View Full Version : dslγαμωφορθνετσκατομοντεμχελπ
metamelia3
22-09-2007, 13:18
Λοιπόν,
χθες ξανάβαλα ντι ες ελ αφού μου είχαν βγάλει την παναγία, το πακέτο είναι πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί μου κάνει ντισκοννεκτ ανα λεπτό. Μήπως φταίει κάτι απ' τις ρυθμίσεις;
Το μόντεμ είναι το Siemens CL-110 και το έχω συνδέσει με USB.
Ευλογημένος όποιος.
Kveldssanger
22-09-2007, 13:29
η dsl ενδειξη πανω στο router σβηνει καθε φορα που πεφτει?
εχεις ευκαιρο κανα αλλο ρουτερακι να δοκιμασεις μπας και τα φτυσε;
Και βασικά ποτέ συνδεδεμένο router από την USB αλλά ΠΑΝΤΑ από την Ethernet. Μπορεί και μόνο αυτό να είναι η αιτία του προβλήματος.
metamelia3
22-09-2007, 14:42
Kveld όχι, δε σβήνει. Επίσης παρατήρησα ότι η ένδειξη ΡΡΡ δεν είναι αναμμένη ενώ υποθέτω ότι θα έπρεπε να είναι
Μπούλετ το μόντεμ πρωτοχρησιμοποιήθηκε χθες.
Η. λες αν είχα έθερνετ να παιδευόμουν για κάποιο λόγο με τη USB;
nothingman
22-09-2007, 15:29
μαύρο κουμπάκι από την πίσω μεριά του μόντεμ. το πατάμε. σβήνει. το ξαναπατάμε. το κρατούμε πατημένο για καμιά δεκαπενταριά περίπου δευτερόλεπτα. ανοίγει. περιμένουμε ένα-δυο λεπτά να πάρει γραμμές κτλ. παρατηρούμε ότι ανάβει και το ΡΡΡ. χαμογελούμε. ανοίγουμε το my music. ψάχνουμε για τον καλύτερο δίσκο των Χειμερινών Κολυμβητών. ζιπάρουμε. ανοίγουμε ένα φφοξ. πληκτρολογούμε τη διεύθυνση "sendspace.com". μέσω αυτής ανεβάζουμε ακολουθώντας τη στάνταρντ διαδικασία το αρχείο που ζιπάραμε λίγο νωρίτερα. όταν με το καλό ολοκληρωθεί, δίνουμε αντί ευχαριστώ το λινκ στο γνωστό θρεντ.
o Η. έχει δίκιο και θέλει το καλό σου ,
για αρχή προτείνω να βρεις μια κάρτα ethernet αντί να χάνεις τον χρόνο σου με όλους τους συνδιασμούς firmware+PPPoA+PPPoE+usb+μπαζοrouter+...
metamelia3
22-09-2007, 15:49
μαύρο κουμπάκι από την πίσω μεριά του μόντεμ. το πατάμε. σβήνει. το ξαναπατάμε. το κρατούμε πατημένο για καμιά δεκαπενταριά περίπου δευτερόλεπτα. ανοίγει. περιμένουμε ένα-δυο λεπτά να πάρει γραμμές κτλ. παρατηρούμε ότι ανάβει και το ΡΡΡ. χαμογελούμε. ανοίγουμε το my music. ψάχνουμε για τον καλύτερο δίσκο των Χειμερινών Κολυμβητών. ζιπάρουμε. ανοίγουμε ένα φφοξ. πληκτρολογούμε τη διεύθυνση "sendspace.com". μέσω αυτής ανεβάζουμε ακολουθώντας τη στάνταρντ διαδικασία το αρχείο που ζιπάραμε λίγο νωρίτερα. όταν με το καλό ολοκληρωθεί, δίνουμε αντί ευχαριστώ το λινκ στο γνωστό θρεντ.
Έχω τον ομώνυμο, το "Από το Πάρκο στη Μυροβόλο"" και το "Όχι λάθη πάντα λάθη (λάιβ)" εδώ. Ποιό θες;
Παιδιά,
υπάρχει περίπτωση να έχω σύνδεση 20 mbps ή ο τεχνικός δεν ήταν και τόσο τεχνικός τελικά;
nothingman
22-09-2007, 16:04
δεν έχω ιδέα, όποιο νομίζεις εσύ
το ίδιο μόντεμ έχω και εγώ και αυτή τη μαλακία την κάνει ψιλό-συχνά και "διορθώνεται" έτσι. κλασικό σκατένιο μόντεμ που δίνουν δωρεάν οι εταιρείες. 20μμππς δεν πρόκειται να πιάσεις με την καμία, όχι επειδή ο τεχνικός δεν έκανε καλή δουλειά αλλά επειδή απλά δεν.
Mitsmann
22-09-2007, 16:32
χεχεχ, εγω ξερω καποιον που εχει 19.
Καλκι, καλυτερα να παρεις τηλεφωνο στην εταιρεια που εχεις να σου δουν τη γραμμη. Αν η γραμμη οντως δεν πεφτει, ειναι ωρα να αγορασεις μοδεμ.
metamelia3
22-09-2007, 18:00
θα ξαναθέσω την ερώτηση:
υπήρξα τόσο καιρό έξω απ' τα πράγματα που βρέθηκαν ξαφνικά συνδέσεις 20 mbps για σπίτια και μάλιστα σε προσβάσιμη τιμή;
Mitsmann
22-09-2007, 18:02
Ναι.
οταν λεμε προσβασιμη;γιατι δε το εχω ψαξει
metamelia3
22-09-2007, 18:07
Ε, ξέρω' γω. Μέχρι κανα 50ρικο το μήνα υποθέτω
το θεμα ειναι να ειναι προσβασιμο ολο το συνολο με παγιο κτλ που θα σου ερχεται ανα διμηνο στο λογαριασμο
metamelia3
22-09-2007, 18:14
Δεν έχω ιδέα εγώ, ο πατέρας μου τα κανόνισε!
Λοιπόν,
αγόρασα κάρτα δικτύου
χρειάζομαι κάποια ειδική ικανότητα για να τη τοποθετήσω μέσα στον υπολογιστή μου;
shutdown.
κατσαβιδι.
γειωση προτου αγγιξεις κάτι.
οταν κανεις τετοια upgrade-στο-hardware κτλ ισχυει ο κανονας "εαν βαζεις δυναμη, δεν το κανεις σωστα".
σε pci slot ταιριαζει αυτο που αγορασες, θα το καταλαβεις.
εαν τελικα δεις οτι δεν συγχρονιζει σωστα το modem με τιποτα, μπορεις να δοκιμασεις τιποτα patches/firmwares, να παρεις το support τους (που 99% δεν θα σε βοηθησουν) και τελος να βρεις αλλο router για δοκιμη.
metamelia3
22-09-2007, 18:35
Καλά, εννοείται πως θα είναι εκτός μπρίζας το πισι όταν το κάνω.
Το θέμα είναι αν το μόνο που χρειάζεται από σύνδεση είναι να "κλειδώσω" την κάρτα στην PCI slot
φαινεται αν εχει πατησει η καρτα καλα με το ματι, αλλα και οταν δεν θα την δεις μετα το reboot
δεν θελει κατι αλλο ρευμα παιρνει απο το slot.
+ εχει βιδα που πιανει στο πισω μερος του κουτιου.
τι καρτα πηρες?
metamelia3
22-09-2007, 18:43
Μια μαλακία.
Αυτή:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616395
καλως.
τα leds θα σου δειξουν αν παιζει, εαν πιανει η βιδα παντως δεν γινεται να την βαλεις λαθος. ουτε με σφυρι.
το καλωδιακι με τα μικρα ασπρα βυσματα που εχει σαν συνοδεια, αγνοησε το προς το παρον, βαζεις driver και μετα διαβαζεις τα βασικα περι tcp/ip.
δοκιμες.
metamelia3
22-09-2007, 20:42
Σαξές αλλά και πάλι υπολειτουργεί η σύνδεση. Μένει να δοκιμάσω αυτό με το μικρότερο καλώδιο και αν αποτύχει κι αυτό πα να πνιγώ.
Kveldssanger
22-09-2007, 20:49
χμμμ, οταν φαινεται να κοβεται η συνδεση φαινεται να κανει disconnect το local area connection στο Pc σου? Με τον ορο υπολειτουργεί τι εννοείς? Χαμηλές ταχύτητες, διακοπές, ουατ?
metamelia3
22-09-2007, 21:15
Έκανε μόνο ένα ντισκοννεκτ αλλά γενικά λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες γι' αυτό που υποτίθεται πως είναι
The Good Son
22-09-2007, 21:40
Κάλκι η σύνδεση που μιλάς είναι στην αθήνα ή στη σάμο;
Kveldssanger
22-09-2007, 21:40
τι υποτιθεται οτι ειναι? και τι ταχυτητες?
metamelia3
22-09-2007, 22:06
Στην Αθήνα είναι, κάτι με το 2πλεη της φορθνετ και η τεχνική υποστήριξη με ενημέρωσε ότι είναι 20mbps ("- δύο μεγαμπιπιες εννοείτε", "- όχι δύο, είκοσι") ενώ κάνει αργό μπράουζινγκ, τύπου αη ες ντι εν
The Good Son
22-09-2007, 22:20
Πρόσφατα έβαλε φίλος. Αλλα νομίζω 2. Και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε με μόντεμ ούτε τίποτα. Θέματα φάηεργουώληνγκ δεν παίζουν ε.
Το 2play δίνει 24 για την ακρίβεια καθώς η σύνδεση είναι ADSL2+ που δίνει ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ MAX τόσο. Εμένα πάντως το router τους κλειδώνει περίπου στα 16. Kalki, ποιο router σου δώσανε? Αν είναι το USRobotics 9112 μπορώ να βοηθήσω. Κατά τα άλλα, γνωρίζεις περίπου τι απόσταση έχεις από το DSLAM που σε εξυπηρετεί?
metamelia3
24-09-2007, 20:00
Γκουντσαν, φαηεργουωλ μπα.
Η. το Siemens CL-110 με δώσανε, το οποίο όπως με ενημέρωσε ο χρήστης νάθινγκμαν (ιδιοκτήτης ίδιας κατάρας) είναι για πέταμα απ' το παράθυρο. Τι είναι το DSLAM;
Mitsmann
24-09-2007, 20:24
ο κομβος DSL.
Κανείς δεν δίνει 24 mbps δίνει ΕΩΣ 24 mbps (Θεωρητική τιμή πάντα).. Τώρα ανάλογα το πόσο μακριά είσαι απο το dslam του ΟΤΕ τόσο πιο χαμηλά θα κουμπώσεις...
Roswell47
29-09-2007, 11:30
Pantws egw th teleutaia ebdomada epiana 30kbps(exw 2mbps grammh) kai shmera epanhl8e kai katevazw kanonika me 200aria...
Pantws egw th teleutaia ebdomada epiana 30kbps(exw 2mbps grammh) kai shmera epanhl8e kai katevazw kanonika me 200aria...
30 αποκλείεται, έχεις κάνει αίτηση για 24 mbps μήπως? Όταν είχες τα 30 όπως λες πόσο download είχες? Πόσο καιρό?
bleeding
29-09-2007, 11:43
30kbps
metamelia3
29-09-2007, 13:10
και τι είναι ρε αγόραροι το dslam ναουμ, να ξέρω κι εγώ πόσο μακριά είναι;
και τι είναι ρε αγόραροι το dslam ναουμ, να ξέρω κι εγώ πόσο μακριά είναι;
Το Digital Subscriber Line Access Multiplexer είναι μία δικτυακή συσκευή που συνδέει πολλαπλούς χρήστες DSL στον διαδικτυακό κορμό, χρησιμοποιώντας τεχνικές πολυπλεξίας.
In stupid speak: είναι η συσκευή στο τηλ. κέντρο του ΟΤΕ που σου επιτρέπει να συνδέεσαι στο internet.
metamelia3
29-09-2007, 13:17
Το ιν στιούπιντ σπικ σημείο ήταν κάπως διαφωτιστικό.
Οκ, εγώ μένω Μετς και έχω φόρθνετ γραμμή και σύνδεση. Πού είναι το Ντιεσελάμ;
Το ιν στιούπιντ σπικ σημείο ήταν κάπως διαφωτιστικό.
Οκ, εγώ μένω Μετς και έχω φόρθνετ γραμμή και σύνδεση. Πού είναι το Ντιεσελάμ;
Τα DSLAM των λοιπών παρόχων είτε συστεγάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ (υποχρεούται να παρέχει τέτοια δυνατότητα), είτε σε άμεσα γειτονικό κτήριο.
Τι στο καλό είναι το Μετς;
metamelia3
29-09-2007, 13:24
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE% ... E%BD%CE%B1 (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%82_(%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1))
30kbps
:rofl: Σορρρρρρρρυ δεν το είδα... άσε που είχα ξεχάσει οτι υπάρχει Kbps.... Που να πάει το μυαλό σου....
Εκτός του πόσο μακριά είναι το dslam ρόλο παίζει και πόσο φορτωμένο είναι το dslam... Βέβαια το Μέτς απο όσο γνωρίζω είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή οπότε παίζει να συνεχίσεις να χάνεις αβέρτα
και απο κει...
metamelia3
30-09-2007, 11:36
ναι, είναι, όσο πυκνοκατοικημένη μπορείς να ονομάσεις μια περιοχή της οποίας το 50% είναι ένα πάρκο (το πρώτο νεκροταφείο εννοώ) και για κάθε μια πολυκατοικία υπάρχουν δύο μονοκατοικίες.
Mitsmann
30-09-2007, 15:13
Μετσμανν.