View Full Version : ΕΣΗΕΑ, Αλαφούζοι και ΜΜΕ
ikonoklast
03-04-2007, 21:30
Το λοιπόν μετα απο την πρόσφατη εκδίκαση της μήνυσης και καταδίκη εναντίον του ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, αρ8ρογράφου του Ιου της "Ε" μεταξύ άλλων, απο τους Ι. Αλαφούζο, Μπ. Παπαδημητρίου και Α. Μαζαράκη για το 8έμα της "εξύβρισης" των παραπάνω κατα την απεργιακή κινητοποίηση του Ιουλίου '04 στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και της καταχρηστικής απόλυσης της Όλγας Χωμενίδη απο το "Πρώτο 8έμα" για την κάλυψη των φοιτητικών κινητοποίησεων, έχομε την χ8εσινή απόλυση του Γ. Δελαστίκ απο την "Κ" που ώς γνωστόν ανήκει στο συγκρότημα Αλαφούζου (όπως και ο ΣΚΑΙ).
Δεδομένου οτι οι Τρίμης, Δελαστίκ ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, κα8ώς επίσης και το φιλοκυβερνητικό συγκρότημα Αλαφούζου μην περνάμε σε ακόμα πιο μαύρες ρυ8μίσες στον χώρο της έντυπης και ραδιοφωνικής δημοσιογραφίας (στην τελεόραση έχουμε περάσει εδώ και καιρό);
Δείτε λίνκς, πείτε. Κουολέμα αμα δείς κι εσύ, πές.
χωμενίδη
http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2007/03/17.htm
τρίμης
http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2007/03/19.htm
http://www.iospress.gr/mikro2004/mikro20041030.htm
http://www.radiofono.gr/node/483
δελαστίκ
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=686214 (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=686214)
asimoulis
03-04-2007, 22:00
http://www.travelbrochuregraphics.com/extra/the_falseness_of_antiamericanism_files/antiamerican.jpg
ikonoklast
03-04-2007, 22:10
και που κολλάει αυτό;
asimoulis
03-04-2007, 22:14
na diavazeis ta link pou postareis...
ikonoklast
03-04-2007, 22:21
Αν εννοείς αυτά που λέν στο ιντημίντια περι αμερικανισμού και αντιαμερικανισμού τότε 8α πώ οτι το να ποστάρεις εσύ μια εικόνα που σχετίζεται με αυτό τότε είναι μια μαλακία γιατι αφορά την ανάγνωση που κάνουν δύο χρήστες του ιντιμίντια στο 8έμα ενώ εγώ κάνω άλλη πιο συνολική που μιλά για κάπως γενικευμένη στάση τελευταία στα μέσα για πράματα όπως αυτό που ανέφερα δηλαδή για ποιονικοποίση για απολύσεις για εκδίωξη του συνδικαλισμού για φίμωση της αντί8ετης άποψης για trust μεταξύ των μεγαλομιντιάδων για κακά πράματα γενικά οπότε εσύ με το να κάνεις πέηστ μια εικόνα που βρήκεσ δε κολλάει δε βοη8άει στο 8έμα δεν έχει σχέση 8α πρέπει να πεις την άποψη σου πιο ολοκληρωμένα να την κα8αρογράψεις να είσαισαφής να καταλάβουμε κι εμείς τι λές να μην προσπα8ούμε να αποκρυπτογραφήσουμε την κά8ε μαλακία που έχει ο κά8ε μαλάκας στο κεφάλι του είτε είναι καλό παιδί είτε οχι εγώ ετσι λέω και όπως πάντα τα λέω σωστά άντε τώρα δείξου σοβαρός και όχι μογλης. Μόγλη.
asimoulis
03-04-2007, 22:25
εγώ κάνω άλλη πιο συνολική που μιλά για κάπως γενικευμένη στάση τελευταία στα μέσα για πράματα όπως αυτό που ανέφερα δηλαδή για ποιονικοποίση για απολύσεις για εκδίωξη του συνδικαλισμού για φίμωση της αντί8ετης άποψης για trust μεταξύ των μεγαλομιντιάδων
egw den kanw tetoia analisi me endiaferoun auta alla pio makroprothesma, kai pistevw oti auti ti stigmi proexei i eksodos tis xwras apo imperialistikous sximatismous opws to NATO kai i Eurwpaiki Enwsi kathws kai to ksekatharisma twn amerikanodoulwn kommatiwn tis astikis taksis...
auta proexoun gia mena..
agwnas gia ethniki aneksartisia kai autodiathesi kai epeita i sosialistiki epanastasi...
mia hara einai i eikona ta leei ola...
"amerikanoi parte ton mpoulo apo ti xwra mou kai min mplekeste sta eswterika tis gia na ikanopoiisete ta dika sas simferonta"
ikonoklast
03-04-2007, 22:52
Ναι ρε φίλε αλλα εγώ είμαι φιλοναρίτης και δε λέω τις μαλακίες του μουλού για ε8νικές ανεξαρτησίες και άλλα παραφερνάλια να ούμε, το ελληνικό κεφάλαιο σε αγαστή σύμπραξη με το έξω έχει αναβα8μισμένο ρόλο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και έχει και το μερίδιο του στο στρατηγικό σχεδιασμό και καταπολεμά και τον εσωτερικό εχ8ρό αλλα επιδιώκει και όπου μπορεί εξαγωγή της οικονομικής του ισχύος με γνωστά απο παλίοτερα ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά που αρχίζουν να εμφανίζονται τώρα κα8ώς η Ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και υποβοη8άται απο σ' αυτό απο τις διε8νείς καπιταλιστικές ολοκληρώσεις!!!
Ας πούμε οντόπικ τώρα!!
(btw τι λές δλδ, οτι η απόλυση του Δελαστίκ είναι αμερικανικός δάκτυλος;)
asimoulis
03-04-2007, 23:12
giati to ena anairei to allo automata?
amfivallw gia to an i ellada einai imperialistiki xwra apla to xrisimopoiises san epixeirima...
oti diladi afou "kanei" imperialismo ara den "dexetai" imperialismo auto den les?
aytos apo numetalas pitsirikas egine rapper mperdemenos kkes
asimoulis
03-04-2007, 23:35
http://www.superxmedia.com/issue312/dogtown/Ice-Cube_-B-Real.jpg
http://www.geocities.com/CapitolHill/1884/Kke.jpg
ikonoklast
03-04-2007, 23:39
giati to ena anairei to allo automata?
amfivallw gia to an i ellada einai imperialistiki xwra apla to xrisimopoiises san epixeirima...
oti diladi afou "kanei" imperialismo ara den "dexetai" imperialismo auto den les?
Ποιό ένα αναιρεί ποιό άλλο;
Είπα οτι η ελλάδα εχει αναβα8μισμένο ρόλο σε αυτό που λέμε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δεν ειν μια χώρα "αμερικανόδουλη" που απλώς εκτελεί τα σχεδιαστικά πλάνα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Ο ρόλος της είναι και ενεργός εσωτερικά και εξωτερικά και πα8ητικός αρα το πρόταγμα της ε8νικής ανεξαρτησίας δε μου λέει κατι κα8ώς δεν υπάρχει ε8νικός χαρακτήρας τόσο σαφής.
Γενικώς δεν έχω κάποια πολύ πολύ συγκεκριμένη 8έση επι του 8έματος απλά ξέρω οτι δε συμφωνώ με τη 8έση του μλ, ξέρω οτι η 8έση του ναρ -που σου αράδιασα- είναι ικανοποιητική και ξέρω οτι αφορά άλλο τόπικ που δεν είναι επι του παρόντος και μπορεί και να μην πολυχωρά στο παρόν φόρουμ.
asimoulis
03-04-2007, 23:42
Γενικώς δεν έχω κάποια πολύ πολύ συγκεκριμένη 8έση επι του 8έματος απλά ξέρω οτι δε συμφωνώ με τη 8έση του μλ, ξέρω οτι η 8έση του ναρ -που σου αράδιασα- είναι ικανοποιητική
akrivws to idio kai egw alla antistrofa... 8)
epi tou parontos na dilwsw ekpliktos pou fimonontai dimosiagrafoi to 2007 kai pes me asxeto alla den iksera oti paizoun tetoia...
diladi fantazomouna oti ama eisouna stin kathimerini kai egrafes gia tous amerikanous tha se paramazeve kapoios ipeuthinos ekei...
auta na ginoun gnwsta se autous pou pistevoun tis paparies tis kathimerinis pou thewreitai i poio sovari deksia fillada peri eleutherias (tou logou) isotitas dikaiosinis klp klp logia tou aera...
na min pw gia eleutherous tipous kai den simmazevetai...
gia na prolavw ta simperasmata sas den eimai iper tis eleutherias tou logou kai tis antikeimenikotitas...
i eisai me tous men i me tous de...
kai krinesai giauto...
ikonoklast
03-04-2007, 23:44
Εγώ την αράδιασα!
Σίγουρα περνάμε σε πιο μαύρες μέρες, πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει ελευθερία λόγου στα media (όχι ότι μας ενδιαφέρει βέβαια γιατί και γω δεν θα ήθελα σε μια "αριστερή" εφημερίδα να διαβάζω "δεξιές" απόψεις"), αλλά το πιο σίγουρο είναι ότι συνδικαλιστικά δεν προστατεύεται κανείς - έννομα πάντα. Αν ο εργοδότης θέλει να σε απολύσει, τελείωσες.
enitharmon
04-04-2007, 00:03
φτου και τον διαβαζα το Δελαστικ (και παντα αναρωτιομουνα τι ονομα ειναι αυτο)
ikonoklast
04-04-2007, 00:20
τότε να παίρνεις το πριν!!
don't wanna talk about it giati se ka8emia apo autes tis upo8eseis uparxoun apeires parametroi pou den kserw kai alles pou den katalabainw. ena pragma mono: wraia ta sundikalo-aristeristika kai ta sxetika, alla otan den eisai ekei na ta blepeis apo mesa 'h otan den eisai se 8esh na ta deis pio psuxraima ta pragmata, sou fainontai polu apla kai polu kseka8ara ola. san ton "kako ebraio" kai ton "kahmeno palaistinio" ena pragma. e, den einai toso apla omws. allwste, sto sugkekrimeno xwro einai ola toso reusta kai toso sxetika, pou se 1-2 xronakia mporei na trws ksana apo kei pou katourages.
ikonoklast
04-04-2007, 15:57
Ε, δε νομίζω ότι προσπά8ησα να φουσκώσω κάτι, έχουμε μια καταχρηστική απόλυση, μια καταδίκη του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για συνδικαλιστική δράση και άλλη μιαν απόλυση με ιδεολογικό χρίσμα. Η ίδια η ΕΣΗΕΑ στις καταγγελίες της ήσαν πιο σκληρή. Κακά πράματα ειν αυτά.
κουολέμα, μπορεί να έχεις δίκιο στο ότι κάποιος μπορεί να γλύφει εκεί που κατουρούσε, όμως ποτέ δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια ζυγαριά θύτη και θύμα, εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενο, υπάρχει ριζική οντολογική διαφορά ώστε να τα βλέπουμε αποστασιοποιημένα και αποϊδεολογικοποιημένα και ντεμέκ σε ισότιμη βάση αντιπαράθεσης
Ε, δε νομίζω ότι προσπά8ησα να φουσκώσω κάτι, έχουμε μια καταχρηστική απόλυση, μια καταδίκη του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ για συνδικαλιστική δράση και άλλη μιαν απόλυση με ιδεολογικό χρίσμα. Η ίδια η ΕΣΗΕΑ στις καταγγελίες της ήσαν πιο σκληρή. Κακά πράματα ειν αυτά.
Ναι όμως μιλάμε για άτομα που παλιότερα παίξανε το παιχνίδι της δεξιάς, πόσο μάλλον ζούσαν καθημερινά για να κάνουν "πόλεμο" εκ των έσω.
Για μαλάκα περνάς τον Αλαφούζο ρε ικόνο; Αφού μπορεί, θα το κάνει. Σκληρή "δεξιά" πρακτική, ναι, αλλά έτσι είναι... τα ίδια γίνονται παντού.
katwrimos
04-04-2007, 22:15
Ναι όμως μιλάμε για άτομα που παλιότερα παίξανε το παιχνίδι της δεξιάς, πόσο μάλλον ζούσαν καθημερινά για να κάνουν "πόλεμο" εκ των έσω.
Για μαλάκα περνάς τον Αλαφούζο ρε ικόνο; Αφού μπορεί, θα το κάνει. Σκληρή "δεξιά" πρακτική, ναι, αλλά έτσι είναι... τα ίδια γίνονται παντού.
Den ginetai etsi pantou min trelathoume.
Episis re mlk foive eleos, opoios den einai pasok den paizei anagkaia to paixnidi tis deksias, mporei aplos na min theorei to pasok aristera.
asimoulis
04-04-2007, 22:18
opoios den einai pasok den paizei anagkaia to paixnidi tis deksias
swsto
Λουκά, μην μπλέκεις τη πούτσα με τη βούρτσα. Σου μίλησα εγώ για το ΠΑΣΟΚ;
Συμφωνώ ότι μπορεί κάποιος να μην θεωρεί το ΠΑΣΟΚ αριστερά, αλλά ήμουν πολύ συγκεκριμένος. Τα άτομα που απολύθηκαν εδώ και χρόνια το παίζουν πέρα-δώθε, άλλοτε παίζουν με την αριστερά υποτιθέμενοι ότι κάνουν πόλεμο εκ των έσω, και άλλοτε με την δεξιά - για να μην χάσουν τη δουλειά τους θέλω να ελπίζω.
Ε, απλά η όλη ιστορία δείχνει ότι τα media δεν είναι ελεύθερα, και οι εργοδότες δεν θα ανεχτούν το κάθε κωλόπαιδο (δική τους άποψη) να τους γαμάει το μαγαζί. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ; Η τελευταία πρόταση της Kuo τα λέει όλα...
Phantom Duck
05-04-2007, 00:01
mporei aplos na min theorei to pasok aristera.
ikonoklast
05-04-2007, 01:30
Ε, καλά ποιό παιχνίδι της δεξάς ωρέ παιδιά; Ο Τρίμης πρώην ΚΚΕ εσωτερικού στα τότε, χρόνια στο κουρμπέτι σαν αριστερός αρ8ρογράφος - ρεπόρτερ (με την κανονική έννοια του όρου) και στον ιό και αλλού. Ο δε Δελαστίκ δεν έλεγε κάτι διαφορετικό ούτε σαν αρ8ρογράφος του ΠΡΙΝ (εφημερίς της ανεξάρτητης ριζοσπαστικής αριστεράς) ούτε στην "Κ", γνωστό τοις πάσι οτι αποτελεί στέλεχος του ΝΑΡ και τα τοιαύτα. Ουδείς είπε οτι ο πας Αλαφούζος δε 8α κάνει αυτό που μπορεί αλλα με τέτοιες παραδοχές δεν καταλήξαμε ποτέ κάπου, αναφέρομε το γεγονός αρχικά ενημερωτικά αλλα και για να αντιληφ8ούμε το πράμα σε όλες του τις διαστάσεις. Η τηλεόραση έχει λήξει οτι δεν αποτελεί "αντικειμενική" δημοσιογραφία αλλά νομίζω δεν έχει καταστεί σαφές οτι και στον τύπο αλλα και παντού τα μέσα φαίνονται να ακολου8ούν τα πρότυπα της παντοκρατορίας των φιλοκυβερνητικών μίντια, όπως συμβαίνει εδώ και καιρό σε βρετανίες και ηπα.
Επίσης απο μόνο του το γεγονός οτι μηνύεται και καταδικάζεται για υπέρασπιση συνδικαλιστικής δράσης ο γενικός γραμματέας ενός οργάνου σα την ΕΣΗΕΑ, απο μόνο του αποτελεί είδηση φρονώ.
επιπλέον, μια και ή έχουν ξεχαστεί, ή έχουν περάσει απαρατήτητα:
θανάσης Τριαρίδης: Εγραφε αφιλοκερδώς αποκαλυπτικά αντιεθνικιστικά άρθρα στην Μακεδονία με συμφωνία ότι θα γράφει κάθε βδομάδα ή μήνα εφόσον δημοσιεύονταν χωρίς περικοπές, ειδάλλως θα σταματούσε πάρευτα την αφιλοκερδή συνεργασία. Η κυκλοφορία της εφημερίδας αυξήθηκε και προς τον σχετικό πολιτικό χώρο. Ομως αρνήθηκε να δημοσιεύσει άρθρο για το μακεδονικό, οπότε διακόπηκε η συνεργασία.
Μιχάλης Τρεμόπουλος: Ηταν με σύμβαση και είχε οικολογική στήλη όπου έγραφε όχι μόνο για χορτοφαγία και βιολογική γεωργία, αλλά και για πολιτικά σχετικά θέματα. Η εφημερίδα και τότε εξαιτίας αυτών των πρτότυτπων άρθρων είχε αυξημένη κυκλοφορία. Οταν έθιξε θέμα διαπλοκής όπου ήταν ανακατεμένοι και οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας, χωρίς όμως να αναφέρει ή να γνωρίζει τότε τίποτε για αυτούς, τον έκοψαν αμέσως. Μετά έμαθε τι ακριβώς συνέβη.
Επίσης, εκτός περιστασιακά από τον Αγγελιοφόρο, εδώ και κάμποσο καιρό σκόπιμα καμία άλλη εφημερίδα της πόλης δεν αναφέρει οικολογικό θέμα, ή δελτίο τύπου, αν υπάρχει μέσα το όνομα του Τρεμόπουλου. Με συνέπεια να υπάρχει σχεδόν πλήρης άγνοια για το τι παίζεται στο νομαρχιακό συμβούλιο της πόλης, αλλά και στον σχετικό χώρο της πόλης.
ikonoklast
06-04-2007, 16:53
Δε 8α αφήσω να πάει έτσι άπατο το 8ρέντ των μεγάλων αποκαλύψεων πειδής εσείς είστε κοτάρες λυράτες.
Τι εννοείς;;
Episis re mlk foive eleos, opoios den einai pasok den paizei anagkaia to paixnidi tis deksias, mporei aplos na min theorei to pasok aristera.
Τι εννοείς;;
katwrimos
06-04-2007, 19:47
Τι εννοείς;;
Enoo oti yparxoun krati sta opoia i apolysi dimosiografou proksenei tetoio xamo pou den aksizei ton kopo apo ti meria tou mesou. Px agglia an eisai arthrografos stous financial times kai se apolysoun epidi egrapses kati me to opoio diafonei i sintaksi, to arnitiko sousouro pou tha imiourgithei tha einai toso megalo pou den symferei tin efimerida na apolysei kapoion etsi stegna.
House Of Low Culture
07-04-2007, 02:54
αν επιθυμείς την αποδέσμευση από το λυρί, δώσε και εκσηγήσεις γι' αυτό.
Pitsadoros
07-04-2007, 04:07
distixws gia sena exei aderfo pou se gamaei sto lepto
ikonoklast
14-04-2007, 15:17
Οι επιστολές της μπουγάτσας και του δελαστίκ στην ΕΣΗΕΑ:
http://i-press.blogspot.com/2007/04/blog-post_12.html
http://www.e-liberta.gr/site/content.php?artid=2968