PDA

View Full Version : Δισκάδικα.

.
06-07-2007, 17:29
σίγουρα θα έχει ξαναγίνει τόπικ, πείτε κανά καλό που να μπορείς να βρεις βινύλια, καινούριες κυκλοφορίες κατά προτίμηση. προσωπικά έχω φάει κόλλημα μεγάλο με το rhythm. βαράει λίγο σε τιμές αλλά έχει πολλά ωραία πράγματα. το τζινξ πέρα από πανκ/χαρντκόρ έχει βινύλια του νέου ψαγμένου χώρου (c) ;

προς το παρόν δεν ενδιαφέρομαι για αγορές μέσω ίντερνετ.

αυτός που έβαλε πικ του τελευταίου ομ να πει από που το πήρε. νομίζω ότι είναι ο ορισμός του άλμπουμ-φτιαγμένο-για-βινύλιο.

kontan
06-07-2007, 17:55
συμφωνώ με ο,τι λες βασικα.

Om είχε πάρει ο μάτι μου (οχι σπίτι διστυχως) στο Rhythm αρκετό καιρό τώρα.

stam and the witches
06-07-2007, 18:59
H αλήθεια είναι ότι το Rhythm είναι μάλλον το καλύτερο βινυλιάδικο στον μοντέρνο ήχο και ίσως το μόνο που τσεκάρω πλέον.

Από webstores ξεχωρίζει με άνεση το http://www.kozmik-artifactz.com.

Amnesiac απ'ότι θυμάμαι μένεις μαρούσι οπότε θα έλεγε να πεταχτείς μέχρι τα γραφεία της Venerate (είναι κοντά στη Δουκίσσης Πλακεντίας, απέναντι από το Έθνος), όπου πάνω-κάτω έχει ό,τι φέρνει το Rhythm από Relapse και Hydrahead κανα 2 ευρώ φθηνότερα.

.
06-07-2007, 22:58
γιεα τον τελευταίο καιρό από rhythm και venerate ψωνίζω αποκλειστικά. η τελευταία έχει και γραφεία; ή εννοείς το σπίτι του μάρκου;

Not_saved
06-07-2007, 23:12
έχει ένα βενζινάδικο.

stam and the witches
07-07-2007, 14:09
γιεα τον τελευταίο καιρό από rhythm και venerate ψωνίζω αποκλειστικά. η τελευταία έχει και γραφεία; ή εννοείς το σπίτι του μάρκου;

Γραφεία, ναι. Τα έχουν σε ένα βενζινάδικο :P

.
07-07-2007, 14:13
xm den perimena pote oti tha xreiazotan na xrisimopoiisw ti frasi "to kainourio oxbow kai 20 eyrw apli amolyvdi".

LokiTricksterGod
07-07-2007, 14:23
Το έχω ξανααναφέρει σε παρόμοιο τόπικ, αλλά άλλη μια δεν έβλαψε κανέναν:

Art Nouveau Records, σχεδόν δίπλα απ' το AN, βινύλια κυρίως, ό,τι τραβάει η όρεξη σου από 60s-70s-80s. Στα προγκρέσσιβ κυρίως δίνει ρέστα, ό,τι σεβεντίλα έχω ψωνίσει είναι από κει, και ποτέ παραπάνω από 15 ευρώ - συνήθως είναι 10-11. Επίσης με λίγο ψάξιμο βρίσκεις και ελληνικά πράγματα, αλλά και σύγχρονα άκυρα (godflesh πχ!).

Parasight
29-08-2007, 11:43
Ρέι παιδιά, τις προάλλες είχα βγει κέντρο για βινυλιοshop therapy και είπα να περάσω και από το Jinx, αυτό που ήταν στην Ασκληπιού, πάνω από το Πανεπιστήμιο. Λέω "ήταν" γιατί το είδα άδειο με ταμπελίτσα "ενοικιάζεται" στο τζάμι. Πάει αυτό, έκλεισε εντελώς ή μεταφέρθηκε; (μάλλον δύσκολο το δεύτερο, γιατί αν είχε πάει αλλού λογικά θα είχε και τεμπελίτσα "μεταφερθήκαμε εκεί", σωστά;) Κρίμα, έφερνε πότε-πότε καλά βινυλιάκια postrock/sludge κλπ.

lab
29-08-2007, 15:59
to om to xame parageilei apo to vinylust kai mas to fere meta apo enan mina!

hunted by a Freak
29-08-2007, 22:58
Το έχω ξανααναφέρει σε παρόμοιο τόπικ, αλλά άλλη μια δεν έβλαψε κανέναν:

Art Nouveau Records, σχεδόν δίπλα απ' το AN, βινύλια κυρίως, ό,τι τραβάει η όρεξη σου από 60s-70s-80s. Στα προγκρέσσιβ κυρίως δίνει ρέστα, ό,τι σεβεντίλα έχω ψωνίσει είναι από κει, και ποτέ παραπάνω από 15 ευρώ - συνήθως είναι 10-11. Επίσης με λίγο ψάξιμο βρίσκεις και ελληνικά πράγματα, αλλά και σύγχρονα άκυρα (godflesh πχ!).

ena ypogeio les?an nai,einai ontws apo ta wraiotera diskadika kai exei oti nanai.
katatalla to jinx ekleise teleiws giati den phgene kala.

Not_saved
30-08-2007, 01:05
Ελάτε ρε παιδιά το art nouveau δεν λέει πολλά.Δηλαδή οκ ακούω ελάχιστα 70s και είχε σχεδόν μόνο τέτοια.

Ωραίο είναι το Vinyl Microstore στη Διδώτου.

lab
30-08-2007, 16:21
einai ligo piasokole tha elega!

stam and the witches
30-08-2007, 16:37
Το Jinx εδώ που τα λέμε ήταν λίγο αδικαιολόγητο. Η επανέκδοση του Filosofem είχε 22 ευρώ ενώ την έχω βρει και με 16.

Atheist
30-08-2007, 17:57
xm den perimena pote oti tha xreiazotan na xrisimopoiisw ti frasi "to kainourio oxbow kai 20 eyrw apli amolyvdi".

είναι νερωμένη από τότε που πήγαινα στο δημοτικό απέναντι.

ScapegoatSuperior
06-11-2007, 11:49
magkes opoioi akoune noise/ambient/drone/psychedelica/fevga e kai genika all things strange rikste mia volta ston atractora sta eksarxeia(einai sxedon apenanti apo to an afto pou leei me spray ap'eksw ATRACTOR).

Kveldssanger
06-11-2007, 12:51
Γιε, τα χουμε ξαναπει για το Ατρακτορ. Ίσως το καλύτερο δισκάδικο αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, κυρίως γιατί ο ιδιοκτήτης έχει απίστευτη όρεξη γι' αυτό που κάνει (και είναι φιλικοτατος χωρίς το εκνευριστικό γλύψιμο προς πελάτες). Μπορείς να βρεις πολλά "δυσκολα" πράγματα, σε οκει τιμές (όχι φτηνά). Από βινύλια δεν εχω ψαξει πολύ, αλλά φήμες λένε ότι φέρνει απίστευτα πράγματα (αλλά μπορεί και σε απίστευτες τιμές).

Zoonchild
06-11-2007, 13:01
αυτο δεν εκλεισε? τελευταια φορα που περασα παντως δεν το ειχα βρει ανοικτο. Μηπως μεταφερθηκε?

Kveldssanger
06-11-2007, 13:02
Χμου, δεν νομίζω. Απλά οι ώρες λειτουργίας του είναι λίγο οτιναναι.

kontan
06-11-2007, 13:03
επίσης οτι δεν εινια σ αυτο το drone/noise/experimental/οτιναναι πραμα, το εχει σε ξεφτυλα τιμή (φήμες λένε για το Ozma απο Melvins σε βινύλιο, κάτω απο 10γιουροζ)

γενικως τα σπαζει κ ο τυπος

Zoonchild
06-11-2007, 13:04
ισως να εχεις και δικιο. Δεν κανω και συχνες επισκεψεις προς τα κει αλλωστε. Το πολυ πολυ την επομενη φορα θα ξαναπερασω να δω τι παιζει... :)

psychomaverick
06-11-2007, 13:46
Μόνο Δευτέρες είναι κλειστός, απλά επειδή το κρατάει μόνος του το μαγαζί ο Νεκτάριος, πολύ πιθανό να είχε πεταχτεί κάπου έξω την ώρα που πέρασες. Απλά ν'αναφέρω ότι το μαγαζί απευθύνεται πιο πολύ σε συλλέκτες κατά βάση βινυλίων, γι'αυτό και οι σταθεροί πελάτες του είναι κάποιας ηλικίας. Όσοι όμως έχετε όρεξη για ψάξιμο και πάνω απ'όλα χρήμα, το λιγότερο θα ενθουσιαστείτε.
Για πιο normal πράγματα αλλά και τιμές επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Crossroad στο Μοναστηράκι (επί της Νορμανού), που είναι ίσως (μαζί με το Metropolis Περιστερίου πριν κάποια χρόνια) τ'αγαπημένο μου μαγαζί για ψάξιμο και αγορές. Εκεί θα βρείτε πιο πολύ prog/folk/jazz/soul etc, βινύλια και cds (στη συντριπτική τους πλειοψηφία καινούρια/επανεκδόσεις) δλδ '60-'70s καταστάσεις, όμως κατά καιρούς φέρνει και διάφορα άλλα περίεργα.
Επίσης έχω αφήσει, αρκετά μπορώ να πω, χρήματα στο Record House (Νέα Σμύρνη) κυρίως στην προ-net εποχή με το οποίο εντυπωσιαζόμουν κυρίως γιατί είχε πολλά πράγματα μαζεμένα από οποιαδήποτε σχεδόν μουσική σ'ένα μέρος. Για παραγγελίες δεν το συζητώ, οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά μπορούν να στο βρουν.

Kveldssanger
06-11-2007, 13:59
To crossroads που λες παντως απο jazz δεν μου έχει γεμίσει πολύ και το ματι (δεν εχω βρει πολλά). Γενικά πάντως έχει ωραία πραγματάκια και σε άκρως συμπαθητικές τιμές.

psychomaverick
06-11-2007, 14:45
Όχι ρε, απεναντίας, ειδικά στα βινύλια χάνεται η μπάλα. Σε κάποιες φάσεις μάλιστα έχω πετύχει ολόκληρο κατάλογο από εταιρίες (ESP, CTI etc) ακόμη και σε cd.

ScapegoatSuperior
06-11-2007, 15:58
gia to flipside exoume ksanapei? an oxi gia seventila kai psyxedeleia prog klp klp gamei me epishs poly cool idiokthth.

Kveldssanger
06-11-2007, 15:59
Που ειναι αυτό είπαμε? Στη θεμιστοκλεους?

ScapegoatSuperior
06-11-2007, 16:20
nai nai dipla apo thn malakia to rockstar.

kontan
06-11-2007, 16:45
απότι θυμάμαι πουλάει κ αφισες εποχής αυτος έ; (χεντριξ κ τα ρεστα). επισης εχει κ κατι ομορφιες του στυλ Whitehouse κλπ

LokiTricksterGod
06-11-2007, 18:30
και κράουτ και κράουτ!

αλλά, εδώ που τα λέμε, είναι λίγο ακριβούτσικος.

επ'αυτού να ρωτήσω και κάτι: βλέπω σε κάμποσα τέτοιου είδους μαγαζιά (σ'αυτό εδώ, στο atraktor, και γενικά σ'αυτά με παλιά/ψαγμένα βινύλια) κάτι εξωφρενικές τιμές με τη δικαιολογία ότι 'είναι πρώτη έκδοση', 'είναι σπάνιο' κλπ. Ντάξει, προφανώς μου είναι ευκολότερο να πιστέψω τον συμπαθή μουσάτο στο atraktor για την πρώτη έκδοση του τάδε δίσκου των Coil που κάνει εξήντα ευρώ απ'τον κλεφτοκοτά στο Rock Star που χρεώνει τριάντα ευρώ το καινούριο μέηχεμ επειδή "είναι σπάνιο", αλλά γενικά πώς μπορεί να αποφύγει κανείς να πιαστεί κότσος σε τέτοιες περιπτώσεις;

Boom!
06-11-2007, 19:44
Δεν αγοραζει απο το Rockstar.

Kveldssanger
06-11-2007, 19:59
και κράουτ και κράουτ!

αλλά, εδώ που τα λέμε, είναι λίγο ακριβούτσικος.

επ'αυτού να ρωτήσω και κάτι: βλέπω σε κάμποσα τέτοιου είδους μαγαζιά (σ'αυτό εδώ, στο atraktor, και γενικά σ'αυτά με παλιά/ψαγμένα βινύλια) κάτι εξωφρενικές τιμές με τη δικαιολογία ότι 'είναι πρώτη έκδοση', 'είναι σπάνιο' κλπ. Ντάξει, προφανώς μου είναι ευκολότερο να πιστέψω τον συμπαθή μουσάτο στο atraktor για την πρώτη έκδοση του τάδε δίσκου των Coil που κάνει εξήντα ευρώ απ'τον κλεφτοκοτά στο Rock Star που χρεώνει τριάντα ευρώ το καινούριο μέηχεμ επειδή "είναι σπάνιο", αλλά γενικά πώς μπορεί να αποφύγει κανείς να πιαστεί κότσος σε τέτοιες περιπτώσεις;

Μόνο με έρευνα αγοράς (κυρίως ebay) για να δεις που περίπου κυμαινονται. Περισσότερο είναι word of mouth, αλλά προσωπικά δεν ξέρω πολλούς "συλλεκτες" οπότε δεν μπορώ να κρινω κατά πόσο είναι πολλές οι πληροφορίες που μπορείς να μαζεψεις. Επίσης φυσικά έχει να κάνει και με το πόσο ψηνεσαι να το πάρεις ή να τα σκάσεις. Κυριότερο παράδειγμα το ANS των Coil που το χα βρει εδώ καμιά 60αρα και σε μια ματια στο site της threshold house έκανε περί τις 35-40 λιρες, οπότε μια η άλλη. Ή το τριπλό που έβγαλαν οι Current 93 και παντού κυμαίνεται στο 30αρι+. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα σκάσεις τα 60 για την πρώτη, αν μπορείς να βρεις με 20 την δευτερη, αλλά εκεί ξεφευγουμε. Ξέρω πάντως συμπαθή μουσάτο κύριο που είχε σκάσει μια 30αρα για το reissue του Vargnatt, όταν ένα χρόνο πριν η The End το πούλαγε γύρω στα 10$ (από ό,τι λέει δεν το μετανιωσε πάντως)

psychomaverick
06-11-2007, 20:10
Για παλιά/σπάνια/deleted albums θέλει πολύ ψάξιμο imo, δλδ να είναι γνωστά εταιρία, χώρα και αριθμός κυκλοφορίας οπωσδήποτε γιατί εύκολα μπορεί να σε κοροϊδέψει κάποιος αν θέλει. Επίσης καλύτερα να έχεις ένα προμηθευτή που εμπιστεύεσαι ώστε να δεις το βινύλιο και ακόμη καλύτερα να τ'ακούσεις αν γίνεται, γιατί ειδικά στο ebay κυκλοφορούν διάφοροι. Όλα αυτά αν μιλάμε για κάτι για το οποίο προτίθεσαι να δώσεις πολλά χρήματα (μιλάω για πάνω από 50-60€) και από τη στιγμή που μπλέκεις με τέτοιες ιστορίες, πρέπει να έχεις πάντα στο νου ότι ο άλλος θα το παλέψει να βγάλει οσα περισσότερα γίνεται (ειδικά μέσω δημοπρασιών/net).
Για καινούριες/πρόσφατες κυκλοφορίες τα πράγματα είναι πιο ασφαλή.

Pinatero
07-11-2007, 02:23
για πειτε λιγο οι Αθηναιοι, θα κατεβω μαλλον για HErmano και θα περασω κλασικα απο Rythm! ξερετε κανα αλλο εκει γυρω στην ιδια φαση?

Deniz
26-11-2007, 01:19
Επίσης έχω αφήσει, αρκετά μπορώ να πω, χρήματα στο Record House (Νέα Σμύρνη) κυρίως στην προ-net εποχή με το οποίο εντυπωσιαζόμουν κυρίως γιατί είχε πολλά πράγματα μαζεμένα από οποιαδήποτε σχεδόν μουσική σ'ένα μέρος. Για παραγγελίες δεν το συζητώ, οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά μπορούν να στο βρουν.

Αν έχεις πάει πρόσφατα ξέρεις τι τιμούλες παίζουν?
Και σε αυτά που έχουν εκεί και στις παραγγελίες..

Marillion
26-11-2007, 01:31
thessaloniki na phgainete kana nefilim pou sas leei & o zoon. Ta perissotera kainourgia einai standard sto 14ari. 2-2,5 evrw katw apo olous tous ypoloipous.

Pinatero
26-11-2007, 02:23
thessaloniki na phgainete kana nefilim pou sas leei & o zoon. Ta perissotera kainourgia einai standard sto 14ari. 2-2,5 evrw katw apo olous tous ypoloipous.

δε βρηκα που το λεει o Zoon, που ειναι αυτο?

Dark_Angel
26-11-2007, 02:31
lol auto akrivws erxomoun na postarw. ntaks,me kalupses.
Gia lege marillion.

psychomaverick
26-11-2007, 02:49

Αν έχεις πάει πρόσφατα ξέρεις τι τιμούλες παίζουν?
Και σε αυτά που έχουν εκεί και στις παραγγελίες..

Ανάλογα τι παίρνεις. Έχω αγοράσει καινούρια κυκλοφορία 11-12€ και άλλη 20-25€. Δλδ παίζει ρόλο εταιρία/διανομή κλπ διαδικαστικά. Πάντως το ψάξιμο εκεί είναι λίγο κουραστικό αφού οι τοίχοι του μαγαζιού είναι σχεδόν από πάνω μέχρι κάτω γεμάτοι cds και στη μέση υπάρχουν stands με βινύλια. Αν ενδιαφέρεσαι να τους πάρεις ένα τηλέφωνο πάντως για να δεις τι παίζει με τις τιμές αφού κυρίως με παραγγελίες δουλεύουν και συνεχώς κάποιος είναι πάνω στο pc, οπότε απαντούν άμεσα.

hvilelos?
26-11-2007, 03:35
Το Nephilim που λεει ο marillion ειναι πανω στην Πατριαρχου Ιωακειμ,το πλαγιο δρομακι απο το θεατρο Εγνατια που ενωνει την εκκλησια αγια σοφια με την εγνατια οδο.Πανω στο δρομο αυτο λοιπον βρισκεται αριστερα οπως τον ανεβαινεις ακριβως απεναντι απτο βιβλιοπωλειο Βιβλιοστοκ.Αν ξερετε που ειναι ο Λωτος,αυτο βρισκεται λιγο δεξια του

Pinatero
26-11-2007, 11:01
ωχ μωρε ναι, το καινουργιο, ακομα δεν εχω παει, αλλα ειναι μετσαλ κυριως ε?

hvilelos?
26-11-2007, 13:56
Σχεδον μονο,με μια γρηγορη ματια που του εριξα

Marillion
26-11-2007, 17:58
Yeap, mono metal. Sta vinilia tha vreis liga alla gamhstera pragmata.

hcpunksonacid
26-11-2007, 21:08
ναι.μαστοντον στα 40ε.παρε κοσμε.

Candiru
27-11-2007, 13:39
εγώ πήγα για τον τελευταίο των nevermore αλλά δεν :(