Log in

View Full Version : Η κακομοιριά του ανελέητου downloading

One Colour Black
06-02-2007, 12:59
Θυμάμαι παλιότερα τις εποχές του napster,audiogalaxy , Dalnet και του φρέσκου , τότε , soulseek , όπου με τις 56αρες μας δεν προλαβαίναμε να κατεβάζουμε και ευχόμασταν υψηλής ταχύτητας συνδέσης , φτηνές χρεώσεις κτλ.
Τώρα που , εν μέρη , η ευχή μας πραγματοποιήθηκε τι ακριβώς καταλάβαμε?...Σίγουρα δεν είμαι απο τους μόνους που κατεβάζουν αρκετά albums την εβδομάδα, για να μην πω την ημέρα , τα οποία απλά κατεβήκανε για να ικανοποιήσουν τα απωθημένα του "τότε".
Φυσικά αρκετά albums , πέρα απο την ψυχαγωγική τους αξία , περνάνε στο ντουκου , επειδή κατεβήκανε απλά για να κατεβούνε.Ποιό είναι το νόημα στην τελική?Ακουμε πλέον μουσική?Μήπως τότε είχε σημασία η ποιότητα και όχι η ανάγκη μας να ανακαλύψουμε το ποιό obsure underground kaigamw συγκρότημα?Βλέπω συνέχεια νεα τοπικς , ποστς στο νταουνλουντ και στο οφ τοπικ θρεντ , που εκθειάζονται οι τούτοι , οι άλλοι , οι εκείνοι κτλ κτλ. Τους έχετε ακούσει παραπάνω απο οσο ακούγατε τα freshly downloaded του τότε?Του χρόνου θα τους θυμάστε?
Στην τελική , είσαστε ευχαριστημένοι με τα +άπειρο gb μουσικής που έχετε στο pc σας και δεν θα τα ακούσετε ποτέ?Discuss

Bullet
06-02-2007, 13:02
όντως υπάρχει αυτό το πρόβλημα και οφείλεται στην απληστία και στα απωθημένα του τότε όπως είπες

πάντως ακόμα και έτσι,album που είναι φτιαγμένα για να στοιχειώσουν τον player σου,θα το κάνουν ανεξαρτήτως συνθηκών

ίσως όχι στην ίδια συχνότητα όπως παλαιότερα,αλλα θα το κάνουν

Moonspellheim
06-02-2007, 13:05
akrivws tis idies skepseis ekana prosfata.yparxoun apeira katevasmena mp3s sto pc pou oute kan ta exw akoumpisei.pleon katevazoume polu pio grhgora ap'oti prolavainoume na akousoume.san fast-food exei ginei pleon h mousikh.

carheart
06-02-2007, 13:05
H ελεύθερη διακίνηση της μουσικής, σου προσδίδει μια απειρία επιλογών για τα καθημερινά σου ακούσματα. Θα έρθουν πολλά πράγματα παραπάνω στο pc σου, πράγματα που δε θα ακούσεις ποτέ ίσως, απλά επειδή μπορείς. Δεν είναι και τραγικό.

Μειώνονται έτσι οι τιμές στα καταστήματα μουσικής, διαλύονται τα μονοπώλια, και γενικώς η ανεξέλεγκτη ροή της μουσικής (και των ταινιών) βγάζει από τη μέση τους ενδιάμεσους νταβατζήδες της.

Πωωω σαν ποστ του deggial είναι.

Τεσπα, ναι, είμαι ευχαριστημένος, διότι μου δίνεται η δυνατότητα να μάθω πιο γρήγορα και πιο εύκολα για περισσότερα είδη μουσικής.

One Colour Black
06-02-2007, 13:07
τι μου λες τώρα...εδω είχα ξεχάσει οτι βγάλανε νεο δίσκο οι machine head , και μου άρεσε κιόλας...λολ (σ)κατάντια. Τον τελευτάιο καιρό δεν ευχαριστιέμαι τα ακουσματά μου οσο θα ήθελα :|

εδιτ προς καρχαρτ:Στις πόσες ακροάσεις καταλαβαίνεις αν σου αρέσει ενας δίσκος?Πόσοι νεοι δίσκοι σου αρέσουν την βδομάδα?Αυτοί οι δίσκοι την βδομάδας , υπάρχει πιθανότητα να ξαναακουστούν την επόμενη βδομάδα η τον επόμενο μήνα?

bleeding
06-02-2007, 13:13
Εγω το θεωρω πολυ καλη λυση. Τη φαση με το ανελεητο downloading που λες την ειχα περασει κανοντας ταχυδρομικο trade με mp3 cdr μαζευοντας ετσι πολυ πραμα που δεν εχω κ δεν προκειται λογικα να ακουσω.

Τωρα ομως μου δινεται η ευκαιρια να ακουσω πολλα νεα πραγματα που ισως κ να μην ακουγα ποτε μου. Θυμαμαι παλια ειχα κανει μια λιστα με συγκροτηματα που ηθελα να ακουσω (Sol Invictus, Tea Party και διαφορα αλλα) τα οποια κ δε μπορουσα γιατι φοβομουν να δωσω 7 χιλιαρικα για ενα cd που ισως μου εβγαινε μουφα. Τωρα εχω γλιτωσει πολλα τετοια πεταμενα λεφτα. Κατεβαζω ο,τι μου κινει το ενδιαφερον κ αν μου αρεσει πραγματικα παω κ το αγοραζω.

Lost_In_Cooperland
06-02-2007, 13:16
Ό,τι είπε ο κάρχαρτ πάνω κάτω. Το ότι άπειρα από αυτά που έχω κατεβάσει δεν τα έχω ακούσει ακόμη ή τα άκουσα στα πολύ πεταχτά, δε σημαίνει ότι μετά από κάποια χρόνια δε θα τους δώσω ευκαιρία.

Για μένα δλδ, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν κάτι θα το ακούσω τη στιγμή που το κατέβασα ή μετά από καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακούσω.

Μέσα στο 2006 ήρθα σ' επαφή και κόλλησα με διάφορες μουσικές που είχα κατεβάσει μήνες πριν, λόγω αναφορών από users του φόρουμ. Όταν τα είχα κατεβάσει, όμως, δε μου είχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί πολύ απλά δεν ήταν έτοιμο το αυτί μου γι' αυτές. Χωρίς το download, πιθανότατα, δεν θα είχα ακούσει τπτ από αυτά.

Tonosalata
06-02-2007, 13:18
vasika
http://www.thatfuckingtank.com/andyarticle1.pdf
to petaw kai edw.

One Colour Black
06-02-2007, 13:18
Συμφωνω , όλοι έχουμε ανακαλύψει καινούργια κτλ κτλ.Το ευχαριστιόμαστε ομως?Σε σύγκριση με το τότε?Περα απο τη ικανοποιημενη πλέον περιεργεια μας.

Witchkiller
06-02-2007, 13:20
Kai giati de kanete kati aplo?REGOULARETE TO DOWNLOADING!Toooso dyskolo einai?Exete skeytei poses diskares exete "xasei" kai as tis exete epeidh de kserete ti na prwtoakousete?Diskoi oi opoioi isws theloun polles akroaseis(eythxws to theo pou den akouw tetoia styl mousikhs :P )alla tous akoute sta petaxta epeidh EXETE(ME)TERASTI OGKO downloaded mousikhs?

Malakia.....................

dyingfreedom
06-02-2007, 13:23
Χμμ, από την μία χάθηκε ο "ρομαντισμός" του όλου πράγματος.
Από την άλλη όμως αυτό που λέει ο κάρχαρτ δεν απέχει και πολύ από τη πραγματικότητα. Στο κάτω κάτω, ούτε πριν έκανε κανείς επενδύσεις σε πράγματα τελείως άγνωστα που δεν έχει ακούσει, ενώ τώρα η παροχή της δυνατότητας του "δοκιμάζω και παραγγέλνω", είναι κάθε άλλο παρά επιζήμια για τον ακροατή - μουσικόφιλο, ακόμα και τον οπαδό του perlepe.

Εξάλλου πλέον με την ανάπτυξη του διαδικτύου, έχει αύξηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο, οπότε μια η άλλη.

Lost_In_Cooperland
06-02-2007, 13:23
@One Colour Black:τι να σου πω, εγώ περνάω την καλύτερη φάση μου με τη μουσική. Το current 93 για παράδειγμα ή άλλα τέτοια φολκοειδή, τα ευχαριστιέμαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον τελευταίο καιρό. Λογικό είναι και πολλά που σου κάνουν εντύπωση με τις πρώτες ακροάσεις, να τα ξεχάσεις αρκετά γρήγορα. Όχι κακό, όμως, αφού όπως είπα, πάντα υπάρχει χρόνος για να τους δώσεις και μια 2η και μια 3η ευκαιρία για να τα ευχαριστηθείς πιότερο.

carheart
06-02-2007, 13:26
Συμφωνω , όλοι έχουμε ανακαλύψει καινούργια κτλ κτλ.Το ευχαριστιόμαστε ομως?Σε σύγκριση με το τότε?Περα απο τη ικανοποιημενη πλέον περιεργεια μας.

Για αυτό μπορεί να μην φταίει απαραίτητα το downloading ε.. Δεν σου χει τύχει πχ να υπεργουστάρεις ανελέητα το τελευταίο τραγούδι της παλιάς κασσέτας του παλιού walkman, που κόβεται και στη μέση επειδή αλλάζει η πλευρά και μόλις αποφασίζεις να αγοράσεις το γυαλιστερό cd με την ταινία ασφαλείας της Virgin να μην το ακούς παραπάνω από 10 φορές στην υπόλοιπη ζωή σου;

Kveldssanger
06-02-2007, 13:29
και στην τελική δεν σας ειπε κανεις οτι πρεπει να κατεβάσετε ολο το συμπαν ε. εδω και πολύ καιρό ζήτημα θα ναι αν κατεβάζω 10 album την βδομάδα (και πολλά παίζει να λέω) και ακούγονται όλα. ε σίγουρα δεν μενουν ολα αυτα αλλά δεν χανονται και στο χαμο.

εντιτ: κοινώς ό,τι είπε ο γουιτσκιλερ (πινκς)

One Colour Black
06-02-2007, 13:31
Απλα εννοώ οτι δεν δίνουμε την αρμόζουσα σημασια στα καινουργια , ή τουλάχιστον την σημασία του τότε.

enitharmon
06-02-2007, 13:34
και στην τελική δεν σας ειπε κανεις οτι πρεπει να κατεβάσετε ολο το συμπαν ε. εδω και πολύ καιρό ζήτημα θα ναι αν κατεβάζω 1 album την βδομάδα (και πολλά παίζει να λέω) και ακούγονται όλα. ε σίγουρα δεν μενουν ολα αυτα αλλά δεν χανονται και στο χαμο.

+ αγοραζονται πολλα αλμπουμς

Tonosalata
06-02-2007, 13:36
apo thn allh osoi einai apo thn genia pou agorazane kai cd... mono prosfores kserwgw sta metropolis... spania kati pou kanei 15-20 evro kiauto prepei ja to goustarei apelpistika.

Kveldssanger
06-02-2007, 13:36
Απλα εννοώ οτι δεν δίνουμε την αρμόζουσα σημασια στα καινουργια , ή τουλάχιστον την σημασία του τότε.

ε ναι ρε φιλος, το ιδιο πραγμα λεμε τελικα. αμα εχεις κατεβασει 50 album σε μια μερα και ακους τα 25 ξερω γω, ε σιγουρα δεν θα τους δωσεις ιδιαίτερη σημασια.

One Colour Black
06-02-2007, 13:38
κ 5 αλμπουμς να εχεις αγοράσει/κατεβάσει την εβδομάδα δεν θα τους έχεις δώσει την δέουσα σημασία.Τεσπα

Phantom Duck
06-02-2007, 13:45
Κατεβάζω ο,τιδήποτε παίζει να μας απασχολεί κι ότι πραγματικά είναι όμορμφο, τρέχω στα μεηλόντερς. Μετρόπολις και τέτοια πια μόνο για βόλτα και να δούμε μήπως πετύχουμε τίποτα καλό.

Κι άμα νομίζεις ότι για αξιοποιηθεί η ντι ες ελ σου πρέπει να κατεβάζει συνεχώς δισκογραφίες οκκνλτ συγκροτημάτων που δεν πρόκειται να ακούσεις πέρα από το πρώτο κομμάτι, καλά να πάθει ο ρομαντισμός σου.

One Colour Black
06-02-2007, 13:51
Μπα , αυτά γινόντουσαν το πρώτο καιρό της ευρυζωνικότητας(κ σίγουρα δεν είμαι ο μόνος). Πλέον βάλαμε μυαλό

Witchkiller
06-02-2007, 14:01
κ 5 αλμπουμς να εχεις αγοράσει/κατεβάσει την εβδομάδα δεν θα τους έχεις δώσει την δέουσα σημασία.Τεσπα

Giati?Gia 5 alpbums mastora kai perissotero xrono tha exeis na ta empedwseis kai na ta eyxaristitheis vre aderfe,me th pro'y'pothesh oti akous kamia wra-2 wres thn hmera mousikh.Ama de kaneis kati allo ektos apo to n'akous mousikh katevase kai 50 alla kai pali de tha mporeis na empedwseis toso kalo to no'i'ma tou kallitexnh(pssssssssssss)

Pitsadoros
06-02-2007, 14:24
variemai na diavasw ti exei graftei alla tha ta spasw legontas ta dika mou.

edw k treis mines pou evala dsl exw kaei sto downloading. ipirksan meres pou katevaza k peninta albums (logw apothimenwn i den kserw gw ti) alla pisteuw einai logiki antidrasi meta apo xronia agorwn sinti k isorropias panw sti lepti grammi pou xwrizei tin agapi gia ti mousiki k ti xrewkopia. ap ta peninta pou katevazw estw 2 i 3 kainouria pramata na me porwsoun k na ta akouw sto repeat tote vriskw noima sto downloading. ase pou glitwnw k lefta apofeugontas na agorazw malakies albums.

ap tin alli omws nomizw oti to downloading einai kata ena megalo pososto kinigi gnwsis. k ap auti tin apopsi einai psilothlivero giati ginomaste tipakia pou dinoun perissoteri simasia sti gnwsi k stin pliroforia para sto aisthima k sto meraki gia ti mousiki (milaw san kwlogeros alla etsi einai). koultouriarides k pseutodianooumenoi para mousikofiloi. krima den einai terasties posotites mp3 na steroun tin prosoxi mas apo mousiki pou ontws tin aksizei?e?

me dio logia nomizw oti to downloading me euxaristei gia swstous alla k gia lathos logous. ante polla egrapsa k exw na katevasw k diskografia melvins

metamelia3
06-02-2007, 14:31
Πορν μαλακίες λέει το τυπάκι στο άρθρο

hunted by a Freak
06-02-2007, 14:40
ante polla egrapsa k exw na katevasw k diskografia melvins

:pink:

ps:ase pou katevazontas ta pentakosaposatosa albums tous 8a ksexaseis to gamwto gia ekeina ta albums pou katevases k dn sou aresan.

Vangelis
06-02-2007, 15:15
Μα και 50 να κατεβαζεις την μερα και να ακους 1 προσεκτικα, παλι θετικο ειναι γιατι χωρις νετ ουτε αυτο το 1 θα ακουγες. Ενταξει οταν εχεις μεγαλωσει αγοραζοντας cd η δισκους δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα αλλα γι αυτους που ξεκιναν απο μικρη ηλικια μονο με downloading υπαρχει ο κινδυνος της απαξιωσης της μουσικης. Ακουμε μερικα κομματια, οτι μας κατσει στο αυτι καλα, κι αυτο ειναι ολο.
Κι ο Pitsadoros εχει δικιο σ'αυτο που λεει για το "κυνηγι γνωσης".

enitharmon
06-02-2007, 15:35
αυτό που ακούω εδώ και μια βδομάδα το πλήρωσα 26 ευρώ (διπλό cd). Και έχω κάψει τα ηχεία σχεδόν

δεν έχει νόημα να κατεβάζεις τα πάντα

Candiru
06-02-2007, 15:36
που εκεινες οι εποχές που έλειωνε το βινύλιο στο πικάπ (50 και βάλε ακροάσεις MOTORHEAD, SABBATH, METALLICA, κλπ). Τώρα το πολύ 2-3 ακροασεις στα πιο γαμάτα και πάμε γιάλλα.

Τώρα απλώς γνώση πουλάμε και χάνουμε πολλά σε αίσθημα: Κάθε ακρόαση ενός παλιού ήταν και μια νέα εμπειρία, νέα ανακάλυψη

και να φανταστείτε δεν ασχολούμαι με download

eleventh guardian
06-02-2007, 15:42
Το ανελέητο buying είναι χειρότερο πάντως. Εξακολουθώ να έχω πολλά αγορασμένα CD που τα 'χω ακούσει από ελάχιστα έως καθόλου. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ έχω dsl εδώ και τρεις μήνες, τα άλμπουμ που έχω κατεβάσει δεν είναι πάνω από 40 (και όσα αγόρασα στη συνέχεια, τα έσβησα μετά για να μην πιάνουν χώρο στον σκληρό).

Συμφωνώ πιο πολύ με Witchkiller και Kveld, θέλει ρέγουλα και το ένα και το άλλο.

Lost_In_Cooperland
06-02-2007, 15:46
υπαρχει ο κινδυνος της απαξιωσης της μουσικης. Ακουμε μερικα κομματια, οτι μας κατσει στο αυτι καλα, κι αυτο ειναι ολο.

Μη λέμε ό,τι θέλουμε, ε. Το να ακούς περιστασιακά ό,τι σου κάθεται καλά στο αυτί, δε συνεπάγεται την απαξίωση. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος, ούτε μπορούμε να τον κατηγορήσουμε γι' αυτό, να ψαχτεί με τη μουσική. Σε άλλους αρέσει να εμβαθύνουν (για οποιονδήποτε λόγο), ενώ σε άλλους απλώς να ακούν λίγο ραδιόφωνο ή να κατεβάζουν κάνα mp3 ή να αγοράζουν 5-6 συλλογές το χρόνο. Εσύ, ας πούμε, στον κινηματογράφο ψάχνεις να δεις όσα περισσότερα μπορείς και να καταλάβεις το παραμικρό μήνυμα που έχει να σου περάσει η ταινία; Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχεις επιφανειακή σχέση με το αντικείμενο, αλλά όχι ότι το απαξιώνεις.

Επίσης, γαμώ το φελέκι μου, αφού δε σας αρέσει αυτό που συμβαίνει, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Στο χέρι σας είναι να λιώσετε τους δίσκους που αγοράζεται. Μη μας πρήζεται τα ούμπαλα.

H.
06-02-2007, 15:56
Δεν παύει όμως να είναι πειρασμός το γεγονός ότι έχεις έναν δίσκο που θα σου φαινόταν καλή φάση το να τον ακούσεις τόσο εύκολα και γρήγορα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κι εγώ κάνω downloading (παλιότερα κυρίως, πριν ενάμιση χρόνο που προτοαπέκτησα dsl θυμάμαι να βγάζω τρελά απωθημένα). Τώρα τελευταία το έχω ελαττώσει κυρίως γιατί έχουν μείνει πραγματικά λίγα πράγματα που να καίγομαι πολύ να κατεβάσω. Γενικά είναι ψιλοπερίεργο αυτό που νιώθω με το downloading γιατί από τη μία είναι βολεύει και σώζει φράγκα (κάτι που ακούγεται ρηχό αλλά μετράει για όλους πολύ) αλλά από την άλλη σίγουρα έχει επιφέρει αυτό που προειπώθηκε ως απαξίωση της μουσικής (πλέον σπάνια αγοράζω δίσκους). Δεν παύει όμως να είναι ένα ακόμα εξελικτικό βήμα στην πορεία της μουσικής, αντίστοιχο της μεταφοράς από τα βινύλια στα cd. Κάποιοι μένουν αθεράπευτα ρομαντικοί και ψωνίζουν ακόμα τα πρώτα και κάποιοι άλλοι τα δεύτερα. Το μέλλον θα δείξει για το που βαδίζει αυτή η κατάσταση..

One Colour Black
06-02-2007, 15:57
Αρκεί να ακούς κάτι περιστασιακά,για να το αποθεώσεις?Ρωτάω επειδή αυτό βλέπω γενικότερα.Η λέξη "τελειότητα" και τα συνεπαγωμενά της χρησιμοποιούνται καθημερινά σε πολλά φορουμς (κ σε τούτο επίσης) , απο τα ίδια άτομα για πολλές , διαφορετικές ,κυκλοφορίες.

H.
06-02-2007, 16:01
Ναι γιατί πλέον τα δεδομένα είναι πολλά (πολύ περισσότερα από παλιότερα) και δεν πιστεύω ότι κανένας έχει τον χρόνο να εμβαθύνει πολύ σε κάτι λόγω αυτού. Από την άλλη όμως δε μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός του πόσο έχει διευρύνει το downloading τους μουσικούς ορίζοντες του καθενός 8)

One Colour Black
06-02-2007, 16:05
Συμφωνώ σε αυτό που λες, έχω έρθει σε επαφή με μουσικές και ακούσματα με τα οποία δεν θα έιχα ασχοληθεί ποτε αν δεν ήτανε τόσο εύκολα προσβάσιμα.Το μειον , βέβαια , είναι οτι μια αυτιά που και που , προσωπικά εμένα δεν μου αρκεί για να αξιολογήσω με ειλικρίνεια ενα άκουσμα.Η επικρατούσα άποψη , βέβαια , ισχυρίζεται το αντίθετο.Πάσο.

Lost_In_Cooperland
06-02-2007, 16:10
@One Colour Black: Εγώ δεν κατάλαβα αυτό το πράμα απ' τα λεγόμενα του Βαγγέλη. Μιας που το ανέφερες πάντως, όχι, δεν αρκεί ένα περιστασιακό άκουσμα για να χαρακτηρίσεις κάτι τελειότητα. Εγώ, όμως, μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και σχεδόν ποτέ δεν χαρακτηρίζω κάτι έτσι, αν δεν το πιστεύω. Τo τελευταίο που είπα σ' αυτό το στυλ, ήταν για το αβατάρ μου, ότι δλδ είναι αριστουργηματικό και το πιστεύω απόλυτα. 15 ακροάσεις θα σε πείσουν :D

iskra
06-02-2007, 16:13
ego palia prin valo dsl imoun entelos kata tou akatasxetou downloading meta evala dsl kai stamatisa na leo malakies pou proerxontan kathara apo zileia pros autous pou eixan dsl ki ego o ftoxos den eixa opote tora einai ola mia xara kai episis syneiditopoiisa oti imoun megalos malakas pou agoraza o,ti cd na nai kai tora pairno mono orea pramata kai den exo ena kilo savoura se kathe rafi kai genika ola ok. kapoios eipe kati poly sosto sxetika me to an exeis mathei na akous mousiki katevazontas alla de thelo na po kati parapano pano sauto to thema giati tha prosvallo pollous xristes tous opoious den agapao katholou kai de tha xei plaka.

enitharmon
06-02-2007, 16:24
εγώ θέλω να βγαίνουν κι αλλα αμπουμ σε 5.1

H.
06-02-2007, 16:29
Εχμ, λίγο off-topic αλλά επειδή δεν ξέρω κάνα τέτοιο πλην του Dark Side Of The Moon που δεν ψήνομαι να το ξανααγοράσω, τι άλλα παίζουν?

Eagleheart
06-02-2007, 16:29
Όλα έχουν τα σύν και τα πλήν τους. Το σύν όσο αφορά εμένα με το downloading είναι ότι έχω κατεβάσει albums τα οποία ακόμη κι αν τα έβρισκα στα καταστήματα δεν θα μπορούσα να τα αγοράσω ούτε σε 100 ζωές!
Από την άλλη πάλι, αν μπορείς να πάρεις ένα άλμπουμ σε μία προσιτή τιμή (γύρω στα 10-12 ευρώ ας πούμε) ακόμη κι αν το έχεις κατεβάσει καιρό πριν, κάνε τη καλή!

enitharmon
06-02-2007, 16:31
ξέρω και για το Once των Nightwish, ε και σίγουρα θα παίζουν μερικά της κλασσικής μουσικής

είναι πολλή καλή φάση πάντως για ορχηστρικα αλμπουμ

VirusXI
06-02-2007, 16:32
ap tin alli omws nomizw oti to downloading einai kata ena megalo pososto kinigi gnwsis. k ap auti tin apopsi einai psilothlivero giati ginomaste tipakia pou dinoun perissoteri simasia sti gnwsi k stin pliroforia para sto aisthima k sto meraki gia ti mousiki (milaw san kwlogeros alla etsi einai). koultouriarides k pseutodianooumenoi para mousikofiloi. krima den einai terasties posotites mp3 na steroun tin prosoxi mas apo mousiki pou ontws tin aksizei?e?

αυτό.
ευτυχώς η έλλειψη χώρου στο δίσκο τελευταία με κάνει να σβήνω ότι σαβούρα έχω κατεβάσει. οπότε μένουν τα άλμπουμς που μ'αρέσουν μεν, δεν τα θεωρώ τόσο καλά ώστε να τα αγοράσω δε κιε επίσης τα άλμπουμς που γουστάρω πολύ ή πάρα πολύ και θα τα αγοράσω... περιμένουν εκεί μέχρι να τα βρω κάπου σε καλή τιμή γιατί μας την σπάνε κ οι merchants που εκμεταλλεύονται την αδυναμία του αγοράζω original μουσική.

επίσης ευτυχώς έχω ξεπεράσει το σύνδρομο έλλειψης broadband κιε σπάνια θα ασχοληθώ να κάτσω να κατεβάσω.

H.
06-02-2007, 16:32
Μόλις απογοητεύτηκα :P

Οκ, sorry για τη μικρή παρένθεση εβριουάν.

Vangelis
06-02-2007, 16:35
kai tora pairno mono orea pramata kai den exo ena kilo savoura se kathe rafi kai genika ola ok.

Το ανελέητο buying είναι χειρότερο πάντως. Εξακολουθώ να έχω πολλά αγορασμένα CD που τα 'χω ακούσει από ελάχιστα έως καθόλου.

....

Lost_In_Cooperland δεν καταλαβες τι θελω να πω. Δεν εννοω αυτους που απλα ακουνε οτι τους καθετε καλα απο την tv η το ραδιο, η κατεβαζουν ενα δυο τραγουδια που γουσταρουν. Εννοω την περιπτωση π.χ. να σ'αρεσει ενα τραγουδι μιας μπαντας και με ενα κλικ, μπαπ εχεις κατεβασει δισκογραφια. Ε δεν καθεσαι να ακουσεις τον καθε δισκο ξεχωριστα, ριχνεις μια γρηγορη ακροαση στον καθενα και συγκρατεις οτι σου καθετε καλα στο αυτι. Ειδικα αν μιλαμε για συγκροτηματα με 10 και δισκους. Εχω κατεβασει δισκογραφια Uriah Heep και δεν την εχω ακουσει ακομα. Φαντασου ποσο στραβα μπορει να το παρει απο την αρχη ενας 14χρονος που μολις αρχισε να ακουει μουσικη μεσω downloading.

Lost_In_Cooperland
06-02-2007, 16:47
χμ, εδώ δε μπορώ να πω ότι έχεις πολύ άδικο. Προσωπικά, πάντως, όταν κατεβάζω πολλούς δίσκους ενός γκρουπ, δεν τους κατεβάζω για να τους ακούσω όλους μαζί, αλλά για να μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους σε βάθος χρόνου (δεν εννοώ μήνες). Κι εγώ πχ. έχω κατεβάσει δισκογραφία heep, αλλά έχω ακούσει καλά 5 δίσκους, εκ των οποίων αγόρασα τους τέσερρεις. Δε θεωρώ κακό να έχω και τους υπόλοιπους κι όταν (και αν) μου έρθει η όρεξη να τους ακούσω.

*και το welcome to my nightmare νομίζω έχει βγει σε 5.1

regularpaul
06-02-2007, 17:30
Κάτι έχετε πιάσει στραβά οι περισσότεροι.

Αυτό που η συμπίεση μουσικών αρχείων και το γρήγορο internet άλλαξαν στη σχέση του καθενός μας με την μουσική, είναι απλά η εύκολη πρόσβαση σε αυτήν. Αυτό και μόνο αυτό. Δηλ. ακόμα κι αν δεν υπήρχε αυτή η εύκολη πρόσβαση, η μουσική θα υπήρχε εκεί έξω. Το ότι με λίγα κλικ, αντί να παραμένει εκεί έξω, βρίσκεται στα χέρια μας, δεν θα πρεπε καθόλου να επηρεάζει τις ακουστικές μας συνήθειες. Από τη στιγμή που το συνειδητοποίησα αυτό, απολαμβάνω την μουσική με τον ίδιο τρόπο που την απολάμβανα προ-ιντερνετ, αγοράζω με αυξημένους ρυθμούς και κατεβάζω με ακόμα μεγαλύτερους. Χωρίς άγχος να ακούσω τα πάντα, χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς μην μου ξεφύγει κάτι.

chris
06-02-2007, 17:44
Nomizw pws o vomvardismos me kainouria mousiki eixe arxisei prin to downloading, me ta antigrafika sto pc. Epairnes adeia cd, ta edines stous filous sou k eixes kainouria cd gia ton epomeno xrono. Thimamai pou me to scaner k ton ektipwti eftiaxna ekswfilla.

Pleon me to downloading ta pragmata exoun ksefigei teleiws. To thema einai na iparxei ena metro, na katevazeis afta pou eventually tha akouseis, estw k se ena xrono. Min ksexame oti merika links gia "spanious" diskous meta xanontai, opote to katevazeis k to akous otan vreis xrono kiriws.

Apo tin alli meria, fisika k prepei na ipostirixthoun kapoia sigrotimata giati alliws den tha ksanavgaloun disko. Opote egw, otan mou aresei kati paw k to agorazw. I an den to agorasw alla tous goustarw, tha paw sti sinaulia tous k tha parw k mia mplouza.

Episis logiko einai na "theopoioume" kapoia cd gia na dikaiologisoume as poume to downloading pou kanoume. Tha peis ston filo sou: nai re malaka,katevasa olo ton kosmo xthes, alla des ti petixa, to catharsis p.x. Stin ousia omws to periexomeno tou den einai oso kalo nomizoume, apla to dikaiologoume ston euato mas. Twra pou akouw egw to catharsis nomizw pws akouw to social grace... Tha vazei kaneis se ,oxi 10, as poume ena xrono to catharsis gia na goustarei;

Telos pantwn, mpourdes lew, apla proswpika nostalgw tin epoxi pou eixa 30-40 diskous pou tous eixa liwsei k agoraza cd apo mpantes pou den eixa ksanakousei, operation mindcrime as poume k pathaina tin plaka mou. Elpizw na mou ksanasimvei afto kapote...

Lost_In_Cooperland
06-02-2007, 17:55
alla des ti petixa, to catharsis p.x. Stin ousia omws to periexomeno tou den einai oso kalo nomizoume, apla to dikaiologoume ston euato mas.

Tha vazei kaneis se ,oxi 10, as poume ena xrono to catharsis gia na goustarei;

Telos pantwn, mpourdes lew

Νομίζω η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη.

*Εγώ το catharsis το έχω ακούσει περισσότερο από το social grace και μπορείτε να πέσετε να με φάτε.

Kveldssanger
06-02-2007, 20:44
λοιπόν που λέτε αντί να κάθεστε να φιλοσοφείτε για το δράμα που ζουν οι μικροι νταουνλοαντερς και να χανετε ωρα οπου θα μπορούσατε να ακουτε μουσική, κατεβάστε το τελευταίο της Bertine Zetlitz μπας και ξεστραβωθείτε!

πιες. λοστινκουπερλαντ, ρε μπλιντιν ρε

GuardianOfIvorytower
06-02-2007, 21:09
Αν το κάνεις με μέτρο, όπως προσπαθώ πλέον εγώ, μια χαρά μου φαινεται. Όπως ειπώθηκε κ παραπάνω, γιατί να μην κατεβάσω δισκογραφία Heep τώρα που μπορώ πχ κ ξέρω ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθώ. Εξάλου αν κάτι κινήσει την προσοχή, καινούριο ή παλιό, θα μείνει στο winamp για πολύ καιρό, μέχρι να το χορτάσω. Κ ότι με πορώνει πάρα πολύ, κ είναι αρκετά συγκροτήματα, θα το αγοράσω. Εχώ τον ίδιο δίσκο κ σε cd κ σε βινύλιο σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης ένα cd αντί να το πάρω αμέσως μόλις κυκλοφορήσει μπορώ να περιμένω να το αγοράσω φτηνότερα, ενώ την μουσική θα την ακούω από τη στιγμή που κυκλοφόρησε (το οποίο κ πάλι σχετικό είναι για κάθε γκρουπ). Άσε που ορισμένα πράγματα βρίσκονται πολύ σπάνια, οπότε το download είναι η μόνη λύση.
Ένα άλλο point: για μένα downloading είναι μόνο mp3, αλλά όπως συμβαίνει εδώ κ αρκετό καιρό κ video από group κ ταινίες, από τις οποίες γλιτώνεις αρκετά λεφτά, καθότι δεν θα κάτσεις να νοικιάσεις-αγοράσεις κά8ε ταινία που θέλεις να δεις. Αυτά τα λίγα :D .

Witchkiller
06-02-2007, 21:51
ego palia prin valo dsl imoun entelos kata tou akatasxetou downloading meta evala dsl kai stamatisa na leo malakies pou proerxontan kathara apo zileia pros autous pou eixan dsl ki ego o ftoxos den eixa opote tora einai ola mia xara kai episis syneiditopoiisa oti imoun megalos malakas pou agoraza o,ti cd na nai kai tora pairno mono orea pramata kai den exo ena kilo savoura se kathe rafi kai genika ola ok. kapoios eipe kati poly sosto sxetika me to an exeis mathei na akous mousiki katevazontas alla de thelo na po kati parapano pano sauto to thema giati tha prosvallo pollous xristes tous opoious den agapao katholou kai de tha xei plaka.

Allo to "katevazw gia na tsekarw kai meta n'agorasw"kai allo to "exw kanei ton ypologisth mou hlektrikh skoupa kai katevazw olo to sympan".Exei diafora agorare.
Oson afora esena ton ptoxoulh pou evales prosfata dsl kai eisai yper tou downloading,poly kala ekanes alla skepsou to ekshs:pes mou poso oreksh tha exeis n'akouseis kai na prosekseis p.x. 5 diskous kai posh tha exeis gia 78098708 diskous.Den einai to idio,etsi den einai?

Telospantwn.Gnwmh mou(ara kai pragmatikothta-humor,mi lyssate-)einai oti to thema den thelei idiaiterh filosofikh analysh oute kana episthmoniko ypovathro.Swsth xrhsh tou downloading einai otan mporeis kai prolaveneis na xwnepseis ayta pou katevazeis kai oxi na xtizeis oloklirous ouranoksistes apo mp3.

Ayta

GuardianOfIvorytower
06-02-2007, 21:55
Allo to "katevazw gia na tsekarw kai meta n'agorasw"kai allo to "exw kanei ton ypologisth mou hlektrikh skoupa kai katevazw olo to sympan".Exei diafora agorare.
Oson afora esena ton ptoxoulh pou evales prosfata dsl kai eisai yper tou downloading,poly kala ekanes alla skepsou to ekshs:pes mou poso oreksh tha exeis n'akouseis kai na prosekseis p.x. 5 diskous kai posh tha exeis gia 78098708 diskous.Den einai to idio,etsi den einai?

Telospantwn.Gnwmh mou(ara kai pragmatikothta-humor,mi lyssate-)einai oti to thema den thelei idiaiterh filosofikh analysh oute kana episthmoniko ypovathro.Swsth xrhsh tou downloading einai otan mporeis kai prolaveneis na xwnepseis ayta pou katevazeis kai oxi na xtizeis oloklirous ouranoksistes apo mp3.

Ayta

Όπως λέει κ ένας φίλος μου, υπάρχουν 2 γνώμες, η δική μου κ η λάθος :D.

Witchkiller
06-02-2007, 21:58
Afou me ksereis re file,eimai zisitisimos..............

Amnesiac.
06-02-2007, 22:33
GAMAEI TO ανελέητο DOWNLOADING YEAH

Not_saved
06-02-2007, 22:50
eisai κακομοίρης re

Atheist
06-02-2007, 23:50
Bertine Zetlitz

ήξερα ότι είσαι γκεη, αλλά όχι ότι είσαι τόσο μπαλαδόρος γκεη.

Kveldssanger
07-02-2007, 00:09
τα σπάει πολύ ομορφα το my italian greyhound. Λίγο καλύτερο απο το rollerskating, όχι τοσο τελειο όσο το sweet injections και το wonderful so far. τωρα ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ και το πρωτο για να είμαστε και ον τοπικ.

Lost_In_Cooperland
07-02-2007, 00:26

κεμένα πιότερο μαρέσει το bleeding αλλά το social grace αναφέρθηκε.

Για να είμαστε και ον τοπικ, μάλλον πρέπει να ακούσω καλύτερα τα της Zetlitz.

Και για να ξαναβγω απ' το τοπικ, Beautiful So Far δεν είναι;

Amnesiac.
07-02-2007, 00:35
einai teleio na katevazeis to neo album twn Dalek.

Kveldssanger
07-02-2007, 00:43

κεμένα πιότερο μαρέσει το bleeding αλλά το social grace αναφέρθηκε.

Για να είμαστε και ον τοπικ, μάλλον πρέπει να ακούσω καλύτερα τα της Zetlitz.

Και για να ξαναβγω απ' το τοπικ, Beautiful So Far δεν είναι;

μπιουτιφουλ, γουοντερφουλ το ιδιο πραγμα μωρε =ρ θα ανεβασεις πλιζ το 3ο του μπλακτζεστερ γιατι μου το βγαλε κοραπτιντ?

phthoggon
07-02-2007, 01:30
Δε πρόκειται να πω τπτ καινούργιο, για μένα προσωπικά το πρόβλημα είναι σίγουρα υπαρκτό, και αν όχι τόσο στο ποσοστό των ακροατών που έχουν συνηθίσει να ακούν μεγάλες ποσότητες μουσικής όπως του τυπικού ER user (τστσ) τότε σε αυτών ε που δεν έχουν. Μιας και το downloading είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν πρέπει να αλλάξει αναλογιζόμενοι τα θετικά της όλης υπόθεσης, η λύση βρίσκεται στο πως προσεγγίζεις εσύ ο ίδιος αυτό το φαινόμενο, αυτό που είπε στα μουλωχτά ο ισκρα, an exeis mathei na akous mousiki. Απλά όταν κάποια στιγμή συνειδητοποιείτε ότι δεν απολαμβάνετε το ίδιο την ακρόαση μουσικής απλά slow down. Επίσης γενικά αποφεύγετε να ακούτε τη μουσική ως backround, πράγμα που είναι το λογικό επακόλουθο του να πρέπει να ακούσεις και τους 4321 δίσκους που κατέβασες σήμερα (και εννοώ μουσική που δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο ε)

Α και διαβάστε το λινκ που έβαλε ο Porn και αγνοήστε τον Κάλκη.

hcpunksonacid
07-02-2007, 02:30
:)

Boom!
07-02-2007, 02:31
Κάτι έχετε πιάσει στραβά οι περισσότεροι.

Αυτό που η συμπίεση μουσικών αρχείων και το γρήγορο internet άλλαξαν στη σχέση του καθενός μας με την μουσική, είναι απλά η εύκολη πρόσβαση σε αυτήν. Αυτό και μόνο αυτό. Δηλ. ακόμα κι αν δεν υπήρχε αυτή η εύκολη πρόσβαση, η μουσική θα υπήρχε εκεί έξω. Το ότι με λίγα κλικ, αντί να παραμένει εκεί έξω, βρίσκεται στα χέρια μας, δεν θα πρεπε καθόλου να επηρεάζει τις ακουστικές μας συνήθειες. Από τη στιγμή που το συνειδητοποίησα αυτό, απολαμβάνω την μουσική με τον ίδιο τρόπο που την απολάμβανα προ-ιντερνετ, αγοράζω με αυξημένους ρυθμούς και κατεβάζω με ακόμα μεγαλύτερους. Χωρίς άγχος να ακούσω τα πάντα, χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς μην μου ξεφύγει κάτι.

Τα ειπες σωστα.

stam and the witches
07-02-2007, 02:32
Ο πιο πάνω ειδικά.

hcpunksonacid
07-02-2007, 02:34

carheart
07-02-2007, 02:35
Εγώ λέω να πετάξουμε και τα βινύλια, να μασήσουμε τις κασσέτες, να χλευάσουμε το "Thorns" και το "Satanic Art", και να ανεβάσω από το υπόγειο το μπομπινόφωνο της γιαγιάς μου, και επειδή γαμιέται και το φλώρικο το ρεύμα, θα βάλω ένα ποδήλατο να του τη σκάει την ενέργεια, να γυμνάζομαι κιόλας στο ταυτόχρονο, να είμαι και σε φόρμα στο κυριακάτικο πόγκο.

H.
07-02-2007, 02:47
Μέτρησα 890 albums κατεβασμένα πάντως και δεν το βρήκα και ιδιαίτερα τεράστιο νούμερο :P

bleeding
07-02-2007, 02:48
δεν ξερω τι λες εσυ φιλαρακι αλλα εγω τις κασσετες μου τις αγαπαω.

εστω κ τις μασημενες. ακουγονται ακομα πιο καλτ

(για τον αποπανω τον μπλακμεταλλα)

hcpunksonacid
07-02-2007, 02:50

H.
07-02-2007, 02:54
Τώρα μη με βάζεις στον πειρασμό να αγοράσω το 2ο hammer της ζωής μου ρε πούστη :(

ikonoklast
07-02-2007, 11:48
Τώρα μη με βάζεις στον πειρασμό να αγοράσω το 2ο hammer της ζωής μου ρε πούστη :(
χαχαχ, είσαι ξεφτίλας και τίποτας.

οντόπικ, πιστεύω όταν τρέχαμε στην πόλη να βρούμε μπομπίνες ήταν πιο ρομαντικά κε τώρα με το ελεύ8ερο downloading την είδαν όλοι μάγκες και λένε και τη γνώμη τους.

wom
07-02-2007, 12:03
Μια χαρά είναι το ανελέητο downloading.

Υπάρχει περίπτωση να χαθείς και να μην ακούς τελικά σχεδόν τίποτα είτε να γίνεις καλύτερος ακροατής και να ανακαλύπτεις συνεχώς ..

the choice is ours ...

ikonoklast
07-02-2007, 12:05
ενέχει ενδεχομένως ένα έιδος οριενταλισμού όμως.

alaiah
07-02-2007, 14:23
http://www.youtube.com/watch?v=xUGRRUecBik&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=IReDh9ec_rk&mode=related&search=

Βινύλιο ρε μούτρα!!

H.
07-02-2007, 14:53
χαχαχ, είσαι ξεφτίλας και τίποτας.

Γιατί πουλάκιμ το λες τούτο?

metamelia3
07-02-2007, 14:58
Ε μάλλον γιατί δεν σε πιστεύει όταν λες ότι έχεις πάρει μόνο μια φορά χάμμερ
"creepingdeath"

H.
07-02-2007, 15:00
Πρόβλημά του. Δεν έχω κάποια ανάγκη να αποδείξω όμως ότι είναι έτσι :)

Lost_In_Cooperland
07-02-2007, 15:00
εγώ πιστεύω ότι το είπε, επειδής διαφημίζει ότι έχει πάρει μια φορά χάμμερ, ωσάν να ήτανε κατιτίς σπουδαίο!

H.
07-02-2007, 15:01
Ομολογώ ότι ήταν κοσμοϊστορικό γεγονός για μένα. Κάνας άλλος βλαξ?

Lost_In_Cooperland
07-02-2007, 15:06
έχουμε πολλούς εδώ μέσα, όλο και κάποιος θα βρεθεί :)

iskra
07-02-2007, 15:06
na mai ki ego!!!

Lost_In_Cooperland
07-02-2007, 15:08
την κουβέντα σου είχαμε αγάπη :pink:

H.
07-02-2007, 15:28
Τέλοσπάντων, επειδή σήμερα τυγχάνει να το δίνω το μάθημα και το διάβαζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Πιπερόπουλος αναφέρει στο βιβλίο του "Επικοινωνώ Άρα Υπάρχω" το εξής στον τομέα των προβλημάτων στην επικοινωνία το οποίο έχει πιστεύω να κάνει άμεσα με το συζητούμενο θέμα και το περιγράφει γλαφυρά.

"Υπερφόρτωση. Ζούμε στην εποχή κατακλυσμικών κοινωνικών αλλαγών που οφείλονται σε μεγάλο μέρος τους στις νέες τεχνολογίες και επικοινωνιακές δυνατότητες και κατακλυζόμαστε καθημερινά από ένα διαρκώς διογκούμενο πακτωλό πληροφοριών και μηνυμάτων που προέρχονται από μυριάδες γνωστούς, λιγότερο γνωστούς και άγνωστους πομπούς. Ο μέσος άνθρωπος ως δέκτης βομβαρδίζεται από πληροφοριακό υλικό και έντυπα ή ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα που δεν μπορεί έγκαιρα και αποτελεσματικά να αποκωδικοποιήσει, να κατανοήσει και αφού τα αξιολογήσει ορθά να τα αφομοιώσει. Όσο δύσκολη κι αν είναι όμως η θέση μας όταν λειτουργούμε ως δέκτες, είναι εξίσου και ακόμη μεγαλύτερη η δυσχέρεια της θέσης μας όταν θα λειτουργήσουμε ως πομποί και χρειάζεται να αξιολογήσουμε σωστά πως θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την προσοχή του δέκτη μέσα στο γενικότερο αλαλούμ του επικοινωνιακού πακτωλού."

Νομίζω ότι μια πολυ εξιδεικευμένη περίπτωση αυτού εδώ είναι και αυτό που συζητάμε. Πρόκειται δηλαδή για γενικότερο φαινόμενο της εποχής η μαζική ροή πληροφοριών και το διαδίκτυο είναι ο κατεξοχήν τόπος εφαρμογής της, με μία από τις εκφάνσεις της και το μαζικό downloading. Το μόνο που απομένει πιστεύω είναι να προσαρμόσουμε τον τρόπο που ενεργούμε με αυτά τα δεδομένα καθώς αυτή η πληθώρα ευκολίας πρόσβασης στην πληροφορία και την τέχνη μόνο αυξητικούς ρυθμούς μπορεί να έχει.

Candiru
07-02-2007, 15:32
και η προσαρμογή έχει τα όριά της στα κοινωνικά και βιολογικά όρια του ανθρώπου. Αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού στο θέμα της δυνατότητας δημιουργικής επεξεργασίας πληροφοριών

H.
07-02-2007, 15:43
Ταυτόχρονα όμως ξεχνάς και ένα άλλο δυναμικό μέγεθος. Την εξέλιξη του ανθρώπου. Την απλή Δαρβινική θεωρία δηλαδή. Σίγουρα δηλαδή τα παιδιά μας, όταν φτάσουν στην ηλικία μας, εφόσον δε μπλέξουν με μπλακμεταλλάδες, θα έχουν πολύ περισσότερες ικανότητες από εμάς (και δη και ικανότητες επεξεργασίας και αφομοίωσης πληροφοριών) πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε σε καμιά περίπτωση χαμένη τη μπάλα ποτέ απλά συνεχώς τρέχουμε από πίσω της.

Τέσπα, πολύ το βάρυνα, πείτε τίποτα καλό να κατεβάσουμε :)

Candiru
07-02-2007, 18:38
τα βιολογικά όρια δεν εξελίσσονται σπό γενιά σε γενιά, λαμαρκιστής είσαι :P ; Απλώς η πληροφορία από το ένα αυτί θα μπάινει και από το άλλο θα βγαίνει, ό,τι και να σημαίνει αυτό.

ikonoklast
07-02-2007, 19:36
Πρόβλημά του. Δεν έχω κάποια ανάγκη να αποδείξω όμως ότι είναι έτσι :)
Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη ψηλέ, γιατι εδώ που τα λέμε είναι αυταπόδεικτο οτι είσαι ξεφτίλας και τίποτας.

Kveldssanger
07-02-2007, 19:54
και εδώ που τα λέμε καλα σας γαμαει το μπλακμεταλ

Witchkiller
07-02-2007, 19:57
και εδώ που τα λέμε καλα σας γαμαει το μπλακμεταλ

Ναι ρε,Venom μεγάλη μπαντάκλα..............

Σωστοοοοοος?

dead in magazines
07-02-2007, 20:01
Safestata.

Scrag
08-02-2007, 01:28
Katevaste averta oso prolavenete akoma.

wom
08-02-2007, 01:55
Katevaste averta oso prolavenete akoma.

Έτσι.
Γρήγορα, γιατί στα Vista το workbreakdownstructure του system thread model έχει αντιγράψει ξεκάθαρα το OpenVMS και η HP θα μας χαλάσει τα downloads !

Bullet
08-02-2007, 04:38
να ειστε σιγουροι

ikonoklast
08-02-2007, 13:02
εδώ που τα λέμε.

One Colour Black
09-02-2007, 06:14
7 σελίδες τοπικ κ μονο 2 πιάσανε το νόημα.καλά πάμε.

Witchkiller
09-02-2007, 14:05
Safestata.

Kai xwris amfivolia...........

Witchkiller
09-02-2007, 14:07
GAMAEI TO ανελέητο DOWNLOADING YEAH

O Ihsous na mas vo'i'thisei..............

Bohthia mas...............