PDA

View Full Version : Ποιοί είναι οι πραγματικοί χούλιγκανς

Candiru
13-04-2007, 10:35
Η φανέλα με το μηδέν

"Η αλητεία βασιλεύει"
(Το Βήμα 2/3/2007)

Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από τις συζητήσεις για το γενικευμένο χουλιγκανισμό που εκδηλώθηκε στον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Τουρκίας στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ήρθε το αιματηρό επεισόδιο στην Παιανία για να πυροδοτήσει ξανά την ακατάσχετη φλυαρία των σχολιαστών που διαπιστώνουν και πάλι το αυτονόητο: ότι υπάρχει ανεξέλεγκτη βία στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού!

Κοινός τόπος στη δημόσια αυτή συζήτηση είναι η ανάγκη επιβολής σκληρών μέτρων για να παταχθεί η βία. Προτείνονται ειδικοί νόμοι, θέσπιση ιδιώνυμου, διάλυση συνδέσμων, ενεργοποίηση μέτρων ελέγχου (κάμερες, κλπ) και υποδεικνύονται τα μοντέλα άλλων χωρών για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μόνιμη επωδός όλων των αναλύσεων είναι το σύνθημα «έξω η βία από τα γήπεδα».

Μόνο που αυτό το περίφημο «φαινόμενο της βίας» δεν είναι ούτε ξένο προς τον αθλητισμό ούτε εισαγόμενο στα γήπεδα από κάποιον άλλο χώρο της κοινωνίας. Ο σύγχρονος αθλητισμός έχει συνδέσει την πορεία του (και) στη χώρα μας με τη δημιουργία ενός χώρου γενικευμένης ανομίας και ανοχής σε ειδικές μορφές παραβατικότητας. Ο φανατισμός και η οργανωμένη δράση οπαδών συνδέεται με την προβολή του αθλητισμού ως ανώτερου στάδιου «εθνικής», «συλλογικής» ή «ατομικής» επιτυχίας και σφραγίστηκε τα τελευταία χρόνια με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλου στο ποδόσφαιρο και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Το μυστικό της βίας στον αθλητισμό κρύβεται στον φετιχισμό της νίκης πάση θυσία. Κι αυτή τη σκέψη την έχει καλλιεργήσει με συνέπεια η ελληνική πολιτεία επί χρόνια.

Είναι εύκολο τώρα να μιλάμε για «συμμορίες». Το δύσκολο θα ήταν να καταλάβουμε ότι αυτές οι συμμορίες είναι γέννημα θρέμμα των δεκάδων χιλιάδων που σφύριζαν τις προάλλες τον εθνικό ύμνο του «προαιώνιου εχθρού», των άλλων εκατοντάδων που πανηγύριζαν το καλοκαίρι του 2004 χτυπώντας μετανάστες στην Ομόνοια, αλλά και των «πληγωμένων» θεατών του Ολυμπιακού Σταδίου που ζητωκραύγαζαν –αντί να οικτίρουν- τον απόντα Κεντέρη.

Ο μεγεθυντικός φακός που χρησιμοποιείται σήμερα για να εντοπίσουμε την «αλητεία των γηπέδων» μάς εμποδίζει να διακρίνουμε πέρα από τις συμμορίες. Βλέπουμε τον δυσλεκτικό «συνδεσμίτη» να φανατίζει τους τηλεθεατές του, αλλά δεν κοιτάμε τον πρόεδρο που του δίνει εκπομπή στο κανάλι του. Σχολιάζουμε τους περιθωριακούς φασίστες που επιδεικνύουν τα ρατσιστικά σύμβολά τους στα γήπεδα, αλλά κλείνουμε τα μάτια όταν κάποιος υπουργός υιοθετεί τα συνθήματά τους. Τρομάζουμε με το χασίς που βρέθηκε σε κάποιο σύνδεσμο και ανεχόμαστε το συστηματικό ντοπάρισμα της αθλητικής ελίτ, με τη συνενοχή της ίδιας της πολιτείας. Μιλάμε για καθαρό αθλητισμό και δίνουμε εμείς οι ίδιοι (ως προπονητές ή και γονείς) στα παιδιά μας αναβολικά για να εξασφαλίσουν κάποιο παραπάνω «μόριο».

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να «παταχθεί» η βία των οπαδών χωρίς να θιγεί η οργάνωση της βίας και της ανομίας από τα αφεντικά του αθλητισμού. Αλλά αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Οταν βέβαια τολμήσουν οι πολίτες να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία κάποιου αθλητικού μεγαλοπαράγοντα, θα αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ, όπως διαπιστώσαμε την Κυριακή στο Πεδίο του Αρεως.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα είναι κάτι άλλο. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει ένα πρόσωπο αυστηρότητας προς τους οργανωμένους οπαδούς, αφήνοντας κατά μέρος εκείνους που τους οργανώνουν. Ο χώρος του αθλητισμού έχει χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές ως πεδίο πειραματισμού κάθε λογής εκσυγχρονισμού της κρατικής καταστολής. Εχοντας δεδομένη τη συναίνεση της κοινής γνώμης, στο χώρο αυτό οι κυβερνήσεις εισάγουν ευκολότερα τα μέτρα που θα χρησιμοποιήσουν και αλλού για την αντιμετώπιση κάθε λαϊκής κινητοποίησης. Θυμίζουμε ότι ήταν στα γήπεδα που πρωτοεμφανίστηκαν τα αστυνομικά σκυλιά, ενώ και τώρα στο γήπεδο εφαρμόζονται «πειραματικά» όλες οι νέες μορφές καταστολής και παρακολούθησης.

Περιττό να πούμε ότι αυτή η λογική δεν οδηγεί στην περιστολή της βίας. Αλλά ποιος νοιάζεται; Ως γνωστόν, this is Sparta!

(Ελευθεροτυπία, 6/4/2007)

www.iospress.gr (http://www.iospress.gr)

pitchfork
13-04-2007, 11:18
Ε, βάλε από κάτω και όλα τα σχετικά ποστ που έχω κάνει εγώ και έχεις ολοκληρωμένη εικόνα για το τι επιδιώκει το γαμημένο κράτος.

Μόνο που με τους οπαδούς δεν θα τους περάσει τόσο εύκολα όσο με τα οικολογοαριστεροφασιστοπροβατάκια με τα οποία έχουν συνηθίσει.

ikonoklast
13-04-2007, 11:28
Εδώ που τα λέμε, έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα.

Ένα απο τα χαριτωμένα των ημερών ήσαν το γεγονός οτι η γκάρντιαν και άλλες μεγάλες εφημερίδες απο το λουγκρονήσι, σκούζουν για το ενδεχόμενο να έχομε μάντσεστερ και λίβερπουλ στον τελικό του τσάμπιονς λίγκ στην Α8ήνα. Χαριτωμένο αφ' ενός γιατι στο λουγκρονήσι το πρόβλημα τωνε χούλιγκανς έχει λυ8εί ως γνωστόν. Αφ' ετέρου γιατι εδώ επιχειρείται να λυ8εί με τον ίδιο τρόπο που το έλυσαν και εκεί.

Stay tuned!

cancer
13-04-2007, 15:07
kala an ginei telikos metaksy agglikwn omadwn kai skasoun agglakia gia epeisodia san auta pou kanoun to kalokairi sta nisia ketsi psinomai na doulepsw ekeini ti mera mono ws megalompatsos. xoxoxo.

Not_saved
13-04-2007, 17:18
Proteinw na diorganwsoume panekpaideutiko syllalhthrio tin idia mera :D

pitchfork
13-04-2007, 17:19
Καλά στο τελικό θα πέσει πολύ γέλιο.
Προβλέπω οι Άγγλοι να παίρνουν στο κηνύγι τους αστείους μπατσάκους που έχουμε εμείς και να τους κατεβάζουν τρέχοντας μέχρι το Σύνταγμα....
Και μια Αγγλική ομάδα να έρθει δεν θα έχει διαφορά νομίζω....

asimoulis
14-04-2007, 03:41
den me ekfrazoun auta pou leei i eleutherotipia...

auta me ta idanika tis nikis pou exei kalliergisei to kratos kai tetoia...

mou fainontai mlks kai ektos topou kai xronou...

Candiru
14-04-2007, 07:19
η νίκη πάσην θυσία είναι το "ιδανικό" που καλλιεργείται ώστε να τραβάει τόσους φανατικούς ένας χώρος και κατά συνέπεια ρευστό με τη σέσουλα, όπου ο ανταγωνισμός είναι εγγενής χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό.

Η θρησκειοποίηση του αθλητισμού είναι συνέπεια αυτής της καλλιέργειας με όλες τις εκδοχές της, μέχρι και θάνατο στους άπιστους.

attila
16-04-2007, 07:50
χουλιγκανια ενωθειτε και παμε στα επισημα

rage for order
16-04-2007, 18:15
χουλιγκάνια όλων των θυρών ενωθείτε!

NihilistikOrder
18-04-2007, 01:30
koita i mpala einai to opio tou laou opws kseroume kai apo ti xounta ktl. To oti den exoun allaksei kai polla apo tote episis to kseroume. Apo kei kai pera to ifos tou dimosiografou einai gia ton poutso , kai oi pseftoaristeres/epanastatikes ekfraseis tou to idio. Toulaxiston otan grafeis gia ena toso sovato thema ase tis kommatikes sou pepithiseis (kai odigies) stin akri kai grapse to swsta.
P.S. mias kai eimai kai neos edw mesa , na dieukrinisw oti den ekfrazomai apo kapoia kommatiki parataksi.Apla to anaferw

ikonoklast
18-04-2007, 17:02
koita i mpala einai to opio tou laou opws kseroume kai apo ti xounta ktl. To oti den exoun allaksei kai polla apo tote episis to kseroume. Apo kei kai pera to ifos tou dimosiografou einai gia ton poutso , kai oi pseftoaristeres/epanastatikes ekfraseis tou to idio. Toulaxiston otan grafeis gia ena toso sovato thema ase tis kommatikes sou pepithiseis (kai odigies) stin akri kai grapse to swsta.
P.S. mias kai eimai kai neos edw mesa , na dieukrinisw oti den ekfrazomai apo kapoia kommatiki parataksi.Apla to anaferw
Ένα απο τα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος είναι η χρήση των εκφράσεων "αριστεριστής", "ψευτοαριστερός", "ψευτοαριστεριστής" όταν γίνεται κυρίως απο α8ρώπους που δεν είν στην αριστερά. Έχω καταλήξει και πιστεύω βα8ιά οτι πειδής στην Ελλάδα συγκεκριμένα η "Αριστερά" έχει ένα κάποιο κύρος και ένα τζερτζελέ απο πίσω της, ο χαρακτηρισμός αριστερός στο υποσυνείδητο ακόμα και του πιο μαλάκα φασίστα έχει ένα 8ετικό πρόσημο. Οπότες όταν ειν να λοιδωρήσομε έναν χι μαλάκα αριστερό ποτές αυτός δεν πρέπει να κερδίζει με το σπα8ί του τον χαρακτηρισμό "αριστερός", 8α ειν "ψευτοαριστερός", "αριστεριστής", "ψευτοαριστεριστής".

Εδώ έρχομαι εγώ κι εσύ, αγαπητέ φίλε NihilistikOrder, γιατι έτσι το κάμωσε η μοίρα και έτσι μου την έδωσε τώρα, να συναντη8ούμε για να μου λύσεις την απορία κε να διαψεύσεις με σφοδρότητα αλλα και στοργή τον ισχυρισμό μου. Μετά 8α δώσεις διασαφηνίσεις για ένα ακόμα απο τα μεγάλα μυστήρια του σύμπαντος, τον χαρακτηρισμό "κομματικός" απο α8ρώπους όπως παραπάνω για α8ρώπους όπως παραπάνω. Πειδής κιόλας να πούμε οι "ιοί" είνε σταμπαρισμένοι επι του 8έματος, 8έλω να μου δώκεις τώρα εξηγήσεις για το "κομματικός", αλλιώς να βγάλεις το σκασμό για πάντα, πασοκομηδένι.

Mostos
18-04-2007, 17:59
this is sparta.

ikonoklast
18-04-2007, 18:12
Μόστε αμα πείς οτι είσαι υπέρ των καμερών στα γήπεδα για να μά8ουν οι αλήτες, 8α σου σβήσω τα ποστς και μετα 8α βάλω τους αντμίνς να σε διώξουν απο το φόρουμ. Αλή8εια.

Mostos
18-04-2007, 18:15
δε το έχω σκεφτεί να σου πω την αλήθεια μου.

ikonoklast
18-04-2007, 18:18
Η σιωπή είναι συνενοχή όμως!!! Banned.

carheart
18-04-2007, 18:19
Όχι μόνο κάμερες, αλλά και ελεύθεροι σκοπευτές.

NihilistikOrder
18-04-2007, 18:19
ikonoklast ...me apla logia eisai malakas. Na pw re sy oti eixa kanei kai 1000 post kai eixes parei prefa ti eimai, ok. Alla toso malakas eisai wste na vgaleis kai sumperasma ti eimai apo 10 post , imarton pia. Kai malista eisai sigoura stous MALAKES oi opoioi vrikan tous 300 apolyta fasistiki tainia (mono stin ellada synaivei btw). Opws episis eisai stous malakes pou agnooun tin yparksi tou fyllou 16 tis panspoudastikis , i kai an kseroun to agnooun epideiktika kai proklitika. Opws episis eisai stous malakes pou akoune ti tous lene oi tsopanides tous kai prospathoun na ta anaparagoun mpas kai tous thewrisei kanenas magkes.
Oi ekfraseis pseftoaristeros ktl kollane se autous pou pane na to paiksoun eskypnoi kai epanastatse xwris na apodexontai (kai polles fores oute kan na katalavainoun) , oti einai pionia twn symferontwn tou "dikou" tous kommatos . To na eisai epanastatis den einai kako. To na eisai epanastatis gia symferonta allon einai.
Oson afora to kommatikos....kommatikos=kommatoskulo h' enalaktika ilithios o opoios prowthei idees pou tou pernaei to ekastote komma me plysi egkefalou, kai peithei ton eauto tou oti einai kai dikes tou.
Oson afora ,malakako, to pasokomideni....xaxaxa den mporeis na fantasteis poso makria pefteis. Kai gia na apofygoume alla ilithia post sou . Den anikw se kanena kommatiko xwro. Protimw na skeftomai kai na min kathodigoumai MALAKA

iskra
18-04-2007, 18:23
ton pires xampari kai ton ekmidenises

ikonoklast
18-04-2007, 19:02
ikonoklast ...me apla logia eisai malakas. Na pw re sy oti eixa kanei kai 1000 post kai eixes parei prefa ti eimai, ok. Alla toso malakas eisai wste na vgaleis kai sumperasma ti eimai apo 10 post , imarton pia. Kai malista eisai sigoura stous MALAKES oi opoioi vrikan tous 300 apolyta fasistiki tainia (mono stin ellada synaivei btw). Opws episis eisai stous malakes pou agnooun tin yparksi tou fyllou 16 tis panspoudastikis , i kai an kseroun to agnooun epideiktika kai proklitika. Opws episis eisai stous malakes pou akoune ti tous lene oi tsopanides tous kai prospathoun na ta anaparagoun mpas kai tous thewrisei kanenas magkes.
Oi ekfraseis pseftoaristeros ktl kollane se autous pou pane na to paiksoun eskypnoi kai epanastatse xwris na apodexontai (kai polles fores oute kan na katalavainoun) , oti einai pionia twn symferontwn tou "dikou" tous kommatos . To na eisai epanastatis den einai kako. To na eisai epanastatis gia symferonta allon einai.
Oson afora to kommatikos....kommatikos=kommatoskulo h' enalaktika ilithios o opoios prowthei idees pou tou pernaei to ekastote komma me plysi egkefalou, kai peithei ton eauto tou oti einai kai dikes tou.
Oson afora ,malakako, to pasokomideni....xaxaxa den mporeis na fantasteis poso makria pefteis. Kai gia na apofygoume alla ilithia post sou . Den anikw se kanena kommatiko xwro. Protimw na skeftomai kai na min kathodigoumai MALAKA
Αυτός είναι παιδί ρε σκατόφλωροι, έχετε κάνει το πόλιτιξ μονή οσίας αν8ούσας.

Λοιπόν ΤΣΟΓΛΑΝΕ, μπορεί να χω κάνει κε τέσσεραι χιλιάδαι ποστς αλλα εσύ να έχεις διαβάσει το ένα και παρολαυτά να κάνεις αυτό που μόλις κατηγόρησες εμένα τον αγνό ότι κάνω, τώρα μόλις το πες μωρη τσουτσούνα, πριν πέντε λεφτά, να. Κι ενώ εγώ που σε είπα πασόκο έχω απόλυτο δίκιο κε ξέρω τι λέω, εσύ φροντίζεις να είσαι τόσο κόπανος ώστε όλες σου οι προβλέψεις να πέσουν έξω να πούμε, μαλάκα.

Λοιπόν, δεν είμαι σ' αυτούς που 8εωρούσαν τους τρακόσους "απόλυτα φασιστική ταινία" και η απόδειξη είναι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=639826#639826), ωπ, τον ήπιαμε, τον ήπιαμε;;; Επίσης δε 8α μας πεις εσύ μωρη ΚΟΚΟΝΑ τι είναι το φύλλο 16 της πασπουδαστικής κυρίως γιατι το εν λόγω φύλλο, φίλε, είναι πλαστό και αυτό το ξέρουν όλοι -και οι πέτραι- εκτός απο τους φασίστες και κατι αναρχοφρίκουλες βλάκες να πούμε και αυτό στο λέει ένας τύπος που δεν είναι στο κουκουέ και με βάση αυτό 8α καταλήξω στην τελευταία μου παρατήρηση η οποία είναι η εξής. Δε ξέρω πως το νιώ8εις εσύ ή με τι οράματα μεγάλωσες στο σπίτι σου ή που ζείς βρε αδερφέ αλλα κυρίως μετά την πτώση του τείχους του βερολίνου -αλλα και πολύ πολύ πριν!!- στην ελλάδα και παγκοσμίως το να είσαι αριστερός ή κομμούνι δε σημαίνει οτι είσαι στο "Κόμμα", πως να το κάνομε τώρα. Μπορεί εσύ λοιπόν να δηλώνεις μηδενιστής ή ότι άλλη κλαπαρχιδιά σου κατέβηκε κε να μας λές για αβυσσαλέα μίση μεσα στις ψυχούλες των α8ρώπων και τέτοια και επι της ουσίας να είσαι ΠΑΣΟΚΟΣ, αλλά εγώ και οι συντάκτες του ιού της "Ε", πως να το κάνουμε τώρα, είμαστε κομματικά αδέσποτα και έτσι γουστάρουμε ρε αδερφέ. Και το γουστάρουμε μεταξύ άλλων γιατι αι πατροπαράδοται μορφαί της κομματικής κα8οδήγησης απέβυσαν μοιραίαι κι όλα αυτά και δε περιμέναμε εσένα να μας τα πείς κι όλα αυτά..

Το λοιπόν, αμα 8ες να βγείς και να τα πείς όπως πρέπει, να βγαίνεις και να λές "φίλε είσαι μαλάκας, γιατι είσαι αριστερός, γι' αυτό και γι' αυτό". Τα περι ψευτοαριστερισμών τα λεγε ο παττακός. Τέλος δε μας είπες γιατι το ίδιο το κείμενο είναι για το μπούτσο και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό είναι που σε κα8ιστά πασοκομηδένι. Σαν μας πείς, 8α αναλύσουμε τη συγκυρία και εκεί 8α αποφαν8ούμε σχετικά με το τι είσαι στην πραγματικότητα, έτσι γινονται οι δουλειές.

Candiru
18-04-2007, 19:03
Den anikw se kanena kommatiko xwro. Protimw na skeftomai kai na min kathodigoumai MALAKA

να δεις πού τόχω ξαναακούσει αυτό;
:wink: :πράκτωρ ΘουΒού:

NihilistikOrder
18-04-2007, 19:36
Kalo tha tan na xalarwseis me tous xaraktirismous...
Prwton se xrisimopoiw apo oti den katalaves gia na thiksw mia genikoteri omada anthrwpwn...An den egine antilutpo isws na nai kai diko mou lathos, giati ksanadiavazontas to post mou , mporw na dikaiologisw tin parermineia tou.
Side notes parola auta : ma fysika oti krazei to kk e(?) einai plasto ...prokeitai gia organomeno sxediasmo twn imperialistikwn dynamewn.
Grafeis ston io i me geloun ta matia mou? ante apo kei re vlaka pou to les kai gia stoixeio anagnwrisis
Stamata na vgazeis sumperasmata gia to ti eimai leme. den to xeis...
Kai ama ikseres na diavazeis tha vlepes oti eipa to ifos einai gia ton poutso oxi ta legomena tou me ta opoia se polla simeia symfwnw. kai malista me deuteri anagnwsi simera, kai pio prwini apo tin xtesini, mou fanike ligo pio ok kai to ifos tou gia na pw tin alitheia.
Sto post pou mporei na kaneis ws apantisi , ypenthymizw mazepsou me tous xaraktirismous.

Candiru ...telika den me potheis apegnwsmena e? :shock:

edit: to edit itan gia na diorthwsw ena orthografiko...min akousw kamia aidia. kai episis to deutero gia na to episimanw. Auta

wom
18-04-2007, 20:46
Ας πούμε ο "Ιός" , υποστηρίζω ότι συχνά πυκνά απαξιώνει τα λεγόμενά του διότι χρησιμοποιεί πληρωμένες και εύκολες εκφράσεις --- που ίσως εξασφαλίζουν το κοινό του (?)

Ενώ πχ η άποψη "Το μυστικό της βίας στον αθλητισμό κρύβεται στον φετιχισμό της νίκης πάση θυσία" είναι ενδιαφέρουσα και διδακτική.

Επί της ουσίας, δεν είναι και ο μόνος που αδικεί τις απόψεις του με βάση τον τρόπο που εκφράζεται :)

cancer
18-04-2007, 20:54
Μόστε αμα πείς οτι είσαι υπέρ των καμερών στα γήπεδα για να μά8ουν οι αλήτες, 8α σου σβήσω τα ποστς και μετα 8α βάλω τους αντμίνς να σε διώξουν απο το φόρουμ. Αλή8εια.
eimai teleiws iper (opws iper kai tis katargisis tou asilou sta panepistimia). giati oxi?

carheart
18-04-2007, 21:04
Κοίτα, για αυτό το ποστ θα γίνω πασόκος και κουκουές και παπαχελάς, μα μια μέρα σε μια πορεία κάτι μπάχαλων που τα χαν σπάσει με την ΑΚ που δεν ήμουν, βλέπω ένα τύπο με κασκόλ του Ολυμπιακού. Σκαλώνω. Προτού πάω να τον ρωτήσω ευγενικά τι κάνει παραμάσκαλα με τούτο, βλέπω και ένανε με κασκόλ της ΑΕΚ. Δεν κρατήθηκα, και τον ρώτησα. Έμεινε μετέωρος. Με κοίταξε. Κοίταξε το κασκόλ. Με ξανακοίταξε. Σκιάχτηκα, μα έμεινα στη θέση μου. Ξανακοίταξε το κασκόλ. Πέρασαν έντεκα δευτερόλεπτα. Κοίταξε τους γύρω του. Μετά ρίχνει μία στο κούτελο με την ανοιχτή παλάμη του, και αναφωνεί, όχι τόσο για να το ακούσω εγώ, μα εκείνος ο ίδιος περισσότερο : "Ναι ρε πούστη, ταξική πάλη μου παν σήμερα, αύριο είναι η ΑΕΚάρα"

irreligious
18-04-2007, 21:30
:rofl:

NihilistikOrder
18-04-2007, 21:45
xaxaxaxaxxaxaxaxaxax :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
THEOS

Kai na epimeinw oti den diafwnw me ta osa grafei sto arthro auto , o sygekrimenos dimosiografos. O/h Wom exei apolyto dikio.

attila
18-04-2007, 22:04
Κοίτα, για αυτό το ποστ θα γίνω πασόκος και κουκουές και παπαχελάς, μα μια μέρα σε μια πορεία κάτι μπάχαλων που τα χαν σπάσει με την ΑΚ που δεν ήμουν, βλέπω ένα τύπο με κασκόλ του Ολυμπιακού. Σκαλώνω. Προτού πάω να τον ρωτήσω ευγενικά τι κάνει παραμάσκαλα με τούτο, βλέπω και ένανε με κασκόλ της ΑΕΚ. Δεν κρατήθηκα, και τον ρώτησα. Έμεινε μετέωρος. Με κοίταξε. Κοίταξε το κασκόλ. Με ξανακοίταξε. Σκιάχτηκα, μα έμεινα στη θέση μου. Ξανακοίταξε το κασκόλ. Πέρασαν έντεκα δευτερόλεπτα. Κοίταξε τους γύρω του. Μετά ρίχνει μία στο κούτελο με την ανοιχτή παλάμη του, και αναφωνεί, όχι τόσο για να το ακούσω εγώ, μα εκείνος ο ίδιος περισσότερο : "Ναι ρε πούστη, ταξική πάλη μου παν σήμερα, αύριο είναι η ΑΕΚάρα"

το περιστατικο χαρακτηριζεται ως κακοηθες και αναληθες

NihilistikOrder
18-04-2007, 22:07
ela re min eisai kakiasmenos...ase ton carheart na pei kai ena asteiaki. einai kaloulis sou lew. :D

carheart
18-04-2007, 22:08
βρε φέηκ, σταμάτα πια.

ποιός είσαι που χαρακτηρίζεις και τι.

attila
19-04-2007, 04:11
βρε φέηκ, σταμάτα πια.

ποιός είσαι που χαρακτηρίζεις και τι.

φεαη εισαι και φαινεσαι.
ακομα και στην αστικη δημοκρατια ακομα και ο φασιστας εχει το ελευθερο να λεει οτι θελει.

pitchfork
19-04-2007, 17:21
Όχι όμως και ο βλάκας σε αυτό εδώ το φόρουμ

attila
19-04-2007, 21:59
τοτε γιατι σε αφηνουν και γραφεις?

Mostos
19-04-2007, 22:02
ΓΙΑΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΕΣΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pitchfork
20-04-2007, 00:26
pink

katwrimos
21-04-2007, 02:07
Kai ama ikseres na diavazeis tha vlepes oti eipa to ifos einai gia ton poutso oxi ta legomena tou me ta opoia se polla simeia symfwnw.

sorry filos alla auto einai akoma xeirotero. To na diafoneis me afta pou diavazeis ston io paei sto diavolo, to na diafoneis me to yfos omos deixnei nipiaki skepsi.

Ekei stirizontai kati typoi san ton psomiadi, sto prosito yfos :)

Mostos
21-04-2007, 04:10
katwrime afto pou molis eipes itan vlakeia.

Candiru
21-04-2007, 09:41
όχι στο προστιτό ύφος, αλλά στον συνθηματικού κώδικα λόγο,

οι Ιοί είναι άρα πολύ προσιτοί στον λόγο τους, ένας λόγος στο ύφος του οποίου θα έπρεπε να είναι γραμμένα όλα τα κείμενα που διαχειριζονται περίπλοκες έννοιες και αναλύουν σε βάθος γεγονότα και όχι σε ακαδημαϊκό βερμπαλισμό που απλώς είναι ένας τρόπος να διαιωνίζεις την κοινωνική ανισότητα μεταξύ μιας δήθεν "πεφωτισμένης ιντελλιτζέντσιας" ακαδημαϊκών και επιστημόνων από τη μια και των "αστοιχείωτων" πληβείων και της πλέμπας από την άλλη.

NihilistikOrder
22-04-2007, 13:17
Pwww geniko provlima tyflwsis :D

Agapite man, den elega gia to yfos tou iou...alla tou arthrou pou einai kai to thema tou thread
alla gia na mai eilikrinis o ios den mou leei kai tpt...an kai eniote exei poly swsta themata

ikonoklast
24-05-2007, 19:37
Λοιπόν μετα τον τελικό βγήκαν τα μουνάκια οι άγγλοι και τα σπάσανε όλα.
Αυτό με τους χούλιγκανς πρέπει να σταματήσει και εγώ λέω να το λύσουμε όπως οι άγγλοι.

attila
24-05-2007, 21:44
αντε στο διαολο ρε φιλειρηνιστη.καμια υποχωρηση του οπαδικου κινηματος.
το οπαδικο κινημα δεν καπηλευεται και δε δυσφημειται.

katwrimos
25-05-2007, 00:12
Λοιπόν μετα τον τελικό βγήκαν τα μουνάκια οι άγγλοι και τα σπάσανε όλα.
Αυτό με τους χούλιγκανς πρέπει να σταματήσει και εγώ λέω να το λύσουμε όπως οι άγγλοι.

Oi aggloi hooligans den einai organomenoi kai diktiomenoi opos oi dikoi mas me ton ipokosmo. Gia na ta valeis me organomenous hooligans prepei na eisai etoimos na antimetopiseis nonous tis nyxtas kai tetoies istories...

ikonoklast
25-05-2007, 04:05
Δωσε βάση, δεν είναι πολύ δύσκολο:

Η κυβέρνηση ΝΔ -και όποια φιλελεύ8ερη κυβέρνηση γενικά- σκοπεύει να επιλύσει ένα όποιο κοινωνικό ζήτημα προσφέροντας αύ8ονη βία-χάος-επιτήρηση-καταστολή. Η κυβέρνηση 8άτσερ είχε επιχειρήσει να λύσει όποια κοινωνικά προβλήματα προσφέροντας βία-χάος-επιτήρηση-καταστολή. Η κυβέρνηση ΝΔ σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον χουλιγκανισμό κάνοντας τα γήπεδα μαγαζάκια σα το δεμόλ, κλείνοντας συνδέσμους, αυξάνοντας την αστυνόμευση, τοπο8ετώντας κάμερες μέσα κι έξω, τηρώντας το δόγμα μηδενική ανοχή, μιμούμενη το 8ατσερικό πρότυπο το οποίο φημολογείται ότι λειτούργησε. Οι άγγλοι χούλιγκανς τα σπάνε παντού και πάντα εκτός απο τα γήπεδα της αγγλίας. Οι άγγλοι χούλιγκανς -ως άγγλοι- είναι απο την ίδια χώρα όπου αντιμετωπίστηκε επιτυχώς ο χουλιγκανισμός. Όσοι δηλώνετε φίλα8λοι και σας αφορά πιο άμεσα απο ότι εγω που δε δηλώνω, συνειδητοποίηστε αυτό το πολύ απλό πράγμα και πράξτε ανάλογα.

katwrimos
25-05-2007, 11:02
ma stin agglia den pataxthike o xouliganismos. Aplos metaferthike liga metra ekso apo to gipedo. Diladi emeis tora prepei na plirosoume ta apeira dis se kameres kai asfaleies kai ola afta gia na sfazontai oi mpravoi tou enos me tous mpravous tou allou liga metra makritera?

Ubu Roi
25-05-2007, 11:33
ειρωνεία (η) ουσ. λεπτός σαρκασμός, περιπαιχτικός λόγος.

Συνών. σκώμμα, κοροϊδία.

House Of Low Culture
25-05-2007, 11:58
τι "εμείς". Οι μέσοι Σουηδοί, οι μέσοι έλληνες ή οι μέσοι κατώριμοι? Και για ποια μαφία και ποιους βαρώνους της νύχτας μιλάς. Έχεις πληροφορίες ή στο είπαν στο #thrila7 του grnet? Δηλαδή, ρε παιδί μου, στα ποστς σου από τότε που προσπαθώ να σε διαβάσω, παίζει το εκσής:

Hey vlakes!, stin <insert_random_xwra> <insert_random_rhma> o/h/to <tyxaia_koinwnikh_mastiga>. Sthn politismenh souhdia omws ginete afto, stis IPA ekeino. <insert_akyro_paradeigma> <xwnw_saltses_kai_epiklhseis_se_gamates_mesa_se_eisagwgika_afthenties_alla_kai_sthn_proswpikh_mou_morfwsh_mesa_se_eisagwgika>,
<ipokosmos_mafia_astikh_nomimothta_diethni_dikasthria>

Πιστεύω το παραπάνω το καταλαβαίνεις κι ο ίδιος. Δηλώνεις με κάθε ευκαιρία πόσο αριστερός είσαι και είσαι ακόμα υποστηρικτής της αδιάβλητης ελληνικής δικαστικής εξουσίας και τήρησης των νόμων έτσι όπως είναι τώρα, το οποίο σημαίνει πως τόχεις κάπσει απτο πολύ σουηδικό μπάφο και μάλλον πίνεις πρέζα και τριππάρεις τη μέρα σου. Έχεις την εντύπωση πως μπορείς να μιλάς για τα πάντα σα να έχεις ζήσει μέσα σε αυτά, σα να έχεις πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Δεν κσέρω τι άλλο να πω, σηκώνω τα χέρια ψηλά μαζί με την επιστήμη, 64 κατασκευαστές πλυντηρίων και τον Παύλο Χαϊκάλη μαζί. Είσαι ένα UFO, πιο πολύ ανώριμος παρά κατώριμος. Ευτυχώς που παρόλαφτα είσαι και αστείος(άθελα σου βέβαια) μέσα στην όλη άγνοια και θολούρα του κεφαλιού σου κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να γίνεις ο αγαπημένος μας χρήστης, σε αγαπάμε, σε στηρίζουμε και μη στεναχωριέσαι για τίποτα. You will never walk alone.

katwrimos
26-05-2007, 01:12
xolk, den pistevo oti oloi oi nomoi prepei na tirountai, pistevo oti osoi nomoi exoun noima tin prostasia kapoiou dikaiomatos prepei na tirountai. Nomizeis diladi oti stin ESSD den ipirxan nomoi? Nomizeis oti to KKE esoterikou kai eksoterikou diakirite tin katalisi tou astikou kodika? (starxidia mou vasika ti nomizeis, aplos sto grafo gia na deis oti den iparxei kanena apolitos asimvivasto apenanti stous nomous kai tin aristera - oso oi nomoi stoxevoun stin iperaspisi dikaiomaton)

Oson afora ti dikastiki eksousia pote den eipa oti einai adiavliti i adiafthori i otidipote tetoio.

Apo kei kai pera, otan vlepeis na grafo oti "prepei na timorithei i pania an paravainei tin ergatiki nomothesia" kai esy symperaineis "o katorimos goustarei olous tous nomous", e eisai vlakas re paidimou pos na to kanoume, tetoio prama oute o kandirou den to kanei.

Epi tis ousias sto post sou variemai na apantiso, an sxoliazes tin pragmatiki mou gnomi peri ton nomon mporei kai na apantousa, tora eimai sigouros oti an grapso "ypostirizo tin first amendment tou sintagmatos ton ipa" esy tha katalaveis oti eimai pseftoaristeros kai filoamerikanon. Kai btw den yparxoun logia gia na perigrapso poso starxidia mou grafo an me theoreis aristero i oxi.

House Of Low Culture
26-05-2007, 01:46
αφού σταρχίδια σου, γιατί θυμώνεις ρε ανόητε.

katwrimos
26-05-2007, 01:48
αφού σταρχίδια σου, γιατί θυμώνεις ρε ανόητε.

den thimono

House Of Low Culture
26-05-2007, 01:49
αρχίδια αριστερός δηλαδή.

solution_AK-47
26-05-2007, 04:17
στ'αρχίδια σου αριστερός δηλαδή.

Mitsmann
26-05-2007, 13:31
αριστερα στα FFM

House Of Low Culture
26-05-2007, 15:10
Ο μέσος σουηδός είναι πραγματικός χούλιγκαν, σύντροφοι.

attila
26-05-2007, 23:34
ε,οχι και χουλιγκανς οι σουηδη.
το εχουμε παραγαμησει εδω μεσα.
τα εχουμε ισοπεδωσει ολα

hcpunksonacid
06-06-2007, 00:34
katwrime aneferes oti edw ellada oi hooligans exoun konne me ton ipokosmo.lathos.o idios o ipokosmos(mpravoi,portierides ktl ktl) xwnontai se manoures averta prwtoi-prwtoi.opws omws pio pisw xwnontai kai alloi,apo pitsirikades,junkia,dhmosioi ipalliloi,idiwtikoi,gero hools(40arides),rwsakia,alvanoi kai pakis.apla makari na mhn kopsei pote i fash tou xouliganismou,gt tha metaferthei se alla epipeda(dromou me symmories kali wra opws sto amerika-gt oi edw simmories se kati nikaies,kordelia,neapolh,korydallo einai akoma gia gelia)kai tote tha tremete na perpathsete.oloi oi anthrwpoi pou elkontai apo tin via kai traviountai se opadikes manoures,an tous to kopseis tha pane se alla skinika...