PDA

View Full Version : Atlantean Kodex - The Pnakotic Demos

eleventh guardian
25-07-2007, 10:38
Atlantean Kodex - The Pnakotic Demos
©2007 New Iron Age Records

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.626.cover.jpg

01. From Shores Forsaken
02. Marching Homeward
03. The White Ship
04. The Hidden Folk

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=626)

sfinotouvlaki
25-07-2007, 10:55
το παρήγγειλα πριν 8 ώρες :happyjump:

wom
25-07-2007, 11:30
Οι Kodex δεν είναι τυχαίο group.

Διαλέγουν τα καλύτερα στοιχεία από τα "Ιnto glory ride" , "Twilight of the gods" / "Nordlands" με παραγωγή τύπου Manilla Road.
Είναι εύκολο να γράψεις κομμάτια που θα άξιζαν να ανήκουν στους παραπάνω δίσκους? Δεν νομίζω ..

Ούτε πρόκειται για αντιγραφή-σούπα, πολύ δουλεμένα κομμάτια και φωνητικά καθόλου τυχαία (ούτε και gay :D) που αμέσως προσδιορίζουν την μπάντα μέσα στον σωρό.

Ούτε θυμάμαι απο πότε είχα να αγοράσω epic/power metal cd από νέο group ... (από την προηγούμενη δεκαετία ίσως??)

Jim Dandy Mangrum
25-07-2007, 12:03
Γι' αυτό και εκτιμώ ότι αξίζουν της προσοχής σας, ειδικά αν είστε οπαδός των πρώιμων Manowar και των Bathory της επικής περιόδου.

enough said...

eleventh guardian
25-07-2007, 12:19
Διαλέγουν τα καλύτερα στοιχεία από τα "Ιnto glory ride" , "Twilight of the gods" / "Nordlands" με παραγωγή τύπου Manilla Road.
Είναι εύκολο να γράψεις κομμάτια που θα άξιζαν να ανήκουν στους παραπάνω δίσκους? Δεν νομίζω ..

Μα γι' αυτό λέω "άξιοι" και "καλά κάνουν", γιατί ξέρουν πώς να το κάνουν. Δεν ξέρω αν τελικά έγινε κατανοητό μέσα από την κριτική, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι είναι τίγκα επηρεασμένοι από επικούς Bathory και Manowar του Into Glory Ride (ο καλύτερος heavy metal δίσκος, τα 'χουμε ξαναπεί). Το "σοκ και δέος" που γράφω είναι από ενθουσιασμό, όχι επειδή με ενόχλησε κάποια αντιγραφή (καθαρή αντιγραφή άλλωστε υπάρχει μόνο στην έναρξη του From Shores Forsaken και μάλλον έγινε επίτηδες - ξεκινάμε από το κομμάτι των Bathory και πάμε αλλού).

Γενικά μου την σπάει η λογική "το στιλ του τάδε γκρουπ θυμίζει έντονα κάποιο άλλο, είναι αναχρονιστικό, δεν αξίζει". Αμα ήταν έτσι θα έπρεπε να θάβουμε τους Doomsword, π.χ., επειδή στο (θεϊκό) Let Battle Commence μοιάζουν με Bathory.

Ούτε πρόκειται για αντιγραφή-σούπα, πολύ δουλεμένα κομμάτια και φωνητικά καθόλου τυχαία (ούτε και gay :D) που αμέσως προσδιορίζουν την μπάντα μέσα στον σωρό.

Έχεις δίκιο για τη φωνή, όντως είναι λίγο ασυνήθιστη για το είδος (πολύ μελωδική και ελάχιστα πομπώδης δηλαδή). Ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός που λέω ότι δεν έχουν καθόλου δική τους ταυτότητα. Αλλά και να μην είχαν αυτήν τη διαφοροποίηση, στ' αρχίδια μας. Αφού γαμάνε ούτως ή άλλως!

GuardianOfIvorytower
25-07-2007, 13:16
Πριν από 2-3 μέρες το πρωτοάκουσα, είναι πράγματι πολύ καλό το EP, αξίζει να ασχοληθείς. Γενικά όπως τα λέει η κριτική. Άλλη μια γαμάτη κυκλοφορία για φέτος λοιπόν :D.

Jim Dandy Mangrum
08-08-2007, 09:53
pwpw panaia mou! ti epos einai ayto!!!!
a kai ta fwnhtika gamane. einai arketa melwdika men alla to palhkari kserei na tragoudaei kai 8ymizei kati metaksy solstice kai warlord.

necropethamenos
08-08-2007, 12:12
den katexw alla i perigrafi sas me kavlwnei opote prepei na apoktisw.

Buddy Lackey
19-08-2007, 21:47
Phxtra stis antigrafes kai klepsies (psilogelasa otan mpike to "Marching Homeward", afou nomisa pws akouw diaskeyh sto "Mighty And Superior") to ep alla opws lete, den exei katholou shmasia, to synaisthima einai poly entono, o hxos einai theikos (me "opws prepei" protypa) enw mono to "The Hidden Folk" na eixe grapsei to sygkrothma, tha htan arketo gia na tous peis groupara.

GuardianOfIvorytower
20-08-2007, 12:08
Ισχύει αυτό που λες για το Hidden Folk :).

27-08-2007, 02:25
To Hidden Folk από το 7άρι μου αρέσει γενικά πιο πολύ, αν και στο τέλος του κομματιού η εκτέλεση από εδώ είναι κλάσεις ανώτερη.

Έτσι το From Shores Forsaken γίνεται αυτόματα το καλύτερο κομμάτι τους με έντονες Into Glory Ride επιρροές - και χαλαρά το καλύτερο κομμάτι του έτους.

Το Marching Homeward όντως θυμίζει Isen Torr στην αρχή(τι θυμίζει, αντιγραφή είναι) αλλά μετά αλλάζει και είναι τελείως ρισπέκτ. Torture, death and slavery our fate...

Όσο για τα "περίεργα" φωνητικά, αν δεν ανατριχιάζετε όταν ακούτε το White Ship είστε κουφοί.

Γεια σας.

PS: Ο σφινοτουβλάκης ποιος είναι;

eleventh guardian
27-08-2007, 02:32
Ποιος είπε ότι δεν του άρεσαν τα φωνητικά ωρέ;

necropethamenos
30-08-2007, 07:54
psssss diskara sou lew dikemou, ti na syzitame diladi

mono pou

otan leme ksepatikwma e, KSEPATIKWMA. Ta tympana sto shores (gia paradeigma) einai toso idia me diafores stigmes tou into glory ride pou einai asteio.

wraia einai vevaia, ti na peis...

to de refrain tou shores mou thymise (stin melwdia) while heaven wept. asxeto?

Jim Dandy Mangrum
03-09-2007, 14:48
ka8olou. kai o tragoudiarhs moiazei me ayton twn w.h.w.

Rush
16-09-2007, 18:21
Πάρα πολύ καλό EP.Επικό,heavy,λυρικό και γενικά μιαμ.Manowar,Bathory,While Heaven Wept,Solstice κ.ο.κ.Άξιοι.

sfinotouvlaki
13-11-2007, 05:27
το "Hidden Folk" εξακολουθεί να μην υπάρχει και ο τραγουδιστής παραμένει γουτούνι ολκής.

eleventh guardian
26-11-2007, 12:54
Ολο το δισκάκι εξακολουθεί να μην υπάρχει.

Btw, κοιτάξτε τι πέτυχα στο myspace τους. Είναι θεούληδες τελικά. :lol:

ONCE AGAIN: DON’T ADD US IF...

...you think:

1. Metal should evolve and delve into new territories and neighbouring styles.

2. SUNN O))), Earth and The Sword are the new hope for Doom Metal

3. My Dying Bride is Doom Metal

4. "I don't care about traditions, I prefer experimenting with new stuff."

5. "I prefer TOOL and PORCUPINE TREE over old Manowar and Manilla Road."

6. DRAGONFORCE are playing Power Metal

7. RHAPSODY are playing Power Metal

8. The time of vinyl is over. Digital formats are the future of metal.

9. IMMORTAL, CRADLE OF FILTH and DIMMU BORGIR are Black Metal, MERCYFUL FATE, VENOM and EVIL are not.

10. It's fun acting as a viking or a troll and get drunk at Wacken.

If you disagree with all of the above, feel free to send us your request and our coven of Myspace-trained monkeys will check it and, in case you're sincere, add you to our friends page.

If you agree with any of the above, don't even waste our time...

Buddy Lackey
26-11-2007, 13:02
Psemata lene, emena me ekanan add kai as exw tous MDB gia filarakia.

jack the ripper
25-08-2010, 13:23
Bump!!!!!

Λοιπον τωρα ετυχε και το ακουσα ε!

Τρελη δισκαρα..ιδιως το δευτερο μισο με το the white ship και την γαμηστερη ερμηνεια του τραγουδιαρη και περασμα στο ΕΠΙΚΟ the hidden folk :touched:

GuardianOfIvorytower
25-08-2010, 13:31
χαίρομαι που σ' άρεσε τελικά χεχ

έτσι έτσι hidden folk τεραστιότατο άσμα

jack the ripper
25-08-2010, 13:43
ναι ναι γαμαει..αυτο αν δεν κανω λαθος απο myspace της μπαντας το βρισκω ε?

GuardianOfIvorytower
25-08-2010, 14:08
Το Pilgrim? Χμ δεν ξέρω, εγώ δεν το έχω βρει πουθενά, ίσως ξέρει ο Ruthless

jack the ripper
25-08-2010, 14:11
Το pnacotic demos λεω..υπαρχει?

GuardianOfIvorytower
25-08-2010, 14:14
Κάυλες, μόλις είδα ότι το full length κυκλοφορεί Οκτώμβρη

το pnacotic demos το EP βρίσκεται πάντως με ένα καλό search
αν δεν το βρεις πες μου να στο ανεβάσω

jack the ripper
25-08-2010, 14:20
για αγορα ελεγα :P to full θα περιλαμβανει και αυτα τα κομματια προφανως ε? αν ναι τοτε αναμενουμε!

GuardianOfIvorytower
25-08-2010, 14:23
Για αγορά δεν ξέρω, το έχω πάρει καιρό τώρα, αλλά πιστεύω θα βρίσκεται ;)

το full length τα εξής (από metal archives)

Full-length, Cruz del Sur
October 2nd, 2010

1. Fountain of Nepenthe 10:14
2. Pilgrim 11:32
3. The White Goddess 00:56
4. Temple of Katholick Magick 09:05
5. Disciples of the Iron Crown 04:13
6. Vesperal Hymn 06:24
7. The Atlantean Kodex 07:26
8. A Prophet in the Forest 16:14
9. The Golden Bough 02:04

δλδ όχι τα του EP
τα σπάω όμως με διάρκεια τραγουδιών \m/

jack the ripper
25-08-2010, 14:24
ενδιαφερον!

Ra Pariah
25-08-2010, 21:27
Κατά σύμπτωση χθες έβλεπα ξανά την εμφάνισή τους στο UTH V. :grin:

Hogarth
26-08-2010, 00:16
όχι και η καλύτερη δυνατή εμφάνιση μπάντας ε. κατά τ'άλλα το pnakotic demos και μεμονωμένα τα a prophet in the forest και ομώνυμο είναι λατρείες.

Ra Pariah
27-08-2010, 15:34
Μόνο και μόνο το Lordian Guard μπλουζάκι του κοντούλη mainman εμένα μου αρκεί. 8)

Ra Pariah
31-08-2010, 10:42
Και.... μόλις πρόσεξα ότι στους τίτλους των νέων κομματιών εντοπίζονται εξώφθαλμες επιρροές από Sir Frazer και Robert Graves! Επιτέλους!!! Κάλος ο Tolkien και η καλούλα συντροφιά του δαχτυλιδιού, αλλά καιρός στο metal μου να μπει λίγη πραγματική επιστημονική ανθρωπολογία και αληθινή λογοτεχνία!

Παρόλα αυτά ο Τεξανός Howard παραμένει ό,τι πιο μεταλλικό μπορεί να επιλέξει κανείς για το ΕΠΙΚΟ του metal.

GuardianOfIvorytower
31-08-2010, 13:01
Πάντα γούσταρα πάντως να διαβάζω στίχους με επιρροές από (οποιαδήποτε) λογοτεχνία :)