PDA

View Full Version : DSL Problem

bleeding
07-02-2007, 16:59
Τις τελευταιες μερες αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Συνδεομαι κανονικα κ ετσι οπως χαζευω αποσυνδεομαι απο το ιντερνετ. Βασικα δεν αποσυνδεομαι αλλα δε μου ανοιγει καμμια νεα σελιδα κ φαινεται σα να εχω αποσυνδεθει. Το εικονιδιο στο system tray με δειχνει connected αλλα σταματαει να λειτουργει κ δε μπορω να κανω αποσυνδεση για να συνδεθω ξανα κ οδηγουμαι στην ωραια λυση του restart.

Η συνδεση μου ειναι forthnet 2mb και το μοντεμ το crypto f200 με τους τελευταιους drivers. Παιζει να μου εχουν πεταξει καμμια αηδια στο pc η ειναι θεμα γραμμης κ πρεπει να τους παρω τηλ?

Για πειτε αν ξερετε τπτ

bleeding
07-02-2007, 17:15
μολις βρηκα αυτο:

"Σε μία λιτή ανακοίνωση οδηγήθηκε σήμερα η Forthnet μετά τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στο δίκτυό της σε περιοχές όπως Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Δωδεκάνησα και κάποια σημεία της Αθήνας. Σύμφωνα με παράπονα χρηστών παρουσιάστηκε σημαντική πτώση στις ταχύτητες πρόσβασης, ακόμα και στις υψηλής ταχύτητας συνδέσεις, σε συνδυασμό με αρκετές διακοπές της σύνδεσης λόγω δυσλειτουργίας. Σύμφωνα με την εταιρία, οι τεχνικοί της συνεργάζονται με τον ΟΤΕ για την επίλυση του προβλήματος, αν και αρκετοί χρήστες της αναφέρουν οτι δεν πρόκειται για θέμα του Οργανισμού, αλλά της υποδομής της Forthnet. Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνδρομητές,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει παρουσιαστεί δυσλειτουργία των ADSL συνδέσεων σε επίπεδο atm στις ακόλουθες περιοχές: Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Δωδεκάνησα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κέρκυρα και σε κάποια κέντρα της Αττικής. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον ΟΤΕ για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Το πρόβλημα πιθανόν να γίνει αντιληπτό ως διακοπή της σύνδεσής σας. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνεται να προβείτε σε απλή επανεκκίνηση του modem /router."

εχουν κ αλλοι το ιδιο προβλημα. μαλακια της forthnet ειναι τελικα.

λοκ ιτ

freak brother
07-02-2007, 17:15
Τις τελευταιες μερες αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Συνδεομαι κανονικα κ ετσι οπως χαζευω αποσυνδεομαι απο το ιντερνετ. Βασικα δεν αποσυνδεομαι αλλα δε μου ανοιγει καμμια νεα σελιδα κ φαινεται σα να εχω αποσυνδεθει. Το εικονιδιο στο system tray με δειχνει connected αλλα σταματαει να λειτουργει κ δε μπορω να κανω αποσυνδεση για να συνδεθω ξανα κ οδηγουμαι στην ωραια λυση του restart.

Η συνδεση μου ειναι forthnet 2mb και το μοντεμ το crypto f200 με τους τελευταιους drivers. Παιζει να μου εχουν πεταξει καμμια αηδια στο pc η ειναι θεμα γραμμης κ πρεπει να τους παρω τηλ?

Για πειτε αν ξερετε τπτ

το εχω και γω αυτο το προβλημα , και το αστειο ειναι οτι το pc μου δινει ιντερνετ ασυρματα στο pc του αδερφου μου , και το νετ δεν πεφτει απο τον αδερφο μου .

bleeding
07-02-2007, 17:20
οτιναναι

SpiritCrusher
07-02-2007, 17:49
Όλα μια χαρά εδώ

Bullet
07-02-2007, 18:09
γενικα το νετ οσο αυξανεται ο λαος της dsl γινεται ολο και πιο γτπ

ολο αναβαθμισεις ειναι και στην ουσια πουτσες

Lost_In_Cooperland
07-02-2007, 18:12
Όλα μια χαρά εδώ

Αν εξαιρέσεις ότι πληρώνω 1mb κι έχω 512 (με το ζόρι).

SpiritCrusher
07-02-2007, 18:57
Πιθανότατα φταίει το πιταρισμένο DSLAM του ΟΤΕ παρά ο ISP σου.

Lost_In_Cooperland
07-02-2007, 19:31
ναι, πιθανότα. πάντως ακόμη δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι το DSLAM :P

Kveldssanger
07-02-2007, 21:07
http://www.schoolsonline.org/resources/connectivity-guide/images/dslam.gif

ikonoklast
07-02-2007, 21:26
http://i3.photobucket.com/albums/y52/prakasrel/arf.png

wraithgr
18-12-2011, 03:43
bump. Αντίστοιχο πρόβλημα με forthnet. Βασικά κανονικές ιστοσελίδες δεν έχει πρόβλημα πέραν ίσως ταχύτητας, αλλά με το που πάω να μπω σε κανενα youtube να δω video με πετάει από το router (λεει internet offline στο status) και φτιάχνει μόνο με reboot. Παίζει να είναι καμιά μαλακία της forthnet? Για δώστε τα φώτα σας οι σχετικοί pls...

metamelia1
18-12-2011, 04:47
ενα) ikonoklast σε βλεπεις οταν ησουν 20; ;)

δυο) crypto f200 λεει...η πρωτη μου dsl το 07 :touched:

τρια) wraithgr το παθαινω και γω που και που, πηρα 3 τελεφωνα να φτιαξουν ρυθμισεις αλλα τιποτα (ισα ισα κατεβηκε ο συγχρονισμος απο τα 7 στα 3 -_- ), ειναι τελειως τυχαιο και το προβλημα ειναι γενικα σε ολη την Ελλαδα απ'οσο καταλαβαινω, ακουγονται διαφορα.
Κανε αυτο που θα κανει ο Φαιρστορμ: αλλαξε παροχεα.

ikonoklast
18-12-2011, 15:13
Ήταν της μόδας τότε στο ΕΡ τα ηλίθια φωτοσοπ με λογοπαίγνια. Αυτό ήταν ένα... DSLAM.

Πρόσεξέ με:

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lvvlx26mbh1qm7xkuo1_500.gif

metamelia1
18-12-2011, 17:11
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lw842ie85O1qjo4f3o1_400.gif

KoiliaSamprela
18-12-2011, 17:30
bump. Αντίστοιχο πρόβλημα με forthnet. Βασικά κανονικές ιστοσελίδες δεν έχει πρόβλημα πέραν ίσως ταχύτητας, αλλά με το που πάω να μπω σε κανενα youtube να δω video με πετάει από το router (λεει internet offline στο status) και φτιάχνει μόνο με reboot. Παίζει να είναι καμιά μαλακία της forthnet? Για δώστε τα φώτα σας οι σχετικοί pls...

2 πράγματα πάει το μυαλό μου, το πρώτο εφόσον δεν αναφέρεται από άλλον χρήστη φορθνετ δεν θα έχει να κάνει με κάποιο traffic shapping από την forthnet σε επίπεδο layer 7.
Δεύτερο , τσέκαρε μπας και μπορείς να δεις από τον router σου σε τι MTU είναι ρυθμισμένος (παίζει να μην είναι και αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

wraithgr
18-12-2011, 18:58
MTU είναι στο 0=default=1500 bytes. Θα έπρεπε να είναι κάτι άλλο; Διάβασα λίγο νετ και έλεγε κάπου να αλλάξω beacon interval, και RTS-Fragmentation threshold. Δεν ξέρω ακόμα αν αυτό βοηθά.
Πάντως traffic shaping δε νομίζω να είναι γιατι δεν είναι οτι σέρνεται, απλά δείχνει ο router οτι δεν έχει καθόλου σύνδεση (δε χάνω τη σύνδεση με το router, ο router χάνει τη σύνδεση με το wan)...

KoiliaSamprela
18-12-2011, 20:57
το MTU είναι το νορμαλ , τώρα για τα άλλα δεν ξέρω να σε πω κάτι :oops:

wraithgr
18-12-2011, 21:03
Αυτό που δε ξέρω είναι τι protocol είναι το σωστό, ADSL2/ADSL2+ or what, με ADSL2+ σα να δουλεύει πιο σωστά... άντε να δούμε

metamelia1
18-12-2011, 21:06
ADSL2+ προφανως. μονο μαλακιες αυτος ο σαμπρελας.

wraithgr
18-12-2011, 21:10
Ρε συ φαηερστορμ, πες και τι annex πρέπει να βάλω (το εχω στο A/I/J/L/M τώρα) και είσαι αστέρι...

Mitsmann
18-12-2011, 21:17
Annex A, εκτος κι αν την εχεις σε ISDN γραμμη πανω (απιθανο) οποτε θα εβαζες Annex B

metamelia1
18-12-2011, 21:23
με προλαβε αλλα ειμαι αστερι οπως και να 'χει.

BLiTzER
18-12-2011, 21:35
Καλή φάση, αλλά έχετε μπερδέψει τα annexes οι 2 αποπάνω.

metamelia1
18-12-2011, 21:41
μαλλον εχει δικιο ο ΠΛΙΤΣΕΡ, annex L ειναι αυτο το 24d/1u που δινουν. αλλα οπως του ειπα και πριβε, ειναι ανουσιο να μπλεκει με τις ρυθμισεις του ρουτερ, ας παρει ενα τηλ και αν δε γινεται τιποτα τοτε HOL ή Cyta.

BLiTzER
18-12-2011, 21:51
Annex L είναι για long distance. Δε νομίζω ότι το χρειάζεται. Αnnex M είναι αυτό που θες, αν το υποστηρίζει ο ISP σου και το σηκώνει το router/line σου.

wraithgr
22-12-2011, 16:01
Τώρα μου λένε να κάνω update το firmware του router (οτιναναι). Προσπάθησα αλλά δεν δέχεται κανένα από τα αρχεία που βρήκα, DLINK DSL-2640R rev B1 είναι, αν έχει κανείς καμια συμβουλή ας πει πλζ γιατί θέλω να παίξω worms!! :)

metamelia1
22-12-2011, 16:10
Το χα και γω αυτο, μαγικο ρουτερ. Δε κρατουσε ποτε τις ρυθμισεις που του εδινα στα port forward και καηκε πανω στο firmware update. καλη επιτυχια.