View Full Version : Αγαπημενη γλωσσα προγραμματισμου
The Nerd
06-12-2007, 11:52
Αν και πρεπει να εχει ξαναγινει παλιοτερα
Moonspellheim
06-12-2007, 11:55
java re flwria
axaxaxaxa
xaxaxa
java
xaxaxaxaax
xaxaaxax
xaxaax
The Nerd
06-12-2007, 12:08
axaxaxaxa
xaxaxa
java
xaxaxaxaax
xaxaaxax
xaxaax
giati lol h Java?
katwrimos
06-12-2007, 12:16
GW-BASIC re mounia \m/
When Black Roses Bloom
06-12-2007, 12:47
Python ρε μουνιά!!~
HSSSSSSSHH
HSSSSSSSSSSSSS
HSAAAAAHHHSSH
PainOfSalvation
06-12-2007, 12:47
Pascal/Delphi re mnia
Moonspellheim
06-12-2007, 12:53
axaxaxaxa
xaxaxa
java
xaxaxaxaax
xaxaaxax
xaxaax
:?:
The Nerd
06-12-2007, 12:56
Python ρε μουνιά!!~
HSSSSSSSHH
HSSSSSSSSSSSSS
HSAAAAAHHHSSH
λολ, πως αλλαζω την ψηφο μου;
Πλακα πλακα, python 1η με 2 ψηφους προς το παρων
axaxaxaxa
xaxaxa
java
xaxaxaxaax
xaxaaxax
xaxaax
Γιατί γελάς; Παρά κάποια προβλήματα της (στα Windows), έχει σοβαρά θετικά.
Ως προγραμματιστής δε θέλω να με νοιάζει σε ποιο υπολογιστικό σύστημα δουλεύω. Είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο, είτε για Win, είτε για Linux, δε θέλω να δημιουργώ ξεχωριστό κώδικα, γιατί αυτό δεν προσφέρει τίποτε ως προς την επίλυση του προβλήματος - είναι απλά επιπρόσθετος κόπος να μάθω τα καπρίτσια του κάθε λειτουργικού. Ιδανικά, θέλω να δουλεύω σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο όπου δεν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει τι κρύβεται από κάτω.
Η Java είναι η μόνη εμπορικά βιώσιμη λύση για κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή. Μεταξύ των διαδικαστικών γλωσσών προγραμματισμού, είναι σαφώς η προτίμηση μου.
Επίσης, δεν θα ήθελα να με νοιάζει πώς λειτουργεί ένα υπολογιστικό σύστημα. Η αλγοριθμική προσέγγιση των διαδικαστικών γλωσσών προγραμματισμού μιμούνται τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή, κι ενώ αυτό σαφώς έχει πλεονεκτήματα (σε ταχύτητα εκτέλεσης), έχει το σοβαρό μειονέκτημα πως οι κώδικες για πολλά μαθηματικά προβλήματα δεν είναι κομψοί.
H ίδια η φύση της ανάθεσης και οι εντελώς άκομψες, και στην αρχή δύσκολες να αντιληφθεί κανείς, πράξεις του τύπου x := x + 4. Δεν θέλω να με ενδιαφέρει πως το x είναι στην ουσία δείκτης σε μία θέση μνήμης, κλπ, κλπ. Για να μην αναφέρω όλες τις μαλακίες της C με τους δείκτες και τα χιλιάδες, δύσκολα ανιχνεύσιμα λάθη που μπορούν να προκληθούν. Ιδανικά, δεν θα έπρεπε καν να με ενδιαφέρει ούτε το μήκος λέξης.
Παραδείγματος χάριν, ο υπολογισμός του factorial γίνεται πολύ κομψά στην Haskell:
fac 0 = 1
fac n | n > 0 = n * fac (n-1)
Η αντίστοιχη επίλυση σε μία διαδικαστική γλώσσα χρειάζεται δηλώσεις μεταβλητών, αναθέσεις, κλπ, κλπ.
epeidis thn efaga me to koutali as pw kati pou mou erxetai sto myalo
to API gia epikoinonia me tis seiriakes thires einai gia gia klammata kai to idio simvenei an den kanw lathos kai me thn epikoinonia me tis usb. Afto sinevene ws perisi, den kserw an exei allaksei kati.
a kai operator overloading anyone?
The Nerd
06-12-2007, 13:37
axaxaxaxa
xaxaxa
java
xaxaxaxaax
xaxaaxax
xaxaax
Γιατί γελάς; Παρά κάποια προβλήματα της (στα Windows), έχει σοβαρά θετικά.
Ως προγραμματιστής δε θέλω να με νοιάζει σε ποιο υπολογιστικό σύστημα δουλεύω. Είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο, είτε για Win, είτε για Linux, δε θέλω να δημιουργώ ξεχωριστό κώδικα, γιατί αυτό δεν προσφέρει τίποτε ως προς την επίλυση του προβλήματος - είναι απλά επιπρόσθετος κόπος να μάθω τα καπρίτσια του κάθε λειτουργικού. Ιδανικά, θέλω να δουλεύω σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο όπου δεν θα έπρεπε να με ενδιαφέρει τι κρύβεται από κάτω.
Η Java είναι η μόνη εμπορικά βιώσιμη λύση για κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή. Μεταξύ των διαδικαστικών γλωσσών προγραμματισμού, είναι σαφώς η προτίμηση μου.
Επίσης, δεν θα ήθελα να με νοιάζει πώς λειτουργεί ένα υπολογιστικό σύστημα. Η αλγοριθμική προσέγγιση των διαδικαστικών γλωσσών προγραμματισμού μιμούνται τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή, κι ενώ αυτό σαφώς έχει πλεονεκτήματα (σε ταχύτητα εκτέλεσης), έχει το σοβαρό μειονέκτημα πως οι κώδικες για πολλά μαθηματικά προβλήματα δεν είναι κομψοί.
H ίδια η φύση της ανάθεσης και οι εντελώς άκομψες, και στην αρχή δύσκολες να αντιληφθεί κανείς, πράξεις του τύπου x := x + 4. Δεν θέλω να με ενδιαφέρει πως το x είναι στην ουσία δείκτης σε μία θέση μνήμης, κλπ, κλπ. Για να μην αναφέρω όλες τις μαλακίες της C με τους δείκτες και τα χιλιάδες, δύσκολα ανιχνεύσιμα λάθη που μπορούν να προκληθούν. Ιδανικά, δεν θα έπρεπε καν να με ενδιαφέρει ούτε το μήκος λέξης.
Παραδείγματος χάριν, ο υπολογισμός του factorial γίνεται πολύ κομψά στην Haskell:
fac 0 = 1
fac n | n > 0 = n * fac (n-1)
Η αντίστοιχη επίλυση σε μία διαδικαστική γλώσσα χρειάζεται δηλώσεις μεταβλητών, αναθέσεις, κλπ, κλπ.
to write once/run anywhere ths Java einai my8os
Vasika IMHO th Java thn eswse to J2EE (poy plhsiazei ta epipeda de facto standard) kai to J2ME (sto opoio apo proswpikh empeiria ginetai ths poytanas to kagkelo me tiw ylopoihseis VM alla opws leei o Candiru "alloynoy papa eyaggelio")
Επίσης μειονέκτημα στην Java και σε πολλές παρόμοιες γλώσσες είναι τα primitive types που δεν θεωρούνται αντικείμενα, αλλά κάτι διαφορετικό.
Π.χ. θα έπρεπε να επιτρέπεται το 12345.toDouble(), θεωρώντας τον αριθμό ως αντικείμενο, αντί για τα άκομψα Double.toDouble(12345).
to API gia epikoinonia me tis seiriakes thires einai gia gia klammata kai to idio simvenei an den kanw lathos kai me thn epikoinonia me tis usb. Afto sinevene ws perisi, den kserw an exei allaksei kati.
Δεν έχει αλλάξει και γενικά το communications API της είναι σπαστικό και περιοριστικό.
The Nerd
06-12-2007, 13:41
Επίσης μειονέκτημα στην Java και σε πολλές παρόμοιες γλώσσες είναι τα primitive types που δεν θεωρούνται αντικείμενα, αλλά κάτι διαφορετικό.
Π.χ. θα έπρεπε να επιτρέπεται το 12345.toDouble(), θεωρώντας τον αριθμό ως αντικείμενο, αντί για τα άκομψα Double.toDouble(12345).
a) Boxing (kai den ennow to sport) (JDK 1.5 kai meta)
b) An htan o integer, o double ktl object, h apodosh 8a eixe paei kata diaoloy (sygkrine px Ruby me Java). IMHO, an kai akompso ontws, its a best of both worlds proseggish...
για αγαπημενες λεμε ε,
δυο που δεν υπαρχουν στις επιλογες:
> IBM Fortran για mainframe rs/6000 και AIX (~ 1993 - 1994) - οχι Χ86 f77/90.
> AWK σε *shell κατασταση και unix
αλλα η καλυτερη μου
> tasm 5.0 / inline assembler με turbo pascal 5.5/6.0 (~ 1994 - 1999)
old habits die hard !
σας εχω,basic 1.1
πανω σε αυτο ειχα φτιαξει manager πριν το μανατζερ με παο αεκ οσφπ παοκ
βεβαια τα αποτελεσματα ηταν παντα ιδια(κερδιζε ο παο) με διαφορετικο τροπο/σκορ :p
Moonspellheim
06-12-2007, 15:27
βεβαια τα αποτελεσματα ηταν παντα ιδια(κερδιζε ο παο) με διαφορετικο τροπο/σκορ :p
asfalws kai kaneis plaka
The Nerd
06-12-2007, 15:29
Ειστε ψαραδες:
AMOS Basic
αλλα αγαπημενη με την καμμια
asfalws kai kaneis plaka
οχι :)
When Black Roses Bloom
06-12-2007, 15:48
Όταν ήμανε μικράκι, είχα γράψει έναν ναρκαλιευτή για το SINCLAIR SPECTRUM ZX που είχα και το είχα σώσει σε κασσέτα. :P
Μέταλ πράματα ε.
Edit:
Το προγραμματάκι με το Listing το είχε στην στήλη του Pixel "Τα 8 bit δεν πεθαίνουν ποτέ". Μπορεί να με βοηθήσει ουδείς τι γλώσσα ήταν εκείνη?
Το προγραμματάκι με το Listing το είχε στην στήλη του Pixel "Τα 8 bit δεν πεθαίνουν ποτέ". Μπορεί να με βοηθήσει ουδείς τι γλώσσα ήταν εκείνη?
Sinclair BASIC.
C μια μένα. Και x86 asm κάμποσο λόγω σχολής.
Fortran 77! :P
Αυτή ξέρω, αυτή εμπιστεύομαι 8)
Shadowking
06-12-2007, 21:37
C είναι η μόνη γλώσσα που "ξέρω" και την μισώ.
Magellan
07-12-2007, 01:08
ειμαι μεταξυ C++ και Java
geologiko_karoto
08-12-2007, 14:10
Fortran 77! :P
Αυτή ξέρω, αυτή εμπιστεύομαι 8)
μαζί σου !!!
Fortran 77
Με στοιχεία του MS-DOS
και όποιος με βοηθήσει να τηνε περάσω θα του κάνω δώρο το βιβλίο σε ροζ χρωματάκι παρακαλώ,σε άριστη κατάσταση(νταξ γράφει επάνω ΠΑΟΚ -4-) με υπογραφή του συγγραφέα Κωνσταντίνου Ε. Λάζου
αλήθεια
ikonoklast
08-12-2007, 14:21
Μαλάκα ρωχάμη ξέχασες την Q-Basic. Σαν ήμανε μικρός έγραφα υπερπαραγωγές για να τις στείλω στη δισκέτα του pc master. Πελώρια γλώσσα.
Επίσης στηρίζω τον gay wom που ανέφερε awk, σε bash όμως.
Γενικά:
http://imgs.xkcd.com/comics/regular_expressions.png
COBOL ρε πούστΙδες.
μπρρρ.
Once_Emperor
08-12-2007, 19:23
C και Perl/bash γιατί αυτές χρειάζομαι και χρησιμοποιώ. Αποθυμένα είναι να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με Python και κυρίως με assemly πέρα από αυτά που χρειάζεται κάποιος για να χαζεύει το gdb και να γράφει shellcodes που σπάνια δουλεύουν...
A και java sucks. Ακολουθεί επίκληση στην αυθεντία για να υποστηρίξω την επιχειρηματολογία μου
Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders
The Nerd
08-12-2007, 20:53
BASIC ειτε για home συστηματα ειτε κατι gw-basic δεν μπηκαν για λογους αρχης. Ελεγα να μην εβαζα ουτε VB αλλα τι να πει κανεις, σελαβι
wraithgr
08-12-2007, 22:13
Πάιθον +1
αυτά που πραγματικά θαύμαζα απο πάλια ήταν τα demos γραμμένα εξ ολοκλήρου σε assembly. real men use assembler λοιπόν.
Χαλαρά Java,
όποιος γουστάρει assembly και γενικά native code δεν έχει γράψει ποτέ κώδικα σε κάτι από αυτά.
Κι όσοι πράγματι ασχολούνται με Assembly και low-level programming εκφράζουν στην ουσία τις μαζοχιστικές τους τάσεις.
ikonoklast
15-12-2007, 15:37
Μη λέτε βλακείες, δε πήγε κανείς να γράψει διαχείριση βάσης σε asm.
Ούτε και σείς πήγατε να κάνετε διαχείριση registers και μνήμης σε άλλες πλακέτες με java (λολολ εδώ 8α μου πεις δε κάνετε καν διαχείριση μνήμης).
Μόνο το λειτουργικό σύστημα και οι compilers θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για την διαχείρηση της μνήμης. Σε επίπεδο προγραμματισμού εφαρμογών, μόνο το μέγεθος της απαιτούμενης μνήμης για έναν αλγόριθμο θα έπρεπε να με ενδιαφέρει.
ikonoklast
15-12-2007, 16:10
Σωστά, γι αυτό και όλες οι εφαρμογές σε java είναι παραδείγματα ταχύτητας και ελαφράδας. Σα τα ζαρκαδάκια τρέχουν!
Βασικά η assembly είναι για να τη χρησιμοποιείς μόνο όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι με καμία άλλη γλώσσα. Νταξ η java δεν είναι ότι αποδοτικότερο, και λόγω bytecode ίσως, αλλά την απλότητα με την οποία μπορείς να γράψεις κάτι δεν τη βρίσκεις σε άλλη non scripting language. Άσε πλέον που δε τη λες και αργή με τόσα optimizations που έχουν κάνει στην 1.6. Σίγουρα δεν είναι και c αλλά έχει άλλα προτερήματα
Σωστά, γι αυτό και όλες οι εφαρμογές σε java είναι παραδείγματα ταχύτητας και ελαφράδας. Σα τα ζαρκαδάκια τρέχουν!
Στην Java μόνο σε Windows έχω συναντήσει προβλήματα σε απόδοση. Σε Linux και Solaris δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερη διαφορά σε σχέση με μία compiled γλώσσα - και αναφέρομαι σε προβλήματα ιδιαίτερα απαιτητικά, όπως η λύση προβλημάτων γραμμικού προγραμματισμού με πολλές (~1000) μεταβλητές.
Βασικά η assembly είναι για να τη χρησιμοποιείς μόνο όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι με καμία άλλη γλώσσα.
Αυτό αφορά μόνο την κατασκευή compilers και ίσως λειτουργικών συστημάτων, όπου χρειάζεται άμεση επικοινωνία με το hardware. Σε κανένα άλλο πρόβλημα δεν απαιτείται η χρήση της.
Βασικά είχα ένα πρόβλημα που ή8ελα να καλώ συναρτήσεις χωρίς να ξέρω τον αριθμό και τον τύπο των ορισμάτων και είχα καταλήξει σε assembly γιατί δε βοήθαγε ούτε το va_list της c. Βασικά ένα μέρος του VM της java έπρεπε να γίνει implement, οπότε το λες και Low level, αλλά σίγουρα όχι compiler.
Asm να χρησιμοποιείς όταν είναι να κάνεις κάτι απ'ευθείας στο hardware - να προγραμματίσεις ένα μικροελεκτή, να πειράξεις λίγο τη μνήμη, να φτιάξεις ένα usb ή ένα serial port interface... Και εκεί η C κάνει την ίδια δουλειά και ως έναν μεγάλο βαθμό ο gcc θα σου φτιάξει ίδιο εκτελέσιμο. Τώρα, για το συγκεκριμένο πρόβλημα που λες η ουσία είναι στον τύπο των ορισμάτων, όχι στον αριθμό και εδώ είναι τα περίεργα της C που αργά ή γρήγορα κάποιος τα μαθαίνει προγραμματίζοντας. Πιστεύω σε μία γλώσσα όπως η Ruby ή η Python τα types αναγνωρίζονται καλύτερα και θα κάνεις πιο εύκολα τη δουλειά σου.
Κατόπιν εορτής κατάλαβα ότι η python να μου έλυνε το πρόβλημα, αλλά όταν έπρεπε να φτιάξω αυτό που ήθελα δεν ήξερα ούτε Ruby ούτε Python, όχι πως τώρα ξέρω δλδ αλλά οκ.
Moonspellheim
16-12-2007, 13:34
Χαλαρά Java,
όποιος γουστάρει assembly και γενικά native code δεν έχει γράψει ποτέ κώδικα σε κάτι από αυτά.
e psifa tin nte,na anevoume!
Χαλαρά Java,
e psifa tin nte,na anevoume!
to 3exasa...
pshfos kataxwrh8hke
έχω γράψει και σε ασσέμπλυ και σε τζάβα. στο προηγούμενο ποστ αναφερόμουν σε fun προγραμματισμό ως χόμπυ, όχι να κάτσεις να κάνεις σοβαρή δουλειά σε ασσέμπλυ, κανείς δεν είναι τόσο άρρωστος
Ολα αυτα -compilers, λειτουργικα, εν μερει hardware control- συνηθως γινονται σε C++ διοτι κανεις δεν πληρωνει το κοστος αναπτυξης, testing σε asm και διοτι ειναι πολυ απλα πιο ευκολο.
H asm αρχικα ειχε νοημα (και τεραστια χρηση) επειδη ειναι η γλωσσα που πετυχαινει την μεγιστη αποδοση απο τον επεξεργαστη (και οχι γενικα το "hardware"). Οταν τα 64ΜΒ μνημης η ο 10mhz επεξεργαστης σου κοστιζει 5,000$ η καλυτερη λυση ειναι το full optimization.
Τα νεοτερα χρονια η asm χρησιμοποιείται σε προβληματα οπου απαιτειται ελεγχος και λυση σε χαμηλοτερο επιπεδο απο αυτο που προσφερουν τα high-level εργαλεια (δλδ cpu registers). Σε οτι αφορα την πληροφορικη ας πουμε virtual machine/cpu emulators, compression, encoding, encryption και τα συναφη και γενικα οπουδηποτε ο στοχος ειναι το μεγιστο efficiency. Εκτος εαν νομιζετε οτι συστημα προσομοιωσεων φυσικων φαινομενων, ο ελεγχος της καυσης σε ενα κινητηρα ή η πλοηγηση σε ενα αεροπλανο ή ο HD video decoder τρεχουν σε java.
Βεβαια, για την "σοβαρη δουλεια" κατασκευης websites ή ενος chat client "δεν εχει καμια χρηση". Ισως.
Εκτος εαν νομιζετε οτι συστημα προσομοιωσεων φυσικων φαινομενων, ο ελεγχος της καυσης σε ενα κινητηρα ή η πλοηγηση σε ενα αεροπλανο ή ο HD video decoder τρεχουν σε java.
H τάση εδώ και χρόνια σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι η χρήση embedded systems, προγραμματιζόμενων με γλώσσες προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. Τα συστήματα ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, μία κατηγορία όπου ο χρόνος απόκρισης έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι ένα καλό παράδειγμα συστημάτων που σχεδιάζονται σε Matlab-Simulink ή Mathematica.
τελευταιο δικο μου post περι του θεματος διοτι ξεφευγουμε της θεματολογιας του forum.
Αν και γραφω προσεκτικα, θα γινω λιγο πιο σαφης για την χρηση assembler.
1) οπου πρεπει να εχουμε φτηνο hardware και θελουμε full ξεζουμισμα, με στοχο το κινητο τηλεφωνο να μην κοστιζει 600Ε η ο ελεγχος ενος moter να μην απαιτει controller των 6000Ε
2) υλοποιηση πολυ απαιτητικων και ειδικων αλγοριθμων
3) σε πολυ ειδικα τεχνικα θεματα πληροφορικης (εδω δεν υπαρχει και αλλη λυση σε καποιες περιπτωσεις) ας πουμε emulation, security, encryption
4)Περι ΣΑΕ - τα παραπανω ειναι κατι διαφορετικο- και embedded systems:
Matlab, Mathematica και συναφη, εχουν μεγαλυτερη σχεση με τον σχεδιασμο, μελετη και εκπαιδευση.
Labview και παρομοια, εχουν πολλες πρακτικες εφαρμογες (> "γλώσσες προγραμματισμού υψηλού επιπέδου")
C/C++ εχουν πολλες πρακτικες εφαρμογες, εκτος αν χρειαστει κατι περισσοτερο specialized (i.e. γλωσσα μηχανης)
Java/perl/ruby/ajax κτλ απλα δεν υπαρχουν στον τομεα.
H "ταση που επικρατει" δεν εχει παντα σχεση με την σωστοτερη λυση αλλα για με το κοστος/ευκολια/efficiency.
Πχ, το industry standard για επικοινωνια αναμεσα σε διαφορους controllers ειναι -ας πουμε- ο OPC server. Εκει λοιπον απλα γραφεις/διαβαζεις μεν registers οπως τους δινει ο κατασκευαστης με οτι γλωσσα γουσταρεις, γιατι δεν χρειαζεται να το κανεις σε assemlber εαν διαβαζεις καθε 1 sec (hint: τι γινεται ομως εαν θελεις sampling καθε 5 milliseconds?) Kαι επειδη αυτο εγινε για να αποφυγουν οι τεχνικοι να γραψουν με tcp/udp κτλ, δεν παιζει να βγαλουμε το socket programming αχρηστο.
Τελος, και πρακτικα η γλωσσα μηχανης (η LISP/Prolog/κτλ) ειναι εδω και σημερα αρα καποιος λογος ισχυει. Οτιδηποτε αναποτελεσματικο στον χωρο της πληροφορικης εξαφανιζεται ετσι και αλλιως.
έχεις δοκιμάσει να υλοποιήσεις ποτέ απαιτητικό αλγόριθμο σε asm?
Το ότι είναι αποδοτικότερη από τις άλλες γλώσσες είναι προφανές αλλά όχι και να γουστάρει κανείς να διαβαζεί τιμές απο καταχωρητές και να κάνει άλματα στην μνήμη για ένα βρόχο.
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου wom.
Wom υπερασπίζεσαι την asm λάθος αλλά τέσπα.
Η asm έχει ισχυρό εκπαιδευτικό χαρακτήρα γιατί μαθαίνεις για την αρχιτεκτονική του μικροελεγκτή. Μην κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι χρησιμοποιούμε asm γιατί θέλουμε να είμαστε efficient... όχι. Απλά δεν υπάρχουν τα εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά σου. Όταν υπάρχει πχ compiler για C που να μου βγάζει bytecode για PIC, ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα γράψω σε C.
Το standard στη βιομηχανία πλέον είναι να φτιάχνεις όσο το δυνατόν πιο portable κώδικα. Και αυτό το κενό της C το καλύπτουν οι γλώσσες που λες οτι "δεν υπάρχουν". Μην είσαι τόσο απόλυτος :)
Δε διάβασα τι λέτε, αλλά το mathematica σας σκίζει τον κώλο.
Να μου προτείνει κάποιος ένα site με έτοιμα IIR φίλτρα σε γλώσσα προγραματισμού C ώστε να τα κάνω compile με gcc σε linux και να τελειώνω :D
GuardianOfIvorytower
18-12-2007, 02:18
Εγώ με C ξεκίνησα και ασχολήθηκα σε αρκετές εργασίες με αυτή, έχει κ τα καλά της, έχει κ τα κακά της. Βασικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει κ τι ακριβώς εφαρμογή θέλει ο καθένας. Γι αυτά που ασχολούμαι τώρα το Matlab είναι σχεδόν κορυφαίο :)
The Nerd
01-01-2008, 18:28
Βεβαια, για την "σοβαρη δουλεια" κατασκευης websites ή ενος chat client "δεν εχει καμια χρηση". Ισως.
Ελαφρως εκτος θεματος αλλα δεν μπορω να μην το αναφερω:
λολ, το 2ο πιο ακυρο ποστ. Ψηλε, ενα μεσο web application (απο κεινα κει τα περιεργα που φτιαχνουνε, με κατι περιεργους χιλιαδες χρηστες και κατι ιστοριες) ξερεις τι πιπα/χρημα/skills απαιτει; Οποτε να βγαινεις εσυ και ο κα8ενας και να λες οτι ειναι ασοβαρη δουλεια τοτε ...
(Δεν ειμαι web application monkey^W developer :) )
Τον τελευταίο καιρό διάβαζα για την Ruby (και Ruby on Rails), κι ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί όλο το hype. Παρότι έχει κάποιες όμορφες συνήθειες, η Python υπερτερεί.
Πέρα από τα σοβαρά μειονεκτήματα της έλλειψης πλήρους Unicode support (νομίζω θα διορθωθεί στην επόμενη έκδοση) και τον εντελώς άκομψο τρόπο για multiple inheritance, η εκτενής χρήση πολλών συμβόλων πριν από τις μεταβλητές είναι εκνευριστική - κι ιδιαίτερα τα εντελώς άκομψα :symbols που χρησιμοποιούνται διαρκώς στο Rails.
Αν και το File.open(mpla) do |file| .... end είναι βολικό, εν γένει οι iterators/generators της Python είναι πολύ πιο κομψοί (for i in range(5) αντί για το άκομψο 5.times do |i| που προσθέτει ακόμη ένα είδος συμβολισμού, αντί να κρατά τα πράγματα απλά).
Πραγματικά, για να συμπαθεί κανείς την Ruby δεν πρέπει να'χει δει ποτέ στην ζωή του Python. :P
ΥΓ. Και Django >> Ruby on Rails.
MoRmEnGiL
09-01-2008, 09:51
PHP ρε καργιόλια :mrgreen:
Επίσης όσοι τσακώνεστε για το ποιά γλώσσα είναι αντικειμενικά η καλύτερη είστε λίγο χαζούληδες γιατί you pick the language for the job.
Αν και c/c++ είναι το άλφα και το ωμέγα για σοβαρές εμπορικές εφαρμογές για win, και h java για web apps και multiplatforming.
Εδώ που τα λέμε όμως μια γλώσσα που ΣΕΡΝΕΤΕ στα win δεν την λες και multiplatform..
Πι έιτζ πι ρε.