Log in

View Full Version : Straighthate + Konkave

Phantom Duck
30-03-2007, 13:09
Ε τι να πω, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα:

Το λάιβ παραδόξως δεν άργησε πάρα πολύ για τα δεδομένα του Αν, μια ωρίτσα περιπίπου δηλαδή.

Οι Borderline Syndrome δε μου άρεσαν ιδιαίτερα καθώς μέσα σε μισή ώρα ας πούμε έπαιζαν από φανκ και φέηθ νο μόρ περάσματα μέχρι ντεθ μεταλλιές και αρκτούρους σημεία (όπως μας ενημερώνει οι χρήστης σταρμπρέηκερ από το κοντρόλ). Κούραση γενικώς, ίσως αν έμπλεκαν καλύτερα τις επιρροές τους να μου έλεγαν κάτι, τώρα ήταν (ιμο) ένα κολλάζ από διαδοχικά ξεκάρφωτα τζαμαρίσματα. Δε μ' άρεσε κι η χρήση των πλήκτρων αυτά.

Στο μεταξύ, ο κόσμος ήταν αρκετά λιγοστός και ο ήχος μετριότατος, κάτι το οποίο επιδεινώθηκε στη συνέχεια. Σειρά των Konkave λοιπόν, τους οποίους είχα ακούσει μόνο στο Idiocy Mode MCD και ήξερα ότι έχουν εξελιχθεί αρκετά. Από τεχνικό χάρντκορ / grind είχαν προχωρήσει αρκετά προς την κατεύθυνση των καιρών, δηλαδή πιο μπρούταλ (death) και τεχνικά (math) πράματα με τα κλασικά πλεόν κραστ σημεία. Η φωνή του τραγουδιστή έχει γίνει αρκετά πιο βαρία (βλ. Tragedy αλλά κι εγχώριοι ήρωες όπως ο ΛαΦουντ), αν και προτιμούσα τα παλιότερά του σκισίματα. Έπαιξαν νομίζω μόνο καινούρια τραγούδια, από τα οποία ξεχώρισα το "Shalashaska" που μου είχε ήδη αρέσει από το MySpace τους. Ο Μάρκος στα ντραμς ήταν εντυπωσιακός, γενικώς καλοί με μόνο πρόβλημα τον ήχο στις κιθάρες που μου ακούγονταν τελείως βαβουριάρικες και τον γενικά ήρεμο κόσμο (ε βέβαια, τόσοι που ήμασταν) παρά τις προσπάθειες του τραγουδιστή να ξεκινήσει πιτ στο "Exterminating..." (ξέρετε, μαπίδια στον ανύποπτο κόσμο και τέτοια). Μετά από έξι κομμάτια ή κάτι τέτοιο αποχώρησαν, και μετά από ελάχιστο χρόνο ανέβηκαν οι Straighthate, τους οποίους θα είχα για πρώτα φορά την ευκαιρία ν' απολαύσω έχοντας πρώτα ακούσει προσεκτικά το φανταστικό Indigenous.

Ξεκινώντας με το αγαπημένο μου "Kollapse", το πανηγύρι ξεκίνησε αμέσως. Ο "νέος" ντράμμερ ήταν πολύ καλός και αυτό φάνηκε και στα νέα κομμάτια όπου έκανε τη διαφορά, ο Πάνος κλασικά τα έχωνε χωρίς αύριο, ο μπασίστας- μορφή ήταν δύναμη (με κίνδυνο της ζωής του συνέχισε να παίζει ακόμα κι όταν του έφυγε η ζώνη του μπάσου) και οι κιθάρες... ε τι να πω, εγώ προσωπικά δεν άκουγα και πολλά καθότι το προαναφερθέν πρόβλημα με τον ήχο είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του, κάλυπταν αρκετά και τα φωνητικά, εκεί που ακούγονταν πάντως ήταν όμορφες. Κάτι ψυχεδέλειες εκεί στα νέα, πιο κραστοhydrahead και straightforward κομμάτια ήταν το ατού τους στη συναυλία. Χορταστικότατο σετλιστ 16 τραγουδιών (8 από το Indigenous, 4 καινούρια κι ένα instrumental, διασκευές σε Napalm Death, Skitsystem, Entombed), κορυφαίες στιγμές το αργόσυρτο πέρασμα στο Hugher και το τέλος με το φοβερότατο "Which One Of Us". Την επόμενη φορά θέλουμε ν' ακούσουμε και "You'll Never See Heaven" μόνο και μόνο για το στίχο "I met Jesus just the other day".

Ωλ ιν ωλ, περάσαμε ένα όμορφο βράδυ, οι Straighthate ήταν άριστοι, ε ο ήχος με ταλαιπώρησε αρκετά είναι η αλήθεια αλλά δε βαριέσαι. Σειρά των Sun of Nothing τώρα.

stam and the witches
30-03-2007, 20:33
Οφείλω να πω πως υπέστησα ένα μεγάλο δίλημμα μεταξύ του μονολιθικού live στο Rodeo και αυτού στο An. Βλέποντας τα σχόλια για το πρώτο μάλιστα ένοιωσα τύψεις που δεν ήμουν εκεί, για το λόγο ότι θα έβλεπα πρώτη φορά live ορισμένες μπάντες καθώς και για το ότι μάλλον επρόκειτο για live που θα έτρεφε τις μπαφοστονερικές μου ορέξεις. Χτες όμως μάλλον είχα όρεξη για βία και έτσι προτίμησα Straighthate.

Και μιλώντας για βία, θα ήθελα να σταθώ σε αυτό. Οι Straighthate είναι από τις λίγες μπάντες που έχω δει που μεταφέρουν αυτή την αίσθηση στα live τους. Δεν είναι μόνο το ντάπα-ντούπα, η πόρωση και το pit, μιλάμε για αγνή βία και αρρώστια, κάτι για το οποίο ευθύνεται κυρίως ο Πάνος. Η ενέργεια που μεταφέρει στο κοινό είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Η λύσσα, το ξύλο με τους οπαδούς, τα Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α βαριά φωνητικά, που μάλλον πρόκειται για γκάρισμα δίχως αύριο και όχι για καθαρόαιμα brutal, πιάνουν τον παρευρισκόμενο στον ύπνο και καθιστούν το live περισσότερο εμπειρία παρά μουσικό event. Ο ήχος μου φάνηκε pretty much ok προσωπικά, και στα καινούργια κομμάτια σα να διέκρινα 1-2 ψυχεδελικές τζούρες. Αν υπάρξει κάποια τέτοια μελλοντική κατεύθυνση θα είμαι ευτυχισμένος.

Οι Konkave μου καναν εντύπωση επίσης. Τα rehearsal κομμάτια στο myspace με είχαν αφήσει μάλλον αδιάφορο, αλλά το live με διέψευσε ευχάριστα. Math/thrash/core θα το ονόμαζα αυτό που παιζαν, με μπόλικα σημεία που σε προκαλούν την επιθυμία να σπρώξεις τον διπλανό σου στο pit. Κάποια ελαφρώς sludge riff έδωσαν ρέστα επίσης. Ψιλοάψογους θα τους χαρακτήριζα, οπότε περιμένουμε να ακούσουμε δείγμα τους με μία πιο καλή παραγωγή.

Για τους Borderline Syndrome με κάλυψε ο Phantom Duck. Οι επιρροές τους είναι λίγο ατσούμπαλα συνδεδεμένες, ενώ τα καθαρά φωνητικά θέλουν κι αυτά πολύ δουλειά ακόμα. Τα groovάτα σημεία όμως ψιλοδίναν.

Αυτά, κάντε κι ένα split γιατί γράφουμε σε λάθος section :P

MastodontoideaPliokenous
31-03-2007, 01:42
ο μπασίστας- μορφή ήταν δύναμη (με κίνδυνο της ζωής του συνέχισε να παίζει ακόμα κι όταν του έφυγε η ζώνη του μπάσου)

Ε δεν θα του ηταν κ πολυ δυσκολο με το μπρατσο που εχει.Κορυφαια στιγμη του λαιβ ο τραγουδιαρης ΜΟΡΦΗ των κβαζαρ ξυπολυτος στο πιτ

hvilelos?
31-03-2007, 02:06
Akoute Kvazar ekei katw e

Thomas_G
02-04-2007, 10:47
Eixa na do Sraighthate merika xronia...
Tous prolava eutixos apo tin arxi giati prin imoun Rodeo...
Apla me afisan malaka kai den to perimena.....
Gamatos ixos,kommatia,skiniki parousia...
Kala to argo kommati pou den exei vocals apla gamei...
Cheers dudes!!

panos_SXH
04-04-2007, 14:37
SXH + KONKAVE fotoz from da gig at:
http://morethansounds.net/