Log in

View Full Version : Dream Theater - Systematic Chaos

dyingfreedom
06-06-2007, 07:38
Dream Theater - Systematic Chaos
©2007 Roadrunner Records

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.573.cover.jpg

01. In The Presence of Enemies Pt.1
02. Forsaken
03. Constant Motion
04. The Dark Eternal Night
05. Repentance
06. Prophets Of War
07. The Ministry of Lost Souls
08. In The Presence of Enemies Pt.2

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=573)

FIXXXER
06-06-2007, 07:55
Πανω κατω συμφωνω Πανο. Κατο.
Τωρα βεβαια ακουω το Trial Of Tears και μου ρχεται να αρχισω να λεω διαφορα, αλλα θα κρατηθω γιατι το Συστηματικο Χαος ειναι πραγματικα πολυ καλο... τι ποπ ρε το Φορσεικεν, το καλυτερο τραγουδι μαζι με το Προφιτς ειναι.

GuardianOfIvorytower
06-06-2007, 13:02
Όντως, μια χαρά τα λέει η κριτική. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Εξάλλου ακόμα δεν μπορώ να πω ότι τον έχω λιώσει το δίσκο, θέλει κ άλλες ακροάσεις για τη διαμόρφωση μιας τελικής άποψης. Μ άρεσε το σημείο με το σχόλιο για Fates :D.

Eagleheart
06-06-2007, 23:25
Μ άρεσε το σημείο με το σχόλιο για Fates :D.

:thumbsup:

V0lcaN0
07-06-2007, 02:59
Thelei ki alla akousmata, alla pros to paron mporw na pw oti mou aresei arketa.

Marillion
07-06-2007, 09:21
Proswpika to vrhka tromaktika epitidevmeno. Dld ekei pou to octavarium eixe mia synthetikh aplothta, to kainourgio prospathisan na to kanoune toso polyepipedo, polyploko ktl, pou pistevw xanoun to nohma se tragiko va8mo. OI theater einai h banda pou exei vgalei aristourghmata ston xwro tous kai tha htan adiko na perimeneis kati paromoio apo aftous se synexh bash. alla an einai na akuw kati tetoio
kalytera na dialysoun to magazi. Yparxoun oi meshuggah kai oi dillinger escape plan shmera kai dyskolevomai na sokaristw apo ''proodeftikous''. Mallon ayto ftaiei.

cynic
07-06-2007, 10:20
Yparxoun oi meshuggah kai oi dillinger escape plan shmera kai dyskolevomai na sokaristw apo ''proodeftikous''. Mallon ayto ftaiei.

+1 Auto akrivws.

Eagleheart
07-06-2007, 12:08
ekei pou to octavarium eixe mia synthetikh aplothta, to kainourgio prospathisan na to kanoune toso polyepipedo, polyploko ktl, pou pistevw xanoun to nohma se tragiko va8mo.

+ 1

Jim Dandy Mangrum
07-06-2007, 12:18
o marillion prepei na nai poly kalo paidaki.....

Lost_In_Cooperland
07-06-2007, 12:43
κωλοπαίδι είναι...

Vangelis
07-06-2007, 17:59
εγω τον συμπαθησα

animae
07-06-2007, 20:37
Yparxoun oi meshuggah kai oi dillinger escape plan shmera kai dyskolevomai na sokaristw apo ''proodeftikous''. Mallon ayto ftaiei.

Aν και ποτε δεν θα κανα τετοια συγκριση, αναγκαστικα πρεπει να σχολιασω αυτο το σημειο.

Ξαναλεω, ποτε δεν θα εκανα τετοια συγκριση.

Οι meshuggah κανουν αυτο που κανουν και γαμανε. Ομως εχουν ενα συγκεκριμενο υφος. Κοφτο ριφ, κοφτο ριφ και για αλλαγη κοφτο ριφ. Δεν το λεω για να μειωσω το γκρουπ(δεν θα μπορουσα αλλωστε), αλλα ετσι κι αλλιως δεν απευθυνονται σε πολυ ευρυ κοινο. Ναι μεν εχουν ενσωματωσει κουλους τζαζ ρυθμους σε μεταλ ριφακια, αλλα αυτο ειναι ολο. Δεν παιρνει αναλυση αν ειναι προοδευτικοι ή οχι. Οπως επισης μπορεις ανετα να αμφισβητισεις αν αυτο που κανουν ειναι μουσικη ή οχι.

Για τους αλλους, το μονο που εχω να πω, οτι ειναι απλα υπερ-υπερ-........-τιμημενοι. Δηλαδη ελεος. Πραγματικα δεν εχουν κατι να πουνε. Τι να το κανω αν παιζουν υπερτεχνικα. Τι να το κανω αν δεν ξερουν καν τι παιζουν? Δηλαδη ελεος με αυτην την μπαντα. Μου θυμιζει την δηλωση που χει κανει ενας απο τους isis στην φυλλαδα, οπου απλα ελεγε οτι οι περισσοτερες ποστ μπαντες ειναι για τον πουτσο. Ε, το ιδιο και για τουτους.

Επισης εχω χασει το επεισοδιο που ελεγε "προοδευτικος=σοκαριστικος" και πραγματικα χαιρομαι που το χασα.

Τελος, δεν μπορεις να συγκρινεις μπαντες οι οποιες δεν εχουν καμια σχεση το υφος τους. Ας συγκρινω τον Τουρνα με τους Spiral Architect να γουσταρουμε τοτε.

inhalexhale
07-06-2007, 20:50
Για τους αλλους, το μονο που εχω να πω, οτι ειναι απλα υπερ-υπερ-........-τιμημενοι. Δηλαδη ελεος. Πραγματικα δεν εχουν κατι να πουνε. Τι να το κανω αν παιζουν υπερτεχνικα. Τι να το κανω αν δεν ξερουν καν τι παιζουν? Δηλαδη ελεος με αυτην την μπαντα. Μου θυμιζει την δηλωση που χει κανει ενας απο τους isis στην φυλλαδα, οπου απλα ελεγε οτι οι περισσοτερες ποστ μπαντες ειναι για τον πουτσο. Ε, το ιδιο και για τουτους.

Ela nte, sthn tyxh varane re pes ta.

Elfstone
07-06-2007, 21:00
επίσης...οι Τheater παίζουν "επιτηδευμένα" από το "Awake" και μετά, so?? Οι υπόλοιπες μπάντες δεν έχουν τα skills να το κάνουν :D

dyingfreedom
07-06-2007, 21:03
Αναμενόμενο να ξεκινήσει μια τέτοια ανούσια σύγκριση.
Το κάθε γκρούπ τα σπάει σε αυτό που κάνει και το ίδιο κάνουν και οι Dream Theater. Τώρα αν φτάσουμε στο σημείο να συγκρίνουμε Theater με Dillinger και δεν ξέρω γω τι άλλο γμστ. Είναι τελείως διαφορετικές μπάντες και όσον για το ποιά είναι καλύτερη, αυτό έγκειται στα γούστα του καθενός.
Ο Μαρίλλιον σωστά το έθεσε (αν και διαφωνώ για το επιτηδευμένα και όλα αυτά που λέγονται κατα καιρούς για τους theater), απλά η αναφορά των παραπάνω συγκροτημάτων, γίνεται επειδή απλά διαχωρίζει το progressive metal / rock από τον πιο γενικό όρο progressive.

Marillion
07-06-2007, 21:03
ma oi dillinger escape plan exun tis dekaplasies king crimson anafores, o portnoy omws periorizetai sto t-shirt.

empas periptwsh gia na mhn anevoun oi tonoi, den ithela na xekinhsw flame pros theou, thn gnwmh mou eipa aplws. Kai thn dikaiologhsa legontas, giati mallon den me sygkinei ayto to stylaki pleon.

Lost_In_Cooperland
07-06-2007, 21:05
λέω να κλειδωθεί προληπτικά.

Marillion
07-06-2007, 21:06
esy den me sympa8eis kiolas :D

animae
07-06-2007, 21:13

Ela nte, sthn tyxh varane re pes ta.

Δεν ειπα βαρανε στην τυχη. Ειπα οτι παιζουν υπερτεχνικα και δεν ξερουν τι παιζουν. Συνηθως οταν τα λεει καποιος αυτα τα 2 μαζι εννοει οτι παιζουν παπαδες και παπαδιες μαζι.
Αλλα τελικα δεν μου λεει κατι αυτο.(το οποιο φυσικα ειναι απλα προσωπικο γουστο)

επίσης...οι Τheater παίζουν "επιτηδευμένα" από το "Awake" και μετά, so?? Οι υπόλοιπες μπάντες δεν έχουν τα skills να το κάνουν

Απειρες μπαντες μπορουν να το κανουν.
Αν παρεις οτι οι theater παιζουν επιτηδευμενα απο το awake και μετα, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν παιρνεις και το images ως επιτηδευμενο. Δεν ειναι αναγκη να αρεσουν σε ολους οι theater, ωστε να αποκτησουν τον τιτλο "μη επιτηδευμενη τεχνικη μουσικοι".
Το ιδιο και με τους dillinger.

Το αν καποιοι ανακαληψανε τωρα οτι οι theater δεν ειναι progressive με την εννοια του προοδευτικου, ε, εχουνε μεινει μερικα αλμπουμ πισω.
Οπως επισης ειναι και αμφισβητισιμο για το ποσο προοδευτικοι ειναι και οι dillinger.

Eν τελει δεν βγαινει βγαινει καποιο νοημα.
Και ακομα περισσοτερο αν συγκρινεις ανομοια πραγματα.

εντιτ: Marillion, δεν υπαρχει λογος για flame ετσι κι αλλιως. :wink:

inhalexhale
07-06-2007, 21:22
Δεν ειπα βαρανε στην τυχη. Ειπα οτι δεν ξερουν τι παιζουν.

E pes to etsi nte.

animae
07-06-2007, 21:26
Δεν ειπα βαρανε στην τυχη. Ειπα οτι παιζουν υπερτεχνικα και δεν ξερουν τι παιζουν. Συνηθως οταν τα λεει καποιος αυτα τα 2 μαζι εννοει οτι παιζουν παπαδες και παπαδιες μαζι.

Δεν υπηρχε λογος να κοψεις την προταση στην μεση. Αν θες να παιξεις με τις λεξεις, μην υπολογιζεις εμενα.Βαριεμαι.

FIXXXER
08-06-2007, 02:18
Μαριλλιον, τι λες ρε. Η προτασιακη λογικη απο το ποστ σου στην κορυφη της σελιδας βγαζει το συμπερασμα οτι:

"Ο Πορτνου φοραει μπλουζακι Κινγκ Κριμζον, αρα οι Ντριμ Θιατερ επρεπε να εχουν περισσοτερες αναφορες σε αυτους απο οτι οι Ντιλιντζερ μπλα μπλα."

Δηλαδη, οτι ναναι. Εγω δηλαδη που δεν παιζω καν καποιο οργανο απαγορευεται να φοραω καποιο μουσικο μπλουζακι???

Το θρεντ απο τη στιγμη που αναφερθηκαν 2-3 εντελως ασχετα με τη μουσικη των Θιατερ συγκροτηματα και οι Φειτς Γουορνινγκ, καταστραφηκε.

Marillion
08-06-2007, 02:32
Otinane, profanws phres kyriolektika to post mou, egw aplws tonisa to allhgoriko ths ypotheshs me to paradeigma afto. Enoeitai oti den to enoousa etsi opws to e3elaves. Oute prepei, oute tha eprepe den egrapsa.

Epishs ta onomata pou anefera, den ta anefera gia na ginei sygkrish me tus theater. Nomizw an ksanadiavasete to arxiko mou post tha katalavete.

The Good Son
08-06-2007, 05:07
Ο μαρίλιον είπε μεγάλη κουβέντα. Φυσικά και δεν τίθεται σύγκριση καθότι διαφορετικά στύλ παίζουν οι δύο κατηγορίες μπαντών που αναφέρθησαν. Το θέμα όμως είναι οτι καλώς ή καλώς το στυλάκι που άνθισε στα 90ς με ντριμ θήατερ, φέητς γουώρνινγκ και λοιπές πρόγκμέταλ μπάντες που ακούγαμε, έχει πεθάνει. Δεν έχει τίποτα να προσφέρει, είναι παρωχημένο, για την εποχή του ήταν μπομπα, αλλά δεν.
Αντίθετα η προοδευτικότητα προχωρεί σε νέα λημέρια με μπάντες όπως οι ντίλιντζερ. Άσχετο αν είναι καλοί ή όχι, το θέμα είναι να υπάρχει προοδευτικότητα, εξέλιξη και νέοι δρόμοι. Αυτό και μόνο πρέπει να ορίζει το προγκρέσιβ.
Ντάξ ακόμα και οι θήατερ το χουν πάρει χαμπάρι μα πάνε να γινουν μασινχεντ και σκληραινουν και πάτος ατελείωτος.
Όσον αφορά το άλμπουμ, τα πα και στο άλλο το θρέντ, έιναι για πέταμα νταξ.

Επίσης Φιξξερ,

"Ο Πορτνου φοραει μπλουζακι Κινγκ Κριμζον, αρα οι Ντριμ Θιατερ επρεπε να εχουν περισσοτερες αναφορες σε αυτους απο οτι οι Ντιλιντζερ μπλα μπλα."

Ντάκσ μαλάκα μου το γεγονός οτι κατάλαβες αυτό από τα λόγια του μαριλλιον σε καθιστά τί να πω. Καλό παιδάκι φαίνεσαι αλλά λογική είναι αυτή που έχεις;

Επίσης

Yparxoun oi meshuggah

Αυτούς γιατί είπαμε τους ακούτε;

FIXXXER
08-06-2007, 05:35
Πες μου εσυ τι καταλαβαινεις δηλαδη απο την παρακατω προταση... επειδη το εγραψα λιγο υπερβολικα (επιτηδες, duh) σημαινει οτι ειναι σωστη λογικη αυτη που τιθεται παρακατω???

"ma oi dillinger escape plan exun tis dekaplasies king crimson anafores, o portnoy omws periorizetai sto t-shirt."

Εγω εχω το προβλημα λογικης σε ενα θρεντ που υποτιθεται ειναι κριτικη για το Συστεματικ Κεος και πεφτουν στο τραπεζι ονοματα οπως οι Μεσουγκα και οι Ντιλιντζερ? Ρε πατε καλα? Πας καλα? Ειλικρινα ρωταω, δεν προσπαθω να την πω σε κανεναν. Τι σχεση εχουν οι Ντριμ Θιατερ με ολα αυτα? Και ουτε καν προσπαθω να πω οτι επεσε συγκριση με αυτα τα γκρουπ. Απορω μονο για το γεγονος οτι αναφερθηκαν σε αυτο το θρεντ!

The Good Son
08-06-2007, 05:49
Κοίτα να δεις. Καθένας μας έχει διαφορετικά ακούζματα κε λογικό είναι να πούμε να μην συμφωνάμε.
Γιαφτό ερχόμαστε κε λέμε ο καθένας το δικό του και υπάρχει ποικιλία και διαφωνάμε κε βριζόμαστε κε έχει πλάκα ή συμφωνάμε και χαιρόμαστε. Κε ιδικά αν σιμφωνούμε με κανα καλό γκομενάκι αφήνουμε πιεμ του στύλ "πω έχεις τεραστιο δικιο δεν περιμενα να υπάρχουν τέτχιες κοπέλες" κε πέρνουμε εμεσεν και το πάμε για πουτσο. Που κολλάει αφτό; Στο οτι το νεω θήατερ είναι για τον πούτσο. Α - ΧΑ.

Buddy Lackey
08-06-2007, 12:54
Το θέμα όμως είναι οτι καλώς ή καλώς το στυλάκι που άνθισε στα 90ς με ντριμ θήατερ, φέητς γουώρνινγκ και λοιπές πρόγκμέταλ μπάντες που ακούγαμε, έχει πεθάνει.

Exei pethanei? Diladi? Den vgainoun kaloi diskoi pleon se ayto to yfos?

Αντίθετα η προοδευτικότητα προχωρεί σε νέα λημέρια με μπάντες όπως οι ντίλιντζερ. Άσχετο αν είναι καλοί ή όχι, το θέμα είναι να υπάρχει προοδευτικότητα, εξέλιξη και νέοι δρόμοι.

E nai. As mh mporeis na grapseis mia melwdia 'h ena riff ths prokophs (oxi, den ennow pws oi dep den mporoun na to kanoun ayto), afou yparxoun oi neoi dromoi kala ta pame.

Raven Lord
08-06-2007, 13:22
http://briefcase.pathfinder.gr/download/RavenLord/21685/271482/0/progressive.jpg

για να μαθαίνουν οι νεότεροι :P :twisted:

The Good Son
08-06-2007, 18:10
[quote="The Good Son":2zxpnbr4] Το θέμα όμως είναι οτι καλώς ή καλώς το στυλάκι που άνθισε στα 90ς με ντριμ θήατερ, φέητς γουώρνινγκ και λοιπές πρόγκμέταλ μπάντες που ακούγαμε, έχει πεθάνει.

Exei pethanei? Diladi? Den vgainoun kaloi diskoi pleon se ayto to yfos?
[/quote:2zxpnbr4]

Πες 5 παραδείγματα.

Boom!
08-06-2007, 18:41
http://briefcase.pathfinder.gr/download/RavenLord/21685/271482/0/progressive.jpg

Απο που ειναι δαυτο;

Lost_In_Cooperland
08-06-2007, 18:48
τι παραδείγματα ακριβώς θέλεις. σημερινές μπάντες που να βγάζουν δίσκους τάλε κουάλε με 90'ς 8ίατερ και φέιτς και να είναι γαμάτοι; το προγκ των 90'ς πάντως δεν ήταν μόνο αυτοί. επίσης, τι χρονικό όριο θες για τα παραδείγματα. ένιγουει, να μερικοί δίσκοι που κυκλοφόρησαν μετά το 2000 και έχουν πολλά στοιχεία από 90's prog (άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα)...

zero hour - Specs Of Pictures Burnt Beyond
katagory v - a new breed of rebellion
transient - circle
garden wall - forget the colours
twisted into form - Then Comes Affliction To Awaken The Dreamer
canvas solaris - Penumbra Diffuse

wom
08-06-2007, 19:05
[quote="Raven Lord":2idamblp]

Απο που ειναι δαυτο;[/quote:2idamblp]

http://img292.imageshack.us/img292/7735/slaughterrb1.jpg

Ωραίος δίσκος

The Good Son
08-06-2007, 22:50
transient - circle

Υπέροχα. Ποιά όμως απ' αυτές τις μπάντες είναι του βεληνεκούς των θήατερ και ακούγονται από ευρύ κοινό;
Αν είναι να γίνουν και οι θήατερ μπάντα της δεύτερης σειράς όσον αφορά την αναγνώριση, κανένα πρόβλημα.

dyingfreedom
08-06-2007, 23:02
Ρε γμτ για ποιόν λόγο θα πρέπει ΟΛΑ μα ΟΛΑ να τα υπεραναλύετε;
Οι Dream Theater καλώς ή κακώς έχτισαν τον μύθο τους στα 90's. Ok?
Από κει και πέρα συνεχίζουν να κυκλοφορούν όμορφους δίσκους που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Από την άλλη έχει γίνει τρέντυ να κράζεις τους theater και όλα αυτά με 1,5 ακρόαση. Δεν σου αρέσουν; Δεκτόν. Γιατί θα πρέπει να επισημάνει κάποιος ότι είναι γτπ, ενώ για άλλους είναι θεοί και ούτω καθεξής; Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάποιος άποψη;

Lost_In_Cooperland
08-06-2007, 23:08
[quote="Lost_In_Cooperland":lh8roy5d]zero hour - Specs Of Pictures Burnt Beyond
transient - circle

Υπέροχα. Ποιά όμως απ' αυτές τις μπάντες είναι του βεληνεκούς των θήατερ και ακούγονται από ευρύ κοινό;
Αν είναι να γίνουν και οι θήατερ μπάντα της δεύτερης σειράς όσον αφορά την αναγνώριση, κανένα πρόβλημα.[/quote:lh8roy5d]

τι σχέση έχει αυτό;

Eagleheart
08-06-2007, 23:21
http://img292.imageshack.us/img292/7735/slaughterrb1.jpg

:dfinger: :dfinger: :dfinger: :dfinger: :dfinger:

Eagleheart
08-06-2007, 23:26
τι παραδείγματα ακριβώς θέλεις. σημερινές μπάντες που να βγάζουν δίσκους τάλε κουάλε με 90'ς 8ίατερ και φέιτς και να είναι γαμάτοι; το προγκ των 90'ς πάντως δεν ήταν μόνο αυτοί. επίσης, τι χρονικό όριο θες για τα παραδείγματα. ένιγουει, να μερικοί δίσκοι που κυκλοφόρησαν μετά το 2000 και έχουν πολλά στοιχεία από 90's prog (άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα)...

transient - circle

:thumbsup:

The Good Son
09-06-2007, 01:19
Ρε γμτ για ποιόν λόγο θα πρέπει ΟΛΑ μα ΟΛΑ να τα υπεραναλύετε;
Οι Dream Theater καλώς ή κακώς έχτισαν τον μύθο τους στα 90's. Ok?
Από κει και πέρα συνεχίζουν να κυκλοφορούν όμορφους δίσκους που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Από την άλλη έχει γίνει τρέντυ να κράζεις τους theater και όλα αυτά με 1,5 ακρόαση. Δεν σου αρέσουν; Δεκτόν. Γιατί θα πρέπει να επισημάνει κάποιος ότι είναι γτπ, ενώ για άλλους είναι θεοί και ούτω καθεξής; Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάποιος άποψη;

Αμά είναι να μην κουβεντιάζουμε, ποιός ο λόγος του φόρουμ; Δεν είπε κανείς οτι θα άλλαξουμε άποπση. Όσο για το 1,5 ακρόαση, είναι πέρα για πέρα άκυρο. Δλδ και 521 φορές να το ακούσω δεν θα μου αρέσει. Όταν ακούω κάτι και δεν μου βγάζει να το ξανακούσω γιατί να το κάνω; επειδή είναι θήατερ;

τι σχέση έχει αυτό;

παραπέμπει στο "πεθαμένο είδος".

Eagleheart
09-06-2007, 01:32
Αμά είναι να μην κουβεντιάζουμε, ποιός ο λόγος του φόρουμ; Δεν είπε κανείς οτι θα άλλαξουμε άποπση. Όσο για το 1,5 ακρόαση, είναι πέρα για πέρα άκυρο. Δλδ και 521 φορές να το ακούσω δεν θα μου αρέσει. Όταν ακούω κάτι και δεν μου βγάζει να το ξανακούσω γιατί να το κάνω; επειδή είναι θήατερ;

+1000!

Οταν είχα ακούσει τα: When Dream And Day Unite, Images And Words, Awake, Metropοlis, Octavarium μου άρεσαν με το πρώτο άκουσμα. Με τα υπόλοιπα albums δεν συνέβη αυτό, απλά πράγματα!

Phoebus
09-06-2007, 03:09
[quote="Lost_In_Cooperland":376ebf3d]zero hour - Specs Of Pictures Burnt Beyond
transient - circle

Αν είναι να γίνουν και οι θήατερ μπάντα της δεύτερης σειράς όσον αφορά την αναγνώριση, κανένα πρόβλημα.[/quote:376ebf3d]

Πολύ σοβαρό ποστ. Σοβαρά.

Θα απαντήσω κάποια άλλη στιγμή γιατί τώρα είμαι κομμάτια.

Εν συντομία πάντως το "βεληνεκές" καθορίζεται από το πόσα λεφτά έχεις, και πλουτοκρατικά πάντα, οι μεγάλες μπάντες αγοράζουν ακριβότερα τον διαφημιστικό χώροχρόνο από τις μικρές μπάντες (που μπορεί να παίζουν 100000 φορές καλύτερα από θήατερ) οι οποίες στρέφονται σε myspace/youtube. Η αναγνώριση λοιπόν είναι κάτι πολύ δύσκολα μετρήσιμο...

Ον τόπικ, το άλμπουμ των Θήατερ είναι απλά ΟΚ, δεν είναι ούτε αριστούργημα, ούτε τέτοιες πίπες. Ούτε όμως είναι για τον πούτσο. Ίσως έχει μερικά αριστουργηματικά σημεία αλλά η εποχή των Θήατερ πέρασε (εννοώ πέρασε η εποχή που Dream Theater ήχος=Progressive metal ήχος) που κάθε δευτερόλεπτο ήταν αριστουργηματικό.

Coroner
10-06-2007, 14:11
Ον τόπικ, το άλμπουμ των Θήατερ είναι απλά ΟΚ, δεν είναι ούτε αριστούργημα, ούτε τέτοιες πίπες. Ούτε όμως είναι για τον πούτσο. Ίσως έχει μερικά αριστουργηματικά σημεία αλλά η εποχή των Θήατερ πέρασε (εννοώ πέρασε η εποχή που Dream Theater ήχος=Progressive metal ήχος) που κάθε δευτερόλεπτο ήταν αριστουργηματικό.

Επίσης, το awake μου άρεσε κανά 2-3 χρόνια αφού είχα πάρει το δίσκο και τον είχα ακούσει 10^9 φορές. Το ίδιο νομίζω και ο dragonlord.

Τώρα θα μου πει κάποιος "αφού δε σου άρεσε στην αρχή γιατί τον ξανάκουγες;" και θα του πω πως δε χρειάζεται ένας δίσκος να είναι super dooper για να τον ακούσεις 2η φορά. Μπορεί να σου φαίνεται μέτριος αρχικά, αλλά να σου αρέσουν κάποιο χαρακτηριστικά του και μετά από ακούσματα και καιρό να σου φαίνεται αριστουργηματικός.

Αυτή δεν είναι και η μαγεία της μουσικής εξάλλου; Αν ήθελα κάτι που να μου κάθεται με τη μία καλά στο αυτί θα άκουγα pop και Maiden ( :D )...

GuardianOfIvorytower
10-06-2007, 14:16
Καλά τα λέει. Μου έχει συμβεί πολλές φορές με κάποιο δίσκο με τις πρώτες ακροάσεις να μ αρέσουν μόνο ορισμένα στοιχεία κ μετά να τον λατρέψω σιγά σιγά. Όπως έγινε κ με το Awake δλδ.

Vic
10-06-2007, 15:20
εξ ου και η καθιερωμένη λέξη "grower".

Μου πήρε 2 χρόνια να εκτιμήσω τους Τheater μετά το πρώτο άκουσμα. Ο ΛαΤυρής έφταιγε κυρίως. Ακόμα τον θεωρώ μακράν δε γουίκεστ λινκ.

animae
10-06-2007, 16:55

Επίσης, το awake μου άρεσε κανά 2-3 χρόνια αφού είχα πάρει το δίσκο και τον είχα ακούσει 10^9 φορές. Το ίδιο νομίζω και ο dragonlord.

Τώρα θα μου πει κάποιος "αφού δε σου άρεσε στην αρχή γιατί τον ξανάκουγες;" και θα του πω πως δε χρειάζεται ένας δίσκος να είναι super dooper για να τον ακούσεις 2η φορά. Μπορεί να σου φαίνεται μέτριος αρχικά, αλλά να σου αρέσουν κάποιο χαρακτηριστικά του και μετά από ακούσματα και καιρό να σου φαίνεται αριστουργηματικός.

Αυτή δεν είναι και η μαγεία της μουσικής εξάλλου; Αν ήθελα κάτι που να μου κάθεται με τη μία καλά στο αυτί θα άκουγα pop και Maiden ( :D )...

Aκριβως αυτο. Το six degrees στην αρχη δεν μου αρεσε και το βαλα στο ξεκαρφωτο μετα απο κανα εξαμηνο(απλα δεν ηξερα τι αλλο να ακουσω) και μου αρεσε παρα πολυ.
Το ιδιο και με το lateralus. Τον ειχα για 4 χρονια να σκονιζεται θεωρωντας τον εναν απο τους πιο υπερτιμημενους δισκους ever. Τον εβαλα μια φορα στο ξεκαρφωτο(μετα τα 4 χρονια) και εμεινα με το σαγονι στο πατωμα.

Jim Dandy Mangrum
11-06-2007, 11:54
ayto to "akousa 1-2 fores to disko kai de mou kanei klik einai mlkia". egw to xw pa8ei apeires fores. exei bebaia sxesh kai me ton ka8e an8rwpo, pws antimetwpizei th mousikh.
loipon, oso gia to theater, mia ap ta idia gia mena. oute kryo, oute zesth. ta kala shmeia xanontai epeidh kai kala prepei na kanoume ton disko 80 lepta. eleos...
oi teleutaioi diskoi tous eprepe na htan sta 50-55 lepta kai 8a htan gamatoi. den 8ewrw tyxaio oti to mono theater pou maresei pragmatika, ta teleutaia 10 xronia einai to 1o cd tou 6 degrees.
alla eimaste oi prog-arxontes kai prepei na ftiaxnoume diskous me 6 kommatia kai 80' diarkeia. anousia gemismata kai epithdeush ths poutsas...

y.g.: na nai kala oi rush kai oi marillion. oi papoudes kati kseroun parapanw...

Marillion
11-06-2007, 11:58
Etsi akrivws.

FIXXXER
11-06-2007, 15:49
Ναι ναι κι ο Βιβαλντι κι ο Παγκανινι ναναι καλα. Ρε καταλαβετε το, δε μας νοιαζει, ειμαστε κολλημενοι και γουσταρουμε το Systematic Chaos γιατι εχει και γαμω τα κομματια και μας κανει να νιωθουμε πολυ ωραια οταν το ακουμε, περαιτερω αναλυσεις και πιπες ειναι για τον πουτσο και να πατε να τις κανετε στο αντιστοιχο τοπικ για το κιθαροπληκτροψωλαρισμα μπας και βγαλετε καμια ακρη. Οσο μεγαλωνω γινομαι μεταλλας με ολους τους νεοπρογκρεσιβαδες που θελουν να ακουνε μονο προοδευτικα και υπεροτιναναιμπροστα πραγματα.

Jim Dandy Mangrum
11-06-2007, 15:55
ok, mlkia pou apantaw sto apo panw alla ....ok!
mhpws edw to thread einai "mono 8etikes apopseis gia to neo theater" kai oxi to thread gia th genikh kritikh tou diskou?
mia erwthsh kanw....

FIXXXER
11-06-2007, 16:02
Οχι, αλλα ουτε ειναι θρεντ "μονο δημοκρατικες και οχι κολλημενες αποψεις".

Marillion
11-06-2007, 16:15
Profanws to νεοπρογκρεσιβαδες phgainei sthn anafora onomatwn dillinger + meshuggah, dioti o jdm anefere rush + marillion. An tus pume kai yperotinane mprosta kai aytous dld, tyfla na xei to systematic chaos.

FIXXXER
11-06-2007, 16:34
Το νεοπρογκρεσιβαδες πηγαινε σε ατομα κι οχι σε συγκροτηματα.

Marillion
11-06-2007, 16:45
ayto enow kai egw.

FIXXXER
11-06-2007, 17:06
Δεν το λεω υποτιμητικα. Απλα βαρεθηκα λιγο τα τελευταια χρονια ολοι να περιμενουν τα υπερθεικα οτιναναι αλμπουμ. Απορω βεβαια γιατι το βλεπει κανεις αυτο στους Μεσουγκα, αλλα νταξ.

Marillion
11-06-2007, 17:21
Re sy fixxxer nomizw mas parexhghses ligaki. Egw proswpika gustarw kai proskynw kapoia albums twn theater enw to octavarium me afhse ikanopoihmeno. To album den xreiazetai na einai yper8eiko (vlepe marillion), xreiazetai aplws ananewtiko aera kai proodeftikh dia8esh sta dika mou aytia. Afta oi en logo kyrioi ta kateixan kai ta efarmozan stis arxes tous kai to mono pou zhtame einai na epanalifthoune. Pistevw oti o phxhs sta 90s eixe anevei dramatika kai den einai adiko na zhtaw kati tetoio. Kai den anhkw sto trend na krazw tous theater epishs.

Oso afora ta post pou ekana egw kai orismenoi alloi edw mesa, ginane epeidh to sygkekrimeno albumaki den mas arese re paidi mou. Afthn thn parlapipa thn vare8hka dioti vriskw pws den exei kamia xrhsimothta shmera. Fysika omws, kapoios mporei na meinei 'malakas' me ton neo tous disko kai den tha ton pw kai tpt. Kai kala tha kanei stin telikh, oute ipotimw tis mousikes protimhseis tou h kati. Gousto tou kai kapelo tou, sto katw katw akouw poly pio 'gia kraximo' pragmata kai den fovamai na ta dhlwsw.

Kanenas den dhlwse epishs edw oti oi theater einai proodeftikh mpanta pleon kai afto einai pros timhn olwn pou grapsane. H anafora se 'proodeftika' onomata den egine gia na tous meiwsei, alla gia na tonisei giati den mporw na akousw pleon. Gia kapoion allon pali, afta einai avnanismoi kai alla omorfa.

EN telei den vgainei kanena shmantiko symperasma, to kalytero tha htan apla na mhn sxoliastoun memonomenes apopseis kai na pei o kathenas thn gnwmh tou. Tote tha eimastan oloi agaphmenoi kai tha phgainame na tous doume agkalitsa sto live pou tha kanoun tou xronou :D

GuardianOfIvorytower
11-06-2007, 20:59
Να προσθέσω κάτι: δε γίνεται κ συνέχεια να παίζεις κάτι διαφορετικό, από την άποψη ότι από ένα σημείο κ μετά κατασταλάζεις κάπου. Προσωπικά θέλω από τα γρουπ που μ αρέσουν να βγάζουν για τα αυτιά μου ποιοτική μουσική, όπως κάνουν οι Theater. Τώρα, νταξ, αν δεν σας αρέσει ένας δίσκος επειδή αυτά που παίζουν έχουν ξαναπαιχτεί από το ίδιο γκρουπ, δικαίωμά σας (δε το λέω επικριτικά για τους παραπάνω πόστερς, συζήτηση κάνουμε).

dyingfreedom
11-06-2007, 23:17
Ρε, υπάρχουν τόσες μπάντες που παίζουν prog metal και βαδίζουν πάνω κάτω στις βάσεις των theater στα 90's και τα σπάνε κιόλας. (Και αν όχι τόσο κοντά στον ήχο των Theater, σαφώς επηρεασμένοι από το prog metal όπως άρχισε αν θές από τους Rush κατα κάποιο τρόπο και καθιερώθηκε στα 90's από τους Theater.)

Vanden Plas
Andromeda
Spiral Architect
Redemption
Threshold
Dreamscape
Spocks Beard
Flower Kings
Zero Hour
Frameshift
Magnitude 9

με βάση αυτό:

To album den xreiazetai na einai yper8eiko (vlepe marillion), xreiazetai aplws ananewtiko aera kai proodeftikh dia8esh sta dika mou aytia. Afta oi en logo kyrioi ta kateixan kai ta efarmozan stis arxes tous kai to mono pou zhtame einai na epanalifthoune.

Εκτός και αν περιμένεις κατ' ανάγκη ένα Images 2 ή ένα Metropolis XXIV ξέρω γω.

edit: όσον αφορά το prog metal ως όρο/έννοια. Όχι το progressive ως γενικευμένη έννοια.

Marillion
11-06-2007, 23:24
Akrivws afto einai to thema, DEN thelw ena 2o metropolis h images.

FIXXXER
12-06-2007, 01:49
Ε δεν το παιρνεις, τι γκρινιαζεις. Τουλαχιστον εχουν αξιοπρεπεια. Α και ξεχασα να σου πω. Το ξερεις οτι το αλμπουμ γαμαει? Παντως δεν αντεχω να ακουσω σχεδον τιποτα απο οσα εγραψε ο Πανος.

Phoebus
12-06-2007, 14:13
/me np Aghora - Formless

Jim Dandy Mangrum
12-06-2007, 15:20
:wink:

The Good Son
14-06-2007, 05:41
Οι spiral architect τί σχέση με theater έχουν είπαμε;

dyingfreedom
14-06-2007, 07:54
Πρέπει να 'ναι ξαδέρφια.

The Good Son
14-06-2007, 09:40
http://www.hellasmultimedia.com/WEBIMAGES/anim-htm/images/applause.gif

Tribe
15-06-2007, 09:29
Kalos diskos exei mesa poly wraia tragoudia,alla einai anagki na to kanoun kathe fora 80ari?diladi ntaks to Dark Eternal Night ama htan 5lepto apo 9lepto tha gamage trela ola ayta ta solo re gamwto einai kapws vareta apo theater pleon alla ntaks.

Kalyteres stigmes : Forsaken,Dark Eternal Night,Prophets of War.

GuardianOfIvorytower
15-06-2007, 13:04
+Repentance + το sig σου. :wink:

After Dark
22-06-2007, 07:26
[quote="Raven Lord":3o72u3iu]http://briefcase.pathfinder.gr/download/RavenLord/21685/271482/0/progressive.jpg

Απο που ειναι δαυτο;[/quote:3o72u3iu]
Βάζω στοίχημα ότι είναι από μία από τις φυλλάδες του mister Unisound, το Iron!!! :shock:

fandango
22-06-2007, 11:39
To έχω ακούσει 2 φορες και μπροώ να πω ότι μου αρέσει πολύ περισσότερο απτο Octavarium.

Πρέπει στάνταρ να το ακούσω αλλες 2-3 φορές για ολοκληρωμένη άποψη.

Dream Theater is widely believed to have 5 members, but there are actually 9:

1. Mike Portnoy
2. Mike Portnoy's Ego
3. John Petrucci
4. Hefdaddy
5. John Myung
6. Jordan Rudess
7. James LaBrie
8. John Petrucci's Penis

* The elusive 9th member is currently a controversial issue and is still intensely debated. The current popular theory is that John Petrucci and his penis very rarely play anymore, and that the 9th member is in fact a large bear that is often seen on stage with the band, playing guitar in Petrucci's place and wearing his clothes.

:)

pixies
12-07-2007, 02:45
επίσης...οι Τheater παίζουν "επιτηδευμένα" από το "Awake" και μετά, so?? Οι υπόλοιπες μπάντες δεν έχουν τα skills να το κάνουν :D
polla pink to avatar sou!

Moonspellheim
12-07-2007, 03:02

nai alla auto den shmainei oti prepei anagkastika na mas aresoun