PDA

View Full Version : Σχεσεις με την μπαντα σας.

The Good Son
10-10-2007, 02:18
Πώς διαμορφόνωνται οι σχέσεις μεταξύ των υπόλοιπων μελών στην δικιά σας μπάντα; Πώς συνθέτετε; Φέρνει ενας τα μέρη και τα επιβάλλει; τα δουλέβετε; Τζαμάρετε και κρατάτε ιδέες; Όσοι έχετε πάει ωδείο την λέτε και μαλώνετε τους άμουσους; Βγαίνετε και είστε παρέα με το συγκρότημά σας; Προσπαθείτε να επιβάλεστε; Δέχεστε να σας πεί κάποιος πως θα παίξετε κάτι; Δυναμώνετε τον ενισχυτή σας και νομίζετε οτι ολοι οι άλλοι είναι δυνατά; Γούσταρετε ερώτικά κάποιον απ την μπάντα;

μ;

Lukather
10-10-2007, 02:35
Stous Implosion apla tzamaroume me ton pliktra kai vgainoun.Tora Strange Daze pros to paron fernei o kathenas ta dika tou...
Eftixos eimai poli tixeros kai oti idea exo paei mexri tora arese se olous, opote den tithetai provlima epivolis tragoudion

Tora gia tis sxeseis, nai pareitsa kai ta loipa me tin mpanta, erotikes sxeseis me olous, analoga me tin diathesi

stam and the witches
10-10-2007, 03:06
Εγώ γενικά είμαι ήρεμος άνθρωπος και ποτέ κακοπροαίρετος, αλλά πήρε γύρω στα 3-4 χρόνια στους φίλους μου (με τους οποίους είμαι φίλος από το δημοτικό και τζαμάραμε maiden από παλιά σε διάφορους συνδιασμούς line-up) να μάθουν ότι δε θέλω να βουτήξω το κεφάλι τους μέσα στην καμπίνα όταν τους κάνω παρατηρήσεις. Όταν παίζουμε (όχι χύμα jam) και είμαστε στη δόμηση ενός κομματιού είμαι αρκετά αγχώδης και κόβω το τζαμάρισμα στη μέση για να διορθώσω κάποιον, κάτι το οποίο μου χει κολλήσει τη γλίτσα του εξουσιαστή. Προσπαθώ να το κόψω γενικά :oops:

Τα riff γράφονται σε περιόδους εξεταστικής, ενώ οι φωνητικές γραμμές είναι υπόθεση του τραγουδιάρη (τις βγάζει μες στο studio με το που ακούσει το riff, και είναι και όμορφος). Τα υπόλοιπα βγαίνουν στο τζαμάρισμα.

Επίσης τη λέω και μαλώνω όσους έχουν πάει σε ωδείο και θέλουν να μου πρήξουν τα αρχίδια :dfinger:

Έχει πλάκα που κάνω αρχιδάτες δηλώσεις ενώ η μπάντα οργανώθηκε (επιτέλους) εδώ και 4 μήνες. Θα μας ακούσετε κάποια στιγμή λογικά, όταν ξεμπερδέψουν οι εξεταστικές 8)

Evarian
10-10-2007, 10:41
emeis pali stous Intensity paizoume prwtwn edw kai 4 mhnes.

kommatia grafoume kata kurio logo egw kai o allos o kitharistas.
o kathe enas ksexwrista, meta akoume o enas tou allou kai ws twra mono egw exw allaksei kapoies notes sta riff tou allou gia na dwsoume allo xarakthra sta kommatia tou.
kanenas den exei xreiastei na balei xeri sta kommatia pou exw grapsei egw(akoma).
twra teleutaia arxise kai o plhktras na grafei ena kommati kai eixame mia diafwnia gia to prwto riff pou ebale (to opoio den arese katholou se emena kai ston allon kitharista).

to problhma mou einai oti eimai apotomos xarakthras kai me atoma pou gnwrizw kai niwthw anetos (kai me gnwrizoun kai autoi) wres wres milaw apotoma(oxi kai toso eugenika) kai ekei dhmiourgithike mia kontra h opoia luthike.

apo stixo pros to paron egw o kathenas se opoio kommati thelei (rwtaei ton dhmiourgo tou kommatiou prwta).

parea kai lemonades(opws leme mpuritses) ennoeite oti paizoun me thn mpanta taktika.

telos tha dextw na mou pei o allos pws na paiksw kati ean sthn telikh me boleuei kai mou aresei.

The Good Son
10-10-2007, 23:39
Μάλλον αντί να σχολιάσετε το ρίφφ του πληκτρά σας, έπρεπε να μαλώσετε για το όνομα και να διαλέξετε κάτι καλύτερο.

Lukather
10-10-2007, 23:43
Giati re? oreyio einai

Evarian
10-10-2007, 23:59
Giati re? oreyio einai

thnx a lot :D

apla o kitharistas mas hthele to onoma ths mpantas na einai mia leksh... opote kataliksame sto intensity

alliws egw elega diverse void....

alla telika Intensity.

The Good Son
11-10-2007, 02:32
αν ονομαζοσασταν σκετο βοιντ θα ηταν καλυτερα. Ιντου δε βοηντ ακόμα καλύτερα.

Pinatero
11-10-2007, 10:04
παντα προσπαθω να ειμαι πυροσβεστηρας οποτε βλεπω οτι υπαρχει προβλημα, αλλα επειδη ειμαστε καλοι και ευγενικοι ολοι, ποτε δεν υπαρχουν εντασεις! κλασικα οταν υπαρχει προβλημα εντασης, η' ο ενας δυναμωνει τιγκα, η' παιζει οτι να'ναι, η' παραταει καποιος την κιθαρα! βεβαια καλυτερος πυροσβεστηρας ειναι συνηθως κανας τριφυλλος φιλος! τωρα τελευταια τους παω και γω ιδεες ο κουλος, οπου σε συγκριση με παλιοτερες, φαινεται μια β,γ συμπαθεια!

jezuz
11-10-2007, 12:16
Πώς διαμορφόνωνται οι σχέσεις μεταξύ των υπόλοιπων μελών στην δικιά σας μπάντα; Πώς συνθέτετε; Φέρνει ενας τα μέρη και τα επιβάλλει; τα δουλέβετε; Τζαμάρετε και κρατάτε ιδέες; Όσοι έχετε πάει ωδείο την λέτε και μαλώνετε τους άμουσους; Βγαίνετε και είστε παρέα με το συγκρότημά σας; Προσπαθείτε να επιβάλεστε; Δέχεστε να σας πεί κάποιος πως θα παίξετε κάτι; Δυναμώνετε τον ενισχυτή σας και νομίζετε οτι ολοι οι άλλοι είναι δυνατά; Γούσταρετε ερώτικά κάποιον απ την μπάντα;

μ;

To onoma ths mpantas poy paizw pio poly einai Intact, epilogh toy ki8arista kai drummer, egw ws mpasistas exw synodeytiko xarakthra kai den trelenomai kai poly, kyriws epeidh einai frontaman o ki8aristas kai aytos asxoleite me ola, kai egw phzw sth doyleia kai den prolabainw pola-pola...

Oi xeseis einai ok, synh8ws fernei o ki8aristas/tragoydisths kapoia riff, kai oloi mazi ta doyleyoyme, pros8etoyme anamesa ta syndetika oloi mazi (me drummer kai egw sto mpaso exw dwsei kapoies idees kai gia thn ki8ara, domh kyriws se 1-2 kommatia). Opote den ta epibalei akribws, apla ws frontman exei ton panw logo, asxoleite kai perisotero... alla ta doyleyoyme meta oloi mazi gia na ginoyn ta riff kommati... stixoys pali o ki8aristas grafei, exei grapsei kai o drummer kapoia poy moy aresan, liga eixan kalh tyxh omws...

Tzamarisma spania kanoyme, kai gia thn fash, oxi gia na prokypsoyn idees gia thn sygkrafh kommatiwn... Wdeio den exw paei, alla otan kapoia riff einai se atonal kai moy akoygontai faltsa, to anaferw apla, alla an twn allwn toys akoygontai OK den 8a katsw na tsakw8w ki'olas... Parea me to sygkrothma bgainw spania, alla oi ypoloipoi einai arketa kollhtoi meta3y toys...

Den prospa8w na epibalomai kai dexomai na moy poyn oi alloi pws na pai3w kati. Genika exw psilosynodeytiko xarakthra, par'oti goystarw, kai gi'ayto synh8ws o enisxyths moy paizei poly xamhla, tis pio polles fores den me akoyw kan, kai epishs bazw otaspides giati to na lew na mhn exoyme hxo tzitziki sto terma den ebgale apotelesma, goysta einai ayta opws eipame, den 8a skasw ki'olas.

Telos, epeidh eimai poly gays goystarw ta kolarakia twn loipon sto sygkrothma :P (not really...)

Coil
11-10-2007, 12:43
egw ws mpasistas

Δεν χρειάζεται να πείς τίποτα άλλο....

Lukather
11-10-2007, 12:52
:rofl: :rofl: :rofl:

jezuz
11-10-2007, 12:57
:P

Καλα, εκει παιζω μπασο, αλλιως σπανια θα με δεις με μπασο στα χερια http://www.dark.gr/forums/Smileys/Smilies-Emoticons/Banana/banana011.gif

Coil
11-10-2007, 13:05

Καλα, εκει παιζω μπασο, αλλιως σπανια θα με δεις με μπασο στα χερια http://www.dark.gr/forums/Smileys/Smilies-Emoticons/Banana/banana011.gif

Πλάκα κάνω ρε... :D άκουσα στο myspace τα κομματια σας... Αρκετά καυλερά. Μόνο μην μου πεις ότι πληρώσατε για το ηχητικό αποτέλεσμα...

kontan
11-10-2007, 13:08
κ το star trek αεροπλανοφόρο το πήρες για συλλογή ξερω γω; :P

Τις περισσότερες φορές πάω κάποιες ιδέες (οχι μόνο εγώ αλλά συνήθως εγώ το κάνω αυτό :P) ψιλοσκόρπιες για ένα ή περισσότερα κομμάτια (κ πολύ σπανιότερα σχεδόν δομημένα κομμάτια) κιε τζαμάρουμε πάνω σ αυτά. Μερικές φορές ηχογραφούμε τα διάφορα τζαμαρίσματα κ επιλέγουμε τι μας κάθεται κ τι όχι κ ετσι βγαινει το κομμάτι. Μετά τα πέρνει ο λαπτοποκιθαρίστας μας (ο CV) κ τα μελετάει κ συνθετει τις αρμόζουσες ατμόσφαιρες κ μελετάει τα εφε του κλπ κλπ. Μερικές φορές ξεκινάει τζαμάρισμα απο το μηδεν (0) κ αν καταλήξει σε κομμάτι έχει καλώς, αν οχι απλώς γουστάρουμε :P

Γενικώς κάνουμε παρέα μεταξύ μας, αλλά δε μπορείς να πεις οτι ειμαστε κ κολλητάρια. Βγαινουμε για μπύρες κιε βρώμικα συχνά πυκνά, αλλά μπορούν να περάσουν κ 2-3 βδομάδες χωρίς να δώσουμε σημεία ζωής. Γενικώς όμως είμαστε αγαπημένοι (:pink:) κ ευγενικοί μεταξύ μας όταν προκύπτει κόλλημα πάσης φύσεως.

edit: (περι ωδείων) στη μπάντα εχουμε 2 δάσκαλους (μουσικής ντε) πτυχιούχους, κ οι αλλοι ειμαστε κάπου μεταξύ αυτοδίδακτου κ εχω-κανει-2-μηνες-μαθημα. Αλλά τα βρίσκουμε μωρε :P

Coil
11-10-2007, 13:11
ΡΕ εσυ μην μου πείς ότι είσαι στους Afformance?
:shock:

kontan
11-10-2007, 13:17
γουάου! ναι, θες αυτόγραφο; 8) :P

Hogarth
11-10-2007, 13:27
Φέρνει ενας τα μέρη και τα επιβάλλει;

αυτό.

Όσοι έχετε πάει ωδείο την λέτε και μαλώνετε τους άμουσους;

ενίοτε αυτό.

Γούσταρετε ερώτικά κάποιον απ την μπάντα;

τέτοιες καταστάσεις τον παίρνουν.

Coil
11-10-2007, 16:41

:pink:

Θέλω να μου υπογράψεις ένα cd με mp3 σας.... :oops:

ikonoklast
11-10-2007, 16:51
Βλακόνταν δηλαδή το αξιο8άυμαστο έπος will teasle hopes -και κυρίως τη ριφάρα αυτού- την έγραψες εσύ;

kontan
11-10-2007, 16:55
μπορω να μετρησω τουλάχιστον 5 ριφφς μεσα σ αυτο το κομματι δε σε καταλαβαινω :P (οχι, ολοι μαζι τη γραψαμε)

ikonoklast
11-10-2007, 16:58
όλα γαμούν αλλα το ριφφ που λέω είναι αυτο στο ξέσπασμα του περίπου 0:50.

O)))zma
11-10-2007, 17:00

Μη ξεχνάς να φοράς Ray-Ban τώρα που έγινες φίρμα!!!!!

kontan
11-10-2007, 17:01
όλα γαμούν αλλα το ριφφ που λέω είναι αυτο στο ξέσπασμα του περίπου 0:50.

χμου, μαλλον εννοεις το lead του Ντένις. θα επανέλθω με εντιτ οταν γυρισω σπιτι, στη δουλεια δε μπορω να ακουσω μουζικα

phthoggon
11-10-2007, 22:20
Ότι είπε ο Χόγκαρθ.

:|

irreligious
11-10-2007, 23:19
εγώ που είμαι γαμάτος δεν έχω τέτοια προβλήματα κ το μοντάρω το θέμα σαν τον άβαταρ μου.-

cavity
11-10-2007, 23:51
και οι 9 είμαστε πολύ δεμένοι

lab
12-10-2007, 04:28
kai oi 1000 eimaste poly demenoi!

jezuz
12-10-2007, 23:00

Πλάκα κάνω ρε... :D άκουσα στο myspace τα κομματια σας... Αρκετά καυλερά. Μόνο μην μου πεις ότι πληρώσατε για το ηχητικό αποτέλεσμα...

Thanks for your kind words! :)
To hxitiko apotelesma eixe ws e3hs: sthsame to laptop moy kai kapoia alla mhxanhmata sth sofita toy drummer, xyma mikrofwna pantoy, grapsame psilomi3arame ola me th mia sto laptop, kai ayto htan... opws katalabaineis den epese kai trelh doyleia sto olo egxeirhma, oi ki8ares p.x. einai 1-take, se 2 kanalia (1 direct rocktorn & 1 amp me mic)...

jezuz
12-10-2007, 23:02
κ το star trek αεροπλανοφόρο το πήρες για συλλογή ξερω γω; :P

To mpaso moy enoeis na fantastw? :P
An nai, ayto to xrhsimopoiw ligotero ap'ola, kai pote den exei bgei apo to spiti, oyte exei hxografh8ei, sth mpanta paizw me to yamaha poy exw allo koyrdisma kai spiti paizw kai me yamaha, kai me custom , kai me ena f8hno atasto poy exw... to paleyw me to atasto den exw poly empeiria oyte kalo ayti...

jezuz
12-10-2007, 23:04

Kontan den gnwriza thn ypar3h sas, molis akoysa kapoia kommatia sas sto maispeis, poly wraia moysikh, keep it up! :)

Swollen
13-10-2007, 16:39
kai oi 1000 eimaste poly demenoi!
ε με τέτχιο ριθμ σέκσιον πως να μην ήσαντε?

lab
13-10-2007, 16:40
ououououououououououu re!

babality
15-10-2007, 11:59
κι εγω αταστο. κι εγω. χρειαστηκε κι εφαγα αρχιδια. πφφφ

karharias
16-01-2008, 03:23
τσακωνόμουν συνέχεια με τον ντράμμερ γιατί έπινε περισσότερο απ όλους μαζί (περιττά έξοδα!!! οι U2 ήμασταν??) ώσπου τα σπάσαμε κ πίνουμε μόνοι μας.

Helm
16-01-2008, 04:07
Πώς διαμορφόνωνται οι σχέσεις μεταξύ των υπόλοιπων μελών στην δικιά σας μπάντα;

άψογες.

Πώς συνθέτετε;

Γράφεις θέμα a γαμάτο. Γράφεις θέμα b τελείως άσχετο, αλλά καλό επίσης. Κάθεσαι κάτω και σπας το κεφάλι σου για το πως θα πας από το θέμα a στο θέμα b. Τα καταφέρεις, βγάζοντας γέφυρα x. Πετάς το θέμα a και το θέμα b, κρατάς την γέφυρα. Ξανά από την αρχή. Όταν έχεις 2 γέφυρες προς το πουθενά αρχίζεις να αναρωτιέσαι πως θα πας από την μια στην άλλη. Αυτό να γίνεται για αρκετό καιρό, και τα αναθεματισμένα γράφουν τον εαυτό τους!

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος σύνθεσης είναι κατώτερος.

Witchkiller
16-01-2008, 17:43
Πώς συνθέτετε;

Γράφεις θέμα a γαμάτο. Γράφεις θέμα b τελείως άσχετο, αλλά καλό επίσης. Κάθεσαι κάτω και σπας το κεφάλι σου για το πως θα πας από το θέμα a στο θέμα b. Τα καταφέρεις, βγάζοντας γέφυρα x. Πετάς το θέμα a και το θέμα b, κρατάς την γέφυρα. Ξανά από την αρχή. Όταν έχεις 2 γέφυρες προς το πουθενά αρχίζεις να αναρωτιέσαι πως θα πας από την μια στην άλλη. Αυτό να γίνεται για αρκετό καιρό, και τα αναθεματισμένα γράφουν τον εαυτό τους!

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος σύνθεσης είναι κατώτερος.

Δηαλδή το "τσιτώνω τον Marshall και αρχίζω να σκίζω την κιθάρα" δεν είναι ωραλιο

όχι απλά ωραίο.το καλήτερο θα συμπλήρωνα

Helm
17-01-2008, 00:25
Ε πλάκα κάνω, όπως του κάθεται του καθένα. Δεν έχω Marshall :(

Witchkiller
17-01-2008, 00:57
Ε πλάκα κάνω, όπως του κάθεται του καθένα. Δεν έχω Marshall :(

Ναι,το ξέρω ότι κάνεις πλάκα,το κατάλαβα.

Πάρε έναν -σοβαρό-Marshall,θα συνθέτεις ΟΜΟΡΦΑ!

jezuz
17-01-2008, 01:59
Sobaros kai marshall spania pane sthn idia protash :P
(ektos apo kati para poly palioys plexi kai jcm poy kanoyn gia enan hxo poly kala omws... kai termatismenoi me petalakia prin...))

Lesios
20-01-2008, 13:26
Exw ena marshall MG-100 DFX k einai polu kalos gia hard rock hxous!!!
Episis exei polu kala ka8ara se sundiasmo me petalia boost h me kapoio kalo stompbox .
Twra gia alla marshallia kserw pws o JCM800 ta spaei kuriolektika k vasika 8a einai o epomenos enhsxhths mou!!!

On topic: dialhsame thn mpanta to kalokairi meta apo ena live pou kaname gia diaforous logos,o vasikoteros dn eixame ta idia akousmata...eimaste akomh filarakia k kanoume parea apla ap th meria mou meta apo 10xronia ki8aras dn dexomai na allaksw akousmata k apo classic rock na paiksw hard core...