View Full Version : Σώτη Τριανταφύλλου
τι εχετε διαβασει και τι προτεινετε
pitchfork
15-01-2007, 02:11
Σάββατο βράδυ στο κέντρο της πόλης.
Είναι το πρώτο και καλύτερό της ΙΜΟ
ΓΑΜΑΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έχω διαβάσει τα εξής:
Το Εργοστάσιο Των Μολυβιών
Η Συγχώρεση
Η Φυγή
Το πρώτο είναι μυθιστόρημα και τα άλλα δύο είναι μικρές νουβέλες. Να τα διαβάσεις και τα τρία. Αν πρέπει να διαλέξεις, διάλεξε το Εργοστάσιο.
metamelia3
15-01-2007, 07:16
Πάντως το όλο προμόσιον που της κάνουν τα αθενςβοϊς-λάϊφο-αβόπολις κλπ την έχει κάνει ολίγον τι αηδιαστική νομίζω.
Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης, χωρίς άλλη κουβέντα.
το βιβλίο με το καλύτερο τέλος έβερ και σίγουρα το καλύτερό της από αυτά που έχω διαβάσει.
επίσης το εργοστάσιο μολυβιών και η φτωχή μάργκο είναι ωραία.
τα κινέζικα κουτιά είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσω οπότε και θα επανέλθω.
(εντιτ) πάντως το Σάββατο βράδυ το βρίσκω αρκετά γυναικείο βιβλίο οπότε αφενός πιτσφορκ πινκ και αφετέρου δεν ξέρω κατά πόσον θα σου αρέσει.
Η φυγή και η συγχώρεση διαβάζονται σε μια ώρα το καθένα και είναι πολύ ωραία, αν έχεις όρεξη για μικρά αναγνώσματα να τα διαβάσεις.
ikonoklast
15-01-2007, 13:30
εγώ προτείνω ψόφο.
afroleft
15-01-2007, 14:06
Έχω διαβάσει το Εργοστάσιο Των Μολυβιών και τη μετάφρασή της στο High Fidelity. Από αυτά προτίμησε ασυζητητί το δεύτερο, είναι η μόνη μετάφραση σε βιβλίο του Χόρνμπυ που αντέχεται (. . . καλά καλά σκάω. . .) . Και το Εργοστάσιο όμως δεν ήταν άσχημο αλλά και τπτ τρομερό πια πιστεύω, απλά διαβαζόταν ευχάριστα. Ναι, το σπρώξιμο από την Άθενς Βόις και τους ομοίους της χτυπάει άσχημα στο μάτι αλλά από την άλλη, γιατί να διαβάζεις Άθενς Βόις και τους ομοίους της για να σε πειράξει; Παρόλα αυτά, ψήθηκα τώρα να διαβάσω το "αρκετά γυναικείο βιβλίο" που ενθουσίασε τον Πίτσφορκ οπότε θα το αναζητήσω στη δανειστική, είχα ήδη παρατηρήσει ότι έχει 4-5 βιβλία της.
Έχω διαβάσει το Εργοστάσιο Των Μολυβιών και τη μετάφρασή της στο High Fidelity. Από αυτά προτίμησε ασυζητητί το δεύτερο, είναι η μόνη μετάφραση σε βιβλίο του Χόρνμπυ που αντέχεται (. . . καλά καλά σκάω. . .) . Και το Εργοστάσιο όμως δεν ήταν άσχημο αλλά και τπτ τρομερό πια πιστεύω, απλά διαβαζόταν ευχάριστα. Ναι, το σπρώξιμο από την Άθενς Βόις και τους ομοίους της χτυπάει άσχημα στο μάτι αλλά από την άλλη, γιατί να διαβάζεις Άθενς Βόις και τους ομοίους της για να σε πειράξει; Παρόλα αυτά, ψήθηκα τώρα να διαβάσω το "αρκετά γυναικείο βιβλίο" που ενθουσίασε τον Πίτσφορκ οπότε θα το αναζητήσω στη δανειστική, είχα ήδη παρατηρήσει ότι έχει 4-5 βιβλία της.
δανειστική?!
εγώ προτείνω ψόφο.
γενικά?
pitchfork
15-01-2007, 21:58
Weiss ο τύπος της γκόμενας που συνήθως τα φτιάχνω είναι ο τύπος της πρωταγωνίστριας (δυστυχώς).
Σ ευχαριστώ για το πινκ και ανταποδίδω.
btw υπάρχει και μια υπόθεση ότι ο έλληνας ντιτζέι που αναφέρει η σώτη στο βιβλίο της (το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό) είναι ένας φρίκουλας που παίζει συχνά πυκνά στους χάρτες.
για το κουτσομπολιό της υπόθεσης δλδ.
ikonoklast
16-01-2007, 00:34
εγώ προτείνω ψόφο.
γενικά?
ειδικά, ειδικά.
και στο λεσβιακό φιλοτελισμό ενίοτε.
metamelia3
16-01-2007, 05:32
btw υπάρχει και μια υπόθεση ότι ο έλληνας ντιτζέι που αναφέρει η σώτη στο βιβλίο της (το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό) είναι ένας φρίκουλας που παίζει συχνά πυκνά στους χάρτες.
Παπασημακόπουλος;
γκρρρ με τη πάρτη μου
καληνύχτα
afroleft
16-01-2007, 21:35
δανειστική?!
. . .
ye, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Δε χρειάζεται προφανώς να είσαι δημότης Πειραιά (όπως για κάποιο χαζό λόγο συμβαίνει με άλλες δημοτικές βιβλιοθήκες), απλά μια ταυτότητα. Οι τύποι είναι συμπαθείς, δε στραβομουτσουνιάζουν αν το αργήσεις το βιβλίο μια-δυο μέρες (δεν έχει τύχει κιόλας να το καθυστερήσω περισσότερο), και όσες φορές έχω πάει πάντα βρήκα κάτι να πάρω. Βέβαια δεν έχουν και καμία τρομερή ποικιλία αλλά πχ της Σώτης όπως είπα πριν είχαν 4-5 βιβλία της, του Χρηστίδη σχεδόν όλα ξερωγω. Γενικά πρόκειται για μια πολύ καλή φάση και επί τη ευκαιρία αν κανένας άλλος έχει να μοιραστεί παρόμοιες ιστορίες περί δανειστικών βιβλιοθηκών ας γεννήσει ένα τόπικ για να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι πως θα είναι δυνατό να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία και να γίνομε καλύτεροι αθρώποι.
Μόνο κωλοΑθηναίοι περικαλώ πολύ, μη σπαταλάμε την ώρα μας με τους υπόλοιποι.
ikonoklast
18-01-2007, 16:36
μια δανειστική βιβλιο8ήκη έχει το ευγενίδειο ίδρυμα να πούμε
και έχει μέσα πολύ επιστήμη και λίγη λογοτεχνία και είναι ωραία και για να κά8εσαι εκεί αμα 8ες να κά8εσαι ή αμα 8ες φεύγεις. ευγενίδειο ίδρυμα 210-9469600 (κέντρο) και 210-9469631 - 32. ευγενίδειο ίδρυμα http://www.eugenfound.edu.gr/opac/opaccat.htm
δανειστική?!
. . .
ye, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Δε χρειάζεται προφανώς να είσαι δημότης Πειραιά (όπως για κάποιο χαζό λόγο συμβαίνει με άλλες δημοτικές βιβλιοθήκες), απλά μια ταυτότητα. Οι τύποι είναι συμπαθείς, δε στραβομουτσουνιάζουν αν το αργήσεις το βιβλίο μια-δυο μέρες (δεν έχει τύχει κιόλας να το καθυστερήσω περισσότερο), και όσες φορές έχω πάει πάντα βρήκα κάτι να πάρω. Βέβαια δεν έχουν και καμία τρομερή ποικιλία αλλά πχ της Σώτης όπως είπα πριν είχαν 4-5 βιβλία της, του Χρηστίδη σχεδόν όλα ξερωγω. Γενικά πρόκειται για μια πολύ καλή φάση και επί τη ευκαιρία αν κανένας άλλος έχει να μοιραστεί παρόμοιες ιστορίες περί δανειστικών βιβλιοθηκών ας γεννήσει ένα τόπικ για να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι πως θα είναι δυνατό να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία και να γίνομε καλύτεροι αθρώποι.
κ που ειναι? σε σχεση, ξερω γω, μη το δημοτικο θεατρ ας πουμε? :oops:
δε πλερωνεις τπτ ε? απλα γραφεσαι.
afroleft
18-01-2007, 20:24
είναι 2-3 λεπτά με τα πόδια από το Δημ. Θέατρο, στην Ελ. Βενιζέλου
(σύντομες οδηγίες: ο δρόμος μπροστά στο Δημ. Θέατρο είναι η Ηρώων Πολυτεχνείου. Προχωρούμε σε αυτή από το Δημοτικό προς τη μεριά του Μετρόπολις. Συναντούμε διαδοχικά τις εξής κάθετες οδούς: Τσαμαδού, Καραολή κ' Δημητρίου, Ελ. Βενιζέλου. Κάνουμε αριστερά και ακριβώς στη γωνία είναι η βιβλιοθήκη. Το δανειστικό τμήμα στο 2ο όροφο)
Όχι, δεν πληρώνεις μία.
When Black Roses Bloom
19-01-2007, 14:20
Osoi den gnwrizete na kserete pou einai to "Skaki" ston Peiraia, den aksizete na legeste Peiraiwtes...
freak brother
21-01-2007, 21:50
Παπασημακόπουλος;
γκρρρ με τη πάρτη μου
καληνύχτα
απαισια μουσικη βαζει στο ραδιο , αλλα εχει πολυ πλακα οποτε παει στο φαιτ κλαμπ.
cybernaut 667
25-01-2007, 17:38
Παπασημακόπουλος;
γκρρρ με τη πάρτη μου
καληνύχτα
απαισια μουσικη βαζει στο ραδιο , αλλα εχει πολυ πλακα οποτε παει στο φαιτ κλαμπ.
den nomizw na einai autos giati exoun k arketh diafora hlikias.. mhn ksexname oti h swth einai panw apo 45 twra..
kata t alla, nai , k egw to prwto ths proteinew, gamhstero bibliaraki, ontws ligo 'koritsistiko' -k downariko- alla exei polla na pei.
k to thymithika k xthes pou epaikse o paularas to white rabbiy sto underground.. thymaste pou kathotan sto dwmatio ths k akouge to sygekrimeno kommati.. tromerh skhnh auth.
auta ta durofet pou pinane yparxoun ? h' einai paraplanhtiko to onoma? panta eixa thn aporeia.
den nomizw na einai autos giati exoun k arketh diafora hlikias.. mhn ksexname oti h swth einai panw apo 45 twra..
γιε δεν είναι αυτός.
είναι ένας μεγαλούλης με σχετικά μακριά μαλλιά και κατι ινδιανίζοντα χαϊμαλιά.
cybernaut 667
26-01-2007, 05:08
poios k pou paizei
poios k pou paizei
στους χάρτες ντε
αν και έχω καιρό να τον δω (μπορεί να φταίει και το ότι έχω καιρό να πάω στους χάρτες)
τώρα πως τον λένε δεν ξέρω.
cybernaut 667
26-01-2007, 16:00
δεν κανουμε σωστο κουτσομπολιο μου φαινεται
ΠΕΣ ΡΕ ΙΣΚΡΑ !
Dragonlord
07-06-2009, 12:43
ΣΩΤΗ Ι ΛΑΒ ΟΥ
εμένα δε μου φάνηκε κοριτσίστικο το σάββατο βράδυ, που είναι όντως το καλύτερο, αλλά έχω διαβάσει μπόλικα δικά της την τελευταία διετία και μπορώ να πω ότι δε μετάνιωσα για κάποιο, αν και σαφώς μερικά είναι αρκετά υποδεέστερα από άλλα. Τώρα διαβάζω το αύριο μια άλλη χώρα. Μετά το σάββατο βράδυ μάλλον το φτωχή μάργκο μπορώ να προτείνω.
rage for order
08-06-2009, 21:54
βασικά μετά από ένα άρθρο που είχε γράψει στην athens voice που έκραζε μέσα σε όλα τα άλλα και το σωματείο βιβλίου-χάρτου άκουσε πολλά άι γαμήσου Σώτη!
Dragonlord
09-06-2009, 07:41
χο, εγώ δε διαβάζω άθενς βόις όμως, μόνο τα βιβλία της, οπότε την αγαπώ. Λέτε όλοι ψέματα.
Εμένα το πρόσφατο άρθρο της για τις δηλώσεις Πάγκαλου με είχε βρει μια χαρά σύμφωνη. Κατά τα άλλα, λέει πράγματι συχνά βλακείες αν και νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το αφοριστικό της ύφος (βλέπε "Υιοθέτησε κι εσύ ένα αδέσποτο, μπορείς", παλιότερο άρθρο της για την υιοθεσία παιδιών, και δεν είναι (μόνο) ο τίτλος, ήταν και το περιεχόμενο αδιανόητο).
carheart
09-06-2009, 11:01
Όλο αυτό το μοτίβο του lifestyle συγγραφέα/δημοσιογράφου σε free press/blogger, είναι ένα αηδιαστικό μοτίβο κάποιων τύπων που τους αρέσει να είναι ελβετικοί σουγιάδες : θα σου μιλήσουν για τα πάντα. Για μουσική, για τεχνολογία, για κοινωνική ψυχολογία, για λογοτεχνία, για εκείνο το θεϊκό μπιστρό στην ψαγμένη περιοχή του παρισίου, για τον θεώδορο πάγκαλο και γενικώς για πολιτική. Δεν έχω διαβάσει βιβλία της Σώτης Τριανταφύλλου, και ούτε πρόκειται, διότι άμα ακούω κουβέντες τύπου Άθενς Βόις και Λάιφο, εγώ μένω μακριά, δεν θα βρω εγώ τον γάτο του Νίκου Δήμου.
Έχω διαβάσει όμως το άρθρο για τον Πάγκαλο, και σε αντίθεση με την δίδα Weiss εμένα δεν με βρήκε σύμφωνο σε όλες τις θέσεις του, ίσα ίσα.
Επίσης, έχω διαβάσει αυτό το αίσχος (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=47&artid=117980&dt=02/01/2000), υψηλή κοψοραπτική ιντελλεξουέλ χαμηλού επιπέδου.
Σας κουοτάρω :
1969: Σφαγείο Νο 5, του Κερτ Βόνεγκατ. Μαζί με το Catch-22 του Τζόζεφ Χέλλερ (1961) είναι δύο από τα μικρά αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν μεγάλα.
rage for order
09-06-2009, 12:10
carheart πολύ καλά τα λες! επίσης δεν είναι μόνο ότι έχουν άποψη για τα πάντα αλλά και ότι όλοι αυτοί οι συγγραφείς και διανοούμενοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία (νεο)φιλελεύθεροι μέχρι το κόκκαλο πράγμα αηδιαστικό! σχεδόν τόσο αηδιαστικό όσο το εναλλακτικό lifestyle που πουλάνε τέτοια έντυπα.
metamelia3
09-06-2009, 12:12
αλλος μαλακας για μπουνιες ο χωμενιδης. γενικα ειναι ωραια ιδεα να δεσουμε μαζι τατσοπουλο και χωμενιδη και να τους βαραμε με την σωτη, τι λετε;
ωστοσο, αυτο (http://www.scribd.com/doc/6512030/-) διαβαζεται πολυ ωραια, να το διαβασετε. δεν λεει και τιποτα σοβαρο μεσα αλλα ειναι διασκεδαστικο.
ωραιο μιλφακι το σωτακι ξαναλεω.
ωραιο μιλφακι το σωτακι ξαναλεω.
jesus!
Dragonlord
09-06-2009, 15:42
Χμ, καλά, κι εμείς εδώ ρε παιδιά δεν έχουμε άποψη για τα πάντα; Από τη μουσική και το να σχολιάζουμε ξέκωλα στο σέξον μέχρι πολιτική και το αν είναι μαλακισμένη η σώτη. Απλά αυτή έχει ένα βήμα παραπάνω γιατί υπάρχει κόσμος που την έχει σε εχτίμηση και θέλει να τη διαβάσει. Γενικότερα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο να μισούμε όποιον προβάλλεται από τα μμε, και πολύ εύκολο, πχ πριν λίγο διάβαζα ποστ "ο τρεμόπουλος να ψοφήσει", ξέρω γω, θαρρώ ότι οι περισσότεροι από εμάς αν εμφανίζονταν σε μμε θα ήμασταν μια χαρά αντιπαθητικοί, θα μου πείτε μα το πρόβλημα είναι ότι βγαίνουν στα μμε κι αυτό τους κάνει αντιπαθητικούς, δεν ξέρω, κάποιος θα βγει εν τέλει και από το να βλέπω καρατζαφέρη και να διαβάζω πρετεντέρη νομίζω ότι προτιμώ να βλέπω τρεμόπουλο και να διαβάζω τριανταφύλλου.
carheart
09-06-2009, 16:02
Απλά για το ίδιο πράγμα που κάνουμε εμείς εδώ στο Electric Requiem, και το "ίδιο" που κάνει η Σότι στα αθενβόισες, αυτή θα αφήσει πολιτιστική κληρονομιά ενώ εμείς όχι. Μικρολαζόπουλοι παντού.
κάτσε όμως, πρώτα ήταν τα βιβλία της και μετά όλα τα άλλα. άρα πολιτιστική κληρονομιά θα αφήσει επειδή βρήκε βήμα επειδή γράφει ωραία βιβλία, ή όχι ωραία βιβλία αλλά άξια συζήτησης βιβλία.
και αυτό είναι οκέι στο βιβλίο μου.
carheart
09-06-2009, 16:31
Αν τα βιβλία της όμως της επέτρεψαν να χαρακτηρίζει "μικρό αριστούργημα και δεν ξέρει αν υπάρχει μεγάλο" ένα Catch 22, και στη συνέχεια να γράφει στα λάιφος, τότε μάλλον αυτά τα βιβλία δεν πρέπει να είναι και πολύ καλά βιβλία.
καλά εγώ εντωμεταξύ αυτό το εκλαμβάνω μάλλον αρκετά διαφορετικά απ'ότι εσύ, μου φαίνεται απλά ένα ευφυολόγημα και εντελώς άσχετο με την πραγματική αξία που αποδίδει στο catch 22 η Σώτη.
εκτός αυτού, τα βιβλία της είναι πολύ καλά βιβλία.
εντιτ: και μιας και δεν το έχω αναφέρει, το περσινό "Λιγο από το αίμα σου" είναι μάλλον το δεύτερο καλύτερό μου μετα το "Σάββατο βράδυ..."
carheart
09-06-2009, 16:42
Ωραία, θα μου δανείσεις το σάββατο βράδυ, και θα το διαβάσω σαν άνθρωπος και θα σου πω.
εντάξει αρκεί όταν το τελειώσεις και ξετρελαθείς με το καλύτερο τέλος στην ιστορία του γραπτού λόγου να έρθεις και να παραδεχτείς εδώ γραπτώς το λάθος σου!!
και να στείλεις και μια επιστολή στην athens voice.
antimusic
09-06-2009, 16:44
αν και μου άρεσε πολύ δεν θυμάμαι καν το τέλος, άρα μάλλον τα παραλές.
...
όχι.
εντιτ: προφανώς τα παραλέω. αλλά όχι τόσο όσο νομίζεις.
antimusic
09-06-2009, 16:46
δώσε ποσοστά.
antimusic
09-06-2009, 16:48
ε δεν τοχω πρόχειρο.
carheart
09-06-2009, 17:16
δώσε ποσοστά.
95%
Dragonlord
09-06-2009, 18:54
Ό,τι λέει η βάις μωρέ, λες και η πολιτιστική κληρονομιά της αυτή θα είναι, θα θυμόμαστε σώτη σε τριάντα χρόνια και θα λέμε α αυτή που είχε πει ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν μεγάλα αριστουργήματα της αμερικάνικης λογοτεχνίας και είχε γράψει κι εκείνο το άρθρο για τον Πάγκαλο.
Dragonlord
10-06-2009, 09:16
Ε και; Κάποιον θα χαρακτήριζαν "μεγαλύτερο Έλληνα συγγραφέα" και όποιος κι αν ήταν αυτός σε κάποιους θα φαινόταν αστείο. Δε λέω ότι είναι, δε με νοιάζουν βασικά ιδιαίτερα τέτοιοι τίτλοι, πάντως προσωπικά δε με έχει ψήσει άλλος σύγχρονος έλληνας συγγραφέας να διαβάσω καμιά δεκαριά βιβλία του και αυτό μπορεί να λέει κάτι, μπορεί και όχι. Δεν είχα ιδέα περί χάιπ πάντως, ευτυχώς έμαθα ότι έχει γίνει λίγο μούρη αφού διάβασα αρκετά βιβλία της και την αγάπησα, γιατί μπορεί κι εγώ να ήμουν πιο κριτικός απέναντί της αν είχα διαβάσει περί μεγαλύτερης ελληνίδος συγγραφέως, φάση χα για να δούμε τι σκατά είναι κι αυτή, να δεις που θα είναι για τον πούτσο και θα την αποθεώνουν. Κάνω πάντως την ευχάριστη ανακάλυψη ότι μάλλον τα ξεπερνάω σιγά σιγά αυτά και χαίρομαι για μένα, κάντε το κι εσείς για να χαίρεστε κι εσείς για σας.
Dragonlord
06-08-2009, 02:57
Μόλις τέλειωσα τον Υπόγειο Ουρανό, από τα καλύτερά της.
δανειστική?!
. . .
Ποσες μερες το δανεισμα απο πειραια?
nothingman
24-09-2009, 20:03
δυο βδομάδες κοπελιά!
και αν δε σου φτάνουν, τους παίρνεις ένα τηλεφωνάκι και σου δώνουν μια παράταση για άλλες δυο βδομάδες αν θυμάμαι καλά.
piga graftika molis! ontws eugenestatoi!
Kingdom Gone
24-09-2009, 20:18
Ε και; Κάποιον θα χαρακτήριζαν "μεγαλύτερο Έλληνα συγγραφέα" και όποιος κι αν ήταν αυτός σε κάποιους θα φαινόταν αστείο.
Κυρίως επειδή δεν υπάρχουν μεγάλοι έλληνες συγγραφείς αυτό.
Dragonlord
25-09-2009, 09:10
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος που είναι "ο μεγαλύτερος" ανάμεσα στους "μικρούς", συγκριτικό είναι. Για όποιον θεωρεί ότι έχει νόημα δηλαδή μια τέτοια σύγκριση.
Kingdom Gone
25-09-2009, 13:35
εεεε, συμφωνώ, περισσότερο αστείο με το "μικρά και μεγάλα αριστουργήματα της αμερικάνικης λογοτεχνίας" ήταν. :roll:
Dragonlord
25-09-2009, 16:56
Όχι αστεία σε μένα.
tamagothi
25-09-2009, 16:58
εσύ ΣΚΑΣΕ.
Dragonlord
25-09-2009, 17:00
Αυτό που σου άκουσες.
Kingdom Gone
26-09-2009, 00:11
καλά άμα δε θέλετε αστειάκια πηγαίντε να τα βρείτε με τα γκρουπούσκουλα στο πόλιτικς!!
tamagothi
05-01-2011, 12:43
για πείτε, ποιος θα μου δανείσει το σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης;
ωστοσο, αυτο (http://www.scribd.com/doc/6512030/-) διαβαζεται πολυ ωραια, να το διαβασετε. δεν λεει και τιποτα σοβαρο μεσα αλλα ειναι διασκεδαστικο.
τι ήταν το αυτό μπας και το ξαναβρώ δε θυμάσαι, ε;
metamelia3
05-01-2011, 18:31
αυτο ηταν http://www.protoporia.gr/images/covers/books/9789608309852.jpg
carheart
12-07-2011, 12:07
τώρα είναι αυτό (http://athensvoice.gr/the-paper/article/354/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CF%87%CE%BB%CE%BF%CF%82)
Drumsick
12-07-2011, 12:33
για πείτε, ποιος θα μου δανείσει το σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης;
Αν το αναζητάς ακόμα, πες.
και γω τοχω και μενω κ διπλα!
Καλά σοβαρά τώρα; Τι Σώτη Τριανταφύλλου ρε μαλάκες, από τα μεγαλύτερα σιχάματα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ξερωγώ.
τώρα είναι αυτό (http://athensvoice.gr/the-paper/article/354/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CF%87%CE%BB%CE%BF%CF%82)
Τώρα αυτή η τύπισσα δεν ντρέπεται να επικαλείται τον Μάη του '68 και γενικότερα οποιοδήποτε ιστορικό κίνημα; Σκέτη αηδία.
carheart
12-07-2011, 13:07
Τώρα αυτή η τύπισσα δεν ντρέπεται να επικαλείται τον Μάη του '68 και γενικότερα οποιοδήποτε ιστορικό κίνημα; Σκέτη αηδία.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα χει με τον μανδραβέλη
ΣΟΒΑΡΑ;
Oh, you deserve each other.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα χει με τον μανδραβέλη
Θα αστειεύεσαι.
ikonoklast
12-07-2011, 13:16
Και να μην ισχύει αυτό το έχω διαδώσει ήδη :!:
carheart
12-07-2011, 13:31
παιδιά αστειεύομαι
βέβαια γράφουν σχεδόν τα ίδια κείμενα με άλλο όνομα κάθε φορά, κρίμα να μη γίνει το κονέ
carheart
12-07-2011, 13:39
γενικώς μερικές φορές σκέφτομαι πως παραείναι εύκολο να βρίζει τη σώτη τριανταφύλλου κανείς
Agoraphobic_S.I.
21-07-2011, 00:40
γαμώ τη Σώτη Τριανταφύλλλου
Dragonlord
21-07-2011, 02:04
Γιατί βρε σώτη. Γιατί. Το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι να σκάσει ιστορία αντίστοιχη με μίλλι βανίλλι για να μη ντρέπομαι που αγαπάω βιβλία της
Έχασα κάτι ή αναφέρεστε στο άρθρο της προηγούμενης σελίδας;
Dragonlord
21-07-2011, 15:14
γιε, εδώ μπαίνω μια φορά το μήνα
Η Σώτη κάνει κριτική στο νέο βιβλίο του Terry Eagleton (http://www.realpolitics.gr/index.php/archives/33988). Kαι ΟΝΤΩΣ γράφει όπως ο Μανδραβέλης.
Τσεκάρετε λίγο και το site, realpolitics.gr. Πέρα από την προφανή ειρωνεία του ονόματός του, αφού φιλοξενεί αποκλειστικά νεοφιλελεύθερα "no politics" άρθρα, στο about περιέχει κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί το credo του πολιτικού μεταμοντερνισμού. Διαβάστε κι αρχίζετε να μετράτε κλισέ.
"Σε ένα κόσμο και μία εποχή όπου όλοι έχουν άποψη, όπου όλοι κάνουν τους έξυπνους και όπου όλοι νομίζουν ότι έχουν πάντα δίκαιο δημιουργήθηκε το Real Politics… από ακριβώς τέτοιους ανθρώπους.
Γιατί real politics; Γιατί δεν έχουμε ιδεολογία. Γιατί στην εποχή μας οι λέξεις αριστερά, δεξιά, κουμουνισμός, σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός και όλα τα παρεμφερή δεν έχουν καμία σημασία. Γιατί δεν ακολουθούμε τυφλά τα πρότυπα και δεν κρυβόμαστε πίσω από αυτά. Γιατί ξέρουμε ότι τίποτα δεν δίνει λύση σε όλα και καμία λύση δεν έιναι τέλεια. Αρκεί όμως να είναι η καλύτερη δυνατή. Και το τι είναι δυνατό και εφαρμόσιμο ή αδύνατο είναι πολύ σχετικό.
Real Politics έιναι η αληθινή πολιτική, αλλα στην πραγματικότητα εννοούμε την εφαρμόσιμη πολιτική. Γιατί ωραία τα λόγια, αλλά στην πράξη δημιουργούνται εμπόδια και κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί για να τα εξαφανίσει. Όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να το κάνει είτε έχει χαμηλή νοημοσύνη είτε μας κοροϊδεύει.
Και επειδή δεν μας αρέσει να μας κοροϊδεύουνε…"
metamelia3
21-07-2011, 21:16
απο το αποπανω αρθρο της τριανταφυλλου:
Κατ’ αρχάς, οι «προβλέψιμες» παράπλευρες ζημιές του καπιταλισμού δεν μπορούν να συγκριθούν με τη μαζική τρομοκρατία του σοσιαλιστικού συστήματος: πρόκειται, απλούστατα, για μη συγκρίσιμα μεγέθη. Όσο για τον πληθυσμό που ζει με λιγότερα από δύο δολάρια ημερησίως έχει αυξηθεί, μεταξύ άλλων, επειδή από το 1960 μέχρι σήμερα ο συνολικός πληθυσμός της γης έφτασε από τα 2,5 δισεκατομμύρια στα 6,7 δισεκατομμύρια: το ζήτημα είναι αριθμητικό.
Ο σοσιαλισμός δεν σημαίνει ούτε έλλειψη ελευθερίας, ούτε έλλειψη υλικών αγαθών και αγορών: ο σοσιαλισμός είναι ο εκσυγχρονισμός· ένα σύστημα ιδεών που βασίζεται στο γεγονός ότι η Ιστορία βηματίζει διαρκώς προς τα μπρος.
LOL
rat_poison
21-07-2011, 22:28
η Ιστορία βηματίζει διαρκώς προς τα μπρος.
http://www.youtube.com/watch?v=FxkaY6_adgQ
να χαίρεστε το μίκη σας
mourning apocalypse
22-07-2011, 00:01
Χώνατε τριανταφύλλου?
ikonoklast
22-07-2011, 00:40
Εγώ ναι, αλλά είμαι γνωστός ανώμαλος.
[B]Γιατί στην εποχή μας οι λέξεις αριστερά, δεξιά, κουμουνισμός, σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός και όλα τα παρεμφερή δεν έχουν καμία σημασία.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με πασχάρα πάντως, ο οποίος είναι και ένα δεξιό κάθαρμα που λέει και γράφει αντίστοιχα πράγματα. Αυτό είναι απλώς μια βλακεία και μισή.
Agoraphobic_S.I.
26-07-2011, 04:58
Ε ναι, αφού στην κυρα-Σώτη και το συνάφι της μόνο τα ΦΡΑΓΚΑ έχουν σημασία.
Α, και να "σε ξέρει ο κόσμος". Α ρε γκουλαγκ που θέλουνε.
carheart
09-01-2012, 00:22
ένα καταπληκτικό άρθρο (http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16972%3Asotis-egkomion-toy-nikoy-dimoy&catid=102%3A2011-11-22-16-27-25&Itemid=157#.Twnil8BqfZY.facebook) του Νίκου Δήμου για την Σώτη Τριανταφύλλου
poweruser
09-01-2012, 00:38
http://www.youtube.com/watch?v=yuKjJRPO3oY&feature=related
metamelia3
09-01-2012, 02:51
ένα καταπληκτικό άρθρο (http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16972%3Asotis-egkomion-toy-nikoy-dimoy&catid=102%3A2011-11-22-16-27-25&Itemid=157#.Twnil8BqfZY.facebook) του Νίκου Δήμου για την Σώτη Τριανταφύλλου
ηταν καιρος η διανοηση του τοπου να αποδεχθει το μεγαλειο της σωτης
εντιτ: γελαω με το ενα και μοναδικο σχολιο του κειμενου
Marios Lambrou · Εργάζεται στην εταιρεία EFG Eurobank
Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της, αλλά με τέτοια αγιογραφία από τον Νίκο που τον "πάω με χίλια" περιμένω να ξημερώσει δευτέρα να αγοράσω βιβλίο της....
Παίζει απλά τραβάει κι αυτός 14 μαλακίες τη μέρα, και όλες για τη Σώτη.
cybernaut
17-02-2012, 19:16
από αυτό
Ας μην ξεχνάμε ότι έχει γράψει καυστικά σχόλια για την Ελληνική Αριστερά και αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως, ακόμα και για τους μη αριστερούς. Η Αριστερά είναι ταμπού και όταν διαφωνούμε μαζί της (που δεν είθισται), πρέπει να το κάνουμε με το γάντι. Η Σώτη δεν τήρησε τον κανόνα.
σε αυτό
Επίσης, είμαστε η μοναδική χώρα στον δυτικό κόσμο με σταλινικό κομμουνιστικό κόμμα το οποίο συγκεντρώνει υπολογίσιμη δύναμη και ακόμα μεγαλύτερη επιρροή. Το κόμμα αυτό –που υπόσχεται στον «λαό» φύκια για μεταξωτές κορδέλες– συμπληρώνεται από παρεμφερείς σταλινοειδείς ομάδες διαβρώνοντας τον συνδικαλισμό και καταστρέφοντας τους ήδη ευάλωτους δημοκρατικούς θεσμούς. Στην Ελλάδα επικρατεί ακόμα ο χωρισμός του σύμπαντος σε «δεξιά» και «αριστερά», σε «καλούς» και «κακούς»· η αριστερά μοιάζει με θρησκευτική αίρεση: ένδοξος γλωσσικός μαλλιαρισμός και η λογική του «όλα είναι δρόμος». Κι όμως, η ευρωπαϊκή αριστερά έχει εξελιχθεί: σήμερα εκφράζει τη δημοκρατία στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης, το κοσμικό κράτος, την «πρόοδο» με όρους ποιότητας ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη στη βάση των ίσων ευκαιριών. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει αποτινάξει τα ολοκληρωτικά της στοιχεία, έχει γυρίσει σελίδα.
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/355/%C2%AB%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89%C2%BB
Μεγάλες αλήθειες και βαθιά ρηξικέλευθες απόψεις. Θέλει κότσια να τα γράψεις αυτά. Άλλωστε δεν είναι η άποψη που ούτως ή άλλως αναπαράγει 24/7 ο ΣΚΑΪ και όλο το συντηρητικό μπλοκ. Δεν χαϊδεύεις αυτιά όταν τα λες αυτά, δεν συντάσσεσαι με την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές και με τον ίδιο σου τον εκδότη που κάθε τόσο έχει να αντιμετωπίσει τους εν λόγω οπισθοδρομικούς αριστερούς. Όχι, όλα αυτά είναι κάτι εντελώς νέο, ανεπανάληπτο, κοσμογονικό. Η ζωή δε θα 'ναι ποτέ ξανά η ίδια.
ikonoklast
18-02-2012, 04:01
http://3.bp.blogspot.com/_ie75brmQ2VY/SZQ0RrXmOvI/AAAAAAAAAEc/nGGaaI_9Wk4/s1600/DSC00007.jpg
Είναι φυσικά τυχαίο που η Σώτη πληρώνεται για να γράφει τέτοιους είδους άρθρα την περίοδο που διανύουμε.
Δεν πειράζει, έστω κι αν δε μπορεί να το κατανοήσει η ίδια, κάθε Σώτη και κάθε ηλίθιος σαν τον cybernaut βάζουν από μόνοι τους τα διαχωριστικά και παίρνουν θέση. Απέναντι στον κόσμο. Μαζί με τη σκατόχουντα. Σιχάματα.
Μιλώντας για την Athens Voice, ορίστε ένα κείμενο από το προχθεσινό φύλλο (http://athensvoice.gr/the-paper/article/379/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%8C%CF%87%CE%B9).
freak brother
18-02-2012, 14:57
http://3.bp.blogspot.com/_ie75brmQ2VY/SZQ0RrXmOvI/AAAAAAAAAEc/nGGaaI_9Wk4/s1600/DSC00007.jpg
Είναι φυσικά τυχαίο που η Σώτη πληρώνεται για να γράφει τέτοιους είδους άρθρα την περίοδο που διανύουμε.
Δεν πειράζει, έστω κι αν δε μπορεί να το κατανοήσει η ίδια, κάθε Σώτη και κάθε ηλίθιος σαν τον cybernaut βάζουν από μόνοι τους τα διαχωριστικά και παίρνουν θέση. Απέναντι στον κόσμο. Μαζί με τη σκατόχουντα. Σιχάματα.
φανταζομαι τον τυπο που το γραψε , σε μια υπογα-γιαφκα ζωσμενο φυσελικια να βαζει φουμο στα μουτρα του και να οργανωνει το ανταρτικο!!
ikonoklast
18-02-2012, 15:03
Σε ευχαριστούμε για το σχόλιό σου, ταξιδιώτη απο το 2004.
cybernaut
02-03-2012, 02:01
Ξεφτιλίκια
http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/392/%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1
Έχει μεγάλο κομπλεξ, τη λυπάμαι.
Και αναρωτιόμουνα τελευταία, πότε θα ποστάρει κανένα άρθρο για τα ΤΩΡΙΝΑ. Shieeeet.
asimoulis
07-06-2012, 13:23
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=460817
το 2009, όταν «πιστέψαμε ότι μετά τα καταστροφικά χρόνια της ΝΔ στην εξουσία θα βιώναμε ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κύμα».
«Οι τελευταίες εκλογές ήταν ένα καταπληκτικό μάθημα για όλους μας. Εάν δεν προσέξουμε, θα γιγαντωθούν τα πολιτικά άκρα και θα μας φάνε ζωντανούς».
Στην αρχή ήθελα να ποστάρω για κλωτσιές στην κοιλιά και τέτοια αλλά μετά λέω δε γαμιέται, χαλαρά, το ηθικό δίδαγμα για μένα από την ελληνική κρίση του 2009 και έπειτα;
Καλύτερα είναι οι άνθρωποι της τέχνης να ΣΚΑΝΕ, δεν έχουν ιδέα για τα πράγματα για τα οποία μιλάνε και το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να πλασάρουν δημόσια τις μετριότατες απόψεις του, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
ypersyntelikos
07-06-2012, 15:58
Δίκιο απόλυτο, ένας γαμημένος "άνθρωπος της τέχνης" να βγει και να πει κάτι ανθρώπινο, ΕΝΑΣ.
Μία light παπαρίτσα ψιλοκομπλέ αρθράκι έγραψε πριν κάποιο καιρό ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, και φάνηκε θεός στα μάτια μου.
Fantomas
07-06-2012, 22:45
Πραγματικά είναι φοβερό έχουν χαθεί οι «ανθρωποι της τέχνης» στην Ελλάδα. Παλιότερα πρωτοστατούσαν στην ελευθερη σκέψη, στην πραγματικά φιλελευθερη σκέψη και στα κινήματα... Τώρα θεωρείται άνθρωπος της τέχνης η Σώτη και οι όμοιοί της που καλύτερα να μην ασχολούνται καθόλου με τα κοινα!!!
Μετά τη Χρυσή Αυγή και η Σώτη Τριανταφύλλου κατά του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου (http://www.ksm.gr/μετά-τη-χρυσή-αυγή-και-η-σώτη-τριανταφύ/)
η Σώτη που αγαπήσαμε.
καποια-καποιος να την υπογραψει να ξεχαστει λιγο
chris_boss
12-04-2013, 19:13
το rock 'n' roll είναι η κλασική μουσική του εικοστού αιώνα - και ως κλασική μουσική πρέπει να αντιμετωπίζεται (http://www.rocking.gr/rockculture/Rock-Culture-9-Poia-eisai-Swti-Triantafullou/15890/)
εντάξει, οι μεταλλάδες έχουν καμιά 15αριά χρόνια που έχουν σταματήσει να λένε τέτοιες πίπες
Neuroscar
14-04-2013, 14:38
Ακούω rock όλη μέρα..
..από το ραδιόφωνο
http://i41.tinypic.com/whmlhv.jpg
http://youtu.be/DJCNEl5P7Ds
:pink:
:lol:
http://replygif.net/i/651.gif
Sotos_The_Tequiler
03-03-2014, 20:52
"χάρρυ" και "σώτη" στο μίξερ
https://www.youtube.com/watch?v=XGPsBDmJdgs
babality
01-02-2015, 12:25
μπαμπ σκουπιδαριο
http://www.iefimerida.gr/news/189423/soti-triantafylloy-ta-stelehi-toy-syriza-einai-emfanos-astathi-neyrotika-en-exallo
εδιτ: πινει κοκες
mourning apocalypse
04-02-2015, 04:52
Ό,τι λέει η βάις μωρέ, λες και η πολιτιστική κληρονομιά της αυτή θα είναι, θα θυμόμαστε σώτη σε τριάντα χρόνια και θα λέμε α αυτή που είχε πει ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν μεγάλα αριστουργήματα της αμερικάνικης λογοτεχνίας και είχε γράψει κι εκείνο το άρθρο για τον Πάγκαλο.
Jacknife
18-04-2015, 19:51
ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕς =:pink:
https://www.youtube.com/watch?v=e1KkT6YiLEg
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/rock-and-roll-will-never-die
Δεύτερο σημείο: αν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι (που, σας διαβεβαιώ, είναι λιγοστοί και αμήχανοι μέσα στο αγριεμένο ισλαμικό πλήθος)
Αυτή σε λίγο θα κατέβει με τη Χρυσή Αυγή όπως πάμε. Λίγο θέλει για να γράψει άρθρο που θα εξηγεί γιατί το μπλακ μέταλ του Καιάδα είναι καλύτερο απ' τους Soundgarden.
Keeper Of The Seventh Son
19-11-2015, 17:32
iparxei pleon mia klassiki apantisi gia ti swti k oti allo swtoides (ektos ap ton tekiler):
https://www.youtube.com/watch?v=PzusSqcotDw
Parasight
02-02-2016, 13:16
http://i.imgur.com/M70fX2U.jpg
Σοβαρά τώρα.
Αλλά θα μου πεις, για το περσινό TEDx δεν ήταν που έψαχνε εκείνος ο φοβερός τύπος γραφίστες να δουλέψουν τζάμπα; Ωραία πράματα.