PDA

View Full Version : Porcupine tree - fear of a blank planet

Marillion
16-04-2007, 14:36
Porcupine tree - fear of blank planet
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/af/Porcupine_Tree_FoaBP.JPG

Porcupine tree λοιπόν.

Το νέο άλμπουμ συνεχίζει κατά την ταπεινή μου άποψη από εκεί που τελείωσε το Deadwing.Συνολικά οι Porcupine tree παρουσιάζουν ένα ακόμα επιθετικότερο και σαφώς σκοτεινότερο πρόσωπο.Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι το πραγματικά τεχνοκρατικό παίξιμο του Gavin Harrison.Ο άνθρωπος νομίζω μεγαλουργεί και βοηθάει πολύ στην ροή των κομματιών αλλά και στο όραμα του Steven.Δεν θέλω να επεκταθώ στην μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Richard Barbieri.Άλλωστε τον έχουμε συνηθίσει (με την καλή έννοια) όλα αυτά τα χρόνια.Και o Colin Edwin όπως πάντα.....ήρεμη δύναμη.

Το άλμπουμ μπαίνει εντυπωσιακά με το Fear of a blank planet.Eνα τραγούδι δυναμικό και συναισθηματικό εξίσου.

Το My ashes στην συνέχεια είναι ένα χαμηλών τόνων κομμάτι με αρκετά προβλεπόμενη μελωδία.Οχι τόσο κακό αλλά προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.Πάντως δεν υπάρχει τοσο μεγάλο πρόβλημα καθώς οδηγεί στο ...

..Anesthetize.17:41 λεπτά παρακαλώ. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ότι καλύτερο στην νέα τους προσπάθεια.Δεν νομίζω άλλωστε πολλοί να διαφωνήσουνε με την άποψη αυτή.Και τι δεν ακούμε εδώ.Απο ψυχεδελικά ηχοτόπια , εκπληκτικό riff-ing(που σε πολλούς θα φέρει στο μυαλό , τους Tool), αριστουργηματικό drumming(αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο όπως προείπα) και έναν αστείρευτο Steven που εδώ γράφει το αριστούργημα του!.ΤΕΛΟΣ.Για να δούμε παρακάτω..

Το Sentimental δεν θα ήταν άδικο να πω ότι παίρνει την θέση του Trains στο Fear of a blank planet.(Άλλωστε έχει ένα πανομοιότυπο μέρος ).Άκρως συναισθηματικό και εμπνευσμένο σίγουρα, με ένα πραγματικά συγκινητικό refrain.

Way out here.Από τα πιο δυνατά τραγούδια του δίσκου.Πραγματικά πολύ σύντομα θα το σιγοτραγουδάτε καθώς είναι κάργα κολλητικό.Μουσικά τώρα φανταστείτε ένα μελωδικό masterpiece με τα πλήκτρα να παίζουν καθοριστικό ρόλο στο refrain.Κάπου προς το 5:15 λεπτό γίνεται το έλα να δεις πάντως(Πραγματικά ότι πρέπει για συναυλία).Το τελευτάιο λεπτό πάλι , θα κάνει πολλούς να χαμογελάσουνε,είμαι σίγουρος.

Τέλος το sleep together είναι κατά την ταπεινή μου άποψη το κατώτερο του δίσκου.Έχει σαφώς ένα υποτονικό μουσικά , backround και ίσως να το εκτιμήσω περισσότερο όταν έχω μπροστά τους στίχους.

Οι οποίοι αν έχω καταλάβει καλά αναφέρονται στην νέα γενιά(τους νέους εν ολίγοις) και στον γενικότερο προβληματισμό του Wilson για αυτήν(εξού και ο τίτλος του δίσκου).

Δυναμική επιστροφή με ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς που διανύουμε.Αυτό περιμέναμε , αυτό βρήκαμε

_UnHoLyMaRtYr_
16-04-2007, 15:00
Για κάποιο λόγο δεν τρελάθηκα πάντως, αλλά κάτι με μένα θα φταίει για να ακούω παντού γύρω μου "ΑΑΑΑΑ ΟΥΥΥΥ ΙΙΙΙΙΙ ΕΠΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΒΕΡ ΚΛΠ" . Κατώτερο από το Deadwing τολμώ να πω.

Marillion
16-04-2007, 15:07
Den mphka sto trip-aki na ta sygkrinw na sou pw tin alitheia.Einai poly pithano na symfwnhsw mazi sou kathws to deadwing to akouw mexri kai shmera me xarakthristikh anesh.Tha deixei...

dyingfreedom
16-04-2007, 15:14
Όταν είχε βγεί το "deadwing" είχε φανεί ολίγον τι μέτριο. Δεν ήταν και έυκολο να διαδεχθεί ένα άλμπουμ σαν το "In Absentia" εξάλλου.
Τώρα που πέρασαν 2 χρόνια, έχει σκαρφαλώσει με άνεση στο επίπεδο των υπόλοιπων Porcupine Tree δίσκων. Εκπληκτικό άλμπουμ.

Το καινούριο και μένα με τις πρώτες ακροάσεις μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και σίγουρα είναι πολύ νωρίς για αποθέωση. Μέχρι το επόμενο θα πάρει και αυτό τη θέση που του αρμόζει. :wink:

Το Anesthetize είναι τόσο τέλειο που δε σηκώνει περιγραφή. 17 λεπτά παραδοσιακής Wilson έμπνευσης, αλλά και 27' να ήταν πάλι θα έσπερνε.

Candiru
16-04-2007, 15:20
κυκλοφόρησε ή μέσω ιντερνετ οι ακροάσεις;

άντε να δω τι θα πρωτοτσιμπήσω

Candiru
17-04-2007, 23:57
το βρήκα μόνο στο μετρόπολις μαζί με επανέκδοση του stupid dream.

Marillion
18-04-2007, 00:15
To tsimphses?Poso to xe?

Boom!
18-04-2007, 01:06
Σημερα που ημουν κεντρο δεν ευρεθη πουθενα.

Candiru
18-04-2007, 07:06
15,30 το fear of...

και 15 το stupid dream με DVD και νέο εξώφυλλο

Bullet
18-04-2007, 08:25
εχουμε link σε οκ ποιοτητα;

οχι οπως το τελευταιο που θυμαμαι να εχει ποσταριστει δλδ

Boom!
19-04-2007, 00:07
Λοιπον εμαθα απο εγκυρες πηγες οτι απο σημερα κυκλοφορει και εις τας Αθηνας. Bullet, νομιζω οτι ξανα ποσταριστηκε σε καλυτερη ποιοτητα. Για ξανακοιτα τις τελευταιες σελιδες του dl thread λιγο.

Bullet
19-04-2007, 01:27
δε βρισκω cd quality γμτ,ολα ειναι σε average bitrate καιτομπουτσοκλαιγανε

Ace
19-04-2007, 02:30
Λοιπον το Anesthetize ειναι απιστευτη κομματαρα. Τα υπολοιπα μου μοιαζουν ακομα καπως, αλλα ειναι κλασσικο φαινομενο σε αλμπουμ τους. Επισης ο τροπος που ξεκιναει το σιντι θυμιζει εκπληκτικα deadwing. Ειδομεν.

V0lcaN0
19-04-2007, 03:58
Apo shmera to xw sta xeria mou(pre-order apo to play.com) kai twra to akouw. Sto prwto kommati eimai, argotera tha grapsw kai egw pente lexeis pisteyw.

Perimenw polla pragmata pantws.

Candiru
19-04-2007, 07:07
είναι καταπληκτικό, αυτή τη φορά θαέλεγα έχει πιο πολύ κλίση προς industrial metal. Anesthetize απίστευτη κομματάρα, τα υπόλοιπα πάρα πολύ καλά, δεν βρήκα μετριότητα.

Marillion
28-04-2007, 19:36
Gia checkarete mia synentevxh.

http://www.progarchives.com/forum/forum ... 160&FID=47 (http://www.progarchives.com/forum/forum_posts.asp?TID=37160&FID=47)

Kapou edw na shmeiwsw oti sto en logo forum o Wilson grafei syxna pykna.Malista eixe dwsei plhrofories pro kairou gia to neo porcupine tree.