PDA

View Full Version : [Cinema] Saw (2004) [Βλέπετε ας πούμε Saw..]

enitharmon
19-11-2007, 13:10
τι νιώθετε;

locust
19-11-2007, 13:11
den vlepoume malakies

Mitsmann
19-11-2007, 13:13
τομ ανγελριππερ και δε σω ισ δε λω.
τα λεγανε οι σοδομ.

perfectly flawed
19-11-2007, 18:40
den vlepoume malakies

~ladykiller~
19-11-2007, 18:53
sinexizoume na mi vlepoume malakies...

[kala pera apo kapoies fores, pou to kanoume gia na siniditopiisoume pos den prepei na vlepoume malakies]

enitharmon
19-11-2007, 19:17
αυτοι που βλεπουν γιατι δεν απαντανε;

~ladykiller~
19-11-2007, 19:26
ntreponte

X
19-11-2007, 21:08
Nai,giati autoi pou apanthsan den exoun dei to saw as poume..
Egw pantws to xw dei k goustara kiolas . Ta sequels vevaia pane apo to kako sto xeirotero,but that's another story.

Kai ti eniwtha? Kserw gw? Pou to pas? An m'aresei na vlepw anthrwpous na vasanizontai h kati tetoio? An nai, oxi, de mporw na pw pws to apolamvanw, alla to olo concept tou "se kanw na ektimhseis th zwh sou apeilwntas na sthn parw an den kaneis kati ekswfreniko/ahdiastiko/epwduno" m'arese polu.

Candiru
19-11-2007, 21:40
το πρόβλημα είναι ότι δίνουν ιδέες στους "καλλιτέχνες" του Αμπου Γκράιμπ και του Γκουαντανάμο

~ladykiller~
19-11-2007, 22:17
x, epidi i fantasia mou orgiazei 8es na se kanw na ektimiseis ti zoi sou?

Candiru
19-11-2007, 22:19
x, epidi i fantasia mou orgiazei 8es na se kanw na ektimiseis ti zoi sou?

και s/m γούστα;

geologiko_karoto
19-11-2007, 23:45
εγώ προσπάθησα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση αυτών που "έπαιζαν" τα παιχνίδια του Jigsaw

είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις πώς θα αντιδρούσε κάποιος όταν από τη ζεστασιά του σπιτιού του βρεθεί ξαφνικά σε ένα άρρωστο παιχνίδι
θα σκότωνε άραγε κανείς από εμάς κάποιον εντελώς άγνωστό του για να ζήσει ο ίδιος ή η οικογένειά του?
ή μήπως θα θυσίαζε κάποιο μέλος του σώματός του?
οι ακραίες συνθήκες πάντα έχουν ενδιαφέρον

δεν τα είδα για το splatter του θέματος (άσχετα αν ήταν ΑΑ ποιότητας)
αλλά από ψυχολογικής απόψεως

GuardianOfIvorytower
20-11-2007, 00:26
οι ακραίες συνθήκες πάντα έχουν ενδιαφέρον

δεν τα είδα για το splatter του θέματος (άσχετα αν ήταν ΑΑ ποιότητας)
αλλά από ψυχολογικής απόψεως

Γι αυτό κυρίως αλλά κ για το σπλάτερ του θέματος (είμαστε φαν, τι να γίνει) :D. Κ το πρώτο παραμένει ένα από τα καλύτερα horror έργα ιμο.

Mitsmann
20-11-2007, 00:28

Ναι, και?

BLiTzER
20-11-2007, 07:37
Ego niotho oti tha eprepe na eixan proslavei pragmatikous ithopoious.

X
20-11-2007, 07:51
Ναι, και?
.
.
.
.

den vlepoume malakies

αυτοι που βλεπουν γιατι δεν απαντανε;

ntreponte

locust
20-11-2007, 10:07
eida to prwto saw kai mou ftanei

Raven Lord
20-11-2007, 12:48
ακραία συναισθήματα, ώστε να φτάσω στην κάθαρση

When Black Roses Bloom
20-11-2007, 12:59
Γαμάνε τέτοιες ταινίες, και σε όποιον δεν αρέσουν, τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία. Δηλαδή το να βλέπεις την εισαγωγή του Saving Prvt. Ryan έχει μεγάλη διαφορά απο το "χελόου Αμάντα, Αι γουόννα πλέι εϊ γκέιμ".

Σπλάτερ και αίμα ρε μουνηά. Γιατί οι ταινίες με σκοτωμούς που δεν ανοίγει ούτε ένα ρουθούνι, είναι γελοίες τελείως. Καθήστε και διαβάστε κανένα βιβλίο ανατομίας να δείτε πόσο ψηλά πετάχεται το αίμα αν σου κοπεί η σφακτηρία ή πόσο αίμα έχεις μέσα σου, και τα λέμε.

Για το ράωκ.

~ladykiller~
20-11-2007, 13:01
Καθήστε και διαβάστε κανένα βιβλίο ανατομίας να δείτε πόσο ψηλά πετάχεται το αίμα αν σου κοπεί η σφακτηρία ή πόσο αίμα έχεις μέσα σου, και τα λέμε.

min ise ipervolikos!

mporeis na ta ma8eis ke stin pra3i auta.

Magellan
20-11-2007, 17:47
εχω δει και πολυ χειροτερα απο shaw

Dark_Angel
20-11-2007, 18:04
Exw dei ta prwta 3. To prwto kati elege kuriws logw simpa8htikou concept to opoio anakuklw8hke sta epomena 2 opote exase thn kafrila tou. auta :P

perfectly flawed
20-11-2007, 19:54
[zER]Ego niotho oti tha eprepe na eixan proslavei pragmatikous ithopoious.

kai na to stamatage sto prwto....

sofi-k
21-11-2007, 06:00
Νιωθω οτι ο πραγματικος σαδισμος εγκειται στην παρακολουθηση των βαρετων σικουελ κι οχι στην οθονη.

FANTASMA
22-11-2007, 05:25
Εγω νιωθω πολυ περισσοτερα βλεποντας ενα θρεντ σε καποιο τυχαιο φορουμ οπου καμια 15αρια ελληναρια αποδεικνυουν οτι εχουν σπουδασει σκηνοθεσια, υποκριτικη, κινηματογραφικες τεχνες και μακιγιαζ και παρολα αυτα τους περισσευει χρονος να ποσταρουν σε ενα ανουσιο θρεντ.

Αλλα οταν βλεπω Saw απλα περναω 2 ωρες ευχαριστα βλεποντας μια ταινια που εχει εξυπνη ιδεα, ψυχολογικα προκλητικες σκηνες, απροσδοκητες και γεματες δραση εξελιξεις και μικρες ή μεγαλες ανατροπες. Αλλα εγω δεν εχω σπουδασει, οποτε κραξτε με ελευθερα.

FANTASMA
22-11-2007, 05:27
Νιωθω οτι ο πραγματικος σαδισμος εγκειται στην παρακολουθηση των βαρετων σικουελ κι οχι στην οθονη.

Κοιτα, νομιζω μπορουσες να γινεις ΑΚΟΜΑ πιο κλισε και να πεις στο ιδιο ποστ στο ασχετο οτι ο Τζορτζ Λουκας ειναι μαλακας που γυρισε τα καινουρια Star Wars, αλλωστε δε θα υποβαθμιζε το ηδη χαμηλο επιπεδο χιουμορ που χρησιμοποιησες.

sfinotouvlaki
22-11-2007, 05:35
σε καποιο τυχαιο φορουμ

στην πυρά.

sofi-k
22-11-2007, 06:11

Κοιτα, νομιζω μπορουσες να γινεις ΑΚΟΜΑ πιο κλισε και να πεις στο ιδιο ποστ στο ασχετο οτι ο Τζορτζ Λουκας ειναι μαλακας που γυρισε τα καινουρια Star Wars, αλλωστε δε θα υποβαθμιζε το ηδη χαμηλο επιπεδο χιουμορ που χρησιμοποιησες.
Αν αυτο που ειπα το θεωρησες χιουμορ τοτε εχουμε πολυ διαφορετικο γουστο και δεν χρειαστηκε το ΣΟ για να το διαπιστωσω.

Αποπειρα να απαντησω με επιχειρηματα:
Το ΣΟ 1(χμ, και το 2 βαλε)τα θεωρω πολυ καλες ταινιες βασισμενες σε μια εξυπνη(αν και οχι τοσο πρωτοτυπη αν μη τι αλλο) ιδεα, με χαριτωμενες ανατροπες καθ ολη την διαρκεια αλλα και εμορφα φιναλε. Αυτο που συμβαινει ομως(περαν του οτι το θεωρω υπερτιμημενο) ειναι οτι οπως καθε τι που εχει επιτυχια το πηραν και το τραβηξαν απο τα βυζα και του αλλαξαν τον αδοξαστο αφου εχουν γαμηθει στα σικουελ χωρις να ειναι αναγκη. Αυτα.

FANTASMA
22-11-2007, 06:38
Γλυκια μου κοπελιτσα, υποχρεωτικο δεν ειναι τιποτα σε αυτη τη ζωη εκτος απο το θανατο, παρολα αυτα υπαρχουν 1002 πραγματα που κανουν οι ανθρωποι για να μη βαρεθουν, ενα απο αυτα ειναι και η δημιουργια στην 7η τεχνη. Αλλες ταινιες προσφερουν το συναισθημα της δικαιωσης, αλλες αυτο της νοσταλγιας, αλλες της λυπης και του πονου, αλλες το γελιο και ουτω καθ'εξης. Καθε ταινια απευθυνεται και σε διαφορετικο κοινο.

Παντα εχεις την επιλογη να μη δεις οποια ταινια πιστευεις οτι δε θα σου αρεσει, κι αν δεν το ξερεις απο πριν, παντα εχεις την επιλογη να μη δεις τα 6 σικουελ της. Επισης, παντα εχεις την επιλογη να μπεις κι εσυ σε ενα τυχαιο φορουμ και να το παιξεις σκηνοθετης, σεναριογραφος, καλλιτεχνικη συμβουλος, φωτογραφος, συνθετης η οτι αλλο θελεις. Και εκτος απο ολα αυτα, αν θελεις να το τραβηξεις κι αλλο, παντα μπορεις να αρχισεις να μοιραζεις φυλλαδια "μην βλεπετε σο" γυρω γυρω. Προσωπικα δε με ενδιαφερει, ουτε χαλαει την αισθητικη μου, ουτε επηρεαζει τη ζωη μου, ουτε καν εχω μετοχες της σο ινκορπορειτιντ οποτε να προσπαθησω να σου αλλαξω την αποψη. Αυτο που με ενοχλει ειναι να κανεις αποτυχημενη προσπαθεια για χιουμορ, κατι στο οποιο συμφωνουμε μιας και ουτε εγω θεωρω πολυ αστειο αυτο που εγραψες. Εκει που διαφωνουμε ειναι στην χρηση λεξεων μιας και η παρακολουθηση μιας ταινιας που σε κουραζει δεν ειναι σαδισμος, ειναι μαζοχισμος, και λυπαμαι για σενα.

Οσον αφορα το αντικειμενο της συζητησης μας που δεν ειναι η αντιμετωπιση που εχεις για τον κινηματογραφο, αλλα οι ιδιες οι ταινιες σο, δεν τις θεωρω αριστουργηματα, ομως η εκπληξη που σου αφηνε το πρωτο και η ομολογουμενως πανεξυπνη εξελιξη που προσφεραν οι δημιουργοι στην υποθεση στα 2,3,4 και πολυ πιθανοτατα συντομα και 5 και 6, με αφηνει απολυτα ικανοποιημενα, γιατι σε αλλες περιπτωσεις ταινιων και σικουελ οντως τους αλλαζουν τον αδοξαστο, κατι που δεν εγινε σε αυτην την περιπτωση. Προφανως διαφωνουμε, αλλα δεν πειραζει (εκτος κι αν εισαι γλυκια και σεξυ).

Αν εχω κανει λαθος και δεν εισαι κοπελα, τοτε αγνοησε οτι εγραψα και εισαι πολυ γκει που εχεις τετοιο ονομα χρηστη.

sofi-k
22-11-2007, 06:50
Νιωθω οτι αν δεν απαντησω με εκθεση τωρα θα ειμαι πολυ λιγη.
Δεν μπυραζει, ας ειμαι.

Δεν εχω ξεκινησει εκστρατεια κατα των ΣΟ, ουτε ειπα οτι δεν μ'αρεσουν. Εχω παρακολουθησει μεχρι και το 3 κι ητο ομορφα. Για παρακατω δεν νομιζω αλλα επειδη ειμαι μαζοχα και θελω να εχω αποψη προτου κραξω κατι(αν χρειαστει) ισως τα δω.
Σαδισμος απο μερους της ταινιας εννοουσα αλλα αυτο δεν βγανει και πολυ νοημα οποτε οκ.
Προσωπικα δεν το επαιξα ουτε σκηνοθετης, ουτε ενδυματολογος, ουτε καθαριστρια σε στουντιο ταινιων. Προφανως αναφερεσαι σε αλλους στο τοπικ τουτο.
Η αποψη μας στο θεμα των σικουελ(που εκει συνοψιζεται και ολη η "ενσταση" μου γυρω απο το θεμα ΣΟ) οντως διαφερει. Υγεια.

Ναι κοπελα ειμαι. Το νικ μου ειναι γκεη either way. Οβερ εντ αουτ.

FANTASMA
22-11-2007, 06:54
Αρα εισαι γενικα κατα των σικουελ, μια σταση που ποτε δεν την καταλαβα και στο δικο μου βιβλιαρακι καταχωρειται ως προκαταληψη μονο και μονο επειδη κατι βασιζεται στην επιτυχια προηγουμενης ταινιας. Αντερ εντ ιν. Καληνυχτα, δουλευω σε 6 ωρες και καθομαι και μαλακιζομαι με τη σοφη.

House Of Low Culture
22-11-2007, 10:58
κι εγώ σαν καλό αμερικανάκι έτρεξα να την βρω σε ψηφιακή μορφή προσπαθώντας να δικαιολογήσω όλο το hype που είχε δημιουργηθεί από αυτό το ταινιάκι και SAWWWWWWWWWWWW και τέτοια. Την έβαλα στο πι σι λοιπόν και έχοντας δημιουργήσει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για μια boo horror movie, φορώντας το αντιτρεμουλιακό μου μπουρνούζι, στην αντιμπατσική μου γκαρσονιέρα και εν πλήρει εξαρτήσει κρατώντας στο δεξί μου χέρι την αντιφρικιακή μου μολότωφ και στο αριστερό το αντικομμουνιστικό Κομμουνιστικό μου μανιφέστο, αποφάσισα να σιάκσω έναν Nes με μία ζαχαρίνη και να απολαύσω τη στιγμή. Η είσοδος στην ταινία μου έφερε σίγουρα ανάμικτα συναισθήματα. Απ' τη μία σάπια αντικείμενα, σάπιοι διάλογοι, χρεωκοπημένοι χαρτογιακάδες, πράγματα που ήθελαν να δηλώσουν το ταξίδι της σαθρότητας προς τη λήθη κι απ' την άλλη κάτι ακραία χολιγουντιανά φίλτρα στις κάμερες και ηθοποιίες νηπιακού επιπέδου, που ήθελα να πετάξω τις αντικαγκουρικές σαγιονάρες μου στην οθόνη και έκαναν το τελικό εικαστικό αποτέλεσμα να μοιάζει με το Harry Potter: "Magia Magia Tha Sou Kanw". Η ιδέα πως θεωρείται καλή μια ταινία με κάποιον χαρτογιακά με παιδική φάτσα και ηθοποιία χειρότερη από το 4χρονο κσαδερφάκι μου(που εδώ που τα λέμε δεν είναι πληρωμένος χολιγουντίστας, αλλά παιδί που πάει παιδικό σταθμό στην Ελλάδα της Δεξίας και της Προόδου) με αφήνει άναυδο και με αναγκάζει να φώνακσω δυνατά "Aαα! Πράττετε λάθος, κύριοι". Το ότι το ίδιο άτομο χτυπιέται από ηλεκτρισμό κάποια στιγμή στο γεμάτο βάθος σενάριο της ταινίας και συμπεριφέρεται σαν κακογαμημένη πουτάνα που πάει στο ταμείο ανεργίας της Μπανανίας για να τα βολέψει, πρέπει να πειράξει το μέσο ταινιόφιλο παρατηρητή. Όταν πάλι ευρισκόμενος σε δύσκολη κατάσταση ο γνωστός χαρτογιακάς ήρωας παίρνει το πριόνι και κόβει το πόδι του το οποίο δεν είναι δεμένο με αλυσίδες και μετά ανακαλύπτει πως έκοψε λάθος πόδι, έρχεται η συντριβή. Κάθε αξίας, κάθε ήθους, κάθε ειλικρίνειας και προσδοκίας. Γιατί αυτό είναι ,κύριοι, το SAWWWWWWWWW. Ένας συνδυασμός γκλαμουριάς, Saturday Night News, Λέπρας Γουίνφρεϊ, Zλίπκνοτ, Τζάκασς και ψευτομαγκιάς. Απορώ πως υπάρχει κόσμος που βλέπει Saw στην Ελλάδα. Νόμιζα πως τέτοια ακουσμένη μάρκα ανθρώπων υπήρχε μόνο στην Αμερική. Αλλά έπεσα έξω. Δυστυχώς για μένα. Και σε όσους με κατηγορήσουν για τα "ψευτοαριστερά μου" έχω μόνο να απαντήσω σθεναρά "Πάει εν μπορούσια μέχεν γκλάντμπαχ, ένα μηδέν".

Πάντα Δικός σας, Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε.

When Black Roses Bloom
22-11-2007, 11:50
Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος δεν χωρίζεται σε "μ'αρέσει-δεν μ'αρέσει" αλλά αντιθέτως χωρίζεται σε κόσμο "δεν μ'αρεσε/μ'αρεσε και δεν το λέω γιατί θα με κράξουν" και σε "δεν μ'αρεσε/μ'άρεσε και το λέω γιατι γουστάρω να δημιουργίσω εντυπώσεις".

Κοσμοκάρτακοσμοκάρτακοσμοκάρτα. Μπλουαχ.

Αυτά τα λέω γιατί βαριέμαι εν γένει. Και ουσιαστικά το Σό είναι ψιλοαδιάφορη ταινιούλα. Το 1ο ήταν καινοτόμο, οκ, αλλά τίποτ'άλλο. Δεν ξεπερνάει σέβεν (άκουσα και τέτοιες πίπες).

Τώρα όσον αφορά του θέμα του τόπικ, γιατί έχουμε ξεφύγει λίγο:

Έχω έναν γνωστό ο οποίος σπούδαζε κάτι σχετικό με σινεμά/ταινία/ε.τ.σ., και είχε ψώνιο με το να μαζεύει άπειρο κινηματογραφικό υλικό, ανέκδοτο και μή (κόπιες π.χ. ελληνικών ταινιών σε σελιλόϊντ). Και έπεσε στα χέρια του μια μέρα σαν και την σημερινή, έκανε κρύο θυμάμαι, μια 15λεπτη ταινία ενός νεκρόφιλου, γυρισμένη σε ένα νεκροτομείο, να σκάει μύτη το τυπάκι, να βγάζει το πτώμα απο το ψυγείο και επι τετάρτου της ώρας να το πηδάει. Αυτή είναι η ανατριχίλα. \μ/

House Of Low Culture
22-11-2007, 11:53
Και έπεσε στα χέρια του μια μέρα σαν και την σημερινή, έκανε κρύο θυμάμαι, μια 15λεπτη ταινία ενός νεκρόφιλου, γυρισμένη σε ένα νεκροτομείο, να σκάει μύτη το τυπάκι, να βγάζει το πτώμα απο το ψυγείο και επι τετάρτου της ώρας να το πηδάει. Αυτή είναι η ανατριχίλα. \μ/

.

enitharmon
22-11-2007, 13:52
ναι

και σιγουρα πολλοι θα πηγαιναν να δουν αυτο το 15λεπτο βιντεάκι και θα σχολίαζαν μετά πόσο γαμάτο ή μη ήταν

δε με νοιάζει αν άρεσε το saw ή όχι, αν περάσατε "ευχάριστα" (έλεος ε, πόσο πιο απάθεια) 2 ώρες ή όχι, αλλά αν νιώθεις ο καθένας το οτιδήποτε βλέποντας κάτι τέτοιο. Δεν είναι "ενδιαφέρουσα" εξέλιξη που να πάρει ο διάολος, το να βλέπεις ανθρώπους να βασανίζονται (έστω και σε μη πραγματοποιήσιμες περιπτώσεις) ενώ τρως ποπκορν! Υπάρχει καμια διαφορά μετά όταν βλέπεις αποκεφαλισμούς αληθινών προσώπων;

sofi-k
22-11-2007, 15:22
Τοτε να κοψουμε τελειως τα σπλαττερ. Ειναι ολα τους αρρωστημενα. :|

Εγω αυτο το 15λεπτο θελω να το δω ομως ε.

When Black Roses Bloom
22-11-2007, 15:27
Έχω δεί ένα πιο πρόσφατο, αλλά είναι πολύ γκούλ (χωρις αίματα), που δείχνει έναν μορτίσιαν απο ρωσία ξέρω γω (κάποια χώρα πρώην ανατολικού μπλόκ) που προετοίμαζε ένα πτώμα για ταρίχευση, και του αδειάζει τα εντόσθια λες και είναι αρνί. Μπρρρρρ. Πραγματικά όμως μπρρρρ. Αυτά τα πράματα πρέπει να μένουν εκεί μέσα.

geologiko_karoto
22-11-2007, 15:33
Έχω δεί ένα πιο πρόσφατο, αλλά είναι πολύ γκούλ (χωρις αίματα), που δείχνει έναν μορτίσιαν απο ρωσία ξέρω γω (κάποια χώρα πρώην ανατολικού μπλόκ) που προετοίμαζε ένα πτώμα για ταρίχευση, και του αδειάζει τα εντόσθια λες και είναι αρνί. Μπρρρρρ. Πραγματικά όμως μπρρρρ. Αυτά τα πράματα πρέπει να μένουν εκεί μέσα.

χοχο όντως γαμάτο βίντεο - κ είναι ανατριχιαστικό γιατί είναι δε ρίαλ θινγκ
μοιάζει με την πρώτη σκηνή του Σο 4

enitharmon δεν είπαμε ρε παιδί μου ότι ήμαστε ζώα κ βλέπουμε τον άλλονα να υποφέρει κ μεις τρώμε ποπ κόρν κ ντορίτος ξερωγω
εγώ ασούμε,ήμουν εντελώς τσιτωμένος επειδή προσπάθησα να μπω στη θέση του θύματος

κ εν τέλει,το είδος αυτό (θρίλερ) είναι πολύ δύσκολο γιαυτο κ δεν βγαίνει καλό πράμα πλέον εκτός κ αν δείχνει γκοοοορ καταστάσεις

ε το Σο πιστεύω παίζει με το μυαλό σου κ γιαυτο κάνει τη διαφορά

αλλά όχι κ ανώτερο του Σέβεν

sfinotouvlaki
22-11-2007, 15:33
"αριστούργημα που χρόνια κυοφορούσε ο σουρρεαλισμός και ξέρασε βίαια η σύγχρονη ποπ κουλτούρα" φάση αυτά τα καλτιλίκια, ε...

ang69
22-11-2007, 15:39
ναι

και σιγουρα πολλοι θα πηγαιναν να δουν αυτο το 15λεπτο βιντεάκι και θα σχολίαζαν μετά πόσο γαμάτο ή μη ήταν

δε με νοιάζει αν άρεσε το saw ή όχι, αν περάσατε "ευχάριστα" (έλεος ε, πόσο πιο απάθεια) 2 ώρες ή όχι, αλλά αν νιώθεις ο καθένας το οτιδήποτε βλέποντας κάτι τέτοιο. Δεν είναι "ενδιαφέρουσα" εξέλιξη που να πάρει ο διάολος, το να βλέπεις ανθρώπους να βασανίζονται (έστω και σε μη πραγματοποιήσιμες περιπτώσεις) ενώ τρως ποπκορν! Υπάρχει καμια διαφορά μετά όταν βλέπεις αποκεφαλισμούς αληθινών προσώπων;

Κοίταξε να δεις. Καταρχήν εγώ δεν αντέχω τη βία, το αίμα, το ξεκοίλιασμα και τα λοιπά σπλατερικά. Τουτέστιν δεν έκανα καν τον κόπο να δω το Saw. Κάποια ψυχή με έσυρε ανυποψίαστη να δω το Hostel όταν είχε βγει στο σινεμά και υπέφερα. Στην απόβαση της Νορμανδίας στη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν, που αναφέρθηκε κάπου πριν, έκλεινα τα μάτια μου κλπ.

Όμως δεν ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι το να βλέπεις βίαιες ταινίεες σε αναισθητοποιεί στη βία της πραγματικής ζωής. Θεωρώ ότι, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ταινία και πραγματική ζωή, όσα σπλάτερ κι αν έχουν δει στη ζωή τους, θα σοκαριστούν στην περίπτωση που θα αντικρύσουν μια τέτοιου είδους αληθινή σκηνή.

Υποθέτω (ας μας πει πιο σίγουρα και κάποιος που είναι φαν του είδους ή ξερωγώ ψυχολόγος) ότι ακριβώς το ψεύτικο της υπόθεσης είναι αυτό που προκαλεί την ευχαρίστηση, την απενοχοποιεί αν θέλεις. Ίσως σε συνδυασμό με τη σιγουριά πως ο θεατής είναι ασφαλής και μακριά από όσα συμβαίνουν στην οθόνη.

sfinotouvlaki
22-11-2007, 15:46
Ίσως σε συνδυασμό με τη σιγουριά πως ο θεατής είναι ασφαλής και μακριά από όσα συμβαίνουν στην οθόνη.

και η αντίστοιχη σιγουριά ότι αυτά δε συμβαίνουν πραγματικά στον ηθοποιό επίσης. κυκλοφορούν πολλές ταινίες απ' ό,τι ξέρω με αληθινό σπλατερικό περιεχόμενο, αλλά λίγοι από αυτούς που βλέπουν σο και χόστελ επιδιώκουν να δουν κι αυτές.

ang69
22-11-2007, 16:09
Ναι, αυτό είπα κι εγώ. Η γνώση ότι είναι ψεύτικο σε συνδυασμό με τη γνώση πως ο ίδιος είσαι ασφαλής.

Όσον αφορά τα αληθινά (snuff films?) έχω την εντύπωση πως ελάχιστα από αυτά είναι όντως αληθινά και όπως λες κι εσύ μιλάμε για άλλες καταστάσεις.

Επίσης, ημι-σχετικό, πρόσφατα έμαθα για ένα σεξουαλικό φετίχ όπου ο φετιχιστής φτιάχνεται βλέποντας κάποιον άλλο/άλλη να σφάζει ένα ζώο. :shock:

When Black Roses Bloom
22-11-2007, 16:11
Ίσως σε συνδυασμό με τη σιγουριά πως ο θεατής είναι ασφαλής και μακριά από όσα συμβαίνουν στην οθόνη.

και η αντίστοιχη σιγουριά ότι αυτά δε συμβαίνουν πραγματικά στον ηθοποιό επίσης. κυκλοφορούν πολλές ταινίες απ' ό,τι ξέρω με αληθινό σπλατερικό περιεχόμενο, αλλά λίγοι από αυτούς που βλέπουν σο και χόστελ επιδιώκουν να δουν κι αυτές.

Έχω ακούσει φήμες για κακοπληρωμένους πεινασμένους και δαρμένους μετανάστες που τους "δίνουν" 300 δολλάρια για να παίξουν σε και καλά ταινίες και στο τέλος τους σκοτώνουν, αλλά νόμιζα ότ ήτω μούφες.

sfinotouvlaki
22-11-2007, 16:11
ναι, snuff νομίζω λέγονται. τώρα για το κατά πόσο είναι πραγματικά κι αυτά, δεν το γνωρίζω.

Επίσης, ημι-σχετικό, πρόσφατα έμαθα για ένα σεξουαλικό φετίχ όπου ο φετιχιστής φτιάχνεται βλέποντας κάποιον άλλο/άλλη να σφάζει ένα ζώο. :shock:

δε θα μου κάνει εντύπωση αν είναι και οικολόγοι.

GuardianOfIvorytower
22-11-2007, 18:16

Με καλύπτει απόλυτα.

ikonoklast
22-11-2007, 18:28
Δείτε 8mm και funny games και αφήστε τα αυτά!

fandango
22-11-2007, 21:01

Ναι, ρε μαλάκα, ναι, μου το έδειξε ένας φίλος ενώ πίναμε καφέ...
:shock: :| :shock: :| :|

enitharmon
22-11-2007, 21:54
................

και μετα μου λετε μενα οτι δεν προκαλει απαθεια, για ασφαλεια πισω απο την οθονη, για ευαισθητοποιηση σε αληθινα γεγονοτα κλπ

την ωρα του καφε του το εδειξε ο αλλος...

πλας θυμηθειτε σχολια όταν είχαν πρωτοβγεί τα βίντεο με τους αιχμαλώτους που τους κόβαν το λαιμο και κάποιοι γέλαγαν, γιατί τους φαινόταν γελοίο

δηλαδή βγάζετε αληθινό εκείνο τον άγγλο που είπε ότι κάθε γενιά χρειάζεται από έναν πόλεμο για να συνέρχεται

When Black Roses Bloom
23-11-2007, 11:10
Ναι, λίγους πολέμους έχουμε δει. Μάνι-μάνι, απο το 88 που θυμάμαι, όλο με μέση ανατολή και πετρέλαια πόλεμο έχουμε, χώρια τις Βαλκανικες συράξεις, χώρια την πτώση του Τσαουσέσκου, χώρια εκείνο, χώρια το άλλο. Μόνο ένας παγκόσμιος μας σώζει. Τα ανθρώπινο γένος πρέπει να εξαλειφθεί.

enitharmon
23-11-2007, 20:46
"εχουμε δει"

........

FANTASMA
23-11-2007, 20:56
Σε πιασαν οι ευαισθησιες σου Σωτηρια? Ταινια ειναι οπως χιλιαδες αλλες, πιο πολυ με αγγιζει και μου γαμαει τη ψυχολογια ταινια οπως το 21 γραμμαρια, παρα το οποιοδηποτε σο και οποιοδηποτε θριλερ με κομμενα κεφαλια, κομμενες π%$#^%ες κτλ. Δηλαδη απλα ξερεις οτι ειναι μουφα και το προσπερνας. Στην τελικη, οι γιατροι με αυτα που εχουν δει πρεπει να ειναι εντελως αναισθητοι. Και φανταζομαι απο ενα σημειο και μετα ειναι οντως.

enitharmon
24-11-2007, 00:29
δεν ειναι το κομμένο κεφάλι το θέμα, ούτε τα χυμένα άντερα του private ryan, ούτε αν κάποιος γίνεται αναίσθητος ή όχι με τα τόσα που έχει δει, ούτε οι horror ταινίες γενικά, ούτε ο ψυχοπαθής δολοφόνος με το πριόνι

ikonoklast
24-11-2007, 02:36
αλλά;

.
24-11-2007, 02:59
Το ανγκ μίλησε σοφά για άλλη μια φορά. :thumbsup:

Candiru
24-11-2007, 11:03
Κοίταξε να δεις. Καταρχήν εγώ δεν αντέχω τη βία, το αίμα, το ξεκοίλιασμα και τα λοιπά σπλατερικά. Τουτέστιν δεν έκανα καν τον κόπο να δω το Saw. Κάποια ψυχή με έσυρε ανυποψίαστη να δω το Hostel όταν είχε βγει στο σινεμά και υπέφερα. Στην απόβαση της Νορμανδίας στη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν, που αναφέρθηκε κάπου πριν, έκλεινα τα μάτια μου κλπ.

Όμως δεν ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι το να βλέπεις βίαιες ταινίεες σε αναισθητοποιεί στη βία της πραγματικής ζωής. Θεωρώ ότι, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ταινία και πραγματική ζωή, όσα σπλάτερ κι αν έχουν δει στη ζωή τους, θα σοκαριστούν στην περίπτωση που θα αντικρύσουν μια τέτοιου είδους αληθινή σκηνή.

Υποθέτω (ας μας πει πιο σίγουρα και κάποιος που είναι φαν του είδους ή ξερωγώ ψυχολόγος) ότι ακριβώς το ψεύτικο της υπόθεσης είναι αυτό που προκαλεί την ευχαρίστηση, την απενοχοποιεί αν θέλεις. Ίσως σε συνδυασμό με τη σιγουριά πως ο θεατής είναι ασφαλής και μακριά από όσα συμβαίνουν στην οθόνη.

σωστά, μόνο στο τελευταίο να το συμπληρώσω: το ψεύτικο όταν δείχνει και ψεύτικο (πχ σε κωμικές ταινίες, θέατρο, κλπ) λειτουργεί έτσι όπως τα λες. πχ Μόντυ πάυθονς όταν του βγάζουν το σκυκώτι ή του κόβει χέρια και πόδια)

Στο σινεμά εξιτάρουν περισσότερο όσο πιο ρεαλιστικές είναι οι σκηνές βίας και αυτή είναι και η απαίτηση του θεατή:. Αμα έχει κακή σκηνοθεσία πιο πολύ βγάζει γέλιο και το έργο θεωρείται φέσι.

Εχει να κάνει με βαθύτερους ψυχολογικούς μηχανισμούς με απωθημένα που προσπαθείς να τα ξεπερασεις φέρνοντάς τα στο συνειδητό με την ανακουφιστική ή και αποενοχοποιητική αποστασιοποίηση ότι είσαι θεατής (πχ πιο φανερό είναι αυτό που λέω στο θέμα της θέας φιδιών: σε κάποια επίπεδα φόβου και απώθησης επιζητάς να βλέπεις φίδια ή σχετικές ταινίες και ντοκυμαντέρ, όταν ο φόβος είναι πολύ μεγάλος δεν το τολμάς καν).

Συχνά αυτοί οι φόβοι/απωθήσεις είναι αρκετά διαφοροποιημένοι από άτομο σε άτομο και φυσικά δεν λείπουν και αυτοί που θα γούσταραν να τα κάνουν και στην πραγματικότητα μέσα από άλλους βέβαια σαδιστικούς/παρανοϊκούς ψυχικούς μηχανισμούς.

When Black Roses Bloom
24-11-2007, 21:12
"εχουμε δει"

........

Προσωπικά περισσότερο με ευαισθήτοποίησε και έχω κρατήσει μνήμες μέσα μου απο τις εικόνες ένος παιδακίου στην Γιούγκο μετά απο επίθεση σε λεωφορείο πολιτών στην ίνφιμους "Λεωφόρο των ελέυθερων σκοπευτών" παρά τα άλιεν (και όποια άλιεν-γκορ ταινία) που τρυπούσαν κεφάλια των Κολόνιαλ Σόλτζερς. Τέλος πάντων, νομίζεις ότι δεν έχουν αντίκτυπο η γνώση ότι κάπου 500 χιλιόμετρα απο το σπίτι του γίνεται πόλεμος σε ένα παιδάκι 11 χρονών?

Ά, επίσης μια σκηνή με την οποία πραγματικά έχω ανατριχιάσει, και αναρωτιέμαι γιατί δεν την ανέφερε κανείς ακόμη, είναι η σκηνή μέσα στο πουστρόμπαρο στο Ιριβέρσιμπλ, με τον πυροσβεστήρα στην μούρη.

Pastor_Of_Muppets
25-11-2007, 00:45
Guinea Pig 2 ρεεεεεε...

enitharmon
25-11-2007, 03:12
"εχουμε δει"

........

Προσωπικά περισσότερο με ευαισθήτοποίησε και έχω κρατήσει μνήμες μέσα μου απο τις εικόνες ένος παιδακίου στην Γιούγκο μετά απο επίθεση σε λεωφορείο πολιτών στην ίνφιμους "Λεωφόρο των ελέυθερων σκοπευτών" παρά τα άλιεν (και όποια άλιεν-γκορ ταινία) που τρυπούσαν κεφάλια των Κολόνιαλ Σόλτζερς. Τέλος πάντων, νομίζεις ότι δεν έχουν αντίκτυπο η γνώση ότι κάπου 500 χιλιόμετρα απο το σπίτι του γίνεται πόλεμος σε ένα παιδάκι 11 χρονών?
ναι, αλλά άλλο "έχω δει", "έχω ζήσει" κι άλλο το "έχω γνώση", ναι;

Ford Prefect
25-11-2007, 13:20
Σίγουρα ναι. Αλλά και εγώ να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι εννοούσες με το "δεν είναι αυτό το θέμα". Ποιο είναι το θέμα;

Δίνω πιθανότητα να συμφωνούμε, αλλά θα είμαστε μειοψηφιάρα αν όντως συμφωνούμε.

enitharmon
25-11-2007, 14:23
το θέμα είναι να περνάς ευχάριστα βλέποντας βασανισμούς, όσο και να ξέρεις ότι είναι ψεύτικοι. Horror, splatter και στρατιώτης ραιαν (που τα πρώτα 15' δεν αντέχονται) είναι άλλο πράμα, τα 2 πρώτα είναι τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι μας, ο ραιαν η πραγματικότητα (μάλλον)

Για να το διευκρινίσω κι άλλο, φάσεις τύπου saw είναι η σύγχρονη ρωμαϊκή αρένα μας. For the masses. Τουλάχιστον αποδεικνύεται ότι αιώνες μετά δεν έχουν αλλάξει και πολλά. (μη ζητήσετε άλλες διευκρινίσεις και μην επιχειρηματολογήσετε "ναι, αλλά το σο είναι ταινία, στην αρένα τρώγαν αληθινούς ανθρώπους τα λιοντάρια")

~ladykiller~
25-11-2007, 14:26
στρατιώτης ραιαν (που τα πρώτα 15' δεν αντέχονται)

auto to prama me ta 15 lepta...
mia xara antexonte... siga... tenia ine.

Abruzzi
25-11-2007, 14:36
το συγκεκριμένο δεκαπεντάλεπτο είναι ο ορισμος της εξομοίωσης

sfinotouvlaki
25-11-2007, 14:42
το θέμα είναι να περνάς ευχάριστα βλέποντας βασανισμούς, όσο και να ξέρεις ότι είναι ψεύτικοι. Horror, splatter και στρατιώτης ραιαν (που τα πρώτα 15' δεν αντέχονται) είναι άλλο πράμα, τα 2 πρώτα είναι τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι μας, ο ραιαν η πραγματικότητα (μάλλον)

Για να το διευκρινίσω κι άλλο, φάσεις τύπου saw είναι η σύγχρονη ρωμαϊκή αρένα μας. For the masses. Τουλάχιστον αποδεικνύεται ότι αιώνες μετά δεν έχουν αλλάξει και πολλά. (μη ζητήσετε άλλες διευκρινίσεις και μην επιχειρηματολογήσετε "ναι, αλλά το σο είναι ταινία, στην αρένα τρώγαν αληθινούς ανθρώπους τα λιοντάρια")

πάλι δεν κατάλαβα ποιο είναι το ποιντ και τι εννοείς ακριβώς. υποθέτω πως όταν κάποιος λέει για ταινίες τύπου σο "πέρασα ευχάριστα" δεν το εννοεί κυριολεκτικά το "ευχάριστα", ότι δηλαδή του φτιαξε το κέφι (εκτός από αυτούς που το βλέπουν τελείως ως παρωδία). υποτίθεται η συγκεκριμένη ταινία έχει και κάποιο μήνυμα που θέλει να περάσει, απλά με τον αναληθοφανή τρόπο που το σερβίρει, ε δεν μπορείς και να την πάρεις ιδιαίτερα σοβαρά και να αρχίσεις να κάνεις συζητήσεις γι' αυτό (πέρα από μια φευγαλέα σκέψη... "υπάρχουν τέτοια αρρωστάκια";). ας πούμε ρε παιδί μου, ούτε εγώ αντέχω τα σπλάτερ, αλλά όταν είδα το σο η ώρα κύλισε "ευχάριστα", χωρίς να βαρεθώ ιδιαίτερα δηλαδή, χωρίς να σκοτιστώ. όταν είδα το boys don't cry, η ταινία και η σκηνή του βιασμού στριφογυρνούσαν στο κεφάλι μου για αρκετές μέρες. το μεν καλύτερα να μην το έβλεπα γιατί δημιουργεί απάθεια σε ακραίες καταστάσεις, ενώ το δε είναι θεμιτό να το παρακολουθήσω γιατί θέτει τις καταστάσεις αυτές σε πιο σωστές βάσεις;

enitharmon
25-11-2007, 14:42
τι εννοεις;

sfinotouvlaki
25-11-2007, 14:51
εγώ;

enitharmon
25-11-2007, 15:48
ο αβρουζζι, εσενα σε καταλαβα

Abruzzi
25-11-2007, 15:58
οτι ειναι υπερβολικα ρεαλιστικη σκηνη

When Black Roses Bloom
26-11-2007, 10:37
"εχουμε δει"

........

ναι, αλλά άλλο "έχω δει", "έχω ζήσει" κι άλλο το "έχω γνώση", ναι;

Να υποθέσω ότι δεν έχεις μεγαλώσει με γιαγιάδες σε επαρχία και ούτε έχεις σκοτώσει τίποτα με τα χέρια σου ναι? Ούτε έχεις φουσκώσει κάτι νεκρό απο τον κομμένο λαιμό του για να το γδάρεις/ξεπουπουλιάσεις/γουατέβα, ναι? Ούτε έχεις νιώσει ένα νεκρό-το-μπεί σώμα να ξεψυχάει στα χέρια σου δευτερόλεπτα πριν πεθάνει. Μην βιάζεσαι να μιλήσεις γιατί γίνεσαι σαν τον Καντιρού.

Coil
26-11-2007, 13:36
Eiste oloi flwroi...

Sfagi Sto stratopedo twn Kolasmenwn 1 kai 2

EImai arwstos mikros ithela na ginw iatrodikastis. Exw perasei kai ena diastima mikro apo alithino nekrotomeio kai eida pws exoun ta pramata apo konta, omologw stis tainies apla einai pio entipwsiaka.

sabbattack
26-11-2007, 13:36
Δείτε 8mm και funny games και αφήστε τα αυτά!

Arxizw na noiw8w giousoufaki sou!!

When Black Roses Bloom
26-11-2007, 13:40
stis tainies apla einai pio entipwsiaka.

Αυτό ακριβώς.

enitharmon
26-11-2007, 16:02
Να υποθέσω ότι δεν έχεις μεγαλώσει με γιαγιάδες σε επαρχία και ούτε έχεις σκοτώσει τίποτα με τα χέρια σου ναι? Ούτε έχεις φουσκώσει κάτι νεκρό απο τον κομμένο λαιμό του για να το γδάρεις/ξεπουπουλιάσεις/γουατέβα, ναι? Ούτε έχεις νιώσει ένα νεκρό-το-μπεί σώμα να ξεψυχάει στα χέρια σου δευτερόλεπτα πριν πεθάνει. Μην βιάζεσαι να μιλήσεις γιατί γίνεσαι σαν τον Καντιρού.
μην τις βγαλουμε να τις μετραμε τωρα ομως

ολα αυτα που περιγραφεις δεν ειναι πολεμος γμτ

τερμα τωρα

When Black Roses Bloom
26-11-2007, 16:08
μην τις βγαλουμε να τις μετραμε τωρα ομως

ολα αυτα που περιγραφεις δεν ειναι πολεμος γμτ

τερμα τωρα

Σόρρυ, εγώ νόμιζα ότι μιλούσαμε για φρίκες και αιματοχυσία, όχι για πόλεμο.

geologiko_karoto
27-06-2008, 22:41
άσχετο
αλλά
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMjE1NjI1MzI3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwODMwNzY3MQ@@._V1._SX286_SY400_.jpg (http://www.imdb.com/title/tt1132626/)

Razor
28-06-2008, 00:42
το γαμησαν.

fandango
28-06-2008, 12:50
και κάτι παραπάνω.

GuardianOfIvorytower
28-06-2008, 15:54
Ναι αλλά ήταν αναμενόμενο ότι θα βγει (μετά το τέλος του 4).

FIXXXER
29-06-2008, 15:48
Αν θυμαμαι καλα υπηρχε μια φημη για 7 ταινιες συνολο. Τα 4 ηταν μια χαρα, αντε να δουμε.

pitchfork
29-06-2008, 17:08
Πάντως είναι γενικώς παραδεκτό ότι όποιος δε γουστάρει σπλατεριές δε γουστάρει και μέταλ.
Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, απλά γενικώς παραδεκτό.

distortionofperception
30-06-2008, 00:16
λοιπόν απαντώντας στο ερώτημα του τόπικ.
τις ταινιες τις είδα ως εξής.

1+2 ως ταινίες, με αγχώσαν γουσταρα σπλάτερ κ.λ.π.
3+4 ως ντοκιμαντερ που παραθέτουν 1000+1 τρόπους για να κομματιάσετε καποιον.

ομολογώ ενδιαφέροντα ντοκιμαντερ. μακράν καλύτερα του μοτίβου "τρελός είναι ο θύτης και στήνει παγίδες"

τρομάζω που το λέω αλλα οι σκοτωμοι είναι αιτιολογημένοι

Abruzzi
30-06-2008, 10:17
παντως το 4 βλεποταν σε σχεση με το 3 που δεν

GuardianOfIvorytower
30-06-2008, 12:01
Ούτως ή άλλως, θα το δούμε κ το 5 όταν βγει. Να δω πόσους άλλους τρόπους θα σκεφτούν για "παιχνίδια".