View Full Version : [Cinema] The Fountain (2006)
Μιλήστε λίγο σοβαρά για μας που το σκεφτόμαστε να τη δούμε όμως ε.
Μαλακια το κριτηριο που χρησιμοποιω αλλα ειδα πριν λιγο το τρειλερ και πιστευω οτι θα ειναι απιστευτη ταινια. Θα παω να το δω καποια στιγμη σιγουρα.
Απο αποψη εικονας ειναι εξαιρετικη. Υπεροχο σαουντρακ, πετυχημενα δεμενο με τη φωτογραφια.
Αλλα μεχρι εκει.
Νοηματικα δεν αποτελει καμια πρωτοτυπια, φλερταρει ατελειωτα με τη Νιρβανα, και εχει παραλογα μεγαλη διαρκεια για κατι στερεοτυπο και τετριμενο που θελει να εκφρασει.
Δες τη για χαλαρωση, αλλα μη περιμενεις κατι παραπανω.
Για μενα, πολυς χαβας για το τιποτα. Εδω μεσα οι περισσοτεροι εχετε δει ανωτερες ταινιες.
the_kindly_one
19-03-2007, 11:35
Αυτό που είπε η Havoc. Ουσία 0 ολοστρόγγυλο, χαρακτήρες ανύπαρκτοι, βαρετό... αλλά υπέροχο αν το δεις σαν video-clip! Τελικά ο Aronowsky γυρίζει τις ταινίες ή ο Mansell;
Zoonchild
19-03-2007, 11:47
θα συμφωνησω και εγω με την χαβοκ, αν και δεν θα μαι τοσο απ(ο)λυτος οσο η αποπανω γιουζερ για την κολουρα....στην τελικη δεν ειδα πολλες διαφορες με τις υπολοιπες ταινιες του αρονοφσκι-οι οποιες δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα ουτως ή αλλως. Αν σε καποιον αρεσαν(ειδικα το Requiem)μαλλον θα την βρει εξισου συμπαθητικη.
το σαουντρακ ομως ειναι απιστευτο!
me ti exei na kanei (re) kargiolia.
Αν καταλαβα καλα απο το τρειλερ ενας τυπος αγαπησε μια γυναικα, αυτη εχει καποια τερμιναλ ιλνες και αυτος κανει τα παντα για να την σωσει γιατι εκτος απο αστρονομος και συγγραφεας, ιδιοτητες που απεκτησε απο τη γυναικα αυτη, ειναι και ιατρος, βιολογος, φυσικομαθηματικος και λιγακι ροκ σταρ οποτε λογικα η ταινια εναλασσεται μεταξυ πραγματικοτητας και βιολογικης ερευνας για να κερδισει τον θανατο και μεταξυ μιας εναλλακτικης παρελθοντικης φανταστικης πραγματικοτητας με ιπποτες, σπαθια, ινδιανους, το δεντρο που ειναι η πηγη της αιωνιας ζωης και πολυ ρομαντσο, ολα αυτα λογω χρησης ναρκωτικων και παραισθησιογονων ουσιων.
Ε νομιζω πλεον δεν χρειαζεται να δεις την ταινια.
Angelcurse
23-03-2007, 03:23
Όπως το εξέλαβα εγώ, χώρις να έχω δει trailer ή να έχω διαβάσει κριτικές, παρά μόνο βλέποντας την ταινία: Η αγάπη για κάτι, όπως αυτή εκφράζεται σε τρεις διαφορετικές εποχές. Την Ισπανία του 1500, το σήμερα κ ένα υποθετικό μέλλον. Όντως πολύ δυνατή μουσική (αυτό το περιμέναμε όμως, έτσι;) εξίσου δυνατή φωτογραφία αλλά ρε γμτ ουσία μηδέν. Έστω ένα γαμημένο μήνυμα ή για να το θέσω καλύτερα, έστω ένα λίγο πιο ευκολονόητο μήνυμα.
:spoiler:
Όντως όχι κ τόοοοοσο πρωτότυπη ιδέα, μου άρεσε όμως που έδωσε τη σωστή διάσταση στο τι ορίζεται ως αγάπη αναλόγως την εποχή. Από την τυφλή υπακοή/θαυμασμό στη βασίλισσα, στον παθιασμένο έρωτα/εκτίμηση για την σύζυγο του, ως την αγάπη για το δέντρο στο υποθετικό μέλλον.
sabbattack
23-03-2007, 05:12
Einai patata. :)
oti eipe h gunaika ths zwhs mou
p.s, esu na stelneis kamia nea suntagh apolepishs e!!
Dr. Death
23-03-2007, 07:55
το ειδα σημερα τζαμπα στα βιλατζ
παλι καλα που ηταν τζαμπα.
μετρια ταινια ..πολυ κλαψομουνιαση
αργοτερη κι απ αυτο που πραγματευεται ..το θανατο.
αλλο λιγο και μια εγγυα μες το σινεμα θα ειχε τοκετο.
μουσικη ΟΚ
φωτογραφια τα σπαει ...πανω κατω οτι ειπε η χαβοκ..αλλα ανουσια και ασημαντη χωρις κανενα νοημα δεν νομιζω...αντιθετα με αλλες που δεν εχουν να πουν τιποτα απολυτως απο ενα λαβ στορυ ειτε με χαπυ εντ ειτε χωρις χαπυ εντ..αυτη μιλαει για το πως αντιλαμβανεται ο ποιητης το θανατο.
νταξ πολυ κλαψομουνιαση...
α και μην ξεχασω..μιλαμε για πολυ κλαψομουνιαση.
αυτα
karharias
23-03-2007, 19:14
...ολα αυτα λογω χρησης ναρκωτικων και παραισθησιογονων ουσιων.
Ε νομιζω πλεον δεν χρειαζεται να δεις την ταινια.
Μα αυτός δεν είναι λόγος για να την δεις?
invisistoned
17-04-2007, 05:32
Μπραβο Αρονοφσκι :thumbsup:
House Of Low Culture
18-04-2007, 03:25
ένα μακροσκελές ποστ ροκ βίντεο κλιπ και ένας όμορφος οπτικοακουστικός οργασμός που δεν μου φάνηκε να έχει νόημα όμως. Θα το ξαναδώ και ίσως βρω κάποιο.
osoi eipate oti de sas arese eiste gidia giati autoanaireiste apo ta idia sas ta sxolia. kai telos panton einai tainia tou aiona kai tetoia.
dld o apopanos mou amesws amesws psaxnei na vrei noima se ένα μακροσκελές ποστ ροκ βίντεο κλιπ και έναν όμορφο οπτικοακουστικό οργασμό. mi vlepete tainies, min akoute mousiki, mi mas lete ti gnomi sas. se mas. tous eklektous.
House Of Low Culture
18-04-2007, 19:17
έλα μωρέ μαλάκα, ωραίο ήτο. Αλλά δεν έβγαζε κάνα νόημα. Προτείνω να το δείτε πάντως όσοι δεν τόχετε δει.
emena marese to noima tou :/
When Black Roses Bloom
18-04-2007, 19:23
osoi eipate oti de sas arese eiste gidia giati autoanaireiste apo ta idia sas ta sxolia. kai telos panton einai tainia tou aiona kai tetoia.
dld o apopanos mou amesws amesws psaxnei na vrei noima se ένα μακροσκελές ποστ ροκ βίντεο κλιπ και έναν όμορφο οπτικοακουστικό οργασμό. mi vlepete tainies, min akoute mousiki, mi mas lete ti gnomi sas. se mas. tous eklektous.
Let me fuckin' touch you... :pink: :pink:
BURNIN AMBITION
22-04-2007, 02:17
entaxei deos. na po tin amartia mou oute to requiem exo dei oute to pi. omos me tetoia tainiara, tin kaluteri tainia tou sumpantos ever, tha tis do. ti theos o aronofski.
polu kapsimo. diladis ti na po. apla de xero ti na po kai grafo malakies.an xerei kaneis kamia tainia paromoias sunaisthimatikis kai psuxikis karampolas, as pei
Pitsadoros
22-04-2007, 18:50
kaloutsiko. to requiem itan kalitero. poli wraia mousiki k eikones intint. kapoio minima pige na perasei alla to oxi k toso simantiko mou fainetai. sigkinitikes stigmes kales. provlepsimes oles oi skines
Fireknight
22-04-2007, 19:30
exei kaneis to graphic novel ?
leei tpt?
Buddy Lackey
24-04-2007, 02:09
Loipon to "The Fountain" einai ergo asyllhpths empneyshs apo opoia pleyra kai na to deis. Perastika se osous den vrikan kapoio nohma kai perastikotera se osous thelan sonei kai kala na vroun kapoio. Se antithesi vevaia me ton Burning Ambition, emena me gemise me aisiodoksia h olh fash, mporei vevaia to idio na ennoei kai aytos kata vathos, alla den nomizw.
re alania h tainia paizetai se kana cinema??K an nai poy??
http://www.athinorama.gr/cinema/data/mo ... sp?id=8165 (http://www.athinorama.gr/cinema/data/movies/default.asp?id=8165)
lost_icon
25-04-2007, 11:18
eftyxws pou den plhrwsa gia na th dw..
p.s. kai epishs afto to kamenostalewplagiwsmeeikonouleskaisxediakiathing exei psofhsei kai den travaei allo.
Marillion
25-04-2007, 11:29
Shmera tha tin doume kai tha postarw comments to vrady.Fingers crossed.
βασικά να πούμε συμφωνώ με όλους.
τα χει όλαυτά που είπατε η ταίνια:
einai aronofsky.
υπεροχο σαουντρακ, πετυχημενα δεμενο με τη φωτογραφια.
φλερταρει ατελειωτα με τη Νιρβανα.
υπέροχο αν το δεις σαν video-clip.
την Ισπανία του 1500, το σήμερα κ ένα υποθετικό μέλλον. Όντως πολύ δυνατή μουσική (αυτό το περιμέναμε όμως, έτσι;) εξίσου δυνατή φωτογραφία αλλά ρε γμτ ουσία μηδέν. Έστω ένα γαμημένο μήνυμα ή για να το θέσω καλύτερα, έστω ένα λίγο πιο ευκολονόητο μήνυμα.
ένα μακροσκελές ποστ ροκ βίντεο κλιπ και ένας όμορφος οπτικοακουστικός οργασμός που δεν μου φάνηκε να έχει νόημα όμως. Θα το ξαναδώ και ίσως βρω κάποιο.
tainia paromoias sunaisthimatikis kai psuxikis karampolas.
einai ergo asyllhpths empneyshs apo opoia pleyra kai na to deis.
emena me gemise me aisiodoksia h olh fash
κιάλλα ακόμα.
γιαυτό γαμάει.
Tonosalata
26-04-2007, 10:58
μμμμμ
πρέπει όμως να την δω ξανά
Fireknight
26-04-2007, 16:15
tin defteri fora pou tin eida mou arese akoma pio poli :!:
Fireknight
26-04-2007, 16:28
fxaristo
Marillion
28-04-2007, 18:59
Dhlwnw enthousiasmenos kai ekstasiasmenos.Epishs oti eipe o lackey 100% (peri nohmatos)
MoRmEnGiL
30-04-2007, 00:44
kala e mou dinete thn entypwsh oti eisaste hli8ioi wres wres.
an den ebgaze nohma(ta) ayth h tainia den ebgale pote kammia.
einai xalara h kalyterh fetinh tainia so far kai de blepw kapoia na thn ek8ronizei dld.
kai mia apo tis kalyteres tainies pou xw dei ta teleutaia 10 xronia. toso apla.
(e3airounte o buddys o sympos kai osoi symfwnisan mazi tous :P)
einai xalara h kalyterh fetinh tainia so far kai de blepw kapoia na thn ek8ronizei dld.
oute auti? (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=798125&lngDtrID=253)
MoRmEnGiL
30-04-2007, 01:37
oute auti? (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=798125&lngDtrID=253)
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Shadowking
09-05-2007, 17:01
Μόλις την είδα. Δενέχω λόγια, πραγματικά. Δεν ξέρω αν είναι η ταινία του αιώνα, της χιλιετίας ή του σύμπαντος, δεν μου αρέσουν άλλωστε τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Απίστευτη μουσική, απίστευτες εικόνες νοήματα όχι με την προφανή έννοια του όρου υπήρχαν παντού δεν ξέρω, δεν βρίσκω νόημα να συνεχίσω.
Δεν είμαι καλά.
Lost_In_Cooperland
02-06-2007, 02:56
BURNIN AMBITION
02-06-2007, 04:38
dilono suglonismenos kai sumfono parauta me ton poiiti
otieipe
Pinatero
06-07-2007, 13:40
ο δρόμος προς το θάνατο θα σας γεμίσει δέος
PainOfSalvation
06-07-2007, 14:19
8a mas klasei t'arxidia :D
Βασικα την εχω δει εδω και κανα 2 βδομαδες. Το χανει. Ειναι απλα αριστουργηματικη, ισως η μονη φετινη με αυτον τον χαρακτηρισμο.
Pinatero
06-07-2007, 15:45
8a mas klasei t'arxidia :D
ο δρόμος προς τ'αρχίδια θα σας γεμίσει πέος
PainOfSalvation
06-07-2007, 16:05
:thumbsup: eeeeeeetsi
carheart
28-09-2007, 01:46
Το είδα και γω νωρίς νωρίς και μου φάνηκε κινηματογραφικά τέλειο, συναισθηματικά πλούσιο, γεμάτο εικόνες, γεμάτο απίστευτη ατμόσφαιρα, πιό απίστευτη μουσική και για να ακριβολογώ δύσκολα μπορεί να τα πετύχει κανείς όλα αυτά μαζί.
Κιαν δεν είχε νόημα δεν πειράζει, έπαιζε ο Randy.
BURNIN AMBITION
28-09-2007, 02:31
Το είδα και γω νωρίς νωρίς και μου φάνηκε κινηματογραφικά τέλειο, συναισθηματικά πλούσιο, γεμάτο εικόνες, γεμάτο απίστευτη ατμόσφαιρα, πιό απίστευτη μουσική και για να ακριβολογώ δύσκολα μπορεί να τα πετύχει κανείς όλα αυτά μαζί.
Κιαν δεν είχε νόημα δεν πειράζει, έπαιζε ο Randy.e oxi kai den eixe noima. vevaia otan to eida imoun kamenos.tora po ueimai kool kai akouo black, den tolmo na to do. de tha mporo na eglimatisto. paramenei apisteuti tainiara.apisteuti
FANTASMA
28-09-2007, 20:40
:)
Griffith
28-09-2007, 22:22
η ταινία (που άργησα πολύ να δω) είναι μια ένεση ήχου,εικόνας και συνειρμών και ένα αποστομωτικό κρεσέντο συναισθημάτων.κάνα δεκάλεπτο αφού τελείωσε και ακόμα χάζευα την οθόνη.όσοι δεν γουστάρατε,ειδικά όσοι ψάχνατε και δεν βρίσκατε νόημα και συνοχή,πρέπει να προσπαθήσατε πολύ.δεν θα μπορούσε να είναι προφανέστερο,τουλάχιστον αν δεν προσπαθήσεις ντε και καλά να το γράψεις σε μια παράγραφο,strictly for promotion purposes.
Rattlehead
01-10-2007, 23:24
Tsimphste kai to soundtrack: http://rapidshare.com/files/53191185/The_Fountain.rar 8)
Pastor_Of_Muppets
16-10-2007, 10:09
καλα,το The Fountain ειναι η πρωτη ταινια που κατεβασα σε HD 720p.
θα την ξανα-ματα-δω μπολικες φορες γιατι απλα ειναι ενα eposch.
δεν εχει σχεση με το Into Glory Ride .
MoRmEnGiL
19-10-2007, 06:47
twn manowar?
poio into glory ride wre?
Pastor_Of_Muppets
19-10-2007, 09:53
twn manowar?
poio into glory ride wre?
η ταινια ειναι επικη.
αλλα δεν εχει σχεση με την "επικουρα" των μανογουορ.
αυτο ειπα.
MoRmEnGiL
19-10-2007, 15:26
a,lol. Epikh de les tpt.. Btw mias kai se petyxa, eixate kanei 8eiko wall me th maria ^^x
Pastor_Of_Muppets
20-10-2007, 14:14
a,lol. Epikh de les tpt.. Btw mias kai se petyxa, eixate kanei 8eiko wall me th maria ^^x
thx mate.
FANTASMA
03-01-2008, 06:31
Για πειτε τωρα που κατασταλαξε και περασε και λιγος χρονος να την μυθοποιησουμε και λιγο ακομα, δε θα θελατε να εχετε φτιαξει αυτην την ταινια?!? Εγω με τιποτα γιατι μετα θα πρεπε να αυτοκτονησω εχοντας αγγιξει την τελειοτητα.
Αριστούργημα με ένα από τα καλύτερα OST όλων των εποχών.
Επίσης, κάτοχος της πιο stoner-space σκηνής στην ιστορία του κινηματογράφου [της 'ανάληψης' του φαλακρού επιστήμονα στο χάος].
Η ταινία μου γάμησε ολοσχερώς το μυαλό.Αυτά.
Rattlehead
07-01-2008, 16:27
Η ταινία γαμάει απίστευτα, και προσωπικά μου αρέσει το γεγονός ότι μπορούν αν υπάρξουν πολλές ερμηνείες...
FANTASMA
07-01-2008, 17:01
Μπορουν αν υπαρξουν, τι?
Rattlehead
07-01-2008, 20:09
να υπάρξουν, προφανώς είναι τυπογραφικό
karharias
17-01-2008, 14:24
Είχα διαβάσει ότι η ταινία χρειάστηκε 5 χρόνια για να γυριστεί. Πρώτος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπραντ Πιτ ο οποίος τελικά άφησε την ταινία στη μέση των γυρισμάτων.... καλύτερα....
FANTASMA
18-01-2008, 06:43
Βασικα εχει στο wikipedia (τι περιεργο) ολη την ιστορια της ταινιας, η ιδεα για την οποια προηλθε οταν ο Αρονοφσκι ειδε το Ματριξ. Τρελη διαδικασια μεχρι να βγει το αριστουργημα που βγηκε τελικα. Και χιλιες φορες με Χιου Τζακμαν εννοειται.
den uparxei megaluteri patata.
den uparxei dikaiologia gia tin 1,5 wra pou molis exasa apti zwi mou.
rincewind2k
08-12-2008, 00:45
0.
Kelldorain
08-12-2008, 01:05
0.
Αυτό. Μες στις καλύτερες του 2007.
dopefiend
08-12-2008, 02:49
eksairetiki tainia kai soundtrack.
Fireknight
08-12-2008, 05:26
etsi einai
Darkling
29-03-2009, 05:25
Ρε ταγάρια (σικ), πως γινεται να μη σας αρεσε????
ela nte.
mono se mia vlaxopiksiz de 8a arese. ante kai se ena orkwto.
malakes to soundtrack einai tromaktiko einai ena riff aptin kolasi se basanizei glika mexri na xwseis to maxairi ekei mesa va8ia na iremiseis napoume.
Όλοι εσείς που κράζετε:
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΨΑΓΜΕΝΟΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ. ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ.
αυτό.
Ε οχι ρε πιξις
εσυ μην δεις καραφλα να παιζει σε ταινια,κατευθειαν να την λατρεψεις.
παντως πιξις δεν ειναι καθολου πατατα.
Ασταδιαλα ρε. Τον ειχα και αβαταρ. :P:moutza:
το θυμαμαι ρε!για αυτο στο ειπα!:P
Η αποψη μου για την ταινια δεν εχει αλλαξει ομως ακομα και τωρα που εχω βγαλει μαλλια.
αν αλλαζε προς το αρνητικο,σε βλεπω να εβαζες αβαταρ τον Dr.Evil.
ή εστω το παιδι του,τον minime(m).
Ra Pariah
28-06-2018, 22:53
Ερμήνευμα για το cheesy από το slang:
This is an important word and nobody has it right yet. What it means is: Trying too hard, unsubtle, and inauthentic. [...]
Στο θέμα μας: Απύθμενη ΠΑΤΑΤΑ. Ταινία που μόνο «μυρωδιάδες» και «παραλίες» (βλ. «παραλίας, ο») δύναται να εντυπωσιάσει. Εμετός από το μάτια. Δ' διαλογής τυρί.