Log in

View Full Version : Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα

enitharmon
18-10-2007, 19:00
αυτό που λέει και ξέρετε

το ελληνικό σαιτ είναι υπό κατασκευή, αυτό είναι το international http://www.ewb-international.org/

και αυτό το γερμανικό http://www.ingenieure-ohne-grenzen.org/

credits στον The Fool που με έφερε πριν 3-4 χρόνια στην ιδέα και ιδρύθηκε το τμήμα Βερολίνου έτσι.

Αν θέλετε να βοηθήσετε και γενικά πληροφορίες, εδώ είμαι

Griffith
18-10-2007, 19:07
λολς, χωρίς σύνορα εμείς δεν υφιστάμεθα σαν μηχανικοί.τρομερό;

ikonoklast
18-10-2007, 19:09
Εδώ που τα λέμε εντός συνόρων ούτε εγώ είμαι μηχανικός.

Zoonchild
19-10-2007, 09:19
Eνδιαφερον ακουγεται, αλλα απο μια συντομη ματια που εριξα, μαλλον δεν υπαρχει αντιστοιχο παραρτημα στην ελλαδα, ε?

υπαρχει περιπτωση συνεργασιας ελληνα μηχανικου πχ με τα παραρτηματα αλλων χωρων? ειναι κατι παρομοιο με αντιστοιχα τμηματα εθελοντικης εργασιας κλπ μονο που ασχολουνται με εργασιες μηχανικων?

*δεν μπορω να το διαβασω πιο διεξοδικα οσο ειμαι στην δουλεια, οποτε οτι επιασα ειναι απο μια πολυ γρηγορη αναγνωση/ψαξιματος της ιστοσελιδας... :oops:

Candiru
19-10-2007, 09:43
το παγκόσμιο συνδικάτο της τσιμεντοποίησης; :behead:

Deggial
19-10-2007, 10:21
το παγκόσμιο συνδικάτο της τσιμεντοποίησης;

Έχεις δίκιο. Καλύτερα να αφήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς γνώση για το πώς να χτίζουν αποχετεύσεις, νοσοκομεία, αντισεισμική προστασία, φράγματα, οδικό δίκτυο, κλπ.

Zoonchild
19-10-2007, 10:38
:rofl: :rofl: :rofl:

Candiru, εισαι ομως απιστευτα κολλημενος και κλειστομυαλος με καποια πραγματα, ε!

Candiru
19-10-2007, 10:47
έλα ρε και λίγο πλάκα, λες και οι γιατροί χωρίς σύνορα είναι η εμπροσθοφυλακή των φαρμακοτριφτών πολυεθνικών (όχι βέβαια ότι άθελά τους δεν τις στηρίζουν)

Mitsmann
19-10-2007, 10:48
χωρατατζη.

Candiru
19-10-2007, 10:50
το παγκόσμιο συνδικάτο της τσιμεντοποίησης;

Έχεις δίκιο. Καλύτερα να αφήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς γνώση για το πώς να χτίζουν αποχετεύσεις, νοσοκομεία, αντισεισμική προστασία, φράγματα, οδικό δίκτυο, κλπ.

αν και για όλα αυτά είχαν πολύ σημαντική και αξιόλογη τοπική γνώση τη οποία την χάσαν μετά την επέλαση του "πολιτισμού" και τώρα αναγκάζονται να λουστούν την πολιτισμική ομοιομορφία στην ζωή και την καταστροφή τςη φύσης. :P

Οπως ακριβώς με την πανάρχαιη παραδοσιακή γεωργία που θα καταστραφεί ολοσχερώς όταν θα δεχτούν τα μεταλλαγμένα δήθεν για την πείνα που προκλήθηκε από αυτήν την καταστροφή των τοπικών οικονομιών

ikonoklast
19-10-2007, 10:56
λες και οι γιατροί χωρίς σύνορα είναι η εμπροσθοφυλακή των φαρμακοτριφτών πολυεθνικών (όχι βέβαια ότι άθελά τους δεν τις στηρίζουν)
Να ψηφίζουμε οικολόγους πράσινους για να διαλύσουμε τις αυταπάτες.

Ον τόπικ αυτοί είναι σα το BEST;

Raven Lord
19-10-2007, 11:33
οι μηχανικοί χωρίς σύνορα πληρώνονται?

enitharmon
19-10-2007, 13:20
καντιρού άντε γαμήσου

ρεηβεν, κανονικά όχι. Κάθε ομάδα έχει δική του δεοντολογία βέβαια, το τι κάνουν με τα λεφτά υποστηρικτών είναι δικό τους θέμα. Δεν υπάρχει κεντρική επιτροπή, οπως πχ στη Unicef, αν αυτό εννοείς. Αν κάποτε έχουμε τόσα λεφτά ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, τα υλικά, τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή, ίσως μένει κάτι και ως ηθική αποζημίωση. Προς το παρόν όλα σχεδόν μπαίνουν από την τσέπη μας.

Zoon, ελληνικό τμήμα υπάρχει, δεν έχω ιδέα τι κάνουν, η σελίδα τους είναι υπό κατασκευή, http://www.ewb.gr. Αν θες να συνεργαστείς πάντα βοηθάει να είσαι μέλος σε κάποιο από τα παραρτήματα, αλλά και εντελώς εθελοντικά να πας, χωρίς να είσαι μέλος, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν θες να συμμετάσχεις σε κάποιο project.

Raven Lord
19-10-2007, 13:23
η μαλακία είναι ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιο νέο μηχανικό να τα παρατήσει όλα, ενώ ήδη δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζειν, και να ασχοληθεί με κάτι χωρίς αμοιβή. οπότε η κίνηση μάλλον απευθύνεται σε "φτιαγμένους" μηχανικούς.

Candiru
19-10-2007, 13:30
η μαλακία είναι ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιο νέο μηχανικό να τα παρατήσει όλα, ενώ ήδη δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζειν, και να ασχοληθεί με κάτι χωρίς αμοιβή. οπότε η κίνηση μάλλον απευθύνεται σε "φτιαγμένους" μηχανικούς.

αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα μάλλον επιβεβαιόνομαι

enitharmon
19-10-2007, 13:35
δεν είμαι φτιαγμένος μηχανικός και ήδη έχω πάει μια φορά έξω (η 2η σε 11 μήνες).

Ένας φτιαγμένος μηχανικός με οικογένεια, σπίτι, ενοίκια που τρέχουν και δουλειά, δύσκολα τα παρατάει και πάει κάπου εθελοντικά. Ενώ ένας φοιτητής χωρίς πολλές υποχρεώσεις πιο εύκολα.

καντιρου άντε γαμήσου (δις)

ikonoklast
19-10-2007, 14:02
και τι κάνει ένας μηχανικός χωρίς σύνορα;

symposium_lexotanil
19-10-2007, 14:11
den exo idea alla akou kai auto: pos vgainei mia gata apo to pigadi?!

ikonoklast
19-10-2007, 14:15
Πως;;;

Mitsmann
19-10-2007, 14:24
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!

(πουτανες.)

symposium_lexotanil
19-10-2007, 14:24
posoi mixanikoi xoris synora xreiazontai gia na vgaloun mia gata apo to pigadi??!

stam and the witches
19-10-2007, 14:34
Ο Candiru τα λέει μια χαρά για τα εθελοντικά πουτσιλίκια που δίνουν το αιώνιο άλλοθι στους καταπιεστές του τρίτου κόσμου αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι κατεβάζουν το off δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσουν.

House Of Low Culture
19-10-2007, 14:34
στην Αφρική δεν έχουν πηγάδια =(

edit:
και αν είχαν, οι γάτες τους είναι πολύ μεγάλες για να χωρέσουν όλο μέσα.

Zoonchild
19-10-2007, 15:52
Ο Candiru τα λέει μια χαρά για τα εθελοντικά πουτσιλίκια που δίνουν το αιώνιο άλλοθι στους καταπιεστές του τρίτου κόσμου αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι κατεβάζουν το off δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσουν.

ωραια, αναψαμε το οn, εξηγησε τωρα εσυ για το αλλοθι και τους καταπιεστες και το πως αυτο σχετιζεται με τον εθελοντισμο. Περιμενω και αντιλογο απο την ενι(αν εχει το κουραγιο), οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη συμμετεχει ενεργα(προφανως) στον συγκεκριμενο οργανισμο

solution_AK-47
19-10-2007, 16:17
Kantirou gamw to spiti sou malaka apofasise: h' 8a kamneis plaka h' 8a milas sobara gia ena 8ema. Enallaktika mporeis na pa na gamh8eis poustogere :!:

stam and the witches
19-10-2007, 17:25
Θα εκφέρεις αποψάρα εσύ τέρας της πολιτικής φιλοσοφίας ή για ακόμη μία φορά θα αρκεστείς στο λούμπεν spamming;

Griffith
19-10-2007, 18:53
ελάτε τώρα, η φιλανθρωπία είναι για πλάκα, οι εκ των άνωθεν υποστηρικτές της πασόκαροι, οι τύποι χωρίς σύνορα κορόιδα και το όλον θέμα προσβλητικό για τον "τρίτο" κόσμο.δηλαδή τι να λέμε, δε μου αρκούν τα προβλήματα μου ως μισθωτός μηχανικός στο αύριον του αναπτυγμένου λολ πρώτου λολ και πολιτισμένου λολολ κόσμου , αλλά θα πρέπει να κερδίσω το μετάλλιο σβάιτσερ της αγαθής και άγιας ψυχής πηγαίνοντας να ταϊσω το κορμάκι μου στα κουνούπια της κένυας εθελοντικά.
είναι εβραίος κατανοητό και συλλογικό κεκτημένο ότι τα έθνη που κατέχουνε οφείλουν να βοηθήσουν αυτά που δεν κατέχουν.έτσι λένε όλοι! η ενωμένη ευρώπη την αφρική πχ.μόνο που μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της ισχυρής ευρωπαϊκής και διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας έπαιξε η αδίστακτη καταλήστευση των εκεί αποθεμάτων, η με τη βία υποταγή των εκεί πληθυσμών στην καταναγκαστική εργασία, η νεοαποικιοκρατία με τις πλέον αιμοσταγείς χούντες, η απίστευτη καταστροφή του παρθένου περιβάλλοντος,η πλήρης διάλυση κάθε προηγούμενου αυτοσυντηρούμενου τοπικού συστήματος οικονομία.οι αράπηδες στην αφρική δεν πεινάνε γιατί δεν ξέρουν τις καπότες, πεινάνε γιατί ο παλιός και νέος ιμπεριαλισμός τους απέσπασε με άπειρη βία από ένα τρόπο ζωής που οριακά τους συντηρούσε και τους παράτησε χωρίς κανένα μέσο για να ανταπεξέλθουν στη νέα κατάσταση πραγμάτων.αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι ιδιωτικοί πολιτσέοι της Shell στη Νιγηρία καταστέλλουν με σφαίρες dum-dum διαδηλώσεις για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από την πετρελαιοβιομηχανία.γιατί εκεί αυτό το ζήτημα κρίνει στο τώρα τη ζωή ολόκληρων πληθυσμών.το 1965, το Βέλγιο, η πιο ανύπαρκτη και πουθενάδικη χώρα της ευρώπης δολοφονούσε στο Κογκό τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας επειδή ήθελε να εθνικοποιήσει τα δάση καουτσούκ, άκουσον άκουσον.και άμα τα σουμάρουμε όλα αυτά, γιατί τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ για τον τρίτο κόσμο, θέλετε να ζητήσετε ευθύνη στη φωτοδότρια δύση για την χάλια μαύρα χρυσή μου κατάσταση κει χάμου; κάντε το, αλλά με λίγη αξιοπρέπεια, λίγο μάχιμα, καταντάει ξεφτίλα.και άμα το δούμε και λογιστικά, μια πληρωμένη κανονικά αποστολή για υλικοτεχνικοεπιστημονική ενίσχυση συμφέρει περισσότερο από μια άχρηστη >>ειρηνευτική<< δύναμη που περνάει το χρόνο της μεταξύ πρέζας και μπουρδέλου.αυτά.
και για να θίξω και μια κατάσταση που καταντάει βαρετή, ο κρετίνος καντίρου καμιά φορά λέει και πράγματα που άμα τα διαβάζατε από διεθνώς αναγνωρισμένους χρήστες όπως ο χρήστης ικόνοχλατς, θα τα διαβάζατε τουλάχιστον.μπορεί και να συμφωνούσατε δηλαδή!

Ace
19-10-2007, 19:06
:thumbsup:

Candiru
19-10-2007, 19:22
πάντως για μοτό έχουν μια ρήση ενός οικοφιλόσοφου που έγραψε "το Μικρό είναι όμορφο" υποστηρίζοντας τις μικρής κλίμακας και αειφόρες οικονομίες ως το μέλλον της ανθρωπότητας.

Κάτι σαν γιατροί χωρίς σύνορα, καλά το έκοψα από την αρχή.

stam and the witches
19-10-2007, 19:24
.

Πολύ απλό είναι το ζήτημα. Το να πετάς τα ψίχουλα του πρώτου κόσμου στον τρίτο ενώ αρνείσαι κατηγορηματικά (ή κρατάς ουδέτερη στάση καθ'ότι είναι γνωστό ότι εκεί κάτω είναι απολυταρχικά τα πράγματα :hippy:) την ανάγκη του τελευταίου για αυτοδιάθεση μιας και το φαντασιακό τους δεν έχει συλλάβει τη δημοκρατία ακόμα, πέραν της απενεχοποίησης των ιμπεριαλιστών (προφανές γιατί, όταν ένα πρόβλημα είναι θεσμικό και δεν το χτυπάς στη ρίζα του αποκαθηλώνεις τον εκμεταλλευτή στις συνειδήσεις και απορροφάς τους κραδασμούς του συστήματος), του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της διαφήμισης, κυρίως ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ (σκόπιμα) την τοπική οικονομία που δεν έχει που να διοχετεύσει τα προϊόντα της και τους ειδικευόμενούς της κλπ, κάτι το οποίο σε κάνει συνένοχη πρωκτοκοσμική πουστάρα :headbang2:

Που καταλήγω: Ας οργανωθούμε για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην ληστεία του πλούτου των τριτοκοσμικών χωρών, δε γίνεται να θες δικαιοσύνη στην Αφρική αλλά και ζωή χτισμένη στα κόκκαλά της.

symposium_lexotanil
19-10-2007, 19:30
vre kale mou griffith den exei simasia to ti les alla pos to les. edo mesa an eksaireseis kana dyo grafikous typous tou steel styl assasin kai mayhem oloi ta idia leme pano kato. kala paidia eimaste, alloi pio eksypnoi alloi ligoteroi eksypnoi kapoia pragmatika atsides.
ki esy parapano mia klaparxidia eipes opos leme oloi mas edo mesa alla tin eipes me oreo tropo kai kerdises to thumbup tou synadelfikou sou filou ace as poume kai to diko mou thumbup amalaxei den exo provlima. i kakia dysi pou xrysonei xapia me perityligmata kai pipes les kai den ta kserei kaneis auta les kai pisteuei kaneis oti tha sothei i afrika me axe africa kai ethelontes. kai oli auti i monta mou thymizei ligo apopseis sxetika me esoterika provlima kai sygkekrimena poutses mple karamele tou styl edo exoume sovara provlimata den exoume na fame sto ellanta kai pairnoume misthous peinas kai asxolithoume me to tade deina deinos skopeutis kolymvitis erastis provlima pou einai deutereuousis simasia ktl klt. nai re anthropa de tha sothei o kathe kazampoumpou apo ton ethelonti mixaniko kai tin ethelousia giatrina klytaimnistra alla opos kai na to kanoume den prokeitai na ton vlapsei kiolas o foititarios pou tha paei ena trimino na dei ti paizei kai na gyrisei piso kai na pei re paidia stin afriki ta pragmata einai xeirotera apoti nomizoume kai an autos o foititarios eisai sy aspoume pou sou kovei kai ligo ligo kalo tha nai to apotelesma genika. oxi de tha pas na tsimentopoiiseis ta dasi (exeis apopsi kai gia tis parthenes zougkles???!!!) oute na epivaleis to stygno kapitalismo. frontizoun alloi giauto xoris ethelontismous kai dasytrixa πέη!!!

Ubu Roi
19-10-2007, 19:34
αυτό με τις παρθένες ζούγκλες είναι από τις μεγαλύτερες ατάκες αρκά που έχουν υπάρξει.

symposium_lexotanil
19-10-2007, 19:36
xaxaxa entelos. giauto to vala eksallou. pisteuo pos einai to monadiko dynato simeio tou kata ta alla arketa anousiou post mou.

Candiru
19-10-2007, 19:41
οι προθέσεις δείχνουν αγνες, όμως τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν και αλλιώς, μηχανικοί είναι αυτοί :twisted:

Πάντως το να προσπαθείς να επαναδημιουργήσεις μια μικρής κλίμακας κοινωνία/οικονομία, αυτοσυντηρούμενη και αειφόρα είναι η μόνη λύση. Ομως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην πάνε "σαν δυτικοί ξερόλες να μάθουν την αλφαβήτα τους ανθρωποφάγους", αλλά να πάνε ως ισότιμοι και ανοιχτοί στον διάλογο με την τοπική κοινωνία και να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές που η μια να συμπληρώνει και να ενισχύει την άλλη.

Εχει σημασία πχ, αν ρίξουν μια δυτικότροπη ιδέα που μπορεί να βλάψει το οικοσυστημα ή της κοινωνία (πχ φράγμα) ενώ οι τοπικές κοινωνίες μπορεί να έχουν άλλους πιο αειφόρους τρόπους διαχείρισης νερού.

Εχει σημασία αν προτείνουν υπονόμους που θα ρίχνουν τα σκατά στο ποτάμι ή την λίμνη παραδίπλα, ή αν θα επιλέξουν την ντόπια πρακτική της διαχείρισης των σκατών για την παραγωγή κοπριάς, καύσιμης ύλης, παραγωγής εντομοαπωθητικών, κλπ.

Αν δεν έχουν τέτοιους σκοπούς παρακαλώ τουλάχιστον να κατεβάσουν το μοτό του Σουμάχερ, γιατί προσβάλουν την μνήμη του (νομίζω έχει πεθάνει)

Griffith
20-10-2007, 02:31
vre kale mou griffith den exei simasia to ti les alla pos to les. edo mesa an eksaireseis kana dyo grafikous typous tou steel styl assasin kai mayhem oloi ta idia leme pano kato. kala paidia eimaste, alloi pio eksypnoi alloi ligoteroi eksypnoi kapoia pragmatika atsides.
ki esy parapano mia klaparxidia eipes opos leme oloi mas edo mesa alla tin eipes me oreo tropo kai kerdises to thumbup tou synadelfikou sou filou ace as poume kai to diko mou thumbup amalaxei den exo provlima. i kakia dysi pou xrysonei xapia me perityligmata kai pipes les kai den ta kserei kaneis auta les kai pisteuei kaneis oti tha sothei i afrika me axe africa kai ethelontes. kai oli auti i monta mou thymizei ligo apopseis sxetika me esoterika provlima kai sygkekrimena poutses mple karamele tou styl edo exoume sovara provlimata den exoume na fame sto ellanta kai pairnoume misthous peinas kai asxolithoume me to tade deina deinos skopeutis kolymvitis erastis provlima pou einai deutereuousis simasia ktl klt. nai re anthropa de tha sothei o kathe kazampoumpou apo ton ethelonti mixaniko kai tin ethelousia giatrina klytaimnistra alla opos kai na to kanoume den prokeitai na ton vlapsei kiolas o foititarios pou tha paei ena trimino na dei ti paizei kai na gyrisei piso kai na pei re paidia stin afriki ta pragmata einai xeirotera apoti nomizoume kai an autos o foititarios eisai sy aspoume pou sou kovei kai ligo ligo kalo tha nai to apotelesma genika. oxi de tha pas na tsimentopoiiseis ta dasi (exeis apopsi kai gia tis parthenes zougkles???!!!) oute na epivaleis to stygno kapitalismo. frontizoun alloi giauto xoris ethelontismous kai dasytrixa πέη!!!
χαχαχ αντικειμενικά είσαι ο τελευταίος γιούζερ που θα περίμενα να εγκρίνει φιλανθρωπίες όποιας μορφής.επίσης συνδικαλισμό συνέλευσης έκανα,υπάρχει επίπεδο εδώ μέσα, δε γίνεσαι έτσι μούρη με φράγκα και γκόμενες και μεγάλη κόντακτ λιστ.έκανα όμως το καθήκον μου ως κνίτης και είμαι καλά.ψηθείτε για τόπικ >>στάτους και περιεχόμενο χρήστη<< με δυνατό ξεκατίνιασμα και κρητική κριτική.να έχει και πολλ.

enitharmon
21-10-2007, 17:31
εκπληκτικό πόσοι κνίτες νίπτουν τας χείρας τους σε ό,τι έχει σχέση με την έμπρακτη αναπτυξιακή βοήθεια και μεταφέρουν τις ευθύνες σε αποικιόκαυλους, καπιταλιστές και λοιπούς που έχουν φέρει αφρική και άλλες χώρες σε αυτή την κατάσταση (ενώ ας πούμε παλιά διατυπωνόταν σε αυτό το φόρουμ η άποψη "καλά κάνουμε και καίμε το αυτοκίνητο στην Ομόνοια, οι αμέτοχοι είναι το ίδιο ένοχοι". Οι συμμετέχοντες είναι μαλάκες τώρα; ). Πρώτα να αλλάξει ο κόσμος και μετά εμείς φάση. Επίσης είναι ενδιαφέρον το πόσο όλοι σας έχετε άποψη για την οποιαδήποτε βοήθεια σε αναπτυσσόμενη χώρα, ενώ το μακρύτερο ταξίδι που έχετε κάνει είναι Ελλάδα - 'Αμστερνταμ (για συναυλία βεβαίως).

Και πέρα από αυτό "η γνώμη μου είναι σχηματισμένη, μη με μπερδεύετε με στοιχεία"

stam and the witches
21-10-2007, 19:00
Αλήθεια το "κνίτες" το πες γιατί όντως έχουμε ακέραιες και πολιτικές θέσεις πάνω στον ιμπεριαλισμό ή το χρησιμοποίησες κι εσύ συμβατικά επειδή οι παραπάνω απόψεις σου φάνηκαν "κασσέτα"; Γενικά έχεις την παραμικρή ιδέα τι επικαλείται το ΚΚΕ, το ΝΑΡ, το ΣΕΚ κλπ;

Ναι είστε συμμέτοχοι. Με την κακή έννοια. Γιατί η αντίφαση του να μας υπερασπίζεσαι ευθέως ΕΕ, παγκοσμιοποίηση κλπ και του να μιλάς για φιλανθρωπίες και γενικότερες ενέργειες λες και είναι αποκομμένες από το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον ("οι πλούσιοι θέλουν αυτό κι αυτό, εσύ τι κάνεις") κάθε άλλο παρα αντίφαση είναι. Είστε όργανο του συστήματος, πασόκοι (ναι, είναι μόνο ουρακοτάνγκικη ατάκα) που επικαλούνται την ατομικότητα ως μοναδική δύναμη αλλαγής, είτε γιατί η οικονομία είναι γι αυτούς ό,τι τα θρησκευτικά, είτε επειδή είναι ρατσιστές και θεωρούν ότι ο 3ος κόσμος είναι άξιος της μοίρας του. Αν αυτό με κάνει κνίτη, γουστάρω, γιατί μου δίνει περισσότερα κίνητρα να οργανωθώ ενάντια στην πρωτοκοσμική λαίλαπα παραμερίζοντας τις διαφορές μου.

Σόρυ που έχω και άποψη για τις φιλανθρωπικές βοήθειες ενώ το μόνο ταξίδι που χω κάνει είναι στο Λονδίνο στα 8 μου και στην Ίο! Ευτυχώς που εσύ που γύρισες τον κόσμο όλο και είδες μαύρους να δουλεύουν δούλοι στον ίδιο τους τον τόπο έριξες την ευθύνη στην έλλειψη φιλανθρωπικών ενεργειών.

enitharmon
21-10-2007, 19:08
χμου, ποιοι είναι οι "είστε"; Και οι "μας" επίσης;

ο μόνος που ρώτησε σε αυτό το θρεντ ήταν ο zoon, οι υπόλοιποι κατέθεσαν την ήδη σχηματισμένη άποψη τους περί πάντων.
κι αν σε ενδιαφέρει γενικά, τα λεφτά για φιλανθρωπίες είναι πεταμένα. Αλλά ντάξει, χώριζε τον κόσμο σε "εμείς" κι "αυτοί", είναι πιο βολικό για τις απόψεις σου

εντιτ: και κάτι άλλο. 'Οταν έκανα το θρεντ ούτε μούρη πούλησα, ούτε σας την είπα ("κοίτα τι γαμάτη είμαι, αλλάζω τον κόσμο κι εσείς αμπελοφιλοσοφείτε"), ούτε κάτι παρόμοιο νομίζω, θα μπορούσε να λύξει εκεί και το θρεντ να θαφτεί. Πρώτος ο καντιρού έβγαλε το κόμπλεξ του και μετά οι υπόλοιποι βάλαν την κασσέτα. Προβληματίσου

stam and the witches
21-10-2007, 19:30
Εμείς οι "όλοι που έχουμε άποψη".

Ο zoon επίσης απηύθυνε μία ερώτηση, η οποία απευθύνθηκε επειδή παρενέβην επειδή για μία ακόμη φορά έδειξες τον αυτισμό σου απέναντι στον Candiru, ο οποίος έτυχε να πει κάτι σωστό.

Συνέχισε να θεωρείς την πολιτική τοποθέτηση εφάμιλλη της μπάλας ("εμείς" vs "αυτοί"). Ο ιμπεριαλισμός (οι "αυτοί") που στηρίζεις με τις ιδεές σου έχει σαφή πολιτική τοποθέτηση, γνώση της οικονομίας και των ταξικών συμφερόντων, και έχει πιάσει την καλή στηριζόμενος σε ημιμαθείς και απολίτικους.

Εντιτ: Όταν κάνεις θρεντ για ευαίσθητα ζητήματα να είσαι σίγουρη ότι θα ακούσεις και τον αντίλογο, sorry κιόλας αλλά στο internet είσαι.

Τα περί κασσέτας τα ακούω και από τους πασοκογλύφτες μικροαστούς καλεσμένους τα Χριστούγεννα. Προβληματίσου.

enitharmon
21-10-2007, 19:48
ενημέρωσέ με για τον ιμπεριαλισμό που στηρίζω αν μπορείς

ο καντιρού είπε κάτι για τσιμεντοποιήσεις, αυτό ήταν το σωστό;

ikonoklast
21-10-2007, 20:06
Κι εγώ ρώτησα αν αυτό είναι κάτι σα το best αλλά δε μου είπατε.
Γενικά τι είναι ένας μηχανικός χωρίς σύνορα;

stam and the witches
21-10-2007, 20:13
Οπως ακριβώς με την πανάρχαιη παραδοσιακή γεωργία που θα καταστραφεί ολοσχερώς όταν θα δεχτούν τα μεταλλαγμένα δήθεν για την πείνα που προκλήθηκε από αυτήν την καταστροφή των τοπικών οικονομιών

Αυτό το δες;

Μπα, οικονομικούρες και μαλακίες.

Σε παραπέμπω στο 2ο-3ο ποστ μου εδώ μέσα πάνω στο πως ένας "φιλάνθρωπος" στηρίζει τον ιμπεριαλισμό.

katwrimos
21-10-2007, 22:09
Αλήθεια το "κνίτες" το πες γιατί όντως έχουμε ακέραιες και πολιτικές θέσεις πάνω στον ιμπεριαλισμό

Den exete akeraies theseis pano ston imperialismo. Aplos opote sas volevei gia na kerdizete psifous to pezete anti-imperialistes. Otan oi rosoi mpainan stin ougkaria kai to afxanistan mia xara sas fainotan.

stam and the witches
21-10-2007, 22:18
Από το 91 και μετά :!:

Και τέλος πάντων μην το πάμε κει, δεν είμαι δω με σκοπό να αποκαταστήσω το ΚΚΕ στις συνειδήσεις του ER.

ikonoklast
21-10-2007, 22:21
Σπαμάτη, 8ες να γίνει κανα 8ρέντ "ΚΚΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ";

stam and the witches
21-10-2007, 22:27
Έλα τώρα που δε συμφωνείς με τα παραπάνω...

ikonoklast
21-10-2007, 22:31
Με την εισβολή στο Αφγανιστάν δε συμφώνησα ποτέ!

Κατα τ' άλλα δεν έχω ιδέα τι είναι ένας μηχανικός χωρίς σύνορα. Αλή8εια.

Ubu Roi
21-10-2007, 22:43
γιατί, συμφώνησες με εκείνη στην ουγγαρία; μαλάκας είστε κύριε;

Griffith
21-10-2007, 22:46
ούτε με την εισβολή στη μάνα σου διαφώνησε :!: :-o

Ubu Roi
21-10-2007, 22:47
ουδέποτε εισέβαλε η εσσδ στη μάνα μου. αλήθεια.

attila
22-10-2007, 01:27
με την εισβολη στην κυπρο ποιος διαφωνησε?

katwrimos
22-10-2007, 01:28
με την εισβολη στην κυπρο ποιος διαφωνησε?

to koukoue!

attila
22-10-2007, 01:41
αυτοι ειναι!

enitharmon
22-10-2007, 03:02

Αυτό το δες;

Σε παραπέμπω στο 2ο-3ο ποστ μου εδώ μέσα πάνω στο πως ένας "φιλάνθρωπος" στηρίζει τον ιμπεριαλισμό.
δηλαδή ο καντιρού υπαινήσεται ότι σκοπός μου είναι να τους πουλήσω μεταλλαγμένο καλαμπόκι πχ. Επειδή ο καντιρού ξέρει. επειδή έγινε συζήτηση πριν και του είπα ότι κάτι τέτοιο κάνουμε γενικά. Κι εσύ συμφώνησες μαζί του επειδή;

Το 3ο σου ποστ σε αυτό το θρεντ είναι:

Πολύ απλό είναι το ζήτημα. Το να πετάς τα ψίχουλα του πρώτου κόσμου στον τρίτο ενώ αρνείσαι κατηγορηματικά (ή κρατάς ουδέτερη στάση καθ'ότι είναι γνωστό ότι εκεί κάτω είναι απολυταρχικά τα πράγματα) την ανάγκη του τελευταίου για αυτοδιάθεση μιας και το φαντασιακό τους δεν έχει συλλάβει τη δημοκρατία ακόμα, πέραν της απενεχοποίησης των ιμπεριαλιστών (προφανές γιατί, όταν ένα πρόβλημα είναι θεσμικό και δεν το χτυπάς στη ρίζα του αποκαθηλώνεις τον εκμεταλλευτή στις συνειδήσεις και απορροφάς τους κραδασμούς του συστήματος), του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της διαφήμισης, κυρίως ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ (σκόπιμα) την τοπική οικονομία που δεν έχει που να διοχετεύσει τα προϊόντα της και τους ειδικευόμενούς της κλπ, κάτι το οποίο σε κάνει συνένοχη πρωκτοκοσμική πουστάρα

Και μου το πετάς αυτό στα μούτρα επειδή ξέρεις τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα επίσης και μπορείς να κρίνεις. Και χωρίς να το έχεις συζητήσει μαζί μου πριν (πριν μου πετάξεις το παραπάνω στα μούτρα). Γενικά κι εσύ, σαν τον καντιρού, ξέρεις, χωρίς να ενδιαφερθείς να ρωτήσεις το ο,τιδήποτε.

και επειδή το σκεφτόμουν πριν, αυτό που είπα ότι δεν έχετε ταξιδέψει, οπότε τι μιλάτε, δεν έχει σχέση ούτε με το να έχεις δει μαυρους δούλους, ούτε να έχεις γυρίσει τον κόσμο, ούτε να έχεις δει παιδάκια στην αφρική να πεινάνε. Έχει να κάνει με το ότι καλώς ή κακώς ήμουν 40 ψωρομέρες εκεί, έχω μια ελάχιστη εμπειρία και επαφή με την αναπτυσιακή βοήθεια και τη σαπίλα που τη διέπει, αλλά αντί να ρωτήσεις το ο,τιδήποτε, προτίμησες να πεις το παραπάνω επειδή ξέρεις. Αυτό είναι μίζερο. Και εγωκεντρικό επίσης

ικονοκλαστ, περίμενε να μου εξηγήσει πρώτα ο σταμ πώς συμβάλλω στο να καταρεύσουν τοπικές οικονομίες και θα σου πω

stam and the witches
22-10-2007, 03:26

Αυτό το δες;

δηλαδή ο καντιρού υπαινήσεται ότι σκοπός μου είναι να τους πουλήσω μεταλλαγμένο καλαμπόκι πχ. Επειδή ο καντιρού ξέρει. επειδή έγινε συζήτηση πριν και του είπα ότι κάτι τέτοιο κάνουμε γενικά. Κι εσύ συμφώνησες μαζί του επειδή;

Την αντιστοιχία υποκατάστασης των τοπικών προϊόντων με εισαγόμενα με αυτή των τοπικών ειδικοτήτων με εισαγόμενες εννοούσε, προφανώς. Γαμώ το κέρατο δηλαδή, θα προτιμούσα να έχεις μία στεγνά λάθος άποψη παρά να ζητάς διευκρινήσεις όπως αυτή που δείχνουν ότι έχεις τον οικονομικό παράγοντα ξεχασμένο.

Στα υπόλοιπα ήμουν εξωφρενικά σαφής. Μίλησα για τον ρόλο αυτών των οργανώσεων. Το να μου λες ότι έχεις ζήσει 40 μέρες εκεί, το οποίο εκτός των άλλων θυμίζει το "ο αδερφός μου δέρνει τον δικό σου", και να με ρωτάς διευκρινήσεις όπως οι παράπανω μόνο μίζερο και εγωκεντρικό δε με κάνει.

enitharmon
22-10-2007, 03:32
ρε, κάνεις επίθεση με κάποια δεδομένα τα οποία τα έχεις υποθέσει

κατάλαβα πολύ καλά τι λέει ο καντιρού, αλλά τι σχέση έχω με όλα αυτα;

stam and the witches
22-10-2007, 03:46
Δε θεωρώ ότι έχω υποθέσει κάτι το οποίο είναι πάνω-κάτω γενικό δεδομένο στο χώρο των φιλανθρωπιών-αναπτυξιακών βοηθειών.

Είτε θεωρείς ότι δε συμμετέχεις σε αυτό, είτε το κάνεις σατανικά και ύπουλα, εγώ θεωρώ ότι το παραπάνω ισχύει.

enitharmon
22-10-2007, 03:48
γιατί θεωρείς ότι δε μπορεί να γίνει εξ ορισμού κάτι σωστά;

κι αν εσύ έκανες κάτι, τί θα ήταν;

stam and the witches
22-10-2007, 03:56
Γιατί αυτό που γίνεται γίνεται στα πλαίσια που ανέφερα τόσες φορές παραπάνω.

Θα απαιτούσα πάση θυσία την αυτοδιάθεση αυτών των κρατών, θα χτυπούσα τους συσχετισμούς που κρατάνε αυτά τα κράτη καθυστερημένα, θα έκανα επανάσταση, ίσως και να καθόμουν σπίτι μου και να βλεπα τηλεόραση, σίγουρα δε θα συμμετείχα όπως ανέλυσα. Αυτό, πάω για ύπνο.

enitharmon
22-10-2007, 04:04
καληνύχτα

αυτοδιάθεση των κρατών ας πούμε ότι γίνεται αύριο. Πόσες μέρες λες ότι θα περάσουν μέχρι το (αυτοδιάθετο) κράτος να χτίσει μια γέφυρα στο τρεχαγυρευε χωριό στην τρεχαγυρευε περιοχή ή ένα ντεπόζιτο για νερό;

Candiru
22-10-2007, 11:03
καληνύχτα

αυτοδιάθεση των κρατών ας πούμε ότι γίνεται αύριο. Πόσες μέρες λες ότι θα περάσουν μέχρι το (αυτοδιάθετο) κράτος να χτίσει μια γέφυρα στο τρεχαγυρευε χωριό στην τρεχαγυρευε περιοχή ή ένα ντεπόζιτο για νερό;

το να τους θεωρείς τόσο ανικανους μάλλον ήδη τους βλέπεις αφ υψηλού. Εγώ στο πιο παραγωγικό μου ποστ μίλησα για ισότιμο διάλογο όπου όλοι έχουν να μάθουν, με στόχο τις μικρής κλίμακας αειφόρες οικονομίες που θα στηρίζονται στις ιδιαιτεροτητες της κάθε περιοχής.

enitharmon
22-10-2007, 12:40
επειδή ο κάθε μηχανικός όπου πάει συνοδεύεται από μπουλντόζα και γερανούς για μεγάλα έργα

το να μην ξέρει κάποιος πως να φτιάχνει γέφυρα 2 μέτρων που να σηκώνει αυτοκίνητο δεν είναι κακό. Ούτε γω ξέρω. Οπότε πως τους βλέπω αφ' υψηλού παντογνώστη μου;

Deggial
22-10-2007, 13:05
Στο μεταξύ, η πλειονότητα του έργου των Μηχανικών Χωρίς Σύνορα αφορά την παρουσίαση σεμιναρίων και εκπαιδευτικά ή συμβουλευτικά προγράμματα για τους μηχανικούς των αναπτυσσόμενων χωρών, ενώ τα έργα συνήθως είναι συνεργασίες με ντόπιους μηχανικούς (και συνήθως σε συμβουλευτικό ρόλο). Η δράση τους βασίζεται κυρίως στην προσπάθεια να επεκτείνουν το επίπεδο γνώσης της χώρας σε θέματα μηχανικής (και αυτό οδηγεί σε αυτοδιάθεση) παρά να δημιουργούν εξάρτηση σε τρίτες χώρες.

Αλλά, ντάξει, μην σας εμποδίζει αυτό. Συνεχίστε ελεύθερα να κράζετε πράγματα για τα οποία δεν έχετε ιδέα.

Milton
22-10-2007, 13:14
ελα ρε Deggial τωρα δεν ειναι απαραιτητο να εισαι ενημερωμενος για να εκφερεις γνωμη, μην γινεσαι υπερβολικος.

Candiru
22-10-2007, 13:15
επειδή ο κάθε μηχανικός όπου πάει συνοδεύεται από μπουλντόζα και γερανούς για μεγάλα έργα

το να μην ξέρει κάποιος πως να φτιάχνει γέφυρα 2 μέτρων που να σηκώνει αυτοκίνητο δεν είναι κακό. Ούτε γω ξέρω. Οπότε πως τους βλέπω αφ' υψηλού παντογνώστη μου;

δηλάδή εννοείς ότι ΚΑΝΕΙΣ τους εκεί δεν ξέρει τι εστί γέφυρα; :lol:

Ντέγγιαλ, η τεχνογνωσία και η τεχνοεπιστήμη δεν οδηγούν σε αυτοδιάθεση, είναι τελείως άσχετα θέματα. Και στους δυο σας υπάρχει η διάθεση ότι αυτοί εκεί κάτω δεν ξέρουν να βάλουν ένα τούβλο και θα πάμε εμείς να τους δέιξουμε

Milton
22-10-2007, 13:30
εισαι απολυτος χωρις να γνωριζεις και φορας τις παρωπιδες ενος ανθρωπου που δεν ξερει τιποτα αλλο περα απο τις αμερικανικες "φιλανθρωπικες" οργανωσεις που ταιζουν με χρηματα την γραφειοκρατια χωρων οπως η Νιγηρια.

το οτι δεν γνωριζεις φαινεται απο το γεγονος οτι αναμασας θεωριες πολυ γνωστες στο φιλανθρωπικο lobby, και απο το οτι πιστευεις πως ολες οι οργανωσεις που προσπαθουν να προσφερουν κατι, κανουν ολες το ιδιο πραγμα. δεν διαβασες τι ακριβως κανει αυτη η οργανωση. δεν εδωσες σημασια σε καμια λεπτομερεια.

κατα τα αλλα, προβληματισου απο το εφοριακο γραφειο σου.

Raven Lord
22-10-2007, 13:41
δεν είμαι φτιαγμένος μηχανικός και ήδη έχω πάει μια φορά έξω (η 2η σε 11 μήνες).

εννοώ, όμως, για κάποιον που ο τραπεζικός λογαριασμός του είναι μηδενικός, έχει έξοδα ασφάλισης και πτυχίου 2500+ ευρώ το χρόνο και μόλις έχει απολυθεί από το στρατό, είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθεί με τέτοιες εθελοντικές ομάδες. "φτιαγμένος" εννοώ να έχει οικονομική άνεση, όχι πολλά χρόνια στο επάγγελμα.

enitharmon
22-10-2007, 14:03
ναι ρε ρεηβεν, δε στην ειπα

απλα νομιζω ότι για καποιον που δεν εχει νοικι (επειδη ζει με τους γονεις του πχ) και καποιος σπονσορας του πληρωσει το αεροπορικο, δεν ειναι τοσο δυσκολο να θυσιασει ενα εξαμηνο ή μηνα. Στη φάση που είσαι εσυ (μεταξυ πτυχιου, στρατου και δουλειας, οντως δεν ειναι ευκολο)

ο,τι είπε ο ντεγκιαλ

και τωρα αμα ξαναβρισω τον καντιρου θα ειμαι αυτιστικη. να τον χαιρεστε

Deggial
22-10-2007, 14:19
Ντέγγιαλ, η τεχνογνωσία και η τεχνοεπιστήμη δεν οδηγούν σε αυτοδιάθεση, είναι τελείως άσχετα θέματα. Και στους δυο σας υπάρχει η διάθεση ότι αυτοί εκεί κάτω δεν ξέρουν να βάλουν ένα τούβλο και θα πάμε εμείς να τους δέιξουμε

Εξήγησε μου πώς στο καλό η προσφορά γνώσης στους ντόπιους μηχανικούς δημιουργεί εξάρτηση από ξένες χώρες. Δεν είναι γνώση που μαγικώς φεύγει όταν σταματήσουν οι Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα την δουλειά τους.

stam and the witches
22-10-2007, 14:23
Στο μεταξύ, η πλειονότητα του έργου των Μηχανικών Χωρίς Σύνορα αφορά την παρουσίαση σεμιναρίων και εκπαιδευτικά ή συμβουλευτικά προγράμματα για τους μηχανικούς των αναπτυσσόμενων χωρών, ενώ τα έργα συνήθως είναι συνεργασίες με ντόπιους μηχανικούς (και συνήθως σε συμβουλευτικό ρόλο). Η δράση τους βασίζεται κυρίως στην προσπάθεια να επεκτείνουν το επίπεδο γνώσης της χώρας σε θέματα μηχανικής (και αυτό οδηγεί σε αυτοδιάθεση) παρά να δημιουργούν εξάρτηση σε τρίτες χώρες.

Περί αυτοδιάθεσης, ό,τι είπε ο Candiru.

Να το χέσω το επίπεδο γνώσης από τον κατακτητή όταν ο ίδιος με εμποδίζει να το παράγω. Αν είχαμε κατοχή το τελευταίο πράγμα που θα με ωφελούσε θα ταν τα ψίχουλα των μη φανερών κυβερνητικών οργανώσεών του.

enitharmon, ας πούμε ότι ένας λαός πλέον έχει αυτοδιάθεση. Τότε ναι, δώστου σε υλικά και σε τεχνογνωσία ό,τι του χες (οχι εσύ) στερήσει τόσα χρόνια, αυτό είναι το λιγότερο της υπόθεσης. Το ότι το χρηματικό ποσό που πρέπει να καταθέσουν συνολικά οι ανεπτυγμένες χώρες για να επανέλθουν οι τριτοκοσμικές είναι ελάχιστο και παρ'όλαυτα δε δίνεται είναι που θα πρεπε να προβληματίσει.

Πες τα ρε Milton, εδώ μερικοί το παίζουν επαναστάτες από τα pc και απο τα πανεπιστημιακά έδρανα.

enitharmon
22-10-2007, 14:35
δηλαδη παω εκει ως κατακτητής και αποικιοκράτης; Γιατί, επειδή είμαι λευκή;

για αρχη τους βοηθας (όχι με μεταλλαγμενους σπόρους) να έχουν τα προς το ζην και να μη χρειαζεται να περπατανε 4 ωρες για να φερουν νερο πισω στο χωριο. Αυτές τις έξτρα ωρες που θα εχουν στη διαθεση τους τα παιδιά, θα πάνε ίσως σχολειο. Και μετά είναι στο χέρι τους αν μπορούν να παραγουν μόνοι τους ή μείνουν εξαρτημένοι.

Milton
22-10-2007, 14:50
οχι ρε σταμ σου αφηνω ολη την αιγλη της επαναστατικοτητας

stam and the witches
22-10-2007, 14:51
Έχω απαντήσει σε αυτό. Το χεράκι βοήθειας υπό όρους κατοχής απορροφά τους κραδασμούς του συστήματος.

Milton καταλαβαίνω τη δυσπιστία σου, υπάρχουν πολλά ποζέρια που μιλάνε για Che αλλά συχνάζουν στα Starbucks.

Milton
22-10-2007, 15:00
α συγγνωμη ηθελα να πω οτι αφου απαντησες σε ολα μπορεις σε παρακαλω να με βοηθησεις να απαντησω και στην κυρια Majekodunmi της οποιας ο αντρας πεθανε απο AIDS και δεν προλαβε να μαθει στα παιδια του πως να συντηρουν μια μηχανη για οργωμα αλλα ουτε να τους μαθει πως να φροντιζουν ενα χωραφι αλλα ουπς!!τα κακομοιρα επεσαν στα χερια φιλανθρωπικων οργανωσεων που στα χιλιαδες σκοτεινα υπογεια της νιγηριας εκαναν συνομωσιες για το πως θα τους φανε τα χωραφια και τελικα τους ειπαν δυο λογια για τις μηχανες τους και τις τελευταιες μεθοδους οργωματος και α...τωρα εχουν να φανε γιατι εχουν καλαμποκι. και μπορουν και πουλανε. το καλαμποκι που εχουν. γιατι αγορασαν μια καινουρια μηχανη απο εναν συμπατριωτη τους. και οι σκοτεινες δυναμεις των φιλανθρωπικων οργανωσεων εχουν συνταξιοδοτηθει εδω και καιρο.

stam and the witches
22-10-2007, 15:03
:-o Δηλαδή οι φιλανθρωπικές οργανώσεις επανόρθωσαν την πληγωμένη οικονομία τους;; Απορώ πως δεν έχουν μπει στο στόχαστρο των πολυεθνικών.

Γενικά, ό,τι είπα πιο πάνω.

Milton
22-10-2007, 15:04
αδυνατον.

solution_AK-47
22-10-2007, 16:03
Exete xasei to xioumor sas edw mesa :!:

Raven Lord
22-10-2007, 18:01
ναι ρε ρεηβεν, δε στην ειπα

όχι ρε, δεν είπα αυτό... η "κλίκα" που περιγράφω, τουλάχιστο στην ελλάδα, είναι πολύ μεγάλη, γι'αυτό ίσως και η μέτρια απήχηση.

Candiru
22-10-2007, 18:12
α συγγνωμη ηθελα να πω οτι αφου απαντησες σε ολα μπορεις σε παρακαλω να με βοηθησεις να απαντησω και στην κυρια Majekodunmi της οποιας ο αντρας πεθανε απο AIDS και δεν προλαβε να μαθει στα παιδια του πως να συντηρουν μια μηχανη για οργωμα αλλα ουτε να τους μαθει πως να φροντιζουν ενα χωραφι αλλα ουπς!!τα κακομοιρα επεσαν στα χερια φιλανθρωπικων οργανωσεων που στα χιλιαδες σκοτεινα υπογεια της νιγηριας εκαναν συνομωσιες για το πως θα τους φανε τα χωραφια και τελικα τους ειπαν δυο λογια για τις μηχανες τους και τις τελευταιες μεθοδους οργωματος και α...τωρα εχουν να φανε γιατι εχουν καλαμποκι. και μπορουν και πουλανε. το καλαμποκι που εχουν. γιατι αγορασαν μια καινουρια μηχανη απο εναν συμπατριωτη τους. και οι σκοτεινες δυναμεις των φιλανθρωπικων οργανωσεων εχουν συνταξιοδοτηθει εδω και καιρο.

'ελεος, ούτε προπαγανδιστικό φυλλάδιο της Μοσάντο να ήταν! Ο διαλυμένος κοινωνικός ιστός φταίει, οι εναπομείναντες (άχρηστες , μη-λειτουργικές και επικίνδυνες πλέον) προλήψεις στις σχεσεις των δύο φύλων, κλπ, κλπ που η απώλεια ενός ανθρώπου χτυπάει την οικογένεια. Η λύση δεν είναι το πώς να μάθουν το τρακτέρ και να καλλιεργήσουν, σε πληροφορώ ότι αυτό το μαθαίνουν ταχύτατα, αλλά το πώς να ΜΗΝ εξαρτώνται από μηχανές και ανταλλακτικά, σπόρους, λιπάσματα, κλπ, αλλά να οργανώσουν μια αυτάρκη οικονομία ως κοινωνία και όχι ως μεμονομένα άτομα.

enitharmon
22-10-2007, 18:24
δεν είμαι γεωργός, αλλά θα ευχόμουν να είμαι μπροστά όταν προσπαθείς να εξηγήσεις σε ένα γεωργό πώς να μαζέψει τη σοδειά του και να το οργώσει αν έχει κάτι παραπάνω από ένα χωράφι. επιστροφη στο αλέτρι και το βόδι!

Candiru
22-10-2007, 18:32
ναι, επιστροφή στο αλέτρι και στο βόδι εφόσον είναι μικρής κλίμακας αυτάρκης κοινωνία με συλλογική οργάνωση και δεσμούς αλληλεγγύης και μικρή παραγωγή για τις ανάγκες τους και αν υπάρχει δυναντότητα και για εξαγωγή με πατέντα παραδοσιακών προϊόντων, ίσως και fair trade.

Εσύ φαντάζεσαι μια οικογένεια "απομονωμένη" δυτικού τύπου και γεωργικές επιχειρήσεις με δυνατότητα εισαγωγής στο... χρηματιστήριο :P

enitharmon
22-10-2007, 18:36
βσκ εισαι ηλιθιος, οπότε νίκησες

Milton
22-10-2007, 18:39

'ελεος, ούτε προπαγανδιστικό φυλλάδιο της Μοσάντο να ήταν! Ο διαλυμένος κοινωνικός ιστός φταίει, οι εναπομείναντες (άχρηστες , μη-λειτουργικές και επικίνδυνες πλέον) προλήψεις στις σχεσεις των δύο φύλων, κλπ, κλπ που η απώλεια ενός ανθρώπου χτυπάει την οικογένεια. Η λύση δεν είναι το πώς να μάθουν το τρακτέρ και να καλλιεργήσουν, σε πληροφορώ ότι αυτό το μαθαίνουν ταχύτατα, αλλά το πώς να ΜΗΝ εξαρτώνται από μηχανές και ανταλλακτικά, σπόρους, λιπάσματα, κλπ, αλλά να οργανώσουν μια αυτάρκη οικονομία ως κοινωνία και όχι ως μεμονομένα άτομα.

δεν ελπιζω οτι καταλαβαινεις τι λες, αλλα περα απο αυτο οταν κοιτας κατι που γραφει ο οποιοσδηποτε βλεπεις αυτα που θελεις να δεις εσυ.
πρωτον, αυτο που εγραψα συνεβη στην πραγματικοτητα
δευτερον, δινεις βαρος σε λαθος πραγματα
τριτον, δεν ξερω για σενα αλλα εμενα ο θειος μου κι η θεια μου ποτε δεν εσκυψαν με τα χερια να οργωσουν ενα χωραφι
τεταρτον, το να εχει ενας γεωργος ενα μικρο τρακτερ που θα τον βοηθησει να σωσει πανω στην ωρα [επειδη θα το κανει πιο γρηγορα] την σοδεια του απο τον μουσωνα ή την ξηρασια εμενα μονο καλο μου φαινεται, ιδιως οταν εξαρταται η τροφη της επομενης εβδομαδας/μηνα απο αυτο.
αυτο που ειπα, ΔΕΝ εχει να κανει με το AIDS, ΔΕΝ ειπα οτι απο ενα τρακτερ σωθηκε ολη η ηπειρος, ΔΕΝ εχει να κανει με την απωλεια ενος ανθρωπου.
εαν θελεις να ισχυριζεσαι οτι γνωριζεις τοτε σου λεω οτι υπαρχει σαφη διαχωριστικη γραμμη αναμεσα σε οργανωσεις οπως η αμερικανικη ΟΝΕ και οργανωσεις οπως αυτη εδω που ανεφερε η ενιθαρμον.
το να ισχυριζεται ο οποιοσδηποτε οτι 5 στα 5 ατομα που συμμετεχουν εθελοντικα σε μια τετοια οργανωση εχουν ιμπεριελιστικα συμφεροντα, οτι εξυπηρετουν το χρημα και την εξαρτηση σε οποιοδηποτε επιπεδο και οτι η οποιαδηποτε προοδος γινεται, γινεται εις βαρος των ανθρωπων που στοχος ειναι να βοηθηθουν ειναι προσβολη προς τον [στην χειροτερη περιπτωση τουλαχιστον εναν] που πραγματικα ξεκιναει εθελοντικα να προσπαθησει να προσφερει κατι και θα δωσει και χρονο και κοπο προκειμενου να συμμετεχει σε κατι τετοιο. μη μου τσαμπουνατε χιλιες δυο ιστοριες-επιχειρηματα με μια σκελιδα ειρωνιας για το πως θα επρεπε να αισθανονται υποχρεοι οι ανθρωποι που πραγματικα δεχτηκαν ουσιαστικη βοηθεια.
οσο γι'αυτη την ανοησια που μου ειπες για κοινωνικο συνολο και μεμονωμενα ατομα και τον διαχωρισμο που εκανες μεταξυ των δυο, σε πολλες περιπτωσεις αλλαγων εγω πιστευω οτι η αρχη γινεται απο αυτο το γαμημενο μεμονωμενο ατομο. τουλαχιστον ελπιζω.
συνεχισε να με πληροφορεις.

Candiru
22-10-2007, 18:47
εσύ τι κατάλαβες; Εγώ γράφω έστω και με προκλητικό τρόπο για να καταλάβουν ότι αν δεν δουν το πράγμα συνολικά και σε επίπεδο ανασυγκρότησης κοινωνιών και συλλογικοτήτων (δεν χρειάζεται να ανατραπεί πρώτα ο καπιταλισμός), τότε δεν θα προσφέρουν τίποτε σοβαρό, πέρα από απλή φιλανθρωπία, όπως οι γιατροί χωρίς σύνορα.

Milton
22-10-2007, 18:56
εσύ τι κατάλαβες; Εγώ γράφω έστω και με προκλητικό τρόπο για να καταλάβουν ότι αν δεν δουν το πράγμα συνολικά και σε επίπεδο ανασυγκρότησης κοινωνιών και συλλογικοτήτων (δεν χρειάζεται να ανατραπεί πρώτα ο καπιταλισμός), τότε δεν θα προσφέρουν τίποτε σοβαρό, πέρα από απλή φιλανθρωπία, όπως οι γιατροί χωρίς σύνορα.

συνολικα.
συνολικα;
ΣΥΝΟΛΙΚΑ;;

ναι. συνολικα δεν θα γινει τιποτα με ενα πηγαδι που θα ανοιχτει σε μια περιοχη που δεν εχει ποσιμο νερο και θα εξυπηρετησει 5 ή 6 χωρια
συνολικα δεν θα γινει τιποτα εαν καποιος δειξει σε 3 αγροτες που καλως εχοντων των πραγματων θα δειξουν σε αλλους συγχωριανους τους πως να οργωνουν ενα χωραφι για να φανε τα 15 παιδια του καθενα
συνολικα ναι δεν θα καταφερουν τιποτα, εαν αυτοι οι τρεις μπορεσουν και βαλουν ενα φραγκο στη τσεπη τους για να αγορασουν απο τον συγχωριανο τους που παραγει κατι διαφορετικο απο το χωραφι του
ναι εχεις δικιο καλυτερα να τα παρατησουν απο τωρα, πριν καλα καλα αρχισουν. και τι παπαριες κανουν οι γιατροι χωρις συνορα, εγω λεω να αρχιζουν να εγκαταλειπουν ολοι τις προσπαθειες γιατι καποιος καπου καποτε ισχυριστηκε οτι γνωριζει ποσο ακριβως συλλογικα το βλεπουν ολες αυτες οι οργανωσεις μαζι και η απαντηση ειναι καθολου.
η φιλανθρωπια δεν ειναι τιποτα το σοβαρο. οπως και τα κινητρα που μερικες φορες την συνοδευουν. σχεδον χειροκροταω.

Candiru
22-10-2007, 19:06
και εσύ πιστεύεις ότι οι καυμένοι εκεί είναι άσχετοι γιαυτό δυστυχούν και εμείς θα τους σώσουμε, και μάλιστα θα σώσουμε έναν για να μεταδώσει αυτός τα φώτα στους υπόλοιπους. ΄Καλύτερη διατύπωση μεσσιανικού δυτικισμού και μάλιστα με το σύστημα της πυραμίδας δεν μπορούσες να κάνεις :P

solution_AK-47
22-10-2007, 19:07
Den exw diabasei tpt, alla eni, twra ena aletri menei na broume :!:

Milton
22-10-2007, 19:09
και εσύ πιστεύεις ότι οι καυμένοι εκεί είναι άσχετοι γιαυτό δυστυχούν και εμείς θα τους σώσουμε, και μάλιστα θα σώσουμε έναν για να μεταδώσει αυτός τα φώτα στους υπόλοιπους. ΄Καλύτερη διατύπωση μεσσιανικού δυτικισμού και μάλιστα με το σύστημα της πυραμίδας δεν μπορούσες να κάνεις :P

κολλημενος γραφιας με Πιτερ Παν συνδρομο. :)

enitharmon
22-10-2007, 19:10
βσκ καντιρού (εκτός του ότι νίκησες), πολλοί είναι άσχετοι όντως. Δε γεννιέσαι με γνώσεις τι να κάνουμε

Candiru
22-10-2007, 19:38
έλα τότε να με διδάξεις και μένα για να πάω στην εξοχή να ζήσω από τη γη :P

Mitsmann
22-10-2007, 20:21
γελω με απεγνωσμενες προσπαθειες Ενι και Κενς Ντονς να συζητησουν.

asimoulis
23-10-2007, 08:32
candiru δυτικού τύπου....

ikonoklast
23-10-2007, 14:57
απλα νομιζω ότι για καποιον που δεν εχει νοικι (επειδη ζει με τους γονεις του πχ) και καποιος σπονσορας του πληρωσει το αεροπορικο, δεν ειναι τοσο δυσκολο να θυσιασει ενα εξαμηνο ή μηνα. Στη φάση που είσαι εσυ (μεταξυ πτυχιου, στρατου και δουλειας, οντως δεν ειναι ευκολο)

εαν θελεις να ισχυριζεσαι οτι γνωριζεις τοτε σου λεω οτι υπαρχει σαφη διαχωριστικη γραμμη αναμεσα σε οργανωσεις οπως η αμερικανικη ΟΝΕ και οργανωσεις οπως αυτη εδω που ανεφερε η ενιθαρμον.
το να ισχυριζεται ο οποιοσδηποτε οτι 5 στα 5 ατομα που συμμετεχουν εθελοντικα σε μια τετοια οργανωση εχουν ιμπεριελιστικα συμφεροντα, οτι εξυπηρετουν το χρημα και την εξαρτηση σε οποιοδηποτε επιπεδο και οτι η οποιαδηποτε προοδος γινεται, γινεται εις βαρος των ανθρωπων που στοχος ειναι να βοηθηθουν ειναι προσβολη προς τον [στην χειροτερη περιπτωση τουλαχιστον εναν] που πραγματικα ξεκιναει εθελοντικα να προσπαθησει να προσφερει κατι και θα δωσει και χρονο και κοπο προκειμενου να συμμετεχει σε κατι τετοιο. μη μου τσαμπουνατε χιλιες δυο ιστοριες-επιχειρηματα με μια σκελιδα ειρωνιας για το πως θα επρεπε να αισθανονται υποχρεοι οι ανθρωποι που πραγματικα δεχτηκαν ουσιαστικη βοηθεια.
Ναι ρε παιδιά αλλά οι σπόνσορες είναι οι κακοί άν8ρωποι.
Η φάση είναι σα να πηγαίνεις στη γιαγιά σου με μισ8ωμένο πούλμαν απ' το λύκο.

locust
23-10-2007, 15:00
nai alla o lykos tha thn faei th giagia pas den pas me to poulman :!:

ikonoklast
23-10-2007, 15:02
Ακριβώς!!

Άρα να γίνουμε κυνηγοί και όχι κοσκινοσκουφίτσες!!!

Milton
23-10-2007, 16:05
To μοναδικο πραγμα που προσπαθουσα να πω χθες εχει να κανει με το κατα ποσο ο καθενας ειναι διατεθειμενος να δει την καθε περιπτωση ξεχωριστα. Δεν ισχυριστηκα ποτε μεχρι τωρα πως καμια οργανωση ή ομαδα δεν στοχευει σε κερδος και εξαρτηση των αναπτυσσομενων χωρων. Ομως υπαρχουν εκατονταδες διαφορετικες οργανωσεις και εκατονταδες διαφορετικοι τροποι συμφωνα με τους οποιους λειτουργουν.
Μια οργανωση διαλεγει να ριχνει πολλα λεφτα σε μια αναπτυσσομενη χωρα, να πουλαει προσωπειο φιλανθρωπιας ενω στην πραγματικοτητα εχει αγορασει το εμποριο εξαγωγης ανανα και οι πολιτες αυτης της χωρας να κερδιζουν ψιχουλα για τον κοπο και την δουλεια τους. Αλλη οργανωση σε αλλη χωρα, που διατηρει επιχειρησεις ασχετες με οποιοδηποτε φιλανθρωπικο εργο, και βγαζει λεφτα απο αυτες τις επιχειρησεις που δεν θελει να φορολογηθουν βαρια, διαλεγει να επενδυσει στους Μηχανικους χωρις συνορα προσφεροντας τους ενα Χ ποσο για να μπορεσουν να ταξιδεψουν στην χωρα που θελουν για να κανουν την δουλεια που αυτοι θελουν. Υπαρχουν παρα πολλοι τροποι συμφωνα με τους οποιους λειτουργουν τα πραγματα. Ποσο δυσκολο ειναι να το παραδεχτει ενας ενηλικας αυτο;
Και η ενσταση μου γινεται ακομα πιο εντονη οταν ακουω εναν ανθρωπο που εχει παιδι, να ειναι τοσο απολυτος και να κανει δηλωσεις του στυλ "οι γιατροι χωρις συνορα ειναι απλη φιλανθρωπια", "δεν προκειται να καταφερουν τιποτα", ή οταν βλεπω ενα νεο παιδι να ανακατευει τον αντι-αμερικανισμο με κατι που ουδεμια σχεση εχει να κανει με αυτο για το οποιο συζηταμε σε αυτο το τοπικ.
Δεν προκειται να κατσω να εξηγησω για ποιο λογο ειναι θρασος να μιλας ετσι "προκλητικα" οπως ειπε ο Καντιρου στον οποιοδηποτε που προσπαθει να κανει κατι. Προσπαθει. Θα ηθελα παρα πολυ να ημουν μηχανικος για να μπορεσω να βοηθησω με τον οποιοδηποτε τροπο και δεν μπα να τρομπαρει ο Καντιρου.
Και τρομπαρει he does, γιατι αν το παιδι του ηταν δευτερολεπτα μακρια απο τον θανατο επειδη δεν ειχε 2 ευρω να πληρωσει για να κανει το εμβολιο κατα της μαλαριας το οποιο προμηθευουν μονο οι Medecins Sans Frontieres, αλλα δεν ειχε ουτε 1 ευρω να πληρωσει για να αγορασει το διχτυ που θα εβαζε γυρω απο το κρεβατι του παιδιου του τη νυχτα για να το προστατευσει απο τα κουνουπια που μεταδιδουν μαλαρια, τοτε θα καθομουν πανω απο το κεφαλι του και θα του ελεγα, φιλε καντιρου, τραγικη φιγουρα μεσοαστου ελληνα κλαψε τωρα, κλαψε οσο μπορεις αλλα μην ενδωσεις στα αιματοβαμμενα αμερικανικα λεφτα που πληρωσαν για το εμβολιο που θα σωσει τη ζωη του γιου σου. γιατι πουλας το παραμυθι πολυ φτηνα.
Περα απο ολα αυτα, καταλαβαινω ακριβως ποιος ειναι ο αντιλογος περι κοκκινοσκουφιτσας και λυκου. Και διαβαζω και δεχομαι τις αποψεις του καθε καντιρου.Ελπιζω να εγινα κατανοητη.

ikonoklast
23-10-2007, 16:39
Ε, αν έγινα κατανοητός δεν έχω κάτι περισσότερο να προσ8έσω. Απλώς συνή8ως η ομολογουμένως αξιο8αύμαστη 8έληση ορισμένων αν8ρώπων με τα καλύτερα κίνητρα απο τέτοιες οργανώσεις αγνοεί τα πραγματικά αίτια ή δε πολυμιλάει γι' αυτά. Και αυτη η απελπισμένη μάχη με την ουδετερότητα υπάρχει σε κά8ε ΜΚΟ που επιχειρεί παρόμοια πράγματα. Οκ, προσφέρετε και είστε καλά παιδιά αλλά τι να το κάνω αν δε βγαίνει άχνα για το τι κάνει η μονσάντο, η σελ και ο κά8ε λύκος; Πόσο μάλλον όταν αυτοί νομιμοποιούνται λίγο ή πολύ να κάνουν ό,τι κάνουν με την υποστήριξη που παρέχουν σπονσοράροντας αντίστοιχες ΜΚΟ; Και εντάξει, τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι οκ, αλλά δεν είναι επιχειρήματα γιατι εμμένουν και πάλι στο αποτέλεσμα και αγνοούν τα αίτια.

stam and the witches
23-10-2007, 16:52
Δεν είμαι νέο παιδί πια, είμαι 19 και το μουστάκι κοντεύει να ενωθεί με το μούσι. Επίσης παραιτούμαι, στο 3ο μου ποστ είναι η άποψή μου.

symposium_lexotanil
23-10-2007, 23:04
ikonoklast sagapo sektimo kai to ksereis alla kame edit ta posts sou se touto do to thread kai vale ksero go smilies i kati tetoio giati i antifasi me pianei apo to sverko kai me varaei stous toixous kai de maresei katholou auto.

kata ta alla, gia na min pareksigitho kiolas starxidiamou oi polyethnikes, oi filanthropies, oi kokkinoskoufitses, oi lykoi, oi lykeiopaides, oi krokodeiloi kai ta resta.

ikonoklast
23-10-2007, 23:06
Γιάντα, τι λέω λά8ος;

symposium_lexotanil
23-10-2007, 23:14
e tpt idiaitero alla stin epanastasi tous xreiazomaste (xreiazeste) ki autous tous kalous anthropous kai krima einai atoma aksiologa opos kai tou logou sou pou de theoroun mataiotita tin kathe anti-kinisi na exoun antitheti apopsi gia tetoies kiniseis. kai ntaksei i kokkinoskoufitsa fai komizei, de ginetai se kamia periptosi na nai kako, to poly poly ekei pou tha skasei o lykos apo ti thesi tou odigou na vretheite sto katallilo simeio kai na tou ti mpoumpounisete. e elega mipos na, ksero go.. KOITA TI MPOUTANA PALI POUTSO THELEI!!! AISXOS!

ikonoklast
23-10-2007, 23:19
Μα δεν είπα κάπου οτι δε τους 8έμε. Απλά λέγω οτι συνή8ως είναι μπερδεμένοι και μένουνε στο αποτέλεσμα και πως το αντιμετωπίζουμε, αντι να την ψάξουνε λίγο τη φάση έτσι να γουστάρουμε.

katwrimos
24-10-2007, 01:03
Και αυτη η απελπισμένη μάχη με την ουδετερότητα υπάρχει σε κά8ε ΜΚΟ που επιχειρεί παρόμοια πράγματα.

Stin diethni amnistia den yparxei tetoia maxi pantos.

ikonoklast
24-10-2007, 01:24
όχι, βγαίνουν και λένε οτι αιτία των πολέμων είναι ο ιμπεριαλισμός και ότι μόνος δρόμος για την εξασφάλιση των αν8ρωπιίνων δικαιωμάτων είναι η αντικαπιταλιστική επανάσταση κόντρα σε επιχειρήσεις, νατο, εε και κυβερνήσεις.

katwrimos
24-10-2007, 01:58
όχι, βγαίνουν και λένε οτι αιτία των πολέμων είναι ο ιμπεριαλισμός και ότι μόνος δρόμος για την εξασφάλιση των αν8ρωπιίνων δικαιωμάτων είναι η αντικαπιταλιστική επανάσταση κόντρα σε επιχειρήσεις, νατο, εε και κυβερνήσεις.

Oxi, alla lene poia kyvernisi kai me poio tropo katapiezei, den leei me geniko tropo oti yparxoun paraviaseis anthropinon dikaiomaton. To oti den vgainoun na poun oti i moni sotiria einai i antikapitalistiki epanastasi ofeiletai malon sto oti den pistevoun kati tetoio. Opote mporeis na tous katigoreis oti den einai syntrofoi sou, alla oxi gia to oti kseroun poios ftaiei alla den milane.

enitharmon
24-10-2007, 12:54
Μα δεν είπα κάπου οτι δε τους 8έμε. Απλά λέγω οτι συνή8ως είναι μπερδεμένοι και μένουνε στο αποτέλεσμα και πως το αντιμετωπίζουμε, αντι να την ψάξουνε λίγο τη φάση έτσι να γουστάρουμε.
εντωμεταξυ, δεν εχουμε μιλησει / ούτε ρώτησε κανείς για το πως την ψαχνουμε, τι κανουμε κλπ, η αφέλεια και η εμμονή στο αποτέλεσμα απλά θεωρήθηκαν δεδομένα. Αλλά όταν εγώ λέω "οι κνίτες" (για το οποιοι ζητώ συγνωμη, δεν ήταν δίκαιο) βγαίνει θιγμένος ο σταμ, επειδή τον έριξα σε ένα τσουβάλι και δε συζήτησα ενδελεχώς το τι πιστευει. Είναι κάπως άδικο αυτό, δε βρίσκετε;

ikonoklast
24-10-2007, 18:45

Oxi, alla lene poia kyvernisi kai me poio tropo katapiezei, den leei me geniko tropo oti yparxoun paraviaseis anthropinon dikaiomaton. To oti den vgainoun na poun oti i moni sotiria einai i antikapitalistiki epanastasi ofeiletai malon sto oti den pistevoun kati tetoio. Opote mporeis na tous katigoreis oti den einai syntrofoi sou, alla oxi gia to oti kseroun poios ftaiei alla den milane.
Ε και τι με νοιάζει εμένα αν ξέρουν ή όχι. Αν δεν βγαίνεις να καταγγείλεις το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για πολεμικές επιχειρήσεις και καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών, αν δε βγαίνεις να πείς για την πίεση των επιχειρήσεων στην εισβολή στο ιρακ και απλώς αναφέρεις συγκεκριμένα περιστατικά καταπάτησης αν8ρωπίνων δικαιωμάτων, τηρείς de facto στάση "ουδετερότητας". Αυτό σημαίνει πασοκ.

εντωμεταξυ, δεν εχουμε μιλησει / ούτε ρώτησε κανείς για το πως την ψαχνουμε, τι κανουμε κλπ, η αφέλεια και η εμμονή στο αποτέλεσμα απλά θεωρήθηκαν δεδομένα. Αλλά όταν εγώ λέω "οι κνίτες" (για το οποιοι ζητώ συγνωμη, δεν ήταν δίκαιο) βγαίνει θιγμένος ο σταμ, επειδή τον έριξα σε ένα τσουβάλι και δε συζήτησα ενδελεχώς το τι πιστευει. Είναι κάπως άδικο αυτό, δε βρίσκετε;
Ρώτησα τρείς φορές τι σοι πράμα είναι αυτό που λέτε και δε μου είπε κανείς. Έριξα μια μα8ιά στο wiki και έμα8α οτι είστε δίκτυο MKO "τύπου sans fronti

katwrimos
24-10-2007, 21:50
Αν δεν βγαίνεις να καταγγείλεις το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για πολεμικές επιχειρήσεις και καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών, αν δε βγαίνεις να πείς για την πίεση των επιχειρήσεων στην εισβολή στο ιρακ και απλώς αναφέρεις συγκεκριμένα περιστατικά καταπάτησης αν8ρωπίνων δικαιωμάτων, τηρείς de facto στάση "ουδετερότητας". Αυτό σημαίνει πασοκ.

Ta dikaiomata ton metanaston den ta katapataei i EE, isa isa pou an den ypirxe i EE oi metanasteftikoi nomoi tis elladas tha itan akoma xeiroteroi (nai ginetai, paradeigma i elvetia). Diladi esy perimeneis px otan dernoun oi mpatsoi ton kyprio (btw ti gnomi exei gia ton sigkekrimeno o attilas?) na vgei i diethneis amnistia kai na pei oti ftaei to nato kai i EE?

ikonoklast
24-10-2007, 22:07
Αλή8εια; Και ποιός περνάει κοινοτικές οδηγίες για τον έλεγχο των μεταναστών και το φακέλωμα των διαδηλωτών; Ποιός κάνει τουμπεκί όταν ο σαρκοζί επιβάλλει ελέγχους dna για την εξακρίβωση της ι8αγένειας, όταν η ολλανδία κάνει μαζικές απελάσεις, όταν ο μπερλουσκόνι βυ8ίζει πλοία; Ποιός μίλαγε για τους ολυμπιακούς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αστέγων στην Αθήνα; Ποιός μίλησε για τους πακιστανούς, ποιός για τους τρομονόμους, ποιός για τις οδηγίες όξυνσης και τον εκσυγχρονισμό της καταστολής;

Όταν δέρνουν οι μπάτσοι τον Κύπριο δεν υπάρχουν μόνο κακοί μπάτσοι που δέρνουν έναν μαλάκα και αν τους αποπέμψουμε τελείωσε. Αλλιώς είναι απλώς 8έμα του Πολύδωρα και το τελειώνουμε αν βάλουμε ένα λιγότερο μαλάκα Υπ. Δημ. Ταξ. Όμως αυτές οι καταπατήσεις δεν είναι απλώς ένα σύνολο απο "μεμονομένα περιστατικά" καταπάτησης "αν8ρωπίνων δικαιωμάτων". Υπάρχει ένας αναβα8μισμένος ρόλος της καταστολής στην Ελλάδα και παντού, υπάρχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στις κοινωνικές αντιδράσεις, υπάρχει μια όξυνση των κοινωνικών αντιδράσεων γιατι υπάρχει μια όξυνση των κοινωνικών αντι8έσεων γιατι υπάρχουν αναδιαρ8ρώσεις, που και η ΕΕ πρωτοστατεί στην εφαρμογή τους, που διαλύουν το σύμπαν. Αν όλα αυτά δεν τα βλέπεις ή κάνεις πως δεν τα βλέπεις τότε απλά δεν αποτελείς λύση στο πρόβλημα.

katwrimos
24-10-2007, 23:08
Και ποιός περνάει κοινοτικές οδηγίες για τον έλεγχο των μεταναστών και το φακέλωμα των διαδηλωτών;

oi odigies pou anaferesai den exoun perasei akoma, episis ok i diethnis amnistia asxoleitai kirios me pio sovares paraviaseis ton anthropinon dikaiomaton apo to fakeloma ton diadiloton. Oxi oti afto den einai sovaro alla an to sigrineis me to guantanamo px einai stagona ston okeano.

Ποιός κάνει τουμπεκί όταν ο σαρκοζί επιβάλλει ελέγχους dna για την εξακρίβωση της ι8αγένειας, όταν η ολλανδία κάνει μαζικές απελάσεις, όταν ο μπερλουσκόνι βυ8ίζει πλοία;

Gia to vithisma ton ploion, genikotera gia ti metaxeirisi lathrometanaston exei milisei polles fores, erxetai btw kai kainourios fakelos gia tin ellada osonoupo. I olandia pote ekane mazikes apelaseis??

Ποιός μίλαγε για τους ολυμπιακούς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αστέγων στην Αθήνα; Ποιός μίλησε για τους πακιστανούς, ποιός για τους τρομονόμους, ποιός για τις οδηγίες όξυνσης και τον εκσυγχρονισμό της καταστολής;

kai gia tous pakistanous milise i AI kai gia ti diki tis 17N kai gia tin katastoli stin ellada.

Όταν δέρνουν οι μπάτσοι τον Κύπριο δεν υπάρχουν μόνο κακοί μπάτσοι που δέρνουν έναν μαλάκα και αν τους αποπέμψουμε τελείωσε. Αλλιώς είναι απλώς 8έμα του Πολύδωρα και το τελειώνουμε αν βάλουμε ένα λιγότερο μαλάκα Υπ. Δημ. Ταξ. Όμως αυτές οι καταπατήσεις δεν είναι απλώς ένα σύνολο απο "μεμονομένα περιστατικά" καταπάτησης "αν8ρωπίνων δικαιωμάτων".

kaneis den ypostirikse oti einai memonomena peristatika, otan prokeitai gia organomeni taktiki opos sto guantanamo i stin elliniki astinomia i AI to leei ksekathara.

Υπάρχει ένας αναβα8μισμένος ρόλος της καταστολής στην Ελλάδα και παντού, υπάρχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στις κοινωνικές αντιδράσεις, υπάρχει μια όξυνση των κοινωνικών αντιδράσεων γιατι υπάρχει μια όξυνση των κοινωνικών αντι8έσεων γιατι υπάρχουν αναδιαρ8ρώσεις, που και η ΕΕ πρωτοστατεί στην εφαρμογή τους, που διαλύουν το σύμπαν. Αν όλα αυτά δεν τα βλέπεις ή κάνεις πως δεν τα βλέπεις τότε απλά δεν αποτελείς λύση στο πρόβλημα

Den protostatei i EE stin efarmogi tous. Stin efarmogi tous protostatoun oi pio tritokosmikes europaikes xores, px ellada, polonia, lithouania, roumania klp. To europaiko dikastirio exei polakis ipoxreosei kiverniseis na apozimiosoun thimata astinomikis vias se tetoies periptoseis, i de EE einai oikonomikos organismos kai ok profanos esena sou eipane oi knites oti ekei mazevontai oi epitropoi kai lene "ora na katasteiloume tis diadiloseis kai na spasoume ta moutra ton antifronounton", stin pragmatikotita omos oles aftes oi apofaseis pernontai apo tis ethnikes kiverniseis. To oti se varaei o mpatsos stin ellada den einai entoli tis EE einai entoli tou karamanli tou simiti klp. An itan i entoli afti paneuropaiki tote tha ederne kai emena o souidos mpatsos, pragma pou den symvainei. To pio eksofreniko de einai oti pisteveis etsi efkola oti i katastoli ekporevetai ek tis EE, anti na deis ton pragmatiko ypaitio pou einai i kivernisi tis elladas kai i idia i astinomia.

inhalexhale
24-10-2007, 23:44
An itan i entoli afti paneuropaiki tote tha ederne kai emena o souidos mpatsos, pragma pou den symvainei.

E esy perimenes na pareis ptyxio, ti na kanoume twra.

ikonoklast
25-10-2007, 00:15
oi odigies pou anaferesai den exoun perasei akoma, episis ok i diethnis amnistia asxoleitai kirios me pio sovares paraviaseis ton anthropinon dikaiomaton apo to fakeloma ton diadiloton. Oxi oti afto den einai sovaro alla an to sigrineis me to guantanamo px einai stagona ston okeano.
λολ, για το γκουαντάναμο τι λένε; Ότι φταίει ο bush;

[quote:33j93bho]Ποιός κάνει τουμπεκί όταν ο σαρκοζί επιβάλλει ελέγχους dna για την εξακρίβωση της ι8αγένειας, όταν η ολλανδία κάνει μαζικές απελάσεις, όταν ο μπερλουσκόνι βυ8ίζει πλοία;

Gia to vithisma ton ploion, genikotera gia ti metaxeirisi lathrometanaston exei milisei polles fores, erxetai btw kai kainourios fakelos gia tin ellada osonoupo. I olandia pote ekane mazikes apelaseis??[/quote:33j93bho]
Δε με κόφτει τι λέει η ΑΙ, για την ΕΕ λέω.
Αυτό (http://www.wsws.org/articles/2004/feb2004/neth-f21.shtml) είναι μια μαζική απέλαση στην Ολλανδία.

[quote:33j93bho]Ποιός μίλαγε για τους ολυμπιακούς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αστέγων στην Αθήνα; Ποιός μίλησε για τους πακιστανούς, ποιός για τους τρομονόμους, ποιός για τις οδηγίες όξυνσης και τον εκσυγχρονισμό της καταστολής;

kai gia tous pakistanous milise i AI kai gia ti diki tis 17N kai gia tin katastoli stin ellada. [/quote:33j93bho]
Ξανά, στην ΕΕ αναφέρομαι.

[quote:33j93bho]Όταν δέρνουν οι μπάτσοι τον Κύπριο δεν υπάρχουν μόνο κακοί μπάτσοι που δέρνουν έναν μαλάκα και αν τους αποπέμψουμε τελείωσε. Αλλιώς είναι απλώς 8έμα του Πολύδωρα και το τελειώνουμε αν βάλουμε ένα λιγότερο μαλάκα Υπ. Δημ. Ταξ. Όμως αυτές οι καταπατήσεις δεν είναι απλώς ένα σύνολο απο "μεμονομένα περιστατικά" καταπάτησης "αν8ρωπίνων δικαιωμάτων".

kaneis den ypostirikse oti einai memonomena peristatika, otan prokeitai gia organomeni taktiki opos sto guantanamo i stin elliniki astinomia i AI to leei ksekathara.[/quote:33j93bho]
Τι ξεκά8αρα ρε δικέ μου, τι λέει δηλαδή;

[quote:33j93bho]Υπάρχει ένας αναβα8μισμένος ρόλος της καταστολής στην Ελλάδα και παντού, υπάρχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στις κοινωνικές αντιδράσεις, υπάρχει μια όξυνση των κοινωνικών αντιδράσεων γιατι υπάρχει μια όξυνση των κοινωνικών αντι8έσεων γιατι υπάρχουν αναδιαρ8ρώσεις, που και η ΕΕ πρωτοστατεί στην εφαρμογή τους, που διαλύουν το σύμπαν. Αν όλα αυτά δεν τα βλέπεις ή κάνεις πως δεν τα βλέπεις τότε απλά δεν αποτελείς λύση στο πρόβλημα

Den protostatei i EE stin efarmogi tous. Stin efarmogi tous protostatoun oi pio tritokosmikes europaikes xores, px ellada, polonia, lithouania, roumania klp. To europaiko dikastirio exei polakis ipoxreosei kiverniseis na apozimiosoun thimata astinomikis vias se tetoies periptoseis, i de EE einai oikonomikos organismos kai ok profanos esena sou eipane oi knites oti ekei mazevontai oi epitropoi kai lene "ora na katasteiloume tis diadiloseis kai na spasoume ta moutra ton antifronounton", stin pragmatikotita omos oles aftes oi apofaseis pernontai apo tis ethnikes kiverniseis. To oti se varaei o mpatsos stin ellada den einai entoli tis EE einai entoli tou karamanli tou simiti klp. An itan i entoli afti paneuropaiki tote tha ederne kai emena o souidos mpatsos, pragma pou den symvainei. To pio eksofreniko de einai oti pisteveis etsi efkola oti i katastoli ekporevetai ek tis EE, anti na deis ton pragmatiko ypaitio pou einai i kivernisi tis elladas kai i idia i astinomia.[/quote:33j93bho]
Δεν είπα οτι η καταστολή εκπορεύεται εκ της ΕΕ έτσι απλά. Κά8ε κυβέρνηση έχει σημαντικό λόγο στο πως διαμορφώνει την πολιτική της σε εσωτερικό κρατικό επίπεδο, ταυτόχρονα κά8ε κράτος ανάλογα την 8έση του και την οικονομική του ισχύ παίζει και τον ανάλογο ρόλο στον κεντρικό σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων. Οι γενικές πολιτικές κατευ8ύνσεις όμως δίνονται απο την ΕΕ.

Συγκεκριμένα την τελευταία περίοδο ηγεμονία στην ΕΕ και κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός είναι η νεοφιλελεύ8ερη αναδιάρ8ρωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στις κατευ8υντήριες απο τις συν8ήκες Μπολόνια και Λισσαβόνας μπαίνει με σαφέστατο τρόπο η ανάγκη για την διαμόρφωση μιας πανευρωπαικής οικονομικής συμμαχίας που να ανταγωνίζεται επαρκώς τις ΗΠΑ και Κίνα. Όλα αυτά είναι πασίγνωστα, δεν λέω κατι καινούργιο. Όμως είναι ακριβώς αυτός ο πολιτικός σχεδιασμός που οδηγεί στο να παίζουμε φάπες στις χώρες όπου η αναδιαρ8ρωση διενεργείται όπως μιλάμε και ταυτόχρονα να διαλύεται και η "κοινωνική συνοχή" στις χώρες όπου έχουν περάσει οι μεταρρυ8μίσεις εδώ και καιρό (8ατσερική αγγλία πχ). Το λοιπόν πράγματι είναι ο Έλληνας μπάτσος αυτός που 8α κοπανήσει τους ναυτεργάτες στην απεργία τους και είναι η ελληνική κυβέρνηση που 8α τους επιστρατεύσει, όμως τα καμποτάζ και Μπόλγκενσταιν δεν τα εφήυρε η ΝΔ, κοινοτικές κατευ8ύνσεις είναι. Πράγματι ο Έλληνας μπάτσος κοπανάει τον εκπαιδευτικό και τον φοιτητή, όμως η εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση δεν είναι εφεύρεση της Γιαννάκου και του Αρσένη, κοινοτικές κατευ8ύνσεις είναι. Πράγματι ο Αλογοσκούφης είναι αυτός που 8α χειριστεί το πως 8α γαμήσει το σύμπαν με το ασφαλιστικό και ο γάλλος μπάτσος 8α χειριστεί το διαδηλωτή για CPE, όμως η flexicurity δεν είναι δικιά τους έμπνευση, κοινοτική κατεύ8υνση είναι.

Ε, άρα τι να τον κάνω αμα ρημάξανε στη φάπα έναν Κύπριο ή δέσανε ένα φοιτητή με σταράκια ή 49 σε μια πορεία. Το αν8ρώπινο δικαίωμα ορίζεται με βάση την διαμόρφωση της εκάστοτε κοινωνίας, άλλη κοινωνία, άλλα δικαιώματα.

ikonoklast
25-10-2007, 00:33
H μεγάλη πλάκα είναι οτι με τις τελευταίες παραγράφους διαφωνεί σχεδόν όλο το ερ, είμαι σίγουρος. Αν είχε γράψει κατι αντίστοιχο ο καντίρου 8α είχατε πέσει όλοι πάνω του. Δεν λέω οτι ο καντίρου δεν είναι απελπιστικά ηλί8ιος αλλά καμιά φορά έχω την αίσ8ηση οτι η πολιτική κουβέντα γίνεται αποκλειστικά με triggers και οτι μπορεί να την πέφτετε σε ένα μαλάκα οικολόγο αλλά κάνετε τις κότες να τα βάλετε με την πανίσχυρη μαρξιστική 8εωρία.

asimoulis
25-10-2007, 00:44
kapoia erwtisi gia ton synadelfo apo tin epitropi agwna?

kaneis? epomenos omilitis...

enitharmon
25-10-2007, 00:51
χμου

δε νομιζω να διαφωνεί όλο το ερ. και περα απ αυτο ο καντιρου θα το ειχε διατυπωσει τοσο καθυστερημένα, που μονο να διαφωνησει μπορει κανεις. ανεξαρτητα απο την κοινοτικη κατευθυνση, οι κοινωνιες απαρτιζονται ακομα απο προσωπα και το ατομο απο μονο θα επρεπε απο μονο του να εχει την ευθεξια να μη δερνει. Δηλαδη ετσι οπως το διατυπωνεις (αν καταλαβα καλα) η ΕΕ διαμορφωνει κοινωνιες κι αυτες καταληγουν σε μπατσους που δερνουν. Λίγο μοιρολατρικό δεν ειναι αυτο; (εκτος του οτι αν η μαρξιστικη θεωρια ηταν πανισχυρη, θα ημασταν ολοι συντροφοι τωρα)

ikonoklast
25-10-2007, 01:03
kapoia erwtisi gia ton synadelfo apo tin epitropi agwna?

kaneis? epomenos omilitis...
χααχαχαχαχαχαχα

Ενι8άρμον στο εγγύς μέλλον 8α γίνουμε όλοι σύντροφοι γιατι η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ μαρξιστική 8εωρία δε 8α χαρίσει ούτε ένα κάστανο σε όσους κλέβουν τις ταμπακέρες. Κατα τ' άλλα δεν είπα οτι η ΕΕ διαμορφώνει κοινωνίες και τέλος, ο κόσμοντας είναι πιο περίπλοκος και πρόσπα8ησα να περιγράψω τι συνέβη σε μερικά παραδείγματα (ασφαλιστικό, εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση, εργασιακή πολιτική). Το μοιρολατρικό παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να το εντοπίσω.

symposium_lexotanil
25-10-2007, 01:09
axaxxaxa ta gyrizei tora o sakos pano pou piga na postaro oti me ekseplikse to post tou kai oti symfono. i EE diamorfonei ontos koinonies oso kai na xtypate togkolo sas kato eseis i mi-pasokoi. kai den mporeis na kaneis tpt giauto nianianianiania!!!
episis ta merika paradeigmata pou anafereis einai olo to synolo :!:

ikonoklast
25-10-2007, 01:19
axaxxaxa ta gyrizei tora o sakos pano pou piga na postaro oti me ekseplikse to post tou kai oti symfono. i EE diamorfonei ontos koinonies oso kai na xtypate togkolo sas kato eseis i mi-pasokoi. kai den mporeis na kaneis tpt giauto nianianianiania!!!
episis ta merika paradeigmata pou anafereis einai olo to synolo :!:
Τα μερικά παραδείγματα είναι όλο το σύνολο πράγματι γιατι έστησα ρητορική παγίδα :!:

Κατα τ' άλλα δεν πάει ακριβώς έτσι, αυτό είναι κνε. Σχηματισμοί όπως η ΕΕ διαμορφώνουν κοινωνίες και φτιάχνουν παιδία που ονειρεύονται κανονικά, ερωτεύονται κανονικά, γεννιούνται και πε8αίνουν κανονικά.

Πες μου μαμά όμως. Τι γίνεται με εκείνα τα παιδιά που αν και γεννιούνται κανονικά. Δε μεγαλώνουν κανονικά;
Μ; Τι γίνεται; ε;

symposium_lexotanil
25-10-2007, 01:23
e synithos tpt.

symposium_lexotanil
25-10-2007, 01:24
post of the day to apopano.

ikonoklast
25-10-2007, 01:26
Αντε γαμήσου ρε κνίτη!

Ubu Roi
26-10-2007, 09:11
η ινδή ακτιβίστρια και λογοτέχνις αρουντάτι ρόι (http://en.wikipedia.org/wiki/Arundhati_Roy) είπε τα εξής:

Ανάμεσα στους κινδύνους που διατρέχουν τα μαζικά κινήματα ξεχωρίζει εκείνος του περάσματος της αντίστασης στα χέρια των ΜΚΟ [...]. Οι περισσότερες ΜΚΟ χρηματοδοτούνται και βρίσκονται υπό τον έλεγχο αναπτυξιακών οργανισμών ή οργανισμών βοήθειας, οι οποίοι με τη σειρά τους χρηματοδοτούνται από δυτικές κυβερνήσεις, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΗΕ και πολυεθνικές εταιρείες [...]. Οι ΜΚΟ αλλοιώνουν την κοινωνική συνείδηση. Μετατρέπουν τους ανθρώπους σε εξαρτώμενα θύματα, κατευνάζουν το θυμό και αμβλύνουν τις αιχμές της πολιτικής αντίστασης. Δημιουργούν ένα είδος αμορτισέρ, που απορροφά τους κραδασμούς ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο λαό, ανάμεσα στην αυτοκρατορία και στους υπηκόους της. Λογοδοτούν στους δωρητές τους και όχι στους ανθώπρος για τους οποίους δραστηριοποιούνται [...]. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μας το προσφέρουν οι ΗΠΑ όταν ετοιμάζονται να εισβάλουν σε μια χώρα και προετοιμάζουν ταυτόχρονα τις ΜΚΟ που πρέπει να εγκατασταθούν στη χώρα για να επανορθώσουν τις ζημιές τις οποίες θα έχουν προκαλέσει οι Αμερικάνοι. (Le Monde Diplomatique, Οκτώβριος 2004)

τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του πέτρου παπακωνσταντίνου, συντάκτη της Καθημερινής και του ΠΡΙΝ, "η εποχή του φόβου" το οποίο έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στις ΜΚΟ, παραείναι μεγάλο για να το δακτυλογραφήσω, αλλά αν ενδιαφέρεται κανείς μπορώ να ψάξω να το σκανάρω κάπου. αξίζει να διαβαστεί ιμο.

metamelia3
26-10-2007, 13:29
συγγενής η κυρία;

Weiss
26-10-2007, 14:37
(και επίσης αξίζει να διαβαστεί το "ο θεός των μικρών πραγμάτων" της ιδίας, που είναι από τα ωραιότερα βιβλία αν και ομολογώ είναι κάπως οφφ τόπικ γιατί για ΜΚΟ δε λέει μέσα)

katwrimos
26-10-2007, 14:38
λολ, για το γκουαντάναμο τι λένε; Ότι φταίει ο bush;

Nai.

Συγκεκριμένα την τελευταία περίοδο ηγεμονία στην ΕΕ και κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός είναι η νεοφιλελεύ8ερη αναδιάρ8ρωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Afto den isxyei, apotelei dikiologia. Kamia kyvernisi den einai ypoxreomeni na fileleftheropoihsei tin oikonomia.

Στις κατευ8υντήριες απο τις συν8ήκες Μπολόνια και Λισσαβόνας μπαίνει με σαφέστατο τρόπο η ανάγκη για την διαμόρφωση μιας πανευρωπαικής οικονομικής συμμαχίας που να ανταγωνίζεται επαρκώς τις ΗΠΑ και Κίνα.

Se afto exeis dikio alla ti megalyteri ethini tin exoun oi kyverniseis kai pali. An pareis kserogo tin politiki tis EE kai tin topothetiseis se mia klimaka aristera/deksia, pairnei giro sto 7. An valeis stin idia klimaka tin politiki tou pasok eisai gyro sto 8. Me tin politiki tou alogoskoufi pairneis 10 me tono. Antistixa sti souidia px i politiki tou persson itan giro sto 2, i politiki tis torinis "deksias" kyvernisis einai gyro sto 4. Diladi i "deksia" kyvernisi tis souidias efarmozei pio aristeres politikes apo aftes tou pasok, ta panta eksartontai apo tin ekastote kyvernisi distixos. An eisai atixos kai exeis apo pano sou simiti kai karamanli se varane oi mpatsoi gia na pareis 50 euro auksisi, an eisai stin europi me deksia kyvernisi pairneis epidoma anergias to 80% tou misthou sou gia 2 xronia, eno to kratos sou plironei to miso enoikio kai fisika paidia/ygeia/athlitismos einai 100% dorean.

Den leo oti i EE einai agia (ena matso skoulikia einai vasika) alla to na sigrineis tin EE me ti noudou i to pasok einai san na sigrineis tin psipsinel me ton drakoumel kai na symperaineis oti i psipsinel einai i pio kakia kai o drakoumel aplos efarmozei tis katefthinseis tis.

Πράγματι ο Έλληνας μπάτσος κοπανάει τον εκπαιδευτικό και τον φοιτητή, όμως η εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση δεν είναι εφεύρεση της Γιαννάκου και του Αρσένη, κοινοτικές κατευ8ύνσεις είναι.

LOL?? Tote giati se oli tin europi i paidia einai kata 99% dimosia??

Diladi i EE leei: "Apo do kai mpros oli i europi tha exei dimosia paidia ektos apo tin ellada pou tha exei idiotiki kai an kounithei kanas foititis i gianakou prepei na ton sintripsei"???

Ubu Roi
26-10-2007, 14:39
συγγενής η κυρία;

ασδφ, έκανα κάμποση ώρα να καταλάβω σε τι αναφέρεσαι.

τον θεό των μικρών πραγμάτων τον έχω στα υπόψιν εδώ και καιρό, ελπίζω να αξίζει η ελληνική μετάφραση γιατί δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω τόσο ογκώδες μυθιστόρημα στα αγγλικά.

Weiss
26-10-2007, 14:40
η μετάφραση είναι πολύ καλή.

Ubu Roi
26-10-2007, 14:41
όμορφα, θα είναι η επόμενη επένδυση σε λογοτεχνία.

Griffith
26-10-2007, 17:13
αφόρητο το ο θεός των μικρών πραγμάτων.είναι αλήθεια!

ikonoklast
26-10-2007, 17:14
Πράγματι ο Έλληνας μπάτσος κοπανάει τον εκπαιδευτικό και τον φοιτητή, όμως η εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση δεν είναι εφεύρεση της Γιαννάκου και του Αρσένη, κοινοτικές κατευ8ύνσεις είναι.

LOL?? Tote giati se oli tin europi i paidia einai kata 99% dimosia??
Γιατι σε όλη την Ευρώπη έχει επικρατήσει ο σοσιαλισμός όπως είναι γνωστό σε όλους μας. Ακόμα και σε αυτούς εκτός τεκέ κατώριμου που δεν κάνουν τις ίδιες ντρόγκες.

Diladi i EE leei: "Apo do kai mpros oli i europi tha exei dimosia paidia ektos apo tin ellada pou tha exei idiotiki kai an kounithei kanas foititis i gianakou prepei na ton sintripsei"???
Είπα συγκεκριμένα πράματα που απαντάνε σε αυτό και στο υπόλοιπο ποστ σου και δε τα κουόταρες. 8α μου απαντήσεις οτι ανήκεις σε εκείνη την πτέρυγα της ριζοσπαστικής ανανεωτικής υπερ-αριστεράς που ψηφίζει το μάαστριχτ και που ο πρόεδρος και λοιπά στελέχη έκαναν και έλεγαν τα αίσχη όταν ήταν ευρωβουλευτές σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την αναγνώριση των κολλεγίων. 8α σου πω δε με νοιάζει, όλοι έχουμε δικαίωμα στο λά8ος και στην βλακεία, να δώσεις βάση σε ό,τι είπα για να ξαναπροσπα8ήσεις.

Μια πι8ανή απάντηση στην ναρκωμανία που ξαμόλησες μπορεί να αναζητη8εί στα εξής:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_process
διακύρηξη της Bologna (http://ec.europa.eu/education/policies/educ/bologna/bologna.pdf)
διακύρηξη της συνόδου του Bergen 2005 (http://www.bologna-bergen2005.no/EN/BASIC/050520_Framework_qualifications.pdf)
Αποφάσεις συνεδρίου της Λισσαβόνας (http://conventions.coe.int/Treaty/Commun/QueVoulezVous.asp?NT=165&CM=8&DF=10/17/2007&CL=ENG)
Ορισμός του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (http://ec.europa.eu/education/policies/educ/higher/higher_en.html)

Άμα 8ες έχω και βιβλιογραφία και άλλα λίνκς για τα άλλα που σου είπα!

Milton
26-10-2007, 17:23
ναι αλλα το γνωμικο μιλαει για πουτσα και βουρτσα :(

ikonoklast
26-10-2007, 17:49
Η νομοτέλεια είναι οτι το οφτοπικ στο ερ έρχεται σε πέντε (5) πόστς.

Κατα τ' άλλα δεν είμαστε ολοκληρωτικά εκτός, η ΕΕ όπως και άλλοι παγιωμένοι διε8νικοί οργανισμοί όπως φερ' ειπείν το ΝΑΤΟ, κινούν με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές τα νήματα πίσω απο πολλά πράγματα τα οποία πραγματεύονται οι ΜΚΟ. Ο κατώριμος για παράδειγμα ανέφερε την Διε8νή Αμνηστία σαν καλό παράδειγμα μαχόμενης ΜΚΟ που δεν κρατά ουδετερότητα απέναντι στον εχ8ρό και παλεύει για τα αν8ρώπινα δικαίωματα κτλπ. Όμως με παρόμοιο τρόπο όπως και στην εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση που ανέφερα παραπάνω γίνεται σαφές οτι ορισμένα ζητήματα κρύβουν ένα πολιτικό υπόβα8ρο που συνή8ως αποκρύπτεται η8ελημένα ή όχι. Ποιός είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις πολεμικές επεμβάσεις στην μέση ανατολή; Ποιός ο ρόλος των κυβερνήσεων, ποιός των επιχειρήσεων; Πως ακριβώς οδηγούμαστε σε ένα σύνολο περιπτώσεων λα8ρομετανάστευσης απο τις χώρες της μεσποταμίας και σε κακομεταχείριση τους απο τις αρχές της χώρα που τους "υποδέχονται";

Για την συγκεκριμένη ΜΚΟ η προσέγγιση της καταπάτησης των αν8ρωπίνων διακιωμάτων παύει στα όρια του προφανούς. Σκάσανε οι λιμενομπάτσοι, πιάσανε τα πακιστάνια, τους ρίξανε δύο φάπες, τα βάλαν σε ένα κελί και μετα απέλαση, κακό πράμα ας σταματήσει, κάντε κάτι, ας τους πάμε τσιγάρα. Και τσιγάρα 8α τους πάμε και δικηγόρο 8α ψάξουμε και νομικά 8α το τρέξουμε και πορείες 8α κάνουμε για να μην απελα8ούν. Όμως αν δε μπεί το μαχαίρι στο κόκκαλο και δεν δείς το 8έμα σε βά8ος δεν μπορείς να το καταπολεμήσεις αποτελεσματικά.

Το παραπάνω σκεπτικό σε συνδυασμό με το quote του ubu roi και τα προηγούμενα σχόλια μου νομίζω είναι εντελώς οντόπικ.

Milton
26-10-2007, 17:59
ναι ρε μαναρι μου, ναι και παλι ναι. ομως αυτα δεν εχουν να κανουν με την συγκεκριμενη οργανωση/ομαδα. για να γινουν πολλα απο αυτα που εχετε αναφερει μεχρι τωρα πρεπει μια ΜΚΟ να συνδεθει με καποια μεγαλοκαρχαριακη, εχω-βαλει-το-χερι-μου-παντου χρηματοδοτηση. και ξαναλεω πως ναι ετσι ειναι τα πραγματα οπως τα λετε. αλλα πουθενα δεν ειδα κανεναν διαχωρισμο. με το που ακουσατε την λεξη εθελοντης αμεσως πηδηξατε την φιλανθρωπια και κανατε μετα τσιγαρο με την φωκια την ΜΚΟ.δλδ οκ. επειδη ας πουμε τα παντα ειναι αμερικανικοφαλικα τοτε να κοψουμε την οποιαδηποτε προσπαθεια ξερωγω.

ενιχαου, δεν ξερω και πολλα, δεν εχω βγαλει πολυτεχνειο και γενικα σας αγαπω αλλα πιο πολυ τους Μηχανικους. αντε και γεια σας.

ikonoklast
26-10-2007, 18:11
Μα δεν είπα εγώ κάπου οτι για τη συγκεκριμένη μκο υπάρχει σύνδεση με μεγαλοκορκόδιλους και καρχαρίνια, η ενι8αρμον ανέφερε μόνη της τον σπόνσορα που πι8ανόν 8α χρηματοδοτήσει το ταξίδι. Επίσης δεν χρειάζεται να υπάρχει μεγαλοκαρχαρίας για να μην λειτουργεί καλά το πράγμα.

Περιέγραψε μου μια πι8ανή δράση για να το δούμε το πράγμα. Είμαι μηχανικός υπολογιστών στην Ελλάδα, φτιάχνω ελληνικό τμήμα και έρχονται μαζί μου ένας τοπογράφος, δύο πληροφορικάριοι, η ενι, εσύ, ο κατώριμος, σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μα8ητάδες. Πάμε στην λίμνη για την οποία λέει το darwin's nightmare (http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin%27s_Nightmare) ή όπου τραβάει η ψυχή σου ταξίδια μακρινά ως τη τζαμάικα. Τι κάνουμε;

enitharmon
26-10-2007, 21:34
για αρχή, ας συμφωνήσουμε ότι η αρχή του τέλους κάθε φιλανθρωπίας και ΜΚΟ είναι τα πολλά λεφτά. Είτε αυτά τα δίνει μεγαλοκροκοδειλος, είτε κάποιος γερούλης με τύψεις. Αν έχεις λεφτά να ξοδέψεις, καταστρέφεις τοπικές οικονομίες ή τουλάχιστον τις επηρεάζεις πάααρα πολύ. Παραδείγματα όσα θέλετε.

Ο δικός μας "σπόνσορας" απλά μας αφήνει να πετάξουμε τζάμπα, γιατί οκ, καλός ο εθελοντισμός, αλλά τα χιλιάρικα για τα αεροπορικά δεν περισσεύουν (α, σπονσορας είναι η emirates, και μόνο για αυτό το προρζεκτ, επειδή ένας από τους ελάχιστους τρόπους να φτάσεις Τανζανία από Γερμανία είναι μέσω Dubai, έγινε κονε με αυτη την αεροπορική). Τα υλικά για τις σηστέρνες (; ) θα αγοραστούν από κει.

στην ερώτηση σου για το darwin's nightmare δεν εχω απαντηση. Δεν πας κάπου και αρχίζεις να κάνεις "κάτι". Κάνεις contact. Συνήθως αυτοί απευθύνονται σε σένα. Ρωτάς / σου λένε τι πρόβλημα έχουν. Αναπτύσεις σχέδιο ανάλογα με τις ανάγκες τους και πας.

ikonoklast
26-10-2007, 22:57
για αρχή, ας συμφωνήσουμε ότι η αρχή του τέλους κάθε φιλανθρωπίας και ΜΚΟ είναι τα πολλά λεφτά. Είτε αυτά τα δίνει μεγαλοκροκοδειλος, είτε κάποιος γερούλης με τύψεις. Αν έχεις λεφτά να ξοδέψεις, καταστρέφεις τοπικές οικονομίες ή τουλάχιστον τις επηρεάζεις πάααρα πολύ. Παραδείγματα όσα θέλετε.
Τρέλα. Ρε παιδί μου, περισσότερα φράγκα, μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρήσεων, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλύτερα για μια ΜΚΟ. Τι διάολο λες τώρα.

Ο δικός μας "σπόνσορας" απλά μας αφήνει να πετάξουμε τζάμπα, γιατί οκ, καλός ο εθελοντισμός, αλλά τα χιλιάρικα για τα αεροπορικά δεν περισσεύουν (α, σπονσορας είναι η emirates, και μόνο για αυτό το προρζεκτ, επειδή ένας από τους ελάχιστους τρόπους να φτάσεις Τανζανία από Γερμανία είναι μέσω Dubai, έγινε κονε με αυτη την αεροπορική). Τα υλικά για τις σηστέρνες (; ) θα αγοραστούν από κει.
Ρε παιδί μου αν προσφερόταν η shell να είναι σπόνσορας σας 8α δεχόσασταν; Αν ήταν η bp 8α δεχόσασταν; Αν ήταν η μονσάντο 8α δεχόσασταν; Τι στην ευχή του πούστη 8εού είναι μια σηστέρνα;

στην ερώτηση σου για το darwin's nightmare δεν εχω απαντηση. Δεν πας κάπου και αρχίζεις να κάνεις "κάτι". Κάνεις contact. Συνήθως αυτοί απευθύνονται σε σένα. Ρωτάς / σου λένε τι πρόβλημα έχουν. Αναπτύσεις σχέδιο ανάλογα με τις ανάγκες τους και πας.
Ωραία, αφού άνοιξατε το γαμωτοπικ ενημερώστε και τον γκόσμοντα τι διάολο κάνετε. Ποιά αρχή σας καλεί να τους λύσετε το πρόβλημα; Με τι πόρους υλοποιούνται τα έργα που αναλαμβάνετε; Πληρώνεστε; Αν σας καλέσουν οι τούτσι να τους βοη8ήσετε να ξαναχτίσουνε χωριά που καταστράφηκαν ολοσχερώς απο τον πόλεμο με τους χούτσι που υποκινείται απο τους αμερικανούς για να πουλήσουνε όπλα, έχει καμιά σημασία;

solution_AK-47
26-10-2007, 23:11
Wraio avatar :!:

tamagothi
26-10-2007, 23:20
ευχαριστώ!

ωραίο σιγκ :!:

enitharmon
27-10-2007, 16:19
Τρέλα. Ρε παιδί μου, περισσότερα φράγκα, μεγαλύτερο δίκτυο επιχειρήσεων, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλύτερα για μια ΜΚΟ. Τι διάολο λες τώρα.
την αλήθεια και το ξέρεις. Για αρχή, όταν έχεις λεφτά μπορείς να "αγοράσεις" και μηχανικούς εκτός της οργάνωσης και αυτό μπορεί να καταλήξει σε "έχετε μήπως και προτζεκτ στο Benin, πάντα ήθελα να πάω εκει" (αληθινός διάλογος). Μπορεί να προσελκύσει καμμένους οι οποίοι απλά ξέρουν τι είναι το pH και κατ'άλλα είναι άχρηστοι (είδα παρα πολλούς τέτοιους), και επειδή έχεις ανάγκη τους παίρνεις. Τα πολλά λεφτά οδηγούν στο να μην κάνεις έρευνα της τοπικής αγοράς και να πληρώνεις 1000 δολλάρια ενοίκιο το μήνα για μια τρύπα (ό,τι κάνουν τα τμήματα του OHE) και να καταστρέφεις ισσοροπίες. Και γενικά όσο πιο μεγάλο είναι το δίκτυο, τόσο πιο ανεξέλεγκτο γίνεται, γραφειοκρατία, διαφθορά και πάει λέγοντας. Αρκεί ως απάντηση;

Ρε παιδί μου αν προσφερόταν η shell να είναι σπόνσορας σας 8α δεχόσασταν; Αν ήταν η bp 8α δεχόσασταν; Αν ήταν η μονσάντο 8α δεχόσασταν; Τι στην ευχή του πούστη 8εού είναι μια σηστέρνα;
δεν ξέρω αν λέγεται στα ελληνικά σηστέρνα, μάλλον λάθος είναι. Τεράστια δοχεία για αποθήκευση (βρόχινου κυρίως) νερού.

Το θέμα με τους σπόνσορες έχει τεθεί προς συζήτηση και μια πρόταση ήταν πριν κάθε δωρεά να συμβουλευόμαστε τις σελίδες της ΑΙ, κοιτώντας αν είναι "καθαρή". Νομίζω σε μια τέτοια περίπτωση θα περιμέναμε απλά δωρεές από τη γιαγιά της γειτονιάς.
Προσωπική γνώμη, η οποία είναι υπό σκέψη και με διευκολύνεται αν θέλετε:
Αναλόγως τις συνθήκες και τους όρους, ναι, θα έπαιρνα λεφτά απο τη Shell. Πολλές εταιρίες κάνουν δωρέες για να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και αν η Shell ψάχνει να δωρίσει λεφτά, αν δεν τα πάρω εγώ, θα τα πάρει άλλος. Ο όρος είναι, ότι δε θα φαίνεται πουθενά ως χορηγός, δε θα μπει διαφήμιση τους, δε θα καθορίσουν αυτοί που θα πάνε τα λεφτά. Και θα γούσταρα πολύ με αυτά τα λεφτά να κάνω κάτι ειδικά στο Νίγηρα. Με αυτό το σκεπτικό ναι, μόνο που νομίζω ότι ποτέ δε θα συμφωνούσαν σε τέτοιους όρους (όχι από τη στιγμή που προσπαθούν να φτιάξουν το προφιλ τους τα τελευταία χρόνια). Δεν ξέρω πόσο ηθικό είναι αυτό, το συζητάμε.
Κάποιος σου δίνει λεφτά για να πληρώσει λιγότερους φόρους και δε ζητάει αντάλλαγμα, σε νοιαζει από που είναι ή όχι, τα έχει βγάλει έτσι κι αλλιως. (νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση το επιχείρημα "αν δεν τα πάρεις, την επόμενη χρονια ίσως προσπαθήσει να βγάλει λιγότερα, άρα θα κάνει λιγότερα, άρα λιγότερη καταστροφή" πιστεύω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα).

Ωραία, αφού άνοιξατε το γαμωτοπικ ενημερώστε και τον γκόσμοντα τι διάολο κάνετε. Ποιά αρχή σας καλεί να τους λύσετε το πρόβλημα; Με τι πόρους υλοποιούνται τα έργα που αναλαμβάνετε; Πληρώνεστε; Αν σας καλέσουν οι τούτσι να τους βοη8ήσετε να ξαναχτίσουνε χωριά που καταστράφηκαν ολοσχερώς απο τον πόλεμο με τους χούτσι που υποκινείται απο τους αμερικανούς για να πουλήσουνε όπλα, έχει καμιά σημασία;
για ενημέρωση έβαλα τα σαιτ. Το γερμανικό λέει τι κάνουμε και που, σορρυ, πρέπει να μεταφραστεί (δικό μου λάθος αυτό).
Αν πληρωνόμαστε ή όχι σου απάντησα, μέχρι τώρα βάζουμε από την τσέπη μας και αν είμαστε τυχεροί παίρνουμε πίσω τα λεφτά για τα εμβόλια από δωρεές (= μικρά ποσά από ατομικές δωρέες και τις συνδρομές από τα μέλη). Δε μας πληρώνει καμία "αρχή". Εμάς τους γερμανούς. Τι κάνουν οι άλλοι δεν ξέρω, δεν υπάρχει κοινη αρχή.

Οι επαφές γίνονται (επαναλαμβάνω σε μας) μέσω γνωστών, γνωστού και δε συμμαζεύεται. Και σιγα τα πολλα προτζεκτ που ειχαμε ως τωρα δηλαδη.
Για τους τουτσι πχ, δεν ξερω ειλικρινα. Ένας γιατρός έχει κώδικα, έχει δώσει όρκο, δεν τον νοιαζει αν ο ασθενης ειναι τουτσι, shell ή τσαουσεσκου. Ένας μηχανικός δεν έχει ορκιστεί, οπότε δεν ξέρω. Εξαρτάται από την περίπτωση υποθέτω

asimoulis
27-10-2007, 17:28
Αναλόγως τις συνθήκες και τους όρους, ναι, θα έπαιρνα λεφτά απο τη Shell. Πολλές εταιρίες κάνουν δωρέες για να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και αν η Shell ψάχνει να δωρίσει λεφτά, αν δεν τα πάρω εγώ, θα τα πάρει άλλος. Ο όρος είναι, ότι δε θα φαίνεται πουθενά ως χορηγός, δε θα μπει διαφήμιση τους, δε θα καθορίσουν αυτοί που θα πάνε τα λεφτά. Και θα γούσταρα πολύ με αυτά τα λεφτά να κάνω κάτι ειδικά στο Νίγηρα. Με αυτό το σκεπτικό ναι, μόνο που νομίζω ότι ποτέ δε θα συμφωνούσαν σε τέτοιους όρους (όχι από τη στιγμή που προσπαθούν να φτιάξουν το προφιλ τους τα τελευταία χρόνια). Δεν ξέρω πόσο ηθικό είναι αυτό, το συζητάμε.
Κάποιος σου δίνει λεφτά για να πληρώσει λιγότερους φόρους και δε ζητάει αντάλλαγμα, σε νοιαζει από που είναι ή όχι, τα έχει βγάλει έτσι κι αλλιως.

δηλαδή δουλεύεις άθελα σου και για τον οποιοδήποτε χορηγό και μάλιστα όπως προανέφερες βάζεις και απο την τσέπη σου... τουλάχιστον enitharmon υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για τη shell και πληρώνονται...

enitharmon
27-10-2007, 17:59
πως δουλευω για το χορηγο ρε;

asimoulis
27-10-2007, 18:29
μα αν δεν δουλεύεις γιαυτόν τότε τα λεφτά σου τα δίνει για την ψυχή της μάνας του... αλλιώς του κάνεις μια εξυπηρέτηση άρα δουλεύεις γιαυτόν... δηλαδή η shell κάτι θα ήθελε να κερδίσει μέσα απο αυτό... η διαφορά στη σκέψη μας είναι οτι εμένα δεν με νοιάζει τι ειναι αυτο... με νοιάζει ότι εξυπηρετείτε τη shell... Λάθος?

(an sas xorhgouse leme twra)

enitharmon
27-10-2007, 18:34
την εξυπηρετουμε να πετυχει τη φορολογικη της διευκόλυνση πχ;

ναι πιθανόν

γενικά δύσκολη ερώτηση, αν ποτε εφτανε σε αυτο το σημείο η απάντηση θα ήταν αρνητική μάλλον για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο.