View Full Version : ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ DELIVERY!
~ladykiller~
21-12-2007, 04:45
Αυριο Παρασκευή 21 Δεκμβριου, η ομαδα
ντελιβεράδων Caballeros καλει σε στάση εργασία από
τη νυχτερινή βάρδια και νυχτερινή μοτοπορεία στην
Αθήνα.
Οι ανθρωποι αυτοί που εργάζονται στις χειρότερες
συνθήκες, ανασφάλιστοι και χωρίς σχεδόν κανένα
δικαίωμα χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
Για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η απεργία τους αύριο
δεν παραγγέλνουμε delivery.
Δεν παραγγέλνουμε καθώς αυτός που θα μας φέρει το
φαγητό εκ των πραγμάτων κάνει την απεργία λιγότερο
οδυνηρη για τον εργοδότη των ντελιβεράδων (είτε
είναι απεργοσπάστης, είτε δεν του "επετράπη" να
απεργήσει, είτε δεν έμαθε για την απεργία- ή εν
πάσει περιπτώσει δεν ήθελε).
Ειναι απλό και αποτελεσματικό αν γίνει μαζικά.
ikonoklast
21-12-2007, 05:05
τι είναι αυτοί οι καμπαλέρος, το ΣΒΕΟΔ καλεί; (σωματείο οδηγών δικύκλου).
~ladykiller~
21-12-2007, 06:12
Caballeros (http://www.blackout.gr/keimena/59)
ikonoklast
21-12-2007, 11:43
Ναι μωρέ, απλά έχουν την συνέλευση βάσης οι άν8ρωποι, που έιναι πλέον και το επίσημο σωματείο τους. Οπότε φαντάζομαι οι caballeros συμμετέχουν εκεί αλλά γιατί καλούν μόνοι τους, το σωματείο τι λέει;
βασικά εμείς φταίμε που αντί να πάμε να πάρουμε την πιτσα ή τον γύρο από το μαγαζί και να κάτσουμε εκεί να τα πούμε ή με τον ιδιοκτήτη ή με κανένα φίλο,τα θέλουμε όλα στο πιάτο μας έτοιμα και σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα!!!!!.
Οχι μόνο συμβάλλουμε έτσι στην ύπαρξη σκατοδουλειών και μάλιστα επικίνδυνων, αλλά συμβάλλουμε και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και της μόλυνσης με τόσα κακοσυντηρημένα μηχανάκια να κυκλοφορούν
Pinatero
21-12-2007, 12:05
...αλλά συμβάλλουμε και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και της μόλυνσης με τόσα κακοσυντηρημένα μηχανάκια να κυκλοφορούν
περιμενουμε μες την αγωνια, το επιστημονικο αρθρο του ecology-salonika που θα το αναλυει!
When Black Roses Bloom
21-12-2007, 12:06
Νομίζω ότι το πρόβλημα εδώ, δεν είναι αν το καμμάκι για την φάλαινοθηρεία είναι σκουριασμένο....
ikonoklast
21-12-2007, 12:08
Αν είναι όμως, συν τοις άλλοις μολύνει και το νερό με το οποίο έρχεται σε επαφή.
Γενικά πρέπει να υπάρχει πάντα και η οικολογική ανάλυση των ζητημάτων..
carheart
21-12-2007, 12:48
Ωραία κάτσε ρε αγόρι, δεν παίρνω σουβλάκια σήμερα. Ποιά είναι τα αιτήματα των παιδιών;
Να διπλοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι ώστε να πηγαίνουν και με το νόμο πλέον από ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ;
Να υπάρχει ειδική λωρίδα ντελιβεράδων;
Να γίνει κάτι με τα derby να μην τα χάνουν;
Να τους πάρουν τσαντάνια με σκισμένη φόδρα ώστε να ψάχνουν στα αλήθεια τα ψιλά;
Λύστε μου τις απορίες.
Ποιός άλλος κλάδος θα απεργήσει φέτος;
ikonoklast
21-12-2007, 12:50
Οι συντάκτες νετ μαγκαζινς.
carheart
21-12-2007, 12:56
υπήρξε απεργία, αλλά συμπτωματική και σιωπηλή, υπάρχει αξιοπρέπεια.
πείτε αιτήματα ντελιβεράδων.
ikonoklast
21-12-2007, 13:02
οι caballeros λένε τα εξής, φαντάζομαι η συνέλευση βάσης 8α λέει κάτι αντίστοιχο:
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ανεβασμένους μισθούς μιας ενιαίας ειδικότητας, σαν οδηγοί / μεταφορείς (το λιγότερο).
ΑΞΙΖΟΥΜΕ λογικά όρια στα χιλιόμετρα που καταπίνουμε καθημερινά.
ΑΞΙΖΟΥΜΕ απαλλαγή από κάθε οδικό πρόστιμο που αφορά το είδος της δουλειάς που κάνουμε (ή τα πρόστιμα να πηγαίνουν κατευθείαν στους εργοδότες!).
ΑΞΙΖΟΥΜΕ πλήρη δημόσια ασφαλιστική κάλυψη, με ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά.
ΑΞΙΖΟΥΜΕ να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε όταν επικρατούν οριακές καιρικές συνθήκες.
ΑΞΙΖΟΥΜΕ κάθε δίκιο σαν εργαζόμενοι, ακόμα και (κυρίως) κόντρα στην αλαζονεία του περιβόητου “δίκιου του πελάτη”.
πάρε και έναν ιο:
http://www.iospress.gr/ios2003/ios20030202a.htm
carheart
21-12-2007, 13:11
ΑΞΙΖΟΥΜΕ απαλλαγή από κάθε οδικό πρόστιμο που αφορά το είδος της δουλειάς που κάνουμε (ή τα πρόστιμα να πηγαίνουν κατευθείαν στους εργοδότες!).
Δε σου λεω εγώ...
ΑΞΙΖΟΥΜΕ να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε
αυτό μάλιστα.
ikonoklast
21-12-2007, 13:28
Στην τσιγγάνικη ορχήστρα του καλαϊτζή εμφανίζεται σε ένα καρέ το 8ρυλικό σωματείο περιτυλίξεως συρμάτων μπομπονιέρας - ενωτικό. Σαν το βρω 8α σας το δείξω.
Κατα τ' αλλα και πέρα απ' την πλάκα ο κλάδος των ντελιβεράδων υφίσταται φουλ και τα αιτήματα τους είναι δίκαια και γαμάνε και στηρίζουμε. Βέβαια εγώ 8α παραγγείλω σε λίγο γιατι αυτά με την μια μέρα που όλοι μαζί δε κάνουμε κάτι είναι μπούρδες.
12 stars circle your brow
21-12-2007, 13:29
2 γύρους χωρίς κρεμμύδι και τζατζίκι, 2 σουβλάκια χοιρινά και μία πατάτες παρακαλώ.
ikonoklast
21-12-2007, 13:33
Τι σουβλάκια χοιρινά; Αφου είπες γύρο.
carheart
21-12-2007, 13:33
Κατα τ' αλλα και πέρα απ' την πλάκα ο κλάδος των ντελιβεράδων υφίσταται φουλ και τα αιτήματα τους είναι δίκαια και γαμάνε και στηρίζουμε. Βέβαια εγώ 8α παραγγείλω σε λίγο γιατι αυτά με την μια μέρα που όλοι μαζί δε κάνουμε κάτι είναι μπούρδες.
πέρα από την πλάκα, υπάρχει κλάδος που δεν στηρίζουμε;
Το αίτημα με τα πρόστιμα στον ιδιοκτήτη καταστήματος είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει.
Σε μία ώρα, τρεις από αυτούς κλείνουν την pizza hut αν θελήσουν.
Kingdom Gone
21-12-2007, 17:03
3ωρη στάση εργασίας είναι και μοτοπορεία στις 12 το βράδυ, μόνο αθήνα ουσιαστικά
καλούν οι caballeros και όχι το σβεοδ, στηρίζουμε παρολαυτα.
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=807163 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=807163)
carheart, αν και ψιλοβαριέμαι να συζητάω τα αυτονόητα, μπορείς να μου πεις γιατί είναι υπερβολικό το αίτημα για τα πρόστιμα να πηγαίνουν στον ιδιοκτήτη; τα υπόλοιπα αιτήματα πως τα βρίσκεις;
edit: ειδική μνεία να γίνει στο ποστ καντιρού για την οικολογική ζημιά.
carheart
21-12-2007, 17:19
carheart, αν και ψιλοβαριέμαι να συζητάω τα αυτονόητα, μπορείς να μου πεις γιατί είναι υπερβολικό το αίτημα για τα πρόστιμα να πηγαίνουν στον ιδιοκτήτη; τα υπόλοιπα αιτήματα πως τα βρίσκεις;
Γιατί αν είναι τώρα χαροπάληδες μία φορά, μετά θα είναι δώδεκα.
Και δεν στο λέω έτσι στην τύχη, είχε τρακάρει ένας άσχημα τη μάνα μου παλιά, ενώ πήγαινε με 80 με παπί ανάποδα σε μονόδρομο χωρίς φώτα. Και για κάποιον περίεργο λόγο αυτός δεν έπαθε τίποτα, έχω αρχίσει να πιστεύω πως υπάρχει κάποια διαβολική δύναμη.
Μπορεί να θεσπιστεί νόμος που να ορίζει πόσους ντελιβαράδες πρέπει να έχει κάθε κατάστημα ανάλογα με τη ζήτηση, ώστε να μην χρειάζεται να έχουν να δώσουν 11 παραγγελίες την ώρα οι ταλαίπωροι φίλοι μας και να αναγκάζονται να τρέχουν σαν τον βέγγο.
Έτσι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, οι ντελιβεράδες θα είναι πιο χαλαροί, θα φάει ο κοσμάκης, και εγώ την πίτσα και αυτός το μεροκάματο, και όλα θα είναι καλά.
Το συγκεκριμένο αίτημα των ντελιβεράδων είναι το αίτημα της "μιας πλευράς", και οφείλει να μην αντιμετωπιστεί έτσι. Ούτε να τρέχουν σαν σκύλοι επειδή ο αφεντικάρας λέει "αν αργείς παίρνεις πούλο". Υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις, συμβάσεις, συμβιβασμοί.
Τα άλλα αιτήματα, αν εξαιρέσεις αυτό με την πληρωμή για το καθισιό, μου φαίνονται λογικά και άξια να διεκδικηθούν.
Kingdom Gone
21-12-2007, 17:24
άμα θεσπιστεί τέτοιος νόμος πάσσο αλλά εδώ που τα λέμε κάτσε πρώτα να μην τους έχουν μαύρους κ μετά αυτό.
και για το της πληρωμής μετα καθισιού, αν βρέχει μια βδομάδα συνεχόμενα δηλαδή ή θα δουλέψουνε μέσα στη βροχή ή δε θα πληρωθούνε;
carheart
21-12-2007, 17:32
όχι, και εκεί κάποια νομική κατοχύρωση.
τι σκατά μωρέ, κάτι ωραίο δεν μπορούμε να σκεφτούμε;
πρέπει ντε και καλά να βγούμε σε πορεία και να απαιτήσουμε την πρώτη ηλίθια λύση που μας έρχεται στο μυαλό;
Υπάρχουν αντιμαχόμενες ομάδες στην κοινωνία, και αυτές όπως και να το δεις είναι πολλές.
Κυρίως βασίζονται στον διαχωρισμί "εργοδότης" και "εργαζόμενος". Οι κυβερνήσεις είναι ως επί το πλείστον συνεπείς στους μεγαλοεργοδότες.
Ε ποτέ δεν θα υποστήριζα την αλλαγή σε υποστήριξη "μικροεργαζόμενου", απλά ένα επιτέλους σωστό και ανθρώπινο νομικό πλαίσιο, με αρκετή φαντασία, κέφι, και όρεξη να βοηθήσει όλους όσο περισσότερο γίνεται.
Γιατί ξέρω και τύπους που από το μηδέν άνοιξαν ένα σουβλατζίδικο μην έχοντας τη δυνατότητα για οτιδήποτε άλλο, και προσέλαβαν ντελιβεράδες. Μπορεί να ακουστεί νεοφιλελεύθερη μαλακία, αλλά φαντάζομαι όταν ο ντέγκιαλ παπαρολογούσε για το πόσο κοστίζει ενας εργαζόμενος στον εργοδότη, κάτι τέτοιο εννοούσε. Και δεν είμαι προφανώς αυτής της λογικής, απλά τελικώς οι γραμμές παραείναι καμιά φορά λεπτές για να πουμε τον μαγαζάτορα εργοδότη και τον ντελιβερά εργαζόμενο πχ.
Και για αυτό πρέπει να βρεθεί κάτι να τους καλύπτει όλους, δηλαδή πόσο μπορεί να διαφωνούμε σε αυτό;
Αν ο ντελιβεράς μείνει μια βδομάδα μέσα επειδή βρέχει, εγώ δεν τρώω πίτσα, ο εργοδότης δεν βγάζει λεφτά, και ο ντελιβεράς κάθεται.
Ε μπορώ να σκεφτώ έναδυό πιο πρακτικά πράγματα από το παραπάνω αίτημα για την συγκεκριμένη περίσταση.
το να καταργηθεί αυτή η σκατοδουλειά ούτε που περνάει από το μυαλό κανενός beerbelly-pizzaman;
carheart
21-12-2007, 18:44
Θες να μειώσες και άλλο τις θέσεις εργασίας;
Εξαιρετικά ενδιαφέρον σκεπτικό. Και αυτούς που είναι στα ορυχεία να καταργήσουμε. Και τους πυροσβέστες!
Kingdom Gone
21-12-2007, 18:44
δίκιο έχει, πόσο θα αντέξει άλλο η φύση μας??!
Dark_Angel
21-12-2007, 18:46
Re si carheart mporeis na valeis to adiavroxo sou kai na pas na fas sthn pizzaria etsi wste k si na xortaseis,o ergodoths na bgalei fraga k o deliveras... na ka8ete. :)
α, ωραία! εσύ θα πήγαινες να κάνεις τέτοια δουλειά; Επίσης να θεσπιστει και δουλειά ταϊστή, να μας βάζει την μπουκιά στο στόμα όταν εργαζόμαστε πυρετωδώς στον υπολογιστή ή βλέπουμε ματς ή αγωνιώδες θρίλλερ. Και οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν έτσι δεν είναι;
ikonoklast
21-12-2007, 18:47
Πάντως όταν 8α αυτοματοποιήσουμε το σύμπαν όλες αυτές τις σκατοδουλειές να τις ξεχάσετε.
carheart
21-12-2007, 18:48
Re si carheart mporeis na valeis to adiavroxo sou kai na pas na fas sthn pizzaria etsi wste k si na xortaseis,o ergodoths na bgalei fraga k o deliveras... na ka8ete. :)
Όχι ρε μαν, εγώ δεν έχω μεταφορικό μέσο, και αρνούμαι να αποκτήσω! Εκείνος έχει, και πληρώνεται για να το χρησιμοποιεί!
carheart
21-12-2007, 18:49
α, ωραία! εσύ θα πήγαινες να κάνεις τέτοια δουλειά; Επίσης να θεσπιστει και δουλειά ταϊστή, να μας βάζει την μπουκιά στο στόμα όταν εργαζόμαστε πυρετωδώς στον υπολογιστή ή βλέπουμε ματς ή αγωνιώδες θρίλλερ. Και οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν έτσι δεν είναι;
Όχι, λέω να θεσπίσουμε έναν αποτυχημένο καθυστερημένο οικολόγο να μας πει ποιές δουλειές πρέπει να υπάρχουν και ποιές όχι! Θα αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας!
Kingdom Gone
21-12-2007, 18:50
και ποιος θα την καταργήσει να πουμε; οι ντελιβεράδες οι ίδιοι, που για να πάνε σε τέτοια δουλειά δεν έχουν κ πολλές άλλες επιλογές, τα αφεντικά, με τα κέρδη που έχουνε, το κράτος, που σταρχίδια του ή το θεσμίζων φαντασιακό;
εμείς ρε παπάρες σπιτόγατοι, με το να πηγαίνουμε οι ίδιοι να πάρουμε την πίτσα ή να καθόμαστε εκεί να την τρώμε
Dark_Angel
21-12-2007, 18:58
Όχι ρε μαν, εγώ δεν έχω μεταφορικό μέσο, και αρνούμαι να αποκτήσω! Εκείνος έχει, και πληρώνεται για να το χρησιμοποιεί!
kala exeis ena dikio edw pou ta leme tespa...
Kingdom Gone
21-12-2007, 18:59
εμείς ρε παπάρες σπιτόγατοι, με το να πηγαίνουμε οι ίδιοι να πάρουμε την πίτσα ή να καθόμαστε εκεί να την τρώμε
όταν λές εμείς εννοείς εμάς εδώ στο thread ή πάμε για μεγάλο κινημα οπότε να βάλουμε όλο το φόρουμ;
Όχι, λέω να θεσπίσουμε έναν αποτυχημένο καθυστερημένο οικολόγο να μας πει ποιές δουλειές πρέπει να υπάρχουν και ποιές όχι! Θα αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας!
ναι μάγκα μου, επειδή νομιμοποιούνται οι πουτάνες εσύ θα πήγαινες να κάνεις τέτοια δουλειά σε πελάτες που γουστάρουν αντρικά κωλαράκια ή θα άφηνες την κοπέλλα σου να εκδίδεται; Γιατ΄λι όχι; οι θέσεις εργασίς αυξάνονται :P
Αυτό δεν είναι τραβηγμένο αστείο, έχει συμβεί στη Γερμανία και κόνεψε (αν δεν το έχασε το επίδομα) γερμανίδα που την στείλαν από τον ΟΑΕΔ της Γερμανίας να δουλέψει ως πουτάνα.
όταν λές εμείς εννοείς εμάς εδώ στο thread ή πάμε για μεγάλο κινημα οπότε να βάλουμε όλο το φόρουμ;
ας ξεκινήσει το κίνημα από αυτό το θρεντ :D
carheart
21-12-2007, 19:03
ναι μάγκα μου, επειδή νομιμοποιούνται οι πουτάνες εσύ θα πήγαινες να κάνεις τέτοια δουλειά σε πελάτες που γουστάρουν αντρικά κωλαράκια ή θα άφηνες την κοπέλλα σου να εκδίδεται; Γιατ΄λι όχι; οι θέσεις εργασίς αυξάνονται :P
Αυτό δεν είναι τραβηγμένο αστείο, έχει συμβεί στη Γερμανία και κόνεψε (αν δεν το έχασε το επίδομα) γερμανίδα που την στείλαν από τον ΟΑΕΔ της Γερμανίας να δουλέψει ως πουτάνα.
ρε ΒΛΑΚΑ σου μιλάμε για σουβλάκια και λες για πουτάνες και οαεδ και γερμανίες και σκηνικά και ναυαρίνου και βαρούκερς;
επίσης οι ντελιβεράδες αν παραμείνουν ΝΟΜΙΜΟΙ τελικά, να φοράνε κράνος ή όχι;
άμα βρέχει το νερό να είναι ζωντανό ή όχι;
Όποτε θέλεις, μπορείς να σταματήσεις ε.
εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι είναι μια σκατοδουλειά που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο του κόσμου στα σπίτια τους ή την εντατική εργασιομανία που δεν σε αφήνουν να πας να πάρεις ένα σάντουιτς για να ξελαμπικάρεις;
δουλειά-εφεύρεση του εντατικοποιημένου ύστερου καπιταλισμού είναι, το επόμενο φήμα από το junkfood το να τρως στο πόδι, γιαυτό και είναι από τις πιο σκατοδουλειές.
Αυτά που ζητάν οι καμπαλέρος είναι σαν να ζητάν τα πρόβατα καλύτερες συνθήκες σφαγής, ή σαν αυτό του κατείγγειλε το ΚΚΕ, ότι οι ΜαΑΤατζήδες μας ξεκάζουν με ληγμένα χημικά!
geologiko_karoto
21-12-2007, 19:13
εγώ έχω αγοραφοβία ρε Καντίρου και δεν βγαίνω απτο σπίτι,τι να κάμω να πεθάνω απτην Pinna?
Να τους πάρουν τσαντάνια με σκισμένη φόδρα ώστε να ψάχνουν στα αλήθεια τα ψιλά;
χοχοχο
ikonoklast
21-12-2007, 19:15
Αυτά που ζητάν οι καμπαλέρος είναι σαν να ζητάν τα πρόβατα καλύτερες συνθήκες σφαγής, ή σαν αυτό του κατείγγειλε το ΚΚΕ, ότι οι ΜαΑΤατζήδες μας ξεκάζουν με ληγμένα χημικά!
και τι έπρεπε να ζητάνε ρε πασόκε;
~ladykiller~
21-12-2007, 19:17
na zitisoun apo ton karoto pou ine agorafovikos, na ma8ei na magirevei.
geologiko_karoto
21-12-2007, 19:21
γιαυτό υπάρχουν οι γυναίκες ΛέδυΚίλλερ μου
οι άντρες είναι για να πληκτρολογούν τον αριθμό του Πρασσά(911911 απλός σαν της Πυροσβεστικής)
πασόκια είναι αυτοί, αλλά και εσύ που στηρίζεις χωρίς συνολική κριτική. Κι εγώ τους στηρίζω όμως δεν μπορώ να μην ασκήσω ριζοσπαστική κριτική στην ταμπακέρια.
Οπως και με τα λιπάσματα: Στηρίζουμε την εργατιά όμως κριτικάρουμε και το μοντέλο που θέλει χημικά λιπάσματα στην γεωργία και το αδιέξοδο μιας τέτοιας δουλειάς.
δεν ξερω για καπιταλισμο και πουτσιλικια αλλα εγω τις περισσοτερες φορες βαριεμαι να παω μεχρι τον εβραιο να παρω τπτ να χλαπακιασω που ειναι και 2 στενα απο κει που μενω
carheart
21-12-2007, 19:45
Attila το έχουμε καταλάβει πόσο προσπαθείς, δεν θα σε αδικήσουμε όταν έρθει η ώρα.
Καντίρου, αν θες πάρε το αμάξι σου και πήγαινε με τη φαμίλια στο τέννις κλαμπ να δειπνήσετε.
Κάποιοι δεν έχουν αμάξι, κάποιοι πεινάνε και μετά τις 11 το βράδυ, και γενικώς αρνούμαι να κάτσω να εξηγήσω το προφανή.
Και τελικά ο κόσμος κλείστηκε στο σπίτι του ή είναι τόσο εργασιομανής που δεν το βλέπει καν;
Μεγάλε, έχεις περάσει οποιοδήποτε επιτρεπτό όριο ανθρώπινης βλακείας, σπας φράγμα ήχου.
ikonoklast
21-12-2007, 19:45
πασόκια είναι αυτοί, αλλά και εσύ που στηρίζεις χωρίς συνολική κριτική. Κι εγώ τους στηρίζω όμως δεν μπορώ να μην ασκήσω ριζοσπαστική κριτική στην ταμπακέρια.
Οπως και με τα λιπάσματα: Στηρίζουμε την εργατιά όμως κριτικάρουμε και το μοντέλο που θέλει χημικά λιπάσματα στην γεωργία και το αδιέξοδο μιας τέτοιας δουλειάς.
Τι συνολική κριτική και μπούρδες, και εγώ και το κκε και όλοι λέμε το απλούστατο που λες κι εσύ, ο καταμερισμός εργασίας όπως διαμορφώνεται τώρα παράγει άχρηστα επαγγέλματα και κλάδους που αποτελούν ειδικεύσεις άλλων, απο τα τει πακετολογίας και cosmetics μέχρι τους ντελιβεράδες. Η διατήρηση ή η αλλαγή αυτής της κατάστασης αφορά την κοινωνία σαν ολότητα και για να αλλάξει χρειάζεται να ηγεμονεύει άλλη αντίληψη συνολικά απο την υπάρχουσα. Κάτι το οποίο δε γίνεται απο σήμερα μέχρι άυριο. Σε μια de facto κατάσταση όπου υπάρχουν τέτοιοι εργαζόμενοι και μάλιστα αυξάνονται, το πρώτο βήμα είναι η συλλογικοποίηση των αναγκών τους. Κάνανε οι α8ρώποι σωματείο και ζητάνε ένα δυό απτά πράγματα για να μπορούνε να τα βγάλουν πέρα στα στοιχειώδη, όπως η ασφάλιση. Τι ή8ελες, να αυτοκαταργή8ουν αυτόματα σαν κλάδος και να κάνουνε κοινόβια;
Dark_Angel
21-12-2007, 20:03
γιαυτό υπάρχουν οι γυναίκες ΛέδυΚίλλερ μου
οι άντρες είναι για να πληκτρολογούν τον αριθμό του Πρασσά(911911 απλός σαν της Πυροσβεστικής)
ahahaha megala men gtp de... :) (gia ton prasa lew)
geologiko_karoto
21-12-2007, 20:05
Quantity over Quality,dear boy
Dark_Angel
21-12-2007, 20:06
Quantity over Quality,dear boy
auto . & - :D
enitharmon
22-12-2007, 15:43
κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, γιατί απλά δεν ενδιαφέρει ΚΆΝΕΝΑΝ, αλλά το έχεις χρησιμοποιήσει ως "επιχείρημα" και παλιότερα και είσαι τόσο βλάκας που δε θες να καταλάβεις ότι αυτό ήταν ένα παραθυράκι και μια άτυχη στιγμή στον εν λόγω νόμο. Ηλιθιε λοβοτομημενε
και δεν την στείλαν ζώο, το μπουρδέλο έψαχνε γκαρσόνες, όχι πουτάνες
Tonosalata
22-12-2007, 15:46
εγώ πάντως εκανα παραγγελία χτες στο στρατόπεδο.
και μου τα έφερε!
μουαχαχ.
κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, γιατί απλά δεν ενδιαφέρει ΚΆΝΕΝΑΝ, αλλά το έχεις χρησιμοποιήσει ως "επιχείρημα" και παλιότερα και είσαι τόσο βλάκας που δε θες να καταλάβεις ότι αυτό ήταν ένα παραθυράκι και μια άτυχη στιγμή στον εν λόγω νόμο. Ηλιθιε λοβοτομημενε
και δεν την στείλαν ζώο, το μπουρδέλο έψαχνε γκαρσόνες, όχι πουτάνες
εμένα μια φορά με είχαν στείλει να δουλέψω ως ΣΑΜΠΡΕΛΑ σε παπάκι ντελιβερά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
από τον ΟΑΕΔ της μπρατισλάβα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ikonoklast
22-12-2007, 17:13
Αυτές οι επι8έσεις ευφυίας στον καντιρού έχουν αρχίσει να με συγκινούν.
Σας καμαρώνω.
carheart
22-12-2007, 17:24
Σε λίγο θα πεις πως χρειάζεται και επίθεση ευφυΐας στον καντίρου.
ikonoklast
22-12-2007, 17:31
Πάντως έχουμε τους κατάλληλους χρήστες να αναλάβουν την εργολαβία αν χρειαστεί!
enitharmon
22-12-2007, 18:12
και μην ξεχασεις να μας πάρεις τηλέφωνο!!!
ikonoklast
22-12-2007, 18:21
Ε, μη γίνεσαι φαταλίστρια κι εσύ τώρα...
stam and the witches
22-12-2007, 19:19
enitharmon σταμάτα να πετάγεσαι σαν το bot όταν ακούς τις λέξεις "Γερμανία" και "Τουρκία". Δεν αρκεί να διαψεύσεις ένα γεγονός για να κάνεις κριτική στην πολιτική αντίληψη κάποιου.
Carheart μια χαρά τα λες, εγώ μάλιστα λέω να απαλλαγούν οι ναυτεργάτες από τα έξοδα περίθαλψης σε περίπτωση ατυχήματος, γιατί αν είναι να βιάζονται και να κάνουν ψευτοδουλειές αλλά να έχουν καβάτζα την περίθαλψη ο εργοδότης θα πέσει έξω.
Α ρε τσουτσέκια, πρέπει να δείτε παιδί που πέφτει από μηχανή να αργοπεθαίνει και να τρέμουν τα πόδια του και μετά να ρθετε να βγάλετε ρητορίες για την εργασιακή ανασφάλεια και την μονιμότητα κλπ. Λες και ακούτε πρώτη φορά για πληρωμή παρόλη την απουσία λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Λες και δεν είναι υποχρέωση του εργοδότη να δίνει ένα στάνταρ γαμημένο 400ευρω (γιατί μιλάμε και για φοβερή δουλειά, και για φοβερή ζημιά στον εργοδότη) στην αρχή του μήνα παρά το ό,τι πρόκειται να συμβεί.
Ο Candiru έχει 1000% δίκιο όταν σας λέει ότι είναι ΧΑΖΟ να δημιούργουμε παράλογες και αντιεργατικές απαιτήσεις γύρω από ανάγκες που έχει γεννήσει ο μικροαστισμός και η παρακμή του σύγχρονου τρόπου ζωής, και πόσο μάλλον να τις βλέπουμε ως κοινωνικό κεκτημένο.
ενι, τι γκαρσόνα σε κωλόμπαρο τι πουτάνα, θα την γούσταρε πελάτης και το αφεντικό θα του χαλούσε το χατήρι; ο πελάτης έχει πάντα δίκιο :P
προς το παρον δεν έχω χρόνο για άλλη απάντηση σε ένα πολύ ενδιαφέρον τόπικ, ο γιος πιέζει να βάλω το Ραμπο 2 να δούμε
carheart
22-12-2007, 20:09
Carheart μια χαρά τα λες, εγώ μάλιστα λέω να απαλλαγούν οι ναυτεργάτες από τα έξοδα περίθαλψης σε περίπτωση ατυχήματος, γιατί αν είναι να βιάζονται και να κάνουν ψευτοδουλειές αλλά να έχουν καβάτζα την περίθαλψη ο εργοδότης θα πέσει έξω.
Α ρε τσουτσέκια, πρέπει να δείτε παιδί που πέφτει από μηχανή να αργοπεθαίνει και να τρέμουν τα πόδια του και μετά να ρθετε να βγάλετε ρητορίες για την εργασιακή ανασφάλεια και την μονιμότητα κλπ. Λες και ακούτε πρώτη φορά για πληρωμή παρόλη την απουσία λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Λες και δεν είναι υποχρέωση του εργοδότη να δίνει ένα στάνταρ γαμημένο 400ευρω (γιατί μιλάμε και για φοβερή δουλειά, και για φοβερή ζημιά στον εργοδότη) στην αρχή του μήνα παρά το ό,τι πρόκειται να συμβεί.
Ο Candiru έχει 1000% δίκιο όταν σας λέει ότι είναι ΧΑΖΟ να δημιούργουμε παράλογες και αντιεργατικές απαιτήσεις γύρω από ανάγκες που έχει γεννήσει ο μικροαστισμός και η παρακμή του σύγχρονου τρόπου ζωής, και πόσο μάλλον να τις βλέπουμε ως κοινωνικό κεκτημένο.
Σταματάκο, είσαι πολύ μικρός όχι απλώς για να μιλάς για οτιδήποτε εργασιακό (μιας και δεν έχεις δουλέψει ούτε ένα τέταρτο), αλλά και για να λες τσουτσέκι το τετράχρονο ξαδερφάκι σου ακόμα. Αν ξαναδιαβάσεις προσεκτικά τα παραπάνω ποστς μου, αν έχει προλάβει να μεσολαβήσει η διαφορετικότητα της έννοιας "κατανόηση" από το "ανάγνωση", θα καταλάβεις πως δεν είμαι κατά του ντελιβερά, ούτε του επαγγέλματος του ντελιβερά, ούτε του δικαιώματος του ντελιβερά, ούτε του καλού αφεντικού. Είμαι κατά του εφηβικού συνδικαλισμού (ναι! υπάρχει και τέτοιος!) και της οποιασδήποτε εκμετάλλευσης στις εργασιακές σχέσεις. Τώρα αυτό είναι υποκειμενικό από μένα, εσύ μπορείς κάλλιστα να μου αναμασήσεις όσες κκε κασσέτες θέλεις με τις λέξεις "αντιεργατικό", "μικροαστικό", "σύγχρονος τρόπος ζωής" και άλλα τέτοια κλαψιάρικα, ΑΝΤΙ να προτείνεις οτιδήποτε μα οτιδήποτε που θα μπορούσε να αποτελέσει τροφή για σκέψη πάνω στο παραπάνω ζήτημα.
Καταλαβαίνεις πως αν μπούμε στη διαδικασία να καταργήσουμε τα επαγγέλματα τύπου "ντελιβεράς" θα μείνει κυριολεκτικά η μισή ελλάδα χωρίς δουλειά; Και όχι η μισή που δεν είχε ήδη δουλειά.
Και ναι, χαίρω πολύ σπαμ. Είναι ΧΑΖΟ να δημιουργούμε όλα αυτά που είπες στην τελευταία παράγραφο. Αν αρχίσω να σου λέω όμως πόσα άλλα ΧΑΖΑ έχουμε καθιερώσει από τότε που η Εύα δάγκωσε το μήλο και μετά, θα χρειαστώ την υπόλοιπη ζωή μου. Και σίγουρα άλλες 5 από δαύτες, για να τα καταργήσω. Τώρα αν θες να ζήσεις στον τρελό τρελό κόσμο του Καντίρου, κάνε υποδείξεις, έχεις τη δύναμη να ασκήσεις μέχρι και ειρωνεία! Εγώ θα προτιμήσω να φανώ ρεαλιστής και να σκεφτώ πως μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο με τα δεδομένα που έχω, όχι αυτά που θα θελα να μην είχα!
stam and the witches
22-12-2007, 20:57
Τι εννοείς εφηβικό συνδικαλισμό; Τα πιτσιρίκια που βγάλαν τρίχες στ'αρχίδια και τολμάνε και μιλάνε για εργασιακές σχέσεις; Αν είναι να ρίξουμε τη συζήτηση τόσο χαμηλά τότε να σου υπενθυμίσω πως η σχέση μου με τον εφηβικό συνδικαλισμό είναι ανύπαρκτη.
Δεν έβαλα καμία κασσέτα, αν σε πειράζει που οι απόψεις μου συμβαδίζουν με αυτές ενός κόμματος τότε έχεις πρόβλημα αγοραφοβίας, όπως όλη η αντί-ΚΚΕίλα των ημερών μας.
Τις απόψεις μου τις πρότεινα, τυχαίνει μάλιστα να συμφωνούν απόλυτα με αυτές των ντελιβεράδων. Οι δικές σου απόψεις σε αυτό το ζήτημα αν δεν το κατάλαβες φιλελευθερίζουν και μικροαστίζουν, και γι αυτό τις αντέκρουσα. Δε με νοιάζει αν πεις για ταμπέλες, κνιτιές, ασφαλιτολογίες και δενξέρωγωτι, εδώ συμβαίνει σύγκρουση απόψεων αλλά αρνείσαι να το δεις όσο έχεις την έμμονη ιδέα του κακού μονολιθικού ΚΚΕ στο μυαλό σου. Σταμάτα να ακούς αυτό που θες επειδή αυτομάτως με κατέταξες με "αυτούς".
Δεν πρότεινα να καταργηθεί το επάγγελμα του ντελιβερά. Ανέφερα πως είναι παράλογο να έχεις απαιτήσεις από αυτό λες και οι ντελιβεράδες πλέον αποτελούν μικροαστική συντεχνία που παραβιάζουν τα δικαιώματα των άλλων στρωμάτων. Λέγοντας όμως ότι θεωρείς κι εσύ με τη σειρά σου ότι είναι παράλογο να μη χρεώνονται τα πρόστιμα και να πληρώνονται παρόλες τις κακές καιρικές συνθήκες, μάλλον δε θεωρείς χαζά τα όσα ανέφερα.
carheart
22-12-2007, 21:09
Εκτός τόπου και χρόνου, σε κάθε παράγραφο, με κάθε τρόπο.
Μία μία :
α) Εφηβικός συνδικαλισμός είναι ο συνδικαλισμός που δεν έχει σκεφτεί όλες τις δυνατές λύσεις, επειδή αδυνατεί να τις σκεφτεί, και παρακαλάει για όποια του έρθει πιο βολική. Σε δύο αιτήματά τους, οι ντελιβεράδες πράττουν ακριβώς έτσι.
β) Το να ταυτίζεσαι με το ΚΚΕ ως ασπίδα στην trendy αντι-ΚΚΕ-ίλα των ημερών μας, όσο και να βαφτίζεις "φιλελευθερισμό" τις σοβαρότατες απόψεις μου, δείχνει αδυναμία χαρακτήρα, δημιουργία φαντασμάτων, μικρή φαντασία, και ναι, κασσέτα.
γ) Ό,τι είπα. Δεν έχω πρόβλημα (μόνο) με το ΚΚΕ σε αυτόν τον πλανήτη. Εξήγησα με τι έχω. Μπορείς να το βαφτίσεις όπως σου πουν, και να το πολεμήσεις με τα επιχειρήματά τους, μπορείς και να κάτσεις να αναρωτηθείς τι λέω και να το ψάξεις λίγο παραπάνω το θέμα, γιατί κακό το ψέμα, δεν έχεις ιδέα ούτε για το πως δουλεύει το πράγμα, ούτε για τις εργασιακές σχέσεις αυτές καθεαυτές, ούτε για τα όσα προκύπτουν από αυτές
δ) Διάβασε προσεκτικά το τι έγραψα για τα πρόστιμα, διάβασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω το θέμα των καιρικών συνθηκών, μετά ξαναδιάβασε ολόκληρο το προηγούμενο ποστ μου, και προσπάθησε να αντιληφθείς πως δεν έχεις πει ούτε μισή κουβέντα πάνω στο θέμα και απλώς προσπάθησες να κατακρίνεις όσα κάνουν "τζιζ" στην κοινοτόπως αποκτειθήσα πολιτική σου καραμέλα.
Ας σοβαρευόμαστε καμιά φορά.
stam and the witches
22-12-2007, 21:51
δ) Διάβασε προσεκτικά το τι έγραψα για τα πρόστιμα, διάβασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω το θέμα των καιρικών συνθηκών, μετά ξαναδιάβασε ολόκληρο το προηγούμενο ποστ μου, και προσπάθησε να αντιληφθείς πως δεν έχεις πει ούτε μισή κουβέντα πάνω στο θέμα
Δεν είμαι πουθενά εκτός θέματος, τονίζω ότι το να ζητάς τα στοιχειώδη για τη γενιά των 400 ευρώ δεν είναι ιδιαίτερη ζημιά στον εργοδότη. Το να μην πληρώνεις τις μέρες της κακοκαιρίας υπό ορισμένες συνθήκες, το να μην πληρώνεις το πρόστιμο υπό ορισμένες συνθήκες, το να ψάχνεις "μέσες λύσεις" που "ικανοποιούν όλες τις πλευρές" σε ένα τόσο κακοπληρωμένο επάγγελμα που δε στοιχίζει και πολλά στο κέρδος του εργοδότη δεν είναι παρα αερολογίες, πόσο μάλλον όταν το επιχείρημα είναι ότι όλες οι πλευρές εκτός του delivera μένουν ανικανοποίητες, και σε αυτό συμπεριλαμβάνεις και τη δικιά σου επειδή δεν κατάφερε να φάει τελικά σουβλάκια, λες και τα φορολογείσαι κιόλας.
και απλώς προσπάθησες να κατακρίνεις όσα κάνουν "τζιζ" στην κοινοτόπως αποκτειθήσα πολιτική σου καραμέλα.
Καλύτερα ξύλινος λόγος παρά λόγια του αέρα.
Επίσης τα "είσαι κνίτης", "τι μιλάς που δεν έχεις δουλέψει", "έχουν τρακάρει τη μάνα μου" κλπ δε σου δίνουν και πολύ δικαίωμα να μιλάς στους υπόλοιπους για ανωριμότητα.
carheart
22-12-2007, 22:07
δ) Διάβασε προσεκτικά το τι έγραψα για τα πρόστιμα, διάβασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω το θέμα των καιρικών συνθηκών, μετά ξαναδιάβασε ολόκληρο το προηγούμενο ποστ μου, και προσπάθησε να αντιληφθείς πως δεν έχεις πει ούτε μισή κουβέντα πάνω στο θέμα
Δεν είμαι πουθενά εκτός θέματος, τονίζω ότι το να ζητάς τα στοιχειώδη για τη γενιά των 400 ευρώ δεν είναι ιδιαίτερη ζημιά στον εργοδότη. Το να μην πληρώνεις τις μέρες της κακοκαιρίας υπό ορισμένες συνθήκες, το να μην πληρώνεις το πρόστιμο υπό ορισμένες συνθήκες, το να ψάχνεις "μέσες λύσεις" που "ικανοποιούν όλες τις πλευρές" σε ένα τόσο κακοπληρωμένο επάγγελμα που δε στοιχίζει και πολλά στο κέρδος του εργοδότη δεν είναι παρα αερολογίες, πόσο μάλλον όταν το επιχείρημα είναι ότι όλες οι πλευρές εκτός του delivera μένουν ανικανοποίητες, και σε αυτό συμπεριλαμβάνεις και τη δικιά σου επειδή δεν κατάφερε να φάει τελικά σουβλάκια, λες και τα φορολογείσαι κιόλας.
Λοιπόν, επειδή είσαι βλακάκος και όσο ποστάρεις τόσο το δείχνεις, για το θέμα των προστίμων πρότεινα ένα μέτρο που είναι εφαρμόσιμο, και κλείνει κάθε παράθυρο σε κοινωνικές ανικανότητες και εργασιακές αρπαχτές, από οποιαδήποτε πλευρά. Και να σαι τώρα, από το "ΑΞΙΖΟΥΜΕ να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε άμα βρέχει", να μου μιλάς για πασοκικές "ορισμένες συνθήκες". Το επιχείρημά μου είναι να είναι εργοδότης/εργαζόμενος/καταναλωτής ικανοποιημένοι όσο περισσότερο γίνεται. Αν αυτό σου φαίνεται αερολογία, δεν υπάρχει και μεγάλη ελπίδα.
και απλώς προσπάθησες να κατακρίνεις όσα κάνουν "τζιζ" στην κοινοτόπως αποκτειθήσα πολιτική σου καραμέλα.
Καλύτερα ξύλινος λόγος παρά λόγια του αέρα.
Καιρός να διαλέξεις τότε! Και τα δύο μαζί είναι δύσκολο, αν και για την ώρα καλά το πας.
Επίσης τα "είσαι κνίτης", "τι μιλάς που δεν έχεις δουλέψει", "έχουν τρακάρει τη μάνα μου" κλπ δε σου δίνουν και πολύ δικαίωμα να μιλάς στους υπόλοιπους για ανωριμότητα.
Δεν μπορώ να ερμηνεύσω το "δεν σου δίνουν το δικαίωμα" κλίμα. Γιατί δεν μου δίνουν το δικαίωμα σταμ; Και τα τρία είναι εξαιρετικά αληθή γεγονότα, που στηρίζουν το υποκειμενικό μου σκεπτικό, και το ανάγουν σε υποκειμενικές αλήθειες! Και δεν είναι μόνο αυτές οι πηγές μου, θα φέρω και λινκς. Αλλά έχω βαρεθεί να μιλάει όποιος να 'ναι για πράγματα τα οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ξέρει και απλά φαντάζεται. Μιλάω γενικά για άτομα από το φόρουμ!
enitharmon
22-12-2007, 22:18
ναι σταμ, σορρυ, απο δω και πέρα θα αφήσω τον καντιρου να λέει ελευθερα τις μαλακίες του (και να πιστέψουμε όλοι ότι το γερμανικό κράτος υποχρεώνει άνεργες να γίνονται πουτάνες και η σουηδική αστυνομία σου σπάει τα πόδια επειδή κάπνισες στο μετρό.)
άμα αρχίσω να ζω πάλι στην ελλάδα και μάθω καλά τα καθέκαστα, θα αρχίσω να πετάγομαι και να λέω τη γνώμη μου για όλα τα πράγματα (ίσως γίνω και εκπρόσωπος κάποιου κόμματος, ποιος ξέρει)
(Μικρη παρεμβαση)
H εννοια εφηβικος συνδικαλισμος για να περιγραψει 1-2 αιτηματα απο τα συγκεκριμμενα, ειναι εξαιρετικα ευστοχη.
congratulations κ. carheart
geologiko_karoto
23-12-2007, 03:21
στηρίζω enitharmon για είσοδο στη Βουλή
δεν έδωσα βάση στο θρεντ και δεν έχω σκοπό να επανέλθω, αλλά γάμησε μας ρε αγορίνα κάρχαρτ που θα μηλίσεις και για συνδικαλισμό -"εφηβικό" ή μη- ενώ δεν έχεις κουνήσει ποτέ των ελιτιστικο φαταλιστικό αφαν γκατέ αβαν γκαρντ ατού ταλέρ αλε ρετούρ κώλο σου για να κάνεις οτιδήποτε συλλογικό. και όλα άυτά με το σιχαμένο ύφος των χιλίων καρδηναλίων φοιτητάριων κωλοβαρούντων.
απλά γάμησε μας.
stam and the witches
23-12-2007, 07:01
Το επιχείρημά μου είναι να είναι εργοδότης/εργαζόμενος/καταναλωτής ικανοποιημένοι όσο περισσότερο γίνεται. Αν αυτό σου φαίνεται αερολογία, δεν υπάρχει και μεγάλη ελπίδα.
Μάντεψε ποιο κόμμα λατρεύει την παραπάνω δήλωση και πες μου ποιος πασοκίζει σε αυτό το thread.
Και γενικά σταμάτα να προσπαθείς να μειώνεις τον συνομιλητή με αυτάρεσκο ύφος γιατί δείχνεις να επιμένεις με περίσσειο πάθος σε απόψεις που, σκέψου, μπορεί να είναι και όχι τόσο αυτονόητα σωστές, και εκτίθεσαι.
solution_AK-47
23-12-2007, 13:40
Ola kala k ola wraia, sthrizoume th stash, polles fores (sxedon panta edw pou ta leme) paw k pairnw egw ta pitogura kamnw k th boltitsa mou k pairnw k epaino ap' ton kantiro k genika h xara mou einai aperigrapth alla re paidia mia fora proxwrouse o filos mou o renos sto dromo k eide ena palikari gnwsto tou pou ekamne souza k tou fugan oi pitses k meta ton brhkame mazi k gelousane k lew gw twra me to mikro mou to mualo an hmane o ergodoths tou sth sunoikiakh pitsaria pou douleue k ton grafane 8a m' eferne thn klhsh k 8a m' elege plhrwne k 8a plhrwna? Oxi! 8a tou lega na pas sto stam na thn plhrwsei.
Skalani Caveman
23-12-2007, 14:20
δεν έδωσα βάση στο θρεντ και δεν έχω σκοπό να επανέλθω, αλλά γάμησε μας ρε αγορίνα κάρχαρτ που θα μηλίσεις και για συνδικαλισμό -"εφηβικό" ή μη- ενώ δεν έχεις κουνήσει ποτέ των ελιτιστικο φαταλιστικό αφαν γκατέ αβαν γκαρντ ατού ταλέρ αλε ρετούρ κώλο σου για να κάνεις οτιδήποτε συλλογικό. και όλα άυτά με το σιχαμένο ύφος των χιλίων καρδηναλίων φοιτητάριων κωλοβαρούντων.
απλά γάμησε μας.
Επιθέσεις ευφυΐας πανταχόθεν. Νομπελίστες μουτζαχεντίν; Ίσως.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι το ύφος του φίλτατου χρήστη κάρχαρτ υπολείπεται καρδιναλίων σε σχέση με το αντίστοιχο δικό σου αγορίνα ούμπου. Απλά γάμησέ μας λοιπόν.
Δεν έχω σκοπό να επανέλθω.
carheart
23-12-2007, 14:35
Το επιχείρημά μου είναι να είναι εργοδότης/εργαζόμενος/καταναλωτής ικανοποιημένοι όσο περισσότερο γίνεται. Αν αυτό σου φαίνεται αερολογία, δεν υπάρχει και μεγάλη ελπίδα.
Μάντεψε ποιο κόμμα λατρεύει την παραπάνω δήλωση και πες μου ποιος πασοκίζει σε αυτό το thread.
Και γενικά σταμάτα να προσπαθείς να μειώνεις τον συνομιλητή με αυτάρεσκο ύφος γιατί δείχνεις να επιμένεις με περίσσειο πάθος σε απόψεις που, σκέψου, μπορεί να είναι και όχι τόσο αυτονόητα σωστές, και εκτίθεσαι.
Εσύ προσωπικά σταματάκο, άσε τον κομματικό μανδύα, ξέχνα τις φορές που κοιτιέσα στον καθρέφτη και λες "θα γίνω αριστερός!!", σαν άνθρωπος, η ψυχούλα σου το λέει, πιστεύεις πως στην κοινωνία που καλώς ή κακώς μεγαλώνεις, θέλεις εργοδότες να καταπιέζουν εργαζομένους; Δεν θες. Θες όλα τα δυνατά δικαιώματα να δοθούν σε εργαζόμενους χωρίς να μελετηθούν; Παίζει. Μην θες να τα βρουν όσο γίνεται μεταξύ τους; Να κερδίζει και ο ένας και ο άλλος; Ή θες "να ρίξουμαι το κεφάλεο (οχι του μαρκσ xaxax!!11) kαι όποιος μηλίσει για κάτι αλλο ειναι αβαντι μαεστρο και αβοκαντο!"; Σκέψου!
απλά γάμησε μας.
..την επόμενη φορά λοιπόν που δεν θα επανέλθεις πάλι, σκέψου κάτι καλύτερο να πεις, γιατί αυτό ήταν όσο να ναι μαλακία!
όχι εφηβική εντάξει, αντάξια του μεγέθους σου.
ikonoklast
23-12-2007, 16:27
Κάρχαρτ αν κάποιος εκτός συζήτησης αφαιρέσει όλα τα μπινελίκια και τα ad hominem που εκτοξέυονται απο όλες τις πλευρές και συγκρατήσει μόνο το πολιτικό μέρος της αντιπαρά8εσης και χαρτογραφήσει τις απόψεις που ακούγονται εκατέρω8εν τότε 8α συμβεί το εξής. Η δικιά σου άποψη, της συμφιλίωσης εργοδοσίας με μισ8ωτή εργασία με συμβιβαστική μέση λύση, 8α τοπο8ετη8εί εκεί που τοπο8ετείται παραδοσιακά εδώ και τουλάχιστον ένα αιώνα η σοσιαλδημοκρατία. Το αναφέρω αυτό για να ξεκα8αρίσω οτι η φύση της αντιπαρά8εσης δεν αφορά αποκλειστικά την απεργία των ντελιβεράδων και τα αιτήματα τους αλλά την σύγκρουση μεταξύ δύο (χοντρικά) παραδοσιακών πολιτικών ρευμάτων. Μαζί με το πασοκ-συν που εκπροσωπείς εσύ (ενσυνείδητα ή όχι) η άλλη πλευρά είναι, όπως μαντεύει κάποιος, η αριστερή 8εώρηση των πραγμάτων και νομίζω ότι όλοι όσοι την εκπροσωπούν (όπως και αν γίνεται αυτό) το κάνουν τουλάχιστον ενσυνείδητα.
Η δε συζήτηση για το κατα πόσο μπορεί να υπάρξει σταλή8εια συμβιβασμός της μισ8ωτής εργασίας με την εργοδοσία (αυτό που ο μακαρίτης μαρξ και διάφοροι άλλοι κουβέντιασαν λίγο και κάτι κουτσόγραψαν) είναι ένα 8εμελιώδες debate και μια 8εμελιώδης μελέτη. Είναι τόσο 8εμελιώδης και έχει μπεί τόσο νερό και τόσο μελάνι στο κινηματικό αυλάκι που η ηλικία του έχει περάσει καιρό τώρα την εφηβεία, είναι μάλλον υπερώριμο. Με την έννοια του ή τώρα ή ποτέ, γιατί όλα τα άλλα απλώς απέτυχαν.
carheart
23-12-2007, 16:44
Εγώ όμως που θεωρώ την αριστερή σκοπιά φαντασιακή και εκτός πραγματικότητος (είναι, κανείς δεν δουλεύει σε αυτό τον δρόμο), την "δεξιά" πλευρά κατεστημένο, συνεχίζοντας να μην υποστηρίζω οποιοδήποτε πολιτικό ρεύμα (θες να στο πω αλλιώς; Είμαι ενσυνείδητα μη δεξιός και μη αριστερός), πιστεύω πως η αριστερά, πάνω σε αυτό το θέμα, αν θεωρήσουμε πως η αριστερά είναι το ρεύμα του σταμ, που δεν είναι, κάνει χοντράδες σε διαχωρισμούς. Ξέρω "εργαζόμενους" σε δουλειές που παίρνουν τετραπλάσιο μισθό από "εργοδότες" σε άλλες, και εδώ μπορεί πολύ ωραία να μελετηθεί το θέμα του διαχωρισμού των κοινωνικών τάξεων, που τόσο ευδιάκριτες είναι τελικά, μα μυστηριωδώς δεν μπορούμε να τις προσδιορίσουμε. Και επειδή το ρεύμα που ασυνείδητα εκπροσωπώ νοιάζεται για την ανθρωπότητα συνολικά (χα-χα-χα) και όχι μόνο για ορισμένες μερίδες της που τώρα που μιλάμε αδικούνται, πιστεύω πως στις εργασιακές σχέσεις καλό θα ήταν να βρεθεί μια τομή "μη αδικίας", γιατί κακά τα ψέματα, αυτά που έχουμε είναι τα δεδομένα, η επανάσταση δεν θα γίνει, αν γίνει καλώς, θα εγκρίνω ίσως, αλλά δεν θα γίνει, οπότε πρέπει να δούμε τι γίνεται τώρα, και όχι τι θα γινόταν αν τα φτιάχναμε όλα από την αρχή, όπου σαν νοήμονες θέλω να ελπίζω (και μηδενικά πιστεύω) πως δεν θα κάναμε τα ίδια λάθη. Οπότε για να λέω και ειλικρινή πράγματα, δεν δίνω δεκάρα για το αν ο Μαρξ κατάφερε ή δεν κατάφερε να βρει εργασιακές τομές, εγώ πιστεύω πως αν βρεθούν θα είναι ένα μικρό ελάχιστο πετραδάκι προς την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τουλάχιστον για την μερίδα των ανθρώπων που κακά τα ψέματα πεινάει, και δεν την νοιάζει τι θα έπρεπε να γίνεται ή τι θα γίνει σε 100 χρόνια από τώρα. Και ξαναλέω πως όταν λέω εργοδότης, δεν αναφέρομαι μονάχα σε αυτόν που έχει την pizza hut ή τα metropolis, εργοδότες υπάρχουν σε κάθε γαμημένο δρόμο αυτής της χώρας. Οπότε τα δίπολα της ξύλινης σταμ αριστεράς για το ποιός είναι ο κακός που εκμεταλλεύεται και ο λαός και η εργατιά, είναι για παραμύθια, γιατί η πραγματικότητα είναι αξιωματικά πολυπλοκότερη των όσων παρουσιάζουν οι πλέον παλαιολιθικοί της πολιτικής πραγματικότητας. Η φύση της αντιπαράθεσης ας είναι ό,τι θέλει πιά.
ikonoklast
23-12-2007, 17:28
Δε διαφωνώ προσωπικά πάνω σε ζητήματα που αφορούν τον προσδιορισμό της σύγχρονης μορφής της εκμετάλλευσης της μισ8ωτής εργασίας. Σίγουρα στον δυτικό πολιτισμό έχουμε πολύ ριζικές διαφορές με αυτό που περιέγραφε ο μαρξ τότε, αυτό που περιγράφηκε απο τον λενινισμό, αυτό που είχαμε στην δεκαετία του '70, ακόμα και αυτό που είχαμε αμέσως μετά την πτώση. Η κοινωνία δεν ερμηνεύεται με εγχειρίδια απο το παρελ8όν. Χτίζεται όμως πάνω σε ό,τι ήδη ξέρουμε. Έτσι ακόμα και αν μιλάμε για νέες μορφές απόσπασης υπεραξίας, για ποιοτική αλλαγή του παραδοσιακού προλεταριάτου, για ένα μικρομεσοαστικό στρώμα που κατέχει μέσα και παίζει και το ρόλο της εργοδοσίας (ο μικροσουβλατζής που έχει τρία μισ8ωτά delivery και δύο ψήστες), έχουμε ένα πυρήνα και μερικά εργαλεία για να καταλαβαίνουμε κάπως τα πράγματα και όπου χρειαστεί ανα8εωρούμε, αναπτύσσουμε νέες 8εωρίες, νέες μορφές δράσης. Τίποτα απο όλα αυτά όμως δεν μας οδηγεί να συμπεράνουμε ούτε και στο ελάχιστο οτι η εκμετάλλευση έπαψε και είναι καιρός να ψάξουμε για συμφιλίωση. Αντί8ετα η πάλη φαίνεται να είναι πιο αδυσώπητη απο ποτέ και αυτό το αποδεικνύει -αν μη τι άλλο- η επέκταση των συγκρούσεων και η ολοένα και μεγαλύτερη ψαλίδα μεταξύ αυτών που κερδίζουν και αυτών που χάνουν. Τίποτα ιστορικά δεν ξεκίνησε απο το μηδέν και δεν υφίσταται τέτοιο άλμα, τι μπορεί να γίνει όμως; Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με δύο τρόπους. Είτε να παίξουμε την μπάλα του κοινωνικού αυτοματισμού και να το παίξουμε αυτόνομες μονάδες που κρίνουν και δικάζουν τους εδώ κι εκεί καμπαλέρος γιατι κάνουν ένα δυό κουτσοβήματα συλλογικοποίησης είτε να αντιληφ8ούμε οτι επανάσταση δεν υφίσταται χωρίς την αντίληψη του συλλογικού. Να ένα δίπολο που δεν μπορεί να αποφύγει κανείς.
Άρα εν προκειμένω μας νοιάζει σταλή8εια να διαλέξουμε το ρόλο του καταναλωτή και να καγχάσουμε για την οδηγική συμπεριφορά των ντελιβεράδων ή μήπως να βάλουμε τα πράματα στο τραπέζι; Να δούμε γιατι πτυχιούχοι σχολών σα και τις δικές μας τρέχουνε με τα παπάκια σα τους μαλάκες για να σερβίρουνε δίπιτα, γιατί ανασφάλιστοι, γιατί η νέα γενιά εργαζομένων πρέπει να δοκιμάζεται σε πεντακόσια part-time και να την έχουνε στη φάπα, γιατί υπάρχει μια δεξαμενή ανέργων απο όπου αντλούνται φτηνοί εργαζόμενοι για δουλειές της πούτσας, γιατι είναι το μόνο ζητούμενο το να φτιάχνουμε 8έσεις εργασίας ακόμα και αν αυτές είναι 8έσεις υποπασχόλησης, γάμα τους μικρομαγαζάτορες - τι βιολί βαράει ο σεβ, τι οι συγχωνεύσεις, τι τα κτήνη τύπου MIG και η νέα ολυμπιακή; Εγώ δε συμφιλιώνομαι με κανένα που αρνείται να μιλήσει για όλα αυτά και συνή8ως αυτός που αρνείται να μιλήσει είναι και αυτός που 8έλει να συμφιλιω8ούμε.
carheart
23-12-2007, 17:41
Μπορώ στα αλήθεια να αποφύγω οποιοδήποτε δίπολο.
Επίσης τι να γαμήσω τους μικρομαγαζάτορες, σε αυτούς αναφέρομαι!
Πόσο δύσκολο είναι να εξηγήσω πως ο αγώνας κατά του μικρομαγαζάτορα κάνει απλά τον μεγαλομαγαζάτορα να τρίβει τα χέρια του; Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η pizza hut μπορεί να πληρώνει πρόστιμα μέχρι το τέλος του Χρόνου, ο κύριος αντώνης με τα καλαμάκια, όχι.
Αυτό λέω όταν αναφέρομαι σε εφηβικό συνδικαλισμό, είναι ο συνδικαλισμός σε λάθος μεριά, και -πρόσεξε- αναφέρθηκα μόνο σε 2 από τα 6-7 αιτήματα των χαβαλέρως, στα υπόλοιπα συμφωνώ.
Η ανάγκη για δημιουργία διπόλων και η "υποκίνηση" για ασαφή συλλογικότητα χαλαρής ιπποκίνησης (χαβαλέρως;) είναι δείγματα αποπροσανατολισμού της σκέψης πάνω στα μονίμως υπάρχοντα προβλήματα.
Το θέμα δεν το αναγάγω σε ευρύ εργασιακό και φαντασιακά θεσμιτικό κλπ. Οι καμπαλέρος αυτά ζητάνε. Αυτά σχολιάζω. Και προτείνω κάτι που είναι πρέπον, αν δεν συνυπολογίσουμε τις φυσικά μονίμως αδιάβλητες κρατικές επιτροπές. Το να κατέβω στην πορεία, το αφήνω για όσους ερεθίζονται με πορείες, με πέντε λεπτά ενασχόλησης πάνω στο ζήτημα έχω ήδη προτείνει κάτι σοβαρότερο.
Και ξαναλέω, κανένα (μα κανένα) δίπολο δεν έχει απόλυτη ισχύ.
ikonoklast
23-12-2007, 18:05
Μπορεί να θεσπιστεί νόμος που να ορίζει πόσους ντελιβαράδες πρέπει να έχει κάθε κατάστημα ανάλογα με τη ζήτηση, ώστε να μην χρειάζεται να έχουν να δώσουν 11 παραγγελίες την ώρα οι ταλαίπωροι φίλοι μας και να αναγκάζονται να τρέχουν σαν τον βέγγο.
Α, αν αυτό ήταν η σοβαρή λύση τότε σόρι που το προσπέρασα γιατι νόμιζα το πες για πλάκα.
Λοιπόν δεν μπορεί να οριστεί με κάποιο τρόπο η ζήτηση γιατι είναι προφανώς κατι μεταβαλλόμενο, εποχιακά, συγκυριακά, καιταλοιπαϊκά. Αν αναγκάσεις για κάποιο λόγο τις μικροεπιχειρήσεις να μισ8ώσουν περισσότερους απο ότι μισ8ώνουν ήδη είναι προφανές οτι οδηγείς σε αυτό που λες για τα πρόστιμα, οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να το κάνουν, οι μικρές όχι. Τέλος υπάρχει ένα 8έμα σύγκρουσης με την εργοδοσία με αυτό που ζητάς αλλά αυτό μάλλον το ξέρεις..
carheart
23-12-2007, 18:13
Α, αν αυτό ήταν η σοβαρή λύση τότε σόρι που το προσπέρασα γιατι νόμιζα το πες για πλάκα.
Λοιπόν δεν μπορεί να οριστεί με κάποιο τρόπο η ζήτηση γιατι είναι προφανώς κατι μεταβαλλόμενο, εποχιακά, συγκυριακά, καιταλοιπαϊκά. Αν αναγκάσεις για κάποιο λόγο τις μικροεπιχειρήσεις να μισ8ώσουν περισσότερους απο ότι μισ8ώνουν ήδη είναι προφανές οτι οδηγείς σε αυτό που λες για τα πρόστιμα, οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να το κάνουν, οι μικρές όχι. Τέλος υπάρχει ένα 8έμα σύγκρουσης με την εργοδοσία με αυτό που ζητάς αλλά αυτό μάλλον το ξέρεις..
Έχεις στοιχεία πως η ζήτηση είναι τόσο μεταβαλλόμενη πιά; Όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν όσους ακριβώς ντελιβεράδες ορίζει η φάση, ώστε να μην χρειάζεται να πεθαίνουν. 50 η pizza hut, 2 ο αντώνης. Πάντα θα υπάρχει θέμα σύγκρουσης, ο εργοδότης θα βολευόταν και με έναν φλας, αλλά τι να κάνουμε. Ας συγκρουστούν σαν άνθρωποι τουλάχιστον.
ikonoklast
23-12-2007, 18:22
Δε χρειάζομαι εγώ τα στοιχεία, εσύ πρέπει να μου φτιάξεις μια συνάρτηση που υπολογίζει τη ζήτηση στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου και είναι κα8ολική για όλα τα μαγαζά που χρησιμοποιούν ντελίβερι. Μετά φαντάζομαι οτι αυτό 8α πρέπει να επεκτα8εί στους μεηαχέλπγιου των γκούντις και στους ψήστες και στις κα8αρίστριες. Και σε άλλα πολλά!
Αν η κρατική νομο8εσία ορίζει την αν8ρώπινη σύγκρουση τότε οφείλω να σημειώσω οτι παραδοσιακά το κράτος δεν είναι καλός διαιτητής το πούστικο!!
carheart
23-12-2007, 18:53
Ωραία, ας το αφήσουμε σε ιδιώτες τότε!!!!!
ikonoklast
23-12-2007, 18:55
Εγώ λέω να το αφήσουμε στη συνέλευση βάσης να πούμε!!!
stam and the witches
23-12-2007, 19:31
Εσύ προσωπικά σταματάκο, άσε τον κομματικό μανδύα, ξέχνα τις φορές που κοιτιέσα στον καθρέφτη και λες "θα γίνω αριστερός!!", σαν άνθρωπος, η ψυχούλα σου το λέει, πιστεύεις πως στην κοινωνία που καλώς ή κακώς μεγαλώνεις, θέλεις εργοδότες να καταπιέζουν εργαζομένους; Δεν θες. Θες όλα τα δυνατά δικαιώματα να δοθούν σε εργαζόμενους χωρίς να μελετηθούν; Παίζει. Μην θες να τα βρουν όσο γίνεται μεταξύ τους; Να κερδίζει και ο ένας και ο άλλος; Ή θες "να ρίξουμαι το κεφάλεο (οχι του μαρκσ xaxax!!11) kαι όποιος μηλίσει για κάτι αλλο ειναι αβαντι μαεστρο και αβοκαντο!"; Σκέψου!
Α σόρρυ, δεν έχω σκεφτεί! Δηλαδή εδώ που τα λέμε, πρώτη φορά εδώ μέσα έμαθα ότι οι ταξικές αντιθέσεις έχουν γίνει λίγο πιο σύνθετες και ότι το να παίρνεις θέση είναι λίγο πιο ευαίσθητο απ'ότι παλιότερα (και μάντεψε, ακόμα και το Ηρωικό και Τιμημένο τρομπάρει συχνά πυκνά προκειμένου να μη χάσει τους μικροαστούς ψηφοφόρους του).
Και εμμένω σε αυτό που είπα πιο πριν, ότι με ύφος 1000 καρδιναλίων θεωρείς ότι η άποψη σου είναι αυτονόητα σωστή και ότι εγώ είμαι ο ξύλινος πιτσιρικάς που ψάχνει ταυτότητα, ενώ μάντεψε, ξέρω τι θα πει σύνθετες ταξικές αντιθέσεις, και μάντεψε, έχω χεσμένα τα αντιμονοπωλιακά μέτωπα του Κόμματος και παραβαίνω τη γραμμή! Οπότε εκτίθεσαι.
Κατα τ'άλλα η συμφιλίωση είναι μία πλάνη και ό,τι είπε ο ικονοκλαστ.
το κράτος δεν είναι καλός διαιτητής το πούστικο!!
Αυτό λέω τόσο καιρό. :D
ikonoklast
23-12-2007, 20:38
το κράτος δεν είναι καλός διαιτητής το πούστικο!!
Αυτό λέω τόσο καιρό. :D
Μα δε διαφωνούμε ως προς την κατάργηση του κράτους!
Δες ένα ωραίο βιβλιαράκι (http://www.marxists.org/ellinika/archive/lenin/works/1917/staterev/index.htm) πάνω στο 8έμα!
Εγώ παιδιά συμφωνώ απολύτως με τον κάρχαρτ σε όλα και πιστεύω ότι είναι πολύ κουλ και γαμάτος και θα ήθελα να τον γνωρίσω και να κάνουμε παρέα.
Κι αν θέλετε να ξέρετε βαριέμαι τόσο που έκατσα και έγραψα ένα κατεβατό για το συγκεκριμένο θέμα αλλά τελικά το έσβησα γιατί επικράτησε η λογική η οποία λίγο πριν πατήσω το σαμπμίτ μου ψιθύρισε στ'αυτί τρυφερά "άστο, θα το γράψει καλύτερα ο κεφτές του ελέους και της πούτσας".
Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι όντως πολύ βολικό να μην έχεις (έχω) άποψη και μάλιστα σκέφτομαι να το καθιερώσω σε όλο το φάσμα του μέταλ και της ζωής μου ώστε να είναι περισσότερο ήπια η μετάβαση στον αγνό και ανόθευτο και αδέσμευτο πασοκισμό.
geologiko_karoto
25-12-2007, 03:02
http://a602.ac-images.myspacecdn.com/images01/55/l_d550cda141338f0ff7833b810b949409.jpg
irreligious
25-12-2007, 03:36
βρε ποιόν μου θυμίζει ο σκελετός...?
carheart
25-12-2007, 15:37
Α σόρρυ, δεν έχω σκεφτεί! Δηλαδή εδώ που τα λέμε, πρώτη φορά εδώ μέσα έμαθα ότι οι ταξικές αντιθέσεις έχουν γίνει λίγο πιο σύνθετες και ότι το να παίρνεις θέση είναι λίγο πιο ευαίσθητο απ'ότι παλιότερα (και μάντεψε, ακόμα και το Ηρωικό και Τιμημένο τρομπάρει συχνά πυκνά προκειμένου να μη χάσει τους μικροαστούς ψηφοφόρους του).
Ναι, το να διαπιστώνεις τα λάθη σου δεν είναι ακριβώς επιχείρημα πάντα!
Και εμμένω σε αυτό που είπα πιο πριν, ότι με ύφος 1000 καρδιναλίων θεωρείς ότι η άποψη σου είναι αυτονόητα σωστή και ότι εγώ είμαι ο ξύλινος πιτσιρικάς που ψάχνει ταυτότητα, ενώ μάντεψε, ξέρω τι θα πει σύνθετες ταξικές αντιθέσεις, και μάντεψε, έχω χεσμένα τα αντιμονοπωλιακά μέτωπα του Κόμματος και παραβαίνω τη γραμμή! Οπότε εκτίθεσαι.
Ο κάθε σωστός κουκουές παραβαίνει λίγο τη γραμμή. Όταν μεγαλώσουν και θα ψάξουν δικαιολογία για να φύγουν από το Κόμμα, κάτι τέτοιο θα πουν, "το κόμμα έψαχνε ποσότητα, ενώ εγώ ποιότητα", κάπως έτσι.
Σταμ, μπορεί να έχεις ακούσει κάπου την τριάδα "σύνθετες ταξικές αντιθέσεις", αλλά αν διαβάσεις όσα έγραψες παραπάνω, δεν δείχνεις να κατάλαβες και πολύ τι σημαίνει. Δεν είπα πως η άποψή μου είναι a-priori σωστή, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο, είμαι ένας normal τύπος με τις απόψεις του! Αυτό που είπα είναι πως οι δικές σου είναι λάθος, πράγμα που γενικώς έχει μεγάλη βάση, και να το προσέχεις όταν στο τονίζουν καμιά φορά, έχουν δίκιο. Εδώ δεν μιλάμε για "αποπολιτικοποιώ τη διαδικασία" ή "παραβαίνω τη γραμμή" ή οποιαδήποτε άλλη λέξη/φράση αποστήθισες φέτος, εδώ μιλάμε για ουσιαστικά προβλήματα που τους πρέπει ουσιαστική αντιμετώπιση, για -μάντεψε- ουσιαστική επίλυση.
Επίσης, σταμ, αν o stam_and_the_witches ή starbreaker δεν εκτίθεται με χαρακτηρισμούς (προς πραγματικά οποιονδήποτε) τύπου "ά ρε τσουτσέκια", τότε πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να εκτεθώ εγώ.
Επίσης, καλά χριστούγεννα!!!11
Κατα τ'άλλα η συμφιλίωση είναι μία πλάνη και ό,τι είπε ο ικονοκλαστ.
Καλά χριστούγεννα!!11!
stam and the witches
25-12-2007, 16:04
Επίσης, σταμ, αν o stam_and_the_witches ή starbreaker δεν εκτίθεται με χαρακτηρισμούς (προς πραγματικά οποιονδήποτε) τύπου "ά ρε τσουτσέκια", τότε πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να εκτεθώ εγώ.
Λολ, δηλαδή μου αφαιρείται by default το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αόριστα τη λέξη τσουτσέκια πάνω σε μία αλφα αγανάκτηση, επειδής είμαι ο STARBREAKER;;;;;;
Γάμησε μας ρε καρχαρτ, μάθε να μην κάνεις προσωπικές επιθέσεις σε συζητήσεις που αφορούν μέχρι και το τι σύστημα γουστάρει ο καθένας στο pro και μετά έλα να μιλήσουμε για σύνθετες ταξικές αντιθέσεις, γιατί απ'ότι φαίνεται δεν έχεις καταλάβει ότι η ύπαρξη τους δε συνεπάγεται τη δικιά σου θέση απαραίτητα (το βλέπεις και παραπάνω σε ποστ άλλων άλλωστε).
carheart
25-12-2007, 16:18
Λοιπόν, καλά χριστούγεννα και πάλι, ξαναδιάβασε το ποστ μου.
Πάντως εδώ που τα λέμε και συγγνώμη που διακόπτω κιόλας κάποια από τα 6 αιτήματα των Ενωμένων Ντελιβεράδων είναι τόσο αστεία που θα μπορούσε άνετα να τα έχει σκεφτεί ο Μονόλυκος και Όρθιος Κορμός ή κάτι τέτοιο σε ένα από τα χιλιοστά επετειακά ποστς του (βλ. 5000, 6000 κτλ) και να τα διαβάζουμε όλοι και να γελάμε και να είναι όλα ωραία και τα Χριστούγεννα μας περισσότερο φωτεινά και αστραφτερά. Από την άλλη βέβαια όλα τα αιτήματα είναι λογικά, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι όπως κάθε λίστα αιτημάτων που σέβεται τον εαυτό της έτσι κι αυτή είναι γραμμένη με βάση τον Ένα και Μοναδικό κανόνα που διέπει όλες τις λίστες αιτημάτων από την εποχή που ανακαλύφθηκε η γραφή : ζητάμε πολλά για να πάρουμε αυτά που τελικά θέλουμε/ μπορούμε. Και το λέω αυτό γιατί θέλω να καταλήξω στο πραγματικά Αληθινό και Γιουνιβέρσαλ συμπέρασμα που βγαίνει από την κουβέντα : το να βγαίνει κάποιος και να λέει "συμφωνώ σε όλα τα αιτήματα και να παλέψουμε γι'αυτά γιατί πρόκειται για αιτήματα όπως και να το κάνουμε και πάμε να γαμήσουμε τον καπιταλισμό και το κατεστημένο" είναι ηλίθιο και κατώριμο και αυτόματα τον κατατάσσει στην κατηγορία των emo αριστεροκαγκούρων ή έστω μετεφηβικών συνδικαλιστών, οι οποίοι μπορεί να είναι συμπαθέστατοι αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να τους πάρουμε σοβαρά όταν μιλάνε για τέτοια πράγματα.
Α και καλά χριστούγεννα σε όλους και να οδηγείτε προσεκτικά.
Mitsmann
25-12-2007, 17:46
Οφειλω να πω, μονο επειδη αναφερθηκα οτι σε επετειακο μου παλιοτερο ποστ, ποτε δε θα βαζα τετοια γελοιοτητα α.κ.α. να πηγαινει ο ντελιβερας με ενα ματσο κλησεις στον εργοδοτη που προκληθηκαν επειδη ο ντελιβερας πεταχτηκε αναποδα με παπι χωρις φως σε μονοδρομο (η μονολυκο). υπαρχει και ενα επιπεδο στην νεβερλεφτ οπποζιτ παμπλς. Επισης ειναι γνωστο οτι η Ελληνικη Τροχαια, δε σε γραφει ποτε και για τιποτα, οσο εχεις κρανος. Οποτε για ποιες κλησεις μιλαμε.
http://a602.ac-images.myspacecdn.com/images01/55/l_d550cda141338f0ff7833b810b949409.jpg
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup::thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
ikonoklast
26-12-2007, 06:50
"συμφωνώ σε όλα τα αιτήματα και να παλέψουμε γι'αυτά γιατί πρόκειται για αιτήματα όπως και να το κάνουμε και πάμε να γαμήσουμε τον καπιταλισμό και το κατεστημένο"
Ναι αλλά μια αναγκαιότητα που προκύπτει αυτόματα με τέτοια ποστς και που εγώ λέω για το 2008 που έρχεται φορτσάτο και γεμάτο χαρές και αρετές να την καλύψουμε όπως μπορούμε για να γίνουμε καλύτεροι άν8ρωποι, είναι η εξής: Αμα δε καταλαβαίνουμε τι είπε ο άλλος να μην ποστάρουμε ποστς με εισαγωγικά τα οποία μέσα έχουνε αυτό που υποτί8εται οτι είπε σε περίληψη!
Όπως και να 'χει παιδιά καλή χρονιά!
Εντάξει, θα προσπαθήσω να το διορθώσω μέσα στο 2008 :!: Χρόνια πολλά :!:
pitchfork
26-12-2007, 12:37
Το τόπικ αυτό από το τίτλο του μου φαινόταν βαρετό και δεν είχα κάνει το κόπο να μπω αλλά σήμερα με τόση κίνηση μου έκανε εντύπωση και το διάβασα.
Ομολογώ ότι είναι ένα από τα πολύ δυνατά τόπικς λοιπόν με πιο άτυχη στιγμή εκεί που ο καντιρού τζούνιορ θέλει να δει το ράμπο 2 και ο ΘΕΟΣ αποχωρεί από την κουβέντα.
Τώρα το ράμπο τέλειωσε και επανήλθε, στην αρχή με μια εικόνα αλλά στη συνέχεια φαντάζομαι θα αναλυθεί και πόσο το σκουριασμένο πράσινο κουτί βλάπτει το περιβάλλον (αφού εγώ και πολλοί άλλοι κάτι τέτοια κουτιά ψάχνουμε για να παραχώσουμε από πίσω τα πλαστικά περιτυλίγματα των kinder bueno - μην τα πετάξουμε χύμα στο δρόμο γτ είναι και λίγο ντροπή)
Καντιρού όσο περνάει ο καιρός σε αγαπάω και περισσότερο ρε φίλε, αλήθεια. Κάνω και quote το αρχικό ποστ μπας και επαναφέρω την κουβέντα που πήγε πάλι στους πασόκους και το τιμημένο κκε.
βασικά εμείς φταίμε που αντί να πάμε να πάρουμε την πιτσα ή τον γύρο από το μαγαζί και να κάτσουμε εκεί να τα πούμε ή με τον ιδιοκτήτη ή με κανένα φίλο,τα θέλουμε όλα στο πιάτο μας έτοιμα και σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα!!!!!.
Οχι μόνο συμβάλλουμε έτσι στην ύπαρξη σκατοδουλειών και μάλιστα επικίνδυνων, αλλά συμβάλλουμε και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και της μόλυνσης με τόσα κακοσυντηρημένα μηχανάκια να κυκλοφορούν
ΑΧΑΧΑΧΧΑΧ
4ο ποστ και γάμησε τόσο άσχημα αχαχαχα, απίστευτο, ΜΟΝΟ ΕΣΥ :dfinger:
Κάρχαρτ αν κάποιος εκτός συζήτησης αφαιρέσει όλα τα μπινελίκια και τα ad hominem που εκτοξέυονται απο όλες τις πλευρές και συγκρατήσει μόνο το πολιτικό μέρος της αντιπαρά8εσης και χαρτογραφήσει τις απόψεις που ακούγονται εκατέρω8εν τότε 8α συμβεί το εξής. Η δικιά σου άποψη, της συμφιλίωσης εργοδοσίας με μισ8ωτή εργασία με συμβιβαστική μέση λύση, 8α τοπο8ετη8εί εκεί που τοπο8ετείται παραδοσιακά εδώ και τουλάχιστον ένα αιώνα η σοσιαλδημοκρατία. Το αναφέρω αυτό για να ξεκα8αρίσω οτι η φύση της αντιπαρά8εσης δεν αφορά αποκλειστικά την απεργία των ντελιβεράδων και τα αιτήματα τους αλλά την σύγκρουση μεταξύ δύο (χοντρικά) παραδοσιακών πολιτικών ρευμάτων. Μαζί με το πασοκ-συν που εκπροσωπείς εσύ (ενσυνείδητα ή όχι) η άλλη πλευρά είναι, όπως μαντεύει κάποιος, η αριστερή 8εώρηση των πραγμάτων και νομίζω ότι όλοι όσοι την εκπροσωπούν (όπως και αν γίνεται αυτό) το κάνουν τουλάχιστον ενσυνείδητα.
Αυτή ακριβώς είναι η ηλίθια αφετηρία από την οποία ανάγεται σε πασόκικο οτιδήποτε λογικό μπορεί να ακουστεί "κατά" των εργαζομένων, χοντρικά οτιδήποτε τους φέρει αντίρρηση σε λογικά ή παράλογα αιτήματα δηλαδή.
Αν σταματήσετε λίγο να βρίζεστε και μιλήσετε σαν άνθρωποι θα δείτε ότι εδώ και πολλές σελίδες ο κάρχαρτ έχει πει το πλέον λογικό, το εξής: "Εντάξει, να μην τους γαμήσουμε κιόλα, να υπάρχουν λογικά χρονικά όρια ώστε να μην μπορούν οι εργοδότες να τους εκβιάζουν για να γίνονται επικίνδυνοι και έλεγχοι ώστε να τηρούνται αυτά τα όρια αλλά όχι να μην φέρει κανείς καμία ευθύνη για το όχημα που οδηγεί. Αυτό είναι τρελό.".
Αλλά όχι, επειδή οι ντελιβεράδες ΑΠΑΙΤΟΥΝ το πρώτο αν έχεις οποιαδήποτε αντίρρηση είσαι πασόκος. Ε είμαι πασόκος.
Λοιπόν δεν μπορεί να οριστεί με κάποιο τρόπο η ζήτηση γιατι είναι προφανώς κατι μεταβαλλόμενο, εποχιακά, συγκυριακά, καιταλοιπαϊκά.
Όρισε λογικά χρονικά όρια για την κάθε διαδρομή κι άσε τους ιδιοκτήτες να προσαρμοστούν μόνοι τους βάσει αυτών, δεν χρειάζεται να είναι συνάρτηση της ζήτησης η πρόσληψη προσωπικού, duh.
ikonoklast
29-04-2010, 18:03
http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?18000-%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%9F-%CE%94%CE%95%CE%9D-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95-DELIVERY!&p=682905&viewfull=1#post682905
διάολε, πόσο χρόνο έχω ξοδέψει σ' αυτό το φόρουμ.
Εγώ δε λέω να συμφιλιωθούμε, είμαι Κομμουνιστής Με Κάπα Κεφαλαίο Και Αρχίδια.
Ευχαριστω νταιθορ που το ξεθαψε και ειδα τα αιτηματα των καγκουριων
Shadowking
30-04-2010, 14:04
Εγώ δε λέω να συμφιλιωθούμε, είμαι Κομμουνιστής Με Κάπα Κεφαλαίο Και Αρχίδια.
ω θεοι.