PDA

View Full Version : Βινύλια & πικάπ

Parasight
01-03-2007, 19:14
Είμαι στο ψάξιμο για αγορά πικάπ και θα εκτιμούσα συστάσεις από κάποιους πιο ειδικούς από μένα. Λογικά πράγματα, δε θέλω ούτε το πιο εξεζητημένο ούτε της πλάκας, δλδ κάτι αξιοπρέπές όσο και οικονομικό. Το "οικονομικό" για μένα σημαίνει ταβάνι 200 ευρώ, πολύ δύσκολα θα διέθετα παραπάνω.
Ψάχνοντας, βρήκα αυτό το site: http://www.megamarket.gr/pickup-c-211_598.html
Ξέρει κάποιος γι'αυτό; Έχει αγοράσει κανένας; Τι παίζει κλπ, αν γνωρίζει κάποιος.

Και γενικά let this topic be για βινύλια γενικότερα. Ωραίες/σπάνιες εκδόσεις, βινυλομάγαζα στην Αθήνα και οπουδήποτε αλλού, πικάπ και οτιδήποτε σχετικό με βινύλιο.

Είμαι σε φάση όπου επαναπροσδιορίζω τον εαυτό μου σε σχέση με τη μουσική γενικά, και αποφάσισα να εξερευνήσω τον βινυλιόκοσμο. Το'χω άχτι μια ζωή και ήρθε η ώρα 8)

hcpunksonacid
01-03-2007, 19:21
parasight gia vinylia genika to kalytero pou mporeis na kanei einai na mazeyeis fraga kai na fevgeis taksidia u.k mia 2 fores ton xrono..se sigekrimena meri tha vreis apothikes me 10,15 xiliades vinilia mesa(apo ola ta eidi) se times pou den ksepernoun tis 3-4 lires ekasto kai ksekinoun apo ta 0.50 lepta tis liras...protimise auto apo to na taizeis ton kathe poutanas gio emporo edw stin ellada.

Parasight
01-03-2007, 19:26
Πρωτομαγιά πάω Στοκχόλμη που λες :wink:

hcpunksonacid
01-03-2007, 19:31
parasight scandinavia genika paizei akrivo vinilio..makari na vreis mia kali akri me metaxeirismena alla genika einai akriva :(
gia pikap mporeis na vreis apeira se kales times.genika na ksereis ena pikap prepei na exei varidio sto pisw meros tou vraxiona wste na elegxeis esi to varos pou tha peftei panw sto vinilio.pio poli simasia exei i kefali kai i velona apo olo to pikap pantws..kalitera na exeis ena metrio pikap me poli kali velona para to antitheto.

stam and the witches
01-03-2007, 19:39
Αυτό που είπε. Εσύ κοίτα να πάρεις κανά ψιλοαδιάφορο πικάπ με 100 ευρώ περίπου. Να έχει οπωσδήποτε βαρίδιο, και θετικό θα ήταν να έχει μοχλό ώστε να ανεβαίνει ο βραχίονας αλλά δε σκάμε. Μετά σκάσε για τη βελόνα/κεφαλή καμία 250άρα. Είναι κάμποσα αλλά μετράει.

Αυτό που είπε ο hcpunksonacid για τις αποθήκες με γκαύλωσε και τον παρακαλώ να το μιλήσουμε μέσω msn κάποια στιγμή ;)

hcpunksonacid
01-03-2007, 19:43
stam ela re siga milame kai mesw pm..den einai tpt..ase malaka eixa paei se mia fasi se ena meros opou me 20 lires eisodo mporouses na pareis osa vinilia mporouses na kouvalises(me ta xeria sou)..ekei parakalousa na imoun kaxiasvili...
en tw metaksi sto amerika paizei alli fasi:
einai ntalikes pou girizoun oli tin xwra kai agorazoun vinlia apo spitia se kseftila times.meta ta pwloun me to kila se paketa twn 100(apo oso thimamai paei girw sta 50 dollaria to paketo).mporei mesa sto paketo an einai 70 diskoi pou den se endiaferoun,alla 30 pou se endiaferoun,na tous kratiseis kai na dwseis pisw tous allous 70 kai na agoraseis me meiwmeni timi ena allo paketo kai paei legontas...kai gamwt is faseis ayti e?

stam and the witches
01-03-2007, 19:45
:-o

afroleft
01-03-2007, 19:54
Ένας φίλος πήρε πριν κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, μεταχειρισμένο ΜΚ2 αντί 250€ και μου φάνηκε εντελώς γαμάτη αγορά αν και τυχαία (έκλεινε κλαμπ και ο τυπάς πούλαγε τα πάντα, από φώτα και ενισχυτές κτλ μέχρι σέικερ). Απλά το αναφέρω μήπως και πέσει τίποτε στην αντίληψή σου αν και σε περίπτωση που, θα πρέπει να είσαι προφανώς πολύ προσεκτικός ως προς το πόσο το πρόσεχαν το μηχανηματάκι =)

Σε αυτό το σημείο θα πεταχτώ και θα πω πως όσο και αν γαμάει μια εκτενής συλλογή βινυλίων (πάρα πολύ δλδ), δεν έχει και πολύ μεγάλο νόημα αν τα παίρνεις απλά και μόνο για να τα έχεις ας πούμε και συνήθως τέτοιες σκέψεις καταλαμβάνουν τα λογικά μου όταν ακούω για με-τη-μία αγορές 100+ δίσκων για αρχή (νοητό λινκ παλαιότερης συζήτησης περί μουσικοφιλίας που δε θυμάμαι που κατέληξε, χεχ). Και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, δε γίνεται να είσαι 25 και να έχεις ακούσει τα πάντα, λίγη υπομονή αδέρφια και θα κατακτήσουμε τις απάτητες κορφές.

(έντιτ: μαλάκες, μιλάω γενικά για άτομα σε αυτόν τον κοσμάκη, όχι για συγκεκριμένα άτομα από αυτό το φόρουμ, αλήθεια!)
(έντιτ παρτ του: εντάξει, ζηλεύω και κάτι ψιλά εδώ που τα λέμε αλλά έχω και δίκιο, σαφώς)

Parasight
01-03-2007, 20:00
δεν έχει και πολύ μεγάλο νόημα αν τα παίρνεις απλά και μόνο για να τα έχεις ας πούμε και συνήθως τέτοιες σκέψεις καταλαμβάνουν τα λογικά μου όταν ακούω για με-τη-μία αγορές 100+ δίσκων για αρχή
Κάτι τέτοιο δε θα είχε νόημα imo. Ο λόγος που εγώ αρχίζω να ασχολούμαι με βινύλια είναι ως αντιστάθμιση στον υπερκορεσμό που έχουμε σήμερα λόγω mp3 και internet.
Έχω αρχίσει να αναπολώ τις εποχές που ήμουν πιτσιρικάς και έλιωνα μία κασέτα για ένα μήνα. Χάνουμε το νόημα λίγο-πολύ πια, έχοντας ένα καινούριο album κάθε μέρα...

stam and the witches
01-03-2007, 20:13
Τι να κλάσουν τα mp3 στο άνοιγμα του καινούργιου σου gatefold[/έμπειρος].

Kveldssanger
01-03-2007, 20:16
το οποίο κατόπιν κλείνεις προσεκτικά και βάζεις να ακούσεις τα mp3?

Phantom Duck
01-03-2007, 20:17
Αυτό που μου αρέσει περισσότερα στα βινύλια είναι το τεράστιο άρτγουωρκ. Κατά τ' άλλα, στηρίζω νέα γενιά και σηντήζ. Δεν έχουμε φράγκα ωρέ (άσε που δεν υπάρχουν και φορητά πικάπ =).

kontan
01-03-2007, 20:26
http://myspace-272.vo.llnwd.net/01215/27/27/1215327272_l.jpg

Tι άλλο να πεις μετά από κάτι τέτοιες εκδοσεις;

Tα σιντίζ τα βάλαμε στη καρδιά μας κ τη δισκοθήκη μας επειδή δεν υπάρχει φορητό πικάπ (ασε που κ αν υπήρχε δε θα μπορούσαμε να το κουβαλάμε) κ τα εμπιθρίζ γιατί απλούστατα μπορούσαμε να έχουμε τζάμπα μεγατόνους άχρηστης (κ όχι μόνο) μουσικής μόλις σε ένα iPod nano (ή οποιο παρόμοιο), χωρίς τα *άχρηστα* βιβλιαράκια κ ντιτζιπακς (που πιάνουν κ χώρο ε).

Ελπίζω τα παιδιά μας να προλάβουν τα βινύλια βασικα γιατί (imo) πρόκειται για τη πραγματική επαφή με τη μουσική.

Αμήν

έντιτ: PS - βινύλιο κ πικαπ στη φωτό ειναί ενός φίλου (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δλδ)

LokiTricksterGod
01-03-2007, 20:39
Βινυλιομάγαζα στην Αθήνα:

Art Nouveau Records, Εξάρχεια, λίγο πιο κάτω απ'το ΑΝ, μια υπόγα είναι, αλλά τι υπόγα. Έχει κυρίως παλιά πράγματα, '60-'80, σχεδόν ό,τι θες από jazz και progressive rock και τέτοια ωραία, αλλά μπορείς να πετύχεις και τελείως άσχετα πράγματα (την πρώτη φορά που πήγα πέτυχα δυο βινύλια Godflesh και το live Faith No More :O). Οι τιμές κυμαίνονται από 5-15 Ε, όλα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, και ο τυπάς που το έχει εξυπηρετικότατος.

Rhythm Records, Μπενάκη, εκεί που διασταυρώνεται με αυτήτηνοδόπουδενθυμάμαιπωςτηλένε πάνω στην οποία είναι το Underground. Εκεί έχει, εκτός από CD, ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος του μαγαζιού αφιερωμένο στα βινύλια - έχει γενικά πολλά πράγματα από sludge/stoner/post rock/και τα λοιπά, καινούριες κυκλοφορίες, αν δεν βρίσκεις κάτι μπορείς να το παραγγείλεις με τσάμπα μεταφορικά και γενικά είναι καλή φάση. Οι τιμές κυμαίνονται από 10 (για τα μεταχειρισμένα ξέρω γω) μέχρι 20-25 ευρώ. Τα περισσότερα πάντως είναι από 17 μέχρι 20.

Attraktor, απέναντι από το ΑΝ, υπόγα και αυτό, το όνομα του είναι γραμμένο με μαύρο σπρέι πάνω από την πόρτα (!), δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά απ'ό,τι είδα έχει γενικά παλιά ηλεκτρονικοαβαντγκαρντ και τέτοια. Τιμές δεν θυμάμαι καθόλου.

Αυτά για την ώρα.

Kveldssanger
01-03-2007, 20:46
Attraktor χιλιαμυριαπινκς!

stam and the witches
01-03-2007, 20:48
Εγώ λέω να το κάνουμε "The official kaula pix of vinylia".

GuardianOfIvorytower
01-03-2007, 21:47
Επίσης παίζει κ ο (γνωστός πιστεύω) No Remorse, Ακαδημίας στο ύψος Κάννιγγος σε μια στοά, με μεγάλη μέταλ ποικιλία κ δυστυχώς ορισμένες τσιμπιμένες (μερικές φορές αρκετά) γενικά τιμές.

Μετά απο Μοναστηράκι μεριά, στην Ηφαίστου παίζουν αρκετά. Από αυτά Shiva, που είναι σε ένα παράδρομο-στοά έχει κ αυτό μεγάλη ποικιλία, με τιμές βλέπε No Remorse. Βασικά κ στους 2 αυτούς βρίσκεις πολλά κλασικά, κυρίως 80 πράγματα σε ΟΚ τιμές, αλλά έχω πετύχει κ ορισμένα πολύ σπάνια, όπου η τιμή είναι απαγορευτική. Δίπλα στο Shiva είναι άλλο ένα, με αρκετή ποικιλία σε 70 πράγματα, hard/prog rock, όνομα δε θυμάμαι, έχω καιρό να πάω, νομίζω Ζαχαρίας. Μοναστηράκι παίζουν κ άλλα, θέλουν ψάξιμο. Τώρα αν έχει ανοίξει κανένα καινούριο δεν ξέρω, έχω καιρό να κατέβω Ελλάδα :(.

PS: Πάντως ΣΚ έχει εδώ παζάρι δίσκων/CD, οπότε με βλέπω να ξεπαραδιάζομαι πάλι :D.

Parasight
02-03-2007, 11:06
PS: Πάντως ΣΚ έχει εδώ παζάρι δίσκων/CD, οπότε με βλέπω να ξεπαραδιάζομαι πάλι :D.
Πού είναι αυτό ρε παιδιά; Για δώστε καμιά info.

Lost_In_Cooperland
02-03-2007, 11:15
Βιέννη δεν πιστεύω να σε χαλάει; :Ρ

Parasight
02-03-2007, 12:11
Oops! Χαχα δεν πρόσεξα location :D

verdictdenied
02-03-2007, 13:00
Κτύπhσα πρόσφατα ένα Stanton 080 B.

hcpunksonacid
02-03-2007, 14:40
parasight dokimase mia kai to www.musicstack.com (http://www.musicstack.com) .isws vreis vinilia pou na se endiaferoun se kales times...klassiki lisi einai kai to ebay,mono pou ekei thelei arketi prosoxi...apefige to amerikaniko ebay,ektos an kaneis megales paragellies.ksekina kalitera me aggliko i germaniko.

Parasight
02-03-2007, 14:56
Ωραίο το musicstack, αρκετό πράμα

GuardianOfIvorytower
02-03-2007, 16:58
Σωστό αυτό που λέει ο hcpunksonacid, ebay με λίγακι ψάξιμο βρίσκεις πραγματάκια αρκετά, έχω βρει αρκετά στο γερμανικό τον τελευταίο καιρό, κ σε καλύτερες τιμές από δισκοπωλεία :D.

Parasight
04-03-2007, 10:29
http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/e/ed/200px-Monster_Magnet_-_Spine_of_God.jpg
Καινούριο 2LP reissue με 2 bonus demo κομμάτια και γενικά πολύ γκάβλα. Το εκτύπησα εχθές 8)

Rush
04-03-2007, 14:31
Exw thn palia ekdosh (glitterhouse records) alla 8elw na parw kai ayth re gtm.Poso re parasight?

Rush
04-03-2007, 14:39
Monasthraki dyskola 8a petyxeis kati kalo se swsth timh.Thn exoun dei oloi kai zhtane oti tous kablwsei apo pragmata pou exoun agorasei gia ena kommati pswmi.Makria leme.Apo metal idiaitera ta pragmata einai tragika, kai sto vinylio kai sta cd.Opoios 8elei na tou pw to kalytero diskadiko kata th gnwmh mou se second hand 60s-70s rock/country na mou steilei pm.

mage
04-03-2007, 14:46
pm

When Black Roses Bloom
04-03-2007, 19:12
Re kafroi, kanenas den anefere to Vynyl Lust? Mpoustodiala.

Apenanti apo thn kreperi sta eksarxeia (ston dromo tou Kaboura) ligo pio deksia apo to Fantasy Shop. An den kanw la8os, to exei to mpassistas twn Earthbound (h to eixe-douleye-whatever) kai exei mia poikilia apo-oti-mporei-na-akousei-o-nothingman pramata, opwte gia to ti exei mesa rwta auton.

Epishs uparxei panta kai o tzampas sto monasthraki e. Oxi epeidh megalwsame na ta ksexname auta.

Jollyroger
07-03-2007, 23:13
matt elpizw na se prolava.pare thl.

metamelia3
07-03-2007, 23:41
Apenanti apo thn kreperi sta eksarxeia (ston dromo tou Kaboura) ligo pio deksia apo to Fantasy Shop. An den kanw la8os, to exei to mpassistas twn Earthbound (h to eixe-douleye-whatever) kai exei mia poikilia apo-oti-mporei-na-akousei-o-nothingman pramata, opwte gia to ti exei mesa rwta auton.
Βασικά μόνο από μέταλ, εξπεριμενταλ και ηλεκτρονικά δεν έχει πολύ υλικό. Σε οτιδήποτε άλλο βρίσκεις καλά πράγματα

pitchfork
08-03-2007, 00:01
Κάτι άκουσα ότι έκλεισε ο Αλέκος (Art Rat) - ξέρει κανείς τπτ?

hcpunksonacid
08-03-2007, 09:33
ena simpathtiko diskadiko salonika pou akoma fernei vinilo se (sxetika) logikes times einai o lwtos.mounopana opws o alone kai eidika o on stage(trekste na agorasete onslaught-power from hell stin c.o.r me MONO 80E!) theloun KAPSIMO TA MAGAZIA(i estw klepsimo...proteinetai anepifilakta).

dead in magazines
08-03-2007, 10:38
ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ. LONDON CALLING! :pink: Ξέρεις εσύ!

Parasight
16-03-2007, 18:11
Έσκασε χθες στο ταχυδρομείο λαχταριστό δεκαράκι: :wink:
http://images.amazon.com/images/P/B0000240NQ.03.MZZZZZZZ.jpg

solution_AK-47
16-03-2007, 19:30
Ep! Thn exw k gw auth th diskara!

EXEI MESA K DIASKEYH ΜΟΤΟΡΧΕΝΤ RE MOYNIA!

cybernaut 667
19-03-2007, 01:47
Ένας φίλος πήρε πριν κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, μεταχειρισμένο ΜΚ2 αντί 250€ και μου φάνηκε εντελώς γαμάτη αγορά αν και τυχαία

paizei ena tetoio, apo filo dj, 260 to dinei -opoios endiaferetai , pm :))

lab
19-03-2007, 11:26
Έσκασε χθες στο ταχυδρομείο λαχταριστό δεκαράκι: :wink:
http://images.amazon.com/images/P/B0000240NQ.03.MZZZZZZZ.jpg

epeidi to topic exei arxisei kai mou tin dinei giati pou fraga gia tetoies agores, tha postaro kai ego se mia dyo meres merika apo ta 7" tou patera mou me Steppenwolf-Born to be wild, Animals-House of the rising sun klpklp mpas kai zilepsete kai seis ligo! :)

Parasight
19-03-2007, 13:50
Ε του πατέρα σου... Το θέμα είναι να είσαι αυτοδημιούργητος :P