Log in

View Full Version : Το πληκτροκιθαροψωλαρισμα των Dream Theater

FIXXXER
29-05-2007, 07:06
Στο 90% των τραγουδιων τους επιδιδονται σε ενα ψωλαρισμα γιατι ειναι οι Dream Theater και πρεπει να μας δειξουν οτι τα τραγουδια τους πρεπει συνηθως να ειναι πανω απο 10 λεπτα και να εχουν μερικα σημεια που κανενας αλλος δεν μπορει να παιξει. Ποιο προτιματε απο τα 6?

1. Απλο
Σε αυτο το ψωλαρισμα επιδιδονται στα περισσοτερα κομματια τους και κυριως αυτα της πρωτης περιοδου, μερικα χαρακτηριστικα παραδειγματα αποτελουν τα Solitary Shell, You Not Me, Caught In A Web, Under A Glass Moon, Burning My Soul, The Spirit Carries On, Never Enough, As I Am, The Root Of All Evil, Peruvian Skies, Panic Attack, Surrounded. Συνηθως περιεχουν πολυ ωραιες φρασεις απο σολο πληκτρων και κιθαρας και "απλες" δομες τραγουδιων για τα δεδομενα τους. Μερικες φορες η λεξη ψωλαρισμα αδικει αυτα τα πολυ ομορφα σολο οποτε μπορουν και να χαρακτηριστουν απλα ως σολαρισμα.

2. Τρελο - Prog
Χωρις πολλα λογια, επιδειξη τεχνικων δυνατοτητων και ποζεριας, το ψωλαρισμα που συνηθως συνοδευεται και απο "παραξενους" ηχους (κυριως στα πληκτρα) και αρκετα περιεργους ρυθμους και κοψιματα, επισης μερικες φορες ψωλαρει κι ο Μαιανγκ, παραδειγματα ειναι κομματια οπως Metropolis, Fatal Tragedy, Blind Faith, The Dance Of Eternity, The Dark Eternal Night, Learning To Live, Endless Sacrifice, The Test That Stumped Them All, About To Crash (Reprise).

3. Τεχνικο - Metal
Ψωλαρισμα σε πιο βαριες φορμες, συνηθως αρκετα τεχνικα σολος και απο τους δυο παπαρες, κυριως στα τελευταια αλμπουμ μιας και απο Scenes και πισω δεν μπορω να σκεφτω καποιο τετοιο κομματι, ισως και κανενα απο το πρωτο αλλα με πιο βαρια παραγωγη... Παραδειγματα τα This Dying Soul, The Glass Prison, The Great Debate, Honor Thy Father.

4. Ατμοσφαιρικο - Κινηματογραφικο
Αλλη μια περιπτωση που η λεξη ψωλαρισμα αδικει τα συγκεκριμενα σημεια καθως σε αυτα ευτυχως δεν αναλωνονται σε επιδειξη ικανοτητων αλλα σε ουσιαστικη συμβολη στο κομματι και τη δημιουργια ατμοσφαιρικης καταστασης, πολλες φορες υπαρχει και η παρουσια διαλογων απο ταινιες η samples ομιλιες ή και αλλα ηχητικα εφφε... Παραδειγματα τα Prophets Of War, Finally Free, Voices, Space Dye Vest, Repentance, Misunderstood, Disappear, The Mirror.

5. Επικο - Σκοτεινο
Ψιλοπροσφατη προσθηκη στα κομματια τους, να πω την αληθεια εχω παρατηρησει ενα νεο ψωλαρισμα μολις στα δυο τελευταια αλμπουμ με λιγο επικ συναισθημα, παραμυθακια και τετοια... μιλαω για το ψωλαρισμα που εχουν τα Octavarium, Sacrificed Sons, The Ministry Of Lost Souls, In The Presence Of Enemies Part II. Χμ, εδω μπορει κανεις να συμπεριλαβει ισως λιγο και τα Overture, Losing Time απο το Six Degrees... δεν ξερω, anyway...

6. Τζαζ - Prog Rock
Ε το ψωλαρισμα που παρατηρειται σε κομματια οπως New Millenium, Lines In The Sand, Trial Of Tears, Hollow Years (live Budokan εκδοση), In The Name Of God, Hell's Kitchen, Beyond This Life και αποτι φαινεται μονο στο Falling Into Infinity...

Για να μην εχουμε μαλακιες, το πολ το εφτιαξα εγω οποτε αμα δε σου αρεσουν οι κατηγοριες ή τα παραδειγματα που εβαλα να πας να φτιαξεις δικο σου ή να το βουλωσεις. Το εφτιαξα γιατι βαριεμαι αρκετα. Και ναι, θα μπορουσαν καποιες κατηγοριες να ειναι μια. Ναι, σε μερικα σημεια κιολας δε χρειαζεται να εχει σολο για να χαρακτηριστει ψωλαρισμα.

Marillion
29-05-2007, 09:43
pshfizw to 3.

dyingfreedom
29-05-2007, 09:55
Όλα εκτός της επιλογής ~1~.

Lost_In_Cooperland
29-05-2007, 12:38
Πιστεύω ότι λες μαλακίες και επειδής ναι μεν βαριέμαι, αλλά όχι τόσο ώστε να κάνω δικό μου πολλ, λέω απλά ότι λες μαλακίες. Για να μην με πεις κι εσύ μαλάκα όμως και αναγκαστώ να τραβήκσω μαχαίρι και σε ξεκοιλιάσω σα γατόπσαρο, 8α δώσω τη μόνη -αντικειμενικά- σωστή απάντηση που 8α γραφτεί σ΄αυτήν την μαλακία 8ρεντ. Τους προτιμώ όταν είναι γκέι νερντς πσευτοψαγμένοι και με κάνουν να κλαίω σαν γκομενάκι που το παράτησε ο φίξξξερ. όταν γράφουν εικόνες και λέξεις δλδ.

Marillion
29-05-2007, 14:36
mlk egw lew na to steiloume stous idious tous theater to post sou :D

_UnHoLyMaRtYr_
29-05-2007, 15:37
Το Fatal Tragedy έχει το καλύτερο ψωλάρισμα που έχει γίνει ποτέ. Και δεν είμαι και ψωλαράς. Ψωλαροφάν πως το λένε. Άρα ψηφίζω το Fatal Tragedy.

GuardianOfIvorytower
29-05-2007, 15:59
Ρε συ Fixxxer, πρέπει να βαριόσουν πολύ όταν τα έγραψες αυτά :D. Πάντως μιας κ το έκανες, θα έλεγα μάλλον το 2, αν κ τα περισσότερα μ αρέσουν εξίσου.

FIXXXER
29-05-2007, 16:40
Το Fatal Tragedy έχει το καλύτερο ψωλάρισμα που έχει γίνει ποτέ. Και δεν είμαι και ψωλαράς. Ψωλαροφάν πως το λένε. Άρα ψηφίζω το Fatal Tragedy.

Αυτο. Και ναι, βαριομουν πολυ. Dying Freedom, εισαι απαραδεκτος ρε.

dyingfreedom
29-05-2007, 20:55
Προφανώς και αστειευόμουν μιας και ξέρεις το πόσο λατρεύω αυτή τη μπάντα.
Αλλά ρε μλκ μου χεις στην ίδια κατηγορία το Under A Glass Moon και το Peruvian Skies με το Root of All Evil και το As I Am.

Επίσης ρε μλκ Θοδωρή_In Images And Words_Modeland οκ γαμάει το Images And Words κτλ και είναι έπος ασύλληπτο, αλλά σε ξέρουμε εσένα. Μόνο αυτό αναφέρεις.

Και προτού συνεχίσετε το τρολλάρισμα, να αναφέρω ότι το Systematic Chaos απλά σπέρνει. Και είναι μάλλον καλύτερο του Octavarium που έσπερνε εξίσου, αλλά είχε και τα δύο μπαλαντοειδή.

Lost_In_Cooperland
29-05-2007, 22:00
τι να πω βρε τζιέρι μ'; είπα κι εγώ να τρολάρω σ' ένα 8ρέντ που δημιουργήθηκε γι' αυτόν το λόγο. Αλλά αφού θέτε, ας πω ακυρότητες. Μου αρέσουν πολύ τραγούδια όπως τα Metropolis, The Dance Of Eternity, Learning To Live, Endless Sacrifice κλπ. Επίσης, μου αρέσουν πολύ και τραγούδια όπως This Dying Soul, The Glass Prison. Αλλά και τα Finally Free, Space Dye Vest, Repentance, The Mirror. Από την άλλη, τραγούδια όπως τα Under A Glass Moon, Peruvian Skies, Hollow years, New Millenium κλπ κλπ τα 8εωρώ καλύτερα απ’ ό,τι μερικά από τα παραπάνω. Άρα, ή εγώ δεν ξέρω ποιοι 8ίατερ μού αρέσουν περισσότερο ή το 8ρέντ του φίξξξερ είναι μπάζο. Νομίζω το δεύτερο :D

dyingfreedom
29-05-2007, 22:04
Μάλλον είσαι της συνομοταξίας των theater fanboyδων που τους αρέσουν όλα. :D

FIXXXER
30-05-2007, 00:14
Ειτε κι οι δυο ειστε βλακες ειτε το παιζετε βλακες. Δε μιλαω για τα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, τον τιτλο του θρεντ δεν τον διαβαζετε πριν γραψετε? Γι αυτο επινοησα τη λεξη ΠΛΗΚΤΡΟΚΙΘΑΡΟΨΩΛΑΡΙΣΜΑ, για να αναφερθω στο συγκεκριμενο σημειο που εχουν στα περισσοτερα κομματια, εκει που χανουν την μπαλα. Δε ρωταω ποια κομματια σας αρεσουν περισσοτερο, ουτε καν ποιου στυλ κομματια, ρωταω ποιο στυλ ψωλαρισματος σας αρεσει περισσοτερο.

dreamtheaterakias
30-05-2007, 01:56
emena mou aresei polito pliktrokitharopswlarisma opote lew "nai!!!" se ola!!!

Ozrictentacle
30-05-2007, 03:37
ksexases to avnanismos me ptyxeia. ante re tous eida live kai mu rthe na aftoktonhsw. tous pimp theater.

FIXXXER
30-05-2007, 03:53
Πηγαινε και φετος μπας και το καταφερεις τελικα και γλιτωσουμε.

Odonian
30-05-2007, 04:58
χαχαχαχ μαλάκα φίξξξερ γελάω

οι θείατερ (με ει) σε γαμάνε καλα.

FIXXXER
01-06-2007, 00:39
Γιατι, εσυ νομιζεις οτι το λεω αρνητικα?

Odonian
01-06-2007, 16:22
Όχι, ότι σε γαμάνε καλά. Δε διαβάζεις τι λεω.

FIXXXER
01-06-2007, 21:22
Σιγα μωρε, επειδη ξερουν λιγο καλυτερη κιθαρα και μπασο απο μενα... και τι κανουν με αυτα, ψωλαρουν.

FIXXXER
13-06-2008, 18:20
Να αυτοκτονησε τελικα ο Ozrictentacle? Αισθανομαι τυψεις, του την ειχα πει ασχημα.

BURNIN AMBITION
14-06-2008, 03:36
re ti malakia poll
den 3exei epilogh to paizw intelectuel mpas kai gamhsw allasto telos ginomai zogolo? etsi einai oi theater

me kaluterh fash sth kariera tous t otrooper tou 200 kai to scenes fro ma memory pou einai in your face diskos xwris poustrilikia

BURNIN AMBITION
09-09-2010, 15:22
psolarisma ole

BURNIN AMBITION
09-09-2010, 15:22
re ti malakia poll
den 3exei epilogh to paizw intelectuel mpas kai gamhsw allasto telos ginomai zogolo? etsi einai oi theater

me kaluterh fash sth kariera tous t otrooper tou 200 kai to scenes fro ma memory pou einai in your face diskos xwris poustrilikiati paparies elega totenes. vevaia diki oalla...

Ra Pariah
09-09-2010, 15:27
me kaluterh fash sth kariera tous to scenes fro ma memory pou einai in your face diskos xwris poustrilikia

SjINXbJ3vdo&feature

:teddy:

Krux
09-09-2010, 15:31
Ο Αντρας ο Ρα ο αρχιδάτος ο μεταλάς.

:moutza:

BURNIN AMBITION
09-09-2010, 19:12
me kaluterh fash sth kariera tous to scenes fro ma memory pou einai in your face diskos xwris poustrilikia

SjINXbJ3vdo&feature

:teddy:kala egw eimai malakas upervolikos kai trompas. omws

diafdwneis oti to scenes einai oti kalutero exoun grapsei pote oi theater?
i einai polu flwroi gia ta gousta sou mwre?
eipame porwsi metal kai manowar kai gamiountai oi theater kai o iiced earth alla uparxoun kai oria.
flwrotragoudo auto pou evales alla gamaei

dokimase na gamhseis kiolas me auto

Jim Dandy Mangrum
10-09-2010, 10:07
re magkes eleos me th metriothta......otidhpote eixan bgalei oi DT prin to metropolis 2 einai apeirws kalytero....
kai burnin, oxi re! to metropolis 2 den einai oti kalytero exoun bgalei oi DT, mallon to xeirotero einai....
kati tetoia akouw kai syxtiriazomai.....ti skata, osoi to 8ewroun to kalytero DT, exoun akousei pote to Awake h' to Change of Seasons....

Ford Prefect
10-09-2010, 10:25
Δεν το λες και μέτριο πάντως και σίγουρα δεν το λες και το χειρότερο. Ο,τιδήποτε μετά το Six Degrees διεκδικεί σθεναρά αυτόν τον τίτλο (προσωπικά τον απονέμω εύκολα στο Black Clouds...).

Krux
10-09-2010, 10:36
Χειρότερος δίσκος των DT το Scenes ? (αγαπάω JDM :pink:)

Οχι σε καμμία περίπτωση δεν είναι ο χειρότερος. Οπως επίσης δεν είναι και ο καλύτερος. Προσωπικά τον βρίσκω ένα πολύ καλό δίσκο που έρχεται μετά από ένα συγκλονιστικό σερί αριστουργημάτων και απλά σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Από εκεί και μετά άρχισε η κατρακύλα.

GuardianOfIvorytower
10-09-2010, 10:39
Krux μην πας να βγάλεις άκρη με τον JDM :P

Krux
10-09-2010, 10:40
Ξέρω, ξέρω:fear: