PDA

View Full Version : Η Γενιά Του MP3

Pages : [1] 2

Angmar
29-08-2007, 03:20
το συγκεκριμενο θεμα ειναι κατι το υπαρκτο ως φαινομενο τα τελευταια χρονια. θα ηθελα καποια γνωμη πανω στο μεταλλοπατεροφαινομενο που προκαλεσε η ολη διαδοση των MP3. οντως δε μπορεις να εχεις τα παντα οριτζιναλ, αλλα ειναι πολυς ο κοσμος που οχι μονο δεν αγοραζει τιποτα απολυτως και κατεβαζει τα παντα, αλλα και σου πουλα και υφακι.

μιλαμε για ατομα που ηταν ασχετοι, και ξυπνησαν ξαφνικα και σε ενα βραδυ εμαθαν δισκογραφιες (τροπος του λεγειν). δηλαδη οκ, ωραιος, αλλα δε νομιζω οτι αυτο σε κανει πιο βαρυ μεταλλο απο μενα. βγαλε λιγη πανοπλια να ξαλαφρωσεις και χαμηλωσε και τη μυτη.

εχω απομακρυνθει αρκετα απο κλασσικα ακουσματα, αλλα πλακα πλακα θα πρεπε να ρθουν τιποτα μανογουορ να κοβουν κεφαλια επειδη ο σημερινος μεταλλας ειναι αρκετα βλαξ συνηθως. δηλαδη που πηγε αυτο το φιλινγκ που μαζευαμε πιτσιρικια τοτε κατοσταρικα να παρουμε το νεο δισκο της αγαπημενης μας μπαντας; η μαγεια εχει ολιγον τι χαθει, και για πολλους σε καποιο βαθμο η αγαπη για αυτη τη μουσικη.

προσωπικα οτι λεφτα περισσευουν τα σπρωχνω σε προσφορες και σιγα σιγα κλεινω τρυπες. παρολα αυτα βλεπω οτι η μεριδα αυτη που συμφωνει μαζι μου ολοενα και συρρικνωνεται. μπορει να ειμαι νοσταλγικος, αλλα ο μεταλλας παντα φημιζοταν οτι δειχνει αγαπη για τη μουσικη και θα προτιμησει το δισκο να τον εχει αυθεντικο για ευνοητους λογους.

θα προτιμουσα να μη κανετε σχολια τυπου σπαμ. θα δειξετε μονο βλακεια και οτι ειστε μεταλλαδες των mp3. και οταν λεω μεταλλαδες, αναφερομαι γενικα σε ατομα που εχουν μεταλ ακουσματα αλλα και ακουνε παραπλησια ειδη. μη νομιζετε πως ολη μερα ακουω μανογουορ. :P

σχολια απο regularpaul, eleventh guardian, jim dandy και αλλους ιδιας κατηγοριας χρηστων θα εκτιμηθουν καθως εχουν ήδη κερδισει την εκτιμηση μου. οχι πως εχει και καμια σημασια.

.
29-08-2007, 03:51
πρέπει να είσαι μεγάλο κορόιδο για να σκας τα λεφτά σου σε σιντί, ενώ μπορείς άνετα να τα χαλάσεις σε μπύρες. εγώ έκανα το λάθος παλιότερα και είχα φτιάξει γαμάτη δισκοθήκη (πάνω από 50 σιντί και βινύλια, κάποια μάλιστα συλλεκτικά) αλλά τα πούλησα στο μοναστηράκι και έκανα το πρώτο μου τατού (σημαία της Ελλάδας) το οποίο θα με συνοδεύει πάντα, σε αντίθεση με τα σιντί που είχαν γεμίσει γρατσουνιές.

ξύπνα κορόιδο, στα τρώνε οι δισκογραφικές. και για να μη τολμήσεις να μου την πεις, είμαι 97 κιλά μέταλλο. :dfinger:

eleventh guardian
29-08-2007, 03:56
Τα 'χουμε ξαναπεί, ίσως όχι σε ξεχωριστό τόπικ, αλλά σχόλια από δω κι από κει έχουν γίνει.

Επί της ουσίας, δεν διαφωνώ με όσα λες. Από τη μια δεν είμαι εναντίον του mp3 (κυρίως για τη δυνατότητα που προσφέρει να ακούσουμε είτε νέες κυκλοφορίες και να γλιτώσουμε πατατιές είτε obscure OOP κυκλοφορίες που δεν γίνεται να βρούμε στην αυθεντική τους μορφή), από την άλλη ο καθένας μπορεί να το παίξει ειδικός μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς να έχει ξοδέψει φράγκο.

Προσωπικά δεν είχα τη χαρά να ζήσω το feeling του να αγοράζω δίσκους πιτσιρικάς απο το χαρτζιλίκι μου, μια και άρχισα να ακούω metal στα 18, να αγοράζω δικά μου CD στα 20 και να αγοράζω συστηματικά μετά τα 23 (τώρα είμαι 30), στο underground δε άρχισα να ψάχνομαι εδώ και τρία χρόνια το πολύ. DSL έβαλα τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά παρ' ότι έχω τη δυνατότητα να κατεβάζω, εξακολουθώ να αγοράζω με ακόμα μεγαλύτερη μανία. Και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα στο χάλι να έχω γύρω στα 600-650 CD αραδιασμένα από δω και από κει στο δωμάτιο.

Βέβαια ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει. Εγώ αγοράζω και "χτίζω" μια αξοπρεπή (νομίζω) συλλογή επειδή γουστάρω πρώτα απ' όλα εγώ να γίνει αυτό και όχι για να το παίξω μεταλλοπατέρας. Δεν είχα ποτέ τέτοιες φιλοδοξίες (πέρα από κάποια ποζεράδικα/χιουμοριστικά posts πού και πού :P) και δεν θα μπορούσα να έχω κιόλας - ακόμα και στο σημερινό ER άλλωστε, υπάρχουν πολλά παιδιά που ξέρουν πολύ περισσότερα πράγματα από μένα.

Αν ο αλφα, ο βήτα, ο γάμα σκέφτεται αλλιώς και αρκείται στο mp3, δεν μπορώ να του αλλάξω τα μυαλά ούτε να τον πείσω ότι έχω δίκιο, επειδή εγώ έχω τη λόξα να έχω ορίτζιναλ CD ή obscure-ίλες. Εννοείται πως η άποψη μου είναι ξεκάθαρη και την έχω εκφράσει: Νιώθω καλύτερα όταν έχω ένα δίσκο αυθεντικό (γιατί δεν έχω την "ενοχή" ότι "κλέβω" το συγκρότημα) και νιώθω ότι τον ακούω καλύτερα κιόλας (ψευδαίσθηση ίσως, αλλά μου συμβαίνει). Εξακολουθώ μάλιστα να αγοράζω αρκετές νέες κυκλοφορίες χωρίς να έχω ακούσει νότα από mp3. Αλλά τη σήμερον ημέρα δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να ακολουθήσει την δική μου λογική και να κάνω κουμάντο στην τσέπη του -άσχετα αν πάντα προτρέπω τους άλλους εδώ μέσα να αγοράζουν κιόλας τους δίσκους που κατεβάζουν (όσοι δεν το κάνουν, κακό του κεφαλιού τους :twisted:).

Επίσης, για το υφάκι που λες ότι έχουν ορισμένοι, ισχύει όπως είπα και πιο πάνω, αλλά είναι σχεδόν το ίδιο ενοχλητικό και όταν ο "ξερόλας" έχει αγορασμένους τους δίσκους, οπότε...

Αν μη τι άλλο, πάντως, το mp3 είναι εξαιρετικά πρακτικό. Πήρα και ένα μικρούλι mp3 player πριν λίγες μέρες και γαμάει -άσε που δεν έχω το άγχος μη τυχόν μου πέσει το discman και πάθει ζημιά το CD.

Ozrictentacle
29-08-2007, 03:59
egw eimai me angmar kai sas proteinw na deite to spiti mou
http://www.kcpr.org/station/images/records.jpghttp://www.grascals.com/images/photos/grascals_songsearch.jpghttp://w5ias.com/Route_66/2006/Record%20collection.JPGhttp://www.micrographia.com/projec/projapps/viny/viny0000/dcp_1502_500.jpg

ante gamh8eite neopsagmena tsoutsekia tou mp3

floyd
29-08-2007, 04:20
ennoeite pos stirizoume original agores. Kaneis pragmatikos mousikofilos (akoma k skyladika na akouei) den borei na kokoreyete oti pragmatika agapaei ayta pou akouei ean den ta exei k stin aythentiki tous morfi. Apo ekei k pera ego exo tin loksa mazi me ta 1200+ original cd pou exo na ta exo k ola se mp3 pros xarin eykolias, k epeidi fovamai min mou gratzounistoun ta cd apo kato (ta akouo mono sto spiti k kamia fora isos sto amaksi).

apo tin alli ta cd einai akriva alla me prosektiko psaksimo stadar boreis na glytoseis arketa eurozzz.

Agoraste re !

eleventh guardian
29-08-2007, 04:24
apo tin alli ta cd einai akriva alla me prosektiko psaksimo stadar boreis na glytoseis arketa eurozzz.

Καλά, αυτό ισχύει στάνταρ, ειδικά στο ίντερνετ βρίσκω σχεδόν τα πάντα σε ικανοποιητικές τιμές.

Γενικά, είναι ελάχιστες οι φορές που έχω δώσει πάνω από 20 € για ένα CD, ακόμα κι αν είναι σπάνιο.

sfinotouvlaki
29-08-2007, 04:31
Kaneis pragmatikos mousikofilos (akoma k skyladika na akouei) den borei na kokoreyete oti pragmatika agapaei ayta pou akouei ean den ta exei k stin aythentiki tous morfi

διότι ο άλλος που θα καψουρευτεί τη μικρούλα και θα χορέψει το πρώτο του τανγκο μαζί της με κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΡΙΓΚΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. διότι, ο άλλος που θα χάσει κάποιο δικό του πρόσωπο και θα πάει σπίτι να μοιρολογήσει σαν γιαγιάκα, αν ακούσει κάποιον δίσκο από αντιγραμμένο σιντί ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ. α ρε κατακαημένη ρούμελη.

fovamai min mou gratzounistoun ta cd apo kato (ta akouo mono sto spiti k kamia fora isos sto amaksi).

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ.

Angmar
29-08-2007, 04:31
Επί της ουσίας, δεν διαφωνώ με όσα λες. Από τη μια δεν είμαι εναντίον του mp3 (κυρίως για τη δυνατότητα που προσφέρει να ακούσουμε είτε νέες κυκλοφορίες και να γλιτώσουμε πατατιές είτε obscure OOP κυκλοφορίες που δεν γίνεται να βρούμε στην αυθεντική τους μορφή), από την άλλη ο καθένας μπορεί να το παίξει ειδικός μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς να έχει ξοδέψει φράγκο.

Βέβαια ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει. Εγώ αγοράζω και "χτίζω" μια αξοπρεπή (νομίζω) συλλογή επειδή γουστάρω πρώτα απ' όλα εγώ να γίνει αυτό και όχι για να το παίξω μεταλλοπατέρας. Δεν είχα ποτέ τέτοιες φιλοδοξίες (πέρα από κάποια ποζεράδικα/χιουμοριστικά posts πού και πού :P) και δεν θα μπορούσα να έχω κιόλας - ακόμα και στο σημερινό ER άλλωστε, υπάρχουν πολλά παιδιά που ξέρουν πολύ περισσότερα πράγματα από μένα.

ειδικα εδω ειναι ακριβως αυτο που εννοω. δηλαδη οκ, το μεταλλοπατιριλικι ποτε δεν ειναι σωστο ουτε ωραιο. τα mp3 εχουν το καλο τους, αλλα αν το γουσταρεις, γιατι να μη το αγορασεις;

η διαφορα με το (spam χαρακτηρα) επιχειρημα/αστειο του "." ειναι οτι με τις μπυρες σου μενει η μπακα ενω διαφορετικα τα cd. :P τα cd τουλαχιστον δε προσπαθεις να τα χασεις. :P

τεσπα, δε λεω ξερω γω να αγοραζουν σα τρελοι κιολας. ο καθενας οσα θελει και οσα μπορει δινει. και γω υπαρχουν περιοδοι που δε παιρνω τιποτα για 3 μηνες, και αλλοι που σηκωνω το μισο μαγαζι.

το επιχειρημα "τα cd ειναι ακριβα" δεν ισχυει. ισα ισα πλεον ειναι πιο φτηνα. σκεψου οτι κλασσικους δισκους μπορεις να βρεις ακομα και με 5 ευρω, που παλια ηθελες τα διπλα. βρισκαμε cd με 3 χιλιαρικα και καναμε το σταυρο μας. και 3 χιλιαρικια ειναι 9 ευρω.

τα metropolis και ο πατσης ειναι γεματοι προσφορες. καλες αγορες υπαρχουν.

βεβαια υπαρχουν και οι αλλοι μεταλλοπατερες. "απο ποτε ακους φιλαρακου;". σκεψου οτι υπαρχουν και 30ρηδες που λενε αυτην την ατακα. λολ. :rofl:

Angmar
29-08-2007, 04:37
Kaneis pragmatikos mousikofilos (akoma k skyladika na akouei) den borei na kokoreyete oti pragmatika agapaei ayta pou akouei ean den ta exei k stin aythentiki tous morfi

διότι ο άλλος που θα καψουρευτεί τη μικρούλα και θα χορέψει το πρώτο του τανγκο μαζί της με κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΟΡΙΓΚΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. διότι, ο άλλος που θα χάσει κάποιο δικό του πρόσωπο και θα πάει σπίτι να μοιρολογήσει σαν γιαγιάκα, αν ακούσει κάποιον δίσκο από αντιγραμμένο σιντί ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ. α ρε κατακαημένη ρούμελη.

fovamai min mou gratzounistoun ta cd apo kato (ta akouo mono sto spiti k kamia fora isos sto amaksi).

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ.

λολ. παντως με τις αγορες λειτουργω διαφορετικα απο τους περισσοτερους. υπαρχουν cd που τα χω λιωσει, τα πηρα μετα και ειναι ακομα στη ζελατινα. απλα τα πηρα επειδη το χα σκοπο απο τοτε. θα τα ανοιξω οταν τα ακουσω.

οριστε παραδειγμα για του λογου το αληθες:

http://img34.picoodle.com/img/img34/9/8/28/f_Image044m_18cedf7.jpg

floyd
29-08-2007, 04:42

:vasilakis: :vasilakis: :vasilakis:

rincewind2k
29-08-2007, 05:17
περιμένω να φτάσει τη δεύτερη σελίδα γιατί οι φωτογραφίες που έβαλε ο μαλάκας μου χαλάνε το layout και μου σπάνε τα νεύρα.

The Good Son
29-08-2007, 06:59
Εγώ ανήκω στη γενιά του .φλακ. Όσοι αγοράζετε σιντί και κατεβάζετε άλλα αρχεία, είστε στη γενιά του .βλάκ.

29-08-2007, 09:04
Εγώ πάλι απλά γελάω. :)

Επίσης βοηθάω να αλλάξει η σελίδα.

phthoggon
29-08-2007, 09:54
πλακα πλακα θα πρεπε να ρθουν τιποτα μανογουορ να κοβουν κεφαλια επειδη ο σημερινος μεταλλας ειναι αρκετα βλαξ συνηθως. δηλαδη που πηγε αυτο το φιλινγκ που μαζευαμε πιτσιρικια τοτε κατοσταρικα να παρουμε το νεο δισκο της αγαπημενης μας μπαντας; η μαγεια εχει ολιγον τι χαθει

πολύ δυνατό σημείο. :thumbsup: Προσωπικά ψήνομαι να ξαναρχίσω να αγοράζω σιντι, αν μη τι άλλο και για υποστήριξη στην νηγηριανή κοινότητα, δηλαδή.

πσ. στο επόμενο αλλάζουμε.

wom
29-08-2007, 10:27
για να σας βοηθήσω και πολυυύ παλαιότερα υπήρχαν αντίστοιχοι που είχαν 10 (αντιγραφή) κασσέτες maiden-metallica-ozzy-sabbath-helloween και τέρμα.

Α, και 2-3 tshirts ανάλογα με τον χρόνο airplay στις μεταλλικές καφετέριες.

Το mp3 δεν άλλαξε και πολλά, απλώς βελτιώσε το trading :)

Not_saved
29-08-2007, 11:20
Τα μπ3 μόνο καλό είναι και καλά θα κάνετε όλοι εσείς οι ρομαντικοί μεταλοπατέρες να το βουλώνετε.

Τα νεοψαγμένα ει-ντι-εσ-ελ τσουτσέκια τύπου βικότνικ αποτελούν ένα κάποιο πρόβλημα αλλά κι αυτά σιγά-σιγά θα το ξεπεράσουν ελπίζω.

Το βασικό το ζήτημα εν τέλει είναι οτι με το ιντερνετ ακούς πολλή μουσική και τζάμπα.Τζάμπα για το λαουτζίκο ρε φίλε.Ανοίγεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες και πιθανώς μαθαίνεις να αγαπάς το περιεχόμενο και την ίδια τη μουσική πιο πολύ,κι όχι το κουτάκι.Η υπερπροσφορά είναι ένα ζήτημα αλλά αυτό είναι περισσότερο προσωπικό το πώς θα το αντιμετωπίσεις και (ας με συγχωρέσει ο παύλος), ακόμα κι έτσι είναι καλλίτερα από την πρότερη κατάσταση θαρρώ.

Ακόμα και σοβαρά/επιστημονικά να το πάρει κανείς,το μπ3 και άλλοι παρόμοιοι κώδικες αποτελούν την αναπόφευκτη μετεξέλιξη στα μαζικά μέσα αποθήκευσης μουσικής.Ήδη δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που είναι πιο βολικό το σι-ντι από το μπ3.

Τελικά νομίζω οτι η γενιά του μπ3 είναι μια τυχερή γενιά που θα ζήσει καλλίτερα από την προηγούμενη.

αυτά είχα να πω.

carheart
29-08-2007, 11:39
Μωρέ χρήσιμα είναι τα mp3, γιατί ακούς πολλά, και διευρύνεις τους ορίζοντές σου, και ακούς πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα άκουγες, και θα βρεις και κάτι που αυθεντικό (απλά) δεν θα το έβρισκες, και όλα ωραία.

Και μια μέρα γίνεται διακοπή ρεύματος και τσουπ, πάει ο σκληρός, και δεν έχεις πια μουσική, αλλά δεν πειράζει, έχει κάτι backup ο αντώνης, που του τα χε δώσει ο νίκος, που τα χε αντιγράψει από τον σκληρό της ειρήνης και του περικλή. Και τέρμα πια η μουσική!

Αλλά συμφωνώ στα περί σωστής χρήσης. Δηλαδή ναι, υπάρχουν και τα άτομα που ανέφερε ο νοτσέηβ που απλά ψάχνουν σε όλο το νετ και κάνουν c/p ό,τι λινκ βρίσκουν, αλλά υπάρχουν και οι συλλεκτοfreaks, που ψάχνουν σε όλο το νετ και τα δισκάδικα και κάνουν buy ό,τι δίσκο βρίσκουν, με τελικό αποτέλεσμα να πουλάνε μούρη μεν, να μην ακούνε μουσική δε.

Το θέμα είναι όμως να είμαστε σοβαροί, και να υποστηρίζουμε όποιο format ήχου μας βολεύει ανα περίπτωση. Σπάνια θα κατέβαζα κάτι που θα προσπερνούσα στο δισκάδικο, απλά για να το κατεβάζω. Σπάνια θα αγόραζα και κάτι που δεν θα είχα ήδη κατεβάσει (εξαιρούνται οι περιπτώσεις που απλά πας και αγοράζεις το album διότι ξέρεις τι θα σου κάνει).

Αυτά πάνω κάτω, δεν αλλάζει κάτι. Είναι εκνευριστικό βέβαια να πηγαίνεις σε μαγαζιά και να ακούς το msn να ξεπροβάλλει ύπουλα από τα ηχεία, ή να ακούς atlantis (...) και να σου λέει "τώρα θα παίξουμε το dream on" και να κάνει διπλό κλικ και να ακούς τον Eminem και μετά να μπαίνει διαφήμιση για στάθη δρογώση και μετά να μπαίνει aerosmith, αλλά θα το ξεπεράσουμε κάποτε, ένας κακός dj, θα παραμένει κακός dj.

Αυτά πάνω κάτω. Ακούτε μουσική. Όπως. Ακούτε την όμως.

Vangelis
29-08-2007, 11:49
Σπάνια θα κατέβαζα κάτι που θα προσπερνούσα στο δισκάδικο, απλά για να το κατεβάζω. Σπάνια θα αγόραζα και κάτι που δεν θα είχα ήδη κατεβάσει (εξαιρούνται οι περιπτώσεις που απλά πας και αγοράζεις το album διότι ξέρεις τι θα σου κάνει).

Οτι cd εχω αγορασει τα τελευταια 2 χρονια ειναι απο μουσικους/συγκροτηματα που εμαθα μεσω του νετ.Βασικα αγαπω τα mp3 γιατι απο τοτε που βαλα dsl ακουσα και 10 διαφορετικα πραγματα και ανοιξα λιγο το μυαλο μου, πραγματα που αν δεν ηταν τα mp3 θα ειχα ανακαλυψει στα 30 η ποτε.

Δηλαδη θα μπορουσα να ειμαι ακομα μεταλλας :fear:

Amnesiac.
29-08-2007, 11:50
egw paidia eimai fanatika yper tou (dwrean) mp3. na kai to spiti mou an de pisteyete :

http://img514.imageshack.us/img514/5104/dsc00220iq3.jpg

regularpaul
29-08-2007, 12:11
Η υπερπροσφορά είναι ένα ζήτημα αλλά αυτό είναι περισσότερο προσωπικό το πώς θα το αντιμετωπίσεις και (ας με συγχωρέσει ο παύλος), ακόμα κι έτσι είναι καλλίτερα από την πρότερη κατάσταση θαρρώ.

Aν εννοείς εμένα εδώ, δεν έχω τίποτα εναντίον της υπερπροσφοράς (εκτός αν μιλάμε αποκλειστικά για το d/l thread, όπου έχω εξηγήσει τις απόψεις μου). Κατά τα άλλα το να βουτάς στον ωκεανό της υπερπροσφοράς (είτε αυτό λέγεται soulseek είτε blogs και λοιπά πολλά), να κρατάς για ώρες την αναπνοή σου ψάχνοντας, δοκιμάζοντας, ξεδιαλύνοντας και τελικά να βρίσκεις τα μαργαριτάρια σου (Νadja - guilted by the sun, το σημερινό) είναι μια από τις πιο φανταστικές ασχολίες που παίζουν εκεί έξω.

Και μετά πας και αγοράζεις το βινύλιο.

Abruzzi
29-08-2007, 12:51
egw paidia eimai fanatika yper tou (dwrean) mp3. na kai to spiti mou an de pisteyete :

axaxaxaxaxa

Angmar
29-08-2007, 13:13
πλακα πλακα θα πρεπε να ρθουν τιποτα μανογουορ να κοβουν κεφαλια επειδη ο σημερινος μεταλλας ειναι αρκετα βλαξ συνηθως. δηλαδη που πηγε αυτο το φιλινγκ που μαζευαμε πιτσιρικια τοτε κατοσταρικα να παρουμε το νεο δισκο της αγαπημενης μας μπαντας; η μαγεια εχει ολιγον τι χαθει

πολύ δυνατό σημείο. :thumbsup: Προσωπικά ψήνομαι να ξαναρχίσω να αγοράζω σιντι, αν μη τι άλλο και για υποστήριξη στην νηγηριανή κοινότητα, δηλαδή.

πσ. στο επόμενο αλλάζουμε.

ε κοιτα. αν απ οσα ειπα επιασες το (κρυο) humor μαλλον δεν επικοινωνεις.

γαμας. νομιζα πως εμενες σε στανη.

Aν εννοείς εμένα εδώ, δεν έχω τίποτα εναντίον της υπερπροσφοράς (εκτός αν μιλάμε αποκλειστικά για το d/l thread, όπου έχω εξηγήσει τις απόψεις μου). Κατά τα άλλα το να βουτάς στον ωκεανό της υπερπροσφοράς (είτε αυτό λέγεται soulseek είτε blogs και λοιπά πολλά), να κρατάς για ώρες την αναπνοή σου ψάχνοντας, δοκιμάζοντας, ξεδιαλύνοντας και τελικά να βρίσκεις τα μαργαριτάρια σου (Νadja - guilted by the sun, το σημερινό) είναι μια από τις πιο φανταστικές ασχολίες που παίζουν εκεί έξω.

Και μετά πας και αγοράζεις το βινύλιο.

αυτο λεω πανω κατω. το ψαξιμο ειναι γαμω τις φασεις. δηλαδη μπορεις να εχεις πιο ευκολα την "χαρα της ανακαλυψης". δεν ειπα ουτε μια στιγμη τιποτα του στυλ "ουυυ..το εμ πι θρι ειναι κακο καψτε το". παρολα αυτα καπου υπαρχουν και ορια ρε αδερφε

Τα μπ3 μόνο καλό είναι και καλά θα κάνετε όλοι εσείς οι ρομαντικοί μεταλοπατέρες να το βουλώνετε.

πιστευω ανηκω στη μειοψηφια εδω που δε το παιζουν μεταλλοπατερες.

Τα νεοψαγμένα ει-ντι-εσ-ελ τσουτσέκια τύπου βικότνικ αποτελούν ένα κάποιο πρόβλημα αλλά κι αυτά σιγά-σιγά θα το ξεπεράσουν ελπίζω.

προφανως αστειευεσαι. ο βικοτνικ ειναι απο τους λιγους στο ε ρ που μου εχει μιλησει ως ανθρωπος και οχι ως πιθικος.

Το βασικό το ζήτημα εν τέλει είναι οτι με το ιντερνετ ακούς πολλή μουσική και τζάμπα.Τζάμπα για το λαουτζίκο ρε φίλε.Ανοίγεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες και πιθανώς μαθαίνεις να αγαπάς το περιεχόμενο και την ίδια τη μουσική πιο πολύ,κι όχι το κουτάκι.Η υπερπροσφορά είναι ένα ζήτημα αλλά αυτό είναι περισσότερο προσωπικό το πώς θα το αντιμετωπίσεις και (ας με συγχωρέσει ο παύλος), ακόμα κι έτσι είναι καλλίτερα από την πρότερη κατάσταση θαρρώ.

συμφωνοι. πως ομως αγαπας κατι για το οποιο δεν εισαι διατεθειμενος να δωσεις φραγκο;

Ακόμα και σοβαρά/επιστημονικά να το πάρει κανείς,το μπ3 και άλλοι παρόμοιοι κώδικες αποτελούν την αναπόφευκτη μετεξέλιξη στα μαζικά μέσα αποθήκευσης μουσικής.Ήδη δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που είναι πιο βολικό το σι-ντι από το μπ3.

αυτο ισχυει, αλλα ειναι οφ τοπικ.

Τελικά νομίζω οτι η γενιά του μπ3 είναι μια τυχερή γενιά που θα ζήσει καλλίτερα από την προηγούμενη.

αυτά είχα να πω.

η γενια θα ζησει καλυτερα και η μουσικη θα σβησει. ετσι λεω. μακαρι να κανω λαθος.

εντιτ: παντως αυτος με τον οποιο δε συμφωνω τοσο αλλα δεχομαι την αποψη του ειναι ο carheart, οποιος ξερει τι λεει σε αντιθεση με ορισμενα "νεοψαγμένα ει-ντι-εσ-ελ τσουτσέκια" οπως ειπε και ο νοτ σέιβντ. δεν ειμαι κανας μεταλ μαστερ, αλλα σα πολυ να την εχετε σηκωσει ορισμενοι τη μυτη σας εδω. οπως και να χει, ενας βλακας με πολυ μουσικη παραμενει βλακας.

Abruzzi
29-08-2007, 13:16
μην είσαι μαλάκας,η μουσική δε γίνεται να σβήσει

αν σβήσει κάτι θα είναι η μουσική βιομηχανία,ζμπούτζαμς

Angmar
29-08-2007, 13:21
μην είσαι μαλάκας,η μουσική δε γίνεται να σβήσει

αν σβήσει κάτι θα είναι η μουσική βιομηχανία,σμπουτζαμς

δε μιλουσα γενικα. ειναι πολλα τα γκρουπ που τα παρατανε λογω πτωσης πωλησεων. βλεπε το μπαχαλο με gathering, που στα τελευταια οι πωλήσεις ειχαν πεσει πολυ. αν νομιζεις πως δεν εχει να κανει τιποτα αυτο, παω πασο. τη μουσικη τους εσυ εγω και ο οποιοσδηποτε την σκοτωνει ετσι :!:

εδω αλλοι λεγαν οτι διελυσαν λογω πωλησεων και μετα οταν καναν αλλες μπαντες οτι ειχαν αλλα μουσικα γουστα. τι να πουν οι ανθρωποι.

rincewind2k
29-08-2007, 13:31
παρολα αυτα καπου υπαρχουν και ορια ρε αδερφε

τα οποία ας πούμε ορίζονται από το ποιος έχει μεν μπ3 αλλά λιγότερα από ότι εσύ, ωστε να μην μπορεί ας πούμε να στο παίξει μεταλλοπατέρας; (αυτή την εντύπωση μου έδωσε το αρχικό σου ποστ και γέλασα για να είμαι ειλικρινής)

γενικά νόημα πολύ δεν βγάζεις.

θα σβησει η μουσική γιατί ο κόσμος ακούει περισσότερη μουσική με τα μπ3; γτφ;

ή θα σβήσει η μουσική γιατι ας πούμε ρε δε νιώθουνε ρε! και ποιος το ορίζει αυτό ξερωγώ; εσύ που χέι, έχεις περισσότερα αυθεντικά σιντι; άρα νιώθεις περισσότερο; χαιδεύεις τα σιντί σου; κοιμάστε αγκαλιά; τα θεωρείς κάβλα;

Abruzzi
29-08-2007, 13:32
εγώ μιλούσα γενικά για τη μουσική

ακόμα και έτσι όπως το θέτεις,ένα group σήμερα μπορεί να πουλήσει tour,merch και albums σε περισσότερο ρομαντικούς (και μη,αν πραγματικα αξιζει)

τα albums που αγόρασα την εποχή του mp3 είναι απειροελάχιστα σε σχέση με πριν,αλλα τουλάχιστον ξέρω τι παίρνω σε αντίθεση με το παρελθόν που όλοι λίγο πολύ πετάξαμε λεφτά σε album του ενός track και των 9 μετριοτήτων και βάλε

Angmar
29-08-2007, 13:36
και κατι επισης για να μιλησω λιγο γενικα: οι downloader που δεν αγοραζουν ποτε τιποτα, τι ακριβως τους κανει καλυτερους απο το πληθος τρεντοσκυλαδων που κατακλυζει τη χωρα;

σε μεγαλο ποσοστο ειναι κομπλεξικοι. εχω γνωρισει πολυ κοσμο που του δοθηκε η ευκαιρια και του βγηκαν ολα τα απωθημενα. τουλαχιστον οι σκυλαδες δινουν 5 φραγκα να πανε στο νυχτερινο κεντρο. για καντε μια βολτα εξαρχεια να δειτε τι παιζει. ισως ειναι η ιδεα μου, αλλα ο μεταλοκοσμος δε πουλαγε τοση μουρη 3-4 χρονια πριν. ειμαστε κακοι και γουσταρουμε. γιεα. μπραβο μας.

rincewind2k
29-08-2007, 13:38
κάποιος σούφαγε γκόμενα εσένα, δεν εξηγείται αλλιώς.

eleventh guardian
29-08-2007, 13:40

τα οποία ας πούμε ορίζονται από το ποιος έχει μεν μπ3 αλλά λιγότερα από ότι εσύ, ωστε να μην μπορεί ας πούμε να στο παίξει μεταλλοπατέρας;

Οταν λέει όρια, προφανώς εννοεί "αγοράστε και τίποτα". Η σωστή χρήση του mp3 δηλαδή, που λέει και ο carheart. Mην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε απλά και μόνο για να την πείτε στον Angmar.

Angmar
29-08-2007, 13:43

τα οποία ας πούμε ορίζονται από το ποιος έχει μεν μπ3 αλλά λιγότερα από ότι εσύ, ωστε να μην μπορεί ας πούμε να στο παίξει μεταλλοπατέρας; (αυτή την εντύπωση μου έδωσε το αρχικό σου ποστ και γέλασα για να είμαι ειλικρινής)

γενικά νόημα πολύ δεν βγάζεις.

θα σβησει η μουσική γιατί ο κόσμος ακούει περισσότερη μουσική με τα μπ3; γτφ;

ή θα σβήσει η μουσική γιατι ας πούμε ρε δε νιώθουνε ρε! και ποιος το ορίζει αυτό ξερωγώ; εσύ που χέι, έχεις περισσότερα αυθεντικά σιντι; άρα νιώθεις περισσότερο; χαιδεύεις τα σιντί σου; κοιμάστε αγκαλιά; τα θεωρείς κάβλα;

δες παρακατω επειδη παρερμηνευσες.

εγώ μιλούσα γενικά για τη μουσική

ακόμα και έτσι όπως το θέτεις,ένα group σήμερα μπορεί να πουλήσει tour,merch και albums σε περισσότερο ρομαντικούς (και μη,αν πραγματικα αξιζει)

στο αλλο που λες συμφωνω αλλα εδω: κατσε ρε συ. δε μπορει να σοβαρολογεις. υπαρχει και το θεμα μαρκετικνγκ, καθως και οτι οι οπαδοι καθε χωρας εχουν αλλα γουστα. δε κρινονται ολα απο το ποσο γαμαει μια μπαντα.

δες π.χ. τα δυο τελευταια maiden ποσο πουλησαν και αλλα cd τον ιδιο καιρο ηταν απατα. ασχετως αν εκεινα τα maiden γενικα ηταν μετριοι δισκοι.

με το downloading, οι περισσοτεροι θα αγορασουν απο τα μεγαλα γκρουπ. τα μικρα πως θα ζησουν; με t-shirts; καλα κανουν και τα παρατανε μαλλον.

για ψαξε στο νετ να δεις ποσοι διελυσαν γκρουπ λογω πωλησεων. οποτε ναι, σκοτωνει τις μπαντες και τη μουσικη τους, για να ειμαι πιο ακριβης.

Angmar
29-08-2007, 13:45

τα οποία ας πούμε ορίζονται από το ποιος έχει μεν μπ3 αλλά λιγότερα από ότι εσύ, ωστε να μην μπορεί ας πούμε να στο παίξει μεταλλοπατέρας;

Οταν λέει όρια, προφανώς εννοεί "αγοράστε και τίποτα". Η σωστή χρήση του mp3 δηλαδή, που λέει και ο carheart. Mην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε απλά και μόνο για να την πείτε στον Angmar.

κοιτα, μεταλλαδες των mp3 μονο γελιο που προκαλουν επειδη την ειρωνια ετοιμη την εχουν. και με τους φιλους τους ετσι μιλανε βασικα :!:

και ραισγουιντ, τσεκαρε την προηγουμενη σελιδα για ταπωμα και τραβα επισης στη στανη με τον αμνεζιακ.

eleventh guardian
29-08-2007, 13:47
Πρόσφατο παράδειγμα νέας γκρουπάρας που διέλυσε για τους προφανείς λόγους (ελάχιστες πωλήσεις) οι θεοί Malediction.

Eννοείται πως οι μεγάλες μπάντες βγαίνουν πολύ λιγότερο χαμένες από τη διάδοση του mp3 σε σχέση με τις μικρές. Γι' αυτό και σιχάθηκα τους Metallica όταν άρχισαν την ιστορία με το napster (λες και θα πάθαιναν καμιά σοβαρή ζημιά να πούμε).

rincewind2k
29-08-2007, 13:48

το συγκεκριμενο θεμα ειναι κατι το υπαρκτο ως φαινομενο τα τελευταια χρονια. θα ηθελα καποια γνωμη πανω στο μεταλλοπατεροφαινομενο που προκαλεσε η ολη διαδοση των MP3. οντως δε μπορεις να εχεις τα παντα οριτζιναλ, αλλα ειναι πολυς ο κοσμος που οχι μονο δεν αγοραζει τιποτα απολυτως και κατεβαζει τα παντα, αλλα και σου πουλα και υφακι.

μιλαμε για ατομα που ηταν ασχετοι, και ξυπνησαν ξαφνικα και σε ενα βραδυ εμαθαν δισκογραφιες (τροπος του λεγειν). δηλαδη οκ, ωραιος, αλλα δε νομιζω οτι αυτο σε κανει πιο βαρυ μεταλλο απο μενα. βγαλε λιγη πανοπλια να ξαλαφρωσεις και χαμηλωσε και τη μυτη.

αλλά αφού σε εκτιμάει χαλάλι.

29-08-2007, 13:48
Πάντως όσα mp3 και να κατεβάσει ο καθένας, αν είναι Gathering ή γενικά κάτι από τα περισσότερα που υπάρχουν εδώ στο download section και νομίζει ότι με αυτά αποκτά τον τίτλο του μεταλοπατέρα, τότε εγώ θα συνεχίσω να γελάω μαζί του.

Τα πράγματα είναι απλά. Τα mp3 υπάρχουν για να έχεις πράγματα που απλά δε βρίσκονται, τουλάχιστον σε λογικά πλαίσια/τιμές. Σαν τις γραμμένες κασσέτες άλλες εποχές. Κατά τα άλλα, ότι κατεβάζεις και το γουστάρεις, ε κάνε και την καλή και αγόρασέ το. Έτσι για support στην μπάντα. Ειδικά όσο πιο μικρή είναι η μπάντα, τόσο πιο πολύ καλό κάνεις.

PS: eleventhguardian, για κάθε Malediction που διαλύουν 2 νέες μπάντες βγαίνουν. Και δε νομίζω να το διέλυσαν λόγω χαμηλών πωλήσεων από τα mp3.

Angmar
29-08-2007, 13:49
Πρόσφατο παράδειγμα νέας γκρουπάρας που διέλυσε για τους προφανείς λόγους (ελάχιστες πωλήσεις) οι θεοί Malediction.

Eννοείται πως οι μεγάλες μπάντες βγαίνουν πολύ λιγότερο χαμένες από τη διάδοση του mp3 σε σχέση με τις μικρές. Γι' αυτό και σιχάθηκα τους Metallica όταν άρχισαν την ιστορία με το napster.

οι malediction αν και εμενα δε μου αρεσουν, συμφωνω επειδη τουλάχιστον π.χ. οι Γαλλοι θα τους αγοραζαν. δεν ειναι ολοι οι λαοι βλαχοι σαν εμας που σνομπαρουμε εγχωριες μπαντες :!:

eleventh guardian
29-08-2007, 13:50
Ό,τι είπε ο Steel Assassin στην δεύτερη παράγραφο.

rincewind2k :thumbsup: το 'πιασες βρε.

Angmar
29-08-2007, 13:51
ε κάνε και την καλή και αγόρασέ το. Έτσι για support στην μπάντα. Ειδικά όσο πιο μικρή είναι η μπάντα, τόσο πιο πολύ καλό κάνεις.

α γεια σου!

29-08-2007, 13:55
οι malediction αν και εμενα δε μου αρεσουν, συμφωνω επειδη τουλάχιστον π.χ. οι Γαλλοι θα τους αγοραζαν. δεν ειναι ολοι οι λαοι βλαχοι σαν εμας που σνομπαρουμε εγχωριες μπαντες :!:
:rofl: :rofl: :rofl:

Ναι ναι!!!

Αυτό ακριβώς. Και οι Sortilege και οι Steel Angel πχ είμαι σίγουρος πως δεν έχουν ακουστεί ποτέ έξω από τα σύνορα της Γαλλίας.

Α, και όποιος σνομπάρει την ελληνική heavy metal σκηνή αυτήν την στιγμή είναι κουφός. Μπαντάρες ή απίστευτα θεϊκά projects βγαίνουν συνέχεια τελευταία, σε σημείο που να θεωρώ την Ελλάδα ως μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Και για να κλείσω, θα πω 2 λέξεις και σε κάτι μήνες θα με θυμηθείτε.

Final Answer.

Mitsmann
29-08-2007, 13:56
σε μεγαλο ποσοστο ειναι κομπλεξικοι. εχω γνωρισει πολυ κοσμο που του δοθηκε η ευκαιρια και του βγηκαν ολα τα απωθημενα. τουλαχιστον οι σκυλαδες δινουν 5 φραγκα να πανε στο νυχτερινο κεντρο. για καντε μια βολτα εξαρχεια να δειτε τι παιζει. ισως ειναι η ιδεα μου, αλλα ο μεταλοκοσμος δε πουλαγε τοση μουρη 3-4 χρονια πριν. ειμαστε κακοι και γουσταρουμε. γιεα. μπραβο μας.

o μεταλοκοσμος ειναι κακος, πουλαει μουρη εδω και 3-4 χρονια και γιεα, επειδη κατεβαζει τα μπ3?

Αλλη μια αποψη που ηρθε για να μεινει.

H.
29-08-2007, 13:57
Angmar, οι μεταλλάδες έτοιμη την έχουν την ειρωνία, είτε ακούν metal από mp3, ή από κασέτες, ή από cd. Κοίτα ας πούμε το προηγούμενο post. Έτσι όπως έθεσες το θέμα στο πρώτο post, φαίνεται να σε απασχολεί περισσότερο ο χαρακτήρας του μεταλλά, παρά το φαινόμενο που λέει ο τίτλος του thread.

Πάνω στο τελευταίο. Έχω περάσει από το στάδιο του δεν έχω λεφτά ούτε για τσιγάρα επειδή πήρα δισκογραφία του τάδε συγκροτήματος, ως την τωρινή που πλέον αγοράζω τόσα cd τον χρόνο όσες περίπου και οι συναυλίες που πάω (4-5 δηλαδή). Δεν το θεωρώ κακό, δε νομίζω ότι με έχει βλάψει ή με έχει κάνει bully με τα mp3 μου, απλά επενδύω αλλού τα χρήματά μου, σε πράγματα που θεωρώ εγώ ότι έχουν παραπάνω value for money από το να αγοράσω το overpriced cd του δείνα group. Μια ενδιαφέρουσα προοπτική του θέματος είναι ότι τα mp3 σμπρώχνουν τους καλλιτέχνες να σκιστούν ώστε να βγάλουν τόσο καλή μουσική ώστε να πείσουν τον κόσμο να πάει στο δισκοπωλείο και να καταθέσει τον οβολό του αντί να το κατεβάσει άνετος στο σπίτι του, πάνω στην πολυθρόνα, με 2 κλιξ, σε 5 λεπτά, καπνίζοντας πούρο.

Edit: Ε μέχρι να γράψω, το 'ένα post πιο πάνω' έγινε έξι.

eleventh guardian
29-08-2007, 13:57
Α, και όποιος σνομπάρει την ελληνική heavy metal σκηνή αυτήν την στιγμή είναι κουφός. Μπαντάρες ή απίστευτα θεϊκά projects βγαίνουν συνέχεια τελευταία, σε σημείο που να θεωρώ την Ελλάδα ως μεγάλη ελπίδα για το μέλλον.

Ισχύει αυτό, όντως υπάρχει υπερπαραγωγή από καλές δουλειές ελληνικών γκρουπ παραδοσιακού heavy metal τα τελευταία χρόνια.

Final Answer = :?:

Angmar
29-08-2007, 13:59

o μεταλοκοσμος ειναι κακος, πουλαει μουρη εδω και 3-4 χρονια και γιεα, επειδη κατεβαζει τα μπ3?

πω ρε αγοριμ. δεν ειναι το τι κανει, αλλα τι συνεπεια εχει αυτο μετα. θες να πεις δηλαδη οτι γενικα ο μεταλλοκοσμος δεν εχει περισσοτερο υφακι ε;

πριν 3-4 χρονια ναι, κατα καιρους γνωριζα κοσμο σε συναυλιες. παρολα αυτα μετα οι μυτες ψηλωσαν.

εχεις επιχειρηματα μπορω να πω.

Mitsmann
29-08-2007, 14:00
δεν ξερω αν εχει η οχι, μπορει και να χει, κατα την αποψη μου οπως ηταν και πριν 3-4 χρονια ετσι ειναι και τωρα βασικα, αλλα το δικο σου επιχειρημα ειναι οτι αν συμβαινει ειναι επειδη κατεβαζουν τα μπ3.

Angmar
29-08-2007, 14:02
Angmar, οι μεταλλάδες έτοιμη την έχουν την ειρωνία, είτε ακούν metal από mp3, ή από κασέτες, ή από cd. Κοίτα ας πούμε το προηγούμενο post. Έτσι όπως έθεσες το θέμα στο πρώτο post, φαίνεται να σε απασχολεί περισσότερο ο χαρακτήρας του μεταλλά, παρά το φαινόμενο που λέει ο τίτλος του thread.

Πάνω στο τελευταίο. Έχω περάσει από το στάδιο του δεν έχω λεφτά ούτε για τσιγάρα επειδή πήρα δισκογραφία του τάδε συγκροτήματος, ως την τωρινή που πλέον αγοράζω τόσα cd τον χρόνο όσες περίπου και οι συναυλίες που πάω (4-5 δηλαδή). Δεν το θεωρώ κακό, δε νομίζω ότι με έχει βλάψει ή με έχει κάνει bully με τα mp3 μου, απλά επενδύω αλλού τα χρήματά μου, σε πράγματα που θεωρώ εγώ ότι έχουν παραπάνω value for money από το να αγοράσω το overpriced cd του δείνα group. Μια ενδιαφέρουσα προοπτική του θέματος είναι ότι τα mp3 σμπρώχνουν τους καλλιτέχνες να σκιστούν ώστε να βγάλουν τόσο καλή μουσική ώστε να πείσουν τον κόσμο να πάει στο δισκοπωλείο και να καταθέσει τον οβολό του αντί να το κατεβάσει άνετος στο σπίτι του, πάνω στην πολυθρόνα, με 2 κλιξ, σε 5 λεπτά, καπνίζοντας πούρο.

Edit: Ε μέχρι να γράψω, το 'ένα post πιο πάνω' έγινε έξι.

ωραια, τωρα μιλαμε. σε πολλα συμφωνω, εκτος απο την πρωτη παραγραφο. δεν ειπα ποτε οτι ο μεταλλάς παλια ηταν το αγιο παιδι. απλα εγινε αρκετα πιο κομπλεξικος. αυτο φαινεται και απο το παρον τοπικ.

Angmar
29-08-2007, 14:03
δεν ξερω αν εχει η οχι, μπορει και να χει, κατα την αποψη μου οπως ηταν και πριν 3-4 χρονια ετσι ειναι και τωρα βασικα, αλλα το δικο σου επιχειρημα ειναι οτι αν συμβαινει ειναι επειδη κατεβαζουν τα μπ3.

οτι πεις. βαρεθηκα να απανταω στις πλακες.

εντιτ: σε περιπτωση που δε κανεις πλακα διαβασε το τι εχει ειπωθει στο θρεντ. γενικα ε ρ ιτες που ξερω συμφωνουν μαζι μου.

Mitsmann
29-08-2007, 14:04
εε, βασικα εσυ το ειπες. δεν κανω πλακα τωρα. Με τη μαλακια που πεταξες και γενικοτερα βασικα ειναι βεβαιο οτι θα κανω πλακα μετα, αλλα οχι τωρα!

Angmar
29-08-2007, 14:05
εε, βασικα εσυ το ειπες. δεν κανω πλακα τωρα. Με τη μαλακια που πεταξες και γενικοτερα βασικα ειναι βεβαιο οτι θα κανω πλακα μετα, αλλα οχι τωρα!

ποστ το τι θεωρεις μαλακια και επιχειρηματολογησε. διαφορετικα μη γραφεις.

εντιτ: πηγα πισω και ειδα τι ελεγες. αρα γενικα δε πατας εξαρχεια. εγω την εχω κανει απο κει οπως και πολλοι αλλοι αλλωστε. μιλουσα για το τι επιδραση εχει γενικα στη συμπεριφορα.

κουοταρω απαντηση σε ποστ σου:

πριν 3-4 χρονια ναι, κατα καιρους γνωριζα κοσμο σε συναυλιες. παρολα αυτα μετα οι μυτες ψηλωσαν.

νομιζω αυτο εξηγει πολλα.

Mitsmann
29-08-2007, 14:09

Angmar
29-08-2007, 14:11
εντιτ: πηγα πισω και ειδα τι ελεγες. αρα γενικα δε πατας εξαρχεια. εγω την εχω κανει απο κει οπως και πολλοι αλλοι αλλωστε. μιλουσα για το τι επιδραση εχει γενικα στη συμπεριφορα.

κουοταρω απαντηση σε ποστ σου:

[quote:ep7bhyou]πριν 3-4 χρονια ναι, κατα καιρους γνωριζα κοσμο σε συναυλιες. παρολα αυτα μετα οι μυτες ψηλωσαν.

νομιζω αυτο εξηγει πολλα.[/quote:ep7bhyou]

εχω ηδη απαντησει. ηθελα να πετυχω το χαρακτηρισμο σκυλομεταλλας, κατι που πλεον ισχυει

περιμενω επιχειρηματα, αν εχεις.

εντιτ: ηθελα να δωσω ενα παραδειγμα με λιγο περισσοτερο στομφο οντως. μονο σε αυτο σου δινω δικιο. αν εσυ παντως λες οτι ολα ειναι μια χαρα και οπως πριν, τοτε παω πασο.

sfinotouvlaki
29-08-2007, 14:12
http://rapidshare.com/files/46486925/Eternal_Legacy_by_nidhogg.rar

Mitsmann
29-08-2007, 14:13
οχι, αλλωστε εγω ειμαι απο Κεφαλαρι, δεν πολυκατεβαινω εξαρχεια μπορει να χεις δικαιο.

rebelos
29-08-2007, 14:14
http://rapidshare.com/files/46486925/Eternal_Legacy_by_nidhogg.rar

φχαριστω

sfinotouvlaki
29-08-2007, 14:16
τπτ. να μου μιλήσεις στη συναυλία τους όμως.

Angmar
29-08-2007, 14:19
καλα οκ. πολυ πλακα εχει πεσει εδω.

δε πειραζει. καθηστε να ειρωνευεστε ο ενας τον αλλο, επειδη δε γινεται και κατι αλλο σε αυτο το μουσικο φορουμ. βλεπω το ποσο αγαπατε τη μουσικη. πλεον ελαχιστα καν μιλατε για αυτην.

εντιτ: αναφερομαι γενικα στο θρεντ και οχι απαραιτητα στους τελευταιους που ποσταραν

29-08-2007, 14:23
Ισχύει αυτό, όντως υπάρχει υπερπαραγωγή από καλές δουλειές ελληνικών γκρουπ παραδοσιακού heavy metal τα τελευταία χρόνια.

Final Answer = :?:
Off topic μεν, στα αρχίδια μας δε. Τους τελευταίους 12 μήνες βγήκαν τουλάχιστον 3 απίστευτα demos/EPs από ελληνικές μπάντες, αν μεγαλώσουμε λίγο το χρονικό διάστημα ο αριθμός αυξάνεται.

Και όταν λέω απίστευτα εννοώ κορυφαία. Και όχι απλά για τα ελληνικά δεδομένα.

Όσο για Final Answer, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα ακόμα. Project είναι με διάφορους γνωστούς από ελληνικές μπάντες να παίζουν απίστευτο US ήχο. Και με guests ακόμα ονόματα που σε κάνουν και ανατριχιάζεις, όπως ο Soliz(1o demo Oblivion Knight, demos Militia αν και πιθανότατα να τον ξέρετε από τους Watchtower).

Και Angmar, χωρίς να θέλω να γίνω κακός, τι σε νοιάζει σε τελική η σάρα και η μάρα που κυκλοφορεί στα εξάρχεια; Σε κάνουν να νιώθεις μειονεκτικά επειδή έχουν ακούσει 10 φορές περισσότερη μουσική από σένα λόγω των mp3; Ας έχουν ακούσει. Αν σε αυτό που ακούς εσύ ψάχνεσαι και το ανακαλύπτεις σε βάθος, χέστηκες αν ο άλλος έχει δισκογραφίες από 1002 άσχετα πράγματα. Δε γίνονται έτσι οι μεταλοπατέρες, και γι'αυτό άλλωστε γελάω εξ'αρχής.

Βέβαια δε γίνεται και οποιοσδήποτε μεταλοπατέρας να λέει δε γουστάρω Malediction πχ και είναι καλοί μόνο για το εγχώριο κοινό της Γαλλίας. Γιατί εκεί έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερη περίπτωση κουφού μεταλοπατέρα™.

Angmar
29-08-2007, 14:25
Και Angmar, χωρίς να θέλω να γίνω κακός, τι σε νοιάζει σε τελική η σάρα και η μάρα που κυκλοφορεί στα εξάρχεια; Σε κάνουν να νιώθεις μειονεκτικά επειδή έχουν ακούσει 10 φορές περισσότερη μουσική από σένα λόγω των mp3; Ας έχουν ακούσει. Αν σε αυτό που ακούς εσύ ψάχνεσαι και το ανακαλύπτεις σε βάθος, χέστηκες αν ο άλλος έχει δισκογραφίες από 1002 άσχετα πράγματα. Δε γίνονται έτσι οι μεταλοπατέρες, και γι'αυτό άλλωστε γελάω εξ'αρχής.

βασικα δε με νοιαζει. το χρησιμοποιησα ως παραδειγμα για να δειξω το ολο σκηνικο. αν με ενοιαζε ουτε καν θα εγραφα εξ αρχης σε αυτο το φορουμ λογω αρκετων users.

rincewind2k
29-08-2007, 14:25
ρε δικέ μου δεν μπορείς απλά να καταλάβεις οτι είναι μαλακισμένο λίγο αυτό που κάνεις;

άραξε εσύ και άκου τη μουσικούλα σου με όποιο τρόπο γουστάρεις και άσε τους κακούς σνομπ μεταλλάδες που στο παιζουν μεταλλοπατέρες και σούφαγαν τη γκόμενα ήσυχους να πούμε.

νταξ, περίμενες κι άλλους πικραμένους εδωμέσα αλλά τις παιδικές ασθένειες τις ξεπερνάμε κάποια στιγμή, ναι;

άντε και να κανονίσουμε να πάμε να δείρουμε το σταματούκο μια μέρα.

rebelos
29-08-2007, 14:27

δε πειραζει. καθηστε να ειρωνευεστε ο ενας τον αλλο, επειδη δε γινεται και κατι αλλο σε αυτο το μουσικο φορουμ. βλεπω το ποσο αγαπατε τη μουσικη. πλεον ελαχιστα καν μιλατε για αυτην.

εντιτ: αναφερομαι γενικα στο θρεντ και οχι απαραιτητα στους τελευταιους που ποσταραν

iισως επειδη υπεραγαπαμε την μουσικη δεν καθομαστε να μιλησουμε για τον καθε "μεταλοπατερα" των μπ3

Angmar
29-08-2007, 14:28
ρε δικέ μου δεν μπορείς απλά να καταλάβεις οτι είναι μαλακισμένο λίγο αυτό που κάνεις;

άραξε εσύ και άκου τη μουσικούλα σου με όποιο τρόπο γουστάρεις και άσε τους κακούς σνομπ μεταλλάδες που στο παιζουν μεταλλοπατέρες και σούφαγαν τη γκόμενα ήσυχους να πούμε.

νταξ, περίμενες κι άλλους πικραμένους εδωμέσα αλλά τις παιδικές ασθένειες τις ξεπερνάμε κάποια στιγμή, ναι;

μαλλον καποιος μεταλλας σου φαγε τη δικη σου γκομενα. δεν εξηγειται αλλιως. εσενα γιατι σε ενοχλει και κοροιδευεις; επειδη προφανως σε ενοχλει.

Angmar
29-08-2007, 14:29

iισως επειδη υπεραγαπαμε την μουσικη δεν καθομαστε να μιλησουμε για τον καθε "μεταλοπατερα" των μπ3

μιλαω για οσους ειρωνευτηκαν.

και γενικα σπανια μιλαει εστω και ενας σοβαρα εδω μεσα. ο πιο σοβαρος τελικα ειναι ο πανκης.

τα λεμε.

eleventh guardian
29-08-2007, 14:30
Off topic μεν, στα αρχίδια μας δε. Τους τελευταίους 12 μήνες βγήκαν τουλάχιστον 3 απίστευτα demos/EPs από ελληνικές μπάντες, αν μεγαλώσουμε λίγο το χρονικό διάστημα ο αριθμός αυξάνεται.

Και όταν λέω απίστευτα εννοώ κορυφαία. Και όχι απλά για τα ελληνικά δεδομένα.

Εκτός από Dragon's Lair, ποια άλλα EP/demos εννοείς;

Όσο για Final Answer, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα ακόμα. Project είναι με διάφορους γνωστούς από ελληνικές μπάντες να παίζουν απίστευτο US ήχο. Και με guests ακόμα ονόματα που σε κάνουν και ανατριχιάζεις, όπως ο Soliz(1o demo Oblivion Knight, demos Militia αν και πιθανότατα να τον ξέρετε από τους Watchtower).

Κανά σάιτ ή μαισπέις να ακούσουμε τίποτα έχουν ή ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο;

Rush
29-08-2007, 14:32

Ayto akribws.O ka8enas kanei oti goustarei akouei oti akouei kai opws to akouei kai starxidia mas.Poios einai trou,poios einai fols,poios exei yfaki,poios exei trixes ston kolo....Eleos.To mono pou metraei einai aytos pou akouei mousikh na thn apolambanei pragmatika kai tipota allo.

freak brother
29-08-2007, 14:34
ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΓΚΡΟΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΙΟΝΥΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΝΕ ΤΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΚΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΣΑΒΙΔΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΤΑΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΝΤΑ , ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΕ.

ikonoklast
29-08-2007, 14:39
Μπορεί κάποιος να ανεβάσει το Fennesz - Sakamoto γιατι είναι στον άλλο σκληρό και βαριέμαι να μπουτάρω;
Σε ogg αν γίνεται.

carheart
29-08-2007, 14:41
/me np Isis - Poison Oggs

House Of Low Culture
29-08-2007, 14:51
ολοκληρώθηκε.

κάτω.

verdictdenied
29-08-2007, 15:32
Mp3 κατεβάζω μόνο πράγματα που δεν βρίσκω ή έχω ήδη σε βινύλιο και τα θέλω και σε cd.

Πολλά Mp3s πάντως μου σπάνε τον πούτσο με τον άθλιο ήχο τους. Αυτά τα μπουρμπουληθροπιατίνια είναι ανυπόφορα.

Τελευταία που βρήκα κάπου και κατέβασα το Heresy Των Paradox (Το έχω σε δίσκο). Είδα ότι το κάθε κομμάτι είχε το δικό του level!

freak brother
29-08-2007, 15:34
το Τζουκ Μποξ θα σημανει τον θανατο της λατερνας.

verdictdenied
29-08-2007, 15:35
:rofl:

Amnesiac.
29-08-2007, 16:32
Angmar min apoxwriseis!!!! se agapame kai mas endiaferoun ayta pou les!!!

Mitsmann
29-08-2007, 17:00
Eπανερχομαι στο θεμα αν και δεν πρεπει να λοιδωρουμε ετσι στα καλα καθουμενα και να δειτε οτι καποια στιγμη θα μας βγει τ ονομα σ αλλα φορα μουσικης.

ΑΥΤΗ η φραση ομως

γενικα ε ρ ιτες που ξερω συμφωνουν μαζι μου.

θα ειναι το νεο τρεντ.

inhalexhale
29-08-2007, 18:08
/me np Isis - Poison Oggs

Salia sthn othonh.

Angmar, ton epomeno mhna anoikse topik gia thn elleipsh kainotomias sto metal.

Not_saved
29-08-2007, 18:12

αχααχχαχχαχαχαχαχχαχαχχαχα

phthoggon
29-08-2007, 18:48
Γιο Άνγκμαρ, όταν γράφεις κλισαρισμένες και χιλιοακουσμένες απόψεις με φρασεολόγιο που θα έκανε έναν τύπο που έχει κλειστεί εθελοντικά στο ηχόχρωμα έπι ένα χρόνο να διαμαρτυρηθεί, τότε δε φταίνε οι κακοί μεταλλάδες του μπ3 που ειρωνεύονται αντί να κάνουν σοβαρή συζήτηση, φταις εσύ, οκ?

Ον τόπικ, ο κόζμος φυσικά και θα συνεχίσει να αγοράζει, σιντι, ελ-π, τέιπς, οτιδήποτε μαλακία εμπορικό προϊόν το οποίο θα συμμετέχει στο πάρε δώσε του αγίου καπιταλισμού και θα φέρει στις δισκογραφικές και στους μουσικούς το ποσό που τους αξίζει και τους αναλογεί. Και αυτό γιατί οι πιο πολλοί (σωστοί, όχι εριτες) ακροατές συνεχίζουν να έχουν αυτή την προσωπική/ματεριαλιστική/συλλεκτική σχέση με την αγαπημένη τους μουσική. Θα κατεβάσεις βρε αδελφέ 50 άλμπουμ με το ραπιντσερ το μήνα, ε δε θα ακούσεις ένα που θα σε ξετινάξει? Δε θα γουστάρεις να το παρουσιάζεις με το υπέροχο του μπουκλετ στην γκόμενα όταν έρθει σπίτι? Δε θα το βάλεις σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη σου, πιθανόν μαζί με την αντίστοιχη αφίσα κλέβοντας λίγο από την αίγλη και την προσωπικότητα του συγκροτήματος/μουσικής για την πάρτη σου? Άλλωστε, αυτό δεν είναι που διαφοροποιεί τον πραγματικό μεταλλά του CD και του LP από την υπόλοιπη άμουση πλέμπα που δε ξέρει να εκτιμά την τέχνη!!?

Ε, η διαφορά με το μπ3 είναι ότι πλέον μπορείς να ακούσεις ένα τεράστιο εύρος μουσικής πριν αποφασίσεις που θα σκάσεις τα λεφτάκια σου, - που μεταξύ μας μήπως αυτό καθεαυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία? (όχι το που θα σκάσεις τα λεφτά.) Α, και για τις μικρές ελληνικές ξερω γω μπάντες που δεινοπαθούν και δεν τα βγάζουν πέρα, να ξεκαβαλήσουν το καλάμι και να ανεβάζουν το δίσκο τους στο download θρεντ κάνα δυο μήνες αφού κυκλοφορήσει. Γιατι πώς θα αγοράσει ρε καραμήτρο τον δίσκο σου ο άλλος εφόσον ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΔΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΝ?? Το εύρος της μουσικής που μπορούμε πλέον να ακούμε σημαίνει ότι οι φιλανθρωπίες έχουνε τελειώσει: κάνεις καλή μουσική, δώσε - άκουσε, και μεις άμα γουστάρει αγόρασε, αλλιώς άσε τα σιντι σου να σαπίζουν στο υπόγειο και αναλογίσου το χρήμα που σου κλέβουν οι κακοί μεταλλάδες του μπ3 που το ρίπαραν και το ανέβασαν στο Ηαρ γράφοντας τα πνευματικά σου δικαιώματα στα @@ τους. Αφτά.

stam and the witches
29-08-2007, 18:58
Λοιπόν δε διάβασα πιο πέρα από τη 2η σελίδα, οπότε επισημαίνω τα εξής:

1ον) Τα mp3 με βοήθησαν να αποκτήσω μουσική ταυτότητα. Κανένα γαμημένο hammer δε μου έμαθε τους Viaje A 800. Αν περιμένετε να ψάξω αγοράζοντας τι είναι αυτό που μου ταιριάζει θα πρέπει να νομίζετε ότι είμαι ο γιος του Κοσκοτά.

2ον) Το 99% των δίσκων που βγαίνει είναι μαλακίες, και μάλιστα σε τιμή που ισούται με τα 2/3 της βενζίνης. Το κόστος κατασκευής ενός cd είναι τραγικά χαμηλό, οπότε είναι λίγο κρετινίστικο να πληρώνω το 500% της τιμής του επειδή κάποιοι το βάφτισαν "πνευματικά δικαιώματα".

3ον) Δεν υπάρχει κανένας κώδικας ηθικής απέναντι στο εμπόριο. Δεν οφείλω πουθενά και για κανένα λόγο να θέσω το όριο "ε αυτά πρέπει να τα αγοράζω, αλλιώς θα είναι αμαρτία τω θεώ".

4ον) Υπάρχει σαφές κόμπλεξ και ανασφάλεια απέναντι στη νέα γενιά που κατάφερε επιτέλους να βρει μουσική ταυτότητα σε χρόνο dt. Τι να κάνουμε, οι εποχές άλλαξαν.

sfinotouvlaki
29-08-2007, 19:20
τι σημαίνει βρίσκω μουσική ταυτότητα και πώς το κάνεις σε χρόνο ντετέ;

29-08-2007, 19:28
Α, και για τις μικρές ελληνικές ξερω γω μπάντες που δεινοπαθούν και δεν τα βγάζουν πέρα, να ξεκαβαλήσουν το καλάμι και να ανεβάζουν το δίσκο τους στο download θρεντ κάνα δυο μήνες αφού κυκλοφορήσει. Γιατι πώς θα αγοράσει ρε καραμήτρο τον δίσκο σου ο άλλος εφόσον ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΔΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΝ?? Το εύρος της μουσικής που μπορούμε πλέον να ακούμε σημαίνει ότι οι φιλανθρωπίες έχουνε τελειώσει: κάνεις καλή μουσική, δώσε - άκουσε, και μεις άμα γουστάρει αγόρασε, αλλιώς άσε τα σιντι σου να σαπίζουν στο υπόγειο και αναλογίσου το χρήμα που σου κλέβουν οι κακοί μεταλλάδες του μπ3 που το ρίπαραν και το ανέβασαν στο Ηαρ γράφοντας τα πνευματικά σου δικαιώματα στα @@ τους. Αφτά.
Καλά, ειδικά για μικρές μπάντες(δηλαδή όχι με αρκετή προώθηση παραέξω) τα mp3 πραγματικά είναι κάτι που τις πονάει. Όχι πως παίρνουν τα τρελά λεφτά από τις πωλήσεις δίσκων, αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Samples ή ολόκληρα κομμάτια για download από τα sites τους, και σε τελική αυτό είναι πολύ καλύτερο από μια απλή γνώμη ενός γνωστού που ίσχυε κάποτε. Που και πάλι, ειδικά για την εγχώρια σκηνή, τα λόγια και οι γνώμες γνωστών σου είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει για να αποφασίσεις αν θα επενδύσεις ή όχι(που εμπιστεύεσαι έτσι; - δεν πρέπει πχ να πάρει κανείς σοβαρά την άποψή μου για οτιδήποτε κάτιcore ή εγώ να πάρω σοβαρά πχ τη γνώμη του Κάλκι για την τάδε μπάντα που παίζει NWOBHM).

4ον) Υπάρχει σαφές κόμπλεξ και ανασφάλεια απέναντι στη νέα γενιά που κατάφερε επιτέλους να βρει μουσική ταυτότητα σε χρόνο dt. Τι να κάνουμε, οι εποχές άλλαξαν.
Αυτό είναι αστείο. Τα λέμε σε μια πενταετία που είμαι πεπεισμένος πως εσύ και η γενιά σου θα είστε σταθεροί στις μουσικές ταυτότητές σας. Ή μήπως όχι; :shock:

PS: Τελείως τυχαία παραδείγματα τα παραπάνω.

pitchfork
29-08-2007, 19:34
....και γενικα σπανια μιλαει εστω και ενας σοβαρα εδω μεσα. ο πιο σοβαρος τελικα ειναι ο πανκης.
....
Ξέχασες εμένα.

solution_AK-47
29-08-2007, 20:07
...η νέα γενιά που κατάφερε επιτέλους να βρει μουσική ταυτότητα σε χρόνο dt. Τι να κάνουμε, οι εποχές άλλαξαν.

Enw to pas kala edw den antexeis k petas thn arxidia sou. Epeidhs loipon egw eimai prohgoumenhs genias gia sunel8e ligo.

phthoggon
29-08-2007, 20:42
Καλά, ειδικά για μικρές μπάντες(δηλαδή όχι με αρκετή προώθηση παραέξω) τα mp3 πραγματικά είναι κάτι που τις πονάει. Όχι πως παίρνουν τα τρελά λεφτά από τις πωλήσεις δίσκων, αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Samples ή ολόκληρα κομμάτια για download από τα sites τους, και σε τελική αυτό είναι πολύ καλύτερο από μια απλή γνώμη ενός γνωστού που ίσχυε κάποτε. Που και πάλι, ειδικά για την εγχώρια σκηνή, τα λόγια και οι γνώμες γνωστών σου είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει για να αποφασίσεις αν θα επενδύσεις ή όχι(που εμπιστεύεσαι έτσι; - δεν πρέπει πχ να πάρει κανείς σοβαρά την άποψή μου για οτιδήποτε κάτιcore ή εγώ να πάρω σοβαρά πχ τη γνώμη του Κάλκι για την τάδε μπάντα που παίζει NWOBHM).

Χμ, πίστεψε με, καλύτερη προώθηση θεωρώ όπως είπα να ανεβάσει μια μπάντα το δίσκο της αμέσως αφού κυκλοφορήσει, διότι εάν τα samples και τα μεμονωμένα κομμάτια που έχουν στα website τους δεν με -εντυπωσιάσουν- πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ, με το τεράστιο μέγεθος της καινούργιας και - κατευθείαν διαθέσιμης - μουσικής που βγαίνει συνεχώς. Απλά σκέψου σε πόσο κόσμο πάει σε χρόνο dt (!) η μουσική με τα blogs, τα φόρουμ και τα peer to peer προγράμματα. Ε, ο αριθμός των παραπάνω που θα αγοράσουν το δίσκο ενώ τον έχουν ήδη ακούσει και τον καραγουστάρουν (μη ξεχνάμε ότι ποτέ δε θα φτάσει και την πραγματική audio ποιότητα το μπ3, έχει και αυτό τη σημασία του) παρότι μικρός αναλογικά - πάλι είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτών που έχουν ακούσει κάποια κομμάτια και αγοράζουν με την ελπίδα και το ρίσκο να είναι όλος ο δίσκος το ίδιο καλός. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τι να γίνει.

symposium_lexotanil
29-08-2007, 21:04
genika o,ti pei o pitsfork. kata ta alla an vgalei cd o thomas paliouras tha to agoraso kai xoris na to xo akousei prota. auti ti stigmi stis magisses paizei autos pou paize sto lost ton plousio koreati gio tou ksenodoxou.

Abruzzi
29-08-2007, 21:12
ο καραφλας που φουνταρε;

ikonoklast
29-08-2007, 21:17
(μη ξεχνάμε ότι ποτέ δε θα φτάσει και την πραγματική audio ποιότητα το μπ3, έχει και αυτό τη σημασία του)
Κουβέντα να γίνεται, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, τσάρος είναι το όνομα μου πούτσαρος το έμβλημα μου αλλα αυτό δεν είναι έτσι. Ειδικώς σε ένα FLAC αλλα και σε οτιδήποτε με κωδικοποίηση άνω των 160κβπσ η επιστήμη λέει οτι ο κοσμάκης δε πρεφάρει διαφορά.

29-08-2007, 21:18
@phthoggon

Κοίτα, δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα ακούσματά σας από "μικρές" ελληνικές μπάντες, αλλά στα δικά μου ακούσματα τα καλά θα τα αγοράσουν όλοι όσοι ασχολούνται(ή λένε πως απλά υποστηρίζουν την σκηνή). Είτε αυτό είναι το 1ο demo των Embrace Fire, είτε είναι το Wrathblade πχ. Γιατί; Γιατί το κόστος είναι ελάχιστο(5, 6 ή 7 ευρώ, ε πιες ένα ουϊσκάκι λιγότερο βρε αδερφέ) και ξέρεις πως πραγματικά στηρίζεις την μπάντα. Δε λέω αν είναι σαβούρα το υλικό να το αγοράσεις, προς Θεού(βλ.λ. DeMaio), αλλά τη σαβούρα την ξεχωρίζεις και από τα samples, όπως ξεχωρίζεις και το απίστευτο υλικό από τα samples. Πχ εγώ δεν χρειάστηκε να ακούσω κάτι παραπάνω από τα samples στο myspace των Dragon's Lair για να βρω τον κιθαρίστα τους και να τσιμπήσω το ΕΡ σε χρόνο dt.

Βέβαια τώρα θα μου πεις μιλάς για demos ή ΕΡs και όχι για albums. Αλλά θα σου πω πως η μπάντα γίνεται γνωστή από αυτά πλέον, όχι από τα albums. 2 demos πχ είναι υπεραρκετά για να γίνει γνωστός ο ήχος στον μικρό(κακά τα ψέματα) κύκλο της Ελλάδας και να τους δώσει και ευκαιρίες για να πάνε support σε διάφορες συναυλίες(πέρα από τα μικρά fest που γίνονται ούτως ή άλλως). Έτσι όταν θα έρθει ο καιρός του album θα θεωρούνται γνωστό όνομα ήδη και ο κόσμος θα ξέρει τι να περιμένει από αυτούς. Για παράδειγμα οι Battleroar, που είχαν βγάλει το 7άρι, ο κόσμος ήξερε τι ήταν και όταν βγήκε το πρώτο album δεν χρειάστηκαν καν να το προωθήσουν σε όσους ασχολούνται με αυτόν τον ήχο. Και πλέον πιστεύω θεωρούνται εδραιωμένη μπάντα στον ήχο τους και όχι μόνο μέσα στα ελληνικά σύνορα.

Και τέλος, όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι δίνουμε σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες και είμαστε πιο ελαστικοί με τις ελληνικές μπάντες. Άρα δε θα δεις τα samples μια Χ ελληνικής μπάντας το ίδιο με αυτά μιας Ζ βραζιλιάνικης πχ. Σίγουρα θα εστιάσεις λίγο παραπάνω στα πρώτα, κι ας είναι ακριβώς ίδιας ποιότητας.

Edit: 128 λέει η επιστήμη βασικά, αλλά νομίζω αναφέρεται σε variable. Τέσπα, τα format συμπίεσης ήχου δε χάνουν σε τίποτα πλέον σε σύγκριση με τα cds από την πλευρά του ακροατή.

Abruzzi
29-08-2007, 21:18
τα flac παιζει να εχουν και καλυτερη ποιοτητα

Mitsmann
29-08-2007, 21:20
Οχι!!!!! υπαρχουν τα πιατινια!!!!!

Κατα τ αλλα οι συνηθεις παλιουρες εχουν δικιο και οι πιοτεροι νεωπες (εξαιρειται ο σολουσιον) δηλαδη ο Ανγκμαρ εθελησαν να πεταξουν την παπαρια τους.

Σταμ εισαι ελιτιστης της κωλαρας και ψοφα μωρη νεα γενια που δε διαβαζεις και πανω απ την 2η σελιδα. **

** Οποτε λογικα δεν διαβασες ουτε αυτο.

Lukather
29-08-2007, 21:47
Prosopika milontas, peran tou gegonotos oti akousa pramata pou den tha edina pote lefta etsi efkola gia na akouso, ta mp3 einai gamato prama. pos na to kanoume einai efkolia.

Par'ol'afta, eimai kai go psixakias kollimenos pou prosefxomai kathe mera na me vroun nekro kato apo tonous cd.
Para poli sixna katevazo, kai an me aresei agorazo. eidika ama einai apo mpanta mikrou velinekous.

kai gia na gino kai hammeritis, to 10.000 dayz se mp3 den sigrinetai me to sinaisthima na vlepeis to gamato artwork aftou tou diskou.

Vriste :P

ikonoklast
29-08-2007, 21:58
Κοίταξε εμένα μου είχαν ξεμείνει τα γυαλιά απο τους δεινόσαυρους της deagostini και βάζω το δίσκοντα και σταμπάρω alex grey στο google. Για κορόιδα πσάχνουν;

Lukather
29-08-2007, 22:21
ksereis fisika oti ta gialia sto artwork ton tool einai allo prama e?

phthoggon
29-08-2007, 22:29
εχμ, ικονο, δε ξέρω σε τι πουτσοσυστήματα boom box ψείρες ακουστικά και δε συμμαζεύεται ακούει ο κόζμος τα μπ3 του αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και στα 192 kbps υπάρχει σαφέστατη διαφορά στις ψηλές συχνότητες (βλ. πιατίνια) που υποτίθεται δεν ακούγονται και κόβει αβέρτα η συμπίεση. Ιδιαίτερα σε ψιλοπαράξενες μουσικές με πολλούς ήχους στη μείξη (αμβιεντοκτλ) η διαφορά είναι μεγάλη και τους περισσότερους δίσκους που γουστάρω πραγματικά τους αγοράζω.

@στηλ προφανώς σε ντέμο κτλ ισχύει πιο πολύ αυτό που λες, όταν βγάλει όμως το δίσκο η μπάντα θα μπει στο ίδιο τσουβάλι με όλες τις άλλες εφόσον τα ίδια λεφτά θα σκας πλέον για τον μπάμπη τον επικοπαουερά της γειτονιάς και για τους Manilla Road, ξερωγω. Κατα τ' άλλα δεν αρνούμαι τη δική σου λογική, αν και γω έχω άλλη όπως και να το κάνουμε.

πσ. η αλήθεια είναι βέβαια ότι έτσι που πάνε οι συνδέσεις και wav αρχεία παίζει να ανταλλάσωμε σε κάνα δυο χρόνια χωρίς πρόβλημα. 1mb έπιασα για λίγα sec πριν από λίγο στο ραπιντσεαρ!!

Kingdom Gone
29-08-2007, 22:34
εχμ, ικονο, δε ξέρω σε τι πουτσοσυστήματα boom box ψείρες ακουστικά και δε συμμαζεύεται ακούει ο κόζμος τα μπ3 του αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και στα 192 kbps υπάρχει σαφέστατη διαφορά στις ψηλές συχνότητες (βλ. πιατίνια) που υποτίθεται δεν ακούγονται και κόβει αβέρτα η συμπίεση. Ιδιαίτερα σε ψιλοπαράξενες μουσικές με πολλούς ήχους στη μείξη (αμβιεντοκτλ) η διαφορά είναι μεγάλη και τους περισσότερους δίσκους που γουστάρω πραγματικά τους αγοράζω.

http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec

phthoggon
29-08-2007, 22:45
Xo, τπτ δεν είναι πραγματικά lossless, αλλά άντε παραδέχομαι ότι δεν τα χω πολυτσεκάρει τα φλακ :(

Kingdom Gone
29-08-2007, 22:49
Xo, τπτ δεν είναι πραγματικά lossless, αλλά άντε παραδέχομαι ότι δεν τα χω πολυτσεκάρει τα φλακ :(

For example, a digital recording (such as a CD) encoded to FLAC can be decompressed into an identical copy of the audio data.

νταξ, δεν κσερω απο συμπιέσεις και ηχογραφήσεις και τέτοια για να βάλω και το χέρι μου στη φωτιά αλλά.

phthoggon
29-08-2007, 22:52
Να ανεβάζετε τότε και τίποτα σε flac λοιπόν να δούμε πραγματικά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, όχι μόνο στη θεωρία.

Abruzzi
29-08-2007, 23:01
μιλαμε για 50 mb το track ε

phthoggon
29-08-2007, 23:05
λολ!!! 50mb είναι ένα κομμάτι 5 λεπτών σε WAVE. Οποτε τι να το κάνουμε το lossless, καλύτερα να ανταλάσσουμε το αυθεντικό wave που λέγαμε πριν.

πσ. πιο λίγο πρεπει να ναι ρε.

Abruzzi
29-08-2007, 23:36
ας πουμε 30-40 ,εχω καιρο να κατεβασω

locust
29-08-2007, 23:51
Η γενια του ΦΛΑΚ λοιπον

Angmar
30-08-2007, 00:15
λεπον τελευταιο ποστ στο τοπικ. στο ε ρ υπαρχει γενικα νοοτροπια "την λεω στον νεο" και γιαυτο εχουν φυγει τοσοι και τοσοι απο το φορουμ σας. γιαυτο δηλαδη και δε περιμενω σοβαρη αντιμετωπιση.

δεν κατηγορησα ουτε μια φορα το mp3 ως και καλα οργανο του σατανα η τιποτα σχετικο. συμφωνω απολυτα οτι ανοιξε μουσικους οριζοντες. αλλα αν δειτε το αρχικο μου ποστ, καθως και ολα τα αλλα δεν ηταν αυτο το θεμα. αυτο στο οποιο αναφερθηκα ηταν οτι οπως και να το κανεις με το που διαδοθηκε σε μεγαλο ποσοστο ο κοσμος την ψωνισε.

αν μιτσμαν καταλαβες οτι δε γουσταρω το μπ3 ή οτι ηθελα να πεταξω τη μλκια μου, τοτε κριμα. οι κλισσαρισμενες ατακες που ειπε ενας πριν το ανεφερα οτι το ειπα σε φαση χαβαλε.

και αφου λετε οτι ο κοσμος αγαπα και γουσταρει, και πλερωνει και τα σχετικα, για να δουμε τα επομενα λαιβ πλην μεγαλων γκρουπ ποσο κοσμο θα χουν. ειμαι περιεργος.

wom
30-08-2007, 00:25
λολ!!! 50mb είναι ένα κομμάτι 5 λεπτών σε WAVE. Οποτε τι να το κάνουμε το lossless, καλύτερα να ανταλάσσουμε το αυθεντικό wave που λέγαμε πριν.

πσ. πιο λίγο πρεπει να ναι ρε.

ρε συ phthoggon lossless αλγόριθμοι πχ FLAC, LA, Monkey's κτλ προσφέρουν συμπίεση χωρίς την απώλεια πληροφορίας, όπως δηλαδή κάνει το mp3 (που είναι lossy ..)

To FLAC δουλεύει όπως πχ το rar , όταν κάνεις decompress έχεις ακριβώς το ίδιο αρχείο που είχες στην αρχή.

Και γι'αυτό με το FLAC έχεις συνήθως 25% compression size ενώ με το mp3 έχεις 75+ % ... δεν μπορείς να τα έχεις όλα :)

@Angmar ..Τι τσιμπάς ρε, ένα forum είναι που απλώς θα διαβάσεις και πράγματα που δεν θα σου αρέσουν ...

http://img65.imageshack.us/img65/9688/mp3dq5.jpg

phthoggon
30-08-2007, 00:39
ρε συ phthoggon lossless αλγόριθμοι πχ FLAC, LA, Monkey's κτλ προσφέρουν συμπίεση χωρίς την απώλεια πληροφορίας, όπως δηλαδή κάνει το mp3 (που είναι lossy ..)

To FLAC δουλεύει όπως πχ το rar , όταν κάνεις decompress έχεις ακριβώς το ίδιο αρχείο που είχες στην αρχή.

Και γι'αυτό με το FLAC έχεις συνήθως 25% compression size ενώ με το mp3 έχεις 75+ % ... δεν μπορείς να τα έχεις όλα :)

νε, ωραία, αλλά εγώ λέω τότε ότι το φλακ είναι μια μάπα και μισή πρακτικά και προτιμάται σίγουρα το μπ3 στα 320 kbps όσον αφορά τη σχέση μεγέθους/απόδοσης. Nothing new οπότε για την ώρα, απλά θα επικρατήσει λογικά όταν γίνουν ακόμα πιο γρήγορες οι συνδέσεις και δε θα χει και καμιά σπουδαία διαφορά απο να κατεβάζουμε audio φόρματ κατευθείαν, όπως ξανάααπαμε.

psychomaverick
30-08-2007, 00:46
Θεωρητικά τα flac δεν μπορούν να φτάσουν την πραγματική ανάλυση του cd. Όμως, συμφέρει πολλούς downloaders, αποτελώντας ουσιαστικά μια *μέση λύση* μεταξύ του αυθεντικού ήχου και του κατά πολύ πιο συμπιεσμένου mp3 τύπου. Για να καταλάβετε, το audio cd (stereo) έχει bitrate 1.411 kbps τη στιγμή που τα flac, τουλάχιστον αυτά που έχω κατεβάσει (και κατεβάζω συχνά) βρίσκονται μεταξύ 500-1000 kbps. Επίσης, τα flac έχουν βολέψει σε πολλές περιπτώσεις εταιρίες/groups που απ'τη μια θέλουν να πωλούν μουσικά αρχεία (υποκριτικό με βάση τη λογική τους, όμως συμβαίνει κυρίως imo γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν την όλη ιστορία με τη δωρεάν ανταλλαγή) και από την άλλη πλασάρουν τα flac για να κάνουν πιο ελκυστικό το *προϊόν* που πωλούν.

phthoggon
30-08-2007, 00:49
Να γίνει σπλιτ!!!! (Πάντοτε ήθελα να το πω αυτό)

wom
30-08-2007, 01:02
ρε μην γράφετε έτσι χύμα ότι να είναι.

Και θεωρητικά και πρακτικά το FLAC είναι το ότι και το cd με τον ίδιο τρόπο που αν έχεις ένα αρχείο και το zip-αρεις το συμπιέζεις και μικραίνει σε μέγεθος αλλά όταν το αποσυμπιέζεις παίρνεις ότι είχες στην αρχή ΑΚΡΙΒΩΣ.

phthoggon αν υποθέσουμε ότι τα 80 λεπτά μουσικής που είναι η χωρητικότητα ενός cd είναι 800mb, το FLAC δίνει 25% - 30% compression. Δεν είναι μάπα δλδ με τίποτα

το παραδείγμα με το zip/rar που έγραψα τα καλύπτει όλα ..

edit: (Geek note) όλα αυτά περί compression δεν είναι marketing βασίζονται σε μαθηματικά και θεωρία κάποιου κ. Huffman ο οποίος την δεκαετία του '50 έγραψε διάφορα papers τα οποία σήμερα μαθαίνουμε στο πανεπιστήμιο όταν κάνουμε διακριτά μαθηματικά ή αλγόριθμους (binary trees κτλ ..)

phthoggon
30-08-2007, 01:09
Είναι μάπα όσον αφορά το καθημερινό κατέβασμα μουσικής για το οποίο βαριέσαι να περιμένεις μια ώρα να κατεβεί και δε θες να σου πιάσει και το το μισό σκληρό είκοσι δίσκοι. Είναι πολύ καλό για την περίπτωση με τις εταιρείες που ανέφερε ο psycho, αγοράζεις τα φλακ σου τα αποσυμπιέζεις τα καις σε cd και είσαι κομπλέ.

psychomaverick
30-08-2007, 01:53
@ wom : Πολύ πιθανό να κάνω λάθος, απλά δεν είμαι σίγουρος αν η συμπίεση/αποσυμπίεση ήχου γίνεται με τα ίδια αποτελέσματα με αυτή ενός αρχείου word π.χ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις εσύ δίκιο όμως, το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς το ίδιο.

ikonoklast
30-08-2007, 02:02
Δε ξέρω αν το 'πατε γιατι σιγά μη κάτσω να διαβάσω ό,τι αρχιδιά λέτε εσείς οι αργόσχολοι αλλα το μπ3 δεν είναι συμπίεση με τον τρόπο που είναι το φλακ δεδομένου οτι κατα τη διαδικασία μετατροπής της κυματομορφής σε mpeg layer 3 ως γνωστόν κόβονται συχνότητες που δεν μπορεί ο α8ρώπινος ους να ακούσει και ο α8ρώπινος νούς να συλλάβει. Εκεί μέσα να πούμε βρίσκεται και το μυστικόν κατα το οποίο μικραίνει το πράμα σε δεδομένα άρα και σε χώρο. Αναντίστοιχο με το αποτέλεσμα ενός mpeg που το πήραμε απο ένα άβι όπου έχομε επεξεργασία τέτοια τωνε δεδομένων που χάνουμε όντως απο το τελικόν οπτικό αποτέλεσμα. Ό,τι και αν λένε λοιπόν οι υαίνες των σκοτεινών κέντρων της Ασύμμετρης Απειλής τα μπ3 και τα ογγ και όλα αυτά τα καλούδια είναι ακίνδυνα και δε βλάφτουν κανένα, να παίρνετε άφοβα. Δε ξέρω αν χρειάστηκε όντως να το πώ αυτό αλλα δε κώλωσα και το 'πα!!

phthoggon
30-08-2007, 02:33
αχαχαχ δε προσέχεις όμως ε?

"εχμ, ικονο, δε ξέρω σε τι πουτσοσυστήματα boom box ψείρες ακουστικά και δε συμμαζεύεται ακούει ο κόζμος τα μπ3 του αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και στα 192 kbps υπάρχει σαφέστατη διαφορά στις ψηλές συχνότητες (βλ. πιατίνια) που υποτίθεται δεν ακούγονται και κόβει αβέρτα η συμπίεση. "

λοιπόν, το ανθρώπινο αφτί μπορεί να ακούει τους ήχους από 0 εώς 20 khz περίπου. Πολύ στο περίπου, επειδή δε μπορεί να βρει κάποιος ακριβώς έναν σημείο και να πει εδώ είναι - εξαρτάται από το αφτί και την ακοή του καθένα. Το μπ3 λοιπόν αρχίζει να κόβει από τις πολύ υψηλές συχνότητες στις πιο ποιοτικές του εκδόσεις (δηλ. θεωρητικά παραπάνω από τα 20khz που - πάλι θεωρητικά - δεν ακούμε), και όσο κατεβαίνει το kbps τόσο κατεβαίνει και το khz που πάει γεια σας. Αυτό αποδυκνείεται πρακτικά αν βάλεις ένα equalizer και δεις ότι τα μπ3 στα 64 kbps ακούγεται ίδιο σχεδόν σα να έχεις φάει όλες τις συχνότητες πάνω από 10khz. Οι πολύ υψηλές που υποτίθεται δεν ακούγονται στην πραγματικότητα διαμορφώνουν τη χροιά και την ζωντάνια του ήχου, δεν είναι ότι θα πάρει φόρα ο βάι και θα ρίξει μια σολιά στα ύψη στο θεό που θα τη χάσεις ξερωγω. Αυτό είναι το λίγο αόριστο που ακούς ότι χάνει λίγο ένα μπ3 χωρίς να μπορείς να το καθορίσεις (καλά, στις πολύ χαμηλότερες εκδόσεις χάνει μέχρι και στερεοφωνική πληροφορία, ακούγονται όλα στη μέση δλδ.)

Συμπέρασμα: αυτά για τις συχνότητες που δεν ακούγονται είναι προπαγάνδα των εβρέων.

House Of Low Culture
30-08-2007, 02:45
ωρέγια ειν' τα μπ3 και τα σιντιά και τα βινύλια. Αλλά τα βινύλια είναι τα καλύτερα(άμα τα έχεις).

ikonoklast
30-08-2007, 02:58

"εχμ, ικονο, δε ξέρω σε τι πουτσοσυστήματα boom box ψείρες ακουστικά και δε συμμαζεύεται ακούει ο κόζμος τα μπ3 του αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και στα 192 kbps υπάρχει σαφέστατη διαφορά στις ψηλές συχνότητες (βλ. πιατίνια) που υποτίθεται δεν ακούγονται και κόβει αβέρτα η συμπίεση. "

λοιπόν, το ανθρώπινο αφτί μπορεί να ακούει τους ήχους από 0 εώς 20 khz περίπου. Πολύ στο περίπου, επειδή δε μπορεί να βρει κάποιος ακριβώς έναν σημείο και να πει εδώ είναι - εξαρτάται από το αφτί και την ακοή του καθένα. Το μπ3 λοιπόν αρχίζει να κόβει από τις πολύ υψηλές συχνότητες στις πιο ποιοτικές του εκδόσεις (δηλ. θεωρητικά παραπάνω από τα 20khz που - πάλι θεωρητικά - δεν ακούμε), και όσο κατεβαίνει το kbps τόσο κατεβαίνει και το khz που πάει γεια σας. Αυτό αποδυκνείεται πρακτικά αν βάλεις ένα equalizer και δεις ότι τα μπ3 στα 64 kbps ακούγεται ίδιο σχεδόν σα να έχεις φάει όλες τις συχνότητες πάνω από 10khz. Οι πολύ υψηλές που υποτίθεται δεν ακούγονται στην πραγματικότητα διαμορφώνουν τη χροιά και την ζωντάνια του ήχου, δεν είναι ότι θα πάρει φόρα ο βάι και θα ρίξει μια σολιά στα ύψη στο θεό που θα τη χάσεις ξερωγω. Αυτό είναι το λίγο αόριστο που ακούς ότι χάνει λίγο ένα μπ3 χωρίς να μπορείς να το καθορίσεις (καλά, στις πολύ χαμηλότερες εκδόσεις χάνει μέχρι και στερεοφωνική πληροφορία, ακούγονται όλα στη μέση δλδ.)

Συμπέρασμα: αυτά για τις συχνότητες που δεν ακούγονται είναι προπαγάνδα των εβρέων.
Αντε γαμήσου ρε φασίστα.

phthoggon
30-08-2007, 03:02
1-0 :D

stam and the witches
30-08-2007, 05:39
[quote="stam and the witches":3qw6hfks]]4ον) Υπάρχει σαφές κόμπλεξ και ανασφάλεια απέναντι στη νέα γενιά που κατάφερε επιτέλους να βρει μουσική ταυτότητα σε χρόνο dt. Τι να κάνουμε, οι εποχές άλλαξαν.
Αυτό είναι αστείο. Τα λέμε σε μια πενταετία που είμαι πεπεισμένος πως εσύ και η γενιά σου θα είστε σταθεροί στις μουσικές ταυτότητές σας. Ή μήπως όχι; :shock:[/quote:3qw6hfks]

Λοιπόν:

- Το μουσικές ταυτότητες το χεις πλάγια για να σνομπάρεις τα gay ακούσματά μας; Ή επειδή απαξιείς να αποκαλέσεις μουσική ταυτότητα αυτό που κάποιος φτιάχνει μέσω mp3; Όπως και να χει προκαλεί λύπηση.

- Εννοείται ότι χαίρομαι που σε 5 χρόνια θα χω μάθει άλλα τόσα και ίσως και να έχω αφήσει τελείως πίσω τον ήχο που τα τελευταία χρόνια γουστάρω σταθερά. Σιγά μην αποφεύγω να μην περάσω από το ίδιο πεζοδρόμιο για να μη με πείτε ξεπουλημένο αγωνιστή κιόλας.

Και τέλοσπάντων, γιατί να μας ενδιαφέρει τι θεωρείτε σωστό και τι λάθος, που θέτει ο καθένας το όριο μεταξύ αληθινής μουσικοφιλίας και πλήρους ασυδοσίας, τι γνώμη έχετε για τον κόσμο που δεν έχει τον ίδιο αριθμό δίσκων με σας κλπ. Κι εγώ γουστάρω να μυρίζω βυνίλια και να κάνω βλακώδεις ανακατατάξεις και γενικά όλα αυτά τα χαζά φετίχ δίνουν νόημα στη ζωή, αλλά αφορούν μόνο εμένα.

Άσε που να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα της τάξης που ελέγχει τη μουσική βιομηχανία μου φαίνεται λίγο βλακώδες[/κνίτης].

hcpunksonacid
30-08-2007, 07:12
ena kalo pou ekane i fash me ta mp3 itan oti xwthike sthn fash polis kosmos px to 2000 pou eixan erthei viologiko oi tragedy eimastan 50 ATOMA!twra erxontai mpantes apla simpathitikes(magrudergrind) kai vlepeis panw apo 200 atoma.
ayto vevaiws itan aytomatws kai kako giati...
a)gemise i fash me atomakia ta opoia einai AKYRA kai einai mono gia tin poza/na prokaloun me apotelesma na ginontai averta fasaries-pleon den gnwrizomaste metaksy mas
b)o kathe akyros katevazei diskografia px social distortion kai pairnei kai ena t shirt(oxi aythentiko,ftiaxto kai ayto apo kati magazia styl lab me 20e pou me ta idia lefta agorazei aythentiko apo ameriki!!) kai fysika to paizei mourh kai enthermos opados,ospou fysika na katevasei diskografia joy division kai na to paizei "thlimmenos"....
C)an exete proseksei(milaw gia salonikeis kai oxi gia athinaious mias kai exw na paw se magazi athina kanena xrono) to playlist sta magazia einai to xeirotero ever.eite pate se metalladika,gothadika,rock,indie otidipote!kai ayto giati pleon arkei mia kali sillogi mp3 kai diasindeseis wste na gineis kai i prwth mourh dj....
d)gia ton kathena pou poulaei opadiliki kai mourh kai sikwnei tin miti mexri to tavani den to sizitaw....kan.eidika kati saxlogomenes pou i epomeni stash tous(anaskela) tha einai sta skyladika...
e)otan vomvardizesai apo akousmata ENOS SIGEKRIMENOU EIDOUS einai logiko kapoia stigmi na to varetheis,an den exeis to ipovathro.etsi loipon opws allazoume to styl mas to emfanisiako,allazoume kai mousika gousta toso grigora oso grigori einai i dsl sindesi mas.....
f)an exete proseksei oi salonikeis,ta metalladika gemizoun MONO tis meres pou paizoun DISCO!gt ayto???ma fysika epeidi einai kati eykolo sto akousma kai xoreyoume oloi mazi xazoxaroumena....an paiksei omws kanena death/grind party oi legomenoi kafroi oute kan tha jseperasoun ta 20 atoma mesa sto magazi....kai ama.apotelesma vevaiws tou agnou opadismou...twn mp3.

eimai poli perifanos pou anhkw se mia proigoumeni genia,i opoia eprepe na kanei ton kwlo tis talhro gia na vrei lp apo tous the sound,pou eprepe na psaxnei se listes apo to ekswteriko gia na agorasei lps apo tous black flag,pou exei sindiasei kathe disko me tin stigmh/mera pou ton agorase....gt apla ola ayta exoun mpei sthn kardia mou kai den paizei pote na vgoun.oso pio diskola vriskeis kati toso pio poli to ektimas....
kai egw katevazw mp3.tous palious mou diskous gia na tous akouw sto mp3 player enw voltarw,i kamia nea kykloforia apo group pou goustarw-an mou aresei omws paw kai to agorazw me thn mia....
kai na kopoun oi pipes "stirizete tis diskografikes" kai mpla mpla mpla....den dinw dekara tsakisth gia to an stirizw tin fat wreck,alla an o neos diskos twn nofx mou aresei,tha skasw ta fraga na ton agorasw(pou den mou perisseyoun alla einai KAPSOURA I FASH) kai makari o fat mike kai i fat wreck na zoun plousioparoxa(leme twra..)
fysika twra atoma opws o razor kai o kathe razor mporoun na iperifaneyontai oti einai opadoi tankard,enw se kapoies alles poxes tha akougan stin kalyterh ksilina spathia......500gb mousiki spiti kai cd/lp MHDEN.poza kai karfia kai rafta petraxeilia kai ousiastikh epafh anyparkth...
kai einai krima na vlepeis mpantes(diy) na min mporoun na anteksoun olo ayto to anelehto downloading kai na varane dialisi....kai milame me times 9e to cd kai 7 to lp....den ta exoume?oxi fysika...apla ola einai thema proteraiothtwn,kai etsi emeis ta xwnoume sta ypermodata pantelonakia mas kai se frapedies se xliadtes kafeteries me 5e ton kafe.
makari na ginei ena gamhmeno skiniko kai oli ayth i fash na papsei mia gia panta.ekei tha doume pioi einai alithinoi mousikofiloi kai oxi pozerakia pou ekfrazontai apo ti ekastote sindeseis tous.
kai kati akoma:einai poli pio timio na mpeite se ena diskadiko kai na klepsete to cd pou thelete.toulaxiston ekei to group tha exei parei idi ta dikaiwmata tou...
apo ta elaxista SOVARA mou post.
edit:angmar simfwnw 100% mazi sou.

30-08-2007, 08:46
Λοιπόν:

- Το μουσικές ταυτότητες το χεις πλάγια για να σνομπάρεις τα gay ακούσματά μας; Ή επειδή απαξιείς να αποκαλέσεις μουσική ταυτότητα αυτό που κάποιος φτιάχνει μέσω mp3; Όπως και να χει προκαλεί λύπηση.
Βασικά η πρώτη λέξη είναι πλάγια γιατί απλά δεν έχει σχέση με τη μουσική. Plain and simple. Η δεύτερη είναι πλάγια για ότι γράψω στο επόμενο σημείο σου.

- Εννοείται ότι χαίρομαι που σε 5 χρόνια θα χω μάθει άλλα τόσα και ίσως και να έχω αφήσει τελείως πίσω τον ήχο που τα τελευταία χρόνια γουστάρω σταθερά. Σιγά μην αποφεύγω να μην περάσω από το ίδιο πεζοδρόμιο για να μη με πείτε ξεπουλημένο αγωνιστή κιόλας.
Τότε πολύ απλά φίλε δεν έχεις βρει ταυτότητα. Καύλες της στιγμής είναι αυτές και ακόμα ψάχνεσαι. Από τη στιγμή που αφορίζεις έτσι απλά τα ακούσματά σου 2 χρόνια πριν, αυτά τα ακούσματα ποτέ δεν ήταν μέρος της ταυτότητάς σου.

Μπράβο ανοιχτόμυαλοι ERίτες!`!~1 :dfinger:

Α, και αυτό που λέει ο πάνκης για την ποσεριά στο obscure με συλλογές mp3 και κανά φτιαχτό μπλουζάκι κι έτσι είναι από τα πιο αστεία πράγματα που βλέπω έξω και σχολιάζω με φίλους και γνωστούς. Άσε που κατά 90% είναι 16χρονα που με τη μία χώνονται στο ψαγμένο και αγνοούν βασικές μπάντες που οδήγησαν εκεί(*cough* Trident *cough*). Βέβαια αυτό παίζει να γινόταν και με τις κασσέτες κάποτε, αλλά σίγουρα σε πολύ μικρότερο βαθμό.

verdictdenied
30-08-2007, 11:30
τι σημαίνει βρίσκω μουσική ταυτότητα και πώς το κάνεις σε χρόνο ντετέ;

Καταρχήν να ορίσουμε τον χρόνο dt πρώτα:

Χρόνος DT είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την ώρα που θα ανάψει το πράσινο και θα ακούσεις την κόρνα του ταξιτζή πίσω σου.

Συνεχίστε τώρα!

Rush
30-08-2007, 11:50
Α, και αυτό που λέει ο πάνκης για την ποσεριά στο obscure με συλλογές mp3 και κανά φτιαχτό μπλουζάκι κι έτσι είναι από τα πιο αστεία πράγματα που βλέπω έξω και σχολιάζω με φίλους και γνωστούς. Άσε που κατά 90% είναι 16χρονα που με τη μία χώνονται στο ψαγμένο και αγνοούν βασικές μπάντες που οδήγησαν εκεί(*cough* Trident *cough*). Βέβαια αυτό παίζει να γινόταν και με τις κασσέτες κάποτε, αλλά σίγουρα σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Milas gia neokoph ellhnikh nwobhm (diabazw ayto pou egrapsa kai klaiw apo ta gelia!!!) mpanta?

30-08-2007, 11:57
Τα παιδιά από την μπάντα μια χαρά πράγματα ακούν.

Οι οπαδοί(οπαδές μάλλον) τους πέφτουν στην κατηγορία αυτή.

Άντε και Serpent's Knight και Trop Feross και Chasar τα παιδιά.

.
30-08-2007, 12:26
Τότε πολύ απλά φίλε δεν έχεις βρει ταυτότητα. Καύλες της στιγμής είναι αυτές και ακόμα ψάχνεσαι. Από τη στιγμή που αφορίζεις έτσι απλά τα ακούσματά σου 2 χρόνια πριν, αυτά τα ακούσματα ποτέ δεν ήταν μέρος της ταυτότητάς σου.

Μπράβο ανοιχτόμυαλοι ERίτες!`!~1 :dfinger:

ΕΛΛΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΜΠΙΤΡΙΑ.

εγώ για να πω την αλήθεια έχω ΑΦΟΡΙΣΕΙ (με παπά και με κουμπάρο) αυτά που άκουγα στα 16-17 μου (όχι όλα, υπήρχαν και οι ρατμ) και δεν τα ακούω πότε, άντε το πολύ πολύ σε καμιά ξεθάβιν βραδιά. Αλλά σου λέω αλήθεια, τ'ορκίζομαι, τότε τα γούσταρα πολύ και ψώνιζα συχνά και σιντί και αυθεντικά μπλουζάκια και ήμουν πολύ χαρούμενος. Απλά μετά άρχισα να ακούω περισσότερο άλλα πράγματα και ακόμα πιο μετά τελείως άλλα πράγματα κ.ο.κ. Και ερωτώ : Χου δε φακ νίτζ εν αϊντέντιτι;

Mitsmann
30-08-2007, 12:34
ο Jason Bourne.

.
30-08-2007, 12:38
αχαχα τι βρωμιάρης που είσαι :pink:

30-08-2007, 12:41
Κι ο stam and the witches.

Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους δεν έχουν τέτοια πράγματα. Αλλά μην λένε μεγάλες κουβέντες, δεν είναι καλύτεροι από το μέσο άτομο που άκουγε M.Jackson σαν παιδί(μαζί με Δάκη/Πωλίνα/Αλέξια), μετά techno, μετά λίγο metal(Maiden, Metallica κι έτσι) ή/και prodigy και πλέον Πλούταρχο και Χρύσπα και τα σπάει στα μπουζούκια κάθε Σαββάτο.

sfinotouvlaki
30-08-2007, 12:44
για να είμαστε σοβαροί ο μάικολ σας γαμάει είτε είστε παιδιά είτε άντρες μουσκουλιάρηδες. Θρας.

.
30-08-2007, 12:46
Κι ο stam and the witches.

Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους δεν έχουν τέτοια πράγματα. Αλλά μην λένε μεγάλες κουβέντες, δεν είναι καλύτεροι από το μέσο άτομο που άκουγε M.Jackson σαν παιδί(μαζί με Δάκη/Πωλίνα/Αλέξια), μετά techno, μετά λίγο metal(Maiden, Metallica κι έτσι) ή/και prodigy και πλέον Πλούταρχο και Χρύσπα και τα σπάει στα μπουζούκια κάθε Σαββάτο.

το ταπεινό μυαλό μου με πιέζει βάναυσα να ρωτήσω : και τι το κακό έχουν αυτοί;

30-08-2007, 12:58
Μα έχουν μουσική ταυτότητα!!!~!1`1`1

Να το κάνω και μεγαλύτερο size και bold;

.
30-08-2007, 13:33
κάντο και βάλτο στο γκώλο!!!!`!!!

30-08-2007, 13:37
Καθρεπτάκι ρε.

νιανιανιά.

verdictdenied
30-08-2007, 14:43
Και ερωτώ : Χου δε φακ νίτζ εν αϊντέντιτι;

ο Jason Bourne.

Έτσι!

Abruzzi
30-08-2007, 14:44
το καινουργιο τοδε κανεις;

FaithFails
30-08-2007, 15:08
Ayto akribws.O ka8enas kanei oti goustarei akouei oti akouei kai opws to akouei kai starxidia mas.Poios einai trou,poios einai fols,poios exei yfaki,poios exei trixes ston kolo....Eleos.To mono pou metraei einai aytos pou akouei mousikh na thn apolambanei pragmatika kai tipota allo.

:thumbsup:

verdictdenied
30-08-2007, 15:22

Βγήκε 3????

Αν δεν υπήρχαν τα Mp3 δεν θα καβατζώναμε από την Faith εγώ και ο Hyborian το Paralysis!

Μια χαρά

verdictdenied
30-08-2007, 15:23

Βγήκε 3????

Αν δεν υπήρχαν τα Mp3 δεν θα καβατζώναμε από την Faith εγώ και ο Hyborian το Paralysis!

Μια χαρά

verdictdenied
30-08-2007, 15:24
μαλακία έγινε...

FaithFails
30-08-2007, 15:29

Μια χαρά

Και πολλοί άλλοι πολλά άλλα (τα οποία εγώ έχω σε αυθεντικό cd αλλά αυτό δε με κάνει καλύτερη από τους υπόλοιπους ούτε τρου -ή ο,τιδήποτε άλλο- μεταλλού ούτε καμία άλλη κατηγοριοποίηση).

Συμφωνώ με Angmar όμως στο ότι όταν αγαπάς κάτι το προστατεύεις και το διαδίδεις. Με οποιονδήποτε τρόπο, όχι μόνο με αγορές.

verdictdenied
30-08-2007, 15:31
Faithfails: Techno-thrash γυναίκα φρομ Γκρις! :D

FaithFails
30-08-2007, 15:32
Don't label me plzzzzz thanx!

wom
30-08-2007, 15:40

Μια χαρά

εσύ όμως τα δικά σου vinyls και demos δεν ξέρεις να τα κάνεις mp3 ε?

http://img248.imageshack.us/img248/7325/covervr9.jpg

τώρα και σε μιπιθρι

aleo
30-08-2007, 15:41
http://www.electricrequiem.com/forum/vi ... 89&start=0 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?t=3389&start=0)
kata ta alla pankis kai steel assassin me kaliptoun apolyta.

FaithFails
30-08-2007, 15:52

Μεγάλη αγάπη! Αλλά επειδή δεν είμαι τρου ούτε μεταλλού ξέχασα το cd πάνω στο καλοριφέρ και κάηκε... :rofl: :P

edit: δεν το ξανααγόρασα γιατί έχω όλα τα cd και σε mp3 καθότι δεν είμαι παγανίστρια, δανείζω τα αυθεντικά και ενίοτε χάνονται, καταστρέφονται no problem κλπ κλπ.

ikonoklast
30-08-2007, 16:58
Πάντως η μουσική ταυτότητα είναι χοντρή ψευδαίσ8ηση και η μουσική είναι μία. Σημειώστε το.

Rotting_Christ
30-08-2007, 17:17

:rofl: :rofl:

verdictdenied
31-08-2007, 10:12

Μια χαρά

εσύ όμως τα δικά σου vinyls και demos δεν ξέρεις να τα κάνεις mp3 ε?

τώρα και σε μιπιθρι

ούχι

deadbird
01-09-2007, 23:58

tsk tsk
se prodwse o Tigris. :pink:

.
02-09-2007, 03:20
δεν είναι αυθεντικός :!:

Vicotnik
02-09-2007, 05:20
Λοιπόν, έχω να πω ότι αγόρασα εψές από τα Metropolis στην Χεβι Μέταλ μεριά το Rite of Passage από Trial of the Bow στην εκπληκτική τιμή των 4 ευρώ και 90 λεπτών, αλλά δεν το χάρηκα καθότι το άκουσα μία και μόνο φορά και το πουστάκι ο αδερφός μου το καβάτζωσε επειδή του άρεσε και τέτοια.

Αυτά και καληνύχτα.

pitchfork
02-09-2007, 11:48
Πουλάει mp3 το μετρόπολις?

H.
02-09-2007, 15:15
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Frost
02-09-2007, 16:11
1000 fores mp3 apo to na stinw kwlo gia na agorasw ena darkstar..
Oxi pws dn ton estisa alla dn paei etsi...
Naiii re Darkstar!!

The Nerd
03-09-2007, 00:57
Κλέφτε αβέρτα, στην τελική το xx% μαλακίες είναι :)

verdictdenied
03-09-2007, 10:10
Λοιπόν, έχω να πω ότι αγόρασα εψές από τα Metropolis στην Χεβι Μέταλ μεριά το Rite of Passage από Trial of the Bow στην εκπληκτική τιμή των 4 ευρώ και 90 λεπτών, αλλά δεν το χάρηκα καθότι το άκουσα μία και μόνο φορά και το πουστάκι ο αδερφός μου το καβάτζωσε επειδή του άρεσε και τέτοια.

Αυτά και καληνύχτα.

Στην Γλυφάδα?

Vicotnik
04-09-2007, 00:05
Όχι.

Πίτσφορκ ο Η. γέλασε με το αστείο σου, κεράσου και αναλογίσου τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

hcpunksonacid
04-09-2007, 00:10
wraio itan to asteio tou pictfork.

H.
04-09-2007, 01:49
:wave:

nihilio
29-09-2007, 19:07
Δεν ξέρω ρε παλικάρια σε ποια γενιά είμαι, αλλά θυμάμαι πίσω στο 97-98 που πήγαινα ακόμα λύκειο σε ένα κωλοχώρι να ψάχνω απελπισμένα σε cd (ή ακόμα και σε κασέτες) τα βασικά μεταλλάδικα ακούσματα. Ναι, τότε πραγματικά το αγαπούσα ότι αγόραζα, άκουγα και μου άρεσε, γιατί ήταν κάτι το σπάνιο και δύσκολο να αποκτηθεί.
Όταν με το καλό ήρθα Αθήνα έπεσα και αγόρασα κάμποσα cd που έκαναν 3 χιλιάρικα και ήθελα να τα έχω (και όχι μόνο), ενώ βρήκα και παλικάρια που μου έγραψαν διάφορα. Μετά ανακάλυψα και το internet και ξεκίνησα να κατεβάζω σιγά σιγά και μετά πολύ πολύ. Ύστερα ήρθε και η DSL και από εκεί που έπαιρνα 2-3 cd τον μήνα έχω καταλήξει να έχω κάτι τόνους mp3 και να παίρνω cd κάθε 2-3 μήνες (και τα 2 στα 3 είναι από προσφορές).
Μπορώ να καταλάβω ότι κάποιοι το θεωρούν "κακό" αυτό, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Απλά όταν παίρνω cd ξέρω ότι είτε θα το έχω ακούσει και δε θα είναι πατάτα είτε ότι έχω κατεβασμένο κάποιο παλιότερο cd που άξιζε τα λεφτά του, οπότε παίζει το καινούριο να αξίζει πραγματικά. Αυτό που μου έχει λήψει βέβαια είναι το να παίρνω στην τύχη ένα cd από συγκρότημα που δεν ξέρω και να βγαίνει δισκάρα (πχ το Storm before Calm των Primordial ή το Helvete των Nasum) από την άλλη όμως χαίρομαι που μπορώ να ακούω πολλή μουσική, καθώς και μπάντες-διαμάντια που σιγά μην είχα πάρει είδηση.
Τα μεγάλα αρνητικά της "γενιάς των MP3" (στην οποία νομίζω ότι οριακά δεν ανήκω) είναι ότι:
α) γινόμαστε τεμπέλιδες. Αν ο δίσκος κατεβαίνει σε μια ωρίτσα... πού να τρέχεις; (ακόμα και σε κατεβαστήρι αν έχεις φτύσει αίμα να κατεβάσεις κάτι το εκτιμάς (πχ θυμάμαι πόσες μέρες κατέβαζα δισκογραφία Zao από κατεβαστήρι με dial-up - σε εποχές που δεν έρχονταν δίσκοι τους στο Ελλάντα)
β) δεν εκτιμάμε τους καλούς δίσκους. Εντάξει, ένας δίσκος είναι, υπάρχουν άλλοι τόσοι για κατέβασμα
γ) δεν προλαβαίνουμε να ακούσουμε όλα όσα κατεβάζουμε με την προσοχή που τους αξίζει. Στο τελευταίο δηλώνω ένοχος. Κάποτε ήξερα απέξω tracklisting των περισσότερων δίσκων της δισκοθήκης μου (και τους περισσότερους στίχους). Τώρα ίσως να ξέρω σε ποιον δίσκο είναι τα "σουξεδάκια" και αν (όσο για στίχους - εντάξει, πλέον δεν τους διαβάζω καν ούτε στα cd που αγοράζω).

Αν και νομίζω το πιο εκνευριστικό με τη "νέα γενιά" δεν έχει να κάνει με τα mp3, αλλά γενικά με το internet: over-hyping. Πέρα από τον κλασικό που κατέβασε τα 10 σουξεδάκια και χαίρεται (μεταλλάς που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια της κασέτας) έχουμε και τον μεταλλά που διαβάζει έναν μεταλλοπατέρα να λέει πόσο πιο γαμάτη είναι η obscure εκείνη μπάντα που παίζει true/progressive/epic/drone/grind/post/gothic/black metal και τρέχει να ακούσει και να πει πόσο γαμάτη είναι, χωρίς να έχει ακούσει καλά ούτε Manowar, ούτε Queensryche, ούτε Helloween, ούτε Napalm Death, ούτε Celtic Frost ούτε Bathory και πάει λέγοντας. Αυτό νομίζω είναι και ο κάλος του μεταλλοπατέρα (καθώς και το ότι τα τόσα βυνίλια/cd που αγόρασε για να πουλάει μούρη του είναι πλέον άχρηστα).

Κλείνοντας, τα mp3 δεν είναι το κακό, στα μυαλά των μεταλλάδων είναι το πρόβλημα.

Coil
30-09-2007, 05:30

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.... Θ αναλύσω αύριο πάω για ύπνο...
Γαμάτο topic..

ikonoklast
30-09-2007, 12:25
Έτσι. Να με βγάλεις άσπρο ε.

phthoggon
30-09-2007, 14:02
γελάω από τώρα.

.
30-09-2007, 14:15
Θα συνιστούσα οι αποπάνω γιούζερς να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Στο συγκεκριμένο τόπικ χάσαμε τον Άνγκμαρ, θα είναι κρίμα να χάσουμε και το ακατέργαστο διαμάντι που λέγεται Κόιλ.

Coil
30-09-2007, 16:56
Ας θεωρήσουμε ότι όλοι μας έχουμε μια τεράστια ψηφιακή δισκοθήκη.

Λοιπόν είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος ακούει θεωρητικά από τα 20HZ-20Khz. Αυτή είναι μία τιμή η οποία πρακτικά δε ισχύει. Είναι ζήτημα αν κάποιος μπορεί να ακούσει πάνω απο τα 16-17Khz ανάλογα με την ηλικία, και την ''χρήση'' που έχει κάνει στα αυτιά του κατα την διάρκεια της ζωής του. (όσοι χρησιμοποιείτε ψείρες, discman, walkman , mp3 players δεν έχετε καμία ελπίδα πιστέψτε με) .
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ:
Ο αλγόριθμος mp3 κάνει συμπίεση και αποκόπτει (χονδρικά πάντα για περαιτέρω επιστημονική ανάλυση googlάρετε) το εύρος συχνοτήτων το οποίο είναι αρκετά ψηλά ή αρκετά χαμηλά (ο ρόλος του αλγορίθμου κάνει δουλειά με βάση ψυχοακουστικά φαινόμενα, θεωρίες κβαντοποιησης, θεωρημα Nyquist bla bla bla)
ΠΡΑΚΤΙΚΑ:
ΑΝΑΛΟΓΑ με το frequency response των ηχείων που διαθέτουμε γίνεται και η αναπαραγωγή του Audio αρχείου. Με λίγα λόγια αν κάποιος είναι η πολύ λεφτάς η πολύ μερακλής και έχει σπίτι του τιποτα ηχέια Nautilus ή High End Monitor τα mp3 κάτω απο 320 kbps kai VBR του είναι άχρηστα γιατί το ηχείο θα αναπαράγει και τις κομμένες συχνότητες υπο την μορφή λευκού θορύβου.Απο την άλλη βέβαια θα ακούσει πάρα πολύ πληροφορία απο CD η οποία χάνεται στα συμβατικα home ηχεία. Πχ Οι dream theater έχουν κιθάρες στις μίξεις τους οι οποίες δεν ακούγονται στα συμβατικά ηχεία, οι Ulver είναι λες και ακούς καινούριο δίσκο κλπ....
Συμπέρασμα: Σε όλα τα HI END συστήματα το mp3 κάνει μπάμ. Αλλά για την δουλειά που το θέλουμε είναι ΟΚ. Για προβληματικά πιατίνια δεν φταίει το mp3 αλλά ο αλγόριθμος κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης που χρησιμοποιείται.

Σε καμία περίπτωση άνθρωπος που έχει κοινά ηχεία δεν μπορεί να παραπονεθεί για την ποιότητα του mp3 πάνω απο 192 kbps.
Αν υπάρχει ας μου στείλει pm να τον προσλάβω.
Πετροβολάτε όσο θέλετε όλα τα παραπάνω είναι σε γενικές γραμμές καθώς οι θεωρίες συμπίεσης είναι τεραστια κεφάλαια στην ψηφιακή θεωρία.

Και τέλος όσοι καταλαβαίνετε διαφορά στο σπίτι σας ενός mp3 τι διαφορά στο ραδιοφωνο την καταλαβαίνετε? Που εκεί το μέγιστο εύρος του FM (Frequency Modulation ειναι περι των 15 khz και λοίπου 5 ολόκληρα Khz?)

phthoggon
30-09-2007, 18:09
Ωραία, έχεις λοιπόν αρχίσει/τελειώσει ηχοληψία, συγχαρητήρια. Παρ' όλα αυτό δε σε απέτρεψε από το να πετάξεις μερικές τρομερές μαλακίες οι οποίες ελπίζω πραγματικά να μη σου έχει μάθει κανένας άλλος και ναι είναι προϊόν προσωπικής βλακείας (μελέτης).

Λοιπόν είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος ακούει θεωρητικά από τα 20HZ-20Khz. Αυτή είναι μία τιμή η οποία πρακτικά δε ισχύει. Είναι ζήτημα αν κάποιος μπορεί να ακούσει πάνω απο τα 16-17Khz ανάλογα με την ηλικία, και την ''χρήση'' που έχει κάνει στα αυτιά του κατα την διάρκεια της ζωής του.

Εντάξει ρε παλικάρι, τώρα τι να σου πρωτοαπαντήσω. Επειδή τυχαίνει να κάνω μείξεις και επεξεργασίες και τα σχετικά. Εκεί χρησιμοποιούμε ένα πράγμα που το λένε equalizer που λες, και το οποίο έχει ένα εύρος συχνοτήτων από 20 ως 20k Hertz, στο οποίο μπορούμε να επιλέξουμε να αυξήσουμε και να μειώσουμε την ένταση οποιοδήποτε μέρους των. Δηλαδή μου λες πως όταν εγω επιλέγω την περιοχή από 17k εώς 20k και καταλαβαίνω εύκολα διαφορά έχω υπεράνθρωπο αυτί ή υπερτρομερό χϊ φάι σύστημα??? τα σενχάιζερ τα eH 350 τα ακουστικά έχω, και μη φανταστείτε ότι είναι της ελίτ, 60 ευρουδάκια κοστίζουν!! θα ήθελα να σημειώσω εν κατακλείδι ότι αν έχεις την εντύπωση πως ένα οποιοδήποτε υγιές και κάτω των 60 ετών αφτι δεν ακούει γενικότερα πάνω από 16-17Hz απλά δεν έχεις ιδέα από ήχο και στη θεωρία και πρακτικά. μετά αφιερώνεις μία παράγραφο όσον αφορά το freq. response των ηχείων και μας λες για τα σκατένια ηχεία και ότι δε μπορεί η πλέμπα να ακούσει την audio πληροφορία στο όλο εύρος της!! ε τι έγραφα εγω ρε κεφτε κάτι σελίδες πριν? έγραφα

λοιπόν. ο σωστός μουσικόφιλος ακούει τα εμπιθρι και τα σιντι του με ένα σωστό ηχοσύστημα, όχι με γοούκμαν και με ψείρες και με σπείρες. επομένως έχωμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε όταν ο κάθε παπάρας πάει και ριπάρει το πρόμο της καινούριας αλμπουμάρας που περιμένουμε εδώ και τριανταπέντε χρόνια σε 128 ή 160 κμπς ξερω γω. Έχουμε αυτιά και τ' ακούμε οκ? Εσύ αν είσαι κουφός και τα ακούς όλα ΘΡΑΣ τότε πάω πάσο. Επίσης λες μετά "Για προβληματικά πιατίνια δεν φταίει το mp3 αλλά ο αλγόριθμος κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης που χρησιμοποιείται." Τι μας νοίαζει πρώτον εάν φταίει ο αλγόριθμος ή το ίδιο το μπ3 (??) το γεγονός είναι πως έτσι κι αλλιώς τα πιατίνια και πολλοί άλλοι ήχοι βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη περιοχή των 15-16khz (και πιο πάνω) στην οποία γίνεται η σφαγή, με αποτέλεσμα συχνά να ακούγονται σαν κουζινικά σκεύη στα σκατένια εμπιθρι νοτ του μέντιον τον στατικό λευκό θόρυβο που δημιουργείται συχνά σε σαίτ με "καταπληκτικό" κομπρέσσιον όπως το myspace και το last.fm.

Γενικότερα δες/δείτε αυτό το σαϊτάκι εδώ που περιγράφει πειράματα με συνδυασμό ανάλυσης συχνοτήτων και ακουστικής άποψης.

http://www.mp3-tech.org/tests/pm/MP3HQ160k.gif

http://www.mp3-tech.org/tests

ΥΓ. στο ραδιο φυσικά και την καταλαβαίνουμε όταν έχουμε σωστό ηχοσύστημα/ακουστικά να την ακούσωμε και όχι ένα καλτ κατεστραμμένο ηχειάκι φορητού ράδιο και όλα γίνονται μπλακ λίτζιονς ήχος έτσι κι αλλιώς. Για αυτό ξέρεις και αναφέρονται στην 96 khz συμπίεση στα σωστά mp3 converters ως "radio quality". Επίσης να σημειώσω προκαταβολικά ότι δεν τα μισώ όλα τα μπ3, τα 256 τα αγαπώ. Αλλά να έχετε και κάνα δύο αξιολογικά κριτήρια παραπάνω ρε αδελφέ.

ΥΓ.2 επίσης θέλω να μου υποδείξεις ρε τρόμπα ένα σημείο στο προηγούμενο μου ποστ που κουόταρες και με κατηγόρησες για ημιμάθεια το οποίο είναι κατηγορηματικά και τεκμηριωμένα λάθος.

Coil
30-09-2007, 18:10
Και επι της ουσίας χαίρομαι πολυ ανθρώπους σαν τον Angmar και άλλους που το σπίτι τους είναι σαν δισκοπωλεία και συνεχίζουν ακόμα να το κάνουν αυτό. Προσωπικά και σε βάθος χρόνου έχω δώσει περι των 5.000.000 ταπεινών δραχμών για αγορά δίσκων. Προφανώς πολλοί έχετε δώσει περισσότερα. Πλέον επειδή δεν είμαι πιτσιρικάς να μαζεύω χαρτζιλίκι και να δουλεύω στον μπάρμπα μου για να μαζέψω κανα euro να πάω να πάρω cd με το κιλό πορεύομαι με mp3. Όταν αξίζει κάτι θα πέσει αγορά.

Ξέρω άτομο το οποίο εχει φοβερή μουσική κουλτουρα και άποψη και δεν έχει δώσει δραχμή για cd - βινύλια. Τον σέβομαι αφάνταστα γιατί στην τελική η ακρόαση της μουσικής μετράει και όχι η ποσότητα των CD που έχεις.

Ξεκολλάτε απο τον μύθο της υποστήριξης συγκροτημάτων. ΚΑΝΕΝΑ συγκρότημα που έχει επαγγελματικό συμβόλαιο (ακόμα και στην πιο μικρή εταιρεία) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ! Στην καλύτερη περίπτωση τα μεγάλα συγκροτήματα παίρνουν το 8% εφόσον καλυφθούν τα έξοδα παραγωγής και promotion.

Επίσης το κόστος ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ της μουσικής έχει πέσει απιστευτα. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ αν έχει τις απαραιτητες γνώσεις και εξοπλισμό μπορεί να βγάλει αξιοπρεπέστατη δουλειά χωρίς καμία εταιρεία και με μόνη προώθηση το διαδίκτυο. Πράγμα που μία δεκαετία πίσω δεν υπήρχε.

Το mp3 είναι απο τα μεγαλύτερα innovations στην ψηφιακή τεχνολογία

Και πώς στο forum ενός commercial site γίνεται διακίνηση mp3 και απο την άλλοι οι ίδιοι οι χρήστες του κράζουν το συγκεκριμένο format?

H μουσική βιομηχανία είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να διαμορφώσει την λειτουργικότητα της ώστε να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στο φαινόμενο.

Τα mp3 έχουν συμβάλει στην δημιουργία φοβερών φίλτρων στον εκάστοτε ακροατή για την επιλογή και διεύρυνση των ακουσμάτων του χωρίς να τον εγκλωβίζουν στην λογική πρώτα αγοράζω μετά ακούω μετά κλαίω τα λεφτά μου.

phthoggon
30-09-2007, 18:21
Ωραίες οι γενικολογίες και τα φιλοσοφικά και γω νομίζω ότι το μπ3 είναι καταπληκτική εφεύρεση άλλα έχεις ένα μεγάλο ποστ με τεχνικές λεπτομέρειες να απαντήσεις.

α, και βτγ (εντιτ)

Ξεκολλάτε απο τον μύθο της υποστήριξης συγκροτημάτων. ΚΑΝΕΝΑ συγκρότημα που έχει επαγγελματικό συμβόλαιο (ακόμα και στην πιο μικρή εταιρεία) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ! Στην καλύτερη περίπτωση τα μεγάλα συγκροτήματα παίρνουν το 8% εφόσον καλυφθούν τα έξοδα παραγωγής και promotion.

εδώ λες επίσης τεράστιες βλακείες επειδή τα συγκροτήματα της γειτονιάς σου που έχουν συμβόλαιο με σοβαρές μικρές εταιρίες οι οποίες αποτελούνται από άτομα που ασχολούνται με τη σκηνή και νιώθουν παίρνουν αρκετά σημαντικά ποσοστά από τις πωλήσεις έτσι ώστε να βγάλουν ένα μεγάλο ποσοστό των εξόδων τους τουλάχιστον. Αλλά ξέρεις εσυ, κατεβάζετε μπ3 ρε μαλάκες αφού @@ παίρνουν όλες οι μπάντες έτσι κι αλλιώς, μου το πε ο μπάμπης ο σουγίας και ο νώντας ο σκιζολαίμης!!

ikonoklast
30-09-2007, 18:24
σε χάκεψε.

sfinotouvlaki
30-09-2007, 18:30
Και επι της ουσίας χαίρομαι πολυ ανθρώπους σαν τον Angmar και άλλους που το σπίτι τους είναι σαν δισκοπωλεία και συνεχίζουν ακόμα να το κάνουν αυτό.

η ακρόαση της μουσικής μετράει και όχι η ποσότητα των CD που έχεις.

να πάω να πάρω cd με το κιλό

γίνεσαι ανακόλουθος. δε γνωρίζουμε τον άνγκμαρ για να μην βγάλουμε το συμπέρασμα ότι απλά αγοράζει σιντίζ με το κιλό.

ΚΑΝΕΝΑ συγκρότημα που έχει επαγγελματικό συμβόλαιο (ακόμα και στην πιο μικρή εταιρεία) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ! Στην καλύτερη περίπτωση τα μεγάλα συγκροτήματα παίρνουν το 8% εφόσον καλυφθούν τα έξοδα παραγωγής και promotion.

Επίσης το κόστος ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ της μουσικής έχει πέσει απιστευτα.

γι' αυτά υπάρχουν έγκυρα στοιχεία που να μπορούμε να διαβάσουμε κι εμείς; δεν τα αμφισβητώ απλά θα θελα να μπορώ ταπώσω αυτούς που μου την μπαίνουν.

Και πώς στο forum ενός commercial site γίνεται διακίνηση mp3 και απο την άλλοι οι ίδιοι οι χρήστες του κράζουν το συγκεκριμένο format?

αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα.

H μουσική βιομηχανία είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να διαμορφώσει την λειτουργικότητα της ώστε να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στο φαινόμενο.

αυτή ας καταστραφεί ολοσχερώς. δε δίνουμε μία.

Coil
30-09-2007, 18:33
Ωραία, έχεις λοιπόν αρχίσει/τελειώσει ηχοληψία, συγχαρητήρια. Παρ' όλα αυτό δε σε απέτρεψε από το να πετάξεις μερικές τρομερές μαλακίες οι οποίες ελπίζω πραγματικά να μη σου έχει μάθει κανένας άλλος και ναι είναι προϊόν προσωπικής βλακείας (μελέτης).

Λοιπόν είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος ακούει θεωρητικά από τα 20HZ-20Khz. Αυτή είναι μία τιμή η οποία πρακτικά δε ισχύει. Είναι ζήτημα αν κάποιος μπορεί να ακούσει πάνω απο τα 16-17Khz ανάλογα με την ηλικία, και την ''χρήση'' που έχει κάνει στα αυτιά του κατα την διάρκεια της ζωής του.

Εντάξει ρε παλικάρι, τώρα τι να σου πρωτοαπαντήσω. Επειδή τυχαίνει να κάνω μείξεις και επεξεργασίες και τα σχετικά. Εκεί χρησιμοποιούμε ένα πράγμα που το λένε equalizer που λες, και το οποίο έχει ένα εύρος συχνοτήτων από 20 ως 20k Hertz, στο οποίο μπορούμε να επιλέξουμε να αυξήσουμε και να μειώσουμε την ένταση οποιοδήποτε μέρους των. Δηλαδή μου λες πως όταν εγω επιλέγω την περιοχή από 17k εώς 20k και καταλαβαίνω εύκολα διαφορά έχω υπεράνθρωπο αυτί ή υπερτρομερό χϊ φάι σύστημα??? τα σενχάιζερ τα eH 350 τα ακουστικά έχω, και μη φανταστείτε ότι είναι της ελίτ, 60 ευρουδάκια κοστίζουν!! θα ήθελα να σημειώσω εν κατακλείδι ότι αν έχεις την εντύπωση πως ένα οποιοδήποτε υγιές και κάτω των 60 ετών αφτι δεν ακούει γενικότερα πάνω από 16-17Hz απλά δεν έχεις ιδέα από ήχο και στη θεωρία και πρακτικά. μετά αφιερώνεις μία παράγραφο όσον αφορά το freq. response των ηχείων και μας λες για τα σκατένια ηχεία και ότι δε μπορεί η πλέμπα να ακούσει την audio πληροφορία στο όλο εύρος της!! ε τι έγραφα εγω ρε κεφτε κάτι σελίδες πριν? έγραφα

λοιπόν. ο σωστός μουσικόφιλος ακούει τα εμπιθρι και τα σιντι του με ένα σωστό ηχοσύστημα, όχι με γοούκμαν και με ψείρες και με σπείρες. επομένως έχωμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε όταν ο κάθε παπάρας πάει και ριπάρει το πρόμο της καινούριας αλμπουμάρας που περιμένουμε εδώ και τριανταπέντε χρόνια σε 128 ή 160 κμπς ξερω γω. Έχουμε αυτιά και τ' ακούμε οκ? Εσύ αν είσαι κουφός και τα ακούς όλα ΘΡΑΣ τότε πάω πάσο. Επίσης λες μετά "Για προβληματικά πιατίνια δεν φταίει το mp3 αλλά ο αλγόριθμος κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης που χρησιμοποιείται." Τι μας νοίαζει πρώτον εάν φταίει ο αλγόριθμος ή το ίδιο το μπ3 (??) το γεγονός είναι πως έτσι κι αλλιώς τα πιατίνια και πολλοί άλλοι ήχοι βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη περιοχή των 15-16khz (και πιο πάνω) στην οποία γίνεται η σφαγή, με αποτέλεσμα συχνά να ακούγονται σαν κουζινικά σκεύη στα σκατένια εμπιθρι νοτ του μέντιον τον στατικό λευκό θόρυβο που δημιουργείται συχνά σε σαίτ με "καταπληκτικό" κομπρέσσιον όπως το myspace και το last.fm.

Γενικότερα δες/δείτε αυτό το σαϊτάκι εδώ που περιγράφει πειράματα με συνδυασμό ανάλυσης συχνοτήτων και ακουστικής άποψης.

http://www.mp3-tech.org/tests/pm/MP3HQ160k.gif

http://www.mp3-tech.org/tests

ΥΓ. στο ραδιο φυσικά και την καταλαβαίνουμε όταν έχουμε σωστό ηχοσύστημα/ακουστικά να την ακούσωμε και όχι ένα καλτ κατεστραμμένο ηχειάκι φορητού ράδιο και όλα γίνονται μπλακ λίτζιονς ήχος έτσι κι αλλιώς. Για αυτό ξέρεις και αναφέρονται στην 96 khz συμπίεση στα σωστά mp3 converters ως "radio quality". Επίσης να σημειώσω προκαταβολικά ότι δεν τα μισώ όλα τα μπ3, τα 256 τα αγαπώ. Αλλά να έχετε και κάνα δύο αξιολογικά κριτήρια παραπάνω ρε αδελφέ.

εγώ είπα για ημιμάθεια.. Δεν είπα ότι είσαι λάθος. πχ 0hz - 20 khz δεν ισχύει.

Δεν λέω μαλακίες καταρχάς ο άνθρωπος μετά τα 24 έχει σαφές μείωση του ακουστικού του φάσματος. Επιστημονικό γεγονός, βλεπε Ιατρική, φυσιολογία του αυτιού κλπ.

Ανθρωποι μετά τα 60 πρακτικα χάνουν τόνους πληροφορία.

Τα EQ που χρησιμοποιεις ειναι hardware? Δεν νομίζω. Σου έχει περάσει απο το μυαλο αφού κάνεις μίξεις και mastering και authoring ότι το όλο σύστημα σου μπορεί να είναι υπαίτιο και εσύ να ακούς την τάση απο κακές γειώσεις και να χαίρεσαι?

Γενικά σαν γνώστης και επαγγελματίας αν είσαι θεωρίες περι ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και ψυχοακουστικών φαινομένων πρέπει να ξέρεις ότι τα software που χρησιμοποιείς δεν είναι διόλου καλά για μίξεις και τα συναφή.
Φιλικά τα ακουστικά σου δεν είναι και τα κατάλληλα για μίξη.. και αφου ξέρεις δεν μιξάρουμε ποτέ με ακουστικά τα χρησιμοποιούμε μόνο για να "καταλάβουμε'' επακριβώς τα effects.

Αν βάλεις μία γεννήτρια και πετάξει ένα ημίτονο 20Khz θα το καταλάβεις δηλαδή? Μεσα απο τα senνheizer σου? Τι απόκριση έχουν? Γενικά πια είναι η αλυσίδα συστήματος που δουλεύεις?
Απλά σε παρακαλώ πρίν μιλίσεις και κρίνεις τον άλλο οτι λέει μαλακίες
να συμβουλευτείς κανένα βιβλίο περι ακουστικής και για δικιά σου περιέργεια πήγαινε κάνε το ακουστικό test σε έναν γιατρό να δεις που πραγματικά βρίσκεσαι.

Επίσης δεν είπα ποτέ τι είμαι σαν επαγγελματίας και ούτε θέλω να το παίζω εξυπνάκιας κλπ. Αν όμως είχες ακούσει σε τίποτα wall mount genelec αυτά που σου περιγράφω τότε θα είχες την ίδια άποψη με μένα. 1+1=2 Μην τα ισοπεδώνουμε όλα απλά για να υπάρχει διαμάχη...

Coil
30-09-2007, 18:43
Και επι της ουσίας χαίρομαι πολυ ανθρώπους σαν τον Angmar και άλλους που το σπίτι τους είναι σαν δισκοπωλεία και συνεχίζουν ακόμα να το κάνουν αυτό.

η ακρόαση της μουσικής μετράει και όχι η ποσότητα των CD που έχεις.

να πάω να πάρω cd με το κιλό

γίνεσαι ανακόλουθος. δε γνωρίζουμε τον άνγκμαρ για να μην βγάλουμε το συμπέρασμα ότι απλά αγοράζει σιντίζ με το κιλό.

ΚΑΝΕΝΑ συγκρότημα που έχει επαγγελματικό συμβόλαιο (ακόμα και στην πιο μικρή εταιρεία) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ! Στην καλύτερη περίπτωση τα μεγάλα συγκροτήματα παίρνουν το 8% εφόσον καλυφθούν τα έξοδα παραγωγής και promotion.

Επίσης το κόστος ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ της μουσικής έχει πέσει απιστευτα.

γι' αυτά υπάρχουν έγκυρα στοιχεία που να μπορούμε να διαβάσουμε κι εμείς; δεν τα αμφισβητώ απλά θα θελα να μπορώ ταπώσω αυτούς που μου την μπαίνουν.

αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα.

αυτή ας καταστραφεί ολοσχερώς. δε δίνουμε μία.

Στοιχεία περί μουσικής βιομηχανίας τα γνωρίζει κάποιος εκ των έσω δεν υπάρχει λόγος να με πιστέψει κάποιος παραθέτω καποιες γνώσεις μου.

CD με το κιλό εννοω οτι θα πάω να αγοράσω με την μία καμιά δεκαριά-δεκαπενταρια cd ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ αφου έχω μαζέψει μετά απο πολύ κόπο το κατάλληλο χρήμα.

Ο Angmar και κάθε Angmar είναι παράδειγμα. Εννοώ ότι σέβομαι ανθρώπους που συνεχίζουν ακόμα να εμπλουτίζουν την δισκοθήκη τους. Απλά εγώ δεν έχω την δυνατότητα να το κάνω και δεν θέλω πλέον... (άλλες προτεραιότητες)

ΟΚ η μουσική βιομηχανία sucks είμαι μαζί σου.

Το άλλο με τα mp3 και το site απλά είναι γεγονός (άσε που μου κάνει εντυπωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο)

sfinotouvlaki
30-09-2007, 18:46
δεν μπορώ να πω ότι μου λύθηκαν οι απορίες, αλλά ένιγουέι. αυτό με το σάιτ πραγματικά δεν το κατάλαβα. ποιοι το κράζουν (το εμπιθρι);

Coil
30-09-2007, 18:55
ΟΚ άστο my bad

Ρε φίλος phthoggon ντάξ λέω παπαριές και για την μουσική βιομηχανία και για την φυσιολογία του αυτιού και για την κωδικοποιηση και την συμπίεση και όλα. Δηλαδή εσύ που ασχολείσαι μας λες οτι τα ''μικρά'' groups χάνουν λεφτά απο τα mp3? Γνωρίζεις btw to budget που βγάζει την σήμερον ημέρα μία δισκογραφική για παραγωγή και promotion για μια ανερχόμενη μπάντα?

phthoggon
30-09-2007, 19:01
Αν βάλεις μία γεννήτρια και πετάξει ένα ημίτονο 20Khz θα το καταλάβεις δηλαδή? Μεσα απο τα senνheizer σου? Τι απόκριση έχουν? Γενικά πια είναι η αλυσίδα συστήματος που δουλεύεις?
Απλά σε παρακαλώ πρίν μιλίσεις και κρίνεις τον άλλο οτι λέει μαλακίες
να συμβουλευτείς κανένα βιβλίο περι ακουστικής και για δικιά σου περιέργεια πήγαινε κάνε το ακουστικό test σε έναν γιατρό να δεις που πραγματικά βρίσκεσαι.

Απολύτως φιλικά φιλαράκι φίλε ναι λες μαλακίες. Ευχαριστώ για την επαγγελματική σου συμβουλή για τις μείξεις και για τα ακουστικά βέβαια αν και είμαι ικανοποιημένος από αυτά που έχω και μα το θεό είμαι σίγουρος ότι ακούω πραγματικές συχνότητες και όχι στάτικ νοιζ. Παρ' όλα αυτά δώσε βάση.

Επιμένω ξεκάθαρα για το ζήτημα των Khz διότι εκτός από την θεωρία έχω και την εμπειρία μαζί μου!! Μάθημα φυσικής και μουσικής ακουστικής στο πανεπιστήμιο. Το παλικάρι ο καθηγητής μας βάζει μία γεννήτρια η οποία παράγει όπως είπες ακριβώς στο παράδειγμα με το γιατρό ένα ημιτονοειδές κύμα αρχίζοντας από τις πολύ χαμηλές συχνότητες το οποίο ανεβαίνει συνεχώς, φτάνοντας στις πολύ υψηλές περιοχές των 12-14 όπου σπάει τύμπανα, πέφτοντας σε ένταση σταδιακά από 15khz και πάνω όπου όμως ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ακούγεται ωσάν ένας μικρός ψίθυρος μέχρι να φτάσει τα 20khz όπου εξαφανίζεται τελείως!! (σύμφωνα ακριβώς με το διάγραμμα ακουστότητας που αφορά ένταση ανά συχνότητα του ανθρώπινου αυτιού). Λοιπόν, κοίτα μπορείς να αμφισβητείς το πόσο επηρεάζει η περιοχή αυτή το συνολικό άκουσμα ενός ήχου (που για μένα σαφέστατα την επηρεάζει όπως και γενικότερα το ηχόχρωμα - ελπίζω να είσαι familiar με τη θεωρία των αρμονικών) ή τι συχνότητες μπορούνε να αποδώσουν τα ηχεία και τα ακουστικά αλλά ε μην αμφισβητείς και τι ακούει το ίδιο το ανθρώπινο αυτί διότι έχεις πολλά πολλά επιστημονικά συγγράμματα να καταρρίψεις, οκ? (εκτός βέβαια κι αν δεν ακούς τις f αυτές ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, που σε αυτή την περίπτωση προσδίδει ένα κωμικό τόνο στην υπόθεση και έχω να αφιερώσω ένα :/)

υγ. δηλαδή όταν εσύ κάνεις μίξεις αφήνεις την περιοχή πάνω από τα 16khz στη τύχη του θεού επειδή δεν ακούγεται κατ' εσέ?? λολ, καημένοι νέοι καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής τι έχουν να τραβήξουν.

Δηλαδή εσύ που ασχολείσαι μας λες οτι τα ''μικρά'' groups χάνουν λεφτά απο τα mp3? Γνωρίζεις btw to budget που βγάζει την σήμερον ημέρα μία δισκογραφική για παραγωγή και promotion για μια ανερχόμενη μπάντα?

Μία μπάντα χάνει λεφτά όχι γιατί κατεβάζουν μπ3 το δίσκο τους, αλλά όταν δε πουλιένται τα σι ντι τους. Αυτά τα δύο πολλές φορές έχουν να κάνουν το ένα με το άλλο. Με μία πολύ πιο περιπλοκη σχέση ώστε να αναλύσουμε δω, που εξαρτιέται από πολλά πράγματα, αλλα είσαι τουλάχιστον αφελής άμα "αποποιείσαι ευθυνών" για τη διακίνηση μέσω μπ3.

Coil
30-09-2007, 23:30
[/quote]

Απολύτως φιλικά φιλαράκι φίλε ναι λες μαλακίες. [/quote]

OK αν και το θέμα είναι για τα mp3 ας το συνεχίσουμε λίγο ακόμα.

Ποστάρεις ότι η ανθρώπινη ακοή ειναι απο 0!?!Hz-20Khz εγώ λέω μαλακίες...

Μου λες για επιστημονικά πειράματα, συγγράμματα και πίπες ενω είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ οτι στην ανθρώπινη ακοή ρόλο παίζει το φύλλο η ηλικία, η χρήση του αυτιού κλπ. Ο μέσος άνθρωπος ακούει μέχρι τα 16khz ενώ στους ηλικιωμένους είναι δύσκολη η πρόσληψη ήχων πανω απο 8Khz. Υπάρχουν και άνθρωποι που ακούνε και 22Khz αλλά μιλάμε για το γενικό σύνολο.
Δηλαδή εσυ με τα πανεπιστημιακά σου μαθήματα προσπαθείς να μας πείσεις οτι ακούς το ίδιο καλά με την γιαγιά σου και εγώ λέω μαλακίες...
Ο Σκαρλάτος με μία γρήγορη ματιά στην σελίδα 387 της εφαρμοσμένης ακουστικής γράφει με λίγα λόγια αυτά που λέω και σαν ακαδημαικός που ασχολείσαι με την ακουστική θα το έχεις. Ρίξε μια ματιά.
Κάτσε λοιπόν και συνέχισε ότι εγώ λέω μαλακίες χωρίς να έχεις ακούσει mp3 σε σοβαρά ηχεία, κάτσε κάνε ''μειξεις'' (όπως τις γράφεις)
με σπασμένα SOFTWARE EQ και Sennheizer ακουστικά και ζήσε με την ψευδαίσθηση ότι κάνεις δουλειά και σοβαρή μάλιστα.
Δεν το συνεχίζω άλλο θα πω καμιά μαλακία πάλι....

ikonoklast
30-09-2007, 23:51
Βλακόηλ το αντικέιμενο της συζήτησης δεν είναι το αν ακούγονται οι ήχοι πάνω απο 16khz κάτι το οποίο είναι γνωστό και εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες όπως λές αλλά το κατα πόσο οι καταγεγραμμένες συχνότητες πάνω απο αυτά τα όρια επηρεάζουν το συνολικό ηχόχρωμα της εγγραφής.

phthoggon
30-09-2007, 23:54
Βρε αγόρι μου πότε έγραψα εγώ ότι η ανθρώπινη ακοή δεν μειώνεται με τη πάροδο του χρόνου, αντιθέτως αυτό το υποστήριξα και γω όταν σου αναφέρω σε κάποια φάση "αν έχεις την εντύπωση πως ένα οποιοδήποτε υγιές και κάτω των 60 ετών αφτι δεν ακούει γενικότερα πάνω από 16-17Hz". Και σαφώς μπορούμε να μιλάμε για πειράματα για το ποιό είναι το εύρος των f που μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο αυτί όταν αναφερόμαστε σε άτομα νεαράς ηλικίας με υγειή ακοή. Αυτό είναι το prime, πως να το κάνουμε, δεν μίλησε κανένας για μέσο όρο ακουστότητας του ανθρώπινου γένους σε όλες τις ηλικίες ξερω γω. Επίσης δεν είπα εγω σε καμία περίπτωση ότι κάνω σοβαρές μίξεις (ωπ!!) απλά ότι έχω την δυνατότητα έτσι να συμπεράνω κάνα δυό πραγματάκια παραπάνω. Άντε τώρα επειδής αναγκάζουμε το κόσμο να διαβάζει πράγματα τα οποία καθόλου δεν τον ενδιαφέρουν, να πούμε το ηθικό δίδαγμα. Καλά τα εμπιθρι, αλλά τα 256 kbps ακόμα καλύτερα.

sfinotouvlaki
01-10-2007, 00:00
όχι, καλέ. ενδιαφέροντα είν' όλ' αυτά! εγώ, βέβαια, διαφορά στα εμπιτρία βλέπω από τα 160 (άντε 192) και κάτω, γιατί τ' αυτάκια μου είναι περίπου εξηντατριώ ετών.

phthoggon
01-10-2007, 00:02
Να γίνει πολλ.

Coil
01-10-2007, 00:03
Βρε αγόρι μου πότε έγραψα εγώ ότι η ανθρώπινη ακοή δεν μειώνεται με τη πάροδο του χρόνου, αντιθέτως αυτό το υποστήριξα και γω όταν σου αναφέρω σε κάποια φάση "αν έχεις την εντύπωση πως ένα οποιοδήποτε υγιές και κάτω των 60 ετών αφτι δεν ακούει γενικότερα πάνω από 16-17Hz". Και σαφώς μπορούμε να μιλάμε για πειράματα για το ποιό είναι το εύρος των f που μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο αυτί όταν αναφερόμαστε σε άτομα νεαράς ηλικίας με υγειή ακοή. Αυτό είναι το prime, πως να το κάνουμε, δεν μίλησε κανένας για μέσο όρο ακουστότητας του ανθρώπινου γένους σε όλες τις ηλικίες ξερω γω. Επίσης δεν είπα εγω σε καμία περίπτωση ότι κάνω σοβαρές μίξεις (ωπ!!) απλά ότι έχω την δυνατότητα έτσι να συμπεράνω κάνα δυό πραγματάκια παραπάνω. Άντε τώρα επειδής αναγκάζουμε το κόσμο να διαβάζει πράγματα τα οποία καθόλου δεν ενδιαφέρουν, να πούμε το ηθικό δίδαγμα. Καλά τα εμπιθρι, αλλά τα 256 kbps ακόμα καλύτερα.

Α Γειά σου! και λέω εγώ τώρα ότι κατά την άποψη μου το καλύτερο είναι το VBR απο άποψη χώρου-πληροφορίας. Αλλά όπως και να το κάνεις το mp3 σε ένα σοβαρό ηχείο και 320kbps να είναι θα ακουστεί ότι είναι mp3. Αντίστοιχα χάνεις πολύ πληροφορία απο τα audio cd (σε καλές παραγώγες) Δοκίμασε με το Blood Inside των Ulver να το ακούσεις σε mp3 128,256,VBR, 320 σε ακριβά monitor ηχεία (με καλούς ενισχυτές) και μετά το Audio. H διαφορά είναι τεράστια.
Συμφωνούμε σε αυτα?

phthoggon
01-10-2007, 00:06
Ακούμε Ούλβερ οπότε συμφωνούμε. Θα αγοράσω το audio και θα σου πω.

Coil
01-10-2007, 00:06
Βλακόηλ

Έγινε φίλε ελιτιστή το πιασα. Εσυ από όλα αυτά που έχουμε γράψει δεν έχεις καταλάβει ακόμα η απλά είναι στο DNA σου αυτή η συμπεριφορά?
Η απλά σε αυτό το forum βρίζοντας ο ένας τον άλλον χωρίς λόγο ανεβαίνεις και σε εκτίμιση?

sfinotouvlaki
01-10-2007, 00:08
βασικά βοηθούμε την φέιθφέιλς στην εργασία της.

Coil
01-10-2007, 00:09
Ακούμε Ούλβερ οπότε συμφωνούμε. Θα αγοράσω το audio και θα σου πω.

Αφού είσαι και γνώστης θα καταλάβεις απο τις πρώτες νότες τι δουλειά έχουν κάνει τα άτομα με το masking τις κρυμμένες συχνότητες και μελωδίες ποθ δεν ακούς στο στέρεο στο σπίτι και τα ψυχοακουστικά φαινόμενα. Ομολογώ πως τέτοια δουλειά με άφησε άναυδο....

Αυτά ρε μάλιστα αξίζει να τα αγοράσεις!

Coil
01-10-2007, 00:09

Δεν γνωρίζω τι εννοείς. Είμαι μέλος κάτι μέρες....

ikonoklast
01-10-2007, 00:11
Βλακόηλ

Έγινε φίλε ελιτιστή το πιασα. Εσυ από όλα αυτά που έχουμε γράψει δεν έχεις καταλάβει ακόμα η απλά είναι στο DNA σου αυτή η συμπεριφορά?
Η απλά σε αυτό το forum βρίζοντας ο ένας τον άλλον χωρίς λόγο ανεβαίνεις και σε εκτίμιση?
Δεν είμαι ελιτιστής, είμαι ουρακοτάγκος και τρολλ! Βρίζω για να προάγω τη συζήτηση!

sfinotouvlaki
01-10-2007, 00:12
για μια τσούλα λέω (με το μπαρδόν). επίσης γιατί να αξίζει να αγοράσεις κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς στην ολότητά του εκτός κι αν σου κάνουν δώρο υπερουάου ηχεία;

phthoggon
01-10-2007, 00:16
Ε άμα τα έχει το παλικάρι έτσι κι αλλιώς επειδή είναι υπεργαμάουα παραγωγός ξερω γω??? Επίσης φίλτατε μοιάζεις να ξεχνάς ότι Ούλβερ=ΕΛΙΤ.

sfinotouvlaki
01-10-2007, 00:18
ναι, εκτός του ότι δεν ακούω καλά, ξεχνάω κι εύκολα. κι έχω κι άσπρες τρίχες. οπότε αν βάλω κι ένα κασκόλ κι έναν μπερέ θα γίνω κι εγώ ελίτ

FaithFails
01-10-2007, 00:29

ante pali me tin ergasia esy. ksekolla, den kanw ergasies edw kai xronia. Tin douleia mou kanw kai oxi edw mesa (eksairoumenis mias periptwsis to kalokairaki opws ksereis).

I luv u, filakia klp klp.

Sorry gia to off topic, synexiste.

Coil
01-10-2007, 00:30
Άλλοι σκάνε τρελά λεφτά για γραμματόσημα για παράδειγμα, άλλοι τα ρίχνουν στο αμάξι :D , άλλοι γουστάρουν να παίρνουν αντίκες...
Hobby... Δεν είναι τραγικό να έχεις ένα γαμάτο πικάπ και να έχεις σκάσει και μερικά χιλιάρικα για ηχεία έχοντας σκασει και άλλα μερικά χιλιάρικα για να φτιάξεις μια σωστή ακουστική στο σπίτι σου. Νταξ δεν λέω να έχεις δώσει 40000 ευρώ για 2 ηχεία αλλά αν έχεις μια δισκοθήκη η οποία εκτείνεται και πέρα απο τα όρια του Metal αξίζει να έχεις ένα χώρο ο οποιός θα είναι ο χώρος που θα ακούς μουσική...

Πάμε να σφαχτούμε? (προκατειλημμένος) Καμία αμιγώς metal παραγωγή δεν είναι τίποτα το φοβερό ούτως η άλλως...

sfinotouvlaki
01-10-2007, 00:31
τι τα γυρνάς τώρα; φοβάσαι μη ζητήσουμε ποσοστά;

άντε ρε, τα λέμε. φιλιά.

phthoggon
01-10-2007, 00:34
Πάμε να σφαχτούμε? (προκατειλημμένος) Καμία αμιγώς metal παραγωγή δεν είναι τίποτα το φοβερό ούτως η άλλως...

Καλώ τον χρήστη Κατώριμο να εισέλθει στην συζήτηση. Ευχαριστώ.

FaithFails
01-10-2007, 00:35
:wink:

Coil
01-10-2007, 00:41
επίσης γιατί να αξίζει να αγοράσεις κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς στην ολότητά του εκτός κι αν σου κάνουν δώρο υπερουάου ηχεία;

Πάνω σε αυτό βασίζομαι ότι στις περισσότερες metal παραγωγες δεν χάνεις και πολλά.... Death - The Sound of Perseverance και γαμώ τις παραγωγές? Ε απο κάτω δεν κρύβει τίποτα όπως οι Ulver ή άλλα μουσικά είδη πιο ανοιχτά στους πειραματισμους...

sfinotouvlaki
01-10-2007, 00:46
Ο χρήστης Deniz λέει:
μικρός έβαζα αντικριστά
Ο χρήστης Deniz λέει:
τα ηχεία του στερεοφωνικού
Ο χρήστης Deniz λέει:
έχωνα το κεφάλι ανάμεσα
Ο χρήστης Deniz λέει:
σαν να είναι ακουστικά
Ο χρήστης Deniz λέει:
και έχωνα justice for all τσίτα
Ο χρήστης Deniz λέει:
μην με ρωτήσεις γιατί το έκανα..........
Ο χρήστης Μικρό Σκατανθρωπάκι λέει:
αχαχαχαχα
για να πιασεις ολες τις συχνοτητες υποθετω
Ο χρήστης Deniz λέει:
μπα.. απλά ήμουν χαζός
μεταλλας ησουν
Ο χρήστης Deniz λέει:
δεν θα το ξανακάνω
Ο χρήστης Deniz λέει:
(να είμαι μεταλλάς)

Coil
01-10-2007, 00:50
:shock:

τρομερό κακό για τα αυτιά

:rofl:
OK

πάντα Loud And Heavy!

On topic...

Εν τέλη εμείς που είμαστε πάνω στην αλλαγη (αγορές μαζικές - mp3) είμαστε καλύτεροι απο όλους?

Blindgeo
01-10-2007, 00:53
Ο χρήστης Deniz λέει:
μικρός έβαζα αντικριστά
Ο χρήστης Deniz λέει:
τα ηχεία του στερεοφωνικού
Ο χρήστης Deniz λέει:
έχωνα το κεφάλι ανάμεσα
Ο χρήστης Deniz λέει:
σαν να είναι ακουστικά
Ο χρήστης Deniz λέει:
και έχωνα justice for all τσίτα
Ο χρήστης Deniz λέει:
μην με ρωτήσεις γιατί το έκανα..........
αχαχαχαχα
για να πιασεις ολες τις συχνοτητες υποθετω
Ο χρήστης Deniz λέει:
μπα.. απλά ήμουν χαζός
μεταλλας ησουν
Ο χρήστης Deniz λέει:
δεν θα το ξανακάνω
Ο χρήστης Deniz λέει:
(να είμαι μεταλλάς)
H olh fash mou 8umizei ta cd twn VIRGIN STEELE opou sto telos twn credits panta grafoun:

FOR BEST RESULTS PLAY AT MAXIMUM VOLUME...

enitharmon
01-10-2007, 12:11
τα ψυχοακουστικά φαινόμενα.
αυτό αναλύστε το λίγο παραπάνω αν μπορείτε, υπάρχει ολόκληρη έδρα στο παν. και δεν ξέρω γιατί

Coil
01-10-2007, 13:33
αυτό αναλύστε το λίγο παραπάνω αν μπορείτε, υπάρχει ολόκληρη έδρα στο παν. και δεν ξέρω γιατί

Αν ήταν τόσο εύκολο να εξηγηθεί σε ένα post δεν θα υπήρχε έδρα στο πανεπιστήμιο... Είναι απο τα πιο γαμάτα topics της ακουστικής και η βάση για πολλούς πειραματισμούς. Googlαρε για αρχή και άν όντως σε ενδιαφέρει μπορούμε να το αναλύσουμε περαιτέρω μαζί με τους φίλτατους συμφορουμιστές μας... (ελεεινός έχω γινει...) :shock:

sfinotouvlaki
01-10-2007, 13:34
αναλύστε...

phthoggon
01-10-2007, 13:37
Ε πες ρε παιδί μου ότι είναι μια επιστήμη μου μελετάει την υποκειμενική εντύπωση του ανθρώπου για τον ήχο όπως τον "λαβαίνει" και όχι όπως "είναι" το οποίο όσο θυμάμαι αφορά την ένταση κυρίως αλλά λογικά και όλα τα άλλα στοιχεία του ήχου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustic

FaithFails
01-10-2007, 14:12

Αν ήταν τόσο εύκολο να εξηγηθεί σε ένα post δεν θα υπήρχε έδρα στο πανεπιστήμιο... Είναι απο τα πιο γαμάτα topics της ακουστικής και η βάση για πολλούς πειραματισμούς. Googlαρε για αρχή και άν όντως σε ενδιαφέρει μπορούμε να το αναλύσουμε περαιτέρω μαζί με τους φίλτατους συμφορουμιστές μας... (ελεεινός έχω γινει...) :shock:

Επιτέλους sfinotouvlaki έμαθες τι δουλειά κάνω στο Καποδιστριακό.

Λοιπόν, δεν υπάρχει ψυχοακουστική καταρχάς. Η επιστήμη λέγεται πειραματική φωνητική (experimental phonetics) και έχει 3 κλαδους:

1) auditory phonetics (Ενδιαφέρεται για την ακουστική διαδικασία... την αίσθηση της ακοής, η οποία αποτελεί εγκεφαλική δραστηριότητα)

2) acoustic phonetics (Ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο πάλλεται ο αέρας στο χώρο ανάμεσα στο στόμα του ομιλητή/την πηγή ήχου και το αυτί του ακροατή)

3) articulatory phonetics (Ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο τίθεται σε κίνηση ο αέρας, για την κίνηση των οργάνων της ομιλίας/την παραγωγή ήχων από άλλες πηγές... )

Στα πειράματα μεταξύ άλλων μετράμε συχνότητες Hz, ένταση db και διάρκεια sec του ακουστικού σήματος. Αναγκαστικά συνεργαζόμαστε με άλλες επιστήμες όπως γνωστική ψυχολογία. κοινωνιολογία, ακουστική φυσική, ιατρική και πληροφορική.

FaithFails
01-10-2007, 14:18
Ε πες ρε παιδί μου ότι είναι μια επιστήμη μου μελετάει την υποκειμενική εντύπωση του ανθρώπου για τον ήχο όπως τον "λαβαίνει" και όχι όπως "είναι" το οποίο όσο θυμάμαι αφορά την ένταση κυρίως αλλά λογικά και όλα τα άλλα στοιχεία του ήχου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustic

Αν με τον όρο "υποκειμενική εντύπωση" υπονοείς πλατωνική θεωρία και αντιληπτική λειτουργία των ανθρώπινων αισθητηρίων οργάνων μάλλον συμφωνώ.

ikonoklast
01-10-2007, 14:21
Σας τα 'χε πει ο πλάτωνας!!!

phthoggon
01-10-2007, 14:24
Εχμ, για κοίταξε λίγο πιο προσέκτικα ρε φαιθφολς το βικιπέντια λινκ που έβαλα για να δούμε αν αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα. Δλδ ο κλάδος στον οποίο αναφέρεσαι εμπεριέχει αυτό που εννοούμε ως ψυχοακουστική? Για το θέμα δε γνωρίζω πολλά παραπάνω από τον ορισμό του σε ένα μικρό κεφάλαιο μέσα σε ένα μεγάλο βιβλίο οπότε δε μπορώ να πω τπτ παραπάνω.

πσ. τι πλατωνική θεωρία δλδ όντως.

FaithFails
01-10-2007, 14:30
Είναι το αντικείμενο ειδίκευσής μου και η δουλειά μου (πειράματα + teaching εν μέρει).
Το wikipedia ως επιστήμονας δεν το εμπιστεύομαι γενικότερα. Ψυχοακουστική εννοεί προφανώς τη συνεργασία Γνωστικής Ψυχολογίας - Ακουστικής Φωνητικής αλλά ο όρος δεν είναι δόκιμος στην επιστημονική βιβλιογραφία.
Πάντως ο γενικός στόχος όλων αυτών είναι να καταλάβουμε τη δομή και τις λειτουργίες των μερών του εγκεφάλου. Εδώ μπαίνει η Γνωστική Ψυχολογία, που είναι η επιστήμη που διατυπώνει θεωρίες και υποθέσεις για τα νοητικά σχήματα και τους μηχανισμούς που εμπλέκονται. Εμείς ψάχνουμε πειραματικά.

Κοινώς όταν ακούω ήχους / διαβάζω γραπτά βλέπω μπροστά μου νευρωνικά δίκτυα (ανθρώπινα ή ηλεκτρονικά)

phthoggon
01-10-2007, 14:37
Μμμμναι. Κοίτα είναι αρκετά δόκιμος όρος ώστε να βρίσκεται σε συγγράματα της Φυσικής Ακουστικής, πάντως αναφέρεται σε ένα πιο εξειδικευμένο τομέα φαντάζομαι από αυτά τα περίεργα και τα νευρωνικά και τους νεκρομάντεις που μας γράφεις εσύ. Υποθέτω ότι ο δικός σου έχει ένα ευρύτερο πλαίσιο. Ενδιαφέρον ακούγεται πάντως.

πσ. οι όροι SPL, Phon σου λένε τπτ εκτός από τα Decibel?

enitharmon
01-10-2007, 14:42
μπορείτε επίσης να μου πείτε αν το tinnitus θα εξαφανιστεί ποτέ;

ikonoklast
01-10-2007, 14:44
Εγώ 8έλω να μά8ω για το Tellurion.

FaithFails
01-10-2007, 14:44
SPL είναι νομίζω ένα είδος αλλοίωσης του ακουστικού σήματος και έχει σχέση με την μεταβολή της πίεσης του κύματος.

Το άλλο δεν το θυμάμαι.

Βασικά εγώ είμαι ψυχονευρογλωσσολόγος και με ενδιαφέρει αυτή η πλευρά του σήματος και η λειτουργία του εγκεφάλου. Για τα άλλα οι μετρήσεις γίνονται αυτόματα με λογισμικά και από ομάδες άλλων που μας τα δίνουν. Εμείς έχουμε μόνο θεωρητική κατάρτιση. Δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα.

phthoggon
01-10-2007, 14:45

Όχι δε θα ξαφανιστεί, άμα σου σφυρίζει για παραπάνω από 3 μέρες έχεις πάθει μόνιμη ζημιά. Να μη πας σε grind συναυλίες ενιθάρμον, καλά να πάθεις!!

φεϊθφολς άμα δεν έχεις ακούσει για το Phon που είναι μία μέτρηση για το επίπεδο του ήχου που "νομίζουμε" ότι λαβαίνουμε όπως λέγαμε πριν μιλάμε για διαφορετικούς τομείς.

FaithFails
01-10-2007, 14:48
Μμμμναι. Κοίτα είναι αρκετά δόκιμος όρος ώστε να βρίσκεται σε συγγράματα της Φυσικής Ακουστικής,

Μην ξεχνάς ότι η βιβλιογραφική ορολογία είναι κυρίως στα Αγγλικά και δεν έχει αποδοθεί συστηματικά ποτέ στα Ελληνικά. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφορετικών επιστημονικών χώρων.

FaithFails
01-10-2007, 15:01

Όχι δε θα ξαφανιστεί, άμα σου σφυρίζει για παραπάνω από 3 μέρες έχεις πάθει μόνιμη ζημιά. Να μη πας σε grind συναυλίες ενιθάρμον, καλά να πάθεις!!

φεϊθφολς άμα δεν έχεις ακούσει για το Phon που είναι μία μέτρηση για το επίπεδο του ήχου που "νομίζουμε" ότι λαβαίνουμε όπως λέγαμε πριν μιλάμε για διαφορετικούς τομείς.

Μιλάμε για τον ίδιο τομέα αλλά εγώ βασίζομαι σε επιστημονική ορολογία. Στη Φωνητική ο όρος Phon δεν υπάρχει ως πειραματικά αποδεδειγμένη έννοια. Θεωρείται αυθαίρετη σύμβαση και δεν το χρησιμοποιούμε στις μετρήσεις. Ο όρος καταργεί κάθε έννοια επιστήμης αφού θεωρεί υποκειμενικό οτιδήποτε, άρα τους νόμους της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Γλωσσολογίας κλπ. Ψάξτο λίγο καλύτερα. Εγώ δε θυμάμαι περισσότερα.

.
01-10-2007, 15:04
παιδιά σόρρυ δεν έχω διαβάσει τις τελευταίες σελίδες γιατί δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα σπουδαγμένα. Πού καταλήξαμε; Αγοράζουμε σιντίζ ή ακούμε εμπιθρίζ (κάνει και ομοιοκαταληξία);

phthoggon
01-10-2007, 15:06
Μιλάμε για τον ίδιο τομέα αλλά εγώ βασίζομαι σε επιστημονική ορολογία. Στη Φωνητική ο όρος Phon δεν υπάρχει ως πειραματικά αποδεδειγμένη έννοια. Θεωρείται αυθαίρετη σύμβαση και δεν το χρησιμοποιούμε στις μετρήσεις. Ο όρος καταργεί κάθε έννοια επιστήμης αφού θεωρεί υποκειμενικό οτιδήποτε, άρα τους νόμους της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Γλωσσολογίας κλπ. Ψάξτο λίγο καλύτερα. Εγώ δε θυμάμαι περισσότερα.

όχι όχι δε το θεωρεί υποκειμενικό έτσι όπως το εννοείς. υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα στο οποίο τα αντικειμενικά db του εξωτερικού χώρου γίνονται phon του "percieved loudness" του ανθρώπινου αυτιού. δε λέω τπτ παραπάνω όμως επειδή είναι πολύ αόριστα στη μνήμη μου αυτή τη στιγμή και μετά θα έρθει ο κόιλ και θα μας κράζει!!!!!!!

Kingdom Gone
01-10-2007, 15:11
μλκ πως φαινεται ομως οταν καποιος ειναι τιγκα ψωνισμένος...

FaithFails
01-10-2007, 15:18

όχι όχι δε το θεωρεί υποκειμενικό έτσι όπως το εννοείς. υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα στο οποίο τα αντικειμενικά db του εξωτερικού χώρου γίνονται phon του "percieved loudness" του ανθρώπινου αυτιού. δε λέω τπτ παραπάνω όμως επειδή είναι πολύ αόριστα στη μνήμη μου αυτή τη στιγμή και μετά θα έρθει ο κόιλ και θα μας κράζει!!!!!!!

Ούτε εγώ τα θυμάμαι καλά αυτά τα Phon αλλά θυμάμαι ότι ο ίδιος νόμος ή αλγόριθμος τεσπα φέρνει ως παραδείγματα και άλλους νόμους (π.χ. βαρύτητα) και τους υποκειμενικοποιεί. Τι να κάνουμε, αυτά τα αισθητήρια έχουμε, έτσι καταλαβαίνουμε τα κιλά μας :P

FaithFails
01-10-2007, 15:19

Επειδή ξέρεις κάτι λόγω επαγγέλματος σημαίνει ότι είσαι ψώνιο?
Μάλιστα. Οκ.

Rotting_Christ
01-10-2007, 15:25

Επειδή ξέρεις κάτι λόγω επαγγέλματος σημαίνει ότι είσαι ψώνιο?
Μάλιστα. Οκ.

mi thigese vre epistimona :!:

FaithFails
01-10-2007, 15:31
Δε θίχτηκα, απλά δεν ήταν ωραίο σχόλιο από κάποιον που δε με ξέρει. Εξάλλου η δουλειά δεν είναι ντροπή.

ikonoklast
01-10-2007, 15:41
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Επίσης εγώ σας συγχωρώ όλους.

FaithFails
01-10-2007, 15:58
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. .

Ξέρω 1-2 που είναι

ikonoklast
01-10-2007, 16:01
Για πες.

enitharmon
01-10-2007, 16:26

μα δεν πήγα :( (πούστηδες apokalyptische reiter μου καταστρεψατε ταφτια)

παίρνω :lsd: όμως και καλυτερεύει

συνεχίστε

sfinotouvlaki
01-10-2007, 16:29
τι είναι tinnitus;

εντάξει είδα τι είναι. και μένα μου χε γαμηθεί η ακοή (δε γράφω εξαιτίας ποιου λάηβ γιατί θα καταστραφεί το φόρουμ) στο δεξί αυτί για κάνα 6μηνο :?

enitharmon
01-10-2007, 17:09
εμένα δε μου χει γαμηθεί η ακοή, απλά έχω έναν ήχο όλο δικό μου@!

phthoggon
01-10-2007, 17:17
πούστηδες apokalyptische reiter μου καταστρεψατε ταφτια
και grind παίζουνε οι αποκαλύπτισχσκε εκτός των άλλων. χοχοχο.

Coil
02-10-2007, 08:58
Λοιπόν, δεν υπάρχει ψυχοακουστική καταρχάς.

:shock: Ας μην είμαστε απόλυτοι!

Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνω αλλά τα psychoacoustics είναι ένας ολόκληρος ξεχωριστός κλάδος στον τομέα της ακουστικής αλλά και της ψυχολογίας.

Coil
02-10-2007, 09:07
Επίσης on topic ένα πάρα πολυ καλό άρθρο για την κωδικοποιηση των mp3 σε συνάρτηση με την ανθρώπινη ακοή (καμπύλες Fletcher - Munson) κλπ.

Οι codecs ΜP3 χρησιμοποιούν ως βασικό μοντέλο ακοής αυτό που βασίζεται στις καμπύλες κατωφλίου ακουστότητας (Minimal Audition Threshold). Η ανθρώπινη ακοή παρουσιάζει την μέγιστη ευαισθησία της στην περιοχή 1kHz-5kHz και έξω από τα όρια αυτά μειώνεται δραστικά. Οι Fletcher και Munson κατασκεύασαν μία δέσμη από καμπύλες ελάχιστης ακουστότητας (οι οποίες περιγράφουν την στάθμη ηχητικής πίεσης που πρέπει να έχει ένας ήχος για να είναι μόλις ακουστός σε συνάρτηση με την συχνότητά του) όπου φαίνεται πώς η ευαισθησία της ακοής μεταβάλεται όχι μόνο με την συχνότητα αλλά και με την ένταση (loudness). Οσο μικρότερη είναι η ένταση, τόσο μικρότερη η ευαισθησία της ακοής και τόσο μεγαλύτερη στάθμη απαιτείται για να γίνει ακουστή μία συγκεκριμένη συχνότητα. Οι καμπύλες Fletcher/Munson προσφέρουν ένα πρώτο κριτήριο για την συμπίεση: Οι πληροφορίες κάτω από το κατώφλι ακουστότητας μπορούν να αποκοπούν από το σήμα ή, σκεπτόμενοι αντίστροφα, μπορούμε να αποθηκεύσουμε ανεπιθύμητα σήματα -όπως ο θόρυβος κβάντισης- σε περιοχές όπου το κατώφλι ακουστότητας είναι υψηλό. Ωστόσο πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το φαινόμενο της επικάλυψης (masking): Με δεδομένους δύο γειτονικούς ήχους (δηλαδή ήχους με παραπλήσιες συχνότητες) ο ισχυρότερος αλλοιώνει τοπικά την καμπύλη κατωφλίου ακουστότητας επικαλύποντας τον ασθενέστερο ο οποίος πλέον δεν γίνεται αντιληπτός από τους ακροατές. Το μοντέλο που χρησιμοποιήται στον codec MP3 κάνει ακριβώς αυτό: Υπολογίζει σε κάθε στιγμή το φασματικό περιεχόμενο του σήματος, αποφασίζει ποιοί ήχοι επικαλύπτονται από ισχυρότερους και δεν τους κωδικοποιεί. Σε κάθε χρονική στιγμή, ο codec έχει στην διάθεσή του έναν αριθμό ψηφίων, ο οποίος εξαρτάται από τον βαθμό συμπίεσης που του έχει ζητηθεί (δηλαδή το επιτρεπόμενο bitrate). Καθώς η συμπίεση εξελίσσεται δεν χρησιμοποιούνται όλα τα ψηφία, ιδιαίτερα αν η στιγμιαία μορφή του σήματος είναι "εύκολα" συμπιέσιμη, έτσι είναι δυνατή η συντήρηση μίας δεξαμενής ψηφιών (bits reservoir) από την οποία αντλούνται περισσότερα ψηφία για σήματα που απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια στην κωδικοποίηση.
Ο βασικός μηχανισμός του μοντέλου επικάλυψης, υποβοηθείται στην περίπτωση του MP3 και από δύο άλλους μηχανισμούς:
Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του προγράμματος και τις ποιοτικές απαιτήσεις του ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την κωδικοποίηση "Joint Stereo" κατά την οποία, κωδικοποιούνται οι μεν χαμηλές συχνότητες ως ένα μονοφωνικό κανάλι (mid channel, L+R), οι δε υψηλές (οι οποίες φέρουν κατά τεκμήριο και τις πληροφορίες για την στερεοφωνική εικόνα) σε ένα δεύτερο κανάλι ως διαφορές μεταξύ των αρχικών καναλιών (side channel, L-R).
To τελευταίο εργαλείο για την μείωση του bitrate που χρησιμοποιεί ο codec MP3 είναι, τέλος, γνωστό ως εντροπική κωδικοποίηση (entropy coding) ένα μάλλον τρομακτικό όνομα για μία διαδικασία η οποία κωδικοποιεί τα ψηφία που προκύπτουν από τα προηγούμενα στάδια με βάση την πιθανότητα εμφάνισής τους (probability coding, κατ΄αναλογίαν με τον γραπτό λόγο, όπου κάποιες λέξεις έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης σε σχέση με άλλες). Η εντροπική κωδικοποίηση είναι γνωστή και ως Huffman Coding και είναι μια μή-απωλεστική διαδικασία.
Από τα παραπάνω, γίνεται προφανές ότι το ψυχοακουστικό μοντέλο για την συμπίεση στην περίπτωση του MP3 "τρέχει" στο πεδίο της συχνότητας (γεγονός λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσο οι καμπύλες Fletcher/Munson όσο και η καμπύλη που περιγράφει το φαινόμενο της επικάλυψης έχουν ως οριζόντιο άξονα την συχνότητα. Ωστόσο, το ηχητικό σήμα εξελίσεται στον χρόνο. Πώς μεταφερόμαστε από το πεδίο του χρόνου στο πεδίο της συχνότητας για να κάνουμε τους υπολογισμούς μας; Στην περίπτωση του MP3 (αλλά και των codecs MPEG-2 AAC, MPEG-4 AAC, Ogg Vorbis και AC-3 -o τελευταίος χρησιμοποιήται από το Dolby Digital) χρησιμοποιήται μία πολύπλοκη μαθηματική διαδικασία κατά την οποία το υπό κωδικοποίηση μέρος του σήματος (block) υπόκειται σε επεξεργασία από μία τράπεζα φίλτρων (filter bank) η οποία χωρίζει το φάσμα σε 32 περιοχές και στην συνέχεια σε μετασχηματισμό MDC (Μοdified Discrete Cosine Transform). To σύνολο της διαδικασίας βασίζεται στις αρχές του μετασχηματισμού Fourier, ο οποίος αναλύει ένα σήμα εξελισσόμενο στον χρόνο σε μία σειρά συνιστωσών στο πεδίο της συχνότητας.

Στις παραπάνω τεχνικές, προστέθηκε, το 2001, μία ακόμη, με την ονομασία SBR (Spectral Band Replication, από την Coding Technologies), μετονομάζοντας τον codec που την υποστηρίζει σε MP3Pro. Ο τυπικός codec MP3 όταν λειτουργεί σε χαμηλά bitrates (μέχρι 96kbps, τα οποία απαιτούνται για streaming και μεταφορά δεδομένων από το διαδίκτυο) έχει σχετικά περιορισμένο εύρος συχνοτήτων που κυμαίνεται από τα 8-11kHz για bitrates 64kbps μέχρι τα 15kHz για bitrates 96kbps, μία επίδοση που είναι γνωστή και ως "FM Quality". Η τεχνική SBR χρησιμοποιεί την μορφή του φάσματος στις χαμηλές και τις μεσαίες συχνότητες καθώς και πληροφορίες για την μορφή του φάσματος στις υψηλές που έχουν κωδικοποιηθεί μαζί με το σήμα για να δημιουργήσει εκ του μηδενός την περιοχή που λείπει. Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική αλλά απαιτεί πολύ μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας: Για ένα σήμα με bitrate 64kbps (με πραγματικό εύρος 8kHz), χρησιμοποιεί τα 4kbps για την μεταφορά των παραμέτρων που περιγράφουν το φάσμα στις υψηλές συχνότητες και επιτρέπει την δημιουργία της περιοχής από τα 8kHz μέχρι τα 16kHz, απαιτώντας όμως τριπλάσια ισχύ από τον επεξεργαστή.

:shock:

fandango
02-10-2007, 10:56
Για πες.

ΕΠ.ΟΠ :)

FaithFails
02-10-2007, 12:06
Λοιπόν, δεν υπάρχει ψυχοακουστική καταρχάς.

:shock: Ας μην είμαστε απόλυτοι!

Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνω αλλά τα psychoacoustics είναι ένας ολόκληρος ξεχωριστός κλάδος στον τομέα της ακουστικής αλλά και της ψυχολογίας.

Το εξήγησα παραπάνω. Psycho-acoustics είναι το διεπιστημονικό πεδίο Ακουστικής Φωνητικής + Γνωστικής Ψυχολογίας. Ο όρος δεν υπάρχει βιβλιογραφικά σε καμιά άλλη γλώσσα πέρα από την Αγγλική. Στην εποχή μας υπάρχει διεπιστημονική συνεργασία για το ο,τιδήποτε πλέον. Αυτό δε σημαίνει ότι παράγουμε πάντα υβριδικές επιστήμες με ονόματα συνδυαστικά των συστατικών τους. Κάποιοι το κάνουν για ευκολία αλλά δεν είναι δόκιμο.

edit: το άρθρο που παρέθεσες είναι όντως κατατοπιστικό

Coil
02-10-2007, 12:47
Ναί ΟΚ αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένας καινούριος κλάδος ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με τα ψυχοακουστικά φαινόμενα? Δηλαδή η ψυχοακουστική που διδάσκεται σε ελληνικά ιδρύματα σε σεμινάρια ή σε αυτόνομα μαθήματα σε πιο επιστημονικό κλάδο ανήκει?
(Ρωτάω σοβαρά χωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης ή ειρωνίας)

Raven Lord
02-10-2007, 12:51

αυτό ακριβώς

ρε γμτ, όλα τα τοπικ-διαμάντια χάνω όταν παίζει δουλειά :?

FaithFails
02-10-2007, 12:58
Ναί ΟΚ αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί ένας καινούριος κλάδος ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με τα ψυχοακουστικά φαινόμενα? Δηλαδή η ψυχοακουστική που διδάσκεται σε ελληνικά ιδρύματα σε σεμινάρια ή σε αυτόνομα μαθήματα σε πιο επιστημονικό κλάδο ανήκει?
(Ρωτάω σοβαρά χωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης ή ειρωνίας)

Προσπαθώ να σου εξηγήσω απλώς ότι δεν υπάρχουν "ψυχοακουστικά φαινόμενα" αλλά ανθρώπινες εγκεφαλικές λειτουργίες που απαιτούν επιστημονική συνεργασία για να τα κατανοήσουμε και να τα ερμηνεύσουμε.
Δεν είναι ξεχωριστός κλάδος ή επιστήμη, είναι μια διαφορετική προσπάθεια πιθανής ερμηνείας με βάση την Ψυχολογία. Είναι απλώς μια συνεργασία επιστημονικών κλάδων για να το καταλάβεις καλύτερα. Το να τους δίνεις όνομα γίνεται χάριν ευκολίας.

FaithFails
02-10-2007, 13:00

αυτό ακριβώς

ρε γμτ, όλα τα τοπικ-διαμάντια χάνω όταν παίζει δουλειά :?

Πες τα Raven Lord!
:pink:

Raven Lord
02-10-2007, 13:01
αφού ξέρεις ότι πιστεύω στην ελεύθερη διακίνηση της τέχνης :P
:pink:

FaithFails
02-10-2007, 13:03
Και της γνώσης :pink:

Coil
02-10-2007, 18:59
Και της γνώσης :pink:

OK μου έλυσες την απορία...

μπορούμε να πούμε (έστω και με αφέλεια) ότι τα ψυχοακουστικά φαινόμενα για την αντίληψη της ακοής είναι ότι οι οφθαλμαπάτες για την όραση?

FaithFails
02-10-2007, 19:35
όχι!
Η ακριβής αναλογία είναι:
"ψυχοακουστικά φαινόμενα" και ακοή
οπτικές αναπαραστάσεις και όραση.

Δηλαδή όσο είναι ψευδαίσθηση αυτό που ακούς με τα όργανα ακοής, άλλο τόσο είναι ψευδαίσθηση αυτά που βλέπεις κανονικά με τα όργανα της όρασης.

Απόδειξη ότι τα ζώα αντιλαμβάνονται διαφορετικά και τις εικόνες και τους ήχους. Πέρα από αυτή την αναλογία, αυτό που λέτε είναι μια αυθαίρετη σύμβαση με τη μορφή αλγορίθμου που κανείς δεν έχει αποδείξει ότι ισχύει. Και κατά τη γνώμη μου δε γίνεται να αποδειχθεί εφόσον μιλάμε για νοητική αναπαράσταση πλέον που δε γίνεται να παρασταθεί αλγοριθμικά όπως άλλες.

edit: η Ακουστική απλά εδώ ψάχνει βασιζόμενη στην Ψυχολογία αλλά αλλά παραβιάζοντας βασικές αρχές της Κυματικής Φυσικής. Δηλαδή σκέψου ότι εισάγει σε αλγόριθμο μη μετρήσιμη μεταβλητή.

FaithFails
02-10-2007, 19:49
και στην τελική γιατί δεν εισάγουν και έναν αλγόριθμο που να μετατρέπει το οπτικό ίνδαλμα σε άλλη μονάδα?
Μήπως γιατί εκεί και οι δύο μεταβλητές είναι μη-μετρήσιμα νοητικά σχήματα και είναι θεωρητικά γελοίο?

Εξίσου αυθαίρετο μου φαίνεται και στην περίπτωση των ιδιοτήτων του ηχητικού σήματος.

Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι θα δούμε στο απώτερο μέλλον, έτσι? Μπορεί και τα δύο να καταστούν δυνατά :D

ikonoklast
02-10-2007, 19:52
και στην τελική γιατί δεν εισάγουν και έναν αλγόριθμο που να μετατρέπει το οπτικό ίνδαλμα σε άλλη μονάδα?
τι εννοείς;

FaithFails
02-10-2007, 19:58
τι εννοείς;

Εννοώ ότι εδώ μιλάμε για αλγόριθμο που σχετίζεται με επεξεργασία πληροφοριών. Υπάρχει συσκευή εισόδου (αυτί ή μάτι αντίστοιχα), συσκευή αποθήκευσης (εγκέφαλος) και συσκευές εξόδου. Η εικόνα αποθηκεύεται στον εγκέφαλο ως νοητική αναπαράσταση και δεν μπορεί να μετρηθεί σε μονάδα. Κάτι τέτοιο με τις τωρινές γνώσεις μας είναι αυθαίρετο.

edit: Για να το καταλάβεις καλύτερα, απλά οι μεταβλητές πρέπει να έχουν μια τιμή και εδώ δε γίνεται. Η ερώτησή μου ήταν ρητορική και λίγο ειρωνική.

Phoebus
02-10-2007, 20:08
Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν κάνει κάτι τέτοιο;

ikonoklast
02-10-2007, 20:12
τι εννοείς;

Εννοώ ότι εδώ μιλάμε για αλγόριθμο που σχετίζεται με επεξεργασία πληροφοριών. Υπάρχει συσκευή εισόδου (αυτί ή μάτι αντίστοιχα), συσκευή αποθήκευσης (εγκέφαλος) και συσκευές εξόδου. Η εικόνα αποθηκεύεται στον εγκέφαλο ως νοητική αναπαράσταση και δεν μπορεί να μετρηθεί σε μονάδα. Κάτι τέτοιο με τις τωρινές γνώσεις μας είναι αυθαίρετο.

edit: Για να το καταλάβεις καλύτερα, απλά οι μεταβλητές πρέπει να έχουν μια τιμή και εδώ δε γίνεται. Η ερώτησή μου ήταν ρητορική και λίγο ειρωνική.
βασικά δε κατάλαβα σε τι ακριβώς πράγμα διαφωνείς οπότε και λες το σχήμα με τον αλγόρι8μο. Οτι οι ιδιότητες του ηχητικού σήματος και ο τρόπος πρόσληψης τους απο την αν8ρώπινη νόηση είναι αρκετά πολύπλοκος ώστε να μιλάμε για αλγορί8μους μετατροπής;

FaithFails
02-10-2007, 20:34
Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν κάνει κάτι τέτοιο;

Μμμ, όχι. Η φωτογραφική μετατρέπει το αρχικό σήμα σε συμπιεσμένο 0101......
Στην περίπτωση του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Μεγάαααααλη ιστορία.

Τεσπα δεν θυμάμαι λεπτομερώς το Phon και όλα αυτά, όταν βρω χρόνο θα το κοιτάξω και επανερχόμαστε. Πάντως δεν το λαμβάνουμε υπόψη ως σταθερό χαρακτηριστικό του σήματος και δεν επηρεάζει τις μετρήσεις μας.

FaithFails
02-10-2007, 20:39
τι εννοείς;

βασικά δε κατάλαβα σε τι ακριβώς πράγμα διαφωνείς οπότε και λες το σχήμα με τον αλγόρι8μο. Οτι οι ιδιότητες του ηχητικού σήματος και ο τρόπος πρόσληψης τους απο την αν8ρώπινη νόηση είναι αρκετά πολύπλοκος ώστε να μιλάμε για αλγορί8μους μετατροπής;

Ότι όσον αφορά τον ανθρώπινο μηχανισμό δεν έχουμε πειραματικές αποδείξεις για την μετατροπή αυτή ακόμα. Η Ψυχολογία δεν βοηθάει στην προκειμένη περίπτωση διότι περιορίζεται σε υποθέσεις. Περιμένουμε από την Νευρολογία η οποία όμως δεν έχει αποδεχτεί μέχρι στιγμής την μετατροπή που αναφέρατε. Πρέπει να το κοιτάξω καλύτερα πάντως. Δεν τα θυμάμαι όλα τα σχετικά της βιβλιογραφίας.

FaithFails
02-10-2007, 20:55
Οκ εντελώς απλά:

δεν ξέρουμε ακόμα πώς μετατρέπεται το σήμα (οπτικό ή ακουστικό) σε ηλεκτρικές ώσεις που διαβιβάζονται στον εγκέφαλο. ούτε με ποια μορφή περνάει ως εκεί. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μονάδες Phon΄ούτε κάτι άλλο τέτοιο.

Phoebus
02-10-2007, 21:37
Μάλλον εννοείς το γιατί το τάδε σήμα μετατρέπεται στη δείνα ακολουθία ηλεκτρικών ώσεων στον εγκέφαλο. Το πως γίνεται η διαδικασία, στο φυσικό επίπεδο, το ξέρουμε νομίζω...

Coil
02-10-2007, 22:50
Μάλλον εννοείς το γιατί το τάδε σήμα μετατρέπεται στη δείνα ακολουθία ηλεκτρικών ώσεων στον εγκέφαλο. Το πως γίνεται η διαδικασία, στο φυσικό επίπεδο, το ξέρουμε νομίζω...

Ναι αυτό πιστεύω πως εννοεί... ένα παράδειγμα ψυχοακουστικού φαινομένου μπορούμε να βρούμε στο κομμάτι των Coil - Ostia (The Death Of Pasolini) βέβαια όταν γνωρίζεις πού βρίσκεται το συγκεκριμένο ουσιαστικά μπορείς να το εντοπίσεις οπότε δεν επεκτείνομαι άλλο....

FaithFails
03-10-2007, 10:48
Ναι αυτό εννοώ ακριβώς. Στον άνθρωπο δεν ισχύουν αυτά που ισχύουν σε μηχανές στην προκειμένη περίπτωση.

hvilelos?
03-10-2007, 15:30
Γαμω και τον Shannon και τον Nyquist και τον Gibbs με τα κωλομαθηματα που εχουμε μπλεξει

Coil
03-10-2007, 17:07
Γαμω και τον Shannon και τον Nyquist και τον Gibbs με τα κωλομαθηματα που εχουμε μπλεξει

όχι ρε καυλερά είναι...

Ο σκαρλάτος ειδικά..... :evil:

Vic
03-10-2007, 17:12
Κατεβάστε οι 5-6 των τελέυταίων σελίδων το Brain Story του BBC. Βρίσκεται ονλάιν τώρα (γυρνάει), 6 επεισόδια και σας υπόσχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ότι θα καυλώσετε επικίνδυνα και θα σας λυθούν οι απορίες των τελευταίων ποστ.

Όχι, ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι παίζει σε φυσικό επίπεδο, αλλά έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ενδείξεις που καταρρίπτουν τις συνηθισμένες.

Δείτε.

Κατά τ'άλλα πάω να κρύψω καμιά συχνότητα στους Τάνκαρντ που θα ακούγεται μόνο με Ναυτίλο και μετά να φανώ και πολύ σοβαρός ψυχοακουστικάκιας!!!

ΥΓ: Φυσικά διαφωνώ και με το Μπρέιν Στόρι στις υποθέσεις του αλλά εσείς θα συμφωνήσετε!!

FaithFails
03-10-2007, 20:19
Όχι, ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι παίζει σε φυσικό επίπεδο, αλλά έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ενδείξεις που καταρρίπτουν τις συνηθισμένες.

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω κι εγώ. Γίνονται αρκετά πειράματα σε ΤΕΧΝΗΤΑ περιβάλλοντα από την Ακουστική Φυσική και την Πληροφορική (ρομποτική, νευρωνικά δίκτυα κ.λπ.).
Σε επίπεδο Ανθρώπινης Φυσιολογίας όμως τίποτα δεν ξέρουμε ακόμα για την μετατροπή του σήματος σε ηλεκτρικές ώσεις, διαβίβασή τους στον εγκέφαλο, κωδικοποίηση και αποθήκευση κ.λπ. Όλα παίζονται.

Υ.Γ.: Θα τσεκάρω αυτό που λες, αν και στη δουλειά μου εξ ορισμού έχω δει ήδη ΤΡΕΛΑ πράγματα που δεν τα πιστεύει ο μέσος άνθρωπος με τίποτα και αγγίζουν άλλες σφαίρες πλέον...

Phoebus
03-10-2007, 20:50
Με παραφράζετε. Δεν εννοώ ότι ξέρουμε "τι παίζει", εννοώ ότι γνωρίζουμε πως ο εγκέφαλος με φυσικές/χημικές διαδικασίες παραγεί μικρορεύματα.

Φίλε hvilelos?, σε ποια σχολή είσαι; Παίζει καμιά καλή σημείωση για ψηφιακά σαε;;;;