Log in

View Full Version : Pain of Salvation - Scarsick

dead
08-02-2007, 16:31
©2007 Inside Out Music

http://www.electricrequiem.com/iMedia/album/album.435.cover.jpg

01. Scarsick
02. Spitfall
03. Cribcaged
04. America
05. Disco Queen
06. Kingdom Of Loss
07. Mrs. Modern Mother Mary
08. Idiocracy
09. Flame To The Moth
10. Enter Rain

Κριτική στο Electric Requiem Magazine (http://www.electricrequiem.com/modules/imagazine/review.php?action=single&aid=435)

dyingfreedom
08-02-2007, 16:48
Έχει μερικά καταπληκτικά κομμάτια (kingdom of loss, idiocracy άντε και το ομώνυμο!!!!), αλλά σε σύνολο χάνει πολύ. Και βέβαια ούτε καν στέκει δίπλα στο πρώτο Perfect Element.

Επίσης ο Daniel το κουράζει με τα κράξιμο. Αν θέλουμε να ακούσουμε κράξιμο, υπάρχουν και οι Ministry των 3 τελευταίων δίσκων.

fandango
08-02-2007, 16:52
Προφανώς δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός όσο αφορά την
εν λόγω κυκλοφορία. Εγώ το Scarsick το θεωρώ δισκάρα, το ακούω κάθε μέρα, και μπλαμπλαμπλα και χεστήκατε.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που το ΒΕ είχε πάρει πολύ περισσότερα θετικά σχόλια, αν και πιο "δύσπεπτο" άλμπουμ.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει το ότι ο δίσκος δεν άρεσε ακόμα και σε φανατικούς ακροατές των PoS, οι οποίοι μάλιστα αρνούνται να πάνε στο επερχόμενο live υπό τον φόβο ότι θα ακούσουν το Disco Queen! (PainOfSalvation, για σένα τα λέω!).

Δηλαδή, εντάξει ,μου φαίνεται λογικό να μην αρέσει ο δίσκος σε όσους δεν γουστάρουν τους PoS, αλλά στους άλλους?
Μάλλον είμαι πολύ μεγαλύτερο fanboy απ'ότι νόμιζα. :oops:

Lost_In_Cooperland
08-02-2007, 16:57
Εγώ μπορώ να είμαι αντικειμενικός όσον αφορά τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, αλλά δεν την έχω ακούσει. Το disco queen πάντως γαμάει και άμα ήμουν σίγουρος ότι θα το έπαιζαν λαιβ παίζει να πήγαινα μόνο γι' αυτό (και εννοείται ότι δεν κάνω πλάκα).

eleventh guardian
08-02-2007, 17:06
Το Disco Queen δεν με χαλάει καθόλου ούτε μένα. Το ιντελέκτσουαλ στιλάκι του Gildenlow έχει αρχίσει να κουράζει. Ο rockavlon τον είχε πει κάποτε "ψευτοδιανοούμενο". Σόρι δηλαδή, αλλά κόντεψα να τη χρησιμοποιήσω τη λέξη.

Fandango, και μένα μου κάνει εντύπωση σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, ότι το Be είχε τύχει της καθολικής αποδοχής ακόμα και όσων δεν ήταν POS fans. Αλλά αποδείχθηκε στην πορεία ότι ήταν ενθουσιασμός της στιγμής. Εγώ τουλάχιστον, το συγκεκριμένο άλμπουμ (το Be) δεν μπορώ με τίποτα πια να το ακούσω ολόκληρο και περιορίζομαι στο να ακούσω κάποιες ασύλληπτες κομματάρες που έχει (Iter Impius, Vocari Dei, το τέταρτο με το πιάνο που γαμάει). Για το Scarsick θα δούμε στο μέλλον λοιπόν, είναι σαφώς πιο νορμάλ σε δομή, αλλά έχει και πολύ βαρετές στιγμές (προσωπική άποψη, μην πέσετε να με φάτε).

Α, και μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα για τον PainOfSalvation από το username του, ΔΕΝ είναι φανατικός ακροατής των POS (τουλάχιστον τώρα πια). :P

Lost_In_Cooperland
08-02-2007, 17:11
το βε μού είχε αρέσει πολύ τότε, για τώρα δεν ξέρω, αφού έχω πολύ καιρό να το ακούσω (θα το ξεθάψω και θα σας πω, γιατί ξέρω ότι σας ενδιαφέρει). Για μένα ήταν φυσικό να ερέσει περισσότερο σε άσχετους με πος.

dyingfreedom
08-02-2007, 17:12
Ωραίο είναι το Be και ειδικά το dvdάκι με τη ζωντανή παρουσίαση είναι γαμώ.
Αλλά μετά το remedy lane, πόσο καλύτερο άλμπουμ να δημιουργήσουν;

Jim Dandy Mangrum
08-02-2007, 17:18
ela mou nte! :D

iskra
08-02-2007, 17:21
oi pos einai (ligo) skata kai to mono kalo (olokliro) album pou exoun vgalei einai to one hour.

eleventh guardian
08-02-2007, 17:23
ela mou nte! :D

Σ' άρεσε το Remedy Lane δηλαδή! Και μας κρυβόσουν τόσο καιρό!

Συμφωνώ επίσης ότι το One Hour... είναι εξαιρετικό και τραγικά υποτιμημένο από τους ίδιους τους Pain of Salvation και τους οπαδούς τους.

Lost_In_Cooperland
08-02-2007, 17:25
ειρωνεύεται ο γκέι ως συνήθως...

iskra
08-02-2007, 17:27
ego emilisa sovarotata pantws

Lost_In_Cooperland
08-02-2007, 17:28
για τον άλλο τον γκέι λέω ρε γκέι.

iskra
08-02-2007, 17:29
op sorry. poustia :!:

chris
08-02-2007, 17:30
Para poli kalitero apo to be pou eixe 2-3 kommatia pou aksizan, opws episis k to siglonistiko me ton tilefwniti tou theou. Ama ithela na akousw apagelies, pigaina se mia poiitiki vradia.

O monadikos logos gia mena pou eixe toso apodoxi to be itan i apothewsi pou eixe apo ta 2 entipa k oi episis psarwtikes sinenteukeis tous, pou elegan poso morfwmenos, psagmenos klp einai o daniel. Etsi, osoi to akougan elegan afou ta leei afta o spoudagmenos, dikio tha exei, kapoio vathitero noima iparxei klp...

To remedy lane einai akseperasto giati ekei sindiastike apisteuti mousiki me apisteuto concept...

On topic, to scarsick to akouw sxedon kathe mera, mou aresei poli k aneta pairnei 9/10.

P.S.: afta gia tous amerikanous, koinwnia klp ta exoun pei me ton kalitero tropo edw k 20 xronia oi queensryche me ton pio epanastatiko metal disko ever.

fandango
08-02-2007, 17:36
P.S.: afta gia tous amerikanous, koinwnia klp ta exoun pei me ton kalitero tropo edw k 20 xronia oi queensryche me ton pio epanastatiko metal disko ever.

[fanboy mode] άρα ξερω γω κανεις δεν εχει το δικαιωμα να ξαναπιαστει με το εν λόγω θέμα, που δεν απασχολεί και κανεναν στς μέρες μας. [/fanboy mode]

dyingfreedom
08-02-2007, 17:37
όχι κανείς.
Βγήκε και operation mindcrime 2. :wink:

fandango
08-02-2007, 17:38
όχι κανείς.
Βγήκε και operation mindcrime 2. :wink:

Σωστά. :P

εντιτ:
[fanboy mode] άρα ξερω γω κανεις ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ QUEENSRYCHE δεν εχει το δικαιωμα να ξαναπιαστει με το εν λόγω θέμα, που δεν απασχολεί και κανεναν στς μέρες μας. [/fanboy mode]

dyingfreedom
08-02-2007, 17:41
Ανέφερα και τους MINISTRY στο πρώτο ποστ.
:P

Lost_In_Cooperland
08-02-2007, 17:43
ο πιο επαναστατικός μεταλ δίσκος έβερ ποιος είναι;

fandango
08-02-2007, 17:45
Ανέφερα και τους MINISTRY στο πρώτο ποστ.
:P

Ε, τι θα γίνει τώρα?? :)

εντιτ2:
[fanboy mode] άρα ξερω γω κανεις ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ QUEENSRYCHE KAI TOYS MINISTRY ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ δεν εχει το δικαιωμα να ξαναπιαστει με το εν λόγω θέμα, που δεν απασχολεί και κανεναν στς μέρες μας. [/fanboy mode]

Εντάξει τώρα;

@Lost_In_Cooperland, μάλλον εννοεί το Operation:Mindcrime. :D

iskra
08-02-2007, 17:45
http://www.a-cd.de/images/articles/2004-05-06_213624_gravediggertunes.jpg

the clans are marching gainst the law!!!

eleventh guardian
08-02-2007, 17:46
Mην με πωρώνεις εσύ ο από πάνω και το άκουγα πάλι σήμερα!

@Lost, διαφωνείς με το "επαναστατικός" ή το "metal" για το Mindcrime?

fandango
08-02-2007, 17:47
Mην με πωρώνεις εσύ ο από πάνω και το άκουγα πάλι σήμερα!

@Lost, διαφωνείς με το "επαναστατικός" ή το "metal" για το Mindcrime?

Περιμένω την απάντηση με ενδιαφέρον.

Lost_In_Cooperland
08-02-2007, 17:50
με το "επαναστατικός" όσον αφορά το μουσικό μέρος. και στιχουργικά, βέβαια, υπάρχουν άλλοι που χώνουν περισσότερο, άσχετα αν το κάνουν καλύτερα ή χειρότερα.

eleventh guardian
08-02-2007, 17:51
Ε, προφανώς με το "επαναστατικός" ο chris δεν εννοούσε τη μουσική. Τέσπα, μην ξεφεύγουμε.

fandango
08-02-2007, 17:51
με το "επαναστατικός" όσον αφορά το μουσικό μέρος. και στιχουργικά, βέβαια, υπάρχουν άλλοι που χώνουν περισσότερο, άσχετα αν το κάνουν καλύτερα ή χειρότερα.

διπλωματικότατος.

Lost_In_Cooperland
08-02-2007, 17:53
τι διπλωματικότατος ρε, εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα πώς το εννοούσε.

Phantom Duck
08-02-2007, 18:06
Μουσικά μιλώντας πάντα, μου θύμισε αυτό:

http://www.mzstore.co.uk/images/machineheadsupercharger.jpg

chris
08-02-2007, 18:08
Opws eipe k o eleventh guardian, den ennoousa ti mousiki.

K fisika kala kanei k katapianetai me afto to thema, apla oi sigriseis, toulaxiston gia mena, einai afthormites, oso afora to prwto kommati tou diskou.

iskra
08-02-2007, 18:09
gamo timpanagiamou den einai dynaton tsoutsekia san kai tou logou sou na xoun apopsi kai gia to neo pos. e ante kai gamisou pia :!: (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?t=17229)

Phantom Duck
08-02-2007, 18:10
Έλα, άμα μ' άρεσε θα το αγόραζα και το ξέρεις καλά.

iskra
08-02-2007, 18:17
de me noiazei, ekneurizomai. dld de ginetai re anthrope prin ena xrono na isoun o top asxetos kserogo kietsi napoume kai ksafnika na eisai o gnostis. dld oxi oti me endiaferei kiolas i oti xano ton ypno mou alla de ginetai na min antidraso otan ta vlepo mprosta mou. katalavaineis.

Phantom Duck
08-02-2007, 18:19
Ναι δικέ μου, όλα κουλ.

iskra
08-02-2007, 18:22
Ο χρήστης kiwiknorr λέει:
o fantomntak στη σπάει και σένα ε
Ο χρήστης john rambo λέει:
re thelo na tou spaso ta moutra
oxi toso gia ton idio
alla gia auto pou antiprosopeuei
?
e auti tin pasta tsoutsekion
pou nomizei oti.
το "παιδάκι που νομίζει πως ειναι άντρας";
genika.
pou nomizei.

Dark Dominion
08-02-2007, 18:39
Πολύ ιντελέξουαλ την έχει δει ο Ντάνιελ. Μέτριος δίσκος με 1 καλό κομμάτι (Cribcaged) όπως και το be. Νταξ έχει φωνάρα το παλικάρι αλλά έχει βαλτώσει συνθετικά. Και όπως έγινε και το 2004 με το Be, αυτή η μαλακία θα θεωρηθεί αριστούργημα. Το μόνο καλό είναι ότι ξέφυγαν κάπως από τα μανιοκαταθλιπτικά τραγουδάκια. Μπορείτε να αρχίσετε το κράξιμο :P

enitharmon
08-02-2007, 18:42
συ δεν αποχωρησες;

Boom!
08-02-2007, 18:43
Πολύ ιντελέξουαλ την έχει δει ο Ντάνιελ. Μέτριος δίσκος με 1 καλό κομμάτι (Cribcaged) όπως και το be. Νταξ έχει φωνάρα το παλικάρι αλλά έχει βαλτώσει συνθετικά. Και όπως έγινε και το 2004 με το Be, αυτή η μαλακία θα θεωρηθεί αριστούργημα. Το μόνο καλό είναι ότι ξέφυγαν κάπως από τα μανιοκαταθλιπτικά τραγουδάκια. Μπορείτε να αρχίσετε το κράξιμο :P

Μπα, στομπουτσομας.

Dark Dominion
08-02-2007, 18:47
:spoiler:

@μπουμ:

:skase:

carheart
08-02-2007, 18:54
είσαι προτεινόμενος ξανά.

Bullet
08-02-2007, 18:56
περι καλύτερου pos :

http://cover6.cduniverse.com/MuzeAudioArt/390/392751.jpg

Kingryche
08-02-2007, 19:06
Δισκάρα, grower και τα σχετικά.

Μου αρέσει πολύ περισσότερο σε σχέση με τις πρώτες ακροάσεις.

Με booklet, στίχους κλπ παίρνει level up!

Nodoordonotthereisnotry
08-02-2007, 19:06
Μ'άρεσαν στοιχεία της κριτικής, όχι όμως εκεί που έθαβε τα τραγούδια. :lol:

Btw, @ κάθε ενδιαφερόμενο για να κλείσει το θέμα. O Daniel δεν το παίζει διαννοούμενος, ούτε οι δισκογραφικές(καλά αυτές μπορεί)-περιοδικά(αυτά δε μ'ενδιαφέρουν) πάνε να τον πλασάρουν as such. Είναι.

Be ρε.

Vangelis
08-02-2007, 19:14
Βασικα ειναι δεν ειναι λιγη σημασια εχει. Μετα απο αρκετες ακροασεις κατεληξα στο οτι αν θελω να ακουσω pos απο δω και περα θα βαζω κατι απο τα 4 πρωτα (και το 12:5). Οχι οτι τα αλλα 2 ειναι ασχημα αλλα αν ηταν τα μοναδικα της μπαντας δεν νομιζω να τους ακουγα καν και σιγουρα δεν θα τα ειχα αυθεντικα.

The Good Son
08-02-2007, 20:24
Προσωπικά ο δίσκος μου άρεσε περισσότερο από το μπι, πράγμα λογικό όμως δεδομένου του πώς ήθελε να παρουσιάσει η μπάντα τις ιδέες της σε κάθε της δουλειά. (το μπι ήταν βαρύ "θεατρικό" κόνσεπτ )
Έχω περάσει από τη φάση φανμπόης των πος και ο κύριος λόγος που δεν έχω τεράστια πόρωση είναι η στροφή που πήραν στα θέματα τους από το πέρφεκτ έλεμεντ και μετά. Δισκάρες και αφτό και το ρέμεντυ μεν, αλλά ξενέρωσα με τη φάση ανεκπλήρωτοι έρωτες κλπ.
Προσωπικά αγαπημένο είναι το εντρόπια, όμως δεν θα έλεγα οτι θα προτιμούσα να γυρίσουν σε αφτό το στύλ καθώς αυτές οι κινήσεις δεν μου αρέσουν γενικά. Μια μπάντα σαν τους πος αλλάζει και εξελίσσει το στύλ της σύμφωνα με καλλιτεχνικά κριτήρια και αφτό είναι που σε κάνει να παραμένεις περίεργος μετά από κάθε της δουλειά.
Όσον αφορά το ντίσκο κουήν, θεωρώ τεράστια χαζομάρα να θάβετε μια μπάντα εξαιτίας ενός κομματιού ε. Αν λάβετε υπόπσιν το όλο ύφος του τραγουδιού και το πως δένει μουσικά με τα υπόλοιπα ειδικά. Με την πρώτη ακρόαση του δίσκου εγώ ξενέρωσα με τα ραπ ρεφραίν πχ, αλλά ειδικά μόλις μπήκε το ντισκο κουήν η φάση έστρωσε γιατί βλέπεις πώς δένει στο ύφος της η μπάντα εμπορικά μουσικά θέματα. Στην τελική και σαν κομμάτι γαμεί και ξεχωρίζει και δεν θα σας χαλούσε να σασταν σε κανα τρεντοροκ κλαμπάκι και να τό χωνε.

Rush
08-02-2007, 22:22
Ok,twra oloi mazi na pate na akousete ta 2 teleytaia Garden Wall.(nai,kserw, kompleksikos,off topic etc.)

Stormrider
09-02-2007, 03:23
καλύτερο από το μπι. ανάλυση ίσως αύριο γιατιε χω πιει κατ ι κρασιά τώρα και δεν βλέπω μια. τοχω λιώσει το δισκάκι τον τελευταίο μηνά παντως. ιντιοκρασι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου χαλαρά και στιχουργικά και μουσικά...

_UnHoLyMaRtYr_
09-02-2007, 03:33
Να ποστάρω κι εδώ! Προσπάθησα να μ αρέσει και δε μ άρεσε που λέτε, και το BE είναι υπερτέλειο. Τι αμφιλεγόμενο και πούτσες.
= (ελάτε να μιλήσουμε για το μπι)

Stormrider
09-02-2007, 03:49
We're waiting, so close your eyes
Relax and take a deep breath now
Believe the lies
When you wake up we'll all seem nice
So close your eyes
Just take another deep breath now
And fantasize
Pretend the world we're forming
Is a paradise

Why can't I close my eyes
Why can't I just be hypnotized
Industrialized and privatized
All mesmerized

'Cause I can see
And what I see around me makes me paralyzed
Yes I can see
And what I see is not worthy a democracy
It's uncivilized
So please close my eyes
I don't want to see this undemocratic, semi-automatic mediocracy and hypocracy
Pretending we're free under plastic flags waving dependency for this idiocracy

Close my eyes...

worship

PainOfSalvation
09-02-2007, 11:35
Α, και μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα για τον PainOfSalvation από το username του, ΔΕΝ είναι φανατικός ακροατής των POS (τουλάχιστον τώρα πια). :P

ayto

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει το ότι ο δίσκος δεν άρεσε ακόμα και σε φανατικούς ακροατές των PoS, οι οποίοι μάλιστα αρνούνται να πάνε στο επερχόμενο live υπό τον φόβο ότι θα ακούσουν το Disco Queen! (PainOfSalvation, για σένα τα λέω!).

ok mporei na akousteike kapws ayto pou sou eixa pei.
na to 8esw poio normal
pleon de mou kanei kai to trelo kefi na paw na tou dw live....
mporei prin 1-2 xronia na lege "NAI RE POUSTH NAI AINTA MOUSIKH PANDAISIA KETSI"
alla pleon apla de kaigomai ki olas na tous dw live.....

Witchkiller
09-02-2007, 12:55
ok mporei na akousteike kapws ayto pou sou eixa pei.
na to 8esw poio normal
pleon de mou kanei kai to trelo kefi na paw na tou dw live....
mporei prin 1-2 xronia na lege "NAI RE POUSTH NAI AINTA MOUSIKH PANDAISIA KETSI"
alla pleon apla de kaigomai ki olas na tous dw live.....

Etsi mpravo.Opote to mono pou meneis einai n'allakseis kai to nick sou.Yparxoun tooosa wraia nicks.Na pare merika:Thundersteel,Wild Dogz,Ostrogoth,Iron Dog ktl ktl.Peta to to gamhdi to POS :P :rofl: :D

PainOfSalvation
09-02-2007, 13:05
to skeftomai to skeftomai...
ypograpste petition na mou to allaxoun :D

sephiroth
09-02-2007, 13:36
O diskos mou fanhke psilometrios, wraies melwdies se shmeia, ala ta tragoudia mou fanhke oti diarkoun perissotero ap'oti xreiazetai.

Auto pou me ekneurise (kai en merh me apogohteuse) einai to poso daskalistiko ufos exei parei o Daniel teleutaia. Ase pou krazei thn Amerikh gia emporeumatopoihsh, eksumnhsh ulikwn agathwn, thn idia stigmh pou autos exei GAMITHEI na probalei tis kanouries kithares tou. Apo kapou prepei na fame, e?

H.
09-02-2007, 16:29
Worst review ever βασικά. Εν πάσει περιπτώσει κανείς δεν αναφέρθηκε στην φρεσκάδα του ήχου αυτού του δίσκου. Συνδυάζει τόσους διαφορετικούς ήχους που δύσκολο αν όχι αδύνατον είναι να τους ακούσεις μαζεμένους κάπου αλλού σήμερα. Από την αρχή ως το τέλος είναι μια τελειότητα με μια μικρή κοιλιά μόνο μετα το Disco Queen. Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να συγκρίνετε τον δίσκο αυτόν με το Be η όπως και να 'χει οποιονδήποτε δίσκο του group με κάποιον άλλο λες και έχουν μουσικά την παραμικρή σχέση. Και το Be ήτανε δίσκαρος και αυτό είναι. Εν πάσει περιπτώσει τι θα θέλατε να ακούσετε σήμερα από τους PoS αν δεν ήταν το Scarsick? Κάτι λίγο πιο Perfect Element, κάτι πιο Entropia ή τίποτα πιο Be? Αν ακουγόταν έστω και λίγο σαν αυτά το Scarsick το group πιστεύω θα είχε χάσει το νόημα ύπαρξής του. Και δεν είναι καθόλου έξυπνο να κατηγορείς τον Gildenlow για επιτείδευση του στιχουργικού περιεχομένου των δίσκων του. Λες και το 2007 του ήρθε η ανάγκη να κάνει στρατευμένη την τέχνη του και κάτι τέτοιο δεν το έκανε από το One Hour ξέρω γω...

Vangelis
09-02-2007, 17:41
Συνδυάζει τόσους διαφορετικούς ήχους που δύσκολο αν όχι αδύνατον είναι να τους ακούσεις μαζεμένους κάπου αλλού σήμερα.

Το οποιο ειναι καλο γιατι? Δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα αυτο. Και ποιοι ειναι οι τοσοι πολλοι διαφορετικοι ηχοι? Το ραπ και η ντίσκο?

fandango
09-02-2007, 17:45
Συνδυάζει τόσους διαφορετικούς ήχους που δύσκολο αν όχι αδύνατον είναι να τους ακούσεις μαζεμένους κάπου αλλού σήμερα.

Το οποιο ειναι καλο γιατι? Δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα αυτο. Και ποιοι ειναι οι τοσοι πολλοι διαφορετικοι ηχοι? Το ραπ και η ντίσκο?

Ε, ναι. Δεν ακουσες το cd? :?

Vangelis
09-02-2007, 17:46
Ε για πες μου τοτε

fandango
09-02-2007, 17:49
Ε για πες μου τοτε

:roll:

Σου απάντησα σ'αυτό που ρώτησες.
ΝΑΙ, "το ραπ και η ντίσκο" είναι διαφορετικοί ήχοι όσο αφορά το Scarsick. Τι ήθελες από διαφορετικούς ήχους, black,thrash ή reggae?

Vangelis
09-02-2007, 18:02
Μα αυτο λεω ρε φιλε. Το να εχεις διαφορετικους μεταξυ τους ηχους μεσα σε ενα αλμπουμ δεν ειναι απο μονο του θετικο. Ενταξει καλα ακουγετε το scarsick δεν ειναι ασχημο αλλα εχουν ξεκινησει παλι οι υπερβολες. Η αληθεια ειναι οτι ολοι περιμεναν κατι καλυτερο και ας μην το πραδεχονται. Και φυσικα ολοι περιμεναν κατι καλυτερο για συνεχεια του PEI. Και ας αφησουν τα "τι περιμενατε να παιξουν τα ιδια?". Δεν ειπε κανεις να ειναι το αλμπουμ μια επαναληψη του PE I αλλα κατσε και συγκρινε τα και ως προς την μουσικη αλλα και ως προς το συναισθημα που βγαζουν. Δηλαδη ανατριχιασες σε πολλες στιγμες στο scarsick? εγω σε καμμια απλα το ακουω ευχαριστα. Ενταξει και σε μερικες στιγμες βαρεθικα τοσο οσο καμμια αλλη φορα με αλμπουμ των POS.Αν μιλουσαμε τωρα για την πρωτη κυκλοφορια τους κανεις δεν θα δινε τοση σημασια.

fandango
09-02-2007, 18:05
Μα αυτο λεω ρε φιλε. Το να εχεις διαφορετικους μεταξυ τους ηχους μεσα σε ενα αλμπουμ δεν ειναι απο μονο του θετικο. Ενταξει καλα ακουγετε το scarsick δεν ειναι ασχημο αλλα εχουν ξεκινησει παλι οι υπερβολες. Η αληθεια ειναι οτι ολοι περιμεναν κατι καλυτερο και ας μην το πραδεχονται. Και φυσικα ολοι περιμεναν κατι καλυτερο για συνεχεια του PEI. Και ας αφησουν τα "τι περιμενατε να παιξουν τα ιδια?". Δεν ειπε κανεις να ειναι το αλμπουμ μια επαναληψη του PE I αλλα κατσε και συγκρινε τα και ως προς την μουσικη αλλα και ως προς το συναισθημα που βγαζουν. Δηλαδη ανατριχιασες σε πολλες στιγμες στο scarsick? εγω σε καμμια απλα το ακουω ευχαριστα. Ενταξει και σε μερικες στιγμες βαρεθικα τοσο οσο καμμια αλλη φορα με αλμπουμ των POS.Αν μιλουσαμε τωρα για την πρωτη κυκλοφορια τους κανεις δεν θα δινε τοση σημασια.

Oι πολλοί διαφορετικοί ήχοι από μόνοι τους δεν είναι πάντα κάτι θετικό. Στο Scarsick όμως, για μένα, τη διαφορά την κάνουν τραγούδια όπως τα Spitfall, Disco Queen & America.
[fanboy mode] ανατριχιάζω με το Enter rain. ισως και με το Cribcaged. [/fanboy mode]

H.
09-02-2007, 18:31

Και πάλι μπαίνεις στην λογική της σύγκρισης των δίσκων των PoS πράγμα το οποίο το σχολίασα στο προηγούμενο post μου και το βρίσκω τουλάχιστον βλακώδες (φυσικά δεν πάει προσωπικά σε σένα αυτό αλλά σε όλο το συγκεκριμένο trend που είδα εδώ πέρα αλλά και αλλού). Επαναλαμβάνω ότι είναι από τα συγκροτήματα που υπάρχουν για να βγάζουν τελείως διαφορέτικους δίσκους από τον έναν στον άλλον (κάτι αντίστοιχο θα μπορούσα να πω με τους Metallica με καμιά σχέση όμως ούτε στο μέγεθος επιτυχίας, ούτε και στα χρησιμοποιούμενα μουσικά ιδιώματα). Επίσης ποιος σας είπε όλους και το πιστέψατε ότι αυτό είναι το Perfect Element 2 ή τελοσπάντων κάποιου τύπου διάδοχός του? Ελπίζω μόνο να μην βγάλατε αυτό το συμπέρασμα επειδή κάπου μέσα στο booklet η στο cd case δενξερωκιεγωπου έχει κάποια αναφορά στο Perfect Element. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνουν όλοι πόσο αστείο θα ήταν κάτι τέτοιο. Τέλος, ναι, στα rap και disco στοιχεία αναφέρομαι. Μπορεί να ξεφεύγουν από τις συνήθεις rock και metal νόρμες στις οποίες έχουν συνηθίσει τα αυτιά όχι μόνο τα δικά σου, αλλά και όλων μας πιστεύω από εδώ, κάτι τέτοιο όμως δεν παύει να αποτρέπει ένα κομμάτι τέχνης από το να χαρακτηριστεί όμορφο :)

fandango
09-02-2007, 18:32

Και πάλι μπαίνεις στην λογική της σύγκρισης των δίσκων των PoS πράγμα το οποίο το σχολίασα στο προηγούμενο post μου και το βρίσκω τουλάχιστον βλακώδες (φυσικά δεν πάει προσωπικά σε σένα αυτό αλλά σε όλο το συγκεκριμένο trend που είδα εδώ πέρα αλλά και αλλού). Επαναλαμβάνω ότι είναι από τα συγκροτήματα που υπάρχουν για να βγάζουν τελείως διαφορέτικους δίσκους από τον έναν στον άλλον (κάτι αντίστοιχο θα μπορούσα να πω με τους Metallica με καμιά σχέση όμως ούτε στο μέγεθος επιτυχίας, ούτε και στα χρησιμοποιούμενα μουσικά ιδιώματα). Επίσης ποιος σας είπε όλους και το πιστέψατε ότι αυτό είναι το Perfect Element 2 ή τελοσπάντων κάποιου τύπου διάδοχός του? Ελπίζω μόνο να μην βγάλατε αυτό το συμπέρασμα επειδή κάπου μέσα στο booklet η στο cd case δενξερωκιεγωπου έχει κάποια αναφορά στο Perfect Element. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνουν όλοι πόσο αστείο θα ήταν κάτι τέτοιο. Τέλος, ναι, στα rap και disco στοιχεία αναφέρομαι. Δεν φαντάζομαι να έχεις ακούσει πολλούς δίσκους με τόσο πειραματικό χαρακτήρα για να βιάζεσαι να κατακρίνεις τέτοιου είδους συνδυασμούς. Μπορεί να ξεφεύγουν από τις συνήθεις rock και metal νόρμες στις οποίες έχουν συνηθίσει τα αυτιά όχι μόνο τα δικά σου, αλλά και όλων μας πιστεύω από εδώ, κάτι τέτοιο όμως δεν παύει να αποτρέπει ένα κομμάτι τέχνης από το να χαρακτηριστεί όμορφο :)

Δεν εχει απλη αναφορα, γραφει The Perfect element part II.

H.
09-02-2007, 18:35
Οκ, πάσσο σε αυτό γιατί δεν αγόρασα ακόμα το cd. Αυτό όμως από μόνο του δε νομίζω ότι αναιρεί αυτό που λέω περί ανεξάρτητης οντότητας του κάθε album αυτού του group που δεν έχει καμιά σχέση με οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη.

Vangelis
09-02-2007, 19:03
Η. Βασικα ολα αυτα μου ακουγονται μπουρδες για να δικαιολογησουν απλα το οτι οι POS εβγαλαν ενα μετριο αλμπουμ. Και το PE ηταν διαφορετικο απο τα 2 προηγουμενα αλλα γαμουσε. Και γαμουσε οχι απλα και ΜΟΝΟ επειδη ηταν διαφορετικο αλλα γιατι ειχε μουσικη.Στο scarsick ακους ενα κομματι και απο την αρχη μεχρι το τελος ειναι ιδιο.Και βεβαια θα κανεις συγκρισεις. Προφανως οι POS δεν μπορουν να γραψουν τοσο δυνατα κομματια οπως στο παρελθον. Δεν κατακρινω το οτι εβαλαν κι αλλα στοιχεια η οτι εβαλαν disco αλλα το οτι χανει σαν συνολο. Μπορεις να το καταλαβεις αυτο?

Επαναλαμβάνω ότι είναι από τα συγκροτήματα που υπάρχουν για να βγάζουν τελείως διαφορέτικους δίσκους από τον έναν στον άλλον

Το οποιο σημαινει οτι καθε φορα που θα βγαζουν δισκο θα ναι γαματος επειδη δεν θα ειναι ιδιος με τον προηγουμενο?

GuardianOfIvorytower
09-02-2007, 19:35
Δεν έχω πρόβλημα ότι έχει διαφορετικά στοιχεία ή προσεγγίσεις όπως λένε περίπου κ οι αποπάνω, το θέμα είναι να βγαίνουν κ ακούγονται καλά κ κάπου δεν το πέτυχαν imo. Θέλω να τον ακουσω κ άλλο το δίσκο, αλλά προς το παρόν δεν μου φαίνεται τόσο δυνατός όσο τα 4 πρώτα τους. Κάποια κομμάτια ξεχωρίζουν, όπως το Kingdom of Loss κ το Enter Rain, αλλά στο σύνολο, μμμ, πρέπει να το ακόυσω παραπάνω.

H.
09-02-2007, 23:27
Η. Βασικα ολα αυτα μου ακουγονται μπουρδες για να δικαιολογησουν απλα το οτι οι POS εβγαλαν ενα μετριο αλμπουμ. Και το PE ηταν διαφορετικο απο τα 2 προηγουμενα αλλα γαμουσε. Και γαμουσε οχι απλα και ΜΟΝΟ επειδη ηταν διαφορετικο αλλα γιατι ειχε μουσικη.Στο scarsick ακους ενα κομματι και απο την αρχη μεχρι το τελος ειναι ιδιο.Και βεβαια θα κανεις συγκρισεις. Προφανως οι POS δεν μπορουν να γραψουν τοσο δυνατα κομματια οπως στο παρελθον. Δεν κατακρινω το οτι εβαλαν κι αλλα στοιχεια η οτι εβαλαν disco αλλα το οτι χανει σαν συνολο. Μπορεις να το καταλαβεις αυτο?

Επαναλαμβάνω ότι είναι από τα συγκροτήματα που υπάρχουν για να βγάζουν τελείως διαφορέτικους δίσκους από τον έναν στον άλλον

Το οποιο σημαινει οτι καθε φορα που θα βγαζουν δισκο θα ναι γαματος επειδη δεν θα ειναι ιδιος με τον προηγουμενο?

Ας τα πάρω από το τέλος. Αυτό που λέω και ξαναλέω περί σκοπού διαφορετικότητας από δίσκο σε δίσκο του group δεν είναι για να πείσει ότι βγαίνει κάτι γαμάτο αλλά για να αντικρούσει αυτό που και εσύ και άλλοι κάνουν. Την σύγκριση μουσικά του Scarsick η και γενικά του Χ δίσκου PoS με τον Y δίσκο PoS. Πράγμα που το βρίσκω ατελέσφορο και αχρείαστο γιατί κινούμαστε σε διαφορετικά μουσικά δεδομένα από τη μία κυκλοφορία στην άλλη. Πιστεύω τώρα να κατάφερα να το κάνω σαφές. Στο αν γενικά χάνει σαν σύνολο δε μπορώ να πω τίποτα γιατί εμπίπτει στα προσωπικά γούστα πλέον. Εγώ ας πούμε το βρίσκω συνολικά πάρα πολύ όμορφο. Δε μπορείς ούτε εσύ ούτε εγώ να κάνουμε κάτι πάνω στα γούστα του άλλου. Για το αν έχουν την ικανότητα να γράφουν ή όχι ωραία κομμάτια ακόμα ε οκ πιστεύω τα 3 πρώτα τραγούδια αποδεικνύουν το προφανές μόνα τους. Όσο για την σύγκριση Scarsick με Perfect Element ε τα πα και τα ξανάπα, δεν θα τα ξαναπώ. Περιμένω όπου να ναι και την σύγκριση του δίσκου με το Entropia και το Remedy Lane...

Kingryche
10-02-2007, 00:49
μερικά πράγματα από μια συνέντευξη που μπορεί να είναι χρήσιμα...

First of all, we wanted to make a more band oriented album. Especially after “12:5” and “BE,” which were kind of different when it comes to the whole construction and the whole premises of those albums were so different from the regular albums. Well, I wouldn’t say that we’ve ever done a regular album. So, we wanted to focus more on the band instruments. Playing the music; feeling the energy of the music. We tore down all of the in-ear monitor system functionalities that we had in the rehearsing room and plugged in our old amplifiers and did it the old way, in many ways. But it was hard to kind of maintain that directness and that rawness that I wanted the album to convey, being that sort of angry and frustrated album in concept. I’ve spent a lot of work trying to make it sound like I didn’t spend so much work on it. *laughs* Because, it’s actually easier to make a large production where you have big impressive drums, and to make everything sound impressive. It’s hard to make sounds sound not impressive, but still be very good. To get that closeness, and angriness, without just destroying everything.

Just to see that on some prog metal forums, people think that this album is too simple, definitely shows that I’ve succeeded in hiding the complex stuff away, because this is definitely I think more complex than any of our previous albums. This is the first album where we have had severe difficulties to recreate the songs live! It sounds more in your face, but as I said, I spent a lot of time achieving that illusion. Things are happening all the time. So much detail that all of us just go mad when we start to play them. To recreate a song like “America” or “Scarsick,” it’s supposed to feel intuitive, inspirational, just like we’re playing something because we feel like it in that specific second, but everything is really planned and composed. So, it’s hard to do all those details while still being able to convey that same feeling of directness, and anger, and energy. It’s really hard, actually!

I think the problem with “Scarsick” is that illusion of simplicity or directness might convince some people to believe that this is an album that you will get into much faster than the previous albums, but that is not the case. It will still require the same time and the same amount of listens, I think, as the previous albums. And after that, I think – I hope – that you will have a friend for life. I think that Pain of Salvation albums are not the typical acquaintance that you appreciate for a while and then you move on. They will demand something of you, but if you’re willing to give up that, they will give you so much more back.

Elfstone
10-02-2007, 12:47
Wow...πραγματικά δεν έχω ξαναδιαβάσει καλλιτέχνη να περιγράφει καλύτερα την δικιά του μουσική.

Μου άρεσε το Scarsick πάρα πολύ αλλά νομίζω ότι μάλλον είναι ο χειρότερος δίσκος τους so far (που δε λέει και πολλά, όλα γαμάνε!).

Vangelis
10-02-2007, 14:12
Περιμένω όπου να ναι και την σύγκριση του δίσκου με το Entropia και το Remedy Lane...

Ναι γιατι το Scarsick ειναι το RLII η το EntropiaII ε?

H.
10-02-2007, 18:58
Καμία ελπίδα.

fandango
10-02-2007, 22:27
Περιμένω όπου να ναι και την σύγκριση του δίσκου με το Entropia και το Remedy Lane...

Ναι γιατι το Scarsick ειναι το RLII η το EntropiaII ε?

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη αφού το ένα είναι το partI και το άλλο το partII, έτσι?

Καμία ελπίδα.

Γάμα τα.

Vangelis
10-02-2007, 23:09
Ε ξερω γω? Δεν μπορουμε ολοι να περιμενουμε πως και πως το II να ειναι κατι εξισου γαματο (και μια επιστροφη στον παλιο ηχο την περιμεναμε μετα το be) και μολις βγαινει να αποφευγουμε την συγκριση επειδη το scarsick χανει. Ενταξει το αλμπουμ καλο ειναι αλλα για PEII περιμεναμε κατι καλυτερο μην κρυβομαστε. Επισης Η. αυτα που λες θα ταιριαζαν αν μιλουσαμε για το be. Δεν κανω τη συγκριση ως προς τα μουσικα στοιχεια που χρησιμοποιουν (δεν με νοιαζει αν βαλουν και θρακιωτικα) αλλα ως προς το την γενικη εικονα του αλμπουμ. Το καταλαβες η να το γραψω και 3η φορα?

H.
11-02-2007, 00:13
Ποιός θα γράψει 3η φορά κάτι ρε κακαλοπρήχτη? Κάθεσαι και συγκρίνεις συνέχεια πράγματα ανόμοια και επειδή του χώσανε έναν τίτλο PEII σημαίνει αυτό για σένα ότι πρέπει να συγκριθεί αυτόματα με το ένα. Μα πόσο 16 ετών μπορεί να είναι κάποιος πια νοητικά για να επιμένει να φέρνει κύκλους σε τέτοιες βλαμμένες παιδικές λογικές? Τέσπα, επειδή μου πρηξες την πούτσα, πες την τελευταία κουβέντα και συνέχιζε να συγκρίνεις το Scarsick με το PE ως δείγμα ωριμότητας. I'm outta here. Πάω να ακούσω άλλη μια το Operation Mindcrime II για να βρω κι άλλες διαφορές του από το Ι.

Vangelis
11-02-2007, 00:19
Α εισαι τελειως ηλιθιος

H.
11-02-2007, 00:22
:moutza:

carheart
11-02-2007, 00:37
εδώ δεν είναι τόπος για να τσακώνεστε.

H.
11-02-2007, 00:47
Δεν τσακωνόμαστε ρε μαλάκα. Κάνουμε τελέσφορες συγκρίσεις μεταξύ των Perfect Elements.

carheart
11-02-2007, 00:58
Ούτε για να βρίζουμε είναι μέρος.

H.
11-02-2007, 01:06
Ε είσαι μύγας :P

fandango
11-02-2007, 20:32
συνέχιζε να συγκρίνεις το Scarsick με το PE ως δείγμα ωριμότητας. I'm outta here. Πάω να ακούσω άλλη μια το Operation Mindcrime II για να βρω κι άλλες διαφορές του από το Ι.

:worship:

V0lcaN0
12-02-2007, 23:00
Panta ebriska tous Pain of Salvation mia sxetika kalh mpanta. Kanena tous album de me enthousiase, alla ola eixan kapoia stoixeia pou mou aresan kai me trabousan.

To Scarsick omws den einai sxetika kalo, den einai metrio, den einai kan adiaforo, einai kako. To Cribcaged einai exairetiko kommati, alla omologw oti meta thn anagnwsh twn stixwn, epese arketa sthn ypolhpsh mou. Ta ypoloipa kommatia einai apo apogohteytika ws ekneyristika(eidika ta 2 prwta...).

Tespa, gnwmes einai aytes. Gia esas pou agapate tis sygkriseis, tha lega oti einai me diafora to xeirotero tous album.

fandango
13-02-2007, 13:31
To Cribcaged einai exairetiko kommati, alla omologw oti meta thn anagnwsh twn stixwn, epese arketa sthn ypolhpsh mou.

Να υποθέσω ότι στο σπίτι σου έχεις αφίσες του Αλ Πατσίνο?

metamelia3
13-02-2007, 13:59
http://www.a-cd.de/images/articles/2004-05-06_213624_gravediggertunes.jpg

the clans are marching gainst the law!!!
μπαγκπαϊπερς πλεη δε τιουνς οφ γουωρ!!!

Mitsmann
13-02-2007, 14:09
cirkus says:
προγκρεσιβαδες ρε πουστη μου
cirkus says:
και οταν βριζονται βαρετοι ειναι

V0lcaN0
14-02-2007, 13:26

Mh sou pw trabaw kai malakia gia parth tous.

One_Last_Goodbye
22-02-2007, 20:01
ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ!

Ο DANIEL ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.

One_Last_Goodbye
22-02-2007, 20:02
συγγνώμη για τα κεφαλαία, έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο μου. :x

Tonosalata
22-02-2007, 20:10
Ο DANIEL ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.

NAIGEIASAS! EIMAI DIANOOUMENOS!SAS TO DEIXNW GIA ALLH MIA FORA!

Bullet
22-02-2007, 20:12
To Cribcaged einai exairetiko kommati, alla omologw oti meta thn anagnwsh twn stixwn, epese arketa sthn ypolhpsh mou.

:lol:

Boom!
23-02-2007, 02:35
Αγνοωντας τους καθυστερημενους οπαδους του διανοουμενου, θα πρεπει να σημειωθει οτι δισκος γαμαει.

Witchkiller
23-02-2007, 13:41
cirkus says:
προγκρεσιβαδες ρε πουστη μου
cirkus says:
και οταν βριζονται βαρετοι ειναι

E,nai...........

Candiru
22-01-2009, 12:03
καθυστέρας ως συνήθως, μετά 2 χρόνια τον ακούω, αλλά το κάνω μπάμπ γιατί ΜΕ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ! Ενα κι ένα όλα τα κομμάτια, απίστευτη ποικιλία σε συνθέσεις (μέχρι και ντίσκο!!) Το ακούω κάθε μέρα εδώ και μια βδομάδα (πρωτοφανές για άλμπουμ των τελευταίων χρόνων)

Ούτε το Remedy Lane δεν με είχε ξεσηκώσει τόσο, παρόλο που θυμάμαι πως είχα τρέξει να το τσιμπήσω με την πρωτη ακρόαση

Τα άλλα τα παλιά, όχι ότι δεν γαμάνε, αλλά δεν μου έκαναν τόσο κλικ όσο αυτά τα δύο και ειδικά το scarsick