PDA

View Full Version : Αρκουδάκια και θαυμαστικά.

.
13-11-2007, 16:16
http://i43.photobucket.com/albums/e352/Dantalion138/oapakamkr0.jpg

Η αφισούλα της Χ απλώς υπεν8υμίζει με χιουμοράκι οτι όλη η κούρσα στην οποία μπαίνεις απο το λύκειο και τα φροντιστήρια, στη σχολή σου και εν τέλει στη δουλεία σου είναι μια μαλακισμένη φάση. Είσαι "ευέλικτος", είσαι "ανταγωνιστικός", παίζεις το παιχνίδι της "αξιοκρατίας. Στην τελική όλα αυτά είναι για να δουλεύεις 12ωρα ανασφάλιστα για εξακόσα με χίλια ευρά (λοκαστ μη μιλήσεις) στο γραφειάκι της αφίσας και να τσεπώνει φράγκο ο αφεντικός σου; Η "εναλλακτική" είναι ζήτημα για το πολιτιξ.

Εδώ ποστάρουμε τις εναλλακτικές.

Zoonchild
13-11-2007, 16:46
ε χμου...

δεν ειναι λιγο απολυτο να θεωρουμε οτι ΟΛΟΙ θα δουλευουν 12ωρα για 600-1000 ευρα μονο για ολη τους την ζωη?

δεν υπαρχουν δηλαδη αλλες πιθανοτητες(ελευθεροι επαγγελματιες, καλυτερες συνθηκες εργασιας, πιθανοτητες εξελιξης κλπ)?

led_zeppelin
13-11-2007, 17:15
Ε ναι αλλα αμα φτασεις στο σημειο ν'αναρωτιεσαι αν υπαρχουν καλυτερες συνθηκες τοτε μαλλον το πραγμα εχει γαμηθει ασχημα.
Ωραια αφισσα.

Ace
13-11-2007, 17:34
ε χμου...

δεν ειναι λιγο απολυτο να θεωρουμε οτι ΟΛΟΙ θα δουλευουν 12ωρα για 600-1000 ευρα μονο για ολη τους την ζωη?

δεν υπαρχουν δηλαδη αλλες πιθανοτητες(ελευθεροι επαγγελματιες, καλυτερες συνθηκες εργασιας, πιθανοτητες εξελιξης κλπ)?
"εγω θα την κανω την καλη, μη σε νοιαζει, θα τους τα αρπαξω και θα μαι μια χαρα, σιγα μη γινω σαν τους αλλους που δουλεουνε ολη τη ζωη τους για ψιχουλα."
μικροαστικη ουτοπια!!

freak brother
13-11-2007, 17:46
h oplo+ trapeza + venezouela.

Ubu Roi
13-11-2007, 18:04
ήδη η αφίσα δίνει μια πολύ καλή εναλλακτική πάντως.

http://img233.imageshack.us/img233/2196/oapakamkr0xs2.jpg

.
13-11-2007, 18:24
ε χμου...

"εγω θα την κανω την καλη, μη σε νοιαζει, θα τους τα αρπαξω και θα μαι μια χαρα, σιγα μη γινω σαν τους αλλους που δουλεουνε ολη τη ζωη τους για ψιχουλα."
μικροαστικη ουτοπια!!

Εδώ ποστάρουμε τις εναλλακτικές.

Αν δεν καταλαβαίνεις κάποια από τις 4 λέξεις, μη σε νοιάζει, εγώ είμαι εδώ :!:

Ace
13-11-2007, 18:35
ελα βρε, εγω απλα τονισα πως το σκεπτικο του ζομγκτσαιλντ ειναι λιγουλακι μικροαστικο δεν ειπα κατι κακο. :(

ikonoklast
14-11-2007, 00:50
Η εναλλακτική είναι
μέτωπο παιδείας εργασίας [/*:m:2rcalgeq] ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση [/*:m:2rcalgeq] κομμουνιστική επανα8εμελίωση [/*:m:2rcalgeq] αντικαπιταλιστική επανάσταση [/*:m:2rcalgeq] εργατική εξουσία. [/*:m:2rcalgeq]
:teddy:[/*:m:2rcalgeq]

.
14-11-2007, 01:21
Γαμώ ακούγονται. Θα ψωνίσω.

Zoonchild
14-11-2007, 09:43
ελα βρε, εγω απλα τονισα πως το σκεπτικο του ζομγκτσαιλντ ειναι λιγουλακι μικροαστικο δεν ειπα κατι κακο. :(

εγω αποτι καταλαβα μαλλον δεν καταλαβες καν το σκεπτικο μου. Το οποιο εδω που τα λεμε δεν αναλυθηκε ιδιαιτερα βεβαια(δικο μου σφαλμα αυτο). Αλλα οπως συμβαινει με μερικα ατομα εδω(μιλαω για ατομα γενικα απο το φορουμ) απο μια προταση(αντε 2) βγαζουν ολοκληρωμενα συμπερασματα

:thumbsup:

προφανως και ειμαι εναντια σε μισθους πεινας(600-800) που δινονται σε καποιους. Ακομα πιο εναντια ειμαι σε ατομα που ξεκιναν να δουλευουν δεχονται μισθους πεινας και θεωρωντας οτι πρεπει να πουν και ευχαριστω στον εργοδοτη/εκμεταλλευτη τους. Το μονο που σχολιασα ηταν το-κλασσικα-αφοριστικο και ειρωνικο για οποιουδηποτε ειδους σπουδων αφισακι και για την "καταδικη" που μας περιμενει ολους μολις βγουμε στην αγορα εργασιας-οκ, τα πραγματα δεν ειναι τοσο μαυρα και οχι το οτι δεν χρειαζεται να διορθωθουν καποια πραγματα στο συστημα. Ελπιζω βεβαια αυτα τα αιτηματα και οι διορθωσεις να γινονται απο ατομα που εχουν δουλεψει εστω και λιγο και εχουν μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρια και οχι απο τυπους που περιμενουν να παρουν πτυχιο ποσταροντας στο ER και εχουν μετα την απαιτηση το κρατος να τους βρει μια δουλεια που θα πληρωνονται 2000 για να αραζουν σε ενα γραφειο για 6 ωρες
και να συνεχιζουν το ποσταρισμα τους απο εκει.

επειδη ομως εγω ειμαι ενας απλος εργαζομενος και οχι πολιτικαντης, ικονοκλαστ, τσακω ενα :teddy: και ανελυσε και λιγο παραπανω αυτα που προτεινεις για να δουμε πιο θα ψωνισουμε τελικα

symposium_lexotanil
14-11-2007, 13:44
και οχι απο τυπους που περιμενουν να παρουν πτυχιο ποσταροντας στο ER και εχουν μετα την απαιτηση το κρατος να τους βρει μια δουλεια που θα πληρωνονται 2000 για να αραζουν σε ενα γραφειο για 6 ωρες
και να συνεχιζουν το ποσταρισμα τους απο εκει.

kai kapos etsi ena metal forum gkremizei ola sou ta oneira. :(

Zoonchild
14-11-2007, 13:55
:pink:

τροπος του λεγειν καλε, δεν μιλαω απολυτα εγω να τους βαλω ολους σε ενα καζανι. Οι αρχανιωτες παντα εξαιρουνται οπως και να εχει:!:

symposium_lexotanil
14-11-2007, 14:05
:pink:

.
14-11-2007, 14:07
Μετακόμισε και ο Βουδούρης στις Αρχάνες!! Να σου δώσω το τηλέφωνο του να κάνετε παρέα και να γίνετε φίλοι κι ό,τι ήθελε προκύψει :?:

Ace
14-11-2007, 15:35
κλαπς. αληθεια τωρα δε θα πληρωνομαι 2000; και γιατι σπουδαζω τοτε; θα ειμαι στην ιδια μοιρα με εναν ΑΛΒΑΝΟ οικοδομο; θα παιρνω 600 ευρω; :( :( :( :( :(

βασικα βαριεμαι, ζομγκτσαιλντ κανενας δεν ειπε πως ολα θα ειναι σκατα, ολοι θα βραζουμε στο ιδιο καζανι κλπ. υπαρχουν δουλειες που οντως ειναι αξιοπρεπεις, αυτο που λενε "καλες ευκαιριες". Ομως το να περιμενεις αυτη την "αρπαχτη", την καλη ευκαιρια, τη δουλεια που θα σε φτιαξει, ενω ηδη απασχολεισαι καπου κι η εργασιακη σου κατασταση περιγραφεται απο την αφισα ειναι μικροαστιλα ρε φιλε. σορρυ δλδ. ο αιωνιος μικροαστος που δουλευει μια ζωη περιμενοντας την ευκαιρια, την ανοδο, την εξελιξη, την προαγωγη. δεν κλεβει ποτε, η μαλλον κανει κουτοπονηριες για να κλεψει, νευριαζει οταν κλεβουν αλλοι τραπεζες αλλα κρυφοευχεται να το χε κανει εκεινος (να ειχε κανει εκει την καλη!) και βολευεται/συμβιβαζεται με τα λιγα καθοτι δεν εχει ορεξη πλεον να ασχοληθει με οτιδηποτε αλλο. δε λεω οτι το κανεις εσυ, η οτι δε θα το κανω εγω. λεω οτι με τη σημερινη αντιληψη μου μπλα μπλα μπλα.

locust
14-11-2007, 15:41
poios oikodomos plirwnete 600 eurw?

Zoonchild
14-11-2007, 15:43
ο Αce :!:

solution_AK-47
14-11-2007, 15:59
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
XAXAXAXAXAXAXAX

Milton
14-11-2007, 16:13
για τους ανειδικευτους που πληρωνονται 1,500 ή και 2 χιλιαρικα ευρω το μηνα και δουλευουν απο το πρωι μεχρι τις 9-10 το βραδυ, ισως και πιο αργα, τι εχει να πει το τοπικ;
μακαρι το γενικο προβλημα να ηταν το αν διαλεγεις να γινεις καριεριστας ή καρατεριστας ή βοσκος ή δημοσιος υπαλληλος ή αναρχοδεξιος.

Zoonchild
14-11-2007, 16:18
Ακομα πιο εναντια ειμαι σε ατομα που ξεκιναν να δουλευουν δεχονται μισθους πεινας και θεωρωντας οτι πρεπει να πουν και ευχαριστω στον εργοδοτη/εκμεταλλευτη τους. Το μονο που σχολιασα ηταν το-κλασσικα-αφοριστικο και ειρωνικο για οποιουδηποτε ειδους σπουδων αφισακι και για την "καταδικη" που μας περιμενει ολους μολις βγουμε στην αγορα εργασιας

αυτο δεν ειναι λιγο πολυ μια περιγραφη αυτου που και εσυ εχεις στο μυαλο σου για τον μικροαστο(ειλικρινα ρωταω, ε, δεν σε ειρωνευομαι)?

δεν διαφωνουμε και πολυ σε καποια πραγματα. Ειχα καποιες ενστασεις για την αφισα ως προς το ολοκληρωτικα αφοριστικο της υφος προς το "συστημα" τι στιγμη που και πολλοι ανθρωποι ατομικα ευθυνονται/μαστε για την κατασταση αυτη(ως ενα σημειο παντα) οσο και για το γεγονος οτι στην τελικη δεν προτεινε καμια ουσιαστικη λυση(οκ, εγω μπορει να ειμαι βλακας και να μην καταλαβα τα κρυφα της μηνυματα)

ο αιωνιος μικροαστος που δουλευει μια ζωη περιμενοντας την ευκαιρια, την ανοδο, την εξελιξη, την προαγωγη

σορρυ και παλι, αλλα τουλαχιστον εδω που δουλευω εγω η ανοδος, η εξελιξη και η προαγωγη δεν ερχεται ουρανοκατεβατα μια φορα στην ζωη αλλα ειναι κατι εφικτο που μπορεις με λιγη προσπαθεια να το πετυχεις. Τωρα αν εχω πεσει σε τοσο σπανιους και γενναιοδωρους εργοδοτες ενω ΟΛΟΙ οι αλλοι πινουν το αιμα των εργαζομενων τους δεν μπορω να το ξερω, σορρυ. Για την ατακα με τον αλβανο οικοδομο δεν θα σχολιασω τιποτα και δεν θα προσπαθησω καν να αποκρυπτογραφησω το οποιαδηποτε υπονοουμενα.

και ξαναλεω: δεν συμφωνω με την κατασταση ως εχει, αλλα η συγκεκριμενη αφισα το μονο που κανει ειναι να αφοριζει χωρις να δινει λυση/εις

και για να μην ξεχνιομαστε :teddy:

kontan
14-11-2007, 16:19
για τους ανειδικευτους που πληρωνονται 1,500 ή και 2 χιλιαρικα ευρω το μηνα και δουλευουν απο το πρωι μεχρι τις 9-10 το βραδυ, ισως και πιο αργα, τι εχει να πει το τοπικ;
μακαρι το γενικο προβλημα να ηταν το αν διαλεγεις να γινεις καριεριστας ή καρατεριστας ή βοσκος ή δημοσιος υπαλληλος ή αναρχοδεξιος.

αλήθεια, ποιοι ανειδίκευτοι πληρώνονται τόσο

edit: για Ελλάδα πάντα ε

Milton
14-11-2007, 16:29
κι εγω το ιδιο ειπα οταν το μαθα το καλοκαιρι. ναι για ελλαδα μιλαω. Η περιπτωση ανειδικευτος που παιρνει τοσα λεφτα εχει να κανει με τα εξης: αυτα τα 1,500 ευρω αγοραζουν ενα συμβολαιο το οποιο αναμεσα σε αλλους ορους συμπεριλαμβανει και τον ορο πως θα εισαι στην διαθεση της εταιρειας (ναυτιλιακη στην Κηφισια, στην συγκεκριμενη περιπτωση) οποιαδηποτε στιγμη της ημερας σε χρειαστουν, θα δουλευεις υπερωριες που δεν πληρωνονται εξτρα, πολλες φορες θα χρειαστει να δουλεψεις και αργιες, και ο μισθος σου εχει οριο, δλδ δεν μπορει να φτασει πανω απο ενα συγκεκριμενο ποσο.
Οπως καταλαβαινεις αγαπητε κονταν, η ανειδικευτη ανυπαντρη μητερα που ηταν αρκετα ικανη να μαθει την δουλεια της ιδιαιτερας του καπετανιου της ναυτιλιακης, ξερει οτι πουθενα αλλου δεν προκειται να βρει αυτα τα λεφτα, κι επειδη τα χρειαζεται πολυ για να στειλει το παιδι της φροντιστηριο και κολυμβητηριο, θα κατσει στα αβγα της και δεν θα παει αλλου, δεν θα κανει εργασιακη επανασταση, και ετσι ο εργοδοτης που ξερει οτι αυτο θα γινει, για να γλυτωσει χρονο προσφερει απο την αρχη 1,000 ευρω αρχικο μισθο που ανεβαινει στα 2,000 μετα απο 20 χρονια και σταματαει εκει.

Ace
14-11-2007, 16:54
ζομγκ ομιτζι και τρια πινκ και Teddy, αλλα δε θα πω και τον εργοδοτη μου φιλοτιμο απ τη στιγμη που το κερδος προερχεται απ την υπεραξια που καρπωνεται απο καθε εργαζομενο. σαφως κι υπαρχουν εργοδοτες που εχουν στησει ενα ανθρωπινο περιβαλλον εργασιας και εχουν ανταγωνιστικα πακετα αποδοχων και μπονους και ομιτζι και τρια λολ ομως οι περιουσιες κι οι επιχειρησεις παντα θα αναπτυσσονται κυριως εις βαρος των εργαζομενων που απασχολουν. αυτα, μακια!!

Zoonchild
14-11-2007, 16:56
ε δεν ειπα ποτε το αντιθετο :!:

:teddy:

Ace
14-11-2007, 17:00
:teddy:

ikonoklast
15-11-2007, 15:11
επειδη ομως εγω ειμαι ενας απλος εργαζομενος και οχι πολιτικαντης, ικονοκλαστ, τσακω ενα :teddy: και ανελυσε και λιγο παραπανω αυτα που προτεινεις για να δουμε πιο θα ψωνισουμε τελικα
Παρότι η οργάνωση μου 8α μου εξασφαλίσει σίγουρη εργασιακή αποκατάσταση άμα τη αποφοιτήσει μου απο τη σχολή και δεν είμαι ένας απλός φοιτητής -πόσο δε μάλλον ένας απλός εργαζόμενος-, αν κάποιος 8έλει μια εναλλακτική γενικά και αόριστα στην γενική και αόριστη συν8ήκη που περιγράφει το αφισάκι, η απάντηση που έδωσα ήταν η σωστή. Αν 8έλετε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο πρέπει να συζητήσουμε για πιο ζεστά ζητήματα της επικαιρότητας.

Δεν έχω βγεί στην αγορά και δε ξέρω εκ πείρας πολλά πράγματα που σαν νυν εργαζόμενοι εσείς ξέρετε παραπάνω. Όμως ακούς κάτι δράκους και μυστήρια πράγματα σχετικά με εργασιακή ανασφάλεια, ελαστικότητα των ωραρίων και των μισ8ών -όπως οι ανειδίκευτοι που περιέγραψε η μιλτον-, ένας ασφαλιστικός νόμος που τσακίζει την δικιά μας γενιά εργαζόμενων, κακές εως κάκιστες απολαβές, εργαλειακές μονότονες μίζερες δουλειές και σάπιες συν8ήκες εργασίας, αναξιοπρέπεια και αλληλοσπαραγμός για μια 8εσούλα παραπάνω και δυόμισι φράγκα. Τι ισχύει απο όλα αυτά; Τι δε σας ικανοποιεί στη δουλειά σας; Έχετε σκεφτεί ποτέ αν αυτό μπορεί να αλλάξει; 8εωρείτε οτι οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να γίνει στα πλαίσια του ατομικού δρόμου ή σκέφτεστε μήπως η συλλογική προσπά8εια μαζί με άλλους συναδέλφους σας αποδίδει περισσότερο;

Αυτά είναι τα ουσιώδη ερωτήματα απο τα οποία ξεκινάει η κουβέντα, κανείς δεν έχει το ρόλο ινστρούκτορα που 8α πετάξει πάπυρους με εναλλακτικές και 8α τις ακολου8ήσουμε/τε βήμα βήμα και κανείς δεν είναι σε 8έση να πετάει ένα "μικροαστούληδες" για να αφορίσει και να ξεμπερδεύει.

Candiru
15-11-2007, 15:19

αλήθεια, ποιοι ανειδίκευτοι πληρώνονται τόσο

edit: για Ελλάδα πάντα ε

πρέπει να παταχθούν τα "τζάκια" των ανειδίκευτων

hcpunksonacid
15-11-2007, 15:24
εης αν αποφασισεις να κανεις καριερα οικοδομου ειναι 50ε την ημερα.σκεψου το.

ikonoklast
15-11-2007, 15:28
Γενικά κάνω μια κατα τις 6-8 με το αγροτικό απο ομόνοια, κάννιγος, αμερικής, τίποτα δάφνη, αι δημήτρη στις πλατείες και με πρόχειρη έρευνα αγοράς σου βρίσκω αλβανό, πακιστάνι, ιρακ με πετε δέκα ευρώ το οχτάωρο. Σκέψου το.

Phoebus
16-11-2007, 02:51
Είναι ελάχιστοι οι μισθωτοί ανειδίκευτοι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου που πληρώνονται όσο λέτε. Είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας (πάνω από 20 σίγουρα) είτε είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με ξεχωριστές ικανότητες και δεξιοτεχνίες και κάνουν πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα (καθώς η αγορά μόνο τυπικά ζητάει ένα πτυχίο και ουσιαστικά ενδιαφέρεται για την επαγγελματική εμπειρία του καθενός).

Αποκλείω τις κομπίνες και τις μαϊμουδιές που μπορεί να έχει κάνει το τάδε και ο δείνα γνωστός γνωστού σας.

BTW, ασχέτως το πόσα λεφτά παίρνεις, το να αναγκάζεσαι να δουλεύεις υπερωρίες μέχρι το βράδυ είναι στα όρια της νομιμότητας, στη καλύτερη.

Milton
16-11-2007, 11:59
Τι είναι; Ελάχιστοι;

edit: απλα θελω να αναφερω πρωτον, οτι εδω δεν μιλαμε για κατασταση που ακουσα απο γνωστο γνωστου (αν ηταν ετσι θα προτιμουσα να μην μιλησω καθολου), οτι εγω αναφερομαι σε μια εταιρεια που ολοι εκτος απο τον καπετανιο ειναι ανειδικευτοι και ολοι ανεβαινουν ποστα σιγα σιγα, και με την αξια τους, δε λεω, και μετα προσλαμβανουν καινουριους ανειδικευτους για να κανουν την δουλεια που εκαναν αυτοι που εχουν ηδη ανεβει ποστο (αλλα και μισθο).
αυτο που μου εκανε εντυπωση σε αυτην την περιπτωση ειναι οτι μου ειπαν απο αυτη την εταιρεια πως εκει μαλιστα εχουν πιασει την καλη, γιατι σε αλλες εταιρειες κανουν χειροτερα.
οχι, δεν πιστευω οτι ειναι ελαχιστοι, και δεν πιστευω οτι ο ιδιωτικος τομεας ειναι ο απολυτα νομοταγης πολιτης του εργασιακου συστηματος.
φυσικα και θα δουλεψω υπερωριες. και ενταξει ρε παιδι μου ναι φυσικα, δεν θα τις πληρωθω. οχι καθε εβδομαδα ομως. και σε καθε περιοδο διακοπων.και τις 25 μερες απο τις 30 του μηνα, να γυρναω σπιτι μου στις 10 το βραδυ.

και εν τελει Phoebus, υπαρχουν παρα πολλοι ανειδικευτοι που παιρνουν περισσοτερα λεφτα απο ειδικευμενους.
Δεν θα ειναι 2 χιλιαρικα; θα ειναι 1,5. Δεν θα ειναι 1,5; Θα ειναι 1,2. Προσεξε, εδω μιλαμε για ανειδικευτους με οικογενειες.
Ναι, οι ανειδικευτοι ειναι λιγοτεροι απο τους ειδικευμενους, ναι οι ανειδικευτοι μπορει να μην παιρνουν παντα 1,2. Αλλα ο ανειδικευτος πολλες φορες παιρνει οσα και ο ειδικευμενος, και ο ειδικευμενος πολλες φορες παιρνει λιγοτερα απο τον ανειδικευτο.
Διαφωτιστε με, διορθωστε με και δωστε μου ενα τσιγαρο να κανω καθως μου εξηγειτε.

Candiru
16-11-2007, 12:07
Τι είναι; Ελάχιστοι;

ναι, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κινδυνολογία για περικοπές από την κυβέρνηση

Phoebus
16-11-2007, 18:47
Μιλάς για υπηρεσία πάνω σε καράβι;

X
16-11-2007, 19:24
Η εναλλακτική είναι
μέτωπο παιδείας εργασίας [/*:m:1k94cqrt] ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση [/*:m:1k94cqrt] κομμουνιστική επανα8εμελίωση [/*:m:1k94cqrt] αντικαπιταλιστική επανάσταση [/*:m:1k94cqrt] εργατική εξουσία. [/*:m:1k94cqrt]
:teddy:[/*:m:1k94cqrt]

astadiala re knhth

ikonoklast
16-11-2007, 19:31
όχι, ο κνίτης λέει:
αντιμονοπωλιακό μέτωπο[/*:m:3ggf7r3v] ενιαία ανώτατη εκπαίδευση [/*:m:3ggf7r3v] μαρξιστική ορ8οδοξία[/*:m:3ggf7r3v] κοινοβουλετικός κρετινισμός[/*:m:3ggf7r3v] λαϊκή οικονομία - λαϊκή εξουσία.[/*:m:3ggf7r3v]
με κόκκινο αρκούδι.

X
16-11-2007, 19:33
pfft.. leptomereies..

ikonoklast
16-11-2007, 19:39
Όπως και να 'χει εμείς έχουμε χιούμορ.