Log in

View Full Version : THE ULTIMATE POLL OF OUR TIMES.

Marillion
24-05-2007, 10:39
To kana search alla den to vrhka. H maxh tha krithei sta shmeia.

inhalexhale
24-05-2007, 10:52
Lucas Arts giati arghse na psofhsei sthn kathgoria adventures, ki epishs giati protimw to xioumor tous apo ta sovarofanh paixnidia typou * Quest. Epishs giati Monkey Island (to prwto) kai Grim Fandago.

Pantws pisteyw oti h Revolution tis pataei kai tis dyo xamw giati exei 100% epityxia sta adventures, 4/4 paixnidares =]

_UnHoLyMaRtYr_
24-05-2007, 10:54
Το καψες. Λούκας πάντως, ψιλοάνετα.

Marillion
24-05-2007, 10:55
ni alla merikoi vriskoun ta 2 prwta broken sword adventures gia actionakhdes me xamhlo iq.

Kai einai panevkola edw pou ta leme

(gamane vevaia kai apistefta synaisthimata ktl ktl)

inhalexhale
24-05-2007, 10:57
Den peirazei, to BASS kalyptei tis adynamies tous.

Mitsmann
24-05-2007, 11:01
Λουκας Αρτς φυσικα.

οσοι ψηφισατε Σιερρα βαλτε ενα ΤΙΕ-fighter στο γκωλο σας.

When Black Roses Bloom
24-05-2007, 11:09
Καλή η Λούκας αλλά η Σιέρρα έχει βγάλει και ένα Γκάμπριελ Νάϊτ που ανοίγει ροδαλά κωλαράκια Tie-Pilots στα 4 και 3/7.

Marillion
24-05-2007, 11:09
EDW O wbrb me vriskei symfwno. Eprepe na to xontryneis legontas kai kati gia to dig.

Den vlepw pshfous na exoume ousiastiko apotelesma boys! :excl:

Deggial
24-05-2007, 11:25
Η Sierra έβγαλε τα Gabriel Knight. Οποιοδήποτε επιχείρημα υπέρ της Lucas Arts είναι πενιχρό μπροστά σε αυτό. :P

_UnHoLyMaRtYr_
24-05-2007, 11:31
Το Gabriel Knight 3 έχω προσπαθήσει να το παίξω άπειρες φορές και δε μπορώ με τίποτα να το κουμαντάρω και μου σπάει τα αρχίδια. Ακούω πάντως από παντού πόσο έπος είναι. Τι διάολο.

Επίσης Fate of Atlantis ρε άμουσοι.

Marillion
24-05-2007, 11:33
Genika to gk3 den nomizw oti to xoun toso pshla oi adventurakhdes. THewreitai to katwtero ths seiras, nomizw, kai symfwnw me aythn thn apopsh.

Gia na anapterosoume to hthiko tis sierra na thimisoume ta police quest, ta space quest + ta larry.

When Black Roses Bloom
24-05-2007, 11:34
Ο Γαβρήλος Ιπποτης 3: Αίμα των Ιερών - Αίμα των Καταραμένων, είναι ένα τρομερό έπος και έχει και το καταπληκτικό βάθος που χρειάζεται ένα παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς. Όταν οι μαλάκες μάθαιναν για τον ΝταΒίντσι μέσα απο μουσεία, εμείς ήδη παίζαμε το παιχνίδι ρε μονιά!!!

_UnHoLyMaRtYr_
24-05-2007, 11:39
Δεν το σύγκρινα με τα άλλα 2, προς θεού. Από την άλλη βέβαια, δε μπορώ να το συγκρίνω άμα δεν παίξω. Και γενικά θέλω πολύ να δω τι έχει να προσφέρει, αλλά η κάμερα και ο χειρισμός ρε πούστη.

Marillion
24-05-2007, 11:45
http://home.tiscalinet.ch/arianet/soluces/images/gk2_04.jpgloipon

Lukather
24-05-2007, 13:03
Lucas leme.Prosfata tsimpisa Full Throttle kai The Dig se epanekdoseis kai xino

Vevaia to Gabriel Knight 3 einai asilipta teleio

GuardianOfIvorytower
24-05-2007, 13:24
Γενικά όλη η σειρά Gabriel Knight είναι φοβερή, με κορυφαίο στόρυ/υπόβαθρο κλπ κλπ. Αλλά είναι τα μόνα adventure της Sierra που μπορούν να συγκιθούν με τα αντίστοιχα της Lucasarts. Ωραίες οι Quest σειρές της Sierra αλλά μέχρι εκεί. Για μένα όλα τα adventure της Lucasarts είναι ένα κ ένα, τι να πρωτοθυμηθείς δλδ, Monkey Island, Indiana Jones, Day of the Tentacle, Sam and Max Hit the Road, Full Throttle, Dig, Loom. Δυστυχώς έχω δει ελάχιστα το Grim Fandago :(. Δεν έχω παρακολουθήσει τι κάνουν τα τελευταία χρόνια οι εταιριες αυτές κ τι παιχνίδια κυκλοφορούν, αλλά όσο παρακολουθούσα χαλαρά Lucasarts.

PS: Θυμάστε κορυφαίο σκηνικό στο Monkey Island 1 που σατηρίζει τη Sierra?

Lukather
24-05-2007, 13:27
Tora pou to thimithika, exo perasei apistefta se triferi ilikia me ta space quest6 kai leisure suit larry : Love for sail

ALLA LUCAS RE!

Mitsmann
24-05-2007, 14:02
http://www.legogh.com/mmb/tie-fighter/LEGO-tie-fighter-00.jpg

καντε κλυσμα με αυτο παρακαλω. Σιερρα και Μοντεο και Εσκορτ Τζι Τι.

When Black Roses Bloom
24-05-2007, 14:12
http://www.geocities.com/luke_the_Rose/dagger.gif

Σε παρακαλούμε, κάνε έναν καθαρισμό με το Schattenjagers' Dagger. Και επίσης τύλιξέ το με πατόχαρτο, όχι κάνα λεπτό, το χοντρό το 8-άρι ρε παιδί μου.

Once_Emperor
24-05-2007, 15:28
Λοιπόν επειδή τα λέτε λίγο λάθος είπα να σας δώσω τα φώτα μου.
1) Η Lucas Arts είναι μακράν καλύτερη γιατί ΑΠΛΑ έχει βγάλει το Grim Fandango.

2) Tο καλύτερο Gabriel Knight είναι το 2ο.

Αυτά. Πείτε και σεις τις βλακείες σας τώρα. :)

lab
24-05-2007, 15:31
sierra kai lary 7

Vic
24-05-2007, 15:41
Μάνκι Άιλαντ.-
Δηλαδή.

ikonoklast
24-05-2007, 16:01
Εδώ που τα λέμε το καλύτερο γκάμπριελ νάιτ είναι το πρώτο.
Αρνούμαι να ψηφίσω!

When Black Roses Bloom
24-05-2007, 16:04
Αρνούμαι να ψηφίσω!

Α, να γειά σου.

Marillion
24-05-2007, 16:09
gia mena to 2o me xaotikh diafora. Gousta omws

GuardianOfIvorytower
24-05-2007, 16:17
:spoiler:

Πλάκα πλάκα το δεύτερο έχει την κορυφαία σκηνή που βρίσκεις τον άλλο τον τύπο σε μια σπηλιά κάπου στο δάσος να τρώει από ένα κόκκαλο ή κάτι τέτοιο (κ τώρα που το θυμάμαι το προηγούμενο/επόμενο βράδυ που είσαι νύχτα στο δάσος κ στην πέφτει ένας λύκος) γαμάτη ατμόσφαιρα. Βέβαια αν είχε το 1 τα γραφικά του 2 θα τα έσπαγε ακόμα παραπάνω το σκηνικό που σε κυνηγάνε κάτι ζόμπι, με το θείο σου που βγάζει την καρδιά του, κ το τέλος επίσης.

Lukather
24-05-2007, 16:31
To gamises

einai ontos gamato to simeio

GuardianOfIvorytower
24-05-2007, 16:55
:D

Marillion
24-05-2007, 17:06
H lucas arts katexei ta prwteia. Omws o laos milaei gia gknight ! Ti ginetai telika :?: :?: :?:

BLiTzER
24-05-2007, 17:33
Lucas Arts eykola. Kai de mou aresan pote ta GK.

locust
24-05-2007, 17:46
Αρνούμαι να ψηφίσω!

εισαι της αποπσης οτι αν ενα αντβεντσουρ εχει FMV δεν αξιζει?

katwrimos
24-05-2007, 17:50
Η Sierra έβγαλε τα Gabriel Knight. Οποιοδήποτε επιχείρημα υπέρ της Lucas Arts είναι πενιχρό μπροστά σε αυτό. :P

afto skeftomai ki ego alla re mlk i lista tis lucas einai toso megali pou xanetai i mpala....

telika den psifisa

ikonoklast
24-05-2007, 17:52
Αρνούμαι να ψηφίσω!

όχι μωρέ, απλώς έτυχε το ένα να το σκίσω και γενικά να είμαι μικρός και να με επηρεάσει η ατμόσφαιρα και το γεγονός οτι είχε την καλύτερη μουσική σε βίντεογκέημ έβερ. Και το δεύτερο το έσκισα αλλα οι πρώτες σου αγάπες και παντοτινές :!:

katwrimos
24-05-2007, 17:55
Αρνούμαι να ψηφίσω!

όχι μωρέ, απλώς έτυχε το ένα να το σκίσω και γενικά να είμαι μικρός και να με επηρεάσει η ατμόσφαιρα και το γεγονός οτι είχε την καλύτερη μουσική σε βίντεογκέημ έβερ.

Sosta, thimamai akoma to when the saints are marching pou epaize otan isoun stin plateia tou st george stin nea orleani.

Episis to proto gabriel knight eixe pandiskolous grifous pou omos itan apolytos logikoi, to 2 kai to 3 eixan grifous pou mono me stratigiki "try everything everywhere" lynontan.

Marillion
24-05-2007, 18:00
eixe ton gamato grifo me thn hxografhsh kai tis kassetes omws....

Atheist
24-05-2007, 18:11
αγαπώ σιέρρα. αλλά για όνομα ε. μη λέμε κ ό,τι θέλουμε.

House Of Low Culture
24-05-2007, 18:41
/me np anal cunt - sierra vs lucas arts

zihuatanejo
25-05-2007, 00:58
Δεν έχω παίξει το GK1. :|

Aλλά Sierra ρε.
Gabriel και Love for Sail.

Δε βγαίνει εύκολα η απόφαση όμως.

locust
25-05-2007, 01:09

ΜΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΣΗ ΕΝΤ ΓΚΕΗΜΣ ΤΩΡΑ :!:

zihuatanejo
25-05-2007, 01:10
Χμ, νόμιζα ότι είχα γράψει μετά από αυτό ένα: "Ντρέπομαι, είναι η αλήθεια :oops: ", αλλά από ό,τι φαίνεται το ξέχασα.

:| :|

locust
25-05-2007, 01:19
Αντι να ποσταρεις επρεπε ηδη να ειχες ξεκινησει να παιζεις :!:

Phoebus
25-05-2007, 03:18
Καλά, εννοείται LucasArts. Αν και η Sierra μ'είχε σημαδέψει (όπως φαντάζομαι πολλούς από δω μέσα) με παιχνιδάρες όπως Gabriel Knight 2, Phantasmagoria, Space Quest 7 (τρελό γέλιο) κτλ, η LucasArts έφτιαξε το The Dig το οποίο για μένα είναι από τα καλύτερα adventures. Όταν είχε βγει είχε ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ γραφικά, ΦΟΒΕΡΗ μουσική και εντελώς ΨΑΡΩΤΙΚΟ story.

Και φυσικά, μιας και είμαι Star Wars fan (φαίνεται και από το avatar άλλωστε), την υποστήριζα στη σειρά Rebel Assault και αργότερα βέβαια όταν είχε βγει το υπέρτατο έπος JEDI OUTCAST... απλά ήταν όνειρο με καταράκτες από τα χύσια μου.

Μετά ήρθε και το KOTOR... θάλασσα από χύσια και κει.

Άσχετα όλα αυτά με τα adventures βέβαια :P

Vampyra
25-05-2007, 10:57
Το Gabriel Knight 3 έχω προσπαθήσει να το παίξω άπειρες φορές και δε μπορώ με τίποτα να το κουμαντάρω και μου σπάει τα αρχίδια. Ακούω πάντως από παντού πόσο έπος είναι. Τι διάολο.

Genika to gk3 den nomizw oti to xoun toso pshla oi adventurakhdes. THewreitai to katwtero ths seiras.

Ο Γαβρήλος Ιπποτης 3: Αίμα των Ιερών - Αίμα των Καταραμένων, είναι ένα τρομερό έπος και έχει και το καταπληκτικό βάθος που χρειάζεται ένα παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς. Όταν οι μαλάκες μάθαιναν για τον ΝταΒίντσι μέσα απο μουσεία, εμείς ήδη παίζαμε το παιχνίδι ρε μονιά!!!

Ξεκίνησα τη σειρά GK απο την ανάποδη, και μην έχοντας βιώσει το σκηνικό σε fmv, ομολογώ πως το GK3, το φχαριστήθηκα όσο κανένα άλλο game. Είχα μπει εντελώς στο πετσί του ρόλου, το στόρυ με είχε απορροφήσει εντελώς, και φυσικά είχα μείνει μαλάκας με το τέλος (το οποίο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διήρκεσε γύρω στο 10λεπτο με ολόκληρο βίντεο στο τέλος). Ήταν εντελώς σαν κινηματογραφική ταινία, απίστευτα τέλειο. Ίσως άμα το παίξει κανείς τώρα του φανεί δύσχρηστο, ή με άσχημα γραφικά, αλλά άμα το συνηθίσεις είναι ένα ΕΠΟΣ!! απο τα καλύτερα games που χω παίξει ποτέ!! Ever! Το 2, είναι αξίσου καλό, έχει τη μαγεία των κλασσικών fmv adventures, απίστευτα τέλειο, ατμοσφαιρικό κλπ, αλλά προτιμώ το 3. Το 1 δυστυχώς δεν το παιξα όταν έπρεπε οπότε έχοντας παίξει τα 2 επόμενα μου ήταν λίγο...χμ... αδύνατον. Anyway. Όσοι δεν έχετε ασχοληθεί με GK πραγματικά ίσως καλύτερα να ξεκινήσετε απο το 3. Αξίζει 1000%.

Όσο για την lucasarts.. οκ. Τα monkeyisland πάντα μου σπαγαν τα νεύρα με τον παραλογισμό τους! :P Και για άπειρα ακόμα games (βλέπε και Quest for Glory) λέω SIERRA FOR THE WIN!! :D

iskra
25-05-2007, 13:48
np anal cunt - paizete adventures pou den einai lucas.

nomizo auto to poll einai o apolytos patos kai to forum prepei na kleidothei.

την καλυνήχτα μας στα ζώα.

phthoggon
25-05-2007, 16:45
Μπα, το θρεντ είναι απόδειξη ότι η καλύτερη σειρά adventure είναι το Gabrel Knight, όπως και ότι η Sierra δεν έχει προσφέρει βασικά τπτ άλλο σημαντικό άντε βαλε και Larry και μπροστά στο μέγεθος της προσφοράς Lucasarts ωχριά. Επίσης δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου στο θρεντ ότι το Indiana Jones & the Fate of Atlantis είναι το κορυφαίο adventure ever!!

υγ. η πλοκή και το τέλος του gk3 τρομερή απογοήτευση. Δλδ οκ, πηγαίνεις στο σπίτι του βασικού υπόπτου, φέρεται περίεργα, και ναι είναι ο τελικός κακός, yawn. Καμία σχέση με τις τρομερές σεναριακές αλλαγές στα κεφάλαια 5,6 του 2 και γενικά την συνεχώς αυξανόμενη ένταση μέχρι το τέλος. Ο γρίφος του Serpent Rouge όμως, πινκ!

When Black Roses Bloom
25-05-2007, 16:50
...ή επίσης είναι η απόδειξη ότι η Λούκας είναι απλά για το ανδρικό μόριο ιππαστή, διότι η Σιέρρα με 2-3 "απλά" adventures, κατάφερε να κάνει αυτό που η Λούκας προσπαθούσε με 400 διαφορετικά είδη παιχνιδιών. Και όπως έλεγε και η αφίσα της Commodore στο Λονδίνο

"To be this good, will take SEGA ages..."

Do the math please.

inhalexhale
25-05-2007, 17:15
GLOTTIS.

I AM RUBBER, YOU ARE GLUE.

Arkoun gia na ekmhdenisoun Sierra oflains.

Atheist
25-05-2007, 17:22
ρε μουνιά. μόνο το τέντακλ το θρότλ και το σαμενμαξ αρκούν για να σας χύσουνε τη μάπα και να κάνουνε την οροσειρά σας ΑΤΟΛΛΗ.

ikonoklast
25-05-2007, 18:25
http://www.psarasbooks.gr/prodim/1131590028.jpg

εδιτ, λά8ος 8ρέντ αλλα το αφήνω κι εδώ :!: :!:

When Black Roses Bloom
25-05-2007, 18:57
ρε μουνιά. μόνο το τέντακλ το θρότλ και το σαμενμαξ αρκούν για να σας χύσουνε τη μάπα και να κάνουνε την οροσειρά σας ΑΤΟΛΛΗ.

ψοφάω ρε μαλάκα

GuardianOfIvorytower
25-05-2007, 19:16
Με αυτά κ αυτά με πορώσατε κ έχωσα Gabriel Knight 1 κ παίζω μετά από πολλά χρόνια.

FIXXXER
25-05-2007, 20:52
Λουκασαρτς.

GuardianOfIvorytower
25-05-2007, 21:21
Ξέρει κανένας σας κάποιο torrent site όπου μπορώ να βρω κυρίως παλιά παιχνίδια? Η κόπια του Gabriel που είχα κάπου κολάει κ ξενέρωσα. Όπως κ μια του Day of the Tentacle. Παίζει να είναι κ λόγο XP? Κάποιος emulator προτεινόμενος?

Atheist
26-05-2007, 02:21
scumm ντε.

hvilelos?
26-05-2007, 03:59
GABRIEL KNIGHT

LEISURE SUIT LARRY

KING'S QUEST

SPACE QUEST

QUEST FOR GLORY

cloud
26-05-2007, 13:59
Lucas Arts. Δεν έχω παίξει GK 1 & 2 αλλά το 3 έχει άααθλιο χειρισμό και γραφικά. Τα GK όταν τα έψαχνα για d/l δεν τα έβρισκα οπότε κάντε το thread χρήσιμο, δώστε links!

ikonoklast
26-05-2007, 14:07
Lucas Arts. Δεν έχω παίξει GK 1 & 2 αλλά
banned.

Deggial
26-05-2007, 14:34
Το 3 έχει πράγματι άθλιο χειρισμό, αλλά έχει καταπληκτικό σενάριο και πλοκή.

HEROnlysIN
27-05-2007, 00:46
sierra

http://www.geocities.com/Hollywood/Studio/3875/sierra.jpg

http://www.linuxdevcenter.com/linux/2003/02/03/graphics/qg2-end-cheat.png

Mitsmann
27-05-2007, 10:47
http://www.vegatransports.com.au/starwars/OTC/tie_fighter_squardron5.jpg

VS

http://www.geocities.com/cossie21/images/final.jpg

What would Mcgyver choose?[/img]

Deggial
27-05-2007, 11:28
Βσκ, ο McGyver θα επέλεγε το δεύτερο. Μετά, προσθέτοντας μία οδοντογλυφίδα και μία καπότα, θα το έκανε να πετάει και θα διαλούσε όλη τη στρατιά των TIE Fighters.

Mitsmann
27-05-2007, 14:11
Ειμουνα σιγουρος οτι θα λεγατε κατι τετοια παπαροειδη σχολια. Προτου προλαβει να ξεκινησει η μιζα του Σιερρα, το Τιε θα ειχε ηδη απευθερωσει μια ριπη πρασινωπου λεηζερ στον κωλο του Ντην Αντερσον. Ασε που θα το γουσταρε κιολας.

Marillion
28-05-2007, 00:03
entaxei re paidi mou gamane ta tie, alla milame gia adventures. Exalou an analogisteis h sierra den xepese pote me indiana jones desktop adventures + yoda stories. kai an 3ekinisoume me ola ta simulators + action games pou exei vgalei to xei 3eftylisei to thema panhgyrika.