PDA

View Full Version : Ψηφάω στις εκλογές, the official.

ikonoklast
18-08-2007, 15:15
Εδώ όσοι σκέπτονται να ψηφίσουν στις εκλογές μας λένε γιατι 8α ψηφίσουν και τι 8α ψηφίσουν και γιατί 8α το ψηφίσουν. Μπορούν να μας πούν την άποψη τους όσοι δεν 8α ψηφίσουν όπως επίσης και οι πασόκοι.

Tip: you can also use color=#FFFFFF

The_Fool
18-08-2007, 16:38
Aφού κάνατε πολλ πριν κανά μήνα, τι το θές ετούτο; Τι περιμένεις να έχει αλλάξει δλδ;

Τεσπα, λέω να ψηφίσω τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, εφόσον βέβαια καταφέρει να υπερβεί τους τυπικούς περιορισμούς και να κατεβάσει ψηφοδέλτιο (αλλιώς θα ρίξω άκυρο ή δε θα πάω καθόλου). Τη ΦΣ θα την ψηφίσω γιατί είναι ιδεολογικά ότι πιο κοντινό στις πεποιθήσεις μου την παρούσα περίοδο. Επίσης γιατί έχω απογοητευτεί πάρα πολύ από την κατάντια των 2 κυρίαρχων κομμάτων, απ'τους καραγκιόζηδες που αποτελούν ένα μεγάλο μέρος τους, απ' τα κραυγαλέα σκάνδαλα, τις αποτυχίες τους και τις βλακείες που ξεστομίζουν, απ'τη διαφθορά που ούτε καν προσπαθήσανε να περιορίσουν, απ'το μονίμως ασαφές κυβερνητικό πλάνο και των 2 κομμάτων και απ'το δικομματισμό γενικότερα.

Δοθείσης της ευκαιρίας και μιας και σήμερα αναρτάται και επίσημα πλέον η ανακοίνωση για διάλυση της Βουλής (αφού ανεπίσημα, η τελευταία είναι ένα μπουρδέλο εδώ και τουλάχιστον 1 4ετία), δε χώνουμε τπτ γενικότερα πάνω στο καραγκιοζιλίκι των εκλογών; Πιο ενδιαφέρον θα είναι...

Σε χρωματάκι το indigo.

necropethamenos
18-08-2007, 18:34
egw den kserw ti na psifisw (pithanotata logw xazomaras) opote parakalw poly peiste me na psifisw kati.

(giati kai to na mi psifisw malakia mou fainetai)

entit: ektos pasok kai nd ennow e

Ace
18-08-2007, 18:55
Εγώ θα ψηφίσω άκυρο για να απαξιώσομε την εκλογική διαδικασία, να ξεμπροστιάσομε τον κοινοβουλευτισμό και να προωθήσουμε αντί αυτών των σάπιων τη σοσιαλιστική επανάσταση, που θα έχει ως στόχο το μετασχημάτισμο της κοινωνίας μέσα απο την αυτόνομη δράση των αθρώπων, και την εγκαθίδρυση μιας κοινωνίας οργανωμένης για την αυτονομία όλων!!!! 8)

stam and the witches
18-08-2007, 19:19
^^ Malakies !!

katwrimos
18-08-2007, 19:25
Synaspismo.

Necropethamene afto na psifiseis. I telospaton kati pou tha proksenisei pono sto navarxo :P

necropethamenos
18-08-2007, 19:28
kala, to mono efkolo, arkei na min einai ND kai o peri tou ponou stoxos tha eixe epitefxthei

Raven Lord
18-08-2007, 20:12
αν υπάρξει αριστερό κόμμα του οποίου η είσοδος στη βουλή θα είναι οριακή (δηλαδή ο ΣΥΝ) τότε θα το ρίξω εκεί. αλλιώς άκυρο. δε με νοιάζει και πολύ ούτως ή άλλως αφού τίποτα δε θα αλλάξει.

The Charon
18-08-2007, 20:26
3erei kaneis ean einai upoxrewtiko?

The Good Son
18-08-2007, 20:34
δεν νομίζω να υποχρεούται κάπχοιος να πσηφίσει συνασπιζμό.

Blanket
18-08-2007, 20:35
Πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός φηφίζοντας λευκό.

wraithgr
18-08-2007, 21:21
Ξέρει κανείς αν/τι παίζει για άτομα στο εξωτερικό;

JnB
18-08-2007, 21:32
Ένωση κεντρώων λέμε

Dark Dominion
18-08-2007, 21:58
Dynamismo. Giati mou arese to trailer tou dvd

Deggial
19-08-2007, 01:07
Φιλελεύθερη Συμμαχία, εάν κατεβάσει ψηφοδέλτιο. ΠΑΣΟΚ διαφορετικά.

Not_saved
19-08-2007, 03:35
προσπαθείστε παρακαλώ πολύ να με πείσετε να μην ψηφίσω ΜΕ.Ρ.Α.

Raven Lord
19-08-2007, 03:47
ναρίτες!!~!~~!1``1@@@1~!~ :shock:

Blanket
19-08-2007, 09:52
πρέπει να κσεσηκωθεί ο λαός με αποχή.

Ace
19-08-2007, 11:30
καλη εισαι συ.

solution_AK-47
19-08-2007, 11:40
πρέπει να κσεσηκωθεί ο λαός

Pinatero
19-08-2007, 13:15
αυτο με το συνασπισμο και την κλαψα μη δεν μπουν στη βουλη καθε φορα εχει κουρασει, οι ανυπαρκτοι εναλλακτικοι φιλοευρωπαιστες κουλτουριαρηδες που βρηκαν τη μοδα στη οικολογια (ναι μωρε και γω θα προτιμουσα να υπαρχει ενα ακομα "αριστερο" κομμα στη βουλη, παρα ενα ΛΑΟΣ, αλλα ειλικρινα πειτε λογους γιατι στο + )

και αυτη η φιλελευθερη συμμαχια τι ειν??

ΜΕ.Ρ.Α.

Deggial
19-08-2007, 13:30

http://www.greekliberals.net/

xHERETICx
19-08-2007, 13:57
βασικά το να ψηφίσεις λευκό η άκυρο είναι (ή καλύτερα έχει γίνει) μαλακία, αφου δεν προσμετράται καν ως ποσοστό στο αποτέλεσμα. αν είχαμε μόνο 2 κόμματα πχ και το ένα έπαιρνε 42%, το άλλο 56% και συνεπώς λευκά/άκυρα 2% τα τελικά ποσοστά θα εμφάνιζαν το 98% όσων πσήφισαν τα 2 κόμματα σαν 100%. κοινώς καλύτερα αποχή, δεν σηκώνεσαι πρωι πρωι κλπ κλπ.

τώρα έχουμε μπροστά μας μία απο αυτές τις περιπτώσεις που κάτι σου λέει μέσα σου οτι το πιο λογικό πράμα είναι να ψηφίσεις πασόκ μόνο και μόνο για να μη βγει η νεα δημοκρατία. το κακό είναι οτι κάτι ακόμα πιο μέσα σου σου λέει οτι αυτή η λογική είναι για κλάματα.

όλοι λέμε την κλισαρισμένη αποτέτοια για τους κουλτουριάρηδες εναλλακτικους οικολόγους, γιατί εξάλλου δείχνει οτι είμαστε και τόσο γαμάτοι που αμφισβητούμε και αυτούς που λένε και κάτι σωστό ακόμα, (νταξ, καταλαβαίνω γιατί το λες αλλά το ότι έχουμε μάθει να λεμε αυτές τις λέξεις -εκτός απο το "εναλλακτικός", αυτό πάντα σκατά ακούγεται- σαν να έχουν αρνητική έννοια, παραπέμπει σε λιακόπουλους και ρήγκανς και στελέχη πολυεθνικών). ειλικρινά ο μόνος λόγος που θα ψήφιζα συνασπισμό αν ψήφιζα γενικά, είναι οτι δεν είναι όσο γελοίοι είναι οι υπόλοιποι και όχι επειδή θεωρώ οτι είναι κόμμα που με καλύπτε και θα έπρεπε να κυβερνάει τη χώρα. απο την άλλη φαίνεται οτι ο μόνος λόγος που δε θα ψήφιζες συνασπισμό είναι οτι τις τρεις στερεότυπες φράσεις που απο τους ρεπουμπλικάνους του '50 και πλέον, χαρακτηρίζουν όποιον έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες, τις θεωρείς έγκυρη σκέψη. μα ναι, αυτός μιλάει για το περιβάλλον γιατί είναι η νέα τάση του χειμώνα, αυτό που είπες για να τον απαξιώσεις είναι πρωτότυπη σκέψη όμως.

irreligious
19-08-2007, 14:07
κάποιος μουνίς με είχε πεί απολιτίκ κρετίνο εδω μέσα,χαρακτηρισμό με τον οποίο θα συμφωνήσω κ την μέρα που όλοι οι άλλοι θα ψηφίζουνε εγώ θα πίνω ούζα κ θα τρώω καλαμαράκια σε παραλιακή ταβέρνα

xHERETICx
19-08-2007, 14:15
ναι, οι απολιτίκ μπραουζάρουν το πόλιτικς οφ έκστασυ συχνά.
κάπου διάβασα οτι η λέξη κρετίνος βγαίνει απο το χριστιανός.

irreligious
19-08-2007, 14:20
έλα το χοντραίνεις

katwrimos
19-08-2007, 14:22
αυτο με το συνασπισμο και την κλαψα μη δεν μπουν στη βουλη καθε φορα εχει κουρασει, οι ανυπαρκτοι εναλλακτικοι φιλοευρωπαιστες κουλτουριαρηδες που βρηκαν τη μοδα στη οικολογια (ναι μωρε και γω θα προτιμουσα να υπαρχει ενα ακομα "αριστερο" κομμα στη βουλη, παρα ενα ΛΑΟΣ, αλλα ειλικρινα πειτε λογους γιατι στο + )

Exm vasika den nomizo oti yparxei kindinos na minei ektos voulis opote mporeis na psifiseis otidipote xoris typseis. :P

An to pososto tou syn einai mikrotero apo 3.8% tote o alavanos den eklegetai (giati katevainei ypopsifios sto iraklio), opote o stoxos ypotheto einai gyro sto 4%,

ΜΕ.Ρ.Α.

Einai kati typoi pou nomizoun oti fileleftherismos einai o friedman kai oi penn and teller.

The Charon
19-08-2007, 15:20
An to pososto tou syn einai mikrotero apo 3.8% tote o alavanos den eklegetai (giati katevainei ypopsifios sto iraklio), opote o stoxos ypotheto einai gyro sto 4%,

giati den eklegetai?nomizw oti san arxhgos kommatos mporei na parei opoia edra 8elei apo tis eklegmenes.h' kanw la8os?

eleventh guardian
19-08-2007, 15:49
Nαι, κάνεις λάθος.

Ο αρχηγός κόμματος έχει δικαίωμα να επιλέξει δύο περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος. Αν δεν βγάλει έδρα το κόμμα του εκεί, τότε μένει εκτός.

Δεν ξέρω τελικά τι θα κάνει ο Αλαβάνος, είχε ακουστεί πάντως το σενάριο ότι σκεφτόταν να βάλει υποψηφιότητα σε Ηράκλειο και Αχαΐα (δεν είμαι σίγουρος για τη δεύτερη). Σ' αυτήν την περίπτωση είναι επίφοβος φυσικά.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, πάντως, είναι το πώς ο ΣΥΝ, ενώ σε όλες τις παρέες, εργασιακούς χώρους κ.λπ. έχει θεωρητικά ποσοστό δυνάμει ψηφοφόρων πάνω από 50% (ψάξτε να δείτε και ένα παλιό poll στο ER όπου έβγαινε δεύτερο κόμμα νομίζω), κάθε φορά που γίνονται εκλογές δίνει μάχη για να πιάσει το 3%.

Μοναδικο φαινόμενο, πραγματικά.

cloud
19-08-2007, 17:09
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, πάντως, είναι το πώς ο ΣΥΝ, ενώ σε όλες τις παρέες, εργασιακούς χώρους κ.λπ. έχει θεωρητικά ποσοστό δυνάμει ψηφοφόρων πάνω από 50% (ψάξτε να δείτε και ένα παλιό poll στο ER όπου έβγαινε δεύτερο κόμμα νομίζω), κάθε φορά που γίνονται εκλογές δίνει μάχη για να πιάσει το 3%.

Επειδή αυτοί εν τέλει το ρίχνουν πασοκ για να μη βγει η νδ.

asimoulis
19-08-2007, 19:36

http://www.greekliberals.net/

i apopsi tis oakke gia tous legamenous:

http://www.oakke.gr
http://www.oakke.gr/antifasist_met.htm

/np Nas - Everybody's Crazy

necropethamenos
19-08-2007, 21:08
τώρα έχουμε μπροστά μας μία απο αυτές τις περιπτώσεις που κάτι σου λέει μέσα σου οτι το πιο λογικό πράμα είναι να ψηφίσεις πασόκ μόνο και μόνο για να μη βγει η νεα δημοκρατία. το κακό είναι οτι κάτι ακόμα πιο μέσα σου σου λέει οτι αυτή η λογική είναι για κλάματα.

isxyei kai malista poly.

einai ena sovaro dillima, na psifiseis ena komma apodedeigmena apatewnwn epeidi einai apodedeigmena ligotero apatewnes apo tous twrinous?

i na psifiseis kati pou ontws sou kanei me kindyno na ksanavgoun ta idia gourounia?

asimoulis
19-08-2007, 21:34
tha mporouse na einai swsto na psifiseis pasok sti sigekrimeni συγκυρία...

to lew exontas sto mialo mou tin aposirsi tou nomou-plaisio...

mallon den tha to kanw alla sikwnei sizitisi gia to an p.x. i ekwkoinovouleutiki aristera epelege ws taktiki tin psifo sto pasok...

pithanotata oxi alla den kserw...

ikonoklast
20-08-2007, 00:00
Ε, το σεκ είναι το μόνο της εξωκοινοβουλευτικής που 8α μπορούσε να το κάνει (το έκανε σε δεκάδες άλλες ευκαιρίες) και ακόμα κι αυτό κατεβαίνει με το εκλογικό σχήμα ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. με αραν, αρας και κάποια οκδε. Κατα τ' άλλα δε μπορώ να μη μείν έκπληκτος με το πώς ακριβώς κάποιος 8εωρεί οτι το πασοκ στην παρούσα φάση dt, τώρα δα που μιλάμε, στο τώρα, τη στιγμή που γράφω, είναι "αποδεδειγμένα" κιόλας ένα κόμμα "λιγότερο απατεώνων" απο την ΝΔ. Ξεχνάω οποιαδήποτε σχέση έχω με το παρελ8όν και ρωτάω το στοιχειώδες, αναφέρατε τουλάχιστον μία πολιτική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στα εξής, ασφαλιστικό, εκπαιδευτική αναδιάρ8ρωση, εξωτερική πολιτική, σχέσεις και αποστάσεις απο την τρέχουσα πολιτική συγκυρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σεβαστείτε λίγο τους εαυτούς σας.

Μπερδεγούεη οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί που αναφέρ8ηκαν κατεβαίνουν με το ΜΕ.Ρ.Α. - Ενωτική Κίνηση.

locust
20-08-2007, 00:30
εγω δεν ψηφαω λογω αποστασης

Phoebus
20-08-2007, 00:57
Ε νταξ, υπερβάλλεις ρε ikonoklast... δηλαδή, πραγματικά, είσαι στο όριο να πεις χοντρές μαλακίες φίλε. Σε συμπαθώ και το ξέρεις, αλλά αν βάλεις στη ζυγαριά μετά τη μεταπολίτευση τα χρόνια διακυβέρνησης επί ΠΑΣΟΚ και τα χρόνια επί ΝΔ νομίζω ότι είναι σαφές το πότε ο ελληνικός λαός περνούσε καλύτερα. ΟΚ; Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ασφαλιστικό; Κάνεις πλάκα έτσι;

Τέσπα, συμπεριφέρομαι σα "πασόκος" =(

animae
20-08-2007, 01:02

Ψηλε, ετεροδημοτης.

ikonoklast
20-08-2007, 01:05
Όπως είπα μιλάω για την πολύ συγκεκριμένη συγκυρία. Ποιός ξεχνάει τις εξαγγελίες του Γιωργάκη στο Λαύριο για "ευέλικτη" ανασφάλιστη απασχόληση μέχρι τα 26 λίγο πριν (τις κινητοποιήσεις για) το CPE στη Γαλλία; Ποιά ακριβώς η πρόταση του πασόκ για το ασφαλιστικό και σε τι διαφέρει απο ότι έχει ήδη εξαγγελ8εί απο την ΝΔ; Ποιά ακριβώς αντιπολίτευση ασκει το πασοκ για ότι έχει γίνει μέχρι τώρα με δεκο, ιδιωτικοποιήσεις και ρέστα; Ποιός αστειεύεται;

λέηντικίλερ πές μας τι πιστεύεις με σ8ένος.

animae
20-08-2007, 01:14
Ποιά ακριβώς αντιπολίτευση ασκει το πασοκ

Υπο το απολυτο μηδεν.

Phoebus
20-08-2007, 01:21
Για τη πολύ συγκεκριμένη συγκυρία λοιπόν πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν εκφράζουν πολιτικές απόψεις αλλά περισσότερο εκπροσωπούν την εκάστοτε αστική τάξη. Και η αστική τάξη θέλει την ιδιωτικοποίηση, χέστηκε για το ασφαλιστικό και την εργασιακή ασφάλεια, και πραγματικά στα αρχίδια της τι γίνεται σε κάθε ΔΕΚΟ αρκεί να βγάλουνε λεφτά.

Νομίζω ότι είμαι σαφής...; Αυτός είναι ο ελληνικός λαός! Γι'αυτό δεν έχει ψηφιστεί ούτε 1 (ένας) νόμος ΥΠΕΡ των εργαζομένων που να τους εξασφαλίζει ένα επίπεδο ασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα. Κτλ κτλ κτλ.

locust
20-08-2007, 01:39

Ψηλε, ετεροδημοτης.

ποιο μακρυα ψηλε

animae
20-08-2007, 01:46

Ψηλε, ετεροδημοτης.

ποιο μακρυα ψηλε

E δε γαμιεται τοτες.

hcpunksonacid
20-08-2007, 01:47
den psifizw ta teleytaia 8 xronia.mia fora mono leventh otan imoun 18x.

asimoulis
20-08-2007, 01:57
Ε, το σεκ είναι το μόνο της εξωκοινοβουλευτικής που 8α μπορούσε να το κάνει (το έκανε σε δεκάδες άλλες ευκαιρίες) και ακόμα κι αυτό κατεβαίνει με το εκλογικό σχήμα ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. με αραν, αρας και κάποια οκδε. Κατα τ' άλλα δε μπορώ να μη μείν έκπληκτος με το πώς ακριβώς κάποιος 8εωρεί οτι το πασοκ στην παρούσα φάση dt, τώρα δα που μιλάμε, στο τώρα, τη στιγμή που γράφω, είναι "αποδεδειγμένα" κιόλας ένα κόμμα "λιγότερο απατεώνων" απο την ΝΔ. Ξεχνάω οποιαδήποτε σχέση έχω με το παρελ8όν και ρωτάω το στοιχειώδες, αναφέρατε τουλάχιστον μία πολιτική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στα εξής, ασφαλιστικό, εκπαιδευτική αναδιάρ8ρωση, εξωτερική πολιτική, σχέσεις και αποστάσεις απο την τρέχουσα πολιτική συγκυρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σεβαστείτε λίγο τους εαυτούς σας.

hmm mpa ta idia einai apla mipws tha itan taktika kalitera na vgei to pasok me apokleistiko kerdos gia tin epanastatiki aristera to pagwma i aposirsi nomosxediwn pou exoun sfragida ND p.x. nomos plaisio o opoios iponomevei kai to sindikalismo sta panepistimia...

dld gia logous taktikis kathara kai wste na kerdisoume kapoio xrono...

mporei na lew kai vlakeies...

Pinatero
20-08-2007, 02:09
ρε συ xHERETICx δεν εχω κανενα προβλημα με τους οικολογους, ουτε απαξιωνω την οικολογια και ουτε αμφισβητω οτι ο συνασπισμος ειναι το πιο ευαισθητοποιημενο κομμα στη βουλη οσον αφορα θεματα περιβαλλοντος, αλλα η οικολογια πρεπει να συνοδευεται απο μια πολιτικη σκεψη η οποια δεν συμβαδιζει με την π.χ. ευγενικη για το περιβαλλον Ευρωπαικη ενωση που φανταζεται ο ΣΥΝ

~ladykiller~
20-08-2007, 02:26
ελπίζοντας να μην γράψω mlks, αν σκεφτούμε πως την έχω ακούσει [liiiigo] από το νέφτι, καθώς καθάριζα κάτι πινέλα... :?

ο άνθρωπος, σαν νοήμον ζώο που είναι δεν χρειάζεται κανέναν να αποφασίζει για αυτόν.
Το αντίθετο είναι δικαιολογίες
1on από αυτούς που θέλανε να έχουν το πάνω χέρι και να κυριαρχήσουν στον λαό
2on από αυτούς που θέλανε να αποποιηθούν τις ευθύνες των πράξεων τους.

και αναγκαστική, τόσο πολύ, να ήταν η ψήφος που θα μου κόλλαγαν το όπλο στον κρόταφο για να το κάνω, θα προτιμούσα να τραβήξω την σκανδάλη.

ikonoklast
20-08-2007, 02:38
hmm mpa ta idia einai apla mipws tha itan taktika kalitera na vgei to pasok me apokleistiko kerdos gia tin epanastatiki aristera to pagwma i aposirsi nomosxediwn pou exoun sfragida ND p.x. nomos plaisio o opoios iponomevei kai to sindikalismo sta panepistimia...

dld gia logous taktikis kathara kai wste na kerdisoume kapoio xrono...

mporei na lew kai vlakeies...
Δεν υπάρχει τέτοιο περι8ώριο για κάποιο απο τα δύο κόμματα. το ελληνικό πανεπιστήμιο πρέπει να μεταλλαχτεί με βάση συγκεκριμένους άξονες που έχουν σκιαγραφη8εί απο τον Ενιαίο Ευρωπαικό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις συν8ήκες του Κιότο και της Τενενερίφης αυστηρώς μέχρι το 2010. Είναι ζήτημα ισορροπιών και επιβίωσης του ευρωπαϊκού διε8νικού κεφαλαίου. Το πασοκ ίσως να επιχειρούσε διαφορετική με8όδευση απο το ντουγρού ντου της ΝΔ αλλά τις μεταρρυ8μίσεις 8α τις έκανε με τον ίδιο τρόπο. Άλλωστε στελέχη όπως ο πάγκαλος και η δαμανάκη (υπεύ8υνη παιδείας) έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν δεξιότερα των μεταρρυ8μίσεων της ΝΔ.

Candiru
20-08-2007, 09:51
Οικολόγους Πράσινους μετά από κάτι δεκαετίες μορταδέλας και μεταχειρισμένου κωλόχαρτου.

Ασ σκεφτούμε ότι τον κώλο μας να βαράμε κάτω ένα από τα δυο μεγάλα θα βγουν με αποδεδειγμένη περιβαλλοντοκτόνα πολιτική (ας μην ξεχνάμε ότι πολλά από τα δασοκτόνα και αναθεωρητικά νομοσχεδια και άρθρα το ΠΑΣΟΚ άρχισε να τα κινεί και ούκω λίγες φωτιές κατέκαψαν την χώρα και ούκω λίγοι μεγατόνοι τσιμέντου χύθηκαν επί δυναστείας Παπανδρέου (1981-2004).

Συνεπώς, μέσα σε αυτή την απόγνωση καλά είναι να μπει και ένα οικολογικό κόμμα στη βουλή (3%) χρειάζεται και να ακούγονται πού και πού στο πανελλήνιο πολλά που ούτε κατά διάνοια μπορούν πολλοί να φανταστούν ότι μπορούν να γίνουν (πχ πράσινες θέσεις εργασίας, αύξηση του πράσινου στις πόλεις και βελτίωση της κινητικότητας και της διαχείρισης απορριμάτων, προώθηση νέων σχέσεων επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών, προώθηση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στην παράδοση και το φυσικό τοπίο, κλπ, κλπ), πράγματα για τα οποία υπάρχουν ήδη μελέτες και έρευνες που σκόπιμα παραμένουν στο συρτάρι.

Οσο για τα υπόλοιπα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα λίγο-πολύ υπάρχει ταύτιση με την αριστερά με άσκηση επικοδομητικής κριτικής στους δογματισμούς της.

Δεν θα σώσουν την Ελλάδα, όμως θα ακουστούν κάποια πράγματα που σήμερα ακούγονται μόνο σε κλειστές αίθουσες διαλέξεων του πανεπιστημίου ή σε κέντρα διαλέξεων της πόλης.

Dr. Death
20-08-2007, 10:02
ου κολιγοι

http://img.photobucket.com/albums/v450/ranger13/bscap0058.jpg

attila
20-08-2007, 13:04
διαβαζοντας απο την αρχη το συγκεκριμενο τοπικ καταλαβα τα εξης:
1. η φιλελευθερη συμμαχια(απο τα οσα ελαχιστα διαβασα στη σελιδα) πασοκιζει οσο δεν παει αλλο
2. ο ικονικλαστειναι πασοκολαγνος και βλεπει παντου φαντασματα πασοκων να τον κυνηγανε.
3. το πασοκ θα παρει τις εκλογες λογω του οικολογικου προγραμματος του(!)
4.οι μισοι ψηφοφροι του πασοκ θα το ψηφισουν για να μη ξαναβγει η νεα δημοκρατια (π.χ. φοεμπους)
5.πισω απο αυτο θα κρυφτουν και πολλοι που ντρεπονται να πουν οτι εριξαν η θα ριξουν πασοκ (π.χ. ασιμουλης)
6. ο καντιρου θα το ριξει στους οικολογους με την ελπιδα οτι αλλοι 400,000 θα κανουν το ιδιο ωστε να μπουν στη βουλη και να λενε τα ιδια πουτσιλικια με το συνασπισμο
7. ο αλαβανος μαλλον θα μεινει εκτος βουλης
και 8. οι κκεδες φετος θα ξεπερασουν στην εκλογολαγνεια-καλπολαγνεια ακομα και τη δεξια

asimoulis
02-09-2007, 23:35
5.πισω απο αυτο θα κρυφτουν και πολλοι που ντρεπονται να πουν οτι εριξαν η θα ριξουν πασοκ (π.χ. ασιμουλης)

giati esi ti tha rikseis?

attila
03-09-2007, 21:38
αντε ρε ασφαλιτη που θα σου πω και τι θα ριξω.

οι οικολογοι πρασινοι ειναι τελειως γκεη

Vic
03-09-2007, 22:05
Αν ήμουν Άθηνα και αν είχα βρει κανά καλό ανεκδοτάκι να γράψω στο ψηφοδέλτιο νομίζω πως θα χρησιμοποιούσα το ψηφοδέλτιο του Παπαθεμελή να ακυρώσω (πω πω νόημα - με λένε Αρτέμη κι ετς).

Θέλω όμως να πω στον Καντιρού γιατί ρε κωλόχαρτο; Εγώ τους λυπάμαι τους κακομοίρηδες στις εφορευτικές, βαρεμάρα και κούραση και να βλέπουν και τα σκατά του Καντιρού; Κρίμα είναι, κρίμα.

Στα χειρότερά μου κόμματα πάντως πρώτα θα ήταν το ΠΑΣΟΚ και μετά η ΝΔ ή ο ΣΥΝ (ντέρμπι για τη δεύτερη θέση). Θέλω όμως να μείνει ο Γιωργάκης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως, κάπως όπως ήθελα να είναι ο Μαλεζάνι προπονητής του βάζελου (γραφικά συμπαθής καρικατούρα ηλιθίου).

Αυτά για τις εκλογές. Α! Και τώρα που το είδα γραμμένο και εδώ. Είδα μια αφίσσα στο πανεπιστήμιο ΕΝΑΝΤΙΑ λέει, Αντικαπιταλιστική αριστερά. Η απορία μου είναι, υπάρχει και καπιταλιστική αριστερά και μάλιστα στην Ελλάδα; Σαν Fatal Death ένα πράμα...

ikonoklast
04-09-2007, 15:32
Εδω που τα λέμε υπάρχει ο ΣΥΝ. Για να μην πιάσουμε την ΟΑΚΚΕ.
8α μου πεις αυτοι οι ΕΝΑΝΤΙΑ ειναι ΣΕΚίτες. 8α σου πω κανείς δεν είναι τέλειος αδερφέ!

attila
04-09-2007, 17:17
δεν ειναι μονο το σεκ στο εναντια μην παραπληροφορεις ρε βρωμοναριτη

asimoulis
04-09-2007, 17:19
http://www.xrushaugh.org/

antikapitalistiki deksia...

asimoulis
04-09-2007, 17:20
attila ti eisai si re mouni?

kai ama den mou les na ksereis tha rthw apo kei me tin omada mou na ta poume...

sta xania den eisai kai esi?

carheart
04-09-2007, 17:21
εγώ ξέρω πως έχετε χωρίσει την μη κκε αριστερά σε δεκαπέντε χιλιάδες μικροονοματάκια σεκ μεκ ψεκ κατ ναρ κοε αραν σαυρ κουλ πουλ κλπ, και οι μεν πιστεύουν τα καλύτερα για τα τρία γραμματάκια τους, και ο αττιλα ειναι υπερ κάποιων και κατά άλλων.

εγώ λέω πως όταν έρθει η επανάσταση, όλοι αυτοί δεν θα την έχουν διοργανώσει.

asimoulis
04-09-2007, 17:23
εγώ ξέρω πως έχετε χωρίσει την μη κκε αριστερά σε δεκαπέντε χιλιάδες μικροονοματάκια σεκ μεκ ψεκ κατ ναρ κοε αραν σαυρ κουλ πουλ κλπ, και οι μεν πιστεύουν τα καλύτερα για τα τρία γραμματάκια τους, και ο αττιλα ειναι υπερ κάποιων και κατά άλλων.

εγώ λέω πως όταν έρθει η επανάσταση, όλοι αυτοί θα την έχουν διοργανώσει.

carheart
04-09-2007, 17:28
και συ νομίζεις πως τη γλιτώνεις μονοκύτταρε;

ikonoklast
04-09-2007, 17:33

Καταρχήν βλάκα βλάκα αν 8ες να ξέρεις τα λέω όλα με το νι και με το σίγμα στην γνωστή πραγματεία μου "Η Εντροπία ως αρχή κατανόησης της Μετα-Πτωσικής Αριστεράς". Κατα δεύτερον δεν 8α είναι τα κομματίδια που 8α διοργανώσουν την Επανάσταση αλλά ο ΠΟΛΟΣ.

wom
04-09-2007, 17:42
ο βόρειος μλ η ο μλ νότιος?

btw περισσότερο αστείο όνομα (marketing) είναι το ΕΝΑΝΤΙΑ ή το ΣΥΡΙΖΑ?

ikonoklast
04-09-2007, 17:49
Να γίνει πολλ.

asimoulis
ο βόρειος μλ η ο μλ νότιος?

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/MMPH/232338~Bill-Cosby-Posters.jpg

carheart

Καταρχήν βλάκα βλάκα αν 8ες να ξέρεις τα λέω όλα με το νι και με το σίγμα στην γνωστή πραγματεία μου "Η Εντροπία ως αρχή κατανόησης της Μετα-Πτωσικής Αριστεράς". Κατα δεύτερον δεν 8α είναι τα κομματίδια που 8α διοργανώσουν την Επανάσταση αλλά ο ΠΟΛΟΣ.

o ΠΟΛΟΣ δεν εμπεριέχει τα κομματίδια;

και αν όχι, τι εμπεριέχεται στον πόλο.

εγώ μιλάω ξεκάθαρο ΠΟΛΙΤΙΚΟ λόγο και εσύ υπεκφεύγεις!

carheart
04-09-2007, 17:50
Να γίνει πολλ.

.ος

Atheist
04-09-2007, 17:55
τα ΝΑΡ γαμάνε πάντως. γνώρισα κάτι τυπάκια στη μυτιλήνη, μπράβο, μπράβο.

ikonoklast
04-09-2007, 17:55

o ΠΟΛΟΣ δεν εμπεριέχει τα κομματίδια;

και αν όχι, τι εμπεριέχεται στον πόλο.

εγώ μιλάω ξεκάθαρο ΠΟΛΙΤΙΚΟ λόγο και εσύ υπεκφεύγεις!
Ναι αλλα όλα μαζί τα κομματίδια και οι ανένταχτοι αγωνισταί 8α πραγματώσουν τον ΠΟΛΟ μετωπηδόν σε ένα μετωπικό ολομέτωπο μέτωπο ρήξης τε και ανατροπής. Αυτός ο ΠΟΛΟΣ μάλιστα όπως λένεοι γραφές 8α είναι πιο μακρύς και πιο μεγάλος απο τους ήδη γνωστούς πόλους, τον ένα του βρώμικου κκε που ξεπουλάει τους αγώνες και το άλλο του βρώμικου ρεφορμισμού τύπου συν που ξεπουλάει τους αγώνες! Γαματο;;

Kingdom Gone
04-09-2007, 18:25
Καταρχήν βλάκα βλάκα αν 8ες να ξέρεις τα λέω όλα με το νι και με το σίγμα στην γνωστή πραγματεία "Η Εντροπία ως αρχή κατανόησης της Μετα-Πτωσικής Αριστεράς".

γιατί, πριν την πτώση;

ikonoklast
04-09-2007, 18:40
Πριν την πτώση σας κα8αρίζαμε και ήταν όλα μια χαρά.

Kingdom Gone
04-09-2007, 19:00
lol, πάλι τη γωνία τριχοτομούσατε αλλά οκ!

ikonoklast
04-09-2007, 19:05
Τι μαλάκες! Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο πάντα συνεπής αναρχισμός παρέδιδε μα8ήματα συνοχής και επαναστατικής πρωτοπορίας διε8νώς ως μονοτασικό ασυγκράτητο ρεύμα!

Kingdom Gone
04-09-2007, 19:16
άλλο εμείς, εσείς πετύχατε τη διάσπαση του πυρήνα, εμείς έχουμε πολυμορφία απλά

:!:

ikonoklast
04-09-2007, 19:34
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελ8όν. Τώρα με το νέο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συσπειρώσεις. Μετά τη στρατηγικής σημασία συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ ήρ8ε και η κίνηση ματ στην πολιτική σκακιέρα με την κοινή κά8οδο με το γνωστό κόμμα ΛΕΥΚΟ:

www.leyko.gr (http://www.leyko.gr)

carheart
04-09-2007, 19:40
ΣΥΡΡΙΖΑ και Γιώργος Πάντζας λοιπόν.

Πάντζας > Πόλος.

attila
04-09-2007, 19:47

βαλε λαδι και ελα βραδυ

Kingdom Gone
04-09-2007, 19:53

βαλε λαδι και ελα βραδυ

φάε λαδι ειναι το σωστό

ikonoklast
04-09-2007, 20:07
Πάντζας > Πόλος.
Όλοι οι βλάκες βλάκες αγράμματοι τα λέτε αυτά που δε ξέρετε μεγάλους πολίστες που έχει ο πόλος.
Κάτι Σάββες Μιχαήλ τον πατάνε χάμω τον πασόκο σου.

Ace
04-09-2007, 20:36
Τι εκανες στο σκατονησο;

katwrimos
04-09-2007, 21:35
"Η Εντροπία ως αρχή κατανόησης της Μετα-Πτωσικής Αριστεράς". .

lol, sosto!!

Not_saved
05-09-2007, 00:43
Τέτχοια φάση:

http://www.youtube.com/watch?v=gU4irby4He0

ikonoklast
05-09-2007, 00:54
μηδέν πολιτική αλλα πραγματικά πολύ καλοφτιαγμένο σποτ.

eleventh guardian
05-09-2007, 01:14
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελ8όν. Τώρα με το νέο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συσπειρώσεις. Μετά τη στρατηγικής σημασία συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ ήρ8ε και η κίνηση ματ στην πολιτική σκακιέρα με την κοινή κά8οδο με το γνωστό κόμμα ΛΕΥΚΟ:

To "Λευκό" είχε παλιά πρόεδρο τον Μεγαρίτη, το παλιό δάσκαλο/αθλητή του καράτε με το φυτεμένο μαλλί. Πραγματικά cult φυσιογνωμία, όπως και τα ψηφοδέλτια του κόμματος με την ένδειξη "Προσοχή, δεν είναι άκυρο!". Με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί όμως...

Abruzzi
05-09-2007, 01:38
χαχα γαμησε το σποτ

ikonoklast
05-09-2007, 02:34
Εντωμεταξύ ρε βλάκες φιλελεύ8εροι πως γίνεται να είστε ενάντια στις πατέντες λογισμικού τη στιγμή που ο μοναδικός λόγος που εξακολου8ούν να υπάρχουν είναι οι πιέσεις που δέχονται οι φορείς απο τα trust των εταιρειών software και το ξέρει ο κόσμοντας όλος, μέχρι και το ffii που είναι οι τελευταίοι των πούστηδων; Δηλαδή πως ακριβώς επηρεάζει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο "κρατισμός" η αδράνεια του δημοσίου την microsoft και τα άλλα κτήνη για να βγαίνουν και να λένε οτι οι πατέντες είναι ζωτικής σημασίας κατοχύρωση για τις εταιρείες;

Deggial
05-09-2007, 03:00
Εντωμεταξύ ρε βλάκες φιλελεύ8εροι πως γίνεται να είστε ενάντια στις πατέντες λογισμικού

Δύο βασικοί λόγοι:
α) Σε αντίθεση με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε άλλους κλάδους, στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για λογισμικό, όπως εφαρμόζονται στις ΗΠΑ και όπως προτάθηκε στην ΕΕ, δεν υπάρχει η απαίτηση της αναλυτικής περιγραφής της υλοποίησης (πρακτικά, δεν αποκαλύπτεται ο πηγιαίος κώδικας).

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποτίθεται κατοχυρώνουν προσωρινά μονοπώλια στην υλοποίηση μίας ιδέας κι όχι στην ιδέα καθ' αυτή, με σκοπό την ενίσχυση της εφευρετικότητας.

Αν κατοχυρώσω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον τρόπο κατασκευής μίας τηλεόρασης, λόγου χάρη, παραδίδω στην αρμόδια υπηρεσία αναλυτική περιγραφή της μεθόδου κατασκευής και αυτή δημοσιοποιείται, εξυπηρετόντας δύο σκοπούς:
- αφ' ενός έτσι μπορεί ένας άλλος κατασκευαστής τηλεόρασης να αποφύγει την ίδια μέθοδο, γνωρίζοντας ποιές μέθοδοι απαιτούν άδεια από τον νόμιμο κάτοχο.
- αφ' ετέρου όταν περάσει στο public domain είναι γνώση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων ιδεών.

Ωστόσο, καθώς δεν εμφανίζεται στο λογισμικό η μέθοδος υλοποίησης, καταλήγει να μονοπωλείται η ιδέα, κι όχι η υλοποίηση. Π.χ. αν η Α εταιρία έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε μία μέθοδο ταξινόμησης λίστας, χωρίς να δημοσιοποιεί τον πηγιαίο κώδικα, κάθε άλλος κατασκευαστής μεθόδου υλοποίησης της ταξινόμησης λίστας κινδυνεύει να μπλεχθεί σε δικαστικούς αγώνες.

β) Δημιουργείται πρόβλημα με τον χρόνο μονοπωλίου της ιδέας. 15 χρόνια ίσως έχει νόημα στην φαρμακοβιομηχανία, ωστόσο είναι "αιωνιότητα" για την πληροφορική, όπου σε 15 χρόνια η κατοχυρωμένη αυτή πατέντα δεν θα έχει καμία αξία για να διατεθεί στο public domain. Είναι, πρακτικά, μονοπώλιο ως την εξάντληση της χρησιμότητας της ιδέας.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν είναι άχρηστα, αλλά επί του παρόντος αφήνουν περιθώρεια κατάχρησης τους, ιδιαίτερα λόγω του μονοπωλιακού χαρακτήρα.

Μία από τις προτεινόμενες λύσεις (που έχει ακουστεί στο Ευροκοινοβούλιο), η οποία μπορεί να εφαρμοστεί και σε πνευματική ιδιοκτησία, είναι αυτή του compulsory licensing, για την αποφυγή μονοπωλίων. Ο κάτοχος είναι υποχρεωμένος να αδειοδοτεί την χρήση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας (εάν υπάρχουν προβλήματα στην συμφωνία τιμής μεταξύ κατόχου και αιτούμενου, τότε αποφασίζει δικαστήριο ποια είναι μία λογική τιμή).

ikonoklast
05-09-2007, 04:26
Ρε βλάκα βλάκα τα ξέρω όλα αυτά, δε ρώτησα γιατι είστε ενάντια στις πατέντες, ρώτησα γιατί είστε ενάντια στις πατέντες ενώ είστε αυτοί που είστε. Δηλαδή τι τύπου ρυ8μίσεις ενάντια στα μονοπώλια και τέτοια παρεμβατικά μου τσαμπουνάς; Αν οι νέες τεχνολογίες και το λογισμικό ως ο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος παραγωγής χρήζει παρεμβάσεις για να διεξαχ8εί σωστά ο ανταγωνισμός τότε πως μιλάτε για τους άλλους; Εδώ οι άλλοι λένε αποποινικοποίηση της πρέζας.

freak brother
05-09-2007, 04:38
Τι εκανες στο σκατονησο;

bre ante gamhsou me kanan apo thn nel lines mh sas kopsoume ta ploia lame efoplistonhsi fae kamia mastixa malaka ... na se dw na phgaineis athhna me ta mastixo-ypovryxia.!!

:ontopic: gamw ton olympilago!

freak brother
05-09-2007, 04:41

To "Λευκό" είχε παλιά πρόεδρο τον Μεγαρίτη, το παλιό δάσκαλο/αθλητή του καράτε με το φυτεμένο μαλλί. Πραγματικά cult φυσιογνωμία, όπως και τα ψηφοδέλτια του κόμματος με την ένδειξη "Προσοχή, δεν είναι άκυρο!". Με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί όμως...

nai alla o pateras tou kyrioy Ntaliou

http://leyko.gr/content/view/67/1/

Ace
05-09-2007, 06:17
Τι εκανες στο σκατονησο;

bre ante gamhsou me kanan apo thn nel lines mh sas kopsoume ta ploia lame efoplistonhsi fae kamia mastixa malaka ... na se dw na phgaineis athhna me ta mastixo-ypovryxia.!!

χαχαχαχ το αιωνιο κομπλεξ του μυτιληνιου.

Deggial
05-09-2007, 12:15
Ρε βλάκα βλάκα τα ξέρω όλα αυτά, δε ρώτησα γιατι είστε ενάντια στις πατέντες, ρώτησα γιατί είστε ενάντια στις πατέντες ενώ είστε αυτοί που είστε. Δηλαδή τι τύπου ρυ8μίσεις ενάντια στα μονοπώλια και τέτοια παρεμβατικά μου τσαμπουνάς; Αν οι νέες τεχνολογίες και το λογισμικό ως ο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος παραγωγής χρήζει παρεμβάσεις για να διεξαχ8εί σωστά ο ανταγωνισμός τότε πως μιλάτε για τους άλλους; Εδώ οι άλλοι λένε αποποινικοποίηση της πρέζας.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Επειδή υπάρχουν επιχειρήσεις (οι οποίες προφανώς κοιτάνε το προσωπικό τους όφελος) που επιθυμούν τις πατέντες, θα έπρεπε ντε και καλά η φιλελεύθερη άποψη να είναι "δώστε στις επιχειρήσεις ό,τι θέλουν"; Πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου αναφερόμαστε σε κρατικώς εγκεκριμμένα προσωρινά μονοπώλια, δηλ. περιορισμούς στην ελεύθερη αγορά.

katwrimos
05-09-2007, 14:30
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Επειδή υπάρχουν επιχειρήσεις (οι οποίες προφανώς κοιτάνε το προσωπικό τους όφελος) που επιθυμούν τις πατέντες, θα έπρεπε ντε και καλά η φιλελεύθερη άποψη να είναι "δώστε στις επιχειρήσεις ό,τι θέλουν"; Πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου αναφερόμαστε σε κρατικώς εγκεκριμμένα προσωρινά μονοπώλια, δηλ. περιορισμούς στην ελεύθερη αγορά.

Ti stigmi pou o fileleftherismos ypostirizei oti i agora lynei apo moni tis ta provlimata, pos ginetai na ypostirizete opoioudipote eidous patentes? Enoo, to na exei to kratos mia arxi pou orizei poies methodous paragogis mporei na xrisimopoihsei o antagonismos kai poies oxi (epidi prostatevontai apo patentes) einai paremvatismos kai ara ideologika asimvatos me ton fileleftherismo.

Aftos einai kai enas apo tous logous pou sas theoro psilokaragkiozides vasika, den ginetai ti mia na les "i agora dinei moni tis lyseis pou odigoun se antagonistikes times" kai tin alli na zitas ti leitourgia arxon pou rithmizoun tis patentes i arxon pou efarmozoun tin antimonopoliaki nomothesia. Profanos i praktiki afti synepagetai oti an afiseis eleftheri tin agora DEN exeis antagonistikes times, diladi i vasiki arxi tou oikonomikou fileleftherismou einai kourafeksala??

Deggial
05-09-2007, 14:49
Ti stigmi pou o fileleftherismos ypostirizei oti i agora lynei apo moni tis ta provlimata, pos ginetai na ypostirizete opoioudipote eidous patentes? Enoo, to na exei to kratos mia arxi pou orizei poies methodous paragogis mporei na xrisimopoihsei o antagonismos kai poies oxi (epidi prostatevontai apo patentes) einai paremvatismos kai ara ideologika asimvatos me ton fileleftherismo.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας προσδίδουν αξία στην ανάπτυξη ιδεών, μέσω της εμπορικής τους εκμετάλλευσης, κι ως εκ τούτου τα θεωρώ χρήσιμα.

Ακριβώς επειδή, όμως, δημιουργούνται κρατικώς κατοχυρωμένα μονοπώλια, προτείνω την αλλαγή των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε συστήματα compulsory licensing, ώστε αφ' ενός να υπάρχει συμφέρων (κέρδος) στην ανάπτυξη καινοτομιών, αφ' ετέρου να μην δημιουργούνται μονοπώλια.

Η αγορά για να είναι ελεύθερη δεν χρειάζεται την πλήρη απομάκρυνση του κράτους. Αντίθετα, αν θεωρήσει κανείς πως κάθε επιχείρηση έχει τη σχεδόν νομική υποχρέωση να προσανατολίζεται στο δυνατό μέγιστο κέρδος (δηλαδή, δρα εγωιστικά) και εκφράζει προσωπικά συμφέροντα, είναι εύλογο το κράτος να συμπεριφέρεται "ανταγωνιστικά", ως εκφραστής του συμφέροντος του συνόλου της κοινωνίας. Αν υπάρχει πλήρης έλεγχος της αγοράς από ιδιώτες, τότε η αγορά κινδυνεύει να καταντήσει ολιγοπώλειο, στο οποίο επιχειρήσεις με σημαντική θέση στην αγορά ελέγχουν τα κανάλια διάδοσης καινοτομιών και νέων ιδεών, με κριτήριο την διατήρηση του status quo της αγοράς. Γι' αυτό, είναι αναγκαίο ένα καθεστώς ατελούς ελέγχου, για να υπάρχει ελεύθερη αγορά (δηλ. ένα καθεστώς όπου το κράτος λειτουργεί παρεμβατικά ως προς την εξασφάλιση της ισοτιμίας, των ίσων ευκαιριών, κλπ).

Προς αυτό το σκοπό, νομίζω πως τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ίσως όχι στην παρούσα μορφή τους, αλλά γενικότερα ως ιδέα, θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά, εάν το σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι τέτοιο ώστε να στηρίζει καινοτομίες από νέες οντότητες που εισέρχονται στην αγορά (εξασφαλίζοντας την εμπορική εκμετάλλευση των ιδεών τους).

Αντίστοιχα, η διαφωνία μου με το παρών σύστημα, κι ιδιαίτερα αυτό των ΗΠΑ, είναι πως πλήγει την δημιουργικότητα, δημιουργώντας μονοπώλια ιδεών που ελέγχονται από επιχειρήσεις με σημαντική θέση στην αγορά.

deadbird
05-09-2007, 15:56
Den Ψηφάω στις εκλογές.

loipon.isxyei oti den einai pia ypoxrewtiko na psifiseis? oti de xreiazetai na pas stous mpatsous na dhlwseis oti eisai panw apo 200km kai oti epipleon de tha exeis provlima na vgeis ekswteriko sto mellon (pragma pou isxye sto parelthon logo tis yparksis diavatiriwn).
to pliroforithika molis shmera kai eniwsa tin anagki na to moirastw mazi sas gia mia deuteri apopsi.

carheart
05-09-2007, 16:52
επιβεβαιώστε πως αν δεν πας να ψηφίσεις απλά δεν συμβαίνει τίποτα, και δεν στην λένε και στα αεροδρόμια πας και έρχεσαι ανενόχλητος.

όταν είχα πάει να ψηφίσω ευρωεκλογές, είχα πάει μεσημεράκι, γιατί σκέφτηκα πως

α) πρωι πρωι παιζει να γινει καμια μαλακια και να με παρουν εφορευτική
β) πρωι προς μεσημέρι θα γίνεται της πουτάνας
γ) μεσημέρι γιατί όχι;
δ) απόγευμα είχα να βγω

και πάω το μεσημέρι, και περίμενα μια ουρά *να* και μόλις ήρθε η σειρά μου, βγαίνει μια τσούπρα που μακάρι να μάζευε σκατά καντίρου και τοποθετεί μια πινακίδα "κάνουμε break για φαγητό, ελάτε σε 45 λεπτά", και ήμουν ο μόνος που είχε μείνει, και της λέω "να ψηφίσω και γω να τελειώνουμε;" και μου λέει "όχι" και κλείνει την πόρτα.

Deggial
05-09-2007, 16:57
Τα περί αεροδρομίων και άλλων περιορισμών έχουν καταργηθεί εδώ και μερικά χρόνια.

Ισχύει ακόμη η υποχρεωτική ψήφος, ωστόσο η αντίθετη συμπεριφορά δεν διώκεται ως εκ των πραγμάτων, καθώς η αποχή είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μην έχει νόημα η προσπάθεια δίωξης όλων αυτών των περιπτώσεων. Εξάλλου, εφόσον το κράτος δεν ζημιώνεται, ποιο λόγο έχει να ζητήσει και τα ρέστα που δεν προσήλθες να ψηφήσεις;

Τέλος, η εφορευτική επιτροπή κανονικά δεν έχει δικαίωμα για διάλλειμα. Δε ξέρω αν τυχόν στις Ευρωεκλογές είναι πιο χαλαροί οι κανόνες. Η δε παροχή φαγητού είναι πρωτοβουλία του εκάστοτε Δήμου, δεν είναι υποχρέωση προς την εφορευτική επιτροπή.

deadbird
05-09-2007, 17:41
mpa kai stis dimotikes ta idia skata ekanan oi kariolides

attila
05-09-2007, 21:52
ε, φωτια στις καλπες

Daffy
06-09-2007, 01:00
to PASOK dinei liseis

Abruzzi
06-09-2007, 01:05
Τέλος, η εφορευτική επιτροπή κανονικά δεν έχει δικαίωμα για διάλλειμα. Η δε παροχή φαγητού είναι πρωτοβουλία του εκάστοτε Δήμου, δεν είναι υποχρέωση προς την εφορευτική επιτροπή.

σιγα μη τους βγαλουν και τα δοντια με ταναλιες ρε

ikonoklast
06-09-2007, 05:41
ε ναι στο μπούτσο, πάει το καλό παιδί και φέρνει σάντουιτς ή αν δεν υπάρχει φόρτος και υπάρχει κόσμος σπάνε σε βάρδιες.

Η αγορά για να είναι ελεύθερη δεν χρειάζεται την πλήρη απομάκρυνση του κράτους. Αντίθετα, αν θεωρήσει κανείς πως κάθε επιχείρηση έχει τη σχεδόν νομική υποχρέωση να προσανατολίζεται στο δυνατό μέγιστο κέρδος (δηλαδή, δρα εγωιστικά) και εκφράζει προσωπικά συμφέροντα, είναι εύλογο το κράτος να συμπεριφέρεται "ανταγωνιστικά", ως εκφραστής του συμφέροντος του συνόλου της κοινωνίας. Αν υπάρχει πλήρης έλεγχος της αγοράς από ιδιώτες, τότε η αγορά κινδυνεύει να καταντήσει ολιγοπώλειο, στο οποίο επιχειρήσεις με σημαντική θέση στην αγορά ελέγχουν τα κανάλια διάδοσης καινοτομιών και νέων ιδεών, με κριτήριο την διατήρηση του status quo της αγοράς. Γι' αυτό, είναι αναγκαίο ένα καθεστώς ατελούς ελέγχου, για να υπάρχει ελεύθερη αγορά (δηλ. ένα καθεστώς όπου το κράτος λειτουργεί παρεμβατικά ως προς την εξασφάλιση της ισοτιμίας, των ίσων ευκαιριών, κλπ).
Οτιδήποτε λές παραπάνω δεν έχει σχέση με την ελεύ8ερη αγορά. Τα συστήματα ατελούς ελέγχου, η ημιπαρεμβατικότητα στον ανταγωνισμό με σκοπό την αποφυγή ολιγοπωλείων και όλο το σκεπτικό είναι ολοκά8αρος κεηνσιανισμός. Ένας κεηνσιανιστής είναι λογικό να διαφωνεί με την παρούσα οικονομική πολιτική στις ΗΠΑ και στην ΕΕ αφου οι τελευταίες έχουν ξεπεράσει το κεηνσιανό new deal και πατάνε εδώ και χρόνια σε ολότελα διαφορετικές νεοφιλελεύ8ερες κατευ8ύνσεις εμπνεόμενες απο τις φριντμανικές 8εωρίες περι μονεταρισμού. Όπου και δε χωράει οποιαδήποτε παρέμβαση στην λειτουργία της αγοράς κα8ώς το όλο σκεπτικό στηρίζεται σε βάσεις ζήτησης και προσφοράς. Μπορώ να καταλάβω πως με αυτό το σκεπτικό είσαι ενάντια στις πατέντες και το συζητάμε και για το πασόκ αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως 8εωρείς οτι βρίσκεσαι πολιτικά κοντά στον pure νεοφιλελευ8ερισμό της φιλελεύ8ερης συμμαχίας. Οι οποίοι εξακολου8ώ να μην καταλαβαίνω πως είναι ενάντια στις πατέντες.

Deggial
06-09-2007, 15:14
Δεν έχω καμία υποχρέωση να ακολουθώ κάποιου είδους "ορθόδοξο" φιλελευθερισμό, όπως επίσης δεν έχω καμία υποχρέωση να συμφωνώ ντε και καλά με κάθε φιλελεύθερη ιδέα. Μία τέτοια συμπεριφορά θυμίζει πρόβατα, όχι σκεπτόμενους ανθρώπους.

Πέραν τούτου, καμία ιδεολογία δε πρέπει να μένει στάσιμη, αλλά να αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες της, με ερεθίσματα από άλλους χώρους, και να εξελίσσεται.

Όπως έλεγε και ο Friedman στα τελευταία του, ο φιλελευθερισμός χρειάζεται διορθώσεις σοσιαλδημοκρατίας.

ikonoklast
06-09-2007, 20:16
Ρε τι με νοιάζει εμένα αν 8εωρείς οτι είσαι ορ8όδοξος φιλελεύ8ερος ή ρεφορμιστής ή μαρξιστής λενινιστής σκέψη μαοτσετούνγκ, εγώ 8έλω να μου πεις τι τρέχει με το γιάννη. Το μοντέλο αγοράς που περιγράφεις υπέστη δριμεία κριτική απο τον φρίντμαν και τους δικούς του και ο κόσμοντας όταν λέει φιλελευ8ερισμός δεν εννοεί κεηνσιανισμός και η φιλελεύ8ερη συμμαχία δεν είναι συμμαχία παρεμβατιστών, είναι φρημάρκετιστς. 8α μου πείς ζούμε σε μια εποχή πρέζας όπου ο καρατζαφέρης βγαίνει και λέει "ούτε αριστερά ουτε δεξιά, όλους εμάς ενώνει η ελλάς" ή το πασοκ βγαίνει και στρέφεται ενάντια στη Δεξιά ή η ΝΔ μιλάει για κοινωνικό διάλογο με τα ΜΑΤ και όλοι αυτοί πεί8ουν, εσύ είσαι ο τρελός; Ε όχι, βρε παιδί μου αλλα κουβέντα να γίνεται.

katwrimos
06-09-2007, 21:39
ikonoklast pio irema ta post, tha vraxykiklosei :P

Atheist
07-09-2007, 10:45
Τι εκανες στο σκατονησο;

χαχαχαχ το αιωνιο κομπλεξ του μυτιληνιου.

παντρευόταν μια ξαδέρφη
και φρηκ σόρρυ ρε, σκατά νησί είναι. δλδ πανέμορφο είναι, αλλά οι γκασμάδες ρε φίλε δε μπαλεύονται.

ikonoklast
07-09-2007, 11:34
Και τι ναρ γνώρισες, τι λές;

attila
07-09-2007, 12:27
γνωρισε τον ναρ

Atheist
07-09-2007, 12:37
ε ήταν κάτι παλικάρια με σπρέη σε μια φάση και γράφανε κάτι σέναν τοίχο για ΝΑΡ με κόκκινο σπρέη. και πήγα και τους ρώτησα "παιδιά μήπως ξέρετε έναν τάδε" για να πιάσω κουβέντα, δεν τον ξέρανε τελικά, και μετά άρχισαν να μου λένε για το πως κάθε διπλωματική απόπειρα με τα μεγάλα κόμματα είναι συμβιβασμός και πως καμία αλλαγή δε θα επέλθει με τον διάλογο αλλά με συλλογική κινητοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ώπα ρε παιδιά, αυτό ακούγεται ύποπτο, είναι απλώς τα αντίποινα σε ότι γίνεται τόσο καιρό εις βάρος μας, καλά ρε παιδιά πολύ βία στη βία της εξουσίας δεν είναι αυτό, εσύ δλδ τι θες να κάνουμε ε κ εκεί είπα ψέμματα πως δν έχω καταλήξει κάπου γτ μου φάνηκε κακή ιδέα να τους πω να σφάξουμε τα κομμούνια και μετά αυτοί μου είπανε πως να είδες, έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο που τους βολεύει αλλά ξεχνάνε πως και οι τοίχοι γκρεμίζονται και κάτι τέτοια.

αλλά δεν κατάλαβα τελικά αυτοί που το ρίχνουνε στις εκλογές.
συμπαθητικά ατομάκια πάντως, είχανε μια αύρα εθελοντών στάλινγκραντ.

ikonoklast
07-09-2007, 13:09
α ωρέα ωρέα.

Atheist
07-09-2007, 13:12
ναι, αλλά που το ρίχνουνε;

ikonoklast
07-09-2007, 13:18
ΜΕ.Ρ.Α. - Ενωτική Κίνηση! (http://www.meranet.gr)

Atheist
07-09-2007, 13:21
έχουν, έχουν ενδιαφέρον.

επίσης χρήστη ικόνοκλαστ, μιας και είσαι ενημερωμένος εσύ, ξέρεις τπτ για τη φάση που λέει πως όλες οι ψήφοι στα μικρά κόμματα αν αυτά δν πάρουν έδρες ενισχύουν την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος;

ikonoklast
07-09-2007, 13:42
Δεν ξέρω πολλά πέρα απο αυτό που έλεγε ο φέουλας:

χμμ όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στη βουλή (το top 5), ας διαβάσουν κι αυτό.. Όχι ότι με κόφτει δηλαδή αλλά ουσιαστικά πριμοδοτούν την ΝΔ.

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά με το νέο εκλογικό σύστημα υπάρχει και η περίπτωση η αυτοδυναμία να κριθεί τελικώς από τις επιδόσεις του κ. Δημοσθένη Βεργή, του κ. Βασιλείου Λεβέντη, της Ενωτικής Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ή ακόμη και της «Οργής Λαού», όπως ονομάζεται ένα από νεότερα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας. Η προλογική παρατήρηση δεν ενέχει τον χαρακτήρα της ειρωνείας. Αποβλέπει μόνον να καταδείξει μια τραγελαφική πλευρά του νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος συναρτά απολύτως τον πήχυ για την πολυπόθητη αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, με το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα λεγόμενα πολύ μικρά κόμματα, αυτά δηλαδή που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Για να το πούμε με απλά λόγια: Με το νέο σύστημα δεν έχει καμία απολύτως σημασία η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων. Ακόμη και μία ψήφος είναι αρκετή για να δώσει την αυτοδυναμία στον νικητή, καθώς το σύστημα πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 40 έδρες εις βάρος του δεύτερου. Με μία όμως προϋπόθεση: Ο νικητής να «πιάσει» ένα συγκεκριμένο ποσοστό το οποίο θα εξασφαλίζει τις 151 έδρες. Κι αυτό το ποσοστό εξαρτάται αποκλειστικώς και μόνον από το αντίστοιχο που θα συγκεντρώσουν τα μικρότερα κόμματα που δεν θα μπουν στη Βουλή. (βλ. πίνακα). Οσο μεγαλύτερο, μάλιστα, είναι το ποσοστό που θα εξασφαλίσουν οι μικροί (Ενωση Κεντρώων, Οικολόγοι, ΜΛ ΚΚΕ κ.λπ.) τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να κερδίσει την αυτοδυναμία.

[...]

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_239743 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_736079_02/09/2007_239743)

Βέβαια αυτό δε λέει πολλά, κά8ε εκλογικός νόμος είναι φτιαγμένος για να επιβεβαιώνει την κυριαρχία αυτού που τον κατασκευάζει. Ιστορικά και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ πιο φρικαλέα παραδείγματα απο αυτό, η δε 8ρυλική πρώτη εκλογή του Βush έναντι του Gore παρ ότι ευγκέντρωνε λιγότερους ψήφους α8ροιστικά βασίστηκε σε έναν παρεμφερή πλειοψηφικό εκλογικό νόμο. Απο την στιγμή που απορρίπτεται η απλή αναλογική με το επιχείρημα οτι επιτυγχάνονται δύσκολα αυτοδυναμίες είναι φανερό οτι ο κοινοβουλευτισμός απο μόνος του σα 8εσμός πάσχει. Απο την άλλη με την ίδια λογική το άκυρο δεν βοη8άει περισσότερο στο να μην επιτευχ8ούν αυτοδυναμίες και αυτό ισχύει σε κά8ε εκλογικό νόμο . Αν απέχει ένα ποσοστό Α ψηφοφόρων σε μια εκλογική διαδικασία ο πρώτος επιτυγχάνει ευκολότερα αυτοδυναμία γιατι το ποσοστό του υπολογίζεται σε σύνολο λιγότερων ψηφοφόρων. Όσο μεγαλύτερη η αποχή τόσο μεγαλύτερα τα ποσοστά και τόσο ευκολότερη η αυτοδυναμία του πρώτου.

Άρα τι μένει; Αγνή πολιτική ψήφος και την επαύριο μπουρλότο και φωτιά σε κράτος κι αστυνόμους.

freak brother
07-09-2007, 14:23
pros Atheist , den diafonw alla oxi kai na mas thn lene oi teleutaioi tou boreioanatolikou Aigaiou...

attila
07-09-2007, 16:47
Άρα τι μένει; Αγνή πολιτική ψήφος και την επαύριο μπουρλότο και φωτιά σε κράτος κι αστυνόμους.

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Atheist
07-09-2007, 17:01
pros Atheist , den diafonw alla oxi kai na mas thn lene oi teleutaioi tou boreioanatolikou Aigaiou...

κοίτα, από τους γκαζμάδες χειρότεροι είναι μόνο οι χιώτες και οι αμοργιώτες.

τι απ'τα δύο είσαι ρε έης;

Ace
07-09-2007, 17:41
Χιώτης!! :D

Ace
07-09-2007, 18:01
A, και φυσικα ειμαστε ανωτεροι απο ολο το βορειοανατολικο αιγαιο μπορει και ολο το αιγαιο μπορει και ολη την ελλαδα.
Αλλη φυλη παιδι μου, Ιωνες.

katwrimos
07-09-2007, 22:10
den mas xezete me ta kolonisia sas kai ta koloxoria sas?

Not_saved
08-09-2007, 02:51
http://i102.photobucket.com/albums/m96/Not_saved/katwrimos.jpg

αναμενόμενο,αλλά.

Atheist
08-09-2007, 03:23

απ'όλο τον κόσμο
ακόμα και από τους σαλονικιούς
εσύ να το βουλώνεις περισσότερο καυλάκια σουηδοπρήχτη.

katwrimos
08-09-2007, 03:31

απ'όλο τον κόσμο
ακόμα και από τους σαλονικιούς
εσύ να το βουλώνεις περισσότερο καυλάκια σουηδοπρήχτη.

An den mas prizate tarxidia me to pio apo ta kolonisia sas einai xeirotero, mia xara tha to voulona.

Atheist
08-09-2007, 03:37
4 ποστ κάναμε ρε μλκ, έλεος, σιγά το σπαμ.

και για την ιστορία, το δικό μου νησί έχει καλύτερη παραγωγή απ'το δικό σου.

Ace
08-09-2007, 04:36
Atheist απο πιο νησί είσαι;

Atheist
08-09-2007, 04:42
πατέρας από μυτιλήνη :oops:

enitharmon
08-09-2007, 16:48
κατωριμε θα ψηφισεις;

katwrimos
08-09-2007, 17:26
κατωριμε θα ψηφισεις;

nai, giati?

attila
08-09-2007, 22:55
παω αεροδρομιο με λοιπους χρηστες να σε υποδεχτουμε

katwrimos
09-09-2007, 02:10
παω αεροδρομιο με λοιπους χρηστες να σε υποδεχτουμε

tha ertho me ploio synodevomenos apo kouvanous komantos.

The Good Son
09-09-2007, 03:09
Αν βάλεις ενα σπίρτο στον φάκελο, μετράει για "φωτιά στις κάλπες";

House Of Low Culture
09-09-2007, 12:43
όχι, πρέπει να ρίξεις ένα αναμμένο σπίρτο μέσα στην κάλπη.

attila
09-09-2007, 15:55
οχι,πρεπει να ριξεις μολοτοφ μεσα στην καλπη

pitchfork
09-09-2007, 16:12
pasok dagwto gia mia nea allagh

attila
09-09-2007, 20:45
το ψηνω παντως

Blindgeo
12-09-2007, 22:38
pasok dagwto gia mia nea allagh
Eidame kai ths palies allages tous...

Abruzzi
12-09-2007, 22:40
τις ειδες;

attila
12-09-2007, 22:47
ναι εκανε 3.
μια στο 63'(αλα μπαγιεβιτς)
μια στο 85'(αλα ρεχαγκελ)
και μαι στο 99'(αλα σολιντ)

Abruzzi
12-09-2007, 22:54
και ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι

Blindgeo
12-09-2007, 22:56
τις ειδες;
Oxi... Me eixe parei o upnos sto hmixrono!

Abruzzi
12-09-2007, 23:00
http://www.youtube.com/watch?v=20dIwZ7BnZ4

Blindgeo
12-09-2007, 23:07
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Alla pou kollaei? :roll:

Abruzzi
12-09-2007, 23:08
λαθος θρεντ

hvilelos?
13-09-2007, 15:17
http://img507.imageshack.us/img507/579/ar8ro1tou192801partvp8.jpg (http://imageshack.us)

Blindgeo
13-09-2007, 16:46
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

ikonoklast
13-09-2007, 20:48
Ζομγκ δείτε βιντεάρα μπαχαλία γαμώ!
http://www.youtube.com/watch?v=PQshlf4irL0

dead in magazines
14-09-2007, 00:30
To Alter έχει ΛΕΒΕΝΤΗ :!: :!: :!:

Blindgeo
14-09-2007, 01:01
O an8rwpos einai mprosta apo thn epoxh tou!

Alabanos o plousioteros apo olous tous bouleutes kai h Papariga palaiohmerologhthsa pou uposxetai lefta stous ergazomenous alla den mas leei pou 8a ta brei!

Dark Dominion
14-09-2007, 01:26
για να γελάς με τα μούτρα του καλός είναι, για πολιτικός ας γελάσω καλύτερα

:rofl: :rofl: :rofl:

Griffith
14-09-2007, 01:32
http://www.johntp.com/wp-content/uploads/stopposting.jpg

Abruzzi
14-09-2007, 10:31
ΝΔ 1.13
ΠΑΣΟΚ 5.25
ΚΚΕ 1001.00
Συνασπισμός 1251.00
ΛΑΟΣ 1501.00

bwin

Dark Dominion
14-09-2007, 11:24
http://img444.imageshack.us/img444/1423/stoppostinggriffithfg5.jpg

Ace
14-09-2007, 11:26
:skase:

Dark Dominion
14-09-2007, 11:34
:skase: :midfinger:

Not_saved
14-09-2007, 18:25
http://img444.imageshack.us/img444/1423/stoppostinggriffithfg5.jpg

Άσε ήσυχα τα φιλαράκια μου το stam και το griffith ρε παλιομπινέ παουερμέταλλε.Αυτό.

Dark Dominion
14-09-2007, 19:41
[quote=Griffith]http://img444.imageshack.us/img444/1423/stoppostinggriffithfg5.jpg

Άσε ήσυχα τα φιλαράκια μου το stam και το griffith ρε παλιομπινέ παουερμέταλλε.Αυτό.[/quote:lbqe2f8u]

Αυτοκτόνα πρώτα εσύ ρε βάρος της κοινωνίας και μετά θα το σκεφτώ!!!

solution_AK-47
14-09-2007, 23:18
πασοκάρα παιδιά.

http://img212.imageshack.us/img212/1332/tzougkasvilhs3lk8.jpg

regularpaul
15-09-2007, 09:01
H μελίγκρα ειναι κάτω δεξιά?

Candiru
15-09-2007, 11:24
[quote=carlmikaze]πασοκάρα παιδιά.

http://img212.imageshack.us/img212/1332/tzougkasvilhs3lk8.jpg[/quote:2wmksa0c]

lolmao