφοι
Sun of Nothing - In The Weak And The Wounded, πολύ καλοί για άλλη μία φορά, χίλια μπράβο
DHG - Supervillain Outcast, τι να πω εδώ???
Ulver - Shadows of the Sun, επίσης
Witchcraft - The Alchemist, τους είχα υποτιμήσει αυτούς, λάθος
Porqupine tree-fear of a blank planet, δεν λέω κάτι εδώ, ντρέπομαι
darkthrone-foad,...

Θα τους δώσω στο μέλλον μία δεύτερη ευκαιρεία

Hermano - ... Into The Exam Room, λόγω Garcia και μόνο
QOTSA - Era Vulgaris, αν και στην αρχή απογοητεύτηκα, στην πορεία βρήκα κάποια ωραία πραγματάκια
Candlemass - King Of The Grey Islands, κάποια πράγματα απλά δε γίνονται

wino
29-12-2007, 13:39
να προσθέσω και την Amy Winehouse στα εκτός λίστας, την οποία αδίκως ξέχασα... :(

MoRmEnGiL
29-12-2007, 18:22
fetina albums pou akousa pollakis 3ana kai 3ana:

Ulver - Shadows of the sun. (peritth anafora)
God is an astronaut - Far from Refuge
65daysofstatic - The Destruction of Small Ideals
Crippled Black Phoenix - A love of shared disasters
Alcest - Souvenirs D'un Autre Monde
Damiak - Micalavera
Explosions in the sky - All of a Sudden I Miss Everyone

kai prosfata akousa to manes kai mporw na pw oti paroti den to eleiwsa a3izei na mpei sta top.
Epishs den exw akousei kai para poly kala to Destroyalldreamers - Wish I Was All Flames alla mou arese arketa.

Abruzzi
29-12-2007, 19:21
ναι ναι και το 65daysofstatic με ανεση (και ελεγα οτι κατι ξεχασα)

dead in magazines
29-12-2007, 19:49
Explosions in the sky - All of a Sudden I Miss Everyone

Να τι ξέχασα εγώ.

stam and the witches
29-12-2007, 20:56
Δεν άκουσα το τελευταίο Electric Wizard ακόμα (περιμένω το βινύλιο) οπότε αφήνω μία κενή θέση για να πέσει edit. Κατα τ'άλλα η λίστα μου, χωρίς σειρά προτίμησης, είναι η εξής (δεν έστειλα στο mag γιατί το θεωρώ gay εγχείρημα):

Radio Moscow - Radio Moscow, γιατί η συνταγή σκαφάκια+wah+πεντατονικές είναι δοκιμασμένη και δεν απέτυχε ποτέ στους αιώνες
Assemble Head in Sunburst Sound - Ekranoplan, γιατί το ψυχεδελικό μα πιασάρικο rock είναι ο καλύτερος σύντροφος στο ΚΤΕΛ
Om - Pilgrimage, γιατί η σταδιακή μείωση του tempo στο Bhima's Theme σε φέρνει σε αρμονία με τον εσωτερικό εαυτό σου
Baikal - Baikal, γιατί το να είσαι χέβυ είναι επιστήμη
Sun of Nothing - In The Weak and The Wounded, γιατί αποδεικνύει ότι η σαπίλα θα πρεπε να αποτελεί ταμπέλα μόνη της
Minsk - Ritual Fires of Abandonment, γιατί το ποστ ροκ τελικά μπορεί να groovάρει αντί να κλαίγεται
Middian - Age Eternal, γιατί κατόρθωσε το ακατόρθωτο και μας έκανε να πούμε "ποιοι Yob;"
Svarte Greiner - Knive, γιατί μερικά τριξίματα των χορδών τελικά είναι και πολύ ίβολ
Orthodox - Gran Poder, γιατί έχουν πουστέψει πολύ μερικοί μερικοί και πρέπει να μπει μία τάξη

Δίσκοι από τους οποίους περίμενα πολύ περισσότερα:

Witchcraft - The Alchemist, γιατί γίναν ευαίσθητοι ροκάδες από ευαίσθητοι doomάδες
Dodheimsgard - Supervillain Outcast, γιατί δε νοείται DHG δίσκος που βαριέσαι μετά από 1000 ακροάσεις
Down - Over The Under, γιατί μου κάνει λίγο φλύαρο, αν και πρέπει να το ακούσω μερικές φορές ακόμα.

Αυτά.

deadbird
29-12-2007, 21:33
dystyxws den exw akousei polla apo auta pou ithela oso tha ithela opote tha pw mono

ELECTRIC WIZARD

kai isws prosthesw kapote kati epipleon

symposium_lexotanil
29-12-2007, 22:20
to orthodox einai tou 2007?

an nai parte kai mia mazemeni lista teliki:

1. Deathspell Omega - Fas-Ite Maledicti, In Ignem Aeturnum
2. DHG - Supervillain Outcast

3. Darkthrone - FOAD
4. Primordial - To The Nameless Dead
5. Cage - Hell Destroyer
6. Minsk - The Ritual Fires Of Abandonment
7. Dillinger Escape Plan - Ire Works
8. Orthodox - Gran Poder
9. Manes - How The World Came To An End
10. Blut Aus Nord - Odinist

ta parapano albums einai toso teleia pou to kathena apauta tha mporouse na einai to kalytero mias tyxaias xronias.
menoun apokso ulver, zweizz, alcest, high on fire, son, ravencult, mayhem alla ti na kaneis. katapliktiki xronia mousika. epifylassomai gia to baroness pou efage to thapsimo tou edo alla den to xo akousei akoma.

ikonoklast
01-01-2008, 15:48
http://www.poetanegra.com/images/catalogue/covers/pn30dcd.jpg

Χαρούμενη η χρυσή πρωτοχρονιά!!!

nothingman
02-01-2008, 20:22
πολύ σωστός ο κλάστης για το Spyweirdos, εκπληκτικός δίσκος και είνωραία να τον ακούς τον Σπύρο λάιβ. Γενικά, είναι νομίζω ώρα να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στην Ποέτα Νέγρα και στη δουλειά που κάμει.Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως είναι ότι και εγώ σκέφτηκα να το συμπεριλάβω στη λίστα με τα καλύτερα του εφτά αλλά η αλήθεια είναι ότι το Wetsound Orchestra κυκλοφορεί ανεξέλεγκτο από τα τέλη του έξι, άσχετο αν η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του λέει Γεναρης του εφτά, τα περιοδικά το βρήκαν στα γραμματοκιβώτιά τους περίπου τότε κτλ. Τεκνικάλιτυ ίσως. Αλλά.

ikonoklast
02-01-2008, 21:38
Καλός είμαι λάιβ, ναι.

Jim Dandy Mangrum
03-01-2008, 15:58
[quote="Jim Dandy Mangrum":w9bm159y][quote=".":w9bm159y][quote="virtual reality":w9bm159y]Δεν κάνω λίστα με ό, τι καλύτερο κυκλόφορησε φέτος μιας και δεν έχω ακούσει πολλές από τις νέες κυκλοφορίες για να κρίνω

ουφ θα με πείτε κακό...αλλά.[/quote:w9bm159y]

oxi, apla xazo, giati ontws den ekane lista![/quote:w9bm159y]

Μη με παρεξηγείς, δεν κάνω quote για να σου πω κάτι, απλά ήθελα να ξαναδώ αυτό που έγραψες και να πείσω τον εαυτό μου πως ήταν μια απλή προσπάθεια να ειρωνευτείς τον virtual reality και ότι δεν είσαι στ'αλήθεια τόσο βλάκας. Χρόνια πολλά :!:[/quote:w9bm159y]

nai....exeis dikio re gamwto. mlkia mou...
giati ektos apo oti den egrapse lista, eprepe na anaferw oti de katafere na akousei ta 500.000 diskakia pou katebazoun kapoioi me th sesoula, mono kai mono gia na exei yperoloklhrwmenh apopsh gia na mporesei na grapsei sto er mia gnwmh, xwris na petaxtei mia teleia na na pei th mlkia ths.
basika sta arxidia mou ti akouse o virtual kai ti den akouse. kai ontws ta misa apo ayta pou egrapse an kai maresoun de 8a ta baza se lista h mporei na mh ka8omoun na ta sxoliasw, omws ta alla misa gamanes manes -aytoi paizei na maresoun poly, alla edw tairiazoun omorfa! :D- kai alla paremferh.
mhpws telika h blakeia phgainoerxetai?

egw 8ewrhsa anousio na steilw opoiadhpote lista giati ektos tou oti 8elw na akousw kapoia diskakia perissotero, yparxoun kai alla pou den exw parei akoma.

bebaia elpizw na xw thn eleu8eria na anaferw kapoia diskakia pou pisteuw oti aksizoun, xwris na petagontai shmeia sthksews kai na koroideoun....

verdictdenied
03-01-2008, 16:07
Τα λέω όλα στο sig μου όρνια....Ε ΟΡΝΙΑ!!!!

MEKONG DELTA ΚΑΙ WITCHKILLER

enitharmon
04-01-2008, 18:09
Λίστες Συντακτών 2007 (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/articles.php?action=single&article=13)

σόρρυ για το άπειρο scroll down, κάπως θα διορθωθεί κι αυτό

psychomaverick
07-01-2008, 03:19
Που λέτε φέτος στο Wire παραλίγο να βγάλουν πάλι πρώτο το Burial, αλλά για τα μάτια του κόσμου το πέρασε ο Wyatt. Πάρτε ολόκληρη την 50άδα:

http://swen.antville.org/stories/1739018/

07-01-2008, 13:46
Manowar - Gods of War χωρίς πολλά πολλά με αντικειμενικά κριτήρια(βασικά αξιώματα μουσικής κλπ) καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Το γιατί πρέπει να είναι προφανές, αν όχι επισκεφτείτε ωριλά άμεσα.

Από κάτω ακολουθούν(random order):
Doomsword - My Name Will Live On Back to roots. Πιο metal(χεχ) και πιο πολύ σε κλασσικές φόρμες, με ήχο που πλησιάζει το απλησίαστο πρώτο album.
Holy Martyr - Still At War Και τι και αν τα είχαμε ακούσει ξανά σχεδόν όλα; Και τι αν μερικές εκτελέσεις τις προτιμώ από το Hatred and Warlust; Μόνο για το Ave Atque Vale χαλαρά μπαίνει στο top 10.
Wotan - Epos Ακριβώς ότι λέει ο τίτλος του. Κι ας έχουμε ακούσει πόσα κομμάτια στα demos, εγώ ανατρίχιασα όταν το πρωτοάκουσα το album.
Crystal Viper - The Curse Of The Crystal Viper Το 2ο μεγάλο νέο μπαμ της χρονιάς imo. Απίστευτη δισκάρα.
Cage - Hell Destroyer Σταθερή αξία, σταθερό ατσάλι. Περιμένουμε να τους δούμε και live πως και πως τώρα.
Steel Assassin - War Of The Eight Saints Μέτρια φωνητικά, υπερβολικά μέτρια, αλλά άψογο σε όλα τα άλλα. Α ρε Escolas, να υπήρχε και η φωνή σου σε αυτό...
Sacred Oath - Darkness Visible Best power metal album για τη χρονιά. Απίστευτη επιστροφή.
Killingsworth - Viking Steel Το μεγαλύτερο μπαμ της χρονιάς. Το Σαν Φραντσίσκο βγάζει ακόμα καυτό ατσάλι, όπως θα έπρεπε να παίζεται. Masters of destiny die by viking steel.
Twisted Tower Dire - Netherworlds Μεγάλη αγάπη, δε μας απογοήτευσε. Τι κι αν περάσαν 4 χρόνια από το crest of the martyrs, επέστρεψαν με μεγάλη αλμπουμάρα.

Καθαρές τάσεις φανμποϊσμού υπάρχουν σε αυτό το ποστ, αλλά στα αρχίδια μου.

Όσο αφορά τα EPs/demos, είναι υπερβολικά πολλά όσα άκουσα και σίγουρα θα ξεχνάω βασικά πράγματα. Γι'αυτό δε κάνω λίστα, απλά αναφέρω πως με διαφορά ότι καλύτερο βγήκε γενικά είναι το Atlantean Kodex - The Pnackotik Demos και εντός των συνόρων το Dragon's Lair - Dragonheart.

PS: Μαζεμένη Ιταλία φέτος, που αν συνδυαστεί με τα περσινά καταλαβαίνουμε γιατί είναι η πραγματική επικομεταλομάνα.

carheart
07-01-2008, 14:21
Που λέτε φέτος στο Wire παραλίγο να βγάλουν πάλι πρώτο το Burial, αλλά για τα μάτια του κόσμου το πέρασε ο Wyatt. Πάρτε ολόκληρη την 50άδα:

http://swen.antville.org/stories/1739018/

λολ, κάτω κάτω στο link που έδωσες, έχει λινκ για το τόπικ που γράφουμε στο ER για τα καλύτερα του 2007!

cybernaut 667
07-01-2008, 22:36
πολυ καλη μουσικη χρονιά, οπως κ ολες οι χρονιες της ζωης μου μεχρι στιγμης !

3 δισκοι με αφησαν αναυδο κ χαρακτηριστηκαν 'παντοτινοι' για μενα.

linus pauling quartet-all things are light
neurosis - given to the rising
electric wizard - witchcult today

apo kei k pera paaara polloi akoma mou ekana poly kalh entypwsh k se polla eidh.
Wooden Shjips,
Kinski,
Om,
Band Of Horses,
iLIKETRAINS,
maybeshewill,
65dos,
Savage Republic,
immanu el,
galacticka,
Fovea Hex
Alcest
Deathspell Omega
Manes
minsk,
*shels,
ulver
k to : alasehir - 2007 - the stone sentinels

k paei legontas.
apo ellhnes goustara poly tous
your hand in mine,
to teleutaio sigmatropic k tous
adolf plays the jazz pou exoun poly mellon.

auta panw katw:)

VirusXI
09-01-2008, 12:08
στη λίσταμ ξέχασα τους Kultur Shock eh. κιεγαμώ.

metamelia3
14-01-2008, 23:10
http://www.poetanegra.com/images/catalogue/covers/pn30dcd.jpg
πολύ καλό. κι αυτό και τα ρεμιξάκια του.

Mostos
15-01-2008, 01:14
o εικονομυριστής είναι κι ο εικονοκλάστης.

eleventh guardian
16-02-2008, 15:21
Αν δεν το εχετε αντιληφθεί (το πιθανοτερο) έχει ανέβει εδώ και κάτι μέρες το top 10 που προέκυψε από τις λίστες που μας στείλατε (όσοι στείλατε τέλος πάντων).

Μπορείτε να το δείτε εδώ (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/articles.php?action=single&article=14).

12 stars circle your brow
16-02-2008, 15:26
ήμουν σχεδόν σίγουρος για το τραγικό αποτέλεσμα

eleventh guardian
16-02-2008, 15:39
Γιααα πες τι εννοείς.

cloud
16-02-2008, 15:43
πολύ μέταλ βγήκε
και βσκ βλέπω δίσκους που θα έλεγα πως πέρασαν απαρατήρητοι κρίνοντας απο το φόρουμ, σε τι δείγμα βασιστήκατε; :P

16-02-2008, 15:43
δε μπορώ να αποκαλύψω, είναι μυστικό. :-o

ο νοων νοείτω, δε νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο, αν δούμε ποιοί δίσκοι έχουν μπει στο τοπ τεν (το με ποιά σειρά εντάξει δε το αναφέρω καθολου, δε στεκει ετσι κι αλλιώς), αν αναλογιστούμε πόσους έχουν παραλείψει να βάλουν οι σεβαστοί users του φόρουμ, κι αν φυσικά σκεφτούμε μερικά από τα άτομα που γράφουν εδώ μέσα και πούμε πως έστειλαν κι αυτή τη λίστα τους!

προσωπικά δεν έστειλα.

sfinotouvlaki
16-02-2008, 15:46
ο νοων νοείτω, δε νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο, αν δούμε ποιοί δίσκοι έχουν μπει στο τοπ τεν (το με ποιά σειρά εντάξει δε το αναφέρω καθολου, δε στεκει ετσι κι αλλιώς), αν αναλογιστούμε πόσους έχουν παραλείψει να βάλουν οι σεβαστοί users του φόρουμ, κι αν φυσικά σκεφτούμε μερικά από τα άτομα που γράφουν εδώ μέσα και πούμε πως έστειλαν κι αυτή τη λίστα τους!

ποιος νοών νοείτω; εγώ προσωπικά δεν εννόησα τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω!

16-02-2008, 15:56
τι λέει ο cloud;

κάπως έτσι.

ikonoklast
16-02-2008, 16:02
Πλάκα-πλάκα τι δείγμα είχατε;

sfinotouvlaki
16-02-2008, 16:14
μικρό πολύ, περί τα 45 άτομα. απ' ό,τι φαίνεται εσείς είστε πιο τεμπέληδες από μας ή γενικά μόνοι τους τα γράφουνε μόνοι τους τα διαβάζουν οι συντάκτες :)

Griffith
16-02-2008, 16:46
Το "commitment to death" που έχουν σα συγκρότημα και η όλη κοσμοθεωρία τους, αυτό το struggle για τη ζωή

κάποιος δεν ξέρει ελληνικά!

carheart
16-02-2008, 17:18
κοίτα, έχουν υπάρξει και χειρότερες λίστες!

Harvestman
16-02-2008, 17:24
Το "commitment to death" που έχουν σα συγκρότημα και η όλη κοσμοθεωρία τους, αυτό το struggle για τη ζωή

κάποιος δεν ξέρει ελληνικά!

γιατι;

Entrancemperium
16-02-2008, 18:15
@Griffith ----> swsto avatar...

Pitsadoros
16-02-2008, 18:34
ksexasa k ksexasate oloi to disko twn aereogramme :(

sfinotouvlaki
16-02-2008, 18:48
δεν το ξεχάσαμε, το αγνοήσαμε. έτσι κάνουμε με τις ίντι παπαριές!!!

Pitsadoros
16-02-2008, 18:49
inti na peis ti mana sou

sfinotouvlaki
16-02-2008, 18:51
οι manes μου δεν είναι ίντι. και στην τελική blame maroullion ανόητε διανομίσκε.

Kalt
16-02-2008, 23:16
Μια χαρα ειναι η λιστα ρε.

αν και ουτε εγω εστειλα :oops: