PDA

View Full Version : Εφορευτική στις εκλογές γαμώ τη μάνα τους

Parasight
06-09-2007, 12:17
Ήρθε χθες ο μπάτσος σπίτι μου και μου'φερε το χαρτί. Σύμφωνα με την απόφαση 696969/666 κάποιας κωλοεπιτροπής, έχω διοριστεί αναπληρωματικός στην εφορευτική επιτροπή του 2ου εκλογικού τμήματος Κορωπίου και πρέπει να είμαι εκεί στισ 06.00 νταν το πρωί στις 16/9 γιατί αλλιώς θα έχω κυρώσεις και θα μου καεί ο σκληρός.
Παρακαλώ όποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή γενικά ξέρει απ'αυτά τα πράματα να μου πει αν υπάρχει τρόπος να το αποφύγω ή έστω να μην κάτσω εκεί όλη μέρα και χρειαστεί να πάρω και το δίκανο μαζί. Γενικώς τι παίζει ρε παιδί μου.

Candiru
06-09-2007, 12:20
αν είσαι δημόσιος υπάλληλος δεν πας με το νόμο, επίσης αν είσαι έγκυος ή με παιδί πολύ μωρό λίγων μηνών, το πολύ ενός έτους, συνήθως ο/η δικαστικός αντιπρόσωπος σε αφήνει να φύγεις, αλλά είναι στην κρίση του. ΑΝ αρρωστήσεις βαρειά και του θανατά και κάποιος παέι το σχετικο χαρτι στον/στην δικαστικη αντιπρόσωπο

Λοιπόν, μάλλον δεν την γλυτώνεις

Moonspellheim
06-09-2007, 12:34
rwta kanenan gnwsto sou dikhgoro

eleventh guardian
06-09-2007, 13:03
Αν δουλεύεις την ημέρα των εκλογών (πράγμα δύσκολο, γιατί μόνο τα κορόιδα δουλεύουν Κυριακή), τότε είναι σχετικά εύκολο να γλιτώσεις με ένα χαρτί από το εργοδότη σου κ.λπ.

Αλλιώς δεν ξέρω τι γίνεται, δεν μου έχει τύχει ακόμα παρόμοια περίπτωση. Μόνο σε έναν ξάδελφό μου, παλιά, ο οποίος δεν είχε τρόπο να το αποφύγει και πήγε κανονικότατα.

~ladykiller~
06-09-2007, 14:19
egw giati 3erw pws mporeis na min pas ke den 8a exeis ke kiroseis? :shock:

ixe er8ei o mpatsos se mia fili mou, ke afou 3eperase to sok pos den ine gia desimo ke tis ipe to story den pige ke apo tote exoun perasei kati xronia ke den ipir3e pote provlima epi tou 8ematos.

nistazw

Deggial
06-09-2007, 14:41
egw giati 3erw pws mporeis na min pas ke den 8a exeis ke kiroseis? :shock:

ixe er8ei o mpatsos se mia fili mou, ke afou 3eperase to sok pos den ine gia desimo ke tis ipe to story den pige ke apo tote exoun perasei kati xronia ke den ipir3e pote provlima epi tou 8ematos.

nistazw

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Εάν δε παρουσιαστεί ένας από τους εφόρους μίας αίθουσας, σιγά το πράγμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν εμφανιστούν όλοι της ίδιας αίθουσας, από την άλλη, είναι αδύνατο να κάνει μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος όλη τη δουλειά, οπότε θα πει στους αστυνομικούς να πάνε σπίτια τους να τους μαζέψουν με το καλό να πάνε στο εκλογικό τμήμα, όπως υποχρεούνται. Η άρνηση σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να καταλήξει και σε νομικές κυρώσεις.

ΥΓ. Το σενάριο αυτό δεν είναι απίθανο. Όταν ήμουν εφορευτική στις δημοτικές εκλογές, είχε συμβεί σε μία αίθουσα να μην εμφανιστεί κανείς έφορος.

carheart
06-09-2007, 14:47
σε τέτοια περίπτωση, παίρνουν όσους χρειάζονται από τους πρώτους που πάνε να ψηφίσουν.

hunted by a Freak
06-09-2007, 15:14
Ήρθε χθες ο μπάτσος σπίτι μου και μου'φερε το χαρτί. Σύμφωνα με την απόφαση 696969/666 κάποιας κωλοεπιτροπής, έχω διοριστεί αναπληρωματικός στην εφορευτική επιτροπή του 2ου εκλογικού τμήματος Κορωπίου και πρέπει να είμαι εκεί στισ 06.00 νταν το πρωί στις 16/9 γιατί αλλιώς θα έχω κυρώσεις και θα μου καεί ο σκληρός.
Παρακαλώ όποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή γενικά ξέρει απ'αυτά τα πράματα να μου πει αν υπάρχει τρόπος να το αποφύγω ή έστω να μην κάτσω εκεί όλη μέρα και χρειαστεί να πάρω και το δίκανο μαζί. Γενικώς τι παίζει ρε παιδί μου.

θα πας και δυστυχως θα πρεπει να κατσεις ολη τη μερα.αν ειναι οκ οι ''συναδελφοι'' σου ισως να μπορεσεις να φυγεις για λιγο,τα βρισκετε και μεταξυ σας δλδ.καταταλλα θα αποκτησεις τη πιο βαρετη εμπειρια της ζωης σου.

phthoggon
06-09-2007, 15:39
αχαχαχ, και γω αναπληρωματικός ήμουν, και φυσικά δεν έσκασαν άτομα και φαντάζεσαι ποιός μαλάκας κάθησε στο τέλος. τέσπα, πλάκα έχει σε κάποιες φάσεις, ειδικά τον εκλογικό αντιπρόσωπο της νουδου θα τον θυμάσαι στάνταρ για πολύ καιρό ακόμα στη ζωή σου. Εμας μας είχαν δώσει και ένα διάλειμμα (στους φοιτητές δλδ) και πήγαμε και ρίξαμε έναν υπνάκο πάντως και γυρίσαμε βράδυ για την καταμέτρηση. Εκεί έχει το πολύ γέλιο, με τις ενστάσεις να πέφτουν βροχή επειδή το στυλό στο τάδε ψηφοδελτίο έφυγε λίγο πιο δεξιά και δεν είναι νι αυτό αλλά κάτι ακαθόριστο και βλάπτει τις δημοκρατικές διαδικασίες και πρέπει να θεωρηθεί άκυρο. Ειδικά άμα παιχτεί κάνας τσαμπουκάς μεταξύ πασόκων και νεοδημ.των όλα τα λεφτά.

enitharmon
06-09-2007, 17:12
ειδικα αμα σου τυχει να ανοιξεις την ψηφο και να βρεις μεσα το σκατοχαρτο του καντιρου, εκει να δεις γελια

Candiru
06-09-2007, 17:31
ειδικα αμα σου τυχει να ανοιξεις την ψηφο και να βρεις μεσα το σκατοχαρτο του καντιρου, εκει να δεις γελια

το μόνο θετικό της υπόθεσης

Raven Lord
06-09-2007, 21:43
κι εμένα μου ήρθε το χαρτι στις ευρωεκλογές του '99(?) αλλά έπαιζαν οι metallica το πρηγούμενο βράδυ και φυσικά δεν πήγα. κυρώσεις δεν είχα ποτέ, εκτός αν μου διέφυγαν. γενικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τυχαίνει κάποιος από την παρέα να είναι εφορευτική, αλλά ως τώρα μόνο ένας πήγε για κάποιες ώρες στις προηγούμενες δημοτικές. συνήθως, πάντως, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο φροντίζουμε να έχουμε τηλέφωνα κλειστά και να μην κοιμόμαστε σπίτι μας. και φυσικά όποιος τη σκαπουλάρει ΔΕΝ πάει να ψηφίσει για ευνόητους λόγους.

έχω πάρα πολλούς γνωστούς δικηγόρους οι οποίοι την άλλη κυριακή θα καβατζωθούν με 1000 ευρώπουλα για μια μέρα δουλειά. επίσης, έχω άλλους τόσους γνωστούς γραμματείς οι οποίοι θα πάρουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 200 περίπου ευρώ για μια μέρα δουλειά. ε, ας κάνουν τη δουλειά τους λοιπόν. για μαλάκες ψάχνετε?

Blindgeo
12-09-2007, 23:01
Epeidh kai egw eixa kanei grammateas mia fora se ekloges einai ligo poutsa h olh diadikasia eidika ama se xwsoun na skizeis-ari8meis psufodeltia. An eisai anaplhrwmatikos sunh8ws thn patas giati olo kai kapoios den erxete...

Lukather
15-09-2007, 15:33
Ego pantos pou piga otan irthe to koloxarto, de me xalase katholou stin teliki.Itan treli mlkia pou exasa oli ti mera alla po tin alli, exeis na thimasai.

- tous ilikiomenous pou den mporoun na pistepsoun oti apla ksekolas mia tainia gia na kleisei o fakelos, kai ton kanoun mouskema apo ta salia. se tetoia periptosi den akoumpas ton fakelo, koitas olo nazi ton dikigoro kai to kanei aftos. sto kato kato, aftos tha parei to xiliariko.

- tous tragikous ekprosopous tis neas dimokratias, pou noris to proi einai kirioi, kata to mesimeri "kritikaroun" kai "peirazoun" tous aristerous, pernontas os apantisi to apolito miden, kai to vradi vrizontai me tous pasokous gia to an metra i oxi i sigekrimeni psifos.

-tous tragikous ekprosopous tou PASOK, pou antigrafoun asistola tis prakseis ton ekprosopon tis ND.

- tous ilikiomenous, anapirous kai genikotera AMEA pou exoun mazepsei tipotenia kommatoskila aneksartitos xromatos kai tous exoun ferei me to zori na psifisoun.

-tous magges, pou eno pas na tous pasareis ta psifodeltia, se koitan perifronitika kai sou lene "EXO DIKO MOU" kai vgazoun kai ksediplonoun mprosta sou to psifodeltio tis ND.

- ton kniti, o opoios an paratirisei (pou tha paratirisei) pio psifodeltio vazeis proto, analoga sou kernaei tsigaro.Davidoff i assos.

- to fai pou tha skaseis, giati se rithmo defterolepton erxontai sandwich ximoi kafedes glika touloumpes.

- ta alla gomenakia pou pithanon na einai stin eforeftiki kai se vomvardizxoun me erotiseis : poios einai o laos, o andreas papandreou giati den einai sto psifodeltio kai pos kai apofasise toso megalos o Kostas Karamanlis na valei ipopsifiotita gia prothipourgos.

- tous pithanous diasimous pou mporei na erthoun na psifisoun kai fisika na sou sfiksoun to xeri pou ipireteis me tetoio tropo tin patrida sou (sti dikia mou periptosi o tzoxatzopoulos)

-tin katametrisi pou ginetai tis poutanas.

elpizo na se epsisa.STin teliki nomizo oti ama pas mia fora den paizei na se ksanakalesoun.mporei na kano kai lathos omos.

Raven Lord
15-09-2007, 19:37
elpizo na se epsisa.STin teliki nomizo oti ama pas mia fora den paizei na se ksanakalesoun.mporei na kano kai lathos omos.

παίζει και παραπαίζει :?

Blindgeo
15-09-2007, 22:35

παίζει και παραπαίζει :?
Analoga me to posoi psufizoun sto sugkekrimeno tmhma. Sta xwria pou einai pio mikros o ari8mos mporei na sou tuxei ksana.

pitchfork
16-09-2007, 19:52
Τελικά πήγες ψάρακα?

Parasight
20-09-2007, 12:56
Πήγα σαν μαλάκας και με κράτησαν γιατί δε φάνηκαν 2 τακτικοί. Τους οποίους ουδέποτε έψαξε κανείς. Οπότε όλα τα περί κυρώσεων είναι μαλακίες.
Τεσπα πέρα από το ότι έφαγα εκεί τη μέρα μου δεν ήταν και τόοοοσο χάλια. Ευτυχώς υπήρχε καλή παρέα (μια άλλη αναπληρωματική που την πάτησε κι αυτή) και κάναμε πλάκα με τα κομματόσκυλα που έβγαζαν περήφανα το ψηφοδέλτιο φόρα να φαινεται πριν μπουν στο παραβάν, αλλά και με τα χούφταλα που δε μπορούσαν ούτε να περπατήσουν (ούτε καν να δουν) και τους έφερναν τα παιδιά τους να μην χαθεί η φήφος. Τι κόλλημα είναι αυτό επιτέλους!
Επίσης, η καταμέτρηση είχε ένα ενδιαφέρον, προστίθεται στις νέες εμπειρίες. Αλλά κατά τα άλλα, αν μου ξανάρθει χαρτί, σιγά μη με ξαναδούν.

Abruzzi
20-09-2007, 13:37
νταξ μην εισαι σιγουρος οτι δε τους ψαχνουν μετα

pitchfork
20-09-2007, 19:34
Parasight αφού τελικά αποφασίζεις να κάνεις του κεφαλιού σου, για ποιο λόγο ζητάς την εμπεριστατωμένη γνώμη του έγκυρου φόρουμ μας?

Dark Dominion
20-09-2007, 19:39
Λες και μας περισσεύουν εγκεφαλικά κύτταρα να τα καίμε για την μαλακία του καθεμιανού να πούμε !!~`!!!

Parasight
21-09-2007, 10:22
Parasight αφού τελικά αποφασίζεις να κάνεις του κεφαλιού σου, για ποιο λόγο ζητάς την εμπεριστατωμένη γνώμη του έγκυρου φόρουμ μας?
Πολύ απλά, αγαπητέ και (ίσως προσωρινά) αργόσχολε φίλε μου, όταν ρώτησα ήταν ΠΡΙΝ πάω και δεν είχα ιδέα τι παίζεται, ενώ το παραπάνω σχόλιό μου ήταν ΑΦΟΥ πήγα οπότε τώρα ξέρω κάτι παραπάνω. Να κάνω και κακά;