View Full Version : Προσοχή, bootleg!
eleventh guardian
03-10-2007, 03:10
OK, το thread ανοίγει ως συνέχεια της κουβέντας που είχαμε με wom και sfinotuvlaki περί bootlegs στις σελίδες 935-936 του d/l.
Προσοχή, δεν αναφερόμαστε σε bootlegs από συναυλίες. To παρόν thread έχει σκοπό να βοηθήσει όσους έχουν ακόμα την συνήθεια να αγοράζουν CD ή βινύλια, να αποφύγουν τις ουκ ολίγες μαϊμού κόπιες από τους γνωστούς απατεώνες, που κυκλοφορούν ευρέως στο ίντερνετ ή και στα κανονικά μαγαζιά.
Κοινώς, αν γνωρίζετε την ύπαρξη συγκεκριμένων bootleg κυκλοφοριών, παρακαλείστε να δώσετε πληροφορίες ώστε να βοηθήσετε τον φτωχό user/συνάνθρωπό σας να μην πετάξει τα λεφτά του.
sfinotouvlaki
03-10-2007, 03:13
οκ, ποστάρω κι εδώ τη συζήτηση...
Εχω μετανιώσει πικρά γι' αυτό το CD γιατί στις αρχές του 2006 που πρωτομπήκα ebay το πετύχαινα συνεχώς σε νορμάλ τιμή, αλλά τότε έδινα προτεραιότητα στο A Step Beyond (το οποίο μόλις πρόσφατα βρήκα) και δεν το έπαιρνα. Και τώρα που κατάλαβα το λάθος μου, δεν το βρίσκω (ή όπου το βρίσκω, το πουλάνε χρυσό). Τουλάχιστον μπορούμε να το ακούσουμε τώρα.
εγώ δεν έχω ακόμη κανένα αυθεντικό :(
πριν λίγο καιρό μάλιστα, είχα πετύχει ή το shipwrecked ή το eternal quest σε ξεφτίλα τιμή (κοντά στο 10ευρω δλδ), αλλά ο μαλάκας το ξέχασα!
To Shipwrecked ήταν, το 'χω δει κι εγώ αρκετές φορές. Αλλά επειδή το πουλάει Ελληνας και σε τσάμπα τιμή, με είχε βάλει σε σκέψεις μήπως είναι μαϊμού (made by Tzanetatos δηλαδή) και δεν τόλμησα να ασχοληθώ. Αλλωστε και στο description έγραφε "I am not sure if it is the first pressing" και κάτι τέτοιες μαλακίες.
ναι, ε. παίζει... δε θυμάμαι να πω την αλήθεια. τελικά ίσως ήταν ευτύχημα που το ξέχασα :D
To eternal quest εχει βγει σε cd απο την γερμανικη Rising Sun (τρελο rip-off και inactive label) αρα η θα το βρείτε απο τυχη φτηνα στο ebay.de/γερμανο distro list η πολυ δυσκολα και ακριβα αλλου.
Παντως ειναι απο τα καλυτερα albums στο ειδος του κατα την γνωμη μου.
Το 'χω το Eternal Quest σε CD και μάλιστα το 'χα βρει σχετικά εύκολα πριν δύο χρόνια περίπου, όταν πρωτοέμαθα τους Mystic Force (βέβαια τότε δεν είχα την εμπειρία των διαδικυτακών αγορών ώστε να έχω την αίσθηση του τι είναι σπάνιο και τι όχι). Αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά, όντως, εδώ βλέπεις ότι δεν βρίσκεται το τελευταίο τους, που δεν έχει πολλά χρόνια από τότε που βγήκε.
καλως, γενικα αυτο συμβαινει με τετοιες κωλοεταιριες ..η το βρισκεις ευκολα η παρα πολυ δυσκολα.
Απλως υπαρχουν πολυ λιγα αντιτυπα αλλα δεν τα ψαχνουν πολλοι οποτε ειναι θεμα τυχης.
Αν το εχεις εκει δες μια το cd matrix και πες μου τι λεει please
Οταν λες cd matrix :?:
ειναι ο αριθμος/κωδικος που ειναι χαραγμενος στο inner ring στο δισκακι απο την μερια που παιζει. Ετσι βγαζουμε ακρη με τα bootlegs / first presses :wink:
το παμε προς offtopic, περισσοτερα με πμ
Ναι, το ξέρω (γιατί την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές).
Λοιπόν, γράφει: Η-0401/ΙRS972.230 B
Λογικά δεν παίζει να είναι bootleg, μια και τον ίδιο αριθμό έχει τυπωμένο και στην έξω πλευρά του CD και στο artwork.
edit: και σιγά το οφ τόπικ στο σοβαρό θρεντ (θρεντ στάρτερ :pink: όμως)
Ναι, το ξέρω (γιατί την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές).
Λοιπόν, γράφει: Η-0401/ΙRS972.230 B
Λογικά δεν παίζει να είναι bootleg, μια και τον ίδιο αριθμό έχει τυπωμένο και στην έξω πλευρά του CD και στο artwork.
ισως ενδιαφερει το θεμα και αλλους οποτε:
Ξεχνα το artwork εκει κανουν ΟΤΙ θελουν.
Ο κωδικος αυτος ερχεται απο την μητρα στο εργοστασιο.
Yπαρχουν labels χωρις χρημα που κοβουν λιγα κομματια και αν πχ τελειωσουν σε 2 χρονια κοβουν παλι με αλλη μητρα (= νεο matrix) και χωρις να πληρωσουν το group (εχω πετυχει περιπτωσεις να εχουν και stock απο το παλιο artwork)
Παραδειγμα η Νo Fashion, ο μπασταρδος της Necropolis με κυκλοφορίες εντελως ιδιες εκτος το cd matrix
Τα καλα bootlegs -συνηθως- η δεν εχουν καθολου cd matrix η εχουν κατι εντελως ασχετο που κανει μπαμ.
Για το 1st press ο καλυτερος τροπος ειναι να γνωριζεις καποιον που αγορασε απο το label ή το ίδιο το group, αμεσως μετα την κυκλοφορια και ειναι 100% σιγουρος ωστε να συγκρινεις το cd matrix.
Επισης αν ξερεις πως κινειται η καθε εταιρια και σε τι εργοστασια κοβει τα cd της ξερεις τι να περιμενεις περιπου :wink:
Ψαξιμο θελει για να μην μας κλεβουν...
anyway, για την ιστορια, το δικο μου cd εχει Η-0401/ΙRS972.230 Α
Kαλά, δεν με καίει να είναι και 1st press (προφανώς το δικό μου για να έχει Β και όχι Α στο ring είναι δεύτερη κοπή;), αρκεί να μην είναι bootleg.
Οσο για τα bootlegs, του Τζανετάτου τουλάχιστον γράφουν ό,τι να 'ναι στο ring (ή καμιά φορά τα αρχικά του συγκροτήματος και ένα νούμερο για ξεκάρφωμα).
χμ, μανίκι όλο αυτό και, γενικά, εγώ προτιμώ να αγοράσω το σιντί σε φυσιολογική τιμή κι ας μην είναι πρώτης κοπής (αρκεί να μην είναι bootleg βέβαια).
ό,τι είπε ο γκάρντιαν δλδ.
11 σωστα , για το Ε.Quest εγω παντως δεν ξερω την διαφορα Α και Β, μονο το label θα ξερει και ισως το group.
Του τζανετατου λοιπον κανουν μπαμ ως bootlegs (εκει ηθελα να καταληξω)
Ενα αλλο παραδειγμα ειναι το Angeldust - To dust you will decay το οποιο σε cd βρισκεται ως bootleg σχετικα δυσκολα, ενω το οfficial παιζει να ειναι το πιο σπανιο power metal cd απο ευρωπαικη εταιρια (και ζητουν 100$+ ας πουμε)
τουβλακι σωστο αυτο που λες φυσικα. Παντως ενα θεμα ειναι αν σου πουλησουν κατι ως σπανιο και αποφασισεις να το πληρωσεις, να μην αγορασεις μαλακιες.
ναι, αλλά τώρα εγώ είχα σκοπό να αγοράσω 2 ακριβούλια και σπάνια, αλλά μ' έβαλες σε σκέψεις, γιατί δεν έχω τρόπο να επιβεβαιώσω αν είναι αυτά που περιγράφουν :?
πούστη wom, μας έβγαλες από την άγνοια και μας έκανες δυστυχισμένους :P
λοιπον τουβλακιε, εγω για κατι τετοια συνηθως ρωταω στα καταλληλα μερη και καποιους που ισως εχουν ηδη οτι ψαχνω για πληροφοριες, cd matrix κτλ. Ετσι ξεκινησε και η συζητηση εδω 8)
Πριν πληρωσω ρωταω τον πωλητη και βγαζω συμπερασμα ποσο μαγκας ειναι ή αφου πληρωσω βγαζω συμπερασμα ποσο αξιοπιστος ειναι :)
Οποτε οποιος ψαχνει κατι και θελει να διασταυρωσει πληροφοριες μπορει να ρωτησει σε αυτο το thread ...
cheers!
δε μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα πάντως. μια φορά μόνο μου τη φέραν με bootleg (ρώσικη ότιναναι έκδοση του 1ου Thunderstorm από γνωστό απατεώνα στο κέντρο της Αθήνας) που ήταν εμφανές χώρις να χρειαστεί να ψάξεις matrix κτλ. παρόλαυτα το πήρα.
παρόλαυτα έχει ακόμα μαγαζί αυτός, εκεί ήθελα να καταλήξω.
eleventh guardian
03-10-2007, 03:26
Πρώτο μου ποστ επί της ουσίας του θέματος.
Αν, λοιπόν, ψήνεστε να αγοράσετε σε CD το "Mystery of Illusion" των Chastain, τότε να ξέρετε ότι αυτή (http://cgi.ebay.com/CHASTAIN-MYSTERY-OF-ILLUSION-CD-13-BONUS-SPIKE_W0QQitemZ120167583266QQihZ002QQcategoryZ307QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem) η έκδοση από την εταιρεία-φάντασμα Mega Metal Records είναι bootleg. Η ίδια "εταιρεία" κυκλοφορεί και το "Ruler of the Wasteland", το οποίο μάλιστα διαθέτει ο ίδιος eBay seller. Υπ' όψιν ότι το "Mystery" έχει βγει σε CD μόνο από ιαπωνική εταιρεία και σήμερα χτυπάει 200άρια και πάνω (αν τυχόν ξεπέσει καμιά κόπια στο eBay).
Αύριο θα ακολουθήσουν posts με φωτογραφίες και τα σχετικά, από άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις στις οποίες πιάστηκα κι εγώ κορόιδο.
GuardianOfIvorytower
03-10-2007, 17:29
Είχα ακούσει ότι οι (επανα?)κυκλοφορίες των Running Wild - Black Hand Inn κ Cirith Ungol - Paradise Lost σε βινύλιο είναι bootleg, καθότι δεν νομίζω ότι έχουν κυκλοφορήσει επίσημα σε βινύλιο. Δεν είμαι σίγουρος πάντως.
sfinotouvlaki
03-10-2007, 21:00
εγώ βαριόμουνα να περιμένω να πετύχω τις πρώτες εκδόσεις των "through the darkest hour" & "downfall" και τελικά πήρα κάποιες που έχουν βγει γύρω στο 2002 (;) από την κρας μιούζικ, αλλά δεν ξέρω αν είναι μπούτλεγκς, επανακυκλοφορίες ή δεύτερη τρίτη τέταρτη κοπή. ποιος θα με πει;
χμ το downfall θεωρείται σπάνιο;
sfinotouvlaki
03-10-2007, 21:16
όχι ιδιαίτερα νομίζω, αλλά συνήθως συναντάς τις εκδόσεις που 'χω γω, όχι τις πρώτες.
χμ αυτό που έχω γράφει "distributed by irs" , κόπιράιτ 1996 (irs cd993.022) και νομίζω τόχα πάρει κάνα χρόνο αφότου βγήκε, σε ξεφτίλα τιμή απ'το μετρόπολις.
παίζει ναναι καμιά μούφα; (όχι ότι με νοιάζει, από τότε έχω να τακούσω)
sfinotouvlaki
03-10-2007, 21:23
όχι, το κανονικό είναι. θες να μου το πουλήσεις;
όχι αλλά αν είσαι καλό παιδί μπορεί να στο χαρίσω :!:
sfinotouvlaki
03-10-2007, 21:29
:hippy:
Κάτι σιντί fortress under siege και guardian angel τι λένε από θέμα σπανιότητας; παπάρια υποθέτω.
sfinotouvlaki
03-10-2007, 21:35
το ότι δε συναντούνται συχνά τα κάνει σχετικά σπάνια (όχι απαραίτητα ακριβά όμως).
Eagleheart
03-10-2007, 23:10
Guardian Angel είχα πετύχει πριν καναδυό μήνες @ Sirens γύρω στα 12-13 ευρώ.
πασιγνωστο bootleg ειναι το Ample Destruction σε cd.
Επειδη δεν υπαρχει και αλλη λυση προτεινεται η version της No Poser και μαλιστα οταν βρεθει -φθηνα-
Υπαρχουν και οι ειδικες περιπτωσεις unofficial cd τα οποια θεωρουνται bootlegs αλλα δεν εχουν βγει και ποτε κανονικα. Αυτα εχουν αξια, παραδειγμα το Emperor - Wrath of the Tyrants CD απο την Wild Rags.
sfinotouvlaki
04-10-2007, 00:52
ναι, σε διάφορες εκδόσεις κιόλας. γουόμ, για τα σόλιτιουντ που λέω στην προηγούμενη ξες;
Eagleheart
04-10-2007, 00:58
Εγώ χτές πήρα το Ra Pariah των Apollo Ra (ευτυχώς σε καλή τιμή)
Κυκλοφορία της Unisound το 2003.
Εννοείται ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα, να μιλάμε για "αυθεντικό" πράγμα.
sfinotouvlaki
04-10-2007, 01:00
unisound είναι ο τζανετάτος ρε, τα δινε με τα περιοδικά του αυτά.
τουβλακιε τα 2 πρωτα S.A τα εχω εδω σε cd και τα ειχα αγορασει το με το που βγηκαν.
Και τα δυο επομενα τα ειχα αγορασει οταν βγηκαν αλλα κατεληξαν σε μια κοπελια και θα πρεπει να την ρωτησω ... stay tuned, θα δουμε :)
Edit:
Ειχα προωρη αναπτυξη :)
Γενικα αν βρηκες jewel case με παλια ημερομηνια στα 199χ και το cd matrix εχει τα σχεδια που εχουν τα cd της IRS ας πουμε για το Downfall εισαι ok, ποσα σου ειπαν -- 25Ε ?
sfinotouvlaki
04-10-2007, 01:08
wtf, παππούς μας προέκυψε :D
Eagleheart
04-10-2007, 01:15
Δικαιώματα για όλα αυτά που κυκλοφορεί κατά καιρούς (αν και μόνο μιά φορά έχω πάρει περιοδικό του) από ποιον -υποτίθεται- ότι παίρνει;
eleventh guardian
04-10-2007, 01:43
Δικαιώματα για όλα αυτά που κυκλοφορεί κατά καιρούς (αν και μόνο μιά φορά έχω πάρει περιοδικό του) από ποιον -υποτίθεται- ότι παίρνει;
Από κανέναν φυσικά. :D
To Αpollo Ra το 'χω κι εγώ στην έκδοση του Τζανετάτου (όπως και διάφορα άλλα), εννοείται πως το ήξερα και το πήρα τουλάχιστον φτηνά.
Υπ' όψιν ότι αν πετύχετε πουθενά εταιρεία Hot Metal Records, να την κάνετε με ελαφρά γιατί είναι "δημιούργημα" του Τζανετάτου.
Το Ample Destruction το 'χω και εγώ στη No Poser έκδοση και δεν παίζει φυσικά να σκάσω 40-50 ευρώ για την Metal Blade -όχι θα το έβρισκα εύκολα βέβαια.
Για το Solitude Aeturnus δεν ξέρω, αν και με γκούγκλισμα δεν μου έβγαλε τίποτα για την εταιρεία που λέει ο σφηνοτουβλάκης.
Eagleheart
04-10-2007, 01:49
Αν δεν κάνω λάθος για κάποιες ελληνικές κυκλοφορίες είχε πάρει τη συγκατάθεση των συγκροτημάτων..
Tέλος πάντων, γενικότερα τα albums-bootlegs πού έχω (ευτυχώς) μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
eleventh guardian
04-10-2007, 01:50
Για ελληνικά πιθανόν, κάτι Vice Human, Vavel κ.λπ.
Τα ξένα με την καμία όμως, εκτός από το Astrology των Cage, για το οποίο έχω δει στο σάιτ τους (των Cage) να τον ευχαριστούν επειδή διαδίδει τη μουσική τους στην Ελλάδα και τέτοια.
Eagleheart
04-10-2007, 01:55
Ουσιαστικά, προτιμότερο είναι να έχεις κάτι σε mp3 παρα bootleg.. Αφού την ίδια "ζημιά" κάνεις σε μία μπάντα. Τουλάχιστον να σου έρθει πιο φθηνά.
eleventh guardian
04-10-2007, 02:24
Καλά, εννοείται αυτό. Για παράδειγμα, έχω πετύχει πολλές φορές το Oliver Magnum σε έκδοση της New Rennaissance, η οποία όμως έχω ακούσει ότι είναι μαϊμουδένια (γνωρίζει κανείς κάτι διαφορετικό;), γι' αυτό και δεν το αγγίζω, καλύτερα από το αντιγραμμένο CD-R που ήδη έχω φτιάξει (με εκτυπωμένο εξώφυλλο κιόλας).
Ασχετο επίσης, αλλά θυμήθηκα το παρακάτω παλιό post του wom
cd του 1984 ?!?!
http://img467.imageshack.us/img467/6598/oathsr8.jpg
Γενικότερα, παίζει να υπάρχει πρόβλημα με αυτές τις κυκλοφορίες της Roadrunner, με το οπισθόφυλλο να έχει αυτήν τη μορφή;
Έχω έτσι το πρώτο Vicious Rumors, το πρώτο Crimson Glory και διάφορα άλλα, αγορασμένα μάλιστα τα περισσότερα από μαγαζιά της Αθήνας (το CG από Μετρόπολις μάλιστα) και ίσως κι άλλα και θα με εξέπληττε αν είναι bootlegs κι αυτά.
Eagleheart
04-10-2007, 02:31
Πάντως στο μοναδικό περιοδικό που είχα πάρει από τον συγκεκριμένο (πριν ένα χρόνο περίπου) στα 2 CD πού είχε το ένα ήταν το Sakada του Midnight (το άλλο ήταν Madd Hunter και είχε το σήμα της Unisound επάνω) το οποίο είχε κυκλοφορήσει από την Black Lotus.
Πώς εξηγείται αυτό;
eleventh guardian
04-10-2007, 02:34
Δεν ξέρω, πάντως αυθεντικά CD της Black Lotus (αφ' ότου η εταιρεία έκλεισε) έχει δώσει και το Rock Hard (είχα πάρει ένα τεύχος με CD των The Duskfall το οποίο είναι γνησιότατο, με booklet κι έτσι). Δεν ξέρω τι μπορεί να παίχθηκε.
Η Black Lotus εκλεισε και ξεφορτωνονται το stock οσο να ναι, προφανως για να μειωσουν τη χασουρα.
Eagleheart
04-10-2007, 02:36
Ναι κι εγώ είχα πάρει Leash Law.
edit: Ok, κάπως βοήθησε ο απο πάνω.
Πάντως στο μοναδικό περιοδικό που είχα πάρει από τον συγκεκριμένο (πριν ένα χρόνο περίπου) στα 2 CD πού είχε το ένα ήταν το Sakada του Midnight (το άλλο ήταν Madd Hunter και είχε το σήμα της Unisound επάνω) το οποίο είχε κυκλοφορήσει από την Black Lotus.
Πώς εξηγείται αυτό;
στην ουσια η black lotus ηταν η συνεχεια της unisound αν δε κανω λαθος
phthoggon
04-10-2007, 02:57
όχι ρε, black lotus ήταν ζαχαρόπουλος και στασινόπουλος από metal invader, μη τα βρίζουμε τα παιδιά δεν ήταν και τόσο χαμηλά ξέρω γω.
πως εχω την εντυπωση οτι ο ζαχαροπουλος ηταν unisound
Για παράδειγμα, έχω πετύχει πολλές φορές το Oliver Magnum σε έκδοση της New Rennaissance, η οποία όμως έχω ακούσει ότι είναι μαϊμουδένια (γνωρίζει κανείς κάτι διαφορετικό;).
11, η NR κυκλοφορησε κανονικα το album τω καιρω εκεινο αλλα σε 500 κομματια, οποτε καταλαβαινεις οτι σημερα ΑΝ το εβρισκες να υπολογιζεις οτι πρεπει να αποχωριστεις 150$ (οπως και το Terminal Earth και αλλα δικα της)
Επειδη ζητηση υπαρχει αλλα cd δεν υπαρχει, κυκλοφορει bootleg (μαλλον Made in greece :wink: ). Στα γρηγορα, όλα τα κανονικα cd της NR εχουν UPC (barcode) στο οπισθοφυλλο και το cd matrix γραφει κατι διαφορετικο καθε φορα αναλογα το album, αλλα αυτο που γραφει διαβαζεται mirrored/αναποδα.
Υπαρχουν και LP albums της NR που δεν εχουν (ξανα)βγει ποτε officially σε cd πχ το Cerebus , το Gargoyle --> αρα cd == bootleg.
Ασχετο επίσης, αλλά θυμήθηκα το παρακάτω παλιό post του wom
Γενικότερα, παίζει να υπάρχει πρόβλημα με αυτές τις κυκλοφορίες της Roadrunner, με το οπισθόφυλλο να έχει αυτήν τη μορφή;
Τα πρωτα πολυ παλια cd της Roadrunner (γυρω στο 1985 made in W.Germany) ειχαν παρομοια backcoverς και cd matrix που ξεκινα ξεκινα με SONOF ... check καλα τα λεω? Eχω τα 2 πρωτα CG, το MF (εδω bonus κομματι == reissue), τα 2 πρωτα Slayer ετσι ...
Yπαρχουν και bootlegs με καλη αξια (διοτι δεν βγηκαν ποτε officially) οπως το demo tape των Emperor - Wrath of the tyrants σε cd απο την Wild Rags
eleventh guardian
04-10-2007, 12:59
Για το Oliver Magnum: Το metal archives αναφέρει ως εταιρεία που κυκλοφόρησε το άλμπουμ την Restless/Colossal. Είχα πετύχει μια τέτοια κόπια στο ebay, αλλά όντως η τιμή πήγε πάνω $100 και εννοείται πως δεν ασχολήθηκα.
Αντίθετα, έχω σε CD το Gargoyle, σε μια αριθμημένη έκδοση της New Renaissance η οποία φαίνεται αυθεντική (τουλάχιστον δεν έχει κάτι ύποπτο).
Χρήσιμο για να τσεκάρετε γενικότερα bootlegs της New Renaissance είναι αυτό το λινκ: http://newrenaissance.hypermart.net/bootlegs.html
Για Crimson Glory: Εχω και το s/t και το Transcendence σε CD, αλλά μόνο το πρώτο έχει το κλασικό back cover της Roadrunner και το cd matrix δεν ξεκινάει με SONOF (το δικό μου συγκεκριμένα γράφει A-645801-01). To Transcendence έχει στάμπα Roadrunner, αλλά διαφορετικό back cover και πανομοιότυπο cd matrix (A646028-01). Μην με βάζεις σε σκέψεις. Πάντως και τα δύο από Αθήνα τα 'χω πάρει.
Αυτο ειναι το κανονικο Ο.Μ της NR/Restless, αν το βρεις κατω απο 100$ θα ειναι απο καποιον που δεν ξερει τι πουλαει.
Το Gargoyle ειχε καλυτερο availability οποτε εισαι οκ, δες απο τα σημεια που ειπα μπορεις να βγαλεις ακρη με τα bootlegs --και η NR θα σε βοηθησει αν στειλεις mail :)
Για τα CG θα δω σπιτι τους δικους κωδικους. Παντως αυτα μην τα φοβασαι δεν εχει νοημα να κοψει καποιος bootleg γιατι υπαρχουν συνεχεια re-press/re-issue/re-master. δλδ τι νοημα εχει να γινει bootleg το Number of the best (τουλαχιστον σε μια χωρα που υπαρχει, δεν λεμε για πολωνια/ρωσσια/βραζιλια κτλ..)
Απλως δεν ξερεις τι ειναι 1st press, ετσι και αλλιως 8Ε τα πηρες :)
eleventh guardian
04-10-2007, 13:59
Ε ναι, δεν τίθεται θέμα για Crimson Glory ή άλλα γκρουπ ίδιας δημοτικότητας. Απλώς μου είχε κάνει εντύπωση το ποστ σου για το Don't Break the Oath ("CD του 1984;" Σα να λες ότι είναι ψεύτικο) και επειδή είχε το πρώτο CG ίδιο οπισθόφυλλο με έβαλες σε σκέψεις.
οχι σαν εκπληξη/απορια το ειχα βαλει, δεν περιμενα να το βρω ..
Τα πολυ παλια cd της Νoise πχ εχουν μεσα στο booklet τις οδηγιες "μην τα αποθηκευετε κατω απο τον ηλιο κτλ" οπως τα κενα cdr
Επ αυτου εχει κανεις τιποτα απο
Gates to purgatory (8 tracks Noise 001)
Battle Cry (Metal Blade)
Helstar - Nosferatu (Metal Blade) για check
υγ δεν μιλαμε για εμφανως remaster, pricekillers, versions με bonus songs ..
Jim Dandy Mangrum
04-10-2007, 14:08
twra eida ton problhmatismos sas me ta cd ths roadrunner kai erxomai na sas boh8hsw opws mporw! :D
loipon autes oi ekdoseis ths rr pou exoun to idio opis8ofyllo einai kanonikotates. oi mlkes otan pia kykloforhse mazika to cd, apofasisan na bgaloun pio palious diskous se cd kai epeidh htan tsipides bgalane auta ta difylla me to idio opis8ofyllo. to m.f. grafei 84 epeidh einai h hmeromhnia pou bghke kanonika o diskos. meta otan bgainane kanonika oi diskoi kai ta cd mazi bgazane pio prosegmenes kyklofories. gia auto kai h diafora se 1o-2o c.g.
Loipon prosoxh kai sto " Welcome to the Ball " twn Vicious Rumors.
To eixa parei apo to PMW ws kanonikh kykloforia ths atlantic. To parakatw cd den exei kamia sxesh me to original. Exei ginei kai sxetikh syzhthsh sto forum twn VR (http://www.nocturnalhorde.com/forums/viewtopic.php?t=11839). Prosoxh loipon.
http://www.geocities.com/hellionick/wttb.jpg
eleventh guardian
04-10-2007, 14:32
Ναι, καμία σχέση. Το δικό μου Welcome to the Ball είναι σαν αυτό του hellraiser στο φόρουμ των Vicious Rumors. Η Wounded Birds είναι κανονική εταιρεία, απλώς οι επανεκδόσεις της είναι λίγο τσίπικες.
@ wom: έχω το Nosferatu και το Battle Cry, αλλά τα 'χω ψιλοθαμμένα και πρέπει να φύγω τώρα. Κάποια στιγμή (ίσως και το βράδυ) θα τα ψάξω και θα σου πω.
Ναι, καμία σχέση. Το δικό μου Welcome to the Ball είναι σαν αυτό του hellraiser στο φόρουμ των Vicious Rumors. Η Wounded Birds είναι κανονική εταιρεία, απλώς οι επανεκδόσεις της είναι λίγο τσίπικες.
@ wom: έχω το Nosferatu και το Battle Cry, αλλά τα 'χω ψιλοθαμμένα και πρέπει να φύγω τώρα. Κάποια στιγμή (ίσως και το βράδυ) θα τα ψάξω και θα σου πω.
Ayto den einai photo tou cd ths Wounded Birds, alla tou ypoti8emenou ths Atlantic!.
eleventh guardian
04-10-2007, 14:40
Ναι, το κατάλαβα. Ανησυχητικό πάντως να πουλάνε bootlegs και τα μεγάλα μαγαζιά, τα οποία υποτίθεται ότι παρέχουν ασφάλεια.
Στο PMW είχα βρει και το Metal From Hell των Satan's Host, made by Tzanetatos εννοείται (12 €)
eleventh guardian
06-10-2007, 02:49
Battle Cry (Metal Blade)
Λοιπόν, βρήκα όρεξη να ψάξω αλλά βρήκα μόνο το Nosferatu (14208-2 01) και δεν μπορώ να θυμηθώ που μπορεί να έβαλα το Battle Cry.
Για να προσθέσω κάτι χρήσιμο στο τόπικ, μακριά και από Old Metal Records. Κανονική εταιρεία μεν, φτηνιάρικες και μη εγκεκριμένες από τα συγκροτήματα οι επανεκδόσεις που έχει βγάλει.
Battle Cry (Metal Blade)
Λοιπόν, βρήκα όρεξη να ψάξω αλλά βρήκα μόνο το Nosferatu (14208-2 01) και δεν μπορώ να θυμηθώ που μπορεί να έβαλα το Battle Cry.
Για να προσθέσω κάτι χρήσιμο στο τόπικ, μακριά και από Old Metal Records. Κανονική εταιρεία μεν, φτηνιάρικες και μη εγκεκριμένες από τα συγκροτήματα οι επανεκδόσεις που έχει βγάλει.
λοιπον thanx !
Τα δικα μου C.Glory ειπαμε εχουν διαφορετικα matrix.
To Nosferatu εχει και το 14208-2 και διαφορα αλλα που δεν ειναι και ευκολο να διαβαστουν γιατι το εχω ακουσει 5000-6000 φορες και ..
ΥΓ τουβλιε, υπαρχει copy του Εternal Quest cd 25E στο Shiva
sfinotouvlaki
06-10-2007, 13:27
thx re wom. είμαι όμως πολύ μακριά από αθήνα.
υπάρχει μήπως σε κάποιον το reissue των καναδών Deaf Dealer προς σύγκριση ?
sfinotouvlaki
12-10-2007, 12:54
για το ντεφ ντίλερ που λες, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να βοηθήσω.
Γενικα αν βρηκες jewel case με παλια ημερομηνια στα 199χ και το cd matrix εχει τα σχεδια που εχουν τα cd της IRS ας πουμε για το Downfall εισαι ok, ποσα σου ειπαν -- 25Ε ?
όσον αφορά αυτό, καμιά σχέση :(
όπως είπα είναι υποτίθεται reissue ή κάτι της crash music (http://www.crashmusicinc.com/), αλλά μου φαίνεται πολύ προχειροδουλειά για να 'ναι έστω επανακυκλοφορία που την έκαναν στο πόδι. δηλαδή αν όντως το έχει επανεκδώσει, μου φαίνεται ελεεινό να το έχουν κάνει με τέτοιο τρόπο. καταρχήν, δεν έχει μπούκλετάκι, είναι το εξώφυλλο και από την άλλα τα θενξ κ.λπ. Η ποιότητα της εκτύπωσης, τόσο του εξωφύλλου όσο και του οπισθόφυλλου, δεν ξέρω πώς είναι στις αρχικές εκδόσεις, αλλά εδώ δεν είναι καλές. Είναι θολά δλδ. Επίσης, πάνω στο σιντί υπάρχει μόνο ένα solitude aeturnus στην πάνω μεριά, ο τίτλος στην κάτω και η στάμπα της crash ακριβώς κάτω από τον τίτλο. Όλα αυτά σε μαύρο φόντο, ενώ ξεφεύγουν και κάποιες πιτσιλιές χρώματος. Στο cd matrix υπάρχει αυτό ~> R052-2810-6311
Βασικά, δεν ξέρω γιατί έκατσα κι έγραψα όλα αυτά, η όπισθεν μεριά του σιντί δεν έχει καν ασημένιο χρωματάκι, αυτό το βαζελέ κάτι σαν πράσινο έχει. Γαμώ το ξεσταύρι μου... πουταναριά :evil:
eleventh guardian
12-10-2007, 12:58
Σαν CD - προσφορά περιοδικού, που κάποιος το πούλησε, μου φαίνεται η ιστορία. Αυθεντικό με τίποτα πάντως.
wom, το Deaf Dealer ούτε εγώ το έχω, εξ ου και η σιωπή μου.
sfinotouvlaki
12-10-2007, 13:08
Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι οι εκδόσεις του τζανετάτου είναι πολύ καλύτερες.
eleventh guardian
02-11-2007, 00:31
Είμαι πλέον βέβαιος κατά 95% ότι το παρακάτω CD είναι bootleg, αλλά είπα να ρωτήσω μήπως και διαψευστώ. Είναι το πρώτο Vicious Rumors, για όσους δεν κατάλαβαν. Από μπρος:
http://img403.imageshack.us/img403/149/1000695ka2.jpg
Κι από πίσω:
http://img215.imageshack.us/img215/2681/1000698lg3.jpg
Είναι έτσι όπως το βλέπετε, χωρίς barcode (υπήρχε το 1985 όμως?) και αυτό με ανησυχεί. Συν το ότι το CD matrix δεν λέει κάτι πειστικό (RRCY-2027 PGG657A).
Από ebay το 'χα πάρει πέρυσι που ήμουν ακόμα ανυποψίαστος μ' αυτά. Ο πωλητής είναι ο metalizer-records, ο οποίος συνηθίζει να πουλάει γνωστές bootleg κυκλοφορίες, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής (δηλαδή μου είχε πει όταν τον ρώτησα με μήνυμα ότι το Salem's Wych που πουλούσε δεν ήταν licensed - αυτό βέβαια συνέβη μετά την αγορά του Soldiers of the Night).
λοιπον φιλος (δεν ξερω και το ονομα σου γμτ).
1) Αυτο - απ'οσο ξερω - σαν 1st press cd βγηκε απο την Roadracer/Roadrunner στην σειρα Pricekillers. Το backcover einai μαυρο με ασπρα γραμματα για το tracklisting, εχει barcode και αναφερει και την Shrapnel records (που εβγαλε το vinyl)
Catalog #: RO 9734 2
2) Αν και υποψιασμενος πλεον, αυτο που εχεις ειναι πολυ καλοφτιαγμενο για bootleg. Tο cd matrix δεν το εχω αλλα να ξερεις οτι RRCY == Roadrunner Japan. Οποτε ετσι και αλλιως ειναι διαφορετικη εκδοση! Και το Catalog # σωστο ειναι (RRCY-2027), bootleg θα ελεγα δυσκολο λοιπον...! Για δες αν υπαρχει το 2327583001513. Κυκλοφορησε τελη 1996, ποσο το πηρες?
ΥΓ προσωπικα την σειρα pricekiller δεν την γουσταρω καθολου λογω της μαλακιας που εχουν κανει με το artwork στο εξωφυλλο.
eleventh guardian
02-11-2007, 01:50
Πάμε με τη σειρά:
Μου κόστισε γύρω στα 14-15 ευρώ.
Την έκδοση της Pricekillers την ξέρω και είναι πιο εύκολο να βρεθεί (τη συναντώ συχνά στο ebay, σε υψηλή τιμή πάντως). Δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που έχω και το ήξερα και δεν την ήθελα για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις κι εσύ με τα εξώφυλλα.
Το 2327583001513 δεν το βρήκα πουθενά, τι είναι;
Στο CD γράφει όντως made in Japan, αλλά ακριβώς από πάνω διαβάζεις κατά σειρά:
"C+P" 1985 Shrapnel Records :!:
Roadrunners Productions B.V.
Μακάρι να έχεις δίκιο, αλλά εξακολουθώ να είμαι προβληματισμένος.
σιγουρα εχω δικιο στο RRCY-2027 == V.R - Soldiers of the night CD Roadrunner Japan release date 1996
Νομιζω οτι εισαι οκ.
eleventh guardian
02-11-2007, 02:05
Αν βγήκε το '96 δεν θα έπρεπε να έχει και barcode;
Ο αριθμός του CD matrix δεν γίνεται να αντιγραφεί;
Εν τω μεταξύ, ενώ το άλμπουμ κυκλοφόρησε το '86 (από τη Shrapnel, όπως μόλις είδα και στο Metal Archives) το δικό μου γράφει 1985!
edit: Τωρα που το σκέφτομαι, πρέπει να έχουν κάνει ανατύπωση του οπισθοφύλλου του βινυλίου, γιατί έχει χωρισμένα τα κομμάτια σε δύο πλευρές (Western Front - Eastern Front), αλλά τόσο προχειροδουλειά;
Το cd matrix ερχεται απο την μητρα στο εργοστασιο παραγωγης. Αν αντιγραψουν το artwork ακριβως, το χαρτι ακριβως και την μητρα ακριβως, θα βρεθουμε σε κατασταση "ειναι αυτος ο πινακας του picasso αυθεντικος η οχι?
Δεν εχει νοημα να κοψεις bootleg αν ειναι να κανεις τετοια δουλεια..
Δεν υπαρχει κατι standard σε αυτα ..πολλα αυθεντικα cd δεν εχουν backcodes. Δεν εχει barcode η japan version και μαλιστα το D.Dictator εχει κυκλοφορησει ακριβως ετσι με #RRCY-2028
Οσο για την ημ/νια του m. archives, δες το cd της pricekillers (σου στελνω το image σε πμ) 1985 ειναι το σωστο.
Μην τρελαινεσαι, βαλε να ακουσεις τον Vinnie moore ..! "March or Die" !
eleventh guardian
02-11-2007, 02:20
OK, thanks, είδα και τη φωτό. Τώρα αισθάνομαι καλύτερα. :D
Το cdάκι (και άρα τον Vinnie Moore) τον έχω ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν χάνω τίποτα να το ξαναβάλω.
με οτι γραφεται εδω δεν βλεπω ξανα αγοραζουμε απο ελληνικο "true metal" δισκαδικο :rofl: :rofl: :rofl:
sfinotouvlaki
20-02-2008, 12:27
γεια. οι ιδιοκτήτες των γιαπονέζικων εκδόσεων των "millenium" & "perpetual destiny" των seventhsign να με πουν αν μπορούν αν στην πάνω αριστερή μεριά των σιντί, εκεί που συνήθως αναγράφεται το συγκρότημα/τίτλος του άλμπουμ (ή καλύπτεται από μαύρο πλαστικό), υπάρχει η ιστοσελίδα του group. επίσης, στο "perpetual destiny", κάτω από τον τίτλο, λέει "Version 2.1"... wtf :?:
eleventh guardian
20-02-2008, 13:42
Βαριέμαι να ψάχνω όμως τώρα. Για κάτσε λίγο (διακόπτω τη συγγραφή του ποστ για να αρχίσω το ψάξιμο)...
(Επειτα από ένα λεπτό) Το βρήκα το Perpetual Destiny, το μόνο απο αυτούς που έχω. Λοιπόν, τι έλεγες; Α, ναι, την ιστοσελίδα γράφει στο πλάι (με μπέρδεψες προς στιγμήν με το πάνω αριστερά). Και έχει και το version 2.1 από κάτω το οποίο και μένα με είχε προβληματίσει, αλλά δεν πρέπει να ειναι κάτι κακό.
Επίσης το δικό μου δεν πρέπει να είναι το γιαπωνέζικο γιατί δεν έχει OBI και έχει στάμπες spv και inside out και κάτω από το bar code γράφει GER: SPV 085-28162. Βέβαια πάνω στο CD έχει μόνο στάμπα inside out.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στο CD matrix γράφει ανάποδα S PANT 162 AY 0 01 και σε άλλο σημείο με πιο μικρά γραμματάκια IFPI 8786!
sfinotouvlaki
20-02-2008, 13:50
βασικά, ολόιδιο με το δικό μου είναι όπως το περιγράφεις και λάθος δικό μου για το "γιαπωνέζικη έκδοση" όσον αφορά το perpetual. απλά είχε ένα γιαπωνέζικο διαφημιστικό μέσα, obi μόνο το millenium έχει. thanx :)
Jim Dandy Mangrum
20-02-2008, 15:08
geia. to perpetual to xw kanoniko. kai grafei version 2.1.
to allo to xw japanese kai exw thn entypwsh oti grafei thn istoselida. prepei na paw spiti na dw gia na se pw sta sigoura. ayrio lepon