View Full Version : Vista
Angrafan
11-02-2007, 18:59
Για πείτε λοιπόν :!:
Lost_In_Cooperland
11-02-2007, 19:01
δου.
Angrafan
11-02-2007, 19:02
πείτε και γιατί όμως ε
Lost_In_Cooperland
11-02-2007, 19:04
γιατί δεν ξέρω τι παίζει με την πάρτη τους, βαριέμαι να μάθω, και αν μάθω θα βαριέμαι να κάνω φορμάτ.
Phantom Duck
11-02-2007, 19:09
Λογικά θα τα πάρω με το κουπόνι αλλά δεν πρόκειται να τα βάλω πριν το καλοκαίρι τουλάχιστον.
Δεν τα βάζω προς το παρόν 1ον γιατί είναι εντελώς αδηφάγα, 2ον γιατί πιθανότατα με το setup μου τώρα δεν τα σηκώνω και 3ον γιατί περιμένω να βγει πρώτα κάνα service pack να με γλυτώσει από τυχόν τρεξίματα. Ωστώσο νομίζω ότι κάποτε θα γίνουν τόσο πρακτικά όσο έγιναν στην πορεία τα ΧΡ παρόλο που στην αρχή οι die hard 98ρηδες λέγαν ότι δεν θα τα βάλουν ποτέ. Το Γ λοιπόν.
Angrafan
11-02-2007, 19:31
Εγώ πάντως πρέπει να πώ ότι τα περίμενα βαρύτερα, καθώς όταν είχα βάλει την beta σερνόντουσαν τα πάντα, ενώ τώρα με την release έκδοση τα πάντα πάνε μια χαρά, και παρόλο που έχω dual boot με xp, έχω να μπώ στα xp απο τότε που εγκατέστησα τα vista. Με τους drivers δεν είχα κανένα πρόβλημα και ότι πρόγραμμα ή παιχνίδι έχω εγκαταστήσει δουλεύει μια χαρά.
Το είχα πεί και όταν έιχα βάλει τη beta ότι είναι πανέμορφα. Εξακολουθούν να είναι τα γαμημένα. Βλέπω τα xp του συγκατοίκου μου και μου φαίνετε ότι βλέπω υπολογιστή της προηγούμενης δεκαετίας.
Το συστημά μου btw είναι:
Athlon 2600+ στο 2,1ghz
2 giga ram
NV6600GT
The Charon
11-02-2007, 19:31
Όχι και ούτε πρόκειται
Όχι αλλά σκοπεύω να τα βάλω σύντομα
Shadowking
11-02-2007, 21:18
Ψήφισα το Γ(ποια αναβάθμιση, laptop έχω, anyway). Όχι σύντομα, κάποια στιγμή στο μέλλον.
Dark Dominion
11-02-2007, 22:22
drm. Alla anagkastika tha ta valw kapoia stigmh logw eleipshs ypostirikshs se games k efarmoges.
lebowski
11-02-2007, 22:26
γιατί περιμένω να βγει πρώτα κάνα service pack να με γλυτώσει από τυχόν τρεξίματα.
zihuatanejo
12-02-2007, 00:02
Αυτό.
Αν δε βγει service pack, δεν κάνω τίποτα.
Ψήφισα το γ - ελπίζω αυτού του είδους την αναβάθμιση εννοεί ο angrafan (service pack δλδ), και όχι αναβάθμιση του πισιού.
When Black Roses Bloom
12-02-2007, 00:36
Mpa, an einai na ta balw 8a to kanw opws me ta XP, kana xrono prin bgei kapoio kainourio susthma.
Δεν σκοπεύω να τα βάλω έως ότου υπάρξει η σοβαρή ανάγκη της χρήσης τους για κάποια εφαρμογή, κυρίως λόγω πιθανών προβλημάτων συμβατότητας ή κακογραμμένων drivers και της άσχημης απόδοσης τους σε θέματα διαχείρησης πόρων.
Δεν σκοπεύω να τα βάλω έως ότου υπάρξει η σοβαρή ανάγκη της χρήσης τους για κάποια εφαρμογή, κυρίως λόγω πιθανών προβλημάτων συμβατότητας ή κακογραμμένων drivers και της άσχημης απόδοσης τους σε θέματα διαχείρησης πόρων.
Same. Βαριέμαι κιόλας, δε μου προκαλούν την περιέργεια να τα δοκιμάσω.
One Colour Black
12-02-2007, 13:10
σε 2-3 χρόνια ίσως.Παρομοια φάση με τα xp , που ήταν ανυπόφορα χωρίς τα service packs ( ενω τώρα παλευονται κάπως)
Τα έβαλα, κυρίως για επιμορφωτικούς λόγους & για να τα συνηθίσω-εντοπίσω τα προβλήματά τους. Φυσικά τα έβαλα σε άλλο partition με δυνατότητα να κάνω dual boot & στα XP δεδομένου ότι δε δουλεύουν πολύ σημαντικά πράγματα, όπως παράδειγμα, δε δουλεύουν τα dvd drives μου λόγω ασυμβατότητας drivers της motherboard με τα vista. Τουλάχιστον προσωρινά. Και παρατήρησα όλοι με ASUS motherboard έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οπότε υποθέτω θα φτιαχτεί κάποτε. Επίσης, δεν υπήρχαν μέχρι πρόσφατα drivers της Logitech για τα multimedia keyboards & το G7, τώρα όμως βγήκαν. Επίσης, σε όσους τα έχουν βάλει ήδη και έχει σπάσει ο πούτσος απο το λείαν εκνευριστικό "security measure" το οποίο ζητάει την άδειά σου προκειμένου να κάνει ακόμα και paste, ιδού η λύση:
Run gpEdit.msc
Go to: Computer Configuration | Windows Settings | Security Settings | Local Policies | Security Options
User Account Control: Run all users including Administrators as standard users - Disable
User Account Control: Behavior of the elevation prompt - No Prompt
Then log off and log back on.
Γενικώς πάντως είναι πανέμορφα. Χτύπησα σκορ 5.4 οπότε στο μηχάνημά μου πάνε γαμώ. Χιλιάδες νέες δυνατότητες, που δεν έχω ιδέα πως θα ανακαλύψω.. αλλά in time όλα θα γίνουν. Ο κυριότερος λόγος που τα βαλα πάντως είναι για να εξοικιωθώ με το περιβάλλον τους εφόσων αναγκαστικά θα τα χρειαστώ για να επεξεργαστώ τα DirectX10 & τις εφαρμογές τους. Και για όταν μας σπάνε τα νεύρα, logon on XP! :wink:
ikonoklast
13-02-2007, 00:20
Ψήφισα το τελευταίο!!
drm.
Επίσης γιατι δεν υπάρχει λόγος!
Όσοι τα βάλουν είναι μαλάκες και τους πιάσανε κότσο!
Όσοι τα βάλουν είναι μαλάκες και τους πιάσανε κότσο!
Ξέχασα να πω οτι τα πήρα δωρεάν απτη δουλειά βεβαίως βεβαίως. Δεν έχω σκάσει ποτέ στην ζωή μου λεφτά για λειτουργικό (αλλά ούτε για για κανένα άλλο application πλην μερικών εκλεκτών games) και ούτε πρόκειται. 8)
ikonoklast
13-02-2007, 03:16
Ε, τότε τους την έσκασες!!!
Twisted_Bassist
13-02-2007, 18:40
an den ta agoraseis kai den sta dwsoun tsaba apo douleia h panepistimeio paizei na ta apoktiseis me allo tropo h oxi akoma?
One Colour Black
13-02-2007, 18:47
Ναι ρε
Once_Emperor
14-02-2007, 05:22
Όχι πως σας ενδιαφέρει αλλά άκουσα ότι leakαρε ακόμα και ο activation server για τα Vista...
ρε σείς !!
ακούω συνέχεια να λένε όλοι ότι τα vista ξεσκίζουν τη ram και ότι ούτε καν 1 gιga ddr μνήμη δεν είναι ικανοποιητικό.
ίσως είμαι ανώμαλος και διεστραμμένος, αλλά χθές έβαλα τα vista ultimate 32-bit σε ένα pc με:
512 SDRAM
amd athlon 1.15 ghz
geforce fx 5600 agp.
ενεργοποίησα το περιβάλλο aero, και το μόνο πρόβλημα που είχα ήτανε μερικά κλάσματα δευτερολέπτου καθυστέρηση σε μερικά παράθυρα!! δε μπορούσα να πιστέψω ότι αυτά ήταν windows vista ultimate !!
μήπως όλα αλλάζουν αν βάλω παιχνίδια να παίξουν;
σκέφτομαι να βάλω τα vista στο δικό μου pc που είναι:
amd athlon xp 2.4 ghz
geforce 6800 gt agp
1 giga ddr1 ram
_UnHoLyMaRtYr_
23-03-2007, 02:01
άι γαμήσου ρε φασίστα
έντιτ: ωπ λάθος άβαταρ.
sabbattack
23-03-2007, 03:54
loipon, gia osous LOULHDES pshfizoun to 4o, exw na dhlwsw to ekshs. Breite mou opoiodhpote susthma ektos twn vista pou na mporei na mou dwsei AYTO (http://gizmodo.com/gadgets/pcs/directx-9-vs-directx-10-worth-upgrading-to-vista-for-243099.php) kai 8a tou agorasw egw ena pc gia na trexei ta Vista tou.
Ante twra.
Kollhmenoi Linuxakhdes.
SpiritCrusher
23-03-2007, 04:04
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά για να γίνει αυτό λογικά χρειάζεσαι μια directX 10 video card? Και να θυσιάσεις τους μισούς πόρους στο λειτουργικό, χμ?
loipon, gia osous LOULHDES pshfizoun to 4o, exw na dhlwsw to ekshs. Breite mou opoiodhpote susthma ektos twn vista pou na mporei na mou dwsei AYTO (http://gizmodo.com/gadgets/pcs/directx-9-vs-directx-10-worth-upgrading-to-vista-for-243099.php) kai 8a tou agorasw egw ena pc gia na trexei ta Vista tou.
Ante twra.
Kollhmenoi Linuxakhdes.
Ωραίο το DirectX 10, αλλά θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να γνωρίσει ευρείας διάδοσης (και τουλάχιστον 2 χρόνια έως ότου υπάρξει παιχνίδι που δεν είναι συμβατό με DX 9), ενώ για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του είναι αναγκαία και η αγορά νέας κάρτας γραφικών.
ikonoklast
23-03-2007, 13:55
Ante twra.
Kollhmenoi Linuxakhdes.
directx10 δεν έχω και στομπούτσο μου έτσι κι αλλιώς.
εσύ όμως δεν έχεις τέτοιο,
http://www.youtube.com/watch?v=2eDI4-IH58s
http://www.youtube.com/watch?v=bYsxaMyFV2Y
επίσης έχεις άλλα που δεν έχω αλλα 8α το καταλάβεις αργά. εχεχεεχ
Άσε που δεν θα έχεις πια ΑΥΤΟ (http://sascha.silbe.org/euro/500e.gif).
Phantom Duck
23-03-2007, 14:32
Εμένα μου κάνει τσαλιμιές το η-σχοπ και η μικροσόφτ με το κουπόνι για τα βίστα που πήρα μαζί με το πισί οπότε θα τωνε γαμήσω το θεούλη και κατά τέλος του χρόνου μεριά, συμβατοτήτων εχόντων καλώς, θα τα κατεβάσω πειρατέικα για να τα δοκιμάσω.
Ante twra.
Kollhmenoi Linuxakhdes.
Χεχεχεχε... συμφωνώ. Και οκ, οι καρτούλες DX10 θα μας γαμήσουν λίγο τις τσέπες αλλά εγώ προσωπικά για κάτι τέτοια ζω. Όσο για τους πόρους & αυτά, τα vista θα σας εντυπωσιάσουν στο πόσο smoothly τρέχουν, ειλικρινά. Εξαρχής πάντως οι dx10 εφαρμογές ήταν ο λόγος που τα έβαλα.
Πάντως, ωραία και καλά τα vista, αλλά αυτός ο φασισμός-δικτατορία της microsoft "θα πάρεις vista με καινούργιο μηχάνημα (κυρίως λαπτοπ) θες και δε θες, και άμα πας να βάλεις xp θα πάρεις τ'αρχίδια μου γιατί drivers δε θα βρεις πουθενά", είναι εντελώς ελεεινό & θα μπορούσε άνετα να σταθεί λόγος να τα πάρω & να μην ξαναακουμπήσω τπτ microsoft, αλλά δυστυχώς θυσιάζομαι λόγω των παιχνιδιών που βγαίνουν..... (βλέπε Age of Conan (http://community.ageofconan.com/wsp/conan/frontend.cgi?session=lwaa3o3v3p2ljoxcaf8v58cq0iksrx&func=frontend.show&func_id=1036&template=inc_images&selected=1036))...
Εμένα μου κάνει τσαλιμιές το η-σχοπ και η μικροσόφτ με το κουπόνι για τα βίστα που πήρα μαζί με το πισί οπότε θα τωνε γαμήσω το θεούλη και κατά τέλος του χρόνου μεριά, συμβατοτήτων εχόντων καλώς, θα τα κατεβάσω πειρατέικα για να τα δοκιμάσω.
το αργουνε υπερβολικα
Dark Dominion
23-03-2007, 20:00
Debian Gnome + Beryl "3D-Desktop"
http://www.youtube.com/watch?v=684OLRsTrrs
Vista Aero Glass
http://www.youtube.com/watch?v=uszzfAybmsI
ikonoklast
23-03-2007, 20:13
τι;
Dark Dominion
23-03-2007, 20:18
για σύγκριση τα έβαλα
Phantom Duck
23-03-2007, 20:19
Τι μαλακία είναι αυτό το αέρο εντέλει;
ikonoklast
23-03-2007, 20:21
για σύγκριση τα έβαλα
και που κατέληξες;
Ένα τρισδιάστατο skin, κακή απομίμηση του MacOS για την οποία πρέπει να πληρώσεις 40 ευρώ παραπάνω, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα Windows Home (αλλά στα Windows Home Premium).
Dark Dominion
23-03-2007, 22:35
Νομίζω ότι τα βίντεο μιλάνε από μόνα τους. Το aero δεν πιάνει μία μπροστά στο beryl το οποίο είναι και δωρεάν.
ikonoklast
23-03-2007, 22:56
όχι δωρεάν :!: ελεύ8ερο :!:
Dark Dominion
23-03-2007, 23:21
πες το κιετσ :D
Ένα τρισδιάστατο skin, κακή απομίμηση του MacOS για την οποία πρέπει να πληρώσεις 40 ευρώ παραπάνω, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα Windows Home (αλλά στα Windows Home Premium).
Άμα πληρώνεις για λειτουργικά καλά να πάθεις!! :P :P :P :P
Όσο για το beryl, ζαλίστικα ακόμα και με το βίντεο...... :? Καταθλιπτικά ανούσιο το πως στροβιλίζεται το desktop.... but that's just me..
ikonoklast
24-03-2007, 00:31
δεν στροβιλίζεται το δεσκτοπ, πηγαίνεις τα παρά8υρα απο workshop σε worskhop.
workshop είναι κατι σα παράλληλο desktop.
Ναι βρε παιδί μου, εννοώ το πως (ο τρόπος δηλαδή), ο,τι και αν κάνει, το βρίσκω πάρα πολύ κουραστικό και "ζαλιστικό". Επίσης δε μ'αρεσε καθόλου το εφφέ "ζελεδάκι" των παραθύρων. Θεωρώ οτι παραέχουν πολλά εφφέ, που τελικώς κουράζουν. Και αυτό το λέω γω που τρελαίνομαι για εφφεδάκια. Μάλλον για μένα τα vista έχουν πετύχει το "αρκετό αλλά όχι υπερβολικό" εφφέ το οποίο δεν κουράζει. Αλλά ξες.. γνώμη μου πάντα. Σε άλλους μπορεί να τη σπάει αυτό.
ikonoklast
24-03-2007, 00:48
νταξ, είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο στο τι 8α βάλεις απάνω αλλα εγώ για να είμαι ειλικρινής δε το χρησιμοποιώ κα8όλου γιατι με κουράζουν όλα αυτά γενικώς.
afroleft
24-03-2007, 01:36
Που λέτε, κάποιος άσχετος σε γενικές γραμμές σαν την αφεντιά μου να δοκιμάσει να παίξει με τπτ από όλα αυτά τα περίεργα (Ουμπούντου ξερωγω ας πούμε) ή χρειάζεται να ξέρει και πέντε πράματα; Είχα για ένα φεγγάρι το Κνόπιξ (που είναι με το σιντί, αλλά φαντάζομαι το ξέρετε ήδη) και μου φάνηκε ενδιαφέρον αλλά.
Δε ζητώ να μου πείτε τι επακριβώς να κάμω, απλά αν νομίζετε ότι με παίρνει να το ψάξω ή να μείνω στην αγκαλιά των xp. Σημειώνω ότι υπάρχει άπλετος χρόνος να διαθέσω περιμένοντας το κάλεσμα της μαμάς πατρίδας.
Ναστεκαλά.
Όσο για το beryl, ζαλίστικα ακόμα και με το βίντεο...... :? Καταθλιπτικά ανούσιο το πως στροβιλίζεται το desktop.... but that's just me..
Όταν έβαλα Beryl, είχα την εντύπωση πως απλά θα είναι εφφέ, κάτι που απλά εντυπωσιάζει. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο, μα πόσο πρακτικός είναι ο κύβος, όταν διαχειρίζεσαι πολλά παράθυρα και να παρατηρείς τι γίνεται παράλληλα σε πολλές εφαρμογές, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Ναι, πολλά πράγματα, όπως ο ζελές, απλά είναι εφφέ και έχουν πλάκα. Αλλά είναι απίστευτα εύχρηστο και πρακτικό desktop environment, στο σημείο που ξενερώνω πραγματικά όταν εγκαθιστώ κάποιο παιχνίδι στα Windows και προσπαθώ παράλληλα να σερφάρω όσο περιμένω. Ή γενικώς, οτιδήποτε σε Windows.
ikonoklast
24-03-2007, 14:55
Που λέτε, κάποιος άσχετος σε γενικές γραμμές σαν την αφεντιά μου να δοκιμάσει να παίξει με τπτ από όλα αυτά τα περίεργα (Ουμπούντου ξερωγω ας πούμε) ή χρειάζεται να ξέρει και πέντε πράματα; Είχα για ένα φεγγάρι το Κνόπιξ (που είναι με το σιντί, αλλά φαντάζομαι το ξέρετε ήδη) και μου φάνηκε ενδιαφέρον αλλά.
Δε ζητώ να μου πείτε τι επακριβώς να κάμω, απλά αν νομίζετε ότι με παίρνει να το ψάξω ή να μείνω στην αγκαλιά των xp. Σημειώνω ότι υπάρχει άπλετος χρόνος να διαθέσω περιμένοντας το κάλεσμα της μαμάς πατρίδας.
Ναστεκαλά.
Νομίζω μπορεί να σιαχτεί ένα απλό χαουτού για παρτίσιονιγκ, ντουαλ μπούτ εγκατάσταση (δηλαδή στο ένα παρτίσιον xp - στο άλλο ουμπούντου για παράδειγμα) κε μετα απο κάτω να έρχεται ο κοσμάκης και να βρίζει. Αμα συμφωνεί και ο ντέγκιαλ το σκαρώνομε. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι σίγουρα 8α υπάρχει κάτι τέτοιο ήδη σε κάνα άλλο φορουμάκι πιο τεχνικό, αμα βρώ 8α λινκάρω. 8εωρητικώς πως, δεν απαιτεί ένα κάρο γνώσεις αλλα ειδικώς για το ουμπούντου - το οποίο εγώ γενικά συνιστώ σε νέους χρήσται - χρείαζεται μια καλή συνδεσούλα ιντερνέ για να κατεβάζεις πράμα και όλα τ' άλλα παν καλά.
SpiritCrusher
24-03-2007, 16:04
Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο.
Που λέτε, κάποιος άσχετος σε γενικές γραμμές σαν την αφεντιά μου να δοκιμάσει να παίξει με τπτ από όλα αυτά τα περίεργα (Ουμπούντου ξερωγω ας πούμε) ή χρειάζεται να ξέρει και πέντε πράματα;
Αν μαζί με τον ελεύθερο χρόνο έχεις και λίγη όρεξη για ψάξιμο μια χαρά θα είσαι. Ειδικά το ubuntu έχει και καταπληκτικό forum -community γενικότερα- όπου θα βρεις λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.
When Black Roses Bloom
26-03-2007, 09:46
Ναι βρε παιδί μου, εννοώ το πως (ο τρόπος δηλαδή), ο,τι και αν κάνει, το βρίσκω πάρα πολύ κουραστικό και "ζαλιστικό". Επίσης δε μ'αρεσε καθόλου το εφφέ "ζελεδάκι" των παραθύρων. Θεωρώ οτι παραέχουν πολλά εφφέ, που τελικώς κουράζουν. Και αυτό το λέω γω που τρελαίνομαι για εφφεδάκια. Μάλλον για μένα τα vista έχουν πετύχει το "αρκετό αλλά όχι υπερβολικό" εφφέ το οποίο δεν κουράζει. Αλλά ξες.. γνώμη μου πάντα. Σε άλλους μπορεί να τη σπάει αυτό.
Dedomenou oti perimenoume me agwnia na bgei to Warhammer On Line kai argotera to Age Of Conan, skeutomai na ta balw sto pi-tsi mou. Oson afora ta visualasiations kai ta xrwmatakia kai oi hxoi, makrua apo mas, trwne mnhmh (pote den einai arketh!). Oso pio minimal ginetai.
Ithilmir
26-03-2007, 20:35
Dedomenou oti perimenoume me agwnia na bgei to Warhammer On Line kai argotera to Age Of Conan, skeutomai na ta balw sto pi-tsi mou. Oson afora ta visualasiations kai ta xrwmatakia kai oi hxoi, makrua apo mas, trwne mnhmh (pote den einai arketh!). Oso pio minimal ginetai.
άσχετο, αλλά μάλλον και το Warhammer 40K MMO ε? :P
όν τόπικ θα βάλω μόλις βάλω dx10 κάρτα γραφικών . Ο μόνος λόγος είναι ότι μαρέσουν πολύ τα XP και δε βλέπω ιδιαίτερο λόγο να μπλέκω με formats / κλπ μέχρι τότε.
afroleft
27-03-2007, 01:28
. . .
Νομίζω μπορεί να σιαχτεί ένα απλό χαουτού για παρτίσιονιγκ, ντουαλ μπούτ εγκατάσταση (δηλαδή στο ένα παρτίσιον xp - στο άλλο ουμπούντου για παράδειγμα) κε μετα απο κάτω να έρχεται ο κοσμάκης και να βρίζει. Αμα συμφωνεί και ο ντέγκιαλ το σκαρώνομε. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι σίγουρα 8α υπάρχει κάτι τέτοιο ήδη σε κάνα άλλο φορουμάκι πιο τεχνικό, αμα βρώ 8α λινκάρω.
. . .
Πολύ όμορφα λοιπόν, θα κάτσω να ψάξω πως και τι για να βγάλω τα xp από πάνω μου και να το παίζω σούπερκουλ και να ρίχνω εναλλακτικά γκομενάκια. Κάθε βοήθεια φυσικά καλοδεχούμενη (όχι με τα γκομενάκια ε, απλά αν βρεις/-είτε κανένα ενδιαφέρον και βοηθητικό λινκ κάμετε την καλή).
Ευχαριστώ =)
(και λυπούμεθα για το οφφ-τόπικ)
SpiritCrusher
27-03-2007, 01:38
Στο http://www.ubuntuforums.org/index.php έχει πολύ πράγμα. Το absolute beginner talk section που διάβασα λίγο, μέχρι τώρα τα λέει όμορφα και σχετικά απλά (doh, ξέρω).
xm ayti ti stigmi kanw install sto laptop to ubuntu.
gia peite kana kalo programmataki, media player ktl
episis tpt gia na allaksw tin emfanisi (tou ubuntu, oxi tou laptop e) kai na to kanw na deixnei gamato :!:
gia peite kana kalo programmataki, media player ktl
episis tpt gia na allaksw tin emfanisi (tou ubuntu, oxi tou laptop e) kai na to kanw na deixnei gamato :!:
Ως media players, χρησιμοποιώ MPlayer και VLC.
Για την εγκατάσταση του τρισδιάστατου περιβάλλοντος, κοίτα εδώ (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_install_Xgl.2FBeryl_.28ATI.29) (για nvidia σκρόλαρε λίγο πιο κάτω).