View Full Version : πατέρας παΐσιος, μοναχισμός και gay κοινότητα (aka σπλιτ)
Α, ρε Καντιρού... Δι άιρονι. Όποιος άλλος και να τα'λεγε...
Τα'ξερε τα Εξαμίλια μια χαρά. Επειδή ακριβώς του λέγανε ότι "πω πω συμφορά, θα έρθουνε οι Τούρκοι μέχρι τα Εξαμίλια!" τους εξήγησε τι σημαίνει.
Όσο για τους φίλους σου, ε, εντάξει, δεν είναι οι μόνοι. Πολλοί πήγανε και δεν πήρανε χαμπάρι. Ο καθείς ότι δυνατότητες έχει. Εσύ να πας στους σωστούς σαμάνους να σου πούνε για το ζωντανό νερό.
Όσο για τον γέροντα, γιατί εγώ φταίω που τον ανέφερα για να κάνω πλάκα και πολύ κακώς τελικά, μάλλον δεν ξέρεις για τι άτομο πρόκειται. Ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τον συρφετό των γιαγιάδων, των οργανώσεων, των πούλμαν, του καφέ και πότε θα βγουνε τα λάχανα που θα 'ρθούνε οι Τούρκοι. Ένας γεροντάκι ήταν που καθόταν σε μια καλύβα στη μέση του πουθενά, χαμένος στα δάση του Αγ. Όρους, αυτός και ο Θεός. Αν σιχαινόταν κάτι ήταν που ερχόταν κόσμος και τον έλεγε "άγιο", γι'αυτό και πολύ συχνά έκανε επίτηδες "τρέλες" για να τον αφήνουν ήσυχο και να τον λένε παράφρονα. Αν θέλεις να μάθεις για τον ίδιο, κάτσε διάβασε τα βιβλία του, αυτά που έχουν τα δικά του λόγια, και μην ακούς ή διαβάζεις αυτά που κυκλοφορούν *για* τον ίδιο, γιατί ο καθένας πάει και γράφει την παπαριά του και βγαίνεις μετά εσύ και έχεις και άποψη.
Κάτι έξυπνοι είχανε πάει και του ζητάγανε θαύματα.
"Βεβαίως παλικάρια. Μπείτε όλοι στη σειρά. Μισό να φέρω το τσεκούρι!"
"Τι τσεκούρι;"
"Θαύμα δεν θέλετε; Λοιπόν, θα σας κόψω τα κεφάλια και μετά θαυματουργικά θα τα βάλω στη θέση τους!"
Αυτοί δεν θέλανε και λακίσανε. Ίσως καταλήξανε ότι ήταν ημιπαράφρων κιόλας.
Μια άλλη φορά είχε πάει και ένας που δούλευε στην ΝΑΣΑ, Έλληνας. Του'λεγε λοιπόν για τα κατορθώματα, που πήγαν στο φεγγάρι και στέλνανε και τακτικά αποστολές στο διάστημα και τέτοια. Και τον ρωτάει λοιπόν, "και πόσο κάνει ένα τέτοιο ταξίδι;"
"ου, εκατομμύρια γέροντα!"
"ε, εδώ συμφέρει κάλύτερα. Εδώ με ένα παξιμάδι και λίγο νερό μόνο πάμε στον ουρανό"
Και ένας που είχε ακούσει για Κωνσταντινούπολη πήγε και τον βρήκε να τον ρωτήσει ποια χρονιά θα γίνει και του απάντησε "τι σε νοιάζει βρε τάδε η Κωνσταντινούπολη; Η άνω Ιερουσαλήμ να σε νοιάζει!"
Δεν πήγαινες εκεί για να σου πει τον καφέ. Για ένα ωφέλιμο λόγο πήγαινες. Από εκεί και πέρα ο καθένας ό,τι καταλάβαινε.
Εγώ δεν τον γνώρισα. Αλλά συνδέομαι στενά με άνθρωπο που πήγαινε σε αυτόν 17 χρόνια και δεν είναι καθόλου όπως τα παρουσιάζουν κάτι γεροντολάγνες γριούλες και κομπογιαννίτες εκδότες. Τα κουφά και τα διορατικά και τα προορατικά και όλα αυτά, σίγουρα υπήρχαν, αλλά αυτά ήταν οι σάλτσες. Η ουσία ήταν εντελώς αλλού. Η ουσία ήταν το ότι πήγαινες στη μέση του πουθενά και σου άνοιγε ένα γλυκύτατο γεροντάκι την πόρτα, σε φίλευε κανά λουκούμι και κανά νερό, τα λέγατε λίγο και μετά σε έστελνε στην ευχή του Θεού. Ε, και αν ήσουν τυχερός και με καλή διάθεση μπορεί να έπαιρνες και κάτι παραπάνω.
Αυτά. Δεν ξανασχολούμαι με το συγκεκριμένο και δικό μου το λάθος.
πολύ urban legend ο παππούλης
enitharmon
11-07-2007, 17:17
ε, ναι, αλλα κριμα δεν ειναι να μπορει να φιλευει μονο αντρες;
katwrimos
11-07-2007, 17:21
giati den exei prosfygei kamia treli sto eurpaiko dikastirio gia na tis epitrapei i isodos sto agio oros akoma?
ikonoklast
11-07-2007, 17:24
Γαργαντούικο ποστ!!!
geologiko_karoto
11-07-2007, 17:28
giati den exei prosfygei kamia treli sto eurpaiko dikastirio gia na tis epitrapei i isodos sto agio oros akoma?
Αννα Καραμανου (http://www.karamanou.gr/gr/)
ikonoklast
11-07-2007, 17:32
Ω 8εοί, πασόκες λεσβίες.
geologiko_karoto
11-07-2007, 17:33
ο Σατανας να μας φυλαει...
ωραιο αβαταρι εσυ αποπανω
ο τσουτσουβης ηταν σωστος
λύγισε η οθόνη.
χέβι ποστ μλκς.
Της έλειψε η φύση; Θέλει ας πούμε ντε και καλά να δει την όμορφη χλωρίδα και πανίδα της χερσονήσου; Τι να πω; Πάσο.
Αν της καταπατιέται η ελευθερία πάλι, φυσικά ας πάει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, θα κερδίσει κάποια στιγμή, του πούστη, να ξεκαυλώσει ότι νίκησε το κατεστημένο και να δει και την ωραία θέα πάνω από τον Άθωνα.
Αν πάλι θέλει να πάει γιατί ψάχνει να βρεί έναν π. Παΐσιο για αξιοθέατο ας πούμε, έχει κι αλλού πορτοκαλιές.
Αν δεν ψάχνει για αξιοθέατο, ας σεβαστεί το άβατο. Έβγαινε πού και πού ο γέροντας και πήγαινε στην Σουρωτή και έβλεπε και άλλο κόσμο. Άμα το θες, όλα γίνονται. Πάντως έχει κι άλλους. Ωφέλιμο λόγο δεν θα σου πει μόνο το πρώτο όνομα ας πούμε. Και στην Αθήνα έχει...
Βέβαια για πόσο καιρό ακόμα θα έχει δεν ξέρω, γιατί τους εβαρεθήκαμε, επροοδεύσαμε, είναι μισότρελοι μισογύνηδες σκοταδιστές, οπότε σου λέει, ε, αυτοί θα ξέρουνε καλύτερα φαίνεται, δεν χρειάζονται Παΐσίους και Πορφυρίους, οπότενες θα μας μείνει η διήγηση της θείτσας για τον "παππούλη που την εδιάβασε και της επέρασε ο πονοκέφαλος!!" και θα γελάμε και θα λέμε "ρε μαλάκα, ε, όχι!".
Νομοτελειακά όμως απάρεντλι.
γιατί να σεβαστεί το άβατο;
inhalexhale
11-07-2007, 20:06
Giati h eya htan kariola kai kati tetoia aristera.
επειδή βαριέμαι να περιμένω ας ρίξω από τώρα το επίπεδο,
οι σκατόγεροι που παρτουζιάζονται μεταξύ τους εκεί πάνω πόσο τοις εκατό πιο αναμάρτητοι είναι από μια τυχαία γυναίκα που φέρει εκ γεννετής το στίγμα της αμαρτίας;
επίσης, για το πολιτικότερο του ζητήματος, ποιός πούστης (no pun intented!!) έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε την είσοδο του οπουδήποτε βάσει του φύλου του;
na kaname kana split na legame allou tis paparies mas mipws?
sfinotouvlaki
11-07-2007, 21:05
τα αγόρια με τα μούσια δεν θέλουν γκομενάκια στις παρτούζες τους, σεβαστείτε το επιτέλους.
ένας γνωστός μου που πηγε του την έπεσε ένας καλόγερος με μπλουζάκι μότορχεντ κάτω από το ράσο.
και θρασάς και παπάς και πούστης!!! αμάν!!!
wraithgr
11-07-2007, 22:57
ένας γνωστός μου που πηγε του την έπεσε ένας καλόγερος με μπλουζάκι μότορχεντ κάτω από το ράσο.
Δεν θέλω να ξέρω πως απέκτησε ο γνωστός σου αυτή την τελευταία πληροφορία...
Raven Lord
11-07-2007, 23:17
είχε ένα ωραίο άρθρο η ελευθεροτυπία σχετικό με το θέμα gay-κλήρος. θα το ψάξω αύριο.
atom_smasher
12-07-2007, 00:13
παντως προτιμω να μεινει ενα μερος χωρις γυναικες...λιγοτερο επικινδυνοι ειναι οι γκαιοι...εκτος αν ειναι καμια ντουζινα....
Elfstone
12-07-2007, 00:35
Vic, αυτό το κακό χούι της ορθοδοξίας μόνο σε χωρίζει απτην τελειότητα :D
Προφητείες ευσεβών πόθων και σοφία καφενείου...πραγματικό δέος να πούμε :roll:
Για να σοβαρευτούμε, ποιος είναι ο λόγος για το άβατο και στην τελική ποιος είναι ο λόγος του μοναχισμού; Φοβάμαι πως οι απαντήσεις και για τα 2 είναι ιδιαίτερα άσχημες...
γιατί να σεβαστεί το άβατο;
Ε, είπα. Άμα θέλει να τονε βρει, όχι ως αξιοθέατο αλλά γιατί νομίζει ότι κάτι έχει να της πει, ας το σεβαστεί με την έννοια, κάτι θα ξέρει και λέει, ή έτσι το θέλουνε, μεγειά τους με χαρά τους. Εκτός και αν πάει να ανταλλάξουνε απόψεις, να πάει να του πει πού συμφωνεί μαζί του και πού διαφωνεί, οπότε και κάποιος πρέπει να της πει ότι για να γλιτώσει από αυτές τις μαλακίες έφυγε ο άνθρωπος στην έρημο.
Αν δεν θέλει να το σεβαστεί, ας πάει να προσφύγει σαν την λεσβία την πασόκα ή ας βγει να πει ότι οι παπάδες είναι μισογύνηδες ή να κολυμπήσει μέχρι εκεί να κάψει το σουτιέν της, ξέρω γω;
Ας έχουνε και οι μοναχοί ένα μέρος καταδικό τους, δεν πειράζει. Ας υπάρχει και μια γωνιά στον πλανήτη ιδανική για τον ησυχασμό. Μέχρι και στο Σινά χτίσανε ξενοδοχείο απέξω για τους τούριστς.
Από εκεί και πέρα για τα εμετικά σου ποστ σου λέω ότι λες μαλακίες. Μιας και το'ριξες πρώτος το επίπεδο δηλαδή αφού βαριόσουν να περιμένεις.
Επίσης εγώ άκουσα ότι στις καταλήψεις των αναρχικών βιάζουνε κορίτσια και τους δίνουνε με το ζόρι ναρκωτικά και κλέβουνε τους περαστικούς. Στη Δρούζα μάλιστα είπανε ότι ο λόγος είναι ότι πιστεύουνε λέει οι αναρχικοί ότι αν γίνουν όλοι ναρκωμανείς και πηδιόμαστε ελεύθερα θα γίνει ο κόσμος καλύτερος και γι'αυτο λέει τα δίνουν τα ναρκωτικά και βιάζουνε. Και δεν τα λέω έτσι. Ένας φίλος μου είχε πάει και τα είδε ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ.
Πολιτικά μιλώντας, δικό τους το μέρος, ό,τι θέλουν κάνουν και για 1000 χρόνια δεν ενοχλούνταν κανείς μέχρι που προοδεύσαμε. Όταν καταργηθεί η ιδιοκτησία πάντως, λογικά μπορείτε να πάτε με την κοπέλα σου για πικνικ στον Άθωνα.
Ε, δεν μπορώ τώρα ρε Πάσχαλε! Άλλη μέρα :Ρ
Elfstone
12-07-2007, 00:45
Ε, δεν μπορώ τώρα ρε Πάσχαλε! Άλλη μέρα :Ρ
Όποτε θες! :)
Δεν πρέπει να είναι και κανας άλλος εδώ με τις απόψεις σου, και σαυτό μοναδικός :D
Παίζει να ανέβεις Αθήνα ποτέ;; Για να κατέβω κι εγώ αν είναι!!!
νομίζω ήταν ηλίου φαεινότερο ότι αμφισβήτησα γενικότερα το άβατο ως θεσμό και δεν αναφερόμουν συγκεκριμένα στο μπαππού για τον οποίο πρώτη φορά άκουσα σήμερα και δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα να ξανακούσω για τα επόμενα Χ χρόνια.
το ότι ο κλήρος έχει μια Α διαμέτρου ροπή προς την ομοφυλοφιλία είναι γνωστό τοις πάση, αποδεδειγμένο πολλάκοις και αρκούντως λογικό κι αναμενόμενο κιόλα αν σκεφτούμε τους περιορισμούς οι οποίοι τους επιβάλλονται. οπότε ας αφήσουμε τους λαϊκισμούς και τις άσχετες αναφορές σε αναρχικούς και 'γω δεν ξέρω τι (σε παραπέμπτω στο ποστ του κινγκντομ γκον περί λαοπλάνας κουφαλίτσας) και ας απαντήσουμε στο ερώτημα μου γιατί ένας μονάχιστερ που γαμιέται αβέρτα με άλλους τέτοιους είναι πιο αναμάρτητος από τον οποιονδήποτε, και πολύ περισσότερο, από μια τόσο ευρεία κοινωνικη ομάδα όσο αυτή των γυναικών.
κατά τα άλλα, αμφισβητώ το δικαίωμα του οποιουδήποτε να κρίνει βάσει του φύλου αν κάποιος θα γίνει δεκτός κάπου, ιδιαίτερα δε όταν μιλάμε για μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ. στο κελί του να κάνει ο,τι κουμάντα θέλει ο κάθε μούσιας, και να μπάζει μέσα μόνο άντρες, μόνο άρειους, μόνο παοκτζήδες, μονο στην πούτσα μου. άλλα όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο κομμάτι γης τότε τα άντερα μου αποκτούν την τάση να γυρίζουν επίμονα.
από 'κει και πέρα δεν καταλαβταίνω γιατί ακριβώς μόνο οι άντρες δικαιούνται ένα χώρο ευησυχασμού, μακριά από πειρασμούς και λοιπές αηδίες. εσύ αυτοαποκαλείσαι σκοταδιστής ως χιουμοράκι αλλά για μένα δεν απέχεις και πολύ.
το ότι ανήκει στην εκκλησία δε μου λέει απολύτως τίποτα. η εκκλησία δεν θα πρέπε να χει την παραμικρή σχέση με την κρατική περιουσία από τότε που χτίστηκε ο πρώτος ναός ως τότε που θα γκρεμίσουμε τον τελευταίο, και κατα συνέπεια αυτό ο χώρος δεν θα πρεπε να ανήκει σε αυτήν. το ότι για διάφορους λόγους δε συνέβη αυτό δε θα με κάνει να σεβαστώ την επιλογή του κάθε τραγόπαπα να επιβάλλει την κάθε παλαβομάρα του.
σόρρυ για το επιθετικό ποστ αλλά είναι αργά και είμαι άυπνος και όλα αυτά μου φαίνονται τόσο αυτονόητα που δεν το πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι 30 χρονώ που έχουν τα εχέγγυα να ανοίξουν ένα πισι και να συνδεθούν στο ίντερνετ και να σχηματίσουν συνεκτικές προτάσεις με λεξούλες και στίξη σε λογική σειρά χωρίς να τα καταλαβαίνουν.
και έξτρα μπόνους παράρτημα:
[00:47:50] Solo Carriera says:
variemai kai diavazw posts vic, genika einai apo tous aksioprepesterous xristianous pou gnwrizw alla apo enan tetoio tha perimena na exei apostasiopoieithei apo tin organwmeni thriskeia kai na pisteuei ston theo tou gia ton eauto tou kai oxi mesw kapoiwn thesmothetimenwn, xmou, katastasewn oi opoies exoun apodeiksei outws i allws oti einai sapies
[00:47:52] Solo Carriera says:
apogoiteutiko
[00:48:06] Solo Carriera says:
diladi mporw na sevastw tin pisti tou kathenos, alla tin organwmeni thriskeia den tin sevomai.
και, τέλοσπάντων, αν θέλετε να είστε σοβαροί χριστιανοί, να είστε έτσι (http://en.wikipedia.org/wiki/Leo_Tolstoy#Religious_and_political_beliefs).
Το παρα-παρα-παραπανω ποστ το γουσταρω το ενστερνιζομαι και κανω μαζι του και οργανωμενη θρησκεια.
Περα απο την παραληρηματικη μου αποδοχη,
δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω, πως ο vic, με ολη την αξιοπρεπεια και την καθαροτητα λογου που τον διακρινει,
υποστηριζει το θεσμο του μοναχισμου.
Και αναρωτιεμαι, αν με το χερι στην καρδια,.
τωρα που ετοιμαζεται να γινει πατερας,
αν θα δεχοταν με χαρα, να του πει το αγορακι του η το κοριτσακι του πως θα πηγαινε να μονασει.
Κατα τα αλλα ο παισιος -που απο οτι βλεπω δεν επρεπε καν να τον αναφερω πριν το σπλιτιασμα- ειναι η αφορμη, εχουμε ξεφυγει απο το θεμα προφητειες για την πολη.
ego pali 8a lega na arnithoume gia ligo tin epanastatiki mas fisi, tin adiamfisvititi tasi mas gia autoepideiksi, to pollakois anamasimeno epixeirima-iperoplo oti ta sixamena 8eosevoumena gerontia einai ola aneksairetws paradopistes karapoustares tou kerata kai tin parormisi mas na allaksoume ton kosmo olo sto 100% tou mia pou einai toso stravos pou mas girnane tantera re paidia pia, den antexoume allo, kai na analogistoume oti i poutana ekklisia me ta xilia -ontws- strava exei ki ena meros stous oikous tou 8eou pou legetai ginaikwnitis kai genika tous kanei autous tous diaxwrismous metaksi twn dyo fylwn, panta tous ekane.
to an i iparksi tou avatou itan apofasi kapoiou xristianikou dogmatos, kapoiou malaka patriarxi, kapoiou allofrwna byzantinou autokratora h opoiou allou den dynamai na gnwrizw ka8oti anistoritos. alla 8ewrw tragelafiko kai sinama iperka8isterimeno to na wryomaste gia pragmata pou einai ka8estws kai dedomena aiwnes epi aiwnwn twra giati einai di8en sexistika kataloipa tou tropou skepsis kai zois pou perase auti i sapia kakia kakia 8riskeia ston kaimeno ton kosmaki, les kai allazei kati sti zoi mias opoiasdipote ginaikas me to na mi mporei na patisei sti xersoniso tou a8w, pou outws h allws telei ipo katalipsi apautous tous mpastardous tous misogynides tous monaxous. pragma pou mallon de 8a allaksei oso 8a teloume en zwh emeis, kai ta paidia tou vic akoma.
kai genika mi mas kanete na simpa8isoume to concept tou agiou orous, arketa.
urban legend: legetai oti i moni ginaika pou prospa8ise na parabei to avaton itan h ginaika kapoiou proedrou twn inwmenwn politeiwn, i opoia omws me to pou patise to podi tis ekei to tsakise. gia na ma8ei.
βαριέμαι να δώσω σοβαρή απάντηση οπότε θα περιοριστώ στο εξής, το ότι είναι καθεστώς δε μου φαίνεται πολύ καλός λόγος για να παραμείνει η κατάσταση ως έχει. εξέλιξη το λένε και είναι καλό πράμα.
as eime8a ligo realistes, kai mia pou bariomaste, as perioristoume sta basika. isws einai urban legend alla to tapeino mou mialoudaki eikazei oti i xersonisos tou a8w san idioktisia tou or8odoksou dogmatos einai o,ti itan o skorpios gia ton wnasi.
alla mia pou eimaste 8iaswtes tis ekseliksis, as 8espisoume ki emeis me ti seira mas kinigi megalopapadwn, afou an mpoukaroume sto agion oros e, 8a fame ena monaxo, ante dyo-treis, meta 8a mas aixmalwtisoun, 8a mas basanisoun seksoualika kai meta h 8a mas proshlytisoun h 8a mas skotwsoun, ipothetw.
Με αυτή τη σειρά, όπως το λες.
freak brother
12-07-2007, 04:14
:offtopic:
εχω ακομα μιση μπυρα στο ψυγειο
θενκ ΓΚΑΝΤ
Δεν θέλω να ξέρω πως απέκτησε ο γνωστός σου αυτή την τελευταία πληροφορία...
:lol: τον πήγε να του δείξει κάτι και το έβγαλε, και εκεί άρχισε να του κα΄νει διακριτικές "ανήθικες" προτάσεις.
άλλος urban legend για το άβατο λέει ότι ανακάλυψαν μία γυναίκα ντυμένη άντρα γιατί όπου πατούσε το γρασίδι μαραινόταν.
Αλλά μια γνωστή μου με την παρέα της με γιωτ κατέβηκε και έκανε μπάνιο σε παραλία και με τα βυζιά έξω περικαλώ και δεν συνέβησαν ούτε σεισμοί, ούτε καταποντισμοί, ούτε global warming :P
http://www.youtube.com/watch?v=ybJDfi0WlhM
(όχι δεν είναι το βίντεο με τη γνωστή μου)
enitharmon
12-07-2007, 10:34
να εκφρασω την καπιταλιστικη μου αποψη και να πω οτι αδιαφορώ για το αβατο. Κριμα να μη δω ποτε την ωραια θέα του Άθως, όπως επίσης ποτε δε θα πατησω πόδι σε κάποια ιδιωτικά νησια και βίλες. Αυτά τα τελευταία όμως δεν τα πληρώνω. Οπότε δεν έχω επίσης καμία όρεξη να πληρώνω τη μονή βατοπεδίου και τα υπόλοιπα μοναστήρια υπό "δωρεές του ελληνικου κράτους προς τις μονες". Αν ο πατηρ παΐσιος ήθελε επαφη μονο με αντρες τον καταλαβαινω, αλλά ας σοβαρευτουμε λιγο
το να απαγορεύεται στον μισό πληθυσμό του πλανήτη να επισκεφτεί ένα ολόκληρο γεωγραφικό μέρος δείχνει ως πού μπορεί να φτάσει η παράνοια ενός θρησκευτκού συστήματος.
Το να απαγορεύεται στον καθένα να επισκεφτεί κάποιες παραλίες, νησιά, κλπ επειδή αυτά απόκτησαν κάτοχο δείχνει ως πού μπορεί να φτάσει η παράνοια του καπιταλιστικού και του συστήματος ιδιοκτησίας εν γένει.
Raven Lord
12-07-2007, 10:43
το άρθρο που έλεγα για την ομοφυλοφιλία στον κλήρο:
http://www.enet.gr/online/online_hprint ... d=31413308 (http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%EF%EC%EF%F6%F5%EB%EF%F6%E9%EB%DF%E1&a=&id=31413308)
επίσης, για το πολιτικότερο του ζητήματος, ποιός πούστης (no pun intented!!) έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στον οποιονδήποτε την είσοδο του οπουδήποτε βάσει του φύλου του;
Einai poly aplo. To agion oros einai idiotikos xwros(exw thn entypwsh) kai epitrpei se opoion goustarei na mpei. Simple.
http://www.adelfopoiemenoi.blogspot.com/
sfinotouvlaki
12-07-2007, 11:34
Einai poly aplo. To agion oros einai idiotikos xwros(exw thn entypwsh) kai epitrpei se opoion goustarei na mpei. Simple.
αυτό μάλλον το έχει καταλάβει!
αλλά γιατί ρε παιδάκι μου να μπαίνουν μόνο άντρες κι όχι μόνο γυναίκες; υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; είναι απλά μια μαλακισμένη παράδοση που για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο δε γουστάρουν να σπάσει και κρύβονται πίσω από το θέμα της ιδιοκτησίας; είναι απλά ρατσιστικό το θέμα; δε θέλουν να μπαίνουν σε πειρασμό; με τους ομοφυλόφιλους μοναχούς τι γίνεται; αυτοί δε σατανίζονται όταν βλέπουν τόσους πουτσαράδες να κόβουν βόλτες εκεί μέσα; γι' αυτούς δε μας νοιάζει; γενικά, γιατί;
enitharmon
12-07-2007, 11:40
πληροφοριες οτι απαγορευονται και τα θυληκα ζωα ελεγχονται ως αβασιμες, γιατι μεχρι και το γαλα απ'εξω θα πρεπει να το παιρνουνε
Το Άγιο Όρος δεν είναι ιδιωτικός χώρος και η Εκκλησία δεν είναι ιδιωτικός οργανισμός (είναι ιδιόμορφο νομικό πρόσωπο δημόσιου δικαίου).
Από εκεί και πέρα... ναι μεν προσωπικώς θα μου άρεσε να σταματήσουν πολλά από τα αποκλειστικά δικαιώματα της Εκκλησίας, τα οποία δεν απολαμβάνουν άλλοι θρησκευτικοί οργανισμοί, ωστόσο θα πρέπει να καταλάβετε πως όταν εθιμικά ισχύει ένας κανόνας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε είναι και δύσκολο να καταργηθεί ή να τροποποιηθεί χωρίς να υπάρχουν και αντίστοιχες διαμορφώσεις των αξιών της κοινωνίας.
Η απαίτηση της κατάργησης του άβατου ναι μεν είναι σωστή, αλλά είναι και τρομερά πρόωρη. Θεωρώ πως σε βάθος χρόνου, όπως γίνεται πάντα με τις παραδόσεις που αποκόπτωνται από τον όποιο λειτουργικό ρόλο σε μία κοινωνία, θα καταργηθεί, ωστόσο τώρα απλώς θα προκαλούσε σημαντικές αντιδράσεις χωρίς να προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο στο ευ ζειν του κοινωνικού συνόλου.
psychotron
12-07-2007, 11:45
πληροφοριες οτι απαγορευονται και τα θυληκα ζωα ελεγχονται ως αβασιμες, γιατι μεχρι και το γαλα απ'εξω θα πρεπει να το παιρνουνε
θηλυκά
νια νια νια
:tease:
necropethamenos
12-07-2007, 11:46
οπότε και κάποιος πρέπει να της πει ότι για να γλιτώσει από αυτές τις μαλακίες έφυγε ο άνθρωπος στην έρημο.
Er. Poia erimo? Sto pio wraio meros tis elladas "aftoeksoristike".
Ας έχουνε και οι μοναχοί ένα μέρος καταδικό τους, δεν πειράζει.
Poion den peirazei? An einai etsi, na exoun ena tetoio meros kai oi texnikoi ypologistwn, alla ekei na epitrepontai MONO gynaikes episkeptes, efxaristw poly.
Sovara twra, ti les?! O kathenas epikaleitai ton isyxasmo kai apokleiei ton miso plythismo tis xwras apo to na paei se mia olokliri perioxi tis les kai itan to xwrafi tou mparmpa tou kai sy to vriskeis swsto?
An o pateras tade thelei na isyxasei, na paei spiti tou kai na isyxasei oso thelei. An xreiazetai mia xersoniso gia na isyxasei, e, einai kapws pleonektis.
http://www.adelfopoiemenoi.blogspot.com/
Στον Χριστιανισμό ακόμα και η τεκνοποίηση θεωρείται αμαρτία, κατά το «... Ιδού γάρ εν ανομίαις συνελήφθην καί εν αμαρτίαις εκίσσησέ με ή μήτηρ μου...» του Εβραϊκού Ψαλμού 50: 7 (ή 51: 5 σε άλλες εκδόσεις). Γίνεται μόνον εξ' ανάγκης («κατ' οικονομίαν» όπως τους αρέσει να λένε λογίως) για να μην σβήσει το ανθρώπινο γένος. Αυτό έγινε εκ των πραγμάτων αφού τελικά δεν ήλθε εκείνο το πολυπόθητο τέλος του κόσμου μαζί με εκείνη την περίφημη Δευτέρα Παρουσία που περίμεναν αμεσότατα οι πρώτοι χριστιανοί και ο Παύλος. Ακόμα αυτή η εξ ανάγκης σεξουαλική συνεύρεση πρέπει να γίνεται χωρίς καμία απολύτως απόλαυση ηδονής και στο σκοτάδι. Η απόλαυση ηδονής είναι μεγάλη αμαρτία για τους διεστραμμένους χριστιανούς. Τέλος η λεχώνα χρειάζεται ειδική ιεροπραξία για να εξιλεώσει την «αμαρτία» της, 40 μέρες μετά την γέννα• να σαραντίσει όπως λέει ο λαός, που σημαίνει ότι για 40 μέρες η μητέρα και το μωρό δεν μπορούν να εξέρχονται από το σπίτι τους. Μετά όμως, το πρώτο πράγμα που η μάνα οφείλει να πράξει είναι το να επισκεφτεί τον ιερέα για την ειδική ιεροπραξία με ευχές, εξορκισμούς, κλπ. Έτσι έχουν θεσπιστεί αυτά τα πράγματα από τον Μωσαϊκό Νόμο και από την χριστιανική εκκλησία. Η γυναίκα λοιπόν γίνεται απλώς μια καταραμένη βρεφομηχανή και αυτό μόνο εξ' ανάγκης. Μα το λέει και ο Παύλος στην Α΄ Προς Τιμόθεον 2: 15, «η γυναίκα θα σωθεί με το να γεννά παιδιά». Άραγε, όσες γυναίκες για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν θα ριφθούν στο πυρ το εξώτερο;
Εί δυνατόν όμως, η γυναίκα να σταματήσει να είναι γυναίκα και με τις νηστείες να κατορθώσει να σταματήσει τα έμμηνά της. Αυτό είναι μεγάλη αρετή στον Χριστιανισμό αλλά ταυτοχρόνως και μεγάλη σχιζοφρένεια. Στον Μωσαϊκό Νόμο τα γυναικεία έμμηνα θεωρούνται μόλυνση και ακαθαρσία. Γι' αυτό απαγορεύεται να εισέρχονται οι γυναίκες στα ιερά των χριστιανικών και εβραϊκών ναών. Σ' αυτά τα θέματα διαβάστε και το σπουδαίο βιβλίο The X-Rated Bible (Η Ακατάλληλη Βίβλος) του Αμερικανού καθηγητή Ben Edward Akerley. Έτσι λοιπόν το κλείσιμο στα μοναστήρια, ο αναχωρητισμός, ο ερημιτισμός, κλπ. σου δίνουν πολύ πιο βέβαιο εισιτήριο για τον Παράδεισο από το να αποκτήσεις και να αναθρέψεις οικογένεια...! Αυτό το τονίζει σαφώς και ο αλλοπρόσαλλος Απόστολος Παύλος στην επιστολή του Α΄ Προς Κορινθίους σε όλο το κεφάλαιο 7 όπου μεταξύ πολλών «μαργαριταριών» εκθειάζει την παρθενία και τη θεωρεί υπέρτατη αρετή. Μελετήστε το κεφάλαιο αυτό προσεκτικά να δείτε περί τίνος πρόκειται! Το ίδιο κάνει και ο διεστραμμένος Χρυσόστομος στο βιβλίο του με τίτλο Το Χάρισμα της Παρθενίας. Αν τώρα κανείς ενδιαφέρεται να μάθει για τη νόσο των ασκητών, μοναχών, ερημιτών, αναχωρητών (νόσος του αγίου Αντωνίου) ας μελετήσει το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Αναφορά στον Γκρέκο όπου την περιγράφει θαυμάσια, διότι την έπαθε και ο ίδιος μια φορά που βρισκόταν στη Βιέννη.
Όπως είδαμε μέχρις εδώ ο Χριστιανισμός είναι τόσο διαστροφική και καταστροφική θρησκεία ώστε οι οπαδοί του, άνδρες και γυναίκες, δεν πρέπει να είναι ούτε ετεροφυλόφιλοι, ούτε ομοφυλόφιλοι, αλλά οφείλουν να είναι άφυλοι. Και οι κληρικοί και οι λαϊκοί και οι μοναχοί και μοναχές πρέπει να είναι άφυλοι. Καμία ερωτική έλξη, ορμή, πάθος κλπ. …..Παρθενία λοιπόν και μετά θάνατον ζωή. Τίποτα άλλο. Βέβαια η διαστροφή αυτή κατά τους δύο πρώτους αιώνες της Κ. Ε. δεν μπορούσε να πάει άλλο ώστε μετά αυτοί οι διεστραμμένοι άφησαν τα δύο φύλα να συνευρίσκονται αλλά μόνο «κατ' οικονομίαν» χάριν της τεκνοποιήσεως. Ευτυχώς...!
…….
Στον Χριστιανισμό ο έρωτας και η έλξη των δύο φύλλων όχι μόνο αγνοείται παντελώς αλλά και έχει καταδικαστεί σαν αμαρτία, ατιμία και μιαρότητα. Κατα¬στρέ¬φει δηλαδή την με¬γαλύτερη κινητήρια δύναμη δημιουργίας και πολιτι¬σμού. Αυτό θα πει καταστρο¬φική θρησκεία εν δράσει! Αυτό είναι και το άκρον άωτον μιας άκρως κατα¬στροφικής και σχιζοφρενικής θεολογίας: Ο παντοδύναμος δημιουργός Θεός Πα¬τήρ των χριστια¬νών εποίησε τα πάντα, και τον άρσεν και το θήλυ και τους έδωσε την φυ¬σική μεταξύ των έλξη. Έρχεται όμως μετά είτε ο ίδιος διά του ομοουσίου Υιού του όπως μόλις είδαμε είτε διά των θε¬ο¬φόρων αντι¬προσώπων του (όπως ο Παύλος, ο Χρυσόστομος, ο Αυγουστίνος, κ. ά.) να την καταδι¬κά¬σει και να την κατατάξει στις βαριές αμαρτίες και αντ’ αυτής να εξά¬ρει την παρ¬θενία ως υπέρ¬τατη αρετή! Αυτή τη βροντερή εξόφθαλμη αντίφαση και σχιζοφρένεια είχε καταγγείλει και ο Γερμανός φι¬λόσοφος Friedrich Nietzsche.
Αφού έτσι το θέλησε ο διεστραμμένος, ψευ¬δο¬λόγος και κομπλεξικός Ιερός Αυγου¬στίνος, κ. ά., το ερω¬τικό στοιχείο της ανθρώ¬πι¬νης φύ¬σης πρέπει να εξα¬λειφθεί πλήρως, αλ¬λά οι συνεπαγόμενες πα¬θήσεις ας αυξηθούν και τα φρενοκο¬μεία ας γεμί¬σουν. Οι θεό¬πνευστοι πάπες, επίσκοποι, σύνοδοι κλπ. υιοθέτησαν αυτές τις διεστραμ¬μένες θέσεις του πανα¬θλί¬ου Αυ¬γου¬στί¬νου και καταδίκασαν τον Πελάγιον ο οποίος εί¬χε αντίθετες απόψεις. Βεβαίως πολλοί απ’ αυτούς δεν θα τη¬ρή¬σουν αυ¬τές τις αυστη¬ρές εντολές αλ¬λά θα αφεθούν σε παντός είδους όργια και κρυ¬φές σεξουαλικές συνευ¬ρέσεις. Ο χορός των μα¬νουαλιών, τα όργια και οι ακολασίες του πάπα Λέ¬οντος Χ και πολ¬λών άλλων, κα¬θώς και διάφορα μονα¬στηριακά όργια δεν αν¬τι¬προσωπεύουν πα¬ρά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος όλων των οργια¬στικών σεξου¬αλι¬κών συμβάντων.
Ένα από τα ισχυρότερα συμπλέγματα, του μοιραίου για την ανθρωπότητα και τον πολιτι¬σμό, τού συμπλεγματικού Ιερού Αυγουστίνου ήταν το ότι θρηνούσε το γε¬γονός ότι κάθε άνθρωπος ερχόμενος εις τον κόσμο εξέρχεται «ανάμενα στα ούρα και στα κό¬πρανα». Ακόμα δικαιολόγησε το ότι ο Θεός και παντοδύναμος δημιουργός έδωσε στους πρωτοπλάστους, Αδάμ και Εύα, τα γεννητικά όργανα με την εξήγηση ότι ο Θεός προε¬γνώριζε το ότι θα αμάρταναν και θα έπιπταν και έτσι θα τα χρειαζό¬ταν μετά. Αλλά η Γραφή δηλώνει πως όταν ο Θεός τους δημιούργησε τους ευλόγησε και τους είπε «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε...». Ιδού λοιπόν τι εστί αντιφατικότης και Αυγουστίνος διά τους χριστιανούς, των οποίων η εκκλησία ονόμασε Ιερόν και κατά¬ταξε στους αγίους της.
Έπρεπε επίσης να έ¬χομε δυο μέτρα και δυο στα¬θμά: όσες γυ¬ναίκες και όσοι άνδρες είχαν «εκείνο το δαιμονάκι» που προκαλούσε στους άλ¬λους ή στις άλλες σε¬ξουαλικές επιθυμίες συλλαμβάνονταν και εξοντώ¬νονταν με κάθε φρικτό βασα¬νι¬στή¬ριο και νοσηρό τρό¬πο. Όποια γυ¬ναί¬κα συλλαμ¬βανόταν να έχει πλα¬γιάσει με «incubus -bi» (δαιμόνια που έκαναν έ¬ρωτα τη νύκτα με γυναί¬κες καθώς αυτές κοι¬μό¬ταν) και όποιος άν¬δρας συλλαμ¬βανόταν να έχει πλα¬γιάσει με «succubus -bi» (δαιμ¬ό¬νια που έ¬καναν έρωτα τη νύ¬κτα με άνδρες καθώς αυτοί κοιμόνταν) έπρεπε να αποδεί¬ξει ότι «δεν είναι ελέ¬φας», αλλιώς την ή τον πε¬ρί¬με¬ναν τα πιο επώδυνα βασανιστήρια μέχρις ότου ξε¬ψυχήσει. Στη μαύρη βί¬βλο κα¬τά των μα¬γισ¬σών, το τρομα¬κτι¬κό βιβλίο, εγχει¬ρί¬διο, της καθολικής εκκλησίας Ma¬l¬leus Malefi¬ca¬rum (Η Σφύρα κατά των Κα¬κο¬πρα¬γούντων) αναγράφονται διαγνωστι¬κές, λεπτομερείς μέθοδοι για την διαπί¬στωση του αν η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας προερ¬χόταν από κανονικό άνδρα ή από incubus. Πε¬ριττό να γράψουμε εδώ τί πάθαινε η γυναίκα, αν είχε μείνει έγκυος από κανέναν incubus...! Το αφήνουμε στην φαντα¬σία σας...
τα θηλυκά ζώα της άγριας πανίδας ή τα κατοικιδια πώς τα διώχνουν; πώς τα αφήνουν να συνουσιάζονται ετερόφυλα ή ομόφυλα στον ιερό αυτό γεωγραφικό τόπο; Μάλλον τα ανέχονται και αυτά... "κατ' οικονομίαν"΄χάριν του γάλατος και των αυγών :lol:
sfinotouvlaki
12-07-2007, 11:53
ντέγγιαλ, καλά όλα αυτά, αλλά πιστεύω ότι είναι απλά μαλακιούλες. μια απόφαση είναι και δε χρειάζεται να προετοιμάσεις κανένα έδαφος. σιγά μη διαμορφώσει τις αξίες τις κοινωνίας το αν θα επιτρέπετε η είσοδος σε γκομενάκια στο άγιο όρος ναούμε. πέρα από τον ένα μήνα που θα μας πρήζουν τ' αρχίδια τα κανάλια με τις μαλακισμένες αναλύσεις τους και το 3μηνο κλαψούρισμα των γενειοφόρων, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα, εκτός του ότι θα πάψει να υφίσταται μια μαλακισμένη το λιγότερο συνήθεια. σ' ένα χρόνο, όταν θα τελειώσουν και οι ανασκοπήσεις του έτους από τα κανάλια, θα έχει ξεχαστεί εντελώς.
αλλά πες ότι ισχύουν αυτά που λες ρε παιδί μ'. η εκκλησία δε νομίζω πως είναι γενικότερα διατεθημένη να αλλάξει κάτι πάνω στο θέμα, έστω και σε βάθος χρόνου, όταν "οι κοινωνικές συνθήκες θα είναι πιο όριμες (...)". γιατί;
necropethamenos
12-07-2007, 11:53
oxi vevaia, fysika kai den einai, kai fysika tis mones ekei mesa tis taizoume egw kai sy lefta. Stous egw kai sy perilamvanontai kai anthrwpoi XWRIS peos.
An eisai diladi gynaika, KAI plirwneis anagkastika to eisitirio KAI trws porta.
kai to profanws dikaio tha itan na min plirwneis fragko an den itheles (giati egw px den eimai xristianos) KAI na mporeis na mpeis (giati den einai idiwtikos xwros).
Ama theloun as se kleisoun eksw apo ta monastiria tous.
Άμα πας να μπεις με τον τσαμπουκά τι θα γίνει; Θα φέρουν οι παπάδες μπράβους-μονάχους σε στυλ Illuminatti και θα σε πλακώσουν στο ξύλο;
Raven Lord
12-07-2007, 12:22
δεν είχε γίνει σκηνικό με ένα μοναστήρι-αποστάτη? ξύλο με σφυριά και τσεκούρια μεταξύ μοναχών.
ikonoklast
12-07-2007, 12:43
Εδώ που τα λέμε αν είναι να αρ8εί το άβατο για να ξηλώσετε, να κάψετε και να ξεπατώσετε για να βάλετε καζίνα και 8έρετρα και βιγλάρες (που αυτό 8α κάνετε, γιατι οι μισοί που κόπτωνται είναι πασόκοι και οι άλλοι μισοί λεσβίες) τότε δε ψήνομαι και πολύ. Και στην τελική το παπαδαριό που αράζει στο άγιο όρος μπορεί να απολαμβάνει προνόμιο άλλων εποχών οπότες και ο χριστιανισμός είχε και τη φέτα και το καρπούζι και άμα λιώσεις όλο το χρυσό απο το σταυρομάνι και το εικονομάνι να ταϊζεις τη ζάμπια για ένα μήνα αλλα όπως και να το κάνουμε είναι παπαδαριό διαφορετικού τύπου. Σε αντί8εση λοιπόν με τον κοσμικό κλήρο ( έτσι δε τους λέμε; ) που τους καίμε και κρεμάμε και αύριο άμα 8έτε, αυτούς τους τυπάδες στο άγιο όρος προτιμώ να τους σέβομαι περίπου εφτάμισι φορές πιότερο απο ότι ας πούμε το σκατολόι της μυκόνου, της ιμπί8α ή ότι άλλη πούτσα εκπροσωπεί η κά8ε καραμάνου. Σωστό και χριστιανικό είναι νομίζω να πρεφάρουμε και να σεβόμαστε ένα δύο πράματα, όχι περσότερα.
Άμα πας να μπεις με τον τσαμπουκά τι θα γίνει; Θα φέρουν οι παπάδες μπράβους-μονάχους σε στυλ Illuminatti και θα σε πλακώσουν στο ξύλο;
θα δεις τότε σκηνές απείρου και αγίου και ιερού κάλλους :bash: :gun: :blaser: :behead: :rip:
Εδώ που τα λέμε αν είναι να αρ8εί το άβατο για να ξηλώσετε, να κάψετε και να ξεπατώσετε για να βάλετε καζίνα και 8έρετρα και βιγλάρες (που αυτό 8α κάνετε, γιατι οι μισοί που κόπτωνται είναι πασόκοι και οι άλλοι μισοί λεσβίες) τότε δε ψήνομαι και πολύ. Και στην τελική το παπαδαριό που αράζει στο άγιο όρος μπορεί να απολαμβάνει προνόμιο άλλων εποχών οπότες και ο χριστιανισμός είχε και τη φέτα και το καρπούζι και άμα λιώσεις όλο το χρυσό απο το σταυρομάνι και το εικονομάνι να ταϊζεις τη ζάμπια για ένα μήνα αλλα όπως και να το κάνουμε είναι παπαδαριό διαφορετικού τύπου. Σε αντί8εση λοιπόν με τον κοσμικό κλήρο ( έτσι δε τους λέμε; ) που τους καίμε και κρεμάμε και αύριο άμα 8έτε, αυτούς τους τυπάδες στο άγιο όρος προτιμώ να τους σέβομαι περίπου εφτάμισι φορές πιότερο απο ότι ας πούμε το σκατολόι της μυκόνου, της ιμπί8α ή ότι άλλη πούτσα εκπροσωπεί η κά8ε καραμάνου. Σωστό και χριστιανικό είναι νομίζω να πρεφάρουμε και να σεβόμαστε ένα δύο πράματα, όχι περσότερα.
να γίνει εθνικός δρυμός και πρότυπη οικοτουριστική περιοχή με ήπιους τρόπους διαβίωσης. Τώρα το παπαδαριό και ξεπουλαέι στη σόφτεξ εκτάσεις για χαρτοποιϊα και φωτιές βάζει και δρόμους ανοίγει.
Δε χρειάζονται μπράβους, είναι νίντζα από μόνοι τους. They kick ass for the Lord.
ντέγγιαλ, καλά όλα αυτά, αλλά πιστεύω ότι είναι απλά μαλακιούλες. μια απόφαση είναι και δε χρειάζεται να προετοιμάσεις κανένα έδαφος. σιγά μη διαμορφώσει τις αξίες τις κοινωνίας το αν θα επιτρέπετε η είσοδος σε γκομενάκια στο άγιο όρος ναούμε. πέρα από τον ένα μήνα που θα μας πρήζουν τ' αρχίδια τα κανάλια με τις μαλακισμένες αναλύσεις τους και το 3μηνο κλαψούρισμα των γενειοφόρων, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα, εκτός του ότι θα πάψει να υφίσταται μια μαλακισμένη το λιγότερο συνήθεια. σ' ένα χρόνο, όταν θα τελειώσουν και οι ανασκοπήσεις του έτους από τα κανάλια, θα έχει ξεχαστεί εντελώς.
Ναι, ίσως να γινόταν όλο αυτό, αλλά αυτό δε λέει τίποτε περί της εφαρμογής του νόμου. Για δεκαετίες θα συνέχιζε να ισχύει το άβατο, είτε επειδή η κοινωνία το θεωρεί παράδοση, είτε επειδή κάθε διαφορετική πράξη θα θεωρούταν ανήθικη και θα αποτελούσε στιγματισμένη συμπεριφορά, είτε επειδή οι μοναχοί θα χρησιμοποιούσαν μέσα (βίαια, με την ευρεία έννοια του όρου) για να επιβάλουν την δική τους άποψη.
Να νομοθετείς για πράγματα που η κοινωνία δεν έχει την πρόθεση να δεχθεί είναι περιττό.
να γίνει εθνικός δρυμός και πρότυπη οικοτουριστική περιοχή με ήπιους τρόπους διαβίωσης. Τώρα το παπαδαριό και ξεπουλαέι στη σόφτεξ εκτάσεις για χαρτοποιϊα και φωτιές βάζει και δρόμους ανοίγει.
Μαλακίες. Εγώ λέω να την κάνουμε μία μεγάλη πίστα Grand Prix.
ikonoklast
12-07-2007, 13:06
Έχει βουνά ρε βλάκα!
σιγά τη δυσκολία, τα ισοπεδώνουμε και με τα μπάζα φτιάχνουμε επεκτάσεις αεροδρομίων μεγαλιμανιών, κλπ στη θάλασσα. Ανάπτυξη ρε μουνιά!
Kingdom Gone
12-07-2007, 13:33
<WoodenShjips> opws eixe pei k o panousis
<paraligousa> oi system shock einai pio gay kai apo in flames.
<WoodenShjips> koufales mikroastoi an den yphrxan kai oi vasilofrones
<WoodenShjips> tha xate kanei ta vasilika kthmata polykatoikies.
<WoodenShjips> auta peri avatou.
επειδή κάτι κοκκινοφασίστες μου 'χουν πρήξει το λιλί.
ενίθαρμον και νεκροπεθαμένε, για τις ιδιωτικές παραλίες και τα ιδιωτικά νησιά τι γνώμη έχετε; συμφωνείτε με το να παραχωρούνται έτσι τέτοιες εκτάσεις σε ιδιώτες;
Θα απαντήσω σε Σόλο όταν βρω την ευκαιρία να δώσω τον απαιτούμενο χρόνο. Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο θρεντ έκανε κάτι που είχε καιρό να μου κάνει το ίντερνετ, και αυτό ήταν να με στενοχωρήσει. Ευθύνομαι εγώ γι'αυτό που κάνω τις πλάκες μου με τις προφητείες σε αυτό το χώρο οπότε δεν μου φταίει κανείς.
Αλλά Μανώλη, επειδή σε έχω γνωρίσει κιόλας και δεν είσαι σκέτα φοντ στην οθόνη, όταν σου απαντήσω σε παρακαλώ θέλω να κρατήσεις μια ευπρέπεια και να ανεβάσεις το επίπεδο πάλι, αυτό σαν προσωπικό χατήρι στο ζητάω, επειδή είπες ότι σέβεσαι τουλάχιστον τα προσωπικά μου πιστεύω.
Το θέμα δεν σηκώνει το παπαρίστικο υφάκι που συνήθως υιοθετώ και χρησιμοποίησα και εδώ κάκιστα και αν όντως σε ενδιαφέρει να ακούσεις τι έχω να απαντήσω και γιατί τα προσωπικά μου πιστεύω συμπίπτουν με αυτό που εσύ εσφαλμένα και αόριστα ονομάζεις "οργανωμένη θρησκεία". Γενικώς τα λόγια σου (και των περισσοτέρων) δείχνουν μεγάλη άγνοια για το τι είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία και θα χρειαστώ πολύ χώρο (ακόμα πιο πολύ από ότι συνήθως-και ξέρεις τι κατεβατά κάνω) για να απαντήσω ολοκληρωμένα χωρίς υπεκφυγές.
Μου είναι πολύ δυσάρεστη η προοπτική γιατί χωρίς να το θέλω, επιπόλαια, πρέπει τώρα να υπερασπιστώ εγώ την Εκκλησία και δεν το έχω όσο της αξίζει, και ο χώρος είναι ο πλέον ακατάλληλος. Μα ο πλέον. Τέτοιες κουβέντες είναι για 2 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο και όχι για ένα μέταλ φόρουμ που παίζουν εκατό άλλοι παράγοντες.
Τέλος πάντων, ελπίζω να απαντήσω σε όλους μαζί και σύντομα.
Αυτά για όταν. Αναμείνατε, όσοι θέλετε να αναμείνετε.
Απαντάω επί τροχάδιν στον Νεκροπεθαμένο γιατί είναι εύκολο:
οπότε και κάποιος πρέπει να της πει ότι για να γλιτώσει από αυτές τις μαλακίες έφυγε ο άνθρωπος στην έρημο.
Er. Poia erimo? Sto pio wraio meros tis elladas "aftoeksoristike".
Παρεξήγηση ορολογίας. Έρημος εννοείται οποιοδήποτε μέρος δεν έχει κόσμο, είτε είναι στην έρημο του Σινά ή στα δάση της Σιβηρίας ή του Άθωνα.
[quote:1jbft1vp]Ας έχουνε και οι μοναχοί ένα μέρος καταδικό τους, δεν πειράζει.
Poion den peirazei? An einai etsi, na exoun ena tetoio meros kai oi texnikoi ypologistwn, alla ekei na epitrepontai MONO gynaikes episkeptes, efxaristw poly.
[/quote:1jbft1vp]
E, αν τους το χαρίσει κάποιος ας το κάνουνε. Τι να κάνουμε τώρα;
Sovara twra, ti les?! O kathenas epikaleitai ton isyxasmo kai apokleiei ton miso plythismo tis xwras apo to na paei se mia olokliri perioxi tis les kai itan to xwrafi tou mparmpa tou kai sy to vriskeis swsto?
An o pateras tade thelei na isyxasei, na paei spiti tou kai na isyxasei oso thelei. An xreiazetai mia xersoniso gia na isyxasei, e, einai kapws pleonektis.
Κατ'αρχάς, ξέρω ότι δεν σου αρέσει, αλλά το χωράφι είναι των μπαρμπάδων του, εδώ και μια χιλιετηρίδα.
Δεύτερον και κυριώτερον, υπάρχει και άλλη παρεξήγηση ορολογίας. Ο ησυχασμός δεν είναι να βρει κανείς την ησυχία του και να μην έχει φασαρία, είναι το όνομα που δίνεται στην ασκητική παράδοση του ορθόδοξου μυστικισμού, που αδύνατον να αναπτύξω εδώ τι είναι. Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή" (aka The Way of the Pilgrim) ή να κάνεις google "hesychasm" και να αρχίσεις να διαβάζεις.
Το απερίσπαστον και αμέριμνον και ναι, την πολυτέλεια να κάνουν αυτό που πιστεύουν όπως το πιστεύουν σε ιδανικές συνθήκες είναι το Άγιον Όρος, που τους την έκανε δώρο κάποιος πριν χίλια χρόνια, παρόλο που εσένα και των περισσοτέρων δεν τους αρέσει αυτό.
Και φοβάμαι πως ούτε το νομικό καθεστώς γνωρίζετε. Ενώ μεν ανήκει το Αγ.Όρος στην ελληνική επικράτεια, είναι πολιτικά αυτόνομο από το 972 μέχρι και το 191κάτι που το κατοχύρωσε και η Ελληνική βουλή. Επίσης αναγνωρίζεται ως πολιτικά αυτόνομο και από την ευρωπαϊκή ένωση. Οπότε κανουνε κουμάντο οι ίδιοι στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, παρόλο που δεν καταλαβαίνετε ή δεν συμφωνείτε με τους λόγους.
Εν πάσει περιπτώσει, επειδή θα απαντήσω κάποια στιγμή πιο αναλύτικά το σταματάω εδώ.
ΥΓ: Νεκροπεθαμένε, ασχέτως με την κουβέντα, το να κάνεις μπολντ και τεράστια τα επιχειρήματά σου, δεν τα κάνεις και καλύτερα, παρά δίνεις μόνο την εντύπωση ότι απευθύνεσαι σε καθυστερημένο. Αν ισχύει η εντύπωση να μου το πεις όμως γιατί ήδη έχω παραξοδέψει χρόνο στο φόρουμ.
enitharmon
12-07-2007, 21:24
ενίθαρμον και νεκροπεθαμένε, για τις ιδιωτικές παραλίες και τα ιδιωτικά νησιά τι γνώμη έχετε; συμφωνείτε με το να παραχωρούνται έτσι τέτοιες εκτάσεις σε ιδιώτες;
ιδιωτικές παραλίες σε περιοχή με πολύ κόσμο είναι μαλακία
και το να ιδιωτικοποιήσεις το Καστελόριζο ξερω γω επίσης. Αλλά υπάρχουνε νησάκια σε Ειρηνικό / Ινδικό και τύπου Σκορπιού, που και ακατοίκητα είναι, και κανείς ποτέ δεν πατάει, και υπάρχουνε και αφθονα, οπότε αν ο κύριος βαθύπλουτος το θέλει, ας το πάρει (εκτός κι αν είναι Ρώσος, αυτούς δεν τους θέλω). Γενικά διαφωνώ όμως. Γιατί μπορεί να μην εχω τα λεφτα να αγοράσω το νησάκι, αλλά να έχω το κότερο και να πάω να αράξω μια βδομάδα στο νησάκι (το οποιο δε θα μπορω να κανω αν ο βαθυπλουτος το εχει κανει δικό του).
Ιδιωτική παραλία στο τέρμα του πουθενά, πάλι μαλακία το κόβω, γιατί μπορείς να πας με καραβάκι ή κολυμπώντας ξερωγω. Οπότε, όχι ιδιωτικές παραλίες.
Αλλά το αγιοορος εχει διαφορά. Και το πληρώνουμε και δε μπαίνουμε
Όπως είπε ο βικ είναι αυτοδιοικούμενο και αυτόνομο (όχι ανεξάρτητο ομως), άρα στο χωράφι τους να μη μου επιτρεψουνε ποτε να μπω. Να μην τους πληρωνω θελω
Η νικήτρια των καλλιστείων Μις Ευρώπη 1929 στο Παρίσι Αλίκη Διπλαράκου έγινε για δεύτερη φορά πρωτοσέλιδο επισύροντας την μήνιν της εκκλησίας γιατί επισκέφτηκε μυστικά το Αγιο Ορος με τη βοήθεια ενός μοναχού που είχε μούρλα με τις διασημότητες.
Mark Mazower Θεσ/νίκη, πόλη των φαντασμάτων σελ. 459.
τουλάχιστον αυτός ο μοναχός ήταν str8 και ήξερε από (βυζό)μπαλα:lol:
Not_saved
12-07-2007, 21:37
Γιατί μπορεί να μην εχω τα λεφτα να αγοράσω το νησάκι, αλλά να έχω το κότερο
.
enitharmon
12-07-2007, 21:42
δεν ελεγα για μενα ρε τρομπα
Not_saved
12-07-2007, 21:50
προφανώς,ο συλλογισμός μου έκανε εντύπωση!
Dragonlord
12-07-2007, 21:52
από τότε που χτίστηκε ο πρώτος ναός ως τότε που θα γκρεμίσουμε τον τελευταίο
αχαχαχα
πολύ θαμπζάπ ποστ
ikonoklast
12-07-2007, 22:20
Άντε γαμήσου ρε ουρακοτάγκε.
Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο θρεντ έκανε κάτι που είχε καιρό να μου κάνει το ίντερνετ, και αυτό ήταν να με στενοχωρήσει.
μονο αυτο, τιποτα αλλο
katwrimos
13-07-2007, 03:22
.
E, αν τους το χαρίσει κάποιος ας το κάνουνε. Τι να κάνουμε τώρα;
E nai, epidi omos stin ellada den iparxoun apeira xorafia gia na dorisoume ena ston kathena, prepei olos o kosmos na exei ta idia dikaiomata pano se afta pou idi iparxoun.
Episis, afto mas eleipe, na plironei to kratos gia to isixastirio tou kathe pikramenou. Pio logiko mou fainetai na epitrepetai i eisodos stis gynaikes sto agio oros para na ftiaxtei kati antistixo gia gynaikes.
[quote:1xiyh8v3]
Κατ'αρχάς, ξέρω ότι δεν σου αρέσει, αλλά το χωράφι είναι των μπαρμπάδων του, εδώ και μια χιλιετηρίδα[/quote:1xiyh8v3].
Signomi alla den einai kanenos mparmpa tou to xorafi. To "xorafi" anoikei stin ekklisia pou einai prosopo dimosiou dikaiou opos eipe o deggial.
Δεύτερον και κυριώτερον, υπάρχει και άλλη παρεξήγηση ορολογίας. Ο ησυχασμός δεν είναι να βρει κανείς την ησυχία του και να μην έχει φασαρία, είναι το όνομα που δίνεται στην ασκητική παράδοση του ορθόδοξου μυστικισμού, που αδύνατον να αναπτύξω εδώ τι είναι. Μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή" (aka The Way of the Pilgrim) ή να κάνεις google "hesychasm" και να αρχίσεις να διαβάζεις.
Oraia, as plirosoun apo tin tsepi tous na agorasoun ena xorafi kai na vazoun mesa opoion theloun kai na thetoun oti kanones theloun.
Το απερίσπαστον και αμέριμνον και ναι, την πολυτέλεια να κάνουν αυτό που πιστεύουν όπως το πιστεύουν σε ιδανικές συνθήκες είναι το Άγιον Όρος, που τους την έκανε δώρο κάποιος πριν χίλια χρόνια, παρόλο που εσένα και των περισσοτέρων δεν τους αρέσει αυτό.
Den tous to ekane doro kaneis. To doro itan pros tin ekklisia, meli tis opoias dilonoun 9 ekatomiria atoma. Stous idious tous monaxous kaneis den dorise tipota.
Και φοβάμαι πως ούτε το νομικό καθεστώς γνωρίζετε. Ενώ μεν ανήκει το Αγ.Όρος στην ελληνική επικράτεια, είναι πολιτικά αυτόνομο από το 972 μέχρι και το 191κάτι που το κατοχύρωσε και η Ελληνική βουλή.
Nai, einai omos stin dikaiodosia tou kratous na arei tin aftonomia.
Εν πάσει περιπτώσει, επειδή θα απαντήσω κάποια στιγμή πιο αναλύτικά το σταματάω εδώ.
ΥΓ: Νεκροπεθαμένε, ασχέτως με την κουβέντα, το να κάνεις μπολντ και τεράστια τα επιχειρήματά σου, δεν τα κάνεις και καλύτερα, παρά δίνεις μόνο την εντύπωση ότι απευθύνεσαι σε καθυστερημένο.
Ki esy omos grafeis san na apefthinesai se kathisterimeno otan les "as vrethei mia ektasi kai gia tous X,Y,Z", les kai zoume ston ari emeis kai nomizoume oti iparxoun polles tetoies ektaseis stin ellada...
ikonoklast
13-07-2007, 05:30
Εντωμεταξύ ρε φίλε, ρε φίλε, ποιός έβαλε το γράμμα του νόμου, επιχείρημα και πότε ακριβώς;
Ποιο γαμημένο ευρωπαϊκό δικαστήριο, για ποιούς μπάσταρδους μιλάμε, ξέρετε; και ποιά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου ρε πουστάρες, νιώ8ετε τίποτα επιτέλους;
περιμένοντας την απάντηση του βικ, έχω να ρωτήσω πως ακριβώς η κατάργηση του αβάτου θα φέρει τα καζίνα και τις επιχειρήσεις στο όρος. η γυναίκα ως φορέας του καπιταλισμού λοιπόν.
πολύ θαμπζαπ λογική.
περιμένοντας την απάντηση του βικ, έχω να ρωτήσω πως ακριβώς η κατάργηση του αβάτου θα φέρει τα καζίνα και τις επιχειρήσεις στο όρος. η γυναίκα ως φορέας του καπιταλισμού λοιπόν.
πολύ θαμπζαπ λογική.
δεν θέλει και πολύ σκέψη, κοίτα πώς καταντάει το φυσικό περιβάλλον τα τελευταία 4-5 χρόνια στην Ελλάδα. Κοίτα τα γήπεδα γκολφ, τα χιονοδρομικά, τα ξενοδοχεία πώς σχεδιάζονται σε περιοχές natura, δασικές εκτάσεις και φυσικά τοπία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη, όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον και η αισθητική, αλλά ούτε η φέρουσα ικανότητα της περιοχής. Πιο κραυγαλέα και γνωστή η υπόθεση των ιδιοκτησιών της μονής Τοπλού στο Βάι όπου πρόκειται να γίνουν γήπεδα γκολφ και τεράστια πολιτεία με ξενοδοχεία και καζίνα για τον λεγόμενο "ποιότικό και υψηλό" τουρισμό, αφιαφορόντας για τις ευαίσθητες ισορροπίες της περιοχής, όσον αφορά το νερό, την βλάστηση και τις καλλιέργειες.
Αν οι πουστοκαλόγεροι υποχωρήσουν στο άβατο, να είσαι βέβαιος ότι θα προχωρήσουν σε επενδύσεις τουριστικών ακίνητων
sfinotouvlaki
13-07-2007, 09:40
:moutza:
:moutza:
:moutza: στην επιστρέφω (http://www.iospress.gr/ios2007/ios20070415.htm) :moutza:
sfinotouvlaki
13-07-2007, 10:02
βρε γίδι, κουοτάρεις αυτά που λέει ο άλλος και δεν απαντάς σε τπτ, απλά λες τις άσχετες και μαλακισμένες μαλακίες που θέλεις να πεις. υποθέτω και το λινκ σου άσχετες μαλακισμένες μαλακίες λέει, οπότε χώσ' το στο γκώλο σου.
βρε γίδι, κουοτάρεις αυτά που λέει ο άλλος και δεν απαντάς σε τπτ, απλά λες τις άσχετες και μαλακισμένες μαλακίες που θέλεις να πεις. υποθέτω και το λινκ σου άσχετες μαλακισμένες μαλακίες λέει, οπότε χώσ' το στο γκώλο σου.
τι ήπιες πρωί πρωί;
sfinotouvlaki
13-07-2007, 10:10
ζωντανό νερό
ζωντανό νερό
άλλος ένας φέηκ ακάουντ λοιπόν
sfinotouvlaki
13-07-2007, 10:17
α μωρή που θα με πεις και φέηκ.
necropethamenos
13-07-2007, 12:14
Kat'arxin afta pou eipe o katwrimos, den exei noima n pw ta idia.
PLUS
vic, grafw opws milaw. Opote otan vlepeis kefalaia kai bold einai i emfasi pou tha edina kai se live kouventa. An afto se prosvallei, prosvallesai pio efkola ap'oti (nomizw oti) tha eprepe.
Episis o mparampas tou paisiou den einai kapoios monaxos tou 1000m.x.
O mparmpas tou einai o aderfos tis manas i tou patera tou.
An o aderfos kapoiwn apo tous goneis tou afisane ston paisio MIA XERSONISO (nai, me bold) klironomia tote symfwnw mazi sou.
KAI
to zitima tis oikopedopoiisis/katastrofis daswn ktl einai ALLO apo to zitima tou avatou. Den eipa oti prepei na papsei na isxyei gia na mpoun oi mpoulntozes na to kanoun kwlo.
Tha eprepe KAI na papsei na isxyei to avato, kai na stamatisw egw na plirwnw gia tin kaloperasi tis ekklisias, KAI na papsoun oles oi ypoloipes malakies pou exoun metatrepsei kathe wraia perioxi se kourada.
Ta 2 themata einai aneksartita, kai ta 2 tha eprepe na lythoun kapote.
Vic, το γενικότερο πρόβλημα είναι πως η Εκκλησία απολαμβάνει αποκλειστικά δικαιώματα που δεν νοούνται καν για άλλους θρησκευτικούς οργανισμούς. Ο δε τρόπος που τα απολαμβάνει παραβιάζει βασικές αρχές ισονομίας, όχι απλώς απέναντι σε άλλους θρ. οργανισμούς αλλά κι απέναντι σε κάθε πολίτη.
Το Άγιον Όρος επί της ουσίας δωρίσθηκε στην Εκκλησία, δεν αποτέλεσε αντικείμενο συναλλαγής, ενώ για οποιοδήποτε άλλο νομικό πρόσωπο θα υπήρχε σαφώς η απαίτηση αντιτίμου. Για να μην αναφέρω την όλη φασαρία με την ανέγερση ναών άλλων θρησκειών - ενώ στην Εκκλησία δώσαμε ολόκληρη χερσόνησο χωρίς δεύτερη σκέψη και μάλλιστα τζάμπα. Επίσης, η Εκκλησία, παρότι νομικό πρόσωπο δ.δ., επιτρέπεται να κάνει διακρίσεις που υπό άλλες συνθήκες παραβιάζουν τον νόμο και την ηθική της σύγχρονης κοινωνίας (απόρριψη προσφοράς υπηρεσιών λόγω ένδυσης και διακρίσεις βάσει φύλου).
Τέλος, η χρηματοδότηση και μισθοδοσία της Εκκλησίας καλύπτεται από το Δημόσιο (δηλ. από όλους μας μέσω της φορολογίας), χωρίς να συμβαίνει το ίδιο με άλλους θρησκευτικούς οργανισμούς.
Kingdom Gone
13-07-2007, 13:27
πολύ θαμπζαπ λογική.
άλλη λαοπλάνα από 'κει.
και στο κάτω κατω επειδή πριν 1000 χρόνια παραχωρήθηκε πρέπει να ισχύει ακόμα εκείνο το συμβόλαιο; Πόσο απολίθωμα πρέπει να είναι κάποιος για να επικαλείται οιωνεί "συμβολαιογραφικές πράξεις" χιλιετίας και βάλε! Τότε και τα ανάκτορα και οι κήποι ανήκουν στους απόγόνους έστω και έκπτωτων μοναρχών
ikonoklast
13-07-2007, 13:49
πολύ θαμπζαπ λογική.
Α δε ξέρω, κάνετε μια κάποια φιλολογική συζήτηση περι φυλετικής ισότητας και σχετικά με το πως μπορούμε άραγες να αλλάξουμε μετά απο οχτώ εκατομμύρια χρόνια την άποψη της ορ8όδοξης πίστης περι άβατου οπότες και επιτέλους οι γυναίκες 8α μπορούν να πανε στον ά8ω ή ομιλούμε για κάτι άλλο; Εγώ αντιλαβού οτι το σενάριο αυτό είναι κυρίως ηλί8ιο αλλα και απί8ανο οπότε και μιλάω για το πι8ανό, δηλαδή μια πιο συνολική αλλαγή του κα8εστώτος στο άγιο όρος. Και εκεί απάνω λέω οτι αν το πράγμα είναι στα χέρια του ευρωπαϊκού δικαστηρίου και των καραμάνου του σύμπαντος αυτού, οι προ8έσεις είναι οι αναμενόμενες. 8α μπορούσα να σταματήσω εδω γιατι 8εωρώ τον συλλογισμό προφανή αλλα 8α το προχωρήσω για να είμαι ολοκά8αρος σα τα κρύα τα νερά. Πόσο προσοδοφόρα είναι άραγε η πι8ανή εκμετάλλευση ενώς πελώριου φιλέτου εξαίρετης ελληνικιάς φυσικής ομορφιάς κα8ώς και καμιάς γραφικής εικοσαριάς γραφικών μοναστηριών με γραφικούς παπάδες; Νομίζω η ανάπτυξη πρέπει να μπεί και εκεί που δε 8έλουν μερικοί αναχρονιστικοί κύκλοι, 8α πρέπει να δώσουμε κίνητρα για την ανάπτυξη του τουρισμού, να μην είμαστε μαλάκες ρε παιδιά, δείτε τους κα8ολικούς τι ωραία το χειρίζονται το ζήτημα.
εδώ για χιλιάδες χρόνια η γυναίκα ήταν res, το σεξ ήταν ταμπού, ο λόγος των παπάδων ηχούσε σαν κεραυνός (αφορισμοί) και όλα έχουν ξεχαστεί, τώρα κολλάμε στο να αλλάξουμε το κόλλημα αυτό;
Η αλλαγή όμως θα πρέπει να γίνει προς την πλευρά της ήπιας οικοτουριστικής ανάπτυξης και της μετατροπής σε καθεστώς εθνικού δρυμού και ιστορικού/αρχαιολογικού πάρκου.
ikonoklast
13-07-2007, 14:03
Καλά, μέχρι να έιμαστε σε 8έση να κάνουμε ήπιες οικοτουριστικές αναπτύξεις και να μην καίμε το σύμπαν ας ασχολη8ούμε με τίποτα σοβαρότερο λέω γω.
Καλά, μέχρι να έιμαστε σε 8έση να κάνουμε ήπιες οικοτουριστικές αναπτύξεις και να μην καίμε το σύμπαν ας ασχολη8ούμε με τίποτα σοβαρότερο λέω γω.
κι εμεις τι κάνουμε ως οικολόγοι τζιτζίκια πεταλώνουμε;
ikonoklast
13-07-2007, 14:06
Ναι.
necropethamenos
13-07-2007, 14:28
κάνετε μια κάποια φιλολογική συζήτηση περι φυλετικής ισότητας και σχετικά με το πως μπορούμε άραγες να αλλάξουμε μετά απο οχτώ εκατομμύρια χρόνια την άποψη της ορ8όδοξης πίστης περι άβατου οπότες και επιτέλους οι γυναίκες 8α μπορούν να πανε στον ά8ω ή ομιλούμε για κάτι άλλο;
i apopsi mou (alla egw eimai pasokos) einai na papsei na anikei stin ekklisia kai sta paparia mas i apopsi tis gia tis gynaikes.
to pws tha to diaxeiristei to dimosio meta einai mia alli syzitisi.
kingdom gone, ποιά λαοπλάνα βρε σαλτιμπάγκε; λογικότατη ήταν η απορία μου. ρούφα το αυγό σου.
ικονοκλάτς, από αυτή την άποψη δεν διαφωνούμε, ίμο θα έπρεπε να καταργηθεί το καθεστώς του αβάτου χωρίς περαιτέρω επεμβάσεις. άλλωστε και τώρα ένα κάρο κόσμος που δεν έχει ουδεμία σχέση με τον χριαστιανισμό ανεβαίνει εκεί πάνω καθαρά για τουριστικούς λόγους (και 'γω σκέφτομαι να το κάνω), χωρίς να συμβαίνουν όλα αυτά τα τρομερά. ε, εγώ λοιπόν λέω να μείνει η κατάσταση ως έχει προσθέτοντας απλώς στους πιθανούς επισκέπτες το υπολόποιπο 60% του πληθυσμού της γης. αν αυτό νομοτελειακά θα φέρει και τα παρελκόμενα που αναφέρεις, τότε σύμφωνοι, αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.
εντιτ: επίσης, ναι, δεν είναι το πλέον φλέγον ζήτημα στο γκόσμο, αλλά αφού ανέκυψε ας τα πούμε και γι' αυτό. σιγά το πολύτιμο bandwidth που σπαταλιέται.
ikonoklast
13-07-2007, 14:45
Το τέλειο ποστ μου είχε προβλέψη κάτι τέτοιο:
Πόσο προσοδοφόρα είναι άραγε η πι8ανή εκμετάλλευση ενώς πελώριου φιλέτου εξαίρετης ελληνικιάς φυσικής ομορφιάς κα8ώς και καμιάς γραφικής εικοσαριάς γραφικών μοναστηριών με γραφικούς παπάδες; Νομίζω η ανάπτυξη πρέπει να μπεί και εκεί που δε 8έλουν μερικοί αναχρονιστικοί κύκλοι, 8α πρέπει να δώσουμε κίνητρα για την ανάπτυξη του τουρισμού, να μην είμαστε μαλάκες ρε παιδιά, δείτε τους κα8ολικούς τι ωραία το χειρίζονται το ζήτημα.
Τόσα χρόνια εξαίρετης διαχείρισης και απο το πασοκικό ημιδημόσιο και το νεοδημοκρατικό αντιδημόσιο αποδείχνουν την ανικανότητα.
Γυρίστε τους την πλάτη.
Αντεπί8εση λαέ!
Καμπουρόη, το να μπαίνουνε γυναίκες χαλάει τη φάση γιατι διαολίζονται οι μοναχοί και δε μπορούν να κάνουν καλό ησυχασμό. Ο ορ8όδοξος χριστιανισμός είναι ως έχει, ρεφορμιές σα τις πουστάρες (no pun intended!) τους κα8ολικούς εμείς δε 8α κάνουμε. 8α κρατήσουμε την Πίστη ψηλά.
necropethamenos
13-07-2007, 15:28
Το τέλειο ποστ μου είχε προβλέψη κάτι τέτοιο:
Πόσο προσοδοφόρα είναι άραγε η πι8ανή εκμετάλλευση ενώς πελώριου φιλέτου εξαίρετης ελληνικιάς φυσικής ομορφιάς κα8ώς και καμιάς γραφικής εικοσαριάς γραφικών μοναστηριών με γραφικούς παπάδες; Νομίζω η ανάπτυξη πρέπει να μπεί και εκεί που δε 8έλουν μερικοί αναχρονιστικοί κύκλοι, 8α πρέπει να δώσουμε κίνητρα για την ανάπτυξη του τουρισμού, να μην είμαστε μαλάκες ρε παιδιά, δείτε τους κα8ολικούς τι ωραία το χειρίζονται το ζήτημα.
Τόσα χρόνια εξαίρετης διαχείρισης και απο το πασοκικό ημιδημόσιο και το νεοδημοκρατικό αντιδημόσιο αποδείχνουν την ανικανότητα.
Γυρίστε τους την πλάτη.
Αντεπί8εση λαέ!
ma symfwnw oti gia to peos einai re paidi mou oti exoun kanei ws twra kai pithanotata oti prokeitai na kanoun.
to zitima einai oti ta sygkekrimena kommata OUTE na katargisoun yo idioktisiako kathestws tou agiou orous prokeitai. Kai an me kapoion magiko tropo afto synevaine, exeis dikio, tha ta kanane mouni meta.
afto pou lew egw einai aplws afto pou pistevw oti THA EPREPE na ginei (kai siga min ginei).
Dragonlord
13-07-2007, 15:52
Το Άγιον Όρος επί της ουσίας δωρίσθηκε στην Εκκλησία, δεν αποτέλεσε αντικείμενο συναλλαγής, ενώ για οποιοδήποτε άλλο νομικό πρόσωπο θα υπήρχε σαφώς η απαίτηση αντιτίμου. Για να μην αναφέρω την όλη φασαρία με την ανέγερση ναών άλλων θρησκειών - ενώ στην Εκκλησία δώσαμε ολόκληρη χερσόνησο χωρίς δεύτερη σκέψη και μάλλιστα τζάμπα.
Πότε ακριβώς τη "δώσαμε"; Μήπως το άγιο όρος υφίσταται από γύρω στα 800 χρόνια πριν τη δημιουργία του ελληνικού κράτους; Λέω εγώ τώρα. Και ναι, οκ, αν ήταν μια δημόσια υπηρεσία θα ήταν πολύ κάπως η απαγόρευση, όμως μιλάμε για ένα χώρο που, αν και δεν πήρε τη μορφή κρατιδίου όπως το Βατικανό πχ, ε δεν είναι και ακριβώς ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλαβετε. Δείτε το σαν κρατίδιο και θα δείτε ότι δεν είναι και τόοοοσο φρικαλέο αυτό που γίνεται, σε άλλα κράτη δηλαδή αν κερατώσει γυναίκα τον άντρα της λιθοβολείται μέχρι θανάτου. Και δε μιλάμε για καμιά τεράστια έκταση, σιγά τώρα που είδαν οι γυναίκες όλες τις όμορφες γωνιές της χώρας και τις έχει φάει το μαράζι που δεν μπορούν να δουν το άγιο όρος. Λύσαμε όλες τις ανισότητες και μας έφαγε αυτή.
Dragonlord
13-07-2007, 16:03
Επίσης, όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο μέρος κόσμου που θέλει να ζήσει, για τους οποιουσδήποτε δικούς του λόγους, σε ένα μέρος χωρίς γυναίκες, γιατί να μην μπορεί; Αυτό δεν είναι ανελευθερία; Ένα μικρό σχετικά κομμάτι γης είναι, δεν έχουν καταλάβει 200 άτομα την πελοπόννησο. Είναι ψιλοαστείο γιατί, αν μαζεύονταν 1000 άτομα που ήθελαν να κυκλοφορούν γυμνά στο δρόμο πχ, πολλοί από εσάς υποψιάζομαι ότι θα ήσασταν από τους πρώτους που θα συμφωνούσαν να τους παραχωρηθεί ένα μικρό κομμάτι γης για να ζήσουν όπως θέλουν - ναι, δεν είναι ακριβώς αντίστοιχο το παράδειγμα, αλλά είναι παρόμοιο.
Dragonlord
13-07-2007, 16:04
An o aderfos kapoiwn apo tous goneis tou afisane ston paisio MIA XERSONISO (nai, me bold) klironomia tote symfwnw mazi sou.
Σαν πολύ μεγάλη πίστη δεν έχεις στο κληρονομικό δικαίωμα για ανοιχτόμυαλος/προοδευτικός;
necropethamenos
13-07-2007, 16:25
Σαν πολύ μεγάλη πίστη δεν έχεις στο κληρονομικό δικαίωμα για ανοιχτόμυαλος/προοδευτικός;
esy exeis megali pisti stis tampeles :D
sovara twra, afto to eipa kyriws epeidi kati tetoio einai psilo-apithano na symvei kai logw tis analogias tis mias "klironomias" me tis oikogeneiakesk klironomies (kana spiti, kana skrineio, tetoia)
Dragonlord
13-07-2007, 16:31
Ναι, όμως γιατί είναι ΤΟΣΟ διαφορετικό; Γιατί δηλαδή δε μας ενοχλεί αν κάποιος έχει τη μισή Κηφισιά και την αφήνει στο γιόκα του να την κάνει ό,τι θέλει και μας ενοχλεί τόσο που κάποιοι αφήνουν κληρονομιά το Άγιο Όρος στους *πνευματικούς τους συγγενείς*; (ναι, κι εγώ δεν έχω καλή άποψη για το άγιο όρος σε γενικές γραμμές, είχα πάει και έφυγα άρον άρον, αλλά γνώρισα κι ένα γαμάτο γεράκο και ρε παιδί μου, δική τους επιλογή είναι, εκτός από τη φύση ό,τι υπάρχει εκεί αυτοί το έφτιαξαν, αφήστε τους να ζήσουν όπως θέλουν, δεν σας μπήκαν και στο σπίτι - εσείς γιατί θέλετε σώνει και καλά να μπείτε στο δικό τους;)
katwrimos
13-07-2007, 16:38
Και ναι, οκ, αν ήταν μια δημόσια υπηρεσία θα ήταν πολύ κάπως η απαγόρευση, όμως μιλάμε για ένα χώρο που, αν και δεν πήρε τη μορφή κρατιδίου όπως το Βατικανό πχ, ε δεν είναι και ακριβώς ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλαβετε. .
OMG, den ksero ti einai pio aidiastiko, i asxetosyni se sindiasmo me know-it-all ifos, i epixeirimatologia xountikou xorofilaka.
Apo nomikis apopsi "to elliniko kratos den exei dikaiodosia sto agion oros" einai gia gelia, gia ta skoupidia teleios.
To agion oros einai meros tis ellinikis epikratias, to elliniko kratos nomothetei kai oi apofaseis tou isxyoun sto agion oros. To kratos mporei na to apalotriosei me simvoliki apozimiosi opos kai opoiadipote alli ektasi nomikou prosopou dimosiou dikaiou. Akou kei "den einai idioktisia tou". Den eipe kaneis oti to agion oros einai idioktisia tis kivernisis. Eipame oti i kivernisi dikaioutai na thespisei oti kanones goustarei pano se afto.
Den leme na kanei eksosi i kivernisi stous monaxous kai na egkatastisei ekei dimosies ipiresies (an kai nomika mporei na to kanei kai afto me sintagmatiki anatheorisi). Leme oti to kratos tha eprepe na nomothetisei gia tin arsi tou avatou, oi monaxoi as kanoun oti theloun mesa sta monastiria tous.
Δείτε το σαν κρατίδιο και θα δείτε ότι δεν είναι και τόοοοσο φρικαλέο αυτό που γίνεται, σε άλλα κράτη δηλαδή αν κερατώσει γυναίκα τον άντρα της λιθοβολείται μέχρι θανάτου
Giati na to doume san kratidio? Tote na doume san kratidio kai ton parthenona kai osoi einai arxaiolatreis na mporoun na zoune ekei kai na pidane 12xrona agorakia. Genikos an doseis to pronomio tou kratidiou se kapoious trelous, prepei na to doseis se olous tous trelous.
.
Και δε μιλάμε για καμιά τεράστια έκταση, σιγά τώρα που είδαν οι γυναίκες όλες τις όμορφες γωνιές της χώρας και τις έχει φάει το μαράζι που δεν μπορούν να δουν το άγιο όρος. Λύσαμε όλες τις ανισότητες και μας έφαγε αυτή
oxi alla einai mia anisotita pou mporei na lithei me 0 kostos gia ton proypologismo. Episis kaneis den eipe oti afto tha lysei to provlima tis elladas, alla an yparxei esto kai mia gkomena pou thelei na paei na to dei, den vlepo to logo na min tis dothei to dikaioma na to kanei.
όμως μιλάμε για ένα χώρο που, αν και δεν πήρε τη μορφή κρατιδίου
Δεν είναι τόσο απλό. Αν θέλουν να είναι τόσο απλό, ας το κάνουν και να γίνει αυτόνομο κρατίδιο, χωρίς υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους.
Γιατί, επί του παρόντος, το ελληνικό κράτος καλείται να καλύψει τα έξοδα του Άγιου Όρους από τον προϋπολογισμό του. Ό,τι έργα υποδομής, συντήρησης, κλπ γίνονται στο Άγιο Όρος εμείς τα πληρώνουμε (ως κράτος), όχι οι μοναχοί ως ιδιώτες. Εφόσον το θέλουν το κράτος να έχει υποχρεώσεις απέναντι τους, ας σεβαστούν και τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχουν και αυτοί ως προς το κράτος.
katwrimos
13-07-2007, 16:44
Επίσης, όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο μέρος κόσμου που θέλει να ζήσει, για τους οποιουσδήποτε δικούς του λόγους, σε ένα μέρος χωρίς γυναίκες, γιατί να μην μπορεί; Αυτό δεν είναι ανελευθερία; .
To telos tis logikis.
Iparxoun kamia 50aria posts sxetika me to oti an doseis mia mikri xersoniso se mia X omada prepei na doseis antistixes ektaseis se olous. An den mporeis den dineis se kanenan, alios kaneis diakrisi me vasi ti thriskeia.
An einai aneleftheria na min exei o papas mia xersoniso xoris ginaikes, tote einai aneleftheria gia 20 xiliades alles omades na min exoun ti diki tous xersoniso stin opoia na apokleioun opoion theloun. Opote i dineis mia xersoniso se ollous, i den dineis se kanenan.
...ρε παιδί μου, δική τους επιλογή είναι, εκτός από τη φύση ό,τι υπάρχει εκεί αυτοί το έφτιαξαν, αφήστε τους να ζήσουν όπως θέλουν, δεν σας μπήκαν και στο σπίτι - εσείς γιατί θέλετε σώνει και καλά να μπείτε στο δικό τους;)
Γιατι ρε συ αυτοι δε μου πληρωνουν εμενα το πετρελαιο, την συντηρηση του ασανσερ και το κουρεμα του κηπου της πυλωτης, οποτε και να θελαν να μπουν στο σπιτι μου δε θα τους αφηνα, εκτος κι αν ειχαν γυναικες, πραγμα που αποδεικνυει το ποσο πιο φιλοξενος ειμαι εγω σε αντιθεση με αυτους που τις απαγορευουν κιολας.
Επισης, το δικο μου το σπιτι δεν ειναι μια χερσονησος με μερικα απο τα πιο ωραια τοπια της Ελλαδας, οποτε δεν τρελαινεται και κανενας παπας-μοναχος να ερθει να παιξουμε πλειστεισον, εκτος κι αν αγορασω το Constantine. Και στην τελικη εγω δε φοραω μαυρα και με ευκολη δικαιολογια θεους και δαιμονες, ιερα και οσια, να πουλαω παραμυθια για να ζω πιο ομορφα.
Μια γρήγορη σημείωση ότι έχω ξεκινήσει να γράφω την απάντηση αλλά ήδη μου έχει βγει σε 107 σειρές φουλ σκριν και δεν έχω αναφέρει ακόμα το Άγιο Όρος. Θα πάρει λίγο παρπάνω από ότι νόμιζα.
Επίσης νομίζω ότι είναι ένα κείμενο που εδώ θα πάρει δύο αντιδράσεις. Είτε θα το διαβάσει κάποιος και στις 3 πρώτες σειρές θα πει "ωχού τώρα αυτές τις παπαριές θα διαβάζω;", είτε θα ήθελε ανα 2 γραμμές να διακόψει το διάβασμα, να κάνει μια ερώτηση ή να προτάξει μια τεράστια διαφωνία και γαμησέ τα. Θα το κάνω όμως το ποστ. Απλώς θα βγει κάτι παραπάνω από άρθρο για βικι και θέλει και αντίστοιχο έντιτινκ. Αναγκαστικά.
Ρε παιδιά, εντωμεταξύ το συνεχίζετε και εσείς και λέτε πράγματα που πρέπει να απαντηθούν και μου κάνετε τη ζωή δύσκολη.
Ποιος πληρώνει το Άγιο Όρος ρε παιδιά δεν το ξέρετε. Οι περισσότερες μονές είναι πολύ φτωχές και αυτές που είναι ματσό τα έχουν από ιδιώτες και δωρεές. Η Βατοπεδίου π.χ. τα παίρνει από ευσεβείς Κυπρίους. Για το τελευταίο περί δωρεάς του ελληνικού κράτους στη Βατοπεδίου δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως προηγούμενες παραχωρήσεις εκτάσεων των μονών στο κράτος και τέτοια που δεν είναι απλά.
Γενικώς στον Κατώριμο δεν θέλω να απαντάω, ως αρχή για να είμαστε και οι δύο ζάχαρη, αλλά ρε παιδάκι μου, μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα για πράγματα τα οποία δεν ξέρεις καθόλου. Και είναι πολύ ειρωνικό εσύ από όλο τον κόσμο να αηδιάζεις με ξερολίστικα υφάκια.
Ναι, το έδαφος του Αγίου Όρους βρίσκεται στην Ελλάδα. Όπως βρίσκεται και το χωράφι των γονιών μου. ΟΚ ως εδώ. Από εκεί και πέρα οι νόμοι που ισχύουν στο χωράφι του μπαμπά μου δεν ισχύουν στο Άγιο Όρος, είναι ειδικό καθεστώς, αναγνωρισμένο από όλους, εκτός από σένα που δεν συμφωνείς, πώς θα γίνει δηλαδή τώρα, αυτό δεν μπορεί να το καλύψανε στα οικονομικά που σου κάνανε.
Αν θέλει το κράτος μπορεί αύριο να βγάλει μια απόφαση ότι το Άγιο Όρος παύει να είναι αυτόνομο και αυτοδιοικούμενο, φχαριστούμε πολύ. Μπορεί άμα θέλει να μαζέψει και μπουλντόζες και να κάνει ντου. Μπορεί βέβαια και όχι σε όλα αυτά, και εσύ πιπέρι που δεν σου αρέσει. Μπορεί και το Άγιο Όρος μεθαύριο να είναι χοτσποτ για όμορφους περιπάτους με την καλή σου. Μπορεί αύριο κάτω από τις αριστουργηματικές τοιχογραφίες του Θεοφάνη να χαράξει κανείς "Μ+Σ=L.F.E". Μπορεί και να γίνει άλλη μια ωραία περιοχή σαν όλες τις άλλες, αντί να είναι κάτι το ξεχωριστό και με δική του πρσωπικότητα.
Κάποια πράγματα δυστυχώς για να είναι παγκοσμίως μοναδικά και διαφορετικά θα στενοχωρήσουν κάποιους. Ε, κάντο όπως το λες. Μετά δεν θα είναι αυτό που είναι και εσένα που δε σε ένοιαζε ποτέ τι ήταν καρφάκι δε θα σου καεί, για κάποιους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που το φροντίζουν εδώ και χίλια χρόνια, θα καεί. Ε, κομμάτια να γίνει, για τους τρελόγερους (που δεν τους έχω μιλήσει ποτέ μου) θα νοιαστώ;
Το κράτος που επί του παρόντος ΕΣΥ και άλλοι εξίσου σχετικοί με σένα υποστηρίζετε ότι καλείται να καλύψει τα έξοδά του, δεν καλείται να καλύψει κανένα έξοδό του. Το Άγιον Όρος δεν υπάγεται στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό τι σημαίνει ή πρέπει στο γιγάντιο ποστ μου να το ξεκαθαρίσω και αυτό; Στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως υπάγεται, το οποίο δεν είχε κτίριο να στεγαστεί μέχρι να τους ξανακτίσει ο Αγγελόπουλος αυτό που κάψανε οι Τούρκοι. Και έχει και Ρώσους και Σέρβους (ολόκληρα δικά τους μοναστήρια έχουν) και Ρουμάνους και Βουλγάρους και Αμερικάνους και Αυστραλούς και Γάλλους και ό,τι νά'ναι. Δεν τους ζεις εσύ αυτούς.
Οι μοναχοί σαν πρόσωπα ιδιοκτησία δεν έχουν. Οι ιερομόναχοι (οι παπάδες μοναχοί δηλαδή) δεν έχουν μισθό. Δεν πάνε στην τράπεζα να εισπράξουν τσεκ. Εργόχειρα κάνουν, ότι αφήσει ο επισκέπτης και βγαίνει το παξιμάδι που λένε.
Από εκεί και πέρα για πήγαινε καλοκαίρι να δεις τι τραβάνε με τις ευσεβείς ορδές των πιστών που απαιτούν φιλοξενία πέντε αστέρων από τους μοναχούς, τσάμπα φαί και σερβίρισμα, ξενάγηση, κρεβατάκι, όλα κομπλέ, ολ ινκλούσιβ και μετά καφενείο έξω από το αρχονταρίκι και όταν σου λέει το γεροντάκι "ε, εντάξει τώρα, ας πάμε για ύπνο, να ξεκουραστούν και οι πατέρες λίγο ε;", γιατί βέβαια οι μοναχοί ξυπνάνε 3 το πρωί για τις ακολουθίες (όπου οι ευσεβείς ορδές δεν πατάνε γιατί κοιμούνται), το καφενείο απαντά "ναι πάτερ, ναι, καληνύχτα!" και φυσικά χασκογελάνε και σε πρήζουν μέχρι τις 1.
Μέχρι πριν δέκα χρόνια τα μοναστήρια και οι σκήτες ηλικίας 1000 ετών και υποτίθεται από κάποιους ρομαντικούς θεωρούμενα ως παγκόσμια κληρονομιά σαπίζανε και ήταν έτοιμα να πέσουν. Μετά τα φράγκα τα έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιώτες για να γίνουν αναστυλώσεις γιατί αυτοί ευαισθητοποιήθηκαν πιο πολύ και του Καρόλου του αρέσει να πηγαίνει εκεί και είναι και φίλος λέει του Αγίου Όρους.
Οι περιουσίες των μονών είναι χωράφια που είναι δικά τους. Ξέρεις, με τίτλους ιδιοκτησίας. Όλη η χερσόνησος ανήκει στις μονές, πώς να το κάνουμε, τους την έκανε δώρο ο Τσιμισκής και μετά άλλοι τόσοι αυτοκρατόροι πριν χίλια χρόνια και έχουν ακόμα τα χαρτιά γιατί δεν πετάνε και τίποτα. Εσύ, το ελληνικό κράτος δεν τους έδωσες τίποτα. Επίσης, ο καθένας που του 'ρχότανε και έχαφτε τα παραμύθια τους, τους δώριζε και από 'να χωράφι για να'χει Α' θέση όπως ενημερώσανε και τον Καντιρού και έτσι έχει πολλά χωράφια. Αλλά μέχρι να καταλάβεις πώς λειτουργεί μια μονή, πώς παίρνονται οι αποφάσεις, πώς λειτουργεί όλο αυτό το σύστημα, ποιο είναι το ήθος, η συνείδηση, η ευθύνη και όλα αυτά, ό,τι και να έχεις ως άποψη θα είναι μια αφελης ακυρότητα γιατί στα οικονομικά αν δεν κάνω λάθος δεν διδάσκουν και "the mount athos ethos".
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που είναι πραγματικά εκνευριστικό όμως είναι οι απόψεις που πετάγονται με ύφος εξοργισμένου πολίτη στο Άλτερ, για ένα μέρος που δεν έχει πατήσει το πόδι του το 90% αυτών που εξοργίζονται. Πραγματικά κάνει πολύ δυσκολώτερο το να γράψω το τεράστιο ποστ γιατί ρε πούστη μου, ένα εκατομμύριο φορές να βρεθώ για καφέ με τον Μανώλη και να μαλώσουμε ένα απογεματακι πάνω από ένα καφέ, παρά να ενημερώνω τον Νεκροπεθαμένο και τον Κατώριμο ότι ισοπεδώνουν το σύμπαν μιλώντας για γέρους και τέτοια.
Κλείνω με μια γρήγορη παρατήρηση. Όσοι πάτε για τουρισμό, πάτε πρώτα στις 19 μονές ή τις σκήτες. Αν πάτε να ψάχνετε στα τυφλά στα δάση, ναι, θα πετύχετε όποιον να'ναι, μπορεί να 'ναι κάνας άγιος γεράκος, μπορεί να 'ναι και κανάς τρελός, κανάς παρτουζιάρης, κανάς φανατικός που θα θέλει να σας βαφτίσει ξανά γιατί δεν μετράει το προηγούμενο, κανάς φονιάς που τον κυνηγάνε. Δεν έχει μπάτσους το άγιο όρος, δεν θα σε πετάξει κανείς έξω αν πας. Ρωτάτε πρώτα και μετά. Αλλιώς ξα σας.
Πάνο, εσύ πού πήγες;
ΥΓ: Αυτό το ποστ (η γρήγορη σημείωση) δεν είναι ούτε το 1/3 από αυτό που έχω ήδη γράψει. Ό,τι νά 'ναι.
Griffith
13-07-2007, 17:54
εγώ πάντως ο στυγνός υλιστής το διάβασα και πείστηκα ότι καλύτερα να αφήσουμε τη χερσόνησο στα άγια μπαρμπάδια προς το παρόν,παρά στον κάθε ντίγκιαλ,ή μη χειρότερα,στον κάθε κατώριμο.
επίσης τείνω προς την ιδέα που βάζει ο καντίρου,αλλά στο τώρα μια τέτοια προσπάθεια επιμελούμενη από τον κάθε καντίρου είναι σαφές ότι θα καταλήξει γκαράζ ή κάτι τέτοιο.
Dragonlord
13-07-2007, 17:58
όμως μιλάμε για ένα χώρο που, αν και δεν πήρε τη μορφή κρατιδίου
Δεν είναι τόσο απλό. Αν θέλουν να είναι τόσο απλό, ας το κάνουν και να γίνει αυτόνομο κρατίδιο, χωρίς υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους.
Γιατί, επί του παρόντος, το ελληνικό κράτος καλείται να καλύψει τα έξοδα του Άγιου Όρους από τον προϋπολογισμό του. Ό,τι έργα υποδομής, συντήρησης, κλπ γίνονται στο Άγιο Όρος εμείς τα πληρώνουμε (ως κράτος), όχι οι μοναχοί ως ιδιώτες. Εφόσον το θέλουν το κράτος να έχει υποχρεώσεις απέναντι τους, ας σεβαστούν και τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχουν και αυτοί ως προς το κράτος.
Έχεις κάμει λάθος. ΠΟΛΥ μεγάλο μέρος από αυτά τα έργα, αν όχι το μεγαλύτερο, καλύπτεται από δωρεές. Όποτε πατάει κάποιος και τον μυριστούν ότι έχει φράγκα, πέφτουν πάνω του για να αφήσει καμιά γερή δωρεά. Έχει γίνει μπροστά μου, σίχαμα σας λέω. Αλλά τα δίνουν οικειοθελώς, οπότε αν είναι αυτοί βλάκες εμένα μου περισσεύει. Θα ήθελα να δω πόσα χρήματα του ελληνικού κράτους πηγαίνουν όντως για υποδομές του αγίου όρους πριν συνεχίσω να συζητάω το συγκεκριμένο θέμα (το "εμείς τους πληρώνουμε"). Επίσης "βγάζουν" λεφτά από τα διαμονητήρια που, αν θυμάμαι καλά, είχαν 20 ευρώ για 4 μέρες όταν είχα πάει (καλύπτουν τα έξοδα φαγητού και διαμονής), αλλά παίρνεις εύκολα παράτα χωρίς επιπλέον κόστος νομίζω. Τέσπα, αν παίρνουν σημαντικά χρήματα τότε κακώς γίνεται αυτό, αν και από την άλλη πχ μπορείς να πεις ότι φέρνει τουρισμό στην ελλάδα σε ένα βαθμό, οπότε ΚΑΠΟΙΑ χρηματοδότηση δεν είναι παράλογη. Από την άλλη, περισσότερο με ενοχλεί που η ΝΔ έκοψε το μόλις 10% φόρο που πλήρωνε μέχρι το 2004-5 η εκκλησία, κι όμως κάποιοι από εσάς την ψήφισαν και θα την ξαναψηφίσουν. Τέσπα, όπως και να έχει είναι ένας θεσμός που δεν δημιουργήθηκε χτες, σημαίνει πολλά πράγματα για πολύ κόσμο και οκ, έχει φανταστικά τοπία, αλλά το ίδιο και άλλα πεντακόσια μέρη στην ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, έλεος πια. Κανονικά θυμίζει τη φάση από monty python "help! i'm being oppressed!" που είπε κάποιος.
Επίσης περί του ποιος πληρώνει ποιον, μαλάκες όλη η ελλάδα πληρώνει τον κόκκαλη από παντού για να παρακολουθεί την κυβέρνηση, πληρώνουμε τους πολιτικούς για να τα τρώνε, πληρώνουμε δημόσιους υπαλλήλους για να κάθονται, πληρώνουμε φοιτητές για να τα ξύνουν (ναι, been there done that), πληρώνουμε τη Δρούζα για να κάνει εκπομπή, μερικές εκατοντάδες μοναχοί σας πείραξαν; Άντε σοβαρευτείτε λίγο λέω γω.
Dragonlord
13-07-2007, 18:04
Και στην τελικη εγω δε φοραω μαυρα και με ευκολη δικαιολογια θεους και δαιμονες, ιερα και οσια, να πουλαω παραμυθια για να ζω πιο ομορφα.
Ευτυχώς που δεν τα ισοπέδωσες όλα.
Dragonlord
13-07-2007, 18:13
thx στον vic που κάθεται και γράφει τέτοια κατεβατά, ήταν πολύ ενημερωτικό.
Μιας και με ρώτησες, είχα πάει για πολύ λίγο, 2 μέρες, πήγα πρώτα Μ. Λαύρας και μετά σε έναν γεράκο που έμενε σε ένα σπιτάκι κοντά στις Καρυές, νομίζω πατέρα Γαβριήλ τον έλεγαν, που μου έφτιαξε καφέ και μιλήσαμε λίγο. Η γενική εικόνα που σχημάτισα ήταν μάλλον αρνητική, αλλά βρίσκεις και όντως φωτισμένους ανθρώπους. Απλά, όπως πάντα είναι η μειοψηφία. Την άκουσα λίγο με μερικά πράγματα που είδα και δεν μου άρεσαν και την κοπάνησα στα γρήγορα. Αμφιβάλλω αν θα ξαναπάω σύντομα.
katwrimos
13-07-2007, 18:16
Γενικώς στον Κατώριμο δεν θέλω να απαντάω, ως αρχή για να είμαστε και οι δύο ζάχαρη, αλλά ρε παιδάκι μου, μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα για πράγματα τα οποία δεν ξέρεις καθόλου. Και είναι πολύ ειρωνικό εσύ από όλο τον κόσμο να αηδιάζεις με ξερολίστικα υφάκια.
Ναι, το έδαφος του Αγίου Όρους βρίσκεται στην Ελλάδα. Όπως βρίσκεται και το χωράφι των γονιών μου. ΟΚ ως εδώ. Από εκεί και πέρα οι νόμοι που ισχύουν στο χωράφι του μπαμπά μου δεν ισχύουν στο Άγιο Όρος, είναι ειδικό καθεστώς, αναγνωρισμένο από όλους, εκτός από σένα που δεν συμφωνείς, πώς θα γίνει δηλαδή τώρα, αυτό δεν μπορεί να το καλύψανε στα οικονομικά που σου κάνανε.
Αν θέλει το κράτος μπορεί αύριο να βγάλει μια απόφαση ότι το Άγιο Όρος παύει να είναι αυτόνομο και αυτοδιοικούμενο, φχαριστούμε πολύ. Μπορεί άμα θέλει να μαζέψει και μπουλντόζες και να κάνει ντου. Μπορεί βέβαια και όχι σε όλα αυτά, και εσύ πιπέρι που δεν σου αρέσει. Μπορεί και το Άγιο Όρος μεθαύριο να είναι χοτσποτ για όμορφους περιπάτους με την καλή σου. Μπορεί αύριο κάτω από τις αριστουργηματικές τοιχογραφίες του Θεοφάνη να χαράξει κανείς "Μ+Σ=L.F.E". Μπορεί και να γίνει άλλη μια ωραία περιοχή σαν όλες τις άλλες, αντί να είναι κάτι το ξεχωριστό και με δική του πρσωπικότητα.
Nai, diladi simfonoume se afto to thema. Kai ego afto leo, oti afti ti stigmoi isyoun idieteroi nomoi, oi opioi mporoun na alaksoun AN to thelei o kosmos. Den leo na alaksoun oi nomoi me ti via. Leo oti to kratos EXEI dikaiodosia na alaksei tous nomous sto agio oros.
Opote aporo pou diafoneis.
Κάποια πράγματα δυστυχώς για να είναι παγκοσμίως μοναδικά και διαφορετικά θα στενοχωρήσουν κάποιους. Ε, κάντο όπως το λες. Μετά δεν θα είναι αυτό που είναι και εσένα που δε σε ένοιαζε ποτέ τι ήταν καρφάκι δε θα σου καεί, για κάποιους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που το φροντίζουν εδώ και χίλια χρόνια, θα καεί. Ε, κομμάτια να γίνει, για τους τρελόγερους (που δεν τους έχω μιλήσει ποτέ μου) θα νοιαστώ;
Den exo tipota enantion ton trelogeron. Den leo na tous petaksoume apo ta monastiria.
Το κράτος που επί του παρόντος ΕΣΥ και άλλοι εξίσου σχετικοί με σένα υποστηρίζετε ότι καλείται να καλύψει τα έξοδά του,
Maresei pou grafeis tou esy me kefalaia. Pote den eipa oti to kratos plironei ta eksoda tou agiou orous, profanos den diavazeis ta post mou, i opote kapoio post se eksorgizei les "afto to egrapse o katorimos". Pragmatika pathetic...
(post tou vic pou mas diigitai poso kaloi einai oi monaxoi kai posa exoun traviksei)
den exo tipota enantion ton monaxon re gmt. Den eipa na tous petaksoun ekso apo to monastiri. Afou einai toso magkes oso les mpravo tous, as exoun tis mones tous ston aiona ton apanta kai as zoune se aftes opos goustaroun.
Afto pou diafono einai oti den prepei na exoun to dikaioma na apokleioun tin eisodo se opoion theloun se mia xersoniso.
παρά να ενημερώνω τον Νεκροπεθαμένο και τον Κατώριμο ότι ισοπεδώνουν το σύμπαν μιλώντας για γέρους και τέτοια.
Den se ipoxreonei kaneis na mas enimeroneis. Episis den les na katalaveis oti kaneis den ta vazei me tous monaxous, diladi kaneis den leei "petaxte tous trelogerous ekso apo to agio oros". Afto pou leme einai oti oi monaxoi den prepei na exoun parapano dikaiomata kai to na apoklieis tis gynaikes apo ena meros einai parapano dikaioma.
Kai ok, oi monaxoi einai magkes kai exoun perasei ta pandeina. OK, na to dexto. To idio omos kai tosoi alloi. Diladi ok, an oi monaxoi dikaiountai mia xersoniso, e den dikaiountai kai oi komounistes alli mia stin opoia na zoune me vasi ta dika tous pistevo? Kai aftoi exoun mia diaforetiki prosegkisi gia ti zoi, exoun perasei tosous agones, oute tha enoxlousan kanena an menan sti defteri xersoniso tis xalkidikis. Kai meta giati na mi vgoun kai oi candiroudes, na poune ok ki emeis exoume mia diaforetiki prosegkisi gia ti zoi, doste mas tin triti xersoniso kai tha tin prosexoume kiolas, oute tha enoxloume kanenan. Tha erthoun meta kai oi dodekatheistes kai tha poune ki emeis den enoxloume kanenan, exoume paradosi, exoume martyres, doste mas ki emas mia xersoniso na zoume simfona me tis arxaioellinikes paradoseis... Epidi omos den yparxoun arketes xersonisoi oste na dosoume mia stin kathe koinoniki omada pou to thelei, to pio dikaio einai na isxyoun oi idioi kanones gia olous.
Kai pragmatika, den ksero poses selides post etoimazeis, alla den mporo na fantasto me poion tropo mporeis na stirikseis oti mia xristianiki omada prepei na exei perissotera dikaiomata apo opoiadipote alli...
Dragonlord
13-07-2007, 18:20
Diladi ok, an oi monaxoi dikaiountai mia xersoniso, e den dikaiountai kai oi komounistes alli mia stin opoia na zoune me vasi ta dika tous pistevo?
Δεν τους είχαν δώσει τη Μακρόνησο;
Οι δωρέες είναι χρήματα ιδιωτών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να τα πετάνε όπου θέλουν, πρόβλημα τους. Το δημόσιο χρήμα, όμως, είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα.
Πολλά από τα έργα καλύπτονται σχεδόν αποκλειστικά από το Δημόσιο κι όχι από δωρεές. Παραδείγματος χάριν, το εξαετές Πρόγραμμα Άθως (1994-2000) του ΥΠΕΧΩΔΕ για την μελέτη και σχεδιασμού έργων στο Άγιο Όρος είχε προϋπολογισμό 17 δισεκατομμύρια δραχμές και αφορούσε κυρίως την αποκατάσταση και συντήρηση κτιριακών συγκροτημάτων (τελικώς διατέθηκαν συνολικώς άνω των 20 δισ. δραχμών έως το 2000). Αντίστοιχο πρόγραμμα υπήρξε και για τα έτη 2000-2006. Πιο πρόσφατα το 2006, σύμφωνα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, εκπονήθηκαν δύο έργα αποκατάστασης ιερών μονών στο Άγιο Όρος, με προϋπολογισμό άνω των 1.800.000 ευρώ και υπάρχουν και άλλα κονδύλια του Υπ. Ανάπτυξης που διατίθενται στην περιοχή. Κι αυτά είναι απλώς παραδείγματα.
Οπότε, όλα όσα λέει ο Vic περί εργόχειρων είναι χαζομάρες.
Εν πάση περιπτώσει, δε με ενοχλεί το Άγιο Όρος καθ' αυτό. Αυτό που κυρίως με ενοχλεί είναι το Δημόσιο να ξοδεύει πόρους για την υποστήριξη ενός θρησκευτικού οργανισμού ενώ αφήνει στην μοίρα τους όλους τους υπόλοιπους. Αυτού του είδους μεροληπτικής συμπεριφοράς καταπατά βασικές αξίες ισονομίας και ισοπολιτείας.
katwrimos
13-07-2007, 18:21
Επίσης περί του ποιος πληρώνει ποιον, μαλάκες όλη η ελλάδα πληρώνει τον κόκκαλη από παντού για να παρακολουθεί την κυβέρνηση, πληρώνουμε τους πολιτικούς για να τα τρώνε, πληρώνουμε δημόσιους υπαλλήλους για να κάθονται, πληρώνουμε φοιτητές για να τα ξύνουν (ναι, been there done that), πληρώνουμε τη Δρούζα για να κάνει εκπομπή, μερικές εκατοντάδες μοναχοί σας πείραξαν; Άντε σοβαρευτείτε λίγο λέω γω.
Kanenan den ton enoxloun oi monaxoi, to dikaioma tous na apokleioun me afthereta kritiria opoion goustaroun apo to "rantzo tous" tous einai pou enoxlei.
To idio tha elega an eixe kai o kokalis, i drouza i oi foitites mia xersoniso stin opoia tha mporousan na kanoun oti goustaroun. To idio leo kai gia ta idiotika nisia px. Kaneis den eipe na dioksoume tous monaxous i oti mas enoxloun or smth, aporo apo pou ta vriskeis kati tetoia.
ikonoklast
13-07-2007, 18:23
έι, μη το γυρίσετε στο πανεπιστημιακό άσυλο τώρα.
Not_saved
13-07-2007, 18:29
μα αφού μας πληρώνουν για να ξύνουμε τ'αρχίδια μας!
Dragonlord
13-07-2007, 18:31
Γιατί έχετε φάει τέτοιο κόλλημα ότι ΟΛΑ τα λεφτά που ξοδεύονται από το κράτος πρέπει να πηγαίνουν σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες; Συμμετείχε κανείς ποτέ σε παραολυμπιακούς; Δεν υπάρχουν προγράμματα της πολιτείας μόνο για γυναίκες; Συντηρήσεις σε ιστορικά κτίρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα, τι προτιμάτε, να κοπούν οι χρηματοδοτήσεις πχ και να καταστραφούν αυτά τα απίστευτα ιστορικά κτίρια; Προσωπική μου άποψη είναι ότι είστε εντελώς αρνητικοί επειδή είστε αρνητικοί στους παπάδες γενικότερα, τη στιγμή που γίνονται πολύ μεγαλύτερες αδικίες. Υπάρχει κόσμος που πληρώνεται για να βασανίζει αλλοδαπούς και φοιτητές, και μας πειράζει που πληρώνουμε για την αναστήλωση μερικών κτιρίων που οι γυναίκες δεν μπορούν να δουν από κοντά;
katwrimos
13-07-2007, 18:36
Γιατί έχετε φάει τέτοιο κόλλημα ότι ΟΛΑ τα λεφτά που ξοδεύονται από το κράτος πρέπει να πηγαίνουν σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες; Συμμετείχε κανείς ποτέ σε παραολυμπιακούς; Δεν υπάρχουν προγράμματα της πολιτείας μόνο για γυναίκες; Συντηρήσεις σε ιστορικά κτίρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα, τι προτιμάτε, να κοπούν οι χρηματοδοτήσεις πχ και να καταστραφούν αυτά τα απίστευτα ιστορικά κτίρια; Προσωπική μου άποψη είναι ότι είστε εντελώς αρνητικοί επειδή είστε αρνητικοί στους παπάδες γενικότερα, τη στιγμή που γίνονται πολύ μεγαλύτερες αδικίες. Υπάρχει κόσμος που πληρώνεται για να βασανίζει αλλοδαπούς και φοιτητές, και μας πειράζει που πληρώνουμε για την αναστήλωση μερικών κτιρίων που οι γυναίκες δεν μπορούν να δουν από κοντά;
ehmm.e.. duh... mas peirazoun KAI ta dyo. Episis den yparxei pio vlaxokits dikiologia apo malakies typou "O vardinogianis molinei ti thalassa, ego pou afino ta skoupidia mou opou vro se peirazo?". "O kokkalis klevei to dimosio, ego pou pira mia mikri miza se enoxlisa?". Nai re kargioli me enoxlises, kai esy kai opoisdipote nomizei oti to "o kokkalis klevei" einai dikaiologia gia na klepsei kai aftos.
Ntaks, den leo oti einai to idio na pairneis mizes me to na min epitrepeis stis gynaikes na mpoun sto agio oros, alla gia na apotrepseis to proto thes apeira lefta kai thelisi, gia na apotrepseis to deftero thelei aplos na fereis mia mera 180 xontrous tipous sti vouli.
Πάμε πάλι. Αυτά τα δικαιώματα τα απολαμβάνει μόνο η ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία, όχι οι υπόλοιποι θρησκευτικοί οργανισμοί. Αυτή είναι η διαφορά, όχι ποιός είναι ο επωφελητής των χρημάτων.
Αν το κράτος θεωρεί πως η ανέγερση ή η συντήρηση ιερών ναών αποτελεί δικό του μέλημα, τότε δεν θα έπρεπε ισόνομα να φροντίζει και για την συντήρηση ιερών ναών άλλων θρησκειών;
Dragonlord
13-07-2007, 18:40
Ntaks, den leo oti einai to idio na pairneis mizes me to na min epitrepeis stis gynaikes na mpoun sto agio oros
Πάλι καλά.
alla gia na apotrepseis to proto thes apeira lefta kai thelisi, gia na apotrepseis to deftero thelei aplos na fereis mia mera 180 xontrous tipous sti vouli.
Έχει περάσει από το μυαλό σας ότι μπορεί να υπάρχει ΠΟΛΥΣ κόσμος που προτιμά τα πράγματα ως έχουν;
regularpaul
13-07-2007, 18:42
Eγώ πάλι πήγα με τον Cybernaut667 (!) και 2 φίλους ακόμα, καπου στα μέσα των 90's.
Σε 4-5 μονές, μιλήσαμε με έναν γεράκο (κάτι σαν Γκάνταλφ ή Ντάμπλντορ) που ήξερε τα ονόματά μας πριν του συστηθούμε και μας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ταξίδι που είχε κάνει στην Ισπανία πετώντας μαζί με έναν άγγελο (ακούγεται αστείο αλλά ήταν εμπειρία ζωής), μιλήσαμε με φοβερούς τύπους που συνδύαζαν την ασκητική ζωή με πανέξυπνο, σύγχρονο λόγο, μιλήσαμε και με ολοφάνερους gay (αλλά έχουμε μιλήσει και εκτός Όρους με τέτοιους και δεν μας έκανε εντύπωση), μιλήσαμε και με έναν ψιλοαντιπαθητικό αλλά φιλόξενο μοναχό-λόγιο (νομίζω Σοφρώνιο τον λέγαν Vic, γνωστός θαρρώ είναι) που δεν δεχόταν επουδενί πως οι 3 από μας δεν ήσαν πιστοί, και γενικώς είχαμε μια θετική καθόλα εμπειρία. Και μόνο από τη σκοπιά του αφήνω για λίγο πίσω μου τον πολιτισμό και την καθημερινότητα να το δει κανείς, αξίζει τον κόπο. Τα λουκούμια μετά το περπάτημα σπέρνουν.
Αυτό που δεν κάναμε (και νομίζω ήταν ο gay-ηγούμενος που το εντόπισε) ήταν να δοκιμάσουμε τον τρόπο ζωή τους. Δηλαδή, ναι μεν αρκούμαστε σε λίγο φαγητό/ποτό, δεν είχαμε κινητά, ρίξαμε πολύυυυυυυ περπάτημα μεταξύ των μονών κλπ αλλά δεν ξυπνήσαμε να πάμε και σε καμία λειτουργία να δούμε τι κάνουν εκεί οι άνθρωποι. Ίσως άλλαζα αυτό αν ξαναπήγαινα. Ξαναπήγαινα ευχαρίστως.
Επίσης συντελέστηκε το εξής θαύμα εκεί, ήμουν 30 κιλά ελαφρύτερος.
http://img.photobucket.com/albums/v90/regularpaul/holymountain2.jpg
Για το άβατον τα μίλησε πολύ ωραία ο ικονοκλάστης και θα συνταχτώ με την άποψή του. Δηλαδή στην θεωρία προφανώς δεν θα πρεπε να υπάρχει κάτι τέτοιο, στην πράξη μια ματιά/αυτιά σε αυτούς που ανακινούν το θέμα αρκεί για να καταλάβεις.
Dragonlord
13-07-2007, 18:44
Πάμε πάλι. Αυτά τα δικαιώματα τα απολαμβάνει μόνο η ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία, όχι οι υπόλοιποι θρησκευτικοί οργανισμοί. Αυτή είναι η διαφορά, όχι ποιός είναι ο επωφελητής των χρημάτων.
Αν το κράτος θεωρεί πως η ανέγερση ή η συντήρηση ιερών ναών αποτελεί δικό του μέλημα, τότε δεν θα έπρεπε ισόνομα να φροντίζει και για την συντήρηση ιερών ναών άλλων θρησκειών;
Ρε μαζί σου. Απλά αυτά που ανέφερες έχουν να κάνουν με συντηρήσεις ιστορικών μνημείων, και ό,τι και να μου πεις, για μένα καλώς έγιναν. Μακάρι να γίνονταν και σε τζαμιά όπου υπάρχουν, αλλά το ότι πρέπει να γίνεται ΚΑΙ αυτό δε σημαίνει ότι είναι λάθος που έγινε το πρώτο.
katwrimos
13-07-2007, 19:14
signomi alla an oi xristianoi kai oi mousoulmanoi dikaiountai na xtizoun naous kai emeis oi panathinaikoi dikaioumaste na mas ftiaksei to kratos enan nao. Kai den enoo enan nao doro sto vardinogianni opos tora, enan nao pou na anoikei stous pistous tou prassinou theou. Kai den kano katholou plaka
Dragonlord
13-07-2007, 19:18
ρε κατώριμε, τράβα ρώτα καμιά σουηδέζα πωλήτρια αν αυνανίζεται να πούμε.
Raven Lord
13-07-2007, 19:40
το κακό σε τέτοιες συζητήσεις, όσον αφορά στις υποκειμενικές απόψεις και όχι στα αντικειμενικά γεγονότα, είναι ότι ο καθένας θεωρεί δεδομένα κάποια πράγματα τα οποία θα ήθελε να είναι δεδομένα. οπότε κι εγώ δεν ξέρω αν η γνώμη μου είναι αυτή η οποία ισχύει ή θα ήθελα να ισχύει.
το άγιο όρος δε με απαχολεί. δε ενδιαφέρθηκα ποτέ να πάω. αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι τα αναπτυξιακά προγράμματα που ανέφερε ο δεγγιαλ. πολλά τα λεφτά και φαντάζομαι τα έργα θα πληρώνουν αμέσως, μιας και είναι από πρόγραμμα κι όχι από δήμο. πολλοί εργολάβοι της περιοχής μπορεί να επωφελήθηκαν από αυτά. αναρωτιέμαι, όμως, οι γυναίκες εργολάβοι αποκλείονται από τις δημοπρασίες? και αν ναι, με ποια δικαιολογία? η απλή ανάγνωση οποιασδήποτε διακήρυξης κάνει σαφή τα κριτήρια συμμετοχής και το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο.
(ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτός ο προβληματισμός προέρχεται από άνθρωπο ο οποίος θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι πιο ευνοημένες, τώρα πια, στον επαγγελματικό στίβο).
(Το Δημόσιo, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Πρόγραμμα ΑΘΩΣ, τα λεφτά μας πίσω κλπ)
....Οπότε, όλα όσα λέει ο Vic περί εργόχειρων είναι χαζομάρες.
Καλά, ό,τι νά'ναι, το Πρόγραμμα Άθως το πλέρωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα γνωστά ΚΠΣ. Τα υπουργεία κάνουν το μεσάζοντα διαχειριστή ξέρω γω και μαλώνουν με τους καλογέρους ποιος θα τα προσέχει και μετά βγαίνουν όλοι μαζί φωτογραφία.
Εσύ που λες ότι λέω χαζομάρες, ξέρεις ότι τα λεφτά για να μην πέσει ο πύργος της Ιβήρων δεν πήγαν εκεί αλλά πήγαν για να τρώνε παξιμάδι σένιο οι ασκητές;
Και όπως και να το κάνουμε είναι μνημεία όλες οι μονές. Και τον Παρθενώνα τον αναστυλώνουμε και τις μονές τις αναστυλώνουμε και έχουν και βιβλιοθήκες με εκατοντάδες χιλιάδες χειρόγραφα, παρτιτούρες περίπου 200.000 έργων μουσικής της Βυζαντινής περιόδου που ακόμα δεν έχουμε ακούσει (σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες που είναι το σύνολο της δυτικής κλασσικής μουσικής), στρέματα από τοιχογραφίες και ψηφιδωτά που εκτός της Ελλάδος θεωρούνται αριστουργήματα.
Άμα υπάρχουν τέτοια μνημεία μουσουλμανικά και βουδιστικά στην Ελλάδα να τα αναστυλώσουμε και αυτά βρε αδερφέ.
Όσο για την σχέση ελλαδικής εκκλησίας και κράτους είναι για άλλο θρεντ. Δεν πολυδιαφωνώ σε αρκετά, σε άλλα πολυδιαφωνώ αλλά μην τα μπλέξουμε όλα σε ένα μέρος. Γαμήθηκε μετά.
Παύλε, αυτό το αφήνω τον πολιτισμό πίσω και μπαίνω σε άλλο κόσμο ήταν πολλά λεφτά. Ακριβώς τέτοια αίσθηση έχεις, ότι είσαι κάπου αλλού.
Not_saved
13-07-2007, 22:02
μοναχοφασισμός.
katwrimos
14-07-2007, 02:00
(Το Δημόσιo, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Πρόγραμμα ΑΘΩΣ, τα λεφτά μας πίσω κλπ)
....Οπότε, όλα όσα λέει ο Vic περί εργόχειρων είναι χαζομάρες.
Καλά, ό,τι νά'ναι, το Πρόγραμμα Άθως το πλέρωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα γνωστά ΚΠΣ. Τα υπουργεία κάνουν το μεσάζοντα διαχειριστή ξέρω γω και μαλώνουν με τους καλογέρους ποιος θα τα προσέχει και μετά βγαίνουν όλοι μαζί φωτογραφία.
Eleos re vic. I europaiki enosi SYMMETEXEI, den to xtizei apo moni tis. Ena simantiko pososto ton xrimaton (40% nomizo) ta vazei to kratos.
40% ε; ΟΚ.
Και όπως και να το κάνουμε είναι μνημεία όλες οι μονές. Και τον Παρθενώνα τον αναστυλώνουμε και τις μονές τις αναστυλώνουμε και έχουν και βιβλιοθήκες με εκατοντάδες χιλιάδες χειρόγραφα, παρτιτούρες περίπου 200.000 έργων μουσικής της Βυζαντινής περιόδου που ακόμα δεν έχουμε ακούσει (σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες που είναι το σύνολο της δυτικής κλασσικής μουσικής), στρέματα από τοιχογραφίες και ψηφιδωτά που εκτός της Ελλάδος θεωρούνται αριστουργήματα.
Άμα υπάρχουν τέτοια μνημεία μουσουλμανικά και βουδιστικά στην Ελλάδα να τα αναστυλώσουμε και αυτά βρε αδερφέ.
katwrimos
14-07-2007, 04:51
40% ε; ΟΚ.
vic pragmatika merikes fores anarotiemai an diavazeis ta post ton allon prin grapseis 54 selides.
O deggial sou eipe safestata, oxi na stamatisoume ti sintirisi se ena monastiri, alla to oti to na ypagesai sti dikaiodosia enos kratous den exei mono ipoxreoseis, exei kai dikaiomata. An loipo to agio oros itan aftonomo, tote tha exane kai afta ta dikaiomata, diladi to dikaioma na pairnei ta lefta mou kai na ta kanei otidipote ta kanei tora. An o parthenonas ginotan aftonomos, tha exane kai aftos to dikaioma stin kratiki epixorigisi.
Den sou eipe kaneis oute na stamatisei to kratos na sintirei to agio oros, oute na fygoun oi monaxoi oute tipota tetoio. To avato leme na katargithei.
Esy kathesai kai mas grafeis gia tous magkes tous monaxous kai gia tis xrisimes epidotiseis, ok oraia ola afta kaneis den ta amfisvitise. Gia afto pou diafonoume, oti diladi einai malakia na exei mia omada papadon paraloga dikaiomata kai gia to oti den ginetai na dineis se mia koinoniki omada mia olokliri xersoniso ti stigmi pou den mporeis na kaneis to idio gia olous, den exeis pei ti gnomi sou.
Raven Lord
14-07-2007, 05:03
δεν μου απαντάτε όμως....
αναρωτιέμαι, όμως, οι γυναίκες εργολάβοι αποκλείονται από τις δημοπρασίες? και αν ναι, με ποια δικαιολογία? η απλή ανάγνωση οποιασδήποτε διακήρυξης κάνει σαφή τα κριτήρια συμμετοχής και το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο.
δεν μου απαντάτε όμως....
[quote="Raven Lord":2dgr2fol] αναρωτιέμαι, όμως, οι γυναίκες εργολάβοι αποκλείονται από τις δημοπρασίες? και αν ναι, με ποια δικαιολογία? η απλή ανάγνωση οποιασδήποτε διακήρυξης κάνει σαφή τα κριτήρια συμμετοχής και το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο.
[/quote:2dgr2fol]
καλή ερλωτηση, όπως και η δικη μου προς τον Vic:
Εφόσον εκεί είναι μέρος για ησυχασμό και για απομάκρυνση από τις γυναίκες για όσους άντρες το επιθυμούν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι τέτοιο και για τις γυναίκες που δεν γουστάρουν να βλέπουν άντρες; Γιατί η ίδια η χερσόνησος να μην έχει αντρικά και γυναικεία μοναστήρια σε ικανές αποστάσεις ώστε η επαφή μεταξύ των δύο φύλων να είναι μηδαμινή ή η ελάχιστη δυνατή;
Να δεχτώ λοιπόν και δεν το αρνήθηκα να είναι ένα ιερό μέρος, ησυχαστήριο, σε συνδυασμό με εθνικό δρυμό και αρχαιολογικό πάρκο και αγρο-οικο-θρησκευτικο-τουρισμό, αλλά αυτή η ακρως μισογύνικη, πατριαρχική, αναχρονιστική, κλπ, κλπ ΠΑΠΑΡΙΑ του άβατου να μπει στον κάλαθο των αρχήστων της Ιστορίας, όπως μπήκε και η παρθενιά και η απαγόρευση των προγαμιαίων σχέσεων και η δουλεία και η μοιχεία και ο δις και τρις χιλιετής πατριαρχικός αποκλεισμός και καταπίεση και μιαρότητα του μισού πληθυσμού της γης.
Το ίδιο το άβατο, όπως συμπεραίνεται από το σάιτ του αδερφάτου των παπάδων και τα εκτενή αποσπάσματα που έβαλα από αυτό και ανάθεμά με αν τα διάβασες, έχει να κάνει με την εγγενή μιαρότητα του θηλυκού γένους που εξακολουθεί να την στηρίζει η σάπια εκκλησία και έτσι εξηγούνται όλα, και η αποστροφή για την ομοφυλοφιλία και η προνομιακή μεταχείριση του αντρικού πληθυσμού που θέλει να μονάσει, μια και αυτοί είναι ΟΙ άνθρωποι ενώ τα θυληκά είναι κάτι μη-ανθρώπινο, ο διάβολος προσωποποιημένος.
Hypocrisy made paramount, paranoia the law....
Dragonlord
14-07-2007, 10:20
Εφόσον εκεί είναι μέρος για ησυχασμό και για απομάκρυνση από τις γυναίκες για όσους άντρες το επιθυμούν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι τέτοιο και για τις γυναίκες που δεν γουστάρουν να βλέπουν άντρες;
http://www.dimakistours.gr/eik/sigri.gif
Με κάλυψε ήδη ο katwrimos. Το πρόβλημα δεν είναι η χρηματοδότηση καθ' αυτή, αλλά το γεγονός πως το κράτος αναλαμβάνει ευθύνες απέναντι στο Άγιο Όρος, ενώ την ίδια στιγμή το Άγιο Όρος απαλλάσσεται ακόμη και των στοιχειωδών ευθυνών, όπως συνταγματικώς κατοχυρωμένες αρχές.
Τέλος πάντων, το πιο σημαντικό είναι το εξής... οι παραδόσεις διατηρούνται όταν έχουν κάποιο λειτουργικό ρόλο στην κοινωνία, δηλ. αφορούν περισσότερο το παρόν παρά το παρελθόν. Παραδείγματος χάριν, μερικές παραδόσεις διατηρούνται ως επιβεβαίωση πολύχρονων κοινωνικών αξιών (π.χ. μετά το 19ο αιώνα, πολλές παραδόσεις αφορούν την εθνική συνείδηση). Άλλες διατηρούνται για τον απλούστατο λόγο πως αποτελούν αφορμή για εύθυμες δραστηριότητες (π.χ. πανηγύρια) που σπάνε την ρουτίνα. Επίσης δεν είναι όλες οι παραδόσεις "αρχαίες". Οι περισσότερες παραδόσεις που διατηρούνται στην Ελλάδα έχουν τις ρίζες τους στον 19ο και 20ο αιώνα (όπως είναι φυσικό, αφού προηγουμένως δεν υπήρχε ελληνικό κράτος) και το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Άλλες παραδόσεις, από την άλλη, με το πέρασμα του χρόνου χάνονται με φυσικό τρόπο, όταν οι αξίες που εξυπηρετούν δεν συμβαδίζουν πλέον με την ηθική της κοινωνίας. Αυτό είναι πιο προφανές σε αλλαγές πολιτικού καθεστώτος (π.χ. η κατάργηση της βασιλείας σημαίνει και απόρριψη των αντίστοιχων συμβόλων, κλπ, κλπ), αλλά συμβαίνει κι όταν η παράδοση αφορά μία πλέον μη αποδεκτή ηθική αξία.
Το άβατο του Άγιου Όρους βασίζεται σε μία παλαιά ηθική της κοινωνίας που δε συμβαδίζει πλέον με τις κοινώς αποδεκτές απόψεις της κοινωνίας. Βασίζεται στην διάκριση των δικαιωμάτων του άντρα και της γυναίκας, την εκ γενετής αμαρτωλή φύση της γυναίκας, την παλαιά θεωρία πως μόνο ο άντρας μπορεί να φτάσει τόσο κοντά στα θεία, κλπ, δηλ. απόψεις που πλέον ούτε με την σύγχρονη ορθοδοξία δεν σχετίζονται.
Το άβατο δεν έχει πλέον λειτουργική αξία. Αντιθέτως, ως παράδοση επιβεβαιώνει αξίες (περί της κοινωνικής θέσης της γυναίκας) που δεν έχουν επαφή με την σύγχρονη πραγματικότητα και την σύγχρονη ηθική της κοινωνίας.
Ρε μαζί σου. Απλά αυτά που ανέφερες έχουν να κάνουν με συντηρήσεις ιστορικών μνημείων, και ό,τι και να μου πεις, για μένα καλώς έγιναν. Μακάρι να γίνονταν και σε τζαμιά όπου υπάρχουν, αλλά το ότι πρέπει να γίνεται ΚΑΙ αυτό δε σημαίνει ότι είναι λάθος που έγινε το πρώτο.
Η δική μου άποψη είναι πως το κράτος δεν θα έπρεπε να αναμιγνύεται σε θρησκευτικά θέματα. Η εύρεση πόρων για την συντήρηση ναών, επειδή πρόκειται για ιδιωτική περιουσία, θα έπρεπε να είναι μέλημα του θρ. οργανισμού κι όχι του κράτους, διότι η επέμβαση του κράτους μονιμοποιεί συγκεκριμένες πολιτισμικές αξίες και δεν αφήνει την ελεύθερη διαμόρφωση της κοινωνίας. Η μόνη εύλογη πράξη του κράτους απέναντι σε θρ. οργανισμούς θα ήταν οι φορολογικές διευκολύνσεις, εάν αναπτύσσεται φιλανθρωπική ή κοινωφελής δράση.
symposium_lexotanil
14-07-2007, 13:11
paratiro meta lypis terastion diastaseon anamemigmeni me mia dosi apotropiasmou oti kapoioi apo do mesa pou nomizoun oti einai eksypnoi kai kseroun ti lene einai ena matso ilithioi pou de vlepoun ti ginetai gyro tous. i prosopiki mou apopsi einai fotia kai mpourloto se oles tis ekklisies/monastiria/skites/tzamiA/naous kai genika otidipote exei tin paramikri sxesi estw kai amydra me thriskeies pera apo arxitektonikous/mnimeiakous logous. ALLA re kakomoirides ilithioi tipotenioi midenistes tis karapoutsaklaras kai tou kerata to syntriptiko pososto ton katoikon tis xoras pou zoume goustaroun xristo me ta 1000km/h, psofane gia ekklisia, plakonontai metaksy ton gia arxigopapades kai vgainoun se poreies yper tis anagrafis tou thriskeumatos stis tautotites. deggial katorime nekropethamene fileleutheristes TOU POUTSOU TOU KARAMPELA de ntrepeste re sixamata orthia na spatalate 34232 posts gia na peisete ton kosmo kai tous eautous sas oti goustarete ti logiki kai euaisthisia kai meta na vgainete kai na aforizete os fasistikes katastaseis pou apodexetai kai kryfogoustarei to 90% tou plithysmou tis xoras sas? oi ellines katoikoi den eimai ego ki eseis kai oi kollitoi mas einai OLOI oi ypoloipoi pou einai ennia ekatommyria parapano, apo ton opoion to myalo -eite einai antres eite einai gynaikes- den perase pote oti katapiezontai logw tou avatou kaitarxidiamas kouniountai. i megalyteri maza ellinikou laou tha niosei ontos katapiesi an i ekklisia arxizei na kanei paraxoriseis. an eiste ontos toso gamiades laofiloi kai dikaioi oso dialaleite na pate na xtisete ekklisies gia ton kosmaki pou goustarei kai psinetai, o opoios einai poly poly poly POLY perissoteros apo sas,emena kai tous kollitous mas tous sataniarides gamoxristous. ZWA ORTHIA. parte tin karamanou kai tin kathe sapiomouna vromiara pasoka kai organoste kai mia trismegisti partouza kai valte kai tin agia xersoniso sto gkolo sas vathia.
kata ta alla o,ti eipe o ikonoklast. i logiki "exoume simantikotera provlimata, mauto tha asxoloumaste tora?" mou fernei ki emena anagoula, alla isos einai i monadiki fora pou mou pernaei apo to myalo os epixeirima. poso THRASOS exete orismenoi edo mesa kai vgainete kai diarigniete ta imatia sas gia themata koinonikis kai oikonomikis politikis eno parallila to rixnete stous giorgakides kai stous syntaksiosapistes simitides tis mizas, tis parakmis kai tou vromerou skatou. gamo to xristo sas kai tin panagia sas eksorgistikoi vromiarides. karagkiozides skotadistes pou nomizete oti mporeite na anoiksete ta matia tou kosmou eno ta dika sas einai kalymmena me lepia ω! Σαούλ!!!!
enitharmon
14-07-2007, 13:30
ελα οχι βλακειες
το 90% δε γουσταρει αλβανους, δε σημαινει οτι καλα κανουμε και τους σπαμε στο ξυλο
και μονο ο κατωριμος λεει για το ιδιο το αβατο και θελει ναους του παναθηναικου, οι αλλοι δυο (και εγω) δε θελουμε να το πληρωνουμε το αβατο. Ας ζουνε μονο απο τις δωρεες του 90%
επισης (μιας και το ανεφερες) ειναι ωραιο που ο κατωριμος στην περιπτωση του αβατου θελει να το καταργησει, εναντια στη θεληση του υπολοιπου πληθυσμου, αλλα οταν πλακωνομαστε για τουρκια, εκει θελει να γινεται ο,τι λεει η πλειοψηφια (κι ας περασει ο νομος για παρανομια των μοιχων)
Μόλις έκανα ctrl+a, delete, save, alt+F4, shift+delete ένα τεράστιο .τχτ αρχείο.
Ζητάω συγγνώμη από Μανώλη, Φθόγγον (απαντούσα και στα δικά σου από το άλλο), Πασχάλη και όποιον θα καθόταν να διαβάσει τις άπειρες βλακείες μου.
Δεν γίνεται. Όχι εδώ μέσα. Καλύτερα να νομίζει ο καθένας ότι θέλει παρά αυτές οι βλακείες που πρέπει να διαβάζω.
Στην "σύγχρονη" και την παλιά και γενικώς σε όλη την Ορθοδοξία η γυναίκα δεν έχει το στίγμα της αμαρτίας, δεν είναι πιο αμαρτωλή από τον άνδρα, οι μοναχοί είναι και αυτοί πολύ αμαρτωλοί και είναι οι πρώτοι που θα σας το πούνε (και ότι είναι και χειρότεροι από σας), τις μαλακίες του αδελφάτου τις έχω διαβάσει Καντιρού πολύ πριν μου δώσεις λινκ και δεν έχουν ΙΔΕΑ για τι πράγμα μιλάνε και γενικώς αυτό το θρεντ θα λήξει με μένα να λέω ότι όπως οι περισσότεροι εν Ελλάδι, έτσι και οι περισσότεροι δεν ξέρουμε τι εστί Ορθοδοξία, Εκκλησία κλπ, και εσάς να κουνάτε το κεφάλι σας και να λέτε "κόλωσε", "τι να δικαιολογήσει τώρα", "εύκολη λύση" ή ό,τι.
Καλύτερα. Χίλιες φορές καλύτερα. Αν ποτέ κάτσει με κάποιους θα τα πούμε από κοντά.
Μέχρι τότε όποιος θέλει να αποκτήσει παραπάνω από μια επιδερμική σχέση, έστω και γνωστική με το θέμα ας διαβάσει τα παρακάτω:
Καινή Διαθήκη
Οι περιπέτειες ενός προσκυνητού - Αγνώστου
Πατερική Θεολογία - π. Ιωάννης Ρωμανίδης
Βίος και Λόγοι του γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Στην εκκλησία πρέπει να κάνεις πρώτα για να καταλάβεις. Δεν γίνεται να καταλάβεις πρώτα για να αποφασίσεις να κάνεις. Έτσι είναι η πίστη, ρίσκο.
πώς τον είπες; Πορφύριο Καυσογκαβλίτη;
enitharmon
14-07-2007, 14:07
ρε γμτ, με βαζεις σε πειρασμο να σου σβησω ποστ ηλιθιε
katwrimos
14-07-2007, 14:17
to syntriptiko pososto ton katoikon tis xoras pou zoume goustaroun xristo me ta 1000km/h, psofane gia ekklisia, plakonontai metaksy ton gia arxigopapades kai vgainoun se poreies yper tis anagrafis tou thriskeumatos stis tautotites.
E kai? To 90% tis xoras pou zeite psifizei nd kai pasok kai katevainei me ta ekatomiria gia na dei karamanli kai papandreou (tous original) se mpalkonia. Genikos to 90% goustaei polla pragmata pou ego den goustaro. So?
deggial katorime nekropethamene fileleutheristes TOU POUTSOU TOU KARAMPELA de ntrepeste re sixamata orthia na spatalate 34232 posts gia na peisete ton kosmo kai tous eautous sas oti goustarete ti logiki kai euaisthisia kai meta na vgainete kai na aforizete os fasistikes katastaseis pou apodexetai kai kryfogoustarei to 90% tou plithysmou tis xoras sas?
Opoios aforizei katastaeis pou goustarei i pliopsifia prepei na ntrepetai? Re den pas na kaneis kana mpanio na syneltheis?
oi ellines katoikoi den eimai ego ki eseis kai oi kollitoi mas einai OLOI oi ypoloipoi pou einai ennia ekatommyria parapano, apo ton opoion to myalo -eite einai antres eite einai gynaikes- den perase pote oti katapiezontai logw tou avatou kaitarxidiamas kouniountai. i megalyteri maza ellinikou laou tha niosei ontos katapiesi an i ekklisia arxizei na kanei paraxoriseis. an eiste ontos toso gamiades laofiloi kai dikaioi oso dialaleite na pate na xtisete ekklisies gia ton kosmaki pou goustarei kai psinetai, o opoios einai poly poly poly POLY perissoteros apo sas,emena kai tous kollitous mas tous sataniarides gamoxristous. ZWA ORTHIA. parte tin karamanou kai tin kathe sapiomouna vromiara pasoka kai organoste kai mia trismegisti partouza kai valte kai tin agia xersoniso sto gkolo sas vathia.
Signomi alla pros ti i epithesi? Den mpikame me tanks sto agio oros na perikiklosoume kai na tapeinosoume ton pater parisio kai ton pater sofrpoonio gia na mas les fasistes.
O pater parisios kai o pater sofronios exoun ena pronomio pou ego den goustaro. An to 90% goustarei, stin mpoutsa mou, emena den mou aresei kai to leo.
kata ta alla o,ti eipe o ikonoklast. i logiki "exoume simantikotera provlimata, mauto tha asxoloumaste tora?" mou fernei ki emena anagoula, alla isos einai i monadiki fora pou mou pernaei apo to myalo os epixeirima. poso THRASOS exete orismenoi edo mesa kai vgainete kai diarigniete ta imatia sas gia themata koinonikis kai oikonomikis politikis eno parallila to rixnete stous giorgakides kai stous syntaksiosapistes simitides tis mizas, tis parakmis kai tou vromerou skatou.
Epidi anaferthikes se mena kai to necro, pote den to rixname se tetoia pragmata. Alla wait, to 90% tou kosmou to rixnei sti ND kai tous giorgakides, esy omos den SKAS.
gamo to xristo sas kai tin panagia sas eksorgistikoi vromiarides. karagkiozides skotadistes pou nomizete oti mporeite na anoiksete ta matia tou kosmou eno ta dika sas einai kalymmena me lepia ω! Σαούλ!!!
Den eipe kaneis oti thelei na anoiksei ta matia tou kosmou. To diko mou kinitro einai i aidia pou mou prokaloun ta pronomia tis ekklisias. Me aidiazoun ara krazo, simple as that.
ikonoklast
14-07-2007, 14:20
Μόλις έκανα ctrl+a, delete, save, alt+F4, shift+delete ένα τεράστιο .τχτ αρχείο.
χριστιανοί σε κουμπιούτερς ρε φίλε.
katwrimos
14-07-2007, 14:27
επισης (μιας και το ανεφερες) ειναι ωραιο που ο κατωριμος στην περιπτωση του αβατου θελει να το καταργησει, εναντια στη θεληση του υπολοιπου πληθυσμου, αλλα οταν πλακωνομαστε για τουρκια, εκει θελει να γινεται ο,τι λεει η πλειοψηφια (κι ας περασει ο νομος για παρανομια των μοιχων)
Oxi oxi, den thelo na katargiso tipota enantia sti thelisi tou plithismou, aplos diafono me ton ipoloipo plithismo.
As kanoun afto oi stratiotikoi stin tourkia, na diafonoun me ton plithismo alla na kathontai sta auga tous, ante sti xeiroteri na krazoun ton erntogan sto forum tou stratou.
Gia na ginei sosti i antistixia me ton tourkiko strato, tha eprepe ego o deggial kai o necropethamenos na mazepsoume merikous ftoxous, na tous yposxethoume lefta/eksousia, na pame sto agio oros, na skotosoume tous arxigous, na vasanisoume tous iparxigous, na katargisoume to avato me to etsi goustaro kai na stelnoume sti filaki opoion diafonei mazi mas. Meta tha eprepe na sinexisoume na exoume parastratiotikes omades se oli tin ellada kai na skotonoume me sinoptikes diadikasies opion dianoithei na epanaferei to avato klp. Tote tha eixes mia kali antistixia katwrimou-tourkikou stratou. Gia tin ora o tourkikos stratos diafonei me ton kosmo ara sfazei/skotonei/filakizei/eksorizei eno ego diafono me ton kosmo kai aplos grafo ti diafonia mou se ena forum, aporo pou vlepeis ton parallilismo...
Kai safestata an evgaine o stratos na epivalei tis apopseis mou, tha ton sixainomouna perissotero apo tous papades klp.
Στην εκκλησία πρέπει να κάνεις πρώτα για να καταλάβεις. Δεν γίνεται να καταλάβεις πρώτα για να αποφασίσεις να κάνεις. Έτσι είναι η πίστη, ρίσκο.
Τι λες ρε παιδι μου, σοβαρα ε...
εισαι εμετικος και αηδιαστικος, καλυτερα να πεθανεις εδω και τωρα, μηπως και ο γιος σου μεγαλωσει χωρις τις δικες σου νουθεσιες και γινει ανθρωπος της προκοπης
carheart
14-07-2007, 14:59
Βρε παιδί μου πρέπει να γίνει το εξής. Να φορολογώνται οι πιστοί μονάχα για το οποιοδήποτε εκκλησιαστικό έξοδο. Να ρωτάνε στο ταυτότητο. Κρίστιαν; Ναίσκε. Θα πλερώνεις και Μαϊάμι Beach για τους μήνες της μεγάλης ανάρρωσης. Κρίστιαν; Μπα. Μπα σε καλό σου, τίποτα δεν δίνεις!
Και μετά δύο θα συμβούν. Ή που οι 9 μύρια σταματάνε ευθείς να πληρώνουν ως δηλωμένοι άθεοι και με στατιστικές το επίσημο θρήσκευμα (λολ!) είναι η αθεία και τσουπ να το κοσμικό κράτος, ή που θα πληρώνουν οι κρίστιανσ οι χαρντκορ και τα λεφτά αυτώνε θα πάνε στα άβατα και στα άβαταρς και τουλάχιστον θα ανήκουμε σε ένα δέκα τοις εκατό που θα γλιτώνει και 100 ευρά το χρόνο. Όποια ενδιάμεση κατάσταση από 9 μυρια πληρώνω, όχι 7 πληρώνω 2 δεν, 6-3, κλπ, είναι επίσης πιθανότητα και θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν, και μετά θα χουμε υπογραφές για να σταματήσει αυτό, και θα γίνει τζέρτζελο όλη η φάση.
νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι στην περίπτωση που τα έξοδα της εκκλησίας επιβάρυναν μόνο όσους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι τότε ξαφνικά θα ζούσαμε σε ένα αθειστικό καθεστώς.
stam and the witches
14-07-2007, 15:58
εισαι εμετικος και αηδιαστικος, καλυτερα να πεθανεις εδω και τωρα, μηπως και ο γιος σου μεγαλωσει χωρις τις δικες σου νουθεσιες και γινει ανθρωπος της προκοπης
λολ
Εγώ ξέρω και το άλλο, Πατήρ Ευρυπρώκτιος!!!
Dragonlord
14-07-2007, 16:21
Βρε παιδί μου πρέπει να γίνει το εξής. Να φορολογώνται οι πιστοί μονάχα για το οποιοδήποτε εκκλησιαστικό έξοδο. Να ρωτάνε στο ταυτότητο. Κρίστιαν; Ναίσκε. Θα πλερώνεις και Μαϊάμι Beach για τους μήνες της μεγάλης ανάρρωσης. Κρίστιαν; Μπα. Μπα σε καλό σου, τίποτα δεν δίνεις!
Και μετά δύο θα συμβούν. Ή που οι 9 μύρια σταματάνε ευθείς να πληρώνουν ως δηλωμένοι άθεοι και με στατιστικές το επίσημο θρήσκευμα (λολ!) είναι η αθεία και τσουπ να το κοσμικό κράτος, ή που θα πληρώνουν οι κρίστιανσ οι χαρντκορ και τα λεφτά αυτώνε θα πάνε στα άβατα και στα άβαταρς και τουλάχιστον θα ανήκουμε σε ένα δέκα τοις εκατό που θα γλιτώνει και 100 ευρά το χρόνο. Όποια ενδιάμεση κατάσταση από 9 μυρια πληρώνω, όχι 7 πληρώνω 2 δεν, 6-3, κλπ, είναι επίσης πιθανότητα και θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν, και μετά θα χουμε υπογραφές για να σταματήσει αυτό, και θα γίνει τζέρτζελο όλη η φάση.
Με αυτά συμφωνώ όσο δεν πάει όσον αφορά την εκκλησία της ελλάδος, ήτοι παπάδες, ράσα και μερτσέντες του χριστόδουλου κλπ. Αλλά αυτό είναι εντελώς οφφτόπικ, καθώς τα μόνα έξοδα του κράτους για το Α.Ο. που τουλάχιστον έχουν συζητηθεί εδώ είναι για αναστηλώσεις. Εντάξει, με αυτή τη λογική να πληρώνουν και για τα μουσεία όσοι ενδιαφέρονται για αυτά, για τους παραολυμπιακούς όσοι ενδιαφέρονται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τις τουριστικές διαφημίσεις όσοι ενδιαφέρονται για τον τουρισμό, ε γάμα τα, αν γίνει αυτό στο τέλος δε θα πληρώνει κανείς για τίποτα γιατί θα λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει. Δε γίνεται κράτος έτσι.
Κάποια άλλα πράγματα που ήθελα να πω: όσον αφορά το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται αμαρτωλές και τέτοια. Γιατί δε σας περνάει από το μυαλό ότι οι άντρες παρουσιάζονται αδύναμοι στην αμαρτία, οπότε θέλουν ένα μέρος όπου να μην τους τραβάει κάτι τέτοιο την προσοχή; Επίσης, όλο μιλάτε για πρωτοφανές προνόμιο. Οι άνθρωποι δεν έχουν πάει εκεί για διακοπές, και αν το νομίζετε τότε προφανώς δεν έχετε βρεθεί εκεί για να δείτε μέσα σε τι "πολυτέλεια" ζουν. Για να μονάσουν έχουν πάει. Για το ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για γυναίκες, ξέρωγω, μπορεί να μη δημιουργήθηκε η ανάγκη για κάτι τέτοιο ανάμεσα στις καλόγριες. Στην τελική είναι δικό τους θέμα το να το διεκδικήσουν αν το θέλουν. Υπάρχουν γυναικεία μοναστήρια, προφανώς αυτά αρκούν, κάποιοι άντρες ήθελαν να τα αφήσουν όλα πίσω τους, μεταξύ αυτών και τον γυναικείο πειρασμό (δεν παρουσιάζω εδώ τις δύο λέξεις συνυφασμένες, για τις γυναίκες θα μιλούσαμε για ανδρικό πειρασμό), είναι κάτι που έχει κρατήσει για αιώνες και σιγά το πρόβλημα που δημιουργεί. Αν πάτε σε ένα βουδιστικό ναό και σας ζητήσουν να βγάλετε τα παπούτσια σας, θα νιώσετε καταπιεσμένοι δηλαδή; Και στο άγιο όρος όποια θέλει πιστεύω μπορεί να πάει, άντε αν τη δει κανένας παπάς να αρχίσει να της φωνάζει να φύγει, δε θα φέρει και σεκιουριτάδες να την πετάξουν έξω.
Αυτό που θέλω να πω σε γενικές γραμμές είναι ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα και αδικίες να ασχοληθεί κανείς, το συγκεκριμένο μου φαίνεται κάπως υπερβολικό και άνευ ουσίας. Στο Άγιο Όρος μένουν μοναχοί από τον 5ο αιώνα, πριν ήταν ακατοίκητο για αρκετούς αιώνες και από το 900-1000 μπήκαν οι βάσεις και έγινε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Δεν έδιωξαν κανέναν για να εγκατασταθούν εκεί. Τώρα το ότι υπάγεται στο ελληνικό κράτος τυπικά ένας χώρος που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκοσμίου κληρονομιάς από την unesco και βοηθάμε στη συντήρησή του, μόνο τιμή μας είναι, όπως τιμή μας θα ήταν αν δίναμε ως κράτος χρήματα για να χτιστούν σχολεία και νοσοκομεία στην αφρική, κι ας μην επωφελούνταν από αυτό άμεσα ούτε οι άντρες ούτε οι γυναίκες της ελλάδας. Επίσης, αυτά που λέει ο σύμπο, αλλά πιο ευγενικά!!
solution_AK-47
14-07-2007, 20:20
λολ
Εγώ ξέρω και το άλλο, Πατήρ Ευρυπρώκτιος!!!
To oti eksiswnesai me ton kantiro ka8e allo para kalo 8a to lega....
stam and the witches
14-07-2007, 20:50
Έλα τώρα, όταν ακούω βαρύγδουπες μαλακίες και υστερικά ξεσπάσματα καθωσπρεπισμού δε μπορώ να μην προκαλέσω κι εγώ (σικ).
enitharmon
14-07-2007, 21:08
νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι στην περίπτωση που τα έξοδα της εκκλησίας επιβάρυναν μόνο όσους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι τότε ξαφνικά θα ζούσαμε σε ένα αθειστικό καθεστώς.
οχι, γιατι ετσι θα δηλωνες ανοιχτα την πιστη σου!
οσα ευρωπαικα κρατη εχουν το παραπανω μετρο, μια χαρα πιστοι υπαρχουν που δεν εχουν θεσει εαυτων εκτος εκκλησιας και πληρωνουν καθε μηνα τον εκκλησιαστικο φορο (τους τον κρατανε απο το μισθο τους νομιζω)
γενικά εμένα στην πούτσα μου και δε μου φάνηκε ιδιαίτερα καλαίσθητο το ποστ του καντιρού αλλά η αλήθεια είναι πως αν όντως σβηνόταν επειδή πρόσβαλε την αιδώ ενός μοντεράτορα θα φρόντιζα να πω τρισχειρότερες καφρίλες.
εντι: δεν ξέρω πως το κουμαντάρουν στην γερμανία αλλά θεωρώ ευνόητο ότι αν η πίστη παρέμενε εκτός εντύπων όπως σήμερα και απλά κάποιοι επέλεγαν να συνεισφέρουν στην εκκλησία χωρίς αυτό να διατυμπανίζεται οπουδήποτε τότε οι εισφορές της εκκλησίας θα έπεφταν κατακόρυφα. αλλα, τεσπά, αυτό είναι ανούσια υπόθεση γιατί αν φτάναμε σε τέτοιο σημείο τότε και ο χριστιανισμός θα προωθείτο αισθητά λιγότερο απ' ότι σήμερα και συνεπώς θα είχαμε ούτως ή άλλως λιγότερους χριστιανούς.
αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα με θρήσκους και πατριώτες είναι πως άπαξ και συνειδητοποιούν ότι πιστεύουν σε αυτά που πιστεύουν μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν εδώ και όχι λίγο παραπέρα εξακολουθούν να τα πιστεύουν; αληθινά ακατανόητο!
enitharmon
14-07-2007, 21:17
ποιος ειπε οτι θα σβησει ποστ μωρε; ποτε σβηστικε ποστ για να γινει τωρα; και πώς μονο εσυ πιαστηκες απο αυτο και καταλαβες κιολας οτι προσβληθηκε η αιδως μου;
γιατί μόνο εμένα ενόχλησε αρκετά ώστε να το εκφράσω, φαντάζομαι.
επίσης, δεν ξέρω πότε σβήστηκε ποστ για να γίνει τώρα, εγώ είπα πως αν σβηνόταν θα ταν μαλακία μεγάλη και θα φρόντιζα να εκφράσω αυτή μου την καλή άποψη.
εντιτ: α, και αν δεν πρόσβαλε την αιδώ σου, τότε ό,τι πρόσβαλε τέλοσπαντων και σε έβαλε σε πειρασμό.
enitharmon
14-07-2007, 21:28
σε πειρασμο με εβαλε η ηλιθιοτητα του. Το οτι για μια ακομα φορα εκανε αποτυχημενο, "προοδευτικο", "αντικομφορμιστικο" "χιουμορακι", πετωντας σεξουαλικο υπονοουμενο νομιζοντας οτι γινεται αστείος και "μουρη".
Στη Γερμανια αναλόγως το πως έχει γινει η εισοδος σου στην εκκλησια (καθολικα ή προτεσταντικα) ανοικεις σε αυτη και σου κρατανε απο το μισθο. Πρεπει να κανεις αιτηση "εξοδου" για να μην πληρωνεις πια
solution_AK-47
15-07-2007, 00:58
Έλα τώρα, όταν ακούω βαρύγδουπες μαλακίες και υστερικά ξεσπάσματα καθωσπρεπισμού δε μπορώ να μην προκαλέσω κι εγώ (σικ).
Den einai usterika ksespasmata ka8wsprepismou bre paliomalaka gamw to ksestauri sou! An den exeis to stoixeiwdes mualo na to antilhf8eis, kane mas th xarh k mhn kaneis apopeires na prokaleseis, blaka! O an8rwpos einai emetika hli8ios, einai SIXAMEROS k SIXAMENOS.
Kantire dwse bash re gierasmeno palikari mou: MEGALWNEIS PAIDI RE PANHLI8IE, PROSPA8HSE NA SYNEL8EIS LIGO GAMW TO KERATO TOY DIOS! PROSPA8HSE NA MHN EISAI TOSO EMETIKA KA8YSTERHMENOS, EKKLHSH KANW!
αν το συγκεκριμένο αστείο το έκανε άλλος θα γινόταν τέτοιο τζέτζελο προσβολής δημόσιας αιδούς; Και στην τελική δεν ήταν μόνο αντικομφορμιστικό,κλπ είχε ειρωνικές προεκτάσεις προς την σεξουαλική καταστολή που φτάνει από αυτομαστιγώματα (βλ. βίντεο με ραμμστάιν που είχα βάλει) μέχρι τον ευνουχισμό από διάφορους πατέρες της εκκλησίας (πχ Ο Ωριγένης είχε αυτοευνουχιστεί).
Εμένα μου φάνηκε ελεεινή και σιχαμερή η δική σας αντίδραση, χειρότερη και από θεούσας.
kantirou,
einai 8ema tis genikoteris eikonas pou xeis dosei sto forum. exeis to pio aparadekto xioumor pou ipirkse pote edo, den ptoeisai me tin kamia, les glitses kai exoume sto mialo mas ena 35xrono argosxolo oikologo pou megalwnei paidi kai to paei stis poreies diamartyrias. genika diko sou einai to paidi, na to xairesai kai kanto o,ti 8es alla na sai sigouros epeidi apexeis arketa ilikiaka aptous ipoloipous oti gia patera de 8a se dialegame re an8rwpe.
filika. epeidi ksereis apo giaourtia.
ps: vsk oxi toso filika epeidi postareis tis pio sixamenes eikones kai den katalabaineis xristo apta kantilia pou sou rixnoun. a gamisou.
an kai de 8elw na figeis pleon :shy:
Amnesiac.
15-07-2007, 01:51
nai alla eseis gineste perissotero sixameroi e.
solution_AK-47
15-07-2007, 03:00
Proswpika milwntas h antidrash mou den exei se kamia periptwsh na kanei me thn uperaspish kanenos tragou, den eimai ths ekklhsias ara starxidia mou kiolas. Exei na kanei me to genikotero ufos tou kantirou k to sugkekrimeno post htan aformh. Fusika o kantiros pali leei pws an to elege allos 8a pernouse etsi....
Kantirou eisai enas malakas apo tous xiliades pou exoume gurw mas elpizw na mhn ksanasxolh8w to na stamathseis na postareis 8a boh8ouse thn katastash euxaristw kalhnuxta.
stam and the witches
15-07-2007, 03:31
[quote="stam and the witches":2ox8ai7l]Έλα τώρα, όταν ακούω βαρύγδουπες μαλακίες και υστερικά ξεσπάσματα καθωσπρεπισμού δε μπορώ να μην προκαλέσω κι εγώ (σικ).
Den einai usterika ksespasmata ka8wsprepismou bre paliomalaka gamw to ksestauri sou! An den exeis to stoixeiwdes mualo na to antilhf8eis, kane mas th xarh k mhn kaneis apopeires na prokaleseis, blaka! O an8rwpos einai emetika hli8ios, einai SIXAMEROS k SIXAMENOS.[/quote:2ox8ai7l]
Κοίτα να δεις που πάλι καταλήγω να υπερασπίζομαι αναρχοπασόκους οικολόγους.
Λοιπόν, 2 πράγματα:
Δεν έχεις εκφράσει ποτέ και πουθενά την άποψη σου για τον Candiru και για οποιονδήποτε βρίζεις κατα καιρούς μες στο forum. Η συμπεριφορά σου είναι ανάλογη του σκασμένου από το κακό του βλαμμένου μαθητή δημοτικού που σε έναν τσαμπουκά θα χωθεί πίσω από τους μεγαλοτραμπούκους για να πετάξει κι αυτό την προσβόλα του. Θα μου πεις, τι σε νοιάζει εσένα, υπερασπιστής, παρακρατικός ή ψυχαναλυτής είσαι; Στο παπάρι μου, η αλήθεια είναι, θεωρώ πολύ χαζό να βρίζομαι με κόσμο μέσω net, πόσο μάλλον με άτομα με τα οποία γνωρίζομαι από κοντά, αλλά ατάκες όπως οι αποπάνω με τσιγκλάνε, κυρίως επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι έχω το στοιχειώδες μυαλό για να πω οτιδήποτε όπου αποφασίζω και το λέω.
Και για να καταλήξω πάλι στο συμπέρασμά μου, θα δείτε ότι υπάρχουν τραγικά σημαντικοί λόγοι για να εναντιωθεί κάποιος στον Candiru έναντι των κομπλεξικών μικροαστικών δικών σας.
Γυρίστε στο θέμα σας, αυτά από δω.
solution_AK-47
15-07-2007, 12:22
Δεν έχεις εκφράσει ποτέ και πουθενά την άποψη σου για τον Candiru και για οποιονδήποτε βρίζεις κατα καιρούς μες στο forum.
Eisai tragika malakas etsi? To oti brizw kapoion de sou leei kati? Ti shmainei? Oti ton agapw? Eidika gia ton kantiro exw pei apeires fores thn apopsh mou an esu de diabazeis ta post mou (pou kala kaneis, ligoi to kanoun etsi k alliws) de ftaiw egw. Mh mou les malakies omws...
Η συμπεριφορά σου είναι ανάλογη του σκασμένου από το κακό του βλαμμένου μαθητή δημοτικού που σε έναν τσαμπουκά θα χωθεί πίσω από τους μεγαλοτραμπούκους για να πετάξει κι αυτό την προσβόλα του.
To na me leei ena gamhmeno TSOYTSEKI OLKHS san k tou logou sou blammeno ma8hth dhmotikou einai kommataki odunhro gia ton egwismo mou, alla mesa sth zwh einai ola. Me tous megalotrampoukous ennoeis kapoion sugkekrimeno? Auton pou 8a ennoouse k o Griffith as poume? An nai, kalutera na to peis eu8ews (xaire Griffith!). An k de nomizw pote na krufthka pisw apo kanena, an to ekama 8umhse mou pou.
kantirou,
oti gia patera de 8a se dialegame re an8rwpe.
παιδιά για υιοθέτηση
enitharmon
15-07-2007, 15:18
για να τελειωνει η ιστορια, αν ημασταν τοσο καθωσπρεπει, θα την ειχαμε πει και στο καροτο για το αβαταρ του. Δεν εγινε η παραμικρη αναφορα και δεν ενοχληθηκε κανεις. Οπότε ο σολουσιον καλα τα λεει
pitchfork
15-07-2007, 15:50
Πάντως εγώ με την καθυστέρηση που βλέπω εδώ μέσα έχω αρχίσει να συμπαθώ τους χριστιανούς. Τι διάολο, χειρότεροι από κάτι αναρχοαυτόνομους του κώλου που μάχονται για το δικαίωμα της γυναίκας να πηγαίνει στο άγιο όρος λες και μια οποιαδήποτε γυναίκα της εποχής μας έχει πάει σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη εκτός από κει και μειώνεται η ελευθερία της και τα δικαιώματά της, ε, δεν μπορεί να είναι (τουλάχιστον στην εποχή μας).
Εμένα αν κάποιος μου απαγορέψει (σε μένα ή στο σύνολο των ανδρών του πλανήτη) να πάω στην Παραγουάη ή στη Βέροια πχ, πραγματικά χέστηκα.
Δηλαδή όλα τα μέρη του πλανήτη είναι κοινόχρηστα?
Κι έτσι όπως πάει θα αρχίσω να συμπαθώ και τον καντιρού τελικά….
Τώρα είδατε ορισμένοι ότι το χιούμορ του καντιρού είναι αυτό που είναι?
"αναρχοαυτόνομους του κώλου"
γλίτσα.
για να τελειωνει η ιστορια, αν ημασταν τοσο καθωσπρεπει, θα την ειχαμε πει και στο καροτο για το αβαταρ του. Δεν εγινε η παραμικρη αναφορα και δεν ενοχληθηκε κανεις. Οπότε ο σολουσιον καλα τα λεει
δεν βλέπω διαφορά στην ποιότητα του χιούμορ. Μάλιστα το θεωρώ πιο χοντρό από το δικό μου, αν ήξερα ίσως και τι σκεφτόταν ο δημιουργός του (ευρύτερο κόντεχτ) θα το εκτιμούσα καλύτερα.
ανασκάλεψε μεσα σας τον καθωσπρεπισμό και το άβαταρ του καρότου, όμως μόνο επειδή ΕΓΩ έκανα τέτοιο χιούμορ σας ώθησε να το εκφράσετε.
hcpunksonacid
15-07-2007, 18:45
candiru kala kaneis kai exeis tis apopseis pou exeis,kai oso afora to asteio emena den me ethikse,alla epeidi eida mia proswpiki epithesi apenanti sou apo atoma pou psaxnan tin eykairia se stirizw parayta kai anaferw PRAGMATIKO GEGONOS,opou se sxoleio tis salonika,otan pigaina egw,eixame mia kathigitria istorias parakalw i opoia KATHE FORA,sto telos tou mathimatos gia 10 lepta mas diavaze istories tou paisiou.otan mia mera egw eipa:wx tha mas priksei pali me ton parisio,arpaksa tin apovoli mou kai fysika stous dikous mou eipan oti PROSEVALLA ta thryskeytika tis pisteyw.kali fash e?emena vevaiws den me rwtise pote an ithela oli ayth tin plisi egefalou 2 fores tin vdomada...kai na eixa epilogi dld na min akousw me evlepa black september pou lene kai oi hippiewind.
tespa,megalwneis paidi apla re candiru,kai me kapoies apopseis sou apolites,to paidi sou mporei na einai distixismeno megalutero,i akoma xeirotera to allo akro apo auto pou theleis...ta eixame pei kai mia ali fora peri goodys kai etsi...ase ston pitsirika dikaiwma epilogis,min pas na tou epivalleis tis apopseis sou.des edw emena( :D :D )panta pigainan na mou perasoun me to zori kapoia pragmata kai fysika den ta perasan pote...
on topic:patir PARISIOS kai mous sokola ston xristodoulo(taxidia stin poli tou fwtos me pollaaaa mous sokola).an kathomaste twra na akoume ti leei o kathe pefwtismenos,xese mesa...live your own lifes.
edit:pitchfork tous lene kai anarxoxippides..sixameni fara kai flwroi ws ekei pou den pairnei.tou dialogou kai tou kwlou,gyalakia,diavasma entatiko kai priksimo arxidiwn monimo.kapws prepei kai aytoi na riksoun kamia prwtoeth foithtria filologias....NTOU LEME VREEE! :D
solution_AK-47
15-07-2007, 19:14
δεν βλέπω διαφορά στην ποιότητα του χιούμορ. Μάλιστα το θεωρώ πιο χοντρό από το δικό μου, αν ήξερα ίσως και τι σκεφτόταν ο δημιουργός του (ευρύτερο κόντεχτ) θα το εκτιμούσα καλύτερα.
ανασκάλεψε μεσα σας τον καθωσπρεπισμό και το άβαταρ του καρότου, όμως μόνο επειδή ΕΓΩ έκανα τέτοιο χιούμορ σας ώθησε να το εκφράσετε.
Re skatan8rwpe, sou einai TOSO duskolo na katalabeis oti to problhma den entopizetai sto oti koroidepses ton ekastote trago me tis zartieres alla sto oti o tropos sou einai sixamenos? H hlikia sou k to gegonos pws eisai pateras 8a eprepe na einai arketa wste na doume ligo pio sobara post apo merous sou. Prospa8hse na kseperaseis to posting tou 10xronou "mou fagan to mpifteki mou", einai hli8io na blepeis ena an8rwpo konta suntaksiouxo na postarei etsi. Einai luphro. Eisai o Luphridhs o idios. Den exoun oloi to xarisma tou xioumor, postarei o mitsmann k klaiw ap' ta gelia (paroti gayros) postareis esu k 8elw na spasw th o8onhm.
Epishs mias k anefer8hke k o karotos, exw neuriasei me post tou karotou paliotera k de distasa na postarw epeidh "den einai o kantirou". Kseperase ta complex sou, kapou mallon ftais k su gi auto pou ginetai oxi mono emeis (egw). To avatar tou, nai, einai pio prosblhtiko ap' auto pou eipes alla to grafoume st' arkidia mas, o ka8enas exei to dikaiwma na einai malakas/kakogoustos/kati allo.
K telos pantwn egw arxika ston stam milhsa, o ka8enas mporei na postarei o,ti 8elei, na exei o,ti avatar 8elei uparxoun mods uparxoun k admins an xreiastei. Mporeis fusika na sunexiseis na postareis tis malakies sou (aloimono, poios eimai gw na sto apagoreusw) alla kane mia prospa8eia na katalabeis giati se brizw.
P.S. Gia mia akoma fora, xesthkame gia tous tragopapes. Den einai 8ema ka8wsprepismou.
Vicotnik
15-07-2007, 20:11
:offtopic:
ένα ευχάριστο διάλειμμα,
hcpunksonacid δεν είσαι ο Warlordy ε;
phthoggon
15-07-2007, 20:23
Πως φαίνεται ο χρήστης - εγκλωβισμένος στο download thread.
hvilelos?
15-07-2007, 20:39
αχαχχαχ
και απαντήσει σε όλα όχι, τι;
και αν απ' την άλλη απαντήσει, ναι, πάλι τι;
αν ρωτάς γιατί είσαι αρκετά μαλάκας ώστε να πιστεύεις ότι η απόρριψη θεσμών όπως θρησεκυτικός γάμος/βαφτήσια/εκκλησία είναι άξιος μομφής να σε ενημερώσω πως υποπτεύομαι ότι μεγάλο μέρος όσων συμμετέχουν σε αυτό το φόρουμ γενικότερα και σε αυτό το θρεντ ειδικότερα θα έκαναν ακριβώς το ίδιο οπότε είναι κάπως γελοίο να επικεντρώνεσαι στον καντιρού επειδή είναι ο καντιρού.
αν απ' την άλλη θες να δεις αν θα απαντήσει ναι, ότι τα κάνε όλα αυτά λόγω κοινωνικών ταμπού και για τα μάτια του κόσμου πάλι, τι; το ότι δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος είναι πασιφανές.
ό,τι και αν ισχύει απ' τα παραπάνω ας κατασταθεί σαφές ότι κανείς δε νοιάζεται και γενικά, ο καντιρού είχε γίνει το άλλοθι του κάθε πικραμένου ήδη δεκαεφτά τέρμινα νωρίτερα, καλό θα ήταν να το ξεπεράσετε λέω 'γω και να πούμε τίποτα σοβαρότερο.
geologiko_karoto
15-07-2007, 21:16
πχιον ενοχλει το αβαταρ μου?ρε
αφουστε ολοι σατανιστες
Pitsadoros
15-07-2007, 21:17
ti giagia mou
σολούτιον, είσαι τραγική περίπτωση, αν εγώ παιδιαρίζω εσύ με αυτά που λες δείχνει ότι έχεις πρόωρο γήρας, ούτε οι γέροι μου δεν μου μιλάγαν έτσι.
πάνκη, σωστός, μόνο που δεν επιβάλω τίποτε στο γιο μου, ήδη καραγουσταρει ανάποδους σταυρούς, 666άρια και σκυλοβαριέται στο σχολείο στα θρησκευτικά μεχρι θανάτου. Θα βγει χειρότερος από μένα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους μου :P
παντρεύτηκα σε εκκλησία (δεν μπορώ να τα βάλω με ολόκληρα σόγια, θα είμαι πιστός στις απόψεις μου αν δεν ζητήσω θρησκευτικό (ή γενικά) γάμο από το γιο μου.
τον βάφτισα παναθεμά το, όσο και να το τραίναρα (στα δύο τον βάφτισα) δεν μπόρεσα να το αποφύγω λόγω πιέσεων, ούτε και το τραυματικό του σοκ από την βάναυση μεταχείριση του τραγόγερου. Μετ΄από ένα μήνα έμαθα ότι η βάφτιση δεν είναι υποχρεωτική, ενώ ως τότε μου λέγαν το αντίθετο :μαλάκας:
ανάσταση δεν πάω, μονο αν ήμουν με παρέα και ακολουθουσε μετά ταβέρνα και συνήθως σε εκδρομες και μόνο φέτος πήγα γιατί ήθελε τζέρτζελο ο μικρός με λαμπάδες και τσουγκρίσματα.
το λοιπόν στην καθημερινότητά μου είμαι διακριτικός,
πχιον ενοχλει το αβαταρ μου?ρε
αφουστε ολοι σατανιστες
μια χαρά είναι και ανατρεπτικό χιούμορ, ακόμα και αν δεν έχει άλλες προεκτάσεις πέρα από απλό παιχνίδι με τις λέξεις.
pitchfork
15-07-2007, 22:12
Σαν αν λέμε ότι στη καθημέρινότητα του ο καντιρού είναι ένας απλός συμβιβασμένος μικροαστός, μόνο εδώ στο φόρουμ είναι για να μας πρήζει το μπούτσο, τη τύχη μου μέσα….
Ανοησίες το όλο θέμα, αλλά οι απαντήσεις αυτές είναι αναμενόμενες και δεν αποτελούν κατ' ανάγκην δείγμα συμβιβασμού.
Δηλαδή, τι γίνεται στην περίπτωση όπου η μέλλουσα νύφη είναι χριστιανή ή ναι μεν δεν την ενδιαφέρει η θρησκεία αλλά της αρέσει η ιδέα με το νυφικό και τον όλο τζερτζελέ του γάμου; Ε, να μην της κάνουμε το χατήρι; :P
solution_AK-47
15-07-2007, 22:45
Θα βγει χειρότερος από μένα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους μου :P
:fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear:
Plaka kanw, den uparxei tetoio pragma.
Kantire ok diafwname, eisai malakas, eimai malakas, eisai ligo megaluteros (ap' oles tis apopseis) as mh xalame allo tis kardies mas.
Dld an htan ebraia k eprepe na aspasteis th 8rhskeia ths gia na ths kaneis to xatiri k na kanete ena gamo opws ton oneireuotan apo mikrh, 8a ekanes peritomh? K ektos autou, to nufiko forietai k sto dhmarxeio!
Άλλο το περιβάλλον στο δημαρχείο, άλλο στην εκκλησία (που συνήθως επιλέγεται και σε κάποια όμορφη τοποθεσία).
Εν πάση περιπτώσει, είναι συμβιβασμοί ως προς τις επιθυμίες του ζευγαριού και του κοντινού συγγενικού περιβάλλοντος, όχι προς τις κοινωνικές νόρμες.
geologiko_karoto
15-07-2007, 22:54
να προσθεσω κι εγω τη μαλακια μου
στην Ιταλια το λοιπον εχει μια παραλια οπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πανε ανδροι - δλδ πανε μονο γυναικες κ αμα εχεις τσουτσου τρως πορτα στην εισοδο
βεβαια εκει πανε λεσβιες κ γλυφονται οπως στο αγιο ορος πανε παπαδες κ γλυφονται - ουτε το ενα με ενοχλει ουτε το αλλο ουτε οι ιδιωτικοι χωροι - ΝΑΙ στο αβατο λοιπον :!:
κ επισης γαμιεστε οσοι προσβαλεστε απτο χιουμορ του Καντιρου κ του Σταμ 3 σελιδες πισω,χωρις να ειστε χριστιανοι
solution_AK-47
15-07-2007, 23:04
κ επισης γαμιεστε οσοι προσβαλεστε απτο χιουμορ του Καντιρου κ του Σταμ 3 σελιδες πισω,χωρις να ειστε χριστιανοι
an den eimaste xristianoi mas epitrepeis na to briskoume apla xazo h' mas to apagoreueis?
geologiko_karoto
15-07-2007, 23:10
δεν απαγορευσα κατι σε καποιον
απλα ειπα οτι γαμιεστε - εχει διαφορα,δεν νομιζεις?
hvilelos?
15-07-2007, 23:13
Εγω νομιζω οτι οντως τραβηξε μακρυα αυτη η εξεταστικη.Παντε για κανα μπανιο λεω καλυτερα
να προσθεσω κι εγω τη μαλακια μου
στην Ιταλια το λοιπον εχει μια παραλια οπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πανε ανδροι - δλδ πανε μονο γυναικες κ αμα εχεις τσουτσου τρως πορτα στην εισοδο
βεβαια εκει πανε λεσβιες κ γλυφονται οπως στο αγιο ορος πανε παπαδες κ γλυφονται - ουτε το ενα με ενοχλει ουτε το αλλο ουτε οι ιδιωτικοι χωροι - ΝΑΙ στο αβατο λοιπον :!:
είναι ΜΟΝΟ μια παραλία και όχι ολόκληρη γεωγραφική περιοχή. Επίσης οι λόγοι είναι και διαφορετικοί, άσχετα αν οι μοναχοί καταλήγουν και αυτοί (λόγω του άβατου) να γλύφονται μεταξύ τους, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την υποκρισία τους.
και κάτι για τον βικ:
Η χριστιανική θρησκεία βασίζεται στην επιφάνεια και την υποκρισία: εντάξει γουστάρεις αποχές, κλπ, όμως δεν τις πετυχαίνεις εξωβελίζοντας από μπροστά σου τον πειρασμό με το άβατο ή με το κόψιμο των αρχιδιών ή το αυτομαστίγωμα, κλπ, ή που τελικά καταλήγεις και στα ατίθετο από αυτό που σκέφτεσαι: Πχ ομοφυλοφιλία για να μην πάω με γυναίκα.
Τα πετυχαίνεις με την πλήρη συνείδηση αυτού που πιστεύεις, όπως η κατάσταση βραχμαχάρι στον ινδοϊσμό, όπου μπορεί να δεις γυμνό σώμα και να μην σου κάνει καν αίσθηση γιατί έχεις αποβάλλει αυτή την επιθυμία. Μαλακία βέβαια του κερατά και αυτή, αλλα τουλάχιστον πλήρης συνέπεια και όχι υποκρισία και αποφυγή: Είσαι μπροστά στον πειρασμό και αυτός δεν σου είναι καν πειρασμός.
phthoggon
16-07-2007, 00:27
Μπιφτέκι είσαι ηλίθιος όπως και οι μισοί που κράζουν τον Καντίρου επειδή βρήκαν το χαζό του χωριού και είπαν να ρίξουν μια σφαλιάρα και αυτοί να πούμε. Προφανώς αναφέρεται στους μοναχούς, όπου μία τέτοια επιλογή δεν φαίνεται και πολύ απίθανη, μην πω και αναμενόμενη δεδομένων των συνθηκών.
edit: και για να προλάβω κάποιους, φυσικά είναι ΚΑΙ επιλογή, πέρα των όποιων τάσεων και ροπών.
ΙQ μπιφτεκιού, η ομοφυλοφιλία ανθεί και όπου υπάρχει έλλειψη του αντίθετου φύλου (φυλακές, στρατός, μοναστήρια) πέρα από προσωπικές τάσεις και χαρακτήρες, κλπ
Dld an esu empaines sth fulakh, pisteueis oti 8a mporouses na pas me antra? Auto me to strato, de 8a to sxoliasw kan...
Phthoggon, an egw eimai mia fora hli8ios pou krazw kapoion, tote esu eisai 2 fores hli8ios pou krazeis ton kraxth!
φιλαράκο, εξαρτάται από το πόσες αναστολές έχω αναπτύξει απέναντι στην ομοφυλοφιλία.
Τσέκαρε και το εξπρές του μεσονυχτίου, αλλά μόνο τις δικές μου εμπειρίες από το στρατό να βάλω φτάνει. Και μου την πέσανε και είχαμε πολλούς που είτε προχωρούσαν και σε σχέση, είτε αρκούνταν μόνο σε τρυφερότητες.
hcpunksonacid
16-07-2007, 09:40
ΙQ μπιφτεκιού, η ομοφυλοφιλία ανθεί και όπου υπάρχει έλλειψη του αντίθετου φύλου (φυλακές, στρατός, μοναστήρια) πέρα από προσωπικές τάσεις και χαρακτήρες, κλπ
sorry re candiru alla egw den pidaw antriko kwlo akoma kai na eimai egleistos 12 mines me ton alexandro partheni se ena periptero.i to xeis i den to xeis.etsi pane ayta.kalopernouses poulaki mou ston strato... :D
ikonoklast
16-07-2007, 09:45
Μπιφτέκι, υπάρχουν μερικά 8ρέντς για τους πούστηδες και τις λεσβίες όπου έχουν ειπω8εί τα κοταπλάσια (γλώσσα λαν8άνουσα) απο αυτά που 8α επιχειρήσεις να πείς και υπάρχει και n-οστός αρι8μός τόπικς όπου όλοι ανεξαιρέτως οι άν8ρωποι που χρησιμοποίησαν ποτέ νετ, βρίζουν τον καντιρού με τους n-οστούς δυνατούς τρόπους, με n τείνοντος στο ∞. Υποσύνολο δε αυτού του n, έχουν ήδη υπάρξει αρκετά τελειωμένα μπιφτέκια σα κι εσένα με ακόμα πιο άκυρα νικς και άβαταρς, μην ξαναποστάρεις ποτέ ρε μπιφτέκι.
sorry re candiru alla egw den pidaw antriko kwlo akoma kai na eimai egleistos 12 mines me ton alexandro partheni se ena periptero.i to xeis i den to xeis.etsi pane ayta.kalopernouses poulaki mou ston strato... :D
χμου, δοκίμασέ το πρώτα :wink:
Κάτι μου λέει πως τα ίδια έλεγαν τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς.
hcpunksonacid
16-07-2007, 10:02
deggial poli diskola re...oxi oti to apokleiw apo tin zwi mou i eimai enantia,alla proswpika to thewrw trela xlwmo...
deggial poli diskola re...oxi oti to apokleiw apo tin zwi mou i eimai enantia,alla proswpika to thewrw trela xlwmo...
είπα, εξαρτάται και από τις αναστολές και αντιστάσεις του καθένα, μπορεί να νοιώσεις επιθυμία λόγω της παρατεταμένης αγαμίας, αλλά να αντισταθείς. Αλλος δεν αντιστέκεται. Τίποτε όμως δεν είναι μεμπτό.
Raven Lord
16-07-2007, 11:10
αν και το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως, αυτό που ήθελα να σημειώσω είναι ότι το άβατο το γράφω στα @@ μου, αλλά έχω μια υποψία ότι είναι αντισυνταγματικό από τη στιγμή που πραγματοποιούνται δημόσια έργα στην περιοχή.
αν και το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως, αυτό που ήθελα να σημειώσω είναι ότι το άβατο το γράφω στα @@ μου, αλλά έχω μια υποψία ότι είναι αντισυνταγματικό από τη στιγμή που πραγματοποιούνται δημόσια έργα στην περιοχή.
μια και είσαι μέσα στα πράγματα ψάξτο λίγο, θα έχει πολύ ενδιαφέρον, θα κάνω προσπάθεια να το αναδείξω στον χώρο μου με την ομάδα γυναικών και μια ΜΚΟ σχετικά με διακρίσεις
Τζάμπα θα παιδευτείτε. Ούτε αντισυνταγματικό, ούτε αντίνομο είναι, λόγω του δικαιώματος αυτοδιοίκησης του Αγίου Όρους (βλ. άρθρο 105 του Συντάγματος) και της σχετικής νομοθεσίας που ορίζει τα όρια της αυτοδιοίκησης.
Ακόμα και τυπικώς αντίνομο να ήταν, εφόσον κανένα Δικαστήριο (ούτε καν Ευρωπαϊκό) δεν πρόκειται να επιβάλλει διαφορετικό καθεστώς, στην ουσία νομιμότατη συμπεριφορά είναι.
Ούτε με το κοινοτικό δίκαιο υπάρχει αντίθεση, κατά την Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες (1979), ενώ νομίζω υπάρχει ξεχωριστή Συνθήκη με την οποία το Άγιον Όρος δε θεωρείται μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οπότε ισχύουν και οι αντίστοιχες φορολογίες εισαγωγής-εξαγωγής, λες και ήταν χώρα εκτός ΕΕ).
Ο όλος χαμός με την ΕΕ το 2003 αφορούσε την Κατάσταση για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ένα κείμενο μη δεσμευτικού χαρακτήρα, το οποίο πάνω-κάτω ήταν απλώς μία έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε κράτος-μέλος και αντίστοιχες (άτυπες, μη δεσμευτικές) συστάσεις.
Raven Lord
16-07-2007, 12:17
δεν ξέρω ποιος φορέας προκηρύσσει τους διαγωνισμούς για το α. όρος, αλλά αν είναι ελληνική υπηρεσία κάτι μου λέει ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει γυναίκες. εκτός αν το ά. όρος έχει τεχνική υπηρεσία που διαχειρίζεται τέτοια θέματα, σύμφωνα με τη δική του νομοθεσία πράγμα που το κόβω χλωμό.
δεν ξέρω ποιος φορέας προκηρύσσει τους διαγωνισμούς για το α. όρος, αλλά αν είναι ελληνική υπηρεσία κάτι μου λέει ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει γυναίκες. εκτός αν το ά. όρος έχει τεχνική υπηρεσία που διαχειρίζεται τέτοια θέματα, σύμφωνα με τη δική του νομοθεσία πράγμα που το κόβω χλωμό.
Αυτό δεν αφορά το άβατο, όμως. Ο διαγωνισμός θα είναι παράνομος, εφόσον διεξάγεται από το Δημόσιο, καθώς γίνεται διάκριση βάσει φύλου. Όχι το άβατο.
Και πάλι, θεωρώ αρκετά πιθανό έαν υπήρχε τέτοια δικαστική διαμάχη το Δικαστήριο να μην το θεωρούσε διάκριση, λόγω των ειδικών συνθηκών.
πάντως παιδικός μου φίλος, γείτονας και συμμαθητής αρχιτέκτονας που ήταν επιβλέπων σε αναστηλώσεις διατηρητέων επί πολιτιστικής, πήγε στο Αγιο Ορος για να επιβλέπει τις εκεί αναστηλώσεις και έμεινε για πάντα εγκαταλείποντας τα εγκόσμια. :(
katwrimos
16-07-2007, 15:03
Τζάμπα θα παιδευτείτε. Ούτε αντισυνταγματικό, ούτε αντίνομο είναι, λόγω του δικαιώματος αυτοδιοίκησης του Αγίου Όρους (βλ. άρθρο 105 του Συντάγματος) και της σχετικής νομοθεσίας που ορίζει τα όρια της αυτοδιοίκησης.
Ακόμα και τυπικώς αντίνομο να ήταν, εφόσον κανένα Δικαστήριο (ούτε καν Ευρωπαϊκό) δεν πρόκειται να επιβάλλει διαφορετικό καθεστώς, στην ουσία νομιμότατη συμπεριφορά είναι.
To europaiko dikastirio den leitourgei etsi. Den prokeitai na EPIVALEI tipota, aplos tha vgalei mia apofasi "I ellada exei perithorio X gia na epitrepsei tin eisodo se gynaikes" kai gia kathe xrono pou tha pernouse xoris na ginei kati tetoio tha exone kai prostimo, toso megalo oste na ypoxreosei tin ellada na alaksei kapoia stigmi to nomo.
To olo thema me to europaiko dikastirio einai ta eksoda. Xreiazesai para polla lefta gia mia prosfigi. Apo ti stigmi pou mia tetoia prosfigi tha ginotan, safos tha ipirxe pithanotita to europaiko dikastirio na vgalei katadikastiki apofasi.
katwrimos
16-07-2007, 15:07
Αυτό δεν αφορά το άβατο, όμως. Ο διαγωνισμός θα είναι παράνομος, εφόσον διεξάγεται από το Δημόσιο, καθώς γίνεται διάκριση βάσει φύλου. Όχι το άβατο.
Και πάλι, θεωρώ αρκετά πιθανό έαν υπήρχε τέτοια δικαστική διαμάχη το Δικαστήριο να μην το θεωρούσε διάκριση, λόγω των ειδικών συνθηκών
Tetoies "eidikes sinthikes" mporei na anagrnorisei mono i europaiki epitropi. PX i souidia gia na diatirisei to monopolio sto alcohol, apo tin europaiki epitropi zitaei tin anagnorisi "eidikon sinthikon.
To europaiko dikastirio exei nomous kai krinei an oi nomoi pou isxyoun se ena kratos einai symvatoi me tin koinotiki nomothesia. An tous vrei mi simvatous DEN exei dikaioma na anagnorisei "eidikes sinthikes" se mia mono xora.
Tetoies "eidikes sinthikes" mporei na anagrnorisei mono i europaiki epitropi. PX i souidia gia na diatirisei to monopolio sto alcohol, apo tin europaiki epitropi zitaei tin anagnorisi "eidikon sinthikon.
To europaiko dikastirio exei nomous kai krinei an oi nomoi pou isxyoun se ena kratos einai symvatoi me tin koinotiki nomothesia. An tous vrei mi simvatous DEN exei dikaioma na anagnorisei "eidikes sinthikes" se mia mono xora.
Η ΕΕ έχει ήδη δεχθεί το ειδικό καθεστώς του Άγιου Όρους το '79, καθώς υπήρχε σχετικός όρος στην προσχώρηση μας στην ΕΟΚ και επιβεβαιώνεται και στην Συνθήκη του Άμστερνταμ το 1997.
Επίσης, δεν είναι μόνο το Άγιο Όρος που λειτουργεί υπό ειδικό καθεστώς. Τα Channel Islands (που ανήκουν στην Μ. Βρεττανία) επίσης λειτουργούν υπό ειδικό καθεστώς και δε θεωρούνται μέλη της ΕΕ.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεσμεύεται να τηρήσει τα άρθρα του συμφώνου προσχώρησης μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και δεν τίθεται νομικό ζήτημα για το άβατο του Άγιου Όρους.
Όμως, τα περί ειδικών συνθηκών τα ανέφερα στην περίπτωση εκδίκασης σε εθνικό δικαστήριο για τυχόν παράνομους διαγωνισμούς του Δημοσίου (λόγω της διάκρισης βάσει φύλου).
katwrimos
16-07-2007, 22:52
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεσμεύεται να τηρήσει τα άρθρα του συμφώνου προσχώρησης μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και δεν τίθεται νομικό ζήτημα για το άβατο του Άγιου Όρους.
To europaiko dikastirio anthropinon dikaiomaton den einai organo tis EE, ypokeitai sto simvoulio tis europis. Den desmevetai apo tin sinthiki prosxorisis tis elladas stin EE, alla exei ti dinatotita na xrisimopoiisei tous europaikous mixanismous gia na epivalei tis apofaseis tou.
Min to mplekeis me to europaiko dikastirio.
Raven Lord
17-07-2007, 12:26
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112
για ρίξτε και σε αυτό μια ματιά :evil:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112
για ρίξτε και σε αυτό μια ματιά :evil:
ε, ναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το περιβάλλον, το έχει δηλώσει και πράξει ν φορές
When Black Roses Bloom
17-07-2007, 13:21
Φτάνοντας στην 15η σελίδα αμέσως μετά την 2η κατά σειρά, μετά το σπλίτ, έφτασα στο 9ο πόστ. Και μετά διάβασα το 12ο. Η επιτομή της πομπώδους παπαριάς.
Όσους φθόγκους και δίφθογκους καθώς και τα 3/4 του μπαμπινιώτη να έχει μέσα ένα πόστ, όσο ορθό και να είναι, είναι μια πομπώδης παπαριά. Γιατί? Γιατί πολύ απλά δεν έχει τον άερα του Βικ. Και δεν μιλάω για "μου μυρίζει θαύμα γεύση" κλπ, προφανώς.΄Απλά λέω ότι τα πόστς του Βικ έχουν κατί άλλο ρε παιδί μου, έχουν ψυχή.
Επι τη ευκαιρία, δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω παρακάτω, (αν δηλαδή ο Βικ έχει μπεί στον κόπο να υπερασπιστεί τα λεγόμενά του και γιάντι-γιάντι). Απλά ήθελα να το πώ να νιώσω καλύτερα ρε αδερφέ!
enitharmon
17-07-2007, 13:32
τα ποστ του εχουν ψυχη, ναι, κι γι'αυτο δεν τον κραζει (πολυ) κανεις
αλλα γιατι ρε γμτ μια μονή να έχει 1 εκ. να πληρωσει; Γιατι να γινεται λογος για ακινητα στην Αθηνα; Μας τελειωσαν οι αποροι;