View Full Version : Παραίτηση Τσιτουρίδη
Την παραίτησή του υπέβαλε το Σάββατο ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης μετά τις πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου από την περίοδο του 1999. Ο κ. Παπαδόπουλος επίσης υπέβαλε την παραίτησή του.
Η παραίτηση Τσιτουρίδη ζητήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του το μεσημέρι ανέφερε πως την έκανε δεκτή, καθώς στενός συνεργάτης του παραιτηθέντος υπουργού, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, βρίσκεται υπό τον έλεγχο εισαγγελέα δημιουργώντας θέμα ηθικής τάξης για την κυβέρνηση.
Πρόσθεσε πως οι ενέργειες του κ. Παπαδόπουλου αφορούν περίοδο πολύ πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και που είναι άσχετες με την υπόθεση των ομολόγων, όμως δεν επιτρέπουν την παραμονή του στη θέση του.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε όλους τους τόνους στη σύντομη δήλωσή του πως τα μέλη της κυβέρνησης έπρεπε να κάνουν προσεκτικές επιλογές συνεργατών, ως ένδειξη σεβασμού στους Έλληνες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα κρυφτεί κανένα πρόβλημα κάτω από το χαλί.
Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, πρόσθεσε πως δεν θα ανεχθεί καμία συμπεριφορά που να πληγώνει τους Έλληνες και ότι η αλήθεια είναι οδηγός της κυβέρνησης.
Αντικαταστάτης του κ. Τσιτουρίδη ορίστηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ως τώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Μαγγίνας. Τον κ. Μαγγίνα αντικαθιστά ο Χρήστος Ζώης. Η ορκωμοσία του νέου υπουργού ορίστηκε για τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.
Το ιστορικό της παραίτησης
Η αποπομπή του κ. Τσιτουρίδη, που ουσιαστικά δεν συνέβη για την πολύκροτη υπόθεση των ομολόγων, αποφασίστηκε από το Μαξίμου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο έχει ζητηθεί εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του Ευγένιου Παπαδόπουλου κατά την περίοδο 1999 - 2000.
Ειδικότερα ο εφέτης ανακριτής Ιωάννης Σίδερης έχει ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999 - 2000.
Σε στοιχεία που απέστειλε στον εφέτη ανακριτή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου μέσω εταιρείας που είχε σε συγκεκριμένη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών από αυτές που ερευνά ο εφέτης ανακριτής.
Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος ήταν ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, θέση που συνέστησε ο Σάββας Τσιτουρίδης. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε ουσιαστικά αρμοδιότητες υφυπουργού, όταν η θέση αυτή χήρευσε μετά την αποπομπή του Νίκου Αγγελόπουλου στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου του 2006.
Ο κ. Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτείται για να προστατέψει την αξιοπρέπειά του, ότι ουδέποτε μετείχε ή ήταν ιδιοκτήτης off shore εταιρείας και ότι ουδέποτε είχε ο ίδιος ή συγγενικό του πρόσωπο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού. Προσθέτει ότι αποτέλεσε επί μακρώ χρονικό διάστημα στόχος πολλαπλών επιθέσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει άδικες και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του θα τεθούν στη διάθεση των δικαστικών αρχών.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=798128&lngDtrID=244)
Not_saved
28-04-2007, 20:04
Siga tin eidisi e.
Not_saved, σόρρυ αλλά είσαι βλάκας αν το εννοείς αυτό.
Και τι θεωρείς είδηση; Τους κουκουλοφόρους που τα κάψανε στην ΑΣΟΕΕ; Έχουμε μια κυβέρνηση 3 χρόνια και βάλε, και τους τελευταίους 2 μήνες όλοι μιλάνε για τα ταμεία - και όταν έχεις παραίτηση του Τσιτουρίδη που ήταν άμεσα εμπλεκόμενος με την επίλυση του ζητήματος των ταμείων, αδυνατώ να καταλάβω πως εσύ ή και ο οποιοσδήποτε δεν βλέπει σημαντική την απόφαση του Καραμανλή να του στείλει εκτός υπουργείου για τον χ ψ ω λόγο.
Για πες λοιπόν, τι θεωρείς είδηση, τι σε καίει να ενημερωθείς βρε παιδί μου!
Not_saved
28-04-2007, 20:38
Apo to na katsw na sou eksigisw giati thewrw asimanti tin eidisi,nai eimai vlakas.
blackbird
28-04-2007, 21:46
ρε φίλε φοίμπους να πούμε αν είσαι μμε φυσικά και είναι σημαντική είδηση και σκάνδαλο κι απ όλα.Ειδικά αυτός ο Τσιτουρίδης μας το φυλάει κάτι τέτοιο καθε λίγο και λιγάκι.Αλλα σε φορουμικό πλαίσιο μεταξύ μας όλοι φανταζόμαστε πως οι υπουργοί σε μια νεοφιλελεύθερη ,ως προς την οικονομία, κυβέρνηση λαδώνονται αβέρτα και με ελαφρά τη καρδία.Το παίζω λοιπόν και λιγάκι δικηγόρος του νοτ σέιβντ αλλα νομιζώ πως δεν έχουμε να πούμε πολλά πάνω σ αυτό
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Προτιμώ λοιπόν να θεωρώ τον Not_saved βλάκα εφόσον μου δίνει το ΟΚ παρά να εξηγώ εγώ από την άλλη γιατί όταν γίνεται κάτι τέτοιο με σημαντικά ζητήματα που έχουν συζητηθεί ΠΟΛΛΑΚΙΣ σ'αυτό το forum, και ακόμα ειδικότερα ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ που είμαστε και ζεστά-ζεστά 3 μέρες πριν την Πρωτομαγιά... Ε, νταξ. Στην τελική ρε φίλε και σύντροφε, εγώ μπορεί να έχω πει μαλακίες και να έχω φερθεί χείριστα σε άλλους χρήστες και να έχω δώσει δικαιώματα να με θεωρούν βλάκα, αντικοινωνικό, απροσάρμοστο κτλ αλλά νομίζω ότι όποτε αμφισβητώ το αν κάποιο θέμα είναι debatable ή όχι (που δεν ξέρω καν αν έχω κάνει κάτι τέτοιο) το εξηγώ γιατί...
Στην ουσία λοιπόν, αν δεν αντιλαμβάνεται ο καθένας τι αποσυντονισμό δέχεται αυτή τη στιγμή η όποια προσπάθεια των κοινωνικών εταίρων για να μην γαμηθούνε τα ταμεία, σε μια περίοδο που το θέμα είναι ΚΑΥΤΟ, και έρχεται η Πρωτομαγιά με κάθε λογής κοινωνική μειονότητα να ζητάει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, και αντ'αυτών των θεμάτων να συζητάμε αν οι μπάτσοι κάνουνε καλά τη δουλειά τους και πως συνδικαλίζονται, πόσα αμάξια κάψανε οι κουκουλοφόροι και γενικότερα ιστοριούλες για ακροαματικότητα που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ - ή μάλλον έχουν ουσία για το αυξανόμενο 3,7% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ... ε είναι βλάκας.
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν θεωρώ κανένα παιδί από εδώ μέσα που μιλάει στο politics βλάκα. Αν επιθυμεί κάποιος όμως να τον θεωρώ βλάκα, ΟΚ, κανένα πρόβλημα!
Εγω που πιστευω σε ενα καλυτερο μελλον και οτι ολα πανε καλα και ολες οι διαφθορες βγαινουν καποτε στην επιφανεια ειμαι βλακας?
δεν πολυκαταλαβαίνω από ομόλογα κλπ, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε εμεις τα κλεψιμέικα ώς συνήθως και πάλι αυτοί αυριο θα είναι κυβέρνηση και θα ξαναψηφιστούν. Και όταν λεω αυτοί εννοώ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Ιδια κλεψιά κάνανε για το κτηματολόγιο, κι κάμποσα ακόμα.
blackbird
28-04-2007, 22:23
Φίλε Φοίμπους πάνω στο θέμα της προβολής απο τα μμε έχεις δικιο και συγχώρα με γιατι δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου τις αντιδράσεις τους
Σε ότι αφορά τη πρωτομαγειά στηρίζω όπως και η πλειοψηφειά εδω μέσα κάθε είδους διαμαρτυρία, οσο πιο δυναμική τόσο το καλύτερο
pitchfork
28-04-2007, 22:32
Ευτυχώς παραιτήθηκε ο τσιτουρίδης και λύθηκε το πρόβλημα. Εντάξει, άμα κλέβεις μερικά εκατομμύρια ευρώ αλλά μετά παραιτείσαι είναι αρκετή η τιμωρία, ο κόσμος έχει λεφτά για να πληρώνει, δεν τρέχει τπτ (ακα είμαι με τον νοτ σέηβντ)
Not_saved
29-04-2007, 04:24
Re phoebus den sto eipa ypotimitika.Apla to na ginetai ksexwristo topic gia ena thema pou syziteitai kana mhna twra kai apla meta apo apeires pieseis mme k pasok dextikan na thysiasoun enan (prwin xountiko) ypourgo wsan tin Ifigeneia stin Aulida,mpas kai glitwsoun ligaki kraksimo,e mou fainetai kapws re paidi mou.
Diladi ligo-poly auto pou pe o blackbird,posoi pragmatika ksafniastikan toso pou vgike ena tetoio ''skandalo'' sti fora?Apla tin travane tin istoria oso den paei mpas k pesei kamia monada parakatw i nd.
inhalexhale
29-04-2007, 04:26
kai apla meta apo apeires pieseis mme k pasok
Pasokos!!!
Marillion
29-04-2007, 15:18
hrwas pou paraitithike.Antrikia paraithsh mpravo tou ..MAGKAS LEME.....
an einai pote dynaton dld...
den ksero an maresei auto pou 8a pw alla mou fainetai oti oi fatses h/kai ta onomata orismenwn politikwn deixnoun stoixeia gia to poion tous.
parte:
voulgarakis
tsitouridis
meimar-akis
an perimeneis diafaneia apautous tous tipous swthikes.
o tsitouridis itan mallon aneka8en ka8armataki kai tautoxrona eksilastirio 8ima gia diafores malakies pou sinevainan (an 8imomaste to skandalo (!) me ti metagrafi tou giou tou pou gine perissotero gia taxa diakiriksi diafaneias apo ti nea gamati kivernisi).
to 8ema einai oti oloi autoi mpainoun gia ligo ston pago kai me ton prwto anasximatismo kai ksana pros ti doksa travoun. san ton mpriako meta to match pao-kalamaria (anarotiemai se poso kairo 8a diaititeusei ksana se agwna a e8nikis). kai de brisketai enas gamimenos dimosiografos na rotisei "poion douleueis re arxidi?".
έτσι ακριβώς, οι δημοσιογράφοι που τα λένε είναι τοτ περιθωριου και όχι μαζικης απήχησης, οι δεύτεροι τρωνε καλά και αυτοί
The_Fool
01-05-2007, 21:29
Αλλα σε φορουμικό πλαίσιο μεταξύ μας όλοι φανταζόμαστε πως οι υπουργοί σε μια νεοφιλελεύθερη,ως προς την οικονομία, κυβέρνηση λαδώνονται αβέρτα και με ελαφρά τη καρδία.
!!!
Από πότε έγινε η ΝΔ νεοφιλελεύθερη παράταξη και δεν το πληροφορηθήκαμε;
Γνωρίζεις ότι οι 2 βουλευτές που έχουν καθαρά "νεοφιλελεύθερες" απόψεις (απ'τους 300 του κοινοβουλίου) βρίσκονται από το '94 και μετά εκτός ΝΔ;
Ότι η ΝΔ διατηρεί (εδώ και 13 χρόνια) στην ιδεολογική ταυτότητα της τη ρήση του Έβερτ "Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα"; Ότι τη ρήση αυτή την επιβεβαιώνουν τα στελέχη της με λόγια και έργα εδώ και 3+ χρόνια και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ είναι περισσότερο κρατικιστικές + συντηρητικές, παρά φιλελεύθερες;
Από την πολλή ανάγνωση της Ελευθεροτυπίας, μου φαίνεται ότι ορισμένοι έχετε μπλέξει τα μπούτια σας με τα ονόματα και τους ορισμούς των ιδεολογιών. blackbird, γνωρίζεις πολλές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην ιστορία του πλανήτη μας, που να έγιναν γνωστές για το εύκολο λάδωμα των στελεχών τους και από πότε το λάδωμα και η διαφθορά απέκτησαν πολιτικό χρώμα;
Επί τη ευκαιρία, μιας και λέμε για τα ασφαλιστικά ταμεία, ας μου πει κάποιος, ποια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση:
1) θα καταδεχόταν να αφήνει σχεδόν ατιμώρητες τις διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων που δεν δημοσιεύουν ισολογισμό, παρότι είναι υποχρεωμένες από το νόμο (όπως κάνει η ΝΔ)
2) θα μίλαγε χαλαρά κι ανέμελα για ανίδεες (!!!) διοικήσεις κάποιων ταμείων, που υπήρξαν θύματα εκμετάλλευσης από κάποιους άπληστους χρηματιστές (κατά τα λεγόμενα του Αλογοσκούφη), ενώ ταυτόχρονα θα ανεχόταν οι διοικήσεις αυτές να διατηρούν τα πόστα τους και
3) θα διόριζε στις διοικήσεις των ταμείων κομματόσκυλα και φίλους, ανίδεους ή/και διεφθαρμένους (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100060_22/04/2007_224360) (ό,τι έκανε και το ΠΑΣΟΚ δλδ), αντί για ανθρώπους με αποδεδειγμένες ικανότητες και εμπειρία στη διοίκηση, τα οικονομικά και τη διαχείριση κεφαλαίων.
4) θα άφηνε το σύστημα ασφάλισης στην παρούσα κατάσταση και δε θα προέβαινε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης σε ενέργειες περαιτέρω απελευθέρωσης της ασφαλιστικής αγοράς και έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ των ασφαλιστικών ιδρυμάτων.
Phoebus, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ το θυμηθήκε ο Κωστάκης μας. Αν η ΝΔ ήθελε να μας δείξει ότι παίρνει τα πράγματα στα σοβαρά, ο Τσιτουρίδης κι ο εκάστοτε Τσιτουρίδης θα έπρεπε να είχε φύγει οριστικά από την κυβέρνηση (και όχι μόνο) αμέσως μετά το σκάνδαλο με τη μετεγγραφή του γιού του. Μετά από όσα έχουν γίνει και στα ταμεία αλλά και με όλα τα άλλα σκάνδαλα, είναι πλέον αργά για αποπομπές και "μηδενική ανοχή στη διαφθορά", κατά την πολλάκις ειπωμένη αλλά ουδέποτε εφαρμοζόμενη ρήση του μαλάκα.
Επίσης, μιας και δίνεις τα αντίστοιχα hint σ'αυτά που λες στη 2η παράγραφο του τελευταίου σου ποστ, οφείλω να εκφράσω τη διαφωνία μου με την άποψη πολλών αριστερών παρατάξεων και εργατικών συνδικάτων, ότι γίνεται εσκεμμένη και συστηματική προσπάθεια αποδιοργάνωσης/διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων. Το σύστημα ασφάλισης (όπως και αυτό της υγείας και πολλών άλλων) δεν έχει φτάσει στην παρούσα κατάσταση, επειδή κάποια ιδιωτικά συμφέροντα (μέσα απ'τις πολιτικές τους μαριονετες), το πριονίζουν εκ των έσω, μέρα-νύχτα (μαζί με τους καλικάντζαρους!) και περιμένουν πως και πως την κατάρρευση του για να τα πιάσουν χοντρά . Το καταντήσαμε έτσι εμείς και κυρίως οι πολιτικοί εκπρόσωποι μας, με την ανικανότητα των τελευταίων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με την ανικανότητα του εκλογικού σώματος (αλλά και του συστήματος) να αναδείξει ικανούς πολιτικούς, ή έστω, να απαλλαχθεί απ'τους ανίκανους και τους διεφθαρμένους, με το ρουσφέτι, το βόλεμα, τη γραφειοκρατία και τη δημοσιο-υπαλληλική νοοτροπία. Για τίποτα απ'όλα αυτά δεν ευθύνεται ο ιδιωτικός τομέας.
αυτοί άλλωστε τα πιάνουν ήδη πολύ χοντρά και με την παρούσα κατάντια.
The_Fool
01-05-2007, 21:43
Ευτυχώς παραιτήθηκε ο τσιτουρίδης και λύθηκε το πρόβλημα. Εντάξει, άμα κλέβεις μερικά εκατομμύρια ευρώ αλλά μετά παραιτείσαι είναι αρκετή η τιμωρία, ο κόσμος έχει λεφτά για να πληρώνει, δεν τρέχει τπτ (ακα είμαι με τον νοτ σέηβντ)
Έχω την εντύπωση πως ο σύντροφος Τσιτουρίδης δεν συμμετείχε στο πλιάτσικο. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι συμμετείχαν διάφοροι άλλοι κουμπάροι και σύντροφοι νεοδημοκράτες, τους οποίους ο Τσιτουρίδης διόρισε στις διοικήσεις των ταμείων.
Not_saved
01-05-2007, 22:14
νεοφιλελεύθερος.
verdictdenied
02-05-2007, 12:30
Κανονικά πάει στο Ανέκδοτα κιετσ αλλά
πώς λέγεται ο Υπουργός που παρά την ξεφτύλλα και την λαϊκή οργή δεν παραιτείται???
ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ξέρω παγώσατε....
για να μην έχουμε αυταπάτες περί λαοδίκαιου ΠΑΣΟΚ, θυμηθείτε πριν κάμποσα χρόνια ποιοί ώθησαν τον κοσμάκη να παίζει στο χρηματιστήριο και ποιοί παίξαν εκεί και χρηματα του δημοσίου (νομίζω του ΙΚΑ και των συντάξεων), καθώς και ποιοί φάγαν τα ρήματα της ΕΕ που είχαν δοθεί για το κτηματολόγιο και τώρα καλούνται να τα πληρώσουν οι πολίτες!!!!!.
pitchfork
02-05-2007, 14:08
Έχω την εντύπωση πως ο σύντροφος Τσιτουρίδης δεν συμμετείχε στο πλιάτσικο. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι συμμετείχαν διάφοροι άλλοι κουμπάροι και σύντροφοι νεοδημοκράτες, τους οποίους ο Τσιτουρίδης διόρισε στις διοικήσεις των ταμείων.
Κατ αρχήν πιστεύω ότι τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου είναι σαν την άμμο σε μια παραλία.
Δεν κινδυνεύουν από αυτούς που κλέβουν ατομικά.
Οι κοπρίτες που ανεβαίνουν στην εξουσία πόσα να φάνε?
5-10 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας?
Τρίχες.
Τα περισσόττερα τα τρώει το όλο σύστημα, το ίδιο το δημόσιο με την ανικανότητά του, την γραφειοκρατία του και το παραλογισμό με τον οποίο λετουργεί κατά τη γνώμη μου.
ikonoklast
02-05-2007, 14:39
Αλλα σε φορουμικό πλαίσιο μεταξύ μας όλοι φανταζόμαστε πως οι υπουργοί σε μια νεοφιλελεύθερη,ως προς την οικονομία, κυβέρνηση λαδώνονται αβέρτα και με ελαφρά τη καρδία.
!!!
Από πότε έγινε η ΝΔ νεοφιλελεύθερη παράταξη και δεν το πληροφορηθήκαμε;
Γνωρίζεις ότι οι 2 βουλευτές που έχουν καθαρά "νεοφιλελεύθερες" απόψεις (απ'τους 300 του κοινοβουλίου) βρίσκονται από το '94 και μετά εκτός ΝΔ;
Ότι η ΝΔ διατηρεί (εδώ και 13 χρόνια) στην ιδεολογική ταυτότητα της τη ρήση του Έβερτ "Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα"; Ότι τη ρήση αυτή την επιβεβαιώνουν τα στελέχη της με λόγια και έργα εδώ και 3+ χρόνια και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ είναι περισσότερο κρατικιστικές + συντηρητικές, παρά φιλελεύθερες;
Από την πολλή ανάγνωση της Ελευθεροτυπίας, μου φαίνεται ότι ορισμένοι έχετε μπλέξει τα μπούτια σας με τα ονόματα και τους ορισμούς των ιδεολογιών. blackbird, γνωρίζεις πολλές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην ιστορία του πλανήτη μας, που να έγιναν γνωστές για το εύκολο λάδωμα των στελεχών τους και από πότε το λάδωμα και η διαφθορά απέκτησαν πολιτικό χρώμα;
Επί τη ευκαιρία, μιας και λέμε για τα ασφαλιστικά ταμεία, ας μου πει κάποιος, ποια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση:
1) θα καταδεχόταν να αφήνει σχεδόν ατιμώρητες τις διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων που δεν δημοσιεύουν ισολογισμό, παρότι είναι υποχρεωμένες από το νόμο (όπως κάνει η ΝΔ)
2) θα μίλαγε χαλαρά κι ανέμελα για ανίδεες (!!!) διοικήσεις κάποιων ταμείων, που υπήρξαν θύματα εκμετάλλευσης από κάποιους άπληστους χρηματιστές (κατά τα λεγόμενα του Αλογοσκούφη), ενώ ταυτόχρονα θα ανεχόταν οι διοικήσεις αυτές να διατηρούν τα πόστα τους και
3) θα διόριζε στις διοικήσεις των ταμείων κομματόσκυλα και φίλους, ανίδεους ή/και διεφθαρμένους (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100060_22/04/2007_224360) (ό,τι έκανε και το ΠΑΣΟΚ δλδ), αντί για ανθρώπους με αποδεδειγμένες ικανότητες και εμπειρία στη διοίκηση, τα οικονομικά και τη διαχείριση κεφαλαίων.
4) θα άφηνε το σύστημα ασφάλισης στην παρούσα κατάσταση και δε θα προέβαινε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης σε ενέργειες περαιτέρω απελευθέρωσης της ασφαλιστικής αγοράς και έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ των ασφαλιστικών ιδρυμάτων.
Phoebus, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ το θυμηθήκε ο Κωστάκης μας. Αν η ΝΔ ήθελε να μας δείξει ότι παίρνει τα πράγματα στα σοβαρά, ο Τσιτουρίδης κι ο εκάστοτε Τσιτουρίδης θα έπρεπε να είχε φύγει οριστικά από την κυβέρνηση (και όχι μόνο) αμέσως μετά το σκάνδαλο με τη μετεγγραφή του γιού του. Μετά από όσα έχουν γίνει και στα ταμεία αλλά και με όλα τα άλλα σκάνδαλα, είναι πλέον αργά για αποπομπές και "μηδενική ανοχή στη διαφθορά", κατά την πολλάκις ειπωμένη αλλά ουδέποτε εφαρμοζόμενη ρήση του μαλάκα.
Επίσης, μιας και δίνεις τα αντίστοιχα hint σ'αυτά που λες στη 2η παράγραφο του τελευταίου σου ποστ, οφείλω να εκφράσω τη διαφωνία μου με την άποψη πολλών αριστερών παρατάξεων και εργατικών συνδικάτων, ότι γίνεται εσκεμμένη και συστηματική προσπάθεια αποδιοργάνωσης/διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων. Το σύστημα ασφάλισης (όπως και αυτό της υγείας και πολλών άλλων) δεν έχει φτάσει στην παρούσα κατάσταση, επειδή κάποια ιδιωτικά συμφέροντα (μέσα απ'τις πολιτικές τους μαριονετες), το πριονίζουν εκ των έσω, μέρα-νύχτα (μαζί με τους καλικάντζαρους!) και περιμένουν πως και πως την κατάρρευση του για να τα πιάσουν χοντρά . Το καταντήσαμε έτσι εμείς και κυρίως οι πολιτικοί εκπρόσωποι μας, με την ανικανότητα των τελευταίων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με την ανικανότητα του εκλογικού σώματος (αλλά και του συστήματος) να αναδείξει ικανούς πολιτικούς, ή έστω, να απαλλαχθεί απ'τους ανίκανους και τους διεφθαρμένους, με το ρουσφέτι, το βόλεμα, τη γραφειοκρατία και τη δημοσιο-υπαλληλική νοοτροπία. Για τίποτα απ'όλα αυτά δεν ευθύνεται ο ιδιωτικός τομέας.
αυτοί άλλωστε τα πιάνουν ήδη πολύ χοντρά και με την παρούσα κατάντια.
Βασικώς, μιας και πεποί8ηση όλων είναι οτι ο "νεοφιλελευ8ερισμός" είναι το άκρον άωτον της εντιμότητας και μια "νεοφιλελεύ8ερη κυβέρνηση" αυτόματα κα8αγιάζεται απο σκάνδαλα, λαδώματα και άλλα τινά 8α το προσπεράσω και 8α μπούμε στο ζουμί. Το λοιπόν, είναι σαφές οτι οι πολιτικές του μικρού κράτους με σκοπό την "απελευ8έρωση της αγοράς", της "ανάπτυξης του ελληνικού κεφαλαίου", της "ευκαιρίας στην ιδιωτική πρωτοβουλία" και "της διευκόλυνσης των ξένων επενδύσεων" είναι νεοφιλελεύ8ερες, πως να το κάνομε τώρα. Η κυβέρνηση ΝΔ, συμπλέοντας πλήρως με τις κυρίαρχες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης το τελευταίο διάστημα, ακολου8εί μια στρατηγική που περιγράφεται όπως περιγράφηκε παραπάνω. Το αν στην ίδια την ΝΔ παραμένουν στελέχη που εκφράζουν την πατροπαράδοτη λαϊκή δεξιά όπως ο έβερτ, δεν λέει τίποτα. Επίσης δεν λέει τίποτα to αν και η ίδια η πολιτική της ΝΔ διατηρεί κατα καιρούς κάποια απο αυτά τα στοιχεία, αυτό γιατι η τρέχουσα φάση του καπιταλισμού στην Ελλάδα, δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με άλλες χώρες υπο κα8εστώς νεοφιλελευ8ερισμού. Έτσι αν κάποιες πολιτικές της ΝΔ σου φαίνονται "κρατικίστικες" ή "άτολμες" ( ποιές αλή8εια; ), νομίζω οτι μπορείς να περιμένεις να τε8εί ο πήχυς λίγο ψηλότερα, το πράγμα βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο!!
Χρησιμοποίησες ένα κομψότατο επιχείρημα προς υπεράσπισην του νεοφιλελευ8ερισμού και αυτό ήταν η επίκληση σε "νεοφιλελεύ8ερες κυβερνήσεις του πλανήτη" οι οποίες ως γνωστόν ως επι το πλείστον παρέμειναν αλώβητες απο σκάνδαλα, λαδώματα αλλα και άλλα χαρακτηριστικά λιγότερο σημαντικά, όπως πολεμικές επιχειρήσεις με σκοπό την διασφάλιση της εσωτερικής οικονομικής ισσοροπίας, την αποφυγή κρίσεων και άλλα. 8α μπορούσαμε εδώ να αναφέρουμε δύο σημαντικές νεοφιλελεύ8ερες τάσεις, τον ολοκά8αρο ρεηγκανισμό και τον φωτοδότη 8ατσερισμό. Εκτός αν δεν είναι και αυτά παραδείγματα εντιμότητας οπότε 8α χρειαστεί να επικαλεστούμε τον πινοσέτ και το λαμπρό 8αύμα του μονεταρισμού στη Χιλή, ο ίδιος ο φρίντμαν ήσαν περήφανος, ίσως να είναι καταλληλότερο. Σαπίλα.
και γενικά τα πράγματα είναι όπως τα 'πε ο παραπάνω ο ουρακοτσάγκος.
από πότε ο φιλελευθερισμός και η -όποια- ήθικη έγιναν ανάλογα μεγέθη; έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας μου φαίνεται. λες και όλες οι ευρωπαικές και αμερικάνικες κυβερνήσεις απο το ευχάριστο διάλειμμα του κεϋνσιανισμού κι έπειτα δεν ακολουθούν ατόφια φιλελεύθερη πολιτική και δεν ξεπουλούν σταδιακά κάθε κρατική περιουσία, και η σημερίνη, τοτίνη και παντοτινή διαφθορά, παρακμή, καταπίεση κι εκμετάλλευση υπάρχει επειδή δεν καταρρίψαμε και το τελευταίο προπύργιο κρατισμού και δεν δέσαμε αυτά τα μουνιά του συνδικάλες που δεν αφήνουν την οικονομία μας ελεύθερη να ανθίσει, όπως ορίζουν οι νόμοι της φυσικής. γι' αυτό λοιπόν δε ζούμε ζωή χαρισάμενη κάνοντας παρτούζες στις εξοχές σε μια κοινωνία χωρίς αντιφάσεις, και όχι επειδή οι αντιφάσεις είναι εγγενές χαρακτηριστικό του καπιταλισμού.
απορώ με εσάς τους λεγομένους αναρχοκαπιταλιστές που κλαίτε και οδύρεστε ενώ θα 'πρεπε να είστε οι πλέον ικανοποιημένοι. συγκεκριμένα στην ελλάδα ρε παιδί μου, η νουδού εδώ και ένα χρόνο με νύχια και με δόντια ξεπουλάει τα πανεπιστήμια κρατώντας την πιο αδιάλλακτη στάση που έχει κρατήσει ελληνική κυβέρνηση για θέμα παιδείας. μάγκα μου, τι άλλο θέλετε; δηλαδή εσύ συγκεκριμένα ρε παιδί μου, φίλε δε φούλ, είσαι καταφανώς σχιζοφρενής. χωρίς αστεία.
και επειδή χθες ήμουν κάπως θολωμένος ας το θέσω αλλιώς απόψε. η σωστή ερώτηση δεν είναι "από πότε φιλελευθερισμός και ηθική γίναν ανάλογα μεγέθη;" αλλά "από πότε η ηθική έγινε εγγενές χαρακτηριστικό του φιλελευθερισμού;". αριστεροί και δεξιοί, τεγόπουλοι και φυτράκιδες και γενικότερα οποιοσδήποτε σκαμπάζει από πολιτική και δε μασάει πρέζα, ξέρει πως φιλελευθερισμός είναι η οικονομική πολιτική που υποστηρίζει την ελεύθερη αγορά και την λεγόμενη ατομική πρωτοβουλία, περιορίζοντας τον κρατικό παρεμβατισμό. πού ακριβώς εντοπιζεται η λέξη ηθική στην παραπάνω πρόταση; ποτέ κανείς μη ναρκομάνής δεν είπε πως η ηθική ακεραιότητα και η αδιαφθαρσία είναι ικανές και αναγκαίες συνθήκες ώστε να χαρακτηριστεί μια κυβέρνηση "φιλελεύθερη". άλλωστε, αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα είχε υπάρξει φιλελεύθερη κυβέρνηση ως σήμερα! ΛοΛ!
[οφφ τοπικ]
Έγραψα κάτι αλλά είναι εντελώς off.
Εν συντομία Ubu Roi, φυσικά και υπάρχει ηθική στον φιλελευθερισμό. Απλά δεν είναι η ίδια με αυτή του σοσιαλισμού ή του κομμουνισμού. Παντού υπάρχει ηθική, σε κάθε οικονομικό και πολιτικό σύστημα καθώς αυτό ορίζει τα κοινωνικά όρια του σωστού και του λάθους, του δίκαιου και του άδικου, του νόμιμου και του παράνομου.
Ελπίζω να συμφωνείς.
όταν μιλάμε για ηθική εννοούμε τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την εννοια του αυτοπεριορισμού, των ορίων. γιατί αλλιώς ηθική είναι και η ιδέα τα κέρδη πάνω από όλα και η ανεμπόδιστη ροή και μεγένθυση του κεφαλάιου με οποιοδήποτε κοινωνικό και οικολογικό κόστος.
με οποιοδήποτε κοινωνικό και οικολογικό κόστος.
...ilios kalokairinos.
hvilelos?
05-05-2007, 01:21
Για πειτε και τπτ για το Ubu Roi ομως
Η διαφθορά σαφώς και δεν είναι προνόμιο μόνο του σοσιαλισμού ή μόνο του φιλελευθερισμού και κακώς ο The_Fool, ίσως ανήθελα, παρουσιάζει μία ιδανική φιλελεύθερη εξουσία απαλλαγμένη της ανηθικότητας.
Όπως και να' χει, η Νέα Δημοκρατία, παρά την συνήθη τάση των αριστερών παρατάξεων να την χαρακτηρίζουν νεοφιλελεύθερη, δεν ακολουθεί αμιγώς φιλελεύθερη πολιτική και ο βασικός πυρήνας του κόμματος συνεχίζει να αποτελείται από συντηρητικούς (αν και δεν συνηθίζεται ο όρος στην Ελλάδα, είναι επί της ουσίας χριστιανοδημοκράτες). Ναι μεν γίνονται αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο δεν έχουν γίνει σοβαρές κινήσεις για την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Κυρίως, δεν έχει γίνει προσπάθεια να αλλάξει η νοοτροπία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε κρατικά προγράμματα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί η άσχημη πολιτική του περίφημου μεσαίου χώρου, όπου τα δύο επικρατέστερα κόμματα προσπαθούν να συλλέξουν ψηφοφόρους από μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, η οποία δεν έχει ομοιομορφία στις πολιτικές απόψεις της. Παραδείγματος χάριν, με την απειλή να χάσει ψήφους από το ΛΑΟΣ, τοποθετήθηκε ο Πολύδωρας ως Υπ. Δημόσιας Τάξης. Ή, παρά τις αποκρατικοποιήσεις, βγαίνει ο Αλογοσκούφης να δηλώσει πως δεν είναι φιλελεύθερος. Γενικώς, δημιουργείται ένα θολό ιδεολογικό σύννεφο, όπου στην άκρατη ψηφοθηρία χάνεται κάθε ίχνος πολιτικού προγράμματος.
Είναι λίγο αργά και βαριέμαι να γράψω περισσότερα, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μία σεβαστή μερίδα φιλελεύθερων δεν είναι ικανοποιημένοι με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
όταν μιλάμε για ηθική εννοούμε τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την εννοια του αυτοπεριορισμού, των ορίων. γιατί αλλιώς ηθική είναι και η ιδέα τα κέρδη πάνω από όλα και η ανεμπόδιστη ροή και μεγένθυση του κεφαλάιου με οποιοδήποτε κοινωνικό και οικολογικό κόστος.
Η ηθική είναι το τι θεωρείται ορθό και αποδεκτό (η σύνθεση κανόνων). Οπότε, από την πρόταση σου ευσταθούν μόνο τα του αυτοπεριορισμού.
φοίβε, συμφωνούμε στο ότι κάθε κοινωνία ή κοινωνικό μόρφωμα έχει τους δικούς του ηθικούς κανόνες που το χαρακτηρίζουν και συνεπώς δεν υπάρχει κάποιος οικουμενικός ορισμός της λέξης "ηθική" -αυτά τα είπε και ο σύντροφος κάρολος άλλωστε, και γι' αυτό απέρρηψε συνολικά την ηθική ως κριτήριο- αλλά στην προκειμένη περίπτωση μιλάω για ηθική -ή έλλειψη τέτοιας- με την καθιερωμένη έννοια της τωρινής κοινωνίας, και όχι σε σύγκριση με κάποιο υποθετικό σοσιαλιστικό ιδεώδες.
ηλεβικτονικ7, για το θεατρικό λες;
είμαι λιώμα και δε μπόρεσα να διαβάσω το ποστ του ντέγγιαλ, αύριο με το καλό.
Η ηθική είναι το τι θεωρείται ορθό και αποδεκτό (η σύνθεση κανόνων). Οπότε, από την πρόταση σου ευσταθούν μόνο τα του αυτοπεριορισμού.
αν ηθική είναι ό,τι θεωρείται ηθικό και αποδεκτό; γιατί τότε τα μπολντ δεν είναι ηθικοί κανόνες; Και δεν είναι "ανήθικοι" όσοι ή όσα κράτη τους "παραβιάζουν" γιατί τότε παραπέμπονται να καταδικαστούν από την ντεφάκτο παγκόσμια κυβέρνηση του ΠΟΕ;
Εντάξει, βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, όμως ήδη μια τέτοια ηθική λίγο-πολύ είναι πλέον κυρίαρχη και αν δεν υπάρξει αντίσταση στις επόμενες γεννιές θα είναι και η μοναδική υπάρχουσα, για όσα χρόνια θα τις απομείνουν βέβαια, μια και είναι μια ηθική χωρίς μέλλον
hvilelos?
05-05-2007, 13:48
ηλεβικτονικ7, για το θεατρικό λες;
Nai,aksizei kai kikloforei pouthena?
http://www.iospress.gr/mikro2007/mikro20070512.htm