PDA

View Full Version : ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΜΙΝΣ ΣΤΟ ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΡΕΚΒΙΕΜ;;

ikonoklast
15-12-2007, 16:40
Ερχόμουν όπως ένας ενεργός πολίτης οφείλει πάντα να κάνει, να ενεργήσω και να ενημερώσω για το τελικό release της phpbb3gold που είναι επίσημο και τελευταίο χτύπημα το τελευταίο χτύπημα το οριστικό χτύπημα. Μπαίνω λοιπόν και βλέπω οτι άλλος ενεργός πολίτης έχει μπει και έχει ενημερώσει, ως όφειλε, για το 8έμα εδώ και μια μέρα και ουδεμία επίσημη απάντηση απο την πολιτεία έχει υπάρξει. Μηδεμία.

Σκεπτόμενος λοιπόν, με αφορμή αυτό, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλ8ει το φόρουμ τον τελευταίο καιρό, έχω να διαπιστώσω οτι τα κρούσματα ατιμωρησίας και ακυβερνησίας είναι πολλά, φίλοι. Έρχομαι λοιπόν να πω, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΜΙΝ ΣΤΟ ΕΡ;

Δείτε εδώ, 19-3-07:

Έκαναν update το website τους πριν λίγο σε 3.0. Στο "about" είχαν ότι η RC1 "βγήκε το Μάρτιο του 2007", το οποίο το έβγαλαν μετά από λίγα λεπτά, όμως λογικά μέσα στο δεκαήμερο θα βγει. Το νέο theme είναι πολύ όμορφο, και λογικά θα κάνουμε αμέσως upgrade σε αυτό, μέχρι να έχουμε νέο er theme (το οποίο είναι ήδη στα σκαριά.

Ένδεκα μήνες πρίν, φίλοι, ο αντμιν μας ενημερώνει για σβέλτο update και εγκατάσταση phpbb3 και νέο theme! Που είναι όλα αυτά κύριοι άντμινς; Που είναι οι υποσχέσεις για καλύτερο search engine; Για ignore στον Candiru; Για bans; Για, για, για; Και επιτέλους που είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ σε αυτό το φόρουμ, έχουμε γίνει γιάφκα, κέντρο διερχομένων, κωλοχανείο, στέκι υπογείως στην καλλινδρομίου. Στο music κυκλοφοράν μόνο πρεζάκια του rapidshare που κλέβουν δισκογραφικές, στο general υπάρχουν λεσβίες και ο blindgay, το πόλιτιξ έχει γίνει χασάν στα εξάρχεια, στο σέξιον ο σότος ο τεκίλερ έχει γίνει χέφνερ στο πιο μπουκόφσκι, στο προμόσον η ενι8άρμον απειλεί με delete τις χρυσές δεκαετίες για πάντα!

Ελπίζω με αφορμή αυτό το 8ρέντ να μπούμε σε έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με προτάσεις που 8α αποσωβήσει την κρίση 8α παύσει αυτό το τέλμα που προάγει τη λή8η, 8α οδηγήσει σε καλύτερες εποχές, για μας, για τους φίλους μας, για την οικογένεια μας, για πάντα.

Abruzzi
15-12-2007, 16:46
αποσο ξερω ενα κλικ μακρια ειναι η αναβαθμιση απο το administrator panel

ikonoklast
15-12-2007, 16:54
χμ για παλιότερες εκδόσεις σίγουρα, τώρα για να περάσεις την 3 δεν το ξέρω, μπορεί και όχι.
Σε κά8ε περίπτωση είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί δέκα (10) γαμημένα λεπτά.

Skalani Caveman
15-12-2007, 17:01
Σκάστε πια μωρέ. Θα έρθει ο άθεηστ και θα το κάνει.

.
15-12-2007, 17:03
Ο αντμίν βρίσκεται στα νησιά :puke: :!:

ikonoklast
15-12-2007, 17:05
Έχει γκόμενο.

Skalani Caveman
15-12-2007, 17:06
Θα το κάνει με το γκόμενο.

psychotron
15-12-2007, 17:28
Ontopic,

:(
Που πήγε το θεϊκό άβαταρ;;
:(

εδιτ: εμφανίστηκε!
Τι παίχτηκε πριν;
Tι Spooky πράγματα είναι αυτά;;

Abruzzi
15-12-2007, 19:07
χμ για παλιότερες εκδόσεις σίγουρα, τώρα για να περάσεις την 3 δεν το ξέρω, μπορεί και όχι.
Σε κά8ε περίπτωση είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί δέκα (10) γαμημένα λεπτά.

http://img337.imageshack.us/img337/2641/xvfm4.jpg

πατας save και εισαι ok

locust
20-12-2007, 23:38
telika vrikame pioi einai oi admins?

sfinotouvlaki
20-12-2007, 23:55
ναι.

locust
20-12-2007, 23:58
kai ti lene sxetika me to apnteht?

sfinotouvlaki
21-12-2007, 00:02
κρατούν σιγή ιχθύος τα βρωμόψαρα.

έντιτ: μπήκα στο 2008. καλή μου χρονιά!

Veinsaw
21-12-2007, 00:35
θα ερχόμουν να το κάνω αλλά τελικά έχω όντως γκόμενο και ο ικόνοκλαστ νοιάζεται για το φόρουμ.

μια από τις 2 προτάσεις του ποστ είναι ψέμματα.

inhalexhale
21-12-2007, 04:41
για μας, για τους φίλους μας, για την οικογένεια μας, για πάντα.

Edw kleidwnei to forum.

ikonoklast
21-12-2007, 10:58
θα ερχόμουν να το κάνω αλλά τελικά έχω όντως γκόμενο και ο ικόνοκλαστ νοιάζεται για το φόρουμ.

μια από τις 2 προτάσεις του ποστ είναι ψέμματα.
Είναι αλή8εια οτι το αρχικό ποστ απευ8ύνεται ακριβώς σε τύπους που νοιάζονται για το φόρουμ, δεν έχουν γκόμενο, είναι άντμινς, μπορούν να ξεγεννήσουν σε mysql/php!!

Veinsaw
21-12-2007, 21:28
και χωρίς σφυροδρέπανο!

ikonoklast
22-12-2007, 06:01
Και γουστάρεις; Και χωρίς κρεμμύδι!
Κάτι πιο επίσημο μπορώ να έχω όμως;

Veinsaw
22-12-2007, 15:32
Μη ρωτάς εμένα ρε ευαισθητοποιημένε αδερφέ, εγώ απλώς σπαμμάρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ikonoklast
22-12-2007, 17:10
Κανείς δε ρώτησε εσένα παπαράκι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H.
22-12-2007, 17:29
Σαν πούστηδες τσακώνεστε.

ikonoklast
22-12-2007, 17:37
Μάγκα μου, άβαταρ φρέντι μέρκιουρι.

Τι είναι αυτό το πανηγύρι βλακείας επιτέλους; 8έλω να με συνδέσετε με τα κεντρικά.

sfinotouvlaki
22-12-2007, 17:43
σε συνδέω (http://www.titane.ca/concordia/dfar251/igod/main.html)

H.
22-12-2007, 17:56
Άνα έτσι. Ο ικόνοκλαστ δίνει τώρα τη σωστή γραμμή.

Τι σε πείραξε στο άβατάρ μου πάλι ρε πολυ-καθυστερημένε?

ikonoklast
22-12-2007, 18:05
εγώ 8έλει μιλήσει αρχηγό σας.

H.
22-12-2007, 18:10
Εσύ κόψει μπανάνες γίνει καλό παιδί.

carheart
22-12-2007, 18:29
από επιθέσεις ευφυΐας άλλο τίποτα όμως!

ikonoklast
22-12-2007, 18:34
ΦΑ-ΤΑ-ΛΙ-ΣΤΙ-ΚΟ!

ΠΟ-ΛΥ!!

ΚΑ-ΛΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ!!!

Dragonlord
29-02-2008, 01:40
Ακούει κανείς;

shora
29-02-2008, 05:45
ναι!

ikonoklast
29-02-2008, 12:23
Dragonlord, ποιανού fake είσαι εσύ πάλι;

Dragonlord
29-02-2008, 16:46
Του dead.
Το λοιπόν, δεν είναι ακριβώς ιστορία 10 λεπτών, ειδικά με την db του er. Ο dead το είχε προσπαθήσει όταν είχε πρωτοβγεί, αλλά του έβγαζε timeout κάτι στον server. Τέσπα, θα γίνει προσπάθεια ξανά όταν είναι εφικτό - ελπίζω σύντομα.

When Black Roses Bloom
21-03-2008, 16:27
*bump*!

Επίσης κάντε κάτι, κάθε 5 λεπτα σε πετάει έξω και πρέπει να κάνεις ξανά log-in. Και δεν είναι θέμα υπολογιστή, απο 2 pc δοκιμάζω κάθε φορά.

lab
21-03-2008, 16:31
Και δω και δω!

When Black Roses Bloom
24-03-2008, 12:03
Ρε παιδιά, βαρέσαμε κανόνι? :|

VirusXI
26-03-2008, 13:25
ontopic: ο μαύρος άνθρωπος.

The Good Son
26-03-2008, 19:07
Και γώ το παθαίνω. Νομίζω οτι για να διορθωθεί πρέπει να με κάνετε μοντ στο σέξιον.

fandango
27-03-2008, 18:57
ας γίνει κάτι, δεν είναι αστείο πλέον

H.
28-03-2008, 01:01
Όντως. Κάντε τον.

When Black Roses Bloom
28-03-2008, 12:00
Ρε μαλάκες, θα κάνετε τίποτα ή στον μπούτσο σας το φόρουμ? Να ξέρουμε δηλαδή να βρούμε έναν τρόπο να σας τα πρίζουμε στο μάγκαζιν.

sfinotouvlaki
28-03-2008, 12:04
τους τα πρήζουμε εμείς σε 'κείνο!

X
30-03-2008, 12:17
Ti tha ginei telika me auto:

http://i43.photobucket.com/albums/e352/Dantalion138/Untitled-1-5.jpg

pou mou vgainei se kathe klik tou pontikiou edw mesa??????

The Good Son
30-03-2008, 22:10
basika afto einai problima twn windows. bale linux h svise ton fakelo sys32 apo ton fakelo twn windows.

X
30-03-2008, 22:51
Filarako den eisai asteios.

Dragonlord
31-03-2008, 17:58
Επειδή έχει βαρύνει πολύ η db του forum, μερικά topics (μεταξύ των οποίων και αυτό) κλειδώνονται και μετά από μερικές μέρες θα σβηστούν - γι'αυτό, αν θέλετε να κρατήσετε κάτι κάντε το τώρα. Θα ανοιχτούν νέα topics για όλα όσα κλειδώνονται.

locust
31-03-2008, 19:02
IBTL

ikonoklast
02-04-2008, 22:25
Επειδή έχει βαρύνει πολύ η db του forum, μερικά topics (μεταξύ των οποίων και αυτό) κλειδώνονται και μετά από μερικές μέρες θα σβηστούν - γι'αυτό, αν θέλετε να κρατήσετε κάτι κάντε το τώρα. Θα ανοιχτούν νέα topics για όλα όσα κλειδώνονται.
Αν είναι να σβήσετε όλα τα βαριά threads (4 σελίδων και άνω-όπως αυτό) πείτε μου γιατί 8έλω να σώσω κάτι παλιά της Blanket.

When Black Roses Bloom
08-04-2008, 09:54
Λοιπόν, επειδή γαμιέται το σύμπαν (μου έσπασε τα @@ σήμερα ειλικρινά) δεν κάνετε λέω εγώ ο κάθε μοντεράτορας στο δικό του section ένα ξεκαθάρισμα τι θέλουμε και τι όχι, και οι admins να σετάρουν ένα secret (viewed only by admins-mods ξέρω γω) section και να μπούν εκεί μέσα σαν Moved τα threads που πρέπει να φύγουν για να ηρεμίσει η database?

X
08-04-2008, 11:43
Kala leei gamw.. ki emena mou xei spasei ta neura shmera (kai kathe mera). AMAN PIA! :evil:

The Good Son
08-04-2008, 13:24
Δίκιο έχει. Και το σέκσιον έχει πολλά βαριά. Κάντε με μόντ να τα γαμήσω όλα.

When Black Roses Bloom
09-04-2008, 10:09
Σήμερα με έχει πάει click και log out. Και δεν είναι το ότι με κάνει log out, χέστικα, ξαναμπαίνω με το wand. Αλλά χάνω τα πόστς που έχουν κάνει οι βραδυνοί!

fandango
09-04-2008, 10:14
Πραγματικά, πραγματικά όμως, χωρίς πλάκα πλέον, δηλαδή σοβαρά, κάντε τον die with your good son μοντερέητορ στο σέξιον, είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο μόνος τρόπος πια για να στρώσει το er.

Τα νεύρα μας έχουν αρχίσει να σπάνε

X
10-04-2008, 11:41
GAMW TO XRISTO SAS KANTE KATI TELIKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

locust
10-04-2008, 12:36
αφήστε τις μαλακίες, αλλοι πληρώνουν για το φορουμ απο την τσέπη τους για να μαλακιζόμαστε χωρίς διαφημήσεις και ποπαψ. Αν σας ενοχλεί η κατάσταση, κάντε έρανο για να αλλάξει το ερ σερβερ

X
10-04-2008, 12:40
Nai re paidi mou ok, dikio exeis.. alla afou uparxoun pragmata pou mporoun na kanoun, na svhsoun/metaferoun topics ktl, as ta kanoun epitelous gamw.. Kathe klik kai "internal server error"... Exei katanthsei trela kourastiko.

locust
10-04-2008, 12:41
αυτα ειναι μαλακίες, δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει η βάση, το πρόβλημα είναι στον σέρβερ οπου είναι σηκωμένη η βαση, δεν μπορουν να κανουν τιποτα

X
10-04-2008, 12:43
..

When Black Roses Bloom
10-04-2008, 12:57
Πόσο είναι τον μήνα και σε ποιόν μπορώ να πληρώνω?

Dragonlord
10-04-2008, 23:49
Μιλάω με τον χοστ για να δούμε σε ποιο πλάνο ακριβώς θα κάνουμε upgrade. X σάλτα γαμήσου.

When Black Roses Bloom
10-04-2008, 23:51
Εγώ πάντως για το απο πάνω δεν έκανα πλάκα. Μπορώ να προσφέρω κάποια χρήματα το μήνα μέσω πέη πάλ ρε παιδί μου.

X
10-04-2008, 23:51
Euxaristw!

Dragonlord
11-04-2008, 00:11
Εγώ πάντως για το απο πάνω δεν έκανα πλάκα. Μπορώ να προσφέρω κάποια χρήματα το μήνα μέσω πέη πάλ ρε παιδί μου.
Τενκς, αλλά δε χρειάζεται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Έχουν ήδη προσφερθεί άλλωστε τα παιδιά που γράφουν στο mag. Μήπως ρώτησες για το άλλο που λέγαμε στα πμ;

When Black Roses Bloom
11-04-2008, 14:28
Ευελπιστώ μέσα στο Σ/Κ να καταφέρω να βρώ τον άλλον και να ξέρω με σιγουρία. Είναι Νάπτης και είναι δύσκολο να τον εντοπίσω. :P

Deggial
15-04-2008, 15:35
WARNING: Big wall of text incoming...

Shared web hosting

Στο shared web hosting ισχύει ο κανόνας "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Οι φθηνές web hosting services καταφέρνουν να διατηρούν χαμηλές τιμές γεμίζοντας τους servers πάνω από τα προσφερόμενα όρια. Αυτό καλείται overselling.

Παράδειγμα: ο κάθε server έχει διαθέσιμα 160GB χώρο, οπότε αποφασίζω να προσφέρω 10gb σε κάθε πελάτη. Τότε, θα μπορούσα προφανώς να έχω μόνο 16 πελάτες ανά server και ο καθένας από αυτούς θα είχε εγγυημένο χώρο 10gb. Στην πράξη, όμως, τα περισσότερα sites δεν χρησιμοποιούν τόσο χώρο, αλλά πολύ, πολύ λιγότερο. Εκμεταλλευόμενος αυτό το στατιστικό γεγονός, θα μπορούσα κάλλιστα να χώσω 40+ πελάτες ανά server, παρότι τους υπόσχομαι 10gb, γιατί πολύ απλά λίγοι είναι αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν όλον αυτό το χώρο.

Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην κακό, ωστόσο τόσο φθηνές υπηρεσίες είναι ένδειξη πως θα υπάρξουν προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναξιοπιστίας είναι το www.site5.com (http://www.site5.com), του οποίου οι servers παρουσιάζουν καθημερινά προβλήματα. Πολλοί πόροι, όπως ο mail server και η βάση δεδομένων είναι κοινοί για όλους τους πελάτες, οπότε εάν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα σε τμήμα κοινόχρηστης υποδομής (π.χ. ένα κακοφτιαγμένο site που γεμίζει με αιτήσεις την βάση δεδομένων), αυτό θα επηρεάσει όλους τους πελάτες.

Εάν θέλετε να παραμείνετε σε shared web host, απόφαση λογική εφόσον οι εναλλακτικές κοστίζουν πολύ περισσότερο, καλό θα ήταν να πάτε σε άλλη πιο αξιόπιστη εταιρία. Το www.webhostingtalk.com (http://www.webhostingtalk.com) είναι ένα δημοφιλές φόρουμ με κριτικές.

Προσωπικώς, υπάρχουν 2 web hosts που μπορώ να συστήσω:
1. www.u2-web.com (http://www.u2-web.com) - η υποδομή τους βασίζεται σε clustered services, δηλαδή κάθε υπηρεσία (mail server, MySQL, apache) βρίσκονται σε ξεχωριστή φυσική τοποθεσία και καταναλώνει αποκλειστικούς πόρους. Με την τεχνική τους υποστήριξη δεν έχω επικοινωνήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά όποτε χρειάστηκε απαντούσαν άμεσα και δεν είναι τηλεφωνητές-με-μισό-μήνα-εκπαίδευση.

2. www.webfaction.com (http://www.webfaction.com) - οι υπηρεσίες τους προορίζονται κυρίως για django, rails ή άλλα long-term processes, αλλά είναι μια χαρά και για PHP. Σημαντικό πλεονέκτημα το πολύ δραστήριο φόρουμ τους για βοήθεια.

Virtual private servers

Το επόμενο σοβαρό βήμα για ένα site που έχει ξεπεράσει το επίπεδο υπηρεσιών του shared web hosting είναι οι Virtual Private Servers. Με απλά λόγια, πρόκειται για "εικονικούς υπολογιστές" που τρέχουν πάνω σε κάποιο virtualization software (Xen, Virtuozzo, κλπ), σε σχεδόν native ταχύτητα. Είναι σαν να έχεις στήσει ένα δικό σου μηχάνημα, με ελάχιστους περιορισμούς.

Το σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ελευθερία που προσφέρουν, καθώς στήνεις την δική σου υποδομή και μπορείς να έχεις πολύ καλή απόδοση. Παραδείγματος χάριν, χρήση του nginx ως proxy server/static file handler, memcached για να ελαφρύνει η βάση δεδομένων, κλπ.

Το σημαντικό αρνητικό είναι πως θα πρέπει να στήσεις και να συντηρείς τα πάντα με το χέρι (mail server, MySQL, apache web server, κλπ). Προφανώς απαιτούνται οι αντίστοιχες γνώσεις διαχείρισης συστήματος.

Ανεπιφύλακτα μπορώ να συστήσω την www.slicehost.com (http://www.slicehost.com) που έχουν πολύ καλή υποδομή, πολύ καλή τεχνική υποστήριξη και δραστήριο φόρουμ.

Improving phpbb performance

Αν έχω καταλάβει καλά από την όλη συζήτηση, τα προβλήματα που έχουμε οφείλονται στο φόρουμ κι όχι στο υπόλοιπο τμήμα του site. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιωθεί η απόδοση του phpbb.

1. InnoDB tables στην βάση δεδομένων. Χρειάζονται περισσότερη μνήμη, αλλά είναι πολύ πιο αποδοτικά στην συχνή εγγραφή/τροποποίηση δεδομένων.

2. Upgrade to phpbb3, μιας και είναι αναμφισβήτητα γρηγορότερο. Το μειονέκτημα είναι πως όποια mods χρησιμοποιούνται θα πρέπει να ξαναγραφτούν από την αρχή. Το ίδιο και τα visual styles.

3. Rewrite SQL queries. Πολλά σημεία του phpbb στην επαφή του με την βάση δεδομένων μπορούν να βελτιωθούν.

4. Cached keyword index for searching. Αυτό απαιτεί ολική επανεγγραφή του κώδικα αναζήτησης του phpbb, ώστε αντί να κάνει αναζήτηση στην βάση δεδομένων, να κάνει αναζήτηση σε ειδικό λεξικό που κρατά λεπτομέρειες για κάθε εμφάνιση της κάθε λέξης. Επίσης, απαιτείται ένα cron job να κάνει το indexing ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5. Database caching. Λειτουργία που ενσωματώνεται σε phpbb 3. Σε phpbb 2, απαιτεί πολλές τροποποιήσεις στον κώδικα.

6. Λύσεις που δεν γίνονται σε shared web host: PHP eAccelerator για caching του εκτελέσιμου κώδικα σε compiled state. Memcached για caching των αποτελεσμάτων της βάσης δεδομένων (αυτό απαιτεί διορθώσεις σε πολλά σημεία του κώδικα του phpbb).

GuardianOfIvorytower
15-04-2008, 15:39
Πιστεύω τα είπε όλα :)

Dragonlord
20-04-2008, 18:24
Οντόπικ, θα σας απαντήσω σύντομα. Πρόμις.

Dragonlord
24-04-2008, 01:06
O deggial κι εγώ!

ikonoklast
24-04-2008, 04:36
Δεκτό!

Παίζει μια πουστιά, τα avatars (και τα offline) γίνονται resize στα 150 x κάτι.

Dragonlord
24-04-2008, 14:18
Καμία πουστιά, η μόνη πουστιά ήταν ότι απαγορεύονταν τα μεγαλύτερα avatars εδώ και κάτι χρόνια αλλά αρκετοί μας γράφατε. Τον πούλο τώρα!
Έχω βάλει και κάποιους περιορισμούς στις εικόνες στα signatures οι οποίοι μπορεί να αλλάξουν, στην πράξη θα δείξει

ikonoklast
24-04-2008, 14:41
Γιατί όταν είναι σε άλλο host η εικόνα τι πειράζει;

Vicotnik
24-04-2008, 14:47
καλά λέει ο ικονοχλατς, δε πειράζει κάτι.
τώρα να μας κατσιάζετε τα όμορφα αβαταρ μας το βρίσκω πολύ άδικο.
ειδικά όταν δε ξεπερνάνε και πολύ το όριο.
φασισμός.

Deggial
24-04-2008, 14:54
Στο ύψος θα μπορούσε να αυξηθεί το όριο. Σε πλάτος είναι καλύτερα να έχει το λογικό όριο των 150px, για να μη χαλά το layout της σελίδας.

Vicotnik
24-04-2008, 14:58
ε κάντε και το πλάτος μια διακοσαρού, σιγά το πράγμα ρε παιδιά!!

Dragonlord
24-04-2008, 15:29
180x200 και βλέπουμε.

X
24-04-2008, 16:19
Στο ύψος θα μπορούσε να αυξηθεί το όριο. Σε πλάτος είναι καλύτερα να έχει το λογικό όριο των 150px, για να μη χαλά το layout της σελίδας.

Twra xalaei to layout. Ginetai na einai stathero to platos tou koutakiou me ta location, avatar,nick ktl aneksarthta to megethos ths eikonas? Opoios to ksepernaei, na tou kanei resize kserw gw, alla ki opoios exei mikroterh eikona, na mhn mikrainei opws nomizw pws kanei twra.

Epishs na pw ki egw ena bravo, trexei wraia :thumbsup:

Deggial
24-04-2008, 16:39
Twra xalaei to layout. Ginetai na einai stathero to platos tou koutakiou me ta location, avatar,nick ktl aneksarthta to megethos ths eikonas? Opoios to ksepernaei, na tou kanei resize kserw gw, alla ki opoios exei mikroterh eikona, na mhn mikrainei opws nomizw pws kanei twra.

Epishs na pw ki egw ena bravo, trexei wraia :thumbsup:

Άλλαξα το μέγεθος της αριστερής στήλης ώστε να χωρά μία εικόνα πλάτους 150px. Για μεγαλύτερες εικόνες, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει αυτό που λες, χωρίς το site να καταντήσει βαρύ για τον χρήστη.

Συγκεκριμένα, η μόνη λύση θα ήταν μέσω Javascript, δηλ. ένα τμήμα κώδικα που θα έτρεχε στον client (στον υπολογιστή σου δηλαδή) εφόσον φορτώσει η σελίδα, αλλά θα έπρεπε να ελέγχει μία-μία όλες τις εικόνες των προφίλ, σε κάθε φόρτωμα της σελίδας.

Blanket
26-04-2008, 10:51
ke tora nomizhs pos epxiases ton papapota rxidia ee?

X
26-04-2008, 13:56
http://i43.photobucket.com/albums/e352/Dantalion138/Untitled-1-7.jpg

Den exw katalavei giati ginetai auto. Thelw na pw, kai prohgoumenws uphrxan megalutera k mikrotera avatars, kai ta mikrotera aplws mpainane sto kentro ths aristerhs sthlhs xwris na xalaei to platos ths k katepektasin to layout. De ginetai na einai stathero auto to platos? Fixed re paidi m', pws to lene.

Deggial
26-04-2008, 15:42
Den exw katalavei giati ginetai auto. Thelw na pw, kai prohgoumenws uphrxan megalutera k mikrotera avatars, kai ta mikrotera aplws mpainane sto kentro ths aristerhs sthlhs xwris na xalaei to platos ths k katepektasin to layout. De ginetai na einai stathero auto to platos? Fixed re paidi m', pws to lene.

Θα το διορθώσω και αυτό να έχει πλάτος 180, αλλά να μένει μία στήλη σε σταθερό μήκος είναι πρακτικά αδύνατο. Ο λόγος που εμφανίζεται το πρόβλημα με τα μικρότερα avatars είναι επειδή το πλάτος της στήλης είναι μικρότερο από όσο θα έπρεπε να είναι.

Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά στα κελύφη πινάκων στην HTML είναι να μην διατηρούν σταθερό το πλάτος τους, αλλά να το προσαρμόζουν στο περιεχόμενο. Κατά αυτή τη συμπεριφορά, το πλάτος που ορίζει ο σχεδιαστής είναι, τρόπον τινά, το ελάχιστο πλάτος του κελύφους.

Η συμπεριφορά αυτή είναι δυνατόν να αλλάξει με τροποποίηση της ιδιότητας overflow, ώστε είτε το περιεχόμενο να "ξεχειλίζει" εκτός των ορίων του κελύφους, είτε να προστίθεται scrollbar, είτε να ό,τι βγαίνει εκτός ορίων να αποκρύπτεται. Νομίζω δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί καμία από αυτές τις λύσεις δεν είναι καλή, είναι κάπως προφανές.

12 stars circle your brow
26-04-2008, 15:48
Ρε deggial κάνε έστω το height στα 250. 240 έστω.

X
26-04-2008, 15:48
Den katalava tipota. Egw kollaw sto giati den sunevaine prin auto to pragma afou alloi eixan avatars 100x100 alloi 150x150 kai to platos tis sthlhs htan stathero. To mhkos den mas peirazei, as paizei, de xalaei to layout. To platos omws palia giati den xalage opws twra?
Tespa, den exw idea ap'auta, nevermind.

Deggial
26-04-2008, 15:57
Den katalava tipota. Egw kollaw sto giati den sunevaine prin auto to pragma afou alloi eixan avatars 100x100 alloi 150x150 kai to platos tis sthlhs htan stathero. To mhkos den mas peirazei, as paizei, de xalaei to layout. To platos omws palia giati den xalage opws twra?
Tespa, den exw idea ap'auta, nevermind.

Τα νέα themes είχαν πλάτος στην αριστερή στήλη μικρότερο από όσο θα μπορούσε να χωρέσει μία 150χ150 εικόνα, γι' αυτό. Τώρα το διόρθωσα.

26-04-2008, 15:58
Έκανες 240 το ύψος;

X
26-04-2008, 16:03
A kalh fash, gamw. Bravo re Deggial.
Vevaia gnwmh mou einai pws to 150 einai arketo gia platos. Kai ta gigantiaia avatars den tha fainontai wraia. Ta pshla einai omorfa antithetws. Alla ok, gousta einai auta.

26-04-2008, 16:06
Να ακουτε τη Χ. Ξέρει καλά απο αβαταρς και από γάτες.

X
26-04-2008, 16:13
:P
Kala ki esu to parakaneis me to 240 edw pou ta leme :P
150x220 (MAX) tha'tane to komple kata th gnwmh mou

26-04-2008, 16:16
ρε όλα μου τα τέλεια αβαταρς είναι 240 υψος =/

X
26-04-2008, 16:18
Hmmm.. malakia. Tespa ok, k to 240 palevetai, afou einai se upsos. Alla I dont make the calls.
An thes pantws steile mou kanena na sto kroparw omorfa stis edw diastaseis.

ikonoklast
26-04-2008, 18:48
E, βάλτε ό,τι γουστάρετε για τα uploaded και 150χ250 για τα off-site. Περίπου όπως ήταν και πριν δλδ.

pitchfork
27-04-2008, 00:00
Εντάξει, επειδή και για μένα το άβαταρ είναι η προσωποποίηση του ΠΕΟΥΣ θα ήθελά όπως και οι υπόλοιποι να το συζητήσουμε λίγο το γιατί δεν μπορώ να το έχω μεγάλο.

Dragonlord
01-05-2008, 15:06
E, βάλτε ό,τι γουστάρετε για τα uploaded και 150χ250 για τα off-site. Περίπου όπως ήταν και πριν δλδ.
Είπαμε, 180x200. Υπεραρκετό είναι το ύψος, τη στιγμή που πολλοί κάνουν posts της μιας γραμμής δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιάνουν τη μισή και βάλε σελίδα λόγω του avatar.

ikonoklast
01-05-2008, 17:54
Πωσπώς; Αυτό είναι gay, υπάρχουν χρήστες γενικά απο το φόρουμ με signature που έχει απάνω την οδύσσεια και την ιλιάδα, το όσα παίρνει ο άνεμος σε animated gif, μια playlist απο το '64 και 114 embedded φύλλα excel με τα stats τους απο όλα τα rpg απο το πρώτο ultima και μετά.

Και 'μεις τι ζητήσαμε; 50 πιξελάκια για να μην φαίνονται κακοφορμισμένα τα κομψοτεχνήματα μακρόστενα αβαταρς, στολίδια του ίντερνετς, επιτεύγματα της σύγχρονης τέχνης και μνημεία αισ8ητικής.

Ένα τέτοιο πραματάκι, αμαρτία απ' το 8εό:

http://i3.photobucket.com/albums/y52/prakasrel/text7728-1.png

wino
01-05-2008, 18:02
mia pou to piasame kai auto den ginetai kanenas periorismos kai sta signatures?

Mitsmann
02-05-2008, 03:48
αν δεν γινει περιορισμος στους ποστερς δεν θα δεις προκοπη!

Blindgeo
03-05-2008, 02:36
Gi'auto uparxei to ignore nte!

wino
03-05-2008, 11:04
δεν με πολυψήνει, αλλά παίζεις με τη φλόγα...

Ubu Roi
04-05-2008, 08:10
στο παράθυρο των άβαταρ κάντε τα align στο κέντρο.

και τα titles το ίδιο.

και το ονλαιν/οφφλαιν.

sfinotouvlaki
04-05-2008, 08:28
ναι, κάντε τα αυτά κι αν θέλετε βάλτε το Self-Promotion πάνω από το Musicians Chat γιατί με πιάνουν σπασμοί όταν τα βλέπω έτσι :oops:

Dragonlord
05-05-2008, 23:26
Αν είναι έτσι...

X
06-05-2008, 19:54
http://i43.photobucket.com/albums/e352/Dantalion138/j.jpg

Ubu Roi
07-05-2008, 12:38
και σβήστε το παλιό οφφίσιαλ οφφ τόπικ θρεντ ιμο, πέρασαν αρκετές μέρες μετά το κλείδωμα και την ανακοίνωση.

ikonoklast
07-05-2008, 20:41
Επίσης ένα καυτό 8έμα είναι ότι όταν γράφω "χοχοχοχοχο" με ελληνικούς χαρακτήρες το εμφανίζει στο ποστ με αγγλικούς!

Vicotnik
08-05-2008, 17:37
γιατί απενεργοποιήσατε το img code στο καινούριες αγορές;; μμ;;

Dragonlord
08-05-2008, 20:29
και σβήστε το παλιό οφφίσιαλ οφφ τόπικ θρεντ ιμο, πέρασαν αρκετές μέρες μετά το κλείδωμα και την ανακοίνωση.
Δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο, εφόσον πλέον λειτουργεί μια χαρά το φόρουμ. Το είχα κάνει ως τελευταία προσπάθεια να σταματήσει να σέρνεται επειδή μου έλεγαν από τον χοστ ότι φταίει το φόρουμ, αλλά αφού αλλάξαμε χοστ και τώρα είναι οκ δε βλέπω το λόγο προς το παρόν τουλάχιστον.

Dragonlord
08-05-2008, 20:47
γιατί απενεργοποιήσατε το img code στο καινούριες αγορές;; μμ;;
Από λάθος. Τώρα δουλεύει σωστά.

The Good Son
12-05-2008, 03:46
Ποιόν ξεχάσατε να κάνετε μοντ στο σέξιον;

[spoiler:3abyf3pt]http://i6.photobucket.com/albums/y209/thegodeater/IMG_1407.jpg[/spoiler:3abyf3pt]

stam and the witches
14-05-2008, 23:59
Όταν κάνουμε κλικ σε ένα λινκ, κάντε το να ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο, θενξ.

ikonoklast
15-05-2008, 00:07
http://www.codinghorror.com/blog/images/middle-mouse-button-press.png

Phantom Duck
15-05-2008, 03:29
http://www.cablesdirect.com/prodimages/CA246-2P_LR.jpg

ikonoklast
15-05-2008, 10:23
http://blog.makezine.com/mousemodtitle.jpg

Dragonlord
15-05-2008, 16:09
Όποιος έχει ποντίκι χωρίς ροδέλα, ας δώσει λογαριασμό τραπέζης να του βάλω πέντε ευρώ να πάρει!

Μπράβο! Αυτός είναι αντμίν!

Deggial
15-05-2008, 16:23
Όταν κάνουμε κλικ σε ένα λινκ, κάντε το να ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο, θενξ.

Εφόσον πλέον όλοι οι σύγχρονοι browsers αφήνουν τον χρήστη να επιλέξει πώς θα ανοίξει μία σελίδα (στο ίδιο tab, σε νέο tab ή σε νέο παράθυρο) το θεωρώ καλύτερο να επιλέγει ο χρήστης παρά να τον περιορίζουμε.

VirusXI
16-05-2008, 12:07
mmm στο φάιαρφοξ του μακ ενώ έχω επιλέκσει νέο ταμπ, αν δε πατήσεις το κομμάντ ανοίγει πάντα στο ίδιο.
κιε είναι σπαστικό ιντίντ.

Deggial
16-05-2008, 12:50
Ως επιλογή εννοούσα το διαφορετικό συνδυασμό πλήκτρων (Click, Cmd-Click, Opt-Cmd-Click για Safari, παραδείγματος χάριν). Αυτό που ρυθμίζεις στον Firefox είναι πράγματι το τι γίνεται με middle click/Cmd-Click.

ikonoklast
16-05-2008, 16:53
1/100 refresh μου βγάζει τη σελίδα με αμορφοποίητες (και τεράστιες) γραμματοσειρές, όχι ότι με ενοχλεί αλλά το πα8αίνει κι άλλος ή τρέχει κάτι εδώ;

Deggial
17-05-2008, 00:04
1/100 refresh μου βγάζει τη σελίδα με αμορφοποίητες (και τεράστιες) γραμματοσειρές, όχι ότι με ενοχλεί αλλά το πα8αίνει κι άλλος ή τρέχει κάτι εδώ;

Αυτό είναι μάλλον πρόβλημα του browser που χρησιμοποιείς.

ikonoklast
17-05-2008, 05:00
Είναι λίγο εξεζητημένος ο firefox, το ομολογώ.

Dragonlord
17-05-2008, 10:29
Ίσως φταίει κανα πλαγκίν, λέω εγώ τώρα. Πάντως οι μισοί με firefox μπαίνουν, ένα μήνα τώρα όλο και σε κάποιον άλλο θα συνέβαινε.

sfinotouvlaki
17-05-2008, 10:57
σε μένα παλιότερα συνέβαινε συχνά. το τελευταίο διάστημα δε θυμάμαι. μπορεί ναι μπορεί όχι.

Deggial
17-05-2008, 12:27
Είναι λίγο εξεζητημένος ο firefox, το ομολογώ.

Πόσα και ποια bugs έχει ένα λογισμικό δεν έχει καμία σχέση με την δημοτικότητα του.

Το μέγεθος των κειμένων ορίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα CSS (http://en.wikipedia.org/wiki/Cascading_Style_Sheets) αρχείο, το οποίο είναι στατικό - δεν αλλάζει κάθε φορά που φορτώνει μία σελίδα. Οπότε, κατά το refresh ο browser σου έχει πρόβλημα και δεν το φορτώνει κατ' ανάγκην σωστά. Π.χ. θα μπορούσε να κοιτάει στο local cache για το αρχείο αυτό, έπειτα να ξεχνά να το φορτώσει και τελικώς να φαίνεται το κείμενο χωρίς μορφοποίηση.

ikonoklast
17-05-2008, 20:27
Καλά δεν είναι κα8όλου απί8ανο να φταίω εγώ, έτσι κι αλλιώς παίζω σε ένα μπουρδέλο ff με τρείς χιλιάδες πλαγκίνια τα τέσσερις χιλιάδες απο τα οποία είναι css, html validators και php πούτσες.
Απλά έλεγα αν παρουσιάζεται και σε άλλον.

Boom!
18-05-2008, 00:51
Και σε μενα εχει παρουσιαστει καναδυο φορες.

Atheist
18-05-2008, 02:35
http://dwinger.files.wordpress.com/2007/10/angel-and-mary.jpg

The Good Son
18-05-2008, 23:50
Ευχαριστώ όσους πίστεψαν, όσους με έκαναν και αυτόν που είχα μέσον.

stam and the witches
19-05-2008, 04:43
http://www.codinghorror.com/blog/images/middle-mouse-button-press.png

Το πατάω αλλά παίρνω σβάρνα τη ροδέλα και τα κάνω όλα πουτάνα. Δε βολεύει.

shora
19-05-2008, 08:43
το δεξι κλικ και ανοιγμα δεσμου σε νεα καρτελα;

Phantom Duck
20-05-2008, 00:00
Ctrl+T. Real men do it on keyboard only.

VirusXI
20-05-2008, 02:16
markareis, cmnd+c, cmnd+t, cmnd+v, enter.
βαριέμαι.