View Full Version : σvista και πως θα τα αποφυγω? σε συναρτηση με linux.... 2σε1
atom_smasher
12-11-2007, 12:25
το εξης ερωτημα.απο μερα σε μερα θα παρω λαπτοπ.θελω να αποφυγω τα βιστα.οποτε ριξτε καμια ιδεα.και αν προτεινετε τελικα να τα λουστω...μηπως μπορειτε να πα...πειτε και πως θα βαλω ενα δευτερο λειτουργικο επανω...ειτε xp...ειτε... εδω ερχεται το μεγαλο ερωτημα...να ασχοληθω με κανα ubuntu?ψηνομαι αλλα δεν εχω χρονο πολυ για να καω με τις ωρες για να βρω τι δεν λειτουργει...θελω κατι ευκολο.ειμαι ασχετος με αυτα.
επισης να δοκιμασω στο τωρινο μου P3 Live cd ubuntu? ετσι για μια πρωτη ιδεα....θα δουλεψει?
ikonoklast
12-11-2007, 12:40
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Κατέβασε ένα live και παίχτο. Αφου διαπιστώσεις και μόνος σου οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ξαναέλα να σου πούμε για dual boot εγκατάσταση στο laptop σου. Αλή8εια, αν δε 8ες bundled τα vista τι κάνεις τη σήμερον ημέρα;
tipota, ta perneis me to zori, den mporeis na glytwseis th diafora timhs me th dikaiologia oti afto einai to paketo kai ama saresei. Toulaxiston sta eponyma laptop
ikonoklast
12-11-2007, 13:44
Και σόρι, εκτός απο bundled, τα πληρώνεις κιόλας;
Πόσο κάνουν τα βίστα;
70 euro an den kanw lathos kai einai bundled mesa sthn timh. An to laptop exei 1000 euro me vista proegkatestimena, den mporeis na tou peis tou mastora den thelw vista, dwsto mou 930.
atom_smasher
12-11-2007, 13:50
mallon τα παιρνω με το ζορι...αλλα τ παιρνω με αυτο! :twisted:
οκ θα το ξεκινησω να το δω το Ubuntu αλλα απ οτι καταλαβα μονοδρομος τα βιστα με εξτρα συστημα επανω.
oxi re, to oti ta perneis den paei na pei oti den mporeis na ta ksilwseis kiolas. An den thes dual boot kai den thes kai vista, ta rixneis ena sout kai ksemperdeveis
χαζή η ερώτηση μου αλλα, η λύση του φορμάτ -> ΧP , δεν υπάρχει;
atom_smasher
12-11-2007, 13:57
και χανεις την εγγυηση με το σουτ!
oxi, h eggiisi afora to hardware, oso den valeis katsavidi eisai kalymenos.
atom_smasher
12-11-2007, 14:19
να θυμηθω ποιος πουστης πωλητης μου το ειχε πει να τον ανασκολοπισω.
ikonoklast
12-11-2007, 14:30
70 euro an den kanw lathos kai einai bundled mesa sthn timh. An to laptop exei 1000 euro me vista proegkatestimena, den mporeis na tou peis tou mastora den thelw vista, dwsto mou 930.
ρε, δε 8έλω να τους δώσω δίφραγκο λέμε, πως 8α γίνει η δουλειά;
tha pareis laptop sinarmologoumeno opws ekana egw
ikonoklast
12-11-2007, 14:41
έτσι 8α γίνει.
Pastor_Of_Muppets
12-11-2007, 14:41
tha pareis laptop sinarmologoumeno opws ekana egw
lego φαση?
η καλύτερη απάντηση:
Macbook pro
+ Mac OS X Leopard
λίγο ακριβή λύση αλλά απαλλάγεσαι από winblows, κώδικες, hardware αλχημείες για 2-3 χρονάκια τουλάχιστον.
κ με το parallels πχ βάζεις κιε windows κιε linux άμα θες (άντε για κανά παιχνίδι, αλλιώς δε θα χρειαστεί ποτέ)
ikonoklast
12-11-2007, 15:13
Τα μακ είναι πράγματι κάβλα αλλά πολλά φράγκα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Για πείτε και σε μένα που έχω ψιλοψηθεί να πάρω μακμπούκ.
Ψήνομαι γι'αυτό :
http://www.applestore.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/2/wo/PdeSH0ThQ3KhcTzf52WHhw/3.0.5.10
Δεδομένου ότι είναι ακριβούτσικο (αν και λογικά θα το πάρω χωρίς ΦΠΑ), αξίζει τα λεφτά του; Δλδ από θέμα τεχνολογίας/χαρακτηριστικών δεν είναι λίγο ξεπερασμένο;
Σπασμένα προγράμματα για Mac βρίσκονται εύκολα; Π.χ. το Office το οποίο θα είναι απαραίτητο για τη δουλειά. Επίσης, έχουν οι Macηδες κάποιο πρόγραμμα αντίστοιχο του wine για Linux, στο πιο αξιόπιστο;
edit : Σε άσπρο χρώμα εννοείται. Το μαύρο για Mac είναι γκέι.
edit2 : Τι διαφορά έχουν τα προ από τα ξεπρό;
να περιμένεις τα νέα macbook (αν δεν έχουν βγει ήδη, δε γκζέρω) ή macbook pro που χουν την ίδια θεικιά glossy οθόνη με το νέο imac.
specs: http://www.apple.com/macbook/specs.html
αν κιε βέβαια δε λένε κιε πολλά οι θεωρίες, διαφορετική αξιοποίηση απ'το OS X κιε από winblows. δε τίθεται σύγκριση με τα πισιά.
όσο για προγράμματα εγώ δεν έχω κανένα prob, πέραν μερικών τύπου slsk που λέγαμε (το ανάλογο solarseek δλδ δεν είναι το ίδιο καλό). το NeoOffice (τζαμπέ) πάντως είναι μια χαρά αντί του ms office. εκτός αν θες να ψάξεις λίγο για σπαζμένο ms office:mac =)
Το Macbook που κοίταζα έχει το Leopard, οπότε υποθέτω το νέο θα είναι.
Θέλω οπωσδήποτε το Office (κυρίως λόγω Excel). Θα βρίσκεται εύκολα σπαζμένο; Διάβαζα τώρα κάτι site που λέγαν ότι τα macbook υποστηρίζουν και dual boot με windows. Ισχύει αυτό;
Γενικά ποιες οι διαφορές προ και μη προ; Πέρα από το μέγεθος, για το οποίο με βολεύει το μικρό των μη προ, γιατί θα το σέρνω παντού και συνεχώς.
Γενικά έχω ψηθεί τόσο που αν δε γίνει μαλακία με το ΦΠΑ θα πάρω οπωσδήποτε.
eh απ'όσο έχω καταλάβει απλά είναι μεγαλύτεροι επεξεργαστές/οθόνες/κτλ κιε διαφορετικό ντιζάιν. δες τα σπεκς του ενός κιε του άλλου (http://www.apple.com/macbookpro/specs.html) αμα σε καλύπτει η 13μισάρα οθόνη οράιτ.
ισχύει το dual boot, αλλά δε το χω πσάκσει γιατί δε με ενδιαφέρει =)
θα δοκιμάσουμε το excel του NeoOffice στο imac να δεις αν σου κάνει, αν όχι ψάχνουμε office:mac.
άντε, πάρτο. :!:
επίσης κιε το mac mini είναι μια χαρά λύση ε.
Ανά περιόδους το σκεφτόμουν για Mac, αλλά ως τώρα ένας σοβαρός ανατρεπτικός παράγοντας ήταν όλες οι ιστορίες που έχω ακούσει για την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (Rainbow). Τουλ. με το PC αν έχω hardware πρόβλημα το λύνω μόνος μου.
κιεγώ έχω ακούσει πολλά, αλλά πήρα το ρίσκο κιε τώρα ελπίζουμε νανοίξει apple hellas κάποτε (houhou). ως τώρα ήταν εξυπηρετικότατοι σε μένα πάντως, κιε φυσικά δεν έχει υπάρξει hardware prob. ωραίο πράγμα η συμβατότητα.
Λοιπόν πούστηδες.
Σύντομα θα πάρω καινούριο λάπτοπ και επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν ακολουθήσω το ένστικτο μου θα κάνω κάποια μαλακία στην επιλογή, θα ήθελα να μου προτείνετε εσείς.
Το μπάτζετ είναι γύρω στα 1300-1400 ευρώ. Αν τώρα υπάρχει κάτι εξαιρετικό που κοστίζει παραπάνω, το συζητάμε, αλλά να μη ξεφεύγει πολύ.
Τα τιπς :
- Επειδή όταν θα φεύγω εκτός Αθηνών θα έχω μπόλικο χρόνο για σκότωμα, θα ήθελα να μπορεί να παίξει κάνα παιχνίδι. Όχι τίποτα τρελό, αλλά να έχει μια ψιλοκαλή (για λάπτοπ) κάρτα γραφικών.
- Ο σκληρός δίσκος δε με απασχολεί πολύ, καλό θα ήταν να έχει μπόλικο, αλλά έτσι κι αλλιώς κυρίως έγγραφα word θα έχει μέσα + καναδυό παιχνίδια, άντε και κάνα mp3. Κοινώς, είναι από τα τελευταία που με ενδιαφέρει.
- Δε θέλω να έχει 17αρα οθόνη και γενικά να είναι κτήνος μιας και θα το κουβαλάω πολύ. Παρόλ' αυτά η widescreen οθόνη θα θεωρηθεί +
- Θα με βόλευε να είναι μάρκας Dell, μιας και λόγω εταιρείας θα το πάρω πολύ φθηνότερα, αλλά γενικά -αν και αυτό που έχω τώρα είναι Dell- δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. Αν τώρα η Dell πιστεύετε ότι έχει μόνο μαλακίες, πείτε καμιά άλλη μάρκα.
Αυτά. Αυτό που με έχει ψήσει περισσότερο για να πω την αλήθεια είναι το καινούριο Macbook (το απλό) με 2ghz μνήμη. Το Office υπάρχει για Mac, δε θα μπλέκω με ιούς και παπαριές, το μόνο που με προβληματίζει και γι'αυτό δεν έχω καταλήξει είναι κάτα πόσο μπορεί να χειριστεί windows εφαρμογές χωρίς να χρειάζεται dual boot. Συγκεκριμένα τη μία εφαρμογή που θα χρειαστώ (ένα λογιστικό πρόγραμμα). Υπάρχει το Parallels που είναι σα wine. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Το wine π.χ. δε μου φαίνεται καθόλου αξιόπιστο και δεν έχω καταφέρει ποτέ να βάλω έστω και ένα πρόγραμμα και να μη παρυσιάσει πρόβλημα.
Ευχαριστώ. Έχετε 3 λεπτά να απαντήσετε.
έντιτ : υπάρχει και η επιλογή είτε να κρατήσω το παλιό μου λάπτοπ το οποίο για τη δουλειά είναι μια χαρά αλλά παίζει μόνο football manager και δε σηκώνει τίποτα που να έχει σχέση με λέξεις όπως 3d και multitasking είτε να πάρω ένα φτηνό (γύρω στα 800-900 ευρώ) και να κρατήσω τα χρήματα για το μελλοντικό υπεργαμάτο desktop pc μου.
ξαναέντιτ : Αυτό πώς σας φαίνεται; Είναι καλά τα Σόνυ;
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1020021
Third_EyE
19-11-2007, 08:26
Loipon katarxin ubuntu SUX.An thes gnu/linux kalitera na pas se gentoo ektos kai an den exeis idea me to antikeimeno katholou opote vale ubuntu.Svise ta windows ektos kai an thes paixnidakia.
Oso gia mac.An den mporeis na afierwseis 2500 gia na pas macbook pro min to kaneis.
Third_EyE
19-11-2007, 08:31
Ανά περιόδους το σκεφτόμουν για Mac, αλλά ως τώρα ένας σοβαρός ανατρεπτικός παράγοντας ήταν όλες οι ιστορίες που έχω ακούσει για την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (Rainbow). Τουλ. με το PC αν έχω hardware πρόβλημα το λύνω μόνος μου.
Genikotera an pathei zimia to mac prepei na perimeneis poly kairo gia service idika apo tin rainbow pou kata pasa pithanotita tha se grapsoun psilo sta @@ tous.Opote perimene peripou 2 mines an pathei tipota to hardware.Oso gia applestore exei anoiksei stin thessaloniki(aggelaki noimizo)kai logika kapou tha exei stin athina alla den exei TIPOTA GAMW TO SPITI TOUS apo antalaktika.
ikonoklast
19-11-2007, 11:53
Loipon katarxin ubuntu SUX.An thes gnu/linux kalitera na pas se gentoo
Κοίταξε, εγώ είμαι μεγάλος χάκερ και παίζω σε debian/ubuntu και σου λέω οτι αυτό που λες είναι μεγάλη μαλακία.
.
προφανως το ενστικτο σου θα σε βοηθησε να καταλαβεις οτι οποιος εθαψε τα Dell ειναι gκασμας.
Δες αν μπορεις οντως να αγορασειs το Latitude D830 αλλα με την καλη οθονη WUXGA , οχι την απλη.
Επειδη θα ειναι ακριβο, παμε σε Toshiba Satellite της σειρας Α200 ( πχ Α200-1Μ8 ) οπου με καλα πραγματα (cpu intel T7xxx, 2GB RAM, 160GB δισκο και ATI 2600 καρτα gfx) θα παιξεις στα 1100Ε.
Απο λειτουργικα να κανεις αντιπραξη στους περιεργους που δουλευουν mouse, "παραθυρα" και windolinux οποτε δοκιμασε QNX
και να κρατήσω τα χρήματα για το μελλοντικό υπεργαμάτο desktop pc μου.
αν πάρεις μακμπουκ νασαι σίγουρος ότι αυτό το υπεργαμάτο δε θα ναι pc.
το parallels το χω κατεβάσει αλλά δεν είχα χρόνο να το τσεκάρω ως τώρα. κάποια στιγμή έλα να τα δοκιμάσουμε όλα (ανήθικη πρόταση :!:) στο μάκη.
Genikotera an pathei zimia to mac prepei na perimeneis poly kairo gia service idika apo tin rainbow pou kata pasa pithanotita tha se grapsoun psilo sta @@ tous.Opote perimene peripou 2 mines an pathei tipota to hardware.Oso gia applestore exei anoiksei stin thessaloniki(aggelaki noimizo)kai logika kapou tha exei stin athina alla den exei TIPOTA GAMW TO SPITI TOUS apo antalaktika.
τα applestore είναι απλά σημεία επίδειξης, όχι μαγαζά. ανταλλακτικά παίρνεις απ'τη rainbow κιε φαντάζομαι από distributors (multirama, fnac - χλωμό ε). δύσκολα θα χρειαστεί κάτι όμως.
επίσης το 2 μήνες είναι υπερβολή. οκ, rainbow sucks αλλά μην υπερβάλλουμε. στη δουλειά χρειαστήκαμε μια κάρτα γραφικών κιε σε 4 εργάσιμες (ήταν για παλιό μοντέλο mac pro powerpc) τη φέρανε πακέτο.
.
προφανως το ενστικτο σου θα σε βοηθησε να καταλαβεις οτι οποιος εθαψε τα Dell ειναι gκασμας.
Δες αν μπορεις οντως να αγορασειs το Latitude D830 αλλα με την καλη οθονη WUXGA , οχι την απλη.
Επειδη θα ειναι ακριβο, παμε σε Toshiba Satellite της σειρας Α200 ( πχ Α200-1Μ8 ) οπου με καλα πραγματα (cpu intel T7xxx, 2GB RAM, 160GB δισκο και ATI 2600 καρτα gfx) θα παιξεις στα 1100Ε.
Απο λειτουργικα να κανεις αντιπραξη στους περιεργους που δουλευουν mouse, "παραθυρα" και windolinux οποτε δοκιμασε QNX
Χμ δεδομένου ότι θα το πάρω αρκετά φθηνότερα (το Dell) και με ευκολίες πληρωμής κτλ κτλ μπορώ να την ανεχτώ την τιμή. Το θέμα είναι ότι τα χαρακτηριστικά του είναι μέτρια και η τιμή του με τα default settings 1662 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Πώς δικαιολογείται η τιμή του;
Δλδ στα επίπεδα του διχίλιαρου υπάρχουν λάπτοπς με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά (blue ray, καλύτερες κάρτες γραφικών, μεγαλύτερος σκληρός κτλ), γιατί είναι τόσο ακριβά τα Dell;
Α, την οθόνη που έλεγες για κάποιο λόγο δε την είχε σαν επιλογή στο σάιτ.
Α no2, ευχαριστώ.
και το κλασικό έντιτ : αυτή η κάρτα γραφικών X3100 είναι όσο για το μπούτσο ακούγεται;
ikonoklast
19-11-2007, 13:41
View more
Emoticons
Γενικά (και πάντα υποθέτοντας ότι δε θα πάρω το μακμπουκ) είχα καταλήξει στο vaio που πόσταρα χθες, αλλά διάβασα κάτι περίεργα του στυλ :
The hardware specification of the VGN-FZ21E sounds promising: Core 2 Duo CPU, Geforce 8400M GT video card, 2 Gigabyte main memory, 160GB hard disk capacity. So, it's surprising, that the 3D benchmark results were worse than expected. This is especially true for the 3D Mark benchmark test.
After a closer look we quickly found the reason. The Geforce 8400M GT video is in the Sony FZ21E only equipped with 64MB dedicated memory. The Doom 3 practice test also shows a clear decline in performance from high to ultra details.
This notebook scores very good in the PCMark benchmark test. With 4794 points the Sony FZ21E even clearly outperforms some better equipped business notebooks. This clarifies the intended area of operation: Mostly office tasks, but, also some reserve capacities for multimedia applications. Games? No, thanks.
τα οποία με ανησύχησαν. Μου τη σπάει να γράφουν άλλα τα διαφημιστικά και τα online stores και άλλα να υπάρχουν στην πραγματικότητα.
Οπότε για πείτε τι παίζει με τα vaio.
Οπότε για πείτε τι παίζει με τα vaio.
αν έχεις πρόβλημα hardware πάει εξωτερικό κιε το κσανάχεις μετά από 2-3 βδομάδες στη καλύτερη. αυτό κσέρω.
αν δε πάρεις μακμπουκ, η λύση είναι hp.-
atom_smasher
19-11-2007, 20:30
se sυνεχεια του πρωτου ποστ και του σχολιου του βιρους να αναφερω οτι αγορασα τελικα λαπτοπ Hp.με σβιστα.με τα οποια ακομα δεν εχω ασχοληθει γιαΤΙ εχω αλλες δουλειες...συν το οτι εχει σκακι...ναι ξερω..περιεργαι αι βουλαι του μυαλου μου, αλλα αποτελει συν για μενα που ασχολουμαι λιγο με το σπορ!εχω κατεβασει το λαιβ σιντι για ουμπουντου αλλα ακομα δεν το εκοοψα....
Third_EyE
19-11-2007, 20:55
τα applestore είναι απλά σημεία επίδειξης, όχι μαγαζά. ανταλλακτικά παίρνεις απ'τη rainbow κιε φαντάζομαι από distributors (multirama, fnac - χλωμό ε). δύσκολα θα χρειαστεί κάτι όμως.
επίσης το 2 μήνες είναι υπερβολή. οκ, rainbow sucks αλλά μην υπερβάλλουμε. στη δουλειά χρειαστήκαμε μια κάρτα γραφικών κιε σε 4 εργάσιμες (ήταν για παλιό μοντέλο mac pro powerpc) τη φέρανε πακέτο.
Se filo tou aderfou mou gia mia gamimeni mpataria i douleia pige trimino kai den ypervalo.Isws na itan periptwsi.Pantws egine
Third_EyE
19-11-2007, 20:57
Loipon katarxin ubuntu SUX.An thes gnu/linux kalitera na pas se gentoo
Κοίταξε, εγώ είμαι μεγάλος χάκερ και παίζω σε debian/ubuntu και σου λέω οτι αυτό που λες είναι μεγάλη μαλακία.
Mallon oti les malakies sto eipa me to post pio panw agapite.Twra diavase kana forum kai ase ta ubuntu stin thesi tous giati einai gia ton poutso.Opws kai i debian genikotera.
ikonoklast
19-11-2007, 21:08
Γιατι;
Πώς δικαιολογείται η τιμή του;
γιατί είναι τόσο ακριβά τα Dell;
1. support 2. ποιοτητα κατασκευης 3. οθονη 4. battery 5. κτλ
Α, την οθόνη που έλεγες για κάποιο λόγο δε την είχε σαν επιλογή στο σάιτ.
Α no2, ευχαριστώ.
WSXGA+ ε; υπαρχει και η no3 (WUXGA) που ειναι ακομα καλυτερη αλλα στο ελληνικο Dell site ειναι γιδια και δεν την δειχνουν, ενώ μπορεις να την παραγγειλεις.
και το κλασικό έντιτ : αυτή η κάρτα γραφικών X3100 είναι όσο για το μπούτσο ακούγεται;
Δεν υπαρχει "gamer" laptop. Ετσι απλα. Παντως ειναι καλυτερη απο την 7300 της Νvidia και κατω απο την 7600, θα κανει τα βασικα ...
Εγω χρημα για Laptop (εαν δεν ηταν επαγγελματικο) δεν εδινα με την καμια, γιαυτο -i repeat- δες το toshiba με 1050Ε ειναι best value for money (και με καλη καρτα gfx). Τελος, μην ψαρωνεις πολυ με το θεμα support ειναι *και* ψυχαναγκαστικο marketing.
Το αλλο schema που ειπες: κανω την δουλεια μου με φθηνο laptop (πχ Lenovo N100 = 700E) παιζει επισης, απλως δεν πιστευω οτι αξιζει τα 300Ε οικονομια απο το toshiba.
Αποσυρω το σχολιο δια distributed λειτουργικα και την microkernel σχεδιαση του QNX, διοτι η κοκκινη φραξια dauve-marilyn παραμονευει!
Λοιπόν παιδιά.
Πήγα στο Μολ, έψαξα όλα τα μαγαζιά, όλα τα πιθανά laptops, ρώτησα, έμαθα και τελικά πήρα αυτό :
http://img136.imageshack.us/img136/2741/dsc00249ux0.jpg
Ναι, το ξέρω.
Αλλά ήταν κεραυνοβόλος έρωτας, δε φταίω εγώ.
Στο μέτωπο του λάπτοπ, μάλλον θα πάρω το dell inspiron 1520, το οποίο θα μπορώ να πληρώσω πολύ αργότερα. Τι λέει γενικά; Καλό θεωρείται;
Third_EyE
20-11-2007, 08:59
Γιατι;
Pes mou oti kaneis plaka.Varieme na grafw selides.
:pink: overdose :pink:
ikonoklast
20-11-2007, 15:16
Γιατι;
Pes mou oti kaneis plaka.Varieme na grafw selides.
ποτέ δε κάνω πλάκα, πάνε στο "ubuntu thread" και πες μου γιατί το debian είναι κακή διανομή.
/jealous
Είναι αξιολάτρευτο :pink:
Νομίζω ότι τα λεφτά του τα αξίζει στο έπακρο. Επίσης αν κάποιος ψήνεται να πάρει θα πρότεινα να πάει στο fnac στο οποίο μπορείς να το εξοφλήσεις σε 12 άτοκες δόσεις, το οποίο για το δικό μου μοντέλο βγαίνει περίπου 100 € το μήνα, plus έχουν τα καινούρια iMac που συνοδεύονται με το Leopard, αν και οι ίδιοι δε το ξέρουν ( :!: )
Για πείτε και για το inspiron 1520. Αν το πάρω θα μπορώ να παίζω κανα παιχνίδι; Δε θέλω τίποτα μεγαλεία, ας πούμε το Medieval 2 Total War θα μπορώ να το παίζω σε νορμάλ συνθήκες;
jack the ripper
21-11-2007, 20:35
Επειδη παρακολουθουσα το τοπικ αυτο...και για να μην ανοιγω καινουργιο θελω να κανω την παρακατω ερωτηση:
ο αδελφος μου ψαχνει για λαπτοπ(δλδ θα το χρησιμοποιω πολυ και εγω :) )...προφανως επειδη μονο win εχει χρησιμοποιησει και δεν ξερει πολλα σχετικα με υπολογιστες δεν σκεφτομαι για mac(αν και εγω θα ηθελα :| )...σε λεφτα δινει γυρω στα 1000-1100...βρηκα αυτο προς το παρον->
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1029673 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029673)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905136
δεν το θελει για καμια συγκεκριμενη χρηση....
ξερει κανεις με τις εγγυησεις της HP τι παιζει?δλδ μπορω να αγορασω περισσοτερο απο ενα χρονο κλπ?
Επειδη παρακολουθουσα το τοπικ αυτο...και για να μην ανοιγω καινουργιο θελω να κανω την παρακατω ερωτηση:
ο αδελφος μου ψαχνει για λαπτοπ(δλδ θα το χρησιμοποιω πολυ και εγω :) )...προφανως επειδη μονο win εχει χρησιμοποιησει και δεν ξερει πολλα σχετικα με υπολογιστες δεν σκεφτομαι για mac(αν και εγω θα ηθελα :| )...σε λεφτα δινει γυρω στα 1000-1100...βρηκα αυτο προς το παρον->
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1029673 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1029673)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905136
δεν το θελει για καμια συγκεκριμενη χρηση....
ξερει κανεις με τις εγγυησεις της HP τι παιζει?δλδ μπορω να αγορασω περισσοτερο απο ενα χρονο κλπ?
αν θυμάμαι καλά μπορείς. hp = best value for money στα κοινά λαπτοπς.
Πείτε και για το δικό μου καλέ :!:
δε κσέρω για τη μαλακία που θα πάρεις. κσέρω μόνο για το μηλαράκι που πήρες. ΠΟΥΣΤΙ.
Άντε γαμήσου ρε πασόκε. :!:
Και μιας και αντί να δουλεύεις ΚΩΛΟΒΑΡΑΣ γίνε και λίγο χρήσιμος. Θέλησα να συνδέσω το Μάκη με το στερεοφωνικό και ενώ όταν παίζει μουσική ο ήχος είναι μια χαρά, όταν σταματάει μετά από λίγο κάνει παράσιτα. Τα ηχεία είναι μακριά απ'το Μάκη οπότε δε νομίζω να οφείλεται εκεί. Παίζει να το επηρεάζουν οι εξωτερικοί σκληροί που έχω κάτω απ'την οθόνη; και αν ναι, γιατί δεν κάνει παράσιτα και όταν παίζει μουσική; Μη πει κανείς καμιά μαλακία του στυλ "κάνει αλλά δεν ακούγονται".
Έκανα ποστ και σε ένα μακοφόρουμ που βρήκα αλλά δε μου απαντάνε τα μουνιά.
έντιτ : επίσης πήρα μαζί με το Μάκη ένα ασύρματο ρούτερ και δουλεύει μια χαρά, απλά θα ήθελα να βάλω και ένα password γιατί έχει μπόλικα ασύρματα δίκτυα εδώ γύρω και δε θέλω να μπαίνει ο κάθε βλάκας. Πώς το κάνω;
το μικρόφωνο το χεις κλείσει ρε παπάρα;
επίσης δεν υπάρχει λόγος να συνδέσεις το mac με το στέρεο, γιατί είσαι γκέης;
πώς κλείνει το μικρόφωνο;
θέλω το χιεβιμέταλ μου ν'ακούγεται δυνατά, τραβάς κάνα ζόρι;
έντιτ : επίσης πήρα μαζί με το Μάκη ένα ασύρματο ρούτερ και δουλεύει μια χαρά, απλά θα ήθελα να βάλω και ένα password γιατί έχει μπόλικα ασύρματα δίκτυα εδώ γύρω και δε θέλω να μπαίνει ο κάθε βλάκας. Πώς το κάνω;
Λύση 1 (απλούστερη):
Στις ρυθμίσεις του δρομολογητή, κάπου θα έχει κάποιο μενού για Security ή Encryption.
Εκεί, μπορείς να ρυθμίσεις ένα κλειδί με το οποίο θα κρυπτογραφείται η μεταδιδόμενη πληροφορία. Για να συνδεθεί μία ασύρματη συσκευή στο δίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζει το κλειδί αυτό.
Λογικά, το router σου υποστηρίζει διάφορους τρόπους, αλλά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις WPA2 shared κλειδί με AES κρυπτογράφηση.
Εφόσον ρυθμίσεις τον δρομολογητή, μετά θα πρέπει να ρυθμίσεις αντίστοιχα και τα connection settings στον Μάκη (δηλ. να συμπληρώσεις WPA2 shared ως μέθοδο και να εισάγεις το κλειδί που έβαλες στον router).
Λύση 2:
Ο δρομολογητής θα πρέπει να σου επιτρέπει κάπου MAC Address Filtering. Κάθε ασύρματη συσκευή έχει μία (μοναδική) MAC διεύθυνση, οπότε μπορείς να περιορίσεις την πρόσβαση μόνο στις συσκευές με συγκεκριμένα MAC Addresses.
Για να μάθεις πώς θα βρεις το MAC address, βρήκα αυτό το site: http://www-dcn.fnal.gov/DCG-Docs/mac/index.html που έχει οδηγίες και για Μάκηδες.
ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, μη βάλεις WEP encryption. Αν και στην πράξη μάλλον δεν θα ασχοληθεί κανείς στη γειτονιά σου, το WEP σπάει σχετικά εύκολα.
ρε μάγκες για πείτε και σε μας που δε ξέρουμε, για ποιο λόγο να πάρεις υπολογιστή μακ ξέρω γω αντί για πισί;
ρε μάγκες για πείτε και σε μας που δε ξέρουμε, για ποιο λόγο να πάρεις υπολογιστή μακ ξέρω γω αντί για πισί;
Μιας και το σκέφτομαι εδώ και μήνες, συνοπτικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που είχα λάβει υπόψη είναι τα εξής:
Πλεονεκτήματα:
1. Είναι ένα 100% πλήρες μηχάνημα για home χρήση, καθώς συμπεριλαμβάνει ασύρματη δικτύωση, web camera, FireWire, κλπ, κλπ.
2. Έρχεται με εγκατεστημένο λογισμικό που πληρεί για κάθε home χρήση και τα πάντα είναι έτοιμα όταν τον βάλεις στην πρίζα.
3. Δεν έχει προβλήματα συμβατότητας.
4. Το Mac OS είναι πολύ πιο εύχρηστο λειτουργικό και πολύ πιο εργονομικό. Σ' αυτό δίνω ιδιαίτερη σημασία, επειδή για διάφορες εργασίες ανοίγω πολλά παράθυρα - και στα Windows είναι αδύνατο να χειριστείς πολλά παράθυρα εύκολα. Στο Linux, πχ, με βόλευε που είχα 4 virtual desktops και μοίραζα τα παράθυρα, αντί να είναι το ένα πίσω από το άλλο.
5. Οι Mac δε "παλιώνουν" τόσο γρήγορα όσο τα PC. Αν έχεις Mac που τον αγόρασες 4 χρόνια πριν, θα συνεχίζει να δουλεύει αποδοτικά χωρίς να χρειάζεται κάποια αναβάθμιση.
6. Ειδικά τα iMac έχουν πολύ κομψή σχεδίαση και πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο σε ένα γραφείο.
Μειονεκτήματα:
1. Έλλειψη εμπιστοσύνης στον αντιπρόσωπο της Apple στην Ελλάδα, ο οποίος αφ' ενός χρεώνει υπηρεσίες οι οποίες είναι δωρεάν στις χώρες όπου η Apple έχει παρουσία η ίδια (π.χ. μεταγλώττιση λειτουργικού), αφ' ετέρου δε φημίζεται για την γρήγορη τεχνική εξυπηρέτηση.
2. Ελαφρώς υψηλότερο κόστος, το οποίο όμως αντισταθμίζεται από το συνοδευτικό λογισμικό και την ύπαρξη οθόνης.
3. Τουλάχιστον παλιά, υπήρχε ελλειπής υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων, καθώς λίγες γραμματοσειρές είχαν ελληνικά. Δεν ξέρω πώς έχει αλλάξει αυτό σε νεότερα updates του Tiger ή στο Leopard.
4. Πολλές εφαρμογές καθημερινής χρήσης (συμπεριλαμβανομένων web services) απαιτούν Windows, χωρίς ιδιαίτερα βιώσιμες εναλλακτικές σε άλλα λειτουργικά. Αυτό λύνεται είτε με dual boot εγκατάσταση των Windows, είτε έχοντας ήδη δεύτερο PC-compatible υπολογιστή.
5. No gaming. Πάλι, όπως και το παραπάνω, αυτό δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα, αφού έχω ήδη ένα καλό PC για gaming.
------------------------------
Γενικά, ως gamer, εγώ σκεφτόμουν τον Mac ως δεύτερο υπολογιστή. Να τον έχω για μουσική, ταινίες, MS Office, photo editing, web programming, κλπ, θα μου πιάνει ελάχιστο επιπλέον χώρο στο γραφείο μου και θα έχω το PC αποκλειστικά για gaming.
Ο λόγος που ακόμη δεν έχω αγοράσει, πέρα από το κόστος (και το γεγονός πως όταν έχω χρήματα, αυτά μαγικώς φεύγουν σε νέα κάρτα γραφικών, νέες μνήμες, κλπ. :P), είναι αφ' ενός η αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα, αφ' ετέρου η υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων από λίγες μόνο γραμματοσειρές (αν αυτό δεν έχει αλλάξει).
Μιας και το σκέφτομαι εδώ και μήνες, συνοπτικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που είχα λάβει υπόψη είναι τα εξής:
Πλεονεκτήματα:
1. Είναι ένα 100% πλήρες μηχάνημα για home χρήση, καθώς συμπεριλαμβάνει ασύρματη δικτύωση, web camera, FireWire, κλπ, κλπ.
2. Έρχεται με εγκατεστημένο λογισμικό που πληρεί για κάθε home χρήση και τα πάντα είναι έτοιμα όταν τον βάλεις στην πρίζα.
3. Δεν έχει προβλήματα συμβατότητας.
4. Το Mac OS είναι πολύ πιο εύχρηστο λειτουργικό και πολύ πιο εργονομικό. Σ' αυτό δίνω ιδιαίτερη σημασία, επειδή για διάφορες εργασίες ανοίγω πολλά παράθυρα - και στα Windows είναι αδύνατο να χειριστείς πολλά παράθυρα εύκολα. Στο Linux, πχ, με βόλευε που είχα 4 virtual desktops και μοίραζα τα παράθυρα, αντί να είναι το ένα πίσω από το άλλο.
5. Οι Mac δε "παλιώνουν" τόσο γρήγορα όσο τα PC. Αν έχεις Mac που τον αγόρασες 4 χρόνια πριν, θα συνεχίζει να δουλεύει αποδοτικά χωρίς να χρειάζεται κάποια αναβάθμιση.
6. Ειδικά τα iMac έχουν πολύ κομψή σχεδίαση και πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο σε ένα γραφείο.
να προσθέσω:
αντίο ιοί. τι είναι αυτό;
το πιο φιλικό/εύκολο/εύχρηστο/σταθερό/μπλαμπλα λειτουργικό. multitasking πραγματικό: τα βλέπει σκούρα ένα πρόγραμμα επειδή άνοιξες αρχείο 34556 mb κιε φρικάρει; τα άλλα 10 προγράμματα που τρέχεις συγχρόνως δεν επιρρεάζονται.
αξιολάτρευτη οθόνη.
έχεις 1/2/4 gb μνήμη κιε το καταλαβαίνεις ότι όντως τα χεις.
Μειονεκτήματα:
1. Έλλειψη εμπιστοσύνης στον αντιπρόσωπο της Apple στην Ελλάδα, ο οποίος αφ' ενός χρεώνει υπηρεσίες οι οποίες είναι δωρεάν στις χώρες όπου η Apple έχει παρουσία η ίδια (π.χ. μεταγλώττιση λειτουργικού), αφ' ετέρου δε φημίζεται για την γρήγορη τεχνική εξυπηρέτηση.
2. Ελαφρώς υψηλότερο κόστος, το οποίο όμως αντισταθμίζεται από το συνοδευτικό λογισμικό και την ύπαρξη οθόνης.
3. Τουλάχιστον παλιά, υπήρχε ελλειπής υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων, καθώς λίγες γραμματοσειρές είχαν ελληνικά. Δεν ξέρω πώς έχει αλλάξει αυτό σε νεότερα updates του Tiger ή στο Leopard.
4. Πολλές εφαρμογές καθημερινής χρήσης (συμπεριλαμβανομένων web services) απαιτούν Windows, χωρίς ιδιαίτερα βιώσιμες εναλλακτικές σε άλλα λειτουργικά. Αυτό λύνεται είτε με dual boot εγκατάσταση των Windows, είτε έχοντας ήδη δεύτερο PC-compatible υπολογιστή.
5. No gaming. Πάλι, όπως και το παραπάνω, αυτό δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα, αφού έχω ήδη ένα καλό PC για gaming.
------------------------------
Γενικά, ως gamer, εγώ σκεφτόμουν τον Mac ως δεύτερο υπολογιστή. Να τον έχω για μουσική, ταινίες, MS Office, photo editing, web programming, κλπ, θα μου πιάνει ελάχιστο επιπλέον χώρο στο γραφείο μου και θα έχω το PC αποκλειστικά για gaming.
Ο λόγος που ακόμη δεν έχω αγοράσει, πέρα από το κόστος (και το γεγονός πως όταν έχω χρήματα, αυτά μαγικώς φεύγουν σε νέα κάρτα γραφικών, νέες μνήμες, κλπ. :P), είναι αφ' ενός η αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα, αφ' ετέρου η υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων από λίγες μόνο γραμματοσειρές (αν αυτό δεν έχει αλλάξει).
2. το ξεχνάς αμέσως. το αξίζει.
3. τα τελευταία OS X δέχονται TTF fonts κανονικά. Το μόνο prob που υπάρχει είναι με μερικές unicode γραμματοσειρές στα προγράμματα της adobe (πσόφος).
4. Σχεδόν για όλα όσα χρησιμοποιούσα στα windows έχω βρει αντίστοιχα για mac os. μερικά είναι καλύτερα, μερικά όχι. όπως επίσης κιε αρκετά mac os only =)
Το μόνο μείον είναι ότι βρίσκεις πιο δύσκολα σπασμένα progs και games.
5. Δεν ξέρω/δεν ασχολούμαι. Έχω ακούσει να λένε ακόμα κ για games καλά λόγια. Τώρα που κατέβασα το warcraft III να θυμηθώ τα παλιά, θα δω κιε θα πω.
άλλο ένα μείον: κολλάς τόσο πολύ που κάνεις πλύση εγκεφάλου στους άλλους :!:
5. Δεν ξέρω/δεν ασχολούμαι. Έχω ακούσει να λένε ακόμα κ για games καλά λόγια. Τώρα που κατέβασα το warcraft III να θυμηθώ τα παλιά, θα δω κιε θα πω.
Υπάρχουν κάποια παιχνίδια μεν, αλλά είναι πολύ λίγα και συνήθως casual-oriented (π.χ. puzzle games). Ίσως για casual gamers να επαρκούν, αλλά για κάποιον που έχει το gaming ως βασική δραστηριότητα για τον ελεύθερο χρόνο του και παίζει 2-3 διαφορετικά παιχνίδια ανά μήνα τουλάχιστον...
Ελλείψει σοβαρού cross-platform middleware, δεν αξίζει να φτιάχνεις παιχνίδια για Linux/Mac OS. Ειδικά λόγω των εργαλείων της Microsoft, με τα οποία μπορείς να φτιάξεις παιχνίδι που τρέχει ταυτόχρονα κ' σε PC κ' σε Xbox 360, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Διαφορετικά, ίσως να είχα και Linux ακόμα, αλλά το dual booting με εκνευρίζει. Προτιμώ να έχω Linux/Mac OS για το κλασσικό home use και έναν δεύτερο με Windows για gaming.
Πείτε για το μικρόφωνο ρε.
Σχετικά με τα παιχνίδια, σαφώς και δε θα πάρεις Μακ αν παίζεις συχνά παιχνίδια. Χθες πάντως κατέβασα το age of empires III και είναι μια χαρά. Πάντως είναι τραγικά κάτι videos που βγαίνουν στο γιουτιούμπ και δείχνουν κάτι καθυστερημένα να παίζουν παιχνίδια στο μακ με dual boot. Φυσικά και δεν πρόκειται να βάλω windows στο Μάκη μου, εκτός κι αν παλιώσει και αρχίσω τους πειραματισμούς.
Στις 3 μέρες που χρησιμοποιώ το Μακ Ος μπορώ να πω με άνεση ότι είναι το τελειότερο λειτουργικό στον κόσμο και ειδικά για μένα που μ'αρέσει να καίγομαι με κάθε λογής multimedia είναι φανταστικό.
Την πρώτη μέρα χρήσης του την πέρασα χαζεύοντας την οθόνη.
Τέλος, το front row είναι το καλύτερο ας-πούμε-πρόγραμμα ever.
Επειδή βλέπω ότι δυσκολεύεστε στο θέμα του λάπτοπ, να το θέσω πιο απλά : η Nvidia 8600 GT που έχει λέει τίποτα; Θα μπορώ να παίζω κανα strategy κτλ;
Πείτε για το μικρόφωνο ρε.
system preferences -> sound -> input!
ποσο πιο εύκολο ρε.
inhalexhale
22-11-2007, 19:33
άλλο ένα μείον: κολλάς τόσο πολύ που κάνεις πλύση εγκεφάλου στους άλλους :!:
! (http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=macs_cant)
καλή φάση. λέμε τόσα ωραία κιε αναμφιβήτητα πράγματα για τα mac κιε δίνεις ένα λινκ από ένα τύπο που δεν έχει ζωή 10 χρόνια τώρα ποστάροντας πίπες 0n †H3 iN†3RN3†S!
φακ γιέα!
ikonoklast
23-11-2007, 18:56
Πάρτο πίσω αυτό.
Once_Emperor
23-11-2007, 19:31
Έχει καταφέρει να βάλει κανείς ελληνικά στο terminal του Leopard??
καλή φάση. λέμε τόσα ωραία κιε αναμφιβήτητα πράγματα για τα mac κιε δίνεις ένα λινκ από ένα τύπο που δεν έχει ζωή 10 χρόνια τώρα ποστάροντας πίπες 0n †H3 iN†3RN3†S!
φακ γιέα!
Εδώ που τα λέμε καλά τα λέει ο μπεστπέιτζινδεγιούνιβερς. Ωραίοι οι Μάκηδες και σαφώς καλύτεροι από τους Πισήδες αλλά κάπου έχουν χάσει τη μπάλα οι μακγιούζερς, κρίνοντας από τη μικρή σε μέγεθος και διάρκεια περιήγηση μου σε διάφορα μακοσάιτ + γιουτιούμπ. Υπάρχει ένα κλίμα "το λέοπαρντ μου άλλαξε τη ζωή/ έσωσε τη σχέση μου" κτλ το οποίο είναι τουλάχιστον αστείο και τραγικό και θλιβερό και πινάτερο.
μπορω να βαλω σε δευτερο παρτισιον(στο pc με τα ubuntu) gentoo να τα δοκιμασω και αυτα;
The Charon
26-11-2007, 16:14
Fusika kai mporeis.
Apla na exeis to installation handbook dipla sou.8a se boh8hsei para polu kai 8a ma8eis polla pragmata.
To mono pou 8a prose3eis einai oti exeis idi swap partition opote den xreiazetai na to 3ana kaneis.
γμτ εχω κανει δυο φορες install και μου ζηταει login στο boot
εκτος απο αυτα που εβαλα κατα το install και δεν τα δεχεται το password απλα αναβοσβηνει δε δεχεται κανενα πληκτρο
The Charon
26-11-2007, 19:35
dld bootarei kai kollaei ekei pou zhtaei username/password se console?
ναι
βασικα δε ξερω πως διαολο να μπω στο desktop,ακομα και με τα root login Μου δινει localhost:# και μενει εκει
The Charon
26-11-2007, 20:58
mou fenetai periergo pou mporeis na dwseis user/password kai den mporeis na grapseis meta.
οχι μπορω,το πρωτο ακυρο το εφτιαξα απλα δε ξερω πως διαολο θα μπουταρω σε windowed περιβαλλον
τεσπα μαλλον ειναι για πολυ προχωρημενους τουτο
το openSUSE τι λεει;[edit: ρε πολυ ομορφα ειναι τουτα δω]
για πειτε εχει κανεις opensuse;
gia na mpeis se parathiriko perivalon afou mpoutarhs (opws to krasi) grapse startx sthn konsola
στο irc τους το μονο που μου ελεγαν ειναι οτι τα gentoo ειναι για προγραμματιστες αντι να πουν αυτο που μολις ανεφερες,τεσπα
opensuse ξερει κανεις γιατι δε μου εμφανιζει ελληνικους subs σε mpeg παρα το encoding και το font;
Arghsa ligo alla exw kapoies enstaseis.......
χαζή η ερώτηση μου αλλα, η λύση του φορμάτ -> ΧP , δεν υπάρχει;
Synh8ws den yparxoun drivers gia xp (oute sta site twn etairiwn, mono na psa3eis xwria gia to ka8e yposysthma ane3arthtous drivers)
η καλύτερη απάντηση:
Macbook pro
+ Mac OS X Leopard
λίγο ακριβή λύση αλλά απαλλάγεσαι από winblows, κώδικες, hardware αλχημείες για 2-3 χρονάκια τουλάχιστον.
κ με το parallels πχ βάζεις κιε windows κιε linux άμα θες (άντε για κανά παιχνίδι, αλλιώς δε θα χρειαστεί ποτέ)
AYTO!! (http://www.tomsguide.com/us/2007/11/22/more_leopard_problems_plague_apple/)
:!: :!:
Εμένα πάντως δε μου έχει παρουσιάσει κανένα απ'αυτά τα προβλήματα που αναφέρει το άρθρο. Το Leopard μου άλλαξε τη ζωή!!!1!!!΄
Το μόνο που με ενοχλεί είναι που δε μπορώ να βρω κρακ για το call of duty 2 που να δουλεύει σε Leopard.
Πείτε και για το laptop όμως ε. Το inspiron 1520.
πειτε ρε για opensuse
φαίνονται πολύ όμορφα και καλά(μπορώ να πω με εντυπωσίασαν περισσότερο από ουμπούντου σα πρωτη επαφη) αλλα δε βλεπω να συζητιουνται εδώ και με ανησυχεί
ikonoklast
27-11-2007, 20:26
Απλό, τo suse πριν απο 5-6-7 χρόνια ήταν μια αξιοσέβαστη διανομή απο τις ελπιδοφόρες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες. Τώρα είναι πολλά σκατά, το yast έιναι μια μούφα, η υποστήριξη είναι gay και οι μαλακίες που κάνουν ως προς την κλειστότητα του κώδικα τους κάνει ακόμα πιο απεχ8είς, δε ξέρω για ποιό λόγο να το βάλλει κάποιος και δεν ξέρω κανένα που να δουλεύει πλέον suse. (πέρα απο ένα γνωστό ο οποίος απλώς τα έχει απο την έξι κόμματόσο γιατι είναι καμμένος).
Αν σου άρεσε το kde προτείνω να δοκιμάσεις fedora, kubuntu, knoppix, mandriva (χμ) και sabayon. Το sabayon είναι το πιο ενδιαφέρον απο αυτά -μιας και σε είδα οτι πάλευες το gentoo- κα8ώς είναι μια παραλλαγή του gentoo προς πιο desktop κατέυ8υνση, έχει default kde με beryl/compiz απάνου συνδυάζει αρα πρωτοπορία στα desktop environments με σκληρή χαξόρικη gentoo γραμμή. Εγώ πάλι που είμαι του μίνιμαλ 8α σου λεγα να βάλεις μια debian και τέλος.
The Charon
27-11-2007, 22:30
Abruzzi , to gentoo exei trello documentation
http://www.gentoo.org/doc/en/list.xml
sthse ton X kai meta ri3e oti wm 8eleis
enallaktika http://gentoo-wiki.com/Main_Page
μάγε:
http://images.tomshardware.com/2007/11/24/leopard_bsod.jpg
1. ρεαλιστικότατη πικ. (αν ήταν σκοπός να περαστεί έτσι κιε όχι "δημιουργικό του άρθρου")
2. αερολογίες εκτός απ'τα λινκς στα discussion forums.
3. 4 imacs ήταν προβληματικά με τη κάρτα γραφικών! wow! να επιστραφούν όλα τα imacs απ'όλο τον γκόζμο!
όσους γνωρίζω κιεχουν δουλέπσει Leopard δεν έχουν κανένα prob (να ένας λίγα ποστς πιο πάνω). σύντομα που θα το βάλω κιεγώ θα σου πω.
Απλό, τo suse πριν απο 5-6-7 χρόνια ήταν μια αξιοσέβαστη διανομή απο τις ελπιδοφόρες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες. Τώρα είναι πολλά σκατά, το yast έιναι μια μούφα, η υποστήριξη είναι gay και οι μαλακίες που κάνουν ως προς την κλειστότητα του κώδικα τους κάνει ακόμα πιο απεχ8είς, δε ξέρω για ποιό λόγο να το βάλλει κάποιος και δεν ξέρω κανένα που να δουλεύει πλέον suse. (πέρα απο ένα γνωστό ο οποίος απλώς τα έχει απο την έξι κόμματόσο γιατι είναι καμμένος).
Αν σου άρεσε το kde προτείνω να δοκιμάσεις fedora, kubuntu, knoppix, mandriva (χμ) και sabayon. Το sabayon είναι το πιο ενδιαφέρον απο αυτά -μιας και σε είδα οτι πάλευες το gentoo- κα8ώς είναι μια παραλλαγή του gentoo προς πιο desktop κατέυ8υνση, έχει default kde με beryl/compiz απάνου συνδυάζει αρα πρωτοπορία στα desktop environments με σκληρή χαξόρικη gentoo γραμμή. Εγώ πάλι που είμαι του μίνιμαλ 8α σου λεγα να βάλεις μια debian και τέλος.
μαλιστα
οκ χαρον
The Charon
28-11-2007, 16:58
a3izei na asxolh8eis mhn to paratas
apla , sou dinei thn dunatothta na to sthseis opws 8eleis esu.
de sou xwnei oti window manager 8elei auto.
dialegeis esu.
genikotera to portage einai polu kalo.
mono ektos ean baleis unstable , e tote o,ti kainourgio bgainei sto pernaei,me oti sunepeia exei auto :)
Amnesiac.
10-12-2007, 19:33
bump :!:
Μάλλον θα πάρω αυτό :
dell inspiron 1520
- Intel
ikonoklast
10-12-2007, 19:47
egw phra afto kai gamaei:
http://www.notebookreview.com/assets/13959.jpg
HP Pavilion dv6220eu
core2 duo 1.5 ghz, 2 gb ram kai vista sta 800e!!
The Nerd
11-12-2007, 02:27
Οσοι αναφερεστε ΣΤΑ Linux, χανετε αυτοματως το δικαιωμα σαπορτ και μαλακας πιανεται ο ουρακοτανγκος και ο λοκαστ που σας εξυπηρετανε.
Οσοι λετε τα X-WindowS ειστε ψαραδες.
ικονοκλαστ απο που το τσιμπησες το μηχανημα;
Γιατί στον πέο να βάλει όμως κάποιος μια διανομή η οποία είναι βασισμένη στο gentoo αλλά απαρτίζεται απο precompiled binaries με generic flags; Το portage είναι ένας λόγος, αλλά όχι αρκετός. Εσύ έχεις δοκιμάσει Sabayon;
The Nerd
11-12-2007, 15:56
Εχει ωραιο λαηβ-Σηντη το σαμπαγιον
Στα στουντιο χανουν λιγακι ...
ikonoklast
11-12-2007, 20:24
κι εγώ το live έχω παίξει και μου φάνηκε ότι έχει πλάκα, απο και και πέρα βίτσια.
jack the ripper
12-12-2007, 02:23
Μεταξυ dell και toshiba για λαπτοπ τι να επιλεξω..
Απο toshiba ελεγα αυτο->
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905137
Απο dell πηγα στο site το ελληνικο και στον Inspiron 1520 εβαλα τα ακολουθα:
Intel
Λοιπόν παιδιά, επειδή σήμερα θα πάρω νέο λάπτοπ (όχι ντελλ), πείτε μου πλιζ την καλύτερη επιλογή που μπορώ να κάνω. Μπάτζετ γύρω στα 1400 ευρώ.
Θέλω να έχει 15αρα οθόνη και όσο το δυνατόν καλύτερη οθόνη και κάρτα γραφικών.
Αξίζει να δώσω τα λεφτά για turbo x; Μάλλον την ξέρω την απάντηση αλλά επιβεβαιώστε με.
Θα το εκτιμούσα υπερβολικά αν μου απαντούσατε σύντομα.
Ευχαριστώ :!:
solution_AK-47
03-01-2008, 14:35
Pare mac me 13ara o8onh re teleme, afou 8a to koubalas apo dw k apo kei :!:
Η αλήθεια είναι ότι με ψήνει αρκετά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν πάρω πισι θα το μετανιώσω αλλά αφενός το όφις για μακ είναι ψιλοχάλια, αφετέρου μιας και θα το κουβαλάω συνεχώς και θα περνάμε πολλή ώρα μαζί στο ξενοδοχείο (του Στεργίου) (...) θα προτιμούσα κάτι που να παίζει και κανά παιχνίδι.
Πείτε ντε, σε καμιά ώρα θα πάω.
Mitsmann
03-01-2008, 14:48
Θα δεις ποστ στο τοπικ, και ξεροντας τι χωμενος με τα ΜΠΟΥΝΙΑ στην τεχνολογια που ειμαι, θα χαρεις και γρηγορα θα κλικαρεις με ζεση και προσμονη
Και κει θα δεις που σου λεω οτι "δεν πολυασχολουμαι με λαπτοπ και μαλιστα μισω τα πληκτρολογια τους που με μισουν κι αυτα και με κανουν να λανθανω σκοπιμως, οποτε δεν μπορω να σου προτεινω κατι"
και θα χουν μεινει 50 λεπτα!
solution_AK-47
03-01-2008, 14:50
. PARE BRE MALAKA AYTO POY SE LEW :!:
Mpes kana emesen epixeirhmatologhsw an 8es :!:
Μιτς :(
Ερμάνε είμαι δουλειά, δε μπορώ να μπω εμεσεν, οπότε επιχειρηματολόγησε από δω πλιζ.
solution_AK-47
03-01-2008, 14:58
Η αλήθεια είναι ότι με ψήνει αρκετά
Afou gamaei.
αφενός το όφις για μακ είναι ψιλοχάλια
Afou mporeis na trexeis k windows re mpaglamh mesa ap'to leitourgiko tou makh an einai toso xalia pia.
αφετέρου μιας και θα το κουβαλάω συνεχώς και θα περνάμε πολλή ώρα μαζί στο ξενοδοχείο (του Στεργίου) (...) θα προτιμούσα κάτι που να παίζει και κανά παιχνίδι.
Oti eipa prin, giati na mh mpaizei? (etsi k alliws laptop einai opote mh mperimeneis k tpt aoua gia na paizeis!)
ό,τι λέει ο απωπάνος μέτρα +1. αφού το χεις.
Αξίζει να δώσω τα λεφτά για turbo x; Μάλλον την ξέρω την απάντηση αλλά επιβεβαιώστε με.
Για laptop εν γένει δε μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά αυτό που με ενόχλησε στα Turbo-X laptops φίλων είναι η πολύ μικρή γωνία θέασης της οθόνης (δηλ. τα χρώματα παραμορφώνονται αν κάθεσαι σχετικά πλάγια στην οθόνη).
Η συμβουλή μου είναι, ασχέτως αν σκοπεύεις τελικά να κάνεις αγορά μέσω internet, να πας σε ένα κατάστημα και να δεις επιδείξεις των laptop και την ποιότητα της οθόνης τους.
Για gaming, πάντως, θα χρειαστείς 2gb μνήμης και μία καλή κάρτα γραφικών. Με το ποσό που διατίθεσαι να ξοδέψεις, αυτό δεν θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερο πρόβλημα.
Για laptop εν γένει δε μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά αυτό που με ενόχλησε στα Turbo-X laptops φίλων είναι η πολύ μικρή γωνία θέασης της οθόνης (δηλ. τα χρώματα παραμορφώνονται αν κάθεσαι σχετικά πλάγια στην οθόνη).
ειχα την εντυπωση οτι αυτο συμβαινει σε ολα τα λαπτοπ (τουλαχιστον οσα εχω δει εγω το κανουν)
Παιδιά γεια σας ξανά :!:
Τελικά επικράτησε η "λογική" και όχι το συναίσθημα και πήρα ένα τοσίμπα :!: Και ήδη άρχισαν τα πρώτα προβλήματα :!:
Ενώ δουλεύουν κανονικά όλα, δεν έχει γίνει install η κάρτα γραφικών (έλεος), το οποίο σημαίνει ότι σκατά.
κατεβάζω τώρα τους drivers από το ευρωπαϊκό σάιτ της τοσίμπα αλλά κατεβάζει με 2kb/sec και είναι 110mb το αρχείο. Ξέρετε που αλλού μπορώ να τους βρω;
Σιντί έχω μόνο ένα recovery το οποίο έχει τα βίστα και δε νομίζω ότι βρίσκονται εκεί οι drivers.
Για πείτε. Επίσης πώς κάνω enable το aero theme;
Α, σε περίπτωση που βοηθάει, η κάρτα γραφικών είναι hd2600.
solution_AK-47
03-01-2008, 22:12
...
Βοηθάει.
Δοκιμάσε www.omegadrivers.net (http://www.omegadrivers.net) - λογικά θα είσαι ΟΚ.
χμ δε τους έχει :|
καμιά άλλη ιδέα;
solution_AK-47
03-01-2008, 22:39
Gurna to pisw :!:
Μη με αναγκάσεις να γίνω χυδαίος :!: Το ξέρεις ότι δε μ'αρέσει :!:
Άντε πείτε.
solution_AK-47
03-01-2008, 22:41
Mh gineis xudaios. Den eirwneuthka. Egw auto 8a kamna. Tosa lefta edwses, einai dunaton na mhn exei ginei install h karta grafikwn :?:
χμ δε τους έχει :|
καμιά άλλη ιδέα;
Μπορείς να κάνεις τη καφρίλα να δοκιμάσεις να βάλεις windows xp drivers. Δε ξέρω αν γίνεται, δεν έχω βάλει ποτέ Vista μιας και Vista = massive truck of fail.
'Η καλύτερα να βάλεις windows xp 64.
ειχα την εντυπωση οτι αυτο συμβαινει σε ολα τα λαπτοπ (τουλαχιστον οσα εχω δει εγω το κανουν)
Σε όλα θα έχει παραμόρφωση από μία γωνία και πέρα, αλλά άλλο να βλέπεις παραμόρφωση από τις 45 μοίρες (μετρώντας από την κάθετο) κι άλλο στις 80. Στο Turbo-X ενός φίλου είναι ενοχλητικό ακόμη κι αν κοιτάς πάνω από τον ώμο του. :P
Back on topic title, παρήγγειλα Mac Mini 2Ghz με Mac OS X Leopard και KVM switch για να μοιραστεί οθόνη, πληκτρολόγια, κλπ με αυτό το PC που θα εκφυλιστεί σε παιχνιδομηχανή. :P
Ενώ δουλεύουν κανονικά όλα, δεν έχει γίνει install η κάρτα γραφικών (έλεος), το οποίο σημαίνει ότι σκατά.
http://www.amd.com/us-en/ -> Support - > Graphics Support
Νομίζω πως αυτούς θέλεις: http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... on-vista32 (http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=vista32/common-vista32)
Χμ το βρήκα κι αυτό αλλά σε ένα φόρουμ έλεγε ότι για τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών κάθε εταιρία λάπτοπ βγάζει τους δικούς της drivers. Θατο δοκιμάσω πάντως, αν και έβαλα να κατεβάζει και τους κανονικούς.
Για πείτε τώρα, με το συγκεκριμένο λάπτοπ (dual core 2ghz, 2gb ram, hd2600) σε τι βαθμό με παίρνει να παίζω παιχνίδια; Π.χ. το medieval 2 total war θα το σηκώνει με ψιλοκαλά settings;
solution_AK-47
04-01-2008, 00:30
AMA BRE AGORI MOY ME TA PAIXNIDGIA TON ERWTA MAS ZALISES 8A SE PARW GW ENA SOYMPOYTEO NA XEIS NA PAIZEIS :!:
Αλήθεια :?: Θα το έκανες αυτό για μένα :?: :pink: