Log in

View Full Version : You may be a victim of software counterfeiting

Nasum
12-12-2007, 10:12
Η καλη μερα απο το πρωι φενεται!ε ναι λοιπον,ξυπνησα πριν απο λιγο και με το που ανοιγω την οθονη βλεπω τη συνδεση μου κατω και το παραπανω μηνυμα να μου εμφανιζεται μονιμα στην toolbar.Ξερει κανενας πως θα τα βγαλω περα με αυτη τη μαλακια η θα πρεπει να αρχισω να ανησυχω?

ikonoklast
12-12-2007, 10:14
Σε ποιά toolbar; Τι λειτουργικό και τι isp έχεις;

Nasum
12-12-2007, 10:26
Στην τουλμπαρ κατω δεξια.Win Xp εχω και οτενετ.Το εψαξα στο γκουγκλ βεβαια και υπαρχουν διαφορα φορουμς οπου μιλανε για το συγκεκριμενο προβλημα και τροπους για να το ξεπερασεις.Αυτο που με απασχολει ομως περισσοτερο ειναι οτι ακομη και αν το σβησω το νοτιφικεισον,θα μπορω να λαμβανω ακομη απντειτς η θα αναγκαστω να αγορασω το λογισμικο?

Nasum
12-12-2007, 10:27
http://www.tweaksforgeeks.com/windows-x ... how-to-fix (http://www.tweaksforgeeks.com/windows-xp/2006/05/this-copy-of-windows-is-not-genuine-how-to-fix)

Abruzzi
12-12-2007, 10:28
Originally Posted by http://castlecops.com/check150997next.html
You may be a victim of software counterfeiting. The Windows product key installed on this computer is not genuine.
The product key is a unique identifier assigned by Microsoft only to genuine Windows software. If this key is missing or incorrect, it may indicate the presence of counterfeit software and your system may be at risk.

The Windows product key installed on this computer is a Volume License Key (VLK) that has been blocked. A VLK is typically licensed to organizations that want to use multiple copies of Windows. However, if a VLK is reported as stolen or leaked, it is blocked from passing validation and is not considered genuine.

If you received a computer with a VLK, and you do not have a Volume License Agreement with Microsoft, you may be a victim of software counterfeiting. If this has happened to you, learn how to get genuine below.
If you do have a Volume License Agreement with Microsoft, you believe you are using the appropriate VLK assigned to your organization, and your VLK has not been reported as stolen or lost, contact your system administrator, Large Account Reseller (LAR), or Enterprise Software Advisor (ESA) to report the problem.

οταν δεν εχεις αυθεντικο ΟS φιλε μου προσεχεις τουλαχιστον να κανεις οτι πρεπει να κανεις σωστα :P

κανε backup αρχεια, κανα φορματ και περνα κατι αλλο,free or not,αγορασε xp αν δε θες linux,εχουν πεσει αρκετα οι τιμες στα home edition

ikonoklast
12-12-2007, 10:32
lolol

Abruzzi
12-12-2007, 10:35
ε ναι,μπορεις επισης απλα να βρεις και καλυτερο κρακ :P

Nasum
12-12-2007, 10:41
κοιτα Abruzzi,στο γκουγκλ που εκανα σερτς υπαρχουν 200 λινκς που προτεινουν καποιες λυσεις.γιατι να αναγκαστω λοιπον να κανω φορματ και να αγορασω αυθεντικο λογισμικο?

http://safemode.gidblog.com/2007/04/29/ ... erfeiting/ (http://safemode.gidblog.com/2007/04/29/windows-xp-you-may-be-a-victim-of-software-counterfeiting/)

για δες μια αυτο το λινκ και πεσμου αποψη,πριν βιαστω να κανω οτιδηποτε.

Abruzzi
12-12-2007, 10:45
ρε ναι,κανε οτι λενε,στην ουσια νεο κρακαρισμα κανεις (πιστευω ε,δεν το εψαξα...παιζει ομως και να ειναι και λυσεις για αυθεντικες κοπιες αυτα,διαβασε τα προσεκτικα)

απλα imo αν ειναι κατι που δε πρεπει να εχεις σπασμενο ειναι το λειτουργικο

The Nerd
12-12-2007, 10:48
κοιτα Abruzzi,στο γκουγκλ που εκανα σερτς υπαρχουν 200 λινκς που προτεινουν καποιες λυσεις.γιατι να αναγκαστω λοιπον να κανω φορματ και να αγορασω αυθεντικο λογισμικο?

Σωστος ο φιλος, γιατι να αγορασει αυθεντικο λογισμικο (αφου δε θελει να βαλει open source). Θεος φυλαξοι, αν αγοραζε ο κοσμος αυθεντικο λογισμικο, πως θα αγορασουμε το νεο αμπουντουντου (αφρικανικο μπλακ μεταλ με μονοχορδα)

Deggial
12-12-2007, 12:14

Σωστος ο φιλος, γιατι να αγορασει αυθεντικο λογισμικο (αφου δε θελει να βαλει open source).

Γι' αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=-Xfqkdh5Js4

ikonoklast
12-12-2007, 12:35

Σωστος ο φιλος, γιατι να αγορασει αυθεντικο λογισμικο (αφου δε θελει να βαλει open source).

Γι' αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=-Xfqkdh5Js4
Τεράστιο.

Abruzzi
12-12-2007, 12:45
αχαχαχα επος

Nasum
12-12-2007, 13:20
χαχαχαχαχαχαχα γαμησε!

H.
12-12-2007, 14:18
Λοιπόν, στο θέμα, το συγκεκριμένο notification θα πετάγεται επ άπειρον όσο δεν κρακάρεις την εγκατάστασή σου και θα σου σπάει τα νεύρα αλλά ως εκεί. Και updates κανονικά μπορείς να κάνεις και full λειτουργική θα είναι η εγκατάστασή σου. Γέλασα πολύ με την προτεινόμενη λύση του Abruzzi ομολογώ. Από την άλλη αν θέλεις να απαλλαχτείς τελείως από αυτό το σπαζαρχίδικο μπλε αστέρι υπάρχουν πολλά κρακ, απλά θέλει λίγο υπομονετικό ψάξιμο, κάτι έχω κι εγώ γιατί το χω πάθει στο παρελθόν αν θες στείλε PM.

Abruzzi
12-12-2007, 14:22
για να καταλάβω,είναι αστείο να προτιμάς αυθεντικό λειτουργικό σύστημα;και γενικα λογισμικο

ή δωρεαν,προκειμενου να κρακαρεις;

Deggial
12-12-2007, 14:26
Όπως έχω ξαναπεί, αν είναι να αγοράσετε ένα και μόνο λογισμικό αυθεντικό, αυτό θα έπρεπε να είναι το λειτουργικό σύστημα. Έχει μεγάλη σημασία, για λόγους ασφάλειας και απόδοσης, όπως η έγκαιρη και σίγουρη προμήθεια διορθώσεων σε θέματα ασφάλειας.

Βεβαίως, μιλάω σε άτομα που όταν έχουν πρόβλημα κάνουν φορμάτ, οπότε...

Phoebus
12-12-2007, 14:33
Εγώ διαφωνώ με τον Deggial :P

Κατεβάστε corporate editions των windows και τα προβλήματα τελειώνουν. Εκεί που αξίζει να ρίξετε τα λεφτά σας είναι στις εφαρμογές/παιχνίδια που χρησιμοποιείτε και γουστάρετε.

H.
12-12-2007, 14:35
Ναι Abruzzi είναι αστείο να προτιμάς γνήσιο λειτουργικό σύστημα εκτός αν ανήκεις στην κατηγορία του χρήστη που περιέγραψε ο Deggial, που δεν υπάρχει και τόση εξοικείωση με το θέμα υπολογιστή οπότε με το πρώτο πρόβλημα τρέχουν για format. Επειδή λοιπόν και μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τέτοιον user, η πρόταση λύσης 'κάνε format και πάνε πάρε γνήσιο λειτουργικό' ήταο αστεία.

Abruzzi
12-12-2007, 14:36
να και μια σωστη εναλακτικη...σε ενα partition του παλιου pc τρεχω ενα oem win2000 χωρις κανενα προβλημα

και genuine και δε χρειαζεσαι key,βεβαια δεν εχω ψαξει σε βαθος αν οντως δεν υπαρχει κανενα προβλημα απο κει και περα

edit: h. απο το να ψαχνεται καθε τοσο για νεο κρακ μια χαρα λυση ηταν...θα εχει και το κεφαλι του ησυχο για θεματα ενημερωσεων κτλ κτλ

στην τελικη εγω δε λεω σκασε φραγκα ντε και καλα,μια χαρα ελευθερο λογισμικο παιζει κει εξω

δεν ειναι αναγκη να κρακαρεις το οτιδηποτε επειδη το εχουν ολοι μεχρι και ο μπαμπης ο σουγιας (βλεπε windows,nero,office,photoshop κτλ κτλ)

H.
12-12-2007, 14:43
Τι κρακ κάθε τόσο μωρέ? Μια φορά το κάνεις apply το συγκεκριμένο και τελείωσες. Και γιατί να μην κρακάρεις το οτιδήποτε? Δεν καταλαβαίνω την χαοτική λογική σου. Να σκάσω δηλαδή 100 ευρώ Windows, 300 office, 50 nero και 150 δενξερωποσοσκατακανει, έξι κατοστάρικα για 4 προγράμματα μόνο και μόνο για να χω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν πρόκειται να τρέξω ένα .exe (το crack) ποτέ. Θέλω να μου ορίσεις την λέξη θύμα.

Abruzzi
12-12-2007, 14:45
αντε παλι...

να μη σκασεις τπτ λεμε,δεν σε αναγκαζει κανεις

να βαλεις Openoffice,cdburnerxp και παει λεγοντας

H.
12-12-2007, 14:47
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΠΙΟ MAISTREAM ΚΑΙ ΤΕΣΠΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΣΑΜΠΑ? ΡΕ ΕΙΣΑΙ BOT?

Deggial
12-12-2007, 14:52
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΠΙΟ MAISTREAM ΚΑΙ ΤΕΣΠΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΣΑΜΠΑ? ΡΕ ΕΙΣΑΙ BOT?

Γιατί, όπως λέει και το βίντεο, θα σταματήσουν να υπάρχουν προγράμματα!!!

H.
12-12-2007, 14:55
:rofl:

Abruzzi
12-12-2007, 14:57
η. κανε ότι καταλαβαίνεις,δεν υπάρχει επαφή

H.
12-12-2007, 14:59
Αυτό λέω κι εγώ. Κάποια πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν ανίκητα.

locust
12-12-2007, 14:59
kamia apolytws

Abruzzi
12-12-2007, 15:03
Κάποια πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν ανίκητα.

οπως;

H.
12-12-2007, 15:05
sys-adminned! lol

locust
12-12-2007, 15:17
re psile, den kserw ti douleia kaneis h ti spoudases, alla pws tha se fenotan ama kapoios ekleve th douleia sou? Nai ok, xrisimopoihse peiratika, alla mhn exeis kai thn entypwsh oti afto pou kaneis einai kai to swsto.
Episis to gegonos oti xrisimopoieis kapoia programmata epeidi einai mainstream dixnei to epipedo sou, zw gia th mera pou ta spasmena leitourgika kai programmata tha svhnoun tyxaia dedomena apo tous diskous tou xrhsth

Deggial
12-12-2007, 15:41
re psile, den kserw ti douleia kaneis h ti spoudases, alla pws tha se fenotan ama kapoios ekleve th douleia sou? Nai ok, xrisimopoihse peiratika, alla mhn exeis kai thn entypwsh oti afto pou kaneis einai kai to swsto.
Episis to gegonos oti xrisimopoieis kapoia programmata epeidi einai mainstream dixnei to epipedo sou, zw gia th mera pou ta spasmena leitourgika kai programmata tha svhnoun tyxaia dedomena apo tous diskous tou xrhsth

Έως και μερικά χρόνια πριν, στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας επιτρεπόταν η αντιγραφή. Μέχρι την προσαρμογή σε νεότερες Ευρωπαϊκές Οδηγίες, ήταν απολύτως νόμιμο και προστατευόταν από τον νόμο να αντιγράψω ένα βιβλίο ή ένα CD και να τον δώσω σε φίλο μου. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα είχε νόημα κάτι άλλο. Κάθε έργο με κατωχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα βρίσκεται, κατά τον νόμο, στην Εθνική Βιβλιοθήκη και μπορείς να πας όποτε θες να το αντιγράψεις - πληρώνοντας μόνο το κόστος της φωτοτυπίας.

Μόνο σχετικά πρόσφατα, την τελευταία δεκαετία, λόγω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, απαγορεύεται η χρήση τεχνικών μέσων για αντιγραφή.

The point is... για 2 αιώνες στην Ελλάδα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να φωτοτυπήσει ένα βιβλίο, είτε από φίλο του είτε από την Εθνική Βιβλιοθήκη, νομιμότατα. Αυτό, ωστόσο, δεν σήμαινε το τέλος των βιβλιοπωλείων, ε; Ούτε της μουσικής.

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά, πολλά άλλα για την ιστορία των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά το βασικό σημείο είναι πως το πρόβλημα δε βρίσκεται στους καταναλωτές, αλλά στο πείσμα των αντίστοιχων βιομηχανικών κλάδων να μην προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις της αγοράς, αλλά να καταφεύγουν στον μπαμπά-κράτος για να εγγυηθεί την βιωσιμότητα του αποτυγχημένου επιχειρηματικού μοντέλου τους.

ikonoklast
12-12-2007, 15:56
Βασικά δε καταφεύγουν στο μπαμπά-κράτος που υπάρχει ανεξάρτητα και λειτουργεί χωρίς αλληλεπίδραση. Είναι η ίδια η αγορά και τα trust που επιδιώκουν την παρέμβαση του κράτους προς όφελος τους και πιέζουν για νομο8ετικές ρυ8μίσεις σε κρατικό και διακρατικό επίπεδο (βλ ηπα - εε). Οι πιέσεις που ασκεί η βιομηχανία software στα αρμόδια όργανα της εε για τις πατέντες είναι ολοκά8αρη περίπτωση. Όπως επίσης χαρακτηριστικό είναι οτι η κατοχύρωση για τις ηλεκτρονικές πατέντες ουσιαστικά γίνεται παράτυπα απο τις κοινοτικές οδηγίες αλλά η βιομηχανία "νομιμοποιεί" την χρήση τους με παρα8υράκια και άλλες αρκουδιές. Αν η πιο πρωτοποριακή και αναπτυσσόμενη βιομηχανία με την πιο ευέλικτη και δυναμική αγορά δεν μπορεί να λύσει τέτοια ζητήματα απο μόνη της τότε δεν είναι το 8έμα ο μπαμπάς κράτος once again.

H.
12-12-2007, 15:59
Σωωωωωωωωωωωωωπα ρε Λόκουστ. Και γαμώ τις λογικές αυτή που χρησιμοποιείς. Σύμφωνα με την οποία μου δίνεται και μένα η ευκαιρεία να ρωτήσω το εξής: εσύ δηλαδή 'ψηλέ' που σπούδασες δεν έχεις mp3 και ταινίες στον σκληρό σου? Η μήπως αυτά που έχεις είναι όλα εναλλακτικά και τίποτα δεν είναι mainstream. Πρόσεξε τι θα πεις, η απάντησή σου θα καθρεφτίσει άμεσα το επίπεδό σου. Γιατί καταλαβαίνεις ότι την ίδια πειρατία που κάνω εγώ την κάνεις κι εσύ στην αντίστοιχη περίπτωση. Άφησε λοιπόν για λίγο τις ευαισθησίες σου με συγκεκριμένους τομείς της πειρατίας μόνο και μόνο γιατί τους σπούδασες και νιώσε την γενικότητα του φαινομένου προσπαθώντας να αποβάλλεις την πουριτανιστική-νομικίστικη-metallica-σα δε ντρέπεστε τεντυμπόϋδες άποψη επί του θέματος. Ζω για την ώρα και την στιγμή που τα hi-fi θα καίνε τυχαία σημεία των δωματίων στα οποία είναι τοποθετημένα μόλις παίζουν cd-r.

Edit: cracked my typos

H.
12-12-2007, 16:04
Και ναι. Θα χρησιμοποιήσω το word και όχι το αντίστοιχο του openoffice όταν ο καθηγητής μου λέει ότι θα δεχτεί την εργασία σε .doc και τίποτα άλλο. Το openoffice στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη και δεν θα με διευκολύνει, και γι' αυτό αναφέρθηκα σε 'προγράμματα που κάνει όλος ο κόσμος τις δουλειές του και mainstream' εσύ όμως το εξέλαβες αλλιώς και την πέταξες την προσβλητική πίπα σου.

locust
12-12-2007, 16:09
mhn eisai ilithios re ilithie, to problhma den einai na kleveis, alla na kleveis kai na paraponiesai apo panw.Kaneis den mporei na se stamathsei na to kaneis alla an stamathsoun ta windows kai to kathe programma na doulevoun epeidi ta exeis spasmena, den perneis ta forum klaigontas oti gamas th microsoft kai tis polyethnikies, alla prospatheis na to lyseis to problhma monaxos sou. To hi-fi otan to agoraseis tha sou leei "AMA VALEIS CDR YPARXEI PERIPTWSH NA SOU KAPSW TO VINTEO" kai esy valeis cdr, pios tha ftaiei?

Episis to idio einai na les gia mainstream tainies, kai to idio gia mainstream programmata? Word processor to word, word processor kai to openoffice Write, virtual drive manager to alcohol, virtual drive manager kai to daemon tools, tainia o polemos twn astrwn tainia kai to jesus christ vampire hunter. :thumbsup:

Deggial
12-12-2007, 16:10
Βασικά δε καταφεύγουν στο μπαμπά-κράτος που υπάρχει ανεξάρτητα και λειτουργεί χωρίς αλληλεπίδραση. Είναι η ίδια η αγορά και τα trust που επιδιώκουν την παρέμβαση του κράτους προς όφελος τους και πιέζουν για νομο8ετικές ρυ8μίσεις σε κρατικό και διακρατικό επίπεδο (βλ ηπα - εε). Οι πιέσεις που ασκεί η βιομηχανία software στα αρμόδια όργανα της εε για τις πατέντες είναι ολοκά8αρη περίπτωση.

Όχι, δε κατάλαβες τι λέω. Τα τελευταία χρόνια διαμορφώνονται νέες καταναλωτικές συνήθειες. Θέλω, πχ, όταν αγοράζω ένα μουσικό CD, να μπορώ να το ακούω και στο Hi-Fi μου και στο PC μου και στο mp3 player μου. Επίσης η οικογένεια μου έχει έναν υπολογιστή ανά μέλος (όχι τόσο συχνό ακόμα, αλλά σιγά σιγά εκεί πάει η κατάσταση) και σαφώς το θεωρώ παράλογο να πληρώνω 4 ξεχωριστές άδειες χρήσης αντί για μία.

Εφόσον αλλάζουν οι καταναλωτικές συνήθειες, διαμορφώνεται μία νέα αγορά, στην οποία τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα δεν ανταποκρίνονται. Αντί να προσπαθήσουν οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν (αυτό βεβαίως επισυνάπτει και ένα ρίσκο), προσπαθούν να επαναπροσαρμόσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών - και μεγάλο τμήμα αυτής της προσπάθειας είναι το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει τα δικαιώματα τους έναντι των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

ikonoklast
12-12-2007, 16:30
Το κατάλαβα αυτό που λες. Άρα λοιπόν αν η πιο ριζοσπαστική αγορά αυτή τη στιγμή (αυτή του hard/software και των "νεων τεχνολογιών" γενικά) δε μπορεί να συλλάβει την νέα τάση και να διαμορφώσει το νέο επιχειρηματικό μοντέλο τότε τι συμβαίνει; Ποιός φταίει που η αγορά προσπα8εί με λυσσαλέο τρόπο να καταπολεμήσει την πειρατεία, το κοινό ή οι επιχειρήσεις; Μήπως όταν πρόκειται για απώλεια κερδών και αυτή η περίφημη ευελιξία της αγοράς και του ανταγωνισμού στο να ανακαλύπτει νέα επιχειρηματικά μοντέλα, πάει περίπατο; Γιατί εγώ τις υποτι8έμενα ανταγωνιστικές μεταξύ τους επιχειρήσεις που 8α έπρεπε να διαμορφώνουν τα νέα μοντέλα τις βλέπω συνασπισμένες πίσω απο κάτι RIAA και IFPI και πίσω απο νομικούς συμβούλους και κατασταλτικές νομο8ετικές ρυ8μίσεις. Τις πταίει λοιπόν;

locust
12-12-2007, 16:32
Και ναι. Θα χρησιμοποιήσω το word και όχι το αντίστοιχο του openoffice όταν ο καθηγητής μου λέει ότι θα δεχτεί την εργασία σε .doc και τίποτα άλλο. Το openoffice στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη και δεν θα με διευκολύνει, και γι' αυτό αναφέρθηκα σε 'προγράμματα που κάνει όλος ο κόσμος τις δουλειές του και mainstream' εσύ όμως το εξέλαβες αλλιώς και την πέταξες την προσβλητική πίπα σου.

to openoffice swzei se .doc, to spreadsheet se xls ktl ktl

H.
12-12-2007, 16:42
Η προσπάθεια όμως και οι ώρες που θα φάω ακόμα ακόμα και μόνο για να συνηθίσω ένα νέο πρόγραμμα, αντισταθμίζονται και ξεπερνούνται πολύ εύκολα από το να τρέξω ένα κρακ για ένα πρόγραμμα που ήδη ξέρω και εμπιστεύομαι. That's the point.

locust
12-12-2007, 16:44
re mparmpa, ti na sinithiseis, gia epeksergasia keimenou milame, oxi gia to autocad. edw alloi grafoun ptyxiakes se vi kai emacs (oxi egw, mhn pareksigithoume)

Deggial
12-12-2007, 16:48
Το κατάλαβα αυτό που λες. Άρα λοιπόν αν η πιο ριζοσπαστική αγορά αυτή τη στιγμή (αυτή του hard/software και των "νεων τεχνολογιών" γενικά) δε μπορεί να συλλάβει την νέα τάση και να διαμορφώσει το νέο επιχειρηματικό μοντέλο τότε τι συμβαίνει; Ποιός φταίει που η αγορά προσπα8εί με λυσσαλέο τρόπο να καταπολεμήσει την πειρατεία, το κοινό ή οι επιχειρήσεις; Μήπως όταν πρόκειται για απώλεια κερδών και αυτή η περίφημη ευελιξία της αγοράς και του ανταγωνισμού στο να ανακαλύπτει νέα επιχειρηματικά μοντέλα, πάει περίπατο; Γιατί εγώ τις υποτι8έμενα ανταγωνιστικές μεταξύ τους επιχειρήσεις που 8α έπρεπε να διαμορφώνουν τα νέα μοντέλα τις βλέπω συνασπισμένες πίσω απο κάτι RIAA και IFPI και πίσω απο νομικούς συμβούλους και κατασταλτικές νομο8ετικές ρυ8μίσεις. Τις πταίει λοιπόν;

Φταίνε οι επιχειρήσεις και, πρωτίστως, το κράτος. Οι μεν επειδή δεν θέλουν να προσαρμοστούν (αλλά θέλουν το κράτος να τους εγγυάται τα κέρδη τους με το παλιό μοντέλο), το δε κράτος επειδή προστατεύει τις επιχειρήσεις αντί να αφήνει την αγορά ελεύθερη.

Αν το κράτος δεν συμπεριφερόταν προστατευτικά αλλά άφηνε την αγορά ελεύθερη, οι επιχειρήσεις δε θα είχαν άλλη λύση παρά να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των πελατών. Η περίφημη ευελιξία της αγοράς και του ανταγωνισμού στο να ανακαλύπτει νέα επιχειρηματικά μοντέλα πάει πράγματι περίπατο (sic), αλλά αυτό συμβαίνει λόγω της κρατικής επέμβασης.

ikonoklast
12-12-2007, 17:02
Ε και επιστρέφουμε στο πρώτο μου ποστ σε αυτή τη σελίδα, όπου σου λέω οτι το "κράτος" δεν είναι μια οντότητα που δεν αλληλεπιδρά με το σύμπαν και που υπάρχει αυτόνομη ώστε να κα8ορίζει τις κοινωνικές λειτουργίες ανα πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει μια α8ώα παιδούλα που λέγεται αγορά και ένας αυστηρός μπαμπάς που της τραβάει χαστούκια και την κακομα8αίνει. Η βιομηχανία -και δη αυτή η τεράστια βιομηχανία για την οποία μιλάμε- έχει την δυναμική να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις ανάλογα με το αν καλύπτουν τις ορέξεις της, στις οδηγίες της αμερικάνικης και ευρωπαϊκής νομο8εσίας για την πειρατεία 8α κολλήσουμε; Και αυτό δεν είναι απλώς μια νεφελώδης "αριστερή" 8εώρηση, προκύπτει συγκεκριμένα απο το γεγονός οτι για την καταπολέμηση της πειρατείας ο συνασπισμός των "8ιγόμενων" επιχειρήσεων πιέζει προς την κατεύ8υνση για την οποία μιλάμε όλο και πιο εντεταμένα. Ένα με δύο τουλάχιστον news στο slashdot κά8ε μήνα λένε για τις προσπά8ειες του επιχειρηματικού μπλοκ να επαναφέρει προς ψήφιση την νομιμοποίηση των e-patents. Λες η ευρωπαϊκή επιτροπή να 8έλει να τους πάρει όλους αυτούς απο το χεράκι για να τους βοη8ήσει να βγάλουν κάνα φράγκο παραπάνω μήπως και φτωχέψουν;

Deggial
12-12-2007, 17:09
Κοίτα, προφανώς έχουμε πολύ διαφορετική οπτική γωνία σε πολλά θέματα και δε πρόκειται να συμφωνήσουμε σε κάτι, οπότε απλώς με ενδιαφέρει να μη παρεξηγείς τι γράφω.

Το πρόβλημα το αναγνωρίζουμε και οι δύο. Κακώς η βιομηχανία αποκτά την δυναμική να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις (sic). Η διαφορά μας είναι στον τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

ikonoklast
12-12-2007, 17:18
Ε ακριβώς, το οτι συμφωνούμε για το πρόβλημα το πήρα ως δεδομένο εξ' αρχής. Η λύση πάντως επιγραμματικά -το λέω για να το ξέρεις και εσύ και οι άλλοι αναγνώστες του thread- είναι η παγκόσμια αντικαπιταλιστική επανάσταση - εργατική δημοκρατία που 8α επιφέρει το κίνημα του ελεύ8ερου λογισμικού και συγκεκριμένα το free software foundation. Συνταχ8είτε μαζί μας και δε 8α χάσετε.

katwrimos
12-12-2007, 17:54

Γιατί, όπως λέει και το βίντεο, θα σταματήσουν να υπάρχουν προγράμματα!!!

valte kai kana spoiler gamotoxristosas

wom
12-12-2007, 18:01
zw gia th mera pou ta spasmena leitourgika kai programmata tha svhnoun tyxaia dedomena apo tous diskous tou xrhsth

Ενα μικρο -ενημερωτικο- σχολιο εδω.

Εχουν υπαρξει εταιριες και software που το δοκιμασαν αλλα το μετανιωσαν γιατι εχασαν το δικαστηριο. Δλδ δεν προκειται, επειδη ειναι επισης παρανομο.

Nasum
12-12-2007, 18:43
Λοιπόν, στο θέμα, το συγκεκριμένο notification θα πετάγεται επ άπειρον όσο δεν κρακάρεις την εγκατάστασή σου και θα σου σπάει τα νεύρα αλλά ως εκεί. Και updates κανονικά μπορείς να κάνεις και full λειτουργική θα είναι η εγκατάστασή σου. Γέλασα πολύ με την προτεινόμενη λύση του Abruzzi ομολογώ. Από την άλλη αν θέλεις να απαλλαχτείς τελείως από αυτό το σπαζαρχίδικο μπλε αστέρι υπάρχουν πολλά κρακ, απλά θέλει λίγο υπομονετικό ψάξιμο, κάτι έχω κι εγώ γιατί το χω πάθει στο παρελθόν αν θες στείλε PM.

Ναι οκ,καταφερα να τα βγαλω περα.Θενκς παντως.Εψαξα υπομονετικα και βρηκα τροπο για να λυσεις το προβλημα και εν τελη τα καταφερα.Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι και η ιδια η Microsoft στο σαιτ της σου εδινε οδηγιες πως να τα βγαλεις περα με το συγκεκριμενο "spyware".
Abruzzi,δεν διαφωνω μαζι σου.Σιγουρα προτιμαω το οριτζιναλ απο πειρατικο λογισμικο.Απλως,τα Xp μου τα ειχε εγκαταστασει ηδη το καταστημα απο το οποιο πηρα το πισι συνεπως ακομη και αν το ιδιο το καταστημα χρησιμοποιουσε οριτζιναλ λογισμικο απο τη στιγμη που το "μοιρασε" σε ποσους χρηστες ειναι προφανες οτι ολοι θα εχουμε το ιδιο σιντικι.Εγω στη παρουσα φαση δεν εχω ουτε αυθεντικα αλλα ουτε και κλοπηραιτ Windows.Αν ομως στο μελλον μου παρουσιαστει κατι αναλογο,πιθανον να τα αγορασω.

Nasum
12-12-2007, 18:50
ουπς σορρυ.Εννοω οτι δεν εχω σιντι των Windows.Ουτε αυθεντικο,ουτε κοπια. :)

geologiko_karoto
12-12-2007, 22:38
Τελικά τι έκανες Νασούμ ?

Kingdom Gone
13-12-2007, 05:02
τα σπασε!

geologiko_karoto
13-12-2007, 14:42
ναι,αλλά
παίζει το όλο θέμα με το μπλε αστεράκι να σου γαμεύει το πισι?
γιατί από updates όπως λέει και ο Η. κάμνει κανονικά

H.
13-12-2007, 18:15
Όχι. Τίποτα απολύτως εκτός από το να σπάει κάκαλα δεν κάνει.

Nasum
13-12-2007, 20:11
τα σπασε!

:lol: :lol: :lol: :lol:
τα εσπασα και με σπασανε!

geologiko karoto ειναι ακριβως αυτο που γραφει ο H.Το προβλημα ειναι καθαρα αισθητικο και δεν σου απαγορευει να κανεις updates.Αμα ψαξεις στο google θα βρεις διαλογους σε φορουμς οπου το αναφερουν σαν το επισημο spyware της Microsoft,διοτι στο "πασαρει" σαν very important update.Το περιεργο της υποθεσης,ειναι οτι "κολλησαν" το συγκεκριμενο spyware και χρηστες που χρησιμοποιουσανε αυ8εντικο λογισμικο.Anyway,κυκλοφορει προγραμματακι που σου το κανει remove μια και καλη απο το πισι σου.(μπορεις να το βρεις ακομη και σε torrents) :)

geologiko_karoto
13-12-2007, 22:44
ok thanx