View Full Version : Μείωση cpu usage.
zihuatanejo
12-02-2007, 04:34
Θέλω με κάποιον τρόπο να μειώσω τη λειτουργία του επξεργαστή και την κατανάλωση ενέργειάς του.
Χμ, δεν είναι σαφές.
Πάμε πιο λιανά: Να μειωθεί σε κάποιο ποσοστό η χρήση της επεξεργαστικής ισχύος, έτσι ώστε παράλληλα να μειωθεί ο θόρυβος από το cooler του κλπ.
Όχι underclocking δλδ.
Εχμ, πάλι δεν είναι σαφές, αλλά όλο και κάτι θα βγει hopefully.
solution_AK-47
12-02-2007, 04:40
Dokimase na postareis sto swsto section, egw sw8hka
zihuatanejo
12-02-2007, 04:52
Ναι, μόλις το πήρα χαμπάρι. :|
Ας το πάει κάποιος από κάτω πλιζ.
The Good Son
12-02-2007, 05:21
Αν το πρόβλημά σου είναι ο θόρυβος της ψύκτρας, μπορείς να το ρυθμίσεις απ το BIOS. Φυσικά παράλληλα έλεγχε και τη θερμοκρασία που ανεβάζει ο επεξεργαστής και λάβε υπ' όψιν ότι σε φάσεις που χρησιμοποιείς περισσότερο CPU, ανεβάζει αρκετά περισσότερο θερμοκρασία.
Εναλλακτικά, πάρε νέα ψύκτρα ή υδρόψυξη.
When Black Roses Bloom
12-02-2007, 10:39
Αν το πρόβλημά σου είναι ο θόρυβος της ψύκτρας, μπορείς να το ρυθμίσεις απ το BIOS. Φυσικά παράλληλα έλεγχε και τη θερμοκρασία που ανεβάζει ο επεξεργαστής και λάβε υπ' όψιν ότι σε φάσεις που χρησιμοποιείς περισσότερο CPU, ανεβάζει αρκετά περισσότερο θερμοκρασία.
Skeutomai para ma para polu sobara na parw eite udropsuksh eite kati paremferes (a8orubo). Ta epipeda 8orubou me 4 anemisthrakia exoun ftasei pleon se ba8mo kakourghmatos (1 eisodou-1 eksodou-ena epeksergasth-1 VGA~kai den bazw to anemisthraki tou trofodotikou) kai o 8orybos merikes stigmes den antexetai. h Checkmate exei kapoies omorfes kai oikonomikes luseis sto www.checkmate.gr (http://www.checkmate.gr)
@zihuatanejo
Γράψε τι hardware έχεις δλδ κουτί, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, cpu, τι ανεμιστηράκια ?
Σχεδόν όλα τα Bios έχουν επιλογή να κάνεις underclock, αλλά δεν έχει νόημα. Απλώς άλλαξε ανεμιστηράκια ...
zihuatanejo σου προτείνω να μη τα σκαλίζεις αυτά γιατί θα φας ήττα και θα τρέχεις για νέες αγορές μετά
zihuatanejo
12-02-2007, 13:41
Έναν amd x64 3200+ έχω και m/b την Gigabyte K8NXP-9.
Ο θόρυβος που παράγεται σε πλήρη λειτουργία είναι ελάχιστος, αλλά όταν θες να κοιμηθείς, μπορεί να είναι ενοχλητικός.
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει software, που κάνει αυτή τη δουλειά, απλά δεν έχω κατά νου κανένα. Σε laptop πάντως γίνεται - αυτό είναι σίγουρο.(Τoshiba power management κλπ)
eViL_BoNo
12-02-2007, 14:11
o AMD σου υποστηρίζει την λειτουργία Cool n' Quiet
http://www.amd.com/gb-uk/Processors/ProductInformation/0,,30_118_9485_9487%5e10272,00.html
Ψάξε λίγο το link και 8α καταλάβεις τι παίζει
zihuatanejo
12-02-2007, 14:52
Ωραίος!
:thumbsup:
The Good Son
12-02-2007, 15:29
[quote="The Good Son":19dyr4uf]Αν το πρόβλημά σου είναι ο θόρυβος της ψύκτρας, μπορείς να το ρυθμίσεις απ το BIOS. Φυσικά παράλληλα έλεγχε και τη θερμοκρασία που ανεβάζει ο επεξεργαστής και λάβε υπ' όψιν ότι σε φάσεις που χρησιμοποιείς περισσότερο CPU, ανεβάζει αρκετά περισσότερο θερμοκρασία.
Skeutomai para ma para polu sobara na parw eite udropsuksh eite kati paremferes (a8orubo). Ta epipeda 8orubou me 4 anemisthrakia exoun ftasei pleon se ba8mo kakourghmatos (1 eisodou-1 eksodou-ena epeksergasth-1 VGA~kai den bazw to anemisthraki tou trofodotikou) kai o 8orybos merikes stigmes den antexetai. h Checkmate exei kapoies omorfes kai oikonomikes luseis sto www.checkmate.gr (http://www.checkmate.gr)[/quote:19dyr4uf]
Αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα.
Υδρόψυξη ιζ δε σολούσιον. Με 150 εβρά είσαι οκέης.
Τώρα το μόνο πρόβλημα που έχω είναι το ανεμιστήρι της κάρτας γραφικών το οποίο κάνει ανεξήγητα πολύ θόρυβο. Επίσης μπορείς να βρείς αθόρυβα τροφοδοτικά ε.
solution_AK-47
12-02-2007, 15:45
Emena ekane to anemhsthraki ths kartas grafikwn 8orubo giati eixe uper8erman8ei h karta k eixe strabwsei to plastiko k sto telos kollhse h fterwth tou anemhsthra k paei h karta...
:(