Log in

View Full Version : Iced Earth - Framing Armageddon (Something Wicked part 1)

psychotron
13-09-2007, 14:43
Iced Earth - Framing Armageddon (Something Wicked part 1)
©2007 SPV

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.660.cover.jpg

01. Overture
02. Something Wicked (Part 1)
03. Invasion
04. Motivation of Man
05. Setian Massacre
06. A Charge to Keep
07. Reflections
08. Ten Thousand Strong
09. Execution
10. Order of the Rose
11. Cataclysm
12. The Clouding
13. Infiltrate and Assimilate
14. Retribution Through the Ages
15. Something Wicked (Part 2)
16. The Domino Decree
17. Framing Armageddon
18. When Stars Collide (Born is He)
19. The Awakening

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=660)

GuardianOfIvorytower
13-09-2007, 14:53
Το άκουσα προχτές μια φορά, αλλά είχε voice overs κ δεν το ευχαρστήθηκα, ούτε έδωσα την απαραίτητη προσοχή. Πρέπει να αξίζει πάντως, ο Ripper είναι σε μεγάλη φόρμα.

Dark Dominion
13-09-2007, 17:14
Εντάξει το δισκάκι είναι στη καλύτερη των περιπτώσεων κάτω του μετρίου, τα μόνα πράγματα που μου τράβηξαν την προσοχή ήταν το σινγκλάκι και το ρεφραίν του μπορν ις χι. Η κατρακύλα καλά συνεχίζεται με λίγα λόγια. Και όντως ο ρίπερ είναι τεράστια φωνή και τα σχετικά, αλλά εμείς αγαπήσαμε iced earth λόγω μπάρλοου. Του βάζω 3.

fandango
13-09-2007, 19:27
3 στον κώλο σου, δηλαδή το ομώνυμο δεν είναι κομματάρα? Η το The clouding? Ή το charge to keep?

Mαλακίες τώρα, αγαπήσαμε Iced Earth λόγω Barlow, Priest λόγω Halford και Maiden λόγω Dianno. Ωραία, σεβαστό. αυτό όμως δε σημαίνει ότι εκεί τελειώνουν όλα, έτσι?

Ον τόπικ, ο δίσκος είναι χαλαρά ό,τι πιο "ώριμο" έχουν βγάλει μετά το Dark Saga.

Dark Dominion
13-09-2007, 22:04
Σαφώς και δεν τελειώνουν όλα στον μπάρλοου, αλλά ο αγαπητός σάφερ έχει να γράψει αξιόλογο υλικό από το πρώτο demons & wizards. Ακόμα και αν είχε μείνει ίσως να ακούγονταν λίγο καλύτερα τα κομμάτια και αυτού και του προηγούμενου δίσκου αλλά και πάλι δεν θα ξέφευγαν από την μετριότητα. Γιαυτό παίρνει τρία και πάμε γι' άλλα.

Abruzzi
13-09-2007, 22:23
μιλας για τον σαφερ του γκαραγκαγκαγκαραγκαραγκα,λιγο ελεος

Dark Dominion
13-09-2007, 22:26
μη ξεχνάς και τη παλμιουτίλα :!: :!: :!:

eleventh guardian
13-09-2007, 22:44
Προσωπικά, ακόμα και παλιά δεν συμπαθούσα ποτέ τους Iced Earth. Ίσως γιατί ήμουν αρκετά μεγάλος όταν τους έμαθα και μου την έσπαγαν οι μαλακίες που έλεγε ο Σέιφερ (έτσι προφέρεται τελικά, τόσες φορές το άκουσα στα voice over του λικαρισμένου πρόμο και το εμπέδωσα), ίσως επειδή είμαι μονίμως πνεύμα αντιλογίας και δεν άντεχα να βλέπω όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί τους και να λέει πω-πω τι κομματάρα το "Melancholy" και λοιπά και λοιπά.

(Από την άλλη βέβαια, πιστεύω ακράδαντα και το φωνάζω ότι όποιος δεν παραδέχεται τουλάχιστον το Night of the Stormrider, το Burnt Offerings και το Dark Saga, είναι αξιωματικά κουφός. Ή δεν είχε ποτέ σχέση με το metal και τον σκληρό ήχο γενικότερα).

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι οι ολοένα αυξανόμενες μαλακίες του Σέιφερ, οι οποίες επεκτάθηκαν στα δύο τελευταία άλμπουμ, γύρισαν ξαφνικά μπούμερανγκ το κλίμα και τώρα πια είναι δεδομένο ότι όλοι αντιμετωπίζουν ό,τι βγάλουν οι Iced Earth με δυσπιστία και "έλα μωρέ, ποιος ασχολείται πια μαζί τους;" ή "μουσική για 15χρονα" και τέτοια.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι αυτός εδώ ο δίσκος είναι αντικειμενικά καλός (τουλάχιστον). Αν και δεν τον έχω ακούσει ακόμα προσεκτικά, οφείλω να παραδεχτώ ότι μέχρι το Ten Thousand Strong με εξέπληξε ευχάριστα. Μετά κάνει μια κοιλίτσα με τα ιντερλούδια και το εννιάλεπτο κομμάτι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κάποιο από τα κανονικά τραγούδια είναι κακό. Καλή φάση και τα ανατολίτικα και τα άλλα περίεργα που έχουν βάλει.

Ο Owens, τέλος, φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στην μπάντα σ' αυτό το άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο (ή τα τραγούδια πλέον ταιριάζουν καλύτερα σ' αυτόν, δεν ξέρω, το ίδιο είναι).

Σε γενικές γραμμές, ένας δίσκος που είναι κάτι παραπάνω αξιοπρεπής. Προσωπικά επαναλαμβάνω πως δεν τρελάθηκα, αλλά είναι αλήθεια ότι το ακούω ευχάριστα (και έχει τουλάχιστον δύο κομματάρες, το Ten Thousand Strong και το Setian Massacre). Ίσως αν δεν τον είχαν βγάλει οι Iced Earth αλλά κάποιο άλλο, νέο γκρουπ, με πιο συμπαθή αρχηγό, να αποθεωνόταν απ' όλους.

enitharmon
13-09-2007, 23:14
Ο Owens, τέλος, φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στην μπάντα σ' αυτό το άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο (ή τα τραγούδια πλέον ταιριάζουν καλύτερα σ' αυτόν, δεν ξέρω, το ίδιο είναι).
.

Eagleheart
14-09-2007, 01:11
Συμφωνώ πάνω κάτω με τα λεγόμενα του eleventh guardian. Eίτε σ'αρεσουν είτε όχι οι Iced Earth καποτε έβγαλαν μερικά εξαιρετικά albums και μαζί με μεγαθήρια όπως οι Maiden, Metallica, Priest αποτελούν "σταθμό" για να ασχοληθεί αρχικα κάποιος με το metal.
Όσο για τον Owens, μάλλον είναι άτυχος, αφού οι μπάντες στις οποίες γίνεται "μεταγράφη" έχουν κυκλoφορήσει προ πολλού τα κορυφαία albums τους, με αποτέλεσμα να μην έχει συνδεθεί το όνομα του με κάποιο σπουδαίο άλμπουμ. (αν και προσωπικά το Heart Of A Killer των Winters Bane και το Jugulator των Priest τα γουστάρω)
Όσο αφορά το άλμπουμ μετά από 2-3 ακούσματα δε'νομίζω να ξαναμπεί στο playlist.

locust
14-09-2007, 01:21
(αν και προσωπικά το Heart Of A Killer των Winters Bane τα γουστάρω)

ξερεις απο μπαλα φιλε

Raven Lord
14-09-2007, 10:34
(Από την άλλη βέβαια, πιστεύω ακράδαντα και το φωνάζω ότι όποιος δεν παραδέχεται τουλάχιστον το Night of the Stormrider, το Burnt Offerings ...

αυτά...

GuardianOfIvorytower
14-09-2007, 12:21
(αν και προσωπικά το Heart Of A Killer των Winters Bane τα γουστάρω)

ξερεις απο μπαλα φιλε

:thumbsup:

Rotting_Christ
16-09-2007, 19:36
gtp kavala to album

necropethamenos
18-09-2007, 16:00
loipon to akousa merikes fores kai to esvisa.

(ws agora itan outws i allws tromera episfalis opote den to syzitame)

sigoura einai kalytero apo ta teleftaia 2 (me megali anesi) alla mallon den eimai stin katallili fasi gia na to akousw, i telos pantwn den einai kai toso kalo da.

pithanws an to eixan vgalei meta to dark saga na eixa goustarei poly perissotero.

psofimi
24-09-2007, 20:10
einai aparadekto to gegonos oti yparxoun akoma...

enitharmon
24-09-2007, 20:12
το αλμπουμ το ακουσες ή είπες να πεις κάτι γενικά;

psofimi
24-09-2007, 20:39
το αλμπουμ το ακουσες ή είπες να πεις κάτι γενικά;

genika..siga min to akousw kiolas..meta to burnt offerings einai ola mia apta idia..genika to metal ta teleutaia xronia exei auto to provlima....ola ta album twn sigrotimatwn moiazoun metaxi tous..kali wra oi iron maiden kai paei legontas...nothing said is new...

enitharmon
24-09-2007, 20:41
α, καλα τοτε

Dark Dominion
24-09-2007, 21:27
άκου γαλλικό χιπ χοπ και άσε μας ήσυχους :!:

psofimi
24-09-2007, 21:50
άκου γαλλικό χιπ χοπ και άσε μας ήσυχους :!:

ante re metalla apo kei!! :!:

sfinotouvlaki
24-09-2007, 22:13
όχι και μεταλλάς ο νταρκ ντομίνιον :!:

BLiTzER
24-09-2007, 23:12
genika to metal ta teleutaia xronia exei auto to provlima....ola ta album twn sigrotimatwn moiazoun metaxi tous..kali wra oi iron maiden

Mono ta teleytaia xronia to exoun ayto oi maiden. Ta teleytaia 30.

GuardianOfIvorytower
25-09-2007, 11:42
Αυτό που μετράει είναι να είναι καλά (όχι μόνο για τα maiden) :wink:

Dark Dominion
25-09-2007, 15:14

Αυτό πιστεύω και εγώ, το θέμα να γράφεται καλή και εμπνευσμένη μουσική, και όχι ντε και καλά πρωτότυπη.

BLiTzER
25-09-2007, 15:38

Αυτό πιστεύω και εγώ, το θέμα να γράφεται καλή και εμπνευσμένη μουσική, και όχι ντε και καλά πρωτότυπη.

Dystyxos gia esas to replay de theoreitai idiaiterh empneysh.

psofimi
25-09-2007, 19:08
[zER]
[quote=GuardianOfIvorytower]Αυτό που μετράει είναι να είναι καλά (όχι μόνο για τα maiden) :wink:

Dystyxos gia esas to replay de theoreitai idiaiterh empneysh.[/quote:zcp37nnn] :lol:

FANTASMA
26-09-2007, 02:07
Βασικα οι Iced Earth χωρις Matthew Barlow δεν υφιστανται. Σορρυ, αλλα ο Ριπερ μια χαρα ηταν στους Judas Priest πριν επιστρεψει ο γκει. Something Wicked, Dark Saga, Burnt Offerings ΓΑΜΑΝΕ. To Horror Show ειναι ψιλομαπα, αλλα τουλαχιστον εχει τα σωστα φωνητικα. Τα τελευταια δυο και να μην ειχαν βγει ποτε, δε θα με ενοιαζε καθολου, ισως απλα να ειχα κανει ενα λιγοτερο ποστ (αυτο εδω) στη ζωη μου. Δε γινεται να ειναι κατι περισσοτερο τα ιδια και τα ιδια απο αυτο το αλμπουμ. Παντως μεσα στη μαλακια εχει και 2-3 τραγουδακια που ειναι λιγο ενδιαφεροντα, αλλα τι να το κανεις. Θα χει και παρτ 2 και παρτ 3? Αστα να πανε.

Blindgeo
26-09-2007, 02:22
Mono part 2 eutuxws pou 8a bgei se merikous mhnes.

Stormrider
02-10-2007, 01:42
Βασικα οι Iced Earth χωρις Matthew Barlow δεν υφιστανται. Σορρυ, αλλα ο Ριπερ μια χαρα ηταν στους Judas Priest πριν επιστρεψει ο γκει. Something Wicked, Dark Saga, Burnt Offerings ΓΑΜΑΝΕ. To Horror Show ειναι ψιλομαπα, αλλα τουλαχιστον εχει τα σωστα φωνητικα. Τα τελευταια δυο και να μην ειχαν βγει ποτε, δε θα με ενοιαζε καθολου,
.