PDA

View Full Version : Depressive Age - First Depression / Lying In Wait

Helm
21-12-2007, 02:22
Depressive Age - First Depression / Lying In Wait
©1992 G.U.N.

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.804.cover.jpg

First Depression

01. Awaits
02. Beyond Illusions
03. The Light
04. No Risk
05. Autumn Times
06. Transition
07. Innocent In Detention
08. Never Be Blind
09. Circles Colour Red

Lying In Wait

01. Lying in Wait
02. Where
03. Way Out
04. Berlin
05. Psycho Circle Game
06. The Story (Autumn Times II)
07. My Wine
08. From Out of Future
09. Hateful Pride
10. Eternal Twins

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/strange.php?action=single&aid=804)

H.
21-12-2007, 02:29
Έχω μείνει άφωνος.

hvilelos?
21-12-2007, 02:41
Εχει σιγουρα διορθωθει αυτο το κειμενο?

Helm
21-12-2007, 02:56
Εχει σιγουρα διορθωθει αυτο το κειμενο?

Auth thn entiposh exw. Giati?

hvilelos?
21-12-2007, 03:01
Yπαρχουν καποια εχμ μυστηρια σημεια που 1-2 λεξεις θα αλλαζαν το οποιο νοημα.Με την διευκρινηση ομως καλυφτηκα.Depressive Age λοιπον

Helm
21-12-2007, 03:02
An thes na gineis pio sigkekrimenos na to psaksw.

Ta exeis akousei ta albums?

H.
21-12-2007, 03:04
Μαν, ίσως να φταίει το γεγονός ότι είμαι καθυστερημένος ξέρω γω, αλλά γράφεις τόσο πομποδώς που δεν κατάλαβα χριστό, το ομολογώ.

Helm
21-12-2007, 03:08
Den nomizw na eisai kathisterimenos. Ti na kanoume pou den sou kanei o tropos pou grafw. Akou ta albums etsi ki alliws pantos an efkeriseis, aksizoun.

hvilelos?
21-12-2007, 03:12
Απο DA το πρωτο και το τελευταιο μονο,τα αλλα ηταν απλως δυσευρετα τοτε και μετα το ενδιαφερον για το ειδος ατονησε καπως.Τωρα μιας και δεν θελω να μπουμε σε λογικη επεξηγησης της καθε προτασης σου που μου φαινεται λιγο ακατανοητη ας το σταματησω εδω αφου παραδεχτω ομως πρωτα πως αυτο

Η κυκλοφορία του δίσκου συμπέφτει με την κορύφωση του Τechnothrash ως βραχύβιο ιδίωμα. Ένα μεγάλο μέρος του άλλωστε δημιουργήθηκε από γερμανικές μπάντες (Deathrow, Megace, Sieges Even, Flaming Anger) και χαρακτηρίζεται από την κλειστοφοβική απελπισία απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό που μόνο το βίωμα μπορεί να προκαλέσει

εχει ομολογουμενως μια βαση

Helm
21-12-2007, 03:16
Nai etsi pistevw. Provlepw malista oti meta apo to thrash revival pou auth thn periodo therievei (gia kalo h gia kako... kapoios na mou eksigisei giati kovoun voltes kopelitses se live shows pou den paizei na einai panw apo 17 me karfia kai mplouzakia Toxik kai high-tops kai deniv vests kai mustane-fratzes) tha akolouthisei kai mini-technothrash revival fash epeidi oi geopolitikes sinthikes teinoun pali prws thn reaganomics epoxh. Den einai kai psixros polemos, alla mas kanei. Kai nai, den to pistevw oti vrika kapoio 'thetiko' sthn oksinsh ths ikonomikhs anisotitas sto amerika molis da.

An thes na deis genika thn apokorifosh tou technothrash ideodous (an kapoios mporei ontws na milisei gia kati tetio) akou to tragoudi 'Machinery' apo ton disko 'Deception Ignored' twn germanwn Deathrow. Einai 100% o orismos.

hvilelos?
21-12-2007, 03:27
Oχι πως εχω ασχοληθει και σοβαρα αλλα οι Coroner με υπερκαλυπταν παντα σε αυτο το παρακλαδι.Επισης θυμηθηκα τους Paradox,δεν τους αναφερεις αλλα δεν ηταν και τοσο απομακρυσμενοι απτον ηχο

Helm
21-12-2007, 03:35
oi Coroner einai technothrash nomizw, nai. Apla den einai germanoi (opws oi alles anaferomenes mpantes sto review) Genika sikonei sizitish to idioma kai h skiagrafish ths istorias tou, kapote tha to grapsw kai tha to koitaw egw kai o verdict denied.

Oi Paradox einai mia germanikh thrash mpanta me epiroes apo bay area kai idika metallica teleftaia fora pou akousa. Den me enempeusan me to 'Heresy' kai to 'Product of Imagination' pou ap'oti exw katalavei aresoun stous truistes, kai vrika to pio prosfato 'Collision Course' arketa pio diaskedastiko alla parolauta deutero album. Kamia sxesh me technothrash gia emena. Pantws sikonei sizitish, polloi vazoun kai pragmata opw Annihilator h Testament sto kolpo enw auta gia emena einai apla thrash me zoriko lead kitharista. Den ftanei, prepei na uparxei kai h psixropolemikh 'ti tha kanoume?' esthitikh.

hvilelos?
21-12-2007, 03:56
Σχετικη ειναι η κατηγοριοποιηση της μουσικης ειτε μουσικα ειτε αισθητικα αλλα παντα πρεπει να υπαρχει συγκλιση μουσικης πρωτιστως για να αυτονομηθει σαν ξεχωριστο ειδος οπως εδω.Οπως ειπα,η ανωθεν θεωρηση σου για το γερμανικο technothrash ειναι βασιμη αλλα δεν φτανει μονο το κοινο ερεθισμα για να προσδιορισει το συνολο του,emo.Οι Τεσταμεντ και οι ΑνναΗλειτορ που αναφερεις βγαλαν τους καλυτερους δισκους τους στο μεσοδιαστημα 80/90 οποτε και σαν παλιοτερες μπαντες ηταν λογικο η τεχνικη και η φυσιογνωμια τους να αποκρυσταλλωθηκε τοτε.Το οτι συνεπεσε ολο αυτο με την ανθηση του ευρωπαικου τεχνοθρασ(που εκτος του πολιτικοκοινωνικου που επισπευδεις εσυ ηταν σιγουρα και μια φυσικη μουσικη εξελιξη του πρωτογονου εαρλυ 80'ς) θα εξηγουσε για μενα οποιαδηποτε συγχηση βλεπεις.Δλδ ερμηνευεται και μουσικα,αλλιως και οι slayer του seasons in the abyss techno θα ηταν(λεμε τωρα)

Helm
21-12-2007, 04:15
Polu swsta ta les. Pistevw oti sto technothrash h 'mousikh sigklish' entopizetai oxi toso polu sta periploka riffs ta idia, alla stis periplokes domes mesa stis opoies entassontai auta. Ena vima prin genithei to progressive metal diladi, to opoio apasxolitai kai me ta duo se autistiko vathmo. Apo thn arxh tou HM upirxan flashy kitharistes pou pezane papades, ola auta(oi Annihilator px) einai texnika alla oxi texnokratika se genikes grammes. To technothrash mousika apasxolitai polu perissotero me thn plithora koftwn staccato riffs kai tis domes pou issoropoun metaksu atavismou kai elegxou para me to 'kita mama, kanw tapping me 8 daxtila!'. Alla antitheta me to progmetal (mmmgggxxx) pou akolouthise to technothrash to niothei kaneis akoma apegnosmeno kai zoodes opws to kalo thrash einai, den einai apla ena koulouvaxato apo fraseis pou den pane pouthena kai me spasimo apo pianaki sthn mesh.

Kai nai epekse arketa h metekseliksh 'normal' thrash mpantwn se 'pio texniko thrash' alla liges itan autes pou telika tha onomaza technothrash (px ekseresh einai to album 'Finished with the Dogs'). Auta ksekinane me tous Mekong Delta, tous Watchtower kai tous Voivod kapou to 86 sigkekrimena as poume. Apo tis treis autes mpantes mono h mia itan thrash prota (Voivod) kai auth einai polu idieterh periptosh kai aksizei meleth sigkekrimenh. Otan pleon vgenei o protos - kai apistefta gamisteros - ksekatharos Watchtower-worship diskos, to 'Lifecycle' twn Sieges Even diladi, einai pleon fanero oti milame gia ksexoro mousiko idos me thn dikia tou mousikh glwssa kai esthitikh. Oi Watchtower den itan idietera xaroumenoi gia to kopiarisma, epeidi to idan san kopiarisma tou idieterou stil tous akrivws, alla me to pleonektima ths anadromikhs matias twra vlepw oti apla to idos arxise na 'uparxei' kai den anoike stous Watchtower apo toulaxiston treis eteroklites piges mesa sto 1986-7-8.

hvilelos?
21-12-2007, 04:40
Μουσικη θεωρια δεν ξερω,μονο κατι αποτυχημενα μαθηματα σολφεζ,αλλα ο καθεις με εναν ορισμενο χρονο ακουσματων μπορει να διαισθανθει εμπειρικα την διαφορα τεχνικου/τεχνοκρατικου οπως το θετεις.Στα αλλα δεν διαφωνω πανω κατω,μπορω να συνοψισω την αποψη μου λεγοντας πως ηταν η εποχη εκεινη,λιγο μετα το ξεπερασμα του πρωτου σοκ απο το ακραιο μεταλ,η οποια βοηθουσε μια μπαντα να διανθησει ευκολοτερα τη μουσικη της με οση τεχνικη/κλειστοφοβικοτητα/παρανοια/ατμοσφαιρα ηθελε και μπορουσε βασει των οποιων μουσικων επιρροων της.Ισως και ενα τετοιο σταδιο-μεταιχμιο να ηταν και αναποφευκτο,εξαλλου το μεταλ παντα μεσα απο κατι τετοιες "συγκολησεις" πορευοταν

animae
22-12-2007, 04:23
Μαν, ίσως να φταίει το γεγονός ότι είμαι καθυστερημένος ξέρω γω, αλλά γράφεις τόσο πομποδώς που δεν κατάλαβα χριστό, το ομολογώ.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με αυτό.

Είτε έγραψες έκθεση ιδεών για τους da, είτε το ηαρ πήρε μεταγραφή τον Ζαχαρόπουλο/Χρονόπουλο.

Σίγουρα πολύ όμορφο κείμενο, δουλεμένο και ακόμα πιο όμορφος λόγος, αλλά αυτό κριτική δεν είναι. Είναι άρθρο.

Helm
22-12-2007, 04:51
Ama to mono simeio anaforas sou gia kritikh peri texnhs einai to metal hammer, zaxaropoulous tha vlepeis mprosta sou pollous. Isws theliseis na diavaseis ta fanzines ISTEN (http://www.isten.net/fanzine/), Metal kai mia psilh apo Lamentations of the Flame Princess (http://www.lotfp.com/) prin me katatakseis san to voliko klise ths eudomados sou.

To keimeno den exei skopo na sou parousiasei kati pou thewrw gamw (to opoio gia na pigenei past perfect eksipakouetai) kai na sou pei poso gamw auto einai me trianta diaforetikous tropous kai me ti alles mpanes miazei kai poso ta spaei to drumming kai teliose. An auto exeis to mialo sou na kritikh enws klassikou HM album apogoiteuw emperistatomena kai me apopsh. To an gamaei to drumming twn Depressive Age h an miazoun me Kreator katevase to album na to krineis monos sou. Egw estiazw sto ti se poio context to album kikloforise, ti simenei ston xwro tou kai ti simenei - kuriws - gia emena. An esu thes na matheis ti simenoun oi Depressive Age gia esena, katevase kai akou. H prothesh mou einai na empeusw thn diathesh gia na to psaksei kaneis kai na dimiourgisei tis dikes tou entiposeis pou -isws kai ti wraia tha itan- tha mprousame kai istera na sizitisoume se auto to omorfo diadrastiko internet to opoio ap'o,ti fenetai exoume telika kuriws gia na leme o enas ton allon zaxaropoulo.

ikonoklast
22-12-2007, 05:47
Ama to mono simeio anaforas sou gia kritikh peri texnhs einai to metal hammer, zaxaropoulous tha vlepeis mprosta sou pollous. Isws theliseis na diavaseis ta fanzines ISTEN (http://www.isten.net/fanzine/), Metal kai mia psilh apo Lamentations of the Flame Princess (http://www.lotfp.com/) prin me katatakseis san to voliko klise ths eudomados sou.
χαχαχαχαχαχαχαχααχ αν είναι ποτέ δυνατόν.

phthoggon
22-12-2007, 06:05
Μια χαρά ενδιαφέρουσα είναι η έκθεση ιδεών του κυρίου Χελμ, ίσως αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι καθυστερημένοι για να στηρίξουν με μία κάποια μετροφροσύνη την άποψη τους για το ακατανόητο των λεγόμενών του ουσιαστικά έχουν δίκιο μιας και δε ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ δύο δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει πριν 15 χρόνια και σου έχουν γίνει πλέον βίωμα, αλλά γράφεις ένα ΑΡΘΡΟ για την την προέλευση τους, την σημασία τους, και την επιδραστικότητα τους κατά κύριο λόγο, παρατείνοντας το πρωτόλειο "γαμεί για το είδος ωραία παραγωγή ψαγμένες συνθέσεις αγοράστε το" στο οποίο σε περιορίζει κατά κάποιο τρόπο η παρουσίαση/κριτική ενός άλμπουμ στό "παρόν" - την εποχή που βγαίνει δλδ. Πάντως παρά το αχρειάστο θα ξαναπούμε πομπώδες ψευδο-λογοτεχνικό στυλ και τις λεκτικές ολισθήσεις το άρθρο περιγράφει ουσιαστικά σημεία και εσωτερικές λειτουργίες τις μουσικής η οποίες μου προκαλούν το ενδιαφέρον να ακούσω το δίσκο, και αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία στο κάτω κάτω. Κατα τ' άλλα φίλε χελμ άνετα θα συνεχίσεις να τρως δούλεμα όσο γράφεις έτσι και γω θα συνεχίσω να διαβάζω τις κριτικές σου.

Helm
22-12-2007, 06:12
To doulema den peirazei, perissotero exei na kanei me autous pou doulevoun para me emena. Oso uparxoun kai anthropoi pou den psaxnoun apla kati na koroidepsoun se auta pou kanw gia to ER egw eimai ikanopoimenos. Opote, se euxaristw gia to endiaferon.

enitharmon
22-12-2007, 15:49
εγω έχω να κοροιδεψω τα γκρηκλις σου ομως!

προσπαθησε να κανεις την ελληνικη γραμματοσειρα φιλη σου αν θες

Helm
22-12-2007, 15:51
Αν είναι να με κοροϊδέψει η ενι εντάξει.

animae
24-12-2007, 00:07

To keimeno den exei skopo na sou parousiasei kati pou thewrw gamw (to opoio gia na pigenei past perfect eksipakouetai) kai na sou pei poso gamw auto einai me trianta diaforetikous tropous kai me ti alles mpanes miazei kai poso ta spaei to drumming kai teliose. An auto exeis to mialo sou na kritikh enws klassikou HM album apogoiteuw emperistatomena kai me apopsh. To an gamaei to drumming twn Depressive Age h an miazoun me Kreator katevase to album na to krineis monos sou. Egw estiazw sto ti se poio context to album kikloforise, ti simenei ston xwro tou kai ti simenei - kuriws - gia emena. An esu thes na matheis ti simenoun oi Depressive Age gia esena, katevase kai akou. H prothesh mou einai na empeusw thn diathesh gia na to psaksei kaneis kai na dimiourgisei tis dikes tou entiposeis pou -isws kai ti wraia tha itan- tha mprousame kai istera na sizitisoume se auto to omorfo diadrastiko internet to opoio ap'o,ti fenetai exoume telika kuriws gia na leme o enas ton allon zaxaropoulo.

Χμ, τώρα που την ξαναδιάβασα μου άρεσε περισσότερο.

GuardianOfIvorytower
27-12-2007, 00:53
Depressive Age πρέπει κάποια στιγμή να βρω χρόνο να τους ακούσω πολύ καλά, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα μ αρέσουν (από αυτά που διαβάζω κ ακούω). Το θέμα είναι το πότε.

verdictdenied
03-01-2008, 13:14
Και νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός Techno-thrasher εδώ μέσα.
o Helm παίζει να με έχει φάει.

edit: Διάβασα την κριτική. Μια χαρά τα λέει. Ο Helm έχει πιάσει το νόημα!
Λοιπόν Helm ξεκινάμε thread για obscure Techno-thrash σχήματα και θα ξεκινήσουμε από τους Ιταλούς Archangel που τώρα έχουν αλλάξει πάααααρα πολύ!

Witchkiller
03-01-2008, 13:28
o Helm παίζει να με έχει φάει.

edit: Διάβασα την κριτική. Μια χαρά τα λέει. Ο Helm έχει πιάσει το νόημα!
Λοιπόν Helm ξεκινάμε thread για obscure Techno-thrash σχήματα και θα ξεκινήσουμε από τους Ιταλούς Archangel που τώρα έχουν αλλάξει πάααααρα πολύ!

Είμαι κι εγώ εδώ!!!!!!!!!!!!!!

Helm,μια χαρά review έκανες παλικάρι μου!Μην ακούς μαλακίες..........

verdictdenied
03-01-2008, 15:58
Έχουν επανακυκλοφορήσει αυτά??????

Γλυκέ μου τύραννε άλλαξε το "ΚΟΤΕΡΑ" σε "ΚΟΦΤΕΡΑ" σε παρακαλώ γιατί μπερδεύτηκα....ο Mr Maiden που κατέχει με ενημέρωσε

Jim Dandy Mangrum
03-01-2008, 16:07
oxi kai briskontai psilo dyskola. ebay mporei. de kserw kiolas

verdictdenied
03-01-2008, 16:08
oxi kai briskontai psilo dyskola. ebay mporei. de kserw kiolas

lots of love to you!!!!

Helm
07-01-2008, 04:11

Αν σου πω παράπονο ότι οι Verdict Denied παραεχουν panterοιδες groove half-thrash μέσα στο technothrash τους και τους το χαλάει θα μου μουτρώσεις όμως?

από τους Ιταλούς Archangel που τώρα έχουν αλλάξει πάααααρα πολύ!

Τίπως πρώτη φορά τους ακούω για ρίξε κιάλλο ίνφο.

από την πλευρά μου, ψάξε Dyoxen.

Helm,μια χαρά review έκανες παλικάρι μου!Μην ακούς μαλακίες..........

Φχαριστώ.

verdictdenied
07-01-2008, 10:48

Αν σου πω παράπονο ότι οι Verdict Denied παραεχουν panterοιδες groove half-thrash μέσα στο technothrash τους και τους το χαλάει θα μου μουτρώσεις όμως?

από τους Ιταλούς Archangel που τώρα έχουν αλλάξει πάααααρα πολύ!

Τίπως πρώτη φορά τους ακούω για ρίξε κιάλλο ίνφο.

από την πλευρά μου, ψάξε Dyoxen.
Φχαριστώ.

Μάλλον από εμάς έχεις ακούσει μόνο το "Action Defensive" για το οποίο μάλλον έχεις κάποιο δίκιο. Και το Battle Within πιο πολύ κοντά στο US Power Metal γέρνει. Τα Dark Twisted Laughter, 94 x1 Vain, The Last Act και Twisted And Menacing My Stare νόμιζω ότι είναι μια μίξη Tech-Thrash και Bay Area. Αυτά με τις ταμπελίτσες. :)
Σοβαρά τώρα εκτός από το πρώτο όλα τα άλλα σε θυμίζουν Pantera?!?!?!!?
Γενικά τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε σε Pm σε παρακαλώ αγόραρε! :P

Οι Archangel ήταν (και ακόμα είναι) ένα μάτσο Ιταλοί που αποφάσισαν να παίξουν Symphonic, Τechnothrash με ολίγη από ηλεκρονική μουσική της εποχής (μέσα 90'ς). Δυστυχώς στο profile τους στο Myspace δεν θα βρείς κάτι από τότε..... :(
Τα τελευταία χρόνια την έχουν δεί κάπως αλλιώς. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν αλλά ακούγεται κάπως σαν σύγχρονο rock αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται να "το εννοούν" και δείχνει εμπνευσμένο τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.

Ιδού το λινκ

http://www.myspace.com/newrebelidol

Το βιογραφικό τους το έχουν στα Ιταλικά! Με τα λίγα Γαλλικά που ξέρω δεν κατάλαβα και πολλά όμως.

Helm
07-01-2008, 15:14
Για συμφωνικό technothrash, Valkyria από μαμά Ρωσία!

Φυσικά δεν μου θύμισαν όλα [τα κομμάτια στο myspace] Pantera, απλά όπου αυτό συνέβαινε με βάραγε αποστροφή έντονη και μου έμεινε. Γενικά παίζει τρελή riffαρία (κυρίως Coroneresque, θα έλεγα) σε Verdict Denied που αποσπά σεβάσμιες υποκλίσεις, αλλά

Metallica, Megadeth, Disturbed, Testament, Lamb Of God, Shadows Fall, Annihilator, Laaz Rockit, Forbidden, Paradox, Crimson Glory, Mekong Delta, Coroner, Exodus, Heathen

είναι δεν είναι να παίξει κανείς spot the odd ones out? Καταλαβαίνω ότι υπαρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος θα ήθελε η μπάντα του να έχει μια 'modern edge' αλλά αυτή η πρόσμιξη δεν μου κάθεται, προσωπικά. US Power/Technothrash (δηλαδή... Helstar και Midas Touch, άντε και Arcane) οσο θες :P

verdictdenied
08-01-2008, 11:18
Για Valkyria έχεις τίποτε, rapidshare? Περιμένω pm :)
Γενικά πιστεύω ότι το Techno-thrash σαν είδος δεν έμπαινε σε στεγανά και η ανωτερώτητα του είδους οφείλεται καθαρά στην προοδευτική αντίληψη των συγκροτημάτων που το δημιούργησαν συν το γεγονός ότι όλα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Συνεπώς καθαρά θεωρητικά μιλώντας και τελείως υποθετικά δεν βρίσκω κάτι αρνητικό στο να υπάρχουν επιρροές από Pantera, Disturbed (μας αρέσουν κάργα αν και δεν ξέρω αν φαίνεται πουθενά), Lamb Of God (thrash καθαρά, Forbidden κτλ.) και Shadowsfall (όταν τους άκουσα για κάποιο λόγο θεώρησα ότι έχουν και αυτοί αυτά τα αμερικάνικα riffs που και εμείς έχουμε).
Τελός πάντων καλύτερα να το τραβήξουμε το θέμα αν θες μεταξύ μας σε Pm γιατί εδώ θα έπρεπε να μιλάμε για τους Depressive Age ή την κριτική σου σε αυτούς. Για να είμαι και μέσα στο θέμα να ξαναπώ ότι βρίσκω την κριτική που έκανες πολύ ενδιαφέρουσα. Μου αρέσει το γεγονός ότι προσπαθείς να εντοπίσεις τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν και τους οδήγησαν στο να παίζουν έτσι....εμένα τουλάχιστον με πρίζωσες να τους ψάξω περισσότερο (καθ'ότι μόνο ένα cd τους έχω κάπου, που καμμία σχέση δεν είχε με thrash-το Garbage Canyons μου άρεσε μόνο εκεί μέσα).
Αυτό που επίσης βλέπω είναι ότι αν εξαιρέσουμε τους Watchtower θεωρείς το είδος τελέιως Ευρωπαϊκό (Coroner, Sieges Even, Mekong Delta, Target κτλ.) και το αποδίδεις σε ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα. Γενικά όσα group μεγάλωσαν σε "γκρίζες" χώρες είναι "αρμόδια" του είδους. Για μένα αφήνεις έξω μια λίστα σχημάτων που απλώς θεωρείς τεχνοκρατικά απ'έξω (Megadeth, Annihilator και ίσως Toxik, Realm, Defiance ktl.) ενώ εγώ τους βάζω μέσα και αυτούς και ενισχύεται και το γαμάτο "ελιτίστικο" επιχείρημα μου του στυλ "όλα τα Techno-thrash group είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους"! :P

Εσύ λές με λίγα λόγια ότι οι Γερμανοί είναι πιο κοντά σε αυτό από τους ηλιόλουστους καλιφορνέζους.
Επειδή το έσκισα κλείνω. Αν θές κοίτα τα Pm σου :)
ΥΓ Ωραία μεταγραφή κατά την γνώμη μου ο Helm...μας κάνει!

sfinotouvlaki
08-01-2008, 11:51
ναι, αλλά η υποτιθέμενη ανωτερότητα του είδους γινόταν ορατή όταν το technothrash μετατρεπόταν σε progressive thash (εξαιρουμένων των πρώτων συγκροτημάτων ξερω γω)!!!! οι depressive age, για παράδειγμα, υπήρξαν ένα γαμάτο techothrash γκουπ, αλλά όταν άρχισαν να ξεφεύγουν έγιναν ακόμη καλύτεροι και πραγματικά προοδευτικοί. και, επίσης, κακώς δε σου αρέσει το "symbols...", να το ξανακούσεις. μπορεί να είναι το μεταβατικό στάδιο για να γίνουν αυτό που έγιναν στο "electric scum", έχει τραγουδάρες όμως. megadeth, defiance (βγήκε ωραίο πακετάκι btw), annihilator κ.λπ. ούτε γω θα λεγα ότι είναι technothrash.

verdictdenied
08-01-2008, 14:52
Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με τις ταμπέλες παιδιά. Διαφορές Techno-Thrash και Progressive Thrash: θεωρία και εφαρμογές. Το κουράσαμε λίγο το θέμα. Είμαι σίγουρος ότι και οι μπάντες που κινούνται στις κατηγορίες αυτές θα γελουσαν μαζί μας!
Το αν κάνω καλά ή όχι που δεν μου αρέσει το symbol... είναι απλά ένα γεγονός. Δεν υπάρχει "καλώς" ή "κακώς" σε αυτό. Το είχα ακούσει πριν 10 χρόνια. Δεν ξέρω τι θα μου πεί τώρα. Μου έχει συμβεί όπως και σε όλους δίσκοι που άκουσα στα 17 και προσπέρασα να γίνουν αγαπημένοι στα 25! Συνεπώς μπορεί και να μου κάνει :P

Megadeth (world state of the art speed metal band), Annihilator (Schizos are never alone, Imperilled eyes) για μένα ήταν πάντα techno-thrash! Δεν χρειάζεται να στενέψουμε τελείως τα όρια ένος παρακλαδιού του Thrash κι άλλο....διότι με αυτή την λογική θα καταλήξουμε να λέμε ότι το Techno-thrash το όρισαν μόνο οι Watchtower ή oi Mekong Delta (Κρατιέμαι...) και τότε μόνο όσοι αντιγράφουν το Energetic Dissassembly ή το Music Of Erich Zann ή παίζουν τα Riff τους ανάποδα μπορούν να θεωρούνται techno-thrash group!
Aυτά...ωραίο τόπικ. Φτιάχτηκα!

sfinotouvlaki
08-01-2008, 15:16
Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με τις ταμπέλες παιδιά. Διαφορές Techno-Thrash και Progressive Thrash: θεωρία και εφαρμογές. Το κουράσαμε λίγο το θέμα. Είμαι σίγουρος ότι και οι μπάντες που κινούνται στις κατηγορίες αυτές θα γελουσαν μαζί μας!

Εννοείται, αλλά πώς θα γουστάρουμε αλλιώς;!

Το αν κάνω καλά ή όχι που δεν μου αρέσει το symbol... είναι απλά ένα γεγονός. Δεν υπάρχει "καλώς" ή "κακώς" σε αυτό.

Εξυπακούεται, αλλά κακώς δε σου αρέσει! Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεσαι! :P

verdictdenied
08-01-2008, 15:58

Εννοείται, αλλά πώς θα γουστάρουμε αλλιώς;!

Το αν κάνω καλά ή όχι που δεν μου αρέσει το symbol... είναι απλά ένα γεγονός. Δεν υπάρχει "καλώς" ή "κακώς" σε αυτό.

Εξυπακούεται, αλλά κακώς δε σου αρέσει! Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεσαι! :P

Ωραία, αίμα και πύον τότε!!!!! Αν δεν πας στο τοπικ των Mekong Delta και γράψεις για το μεγαλείο του τελευταίου άλμπουμ θα σου γαμήσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ!

Σε αντιλαμβάνομαι για το θέμα του symbol και το δείχνω ξεκάθαρα με την ατάκα μου από πανω :D

symposium_lexotanil
08-01-2008, 16:36
! katse kai akou ksana to symbols. de ginetai na mi saresei. apla de ginetai. eidika se sena. btw einai makran o agapimenos mou d-age diskos. tha itan akoma ki an kratage 20 deuterolepta kai eixe mono to refrain tou hut.

verdictdenied
08-01-2008, 16:44
Λοιπόν, θα το ξαναπώ
Μου άρεσε το Garbage Canyons. Θα ψάξω να βρώ που διαόλο βόσκει στο σπίτι μου και θα το ακούσω! :P
Με βάση αυτά που ακούω εγώ (αν το περιορίσουμε στο τσουρουφλίζον τεχνοκρατικό προοδευτικό thrash) τότε πως γίνεται να μου "κάνει" ? Εκτός και αν το εντάσετε μέσα στην γενικότερη αγάπη που δείχνω σε obscure σχήματα (Lordbane, Mayfair κτλ.)...τοτε πάω πάσο και θα σας κάνω την χάρη να το ακούσω.
Σήμερα άκουγα το Dances Of Death των Mekong Delta!!!! Μπροστά!

symposium_lexotanil
08-01-2008, 16:47
xm. ksero go. exei katapliktikes kithares me fainomenika apla riffs, alla sxedon idiofyi an ta akouseis pio prosextika. dostou mia eukairia akoma loipon! dld kai mono to kotze! na ksanakouseis ftanei.

verdictdenied
08-01-2008, 16:50
Θα το ψάξω τότες και θα το ακροαστώ άλλη μία για να βγάλω εμπεριστατομένη διάγνωση 8)

Helm
08-01-2008, 17:11
Το καινούριο Mekong Delta είναι υπέροχο, αν και η παραγωγή στα drums με σκοτώνει, γιατί τέτοια ζημια από τόσο μεγάλη μπάντα. Επίσης λίιιιιιιιγο ασφαλές, αν μου επιτρέπεις.

Ανοίγεις ενδιαφέρον θέμα. Ναι οι technothrash μπάντες είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Και εγώ για αρκετό καιρό αναρωτιόμουν αν αξίζει οι Megadeth ή οι Annihilator (να μην ξεχνάμε τους Testament του Scolnick!) να χαρακτηρίζονται σαν τέτοιες. Ο κύριος λόγος που τελικά δεν τις βάζω μέσα - αν και εξαιρετικά επιδραστικές ακόμα και στις technothrash μπάντες που ακολούθησαν - δεν είναι θεματικός, δόξα τον θεό και οι τρεις μπάντες γράψανε αρκετά τραγούδια με πολιτικό ή κοινωνικό υπόβαθρο (άλλο αν είναι γενικά, ρηχά τα σχόλια τους) ούτε είναι επειδή δεν είναι αρκετά παίχτες, μάλλον το αντίθετο. Οι Megadeth και οι Annihilator ειδικά βάζουν κάτω το 80% των technothrash μπάντων αν ήθελαν. Το ζήτημα είναι ότι η μουσική τους δεν είναι αρκετά 'περίεργη στο τέρμα. Είναι flash thrash (ή technical thrash ή ότι άλλο θες που να σημαίνει αυτό το φαινόμενο) δηλαδή απλές, κανονικές thrash (ή speed ή και heavy metal σε περιπτώσεις όπως οι Megadeth) δομές με έξυπνες καθαριστικές ιδέες και εκθαμβωτικά solo. Αλλά αν δεν 'παίζεις το riff ανάποδα' όπως λες και εσύ, δεν είναι Technothrash! Γιατί? Επειδή αισθητικά για εμένα αποδίδεται η ολότητα του ιδιώματος όταν η μουσική είναι δαιδαλώδης αλλά βάναυση όπως τα φαινόμενα που οι στίχοι επεξεργάζονται. Τότε δημιουργείται η όσμωση που οδηγεί σε αυτό που εγώ καταλαβαίνω ως technothrash. Ναι είμαι σίγουρος ότι όταν το 1986 οι Watchtower το γράφανε στα fliers τους αν με ακούγανε τώρα να λέω ο,τι λέω θα έβαζαν τα γέλια. Αλλα το ίδιο θα έκαναν και οι Led Zeppelin η οι Black Sabbath άμα μας ακούγανε να μιλάμε για τις τελικές φορτίσεις του ορου 'Heavy Metal' και πάει λέγοντας. Δεν γράφουν την ιστορία οι προθέσεις των καλλιτεχνών, αλλά οι πράξεις τους. Και στο έργο των μεγάλων συγκροτημάτων του ιδιώματος, υπάρχουν ακολουθίες που έχουν ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς.

Oπότε

Aν μια thrash μπάντα έχει πολιτικό η κοινωνικό περιεχόμενο στους στίχους (ειδικά ψυχροπολεμικό αλλά όχι απαραίτητα. Πολλές μπάντες του είδους ασχολούνται με την ανθρώπινη ιδιοφυΐα ή με τον ουμανισμό και πάει λέγοντας) πληρεί μια από τις προϋποθέσεις, αλλα μπορεί να είναι ακόμα η thrash thrash ή τεχνικό thrash ή ξέρω γω τι.

Aν είναι βίαιη, αν ρε παιδί μου δεν φαίνεται να παίζουν το thrash riff επειδή 'έτσι πρέπει' αλλά επειδή είναι απαραίτητο, αν τρέχει ιδρώτας, αν η μουσική φαίνεται επείγουσα όσο τα μηνύματα της ήταν πληρούν την δεύτερη προϋπόθεση, αλλά μπορεί ακόμα απλά να είναι μια έξυπνη αλλά βάναυση thrash μπάντα

Τέλος αν η μουσική είναι ελεγχόμενη, συντεθειμένη με σκοπό την υπόδειξη της εσωτερικής της περιπλοκότητας σε μακροστρουκτουραλιστικο επίπεδο (αυτός ο όρος φαίνεται λίγο 'ε, τι?' αλλά εννοώ την διαφορά της περιπλοκότητας ενός solo που είναι μεσοστρουκτουραλιστικη έναντι της περιπλοκότητας μιας μουσικής δομής/ακολουθίας που είναι μακρό-)

...τότε μιλάμε για technothrash!

Συνολικά έχουμε τρία διαφορετικά στοιχεία, ας τα πούμε καταχρηστικά Reason, Savagery, Discipl... όχι ας τα πούμε στα ελληνικά που ακούγονται πιο αστεία: Νόηση, Ακρότητα, Πυκνότητα. Οι Megadeth ας πούμε έχουν Νόηση - και στα πρώτα 2-3 έχουν και κάποια Ακρότητα - αλλά δεν έχουν Πυκνότητα (πεντατονικες με υπερσολο απο πάνω). Οι Metallica του '...And Justice for All' έχουν και τα τρία. Technothrash δίσκος (επηρεασμένος απευθείας από Watchtower λόγο Ulrich, μάλιστα). Οι Realm και οι Toxik έχουν και τα τρία. Οι Taramis και οι Target χάνουν στην Ακρότητα. Οι Execrator ή οι Acusser χάνουν στην Νόηση. Αν αρχίσεις να το εφαρμόζεις το αναλυτικό concept στις 'μπαμ' μπάντες του είδους (πόσο μάλλον περισσότερο στα 'μπαμ' άλμπουμ του είδους επειδή κανείς δεν έμεινε technothrash για πολυ) θα δεις ότι όλες πληρούν τις προϋποθέσεις όσο διαφορετικές και να είναι.

Για Valkyria σύντομα στο ξεθάβειν thread.

ΥΓ: ρε κάποιος να μου ανεβάσει Mayfair δεν βρίσκω πουθενά καιρό τώρα!

verdictdenied
09-01-2008, 12:11
Γουστάρω ανάλυση. Μου αρέσει ο τρόπος που το βλέπεις. Απ'ότι φαίνεται βέβαια εξαρτάται από το πόσο στενά όρια θέτει κάποιος στην προσπάθεια του να κατατάξει κάτι κάπου.
Εγώ όσους εσύ έχεις απ' έξω τους βάζω μέσα :)
Νομίζω ότι είναι σαν συγκεκριμενοποιείς ακόμα περισσότερο το τι χαρακτηρίζει αυτό το είδος. Δηλαδή όποιος παίζει τις τάδε κλίμακες και αποφεύγει τα 4/4, βάζει άπειρα Tutti και έχει τους τάδε στίχους μπορεί να καλείται techno-thrash! Πάω πάσο.... :P
Ίσως επειδή παίζω σε μπάντα με παραπλήσιο ύφος και όταν ξεκίνησα είχα εμφανείς επιρροές (διότι υπάρχουν "μέσα" σου και οι δίσκοι που άκουγε η μάνα σου αλλά δεν το καταλαβαίνεις ότι τους περνάς μέσα και αυτούς...) από το Bay Area Thrash (που είχε παίκτες μέσα) και τους Techno-thrashers (Realm, Toxik και όσο μεγάλωνα Mekong Delta, λίγο Coroner κτλ.). Είπα, ότι αυτό με ενδιαφέρει να παίξω (όταν άρχισα εγώ, δεν άκουγα τόσο τέτοια πράγματα-απλά μου φάνηκε ότι αυτό το είδος ήταν η κορυφή της δημιουργηκότητας και της προοδευτικότητας για το heavy metal χωρίς να καταντάει κλινικό σαν να το παίζουν απλά κάποιοι βιρτουόζοι επαγγελματίες) και άρχισα να το αναλύω ακούγοντας και βγάζοντας τα Riffs τους (Metallica, Paradox, Testament κυρίως) για να δώ τι κανουν.
Μου άρεσε το γεγονός ότι ήταν ένα μουσικό κίνημα που ξεκίνησε από το δρόμο, από οπαδούς-απλούς ανθρωπους (thrash) αλλά και το ότι μπήκαν ανήσυχοι εγκέφαλοι που ήταν καλοί παίκτες ώστε να το κάνουν να ακούγεται μουσική!
Ακούω την επιρροή του παντού και πιστεύω ότι ήταν πολύ μπροστά. Δεν νομίζω ότι έγινε ποτέ κάτι τόσο φρέσκο ξανά σε αυτή την μουσική. Χωρίς να πιστεύω ότι έρχονται κατ'ευθείαν από αυτό νιώθω ότι οι Mastodon, Lamb Of God, Dillinger Escape Plan το έχουν μέσα στο στυλ τους. Βέβαια φοβάμαι ότι θα πέσουν μερικοί να με φάνε αλλά αυτό σκέφτηκα όταν πρωτοάκουσα αυτα σχήματα. Και τα έχω ακούσει από το ξεκίνημα τους πριν πάρουν τα πάνω τους. Έχω κολλητό που τα έψαχνε και τα άκουγε χρόνια όλα αυτά τα Group.
Οι Accuser γαμάνε, έχουν απίστευτα riffs. Who Dominates who? και Double Talk ήταν βαρβάτα. Φωνή της προκοπής δεν είχαν βέβαια....
Αν έχεις τα Depressive Age και δεν σε πειράζει να μου τα γράψεις....δεν τα βρίσκω!
Τα τύμπανα στο Mekong Delta δεν ξέρω πόσο "τύμπαν" είναι βασικά. Μυρίζει programming. Ο ήχος πολύ καλύτερος από παλιότερα αλλά 2ος σε σχέση με σήμερα και οι συνθέσεις γαμιστερές. Μου κάνει όσο και οι παλιοί δίσκοι τους!

Helm
10-01-2008, 20:16
Απ'ότι φαίνεται βέβαια εξαρτάται από το πόσο στενά όρια θέτει κάποιος στην προσπάθεια του να κατατάξει κάτι κάπου.

Ε ναι. Συζήτηση για ένα νεκρό μουσικό είδος κάνουμε κάπου στο ίντερνετ να περνάει η ώρα. Δεν τρέχει και τίποτα.

Νομίζω ότι είναι σαν συγκεκριμενοποιείς ακόμα περισσότερο το τι χαρακτηρίζει αυτό το είδος. Δηλαδή όποιος παίζει τις τάδε κλίμακες και αποφεύγει τα 4/4, βάζει άπειρα Tutti και έχει τους τάδε στίχους μπορεί να καλείται techno-thrash! Πάω πάσο....

Ε ναι... και όποιος παίζει αργά αλλα έντονα φαταλιστικά και σκοτεινά παίζει doom metal, κάπως έτσι δεν πάει η κατηγοριοποίηση? Αισθητική, φόρμα, περιεχόμενο.

Είπα, ότι αυτό με ενδιαφέρει να παίξω (όταν άρχισα εγώ, δεν άκουγα τόσο τέτοια πράγματα-απλά μου φάνηκε ότι αυτό το είδος ήταν η κορυφή της δημιουργηκότητας και της προοδευτικότητας για το heavy metal

άρχισες το 1989? :)

Μου άρεσε το γεγονός ότι ήταν ένα μουσικό κίνημα που ξεκίνησε από το δρόμο, από οπαδούς-απλούς ανθρωπους (thrash) αλλά και το ότι μπήκαν ανήσυχοι εγκέφαλοι που ήταν καλοί παίκτες ώστε να το κάνουν να ακούγεται μουσική!

Ναι συμφωνώ και αυτές οι αντιθέσεις κάνουν το HM τόσο ενδιαφέρον, και για αυτό οι δαντελένιοι U2Metal τύπου δεν έχουν σχέση.

Ακούω την επιρροή του παντού και πιστεύω ότι ήταν πολύ μπροστά. Δεν νομίζω ότι έγινε ποτέ κάτι τόσο φρέσκο ξανά σε αυτή την μουσική.

Μπα όχι συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ακόμη στον ευρύτερο χώρο και αξίζει να παρακολουθεί κανείς.

Χωρίς να πιστεύω ότι έρχονται κατ'ευθείαν από αυτό νιώθω ότι οι Mastodon, Lamb Of God, Dillinger Escape Plan το έχουν μέσα στο στυλ τους.

Metallica του 'And Justice For All' συγκεκριμένα όλοι. Voivod επίσης. Και οι Lamb of God οταν παλιά λεγόντουσαν Burn The Priest ήταν οι Confessor Jr. ας πούμε, οπότε ναι.

Αν έχεις τα Depressive Age και δεν σε πειράζει να μου τα γράψεις....δεν τα βρίσκω!

προχειρο search στο google:

http://www.shareonall.com/Depressive_Ag ... 1_lgnt.rar (http://www.shareonall.com/Depressive_Age-1992-First_Depression-UMT.part1_lgnt.rar)
http://www.shareonall.com/Depressive_Ag ... 2_cemi.rar (http://www.shareonall.com/Depressive_Age-1992-First_Depression-UMT.part2_cemi.rar)

http://rapidshare.com/files/61123596/De ... _.zip.html (http://rapidshare.com/files/61123596/Depressive_Age-Lying_In_Wait_Part_1__1993_.zip.html)
http://rapidshare.com/files/61126101/De ... _.zip.html (http://rapidshare.com/files/61126101/Depressive_Age-Lying_In_Wait_Part_2__1993_.zip.html)

verdictdenied
11-01-2008, 11:08
Δεν κάνουμε συζήτηση για να περνάει η ώρα αλλά γιατί πρέπει οι άπιστοι επιτέλους να μάθουν γαμώ την ψτχή τους γαμώ! :evil:
:D

Και σου είπα ρε συ ότι συγκεκριμενοποιείς ακόμα περισσότερο με τις πολύ αυστηρές λεπτομερείς περιγραφές....δεν χρειάζεται τόσο διότι αν έπρεπε να είναι έτσι θα έπρεπε να λέμε ότι όποιος παίζει riffs των Coroner ανάποδα (για να μην καρφωθούμε κιόλας) μπορεί να λέγεται techno-thrash. Μην φτάνουμε στα άκρα! Άυτό είπα... :P

Άρχισα να παίζω πιο σοβαρά το 1995, είχα αρχίσει να ακουώ ψιλό τέτοια από το 1992/1993.

Γενικά επιμένω να πιστεύω ότι ποτέ δεν ξανάγινε κάτι τόσο προοδευτικό στο χώρο του Heavy Metal.....Βγήκαν μπάντες καλές με φρέσκιες ιδέες αλλά αυτό για μένα δεν ξαναέγινε....υποκειμενική άποψη καθαρά 8)

Όσο για τους Dillinger, Mastodon, Lamb Of God εκτός από Metallica του 1988 σίγουρα άκουγαν Coroner, Watchtower γιατί αυτές παρά το ελάχιστο κοινό που είχαν, κατάφεραν να τρελάνουν πολλούς γνωστούς μουσικούς με το ύφος τους. Πόσοι από αυτούς φορούσαν μπλουζάκια Watchtower, Coroner και Voivod δεν λέγεται....επίσης οι Dillinger ακούγανε στανταρντ Mr Bungle!!! Και έτσι ξεφύγαν πιο πολύ από όλους :D

Σε αγαπώ βαθύτατα που με βρήκες τα λινκς. Εγώ πήγα στο e-mule της αδερφάρας μου και έκανα search....ούτε σε 1 μήνα δεν θα κατέβαιναν....:pink:

wom
11-01-2008, 11:32
Συνολικά έχουμε τρία διαφορετικά στοιχεία, ας τα πούμε καταχρηστικά Reason, Savagery, Discipl... όχι ας τα πούμε στα ελληνικά που ακούγονται πιο αστεία: Νόηση, Ακρότητα, Πυκνότητα.

Εγω θα ελεγα οτι σημαντικο ρολο παιζει ο πειραματισμος, οχι απαραιτητα με την εννοια ικανοτητων των μουσικων, διοτι παρα πολλοι στο rock/metal ειναι self-taught και χωρις ακαδημαικες γνωσεις θεωριας. Κυριως ως προς την διαθεση να ψαξουν και να καταληξουν σε διαφορετικο ηχο ή ας πουμε να χρησιμοποιήσουν οτι γνωριζουν με διαφορετικο τροπο απο τους υπολοιπους (και στην δομη των συνθεσεων).

Δες λιγο το "Microscopic view" των Tourniquet, απο D. Age το κομματι Je t'aime, taverne noire *, Spastc ink -> ειδικα το πολυ εξυπνο (ακομα και σαν τιτλος) See, and its sharp

* Επιτηδες αυτο, απο τον καλυτερο δισκο τους :)

Περα απο ολα αυτα διαλεξε οποιο Mayfair θελεις να σου ανεβασω για αρχη και εαν σου αρεσουν θα προχωρησουμε και με τα υπολοιπα.

verdictdenied
11-01-2008, 11:51
ναι!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helm
11-01-2008, 12:02
Ναι ο πειραματισμός, αλλά όταν γίνεται αυτοσκοπός πάμε προς progressive μεριές. Έχω ακούσει και (τους χριστιανούς technothrashers) Tourniquet και τους (μοντέρνα σύνθεση, όχι πολλά κοινά από ένα σημείο και πέρα με το thrash, ούτε καν με το heavy metal) Spastic Ink.

Mayfair είσαι υπέροχος. Καλο να ξεκινάμε από την αρχή με τέτοιες μπάντες. "Find the Screams Behind This Gate" Demo ή/και Behind.

Όταν συζητάγαμε διάφοροι για progressive metal πριν από καμιά 10ετια στο undernet στο #metalgr μου έλεγε κάποιος για Mayfair και αξιώθηκα τόσα χρόνια μετά να κάτσω να το ψάξω... Όλα στην ώρα τους, υποθέτω.

sfinotouvlaki
11-01-2008, 12:20
έχω ήδη ανεβασμένα τα "behind" & "fastest trip", οπότε γουόμ, ανέβασε το "die flucht" και, βεβαίως, αν έχεις το demo, θα χαρώ πάρα πολύ :)

verdictdenied
11-01-2008, 16:42
έχω ήδη ανεβασμένα τα "behind" & "fastest trip", οπότε γουόμ, ανέβασε το "die flucht" και, βεβαίως, αν έχεις το demo, θα χαρώ πάρα πολύ :)
Το behind το είχα κατεβάσει τότενες. Το άλλο που το έχεις? Έκανα τα search μου αλλά Yok! :P

Helm
11-01-2008, 17:44
πως μπορεί το 'behind' να είναι τόσο όμορφο. Τρίτη σερί ακρόαση, θα το αφήσω στο repeat όλο το απόγευμα. Στίχους κανείς? Πιάνω τα περισσότερα αλλά

verdictdenied
14-01-2008, 12:32
πως μπορεί το 'behind' να είναι τόσο όμορφο. Τρίτη σερί ακρόαση, θα το αφήσω στο repeat όλο το απόγευμα. Στίχους κανείς? Πιάνω τα περισσότερα αλλά

Δεν τους έχω αλλά στο 4ο κομμάτι λέει κάπου
"Can you remember November the seventeen is here..."
...και κουφάθηκα!

Helm
14-01-2008, 17:26
Γενέθλια σου η κάτι τέτοιο?

Ναι λέει διάφορα σπαραχτικά "I'm happy I need το be happy and I'm proud το be a child" κλπ.

Ψάχνουμε τους Mayfair για διάφορους λόγους. Αναμείνατε στο ακουστικό σας...

verdictdenied
14-01-2008, 22:41
Γενέθλια σου η κάτι τέτοιο?

Ναι λέει διάφορα σπαραχτικά "I'm happy I need το be happy and I'm proud το be a child" κλπ.

Ψάχνουμε τους Mayfair για διάφορους λόγους. Αναμείνατε στο ακουστικό σας...

Όχι ρε συ. Λέει 17 Νοέμνρη μέσα....

verdictdenied
19-01-2008, 17:18
Άκουσα το Lying In Wait!
Καμμένο κάπως, ενδιαφέρον και πέρα από μερικά riffs δεν μου φάνηκε thrash! Θα επανέλθω με εκτενέστερη γνώμη που θα σαρώσει!

Kalt
20-01-2008, 19:00
Pros Helm: Psineis kala. Akousa to Lying In Wait. Foveros diskos pou omos den einai oso 'katharoaimos' perimena. Akrovatei anamesa se technotrash kai prog metal eno o tragoudistis dinei polla sun logo tis theatrikis tou ermineias.

Eusima sto kalo sou gousto.

Helm
21-01-2008, 01:42
Ναι, κάπου μεταξύ technothrash και progressive metal, αυτό έγινε ακριβώς εκείνη την χρονιά γενικά. Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Ακου και το Windham Hell τώρα ;)

Δεν γαμάει το Eternal Twins στο τέρμα με την σχιζοφρενή προσωπικότητα (και μερικά από τα καλλίτερα death metal φωνητικά που δεν έκανε ποτε death metal μπάντα)? Τσακώ και videoclip όπου δυο τραγουδιστές το εκτελούν, και πρέπει - δεν βάζω χέρι στην φωτιά αλλά έτσι φαίνεται - να είναι ο ίδιος τραγουδιστής, διπλογυρισμένος.

http://www.dailymotion.com/video/xikh2_ ... wins_music (http://www.dailymotion.com/video/xikh2_depressive-age-eternal-twins_music)

Mother got pregnant by rape
Identical twins came to being, but they were different in their minds
The fatal flaw was the bad disposition
Two charactes in black opposition
The birth of the twins started this game
And relieved mother from the shame
So we grew up...

-Often I saw you caressing your cat
-I devised evil plans, you did not smell a rat
-I told you 'bout things you won't understand
-Rays of hope are fading, why can't we become friends?
-Feel the fascination of obscure ideas
Where is room for love? I want to take and never give

-Eclipse and enlightenment since cosmogony
But I'll laugh at your obsequies when you kiss my feet
-You made me cry, then you licked off my tears
Nevertheless I will love you, but replace love with fear
-Vibrations fill our discord, I'm craving for the pleasure
I feel when creatures praise me in agony...and die!

-Always before I fall asleep
I sense your presence, Mom, like a good night-kiss
My clown forgot all his jokes, my snowman has melted to tears
When he ripped off my dolls and stuck hails in their furry ears
-Permanent pain release, fantastic disharmony
Injustice is put on stage, you and me in one cage
Die fly! Kiss the abyss!
Arise! Who's wise?
-You never stayed hungry when you smelt the taste of blood
While I taught the wolves crying and broke black widow's heart
We can live, we can die, but always together, forever apart
-Control saves the state, piece falls my hate
No hope still for escape, we follow the cosmic trace
Good and evil
Who wins? The eternal twins!

-Ametric destiny, preposterous comedy
-Atomal overtones, aesthetic abscess
-Immortalized tears, paralyzed fears
-Under a spell in condemned cell

-Loose or bear the bell
-At any rate I'll see you in hell

edit: χμ όχι δεν είναι - δεν γίνεται να είναι - , ο τραγουδιστής των Depressive Age είναι που έχει την πιο γαμψή μύτη, καταταλλα σχεδόν φτυστά τα παιδιά. Αναγνωρίζει κανείς τον άλλονα? Στο άλμπουμ δεν αποδίδονται τα brutal φωνητικά σε κανέναν οπότε υποθέτω είναι από τον ίδιο, αλλά για τους λόγους της εμφάνισης έχουν και το δεύτερο το παλικάρι.