PDA

View Full Version : δημοσκόπηση για κάμερες στο in gr

Candiru
22-01-2007, 22:33
Η τοποθέτηση καμερών στους δημόσιους χώρους, καθώς και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό απασχόλησε μεταξύ άλλων θεμάτων, την Ολομέλεια προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εγκατάσταση και λειτουργία καμερών, πρέπει να επιτρέπεται, σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, για κυκλοφοριακούς μόνο λόγους και χωρίς τεχνική επεξεργασία.

Θεωρεί, ακόμη, ότι η συνεχής συρρίκνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με επίκληση λόγων ασφαλείας, οδηγεί σε αποδυνάμωση όχι μόνο του νομικού, αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού, μεταβάλλοντας τους πολίτες από ενεργούς, όπως οφείλουν να είναι, σε άτομα χωρίς βούληση και προσωπικότητα.

Επίσης, θεωρεί ότι «η Δημοκρατία και η ελευθερία, έννοιες αναπόσπαστα συνδεδεμένες με τον ανθρώπινο πολιτισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αρκετή δοκιμασία έχουν υποστεί μέχρι του σημείου αλλοίωσής τους και κάθε περαιτέρω ενέργεια θα πρέπει να αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην προστασία και περιφρούρησή τους».

ψηφίστε στα δεξιά του κειμένου:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=772280&lngDtrID=244)

enitharmon
22-01-2007, 22:43
ε πες μας και ποια επιλογη

Phantom Duck
22-01-2007, 22:43
Πω, τελικά μάλλον πρέπει να χρησιμοποιούνται για κάθε χρήση, αυτό αξίζουν τα ζώα που θέλουν να λέγονται πολίτες. Και σε έρευνα της Ελευθεροτυπίας (ή κάπου αλλού, στη "Ε" το διάβασα) το 57% ψ'ηφισε υπέρ. Ηλίθιοι.

Lost_In_Cooperland
22-01-2007, 22:51
για κάθε χρήση και όποιου δεν του αρέσει μπορεί να μας αδειάσει τη γωνιά :)

Candiru
22-01-2007, 22:55

σε άλλον πλανήτη μάλιστα

Phantom Duck
22-01-2007, 23:24

"Διορατικότατος".

pitchfork
22-01-2007, 23:30
Στην εταιρεία που εργάζομαι κάναμε κάποια κονέ με κάτι κατασκευαστές σχετικού εξοπλισμού από το εξωτερικό οπότε ΝΑΙ στις κάμερες ΠΑΝΤΟΥ.
Και ΝΑΙ και σ αυτούς που τις σπάνε οπότε το κράτος να τις ξαναγοράζει.
Κυρίως βέβαια ομολογώ ότι υποστηρίζω αυτούς που απλώς τις χαλάνε, δεν τις σπάνε τελείως, έτσι με ένα ρετουσαρισματάκι (ξεσκόνισμα, βάψιμο) θα τις χρεώνουμε για καινούριες.

Έρχονται ωραίες εποχές.

rage for order
23-01-2007, 01:55
πάντως οι περισσότερες κάμερες δεν έχουν αντικατασταθεί. μπορείς να το καταλάβεις από τα καμένα "ΚΑΦΑΟ" στον δρόμο

Ace
23-01-2007, 02:40
Ο πιτσφορκ ειναι ο προσωπικος μου θεοc.
Αν ηταν και γαυρος.. :D

ikonoklast
23-01-2007, 16:35
Kαλά εγώ που δεν πολυγουστάρω την έχω κάνει για ανδόρα εδώ και καιρό.
Ωστόσο πες λιγες κουβέντες ακόμα αν 8ές, έτσι να το κουβεντιάσομε. :)

Lost_In_Cooperland
23-01-2007, 16:46
γενικά, πιστεύω, ευκαιρία ζητούσαν για να περάσουν τέτοια μέτρα και τη βρήκαν. κατά ακόμη και για κυκλοφοριακούς λόγους, αφού το θεωρώ ημίμετρο και δεν είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κυκλοφοριακούς σκοπούς. Αυτά πάνω κάτω :)

verdictdenied
23-01-2007, 17:01
1984

iskra
23-01-2007, 19:11
einai ok efoson de me paxainoun.

lab
23-01-2007, 21:05

to oti den mporeis oute me tin kopela sou opoudipote na xamoureftheis xoris na se dei kapoios den sou leei tipota?

pitchfork
23-01-2007, 22:35
5632

enitharmon
23-01-2007, 22:39
εεε, χαμουρεύεσαι καθημερινώς με την κοπέλα σου δημοσίως; και δε μπατε σε κανα ξενοδοχείο; και αφού το κάνετε δημοσίως δε σε νοιάζει αν σε παίρνει μάτι κάνας άστεγος, η κάμερα σε πείραξε;

γενικα ρε παιδί μου (χωρίς να έχω καταλήξει αν με ενοχλουν εντελώς ή όχι), οι περισσότεροι είστε εναντίον, γιατί έτσι. Πείτε και γιατί. Εκτός κι αν σκοπεύετε τα επόμενα χρόνια να κάνετε κακα πράγματα. Οπότε πάσο.

Ace
23-01-2007, 22:50
Ναι το ψηνουμε για κανα ρουκετακι στη μαριετα!! χιχιχι :D :D

iskra
24-01-2007, 01:59

to oti den mporeis oute me tin kopela sou opoudipote na xamoureftheis xoris na se dei kapoios den sou leei tipota?

mou leei oti kalytera na arxiseis na XAMOUREUESAI me ti dikia sou kopela se esoterikous xorous, kata protimisi sto spiti sou i sto spiti tis.

genika oi kameres stompoutsomouvreaderfe dld de me endiaferei kai idiaitera an me parakolouthei kapoios otan perpatao sto dromo (pragma eksairetika spanio etsi ki allios) kai ksyno tarxidiamou as poume. den exo skopo na prakso kati aksiopoino sto ameso mellon, alla akoma ki an allakso gnomi tha eimai arketa prosextikos!!!

Candiru
24-01-2007, 10:53
http://img.villagephotos.com/p/2006-3/1159785/vendeta.jpg

Candiru
24-01-2007, 10:57
εεε, χαμουρεύεσαι καθημερινώς με την κοπέλα σου δημοσίως; και δε μπατε σε κανα ξενοδοχείο; και αφού το κάνετε δημοσίως δε σε νοιάζει αν σε παίρνει μάτι κάνας άστεγος, η κάμερα σε πείραξε;

γενικα ρε παιδί μου (χωρίς να έχω καταλήξει αν με ενοχλουν εντελώς ή όχι), οι περισσότεροι είστε εναντίον, γιατί έτσι. Πείτε και γιατί. Εκτός κι αν σκοπεύετε τα επόμενα χρόνια να κάνετε κακα πράγματα. Οπότε πάσο.

χα! εκεί είναιπου είναι χειρότερα την εποχή της κλειδαρότρυπας! Το πόσα ζευγαράκια γίνονται τσοντοθέαμα σε κινητά και ίντερνετ από κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία δε λέγεται!

Mitsmann
24-01-2007, 11:07

Στην περιπτωση σου το μονο που θα ισχυε θα ταν V for Vergis.

verdictdenied
24-01-2007, 11:52

Όταν δεν θέλουμε κάμερες να μας παρακολουθούν δεν σημαίνει ότι έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι επιλήψιμο αλλά γιατί όταν σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε (άτομο ή οργανισμό απρόσωπο) δίνεται η δυνατότητα ελεγχου των πάντων στο όνομα της ασφάλειας κάτι δεν δένει. Αυτός ο κάποιος που δεν ελέγχουμε καθόλου εμείς και δεν εμπιστευόμαστε έχει στα χέρια του ένα παντοδύναμο εργαλείο για να μας συνθλίψει σε περίπτωση που αυτός κρίνει ότι υπονομεύουμε την ύπαρξη του. Μπορεί (χα) τώρα να μην τίθεται κάν τέτοιο θέμα αλλά ας φανταστούμε στο μέλλον ένα ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιου είδους απολυταρχικό πολίτευμα το οποίο με την άνοδο του στην εξουσία έχει στα χέρια του αυτομάτως ένα δοκιμασμένο και καλοοργανωμένο σύστημα παρακολούθησης και συνάμα ένα ακόμη εργαλείο υπερ του για την εξόντωση των αντιφρονούντων. Πριν έιχαμε τους χαφιέδες και το φακέλωμα και τώρα θα έχουμε ένα αμεσότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα.
Τα τελευταία 5 χρόνια κατά την γνώμη μου γίνεται ευθαρσώς μια προσπάθεια να εισάγουν την παρακολούθηση στην καθημερινή μας ζωή. Όταν βλέπω παιχνίδια reality τύπου Big Brother (πόσο θράσος έιχαν να το ονομάσουν έτσι μπροστά στα μούτρα μας...), survivor, fear factor, love generation και δεν συμμαζεύεται νιώθω ότι εμμέσως μας επέβαλλαν τις πρακτικές τους και κάποιους από εμάς μας έκαναν συμμάχους των τακτικών τους (εννοώντας τους τηλεθεατές αυτών των εκπομπών). Ειδικά στα fear factor και survivor γίνεται μια απ'ευθείας μελέτη/παρατήρηση για το μέγεθος της ανοχής του ανθρώπου. Δίνεται σε αυτούς που υπογείως κυβερνούν τον κόσμο ένα αποτελεσματικότατο εργαλείο για να δούν μέχρι που μπορούν να φτάσουν όταν μας καταπιέζουν. Μας κάνουν συμμάχους με τις υψηλές τηλεθεάσεις που τους προσφέρουμε (είτε με τις πολυάριθμες αιτήσεις συμμετοχής από τα διάφορα πρόβατα) και εμμέσως εμείς τους δίνουμε το μήνυμα ότι θέλουμε τις κάμμερες και τις επικροτούμε. Σιγά, σιγά θα τις βάλουν και στα σπίτια μας. 1984!!!! Εκεί τα λέει όλα. Τα πάντα συγκλίνουν εκεί. Και η γλώσσα θα γίνει φτωχότερη και υψηλές ιδέες όπως η Ελευθερία, η ισότητα κτλ. θα εκλείψουν από τα λεξιλόγια μας κάποια στιγμή και εφόσον τελικά οι λέξεις είναι σκέψεις τότε θα χαθούν και οι σκέψεις. Δεν θα μπορέι ο κόσμος να απαιτήσει πράγματα που δε γνωρίζει.....αν και ίσως λόγω ενστίκτων να έχουμε κάποιου είδους εκτόνωση.
Δεν ξέρω κατα πόσο οι εκδηλώσεις βίας και τυφλής τρομοκρατίας είναι αυτόνομες και δεν ενθαρρύνονται από αυτούς που μετά θα αποκτήσουν μια πρώτης τάξεως δικαιολογία να μας παρακολουθήσουν με σκοπό την ασφάλεια μας...αυτοί οι ίδιοι που είναι άμεσα υπεύθυνοι για την επιθετικότητα (για να αντδρά κάποιος έτσι κάτι θα του έχουν κάνει ΙΣΩΣ) αυτών που κάνουν τις επιθέσεις (αν είναι όντως αυτόνομες). Κάποτε κάποιος από τις ερυθρές ταξιαρχίες μέσα από την φυλακή δήλωσε ότι η οργάνωση έχασε τον στόχο της (και δεν ασπάζομαι τις απόψεις τους, ούτε την βία) και ότι πολλές από τις επιθέσεις υποθάλπονταν από παρακρατικούς και μυστικές υπηρεσίες. Εννούσε ότι αυτές (μυστικές υπηρεσίες) σκηνοθετούσαν το δημόσιο σκηνικό έτσι ώστε "να σπρώξουν" τις ερυθρές ταξιαρχίες προς συγκεκριμένους στόχους που οι ίδιες σκόπευαν και έτσι δεν "λερώναν" τα χέρια τους. Δεν ξέρω ποιές ήταν οι απόψεις αυτής της οργάνωσης ή οποιαδήποτε άλλης.....αλλά δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο αν συνέβαιναν έτσι τα πράγματα.
Μπορεί μερικά από όσα είπα να μην "δένουν" με τις κάμερες για μερικούς από εσάς αλλά για μένα και αυτό το θέμα που ανοίξατε είναι βαθύτερο και συνδέεται με όλα τα παραπάνω.....οι κάμερες είναι άλλη μια όψη ενός πολύπλευρου και εφιαλτικού σχήματος
Ξεσκίστηκα!

verdictdenied
24-01-2007, 11:53

Δεν έχει γκόμενα :D

The Good Son
24-01-2007, 12:18
Πάω να πσηφίσω ναι.
Βαριόμαστε που βαριόμαστε στους δημόσιους χώρους, να χουμε κάπου να κάνουμε κωλοδάχτυλα.

Deggial
24-01-2007, 12:53

Συμφωνώ με όσα είπε ο verdictdenied στην πρώτη παράγραφο (μετά άρχισε άσκοπες υπερβολές που σχεδόν αγγίζουν θεωρίες συνομωσίας). Τεχνολογικώς, μπορούν να υπάρξουν τέτοια συστήματα ασφαλείας που να προστατεύουν από άσκοπη χρήση τους (όπως, παραδείγματος χάριν, η επεξεργασία μίας φωτογραφίας ώστε να φαίνεται μόνο ο αριθμός κυκλοφορίας του ΙΧ του παραβάτη), ωστόσο κατά πόσο αυτό συμβαίνει (ή θα συμβαίνει στο μέλλον) καταλήγει σε θέμα εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εγγυήσεις για τον τρόπο χρήσης συστημάτων παρακολούθησης κι αυτό τα καθιστά επικίνδυνα. Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση των επικοινωνιών, όπου κακώς υπηρεσίες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν καλύπτονται κάτω από το ίδιο πλαίσιο (που προστατεύει περισσότερο τον πολίτη) με την τηλεφωνία ή το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

verdictdenied
24-01-2007, 13:08

Συμφωνώ με όσα είπε ο verdictdenied στην πρώτη παράγραφο (μετά άρχισε άσκοπες υπερβολές που σχεδόν αγγίζουν θεωρίες συνομωσίας). Τεχνολογικώς, μπορούν να υπάρξουν τέτοια συστήματα ασφαλείας που να προστατεύουν από άσκοπη χρήση τους (όπως, παραδείγματος χάριν, η επεξεργασία μίας φωτογραφίας ώστε να φαίνεται μόνο ο αριθμός κυκλοφορίας του ΙΧ του παραβάτη), ωστόσο κατά πόσο αυτό συμβαίνει (ή θα συμβαίνει στο μέλλον) καταλήγει σε θέμα εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εγγυήσεις για τον τρόπο χρήσης συστημάτων παρακολούθησης κι αυτό τα καθιστά επικίνδυνα. Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση των επικοινωνιών, όπου κακώς υπηρεσίες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν καλύπτονται κάτω από το ίδιο πλαίσιο (που προστατεύει περισσότερο τον πολίτη) με την τηλεφωνία ή το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

οτι είπες.....
στο αν υπερέβαλα απλώς θα πώ ότι κάποτε ίσως τα όσα ζούμε τώρα θα χαρακτηριζόντουσαν υπερβολές ενώ τώρα είναι μέρος της καθημερινότητας μας.
Κάποτε έβλεπα κάτι b movies στο New Channel (μεγάλη απώλεια) με θέμα την παρακολούθηση μιας οικογένειας από κάμερες και την εκπομπή τους στο τηλεοπτικό κοινό....και ναι μου φάνηκε ακραίο τότε. Σκέφτηκα: "...σιγά μην γίνει αυτό..." 10 χρόνια μετά έγινε.
Επίσης θυμάμαι τέτοια ταινία με reality παιχνίδι επιβίωσης όπου οι συμμετέχοντες σκοτώναν ο ένας τον άλλο....και αυτό το τρελά ακραίο μου φάνηκε. Το γεγονός ότι το πρώτο υλοποιήθηκε (και η πλειψηφία το ασπάστηκε) με τρομάζει. Και υποθέτω ότι ο Deggial (ο οποίος είναι από τους σοβαρότερους χρήστες εδώ) θα πεί ότι οι ηθικοί κανόνες ίσως αποκλίσουν το δεύτερο ακραίο reality. Για μένα και η προσωπική ζωή του καθενός καθ' ότι και ο εξευτελισμός του στις κάμερες (στους σαρκοβόρους τηλεθεατές) είναι ένα θέμα ηθικής του οποίου το φρούριο τελικά έπεσε (και παλιότερα θα θεωρείτο υπερβολικό να συμβεί και ίσως το ασπάζονταν οι τότε καυλωμένοι με τις θεωρίες συνομωσίας)
Εφόσον συμφωνεί στην πρώτη παράγραφο, που κάποτε θα άγγιζε τα εδάφη των θεωριών συνομωσίας, μάλλον στο μέλλον θα συμφωνήσει και στις επόμενες. Ο μελλοντικός Degial είναι μαζί μου :D
Κάποτε το σενάριο του 1984 φάνταζε υπερβολικό και συνώνυμο με conspiracy theory και τώρα είμαστε όλο και πιο κοντά.....μήπως εξελικτικά αν το σκεφτείς σε Χ χρόνια όλα αυτά θα είναι έτσι. Και μήπως όλα αυτά έχουν αρχίσει ήδη να μαγειρεύονται.....
Δεν ξέρω αν σου απάντησα καλώς γιατί το θέμα είναι μεγάλο και μπορεί κάτι ναμην τοι έθεσα σωστά ή να μην απάντησα ακριβώς σε αυτό που είπες..... :)

enitharmon
24-01-2007, 13:08
ξυπνάω το πρωί και βλέπω τον βερντικτ να έχει απαντήσει σοβαρά :shock: (και χωρίς ορθογραφικά λάθη)

Μπορεί (χα) τώρα να μην τίθεται κάν τέτοιο θέμα αλλά ας φανταστούμε στο μέλλον ένα ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιου είδους απολυταρχικό πολίτευμα το οποίο με την άνοδο του στην εξουσία έχει στα χέρια του αυτομάτως ένα δοκιμασμένο και καλοοργανωμένο σύστημα παρακολούθησης και συνάμα ένα ακόμη εργαλείο υπερ του για την εξόντωση των αντιφρονούντων.
γενικά όμως ρε παιδί μου, αν επιτρέψεις σε απολυταρχικό πολιτεύμα να αναλάβει, είσαι και λίγο άξιος της μοίρας σου.

Και η γλώσσα θα γίνει φτωχότερη και υψηλές ιδέες όπως η Ελευθερία, η ισότητα κτλ. θα εκλείψουν από τα λεξιλόγια μας κάποια στιγμή και εφόσον τελικά οι λέξεις είναι σκέψεις τότε θα χαθούν και οι σκέψεις.
ε, βιβλία και κάμερες δεν έχουν σχέση, υπάρχει η λογοκρισία γι'αυτό

verdictdenied
24-01-2007, 13:37
ξυπνάω το πρωί και βλέπω τον βερντικτ να έχει απαντήσει σοβαρά :shock: (και χωρίς ορθογραφικά λάθη)

[quote]Μπορεί (χα) τώρα να μην τίθεται κάν τέτοιο θέμα αλλά ας φανταστούμε στο μέλλον ένα ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιου είδους απολυταρχικό πολίτευμα το οποίο με την άνοδο του στην εξουσία έχει στα χέρια του αυτομάτως ένα δοκιμασμένο και καλοοργανωμένο σύστημα παρακολούθησης και συνάμα ένα ακόμη εργαλείο υπερ του για την εξόντωση των αντιφρονούντων.
γενικά όμως ρε παιδί μου, αν επιτρέψεις σε απολυταρχικό πολιτεύμα να αναλάβει, είσαι και λίγο άξιος της μοίρας σου.

Και η γλώσσα θα γίνει φτωχότερη και υψηλές ιδέες όπως η Ελευθερία, η ισότητα κτλ. θα εκλείψουν από τα λεξιλόγια μας κάποια στιγμή και εφόσον τελικά οι λέξεις είναι σκέψεις τότε θα χαθούν και οι σκέψεις.
ε, βιβλία και κάμερες δεν έχουν σχέση, υπάρχει η λογοκρισία γι'αυτό[/quote:1eakgfan]

Πολλές φίλε μου έχω απαντήσει σοβαρά. Ειδικά σε τέτοια ζητήματα. Απλά ίσως κάπως παρεξηγείς το γεγονός ότι μου αρέσει βάζω και λίγο χιούμορ σε ότι λέω (θα ήταν λίγο μαλακία να με κρίνεις από οτι βλέπεις μόνο εδώ μέσα-εγώ δεν το κάνω για κανέναν). Στο ορθογραφικό τώρα, δεν νομίζω ότι έχω πέσει ποτέ σε εξευτελιστικό επίπεδο. Γενικά νομίζω τα πάω καλά.
Το ότι η πλειψηφία ρε φίλε είναι άξια της μοίρας της για να πέσει στο λάκο της τυραννίας δεν σημαίνει ότι φταίμε οι υπόλοιποι και ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι'αυτό. Εσυ θα το δεχόσουν?
Λογοκρισία, κάμερες κτλ. έχουν σχέση απόλυτη σχεδόν. το θέμα δεν είναι οι κάμερες αυτές καθ'αυτές αλλά το γεγονός ότι καταπατόνται βασικές ελευθερίες. Μην κοιτάς το δέντρο. Κοίτα το δάσος!!!! Τα ίδια θα λέγαμε και αν τα όρια της λογωκρισίας (που κακώς υπάρχει) γίνονταν ασφυκτικότερα!

enitharmon
24-01-2007, 13:39
Λογωκρισία, κάμερες κτλ. έχουν σχέση απόλυτη σχεδόν. το θέμα δεν είναι οι κάμερες αυτές καθ'αυτές αλλά το γεγονός ότι καταπατόνται βασικές ελευθερίες. Μην κοιτάς το δέντρο. Κοίτα το δάσος!!!! Τα ίδια θα λέγαμε και αν τα όρια της λογωκρισίας (που κακώς υπάρχει) γίνονταν ασφυκτικότερα!
χμ

πείτε μου λίγο τις βασικές σας ελευθερίες σε δημόσιο χώρο

Candiru
24-01-2007, 14:06
verdict μια χαρά τα λες χωρίς ίχνος συνομωσιολογίας. Αλλωστε η συνωμοτική συμπεριφορά της εξουσίας έχει υλοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο πάμπολρες φορές: από ερυθρές ταξιαρχίες και μαύρους πάνθηρες μέχρι πιθανότατα και σε εμάς: πχ υπαρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η ανεγκέφαλη και προγραμματισμένη βαρβαρότητα της αστυνομάις (πολυτεχνείο, κύπριος, κλπ) γίνεται με σκοπό να εξαγριώνει τους κουκουλοφόρους και μετά τα επεισόδιά τους να παρουσιάζονται ως αναγακιότητα η κατάργηση του ασύλου, οι κάμερες και κάθε μορφή αστυνομοκρατίας κερδίζοντας με την συμβολή των ΜΜΕ την αμέριστη συναίνεση των τρομοκρατημένων πολιτών.

παλιότερα οι Ιοί της Ε είχαν σχετικό άρθροι με τον προβοκατόρικο ρόλο των κατασταλτικών μηχανισμών στην έμμεση παρακίονηση ακτιβιστικών ομάδων σε άσκοπες παράνομες και βίαιες ενέργειες για να δικαιολογήσουν την εξάρθρωσή τους.

Candiru
24-01-2007, 14:08
Επίσης παίζεικ αι η παραπλανητική αναγνώριση προσώπων. Υπάρχει ήδη σχετική νομολογική συζήτηση κατά πόσο είναι αντικειμενική ή καθοδηγούμενη η αναγνώριση προσώπου από αυτόπτες μάρτυρες, πόσο μάλλον από κάμερες.

verdictdenied
24-01-2007, 14:18
Λογωκρισία, κάμερες κτλ. έχουν σχέση απόλυτη σχεδόν. το θέμα δεν είναι οι κάμερες αυτές καθ'αυτές αλλά το γεγονός ότι καταπατόνται βασικές ελευθερίες. Μην κοιτάς το δέντρο. Κοίτα το δάσος!!!! Τα ίδια θα λέγαμε και αν τα όρια της λογωκρισίας (που κακώς υπάρχει) γίνονταν ασφυκτικότερα!
χμ

πείτε μου λίγο πως θα σταματήσουν στο δημόσιο χώρο και μόνο όταν παράλληλα τις βάλαν όχι μεν στα σπίτια αλλά στις προσωπικές στιγμές των ανθρώπων (που με θράσος τους κάλεσαν να τις κάνουν δημόσιες-άρα και ο ιδιωτικός χώρος θα βαπτιστεί δημόσιος και ο ιδιωτικός θα σβήσει)
Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα σου είναι ότι ίσως σου την δίνουν αυτοί που γενικώς και αορίστως παραπονιούνται και τα βάζουν με όλα!!!!! Αν ναι τότε:
Όλες οι φωνές τις ανθρωπότητας μαζί παίζουν το ρόλο τους. Ακόμα και αυτοί που ίσως χαρακτηρίζονται υπερβολικοί και φανταζμένοι ίσως κρατάν κάποιες άμυνες για όλους τους υπόλοιπους. Έχουν και αυτοί την προσφορά τους. Όταν μεθαύριο (αν όντως γίνει έτσι) θα χρειαστεί να αντιδράσουν αυτοί που δεν αντιδρούν τώρα τι θα λέμε?

Αφού αναγνωρίζεις και σε δημόσιο χώρο την χρήση των καμερών (που ίσως είναι σε κάποια πράγματα χρήσιμη αλλά ίσως και αποτελούν αυτά τα πράγματα μία πρόφαση) τότε δέξου την ακραία περίπτωση την επόμενη φορά που θα πίνεις κάπου τον καφέ σου και εγώ θα ξέρω ότι είσαι ο Epitrharmon να σε κοιτάω όλη την ώρα (να σπάζεσαι και να λες τι με κοιτάει αυτός τώρα- θα σε ενοχλεί και δεν ξέρω ποιό έντσικτο θα κινητοποιεί αυτή σου την στάση αλλά θα γίνει!) εκεί που κάθεσαι σε δημόσιο χώρο και μετά να μπαίνω στο ER και να λέω τι έκανες (ίσως και καθημερινά). Θα πεις ότι είμαι stalker.....ακραίο αλλά γίνεται.
Και μόνο το γεγονός ότι μου δίνεται αυτή η δυνατότητα θα έπρεπε να σε ενοχλεί.....πάω στο post pix of yourselves topic να δω ποιός είσαι.....ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ!!!! :D
Ανοίγω τόπικ στο τζένεραλ a life in the day of epitharmon :D
Αστείακι!!! Δεν στην μπαίνω τώρα....αλήθεια. απλά έτσι τα βλέπω

enitharmon
24-01-2007, 14:19
ψάξε και πες μας πως μοιαζει ο epitharmon

verdictdenied
24-01-2007, 14:23
πχ υπαρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η ανεγκέφαλη και προγραμματισμένη βαρβαρότητα της αστυνομάις (πολυτεχνείο, κύπριος, κλπ) γίνεται με σκοπό να εξαγριώνει τους κουκουλοφόρους και μετά τα επεισόδιά τους να παρουσιάζονται ως αναγακιότητα η κατάργηση του ασύλου, οι κάμερες και κάθε μορφή αστυνομοκρατίας κερδίζοντας με την συμβολή των ΜΜΕ την αμέριστη συναίνεση των τρομοκρατημένων πολιτών.

.

Μπορεί....να πώ κάτι που ίσως είναι off topic αλλά δένει με αυτό που είπες.
Όσες φορές με έχει σταματήσει περιπολικό (και ήταν πολλές όταν ήμουν μακρυμάλλης-ξαναέγινα-τους περιμένω) παρατήρησα ότι υπήρχε πάντα ένας αυστηρός, σκληρός και καυλωμένος και ένας πραγματικά συζητήσιμος και πρόθυμος να βρεί μια "ειρηνική λύση".
Σκέφτηκα ότι με βάσει interviews επανδρώνουν τις ομάδες περιπολίας για να τηρούνται οι ισορροπίες μήπως και......βρούν κανένα μπελά...
σόρρυ άσχετο αλλά μου' ρθε
οπότε γιατί να μην κάνουν και το παραπάνω.....

verdictdenied
24-01-2007, 14:25
ψάξε και πες μας πως μοιαζει ο epitharmon

Αυτό είχες να απαντήσεις τώρα δηλαδή για να καταλάβω.....
κατά τα άλλα ο verdict δεν απαντά ποτέ σοβαρά.....
Αν ισχύουν αυτά που λές μέχρι τώρα έχω μια εικόνα για το μέσα σου....αλλά δεν την δένω γιατί δεν σε ξέρω και δεν θα σε κρίνω μόνο από αυτό

enitharmon
24-01-2007, 14:28
sorry, βιαζομαι

verdictdenied
24-01-2007, 14:50
sorry, βιαζομαι

το σχόλιο σου όμως δεν ήταν αποτέλεσμα βιασύνης μάλλον αλλά ίσως απαξιώσης.....
ελπίζω να φτάσεις γρήγορα και ασφαλής στον προορισμό σου....

Ερώτηση γενικώς: έκανα κάτι στραβά σε αυτό το θέμα όσον αφορά την γενικότερη συμπεριφορά μου...νιώθω οτι ο Epitharmon μου την έλεγε κάπως...είναι έτσι???
Τουλάχιστον δεν ξεκίνησα καμία απάντηση μου με μομφή σε κάποιoν user εκτός ίσως από τον Iskra που ήταν αστείο (και με σχετικό σαρκασμό γιατί δεν συμφωνώ ίσως με τον τρόπο που απάντησε γιατί μου φάνηκε ειρωνικός)....ο Epitharmon ξεκίνησε έτσι.....εγώ ίσως ίσως τον προσέβαλα με το τελευταίο μου σχόλιο περί παρακολούθησης του...

Lost_In_Cooperland
24-01-2007, 14:54
:rofl: :rofl:

κάποια στιγμή θα καταλάβεις αϊ σαπόζ... δε νομίζω ότι θίχτηκε ο epitharmon πάντως.

Deggial
24-01-2007, 14:57

Δεν περιορίζονται οι ελευθερίες με την κλασσική έννοια (κι όταν λέω ελευθερίες, εννοώ τα νομικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα). Ωστόσο, πόσο ελεύθερος νιώθει να πράττει κανείς όταν γνωρίζει πως οι (νόμιμες) πράξεις του παρακολουθούνται και φοβάται τυχόν συνέπειες (π.χ. η συμμετοχή σε πορεία θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσμενή μετάθεση);

verdictdenied
24-01-2007, 15:02
:rofl: :rofl:

κάποια στιγμή θα καταλάβεις αϊ σαπόζ... δε νομίζω ότι θίχτηκε ο epitharmon πάντως.

Για πές....

Lost_In_Cooperland
24-01-2007, 15:13
ε, τι να σε πω, ξεκίνα από το νικ και θα τα βρεις και τ' άλλα :P

verdictdenied
24-01-2007, 15:34
ε, τι να σε πω, ξεκίνα από το νικ και θα τα βρεις και τ' άλλα :P
enitharmon....ok. τι? δεν σε πιάνω....χώρια που τόση ώρα τον γράφω epitharmon τον άνθρωπο.....
Ο deggial με βρίσκει σύμφωνο

Candiru
24-01-2007, 15:45
γυναίκα και το νικ της είναι γυναικεία οντότητα (μθυική, b;inteo game) δεν ξέρω

verdictdenied
24-01-2007, 15:59
ok...και τι θα καταλάβω από αυτό?

MastodontoideaPliokenous
24-01-2007, 16:07
:|

Candiru
24-01-2007, 16:11
σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης προσώπου από κάμερα που είναι πολύ πιο φλου από την αναγνώριση μέσω αυτόπτη μάρτυρα:

κάντε το παρακάτω τεστ σχετικά με την αξιοπιστία αυτόπτη μάρτυρα εν γένει:

Δείτε ΜΟΝΟ μια φορά το πρωτο βίντεο και μετά από 24-48 ώρες το δεύτερο

http://www.psychology.iastate.edu/FACUL ... stest.html (http://www.psychology.iastate.edu/FACULTY/gwells/theeyewitnesstest.html)

και το σχετικό θεωρητικό πλαίσιο:

http://www.iospress.gr/ios2003/ios20031005a.htm

και πάλι ον τόπικ με άρθρο των Ιών για τις κάμερες και την ευθύνη των πολιτών:

http://www.iospress.gr/ios2007/ios20070106.htm

24-01-2007, 16:48
Περισσότερες κάμερες = Περισσότερα τέτοια (http://youtube.com/watch?v=tth9krDtxII)

Για ψυχαγωγικούς και μόνο λόγους δεν είμαι κατά.

Phoebus
24-01-2007, 17:15
Ναι, και υποτίθεται αυτές οι κάμερες απλά είναι για παρακολούθηση, όχι καταγραφή. Αυτό σου λένε τουλάχιστον οι μπάτσοι...

ikonoklast
24-01-2007, 17:28
σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης προσώπου από κάμερα που είναι πολύ πιο φλου από την αναγνώριση μέσω αυτόπτη μάρτυρα:

http://www.psychology.iastate.edu/FACUL ... stest.html (http://www.psychology.iastate.edu/FACULTY/gwells/theeyewitnesstest.html)

ακοα, το είδα στο καπάκι και διάλεξα λά8ος.

edit: ακοα, κυρίως γιατι όλες οι δυνατές απαντήσεις οδηγούν στην ίδια σελίδα! ρε μαλάκα καντιρού, μη μας τρομάζεις να πούμε..

Candiru
24-01-2007, 19:19

ακοα, το είδα στο καπάκι και διάλεξα λά8ος.

edit: ακοα, κυρίως γιατι όλες οι δυνατές απαντήσεις οδηγούν στην ίδια σελίδα! ρε μαλάκα καντιρού, μη μας τρομάζεις να πούμε..

σκέψου: το είδες αμέσως και επέλεξες λάθος! Επίσης σε ρεάλ καταστάσεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ σου τυχαίνει να δεις τον πραγματικό δράστη και σου ζητιέται μετά από 24, 48, 3 5 μέρες να κάνεις αναγνώριση και στη δίκη μετά από 2,3-5, 10... χρόνια να την επαναλάβεις. Και αυτά χωρίς το σοβαρό πρόβλημα του κάθε λογής bias.

Ο λόγος που κάθε απάντηση οδηγεί στην ίδια σελίδα είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ από το line up δεν είναι ο δράστης.

Συμπτωματικά, το ίδιο παιχνίδι σας έπαιξα και εγώ με μια φωτό προχθές. Αν με επιλέγατε για κάποιο έγκλημα θα με στέλνατε μέσα :P

Candiru
24-01-2007, 19:36
Περισσότερες κάμερες = Περισσότερα τέτοια (http://youtube.com/watch?v=tth9krDtxII)

Για ψυχαγωγικούς και μόνο λόγους δεν είμαι κατά.

http://www.empirewire.com/images/jackass.jpg

psychotron
25-01-2007, 11:21
το αγαπάω αυτό το παιδί.

mage
29-01-2007, 02:02
2112