View Full Version : [Cinema] Barfly (1987)
Dragonlord
03-02-2004, 04:37
Μόλις τέλειωσε στον ant1.Θεϊκές ατάκες όλη την ώρα και απίστεαυτη ερμηνεία από Μίκυ Ρουρκ.When i read bukowski..
Raven Lord
03-02-2004, 11:47
Μόλις τέλειωσε στον ant1.Θεϊκές ατάκες όλη την ώρα και απίστεαυτη ερμηνεία από Μίκυ Ρουρκ.When i read bukowski..
το έγραψα στο βίντεο γιατί έπρεπε να ξυπνήσω σχετικά νωρίς σήμερα για τη δουλειά... φυσικά έχω διαβάσει το Hollywood στο οποίο είναι βασισμένο το barfly και ο μπουκοφσκι πάντα γαμάει... 8)
marianna2525
03-02-2004, 11:58
το έγραψα στο βίντεο γιατί έπρεπε να ξυπνήσω σχετικά νωρίς σήμερα για τη δουλειά... φυσικά έχω διαβάσει το Hollywood στο οποίο είναι βασισμένο το barfly και ο μπουκοφσκι πάντα γαμάει... 8)
Το είχα δει στο σινεμά, όταν πρωτοβγήκε, και μου άρεσε πολύ.
Ήθελα να το ξαναδώ, αλλά χθες ξεχάστηκα λόγω ονομαστικής εορτής, επισκέψεων, μπιροκρασοκατάνυξης...
Θα μου δώσεις κι'εμένα το βίντεο να το δω;
The_Painless
03-02-2004, 12:03
Ιχχχ, χρόνια πολλά :? Μάλλον πέρασες καλά :) :wink:
Raven Lord
03-02-2004, 12:09
Το είχα δει στο σινεμά, όταν πρωτοβγήκε, και μου άρεσε πολύ.
Ήθελα να το ξαναδώ, αλλά χθες ξεχάστηκα λόγω ονομαστικής εορτής, επισκέψεων, μπιροκρασοκατάνυξης...
Θα μου δώσεις κι'εμένα το βίντεο να το δω;
ευχαρίστως... μόλις το δω εγώ :D
τι γιορτή ήταν χτες?
marianna2525
03-02-2004, 12:10
Ευχαριστώ Κατερίνα! :)
Σήμερα όμως πονάνε κεφάλι και στομάχι...
marianna2525
03-02-2004, 12:13
Χθες ήταν της Υπαπαντής και γιόρταζαν οι Μαρίες που δεν γιορτάζουν 15αύγουστο, 21 Νοεμβρίου και όλες τις άλλες κουφές ημερομηνίες (παίζουμε σε πολλά ταμπλώ :lol: )
Raven Lord
03-02-2004, 12:19
Χθες ήταν της Υπαπαντής και γιόρταζαν οι Μαρίες που δεν γιορτάζουν 15αύγουστο, 21 Νοεμβρίου και όλες τις άλλες κουφές ημερομηνίες (παίζουμε σε πολλά ταμπλώ :lol: )
έχω μπερδευτεί με εσάς τις μαρίες :? :D
να χαίρεσαι το όνομά σου!
marianna2525
03-02-2004, 12:24
Ευχαριστώ Γιώργο, έλα να σε κεράσω λίγη τούρτα :)
Raven Lord
03-02-2004, 12:34
είμαι λίγο μακριά... :D
thanx anyway!
Dragonlord
03-02-2004, 20:36
http://utenti.lycos.it/Solzimer/libri/barflyf.jpg
Για κάποιο λόγο μία από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες που έχω δει
bartender..bring another drink for their favorite son
Raven Lord
05-02-2004, 11:52
το είδα χτες... μου άρεσε πολύ και το καλό ήταν ότι δεν ξέφευγε σχεδόν καθόλου από τα κείμενα του μπουκόφσκι...
Dragonlord
05-02-2004, 13:59
Γυρίστηκε νομίζω κάτω από την εποπτεία του ίδιου του Bukowski.Εμφανίζεται κι ο ίδιος για λίγο αν το πρόσεξες στο μπαράκι,στη σκηνή που ο Rourke πάει να μιλήσει πρώτη φορά στη Danaway
Raven Lord
05-02-2004, 15:22
Γυρίστηκε νομίζω κάτω από την εποπτεία του ίδιου του Bukowski.Εμφανίζεται κι ο ίδιος για λίγο αν το πρόσεξες στο μπαράκι,στη σκηνή που ο Rourke πάει να μιλήσει πρώτη φορά στη Danaway
ωχ, ναι?!? και σε αυτή τη φάση σκέφτομαι... "ίδιος με τον μπουκόφσκι είναι αυτός που κάθεται στο μπαρ... "
για το γύρισμα, όντως το παρακολουθούσε και ο ίδιος για να λέει τη γνώμη του... ουσιαστικά το βιβλίο "hollywood" περιγράφει τη φάση κατά την οποία έγραφε το σενάριο και τα γυρίσματα της ταινίας, παρά το σενάριο καθαυτό.
Dragonlord
05-02-2004, 16:31
yeh well το hollywood δεν το έχω διαβάσει ακόμα,ήθελα να δω πρώτα την ταινία.στα προσεχώς
To sabbato to ksanadeixnei: ant1/ 1:30
Raven Lord
02-07-2004, 14:26
γράψτε το!
λοιπόν, μόνο σε μένα δεν άρεσε αυτή η ταινία;
μιλάμε για κάκιστη ηθοποιία, κυρίως από τον μίκη ρουρκ που παίζει τόσο υπερβολικά τον Bukowski/Chinaski και βγάζει μόνο γέλιο.
αν και βγήκε με την έγκριση του Bukowski, προσωπικά δε μου βγάζει στο ελάχιστο την αυθεντικότητα των βιβλίων.
από την άλλη το Factotum μπορεί να μην είναι αρκετά πιστό και να χάνει σαν σύνολο (χωρίς να φτάνει τα επίπεδα του Barfly βέβαια) αλλά τουλάχιστον ο Matt Dillon (παραβλέποντας ότι είναι σχετικά ομορφονιός) τα καταφέρνει πολύ καλύτερα στο ρόλο του Chinaski. μπαίνει στο πετσί του που λέμε.
κι ο ίδιος ο μπουκόβσκι είχε τοποθετηθεί αρνητικά για την ταινία. για τον μίκι ρουρκ είχε πει συγκεκριμένα ότι το παιδί έχει άγνοια απ' τη ζωή στο δρόμο.
ένα άλλο που δεν άρεσε ήταν οι όμορφες γκόμενες...ο μπουκόβσκι δεν συναναστρεφόταν με όμορφες γκόμενες.
προσωπικά δεν μου άρεσε που ο ρουρκ παίζει σαν χαζοσυγκαμένος...γενικά αποτυχία ο ρουρκ
ο ντιλον παιζει σαν δυσκοιλιος...
το μπαρφλαι δεν είναι πιστό στα κείμενα του μπουκ. είναι σενάριο του μπουκ κι όχι βασισμένο απλά σε ιστορίες του όπως το φακτοτουμ.(έχουν και κοινές σκηνές)
καλύτερο των δυο το ερωτικές ιστορίες με τον gazzara
Raven Lord
15-10-2012, 18:30
συμφωνώ για ερωτικές ιστορίες...
κατά τα άλλα το barfly γαμάει κ το factotum μέτριο...
Miles Ahead!!
http://imageshack.us/a/img805/5465/olaeinedromos2013020915.jpg