View Full Version : ίντερνετς ~> mmorpgs και λοιπές αρχιδιές
Vicotnik
18-11-2007, 20:56
πέτυχα αυτό
http://www.themata.gr/modules.php?t=109 ... ame=Forums (http://www.themata.gr/modules.php?t=109&file=viewtopic&name=Forums)
γενικά έχει ξεφύγει η κατάσταση, όταν ειδικά υπάρχουν ατομάκια σαν τον ieronymo που πιστεύει αυτά που λέει.
για πείτε κι εσείς.
Πφφφ, τι βλάκας. Συνήθως βρίσκεις 70ρηδες χαρακτήρες με 400-500 δολλάρια.
freak brother
18-11-2007, 22:16
sto thema eixe ena arthro gia enan 16 xrono glyfadiwth pou egage ban apo to wow kai apeilhse oti tha autoktonisei kai o admin apo thn elvetia ton afhse na synexisei alla enhmerwse tis ellhnikes arxes oi opoies swsane to paidi.
apisteuth mouf mou myrizei
Vicotnik
18-11-2007, 22:42
το διάβασα κι εγώ αυτό, από Γλυφάδα ήταν το μουνί, τους έχω ικανούς αυτούς εκεί.
Ολλανδός έφηβος συνελήφθη για κλοπή εικονικών επίπλων από τα εικονικά δωμάτια του εικονικού παιχνιδιού Ξενοδοχείο Habbo, μια τρισδιάστατη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο 17χρονος κατηγορείται ότι έκλεψε από συμπαίκτη του εικονικά έπιπλα αξίας 4.000 ευρώ, τα οποία είχαν αγοραστεί με πραγματικά χρήματα.
Η αστυνομία ενημερώθηκε από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας. Για την υπόθεση η αστυνομία ανακρίνει άλλους πέντε 15χρονους.
Οι έξι έφηβοι φέρονται ως ύποπτοι για τη μεταφορά των κλεμμένων επίπλων στα δικά τους εικονικά δωμάτια του ξενοδοχείου.
Εκπρόσωπος της εταιρείας Sulake που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Habbo είπε: «Οι κατηγορούμενοι έπειθαν τα θύματά τους να τους παραδίδουν τους κωδικούς πρόσβασης δημιουργώντας κίβδηλες ιστοσελίδες του Habbo. Στο Habbo, όπως και σε άλλους εικονικούς κόσμους, οι απάτες ή οι κλοπές προσωπικών δεδομένων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και αυτό μας έχει προβληματίσει. Παρόμοιες απάτες έχουν γίνει και σε άλλα κράτη, αλλά είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία ασκεί ποινική δίωξη».
Οι χρήστες – ένοικοι του ξενοδοχείου Habbo δημιουργούν χαρακτήρες της αρεσκείας τους, διακοσμούν τα δωμάτια τους και παίζουν διάφορα παιχνίδια πληρώνοντας με την πιστωτική κάρτα Habbo, την οποία αγοράζουν με πραγματικά χρήματα.
Έξι εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 30 χώρες παίζουν κάθε μήνα στο ξενοδοχείο Habbo.
Η εικονική κλοπή προβληματίζει τους λάτρεις του εικονικού κόσμου. Το 2005 ένας παίκτης στη Σαγκάη μαχαίρωσε και σκότωσε στ' αλήθεια έναν συμπαίκτη του επειδή του είχε κλέψει το εικονικό σπαθί.
τετοια ακουω και χαιρομαι που σκαλωσα στα fps
Raven Lord
19-11-2007, 12:21
:shock: να προλάβω να το πω σε ένα φιλαράκι που τον πουλάει μόλις 150
:shock: να προλάβω να το πω σε ένα φιλαράκι που τον πουλάει μόλις 150
Η τιμή εξαρτάται και από τον εξοπλισμό του χαρακτήρα. Αν μόλις έφτασε 70, παραδείγματος χάριν, δεν αξίζει τόσο πολύ ο χαρακτήρας του. Ακόμη και σε αυτή τη περίπτωση όμως, σαφώς είναι καλύτερο να προσπαθήσει να τον πουλήσει για τουλ. 300 ευρώ.
ikonoklast
19-11-2007, 15:48
Ναι άλλα όλα αυτά δε συνιστούν κοινωνική μάστιξ;
Και για τους κινέζους; Τι λέτε για τους κινέζους;
When Black Roses Bloom
19-11-2007, 17:06
Κορεάτες.
ikonoklast
19-11-2007, 17:18
Όχι, έχω ακούσει οτι "κινέζους" αποκαλούν τους τύπους που εργάζονται σαν μισ8ωτοί εργαζόμενοι για να ανεβάσουν τα λεβελς του χαρακτήρα ενός παίκτου-εργοδότη.
stam and the witches
19-11-2007, 17:28
Αμέ.
When Black Roses Bloom
19-11-2007, 17:33
Δεν ξέρω αν υπάρχουν κιτρινιάρηδες γουάνναμπεί, αλλά αυτό λέγεται φάρμινγκ με επέκταση το η-μπέη-ινγκ. Ο χαρακτήρας που παίζει και κάνει γκράιντινγκ με αυτό τον σκοπό και μόνο, σπάνια βρίσκεται μπροστά απο την οθόνη. Παίζει είτε με μάκρος, είτε με γουόλκερ μπότ.
hvilelos?
19-11-2007, 17:42
Το γκράιντινγκ ειναι μια ψυχωτική εμπειρια που πρεπει να ζησει ο καθενας
to thema einai oti tetoia topics ginontai panta apo atoma ta opoia den exoun kamia epafh me to antikeimeno
When Black Roses Bloom
19-11-2007, 17:45
Το γκράιντινγκ ειναι μια ψυχωτική εμπειρια που πρεπει να ζησει ο καθενας
Άχαχαχα έχω παίξει Λίνεατζ. :P
ikonoklast
19-11-2007, 17:51
Λέμε για τύπους που πληρώνουν άλλους για να κάνουν γκράηντιγκ στους χαρακτήρες τους.
Γενικά εγώ δεν έχω απολύτως καμμία σχέση με το αντικείμενο -δε ξέρω γιατι 8α πρέπει να είχα για πω την αποψάρα μου- κα8ώς δε παίζω καν games εδώ και οχτακόσα χρόνια αλλά στους gamers όλα αυτά δε σας φαίνονται μυστήρια;
Vicotnik
19-11-2007, 18:02
to thema einai oti tetoia topics ginontai panta apo atoma ta opoia den exoun kamia epafh me to antikeimeno
βρες έστω κι ένα άτομο που καίγεται σε games και θα έκανε τέτοιο τόπικ.
επίσης, όχι και δεν έχω καμία επαφή ε, έχω κλείσει σερί 20άωρο παίζοντας diablo II, αλλά δεν το έκανα ούτε στα 20 ούτε στα 30 μου
Λέμε για τύπους που πληρώνουν άλλους για να κάνουν γκράηντιγκ στους χαρακτήρες τους.
Γενικά εγώ δεν έχω απολύτως καμμία σχέση με το αντικείμενο -δε ξέρω γιατι 8α πρέπει να είχα για πω την αποψάρα μου- κα8ώς δε παίζω καν games εδώ και οχτακόσα χρόνια αλλά στους gamers όλα αυτά δε σας φαίνονται μυστήρια;
oxi mistiria, apla ilithia, alla kai pali einai ipokeimeniko to thema.
Kserw palikari pou goustare to grinding, opote elege den gamietai, anti na anevazw dikous mou xarakthres, as anevazw allonwn kai tha vgazw kai xartziliki kai tha kanw kai to gousto mou.
Vicotnic to thema einai na exeis kati kalytero na kaneis. Kai egw otan den eixa na kanw tipota allo, epeza 20 wres th mera kathe mera kai as hmoun kai 26 xronwn. Esy exeis twra diavasmata, panelinies kai egw den kserw ti opote den dianoeisai pws kapoios mporei na afierwnei toso xrono se ena paixnidi.
Vicotnik
19-11-2007, 18:10
βασικά έχω πολύ παραπάνω ελεύθερο χρόνο απ'όταν έδινα πανελλήνιες αλλά έχω συνειδητοποιήσει τι έκανα τόσο καιρό που έπαιζα ένα σωρό μαλακίες.
μία τελευταία φορά θα υπάρξει που θα λιώσω κι αυτή θα είναι όταν βγει το diablo III.
αλλά ξέρω γιατί θα το κάνω ε!! είπαμε είμαι συνειδητοποιημένος.
giati? epeidi goustareis :!:
diorthose me an kanw lathos
Vicotnik
19-11-2007, 18:24
ναι, κάπως έτσι
και γιατί υπάρχει ένα δέσιμο μεταξύ εμού και του παιχνιδιού καθώς έτυχε να 'ναι μαζί με το age of empires I τα πρώτα παιχνίδια που έπαιξα στον pc.
γενικά το diablο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι είναι ολόκληρη εμπειρία που άμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις
αλλά όχι να το κάνουμε ποιηματάκι και να το λέμε αυτό για ότι καψιδικο υπάρχει ξέρω γω.
πρώτα το counter strike μετά το lineage μετά το wow... ε το γαμήσαμε λιγάκι, αυτό είναι αρρώστια με τα games κι όχι αγνή και τρυφερή αγάπη όπως αυτό που νιώθω εγώ.
Κοινωνική μάστιγα επειδή παρουσιάζονται μερικά ακραία περιστατικά, μετρημένα στα δάκτυλα; Απλώς αυτά τραβάνε δημοσιότητα περισσότερη από την κανονική συμπεριφορά. :P
Για τους Κινέζους, οι μισθοί σε gold/levelling services είναι κάπως καλύτεροι από τους μισθούς στα εργοστάσια, γι' αυτό και έχει διαδωθεί τόσο πολύ στην Κίνα.
Αυτό το φαινόμενο δημιουργήθηκε λόγω προβλημάτων στην οικονομία τέτοιων παιχνιδιών, όπου το νόμισμα χάνει την αξία με την πάροδο του χρόνου και οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται, οπότε χρειάζεται η επένδυση πολλών ωρών παιχνιδιού για να καταφέρει κανείς να αποκτήσει ένα πολυζήτητο, σπάνιο αντικείμενο (το φαινόμενο αυτό καλείται mudflation, επειδή συνέβαινε και στα Multi User Dungeons).
Οι περισσότεροι αγοραστές είναι casual παίκτες, δηλ. παίκτες που δεν αφιερώνουν πάνω από 1-2 ώρες καθημερινά ή παίζουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, καθώς ο χρόνος αυτός δε φτάνει για να αποκτήσει κανείς ικανοποιητικά in-game χρήματα.
Οι περισσότερες συναλλαγές είναι μικροποσά, δηλ. 10 δολλάρια το μήνα, άντε να ξοδέψουν και 50 αν έχει κανείς κέφια, για in-game currency. Αντίστοιχα, μπορεί να ακούς π.χ. powerlevelling τιμές 300 δολλάρια για να σου φτάσει τον χαρακτήρα από το 1 ως το max level, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι πελάτες πληρώνουν κάθε τόσο για κανά-δυο levels μόνο.
γενικά το diablο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι είναι ολόκληρη εμπειρία που άμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις
το επόμενο στάδιο: να μην καταδέχεσαι να κάνεις γκράηντηνγκ επειδή το παιχνίδι είναι ιερό και μητέρα και αδερφή και γκόμενα.
ikonoklast
19-11-2007, 18:39
Κοινωνική μάστιγα επειδή παρουσιάζονται μερικά ακραία περιστατικά, μετρημένα στα δάκτυλα; Απλώς αυτά τραβάνε δημοσιότητα περισσότερη από την κανονική συμπεριφορά. :P
Η κανονική συμπεριφορά είναι αυτή των υπολοίπων παικτών mmorpg δλδ σα να λέμε;
Για τους Κινέζους, οι μισθοί σε gold/levelling services είναι κάπως καλύτεροι από τους μισθούς στα εργοστάσια, γι' αυτό και έχει διαδωθεί τόσο πολύ στην Κίνα.
Δε πιστεύω αυτό να είναι υπόνοια για την γνήσια λαϊκή σοσιαλιστική δημοκρατία της Κίνας.
ikonoklast
19-11-2007, 18:41
Αυτό το φαινόμενο δημιουργήθηκε λόγω προβλημάτων στην οικονομία τέτοιων παιχνιδιών, όπου το νόμισμα χάνει την αξία με την πάροδο του χρόνου και οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται, οπότε χρειάζεται η επένδυση πολλών ωρών παιχνιδιού για να καταφέρει κανείς να αποκτήσει ένα πολυζήτητο, σπάνιο αντικείμενο (το φαινόμενο αυτό καλείται mudflation, επειδή συνέβαινε και στα Multi User Dungeons).
Οι περισσότεροι αγοραστές είναι casual παίκτες, δηλ. παίκτες που δεν αφιερώνουν πάνω από 1-2 ώρες καθημερινά ή παίζουν μόνο τα Σαββατοκύριακα, καθώς ο χρόνος αυτός δε φτάνει για να αποκτήσει κανείς ικανοποιητικά in-game χρήματα.
Οι περισσότερες συναλλαγές είναι μικροποσά, δηλ. 10 δολλάρια το μήνα, άντε να ξοδέψουν και 50 αν έχει κανείς κέφια, για in-game currency. Αντίστοιχα, μπορεί να ακούς π.χ. powerlevelling τιμές 300 δολλάρια για να σου φτάσει τον χαρακτήρα από το 1 ως το max level, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι πελάτες πληρώνουν κάθε τόσο για κανά-δυο levels μόνο.
Αλή8εια, τα μάτια μου και ο εγκέφαλος μου αρνούνται να διαβάσουν και να κατανοήσουν αυτό το ποστ. 8α δοκιμάσω ξανά σε λίγο.
Η κανονική συμπεριφορά είναι αυτή των υπολοίπων παικτών mmorpg δλδ σα να λέμε;
Ναι. Η οποία δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο, είναι απλώς ένα hobby στον ελεύθερο τους χρόνο. Κι ειδικά σε βόρειες χώρες, όπου λόγω κλίματος επενδύουν περισσότερο χρόνο σπίτι, είναι σαφώς προτιμότερη επιλογή από π.χ. την τηλεόραση, καθώς τουλάχιστον τα MMORPGs έχουν και μία κοινωνική φύση.
Δε πιστεύω αυτό να είναι υπόνοια για την γνήσια λαϊκή σοσιαλιστική δημοκρατία της Κίνας.[/quote]
Δεν είναι υπόνοια για τίποτε, απλά παρουσιάζω το βασικό γεγονός για το οποίο οι farmers είναι κατά κύριο λόγο Κινέζοι, κι όχι π.χ. Μεξικανοί. Αφ' ενός παραμένουν φθηνό εργατικό δυναμικό, οπότε οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι αμερικανικές/ευρωπαϊκές με outsourcing, αφ' ετέρου το Κινεζάκι θα προτιμήσει αυτή τη δουλειά από το εργοστάσιο (το οποίο παλαιότερα θα ήταν η μόνη του επιλογή).
Αλή8εια, τα μάτια μου και ο εγκέφαλος μου αρνούνται να διαβάσουν και να κατανοήσουν αυτό το ποστ. 8α δοκιμάσω ξανά σε λίγο.
Οκ, ας στο εξηγήσω καλύτερα και λίγο πιο συνοπτικά:
Αρκετοί παίκτες χωρίς πολύ ελεύθερο χρόνο χρησιμοποιούν πού και πού τέτοιες υπηρεσίες, ώστε να γλυτώσουν κάποια μέρη του παιχνιδιού που είναι βαρετά (αλλά είναι απαραίτητο να κάνεις κάποια στιγμή).
inhalexhale
19-11-2007, 19:00
είναι σαφώς προτιμότερη επιλογή από π.χ. την τηλεόραση, καθώς τουλάχιστον τα MMORPGs έχουν και μία κοινωνική φύση.
:|
stam and the witches
19-11-2007, 19:49
Όταν κλείνετε 20ωρα κάτι δεν πάει καλά, έχει λήξει αυτό, ακόμα και αν είστε άεργοι και κάποιος σας σημαδεύει με πιστόλι για να παίξετε.
Όταν κλείνετε 20ωρα κάτι δεν πάει καλά, έχει λήξει αυτό, ακόμα και αν είστε άεργοι και κάποιος σας σημαδεύει με πιστόλι για να παίξετε.
Δε διαφωνώ πως αν κάποιος κλείνει 20ωρα κάτι δε πάει καλά. Αλλά αυτοί που πράγματι κλείνουν 20ωρα είναι λίγοι.
Προς απόδειξη αυτού: Πριν 3-4 χρόνια, υπήρχε η πίστη μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου ότι τα MMOs απευθύνονται στην αγορά των hardcore gamers, δηλ. σε παίκτες που έχουν τουλάχιστον 3-4 ώρες την ημέρα να διαθέσουν για gaming. Κανένα MMO δεν είχε παραπάνω από 600.000 συνδρομητές (αναφέρομαι σε Ευρώπη κ' Αμερική).
Και μετά βγήκε το WoW, το οποίο κάλλιστα μπορείς να παίζεις μόνο τα Σαββατοκύριακα, λόγου χάρη, με αποτέλεσμα να επεκταθεί απίστευτα η αγορά των MMOs και να έχει ξεπεράσει τους 9.000.000 συνδρομητές σε Ευρώπη και Αμερική.
Από αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία, η πλειονότητα των παικτών του WoW παίζει λιγότερο από 20 ώρες την βδομάδα (οι περισσότεροι γύρω στις 15 ώρες τη βδομάδα).
ΥΓ. Η παλιά πίστη και η απόκλειση από την πραγματικότητα δεν είναι κάτι περίεργο. Οι περισσότερες (μεγάλες πλέον) εταιρίες ξεκίνησαν από 2-3 άτομα στο γκαράζ του σπιτιού κανενός γονέα και εξελίχθηκαν από gamers, όχι επαγγελματίες managers. Δεν έκαναν αναλύσεις marketing, παραδείγματος χάριν, απλά έφτιαχναν αυτό που άρεσε στους ίδιους -> "άρα θα πουλήσει". Γι' αυτό ακόμα είναι και εντελώς ανοργάνωτες επιχειρήσεις, χωρίς streamlined παραγωγή.
SpiritCrusher
19-11-2007, 22:16
Πάρτε και ένα ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ για chinese gold farmers.
http://www.youtube.com/watch?v=ho5Yxe6UVv4
http://www.youtube.com/watch?v=JRrhpoMd88Y
http://www.youtube.com/watch?v=KH1LGdjZUKQ