PDA

View Full Version : Σαββόπουλος

Shadowking
20-09-2007, 00:04
Με ένα πρόχειρο search δεν βρήκα άλλο topic.

Λοιπόν, τον Σαββόπουλο από το "Το κούρεμα" και μετά και την γενικότερη πολιτική του στροφή προς την δεξιά καθώς και την γενικότερη στάση του τα τελευταία πολλά χρόνια τον θεωρώ άθλιο, από τις χειρότερες προσωπικότητες που έχει να επιδείξει ο ελληνικός μουσικός χώρος. Χειρότερος και από την Καλομοίρα που την έβγαλε από την τούρτα στην τελετή λήξης (μμ νόστιμο που είναι!).

ΟΜΩΣ

Δεν ξέρω αν φταίει ότι Σαββόπουλος έπαιζε στο σπίτι από τότε που θυμάμαι το σπίτι, θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάει την ΕΦΦΕ στα 10 και να το γρατζουνάω στην κιθάρα (παίζει να ήταν το πρώτο κομμάτι που έβγαλα με συγχορδίες) ή οποιοσδήποτε άλλος υποκειμενικός λόγος που με έχει συνδέσει με τα κομμάτια του. Τραγούδια σαν την "Θανασιμη μοναξιά", τον Μπάλλο, το Ζειμπέικικο κτλ δεν παίζει να τα έχει γράψει αυτός ο χοντρός, μουσάτος βλάκας λαδοπόντικας (πανκης copyright) με τις τιράντες, αυτό που είναι σήμερα δηλαδή. Δηλαδή η βλακεία που επιδυκνείει απλόχερα τα τελευταία χρόνια απλά δεν συνάδει με αυτά που είχε γράψει 30 χρόνια πριν.
Συνοπτικά, Φορτηγό, 10 χρόνια, Τραπεζάκια Έξω, Μπάλλος, Βρώμικο Ψωμί είναι must δίσκοι της ελληνικής μουσικής από το 66 και μετά.

Discuss.

carheart
20-09-2007, 00:18
είχε υπάρξει κάποια αναφορά σε Σαββόπουλο σε άλλο θρεντ και τα είχαμε πει όμορφα εκεί, να το βρείτε.

ikonoklast
20-09-2007, 00:25
Μουσικά δεν είναι κα8όλου άσχημος μετά το κούρεμα πάντως.

carheart
20-09-2007, 00:30
τι εννοείς μετά το κούρεμα;;;

φτάσαμα στανείπωτα μην πετάξεις τίποτα;;

ΑΥΤΟ! τοσωσεμασαγάπη τρέξε τρέξε αγάπη, τρέξε τρέξε χαρούλη;

Ή το τραγούδι για τον Γκάλη και το Πρώτη! πορορόμ! Πρώτη του δυο χιλιάδες;;;

Η μοναδική κομματάρα που έγραψε από το κούρεμα και μετά, είναι όπως έχω ξαναπεί, το "Τσακάλι", που λέει όσο το πιάνω για τον Οτσαλάν.

Shadowking
20-09-2007, 00:35
Για το μιτσοτάκ λέει και την αποτυχία της αριστεράς.

ikonoklast
20-09-2007, 00:53
φτάσαμα στανείπωτα μην πετάξεις τίποτα;;

ΑΥΤΟ! τοσωσεμασαγάπη τρέξε τρέξε αγάπη, τρέξε τρέξε χαρούλη;

Ή το τραγούδι για τον Γκάλη και το Πρώτη! πορορόμ! Πρώτη του δυο χιλιάδες;;;

Η μοναδική κομματάρα που έγραψε από το κούρεμα και μετά, είναι όπως έχω ξαναπεί, το "Τσακάλι", που λέει όσο το πιάνω για τον Οτσαλάν.
Όλα αυτά ωρέα είναι ρε βλάκα!

Dark Dominion
20-09-2007, 00:56
σαβρόπουλος και τα μυαλά στα κάγγελα

necropethamenos
20-09-2007, 08:32
Με ένα πρόχειρο search δεν βρήκα άλλο topic.

Λοιπόν, τον Σαββόπουλο από το "Το κούρεμα" και μετά και την γενικότερη πολιτική του στροφή προς την δεξιά καθώς και την γενικότερη στάση του τα τελευταία πολλά χρόνια τον θεωρώ άθλιο, από τις χειρότερες προσωπικότητες που έχει να επιδείξει ο ελληνικός μουσικός χώρος. Χειρότερος και από την Καλομοίρα που την έβγαλε από την τούρτα στην τελετή λήξης (μμ νόστιμο που είναι!).

ΟΜΩΣ

Δεν ξέρω αν φταίει ότι Σαββόπουλος έπαιζε στο σπίτι από τότε που θυμάμαι το σπίτι, θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάει την ΕΦΦΕ στα 10 και να το γρατζουνάω στην κιθάρα (παίζει να ήταν το πρώτο κομμάτι που έβγαλα με συγχορδίες) ή οποιοσδήποτε άλλος υποκειμενικός λόγος που με έχει συνδέσει με τα κομμάτια του. Τραγούδια σαν την "Θανασιμη μοναξιά", τον Μπάλλο, το Ζειμπέικικο κτλ δεν παίζει να τα έχει γράψει αυτός ο χοντρός, μουσάτος βλάκας λαδοπόντικας (πανκης copyright) με τις τιράντες, αυτό που είναι σήμερα δηλαδή. Δηλαδή η βλακεία που επιδυκνείει απλόχερα τα τελευταία χρόνια απλά δεν συνάδει με αυτά που είχε γράψει 30 χρόνια πριν.
Συνοπτικά, Φορτηγό, 10 χρόνια, Τραπεζάκια Έξω, Μπάλλος, Βρώμικο Ψωμί είναι must δίσκοι της ελληνικής μουσικής από το 66 και μετά.

Discuss.

e ypervolika ta les

mexri to kourema einai, pragmati, akseperastos

sto kourema einai psilo-ok. oi stixoi arxisan na pairnoun trelli katifora logw ksafnikis deksioprepeias (sic) alla mallon oxi kai apo plevras texnotropias. Afto mallon emeine stathero mexri kai simera.
Mousika exei kala tragoudia kai 2-3 moufes. (Ekeino me ton gio tou kai ton strato, pwpw re pousti, ti friki!!)

sto min petakseis tipota, xmmmmm. exei kala kai kaka tragoudia. Skata den to les omws. In fact, eida to DVD tou pyrina prosfata kai thymithika ton mikro monomaxo. E gamato itan.

Twra pou to akouw ksana meta apo xronia omologw pws m'aresei kapws kai i soula kai o despotidis gia paradeigma.

ekeino me tis diaskeves pali, pianetai? oute to exw empedwsei oute tipota.

ps: pantws kai gw exw perasei kairo pou thewrousa oti apo to kourema kai meta einai skoupidi

hcpunksonacid
20-09-2007, 14:21
μπλιαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχ!ετσι απλα.

Shadowking
20-09-2007, 19:30
Είναι το γενικότερο στυλ. Δεν μπορεί αυτός ο βλάκας με τις τιράντες που ήταν στην τελετή λήξης με τον Ρουβά και την εθνική μας σταρ την Αννούλα, να έχει γράψει τον Μπάλλο. Δεν παίζει, απλά.

necropethamenos
20-09-2007, 20:51
ntaks twra, malakia epixeirima re

diladi to mpliaaaaaaax to katalavainw poly perissotero

Shadowking
20-09-2007, 22:33
define. έτσι και αλλιώς το παραπάνω είναι η επεξήγηση του μπλιααααχ.

Dythor
25-05-2011, 16:30
Εξαιρετικό ντοκουμέντο (http://varometro2.wordpress.com/2011/05/24/rafailidis_vs_savvopoulos/) και επίσης να επεκταθεί περισσότερο το παρόν θρεντ, μου κάνει εντύπωση να μην έχουν να λεχθούν πολλά για σαββόπουλο εδώ μέσα.

Ford Prefect
25-05-2011, 16:56
Χα, το είχα δει λάιβ αυτό. Και τότε είχα και τώρα έχω την εντύπωση πως ο Ραφαηλίδης έλεγε μαλακίες και ο Δοξιάδης τα έλεγε καλά.

Ο πατέρας μου ήταν φανμπόης του Σαββόπουλου, μεγάλωσα και εγώ σε σπίτι που έπαιζε ΠΟΛΥ ο Νιόνιος και τον ξέρω απέξω και τον αγαπάω από πολύ μικρός. Μέχρι (και) το Κούρεμα. Ας πούμε ότι το τελευταίο που γούσταρα ήταν η Αναδρομή,το λάιβ (σαν τους Slayer, μέχρι Decade of Aggression). Έχω ξαναπεί ότι προτιμώ το ζεϊμπέκικο με την Λένα Πλάτωνος από της Μπέλλου, ε; Ναι. Δεν με χαλάει το ορίτζιναλ προφανώς. Το Μην Πετάξεις Τίποτα ήταν το Load, το βρήκα τεράστια μάπα, εκτός από την Σούλα και τον Δεσποτίδη. Δυστυχώς τον είδα πρώτη φορά λάιβ τότε και ήταν μέτρια τα πράγματα (με σαπόρτ τον πρωτοεμφανιζόμενο Δεληβοριά), μου άρεσε η μαλλούρα του κιθαρίστα όμως. Από εκεί και πέρα σποραδικά ότι άκουσα (ή είδα) ήταν θλίψις και δεν ασχολήθηκα. Τι ξενοδοχείο και πίπες, τα έσφαξε όλα.

Μουσικά, πολύ μπροστά ο Νιόνιος, πολύ πιο ευρύ άκουσμα και καινοτομικό από τους υποδέλοιπους αλλά και πιασάρικος με χουκς. Στο τηλέφωνο σε παίρνω από την γωνία κι όλο βγαίνουν κάτι αααάσχετοι, μεγάλο κουπλέ, τι πονηρή κιθάρα. Θαλασσογραφία ένα έπος (το σημείο με τα νανανα, μεγάλες μουσικές). Αγαπημένα το Φορτηγό, Περιβόλι και Τραπεζάκια Έξω. Α, και το Άγγελος Εξάγγελος είναι η καλύτερη διασκεύη Ντύλαν έβερ. Καλύτερο από το πρωτότυπο. Πολύ.

Μετά γέρασε και ξεπουλήθηκε :(

Αλλά του έχω μεγάλη συμπάθεια, δεν μπορώ αλλιώς.

Leech
25-05-2011, 17:13
zCX17BzP_VQ

4.37-4.42 να γίνει gif.

my_troubled_Mind
25-05-2011, 17:21
δεν μου έκανε ποτέ κλικ να τονε ακούσω. και αγόρασα και βινύλιον του από περιέργεια(το μπάλλο νομίζω...ένα με κάτι ζουρνάδες τελοσπάντων...) αλλά ΔΕΝ.

ubu
28-05-2011, 12:47
http://www.youtube.com/watch?v=I6oa1qq3-As